30/9 2010

igår kväll när jag kom till stalelt så hade Dandy fått kolik igen..
Dom hade gått med honom en stund och skulle precis ringa mig när vi kom.
Men jag gick lite med honom, longerade, gick, longerade, gick och sen ville han bara äta..
Så skumt det där... Men han mådde iaf bra sen igen!!

Idag red jag prinsen i min grupp kl 18! Vi tänkte att han kanske skulle tycka det var lite roligt att få gå med massa andra hästar. och det tyckte han verkligen! Han var jättepigg och glad!
Red mest bara runt och lallade lite, lät honom bara tycka det var lite kul igen! Så jag jag var glad att han sprang fort, känns ju dumt att börja kräva en massa saker på en gång när han tycker det är kul. Han måste ju hålals igång nu tills veterinären kommer, så att han tycker det är kul är ju ett stort plus i kanten!

Får se vad bebis får göra imorgon, har inte bestämt mig än men det blir nog ridning ändå. Jag red ju i måndags, longerade i tisdags, han löshoppades i onsdags, reds idag och på lördag blir det nog longering och på söndag får han vila eftersom jag jobbar i stallet och sen ska vi träna och ha möte med ponnygruppen :)


29/9 2010

Ni får ursäkta min fruktansvärt dåliga uppdatering! Hade tänkt skriva igår kväll, men jag somnade på soffan och vaknade inte fören vid 3.30.. ;)

Dandy går iaf lite grann just nu. Red i måndags och igpr longerade jag. När jag red då i måndags så kännde man på hela honom att viljan verkligen finns där, men det är som att kroppen inte riktigt orkar med. Han lyssnar jättebra på skänkeln och gör igångsättningar som är värda en miljon, sen springer han kalasfint ett varv, men sen är det som att det tar stopp i hela kroppen... dessutom måste jag balansera upp hela honom på ett helt annat sätt än vad jag behövt göra tidigare. Men han kämpar på så mycket han bara klarar av...!
Igår när jag longerade så syntes det att han inte är helt fräsch. han ser inte halt ut, men ojämn. Framförallt så ser man på honom att han har svårt att balansera upp sig själv ordentligt, antagligen för att han inte vill belasta ena benet tillräckligt mycket. Så det syns u att han får det lite svårt när jag inte kan hjälpa honom med balansen!

Idag tar annie hand om Dandy, men jag har inte pratat med henne än så jag vet inte hur det har gått eller vad hon har gjort. Men vi fortsätter hålla igång honom lite lugnt tills dess att veterinären kommer i nästa vecka! Har dock avanmält tävlingen som var i Rimbo nu i helgen. Kan ju inte åka med en häst som inte är 100 fräsch! ;)
Väldigt synd då jag skulle ha startat både Lag03 och La:p1, två program som verkligen passar Dandy!


Dampisen i lördags när vi var ute på promenad :)


26/9 2010

Efter Dandys lilla kolikfall i fedags så har han fått vila två dagar nu. Hade genetligen velat att han vilade igår och fick jobba lite idag, men eftersom jag jobbade på Hogsta så var det lite svårt ;)
Men igår var vi ute och gick i skogen i nästan 1,5 timme. Dandy har blivit så snäll att gå med, han studsade inte en enda gång! När vi kom tillbaka fick han sig ett ordentligt bad! Han var riktigt skitig, framförallt eftersom han hade rullat sig så mycket i fredags! :)

Idga jobbade jag ju som sagt på Hogsta. Men mamma var uppe i stallet imorse och fixade mat till Dampet. Sen var Pellen snäll och gick med honom en stund på eftermiddagen! Tack! <3

Imorgon ska jag rida lite lätt på honom efter skolan. Han ska ju arbetas lite lugnt tills dess att veterinären kommer. Vet fortfarande inte när det blir.


Tänk om du kunde springa lika fint som du gjorde i somras..<3


24/9 2010

Red lilla Dampet för Annie imorse.
Första red jag ut en sväng och sen gick jag in i ridhuset. Dandy var väl ungefär likadan som han varit hela den här veckan, alltså rätt seg..
Det funkar sålänge han får gå i en lång och låg form, men så fort jag försöker plocka upp honom eller försöker ändra tempot så protesterar han. Så något är det som inte är riktigt rätt, frågan är bara vad..
Men han ska iaf checkas av veterinären så fort som möjligt så vi vet om det är något som är fel.
Någon tävling imorgon blir det ju iaf inte. Känns ju dumt att åka ut och tävla när vi inte ens klarar av att göra sakerna på träning.

