28/2 2010

Och gissa vem som fyller år idag :D
Nu är det bara 1 år kvar innan Liten fyller Stor :)


Har varit jättedålig på att uppdatera den här veckan..
Men jag och Danpan har iaf rejsat lite i paddocken tisdag, onsdag och torsdag. I torsdags var Stella och Cappi med också och Dandy tyckte det var superkul!
Sen fick han vila i fredags eftersom jag inte hann rida.
Igår var jag tvungen att rida i ridhuset, dels för att det gick hästar i paddocken (som hage) och för att det var sån extrem kramsnö. Men förhoppningsvis var det bara motivationen som inte var på topp tidigare i veckan, för igår var han jättepigg och framåt! Red mycket i galopp och ökade och minskade. Började med att ha ett spö i handen, men efter en stund var han så väldigt framåt så jag behövde det itne längre. Så skönt att kunna rida utan varken sporrar eller spö!
Idag så red jag också i ridhuset. Han var inte riktigt lika framåt som igår, men fortfarande framåt! Så himla härligt! Kunde inte fått en bättre start på årets viktigaste dag!
Mycket galopparbete idag också eftersom det är bättre för hans rygg än att trava.
Gick ut med honom runt galoppbanan både innan och efter jag red (igår också) och han var supersnäll. Annars har han ju en tendens att skutta lite om man går med honom ute så jag hade förberett med kedja och hela kånkarånget, men det behövdes ju inte :)
Så skönt att det antagligen bara var motivationen som låg på noll! Ska försöka rida ut mycket nu under lovet om det bara kan bli lite kallare igen så inte all snö smälter! Jag och Kristin hade ju planerat att rida ut en del så det var faktiskt lite deprimerande att snön skulle smälta just precis nu.. :( :P


23/2 2010

Skulle rida för Annie idag, men Dandy var precis lika seg och motvillig som igår. Så annie försökte få tag på Emilia (som somvanligt inte svarade) för att fråga henne vad vi skulle göra med honom. För det finns två alternativ, antingen så tycker han bara att det är urtrist, eller så är det något som spökar. benen eller ryggen? men han ömmar knappt i ryggen och är inte halt så vi vet inte riktigt.
Men vi bestämde oss iaf för att gå ner till paddocken och galoppa lite i snön så att han fick göra något roligt.
Och visst tyckte han att det var kul! Men han bockade iaf inte :) Han orkade nog inte det med tanke på all snö.
Så nu ska jag galoppa lite i snön ett par dagar så får vi se om han blir lite piggare och gladare igen. Men vi håller oss nog i paddocken så att vi kan ha det stängt ifall han skulle skicka av mig ;)
Det är fördelen med att paddocken inte underhålls på vintern, för då har vi en inhängnad snöbana :)

Ska försöka få någon att fota någon dag också!
Så finns det någon som har lust så är det bara säga till :D


22/2 2010

Red en stund på Dandy i ridhuset idag.
Jag trodde han skulle vara jättepigg, dels för att det var så kallt och dels för att han inte hade varit ute på förmiddagen. Men så vart det inte, han var istället jätteseg i början. När jag värmt upp honom lite så blev det mycket galopparbete med massor av övergångar. Då taggade han till och blev lite piggare iaf, men sen segade han till igen efter en stund.
Imorogn ska iaf annie hjälpa mig lite så får vi hoppas det blir bättre, o mjag tar mig upp ur sängen vill säga.. Jobbade hela kvällen i stallet och det var helt galet mycket att mocka! Det var som att morgonmocka hela stallet, och det gör man inte ensam på 3 timmar när man dessutom ska hjälpa barn, göra hö, sopa, klä på täcken och fylla vatten.. ;) så ja, jag är lite trött nu :)


har insett att nästan alla bilder är mer eller mindre likadana.. men dandy har sin lilla pose som han alltid gör på bild i stallet.. han älskar verkligen allt som har med kameror att göra! :)


Tävling hos linastraningsdagbok

Jag är med och tävlar om ett tävlingstäcke från Exclusiv Horse Wear hos linastraningsdagbok.blogg.se.


