31/7 2010 Tävling Vetlanda dag 2

Som sagt så var jag uppe och red Dampet tidigt imorse. Gick upp vi 5, var i stallet halv 6 och fodrade och kvart över 6 satt jag till häst. Red till 7 ungefär och då gjorde vi iordning honom och åkte hem och käkade frulle ;)
Rdningen imorse gick iaf bra! han känndes väldigt lugn men ändå alert och framåt! Det är ju det läget jag vill ha honom i på tävlingebanan, men det är så hårfint mellan att han blir alldeles för taggad eller stänger av och blir seg.
Det blev iaf mycket skrittjobb och galoppjobb på morgonkvisten.

Vid lunch var jag ute och promenerade med honom en svängför att känna lite hur han var. Igår märktes det redan när han skrittade fram att han var dunder pigg! Så idag gick jag med honom en stund innan för att därefter kunna avgöra hur lång framridning jag skulle behöva. Men han var väldigt lugn när jag gick med honom så då behövde jag inte rida gärnet i 2 timmar iaf :P

Jag hade starttid 14.43, så vid 13.40 tog vi ut honom och började skritta. Skrittade honom i 20 minuter och började sen rida fram. Han var lite seg, men lyssnade ändå ganska bra. Fick till nåra riktigt bra bakdelsvändningar på framridningen!

Inne på banan känndes han väldigt bra! Han var lite seg och vi hade några små missar, men absolut inga stora missar! Och får jag välja så har jag honom hellre lite småseg och ouppmärksam än som jag hade honom igår.. Sen vill jag ju hitt ett läge precis mittemellan, men ännu har vi inte gjort det men det kommer väl! :)
Totalt blev det 59% vilket jag faktiskt är nöjd med, framförallt med tanke på hur lågt domaren låg! Det var 6 placerade och jag blev 8:a! Låg på placering till de två sista ryttarna typ!

Så ja, jag kan inte säga annat än att jag är jättenöjd med dagens prestationer! Så nära som det var att jag gick och strök mig igår.. Men att jag faktiskt lyckades ta till mig av misstagen vi gjorde igår och verkligen göra något åt det! Jag är verkligen jättenöjd! Och med tanke på vilka fina ponnyer vi faktiskt slog idag..
men jag har verkligen lärt mig något av det här meetinget! bl.a. att Dandy inte klarar att stå så mycket som han har fått göra. Han måste få komma ut och röra på sig, annars blir det som igår!

Efter dagens ritt så var det ju dags för utställning också! Ochja, behöver jag säga att vi var mer i luften än på marken? men han fick iaf 39 poäng och silver! en 9:a på typen! Så med tanke på att vi inte kunde visa sp mycket gångarter så är jag väldigt nöjd!
Tyvärr orkar jag inte leta fram kamera sladden nu så ni får alla bilder imorgon istället.

Nu på kvällen har det varit ryttarfest på anläggningen. Väldigt trevligt och med väldigt trevligt sällskap genom Sandra, Anna och Sandsras mamma! :)

Imorgon ska vi kolla på när Sandra och Anna hoppar och sen rullar vi mot Stockholm, Ekerö och Hogsta!
Nu är det sängen som väntar! Har ju vart uppe sen kl 5..! Natti!

30/7 2010 Tävling Vetlanda dag 1

Vet inte riktigt vart jag ska börja.. det där med hästar är itne altid enkelt!
Dandy var otroligt lugn inne i boxen idag så jag blev nästan lite orolig att jag inte skulle kunna väcka honom tillräckligt tills vi skulle starta. Ville gå ut och gå med honom, men inte när det regnade. Så jag gjorde honom redo för en promenad, men varje gång jag var påväg ut så började det spöregna...

jag började iaf rida fram vid kvart över 3 och då hade han skrittat i 20 minuter. Han var verkligen superpigg på framridningen utan att bli sådär okontrolerbar! Och han överraskade oss ala genom att inte ens bry sig om vattenpölarna! Duktiga lilla hest! Red honom ganska intensivt den halvtimme jag red, med mycket galopparbete för att han verkligen skulle komma igång. Väl inne i cr så blev han helt knäpp! Han började studsa, hoppa, bocka - ja ni vet så som han kan hålla på ibland. Det blev inte bättre när vi kom in på banan..

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om ritten.. Vi var ungefär överallt och ingenstans. Det var som att sitta på en tickande bomb som skulle explodera när som helst! Tror int edet var ett enda moment i hela programmet som jag kännde att vi verklien gjorde så bra som vi kan! Eller jo, ryggnignen blev väldigt jämn och fin!
Travprogrammet blev otroligt ojämnt efersom han hela tiden försökte dra iväg och då tvärnitade jag honom innan han hann börja dra. Så ja, det blev väldigt "hackigt". galopprogrammet var ren katastrof. Han var så spänd så han fick aldrig någon rund galopp och kunde inte hålla igång ordentligt. Sen fick jag inte tag om bogarna så han gick och sköt ut dom i volterna och började byta galopp och hålla på. Den förvända galoppen var ändå helt okej när vi väl var ute på spåret, men i övrigt var hela programmet kaos!
usch jag var så arg efteråt, på mig, på honom, på alla! resultatet kan ni ju kanske räkna ut var pinsamt dåligt.. Verkligen helt sjukt! Tänker inte ens nämna resultatet hä, vill ni verkligen veta så kan ni kolla på equipe. Kolla klass 9, kat D och så tittar ni ungefär näst längst ner.. ;)
Pinsamt! Ville verkligen slänga protokollet, men det ska sparas och användas som skräckexemplar den dag jag är besviken över 60% ;)

Så vi bestämde oss för att försöka få ta ner honom till ridhuset en stund senare och trimma lite. Behöver jag säga att jag fick typ panik när jag var i sekretariatet och dom sa att det inte fanns någonstans att rida på förutom i skogen.. Tänkte helt ärligt stryka mig från imorgon och åka hem! Men tillslut fick vi gå ner och rida en stund i ridhuset. Dessutom fick jag rida imorgon bitti om jag var klar innan kl 07.00 .