Jag åkte tillbaka till stallet på kvällen och skulle fixa lite med Dandy. När han stog på gången så höll han på och sparkade mot magen, men jag tänkte inte så mycket på de utan tänkte mer att det var insekter och så (vi har sjukt mycket knott i stallet). Precis när jag skulle åka hem vid kvart i 8 så började Dandy bete sig jättekonstigt. Han åt inte betforn, morötterna eller höet, fortsatte sparka mot magen och började rulla sig helt husteriskt. Så jag tog ut honom och ledde honom 20 minuter på stallplan. Gick in igen och han fortsatte rulla sig och vägra äta. Tog tempen men ingen feber. Gick in i ridhuset och lät honom springa 5 minuter på lina och ledde honom 10 minuter. Sen fick han gå in i Dondys box. Då började han faktiskt vakna till och såg lite piggare ut igen. Så då försökte vi få honom att dricka betforvattnet (tog ut all betfor och gav honom bara vattnet), vilket han gladeligen drack! Sen stog jag och Pellen utanför honom med morötter och han försökte verkligen få tag på en morot! Så då kännde vi oss rätt säkra på att han var bra igen. Och när han varit fri från alla tänkbara symptom i över en timme så bestämmde vi oss för att han var frisk! Han var verkligen precis lika matglad som vanligt.
Behöver jag säga att jag blev lite orolig?!

Och som grädde på moset så såg han redigt halt ut när jag lät honom springa på lina... Men det kan ju också bero på att han inte kunde röra sig genom kroppen pga magen!
Så ja, det blev en rätt hektisk kväll, men imorgon är jag nästan helt ledig!
Dandy ska få gå på en lååååååång promenad imorgon så att han inte får kolik pga att han står still! Även på söndag blir det skritt för Dandys del eftersom jag jobbar på Hogsta hela dagen!


22/9 2010

Eftersom det är onsdag idag så red Annie på Dandy.
Han hade varit fin i höger varv, men till vänster hade det inte varit lika bra. Så när inte ens annie kan få honom riktigt rätt till vänster, då förstår ni kanske att det är redigt svårt för mig? ;)
Men ska rida honom för annie imorgon också så får vi se om det blir någon tävling på lördag.


Shopping

I helgen är det rea både på Hogsta Ridsport och på Lyckås Ridsport. Båda butikerna ligger högt upp bland mina favorit hästaffärer.
Det som står högst upp på inköpslistan är faktiskt täcken! Jag har hur många täcken som helst, men den här gången är jag faktiskt i behov av två stycken.
Det första är ett fleecetäcke med  hals. Dandy är ju expert på att rulla sig när han är nybadad, så för att hindra att han skitar ner manen precis innan tävling så skulle ett halstäcke i fleece sitta riktigt fint!
Sen skulle Dandy även behöva ett lite tjockare innetäcke. Han har ett tunnt och ett jättetjockt, ochdet tunna har han på sig redan nu.. ;) Det är ju inte direkt jättebråttom meddet, men när det ändå är rea så kan man ju lika gärna passa på! Dessutom har Hööks 15% på alla täcken just nu! :)
Sen har jag också hittat ett skrittäcke på Hööks som skulle göra sig bra på Dandy :D Det är det brunrandiga skrittäcket som är en kopia av Rambo täcket! Såå snyggt är det, och inte särskilt dyrt!

Skrittäcket från Hööks! :D


21/9 2010

Tränade ju för annie idag också och måste erkänna att jag var riktigt omotiverad när jag gick in i ridhuset.
Men Dandy känndes iaf bättre idag än vad han gjorde igår. kunde sänka honom och han gick fram helt okej. Galoppen blev faktiskt riktigt bra och jag kunde öka och minska utan att han tappade takten!
Det blev bara ett lite lugnare joggingpass idag eftersom han gått rätt hårt sista veckan.
Imorgon rider Annie så vi får hoppas att han tänker vara lite snäll mot henne ;)


20/9 2010

Träning för annie idag också.
Gick inte alls nå bra i början, han var sjuuukt seg! Tog verkligen inte ett steg i onödan.
Så då fick annie hoppa upp och rida honom en stund. Hon fick verkligen ta igenom honom och sparka på honom ordentligt för att han skulle bli bra.
Sen red jag lite till och då var det såklart bättre. Fick sänka honom och bara jobba på att han skulle ta stöd i högertygeln. Tillslut så fick vi till det någorlunda. Galoppen var iaf helt okej, rund och bra. Öppnorna till höger blev också okej.

Känslan idag var väldigt långt ifrån bra, men han börjar ändå ta mer och mer stöd på högertygeln och det börjar gå att ställa till höger nu. Vänster går fortfarande inte - där viker han sig bara.
Så taggad på att tävla på lördag är nog det sista jag är just nu. När jag inte ens kan få honom att gå när jag tränar utan att annie hjälper mig, varför skulle jag då få honom att göra det på tävling när jag är helt ensam? Nej usch, känns inte alls nå bra just nu. Hade vart mkt bättre om annie kunde ha ridit honom på söndag på kt, men så vart det ju som sagt inte...

Ska rida imorgon också. Får väl hoppas att det går bättre då iaf.
Sen har vi också dragit ner lite på maten eftersom Dampet har blivit smällfet igen! Så nu är det bantning som gäller!


