30/3 2010

Igår red jag en stund för annie i ridhuset.
Red lite skänkelvikningar och så, och så alla dessa miljontals tempoväxlingar förståss ;)
Dandy känndes ganska fin, inte hundra men fortfarande bra.

Idag red annie på dandy eftersom jag skulle ha slutat skolan vid 4 (lektionerna börjar 5). Vet inte så mycket mer än att han hade varit fin :)
Annie tyckte att jag skulle rida ut imorgon eftersom han verkligen behöver det nu. Är det inte för halt så är jag definitivt ute och rider! Dock ska det spöregna och vara 0 gradit.. men men, vad gör man inte? ;)

28/3 2010 programträning Lb:1

Idag var det som sagt programträning. 
Jag startade som nummer två och hade starttid 12.45
Gick en sväng runt hagen med Ellen och Brolle innan vi gick in och började rida fram. Dandy var nästan jättesnäll och studsade bara litegrann en gång :)

Själva programmet gick helt okej, det var absolut inte dåligt men självklart kan det bli mycket bättre. Och eftersom jag glömmer bort alla halvhalter så blir det lite springit, men så fort jag kom på det eller annie sa till så kom takten och den braiga traven tillbaka! galoppen känndes väldigt bra när jag slöppte fram honom lite mer. Jag vill så gärna ta ihop honom lite för mycket och tar gärna lite för mycket i honom i galoppen. Då åker tungan ut, men för mig är det ganska bra för då vet jag att jag håller i för mycket.
Sen måste jag tänka på att i skritten efter ökade skritten typ låta benen stå rakt ut. Han blir så himla taggad där så han börjar takta.
men i det stora hel är jag nöjd! Såg dock bättre ut än vad min känsla var!

Efter att jag hade ridit programmet så gick jag ut med honom igen runt hagen. När jag gick upp mellan hagarna så blev han helgalen! haha! bockade och for som en galning några meter, men sen lugnade han sig igen tackolov! ;)

Dessutom red jag Lc:1 på Theo lite senare. Han har ju gått katastrofdåligt senaste två gångerna jag har ridit program och på lektionen i onsdags kunde jag inte ställa till höger. Men idag känndes han verkligen superfin! Jämn takt, blev inte ett dugg hackig i traven och tillomed övergångarna funkade! Och inte nog med det, jag kunde göra halt! Helt amazing!

Så nu är jag riktigt taggad inför helgen och hoppas det kommer gå bra med båda pållisarna! :D


27/3 2010

När jag rider själv brukar jag rida ganska lugnt. Eftersom jag tränar för Annie ganska många dagar i veckan (bara för det är inte alla pass stenhårda) så tycker jag det passar ganska bra att jag rider lite lugnt de dagar då jag rider själv. Det brukar bli mest lite "rastning".
Men eftersom jag bara tränat ordentligt en gång den här veckan så red jag ändå rätt ordentligt idag. Red på morgonen, vilket nästan måste vara det underbaraste som finns! Så himla skönt att komma till stallet när det är så lugnt och verkligen ta den tid man behöver på sig utan att behöva tänka på att lektionerna snart börjar osv.
Dandy känndes iaf ganska fin. Lite springit stundtals, men när det var bra så var det riktigt bra. Jättefina skänkelvikningar gjorde han dessutom! men när jag inte har någon som står och skriker på mig så glömmer jag så lätt bort alla dessa halvhalter. Och då tappar han takten på en gång och det blir väldigt springit, men nu kommer jag oftast på mig själv och gör en liten halvhalt, och vips så är vi på banan igen!