21/2 2010

Eftersom det var träning för Anna Blomgren i stora ridhuset och lektioner och sen klubbtävling i lilla ridhuset hela dagen så varken hann eller orkade jag rida när allt var klart. Så jag släppte honom i ridhuset en stund. Först ville han helst av allt stå med mig och Pellen i hörnet men tillslut så började han springa lite. Och det var inte lite han sprang heller! men det klart, han har skrittjobbats två dagar och det är extremt kallt så det är kanske inte så konstigt att han var pigg ;)


Capi och Dandy ute i hagen igår.
Så bra fotoväder att tillomed mobilbilder blev bra ;)


20/2 2010

Tömkörde danpan för första gången idag. Eller ja, tömkörning och tömkörning, jag gick bakom honom med två linor ;)
Eftersom varken han eller jag är särskilt vana så gick mamma brevid honom och höll i med ett grmskaft. Men han skötte sig iaf jättebra, det var lite svårt att svänga bara ;)
Men vi gjorde det bara i skritt eftersom vi som sagt inte är så vana.mamam stog och kliade lite på danpan, vilket han tyckte var jätteskönt!


På em fick Dandy gå ut i hagen i snöstormen, men han var rejält påklädd så frös gjorde han nog inte ;)


19/2 2010

Idag har annie tömkört Dandy.
Har inte pratat så mycket med henne men det hade iaf gått bra och hon hade tagit det ganska lugnt med honom. Verkar inte som att han är så mycket tömkörd/longerad/löshoppad eftersom han inte riktigt verkar fatta vad han ska göra, eller så är han bara dum och jobbig ;)
Imorgon blir det nog longering för Danpans del. Eller något annat spännande, har inte riktigt bestämt mig :)

Förresten, ni har väl inte missat den nya headern? tröttnade på den gamla så det finge bli en ny :) Lite småsaker som ska fixas men annars tycker jag den va lite finare än den andra, eller? :)

18/2 2010

Red Danpisen en stund för annie i ridhuset.
Studtals var han fin, men såfort han släpper i handen och slutar bjuda så känns han halt. eller ja, halt och halt, men bjudningen blir väldigt ojämn så att säga.
Red en del galopparbete eftersom det är väldigt bra för hans rygg, mycket övergångar för att stärka.
Nu ska vi bara se till att få igång honom ordentligt och hitta en ny sadel, sen är vi fit for fight!

orkar inte ladda in bilderna från mobilen, men i helgen får ni en liten bildbomb från de senaste dagarna :)

17/2 2010

Danpisen fick jobba lite i ridhuset idag också.
I början var det lite stretigt men sen mot slutet när vi fått lit ehjälp av annie så känndes han faktiskt väldigt mjuk. Kunde även rida ganska långsamt utan att han tappade bjudningen!
Imorgon hade jag tänkt longera prinsen lite, men eftersom annie har tid så blir det ridning istället. Sen ska hon tömköra honom på fredag eftersom jag inte hinner ta honom på morgonen då.
Sen blir det nog longering i helgen iaf :)


16/2 2010

Red Dandy en stund i ridhuset idag och annie kollade lite på honom. Hon tyckte dock inte att det såg ut att vara något underligt med honom så nu kör vi på som vanligt :)
Imorgon slutar jag tidigt så då kan jag förhoppningsvis rida lite för annie. Sen blir det ryttarfritt arbete för danpan tors fre :)

15/2 2010

Fick börja rida på danpisen idag! :D
Red en stund med Hannah i ridhuset.
Dandy var jättelugn och snäll. Dock är jag osäker på om han verkligen är bra. Men jag sitter väl där och letar efter fel ;) Så imorgon ska annie kolla på honom och hjäpa mig lite :)


14/2 2010

mami gick med dandy 30 minuter i ridhuset idag.
Och eftersom jag absolut inte har någonting att skriva så får ni lite bilder på snyggingen. urusla mobilbilderifs, men bättre än inget :)Frida och dandy:)