Dandy kännde iaf mkt bättre när vi var ner i ridhuset. Han travade på helt okej och galoppen vart mycket bättre. Red rätt ordentligt i ca 40 minuter och gjorde mycket övningar för att verkligen få honom uppmärksam och med mig.
Ska som sagt upp och rida imorgon bitti igen och ge honom en riktig genomkörare så han nästan är lite trött under programmet. För det är faktiskt bättre om han är trött, har lite dålig bjudning men är stadig och lydig - han får mer poäng på det än när han är som han var idag!

Imorgon är det ju utställning också. Den går på gräsbana och det har regnat i två dagar.. Så vi får se helt enkelt. Dandy har ju inga broddhål på sina skor och det känns dumt att chansa om han skulle bli sådr pigg. Så är det blött på banan så styker vi honom därifrån.

Så nu får ni önska mig lycka till, både med dressyren och utställningen! :D
Nu måste jag sova, ska upp vid 5 imorgon.. Natti!

Bilder kommer nog imorgon ;)

29/7 2010

Jobbade 7.30-9.30 imorse. Sen var det bara ta ut Dampet och gå med honom i 40 minuter.
Packade och fixade allt och vid halv 12 rullade vi iväg mot Vetlanda.
Kom fram vid halv 5 och då spöregande det.. superkul verkligen..
Dandy har iaf en innebox! tycker verkligen synd om dom som står i utebox.. kan inte vara roligt i det här vädret.
Vi lastade iaf ur Dandy och ställde in honom. Han rullade sig verkligen som en galning så jag todde han hade fått kolik, men han åt och drack precis som vanligt :)
Hade tänkt att jag skulle skritta honom lite men det vart så himla tajt med tiden och dessutom tror jag bara han skulle vara ännu dummare eftersom det lät så mkt på taken.
Vid 7 var det invigning och efter det fixade vi det sista i stallet och åkte till stället där vi ska bo. Två supertrevliga tjejer som vi mötte på en bensinmack på vägen hjälper oss att fodra imorgon bitti. Dom bor ändå på anläggningen och ska ändå ner och fodra. Skönt att slippa åka kl 6 härifrån och sen inte starta fören vid halv 4 ;) Eda nackdelen är att hon fodrar kl 5 imorgon bitti eftersom deras hästar är vana vid det.. Men Dandy får ju mat kl 06.00 när han är på Hogsta så det är ju inte jättestor skillnad. Dessutom ger jag honom lite mindre hö vid målen och så får han lite oftare isället så han har något att sysselsätta sig med.

Jag har dessutom tejpat ungefär hela hans box med silvertejp.. Det finns väldigt många hängare och sånt som han skulle kuna göra sig illa på så dom är förtejpade! Vill ju inte att minpnny ska skada sig mera nu ;)

Imorgon startar jag som sagt vid halv 4 (15.41 för att vara exakt). Så ja, tycker faktiskt att ni kan hålla en extra tumme just då så lovar ja att uppdatera på kvällen!

28/7 2010 träning för Annie

Hann aldrig uppdatera något igår. Sprang runt hemma och letade och fixade med grejer hela kvällen.
Vi var iaf ute och skrittade igår. skulle skritta slingan som tar ungefär 1 timme för dandy att skritta. När vi skrittat i ca 45 minuter så möter vi två älgar som står mitt på vägen. Så det var bara vända och skritta 45 minuter istället. men Dandy mådde nog bara bra av att få röra lite extra på sig :)

Idag var det träning för annie som stog på schemat! Emma skulle åka med två hästar till skåne så då passade det alldeles utmärkt att träna för annie! Har ju inte ridit för henne på ett tag nu, och såhär dagen innan vi åker så känndes det bra att just hon skulle hjälpa mig eftersom hon känner oss så väl!
Dandy känndes iaf pigg och alert redan från början. Dock är det mest snabba steg istället för stora, men hellre det än att han släpar fötterna i marken! Men när han kommi igång lite så känndes han superfin verkligen! Framförallt känndes galoppen väldigt bra!
Han blir dock lite sur ibland och drar ut tungan och går emot, men nu vet jag hur jag ska gör för att komma ur det läget!
Annie och Emma är ju otroligt lika och har iprincip samma syn på saker och ting i ridningen så det är väldigt skönt och enkelt!

Skrittade av Dampet och sen fick han sig ett bad! Behöver jag säga att det behövdes..? Haha en riktig liten skitgris var han!

Imorgon ska jag jobba 7.30-9.30. Sen ska Dandy fixas och promeneras och sakerna ska packas. Sen, senast halv 12, rullar bil och trailer ner mot Vetlanda och New Forest SM! Ska bli så himla roligt och jag är verkligen supertaggad! Dandy känns kalas och rider jag bara noggrannt så tror jag nog inte att det ska gå dåligt iaf! :) det enda jag är nervös för är ifall det är vattenpölar på tävlingsbanan.. hehe.. :P :D

Kommer ha med mig det mobila bredbandet så det kommer uppdateringar här under helgen! :DBilder från senaste tävlingen, Vallentuna 2/5
Nästan 3 månader sen..


26/7 2010 träning för Emma

Träing för Emma stog som sagt på schemat idag igen!
När vi plockade in 12-hästarna från hagen så konstaterade Clara att alla hästarna rullar sig så fort det är lerigt ute. Alla utom Dandy. Han blir ju skitigare när det bara är dammit eftersom han bara har flugtäckert på sig då..
Så när jag skulle ta in honom idag så fick jag mig en liten chock.. Dandy var lerig precis överallt, tillomed under täcket.. ponnykräk!
Så det blev racerborstning innan jag gjorde iordning honom och vi gick ner till ridhuset.