26/3 2010

Annie brukar ju tömköra Dandy på fredagar eftersom jag slutar så sent och när jag väl är i stallet så har lektionerna börjat för länge sen! Jag börjar ifs inte fören vid 10 på morgonen så jag borde hinna innan, men jag är inte direkt känd för att vara så snabb, framförallt inte på morgonen ... ;) Jag red ju på fredagsmorgnar hel hösten, men det var med nöd och näppe jag lyckades komma inspringande i klassrummet precis innan läraren stängde dörren.
Så under hela den här terminen har annie tagit Dandy på fredagar och tömkört honom. Men idag kunde hon inte så då fick jag helt enkelt pallra mig upp på morgonen och åka till stallet. Dock hade jag insett redan igår att jag inte skulle hinna rida, så jag gick med Dandy i ridhuset i 45 minuter. Han var ganska pigg så det återstår att se hur pigg han är imorgn när jag ska rida!


Erkänn att matchningen är ganska läcker med blåa lindor och röda flexilindor runt hovarna :D


25/3 2010

Skulle rida för annie idag men det blev lite sent så hon hann inte hjälpa mig i mer än typ 10 minuter. Men dandy känndes väldigt fin så jag red inte särskilt hårt, mest lite lösgörande och "rastning". Så totalt red jag i ca 30 minuter.
Dessutom hade jag varit hos "knotknackaren" (kiropraktorn)  precis innan så jag hade lite småont här och där. Och han hade sagt att började det göra ont så skulle jag sakta av och pausa lite.


åste dessutom passa på att visa er de här fina bilderna på Dandys päls.. Den första är jag har lyckats få bort en massa vinterpäls. Den andra är där han fortfarande är björn.. Lite färgskillnad eller vad? :P24/3 2010

Tränade för Annie i ridhuset idag.
Är så trött på det där tråkiga ridhuset nu! vill bara ha lite vår så man kan rida uuut! :D

Dandy känndes iaf superfin idag! Red först i trav och flyttade in och ut bakdelen. Sen gjorde vi lite tempoväxlingar, alltså sånna vi gjorde i förra veckan med två steg tillbaka och mellantrav, två steg tillbaka och mellantrav osv. Dessa små tempoväxlingar ska sen bara bli små halvhalter som inte syns. Men vi börjar så här i början av lektionerna och så blir det bättre ju mer han kommer igång. Sen blev han superpå när Pellen och Vetra gick ut och vi blev ensamma kvar. Haha han sprang i mellantrav och jag fick inte tillbaka honom! :P Så kan det gå ibland! Red lite skänkelvikningar också i trav och vi börjar få lite kläm på dom nu (eller ja, jag :P).
red lite i galopp också och gjorde lite tempoväxlingar där också. Gjorde även en del enkla byten.
Fick till en väldigt rund och bra galopp till höger idag. Den galoppen räcker gott och väl i Lb, men ska vi rida La måste han behålla energin han hade men samla sig lite till, men det kommer :)
Sen gick jag faktiskt ut med honom runt paddocken! :D

Imorgon blir det träning för annie igen! Dessutom ska jag eventuellt till "knotknackaren" micke, hästarnas kiropraktor. Jag är ju så spänd i nacken/axlarna så han ska eventullet få knäcka loss lite där om det finns tid över. Han kommer ganska tidigt och jag är inte säker på när jag slutar ;)


Snyggingen!


Startlistor

Nu är äntligen startlistorna inför hemmatävlingarna (Vällingby rs) under påsken utlagda!
De går att hitta på HÄR!

Med Dandy startar jag som nummer 14 av 18 i Lb:1. Det innebär att jag har hela dagen på mig att göra iordning honom!
Theo ska gå på söndagen, Lc:1 och Lb:2. Med honom har jag startnummer 26 av 38 i Lc:1 och 1 av 40 i Lb:2.

Det märks att våra tävlingar är populära eftersom vi hade bortlottningar i alla klasser och alla kategorier! I Lb:2 på söndagen (lokal häst) så var det värst, där var det nästan 40 bortlottningar om jag inte är helt ute och cyklar ;)

Nu får vi se hur bra resultat vinterns träning har gett. Det är så stor skillnad på alla våra ponnyer som har varit med så nu jävlar ska vi ta hem hela skiten!!
Önska oss lycka till!23/3 2010

Dandy fick vila idag så jag gick med honom i ridhuset 30 minuter så han skulle få röra på sig.
Han börjar fälla så otroligt mycket nu så stog och hårade av honom en lång stund. Nu börjar dessutom hans mörka färg komma tillbaka. Det är jättestor skillnad på halsen (där mest hår har försvunnit) och rumpan!

imorgon blir det nog longering för Dandy så får vi hoppas att han sköter sig :)


21/3 2010 klubbtävling La:1

Idag gjorde vi våran debut i La tillsammans.
Gick helt klart över förväntan!

