30/11 2010

John var tillbaka idag för att kolla Dandy.
Annie skulle ta Dandy när John var där eftersom varken jag elelr mamma kunnde vara där, men precis när jag kom vid 4 så skulle dom börja med Dandy, så jag hann vara med iaf!
Eller ja, dom hade ju börjat men när jag kom skulle dom precis börjat spruta.
Dandy sprutades i båda kotorna bak och höger bakknä, mest lite underhållning!
Ryggen behöves det inte göra något åt alls! Känns riktigt skönt att vi inte har behövt göra något åt ryggen på de två senaste kollarna!
Dock tyckte John att Dandy såg bättre och bättre ut för varje gång han såg honom nu. Dessutom fick Dampisen beröm för att han var så musklad och fin i kroppen! Det betyder ju att vi arbetar honom rätt så det känns ju bra!

Nu ska han skrittas (ledas) 2x20 minuter i 4 dagar, ridas lite lätt 3 dagar och sen får vi träna som vanligt igen!
Dock komemr det där med att skrittas 4 dagar göra det hela lite jobbigt. Han ska ju skrittas morgon och kväll då, vilket gör att jag måste ta stallet innan skolan. Det funkar ju, men det klart att det är jobbigt ;) Så imorgon måste jag vara i stallet strax efter halv 8. På torsdag har jag längre tid på mig eftersom jag troligtvis inte börjar fören 11.25. Fredag däremot måste jag vara i stallet 6.30 för att hinna till skolan i tid.. Men men, var gör man inte för sin stjärna?! ;)


Såhär såg Dandy ut efter en behandling i juni. Då hade han stått i över en månad och hade inte en muskel på hela kroppen ungefär!


Fredriksbergs Joy

Idag är det exakt 5 år sedan världens finaste lilla Joy kom till mig!
Kommer aldrig glömma den underbara, fina lilla ponnyn!
Hon var trots allt min första ponny och en så stor del av mitt liv under nästan 4 underbara år.
Med henne var det aldrig enkelt och man fick ingenting gratis.
Men hon var världens snällaste och en bättre första ponny finns inte!
Vi gjorde allt tillsammans - tränade, tävlade, skenade över ängarna, hoppade, terränghoppning, var på ridläger, badade (eller ja, vi försökte iaf men hon gillade inte vattnet.. :P) osv.

Numera går Joy på ridskolan och hon trivs som fisken i vattnet! Vi hade nog aldrig hittat ett bättre hem åt henne. Hon får lalla runt med små barn varje dag och blir borstad, ompysslad och älskad som den lilla stjärna hon är!

Fredriksbergs Joy <3
Sista bilden på oss två tillsammans, julafton 2009<3


29/11 2010

Dandy fick sig ett litet träningspass i ridhuset idag också.
Han var faktiskt riktigt fin och bjöd bra utan att bli så jobbigt snabb i benen.
Värmde upp i galopp och jobbade sen med en del galopp-skritt-galopp-trav övergångar. Övergick sen till travarbetet och han gjore faktiskt kalasfina skolor! För första gången så bjöd han i slutorna! Även om slutorna inte är perfekt så är trots allt det viktigaste att han bjuder framåt!

Red i ca 30 minuter.

Nu när det är så kallt så är det viktigt att hästarna får skritta fram ordentligt! Dandy skrittar alltid minst 10 minuter när det är varmt, så när det blir såhär kallt så skrittar vi alltid minst 15 minuter, oftast 20.


Imorgon kommer John och kollar Dandy igen, så nu får ni hålla en tumme för att min lilla prins är frisk! Han har ju kännts ofräsch på höger fram, men jag tycker det har försvunnit mer och mer för varje dag och idag kännde jag knappt någonting! Så vi håller hoppet uppe!
Dock var han varm i frambenen när jag skulle åka från stallet nu på kvällen. Så jag lindade frambenen i hopp om att det ska försvinna till imorgon :)


Dandy fick inviga sin nya marinblåa outfit idag!
Schabrak: Shockemöhle
Lindor: Eskadron
Ländtäcke: vet inte märke, fick det med honom
Boots: Showmaster


Dessutom fick han inviga sitt nya pannband idag också! Eller ja, vi smyginvigde det i lördags när vi tog en prommenad ;)
Men visst var det fint?! :D


Globen dag 3

Ryttarna hade verkligen skärpt till sig till dagens kür! Riktigt imponerad över hur mycket bättre de flesta gick  idag!
Tycker många va ryttarna hade roliga och bra kürer med bra musik. Dock tycker jag det är roligare med lite mordenare musik och inte bara plingplong, som många av Tyskarna har. Dock kompenserar de ju det med riktigt bra uppvisningar, så det går för det mesta jämt ut! :)

Blev lite shopping idag också:
* Grönt Fleecetäcke, Sjöhagen 150:-
* Blått fleecetäcke med grönt och vit kant, Börjes 75:-!!!!
* En gul täckesgjord, Börjes 50:- (var ju tvungen bara för att den var gul!!!)
* Nummerlappar 3 st, Börjes 10:- styck

Synd att den här helgen alltid går så fort! Hade inte haft något emot att vara där typ två dagar till ;)
Är även mucho nöjd med all shopping! Inte överdrivet mycket onödiga prylar och en jäkla massa kap! :D

Fotade lite idag, men har inte orkat ladda ur kameran än, så sålänge får ni stå ut med en bild från förra året!


27/11 2010

Dandy fick lite välförtjänt vila idag. Han har gått rätt ordentligt hela den här veckan så han mådde nog bra av att ta det lugnt. Vi tog en prommenad i ridhuset i 30 minuter.
Dock blev det inte särskilt mycket shopping på Globen idag:
* Vintertäcke, Börjes 450:- (sen vet man aldrig hur bra det står emot regn och snö, men det var varmt och gosigt iaf:P )
* Nattpaddar, Sjöhagen 120:- för 4 st (ska dock inte användas som nattpaddar utan som paddar under täcket eftersom Dandy har fått ett skav vid manken :) )

Pratade med Annie häromdagen och hon skulle ta hand om Dandy imorgon. Vi ska ju gå på dressyren imorgon också och eftersom den låg mitt på dagen så vart det så knöligt med att hinna ta Dandy också. Men det blir bra det! :)  


Såhär fin blev Dampisen i sitt nya vintertäcke! :)


Mattias Alexander Rath och Unicef?

Mattias Alexander Rath är en av Tysklands bästa ryttare. Just nu rider han en häst vid namn Stertaler-Unicef.
Ja, ni läste rätt - hästen har hjälporganisationen UNICEF i sitt namn!
Vad innebär då det? Är han SPONSRAD av Unicef?
Någon som vet?
Det vore ju isf rätt underligt.. Vart går pengarna vi skänker egentligen? "Jo, till en snubbe som sysslar med en lyxsport!"
Någon som har någon större koll på det här? Frida och jag diskuterade saken idag och kom fram till att han ser inte ut att vara en sån som skänker massvis med pengar till Unicef och att det är därigenom sponsringen kommer.
Vore kul att veta om någon visste något om det!


Globen dag 2

Ponnyküren och Grand Prix stod på schemat idag!
Måste erkänna att jag är riktigt besviken över vad jag fick se.
Jag såg ju alla 4 ponnyer i somras på SM. Då tyckte jag att B Capriole och Jarno var fina, men jag var inte särskilt impad över Fighter och Extrem. Nu däremot måste jag säga att jag var inte särskilt impad över någon! Möjligtvis att jag tyckte Extrem var bättre än på SM, men överlag var kvalitén otroligt låg, eller iaf lägre än vanligt! Likaså ryttarnas procent. Var standarden inte lika hög iår eller var domarna tjurigare?! Inte vet jag. Det enda jag vet är att jag hade sett fram emot något mycket bättre!

Hoppades på att Grand Prixen skulle vara bättre, men icke! Även här var nivån mycket lägre än vad det brukar och jag var riktigt besviken över vad jag fick se! Framförallt var de Svenska ekipagen inte på topp. Adelinde Cornelissen och Anky van Grunsven var väl de som gjorde bra ifrån sig, men i övrigt!
Eller nej, jag måste ge en tumme upp till Nina Hoffman också! Även om det var många som var bra mycket bättre så är det starkt av en ryttare som är 22 år att göra så pass bra ifrån sig!
Så ja, ungefär tre tummar upp av 20 (?) möjliga! Illa!

Man börjar ju undra lite... Med tanke på svenskarnas "dåliga" insatser... Är det här det bästa Sverige har att erbjuda? För att inte tala om unghästarna som gick igår! Är det verkligen Sveriges bästa unghästar just nu?! Man förstår att Sverige ligger så långt efter i "utveckligen" när man får se det här, och man förstår varför Sverige inte plockar några medaljer på mästerskapen!

Missförstå mig rätt nu! Alla de här ryttarna och hästarna är fantastiskt duktiga, men man har sett så mycket bättre tidigare! Över lag så har nivån sjunkit! Och när man har varit på Hogsta en del och fått se "medelmåtta" (inte för mig dock.. i mina ögon är dom nästan grand prix hästar allihopa där, men i jämförelse med de som går internationellt) så blir man väldigt besviken när man får se internationella tävlingar på den nivån! Det hade ju lika gärna kunnat vara Emma som ridit Candy Man i grand prixen eller Helge i Champion of the winners. Vad gör de hästarna som gått nu bättre än vad Helge och CM gör, egentligen?!

Till er som var där idag och såg dressyren; vad tycker ni? Var standarden lägre än tidigare?
Nej, nu hoppas jag att ryttarna skärper till sig inför morgondagens kür!


Bilden tog jag förra året på Globen. Fotade bara litegrann idag men har inte orkat lägga över dom på datan än ;)


Sjöhagen Wear

Sjöhagen Wear ställer ju alltid ut under Stockholm Horse Show, iaf under alla de år jag har varit där. Tycker alltid det har varit väldigt rörigt där och de som arbetat har inte tagit sig tid att hjälpa kunderna. Fine, det är sjukt mycket folk och alla ska handla på samma ställen samtidigt så det klart att de inte har tid att hjälpa alla.
Nu har Sjöhagen Wear dock bytt ägare och håller numera till i Täby.

