29/6 2010

Första skrittdagen idag och Dandy har skött sig exemplariskt! Vi gick på en grusväg bort från stallet och vände när vi gått 10 minuter och gick tillbaka. Sen fick han käka lite gräs också när vi kom tillbaka :)
Sen gjorde vi iordning allt i stallet, ryktade osv och sen gick vi med honom igen. Egentligen ska han skrittas en gång på morgonen och en gång på kvällen, men vi har ju lite svårt att lösa det, framförallt nu när jag börjar jobba. Men vi ska se om han ev. kan få gå i skrittmaskinen 20 minuter på morgonen så går jag med honom på kvällen. Vad jag vet så har han aldrig gått i skrittmaskin så jag vet inte riktigt hur han skulle reagera på det, men man får ju testa, det är den bästa lösningen vi kan komma på just nu!
Sen har vi fått ett problem till. Vi köpte ju krafft från ridskolan som skulle räcka ca 10 dagar som han skulle ha i övergången till den nya kraften han får här. Så nu har vi börjat ta över honom på den nya kraften, och han äter den inte. Han som är jordens matvrak och äter allt som går att äta! Men han verkar verkligen inte tycka om den här kraften. Men vi ska ge det några dgar och hålla ordentlig koll. Han får ju sin vanliga kraft ett mål om dagen och eftersom han bara skrittas så gör det inte så mycket om han inte äter jättemycket. Dessutom harhan fortfarande en del gräs kvar i sin hage, så det går nog ingen nöd på honom :)

Imorgon  börjar jag som sagt jobba. Jag ska ju jobba hos dressyrryttaren Emma Karlsson ute på Hogsta. Det ska bli väldigt roligt och lärorikt! Blir Dandy bra så kommer han förmodligen få följa med nästa gång jag jobbar så kan jag träna honom för Emma. Den här gången jobbar jag ju då från onsdag den här veckan till torsdag nästa vecka. Blir antagligen inte så mycket uppdatering här under den tiden då jag förmodligen kommer vara helt död. Men det händer ju ändå inte så mycket med Dandy just nu. Men ja, jag ska uppdatera i den mån jag hinenr och orkar :)


Hästarna jag provred

Visst kan jag göra det! :)
Vi började vår resa nere i Halland där vi tittade på två ponnyer, Christine och Pellerin!
Christine var ett sto f. 99 (tror ja), hade gått La dressyr. Stor och maffig ponny var hon och riktigt läcker! Dock klickade vi inte för 5 öre och hon sprang väl mest med huvudet uppe i luften när jag provred ;) Hon var jäkligt svår och otroligt stark. Dessutom hade hon varit halt på besiktningarna. Så den ponnyn försvann ganska snabbt från listan efter provridningen.


Pellerin var en vallack som också var född 99. Om jag inte är helt ute och cyklar så hade han också gått La dressyr. Pellerin påminde lite om Theo att rida, så jag tyckte mer om den ponnyn än Christine. Dock var han väldigt springig av sig och stel i sidorna. Så den ponnyn blev det inte heller nå mer av.


Nästa stopp gjorde vi i Örebro hos en ponny som hette Ramour, f.98 gått La dressyr. Här kan man snacka om storhästkänsla! Hon rörde sig väldigt stort och såg definitivt större ut än sina 147 cm! Förutsättningarna vid provridningen var kanske inte dom bästa; hoppsadel, ridskor och på en gräsplätt bland massa bromsar... Ägarna skulle höra av sig i veckan efter och skicka en film, men gjorde aldrig det så den ponnyn strök vi från listan. Har dessvärre ingen bild på den.

Hästa nummer 4 hittade vi i Eskilstuna, Albert Maräng! vallack f. 99 som hade gått Fei dressyr. Jag blev tokkär i den ponnyn när jag provred honom! Så vi åkte tillbaka och provred honom igen. Då fick jag rida på honom från början, alltså värma upp honom själv osv. Då var han nog det segaste jag någonsin suttit på, men när han väl kom igång blev han fin! Så en vecka senare tog vi upp honom hit till stockholm för vi ville besiktiga honom på solvalla och sen testa att rida honom på hemmaplan. På besiktningen var han halt och sen blev det katastrof när jag skulle rida honom. Han tvärvägrade att gå och stog väl mest still. Så honom strök vi också från listan.Nästa ponny vi kollade på var Mr Säbys Dandy himself! Och som ni vet så är han f. 95 och har gått nationell Fei och hade ett SM-kval 2008.
Jag var störtkör i ponnyn innan jag ens hade provridit! han hade en sån utstrålning och såg så glad ut! Han var helt fantastisk att rida också och jag kommer så väl ihåg att det första jag sa när jag pratade med annie när vi var påväg hem var: jag har hittat min drömhäst! För han var verkligen min drömhäst! Så två veckor senare tog vi upp honom till v-by för att annie skulee få se honom och så red jag honom där. Så denna ponnyn låg definitivt som nummer ett på min lista!


Men vi fortsatte att titta på lite hästar ändå för att verkligen vara säkra på att Dandy verkligen var rätt!
Så nästa stopp var i örebro igen, där vi tittade på två ponnyer: En som jag inte ens minns vad den hette (den var definitivt inget att ha..) och Oosterwijks Leonardo!
Leonardo var iaf en vallack f. 99 med enorma kvaliteer! Dock var han väldigt svårriden och hade för mycket nerv för att klara av att stå på ridskola. Vilket var väldigt synd för det var en ruskigt snygg och välriden ponny!


