30/4 2011

Åkte upp till v-by stallet imorse för att spåna upp trailern och ställa ut skåpet. Plockade även hem massa saker som ska tvättas för att sen tas med till Hogsta. Åkte ut till Aba ridsport sen för att köpa en ny groomingbag, eftersom min är fylld med borstar numera. Och som sagts skulle väll Fritzel halshugga mej imorgon om jag INTE hade en ;P
Åkte ut till stallet sen och red på lilla Dampisen, som skötte sig riktigt riktigt bra! Började med att skritta ett varv ute och sen red jag några varv på utebanan för att se att han var snäll. Jag borde kanske ha tränat lite mer utomhus, men men nu är det för sent ;)
Gick in i ridhuset sen för att få igång honom ordentligt, och han blev riktigt fin faktiskt! hade honom väldigt bra framåt och jag kunde både rida på och ta tillbaka! Jobbade bara på att hela tiden ha honom med mig. Jag hade ju gramanen på och då vågar jag rida på mycket mer framåt, plus att jag ju kan hålla ihop honom mycket bättre i ökningarna där han gärna blir lite stark annars.
Red i typ 20 minuter och sen skrittade vi ett varv ute.
Därefter fick Dampis ett bad och medan han torkade passade jag på att putsa alla grejer och mocka.

Imorgon ska vi inte lasta fören vid halv 9, så det blir ju sovmorgon! Målet för morgondagen är att få till jämna program utan att han tvärdör inne på banan, men det känns som att jag har hittat ett sätt för att kunna påverka honom mycket bättre nu! Det klart det vore kul att få kval, men det är absolut inget mål och nget jag förväntar mig! :)

Nu ska jag snart vandra iväg till min käre vän Rebbis för lite valborgs middag :)

Håll tummarna imorgon kl 11.53 och 17.23!!!


Fyra tuffingar!Var bara tvungen att dela med mig av denna lite smått fantastiska bild.. Det är Erkan som står för fotot, och det är taget när jag, Erkan, Fritzel och Pellen (+ mamisar) var och hälsade på bästa Carro (Ihrish!) på Stuteri Nådhammar i maj 2010!
Bilden är fantastisk på många sätt och vis, och bara för att nämna några anledningar:
* Vi går på led...
* Vi går i takt...
* Vi går i åldersordning...
* Vi går i längdordning... (även om det på bilden inte synss..)

Och man kan väl knappast missa det stora påstret jag har på mitt vänstra skulderblad? Det var efter att lilla MusseMus högg mig några dagar tidigare och såret var fortfarande öppet.. Ärret sitter så fint på samma ställe än idag ;)

Var bara tvungen att dela med mig av denna bild!

Svar;

Linn om Bilder: MsvC V-by:
Varför tävlade Östertorps Jissa först en LB i helgen och sen en MSV?? Tkr att det är lite konstigt eftersom att det är så himla stor skillnad mellan de klasserna. Okej om det hade varit med olika ryttare men med samma ryttare som det va nu så känns det lite weird? Ute efter placeringarna och bara vill synas högt upp på resultatlistan? förstog inte riktigt grejen...

Svar: Msv C är, som alla vet, gamla La:5 och La:6. Och hade Jissa gått Lb:2 och La:5 hade ingen regaerat, det är ju ingen ovanlighet att man rider Lb och La på en tävling?! (okej, a5 och a6 var ju lite svårare än övriga La-klasser). Att Jissa först går en Lb är för att det är i den klassen den hästen har en chans! Msv C är en klass som hon inte riktigt är redo för ännu, men när vi ändå har det hemma så varför inte starta?! Ser faktiskt ingen anledning till att INTE starta när hästen gör alla rörelser som ingår, men kanske inte på samma nivå som många andra hästar gör. Och angående det där med att vara ute efter placeringar så tror jag själv att du kan se i resultatlistan att ekipaget INTE var ute efter placeringar! Jissa är VÄLDIGT stoig av sig, och vissa dagar går hon väldigt bra och andra dagar står hon helst stilla. Så att bara rida för rosetter är inget man gör på en sån häst ;)