Dandy känndes superfin på framridningen, inte alls sådär konstig som han var igår. Flyttade bra, fina galoppfattningar osv. Själva programmet känndes lite blandat, stundtals var han jättefin och stundtals känndes det lite springit. Det ser dock inte alls lika springit ut på filmen som jag tyckte det känndes!
Lite småmissar här och var, men i det stora hela så är jag väldigt nöjd men vet att vi skulle definitivt kunnat göra det ännu bättre!
Trots det så fick vi 67,37%! Tänk då hur bra det skulle kunna bli när jag är riktigt nöjd!
Glömde dock bort andra skänkelvikningen, men jag skyller allt på att jag var trött efter att ha stått med Frida i snöyran på Solna hela förmiddagen! :)

Så ja, det känns lovande inför påsktävlingarna nu! Då rider jag ju en Lb:1 så det ska nog gå fint om han kan fortsätta kännas så här bra!
Imorgon får nog lille prinsen vila, något han verkligen förtjänar! Sen får vi se hur mycket jag kan träna för annie i veckan osv :)


På framridningen

Lite mörka bilder men har inte hunnit göra något åt dom ;)


20/3 2010

Red för annie idag tillsammans med ponnytjejerna som ska tävla imorgon.
Jag har lite svårt att bestämma mig för hur det gick egentligen.. stundtals känndes han jättefin och stundtals så blev det mest spring och ben lite överallt. Fick honom inte sådär elektrisk som han blivit i traven senaste dagarna. Men han har kanske lite träningsvärk från igår? :)

Så imorgon blir det klubbtävling/programträning på Danpisen. Ska ju rida La:1 på honom för första gången. Men känns bra att börja med det på träning och när det dessutom är pernilla som dömer.
Dessutom åker jag ju med småchipparna (som dessvärre inteär så små längre) till solna imorgon när dom ska tävla. Så det blir lite ont om tid, men det löser sig alltid :)

19/3 2010

Idag har lille Dandyplutt varit hos mig i 6 månader, ett helt halvår!
Det känns inte som att det är så pass "länge" sen som vi var och hämtade honom och jag kan fortfarande fundera ibland på om han verkligen är min. Det är så overkligt på något sätt, att jag har fått den här lilla pärlan som han är! Han är verkligen så fantastisk på alla sätt och vis!

Annie tog hand om min prins idag eftersom jag var hos läkaren på morgonen och egentligen slutar skolan kl 5. Hon hade tömkört honom och han hade blivit riktigt fin! Alldeles spikrak i ryggen hade han blitt! Han är ju ganska svankryggig, dock har det blivit tusen gånger bättre sen han kom, men det är fortfarande svank. Men det ä rskönt att han är så himla fräsch nu iaf!

Var iaf uppe i stallet på kvällen och borstade lite på snyggingen. Lite svårt att stå still hade han, men även det har blivit mycket bättre, han har mer tålamod än tidigare!

Imorgon blir det träning för annie tillsammans med ponnytjejerna som ska åka till solna och tävla på söndag. Jag åker ju med dom dit och hjälper till, och tydligen har jag blivit förste knoppare imorgon, ska knoppa Misse, Power och Frida ;) Så det blir tidig morgon för min del. Dessutom ska jag hinna fixa lite med Dandys grejer inför klubbtävlingen på söndag :)

 


Första gången vi var och provred honom :)