I början så var han lite seg men inte alls så seg som han brukar vara. Jag hade ju bytt sporrar och tagit på mig som korsta som jag tävlar i (15 mm). Jag tränar ju alltid i mina lite längre men dom får jag ju inte tävla i, så idag blev det tävlingssporrarna :)
Värmde honom lite i galopp också på samma sätt som i fredags - ökningar, minskningar, övergångar galopp-skritt. Skoja inte att han verkligen ökade från början idag! Sist jobbade vi jättelänge med att han verkligen skulle ÖKA, men nu kom det redan från början. Framförallt fick vi till en riktigt bra ökning på en diagonal!

Sen jobbade vi med lite skänkelvikningar på diagonalerna. Först red jag några travdiagonaler och ökade så att han skulle öka lite av sig själv när jag skulle göra skänkelvikning. Travökningarna blev bra när Emma gick bakom honom med långpisken ;) Tänk den dag då vi får till dom travökningarna utan långpisken! Sen tränade vi lite skänkelvikningar och eftersom jag hade världens bjudning så blev flyttningarna bra!

Avslutade med att jobba honom i trav och han bjöd verkligen! Trampade på som bara attan av sig själv!

Jag är verkligen supernöjd med dagens träning! Han var verkligen framme för skänkeln och bjöd! Har nog aldrig tidigare krävts såhär "lite" för att få honom till det här läget!

Imorgon ska han vila så då skrittar vi ut. Sen tänkte jag försöka få ut annie på onsdag och träna och sen ååååååååker vi på torsdag :D


25/7 2010

Dandy vilade som sagt idag också så vi var ute och skrittade i ca en timme. Skrittade ut tillsammans med Josephine och Candy Man, och precis som sist så hängde Dandy på riktigt bra! Han var pigg redan från början (annars brukar han piggna till när vi skrittat ca 5-10 minuter). Men han får ju pinna på rätt rejält så på slutet var bensinen helt slut :) men jag tycker han är väldigt duktig som skrittar på så bra! Det har ju egentligen varit största problemet när han har vilat - att han skrittar så segt och långsamt. När han har vilodagar så är jag ju alltid ute och skrittar/går med honom och då vill jag ju att han ska trampa på och verkligen skritta genom kroppen. Det har funkat lite bättre när jag har suttit på, men jag vill ju att han ska gå utan ryttare ibland också! Men numera går det ju riktigt bra att skritta ut iaf :)

Fixade med honom på kvällen när jag hade slutat jobba. Ryktade och gjorde iordning hovarna på honom och fixade all mat. Hade tänkt att jag skulle gå med honom en sväng till då, men jag orkade verkligen inte ;)
Imorgon är det träning som gäller! Hoppas verkligen att det är vattenpölar på ridbanan så vi kan träna lite på att springa genom dom :P Dandy är ju inget big fan av vattenpölar direkt.. :P


24/7 2010

Dandy har vilat idag så han fick gå ut i hagen vid 12 och sen var jag ute och gick med honom i regnet i 40 minuter.

Han trivs så otroligt bra på Hogsta! Han är så otroligt snäll, avspänd och lugn! Har aldrig sett honom såhär förut! Så efter vetlanda får han faktiskt åka tillbaka hit och stanna tills vi åker till Örebro! Sen efter det åker han direkt hem till Vällingby igen. Känns nästan lite taskigt att ta hem honom igen, han är verkligen i sjunde himlen på Hogsta! Uppmärksamhet, stora och snygga hästar - kan det bli bättre?
Det är iaf lite roligt att se vilken skillnad på häst det är på honom. Jag kan göra iprincip vad som helst med honom här. Hemma brukar jag alltid sitta på när jag skrittar ut eftersom han kan vara lite dum, men nu har jag varit ute och gått en timme om dagen med honom och han är så himla snäll! Vi möter cyklister, lastbilar, traktorer - ja, allt, och han bryr sig inte! Dessutom går han in i spolspiltan utan minsta lilla protest! Har nog aldrig hänt förut!

Han ska iaf få vila imorgon också. Egentligen rider jag ju varannan dag men för att vi skulle få ihop ett bra "schema" inför Vetlanda så fick han vila nu två dagar, sen rider jag måndag, vila tisdag, rida onsdag och så åker vi på torsdag!
 


Bilder från träningen igår! Visst var han ganska gullig i remont?! :D
Fler bilder kommer, men antagligen inte förens efter vetlanda ;)


23/7 2010 träning för Emma

Jag jobbade på eftermiddagen idag så jag var i stallet vid 10 och mockade och ryktade på plutten. Såret och svullnaden under hakan såg mycket bättre ut. Han är inte öm, har inga problem med att äta och har ingen feber, så vi kör på och hoppas att det läker! Dock fick jag ju byta nosgrimma till en remont. Men jag måste erkänna att Dandy var riktigt gullig i det! Ska ta bild på det imorgon så ni får se :) Men nu måste han bara få en egen.. Han fick gå med den jag har på Theo i vanliga fall. Den är ju alldeles perfekt egentligen och det gör ju ingenting att dom delar, problemet är bara att det är silverspännen på den och Dandy har allt annat i mässing! :P Så imorgon får mami ringa till Lyckås och försöka beställa hem en nosgrimma. Lyckås är enda stället jag har hittat vitfodrade remonter på till ett rimligt pris :)

Vid 5 red jag lektion för Emma. Både mamma, pappa och annie var där idag och kollade.
När jag värmde upp så var det verkligen tuggummi under fötterna på plutten. Gjorde massa halter och snabba igångsättningar men det hjälpte inte. Men efter en stund blev det iaf bättre.
Under själva lektionen så började vi med att rida lite i trav och träna på att han verkligen skulle gå fram ordentligt. Tränade även lite skänkelvikningar som inte blev sådär kalasbra idag.
Sen drog vi igång med lite galopparbete. Jobbade med att han verkligen skulle bjuda framåt så jag fick rida en miljon ökningar på långsidorna. Och vilka ökningaar vi fick till efter en liten stund! Så mycket har han nog aldrig galopperat förut! Men det är så svårt att få honom dit. Vi behöver så mycket plats för att kunna göra dom där galoppökningarna och det är ju lite svårt på en trång framridning. Men man får försöka iaf, för jag vill ju få honom dit och då får man göra det bästa av situationen helt enkelt!
efter skrittpausen jobbade vi honom lite i trav igen och Emma gick bakom honom med långpisken för att han verkligen skulle börja trava. Och om han travade! Så bra har han nog inte travat sen den gången då annie gick bakom med långpisken och Dandy skenade runt i ökad trav och jag fick inte stopp på honom! :P