Sista stoppet gjorde vi i Linköping där vi tittade på tre hästar: Bijvals Floris, Golden Dream och Gulliver (?)
Gulliver var en connemara som hade gått La dressyr. Han var ruskigt stark, så inte direkt något för mig.
Bijvals Floris var en vallack f. 99 som hade gått Fei. Hanvar jätteseg i början men när han kom igång blev han väldigt fin! Jag gillade verkligen den ponnyn, men han hade ruskigt långa bakben och därför väldigt svårt att samla sig. Men han gick inte om Dandy bland mina favoriter. Men han var nog den snällaste av de hästar jag tittade på!


Golden Dream var en vallack född 98 som hade gått La:p1 (tror jag..).
Han var utvildad MSV och gjorde både galoppombyten och Piruetter. Han var dessutom väldigt känslig, så satt jag lite snett i förvända så bytte han galopp, och tog jag lite för mycket i tyglarna så minskade han volten och försökte gå in i en piruett. han var helt enkelt för svår för mig, så han ströks ganska snabbt från listan.


Jag tror att det var alla, och som ni vet så var det Dandy som var den absolut finaste!

svar;

Nej, han röntgades faktiskt inte. Det är något jag verkligen ångrar idag och jag kan fortfarande inte fatta varför vi inte gjorde det! Med lite eftertanke hade det kanske varit det bästa man kunnat göra. Inte för att vi kanske hade kunnat undvika alla problem som uppstod, men hade vi hittat något på plåtarna så hade vi vetat vad vi hade att jopbba med! Och vi hade sluppit undra om det här är något som fanns innan eller något som kommit av att jag har ridit honom fel osv.


28/6 2010

John skulle komma ut och kolla på Dandy efter lunch, så jag och mamma var där vid halv ett. Jag mockade hos Dandy och ryktade honom i nästan en timme. Han brukar ju vara lite otålig när man står och ryktar på honom, men idag stog han som ett ljus när jag höll på!
Iaf, vi fick vänta till kl 4 innan John kom. Han började med att böja honom, springa och springa på liten volt. Då visade han framförallt hälta på höger fram. Så han la en bedövning där och sen gjorde vi samma sak igen. När han då böjde honom så visade han hälta på vänster fram och vänster bak. Dessutom var han öm i ryggen fortfarande.
Så det blev behandling för Dandys del i vänster hovled fram, höger hovled och kota fram, vänster kota bak och ryggen.
Så nu ska han skrittas i 7 dagar 2x20 minuter, sen 3 dagars longering 5-10 minuter i trav och galopp, 2 dagars lätt jogging och sen ska jag börja ridaigen som vanligt! Karensen är på 3 veckor så är han bara fräsch och ordentligt igång så kan vi åka ner på nf-sm iaf! :D
Blir han dock inte bra nu efter den här behandlingen så ska han röntgas så får vi se om vi hittar något där.
Dock tycker jag att vi har lyckats tajma det här ganska bra! jag ska jobba från nu på onsdag till nästa torsdag och det är under den tiden som han ska skrittas och longeras!

27/6 2010

Red Dandy en kortis på ridbanan idag på eftermiddagen.
Kan inte riktigt sätta fingret på hur han verkligen känndes, han pendlade väl mest mellan att släpa fötterna i marken och försöka dra iväg!
Det fanns en pytteliten vattenpöl på ridbanan, och eftersom jag vet att Dandy helst av allt undviker allt vad vattenpöl heter så tyckte jag att vi kunde öva lite på att ta oss igenom vattenpölar. Det var alltså vad jag tyckte, Dandy tyckte inte riktigt samma sak som jag kan man säga.. Han föredrog att HOPPA ÖVER vattenpölarna! Så ja, något att träna på till hösten om man säger så!
När jag ridit klart så fick Dandy sig ett litet bad. Vattenpölar och spolspiltan är ungefär lika farliga, men får man bara en morot så är livet ganska lugnt.. Kan säga att det rann brunt skumm av Dandy när jag spolade av honom. Kan dessutom påminna er om att jag badade honom senast i onsdags. Grisigare ponny får man leta efter!
Känner att jag klagade väldigt mycket på min ponny i det här inlägget, så för att gottgöra honom kan jag säga en sak som han gjorde bra idag: Han lekte inte jättemycket hingst! :D duktig hest jag har :D Dessutom rullade han inte detförsta han gjorde när han kom in i boxen efter badet, han väntade nog tills vi hade åkt! Ibland är han ju bra snäll iaf! ;)

Och eftersom jag lyckades få mami att fota idag så kommer här några bilder! Det är lite varierande resultat om man säger så :)