Idag var jag och mamma där under föreställningen, vilket gjorde att det såklart inte var lika mycket folk. Men vi blev så otroligt trevligt bemötta! Jag tror att det är hon som äger det nu som vi pratade med. Jag ville ju ha ett fleece/ylletäcke med hals, vilket dom inte har i sitt sortiment. Vi hittade tock ett ylletäcke utan hals som var stört snyggt som vi köpte. Men då sa hon att om vi kom in med täcket till butiken i Täby så skulle hon fixa så att deras sömmerska sydde en hals i samma färger och sedan fäste spännen på själva täcket! Totalt skulle det (förutom själva täcket) gå på 250 kr!
Sen hittade vi också ett riktigt fint ländtäcke i samma färger, men jag tycker ländtäcken är så jobbiga att spänna loss så jag frågade om samma täcke fanns fast som skrittäcke. Det gjorde det inte, men hon kunde beställa ett om jag vill ha det! 
Det är sånt där som gör att man kommer tillbaka till en butik! Riktigt god service och trevlig personal! 
Jag kommer definitivt fortsätta att handla av dem! Dessutom har vi ju våran klubbkollektion där!

 

sjöhagens logotyp


Globen shopping dag 1

Mami och jag passade på att handla det vi verkligen behövde idag, eftersom fredagen är bästa shoppingdagen för då är det minst folk där!
Så ja, detta är vad som inhandlades idag!

* Blått fleecetäcke med gul kant (ska läman in det till Sjöhagen i Täby och få en hals till det!), Sjöhagen Wear 895:-
* Blått schabrak med guld kant och guld brodyr, Schockemöhle, Stockholm Ridsport 320:-
* Swarowski pannband, silver-guld-guld-silver (sååååå fint! störtkär i det!), 449:- i en okänd butik
* 4 st Mia´s paddar, Gelas ridshop 140:- för 4 st.
* Svarta Eskadron lindor, Lyckås ridsport 249:- för 4 st.
* Mellanblå GG lindor, Charlies häst och Hund 99:- för 4 st.
* Vita lindor 4st. + svarta lindor 4st., Börjes 100:-
* Grå och rosa longerlina, Börjes 85:- (var ju bara tvungen! Vem kunde motstå den skönheten?!)
* Pälsglans, Börjes
* Blå Jacson dunväst, Charlies Häst och Hund 149:- ( det är dags för "dreamteam superyoung team att shapea upp sig lite, så jag Fritte och Erre köpte varsin i olika färger :D)
* Ridbyxor, ett par svarta och ett par grå, Horse House, 2st. för 600:-
* Bogskydd, Börjes 125:- (min bebis börjar få skav.. :( )

"Dessvärre" är det två dagar kvar.. Både min och mammas plånbok kommer att älska mig efter den häsr helgen ;D


26/11 2010

Var i stallet vid kvart i 7 imorse för att hinna rida innan vi skulle till Globen!
Dandy var iaf rättså fin trots allt! Igår hade han sån jävla energi att det blev lite springit, men idag kunde jag få honom att använda energin på ett lite bättre sätt.
red inte särskilt länge, 20-25 minuter ungefär men det räcker gott och väl.


Dampisen i sin röda outfit


Sen bar det av mot Globen för att se clinicen med Edwaer Gal.
Först var det ju den öppna träningen. Ovanligt många ryttare red med hjälm, vilket jag tycker är väldigt bra! Det är trots allt levande djur vi håller på med och vad som helst kan hända. För att inte tala om att dessa ryttare är och bör vara förebilder för alla!
Sen såg vi lite av Champion of the winners, och slutligen var det clinicen.
Tyckte clinicen var väldigt bra! Han påpekade väldigt ofta att man måste rida på mer framåt, vi rider alldeles för återhållsamt! Man kan ju inte börja samla fören man har bjudningen framåt! Dessutom sa han att man måste kunna ändra tempot i en övning.
Dessutom var han väldigt lätt att förstå. Han knölade inte till det så mycket.
Och för er som var där; såg ni övningen som Gunilla Byström gjorde med galoppsluta - byte - galoppsluta tillbaka? Det är precis samma övning som vi gjorde på lektionen i onsdags (fast utan bytet förståss). Så det visar ju verkligen att alla kan använda sig av samma övnigar, men med olika svårighetsgrad!

Allt som allt var clinicen väldigt bra!


Bild från Tidningen Ridsport

Resten av dagen spenderades självklart i annexet! Kommer kanske ett inlägg om vad som inhandlades där.. vem vet ;)


25/11 2010

Var hos Lina efter skolan och klippte av håret, så jag red Dandy på lektionen kl 20.

Red min vanliga lektion kl 18 och då red jag på finaste lilla Kimpan<3 Han är så go den lilla ponnyn och jag tycker verkligen jättemycket om honom!
Han var iaf väldigt fin. Det är en helt annan ponny än vad det var innan han fick tänderna fixade! Han är så mycket lugnare i huvudet nu.
I vänster varv blev han väldigt fin i traven, medan galoppen blev bättre till höger. Vi gjorde inga speciella övningar idag, eftersom det är väldigt svårt med en grupp på 10 elever, blandat stor häst och ponny och alla hästarna på olika utbildningsnivå. Men jag tycker det är rätt skönt att bara jobba med grundridnigen också!

Red Dandy med 20-gruppen sen. Han var stört pigg när jag longerade! Trodde han skulle dra iväg.. :P Men han skötte sig bra den lilla busen!
Han var faktiskt väldigt pigg när jag red också! Men han är ju en vinterponny och går så mycket bättre på vintern när det är kallt än på sommaren när det är varmt!
Jobbade mest med att hitta takten och inte ställa eller böja för mycket/för lite i traven. Högergaloppen var dock ingen höjdare idag. Den är otaktmässig och han skjuter in höger bak.

Allt som allt så är jag ändå väldigt nöjd med dagen två fina fina pållar! Tycker väldigt mycket om dom båda två och de är så roliga att rida på!


Såhär fin var Dandy i sina röda lindor! Missade att ta bild på matchningen med det röda schabraket innan jag la på alla täcken! Vi skrittar ju trots allt fram utomhus varje dag och min prins ska inte behöva frysa! :)


Träningstips

Gårdagens övning och därmed en ny kategori - träningstips!

Den här gjorde vi alltså i traven. först en volt 10-15 m. sen in på kvartslinjen och skänkelvikning till X, rakt fram några meter och sedan en halvvolt tillbaka i samma varv igen.
Övningen går ju att göra på flera olika nivåer och svårighetsgrader, man kan t.ex. göra en 8 m volt och tvärar mera i skänkelvikningen osv. Jag själv la till två tempoväxlingaar i övningen - en på kvartslinjen innan man börjar flytta och en på medellinjen innan man gör halvvolten!
Mycket bra övning som man som sagt kan göra på många olika sätt!
Vi gjorde även så att efter en liten stund så red vi öppna på långsidan tillbaka efter halvvolten. man borde ha full kontroll på alla bogar och bakben efter de tidigare delarna i övningen, vilket borde göra att öppnan blir relativt enkel!


Såhär såg övningen i galopp ut. Först en 10-15 m volt och sedan in på kvartslinjen och sluta upp till X. Sen tillbaka ut i samm varv igen. Det var alltså den här som Fia kallade för förvänd galopp med kärringsväng. För det blir ju lite förvänd galopp vid X innan man är ute på spåret igen. Denna övning går ju också att göra på 100 olika svårighetsgrader. Volterna kan vara olika stora och olika tvärning i slutorna osv. Jag la även till lite tempoväxlingar i den här övningen, på långsidan innan man går in i volten. Då får man lättare tryck i galoppen om man har en häst som inte har trycket "av sig själv" när man samlar ihop den inför volten!

Första träningstipset avklarat, vill ni ha fler??

24/11 2010

Red Dandy på min lektion för Fia Klarbrant idag. Rider ju vanligtvis lektion på en ridskolehäst för henne på onsdagar och så brukar annie ta Dandy, men eftersom annie tog Dandy igår och jag inte hinner rida på eftermiddagen på onsdagar så red jag honom på min lektion idag. Tycker det funkar väldigt bra att ha med honom där. Övningarna vi gör blir ju lättare på en häst som verkligen kan, än på en häst som inte kan! Dessutom tycker ju Dandy att det är roligt att gå med dom stooora hästarna :D
Dandy var iaf väldigt pigg när jag longerade, men det var fortfarande märkbart i högervavr att han var segare där. Men när jag red sen så tyckte jag faktiskt inte att jag kunnde känna något alls, varken i höger eller vänster varv i trav! Han var faktiskt väldigt fin i traven dessutom!
I galoppen däremot så kännde man av höger fram. Han vill inte riktigt sätta höger bak under sig heller, utan skjuter in det i höger varv och skjuter ut det i vänster varv. Så någonting är det ju som inte är helt rätt.