När vi fått igång både galoppen och traven så red jag igenom La:4an eftersom jag ska rida den nästa helg.
Uppridningen blev helt okej, vi har ju inte tränat så mycket uppridingar i galopp. Sen när vi ska igång i trav igen så startar han hellre med frambenen och det blir som ett litet skutt. Överlag var iaf travprogrammet väldigt bra och ökningarna känndes kalas! Skänkelvikningarna var sådär, men i övrigt var det bra. Skritten är svår, men han skrittar hundra gånger bättre nu än vad han gjorde för ett par månader sen!
Galopprogrammet känndes också väldigt bra! Han bjöd verkligen! Vägen in i förvända tycker jag är ganska svår i det här programmet, iaf till vänster. Der blir lätt lite vingligt och jag måste svänga ganska tidigt för att det inte ska bli helkajko!
Sista uppridningen är också ganska svår tycker jag. Då är det trav fram till L (?) där det är halt - ryggning 4 steg och sen fram i vänster galopp och halt vid G. Men Dandy gör det där ganska bra iaf :)

När jag ridit klart programmet så tränade vi lite halter och så för att få honom att starta med bakbenen och inte hoppa fram i trav. Efter några gånger blev det ganska bra.

Jag är iaf väldigt nöjd med dagens träning! dandy funkade ganska bra på remonten iaf så nu blir det de ett tag framöver. Det var väldigt roligt att även annie kom och kollade när jag tränade! För det kan ju ge även henne tips och idéer på hur vi ska träna hemma :)

Nu ska Dandy få vila två dagar, elelr ja, jag ska ut och gå i skogen med honom :) Det förtjänar han verkligen! Sen ska vi även ställa över honom på havre istället för krafft i hopp om att han ska få lite mer egen energi.

Dessutom kan jag chocka er alla genom att berätta att jag har börjat packa inför Vetlanda! Men jag känner mig själv alldeles för väl och vet att om jag inte börjar nu så kommer jag stå där onsdag kväll och inse att 1/3 inte är tvättat och 1/3 är sånt som måste inhandlas.. Så nu är faktiskt ganska mycket packat och en inköpslista är skriven! Måste bl.a. köpa nya boots och nummerlappar :)


22/7 2010

Dandy fick gå ut i hagen redan vid 10 idag eftersom han skulle vila. Så när dom släppte ut honom hade dom upptäckt en liten svullnad under hakan. Tur att dom är så uppmärksamma!
Jag kom till stallet vid halv tolv och skulle ut och promenera med plutten. Kollade även under hakan på honom och han hade ett sår på svullnaden. Men det gjordes rent och så smörjde jag in det lite och sen gick vi ut på promenad. Var ute i över en timme och Dandy skrittade på bra!
När vi kom tillbaka hade svullnaden gått ner ganska mycket. Så när jag släppte ut honom igen så tog vi av allt som skulle kunna ligga emot, såsom grimma och flughuva.
Josephine och Clara skulle kolla svullnaden när dom tog in honom på eftermiddagen, och eftersom jag inte har hört något från dom så antar jag att det inte såg värre ut.

Jag tror dock att såret är precis vid nosgrimman (tog av nosgrimman på tränset när jag gick ut med honom, så jag vet itne säkert), isf får jag helt enkelt testa att rida honom på remont imorgon. Så nu måste jag ge mig ner i källaren och försöka hitta en som kan passa på honom. Har ju ett par stycken som jag har haft på Joy och Jack (ponny), men jag tror att dom kommer vara för små. Och det kan nog hända att dom jag haft på Theo (full) är för stora.. I-landsproblem! ;)

Vet faktiskt inte var såret och svullnaden har kommit ifrån. Det ser ut som att han har skavt upp det som att han typ har stått och kliat sig mot något. Dock är såret så himla runt så det känns inte helt riktigt.
Men men, vi får se hur han ser ut imorgon.
Imorgon ska jag ju träna för Emma också! Ska rida igenom La:4 så nu har jag faktiskt lärt mig det programmet också :D
Dessutom jobbar jag på eftermiddagen imorgon. Sen jobbar jag hel helgen och fram till onsdag nästa vecka och på torsdag åker vi till Vetlanda! Kan ju passa på och berätta att startlistorna till Nf-SM har kommit nu! Ni hittar dom HÄR!
Dandy är anmäld till klass 9, 23 och 4 :)


21/7 2010

träning för Emma stog på schemat idag! Eftersom jag inte jobbar så åkte jag till stallet vid typ ett och fixade iordning. Men eftersom jag inte visste vilken tid jag skulle rida så blev det lite bråttom när Emma sa att jag skulle rida om en halvtimme.. men jag hann!
Värmde upp Dandy och han var lite oalert men ändå ganska fin. Så det blev massa halter och igång för att få honom att vakna till och bli alert! Och efter en stund såvaknade han till och lyssnade väldigt bra.
Själva träningen gick mycket bättre än senast! Han var bättre i formen, jag höll i tyglarna och han travade på bättre! Dock blev han lite stark ibland men då skulle jag göra övergångar med ett skrittsteg och sen igång i trav igen, alternativt flytta honom lite undan skänkeln. Galoppen känndes också mycket bättre idag, han bjöd och blev inte lika stark. Gjorde mycket tempoväxlingar just för att han inte skulle bli stark och hängig.
Red bara i typ 20 minuter, men det räckte. Dandy var fin fin på slutete och det gäller att sluta innan han blir för trött och jobbig! :)