26/5 2010

Åkte ju somsagt till landet igår efter att jag hade varit hos Dandy.
Dandy känndes lite trött igår, men det kan ju delvis bero på att det var väldigt varmt, trots att vi var där vid 9.
Idag kom vi dit vid halv 6 och vi möttes av en stor, fet lerboll! Jag misstänker att det har spöregnat i Stockholm och Dandy som verkar älska att rulla sig i leran hade förståss gjort det! Så vi ägnade vääääldigt lång tid att bara få bort leran, och när leran väl var borta så kunde man fortfarande inte tro att han är brun pga allt damm..
men tillslut såg han OKEJ ut så då gjorde vi iordning honom och så skrittade vi ut en sväng först. Dandy lekte hingst som aldrig förr! Han spännde varenda muskel i hela kroppen och trippade fram! Det gick fortare och fortare och tillslut nörjade han mer eller mindre gunga fram! Han tittade på precis allt han kunde se och såfort han såg en annan häst så stannade han och stirrade och sträckte verkligen på sig! Men vadå, han har ju faktiskt aldrig sett en annan häst förut ?! ;)
Sen red jag iaf på ridbanan en liten stund och oj vad pigg han var! Dock ville han hellre springa fort än lyssna på mig, men jag är glad sålänge han är pigg! :)
Ska rida lite imorgon också tror jag. Egentligen vill jag longera/tömköra honom imorgon eftersom jag har ridit så många dagar i sträck nu. Men eftersom John kommer på måndag så vill jag rida honom ändå imorgon. Jag vill att John ska se honom efter att han har ridits eftersom det är det jag vill att han ska hålla för, inte för longering och tömkörning, om ni fattar vad jag menar.
Jaja, vi får se vad John säger på måndag. Jag ska hur som helst jobba onsdag-måndag nästa vecka så då får Dandy nog vila lite eftersom jag inte kommer orka rida så mycket! :)


24/6 2010

Dandy var en riktig piggelin idag när jag red på honom! Det är så himla härligt när han är sådär pigg! Mindre härligt att han har noll koll på fötterna och halvhalter vet han inte vad det är för tillfället ;)
Tänkte att jag skulle rida på ridbanan, men eftersom det gick en häst i skrittmaskinen som är precis brevid ridbanan så gick jag in i ridhuset istället. Vet inte riktigt hur han skulle reagera på det eftersom den låter ganska mycket. Jag tror faktiskt inte han skulle bry sig, men eftersom han var så pigg så känndes det dumt att chansa!
men som sagt, han var otroligt pigg och känndes för det mesta jättefräsch! och eftersom han känndes så fräsch så testade jag honom lite för att känna hur fräsch han kändes i olika gångarter, rörelser osv. Red bara jättekorta sträckor av allt, men i skänkelvikningarna känndes det inte konstigt alls, galoppen var ofräsch och i det stora hela är han jättestel i vänstersidan!
men jag rider på nu under helgen och sen får John kolla honom på måndag.

När jag ridit så skrittade vi ut en sväng och Dandy trippade på så fint så ;)
Han tror verkligen att han är på tävling! För såhär beter han sig bara vid sånna tillfällen! Stackarn, känns ju som om man lurar honom :)

Imorgon åker jag till stallet tidigt på morgonen och fixar allt. Sen åker vi direkt ut till landet och firar midsommar och komemr hem igen lördag kväll, så ni får en ny uppdatering då :)


dummare än dummast

Idag var vi som sagt iväg och släppte ponnyerna på sommarbete. Sen var jag, Frida, Pellen och Ella kvar och hjälpte till att tömma ut stallet. Vid 14 tyckte vi att vi hade gjort vårt och bestämmde oss för att sällskapa hemåt och stanna på statoil och köpa glass!
Iaf, när jag kom hem satte jag igång datorn och loggade in på blogg.se för att skriva vad jag hade gjort med Dandy idag. Så började fundera på vad jag hade gjort med Dandy idag egentligen.. Jag hann fundera ganska länge innan jag kom på att jag inte ens hade varit hos honom! Haha! Vissa dagar är jag smartare än andra!
Det känns så underligt att jag redan har varit i stallet men inte tagit Dandy än! Snacka om att man är van vid vissa saker.
Ska iaf ut till Dandy ikväll när mamma kommer hem. Ska rida på honom eftersom han säkert kommer vara lite pigg och han är mycket snällare när man sitter på än när man står på marken ;)
Nu ska jag passa på och ge mig ut i solen en stund och så uppdaterar jag mer ikväll när jag varit hos Dandy :)


23/6 2010

Idag var jag uppe i stallet vid 13 och eftersom det var så sjukt varmt mitt på dagen så red jag i ridhuset. Först skrittade vi ett varv runt galoppbanan som vanligt och Dandy blev nästan svettig av det pga värmen! Och då ligger ändå större delen av galoppbanan i skogen!
Sen gick vi in i ridhuset och jag red där en stund. Dandy var så himla pigg och glad så ja, vi rejsade mest! När han är sådär pigg och glad gäller det att inte få honom att tycka det är tråkigt, så det enda jag krävde av honom idag var att han skulle gå i en låg form. Så vi travade mest runt där inne och han sprang med spetsade öron mest hela tiden! så söt var han!
Även om ridhuset är svalt så blev han så sjukt svettig så han fick sig ett ordentligt bad sen! Men han gillar det dock inte! Han kryper upp på väggarna och vill helst inte bli blöt, framförallt inte om halsen! Men vad ska man göra? Han måste ju bli ren! ;)
Dock ska jag bannemej aldrig bada honom igen! Jag tog ut honom en stund efter att han badat för att han skulle torka i solen och få äta lite gräs, och i solen var han GUL! Inte brungul, bara GUL! Bork! sen har han några kolsvarta fläckar.. Riktigt oläckert! haha!