29/4 2011

Dampisen hade inte alls någon större lust att springa fint idag till en början. Vi var ungefär överallt och ingenstans ch det känndes som att ingenting fungerade! Men efter en liten stund och några kloka ord från Emma vart allt mycket bättre! Han skulle bara framåt framåt framåt, något annat alternativ fanns inte! Bl.a. så skulle jag rida i förvänd galopp längs fyrkanten och öka och minska på långsidorna. Dandy skjuter ju ut högerbogen rätt mycket, vilket märks tydligt när man rider i höger galopp i vänster varv.. Så en gång missade vi att det var en vägg där, och hela Dampisen var PÅ väggen! Lät väl ungefär som att vi försökte riva ridhuset.. ;) Men riktigt så illa var det inte, även om man skulle kunna tro att Dampisens egentliga avsikt var att riva mitt knä... Eller så var det hans ryttare som helt enkelt missade att man var tvungen att hålla in högerbogen?! Hmm.. tåls att fundera på den saken ;)

Red iaf igenom Fei mästerskapsprogram sen. Det gick bättre än väntat och vi hade ett jäkla flyt genom öppnorna! Slutorna var också mycket bättre än vanligt, även om hon som styr borde blir bättre på sin uppgift - STYRA! I övrigt så var programmet bra, även om jag tyckte att jag red lite slarvigt och inte hade full kontroll hela vägen. Men Emma sa att det inte syntes (vilket alla andra också alltd gör, för hur slarvigt och fult jag än rider så syns det tydligen aldrig på min ponny?!). Galoppen vart dock ganska bra. Det är bara den där sista jäkla galoppvägen på medellinjen... Jag vet inte om jag vill veta hur många som har svårt för den vägen?! Men vi gjorde om den ett par gånger och då vart det 100 gånger bättre!
I det stora hela är jag nöjd med ridpasset! Imorgon ska han bara jogga och gå framåt framåt framåt! Ska dra på en graman då så att jag får det där lilla extra med mig till på söndag! :)

Jag jobbade ju på eftermiddagen med Josephine, och vi var i ganska bra tid. När jag kom upp till stallet efter min lektion strax efter 17 så var det två hästar kvar att natta och mocka hos. Vad jag sen sysslade med har jag ingen aning om... Jos gick ner till ridhuset vid 17.30 och då hade jag smörjt mina saker och hade alltså bara dessa två hästar, spola dandy, rykta och mocka hos honom kvar. 20.30 åkte vi från stallet! Då hade jag alltså hållt på i 3 timmar?! Förstår verkligen inte vad jag sysslar med på kvällarna i stallet?! Haha!!

Imorgon ska jag som sagt jogga Dampisen och även hinna med att bada honom och putsa all utrustning. Dessutom ska vi åka upp till v-by stallet och hämta trailern och denna gången ska jag vara duktig och ta med mig sadelskåpet också! haha! Sen ska vi ta en tripp till typ Aba Ridsport eller nåt sånt, eftersom Fritzel ska åka med till e-tuna på söndag så är det lika bra jag förbereder med en stor grooming bag!! Hon klagade på mig i somras att hon var tvungen att BÄRA lindorna... Lika bra att förbereda sig ordentligt så man slipper bli halshuggen! :D

Nej, nu ska jag hänga lite med min käre vän William Shakespeare... Har visst ett arbete om honom som ska vara inlämnat kl 23.59 ikväll... Måste ju berömma mig själv som alltid är ute i så god tid, Eller?! :D


Theo <3


0.08 - där är han min fina Theotott <3


28/4 2011 ponny till salu...

Idag är han definitivt till salu.. Billig är han också, nästan gratis!
Jag tror minsann att min lille herre ville bevisa att han inte alls var någon gammal gubbe som nådde pensionsåldern inom 4 månader! Så istället for han runt som en virvelvind (5 år och hingst..) på vår lilla promenad... Eller så ville han bara bevisa för alla andra snygga 5- och 6-åringar som värmde upp på ridbanan inför tävlingen att han minsann också är ung och kul! Så vi avslutade den 15 minuter långa "promenad" vi hade hunnit med. Vi var då en boots fattigare och en nära-döden-upplevelse rikare! Vet inte om man ska kalla det att gå jämnt ut? ;)
Men eftersom prinsen fyllde år så fick han trots allt två morötter, även fast hela morotspåsen var tänkt till honom. Men han får se till att sköta sig imorgon så är resten av påsen också hans!