19/9 2010

Idag är det exakt ett år sedan Dandy blev min! Han var världens finaste då, och det är han fortfarande <3

Jobbade hela dagen på Hogsta vilket gick bra förutom att vi inte var klara fören vid 6 (slutar egentligen 5). Då fick jag skjuts av Clara till stallet eftersom jag skulle träna Dandy för annie.
Mamma hade borstat honom och plcokat fram alla grejer så det var bara klä på honom och gå ut.
När vi kom in i ridhuset så var han ett riktigt pain in the as.. Galet seg och det gick inte att böja elelr ställa åt något håll. Så jag fick börja med att rida honom i galopp och stå i lätt sits och fräsa på lite på långsidorna.
jobbade mycket i trav sen och hitta takten, rakrikta och ställa. Satan vad svårt det är och vilken jävla träningsvärk jag kommer ha i magen imorgon.. !
Men efter en ganska lång stund så släppte det och vi fick till det helt okej. det var inte jättebra, men det var stor skillnad från när vi började! Framförallt så blev galoppen väldigt rund och fin! Han gjorde en ökning på en långsida som var dunderbra! Han längde verkligen!
Så ja, jag är ändå nöjd med att skillnaden blev så stor från början till slut!

Ska träna för annie imorgon igen.
Hon tyckte att vi skulle åka till Nyköping nästa helg. Jag tycker egentligen inte det, men verkar inte som att jag har så mycket till val ;) Det gör ju ändå ingen skillnad om jag stannar hemma eftersom jag ändå inte kan träna på klubbtävlingen.
men vi ska rida honom tillsammans hela den här veckan och verkligen få loss honom och få honom att lyssna ordentligt! Så får vi helt enkelt hoppas att han iaf tänker springa fort.


Allsvenskan div 2:1 Waxholm 18/9 2010

Yes, första omgången av allsvenskan än avklarad!
Red Dandy imorse eftersom han var lite seg igår, men idag travade han på riktigt bra! red ju dock bara typ 10 minuter. Sen knoppade jag och Michaela ryktade Dandy tills han blänkte! Hon är ju bara för grym alltså!
Vid typ 11 lastade vi och åkte iväg.
Dandy var ett riktigt pain in the ass när han stog i trailern på tävlingsplatsen.. riktigt jävla jobbig var han så tillslut fick vi ta ut honom och gå med honom.
Han var helt sjukt spänd men höll inte på att studsa och dumma sig. När vi skulle upp till framridningen så fick Michaela leda honom i longerlinan när jag satt på, annars fanns det en liten risk att han skulle börja dumma sig ;) Men det var några som frågade om han var hingst.. hehe "ehm, nee men han tror att han är 5 år och hingst.. "
På framridningen var han galet spänd.. Dandy, som aldrig har gnäggat under det året han varit hos mig, gick och gnäggade typ hela tiden! Framridningen var dock sjuukt lerig, så han tyckte det var lite jobbigt. Fick aldrig någon bra bjudning under framridningen, men galoppen känndes ganska rund och fin.
När jag börjad erida fram så började det också regna.. skitkul..! Men när det var typ 5 minuter kvar av pausen (som var innan ryttaren före mig) så fick jag och den ryttaren före gå in i collectingringen och rida där. skönt det att man slapp det extrema ösregnet!
I cr känndes han iaf mycket bättre! bjöd helt okej och jag fick fram nosen på honom när jag lät bli att dra ihop honom ;)
När jag red in på banan så känndes han kalasfin, och så fort det känndes som att han ätnkte lägga av så hittade jag på något, typ en tempoväxling eller en galoppfattning eller liknande. Uppridningen blev helt okej, men sen la han av totalt... Han tog inte ett steg i traven om han inte var tvungen. Skritten existerade knappt och galoppfattningarna var värdelösa. Själva galoppen var ojämn och jag tappade ytterbogen i båda varven. Så ja, 63% blev det. Kan inte påstå att det var för högt för den ritten, men vi var definitivt inte värda mer!
Slutade typ 4 utanför placering och laget tror jag blev totalt 3:a! Så det var ju ändå bra jobbat trots att 3 av 4 ekipage gjorde ritter långt under sin egentliga kapacitet idag!

Känns lite bittert när hästen inte ens kan bjuda till och springa fort i en Lb.. Han behöver inte kämpa med en massa krusiduller och skit, mest bara springa rakt fram och svänga någon gång. Men icke, det är roligare att göra precis tvärt emot vad matte säger..
Motivationen är väl inte på topp direkt om man säger så. När han inte ens kan bjuda till och göra sitt bästa i en Lb, varför skulle han då göra det i en La när det dessutom blir svårt för honom?
Så nej, någon tävling i Nyköping blir det nog inte nästa helg. Känns som att vi kanske borde hitta tillbaka igen innan vi börjar ge oss på svårare saker.
Annie sa ju för några veckor sen att hon kunde rida Dandy på klubbtävlingen den 26 om det var så att han inte tänkte bjuda inne på banan. Och nu bjuder han ju itne för 5 öre så då hade det ju varit perfekt att annie hade ridit honom nästa helg och "lärt" honom att gå inne på banan. Men nej, då är hon med Hannah på tävling hela helgen.. Då tyckte hon istället att vi skulle dra upp staketet och sätta igång musiken någon dag i veckan, men det blir ju ändå inte samma grej. Det är ju själva anspänningen med tävling som blir svårt, nervosoteten både hos mig och honom.. Så för att vara helt ärlig så tror jag faktiskt tyvärr inte att det ger så mycket.. Vi har tränat med staket och musik 100 gånger men det har aldrig varit skillnad.