Vi gjorde en väldigt rolig övning som gick ut på att man flrst skulle lägga en 15 m volt på kortsidan, sedan vända in på kvartslinjen och flytta skänkelvikning till x, rida rakt fram några meter och sedan göra en halvvolt tillbaka i samma varv! Kan lägga upp bild på övningen i morgon (har en feting lång håltimme som bara jag i min klass har, så jag har gott om tid i datasalen om man säger så :P ). Den var iaf väldigt bra! Sen gjorde vi den i galopp också men då skulle det vara sluta från kvartslinjen till X och sedan en sv'ng tillbaka igen, så det blev förvänd galopp med en "kärringsväng" som Fia kallade det! :)

Nej men jag är väldigt nöjd med den här lektionen. Dandy känndes fin fin och Fia berömmde honom mycket! Dessutom var han fruktansvärt söt! han hade rött schabrak och röda lindor, så han såg ut som en liten jultomte! Eftersom vi missar julkadriljen iår så får vi köra det nu istället, elelr? haha ;)


Dandy när vi skrittade fram på stallplan idag!
Skrittar ju alltid fram honom på stallplan 10-15 minuter innan lektionen börjar, eftersom jag sen longerar honom medan de andra skrittar fram. :)


Matvanor

Mina matvanor suger verkligen get! Jag älskar allt som är sött och avskyr mörkt bröd.. ja, det spårar ur redan där!
Jag är fruktansvärt dålig på att äta varierad och näringsrik mat, jag föredrar potatisbullar eller makaroner med ketchup. Fick jag välja så skulle jag äta det veckans alla dagar, men tyvärr så får jag inte det (ganska tur det egentligen :P).
Jag är egentligen inte så mycket för godis, glass och mjuka kakor längre, men kexkakor och kaksmet är ju ungefär det godaste som finns!
Dessutom tycker jag inte om kött, alltså riktigt kött som t.ex. fläskfile, oxfilé osv. Inte heller fisk är någon stor favorit, isf ska det vara lax. Så ja, det jag äter är väl typ köttfärs och kyckling.
Jag är väldigt kräsen med maten, vilket gör det svårt för mina föräldrar att laga mat till mig, vilket i sin tur gör att det oftast slutar med något enkelt som t.ex. potatisbullar eller makaroner. Det gör ju också att jag inte är något big fan av skolmaten. Jag tycker att de pressar ner alldeles för mycket konstiga saker och äckliga kryddor. Så det slutar väldigt ofta med att jag äter en macka eller inte äter alls. Dock har jag bara lunch i skolan två dagar i veckan (resten av dagarna börjar jag efter eller slutar innan lunch). De dagar jag inte äter lunch i skolan så slutar det oftast med att jag köper en banan eller liknande påväg till stallet. Det är ju ungefär så långt ifrån bra det kan bli!
Tisdagar är den dagen jag verkligen äter lunch i skolan, eftersom jag börjar vid 10 och slutar vid 3 och "bara" har en timmes lunch. Onsdagar däremot (som är den andra dagen jag öht har lunch i skolan) går vi nästan alltid till Donken och käkar. Dels pga att vi har sjukt lång lunchrast, men också för att det alltid är galet mycket folk i matsalen (det är 1700 elever i min skola som alla ska hinna äta mellan 11 och12.30..) och för att det är fisk. Skolans fisk vågar jag faktiskt inte äta. Jag smakade den en gång och då smakade den rå, så sen dess vågar jag inte äta den.

Frukost brukar jag inte riktigt hinna med att äta eftersom jag försover mig ungefär 4 av 5 dagar varje vecka och brukar vakna en kvart innan bussen går, så då är det bara att springa! Men de dagar jag äter frukost brukar jag äta en liten macka, som absolut inte får vara mörk. Jag avskyr mörkt bröd, tycker verkligen det är vidrigt! Så nä, frukosten är inte heller någon höjdare!

Middag äter jag alltid när jag kommer hem från stallet, vilket nästan alla dagar är väldigt sent. måndag, onsdag och torsdag är jag inte hemma före 22, så middagen blir väldigt sen.

Tillbaka till det där med sötsaker. Ungefär varannan helg har Ponnygruppen eller U-sek hand om cafeterian. Då kan man säga att det fikas rättså mycket, eftersom man står mellan 10 och 16..
Dessutom har jag och Frida "torsdagsfika" varje torsdag innan vår ridlektion!

Så ja, jag borde verkligen ändra mina matvanor väldigt mycket... Men det är väldigt svårt när man är så kräsen som jag är. Skulle jag bara äta nyttig mat så skulle jag inte få i mig så mycket varje dag, eftersom det finns så lite nyttig mat som jag gillar!


Bild från google


22/11 2010

Dandy fick springa i ridhuset idag också. Vill så gärna att det ska komma massa snö och bli kallt nu så man kan rida ut och slippa alla dessa snöstyltor..! Fine, man kan ju tejpa med silvertejp eller spruta pälsglans i hovarna, men det är så jävla omständigt lixom! ;)

Dandy var iaf väldigt pigg när jag longerade honom i vänster varv. Men när jag bytte till höger så blev han jättrseg.. Blir så tydligt när man byter från ena varvet till det andra och hästen ändrar sig 100% att något är fel då..
men annie har sagt att jag ska rida på, så jag litar på det hon säger och rider på!
Han var pigg när jag red, men i början kännde jag av det där på höger fram. Efter en stund så försvann det dock. Så uppenbarligen så värmer det ur när han fått gå en stund.
Jag tycker det är väldigt svårt att komma på övningar när jag rider själv. Det kan räcka med att annie säger en sak jag ska jobba med, och så gör jag det resten av lektionen. Men just det där att hitta en övning själv tycker jag är svårt! Men på clinicen i söndags så pratade Fia om dessa tråkiga serpentinbågar, som egentligen inte är så tråkiga!
På tre serpentinbågar kan du får med så himla mycket - rakställd häst, ställd häst, böjd häst, trav, galopp, skritt, enkla byten, halter.. aa, you name it!
Så jag satt på tre bågar och hittad epå något nytt varje gång jag passarade medellinjen. Gjorde aldrig samma sak två gånger i rad. Allt för att Dandy skulle bli så uppmärksam som möjligt!
Tyckte han skötte det där väldigt bra faktiskt!

Nästa tisdag kommer dock John tillbaka för att kolla Dandy igen eftersom han inte känns riktigt fräsch.. Vi får så hur det går den här gången!


Globen shopping!

Eftersom Erica tjatar som fan så ska hon få min shoppinglista inför Globen! haha!
Och Erica, eftersom sadelkammaren ser helt annourlunda ut nu så måste vi ju helt enkelt spela in en ny film! Men eftersom du dissar mig och Frida den här veckan så får det vänta tills du kommer tillbaka! Vi kan ju inte spela in en film utan den ena muppen lixom ;)

- skrittäcken, varma och vattentäta!
- fleecetäcke med och utan gjordar (alla Dandys täcken är förstora eftersom han har blivit så mycket.. ädlare..!)
- fleecetäcke med hals
- regntäcke med hals
- back on track täcke och paddar
- schabrak - vita, vita och vita! Finns det något snyggare än vita schabrak? Med några snygga passpoaler kan man matcha riktigt läckert :D
- nytt tävlingsschabrak - mitt ena har blivit så fult efter alla tvättar :(
- Lindor, både vita och andra färger
- Mia´s paddar, har bara 4 st och dom skulle ju behöva tvättas lite oftare eftersom dom används varje dag ;)
- BOOTS! Skulle väl iprincip behöva köpa upp ett helt lager, eftersom min ponny käkar boots..
- bruna benskydd med ludd från Jacson
- strumpor
- ridbyxor, ett par billiga jävlar som jag kan ha på Hogsta. Köpte ju ett par förra gången vi hade ringorm, men dom var i storlek 164. Så med ett par långkalsonger under blir det väääääldigt tajt :P
- Ett nytt träns. Är galet sugen på ett brunt.. alltså ett riktigt mörkt brunt! Synd bara att jag har svarta sadlar.. ;) Dock är ett nytt träns inte livsnödvändigt eftersom jag har två väldigt snygga till Dandy, men hittar jag något till ett rimligt pris så slår jag till! :D

Det var väl ungefär det antar jag! Sen blir det alltid en massa impulsköp när man är där ;)

Bild från förra året :)

21/11 2010

Okej, jag suger på att uppdatera och ni suger på att kommentera! det gå ju nästan jämnt ut! ;)
Nej men helt ärligt, vad vill ni läsa om? lite träligt att sitta och skriva om det som skrivs inte uppskattas! Jag kommer inte suta skriva om träningspassen, för det är ju trotsallt därför som jag har den här bloggen! Men finns det alltså något annat ni skulle vilja läsa om? Tell me!

Igår red jag Dandy på morgonen. Var uppe redan vid 8 för att hinna rida och fixa allt innan jag började jobba. Hade sporrarna på mig och ändå var han segpropp.. Dessutom känns inte galoppen helt taktmässig och så. Men men, annie skulle ringa John på måndag men tyckte att jag skulle rida på iaf tills hon fått tag på honom.
Sen jobbade jag alltså i stallet mellan 11 och 17, och efter det hade vi filmkväll med U-sek och barnen, så var inte hemma fören vid 23.45.

Imorse var jag i stallet vid 7.30 för att jobba till 17. Hade tänkt hinna med att longera Dandy under lunchen, men så var det några som red i ridhuset.. Så han fick stå helt enkelt. Men han gick ute i hagen större delen av dagen istället! Det var ju clinic på kvällen, ifs samma som det var förra gången. Men eftersom jag gick med Kimpan under nästan hel clinicen och bara kunde se lite grann så tänkte jag att jag skulle kolla på den idag. Men nej, då skulle jag gå med Theo under nästan hela clinicen eftersom annie skulle rida honom efter Pjotter. Men jag fick ju se lite iaf, dock hörde jag ingenting eftersom jag fortfarande har sånt jävla lock för öronen.. :P

Imorgon ska jag rida Dandy på eftermiddagen och sen ska jag jobba i stallet på kvällen.


Dandy i våras inför vår allra första La tillsammans!


19/11 2010

Jag har verkligen blivit dålig på det här..
Anledningen till att jag valde att starta en träningsblogg var mest för att jag själv skulle kunna hålla koll på hur mycket jag tränat, hur det gått och för att kunna gå tillbaka och kolla vad vi hade för problem förut. När man tycker att ingenting fungerar är det jättebra att kunna gå tillbaka ett par månader och se vad man fokuserade på då och vart problemen låg. För det finns hela tiden något som förbättras, men man glömmer lätt bort det när man tycker att det bara går dåligt!