Åkte till v-by stallet på kvällen och red min lektion på Theotott <3 Vi var bara 4 st så vi skrittade ner till ängen först och sen red vi runt galoppbanan och avslutade med att hoppa hindrena på mitten av banan! Theotott tyckte det var superkul som vanligt! Han är verkligen en riktig liten stjärna! Dock fick han gå bakom Kexet. Kexet är väldigt liten... korsning shettis/welsh typ? Aa ni förstår kanske själva..? Men trots det så hade han lite svårt att hänga på snabba kexet när vi galopperade runt... Elelr ja, hade jag släppt fram honom hade han enkelt hunnit med, men eftersom han tappar båda bakbenen en kilometer bakom sig när man släpper fram honom för mycket så lät jag bli. Herregud, med tanke på hur framtung han blir då så hade han väl inte ens kunnat hoppa över den lilla grenen som låg på vägen.. ;)


Han kan faktiskt hoppa också, även om det ibland är svårt att tro! :)


Dandy <3

Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller min vackra prins hela 16 år!
Dock märks det inte på honom att han börjar bli lite till åren... Han tror fortfarande att han är 5 år och hingst!

Grattis världens finaste lilla ponny <3

27/4 2011

Dampisen fick sig ett lite ordentligare pass idag än igår. Jag red inne i ridhuset med förhoppningen att jag skulle kunna rida igenom programmet. I början av passet var han verkligen sjukt fin! Hade en supergalopp och ett bra tryck i traven. Sen vet jag inte riktigt vad som hände.. Det gick bara utför ;)
Men det blev iaf mycket bättre mot slutet, och vi tog oss igenom programmet utan några större missöden! Dock var det ju lite svårt att få till vägarna toppenbra, eftersom det var andra som red lektion samtidigt, men det gick bra ändå! :)

När jag var klar på Hogsta så åkte jag upp till v-by stallet för att rida lektion. Fick rida på fina Pjotter igen! Trots att han är gigantisk så är han ju inte så tungriden, vilket gör att tillomed jag klarar av honom! Han är faktiskt väldigt rolig att rida, för han visar verkligen när man gör rätt och när man gör fel. Red ju honom för cirkus två veckor sen, men idag fick jag till det mycket bättre än förra gången. Fick tillbaka honom lite mer idag utan att tappa all ärlig bjudning!

Imorgon ska Dampisen få vila så vi ska gå ut på en promenad som vanligt. tycker det är viktigt att hästarna för röra lite på sig trots allt, även om det kanske bara handlar om 20-30 minuter så får de ändå komma ut och skritta. Dessutom är det tävlingar på Hogsta, 5- och 6-års klasserna - alltså kval till Breeders och Scand. Open. Har jag tur så hinner jag kanske titta lite på några fina hästar :) Men vi får se, ska ju upp till v-by stallet och rida också ;)


Bedömningssport..

Det där med bedömningssport är kul nästan jämnt, eller?!
Låter denna bild tala för sig själv... (resultat FEI lagtävl. Hästhagen 24/4 2011)


Vet att sista proceten inte syns, men sista domaren gav 68,611% och slutprocenten blev 63,519!

Hästjakt..!

Som sagt så har vi påbörjat sökandet efter en stor häst nu. Jag ska inte påstå att vi letar jätteaktivt, men hittar vi något intressant i närheten så åker vi och kollar lixom :)
Nu på kvällen har vi varit i åkersberga och tittat på en häst - ett sto född 03. Hon är 1,70 i mkh, men känndes inte alls så stor att sitta på. Dessutom rörde hon sig lite lagom, så det var inte så extremt att sitta på.
Var en trevlig häst iaf, och fördelen är ju att hon inte är så gammal men kan ändå en hel del!

Varför har vi då börjat letat stor häst nu? Jo, förhoppningen är nämligen att vi ska hitta en bra häst innan det att vi säljer Dandy, så att jag kan ha ponny och häst paralellt och rida in mig på en häst och samtidigt ha kvar tryggheten i Dandy. Vi får väl se om det blir så, men jag hoppas det! :)

Helge på bilden!