Dagen då han kom till mig!
19/9 2009


18/2 2010

Skulle ju ha ridit igenom programmet idag, men det blev aldrig så eftersom jag inte mådde så bra.
När jag red på Theo igår så blev jag plötsligt jätteyr och allt blev suddiigt och gungit. Så det var bara hoppa av och ta in honom.
Idag har det dock varit bättre, har varit lite yr men mest haft ont i huvudet. Så imorgon blir det en tripp till farbror doktorn på morgonen så får vi se vad han säger. lite småläskigt att helt plötsligt inte kunna se någonting.. ;)

Så annie red på min lilla springare idag först. Hon har inte ridit på honom sen i mitten va november (innan behandlingen) och det har hänt så mycket med honom sen dess. Han har blivit så himla mycket finare och har så mycket lättare för sig! Så jag tror nog allt hon tyckte att han var ganska fin :)
Sen red jag i typ 20 minuter. Red mest i trav och samma jobb som igår "halvhalt och iväg, halvhalt och iväg". Han känndes väldigt fin också, även om jag inte red så värst mycket. Känns dumt att utmana ödet och göra mer än vad jag klarar av innan jag vet varför jag blir så yr :)

Men eftersom jag ska till läkaren imorgon bitti så hinner jag inte rida på morgonen. och jag slutar ju inte skolan förens kl 5 så då hinner jag inte rida innan lektionerna börjar heller. Så Annie tar hand om dandy imorgon åt mig :)


Dandys tossingar i bilder

Som ni säkert vet har vi haft lite problem med Dandys fötter sista tiden. Han har trampat av sig skorna hejvilt när jag har ridit och hovarna har gått sönder en hel del.
Här kommer iaf lite hovbilder från senaste veckan :PDandys resultat på 5 dagar - 3 skor..


Sne åkte gipset och "plåstret" på :) Han fick nöja sig med det svarta bandaget första dagen.


Sen blev det ett rött plåster :)


Och snyggast av allt - det sjukhusgröna!


Här har vi hovarna efter att hovslagaren hade plastat den högra, alltså typ fyllt ut den så att det skulle gå att få på en sko. Syns inte på bilden, men i verkligheten ser man att den högra hoven är mindre än den vänstra.


Innan dandy får gå ut i hagen så åker flexibandaget på för att göra det ännu svårare för honom att dra av skorna.


Sen åker bootsen på runt om. Jag var tvungen att köpa nya boots i större storlek för att dom gamla inte täckte hela skon.


Tillslut är han redo för att gå ut i hagen!
Observera att han matchar sina röda tossingar med den röda gjorden på ryggplattan :P


17/3 2010

Red på lilla fina Dandy idag i ridhuset.
Åh vad jag börjar tröttna på det där ruttna ridhuset.. Vill ut i skogen och galoppa! Men Dandy får ju inte ha broddar för hovslagaren.. :( Och det är ju så galet halt, så utan broddar vågar jag inte rida!

tränade ju för annie och Dandy känndes väldigt fin.
Först var han lite seg i skritten, så triggade upp honom lite så han blir lite alert. Sen i traven blev det massa tempoväxlingar för att han skulle bli lätt på hjälperna och verkligen trava på. "halvhalt och iväg, halvhalt och iväg" osv. Riktigt på hugget känndes han efter ett tag. Måste dock få mer kontroll på högersidan för att sen kunna ställa ordentligt till vänster utan att han skjuter in rumpen.

Red en del skänkelvikningar i trav och efter några gånger så blev dom väldans bra! Jag måste verkligen bli bättre på att rida rakt fram på medellinjen.. bra förstaintryck man gör när man ska tävla och inleder med att vingla på medellinjen.. :P
tränade även lite på galoppdelen i La:1, inte volten utan bara den förvända. När jag bara får in snitsen i förvända så kommer det säkert bli toppen det där ;)
Red inte särskilt länge, typ 30 minuter. Men eftersom jag ska rida sen under hela helgen också så var det bra för honom att få gå lite lugnare idag men ändå arbeta :)


finaste påwniheest :D


16/3 2010

Äntligen är Dandys små fötter fixade! Det hade tagit hovslagaren en timme att fixa hovarna, men nu är han riktigt snygg. Tror att dom typ fyllde hoven med nå plast-grej så att det gick att fästa skon. Hoven var ju så trasig så det fanns ingenstans att slå i sömmen lixom. Men det syns att den ena hoven är mindre än den andra ;)