Vid 5 kom mamma med trailern så pckade vi ihop alla grejer och vid kvart i 6 var Dandy redo att åka! Dock hade han ingen större lust att gå in i trailern, men när krafthinken kommit fram så gick han snällt in.. jobbig ponny!
Vid halv 7 var vi på plats ute på Lennartsnäs och Dandy fick komma in i sin nybäddade box och rullade sig flera gånger! Men jag tror han kommer trivas där ute! Han kommer få gå i en hage med lite gräs i men inte så mycket att han blir tjock!

Imorgon ska vi åka och släppa alla ridskoleponnyer på sommarbete! Vid 9 kommer bussarna men det är 3 st 9-hästarsbussar som kommer så vi behöver bara åka en gång (2 ponnyer åker i trailer)! Värre var det förut när vi åkte en miljon lass när alla hästar och ponnyer skulle åka på samma dag. Även om dom åker 9-hästars så blir det ändå ett par lass när 50 hästar ska åka! Fats värst var den gången då vi åkte på natten.. Tror vi började vid 8 på kvällen och var tillbaka i stallet igen vid 7 nästa morgon.. Fast då gick alla hästar ute på Nådhammar, nu går dom typ i Bro tror jag :)Dandy och Joy

Både Dandy och Joy är av rasen New Forest, men man kan knappast påstå att dom är särsklit lika! Jag tycker att Dandy är mer rastypisk än vad Joy är. Dandy är grov, väldigt rund, har mycket svans, grov hals och lite hovskägg. Hur många av er som har sett Joy kan säga att det stämmer in på henne?
Joy är väldigt tjock.. (hehe), men har knappt någon hals (hon hade mer när hon tränades ordentligt, nu går hon ju på ridskolan), svansen är väldigt tunn och hovskägg finns det hur mycket som helst av! Dessutom har Joy en man som är helt otrolig, framförallt pannluggen!
Till sättet är dom också väldigt olika. Dandy är lugn, orädd, arbetsvillig men lite opålitlig. Joy är väldigt tittig (framförallt på tävling), väldigt pålitlig på hemmaplan, supersnäll men var ganska het när hon var yngre (hon är 20 nu).
Men, väldigt långt bak så är dom faktiskt släkt! Båda har Merrie Master någonstans långt bak.

Är dom lika min små stjärnor? :)

Dandy                                                      Joy

Lite dåliga bilder men ni kanske ser ändå ? :)

22/6 2010

Idag har vi varit nere på ängen och ridit igen och Dandy var så fin!
Mycket piggare än på väääääldigt länge! Men som sagt, han känns fortfarande inte helt fräsch.. Men att han är pigg är ändå ett väldigt gott tecken tycker jag! Hellre en pigg och halt häst än en trött och halt häst!
Först skrittade jag ett varv på galoppbanan och sen gick vi ner på ängen. Pellen följde med för att fånga mig när jag skulle ramla av :D
Travade först en stund på ängen och sen kom en ful liten hund och började skälla och kom närmre och närmre Dandy. Dandy bryr sig ju inte om sånt där men han får ju sina små spel ibland.. Så jag stog still i typ 5 min och väntade på att ägaren skulle fånga hunden. Tillslut lyckades han fånga den och kom tillbaka och bad om ursäkt. Sånna hundägare gillar jag! Eller helst ska dom ha hundarna kopplade men det kan man ju inte alltid kräva ;)
Dandy känndes som sagt pigg, men ändå kontrollerbar. Så jag bestämmde mig för att testa att galoppera honom lite och han var hur snäll som helst! duktiga lilla ponny! Galopperade bara typ 20 m åt varje håll och sen skrittade vi hem igen.

Sen vid 12 åkte vi iväg med ridskolehästarna och släppte dom på bete i typ Bro. Allt gick snabbt och smärtfritt tack och lov :)
Imorgon flyttar Dandy ut till Lennartsnäs så jag måste packa det sista, han ska få sig ett bad och sen åker vi imorgon eftermiddag.

Hade ingen kamera med mig idag så det blir lite bilder från helgen istället!


21/6 2010

Idag fick Dandy först ta en tur i skogen och Pellen gick med oss. Sen gick vi in i ridhuset och jag longerade Dandy i 25 minuter. Han såg faktiskt mycket piggare ut än senast, kanske för att han har fått vila två dagar. Han ser dock inte riktigt ren ut ännu, det är ett ben som inte riktigt hänger med. Men John (veterinären) kommer om en vecka så då får vi se vad han säger. Hoppas vi kan hitta vad det är som ställer till det, för just nu känns det som att vi behandlar och behandlar och han blir bara sämre för varje gång. men Dandy ska ju hållas igång och så under tiden så jag rider lite grann och tömkör och longerar en hel del (som ni kanske har märkt ;) )

Imorgon måste jag vara i stallet tidigt, ska möta Pellen vid 9. Vid 11 ska vi åka och släppa ridskolehästarna på bete så jag måste hinna ta Dandy innan det eftersom jag inte vet när vi kommer tillbaka. Ponnyerna går på ridläger så de åker allihopa på torsdag.