Skrittade av honom ute i skogen sen. Jag brukar ju alltid ha kedja på honom när jag går med honom, men idag gick jag ner till manegestallet (där Dandy står) och tog av sadeln och insåg att kedjan var uppe i mellanstallet ( emmas stall där jag gör iordning Dandy och har alla saker). Och jag orkade inte gå upp sit så då gick jag med honom med bara tyglar.. Men han skötte sig superbra verkligen! Iaf tills vi mötte två andra hästar, en snäll skimmel och en galen fux.. -.- Dandy blev ju också lite knäpp då, men numera drar han inte iväg helt okontrollerbart! Han studsar lite på stället men drar aldrig! Duktig heest! :)

Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen och skritta ut med plutten! Får hoppas han sköter sig lika bra som igår! :)


20/7 2010

Idag har Dandy fått vila, eller ja, jag var ute och gick med honom i en timme. Förut var det mycket bättre att sitta på när man skrittade ut eftersom han skrittade mer igenom kroppen då, men sen vi kom hit till Hogsta har det inte spelat någon roll om jag suttit på eller gått, han har skrittat lika bra ändå!
Så det är ju bra att han kan få skritta utan att man sitter på ett par dagar i veckan.
Vi har även varit i Kungsängen och hämtat mera krafft till Dandy. Han skulle ju vart tillbaka på Lennartsnäs nu, men eftersom han blev kvar på Hogsta så var vi tvungna att hämta mer. Vi har även börjat ställa över honom på höet som finns på Hogsta för att slippa åka och hämta :)

Kan dessutom meddela att Dandys Hogsta-fanclub bara växer och växer! Haha! :D

Lovade ju lite bilder från gårdagen, och här får ni två :) kommer nog fler imorgon!19/7 2010

Idag har vi tränat för Emma! Dandy var jättejobbig i början och det gick riktigt dåligt första 10 minutrarna... Men sen lossnade det och han blev ganska fin faktiskt!
Vi tränade en del skänkelvikningar, hörnpasseringar och lte enkla byten. Dessutom var hon på mig hela tiden att jag måste korta mina tyglar! Dom är verkligen en halvmeter för långa.. Men Emma tyckte, precis som annie, att jag måste hålla ihop honom mera. Jag vill ju gärna släppa fram honom och låta honom sänka sig osv, men då blir han bara lång och det gör egentlien mer skada än nytta ;)
Testade även några ökningar i trav på slutet, men Dandy är ju inte så stark än så han orkar inte riktigt.

Dandy var redigt trött efter träningen. Så imorgon ska vi ut och skritta en lång tur. Jag jobbar ju inte imorgon så då har jag all tid i världen på mig :)

Egentligen skulle ju Dandy åkt hem idag eller imorgon, men eftersom jag ska jobba nästa helg och början på nästa vecka så fick han stanna kvar på Hogsta istället! Han verkar trivas väldigt bra där, så då får han vara där när möjligheten väl finns! Dessutom är det ju lättare för mig att ta mig dit än vad det är till kungsängen :) Så imorgon måste vi åka till Lennartsnäs och hämta mera krafft och sen ska vi börja ställa över honom på höet som finns på Hogsta!

Pappa fotade lite när jag red, så har ni tur kommer det bilder sen :)

18/7 2010

Hann aldrig skriva igår pga massa olika saker. Men Dandy fick gå ett väldigt lätt joggingpass på förmiddagen. Han skötte sig väldigt bra så red bara 25-30 minuter, mest lösgörande bara för att han skulle få röra lite på sig.
Sen på kvällen kom hovslagaren och slog på Dandy nya skor! Hans hovar börjar faktiskt se riktigt fina ut nu!

Idag har vi varit ute och skrittat en lång runda. Jag skrittade Dandy samtidigt som Clara skrittade Candy Man (som är cirkus 178 cm..). Trodde hon skulle få stanna hela tiden och vänta in lilla Dandy, men han hängde på riktigt bra! På slutet blev han lite trött men annars skrittade han på väldigt bra!

Han går ju i hagen på eftermiddagarna, så jag ryktar honom alltid på kvällen efter att jag har slutat. Han gillar ju inet att gå med täcke på när det är så här varmt, så då får han gå utan och självklart ska han ju alltid rulla sig..

Imorgon är min sista jobbdag för den här gången. Sen jabbar jag ifs dagarna innan vi åker till Vetlanda. Haha kommer ju inte ha något att göra på dagarna nu när jag inte jobbar. Man vänjer sig så fort vid att ha fullt upp hela tiden!


16/7 2010

Som jag har skrivit innan så tycker Dandy "ju större desto bättre". Han flashar alltid lite extra när man rider om det är en giant häst på ridbanan samtidigt och är hästen i fråga dessutom fin - då är livet toppen!  
Igår ställde vi ju honom i stora stallet när vi kom till Hogsta, men idag fick han flytta till manegestallet. Han har en boxgranne som är väldigt stor och väldigt fin.. För att vara mer exakt så är det hästen Accept som ha gått junior/yr-Em (?). Han mäter sisodär 181 cm i mankhöjd!
Behöver jag säga att Dandy är i sjunde himmlen?!
Jag tycker att Dandy kan ta och se och lära lite av honom iaf :D

När vi var klara i stallet idag så red jag på lilla Dandy. Skrittade ut först en sväng med Clara och Lolou (?) och sen red vi en stund på dressyrbanan. Dandy var jättepigg och känndes väldigt fin! red ganska mycket galopparbete (för ryggens skull), men inte så värst länge. Sen skrittade jag av honom ute i skogen.

