31/1 2010

Red en stund på Danpan i ridhuset idag.
Han var inte alls lika pigg och framåt som han varit tidigare i veckan. Trodde faktiskt han skulle vara väldigt pigg eftersom jag inte ridit honom på tre dagar.
Red iaf bara i ca 15-20 minuter i skritt och trav som vanligt :)
Nu ska jag passa på att njuta av den här vekcna som kommer eftersom han ska behandlas på fredag och då lär jag ju itn efå rida på honom på cirkus en månad.
Imorgon ska jag rida en stund för annie på eftermiddagen iaf :)


yt-klipp

I början när Dandy had eont i ryggen så km annie på den briljanta idén att vi skulle börja kör ahonom istället.
Men nej, jag tror inte det...


Inte det trevligaste man sett om man säger så.. ;)


30/1 2010

Stella gick en stund med Dandy igår och eftersom han då fick vila två dagar så snurrade jag honom några varv på lina idag. Det var nog tur att jag gjorde det istället för att rida, för han var lite väl pigg ;)
Bockade och busade en hel del!
Men imorgon ska jag rida på honom igen ås får hoppas att han är snäll då ;)

Eller så kanske han gör såhär..

Det vore mindre trevligt om man säger så ;)


28/1 2010

Gick med Danpan en stund i ridhuset idag. Han har ju som sagt gått ganska mycket så då fick han lite vila idag. Han får vila imorgon med så då ska stella gå med honom en stund eftersom jag slutar så sent.

På fredag (om en vecka) kommer veterinären ut till oss och behandlar Dandy i hasen. :) skönt att få det gjort nu!

27/1 2010

Åh, det är så roligt att rida på lilla Danpan <3 (ännu ett nytt smeknamn :P)
Han är så fin och arbetsvillig hela tiden! Han biter efter bettet när jag ska tränsa och är jag inte tillräckligt snabb så stoppar han nosgriman i munnen!
Annie hjälpte mig lite idag med och han var inte riktigt lika framåt idag som han var igår men han var nog lite trött. Han har ju ändå gått lite mer nu och är inte helt igång ännu. Men han gör ändå vad jag ber honom om utan att protestera. Men han travade bra och börjar äntligen ta lite stöd på höger nu och så kan jag ställa till vänster! Det har aldrig gått tidigare!
Och jag måste faktiskt erkänna att jag börjar gilla att rida i hoppsadel och skor... Dels ligger ju hoppsadeln bättre och jag kan verkligen känna när han börjar arbeta med ryggen! Rider man med skor så slipper man frysa om fötterna och dessutom kommer man mycket närmre hästen :)

Imorgon får Dandy nog vila, fredag också. Sen ska jag nog longer honom lördag och söndag så han får göra av med energin som han samlar ihop när han vilar.
Måste även se till att han får nya skor så att han kan få nya broddar eftersom dom andra gick av i skorna..


25/1 2010

Egentligen skulle annie ha tagit hand om min fining idag, men eftersom jag slutade tidigare än beräknat så tog jag honom iaf.
Det är sån sjukt jävla stor skillnad på honom!
Longerade hoonm först en stund och han tycker verkligen det är urtrist. När jag däremot sitter upp och börjar rida så verkar han tycka att livet leker ;)
Han är så otroligt arbetsvillig och vill helst av allt gå i skänkelvikning eller ökad trav! Minsta lilla tryck med skänkeln och han flyger fram i trav! Nä gud vad jag önskar att han vore igång nu!
Imorgon ska annie hjälpa oss lite. Även om jag bara rider i 10-15 minuter så är all hjälp jag kan få värdefull, framförallt för min egna ridning nu när det går så dåligt med Jack också ;)


23/1 2010

Longerade Dandy en stund idag innan jag satt upp eftersom han hade varit så himla pigg igår när annie longerat och släppt honom. Men han var väldigt lugn idag och både travade och galoppade lugnt på linan :)
Red ca 10 minuter på honom sen och han var väldigt allert (?) för skänkeln. Behövde knappt nudda honom med skänkeln så började han trava. Jättebra skrittövergångar gjorde han också.
Imorgon blir det lite travjobb på eftermiddagen eftersom jag ska rida Jackis också.
Måste verkligen komma ihåg att ta med mig batteriet till kameran också så jag kan fota honom lite (om det är bra väder vill säga.. )