Pellen och Dandy :)


13/2 2010

det blev jag som gick med Dandy iaf idag.
Var uppe i stallet vid 12 och knatade med honom. Det låg lite bommar i ridhuset så vi gick lite över dom och Dandy spetsade öron ochskrittade fortare varje gång vi närmade oss dom :)
Men nu är det bara en dag kvar med skritt sen får jag börja rida igen! Tjingeling!!
Imorgon blir det nog en tidigt skritttur eftersom lektionerna börjar vid 10 och jag kan inte vara där när det är ledigt över lunch.


snyggingen häromdagen :)


Theo och Jack

Jag fick ett önskan om en presentation av de andra hästarna jag rider.
Eftersom jag har Dandy på ridskolan så kan jag fortsätta att rida där ett par gånger i veckan. Det har ju varit strålande nu när jag inte har kunnat rida på Danpan. Då slipper jag tappa ALL ridning.

Häst numero 1 att presentera är Theo.
Theo är en vallack på ca 160 cm, vet inte exakt. Mörkbrun med en vit kota på höger (? lite svårt det där med höger och vänster :P) bak.
Han är korsning, antagligen med kallblod i sig. Född 1999 med okänd stam.
Jag började rida Theo våren 2008, och har sedan dess ridit honom ca en gång i veckan, numera varje onsdag. Han är världen snällaste och gör det mesta man ber om. Egentligen inte svårriden, men han går gärna och hänger i handen eller släpper helt och drar in nosen. Vi har tävlat endel också, mest klubbtävlingar men även några lokala Lc-Lb under 2009. På klubbtävling har vi varit placerade i varje start och har dessutom vunnit en Lb (att det var 3 startande spelar ingen roll :P). De lokala starterna har också gått bra. Första starten gjorde vi ht 08. Minns inte resultaten därifrån men jag var nöjd över att han inte pep och bockade ;)
På hemmatävlingen i våras var vi 1 poäng utanför plcering i Lc och i Lb gick han på 60%. Första (och hittills den ända) externa starten gjorde vi på Överby i april. Det slutade med en 6:e placering i Lc, men en väldigt trött theo i Lb.
Theo har varit den jag har hittat motivationen på, framförallt nu när Dandy varit dålig och det har gått katastrofdåligt med Jack. Med Theo har det aldrig gått riktigt dåligt, har kanske hänt e eller två gånger under dessa 2 åren. det har funnits någonting med varje lektion som har varit bra.
Dessutom är han helt fantastisk att tävla på! Det kan ha gått halvbra dagarna innan och på framridningen, men så väl inne på banan så är han bäst! Det mräks att han gillar att visa upp sig och nu när han kommit över sin töntiga lilla "rädsla" över att vara ensam i ridhuset så är han klockren!