Han har verkligen skött sig superbra den här första dagen! Han blir ju lätt lite hingstig när han kommer till nya ställen, men han har varit hur snäll som helst! Duktiga lilla heest :D

Imorgon ska jag jogga honom lite bara och på söndag ska jag ut och skritta. Ska rida lektion för Emma på måndag så då fick vi planera om lite i Dandys "träningsschema". Egentligen rider jag ju bara varannan dag (men då ganska ordentliga pass) och skrittar ut varannan dag. Men eftersom jag ska rida lektion på måndag så fick han gå lite ordentligt idag, ganska lugnt imorgon, skritta på söndag och så rider jag på måndag :)


15/7 2010

Nu har Dandy flyttat ut till Hogsta! Han verkar trivas bra i sin box bland alla giant hästar :)
Jag börjar inte jobba fören vid 12 imorgon så då hinner jag åka ut till stallet på förmiddagen och ta hand om honom, ut och gå en sväng och rykta honom :)
Sen rider jag nog senare :)

Lovade ju lite bilder från igår, och här kommer dom! Mamma tog bara tre bilder,så ni får allihopa :)Visst att statestiken har sjunkit under sommaren, men det var bannemej fler än 5 läsare häromdagen.. :(


10 saker ni (kanske) inte visste

Det här blir svårt kan jag lova.. ;)

1. Dandy älskar bananer och bananskal!
2. Han tog lag-DM brons med sin förra ägare.
3. Man bör inte hoppa under 1 meter - då flyger man av!
4. Jag har aldrig hoppat på Dandy.
5. Jag är otroligt dålig på att rida i skänkelvikning och kan ingenting om hästarnas sjukdomar.
6. Under det året jag har haft Dandy så har han trampat av sig 7 skor
7. Sen i mars har jag köpt 8 par nya boots för att Dandy har ätit och klivit på dom..
8. min första favorithäst var en liten shettis som hette Cornelius
9. Dandy älskar annie! Finns ingen som han tycker så mycket om som henne! :P
10. Dandy har fastnat flera gånger i boxen nä rhan har rullat sig.

Sådär ja! haha kanske inte så roliga faktan men ni fick iaf 10 saker :P
14/7 2010

Annie var ute hos oss idag igen!
Vi jobbade mest på att få honom lydig och verkligen snabb i reaktionerna. Så jag fick rida med ett spö i varje hand för att kunna vara på honom på den sidan där det behövdes. Dock fanns det inget annat spö än en longeringspisk (utan flärp dock), så jag fick helt enkelt ha den i ena handen! Haha satan vad tung den va! Känndes som att ha en sån där lans (eller vad de nu heter) i handen :P
Dandy blev iaf superfin! Känndes verkligen toppen! Travade toppen efter en stund :)
I galoppen blev han lite stark och dragig, men med lite mer jobb och lite mer muskler så är det snart borta :) Dessutom har jag ju inte galopperat honom på typ två månader!
Annie har verkligen en sjuk inverkan på både mig och Dandy! Hon behöver itne mer än komma in i ridhuset så skärper vi till oss båda två! Tänk om jag kunde ha den inverkan på mig själv? eller om mamma kunde ha det? :P

Imorgon kväll åker Dandy till Hogsta och stannar där till på måndag! Förhoppningsvis kommer vi kunan träna en del och Dandy kommer älska att få stå där bland alla giant hästar! Ju större och finare hästarna är - desto roligare tycker Dandy livet är!
Innan vi åker så måste vi hinna med en liten skrittur ut i skogen, eller så gör vi det när vi kommer fram.. har inte riktigt bestämt mig än ;) beror på när mamma kan köra ut till stallet :)

Mamma tog även några bilder idag när jag red. Har inte hunnit titta på dem än men jag lägger upp dem här sen om de blev bra :DFörresten tycker jag ni var lite dåliga på att kommentera vilka ni var som läste!
Så ni får ett nytt försök: Alla som läser det här inlägger lämnar en kommentar :D


13/7 2010

var ute och skrittade på Dandy idag och han var supersnäll. Vi var ute i över 1 timme och plutten var väldigt pigg och framåt! Dessutom landade vi mitt i en mygg- och bromssvärm.. Vad gör Dandy? tjaa.. han viftar lite med svansen och skrittar glatt vidare!
Tur man har en snäll ponny!
Hade ju tänkt klättra lite, men jag hittade minsann inga bra backar att klättra i haha. så det får bli en annan gång när jag kan skritta ut med någon som känner till omgivningen lite bättre ;)


Läsare?

Skulle vara roligt att veta vilka ni är som läser den här bloggen egentligen!
Så ja, vilka är ni?


+34 grader och sol

Måste bara tillägga till gårdagens inlägg att han varken var konstig i munnen eller spänd i bakdelen! Känns strålande det här faktiskt!
Appropå strålande så är det strålande sol och 34 grader varmt.. lite för varmt om jag får säga det själv! Går ju knappt att sitta ute när det är så varmt.
Tack och lov ska Dandy bara skrittas idag så då kan jag åka ut lite tidigare till stallet och göra det :)


12/7 2010

Annie kom ut till Lennartsnäs idag och tittade lite och hjälpte mig med Dandy!
Så bra som han känndes idag har han inte kännts sen april! Haha hon behöver inte mer än komma in i ridhuset för att han ska bli fin :P
Red på lite ordentligt idag, jobbade på att verkligen få honom att lyssna.
Ska rida på så här nu, rida och låta bli att känna. Okej inte så illa som det låter, men det blir lätt så att man bara sitter och letar fel när man vet att något har varit tokigt.
Kommer rida varannan dag och varannan dag ska jag skritta ut långt och typ klättra och så. Vi får helt enkelt rida fram problemen. För rider jag på så lär vi ju märka om något är riktigt fel!

Så ja, imorgon ska vi alltså skritta ut en lång tur och sen ska jag rida igen på onsdag. Förhoppningsvis så flyttar Dandy till Hogsta på torsdag eftersom jag ska jobba över helgen. Så ja, det är så det ligger till för tillfället :)
Känns skönt att annie kunde komma ut och hjälpa mig lite, för det behövde vi nu!