20/6 2010

Är hemma igen från Strängnäs. Väldigt trevlig helg måste jag säga att det har varit! Med Jennifer har man bannemej aldrig tråkigt! Tjejerna har iaf ridit väldigt fint och kom hem med två respektive tre rosetter!
Annie tog Dandy i fredags och eftersom min lur inte funkar som den ska så vet jag inte hur det gick ;) Sen var mamma ute och gick med honom igår och idag var det tänkt att mamma skulle gå med honom så skulle jag longera honom när vi kom hem, men när vi väl var hemma vid halv 3 så var jag så ruskigt trött (vi har gått upp vid typ halv 6 varje dag..) så jag orkade helt enkelt inte! Istället packade jag alla mina grejer på loftet. Packade allt som skulle hem och sorterade ut det som skulle med till Lennartsnäs. Vi åker ju redan på onsdag så det var lika bra att börja fixa nu!

Imorgon ska jag longera Dandy en stund och sen ska han få beta lite. Han kommer ju inte gå på bete i sommar men i en hage med lite gräs i eftersom dom inte har annat där!

Ska försöka släng in lite bilder från helgen om en liten stund. Blev över 1500 st så måste rensa ut lite först ;)

17/6 2010

Idag var jag uppe i stallet på förmiddagen och tog Dandy innan jag skulle rida vid 12. Dandy longerades idag och han var jätteduktig! Gick först ett varv med honom på galoppbanan och han var jättensnäll! Sen gick vi in i ridhuset och jag longerade honom i 30 minuter. Han började studsa en gång men jag fick tillbaka honom ganska snabbt. Han har blivit så himla lydig för rösten efter all tömkörning, dock händer det fortfarande att han struntar i en totalt, för fattar det gör han!
Men han var som sagt väldigt duktig men jag tycker att han inte ser helt fräsch ut i höger varv. Däremot känns det ofräscht i vänster varv när jag rider..

Ska snart tillbaka till stallet och gå en liten sväng med Dandy och sen åker jag ju till Strängnäs ikväll :)


16/6 2010

Hann aldrig skriva något igår, men eftersom jag jobbade hela dagen på Hogsta så tog annie hand om dandy. han hade varit lite svår väckt men blivit okej sen. Jag jobbade ju som sagt på Hogsta och kommer förmodligen att göra det lite nu under sommaren. Och blir Dandy frisk så kommer han få följa med dit när jag ska jobba så får vi möjlighet att träna lite också :)

Idag red jag ut en sväng på Dandy. Eftersom han har varit lite opålitlig senaste dagarna så ville jag inte gå ut med honom. Han är ju faktiskt mycket snällare när man sitter på än när man går brevid. Så jag skrittade ut hela rundan och travade även två varv på galoppbanan för att känna lite på honom. Tycker faktiskt att han var lite piggare idag än senast jag red, det var inte mycket men lite piggare var han nog allt :)

När vi kom tillbaka så fick Dandy sig ett litet bad. Spolade av hela honom och badade svansen och rumpan eftersom skiten syns mest där :P Direkt efter badet släppte jag ut honom i hagen så han skulle få torka ute i solen. Självklart så rullar han sig fyra gånger direkt när han kommer ut.. ;) men han ska få sig ett nytt bad innan vi flyttar på onsdag iaf :)

Vet inte riktigt vad dandy ska få göra i helgen. Jag är på tävling i Strängnäs med Jennifer och Hannah från torsdag-söndag. men har jag tur så kan annie ta honom på fredag, så får han vila på lördag och sen hinner jag ta honom när jag kommer hem på söndag :) Vi får så helt enkelt! och som ni kanske förstår så har jag ingen dator med mig och kan därför inte uppdatera något under helgen ;)


Dandy efter dagens rullning nummer ett!


14/6 2010

Skulle tömköra Dandy idag hade jag tänkt, men eftersom jag fortfarande är sjuk så tänkte jag att vi framförallt skulle jobba i skritt men också lite i trav. I skritten var han väldigt seg, gick inte alls fram så som han brukar.  sen började vi trava lite och han var fortfarande lika seg. Sen helt plötsligt, från ingenstans, får han världen spel och drar iväg som en idiot! Hade jag inte suttit fast med fingret i linan så hade jag tappat honom ;)
När jag väl fått stopp på honom så blev det tömkörning i skritt först och sen longerade jag honom några varv. Då var han sådär riktigt seg igen.
Någonting är det som inte stämmer med honom just nu. Men vi flyttar ut till Lennartsnäs om en vecka och så kommer John dit ut 28 juni så får vi se vad han säger.


13/6 2010

Jag har gått och blivit dunderförkyld.. Att jag alltid ska bli sjuk när jag absolut inte har tid!
Eftersom jag knappt kunde andas när jag stog stilla så tyckte jag det känndes dumt att springa bakom pållis när jag skulle tömköra, så Dandy fick springa fint i skritt idag också när jag tömkörde. Han skötte sig iaf finfint!