Så nej, motivationen existerar väl knappt just nu.
Men imorgon ska jag åka till Hogsta och jobba så får hoppas jag kan få lite mer insperation till att ecentuellt åka och träna på kvällen.

Orkar inte ladda ur kameran just nu så bilderna kommer kanske en annan dag.

17/9 2010

Tränad en liten stund för annie idag. Dandy känndes inte riktigt lika pigg och framåt som han gjort de senaste dagarna, men ändå helt okej.
Red inte länge utan kännde mest bara igenom honom.
Men eftersom han var lite seg så ska jag rida lite imorgon bitti innan vi åker till tävlingen. Ska bara rida typ 5 minuter, men dom 5 minutrarna ska han verkligen gå!
Så jag har lite att göra imorgon innan vi åker.. rida, smörja sadeln (stövlarna och tränset är redan smorda så jag får rida med ett annat träns och skor ;)), knoppa, packa och rykta! Tur att Pernilla och Michaela kommer också, annars hade jag aldrig hunnit! :P Vi åker ifs rätt sent, men ändå ;)

Nä men nu jävlar ska vi rida skiten ur dom andra! Fan tjejer, nu jävlar tar vi dom!


Bilden är från förr gången vi red allsvenskan (2008) på botkyrka och ellen placerade sig individuellt på willow :)


16/9 2010

Träning för Annie idag då.
Skrittade fram ute i regnet och gick in i ridhuset sen. Dandy känndes pigg och fin i skritten så böjde honom bara lite där och började sen jogga igång honom.
I  början i traven gick det sjuuukt fort! haha! men hellre de än att han är seg.
Sen när jag joggat fram lite så kom annie in och hjälpte mig lite. Vi tränade (som vanligt numera) på att samla honom lite och bibehålla bjudningen. Fan, vi börjar bli riktigt bra på det där haha :P
Nä men Dandy bjöd kalasbra verkligen!
Jobbade lite i galopp också med att korta och länga sprången, och satan i gatan vad han börjar bli kvick nu! Han svarar kalasfint för hjälperna, framförallt dom framåtdrivande! Det har ju blivit lite så nu när han varit så seg att vi har jobbat mer med att få honom att gå fram, och då har vi lite glömt bort att stämma av och ta tillbaka. Men nu börjar det också funka!
Travade lite till efter galoppen också bara för att känna lite mer på honom, och han var så jäkla lätt i handen! Jag hade verkligen ingenting där!
Dessutom fick vi honom att gå i en längre men rundare form idag än vad han har gjort tidigare! När annie frågade mig vad jag tyckte om halsen då så sa jag att jag tyckte det såg ut som att han inte gick på tygeln, för uppifrån såg halsen bara lång och rak ut även om känslan var bra. Men sen skulle jag titta i spegeln och det visade sig ju att formen var alldeles kalasfin! Han fick så otroligt fin hals och hela kroppen såg proportionerlig ut. Jag har ju vant mig vid att halen är hög och rund, men nu måste jag släppa det och väga släppa fram honom mer!

Travade bara av sen och skrittade ut!
Är verkligen såååå nöjd! Dandy är numera kanonkulan, utan varken långsporrar eller spö! Jag har inte ens med mig spöt in i ridhuset längre! Det känns så himla skönt verkligen!

Och på lördag åker vi på allsvenskan div 2! Vi är ju faktiskt helt friskförklarade från smittan nu :D Och jag har världens bästa inställning! Resten av laget (Vellen, Jennifer och Hannah) är även dom sjukt taggade! Men vi ska inte ha för höga förväntningar nu, man vet aldrig vad som kan hända ;)
Jag tror att det är bra för både mig och Dandy att börja igen med ett så pass "enkelt" program för bådas självförtroende! Sist (i gyttorp) gick det ju som det gick och vi har ju inte tävlat sen dess. Så för bådas skull är nog Lb:1 alldeles perfekt nu!

Imorgon ska jag och Vellen rida för annie. Blir nog inget långt pass utan mer bara känna igenom hästarna inför lördag.


15/9 2010

Annie har ridit på Dandy idag och han hade varit superfin!
Det är väldigt synd att jag inte kan titta när hon rider honom, men hon rider ju även ibland när jag tränar för henne så då får jag ju se lite iaf :)

Hovslagaren kommer antagligen inte fören imorgon.. lite surt, men vad ska man göra?