11/7 2010

Igår var jag i stallet på morgonen och red Dandy. testade ju att rida honom på hackamoret och jag tycker han var mycket mer avspänd i huvudet på det. Så ska prova att rida på det några dagar och sen testa ett annat bett som jag hade på Joy. Det är också ett tredelat men det ser lite annorlunda ut och så är det med fasta ringar.
Åkte till landet direkt efter stallet och var där till idag.

Idag åkte vi hem på morgonen eftersom jag skulle jobba. Skulle egentligen inte jobba den här helgen, men hon som skulle ha jobbat var typ sjuk så då jobbade jag idag på eftermiddagen :)

Åkte till stallet sen på kvällen och skulle rida Dandy. Tänkte testa att rida barbacka och på hacket för o se om han blev piggare och bättre då. Och om han var! Så pigg och fin som han känndes har han inte gjort sen i slutet på maj.
Det är en kille där ute som håller lite lektioner och sådär. han hade precis haft lektion på utebanan så mamma frågade om han bara kundne kolla lite på Dandy och se om han kunde se något i bakbenen på honom. Dandy var jättepigg och känndes toppen, men så helt plötsligt taggar han till rejält och drar iväg i världens bocksprång! Men jag satt kvar i första språnget och trodde han skulle sluta, men icke! Han fortsatte minsan och jag satt kvar 3-4 språng innan jag flög i backen.. kan ju iaf glädja mig med att det var fler än förra gången :D

Landade dock på huvudet och slog i vänster knät.. Men bortsett från att jag har lite ont i huvudet och knät är blått så mår jag ganska bra nu ;)

Imorgon åker dock både sadeln och bettet på, hur mycket han än ogillar det! Då kan jag ju känna också om det är så att han bara är allmänt pigg eller om det faktiskt är så att det är sadeln eller bettet han ogillar.


Ett riktigt bocksprång à la Dandy blev det, fast gånger 4!

9/7 2010

Har spenderat hela dagen med Dansken (Frida) på stranden, så jag kan säga att jag var lite trött pga all sol när det var dags att åka till stallet :P
Men Dansken följde med dit och vi gjorde iordning Dandy och så skrittade mamma fram honom medan jag satte på mig stövlarna och så.
Sen när jag skulle gå in på ridbanan så började han dumma sig riktigt ordentligt, vägrade gå in och började backa och hålla på. När vi väl var inne kunde jag sitta upp och börja rida. Travade honom bara lite lätt i ca 15 minuter.

Känslan idag var ganska underlig. Sist jag satte igång honom så känndes han ju konstig, det gjorde han idag också men på ett helt annat sätt. Förra gången känndes det som om hela kroppen rörde sig konstigt, nu känns det bara som att det sitter i bakbenen. Dessutom var han ostadig med huvudet och ville inte alls ta stöd på bettet. Och även om jag är ostadig med händerna eller liknande så brukar inte han bry sig ett dugg om det utan springer snällt på med huvudet statigt som bara den. Så jag funderar på om et är något i munnen som stör honom nu. men jag ska testa att rida honom på hackamoret imorgon och se om det är någon skillnad. Har aldrig ridit honom på det men vi får se hur det går helt enkelt.
Dessutom var han nästan lite istadig idag.. stannade flera gånger och ville inte gå fram och höll på och dumma sig.. Jag vet inte om det kanske är sadeln han inte gillar eller liknande.. Får väl testa att rida barbacka på ridbanan någon dag och se om det blir skillnad då :)

Jaja, vi får helt enkelt se. Jag ska jogga honom lite lätt imorgon också och sen får jag börja rida som vanligt igen. Så någon gång i nästa vecka ska annie komma ut och titta lite på honom och se nflyttar han förmodligen till Hogsta på torsdag! :)


8/7 2010

Pellen var med ut till stallet idag när jag skulle longera Dandy!
Vi gjorde iordning Dandy och gick ut med honom en sväng. Pellen tyckte han skrittade extremt långsamt medan jag var överlycklig över hur pigg och framåt han var! haha!
Sen gick vi iaf in på ridbanan och jag longerade Dandy och han skötte sig superbra! Lyssnade otroligt bra på rösten och han både ökar och minskar traven på kommando! Han har verkligen lärt sig mina röstkommandon riktigt bra nu! Han vet att en liten smackning betyder skritt, en lite ordentligare smackning betyder trav, galopp är galopp, ptro och skritt är avsaktning från trav, osv!
Superduktig är han verkligen!
Sen skrittade mamma av honom medan jag och pellen gick in och mockade, eller ja jag mockade och pellen var sällskap :D Men när jag mockat klart och fixat allt så hade inte mamam kommit in än med dandy, så vi gick ut för att kolla var hon var. Då stog hon utanför stallet tillsammans med en tjej som har häst där (Kent tror jag han heter), och Dandy och Kent stog och kliade varandra! Supersöta var de! De stod där hur länge som helst, bytte sida ibland och Kent blev lite iriiterad över Dandys longergjord som var ivägen för kliandet, så det var bara att ta av den :P
Tillslut fick de iaf ge sig!

Imorgon ska jag träffa bästaste Dansken och sen blir det stallet på kvällen. Ska börja jogga honom lite lätt uppsuttet imorgon och på lördag och på söndag får jag börja rida "som vanligt" igen :D


Dandy och Kent :D


7/7 2010

Åh jag är så glad!
Dandy var så himla fin och duktig idag när jag longerade honom!
Han var väldigt pigg när jag skrittade fram honom så jag tänkte att han skulle vara helt galen, men icke! Han var otroligt lugn och väldigt lydig! Kunde både öka och minska i trav och galopp med bara ord!
Haha känndes nästan tråkigt att behöva avsluta efter 10 minuter :P
Sen att han inte såg helt fräsch ut är en annan sak, men det känns så skönt att det kanske bara var en lite urladdning igår?! Fast jag är tveksam.. men man kan ju alltid hoppas! :)
6/7 2010

Så började vi igångsättningen igen!
Dandy var superseg när jag skrittade fram honom. Stannande typ hela tiden och hade ingen större lust att gå. När vi kom in på ridbanan så spännde jag in honom och skulle börja longera. inspänningarna är lite för långa så jag kunde inte spänna in dom tillräckligt hårt, men han har ju varit väldigt snäll de senaste gångerna jag har longerat. Men ja, snäll var nog det sista man kunde säga att han var idag..