26/4 2011

Idag var ingen jättebra dag om man säger så. Tisdag innebär ju Lussan-kurs = man får inte vara i ridhuset efter typ 13. Tur då att vi har två utebanor. Synd bara att det blåste så extremt på dressyrbanan...
Vissa dagar ger blåsten Dandy en massa energi som vi kan förvalta på ett bra sätt, medna den andra dagar gör att han blir som en tickande bomb. Och det svåra är ju att man självklart aldrig vet vad blåsten tänker göra med honom just idag!
Idag var en sådan dag då han blev en tickande bomb.. Men tack och lov lyckades jag aldrig tända eld på den!
För att få honom att spänna av så mycket som möjligt så jobbade jag i skritt i en halvtimme innan jag ens funderade på att börja trava. När jag sen började trava så var han mycket lugnare och jag kunde faktiskt rida på lite mer än vanligt, även om jag fortfarande satt och tjuvhöll lite ;)
Blev inget jättehårt pass, det kommer imorgon istället! Ska rida igenom mästerskapsprogrammet då, eftersom jag kom med i den klassen också på söndag! Eller ja, jag ska iaf försöka rida igenom programmet, det beror ju på hur mycket folk det är i ridhuset ;)

Snart ska mamsen och jag iväg på vårt hemliga lilla uppdrag, kanske återkommer ikväll med hur det gick :)

Hudik 22/4<br /> Krullis&lt;3


Bilder: MsvC V-byKommer fler...


25/4 2011

Spenderade hela dagen på välliungby och tittade på finfina hästar! Kommer ett inlägg om det med massa bilder om en stund!
Åkte iaf ut till stallet strax efter 5 eftersom jag skulle rida lektion. Dampisen hade helt sjukt mycket turbo redan från början! Hade en riktigt bra galopp också från början, så då var det mycket lättare att kunna samla ihop den sen. Så i galoppen jobbade vi med massor av tempoväxlingar för att verkligen få till en riktigt bra galopp. I traven sen var det skolor som gällde, vilket gick riktigt bra! Han sög verkligen på framåt!
När han fått pusta lite så red vi igenom Fei lagtävlansprogram, eftersom jag ska rida det på söndag. Det gick faktiskt väldigt bra och jag hade en jäkla turbo hela vägen. Dock blev han lite stark i galoppen, men Emma tyckte inte det syntes så det är ju posetivt.
Nej han känndes verkligen superfin idag! Emma frågade vad som hade hänt, varför jag helt plötsligt kom in och bara red med turbo?! "Som jag har tjatat i flera månader nu, och så bara helt plötsligt så rider du med turbo - från ingenstans?!" Tjaa.. jag insåg väl i Hudik att om man ska ha höga poäng så måste man tydligen rida fort! Tycker det är lite onödigt, har man pröjsat 200 spänn vill man ju utnyttja tiden i riduset så mycket det bara går, eller?! :D
Både Dampisen och jag är iaf galet taggade inför vår nationella debut på söndag. Eskilstuna verkar vara en bra plats för Dampis - vi vann ena klassen där förra året och Johanna vann en nationell klass på honom där för ett par år sedan ;)
Veckan ser iaf ut såhär:
Tisdag:
Rida själv
Onsdag: Jogga eller rida ut
Torsdag: Vila
Fredag: Rida lektion
Lördag: Rida igenom honom men inte rida hårt
Söndag: TÄVLING!

Imorgon ska jag och mamsen också iväg på ett litet uppdrag i Åkersberga... Kan ni gissa vad vi ska göra? :D
Dampis i e-tuna 2010


Svar;

Anonym om Hur gullig är han inte?:
har din häst alltid skydd i hagen? och jag hoppas att det där inte är hans ordinarie hage, väldigt liten. ungefär som vällingbys hagar............

Svar: Ja, min häst har alltid skydd i hagen. Boots har han gått med i ett år för att han trampar av sig skorna, men skydden satte jag på i vintras när han broddades, efetrsom han inte alltid har jättekontroll på sina små ben. Sen har det bara inte blivit av att jag har tagit av dem. Känns som en billig "försäkring" att ha skydden på i hagen, inte för att man kan undvika skador men kanske iaf förminska.
Och jo, det är hans ordinarie hage. Anledningen till att han går där är 1. för att han får gå ut direkt på morgonen (=han försöker inte ens riva stallet) och 2. Han får gå ute 3 timmar extra. Dessutom står han oftast bara still, oavsett storlek på hage/paddock. Så vad spelar det då för roll om han går i en liten?