Dandy SER fräschare ut än någonsin när jag longerar honom just nu! Longerar ju alltid innan jag sitter upp och annars brukar det ta ett tag innan han kommer igång och då ser han lätt lite ofräsch ut. Men sista dagarna har han sett riktigt framåt och fräsch ut redan vid longeringen!

Igår red jag på lektionen kl 18 och Dandy blev ganska fin på slutet. Dock blev Gulis lite väl pigg så Pellen fick smaka ridhusbotten. Dandy har ju tidigare tagit varje chans till att dra iväg. Så fort en annan häst busade lite så hängde Dandy på. Och eftersom Gulding var precis bakom mig och Dandy när Pellen åkte av så var jag tvärsäker på att Dandy skulle dra iväg. Så Karro kör på tvärnit och tar ett stadigt grepp i "kärringremmen" (vad skulle jag göra utan den?)! Dock skötte sig Dandy exemplariskt! Försökte inte ens dra!

Sen red jag Theo<3 med 20-gruppen. Dock har han skav av sadelgjorden så jag fick rida barbacka.. Inte så roligt om man säger så.. Men det gick väl helt okej ändå, med tanke på förutsättningarna. Idag gör min rumpa dock väldigt ont! :P

Idag skulle jag ridit Dandy för annie på eftermiddagen, men hovslagaren kom så hon hann aldrig hjälpa mig. Dandy var iaf lite seg, men bättre än han var senast när jag red utan sporrar. Han är så himla nonchalant ibland den där lille ponnyn..
Nej men han är fin, det saknas bjudning men när den kommer så kommer allt bli kalas!
Nu håller vi bara tummarna för att vi kommer iväg till Hogsta över jul!

Imorgon jobbar jag 11-17 i stallet, så jag måste rida på morgonen innan eftersom vi har filmkväll med usek på kvällen. Så det är bara hoppa upp i ottan iaf! Jag sa nej till att jobba heldag eftersom jag ville ha lite sovmorgan, men så blev det ju inte direkt ;)


17/11 2010

Dandy fick vila idag eftersom jag kommer så sent på onsdagar. Dessutom hade jag missat att det var en teori jag hade kunnat rida på. Men men, han dör nog inte av att vila!

Red iaf lektion sen på kvällen, på Pjotter! Har aldrig suttit på honom och jag trodde väl ungefär att jag skulle dö när jag hade haoppat upp och insett hur stor han var! Ja menar, när jag rider på stor häst så rider ju jag på Theo, och så har ju suttit på Luxia och Jissa ett par gånger. Luxia är väl kanske 160 i mkh, men Theo och Jissa är väl cirkus 155-157 i mkh eller nåt sånt. Pjotter däremot är giant!
Men det gick ändå ganska bra! Mina ben är ju inte direkt så långa, så jag hade inte så mycket att hålla om med.
Att det dessutom var helt sjukt svårt att sitta i traven gjorde ju inte det hela lättare, och jag vet någon som komemr ha träningsvärk i magen imorgon.. ;)
Galoppen däremot.. Vilken galopp hästen hade! Man ville ju typ inte sakta av! Hade gärna ridit i bara galopp hela passet om jag fått! Haha! Framförallt högergaloppen var riktigt bra. Testade att ta tillbaka lite på en kortsida, och när jag bara kramade lite i tygeln och satt till lite och drev på så plötsligt står hästen iprincip på stället och galopperar!

Väldigt kul att man kan hålla en sån häst så fin och lydig på en ridskola! Nu menar jag inte att bara för att hästen går på ridskola så är den förstörd, men det hör ju inte till vanligheterna att hästen kan vara såhär känslig trots att den går med 14 olika ryttare varje vecka!

Imorgon ska jag iaf rida på lilla Dampdy. Kommer kännas väldigt litet efter stora Pjotter :P
Vet inte irktigt om jag ska rida honom på eftermiddagen eller på lektion. Vi får se helt enkelt :)


Christoffer och Pjotter på bilden.
Kan ju tillägga att Christoffer är ungefär 3 meter lång, så då kanske ni förstår hur stor hästen är.. ;)


Hästarna i mitt stallEftersom jag står på ridskolan så skulle jag isf ha cirkus 54 hästar att skriva om ;)
Men jag misstänker att det som är av intresse är om de andra privathästarna?
Vet inte om deras ägare uppskattar det, men jag kan skriva lite kort om dom men tänker inte lägga upp några bilder tyvärr :)

Den första är då Annies ena häst, Day Walker. Dw är en liten fuxvalack född 05 som annie köpte förra sommaren. Dessvärre har han varit förföljd av olika skador, men när han väl är igång är han helt sjukt fin!

Infiniti, eller Iffe, är Kristins häst som hon har köpt av Annie (som har fött upp honom). Han är stor och svart, och även han född 05. Han är avlad för dressyren, men Kristin har skolat om honom till en riktigt duktig hopphäst!

Indeed, eller Piffe, är också Annies häst och Iffes brorsa. Han är född 07 och alltså under inridning.

Fredag, eller Frida, är numera Jennifers ponny. D-ponny, fux född 97. Välutbildad (FEI) och fin ponny som Hannah köpte förra sommaren, men som Jennifer nu har tagit över.

Moonlight Shadow är då Hannahs nya ponny (inte så ny längre). C-ponnysto född 97 (tror jag) som har gått SM med tidigare ryttre.

Sen har vi Gabryel, Lollos häst som inte har stått i V-by mer än en vecka. Han är iaf född typ 97 tror jag, e.Briar. Riktigt läcker är han iaf!

Sist ut är Jennies nya häst, Lillen (vet inte vad han heter på riktigt, feba.. någonting :P). Inte så stor men väldigt välutbildad! Tror de n har gått upp till typ St. Georg eller nå sånt :) Har inte heller varit i v-by så länge, bara sen i söndags.

Det är alltså de privathästarna som står i Vällingby! :)

Dandy och hans hagkompisar

Igår när jag kom till stallet så var ju Dandy ute i hagen. Han går ju tillsammans med Iffe och Piffe, två stora (Iffe är 175+ och Piffe är inte långt efter) hästar som är 5 och 3 år gamla. Både Iffe och Piffe vill alltid komma först in från hagen och kommer galopperandes mot grinden när man komemr gående, medan Dandy alltid står en bit bakom och väntar snällt.
Så att bara få in Dandy om dom inte har mat ute är iprincip omöjligt, speciellt om det är dåligt väder!

Det spöregnade igår när jag skulle hämta in Dandy, så jag insåg ganska snabbt att jag aldrig skulle lyckas få in Dandy själv. Men jag gick ut och då stog de alla tre på en rad. Dandy reagerar alltid när jag ropar på honom, men han kommer aldrig hela vägen till grinden själv. Men idag när jag ropade på honom så kom han travandes fram till grinden, medan Iffe och Piffe stog kvar brevid varandra där de stått alla tre!
Har nog aldrig hänt tidigare, något av de!


Dandy och Iffe tidigt i höstas


15/11 2010

Liten kort sammanfattnign av helgen!
Lördag: Tömkörde faktiskt Dandy idag! Har inte gjort det på sjukt länge så det var lite knepigt. Men vi höll oss mest i skritt eftersom jag inte hinner styra i traven. Då är det lixom lättare att hitta tekniken i skritt och så kör vi i trav ordentligt om ett tag när vi är lite säkrare! Men Dandy var iaf rättså duktig, även om det märks att han inte lyssnar alls lika bra på rösten som han gjorde i våras. Men då tog det oss en vecka att få honom så, så jobbar man med tömkörningen lite intensivt så ska det nog gå bra :)
Eftersom vi mest tömkörde i skritt så longerade jag honom sen, dock utan inspännigar eftersom jag inte tog dom med mig in i ridhuset. Dandy var iaf väldigt pigg och framåt då! Det är så skönt för numera söker han sig neråt i en lägre form av sig själv, även utan innspänningarna!

red Kimpan sen under lunchen. Han blev ju fixad i munnen i tisdags och sen red jag honom i torsdags. Då var han ju sjukt pigg så det blev inte så bra pga det. Men idag märkte man att det var en helt annan ponny än vad det varit innan! Inte för att han var stadigare eller lättare att ställa, men han var så mycket lugnare och mer avspänd. Han brukar ju vara rätt orolig i munnen och så, men det fanns inte alls samma tendenser nu! Jättehärlig känsla verkligen! Tyvärr så kommer jag ju inte rida honom så mycket nu. Det finns inte tid att hinna rida två hästar innan kl 17 varje dag. De dagar jag slutar vid 13 så börjar lektionerna redan vid 4, så då hinenr jag inte heller. annars slutar jag vid 14, 15 och 16 och efter det har jag 45 minuters resväg från skolan..
Tycker verkligen det är jättetråkigt! Kim är en väldigt speciell ponny och jag tycker väldigt mycket om honom!

Söndag: Jobbade hela dagen i stallet, så red inte fören vid 19 eftersom ponnytruppen skulle träna då för annie. Dandy har ju fått ett skavsår så jag skulle rida honom utan sporrar. Han är ju expert på att vara nonchalant den där lilla ponnyn.. Det gick iaf långsammare än långsammast! Så vi bestämde oss för att det är ingen idé att börja bråka med honom när han är sådär. Det känns som om vi kommer behöva börja om på ruta ett om vi jagar honom med långpisken då. Så jag skrittade honom rätt länge innan vi gick in.