14/9 2010

Idag hade jag och jennifer tänkt rida ut innan vi skulle träna för annie (för första gången sen förra måndagen), men eftersom det blåste så bangade jag (ja, ni läste rätt! det var inte jennifer som bangade den hår gången :P). Dandy blir så himla taggad när det blåser haha! Så vi skrittade bara en sväng runt galoppbanan och var påväg in i ridhuset när annie ropar genom fönstret att vi inte har något annat val än att rida ut! Jag hade ju ingen graman med mig, så annie fick göra en graman av en longerlina.. Haha! den blev lite lång men vi knöt upp den så funkade det bra ;)
Jag har ju alltid graman på när jag rider ut eftersom Dandy kan bli rättså busig. Har jag gramanen på så är chansen större att jag kan stoppa honom om han börjar dumma sig :)


Snyggt va?! :D

Hästarna var iaf snälla när vi travade rundan. Dandy var väldigt pigg och på hugget, men han busade inget :)
Så när vi kom tillbaka så gick vi in i ridhuset. Dandy känndes ganska framåt i skritten, likaså i traven! Riktigt pigg var han! Dock hade han inte lika mycket bjudning som han hade sist han känndes såhär pigg, det var väl lite mer spring idag. Jag menar inte på att han inte hade den där bjudningen, men den var inte lika ordentlig som sist och han flög inte fram i ökad trav och jag kunde inte samla honom på samma sätt. Men jag är glad att han springer fort iaf! hellre det än att han är seg!
Han känndes som sagt riktigt fin och ganska mjuk, trots att vi inte har tränat på 1 vecka (mjukheten brukar sitta kvar i högst två dagar annars.. :P) Så jag red bara ca 20 minuter i trav och jobbade mest på att få fram och tillbaka honom och hela tiden bibehålla bjudningen.
Det vart ju inget långt pass eftersom han var så väldigt pigg och framåt. det känns som att vi behöver spara lite på den här energin inför helgen nu! Dessutom vill vi avsluta när det är bra, innan han blir trött och sur! Sen blir det ju lite som en belöning också - de dagar han går riktigt bra rider jag inte så länge, medan det blir längre pass de dagar han är riktigt dryg!

Imorgon rider Annie på Dandy. Hovslagaren kommer också eftersom Dandy drog av sig en sko i söndags när han rastade sig själv i hagen.. Men vi har lyckats hålla hoven rättså fin ändå genom att linda med flexbandage. Personalen har lindat hoven på morgonen innan han går ut i hagen och sen lindar jag innan jag ska rida och innan han går ut i hagen på eftermiddagen!


Favortibilder

Eftersom Dandy har vilat idag så får bi ett sånt här inlägg istället! :D


Självklart!!
Jag har många favoritbilder på min bebis, men här kommer några av dom iaf!
Ridbilder:




"stillbilder":
Detta är nog min absoluta favoritbild på oss två tillsammans! Dandy ser så himla glad ut och jag kommer ihåg hur glad jag själv var efter den ritten!


bara Dandy (uppställning och huvudbilder):


Det var nog mina absoluta favorit bilder! Alla där jag själv inte är med har jag fotat själv, övriga är fotade av bl.a. Pellen, Frida och mamma! :)


11/9 2010

Som sagt så var det en tur i skogen tillsammans med Jennifer som stog på schemat idag!
Hästarna tyckte det var jättekul men var verkligen supersnälla! Dandy var mycket piggare när vi hade sällskap, han sprang helst av allt i ökad trav!

Vid halv 3 åkte jag, mamma och Pellen till Sjövillan för att titta på DM. Var ju anmäld dit, men pga smittan kunde vi som sagt inte åka. Så vi nöjde oss med att åka dit och kika på fina ponnyer! Vann DM gjorde lilla Cathrine Kleberg på Hennessy! Pellen känner ju dom lite halvt så vi stog och pratade med dom lite grann. Men helt sjukt hur duktig ungen är! Fan, tolv bast och rider såååå fint! Hon var verkligen en värd vinnare!

Imorgon jobbar jag ju i stallet så Dandy får nog ta sig en tur i skogen igen :P Eller så blir det bara en prommenad, vi får se :)


10/9 2010

Idag var skogsmulleDandy i farten igen! Vart fan tog dressyrnörden Karro och världens fjolligaste Dandy vägen? Dandy som inte ens gick igenom en vattenpöl förut "herregud, man vill ju inte bli blöt om benen och skita ner lindorna!"
Både han och jag har alltid varit dressyrtöntar ut i fingerspetsarna! undviker helst allt vad uteritt och hoppning heter.
Men inte längre! Vi har ju blivit värsta skogsmullarna lixom!

Haha ja som ni kanske förstår var vi ute och galopperade i skogen idag igen. Dandy sköter sig bättre och bättre för varje gång vi är ute, innerst inne har han nog saknat det här lite (men det är nog väääääääldigt långt inne)!
Tyvärr kan vi bara vara på galoppbanan eftersom det är så jäkla hårt på rundan (även galoppbanan börjar bli hård på vissa ställen..). Så när vi är ute på galoppbanan så blir det alltid samma grej, först två varv i trav åt varje håll, sedan tre varv i galopp åt varje håll och slutligen ett varv i trav åt varje håll och sen skrittar vi ner till ängen och tillbaka! Lägger förståss in lite skrittpauser här och var, men Dandy behöver få upp flåset så vi jobbar så "hårt" det går!