24/4 2011

Igår jobbade jag i stallet hela dagen. Eller ja, hela dagen var kanske att ta i eftersom Clara gav mig en redig sovmorgon :D Galet Gött! Men jag valde en bra dag att jobba på eftersom det var dunderväder och det bjöds på fantastiskt god tårta! Definitivt uppskattat!
Dampisen fick iaf vila, så vi var ute och gick 45 minuter och han var faktiskt ganska snäll!

Idag har jag hängt på v-by större delen av dagen. Det var ju lokala tävlingar för häst idag och våra ryttare lyckades riktigt bra! Erkan och Max lyckades rida ihop 71% i Lc:n och hamnade på en andra placering! helt galet bra av dom ju! Fia och Max 2 blev 5:a och maggan blev typ 8:a eller nåt sånt. Annie startade DW för första gången, och det blev 64% och precis utanför placering, tätt följt av Crillebooi och Pjotter. Fritte och Jasmin red ihop 62% och var några utanför placering, tätt följt av Crillebooi och hans My little pony Gideon! Roligt att alla våra ryttare i Lc:n var i den övre halvan!
I Lb:n vet jag inte hur det gick, hann åka iväg när halva klassen hade gått. Men jag och EllenV hade ett gött funktionärsuppdrag i Lb:n.. Vi hade insläppet, vilket innebar att vi kunde sitta ute i solen och schteeeeka ordentligt! haha ;D
Dessutom var Helle från Hästhoven hos oss och sålde prylar, så jag lyckades övertala mamsen att få ett par nya vita ridbyxor och en plastrong! Galet läckert var det höhöh :D

Dampisen fick iaf en vilodag idag också. Tror faktiskt han behövde det, med tanke på hur trött han faktiskt var när vi kom hem i fredags natt! Så vi var ute och gick i 45 minuter och han dummade sig inte en endaste gång!! Duktiga lilla ponny!

Imorgon väntar också en heldag på v-by, men då är det regional för häst. Ska bli roligt att få se lite fina hästar. Bl.a. så ska Emma starta Fanelia och Vladi, Elisabeth ska rida Qui och Linnea ska starta Rachman, bara för att nämna några. Sen är det massa fler "Hogsta-kändisar" som kommer :)


Erkan och Max!
Bilden snodde jag från Erkan, men jag misstänker att det är henne mor som är fotografen ;)

Hudik 22/4


Tävling Hudiksvall 22/4 2011

Första omgången av div 1. uppland/Gävleborg!
Uppstigning vid 4.20 och iväg till stallet för att ge pållis mat och knoppa och sedan vid halv 7 ge sig av mot Glada Hudik! Resan gick iaf fort och bra och Dandy stod som ett ljus hela vägen, eller iaf tills maten tog slut.. Han är inte sen med att berätta det iaf ;)
Första klassen gick inte så jättebra. Han var seg och Lagtävlansprogrammet är ett program som verkligen inte passar honom.. Man vänder ju upp på medellinjen var och varannan minut, och vända upp på medellinjen betyder ju halt, hälsning och färdigt? Eller?! Fråga Dandy, han vet ;) Nej men han tror ju att vi är klara varje gång vi vänder upp, så då blir han ju ännu bromsigare än vanligt lixom ;) det blev iaf 63% och vi hamnade några utanför placering. Laget gick det inte heller jättebra för pga lite problem som uppstod, men vi tar igen det nästa omgång!

Jag måste erkänna att för första gången så var jag riktigt otaggad på att rida andra klassen, jag kom tillomed med förslaget att vi skulle stryka oss och åka hem eftersom han hade varit så seg i första klassen, men mamma tyckte att jag skulle rida eftersom vi ändå hade åkt så långt osv..
Men mellan klasserna så kom vi på den fantastiska idén att flytta mellanväggen i bussen så att Dandy fick som en box där inne och kunde stå lös! Behöver jag säga att han trivdes rättså bra med det? ;) Eftersom det var varmt så hade vi ju rampen nerfälld, så Dandy kunde stå och titta ut och trivdes rätt bra med livet just då ;)

Till andra klassen taggade jag upp honom så mycket jag bara kunde, och kom på ett litet knep att göra precis innan jag gick in på banan. Men det verkade funka ganska bra, för han vart inte seg fören i andra öppnan! Framsteg! ;) Det kännde lite flängit och jag kan inte påstå att jag red jättesnyggt, men Dandy springer ju stadigt på tygeln så det syns inte riktigt på samma sätt som på andra ponnyer om man säger så. Det hela räckte iaf till 62,63% och en tredjeplacering! Så där satte vi alltså vårt andra kval!! Känns riktigt skönt att äntligen ha det gjort iaf!