Red sen på lilla Lurvet (ja, han har mucho päls och jag bara väntar på att den ska försvinna..). Han känndes lite seg i början men det blev bättre efter en stund. Skulle verkligen behöva rida ut lite nu, men det är så otroligt halt och dessutom får Dandy varken ha sulor eller broddar pga hans ofina hovar. Så det är lite knepigt faktiskt. Men vi får hoppas att snön försvinner nu så vi kan börja rida ut igen!

Ska rida för Annie imorgon. Har inte tränat för henne sen förra söndagen (7/3). Känns lite konstigt eftersom hon vanligtvis brukar hjälpa mig flera dagar i veckan. Men det har helt enkelt inte blivit av sen dess. Först var ju Dandy utan skor, sen skulle jag ha ridit i torsdags men det första dandy gjorde var att dra av skon igen, och sen har han varit lite öm. Men nu ska vi börja träna igen! Känns finfint det! :)

Ska försöka ta lite nya bilder någon dag. Har inte inga ovisade bilder på den här datorn ;)

15/3 2010

Måste säga att ni är lite dåliga på att kommentera (a) :D

Red en stund på Dandy i ridhuset idag. han känndes lite seg i början, men det blev mycket bättre efter en stund. Blev inte särskilt seriös ridning, mer typ "röra lite på fläsket-ridning" ;)
Eftersom han bara står inne hela dagarna just nu med gipset så spenderar jag så mycket tid som möjligt i ridhuset. Så jag skrittade fram 20 minuter, tog många skritpauser och skrittade av i 30 minuter. Så det blev lite intervallträning utan att jag red så extremt hårt. lite svårt att förklara, men ni kanske fattar ? ;)

Jobbade ju i stallet på kvällen och eftersom det inte var några storhästlektioner så var ena ridhuset ledigt hela kvällen. Så då passade jag på att gå med Dandy 30 minuter på kvällen :)

Imorgon kommer hovslagaren och fixar dandys hovar och sen får vi se vad han får göra :)

14/3 2010

Programträning stod ju på schemat idag! Riktigt taggad på att rida program måste jag säga att jag var!
Skulle rida program 14.10 - 14.30 så jag började rida fram vid halv 2. Men allt blev förskjutet 10 minuter, vilket inte gjorde så mycket eftersom det bara är bra om dandy går lite längre pass nu när han inte kan gå i hagen pga gipset.
Han känndes väldigt fin på framridningen, behövde bara använda jättelätta hjälper och han gick inte och hackade någonting!
Men eftersom lille Pellen och Nils tog väldigt lång tid på sig med sitt program :P så hann Dandy bli trött (inte så konstigt när man rider fram i nästan 2h) så när jag skulle rida mitt program så blev han sådär ojämn som han blir när han inte orkar mer. Dessutom är han nog lite sulöm eftersom han inte har någon sko på höger fram.
Så ja, det blev inget program för min del. Vi pratade i typ 5 min och sen var det bara gå ut och skritta av.
Men vi ska iaf försöka rida program någon annan dag i veckan. Dock vill jag ju rida med staketet och musiken och allt sånt när jag ska träna program. Och det är ju lite svårt om man ska hinna med att plocka fram allt, rida, och plocka undan allt innan lektionerna börjar. Dessutom blir det nog svårt att hitta en dag som passar den här veckan tror jag..
men men, hovslagaren kommer på tisdag och fixar Dandys fötter så får vi hoppas att det blir bra nu.