Imorgon ska jag rida ut med Jennifer kl 13, för sen ska jag till Sjövillan för att titta på DM! Skulle ju ha startat där, men smittan ställde till det för oss.. Så nu hoppas vi bara på att vi kan åka på allsvenskan nästa helg!

Men är inte nöjd med livet efter den här veckan så vet jag inte riktigt vad jag tar mig till..
Såhär har det nämligen sett ut:
Mån: lektion för annie
tis: skogsmulle
ons: annie red
tors: red själv
fre: skogsmulle
lör: skogsmulle
sön: jag jobbar i stallet så vi hinner inte så mycket mer än skogsmulletur!
FEEEEINT! :D


Skogsmullarna innan sommaren, innan vi hade blivit riktiga skogsmullar!


svar;

Jag har aldrig påstått att jag är bättre än dem! Jag kan inte heller säga att de tycker de är bäst i hela världen, men sättet de skriver på får en att tro att de tycker de! Dessutom tycker jag att deras blogg innehåller så sjukt mycket dubbelmoral så det är helt sjukt!

Kan ju passa på att ställa en lite nfråga till er som läser den här bloggen: Vad tycker ni om Dressyrmupparna?  


9/9 2010

Skulle ha tränat för Annie idag men hon kom inte, så då fick jag rida själv.
Skrittade först två vavr runt galoppbanan och gick sen in i paddocken. Jobbade lite i skritte och joggade sen iång honom.
Jobbade mycket med galoppen eftersom det är lite lättare att få igång honom där. Men inte kom han igång av någon galopp inte.. Så hela passet fick jag bara jobba med att få liiiiiite framåtbjudning.
För framåtbjudning var det ont om idag måste jag säga.. Han var väldigt mjuk i sidorna och inte hängig i handen, men såååå seg..
Usch!
motivationen var inte på topp efter det direkt.. men annie tyckte att vi skulle ta honom en stund nu på kvällen också så kunde hon rida lite, men jag har så sjukt mycket att plugga så jag hann verkligen inte!

Red på Theototten sen på min lektion. Gick sämre än vad det någonsin gjort tidigare.. Han hänger som en idiot i handen och det går inte att ställa åt något håll! Försöker man böja lite så är det som att han ska ramla ihop vilken sekund som helst..

Som sagt, motivationen är inte på topp direkt. Men så är det ibland och det är bara ta nya tag. Ska nog rida ut lite i helgen så vi slipper bråka så mycket på ridbanan..


Hästbloggar

Jag har några hästbloggar som jag läser med jämna mellanrum.
Dressyrbloggar är att föredra, men ibland går även annat bra :)
Tänkte länka mina favoriter så får ni kanske några tips på läsvärda bloggar!

Karin Warnmark - Inte bara dressyr, utan även en del hoppning och annat läsvärt
Elinore Jonsson - Tävlar dressyr för Sjövillan, tror nog vi tävlat mot varandra någon gång ;)
Fredrika Källström - Dressyrryttare på ponny.
Ida Pantzar - Tävlar ponnydressyr på reg/nat nivå och vi har tävlat mot varandra några gånger, bl.a. Eskilstuna och Nf-SM
Emelie Brolin
Ebba Deijenberg och Josefine Fritiofsson - ponnydressyrryttare på elitnivå
Sandra Stigenskog - Sandra som jag träffade på Nf-SM
Moa Marklund
Svensk ponnydressyr
- duktiga ryttar ebloggar från nationella och internationella tävlingar.
Dressyrmupparna - vem läser inte? ;) Så löjligt så man kan inte låta bli att läsa ;)
Sofia Genne - tävlar dressyr på nationell nivå med en arab
reitsport - utrustningsblogg
RidsportLOL - skvallerblogg
Ridsportskvaller - skvallerblogg
Häsbloggskvaller - skvallerblogg

Har säkert glömt någon, men hoppas det var alla ;)


8/9 2010

Annie har ridit på Dandy idag och han hade varit finfin! Pigg och framåt!
Så imorgon ska jag rida lite för henne. Han brukar ju vara så himla fin dagen efter att hon har ridit! :D

Jag red ju Theo på kvällen, som vanligt på onsdagar. Och det gick mycket vättre än vad det gjort gångerna innan. Han var inte alls lika slingrig och jag hade mycket bättre koll på yttersidan. Det vara fortfarande inte bra, men mycket bättre än tidigare den här terminen. Har varit sjukt omotiverad att åka och rida på onsdagar sista veckorna. Det har gått så sjukt dåligt, plus att gruppen inte är den roligaste.. tur jag har Dansken iaf :D men nu är jag iaf lite mer motiverad, även om jag saknar vår grymma junior grupp för jennie!


Bild på Theotott dagen till ära :)


7/9 2010

Blev som sagt en tur i skogen idag!
Började med att rida lite på galoppbanan och Dandy var rättså pigg. Så jag travade först två varv åt varje håll och sen red jag något varv i galopp. Eftersom Dampet var lugnet själ så bestämde jag mig för att försöka ge mig ut på rundan. Så jag började skritta ner mot träningsstället, men det var så sjukt hårt hela vägen, så jag vände hem och galopperade lite mer på galoppbanan istället :)
Efter typ en halvtimme räckte det och vi skrittade ut.