Häst numero 2 att presentera är min fina lilla Jack.
Jack är en vallack född 1995. c-ponny, korsning arab/welsh (e. Samurai ox u. Mimmi II). han är fux med en liten bläs. Han ser ut som ett riktigt mumintroll! Litet huvud, minimala öron, bred vit mule och en stor tunna till mage :)
Historien bakom att jag började rida Jack är lång, men kan sammanfattas som att det egentligen var en ren slump. Men jag är så otroligt glad att jag fick chansen!
När jag började rida Jack så gick det inte att ställa åt något håll (till vänster gick det inte alls och till höger blev han böjd som en banan), galoppen var bara att strunta i och att sitta i traven fanns inte på världkartan! Men under våren kämpade jag med Jack tre dagar i veckan och tillslut kunde man nästan tro att det skulle kunna bli en dressyrponny av honom också. Och framåt sommaren gick det att ställa både höger och vänster, galoppen var en baggis och det gick att sitta i traven helt utan problem! Vi tävlade lite under våren också. på hemmatävlingarna under påsken blev vi 3:a i både Lc och Lb på 61%. Sen åkte vi till solna och tävlade. Första klassen gick helt okej, men andra klassen blev för mycket för honom. Vi galopperade ungefär överallt utom där vi skulle göra det ;)
Sen red jag inte Jack på hela hösten. Det var först när Dandy blev dålig som jag fick börja rida på lillprinsen igen. Och det var verkligen som att komma hem! För det är så med Jack, har manen gång lärt sig var knapparna sitter så glömmer man det aldrig och man vet precis hur hårt man behöver trycka för att det ska plinga!
Under jullovet visade han en helt annan sida än vad han någonsin gjort tidigare! Jag kunde göra nästan precis vad jag ville (utom skänkelvikningar förståss.. ) och han travade på bra och jag kunde tillomed plocka upp honom i formen. Sen började det gå utför igen.. Jack blev spänd och jag blev ännu spändare. Jag red som en kratta och det blev värre och värre för varje gång. Men vi börjar komma igenom allt det där nu. Annie rider honom en del när vi tränar och det har verkligen hjälpt mig jättemycket! Han har tillomed lärt sig gå i skänkelvikning i skritt (dock fortfdarande väldigt spänd) och han gör det nästan i trav!
Jag rider Jack 1-3 gånger i veckan. Vare torsdag ( eller onsdag ) och sen rider jag även honom när "ponnytruppen" har träningar vilket är 1-2 gånger i veckan.
Jack har, och är, en otrolig läromästare egentligen. Gör jag fel så blir det total kalabalik. Gör jag däremot rätt så slappnar han av och försöker så gott han kan. men det är en otrolig balansgång och man måste verkligen hamna mitt på för att det inte ska brista!TheoJack

 

Här är en liten jämförelsefilm från 1/1 2009 till 1/1 2010.
På filmen från 2010 är han väldigt spänd (det är han på den andra också men då var det en vardagsgrej) Fler filmer, både på Theo och Jack finns på youtube!
Sök på kanskarro


12/2 2010

Skrittade Danpan i ridhuset idag igen. Skrittade honom samtidigt som annie tömkörde Dw och Dandy var något skeptisk till det kan jag säga.. ;)
Sen när vi skulle in med hästarna till stallet igen så var snöskottarna på taket på stora ridhuset och dw tyckte det var lite väl spännande... så vi fick ta en annan, lite speciell väg, in i stallet igen ;) resten får ni lista ut själva :P

Danpisen vill flytta tillbaka till sin gamla plats.. Han står inte still en sekund på kvällarna.. stackarn.. :(
Men imorgon får nog mami gå med honom eftersom jag ska jobba med Pellen i stallet och träna med Jackis :)

11/2 2010

Inte många skrittdagar kvar nu!
Gick iaf med Danpisen i ridhuset som vanligt. han har verkligen lagt av med alla dummerier nu och är hela tiden supersnäll! Kanske är alla spänningar och all smärta som har släppt? Eller så litar han på mig och har fattat vem som är MANNEN av oss ;) lite internskämt sådär :)

Dock har Dandy fått flytta. Igår kom 5 nya hästar till ridskolan och då blev Dandy tvungen att flytta. Han stog ju tidigare i sitt lilla hörn med dörren som gjorde att han fick stå ifred. Nu är han flyttad så att han står mitt i smeten i ponnystallet.. det gillas inte riktigt, varken av honom eller mig. Han står inte alls lika still här som han gjorde i sitt lilla hörn och idag hade han inte alls någon lust att gå in där när jag hade gått med honom. Dessutom är den här mindre, så risken att han ska rulla fast är ju större..
Men men, det löser sig väl förhoppningsvis.. 
Imorgon måste jag hinna gå med prinsen på morgonen eftersom jag inte slutar skolan förens vid 5 och då har lektionerna börjat. Men det tar ju inte så lång tid nu så det ska jag hinna med :)


10/2 2010

Gick med Dandy idag igen i ridhuset och han var världens snällaste som vanligt.
Vet inte riktigt vad jag sak skriva om nu när det inte händer så mkt.. förslag? :)