13/3 2010

Blev en promenix i ridhuset för Dandy igår eftersom jag inte hann rida av olika anledningar. Hade 50 minuter på mig att göra iordning, skritta fram, rida och skritta av. Och eftersom jag inte gillar att stressa med att göra iordning eller skritta av/fram så skulle jag helt enkelt inte hinna. Men Dandy var nog glad ändå :)
Annie gipsade också höger framhov igår så nu slipper han gå sönder mer! Synd bara att han har en ballonghov, men det kan jag nog leva med ett par dagar :)

Idag red jag i ridhuset på morgonen och Dandy känndes verkligen superfin! Jag red väldigt lugnt, ville inte att han skulle bli så på och trampa under sig så mycket så att han kliver ur fler skor. Han har ju en tendens att bli väldigt snabb i benen när han inte riktigt orkar trava så mycket och då är ju risken ganska stor att fler dojjor ryker..
Men han känndes som sagt asparty (:P) idag! Kunde rida långsamt utan att han blev seg, hackig och tappade bjudning. Riktigt taggad inför nästa söndag då det blir klubbtävling och debut i La för våran del om han håller sig frisk och fräsch!

Åkte iväg till hööks/horze sen för att inhandla boots i rätt size till lille prinsen! bootsen jag har var ju lite för små så dom går lixom inte ner över skon och då kan han trampa av sig den ändå. Så imorse när jag red så lånade jag åsas boots som var i storlek XL.. lite stora var dom, och Medium är för litet så det blev några par i strlk L. Två par att ha i hagen, ett par framboots till träning och ett par fram till tävling. Det är ju framförallt fram som han behöver, så då kan jag ha dom som är lite kortare som jag redan har bak :)

Imorgon står tränig med ponnygruppen på schemat. vet inte vad det blir för träning, men jag hoppas iaf på programträning :) Vad det än blir så hoppas jag att Dandy kan vara lika fin som han var idag :)kanske att någon har något gott att erbjuda på läktaren?


snälla?! (a)


11/3 2010

Åh vad jag känner att turen verkligen är på min sida..

Danpan fick ju på sig båda framskorna idag. Jag fick stränga order om att han måste ha boots iprincip överallt eftersom hoven inte såg så fruktansvärt fin ut.
Gjorde iordning Danpisen och klädde på honom bootsen när jag skulle rida. Skulle rida för Annie men började ensam och han känndes verkligen jättefin! Sen plötsligt när jag tar tillbaka honom lite så snubblar han till och stannar (vilket han inte gör om jag inte ber honom om det). Då har ju den högra framskon självklart lossnat.. -.-
Så annie fick komma in i ridhuset och dra av den (satt fast i en söm). Och man kan ju inte påstå att hoven såg finare ut efter den lilla incidenten heller.
Så nu blir det gips runt hoven till början på nästa vecka då hovslagaren kommer tillbaka och fixar till fötterna på honom. Dock kan han inte gå i hagen då eftersom gipset inte får bli blött.

Han har ju inte så fantastiskt bra hovar, eller ja, dom växer inte så mycket. men vi ska testa och ge honom lite fodertillskott som är bra för hovarna (som jag aldrig kommer ihåg vad det heter) och så får vi se vad hovs. kan göra med hovarna på tisdag. Dessutom ska det införskaffas stoora boots så att han inte kan trampa va sig fler skor!

Men lite positivt må jag säga att det är ! Han trampar ju va framskorna när han trampar under sig så pass mycket, så på sätt och vis är det ett bra tecken ;)


3 framskor på 5 dagar, det må jag säga är bra jobbat, grabben ;) <3


10/3 2010

Dandy har fortfarande inte fått på sig skorna, men imorgon kommer iaf hovslagaren och slår på dom :)
Longerade Danpan en stund idag för att han skulle få röra lite på sig, och tur var nog det  för annars hade jag nog åkt av imorgon..
Har aldrig sett honom springa så fort! Förut bockade och studsade han ju väldigt mycket när han hade ont, men nu sprang han bara extremt fort! Jag blev alldeles jätteyr!