Så skönt att jag kan göra sånt här med min häst nu, för han behöver verkligen det! Han behöver den omväxlande motionen och blir så uttråkad av att bara springa på banan varje dag. Snart kanske vi börjar hoppa också, vem vet ;)
Skulle bara vara roligt att veta.. vad hade ni gjort med en häst som det inte gick att rida ut på? :)



Håller på att ladda ur min kamera från igår, men den ville inte ladda över bilderna till datorn.. lyckades få in två bilder innan den flippade ur... Det var iaf en bild på sanden och den här bilden på Ema och Ludde ;)


6/9 2010

orkar inte skriva så mycket nu, sängen lockar.. men en liten uppdatering får ni iaf!
Red Dandy för annie innan skolan idag.
Han var lite seg i början, så vi bytte till långsporrarna. Då vart han helt okej i traven. Efter en stund blev han väldigt fin, men jag hade inte riktigt den där känslan av att allt stämmde som jag hade i slutet på förra veckan. Galoppen däremot var super, framförallt till vänster (som brukar vara det svåra hållet). Han tappar lätt takten i vänstergaloppen, men idag var den super! Höger var helt okej, men inte lika bra som vänster.

Efter skolan åkte jag direkt till Hogsta och tittade på när Josephine och Emma tävlade. Välditg fina hästar och duktiga ryttare fick jag se! När jag åkte så låg Emma trea med Candy Man, men vet inte hur det slutade :)
åkte upp till stallet direkt efter för att ha fotografering med U-sek och sen rida på Luxia.
Gick faktiskt ganska bra med Luxia, mycket bättre än sist iaf!

Imorgon ska Damet få ge sig ut och skena i skogen, förhoppningsvis med mig på ryggen hela tiden.. ;)

5/9 2010

Hann aldrig skriva något igår heller eftersom jag kom hem typ 10 i 7 och vid 7 kom Rebbans familj. Men jag hade ändå inget att skriva om så det gjorde inte så mycket ;) Dandy vilade eftersom jag jobbade, så han fick gå i hagen hela dagen. Brukar ju alltid skritta honom på hans vilodagar så att han inte står hela dagen, men vissa dagar går det bara inte och då får det bli såhär! :)
Jag jobbade ju iaf på hogsta hela dagen och det va rtävlingar där, så ett par fina hästar hann jag se! Emma startade 3 hästar - Helge, Ludde och Qui i MsvB:2. Hon placerade sig faktiskt tvåa, trea och fyra med dem! Duktigt!!

Dandy har fått vila idag också. Så jag och Pernilla gick ut en sväng med honom i skogen. Han är verkligen såå snäll att gå med nu. Förut tog han alla chanser att dumma sig, men nu skrittar han så snällt och gör ingenting!
Sen ryktade jag på prinsen och så fick han gå ut med sina kompisar i hagen :)

Imorgon ska jag till stallet på morgonen och rida på Dandy. Börjar inte fören halv 11 så jag hinner rida innan skolan. Eventuellt skulle annie komma och hjälpa mig lite också! :D
Sen efter skolan ska jag ut till Hogsta och titta på tävlingarna där! Det är MsvA:1 och Emma ska starta tre hästar och Josephine ska starta sin häst! Sen är det även några fler roliga ekipage som ska starta. Men det börjar redan kl 2 så därför får jag rida innan skolan :)


Dandy i vetlanda :)


3/9 2010

Inställningen var det ja..
Idag gick jag in i ridhuset (ja, ni läste rätt.. har ridit i ridhuset en gång sen vi kom hem tror jag! Mycket skönare att vara ute) för att träna för annie med världens bäst inställning. Och hur gick det? Världsbäst!
Nä okej kanske inte riktigt världsbäst, men han var iaf superfin!
Skrittade lite och böjde honom för att få loss sidorna och gjorde även samma sak i traven. Han var 100 gånger mjukare idag än vad han har varit tidogare. Men det klart, när vi iprincip bara har fokuserat på det i två dagar så är det kanske inte så konstigt ;) Dessutom var han otroligt lätt i handen! Fantastiskt!
När han var lite uppvärmd så jobbade vi lite i galopp. Gjorde som vanligt att jag ökade på långsidorna och minskade på kortsidorna. När jag är i ridhuset så vågar jag rida på mycket mer, vilket gör att hela galoppjobbet blir mycket bättre eftersom han verkligen kommer igenom i kroppen då! Så när jag skulle ta tillbaka kunde jag bibehålla energin i galoppen på ett annat sätt än vad jag kunnat förut! Det som är svårast är nästan att bibehålla takten och energin! Till vänster tappar vi lätt takten lite och då försvinner ju också energin. Höger är lite lättare, men det är ju inte enkelt!