9/2 2010

Knatade i ridhuset med Danpan idag igen. Finns inte så mycket annat att göra eftersom han inte är broddad.
Var där inne i nästan 30 minuter, men gick bara i ungefär 20.
Resten av tiden blev det lite fotografering (med mobilkameran, bilder kommer kanske sen ;) ), morotsätning och lite vila- och klipauser :)
Danpisen var väldigt söt idag också när annie kom in i ridhuset. När han hörde hennes röst tittade han upp och spetsade öronen som han alltid gör när han hör henne. Sen gick hon ut igen och det syntes verkligen på dandy hur besviken han blev över att hon inte kom in och hälsade på honom! Han sänkte huvudet med världens ledsnaste blick. Så himla söt var han verkligen!
Sen när hon väl kom in så ville han helst stå hos henne hela tiden, käka morötter och äta på hennes vantar!

Sen blev det lite ryktning och träning på att stå still ;) men tillslut så stog han faktiskt still, även när jag tempade honom (ingen feber här inte ;) )!


Karro har lekt i photoshop igen.. Lika lyckat som vanligt, men har man inget bättre för sig så.. ;)


8/2 2010

Gick med Dandy 15 minuter i ridhuset idag. trodde han skulle vara helgalen men han skötte sig riktigt bra.
Klämde lite på ryggen också och han reagerade inte alls! :D
ochnu är det it emånga dagar kvar innan jag får börja rida :D


7/2 2010

Dandy har vilat under hela helgen. Han har fått gå i sin lilla ruta hela dagarna eftersom han är mycket lugnare där än vad han är inne. Står han inne för länge utan att gå ut så blir han helt galen. I början när han precis hade kommit till oss så var det precis likadant. Då var dom tvugna att släppa ut honom på morgonen för annars sparkade han som en galning och studsade runt. Sen vande han sig nog, för nu kan han tillomed stå inne till lunch utan att bli galen. Och för mig gör det inget att han står inne under förmiddagen, eftersom han då istället går ute hela eftermiddagen och kommer in runt 8 på kvällen (beror lite på hur kallt det är).
Och just nu står han ute hela dagarna eftersom han vilar.

Imorgon får jag börja gå med snyggingen. Han ska ledas 15 minuter varje dag i en vecka. Och det innebär då att det bara är en vecka kvar tills jag får börja rida honom igen! I veckan får vi även träningsprogrammet från emilia som ska stärka hans rygg på bästa sätt.


min fina lilla danpis <3


5/2 2010

Malin (vet.) var ute hos oss imorse och kollade Danpan. Först fick jag springa med honom och då kunde dom inte se någonting. Sen skulle han longeras och i vänster varv såg hon inte heller någonting, men i höger så visade han en svag markering på höger bak. Malin var ju med första gången vi var på ultuna och då var han ju riktigt seg att rida. Men hon sa nu att det var verkligen en helt annan häst och hon kunde knappt tro att det var samma! Han rör sig hundra gånger bättre och med mycket mer framåtbjudning än tidigare!
Så då blev det behandling iaf. Och eftersom han inte blev riktigt drogad av första sprutan så fick han en till (eftersom det dessutom är ett bakben hon skulle jobba med). Snacka om att han somnade! Han stog verkligen och hängde i min famn och jag fick tillomed pussa honom på mulen!
Behnadlingen gick iaf väldigt fort.
Nu ska han vila helt över helgen, inte ens ut i hage. Sen ska jag skritta honom ca 15 minuter varje dag nästa vecka och sen ska vi få ett träningsprogram för honom.
Han ska jobbas ordentligt med ryggen, löshoppas, tömköras, trava bommar, rejsa i skogen osv. Det sistnämnda är jag dock lite tveksam till.. ;) Malins slutkommentar på det förslaget var: Om matte sitter kvar då förståss.. Lite tveksamt om jag kommer göra det, eller? ;)