Sen bar det ju av hemåt, så vid 23 anlände vi till stallet. Då skulle ju allt packas upp, det skulle mockas, Dandy skulle nattas osv. Så vid 00.30 rullade vi ifrån stallet ut mot Ekerö för att lämna bussen och sen dra oss hemåt, så vi var väl hemma runt 01.30..
Lång dag med andra ord!Två oredigerade bilder. Kommer fler när jag orkar ta mig an dom...


Två bilder

Hinner inte skriva något idag heller. Har jobbat hela dagen och på kvällen var Rebban och hennes familj här på middag. Nu väntar sängen på mig eftersom jag ska vara i stallet vid halv 7 imorgon bitti...
Så länge bjuder jag på två bilder från Hudik!


Precis efter urlastning. Eftersom Dampis är så himla jobbig att sadla på tävlingsplatsen, så kom jag på den briljanta idén att sadla i bussen! Då tog det ju bara en halv minut istället för 10!! :D


Påväg hem...

Ni kan ju ovservera tiden om ni vill... Vi gick upp 4.30 imorse och nu har vi precis åkt från stallet. Dock har vi en bra stund kvar innan vi är hemma efterdom vi ska förbi och lämna bussen först... Tävlingen har uaf gått både bra och dåligt, men jag kan säga att det var helt klart värt resan och nästa helg åker vi på vår första nationella tävling, resten får ni lista ut själva! :D Vi har iaf konstaterat att Dampis gillar norrland!! Återkommer med en liten "tävlingsberättelse" imorgon kväll, för först ska jag nämligen upp och jobba hela dagen... Men clara har iaf varit snäll och gett mig sovmorgon :D underbart!!!

Hur gullig är han inte?

<3
<p>&lt;3</p>


Sämsta möjliga...

... starttider imorgon!
Jag startar första klassen 11.48, vilket bara är 40 minuter tidigare än vad vi hade räknat med. Andra klassen dock startar jag inte fören vid 18.04... Alltså det är 6 TIMMAR mellan mina starter!?!?! 6 TIMMAR!!! Stackars Dampis kommer ju aldrig orka.. Och det bästa av allt är att därefter har vi 4 timmar i bussen hem igen! Så ja, en lång dag kan man ju lugnt säga att det blir. Vi ska vara i stallet absolut senast halv 6 på morgonen, och sen lär vi vara hemma runt 23 någongång på kvällen.
Tycker det är rätt sjukt att man får så lång tid mellan starterna när dom inte ens erbjuder uppstallning. Men jag ska nog inte klaga, en av Ebborna i mitt lag har närmre 7 timmar mellan sina två starter... Tycker verkligen det är helt galet!
Både Dampisen och jag är galet taggade! Eftersom gramanen åkte på idag så är han förhoppningsvis kalasfin imorgon! :D


21/4 2011

Var i stallet vid strax efter 9 imorse, eftersom jag skulle rida lektion vid ca 9.45. Dampisen var ju ute i hagen när jag kom, så när jag skulle gå ner och hämta honom låg han där och sov! Så himla söt var han! Så jag gick in och gosade med honom en stund, innan jag var tvungen att tvinga upp honom... Han låg hellre kvar där ute :) Men det är ju skönt att han är så pass avslappnad att han tillomed kan ligga och sova ute i hagen! :)
Gjorde iaf iordning och skrittade fram länge eftersom Emma skulle komma lite senare.
När jag började värma upp känndes det inte alls så bra, men det blev bättre efter en stund. När Emma kom så satte vi på gramanen, eftersom han vart så fin dagen efter! Och han går verkligen så himla bra på gramanen!! Den sitter ju inte på för att han ska böja på nacken, utn för att jag ska kunna rida på lite mer. För när jag rider på framåt så blir han så himla stark, men med gramanen kan jag få honom mycket lättare. Dessutom blir jag lite feg när jag ska rida på framåt, framförallt när vi är på utebanan för jag tror alltid att han ska skicka av mig :P Men med gramanen på så vågar jag rida på framåt eftersom att jag då har något att ta i om han skulle dra iväg.
Han blev iaf superfin med gramanen på! Vi jobbade med att han skulle bli lite "eldigare" så att jag bara skulle behöva nudda med skänkeln så skulle han flyga fram. Det är ju sånt vi jobbar med varje gång, men ofta får man inte igenom det till 100%, och då är det bra att verkligen ta igenom det en gång. När han känndes bra framåt så gick vi in i ridhuset för att rida igenom programmet inför imorgon. Han vart lite seg i vänsterskolorna, men sen fick jag ett spö av Emma och då vart han superfin! Galoppen var väldigt bra, men jag måste ha lite mer fart för att få till den där supergaloppen som han egentligen har! Gjorde om skolorna till vänster sen när jag hade spöt, och då vart som super!
Han är så fin egentligen min lilla pluttis!
Skrittade av utomhus och sen fick Dampisen gå ut i hagen igen på en gång. Jag ska alldeles snart åka tillbaka till stallet för att bada honom och gå ut och gå en sväng.
Benet var iaf helt okej imorse men blev superfint efter att jag ridit.