Sen jobbade vi lite mer i trav och övade på att rida långa och korta steg. Det har ju inte gått tidigare eftersom han inte haft tillräckligt mycket egen bjudning för att kunna samla sig. Vi har ungefär fått rida så fort det bara går för att han ska ha lite energi! Men nu bjuder han av sig själv och då går det att börja ta tillbaka lite grann! Det är ju långt ifrån SAMLING, men vi är på god väg! Nu är vi faktiskt ett steg närmre det vi strävar efter - samlingen, elasticiteten och lösgjordheten!

Travade bara av sen i en låg och rund form. Red totalt i ca 25-30 minuter, men det räcker när han är såhär glad och arbetsvillig som han var idag! I somras var det en dag när jag tränade för Emma som han verkligen känndes GLAD, idag hade jag samma känsla! Kan dessutom tillägga att jag hade korta soprrar och inget spö idag heller:D

I morgon ska Dampet få vila eftersom jag ska jobba på Hogsta hela dagen. Sen får vi se vad han ska få göra på söndag. Annie skulle försöka få tag på John så får vi hoppas att han komemr i nästa vecka. För även om Dandy känns kalasfin igen så är det just det här - ojämnheten. Det är det som gör mig så fundersam. Han är ju int esån egentligen. Men vi får hoppas att John inte kan se något utan att Dampet bara är lite divig! :)

Förresten så tycker jag ni har blivit ruskigt dåliga på att kommentera! :D


Dampisen igår ute i hagen :)


Dampis i sitt nya fina träns :D


2/9 2010

Nu är det verkligen höst.. känns lite småjobbigt sådär va. Tjocka jackor och täcken på hästarna! Jag har faktiskt börjat lägga på Dandy ett tunnt täcke på natten nu eftersom det inte är så varmt på nätterna i stora stallet.

Hann aldrig skriva något igår eftersom jag kom hem så sent från stallet. Men Annie red honom iaf på banan igår och han hade varit pigg och duktig! Hon hade jobbat mycket på att få honom ordetnligt lösgjord och så. Det är ju som att han har svalt en flaggstång i högersidan! Men det ska minsann bort nu!

Idag tränade jag en stund för annie! Dandy var jättepigg och framåt i skritten, vilket faktiskt brukar vara den gångart som är svårast på Dandy eftersom han har sååå dålig bjudning där vanligvis. Men inte idag inte!
Gjorde lite halter, skänkelvikningar och bakdelsvändningar i skritten. Red även lite tempoväxlingar.
När jag började trava så hade han en sån jäkla energi! Nuddade lite med skänkeln och Dandy ökade traven. Tog bak skänkeln en centimeter pch Dandy förstod direkt att det skulle vara skänkelvikning! Kan dessutom tillägga att jag hade varken långsporrar eller spö, bara mina vanliga 1,5 cm! Red mycket lösgörande och böjde honom så han kom loss ordentligt i sidorna.
När jag hade värmt honom lite så jobbade vi i galopp och ökade så mycket vi bara kunde på långsidorna och tog tillbaka på en liten volt på kortsidorna. I volterna så skulle jag tänka mig att jag skulle rida i piruettgalopp, och tillslut så funkade det ganska bra. Ökningarna blev lite sisodär eftersom jag inte vågar trycka på honom tillräckligt mycket när vi är utomhus.
Jobbade honom lite i trav sen och jobbade med att han skulle behålla takten och gjorde många småökningar, bara för att han hela tiden skulle vara uppmärksam och med mig. Jobbade även lite mer med galoppen på slutet och tränade lite på enkla bytena, och efter två-tre styckna så var dom klockrena! Skojar inte, har aldrgi fått till så bra enkla byten!
Travade av honom och skrittade av i paddocken eftersom det blåste så mycket, känns dumt att utmana ödet och gå ut i skogen då ;)

Allt som allt så är jag sååå nöjd! Det hör intetill vanligheterna att Dandy är så här pigg och framåt. Jag tänkte faktiskt på det när jag var påväg från skolan idag "vad skönt det skulle vara om Dandy bara kunde gå av sig själv idag.."! Kanske borde tänka den tanken oftare ;) Det jag tänker på innan jag ska rida är ungefär "undrar hur mycket jag måste driva idag". Även om jag inte märker av det själv så är min inställning ofta inte den bästa! Jag är alltid väldigt taggad på att rida, men omedvetet har jag en ganska dålig inställning väldigt ofta!
Nu ska jag ändra min inställning så kanske det går såhär kalasbra lite oftare, eller vad tror ni?

Kan dessutom tillägga att jag red på lilla Musbus också på kvällen och han var ännu mer flaggstång än vad Dandy brukar vara. överlag så är alla hästar jag rider stelare till höger.. tror inte alls det beror på mig... ;) hehe!
Men efter att MusseMus blivit "skrämd" två gånger (läs låssades bli rädd och drog iväg) så blev han finfin! Kommer ha en galen träningsvärk imorgon eftersom vi hade typ acrobatik på specialidrotten imorse, ridit Dandy och ridit Musse.. feeint!

Nu måste jag börja plugga historia, men imorgon är en ny dag och då ska jag ha en grymt bra inställning så får vi hoppas att Dandy springer lika fint som idag! :D


RSS 2.0