I början när han travade var han pigg och framåt, gjorde inget dumt men såg inte riktigt fräsch ut. men det klart, han har stått en hel vecka.
Sen helt plötsligt får han ett sånt där ryck som han ofta fick förut och drar iväg som bara attan! Man vill ju inte direkt att en nybehandlad ponny som vilat en vecka ska dra iväg i full galopp det första han gör.. Han ska ju bara longeras 5-10 minuter i trav och lugn galopp, men nej, här var det sken och bocksprång i minst 10 minuter! Så jag stog som ett litet barn och försökte få stopp på galningen!
Tillslut stannade han iaf och jag bytte varv. Då såg han ännu haltare ut.. Så då slutade jag och gick ut med honom en sväng.

Jag vet inte varför han håller på och blir såhär galen.. Är han bara full av massa energi? Tycker han det är kul? Har han fortfarande ont?
Dom första två alternativen tror jag inte på. Han har aldrig tyckt det är roligt med longering, och massa energi har han inte med tanke på hur lite han äter just nu.

Men jag ska fortsätta longera honom två dagar till och sen börja rida lite lätt så får vi se hur han är. Är han inte fräsch så ska han in och rönrgas så får vi hoppas att vi iaf hittar nånting på plåtarna, så vi slipper undra var all denna hälta kommer ifrån!


Tillbaka!

Yes, har slutat jobba för den här gången och är nu ledig fram till nästa helg! Det betyder alltså mer tid för allt annat! :D
uppdateringen här har ju inte direkt varit på topp, men det blir bättre nu igen!
Idag är sista skrittdagen för Dandys del, sen ska jag börja longera honom. Så idag blir det ett stopp på Guro Ridshop i Kungsängen för att införskaffa en ny longerlina. Spännet på min är så himla stort och tugnt så det blir så bettet blir lixom h'ängande på ena sidan. När jag longerar honom när han står hemma (v-by) så brukar jag alltid låna en lina som är bättre, men nu är vi inte hemma och så då blir det en ny lina istället! Dessutom måste jag köpa en sån där hållare som håller upp vattenhinken. Dandy verkar inte riktigt uppskatta sin vattenkopp, så därför får han dricka ur hink istället. Men står hinken på marken så välter han mer än gärna ut den..
Måste dessutom lösa det lilla problemet med kraftfoder åt Dandy. Han äter ju inte det han står på nu, och det andra alternativet som finns är havre. Vi kan ju självklart köpa eget, men det verkade inte jätteuppskattat. Så frågan är då om man kanske ska ställa över honom på havre och sen köpa till något som hjläper honom att bygga muskler, för muskler är något han verkligen behöver nu!
Så ja, är det någon som är bra på det där med foder som kanske har några tips?


Hur mycket muskler ser ni på den här ryggen lixom ;)


Svar;

Jag har läst igenom inlägget och förstår faktiskt inte vilken/vilka hästar du syftar på som "det inte finns något bra med". Ponnyerna jag tittade på var alla väldigt fina, men också väldigt svåra. Jag var inte tillräckligt duktig för att kunna plocka fram något bra hos några av dem. Det var en ponny som jag varken tyckte var fin eller gillade att rida, men den la jag inte in någon bild på. Pellerin är väl den ponnyn jag inte skrivit så mycket positivt om, men han var säkert jättefin men jag kunde inte få fram det hos honom. Jag har helt enkelt skrivit vad jag upplevde hos alla hästarna jag provred, inte hur dom var med sin ägare/ryttare! Alla kan inte gilla alla hästar, och visst är det tråkigt om någon itne tycker att ens häst är trevlig att rida på, men vad ska man göra? Alla har olika smak gällande hästarna! Dessutom vill jag också påpeka att detta är min blogg = jag skriver precis vad jag vill!


4/7 2010

dåliguppdatering.se var det här! men jag har ju faktiskt en anledning :)
Jag jobbar mellan 7.30 och 17 varje dag, sen åker jag ut till Dandy och är inte hemma fören vid 8-halv 9 och då är det bara middag, dusch och sängen som gäller, annars orkar jag inte upp nästa dag!
Det går iaf väldigt bra att jobba och det är väldigt kul! Dagrna går superfort och även om det blir stressigt och så ibland så blir det aldrig jobbigt och tråkigt! Jag går heller inte och längtar tills klockan blir 5 så jag kan få åka hem!
Idag hade hästarna vilodag så dagen har varit väldigt lugn. Vi var ute och skrittade på några hästar imorse och sen har allt varit lugnt, vi hann tillomed äta lunch innan 14.00 :D

Dandy skrittas 2x20 minuter varje dag. Det är lite stökigt att få ihop men det har löst sig ganska bra den här veckan. Egentligen skulle han ha fått följa med till Hogsta den här veckan som kommer, men eftersom Emma inte skulle åka med Helge till Falsterbo så behövde jag inte jobba. Så då fick Dandy stanna hemma. Men nästa gång jag jobbar (16-18/7) så kommer han antagligen att följa med :)
Nu ska jag iaf skritta honom imorgon också och sen ska jag longera honom tre dagar och sen får jag börja rida igen!

tävling hos loviciousSkulle mer än gärna ha en sån här hjälm (eller liknande) att rida med på sommaren! Alla mina 3 är så sjukt varma så det går ju inte!
http://lovicious.blogg.se/index.html


RSS 2.0