Men imorgon kommer somsagt hovslagaren och slår på Dandys skor, sen ska jag rida en stund för annie och då åker minsann bootsen på så vi slipper fler tappskor pga den anledningen ;)

9/3 2010

Skulle egentligen inte blir något stall för mig idag, men eftersom annie var sjuk så fick jag ta hand om prinsen iaf. Han skulle ju ha fått på sig skorna idag som han klampade av sig häromdagen, men hovslagaren hade inte haft tid för honom ?! Så jag gick med honom i en halvtimme iaf. annie försökte få tag på hovslagaren som vanligtvis skor honom, så förhoppningsvis får han på dom så fort som möjligt.

Egentligen så delar jag ju på Dandy med min mamma, men hon rider ingenting på honom. I början var det ju för att han och jag skulle lära känna varandra först, sen blev han dålig, och nu har jag blivit så extremt töntig när det gäller vem som får rida på min häst. Annie får rida på honom, det har jag absolut inga problem med, men förutom henne är det nog inte många jag skulle våga låta rida på honom just nu iaf. Aldrig att jag skulle ha någon medryttare till honom, ALDRIG ALDRIG ALDRIG! Därför är det så skönt att annie hjälper mig dom dagar jag inte hinner eller kan rida. För skolan tar tid, och ska jag ha kvar Dandy måste jag sköta skolan.
Hur löser ni det med medryttare eller liknande?


bild från när vi tränade i fredags.
Först gången sen i mitten på november :)


8/3 2010

Dandy fick som sagt vila idag. var ute och gick med honom i snön en stund, men kunde dock bara gå på halva galoppbanan eftersom det lät så mycket vid ishallen, men det blev många halvvarv iaf ;) Dandy är ju egentligen inte rädd för sånt, han ser nog bara en chans att busa! :P
Dock har klantisen lyckats dra av sig den andra framskon OCKSÅ idag i hagen. Så det var bara för mig att ge mig ut och leta. Men hittade den iaf så imorgon kommer hovslagaren och slår på den tack och lov.

Har börjta planera lite tävlingar och sånt nu. Vi utgår från att han kommer hålla sig fräch nu, men blir han dålig igen så ställer vi ju såklart in.
Ska iaf starta en La:1 på honom på klubbtävlingen den 21/3. Första gången vi ska starta La så vi får väl se hur det går ;) Sen den 2/4 så är det ju tävlingar hos oss på vällingby. Startr nog bara Lb:1 där eftersom jag dels inte vill rida honom "för mycket" på en dag, men också för att Lc är så lätt för honom så att det blir svårt för mig. Sen får vi se om det blir en eller två ponnyer hemma, har inte bestämt mig än men ja, vi får se.
Två veckor efter hemmatävlingen var det tävling någonstans ( minns inte var ) där dom har Lb:1 och La:1. Går det bra att rida La på klubbtävlingen och Dandy känns fin och fräsch så kanske vi åker dt med honom och testar en La. Men ja, vi fpr helt enkelt se hur allt faller sig :) Jag är iaf grymt taggad på att tävla Dandy nu när han känns så himla fin!

7/3 2010

Danpan har varit jätteduktig i två dagar nu!
Hade ju tänkt att han skulle gå igår och vila idag, men eftersom ponnytruppen skulle ha programträning så red jag iaf så det blir väldigt välförtjänt vila imorgon istället.
Igår red jag iaf bara en kortis för annie, men han känndes väldigt fräsch och fin!
Idag var det som sagt programträning. Han känndes kalasfin på framridningen och likaså inne på banan! lite segt på första uppvändningen men sen blev det mycket bättre. Dock börjar ju han trampa under sig väldigt bra i traven nu, så idag lyckades han trampa av sig en framsko under programmet!
Han skrittade också jättefint!
Galoppen blev också bra när jag väl red på framåt ;) På honom är det så lätt att mest sitta och bromsa, men då blir inte galoppen rund om jag inte har hittat bjudningen ordentligt.
Nä, men jag är väldigt nöjd med dagens träning! Han känndes pigg och framåt och gick på utan att dumma sig redan från början!
och som annie sa: "Han ser oförskämt jävla pigg ut!"