Ska nog rida lite på honom imorgon om jag mår bättre och om vädret tillåter för uteritt! Annars blir det nog lite longering för då behöver jag inte skena bakom honom iaf! ;)


12/6 2010

Idag hade vi ju "3-days event" (fälttävlan) uppe i stallet, och eftersom vi hade samling 8.00 och skulle hålla på hela dagen så var jag tvungen att ta dandy på morgonen. Jag var där vid 7 och tänkte tömköra honom. Men Åsa harvade i paddocken, traktordörrarna i lilla ridhuset var öppna (kan bli lite väl spännande att tömköra där inne då..) och hoppbanan inför dagens banhoppning var uppbyggd i stora ridhuset. Så jag fick helt enkelt tömköra mellan hindrena på hoppbanan, dock höll vi oss i skritt eftersom han drog mot hindrena såfort han skulle trava :P
Men han skötte sig iaf väldigt bra och vi jobbade i skritten i nästan 40 minuter. Några gånger blev det lite missförstånd när vi skulle svänga. men det är ju så fruktansvärt svårt det där att komma ihåg vilken töm man ska dra i ! :P
men ja, han var superduktig och vi har ju trots allt inte tömkört på över en månad så det är inte så lätt att komma ihåg allt (syftar mest på mig själv där..)

Sen var det ju då fälttävlan och jag red på Theototten! Vi höll på från kl 8 på morgonen till halv 7 på kvällen.
Theotott var iaf jätteduktig! Jag startade absolut jättesist så han blev lämnad på framridningen inför dressyren men han brydde sig inte ett dugg! Dressyren gick iaf ganska bra, han ville inte gå ner hela vägen till domaren (som satt i en trailer - något som theo inte är ett så stort fan av). Men utöver det lilla problemet så är jag nöjd :)
Banhoppningen gick superbra! Jag har hoppat Theo en gång och då hoppade vi en bana på typ 30-40 cm, nu skulle vi hoppa en bana på 60 cm! Men han var grymt duktig, dock hängde jag inte riktigt med när vi kom till muren så då sprang han vid sidan men annars var han jätteduktig!
Slutligen var det då terrängen på eftermiddagen! Jag trodde inte han skulle ha några krafter kvar då, men oj vad fel jag hade! Han var superpigg! Hoppade bara fram en gång på varje hinder på framridningen, dels för att han är så stensäker men också för att han inte skulle bli trött.
Väl ute på terrängbanan var han klockren! Hoppade allt utan att ens titta på hindrena! Och snabbt gick det också, jag var tvungen att bromsa under andra varvet.. Men vi gick iaf i mål på 1,59 minuter (idealtiden var 2 minuter!) och man fick ha +-15 sekunder från i.tiden.

Totalt slutade vi på typ -60 straff tror jag och blev på det sjätteplcerade!
Han är bäst min lilla theotott!


Ingen bra bild, men det är den bästa hoppbilden jag fick på Theo (här hoppandes över några halmbalar!)


11/6 2010

Imorse fick jag cykla till stallet i spöregn.. det var inte så roligt, men vad gör man inte ?! ;)
Annie tittade på Dandy idag när jag red och ja, det är ju som det är.
Han är seg (även om han var väldigt mycket piggare idag), ömmar lite i ryggen och är spänd i bakdelen/bakbenen..
Så hon skulle försöka få tag på John och höra med honom vad vi skulle göra. Kanske att benen ska röntgas så att det inte är några pålagringar eller så.
Jag ska iaf hålla igång honom tills hon får tag på John - longera, tömköra och rida lite grann så får vi helt enkelt se vad som hädnder.

Så trist att allt det här ska komma nu precis inför sommaren! Jag hade ju så många planer på sommaren och massa tävlingar inbokade. Gripen missar jag ju och har jag otur kanske jag missar Nf-SM också.. skulle vara så roligt att åka dit, men jag tänker ju inte åka dit om han inte är igång för att gå La då. Han har inte tränats på fem veckor nu och blir det inte bättre i benen så måste vi ju säkert behandla igen så sannolikheten att han är redo för Nf-SM är ju isf ganska liten..
Fast det som nog är tråkigast av allt är om han inte är igång så att jag kan träna honom någonting när jag är på Hogsta! Det är ju meningslöst att åka och träna med honom där om han inte är helt igång heller.
Och här har vi ännu en fördel att jag har honom på ridskolan - nu när jag inte kan rida så mycket på honom så har jag ju fortfarande Theo och Musse som jag rider på. Musse har jag ju kunnat rida på våra "ponny-träningar" under helgerna, så helt "träningslös" är jag ju inte iaf!

Imorgon måste jag iaf vara i stallet redan vid 7 eftersom jag måste ha hunnit longera el. tömköra Dandy och knoppa Theo innan kl 8. Vi ska ju ha fälttävlan i stallet med samling 8.00.. Men jag ska ju iaf vara med på finaste Theo! så idag har han fått vara nere i paddocken (där dressyren kommer vara) och hälsat på partytältet som domaren ska sitta i :)


Måste ta lite nya bilder på snyggingen!
Men kameran, och det nya objektivet!!!, följer ju med till stallet imorgon :)


10/6 2010

Annie skulle ju ha tittat på Dandy idag men hon va typ sjuk så det blev aldrig så. Dandy fick vila istället eftersom jag inte vill rida på honom innan hon har sett honom just eftersom han är så himla seg. Så hon ska titta på honom imorgon istället.
Men eftersom hon var sjuk så red jag ut med hennes p4 eftersom ingen kunde ha den lektionen. Och jag fick rida på VÄRLDENS FINASTE JACK <3 åh han är så underbar! saknar honom så otroligt mycket!