Idag red jag Dandy direkt efter skolan för annie.
Han var i hagen när jag kom så han var dyngsur när han kom in.
gjorde iordning och skrittade fram 20 minuter eftersom Lollo longerade Nisse i ridhuset. Tyckte det var dumt att longera Dandy samtidigt eftersom jag inte visste hur Nisse skulle vara, för skulle han flyga i lufen när jag longerade Dandy så skulle Dandy definitivt hänga på!
När jag longerade honom sen var han iaf väldigt framåt! hoppade upp sen och annie kom med lånhsporrarna. Vi hade bestämt att jag skulle rida med de lite längre sporrarna med släta trissor på, så att jag inte skulle klämma så mycket med benen. Men Dandy blev iaf riktigt fin efter ett tag.
Han måste bara ta vänsterskänkeln lite bättre också. Dock är det ett litet problem med det där just nu.. Jag lämnade ju in mina stövlar på lagning och för att sätta i dragkedja för någon vecka sen. När jag fick tillbaka dom var dom jättestora, förståss! Inte tänkte jag på att dom skulle bli större när man satte in en 1 cm bred dragkedja.. Smartas! Iaf, foten åker lixom upp i stöveln hela tiden eftersom den är så stor. Så den kommer lixom högre upp än sporren (som satt väldigt långt ner). Lite svårt att förklara, men jag får ingen styrka i "fotdelen" av stöveln vilket gär att sporren i princip bara nuddar vid honom. Haha, någon som fattar ;)
Framförallt så tycker jag att vänstergaloppen har blivit väldigt bra sista tiden! den var mycket sämre än höger förut, men nu tycker jag att det är helt tvärt om. Han tar mycket större kliv i vänster och galoppen blir luftigare!

Ska rida lite imorgon också. Har jag tur så kan annie hjälpa mig lite också :)
Nu måste jag återgå till pluggandet..


New Forest SM


14/11 2010

Dålig uppdatering här.. Och inte kommer den vara bättre idag.
Har sjukt mycket plugg och dessutom är jag dunderförkyld...
Återkommer imorgon!


12/11 2010

Idag red jag Dandy för annie en stund.
Han var lite seg i början och jag hade svårt att få in ytterbogen. Men när det väl släppte så blev han väldigt fin! Gjorde öppnor som faktiskt blev helt okej. Vi har ju fortfarande lite svårt för det där med skolor, antingen så förböjer jag honom eller så händer det ingenting ;) Dessutom har vi lite svårt med bjudningen i skolorna, men nu blir det flyt och han flyttar sig bra, sen kommer bjudningen mer och mer för vajre gång!
Galoppen blev också ganska bra när jag väl höll på yttertygeln och red på framåt!
Dandy fick iaf jobba rätt ordentligt, han var iaf väldigt svettig efteråt! Så vi skrittade 20 minuter innan vi gick in.

Imorgon ska han longeras en stund på morgonen och så rider jag Kim på lunchen.
Tror det är bra för Dandy att gå lite utan ryttare imorgon. Han har ju fått gå mycket med ryttare sista månaden. Men imorgon ska han alltså longeras iaf ;)


Dandy under longering i somras :)


sporrar och spön, fortsättning

Har faktiskt ännu mer att säga om sporrar och spön, och den här gången gäller det typen och längden.
Framförallt gäller det sporrarna. På ponny får man endast ha 15 mm långa sporrar, och de ska vara rundade/truppiga.
Jag kan ju bara tala för mig själv nu, men Dandy har ju väldigt lång och tät päls när han inte är klippt. Den är i varje fall minst 25 mm lång. Hur ska då en ponny med så lång päls kunna känna av ett par 15 mm långa sporrar?
Att man inte får ha sporrar med släta trissor på är ju också rätt dumt. Trissorna gör på sätt och vis att det blir snällare, eftersom de "rullar bort" istället för att ligga och gnaga.
Och vad skiljer egentligen en 14 årig ponnyryttare mot en 14 årig junior på häst? Bara för att den ena rider på häst behöver hon inte ha bättre koll på sin ridning för det! För på häst får man ju rida med betydligt "hårdare" och längre sporrar.
Jag tycker faktikst att man även på ponny ska få rida med längre sporrar om man vill det! På sätt och vis tror jag att man skulle få bort mycket fulridning från dressyren. Man får väl vara änun hårdare med att "använder du sporren för mycket/på fel sätt så blir du diskad", men jag tror ändå att många ryttare skulle bli mer försiktiga! Många ponnyryttare (även de lite äldre) sparkar fram sina ponnyer. Dessutom är dagens ponnyryttare väldigt långa, titta bara på eliten! Sporren gör ju ingen nytta alls när den inte ens nuddar hästens mage. Fine, man kanske bör överväga att gå upp på stor häst då, men ändå! Jag är inte särskilt lång, ca 165 cm, men jag har ändå benen tilltäckligt långt ner för att inte en kort sporre ska komma åt om jag inte drar upp knäna!
Jag vet ju bara att både Kim och Dandy går bättre på långa sporrar, för då kommer jag åt dom! Kim har ju ruskigt lång päls, och Dandy är allmänt okänslig ;) det går ju självklart att jobba bort, men rider jag med långa sporrar så slipper jag sitta och sparka och rida med hela kroppen för att han ska gå fram ordentligt. Och för hans del är det väldigt viktigt att han bjuder ordentligt och inte går och hackar, och det gör han bäst med ett par längre sporrar.

När det gäller spön så tycker jag att längdgränsen på 1 m är lite väl töntig! För det första så hinner spöt itne få någon svikt om det är 1 m långt, vilket gör att det blir som att rida med en träpinne i handen. Har jag ett spö som är 1 m långt på Dandy så landar det på halva rumpan när jag använder det. Jag kan inte lägga det där jag vill, och därför gör det egentligen ingen nytta! Dessutom är det ruskigt svårt att hitta spön som är 1 m långa inklusive flärpen! Och ska man hålla en träpinne i handen så vill man gärna ha en flärp på så man kan få en liten snärt på det!

nej, på sätt och vis gillar jag inte ponnysporten! Tycker reglerna är lite väl "barnsliga" ibland.
Vad tycker ni? Borde man få tävla med längre sporrar? Eller är det bra som det är?


Dandy och jag i september.
med ett par långa sporrar med trissor på, funkar hundra gånger bättre på honom!


11/11 2010

Red Dandy på eftermiddagen idag eftersom jag skulle jobba i stallet på kvällen.
Han var lite seg i början, men efter en stund kom annie in och hjälpte mig lite. Vi jobbade mycket med att rida öppna på långsidorna för att få in ytterbogen med hjälp av yttertygeln och bibehålla ställningen. Det är nog det som är svårast, näst efter bjudningen när den inte finns. Dandy är ju tokstadig (för det mesta), men han blir gärna lite för rak och orund ( kan man säga så?). Alltså behöver jag kunna ställa mer och få honom ännu rundare i formen genom att sänka honom en millimeter.
I galoppen så jobbade vi med mycket övergångar galopp-skritt-galopp. För det första så bjuder han inte riktigt tillräckligt för att avsaktningarna ska bli 100% bra, och för det andra så bromsar han så mycket i skritten. Så det var vad vi jobbad emycket med - att han skulle bjuda framåt i skritten. Men det blev faktiskt helt okej efter ett tag.
Dock har mina ridstövlar varit inne på lagning, så jag har fått rida i skor. det är verkligen inte ens kul! Det funkar ju så länge man bara lallar runt lite eller rider ut, men att träna i ridskor.. Usch och fy!

Sen red jag Kim med 18-gruppen. Vi hoppade idag också, men min sadel som jag har på honom är inte ens rolig att försöka hoppa i.. Det är väldigt mycket knästöd och jag har egentligen lite för långa ben för den sadeln. Så att då försöka korta upp stigläderna till hoppläder är ju omöjligt! Jag kan korta upp ett hål, sen går det inte mer. Och att då försöka stå i fältsits.. hähähä..

Själva hoppningen gick iaf väldigt bra! Han bjöd som attan och jag kunde inte ens bromsa! Han stannade två gånger på planket, men annars var han väldigt duktig! När vi travade av sprang han sjukt fort och det gick verkligen inte att bromsa! haha! Men annie sa bara att jag skulle driva på och försöka ta i tygeln.
Han har ju vilat sen i söndags. I måndags hann jag inte rida honom och i tisdags var han hos tandläkaren så har han vilat lite för det. Så det var kanske inte så konstigt att han var pigg ;)

imorgon ska jag iaf rida Dandy för annie på eftermiddagen. Sen blir det jobba i stallet med Pillan på kvällen ;)


Dandy och jag när vi hoppade förra veckan :)


10/11 2010

Var ju ledig idag, så jag åkte upp till stallet vid typ två.
Gjorde iordning Dandy och gick in i ridhuset. Han var jätteloj när jag gick med honom, men så fort jag började longera så vaknade han till igen!
Själva ridpasset gick iaf helt okej. Man känner av lite på höger fram något steg då och då, men det är inte mycket. Imorgon kommer iaf hovslagaren och slår på skon!
Jobbade inte med nåt särskilt, gjorde mest lite grejer som Dandy tycker är kul. Bland annat så gjorde vi lite enkla byten, förvända galopper och skänkelvikningar.
Han vet ju själv att han är bra på det, så därför tror jag han tycker det är så roligt!

Gjorde iordning honom efter och släppte ut honom i hagen igen.
Sen stannade jag kvar i stallet och pluggade eftersom jag skulle rida min vanliga lektion på kvällen. Men när jag kommer dit vid 19.30 för att se vem jag ska rida så visar det sig att jag tydligen inte kunde rida eftersom det itne fanns någon häst till mig.
Förut red jag ju en av hästarna på min lektion på onsdagar. Men vi hade ju bara bestämt att det skulle vara så fram tills Dandy hade varit hos veterinären och vi visste hur det blev med honom. Nu vet vi ju, och jag har inte hunnit prata med annie om Kim. Och eftersom han var hos tandläkaren igår så ska han vila några dagar.
Så nä, jag hade väntat helt i onödan.

Imorgon ska jag iaf träna Dandy för annie! Får hoppas att man inte märker av frambenet utan att det bara är pga skon!