Imorgon får han som sagt en väldigt välförtjänt vilodag! Han har ju jobbat bra nu några dagar så en vilodag blir prima för honom. Ska försöka rida ut lite i veckan för att behålla hans motivation. Ska bara se till att han får på sig skon och får ett par broddar bak.


Min fina lilla prins <3
visst är han bra underbar!?


VinterbilderJag gillade faktiskt bilderna!
Han älskar ju verkligen allt som har med kameror att göra!
Vad säger ni om bilderna? :)


5/3 2010

har börjat rida Dandy lite mer ordentligt nu!
Så himla kul att vi kan komma igång igen! För nu har jag snart haft Dandy i 6 månader, och av dom 6 månaderna har vi tränat i ungefär 2 månader (mitten av september till mitten av november). Så känns superkul att komma igång igen. vi får se och hoppas att han håller nu bara!

Red idag tillsammans med ponnytruppen och jag tror dandy tyckte det var lite kul att gå i grupp för han taggade till ordentligt! Men han känndes iaf fin. Har ju en ny sadel nu. Eller ja, ny och ny men det är en av ridskolans sadlar som inte används. men den ligger aif bättre än dom andra vi har och jag sitter bättre i den här. Dock hittade jag ingen sadelgjord som var tillräckligt kort så det blir till att göra nya hål i sadelgjordsstropparna ;)
träningen gick som sagt bra, vi kännde oss dock lite ringrostiga om man säger så :) Han orkar ju inte riktigt hela tiden eftersom han tappat så mkt muskler och så, men han försöker ändå.
Får se om det blir träning imorgon också. Antingen så rider jag imorgon och så vilar han på söndag eller så blir det tvärt om :) we will see :)

Håller dessutom på att fippla med bilderna vi tog i snön häromdagen så dom kommer upp snart :)


Ett litet smakprov, resten komemr sen :)


2/3 2010

Blev ingen ridning idag. det var några pållar som skulle löshoppas så dandy fick också vara med på det :)
Det var tänkt att han skulle få trava över 4 cavalettibommar med ganska korta avstånd. men Dandy hade minsann hört att det talades om lösHOPPNING inte trava bommar, så han tog sats i galopp emot och hoppade över alla 4 bommarna i ett skutt! så ja, hoppa långt det kan han!
Han gjorde så säert en 4 gånger innan han lugnade ner sig och travade över bommarna.
Sen blev det ett litet hinder som han (för det mesta) snällt hoppade över, några gånger tyckte han det känndes bättre att vända åt andra hållet.. ;)

Imorgon ska jag rida en stund själv på morgonen eftersom annie skulle iväg med två hästar till solvalla (kliniken). Sen komemr ev. sadelprovaren ut på eftermiddagen och har han tid så ska han kolla lite på dandy också. Är verkligen i stort behov av en ny dressyrsadel!

Blev tyvärr inga bilder från löshoppningen idag, men här är iaf en bild från senste gången vi löshoppade med Kristin :)Han är ju bra rolig ibland min lilla galning!


1/3 2010

Så var det mars..
tiden går ruskigt fort!
Om en månad är det hemmatävlingar (vilket jag hoppas kunna vara med på), sen är vi snart inne i maj och så plötsligt är det sommarlov!

Idag hade jag tänkt rida ut en sväng, men eftersom vädret var som det var och jag ville inte rida inne en dag till så blev det bara en liten skrittur runt galoppbanan (vad skulle jag göra utan den?:P) 4 varv.. Riktigt fantasifullt! men för att göra det lite roligare så gick jag iaf två varv åt varje håll :)
Dandy var nästan snäll, han studsade några gånger. Det lät väldigt mycket vid hockeyhallen så där blev det ett par studs och sen något vid hagen.

Imorgon ska jag förmodligen rida en stund för annie. Han skötte sig ju så himla bra i helgen så vi ska testa och se om det går imorgon också :)

Här är (äntligen) lite bilder som HannaBanana (även kallad Hanna Montana) tog på mig och prinse för någon vecka sen. En av bilderna ligger i presentationen på usekbloggen.
RSS 2.0