Morgondagen blir lite småhetsig.. först ska jag rida dandy på förmiddagen, sen måste jag fixa det sista till Vivis studentpresetn, sen blir det till Vivi på mottagning och direkt efter det ska jag till stallet och jobba hela kvällen.
Dessutom har jag insett att dom närmaste dagarna också kommer bli ganska jobbiga..
Lördag: Fälttävlan hela dagen
söndag: jobba i stallet hela dagen
måndag: u-sekmöte och jobba i stallet på kvällen
tisdag: jobba på Hogsta


Dagen till ära blir det en bild på min fina lilla Jack från i vintras <3


9/6 2010

Eftersom min brorsa tog studenten idag så var jag tvungen att rida tidigt på morgonen. Så jag var i stallet vid 8 och red på min lilla prins.
Skrittade först ett varv på galoppbanan och sen ett varv åt varje håll i trav. Kan ju knappast påstå att han var pigg och framåt..
Jag tänkte att han skulle blir mycket piggare om han fick börja ute i skogen eftersom han brukar bli så himla pigg av det, men icke. Så när jag travat två varv så gick jag in i paddocken en stund och travade. Till höger är det helt okej, inte bra men inte dåligt. Till vänster däremot har han verkligen tuggummi under fötterna! Så annie ska kolla på honom imorgon så får vi se. Egentligen var ju tanken att john skulle komma tillbaka på fredag och kolla honom, men vi valde att istället ge dandy en ärlig chans att få komma igång ordentligt så att vi kan vara säkra på att hältan och allt inte bara beror på stelheten efter vilan och den extremt lugna ridningen!

Jag gick iaf ut sen igen och travade lite ute när jag travat en stund i paddocken. Då blev han lite piggare, men det är fortfarande en så otroligt stor skillnad mellan höger och vänster.
Men somsagt, annie ska titta på honom imotgon så får vi se vad hon säger.


8/6 2010

För jag har SOMMARLOV!!!!!!!

Dandy fick vila idag så jag åkte bara upp och pussade på honom och gav honom lite mat :)
Kristin lovade att han ksulle få gå ute i hagen hela kvällen så då blir han nog glad. Dessutom hade han varit ute hela förmiddagen eftersom han blir mycket lugnare då. Framförallt så äter han mycket bättre när han är ute!


finns ingen finare <3


7/6 2010

Red Dandy inne i paddocken idag först eftersom det var så mycket ljud (någon form av jippo i närheten tror jag) och så blåste det.
I höger varv känndes han jättebra, travade på väldigt bra, bjöd och lyssnade bra. Till vänster däremot ville han knappt ens trava.. Det gick inte att vända och jag hade ingen bjudning för 5 öre.
Så jag gick ut på galoppbanan istället för då blir det mycket tydligare om han är seg eller bara lite butter. I höger varv travade han på som en gud! hade jättebra bjudning. Sen v'nde jag och red åt andra hållet (vänster varv), då försvann all bjudning igen..
Vet inte riktigt vad det är som pågar i hans små ben... För jag kan lova er att imorgon kommer han vara lika pigg och framåt igen även i vänster varv!


6/6 2010

Red tidigt imorse eftersom jag skulle fixa iordning både Theo och Musse inför KM:et

Först skrittade jag ett varv på galoppbanan och sen travade jag en liten bit. Eftersom han var så himla lugn så bestämde jag mig för att gå ner till ängen och trava lite där.. Mamma var ju med också ifall det skulle hända något, vi har ju trots allt inte vågat oss ner där tidigare :) (eller ja, jag red på vägarna vid ängarna när det var snö ute, men det är inte samma sak :) )
Dandy var iaf hur snäll som helst nere på ängen! Skötte sig toppenbra! Travade där en liten stund men det blir ju jobbigt när det är så mycket och högt gräs :)
Så när jag travat där en liten stund så gick jag tillbaka och travade två varv på galoppbanan.
Dandy var väldigt pigg och framåt så sålänge det är fint väder så håller vi oss nog på galoppbanan ett tag framöver!

Dock aktar jag mig för att gå ner till ängen ensam nästa gång, jag har nämligen kommit på lite roliga saker.. 
1. Första gången jag red ut på honom var han jättesnäll, andra gången skickade han av mig!
2. Första gången jag red program på honom var han jättesnäll, andra gången skickade han av mig!
3. Första gången jag red ärevarv på honom var han jättesnäll, andra gången skickade han av mig!


Så ja, ni förstår kanske varför jag aktar mig för gång nummer två ;) 

Sen red jag ju KM på både Theo och Musse. Theo gick Lb:1 och Musse gick Lc:1. Jag är jättenöjd med båda hästarna! Musse hade jag inga förväntningar på alls, jag var glad om vi närmade oss 50% (han har aldrig tävlat förut..). Men man får ta allt för vad det är och jag är väldigt imponerad över lilla Musbus! Han gick faktiskt på 59% och blev trea i KM (ponny). Theo var jättetrött eftersom han hade gått Lc:n med Stella innan, men han gjorde allt som han skulle och skötte sig väldigt fint. Så han fick 61% och blev också trea (häst)!