22/1 2010

Jättedålig uppdatering, I know!
Men kan passa på att säga att jag faktiskt får rida lite på min älskling nu! Enligt Emilia (vet.) så är det bättre att jag travar honom 15 minuter varje dag än att han vilar och får överdrivet mycket energi och studsar runt i hagen. Chansen är större att det blir värre om han skuttar i hagen än om jag rider lite lätt på honom!
Det är faktiskt helt fantastiskt att få rida på honom igen! han är så underbar!
Hans trav har blivit så himla mycket bättre sen vi började longera honom i slutet på november. Dock måste jag rida i hoppsadeln eftersom dressyrsadeln inte passar honom alls. Jag och hoppsadlar går inte riktigt ihop.. jag hatar den mest av allt på jorden! fast jag börjar vänja mig nu ;) Dessutom rider jag ju i skor eftersom jag inte orkar dra på mig stövlarna för att trava 15 minuter.. Vilken helt fantastisk kombination! Karro+ridskor+hoppsadel=hemskt! :P


Världens bästa! <3
ska passa på att ta med mig kameran imorgon och knäppa lite nya bilder :)


vinterbilder 2

Här kommer ännu lite fler vinterbilder som jag tog igår :)
Finaste Dandan <3

Vilken bild är er favorit?
Själv tycker jag bäst om den sista med tungan :)


13/1 2010

Det hade varit mer passande om det vore fredag idag (fredag den 13:onde).
Dandan (som han numera heter ;) ) har antagligen vurpat i hagen och är jätteöm bakom virveln. Men Jennie kollade på honom och sa att han antagligen bara hade fått en "lårkaka", för hade det varit något som gått sönder så hade han inte tagit sig in från hagen utan att personalen märkt något. Dessutom tog jag honom i gången så hon fick se på honom men han var inte halt iaf.
Så vi får hoppas det blir bättre.
Känns som att den pållen har ont precis överallt just nu.. Utom på mulen! den har blivit väldigt intresserad av det mesta, det har den inte varit tidigare. Han har varit lite rädd om sin lilla mule och inte velat att man kommer för nära med ansiktet osv. Men nu har han blivit väldigt kelsjuk och står gärna och pussas :)

Imorgon ska mamma försöka få tag på Emilia (vet.) för att se vad "uppföljningen" av gårdagens klinikbesök blir.
Sen får vi se, men han får ju iaf vila lite nu. Kan hända att det blir några mysiga promenader i snön så fort han får på sig broddarna igen (han hade sönder en brodd fram, och när stella skulle brodda ur de andra för att det skulle bli jämnt så var det två till som gick av. Så han måste alltså få nya skor innan han kan få broddar igen. Och detta ska då vara elitbroddar?)

12/1 2010

Jag har världens finaste häst! <3


11/1 2010

Vi skulle ju ha åkt till Ultuna förra veckan, men Emilia (vet.) var sjuk så vi åkte aldrig.
Istället fick vi en ny tid imorgon kl 14.
Så då åker jag, mamma och annie dit imorgon och hoppas på en förbättring :)
Önska oss lycka till!


vinterbilder

Orkar inte uppdatera särskilt mycket just nu (som ni kanske ha märkt).
Så istället får ni lite vinterbilder på min fina lilla pålle :)visst är han bra söt! :)


löshoppning

Här kommer lite bilder från löshoppningen häromdagen :)


3/1 2010

Idag har Kristin löshoppat Dandy.
Eftersom jag jobbade i stallet så hann jag inte se någonting, men hon sa att han hade varit jättefin och att det var stor skillnad i hoppen från det första till det sista. I början hoppade han ganska "stelt", men på slutet gjorde han väldigt mjuka och runda hopp. Han är ju inte hoppad på länge, eller iaf inte sen han kom till oss. I början vågade jag ju inte och sen har han nu stått i en månad.
Men han tyckte det var väldigt kul iaf :)
Pappa fotade lite, vet itne om det blev några bra bilder men bidde det de så kommer dom upp här så fort som möjligt :)


2/1 2010

Nytt år, nya möjligheter!
Idag har jag longerat Dandy och han var jätteduktig! Lyssnade väldigt bra på mig.
Får se vad som ska göras med Prinsen imorgon eftersom jag jobbar i stallet hela dagen. Men men, det löser sig.

RSS 2.0