Dandy i somras på Lennartsnäs


sporrar och spön

Allt detta tjat om sporrar och spön börjar bli lite smått tröttsamt nu.
Det verkar som en trend som håller i sig att ALLA ska rida med både sporrar och spön, trots att det inte ens behövs i många fall!
Jag själv rider alltid med sporrar på både Dandy och Kim (och även Theo), vilket egentligen är väldigt dumt. Sporren ska endast användas som en förfining av skänkelhjälpen, och när man tränar behöver inte skänkeln vara så "fin". Jag har alltid fått lära mig att jag inte ska "träna som jag tävlar", vilket innebär att man inte alltid behöver rida lika fint som man gör när man tävlar. Händerna får flytta på sig, man får sparka till en gång för att hästen ska ta skänkeln och den finaste sitsen är kanske inte alltid den bästa!
Kan man inte rida sin häst utan sporrar så ska man inte ha på sig ett par sporrar! Där gör många ryttare fel, även jag. Man tycker inte att hästen lyssnar tillräckligt och sätter därför på sig ett par sporrar, istället för att bara se till så att hästen lyssnar på skänkeln utan sporrarna. Jag tror inte riktigt vi har det tålamodet, vi vill göra det så lätt för oss själva som möjligt!

Spöt då? Jag själv försöker verkligen att undvika att rida med spö på Dandy. Han lyssnar så himla bra på det, men han har lärt sig att jag inte har det med mig på tävlingsbanan. Så jag undviker spöt i största möjliga mån. Visst händer det någongång att jag tar ett, men då rider jag med det i två varv och sen släpper jag det.
På Theo och Kim har jag alltid ett spö i handen. På Kim har det behövts eftersom han behöver hjälp med att sätta höger bak bättre under sig, men på Theo vet jag inte ens varför jag har det?! Det har blivit en vana att alltid ha spöt med sig, även fast jag knappt använder det! Riktigt korkat egentligen!
Spöt ska ju egentligen användas som en "taktpinne", för att hjälpa hästen att bibehålla takten men med ökat tryck. Dock är det många som använder det för att få fart, vilket inte är helt rätt. Så ja, ännu ett sätt för oss bekväma ryttare att göra det ännu bekvämare för oss!

Sen har vi då dem som rider med både sporrar och spö, trots att de inte ens behöver det! Om jag inte är helt ute och cyklar så måste man på nationell nivå ha sporrar, vilket jag faktiskt tycker är dumt! På nationell nivå borde du vara tillräckligt duktig för att klara dig utan sporrarna.
Har du en häst som funkar utan varken sporrar eller spö, varför då använda det?!
Hade jag haft en häst som funkade bra utan så hade jag aldrig ens tänkt tanken att sätta på mig ett par sporrar eller ta med ett spö in i ridhuset. Kommer man sedan en dag till någonting man måste bära sporrar, fine, då är det annorlunda. Men innan dess är det helt meningslöst!
Jag vet att jag egentligen säger emot mig själv rätt ordentligt, men vem har sagt att man själv int ekan tycka att man gör fel?!

Ta er en tankeställare och fundera över: behöver jag verkligen alla hjälpmedel när jag tranar eller tävlar?


9/11 2010 veterinärbesök!

Idag var ju John ute hos Dandy (m.fl) igen.
Han tyckte att Dandy såg väldigt fräsch ut och behövde inte spruta någonstans! Dom gjorde nånting med framknäna, kommer inte ihåg vad det hette, men ja nånting var det (fast inte spruta!). Dessutom hade han markerat lite på höger fram, men det trodde John också bara berodde på skon!
Så Dandy ska ridas precis som vanligt nu och det känns så jävla bra!
Dessutom hade annie berättat för John att vi hade testat att hoppa honom i förra veckan och det tyckte han absolut att vi skulle fortsätta med. Synd bara att ingen frågar Dandys ryttare om vi ska fortsätta hoppa, fast jag hade ändå inte haft något att säga till om! :P

Nä men så just nu känns allting väldigt bra! Efter ett helt år av behandlingar, igångsättningar, förhoppningar och besvikelser så är min lilla prins ÄNTLIGEN FRISK!
Men ett nytt besök av John är ändå inbokat för Dandy och Dws del om ca 4 veckor. Lika bra att hålla koll väldigt regelbundet eftersom det har varit så mycket problem!

Ska rida Dampet lite imorgon och på torsdag får han antagligen på sig sin sko igen! :)


Bild från i maj när Dandy var nybehandlad.


8/11 2010

Hade tänkt rida Dandy först idag. Så jag gjorde iordning honom och skrittade fram. Han var väldigt pigg och glad när jag gick med honom, vilket inte direkt hör till vanligheterna! Han brukar släpa benen efter sig och vill helst stå still. Men idag skrittade han riktigt fort!
När jag började longera honom så syntes det att han markerade på höger fram (det är på hö fram som han dragit av skon). Så vi gick en sväng ute istället.
Tror inte att han är halt HALT, utan tror mer att det beror på att han inte har någon sko. Jag har ju inte gipsat honom den här gången eftersom han inte kan gå i hagen då.
Så jag kan tänka mig att det komem bli lite svårt för veterinären imorgon att bedömma om Dandy är halt pga att han inte har någon sko eller av någon annan anledning. Men jag kan ju ingenting om sånt där så jag ska kanske inte säga något ;)

Nej men jag måste ändå säga att det känns riktigt bra inför morgondagens veterinärbesök! Dandy känns piggare och gladare än någonsin just nu! Kanske att han behöver underhålla någon kota eller led, men jag tror och hoppas att det inte är något stort den här gången!


Förra vintern, skadad ponny som inte ens hade en hagkompis att leka med!


7/11 2010 Hopptävling Kim!

Clear round hoppning idag då!
Kimsi var stöört jobbig på framridningen, men blev rätt fin efter en liten stunds galopp.
Banan bestod av 6 hinder, 8 språng.

1. räcke
2. oxer
3. liten mur med en bom över
4. plank
5. oxer
6. räcke

Hinderhöjden var 50-60 cm, alldeles lagom för mig och Kimpan!
Han hoppade jättebra, trots att jag inte hängde med för 5 öre.. :P
Dock fick vi ett litet stopp på sjuan. Svängen från sexan till sjuan var grymt svår. Och Kim hoppade väldigt stort på sexan vilket gjorde att vi kom väldigt nära sjuan. Att han dessutom hade landat i fel galopp gjorde inte det hela lättare, så då blev det ett litet stopp. Men annars var han superduktig!

Med tanke på att vi för en månad sen fick tvinga honom över en bom så tycker jag han är jätteduktig nu!

7/11 2010

Känns sjukt konstigt att vi nästa vecka är i mitten av november, och då är det bara två veckor till Globen, och då är vi plötsligt inne i december..
Tiden går lite för fort just nu om man säger så!

Eftersom det var Clear round hoppning i stora ridhuset idag så fick jag rida i lilla ridhuset på morgonen. Så lindade Dandys hov och gjorde iordning honom. Vi gick ut en liten sväng först men det var så himla halt på löven så vi gick inte så långt.
Det var nyharvat i ridhuset och det gillar han inte riktigt, framförallt märks det när man longerar! Han brukar ju vara lite seg då, men är det nyharvat är han extra seg.
När jag väl satt upp var han riktigt taggad i skritten. Skritten är ju väldigt svår eftersom han bjuder dåligt där, men sista dagarna har den varit BRA!
Traven var också riktigt bra redan i början! jobbade med lite skänkelvikningar som lösgörande. Det har ju inte gått förut eftersom han har tapapt så mycket bjudning då, men nu när han bjuder så bra framåt så funkar det skitbra!
Galoppen var lite sisodär, jag glömmer bort att jag måste använda benen och då blir det förståss inte jättebra lixom ;)
Dessutom bytte Dandy galopp för första gången idag (med mig på ryggen, vet att han kan göra byten ner till var tredje). Vi vände över ridbanan och när vi kom in i förvända så flyttade jag bak innerskänkeln lite, och vips så bytte han galopp! Jag gör ju alltid det i förvända, av misstag och vana, så att han plötsligt börjar byta galopp är kanske inte jättebra då.. ;) Men vi testade att vända över ridbanan igen och då bytte han inte iaf!
Det tyder ju egentligen bara på att han har blivit mycket känsligare för hjälperna! Så jag måste säga att det är positivt!

Red bara 20 minuter, sen skrittade vi en kvart både inne och ute.

Imorgon ska jag rida lite lugnt på Dandy och på tisdag ska han till veterinären! Tror och hoppas verkligen att han är frisk nu! Skulle verkligen vara så skönt om allt var bra nu!


fina fina fina lilla häst <3


6/11 2010 Klubbtävling Vällingby

Idag var det ju då klubbtävling - Ormen cup! haha!
Var i stallet vid 8 för att hinna knoppa mina hästar. Kimpan började jag ju fläta igår så det var bara rulla upp dom idag. Sen var det Dandys tur och annelie tippade på att han skulle vara knoppad på 11 minuter, men icke. 10 minuter tog det innan han var färdig! Theo däremot har en så förjävlig man så det går inte att göra det fort och snyggt.
Sen hade jag ju lovat att knoppa Iffe också åt Kristin, och sen kom Christoffer och bad mig knoppa Pjotter. Seriöst, alla borde ha en Pjotter att plocka fram när man ska tävla. Snällare häst får man leta efter! Hade honom lös i boxen och han stog som ett ljus med huvudet blickstilla hela tiden!
dessutom knoppade jag ju Frida igår.. ;)

Började rida fram Kimpan, som skulle gå Lb:1, vid halv 11 (hade starttid 11.20 men ville ha lååång framridning). Han var ett riktigt as i början, men blev ändå ganska fin tillslut!
Inne på banan var han inte så bra i traven, mot hand och blev väldigt rak. Galoppen däremot var väldigt bra! men vi fick faktiskt hela 62% och blev typ 6:a tror jag (4 placerade). mycket bra betalt på den ritten tycker jag, men dom som såg honom sa att han såg fin ut iaf!