Men det känns iaf skönt att ha det här gjort nu! Så nu hoppas vi bara att allt blir bra så vi kan börja träna ordentligt! Dessutom passade jag på att rycka manen på honom medans han var drogad, det går ju itnte i vanliga fall. Men nu ser han iaf ut som en häst igen, tillskillnad från vissa andra ;) (Känn dig inte träffad Pellen)


Danpan med sin halvryckta man :)


finaste <3
Visst blev han ganska fin i manen ändå? :)


4/2 2010

Eftersom jag var ledig på förmiddagen idag så red jag då. Blev att jag red själv trotsallt, men Dandy var fin och blev elktrisk och så. Och idag kunnde jag både få till bra övergångar och bra avsaktningar! ;P
Dock fick jag höra att Danpis hade rullat fast imorse. Han gör ju det lite då och då. De flesta hästar får ju panik när dom märker att dom sitter fast och inte kan ta sig loss. Så först panikar dom en stund och sen ger dom upp. Men inte Dandy inte! när han märker att han sitter fast så lägger han sig direkt och väntar på hjälp..! smart grabb det där... -.- ;)
Men jag märkte ingenting på honom när jag red iaf, så verkar inte ha hänt honom någe.

Imorgon kommer som sagt veterinären ut och kollar honom. Har vi väldig tur så slipper han behandlas, men annars så behandlar Malin honom och då lär jag ju dessvärre inte få rida på ett tag, men det är det bästa för honom.
Förhoppningsvis så får jag med mig kameran imorgon och kan ta lite kort på min älskling :)

3/2 2010

Red Danpis idag som vanligt. Skulle rida för annie, och eftersom hon alltid brukar komma vid 2 och säga till mig att göra iordning på onsdagar, så tänkte jag att jag kunde vara lite smart och vara klar till 2. Dock dröjde det ända till 20 i 3 innan hon kom in i ridhuset, men då hade jag hunnit skritta fram i 25 minuter och värma upp honom lite.
Han blev iaf väldigt fin när hon hjälpte mig. Vi jobbade på att få honom elektrisk, så då skulle jag rida 10 meter trav-5 steg skritt, 10 meter trav-5 steg skritt osv. Tillslut gick han fram välditg bra och minsta lilla och han flög fram i igångsättnignen. Dock blev det då lite svårare med avsaktningarna eftersom han blev så laddad.. ;) Men efter en stund blev han lite trött så då avslutade jag och skrittade honom i 20 minuter.
Det blir trots allt ganska lång tid i ridhuset, även om jag inte rider särskilt länge. Men jag skrittar ju fram honom i minst 20 minuter och skrittar av i ca 20 minuter, det blir ju minst 40 minuter bara det, och på det ska jag rida lite också.
Imorgon är jag ledig på fm så jag tänkte hinna rida lite då, förhoppningsvis för annie eftersom det nog blir sista gången på ett tag ;)


snyggingen idag innan vi skulle till ridhuset :)


Kan ju passa på att säga att man nästan kan kalla min lilla ponny för kändis :P
Han fick modella lite för någon som gjorde kalendrar och sålde:)
Och dessutom i min månad, kan deet bli bättre?
För den som missat det så fyller jag faktiskt år om 25 dagar :D:D


2/1 2010

Måste säga att ni återigen är lite dåliga på att kommentera ;)

Igår red jag iaf Dandy för annie och han blev väldigt fin. På slutet bjöd han verkligen på riktigt. Även om bjudningen har blivit 100 gånger bättre så har den inte kommit riktigt helt av sig självt, men igår BJÖD han verkligen! Så roligt att det är så pass stor skillnad på honom nu!

Idag jag Danpan själv en stund. Hade inte riktigt lika bra bjudning som igår, men så hade jag heller inte någon som skrek på mig ;) Man han var väldigt lätt för hjälperna och lyssnade (nästan som vanligt:P) väldigt bra :)


Min lilla fjortisponny med tuperad pannlugg :)


RSS 2.0