5/6 2010

Red Dandy imorse i paddocken och på galoppbanan.
Gick ett varv med honom på galoppbanan först och sen gick vi in i paddocken och red i ca 10 minuter. Han var ganska seg och ville inte alls gå fram.
Eftersom det inte var så mycket mygg så gick jag ut och travade på galoppbanan istället eftersom han brukar bli piggare då. Och visst blev han piggare, dock inte så mycket som det brukar bli.
Vi travade iaf runt där på galoppbanan 3 varv och han skötte sig exemplariskt! försökte inte ens dra iväg!
Så imorgon ska jag nog försöka våga mig ner till ängen och rida lite där (om det är fint väder förståss). Dock blir det nog lite trav i paddocken först.

Det som känns viktigast med Dandy just nu är att han får tycka det är kul! När han blir uttråkad så får han tuggummi under fossingarna. Därför är det viktigt att han tycker det är kul så att vi är säkra på varför han börjar trockla om han nu skulle göra det. Så jag ska rida ut så mycket det går, rida på galoppbanan, ängen, klättra osv - allt för att han inte ska bli uttråkad! Han brukar ju tycka livet leker när han får träna ordentligt! det märks så tydligt för på dom lektioner då vi mest har tränat grunder har han verkligen haft tuggummi under fötterna, medan han har dansat fram när man börjar träna olika rörelser! Dock är det ju svårt att få honom tycka det är kul på det sättet nu eftersom jag bara rider jättelugnt och iprincip bara travar rakt fram ;) Därför är det ett bra alternativ att rida ut mycket och få honom att tycka det är kul på så sätt :)


Bilden är från förra gången vi var ute och travade på galoppbanan :)


4/6 2010

red i paddocken imorse eftersom jag inte började skolan fören vid 12.
Dandy är ju som han är just nu. Lite segt, inte riktigt med på noterna och jag får en väldigt underlig känsla. I traven känns det ungefär som att rida i en obalanserad förvänd galopp. lite svårt att förklara men ni kanske fattar?
Red i ca 15 minuter.

Imorgon ska jag rida tidigt på morgonen eftersom ponnygruppen har cafeterian från 10 + att jag ska ut till hogsta en sväng på förmiddagen. Ska försöka rida ut på galoppbanan en liten sväng då, bara det inte är alldeles för mycket mygg ;)


3/6 2010

Red på Dandy idag för första gången sen senaste behandlingen!
Och vad ska jag säga ? Det känns ungefär precis som det gjorde innan! Annie tittade på honom också och verkade inte heller se någon större skillnad sen tidigare.
Men nu har vi två alternativ:
1. rida en vecka och sen kommer John och behandlar honom antagligen.
2. Jag rider honom i 1-2 månader, sätter igång väldigt lugnt och försiktigt och stärker och bygger upp nya muskler och sen kommer John tillbaka och kolalr honom då (sålänge det inte blir värre eller vi märker något).

Annie tyckte definitivt att vi skulle hålla oss till alt. 2, då får han chans att komma igång ordentligt och börja jobba. Så vi kom fram till att jag ska försöka rida mycket ute, på galoppbanan, klättra osv. Sen kan annie kanske kolla på honom någon gång i veckan och sen tar vi ut John om ett tag istället.
Annie hade pratat med John också och han tyckte det var en bra idé.

Så nu får vi hoppas att han kommer igång ordentligt och är frisk vi nästa check! :)


2/6 2010

Sista skrittdagen idag!
Dandy är fortfarande lite loj och inte alls sådär pigg som han brukar bli när han vilar. Men men, vi får väl se hur han är imorgon när jag rider.
Annie ska titta lite på honom då också :)


1/6 2010

Idag är det första juni!
Helt sjukt vad fort tiden går. om precis en vecka slutar jag skolan och det känns som om det var i går det var början av maj!

Stella var gullig och gick med Dandy på förmiddagen idag eftersom vi skulle åka och springa Vårruset på eftermiddagen med U-sek. Sen gick jag med honom på eftermiddagen också och ja, han lunkar väl på, vill inte gå särskilt fort och direkt när det går lite snabbare så snubblar han..
Men men, enligt veterinären ska jag börja rida honom på tosdag och det är väl bäst att lyda :) sen kommer han tillbaka om lite mindre än 2 veckor.´och kollar igen.

Apprropå Vårruset - Jag har inte tränat (förutom ridningen) sen i somras. Förra veckan sprang jag två kilometer på idrotten på 9 minuter och jag var sjukt imponerad över att jag inte behövde stanna! Idag sprang jag FEM kilometer på 30 minuter utan att stanna! haha är löjligt stolt över mig själv :D Dessutom är det ganska sjukt hur bra folk tror om sig själva.. Vi startade i gruppen "snabb jogging" och tänkte att det kanske inte var något för oss som inte tränat över huvud taget, men vid en kilometer började folk i vår startgrupp att gå.. Så ja, nästa år får vi väl starta i "springa" istället :P


Nya bilder

Pellen och jag fotade min fina Dandy igår.
Jag är jättenöjd med bilderna, tycker dom blev superfina!
Här komemr ett litet smakprov.

Vad tycker ni om bilderna?
Visst blev dom fina? :)


RSS 2.0