Sen var det Theos tur vid 12.07. På honom startade ja Lb:2
Varken jag eller Stella har ju ridit på honom på typ en månad, och vad jag vet är vi de enda i specialgrupperna (eller närliggande) som rider på honom. Så han är ju inte direkt genomriden om man säger så :)
Så vad ska man förvänta sig lixom?! Tycker ändå han skötte sig ganska bra, även om det inte var riktigt hans vanliga jag som visade sig idag. Han brukar ju ha tendens att bli lite låg och krypa ihop i formen, men idag blev han snarare lite öppen stundtals. Men men, ibland blir det såhär och det är inte mycket att göra åt! Han fick ändå 61%.

Sist ut var det Dandy som skulle gå La:6 12.57.
Han drog ju av sig en sko igår, så jag hade lindat in den ordentligt så att det inte skulle kunna gå upp mer på hoven. På framridningen känndes han nästan halt första varven, men sen försvann det. frågade Jennie om hon tyckte han såg halt ut, men hon sa att det var något steg då och då som han varlite ojämn, men han mådde nog bättre av att gå.
Jag red bara fram typ 10 minuter på honom, det räcker för annars blir han så seg inne på banan.
Väl på banan kände man inte av någonting att han skulle vara halt. Det är ju lite mjukare i det ridhuset så det kan ju vara därför.
Själva programmet känndes riktigt bra! För första gången sen i våras så BJÖD han verkligen! Och utan att bli sådär snabb i takten, utan det var stora och luftiga travsteg! Skolorna var kanske inte jättebra, men de var mycket bättre än sist! Sen saknar han lite bärighet, men det kommer med tiden. Fokus har bara legat på att han ska gå fram ordentligt.
Galoppen känndes väldigt bra, med undantag för att tungan åkte ut en gång när jag glömde använda benen.. ;)
travökningarna däremot blev lite jobbiga eftersom dom är så sjuuukt långa! Han orkar ju inte hela vägen :P
Nä men i det stora hela så var han verkligen sååå fin! Jag log väl ungefär hela programmet igenom, för känslan som jag hade idag har jag bannemej itne haft sen i våras!
Vi fick 62,79%. vilket vi också blev 4:a på (placerade). Lb och La slogs ihop.
Faktum är att det här var nog ett av de roligaste programmen jag ridit! Även om det var svårt eftersom alla långa linjer blev så extremt lång för Dandy så var det sjukt kul verkligen! Och framförallt så var det mycket galopp, det gillar vi!

Måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv som lyckades hålla 3 program i huvudet under dagen! Jag som har ett minne som en guldfisk red inte fel en enda gång! tjohoo! :D

Dandy ska få gå imorgon bitti, dock lite lugnt.
Kimpan ska ju få vara med på hoppningen. Det kan ju bli väldigt spännande! :)


Det skulle kunna vara så att min ponny typ är världens finaste...!


Imorgon: klubbtävling

Att DAndy drog av sig skon innebär ju också att jag inte vet om jag kan starta på klubbtävlingen imorgon. Han ska gipsas imorgon bitti och sen får vi se om han kan gå ordentligt eller om han är halt. Ska jag starta så ska jag tydligen rida La:6.. känns ju inte sådär jättebra kanske ;)
Annelie: Ska du starta tre hästar så måste du ju vara lite wild and crazy med någon av dem!
Nä men anledningen till att det blev just La:6 var att jag ville rida La och då var jag tvungen att starta sist. För först är det Lc, sen Lb:1 där kim ska starta, sen Lb:2 där Theo ska starta. Det innebär att först är det kort bana och sen lång bana. Och jag hinner inte rida Dandy sist i Lb:1 eftersom det bara är 4 st efter Kim på korta banan. Så då var jag tvungen att rida på lång bana. Mitt förslag var att rida La:4, det har jag ju ridit förut och det var inte jättesvårt. Men nej, Maggan hade inga program till det, utan det enda som fanns var La:6..

Har kollat igenom programmet lite och kan ju säga redan nu att jag kommer dö! helt seriöst! Alla dessa jävla halvvolter! Usch, hoppas nästan att Dandy ska vara halt imorgon ( fast att han är frisk igen på söndag :P) :P

Nej, nu jävlar taggar vi järnet inför imorgon! Får hoppas att alla mina fina pållisar springer så fint som jag vet att dom kan! :)


5/11 2010

Hade tänkt skritta på Dandy och rida ut på Kim idag ju, men det var så hårt så det gick inte att rida ut. Men jennifer hittade en lucka då ridhuset var ledigt, så då fick en häst gå så fick den andre vila.
velade fram och tillbaka vem jag skulle rida på, men det slutade med att det var Dandy som fick gå eftersom han alltid går sämre om han har vilat dagen innan tävling.
Jag borde inte ha valt honom...

Iaf, jag annie och jennifer skrittade ut en sväng först och sen gick vi in i ridhuset. Dandy var lite seg i skritten i början, men när jag började trava så kom han igång och blev väldigt fin faktiskt! Vanligtvis brukar han börja med att trava med väldigt korta och snabba steg, men idag var han inte riktigt lika snabb som vanligt.
Värmde lite i galopp också. Galoppen var sådär, inte jättebra men absolut inte dålig!
traven efter galoppen blev helt sjukt bra! Stora och luftiga travsteg! Sen tappar han takten lite ibland när jag glömmer bort mig och bara åker med, men så fort jag kommer på mig själv så blir han finfin igen!
Red lite galopp-trav övergångar också, vilket gick riktigt bra. Dom brukar vara så sjukt svåra eftersom jag glömmer bort att jag har två ben som måste användas också ;)
Sen helt plötsligt i en övergång så snubblar han till och känns konstig i ett steg. Vet inte vad det var som fick mig att tro att han hade trampat av sig en sko, för det varken lät eller känndes som det. men jag vände mig iaf om och såg höger framsko ligga på marken.. Suck!
Så det var bara hoppa av och skritta av Dandy innan vi gick in i stallet.

Dandy har ju väldigt dålig kvalité på sina hovar. Så när han drar av sig skorna så måste vi gipsa hoven för att den inte ska gå sönder mer än nödvändigt. Det innebär ju dock att han inte kan gå ute i hagen eftersom gipset då blir blött, så då får vi gå långa och tråkiga promenader i ridhuset istället ;)


Theo

Häromdagen satt jag och kollade igenom lite filmer på min fina lilla Theotott!
Jag hittade bland annat den här filmen:Den är från vår allra första start tillsammans i maj 2008. Det var dessutom första gången jag satt på denna fina lilla häst. Ett halvår efter lovade jag mig själv att aldrig lägga upp den filmen någonstans.. ;) Vi fick iaf 64% och blev tvåa på det!

Ett år senare, i maj 2009, startade vi Lb:2 på en klubbtävling. Det såg lite bättre ut då om man säger så :)Vi fick 66% och vann Lb/La
Då låg fokus på att få jämna och fina uppvisningar. Theo var inte tillräckligt stark för att man skulle kunna sätta så mycket tryck i honom.
Galoppen var fortfarande väldigt svår och det var lite knepigt att göra 10 m volter i trav.

Ännu ett år senare, alltså våren 2010, var vi med på "3-days-event" (typ fälttävlan). Vi red då Lb:2 igen. Bortsett från att Theo var livrädd för domaren (hon satt i en trailer) så skötte han sig bra.
Vi fick iaf 62,33% och blev typ 6:a.
 

Här hade vi kunnat börja jobba med att sätta lite mer tryck i honom, vilket gör att han inte blir lika jämn som tidigare eftersom han inte orkar till 100%. Vilket då självklart gör att poängen faller något. Galoppen är också bättre, men han har fortfarande inga mellangångarter.


Det jag egentligen ville komma till är att det inte ens längre är samma häst! Han är så annorlunda på alla sätt och vis! 2008 var man glad om man kunde galoppera och hade man inte kramp i armarna efter en lektion så var det något som var fel!
Idag hänger han knappt i handen och galoppen är det man nästan längtar till varje lektion!

Ska se om jag kan få någon att filma en lektion snart, han travar nämligen 100 gånger bättre nu än vad hon gjorde i våras.
Dock rider jag knappt på honom längre... :( Jag har ju både Dandy och Kim just nu, så för att hinna med båda så har jag fått rida dom på mina lektioner senaste tiden.


5/11 2010 HOPPNING!

Skulle rida Kimpan i gruppen kl 18 och Dandy i gruppen kl 20.
Men eftersom jag var i stallet redan vid 3 så passade jag och Pellen på att gå ut med Dandy i 25 minuter. Han skötte sig riktigt bra och fick bara spunk en gång!

Vid 18 skulle jag alltså rida Kimpan. När vi komemr in i ridhuset står det massa HINDER framme.. Bland annat så stor det en fet mur vid ena långsidan.. Dock stog den bara som hinderstöd då.

Vi började rida fram och travade över 4 bommar på ena långsidan. Kim började bromsa ungefär 10 m innan första bommen.. men vi tog oss iaf över alla bommar utan att stanna! Tjoho!
Sen skulle vi hoppa ett litet kryss på diagonalen. Kim stannade förståss men fick hoppa stillastående, för över skulle han minsann! Sen stannade han faktiskt inte på dom vanliga hindrena!
Det som tidigare bara varit bommar blev också ett hinder som vi hoppade några gånger.

Sen drog annie och Lollo ihop muren till ett hinder..
Karro: Ska vi hoppa ÖVER den där?!
Lollo: nej, ni ska trava fram till den, sitta av och gå över själva och sen sitta upp igen på andra sidan!
Annie: Det blir lite som gymkhana!
Ibland lägger jag mindre kloka kommentarer.. ;)

Kimpan stannade iaf de två första gångerna, men sen hoppade han minsann! Duktig han är min lilla pluttis!
Sen hoppade vi en liten bana och Kim var väldigt duktig faktiskt!
Så på söndag ska han minsann få visa vad han går för! :)

Vi skulle tydligen hoppa med gruppen kl 20 också.. Jag tänkte minsann inte hoppa på Dandy, men vi visste nog allihopa att det skulle bli så tillslut ändå :P
Först skule vi hoppa krysset och jag hoppades att annie skulle glömma bort mej, men det gjorde hon inte.. så det var bara att hoppa! Men jag dog inte iaf.
Så helt frivilligt så hoppade jag det en gång till! haha!

Sen skulle vi hoppa hindret på långsidan och rida på i galopp runt fyrkanten. Jag som helst inte ville dö tog tillbaka rätt mycket och annie stog och skrek att jag måste rida på mera! haha men då går det fort och det vill man itne ;) så jag red inte på mer, det kännde alldeles lagom att rida låååångsamt :)

Till sist så skulle vi hoppa muren... Jag var tvungen att hoppa först. Livrädd för att dandy skulle skicka av mig så red jag an mot muren lite långsamt :P annie skrek att han skulle fastna med benen om jag inte drev på lite.. haha.
Så nästa gång drev jag på lite mer, och var fortfarande vid liv när vi landade på andra sidan!

Sen skulle vi hoppa samma bana som förra gången. och jag fick hoppa först då. Jag vågade tillomed driva på till första hindret. Sen låg Dandy på som fan till lilla krysset så han hoppade stort på det och jag hängde väl inte riktigt med där.. ;) Men jag satt kvar iaf! Och sist var muren som han hoppade utan problem!

Sammanfattningsvis kan man säga att jag är väldigt imponerad över både mig själv (som vågade hoppa) och mina duktiga pållar som båda två hoppar väldigt fint!
Klimpen ska ju få hoppa på söndag i "Ormen cup" (haha tävlingarna ställdes ju in pga ringormen, så det klart att vi måste kalla klubbtävlingen för ormen dup :D)

Jag tror nästan att jag ska försöka hoppa Dandy lite oftare. Vi behöver inte hoppa högt, men bara för att han tycker det är så roligt! Och till nästa gång har jag lovat Pernilla att det blir senskydd på Dandy! haha ;)


Imorgon är det lektioner hela förmiddagen och kl 2 ska banan fixas inför lördagen, så jag ska skritta ut den ena pållen med annie vid lunch och den andra pållen ska jag rida ut med jennifer på frida :) tror det blir Dandy som får skritta och Kim som får gå ut med Frida :)


BILDBEVIS! :D


3/11 2010

Red både Dampet och Kimpan för annie idag.
Började med Kimpan vid halv 3. Han var helt okej i början, lite småjobbig men ändå okej.
Jag har inte suttit ner på honom i traven på jag vet inte hur länge, så idag testade vi det igen. Det blev kind of svårare om man säger så.. Haha!
Jag fick rida lite "hoppryttar-style" om man säger så ;) Ni får väl själva lista ut vad det innebär! :)
Nä men det var sjukligt jobbigt, trodde jag skulle avlida och hoppades att han skulle ge sig så att vi kunde avsluta :P

Var helt slut efter Kimpan, men då var det bara skynda sig och göra iordning Dandy!
Gick in med hoonm och skrittade fram i ridhuset och longerade en stund. Trodde han skulle vara helknäpp eftersom han klipptes och vilade två dagar, men icke! han var faktiskt rätt lugn.
När jag hoppade upp var han helt ok framåt, inte som han varit sista tiden men ändå okej. Annie tyckte jag skulle börja lite i galopp, och satan vad han satt fast i högersidan! värre än någonsina tror jag! Men efter ett tag släppte det rätt ordentligt.
I traven jobbade vi med att sänka honom lite, utan att han blev lång. Han har börjat krypa upp så mycket och bara bli kort i halsen. Han har alltid gjort det lite grann, men nu är det så extremt tydligt.
På slutet travade han iaf ganska bra och sänkte sig stundtals. men det är sååååå svårt! haha!

Efteråt var jag heeelt död! Då hade jag ju bara två hästar som skulle tas om hand om också ;) men vad gör man inte?!

Tog även en tur till Guro med mamma och annelie. Dandy behövde nya schabrak. typ alla mina schabrak är för små för hans sadel :P
Så vi åkte ut till Guro och köpte två nya, ett vitt mias med svart och guld kant och ett blått Equline med lila kant :) Annalie frågade om min ponny verkligen var bög på riktigt? kan vara så ja :)


2/11 2010

Skulle ha tränat båda hästarna för annie idag, men underlaget i ridhuset var HEMSKT! Så det gick helt enkelt inte att rida där. Paddocken var likadan..
Så jag och Jennifer red ut en sväng på Kim och Frida. Kimpan tyckte det var riktigt kul att få springa lite ute i skogen! Dessutom var han otroligt fin (för att vara ute i skogen!). Men det var nogegentligen bara bra för honom att få gå ut idag, så han fick tid att landa lite och smälta allt vi fått igenom de senaste dagarna!
Vi var ute i ca 45 minuter. Tyvärr går det inte att trava så mycket på själva "rundan" eftersom det ligger så mycket blöta löv där, så vi travade några gånger fram och tillbaka på vägen mellan ängarna :)

Att rida ut på Dandy idag var inte ens att tänka på! Han vilade ju igår och blev dessutom klippt. Så nä, det var ingen bra idé! Han fick vila idag också istället. Men han var glad ändå ;) Han fick gå ute i hagen med sina små (stora) kompisar Iffe och Piffe hela dagen. Frida har dock döpt om Dandy till Puffe, för att han ska passa in lite mer lixom! Iffe, Piffe och Puffe - vilket team! Dandy ska bara bli lite större och bli något odrägligare så är dom precis likadana alla tre :)

Imorgon ska jag dokc rida båda pållarna, oavsett väder, vind eller underlag i ridhuset!


Mina fina fina små pållisar <3


1/11 2010

Är så oinspirerad, arg och besviken så jag borde kanske inte skriva något, men jag gör det ändå.
Fick veta idag att vi hade fått ringorm igen..!
Åh den där jävla ringormen har verligen förstört hela den här hösten! Det innebär ju såklart att det inte blir några hemmatävlingar. Antagligen blir det ingen allsvenskan final och ingen start i Lurbo heller.. :(
Så surt! När Dandy äntligen, efter ett år av behandlingar, igångsättningar och förhoppningar, verkligen känns riktigt bra så kommer den här skiten igen!
det innebär ju också att allt blir så jävla jobbigt eftersom jag är på Hogsta också. Alla kläder och skor måste tvättas kliniskt rena, annars vågar jag inte åka dit! Jag kan ju helelr inte åka med Dandy dit nu på ett tag.
Nej, så när vi fick veta det så var det deppiga klubben som höll till i stallet under eftermiddagen. Tur iaf att vi hittade några positiva saker med det hela:
* Pellen behöver inte skämmas över att Brolle inte är så vacker när han är klippt!
* Vi har sjuuuuuuukt mycket fika!
* Karro får den första (nästan) lediga helgen sen i augusti (har jobbat eller tävlat vaaaaaaarje helg!)

Eftersom jag var så arg och irriterad så fick Dandy vila idag. Jag hade ändå inte kunnat göra något bra av det hela eftersom jag var så omotiverad!
Kimsi däremot fick jobba lite. Annie drog på mig långsporrarna, och vad han sprang! haha! nä men han blev faktiskt väldigt fin och känndes rätt medgörlig för en gångs skull!
han är så duktig min lilla prinskorv!

På kvällen klippte annie Dandy åt mig! Han skulle bara få halsen klippt, men eftersom han var så sjukt snäll så blev det en helklippning! Tur att annie är så snäll och klipper min fina ponny åt mig! Tack!

Imorgon ska dock båda hästrna få jobba! Det blir nog en klubbtävling på lördag istället, men jag kommer ändå inte få starta alla hästarn :(
Men det blir kanske en clear round hoppning på söndagen också. Funderar starkt på om Kimpan ska få vara med och hoppa då! :D


Hade verkligen sett fram emot det här.. :(


Vad skulle du aldrig klara dig utan?

Det finns många saker jag aldrig skulle klara mig utan när jag ska tävla!

När jag ska tävla så finns det två saker jag aldrig någonsin skulle klara mig utan. Det första är sadelskåpet! Finns det en bättre uppfinning?! Förut hade vi hela bilden fullproppad med saker när vi skulle ut och tävla, det har vi ifs fortfarande, men det är inte fullt lika illa längre.
Även om min saedl inte går in i mitt sadelskåp (har för högt bakvalv och för långa kåpor..) så får man plats med alla täcken, lindor och hinkar där inne. Underbart!

Det andra jag inte skulle klara mig utan är mina fantastiska hästtskötare! Jag åker ingenstans utan dem!
Oftast brukar det vara Michaela och Pellen som åker med, men även Pernilla har varit med någongång. Michaela är alltid med och jag skulle verkligen inte klara mig utan henne! Inte nog med att hon erbjuder sig att stå och hålla i hästen eller vakta om hanstår i trailern, dagen innan så står hon alltid och ryktar hästen skinande ren! Pellen kommenterade senast om Kim att han skulle få en annan ben på kroppen än på benen (vi badade bara ben och svans eftersom det var så kallt). men det blev inga problem det kan jag lova, Michaela ryktade minsann tills Kim hade samma färg på kroppen som på benen!!
Pellen är också underbar som står och håller mina jobbiga små hästar medan jag knoppar och fixar! Det blir rätt många timmar i stallet även dagen innan, så det är tur att jag har så underbara hästskötare!
Dessutom är det Pellen som får hålla i Dandy när vi är ute och tävlar med honom. Han är så himla jobbig och har så svårt att stå still, så det blir hennes uppgift när det är dags att göra iordning!

Som sagt skulle jag aldrig klara mig utan dessa underbara människor! Dom är helt fantastiska och utan dom så skulle jag itne kunna åka ut och tävla!

Vad skulle ni aldrig klara er utan?


Jag och Kim står som tredje från vänster.
Till vänster om oss står Michaela, och till höger står mamma och Pellen!


RSS 2.0