Men nu är vi laddade till tusen! Första Div 1 omgången imorgon i Glada Hudik! Kommer bli kalaskul jö!! :D


Bild från augusti 2010!


20/4 2011 Musse

Åkte som sagt till stallet en sväng för att gå med Dandy. Benet var mycket finare än igår även fast han stått still i ett par timmar. Men jag tvättade rent såret och gick ut och gick 25 minuter. Dampisen var faktiskt supersnäll och skrittade på riktigt fort! Det där med att skritta fort brukar inte vara Dandys starkaste sida... T.ex. när han ska in från hagen, antingen så studsar han hela vägen upp, eller så får man släpa honom efter sig. Det finns lixom inget mellanläge!

Åkte upp till v-by stallet sen för att rida lektion på lille Musse. Gick inte alls idag (ungefär som vanligt numera..), och jag fick sitta och rida i skritt i 50 minuter. För är det något jag har lärt mig så är det att på den ponnyn börjar man inte trava förens man har fått tag om skritten. Det är lixom helt lönlöst att ens försöka sig på att trava innan han kommit loss i skritten. Och dagar då han inte kommer loss, ja då får man helt enkelt nöja sig med att sitta och skritta hela passet...
nej usch, det var inte alls roligt att rida idag. Musen är rolig när han släpper efter och går bra, men innan det är han ett jävla monster. och då kan jag tillägga att det är faktiskt inte särskilt ofta som han släpper till.. Så ni förstår kanske vart jag vill komma? Det är inte längre roligt att komma till stallet och varje vecka få börja på -1.. Nej, jag känner att Musen inte riktigt är rätt för mig, för mig är det alldeles för viktigt att det går bra (dålig egenskap...) och på en ponny som Musse så måste man verkligen kunna ta att det inte alltid går så bra.
Fia vill iaf att jag ska rida på Theo, vilket vore roligt att få göra sista månaden. Men vi får väl se.

Imorgon har jag hur mycket som helst att göra. Vet inte riktigt hur jag hade tänkt hinna med allt, men det får gå helt enkelt. Dampisen ska trimmas ordentligt inför fredagen + gå på promenad. Dessutom ska han badas och allt ska packas. Struntar faktiskt i min lektion på v-by imorgon. Har verkligen ingen motivation alls till att ens åka dit, synd bara att jag sen ska spendera en hel helg där?! Men men, det är trevliga människor och ska bli kul att se fina hästar på måndagen :)

Nu ska jag nog snart ta och dejta kudden! Är så galet trött!

Gulle <3


mot stallet!

Var i stallet mitt på dagen och red på lilla prinsen. Benet var ganska fint när jag tog in honom från hagen, och efter att jag hade ridit såg det ut precis som vanligt!
Passet gick iaf superbra! Joggade bara, fast inget lullilull-ridande. Utan det var 25 minuter intensiv ridning, + 25 minuter skritt efteråt. Hade iaf ett himla bra sug fram i handen.

Nu ska jag alldeles snart åka tillbaka till stallet för att gå en stund med Dandy och tvätta och lägga om såret. Därefter ska jag till v-by och rida lektion. Återkommer senare!
Ciao!


Daddy Cool

Dandy är ju förvisso äldst i stallet med sina 16 bast, men att han skulle vara farsa till all har jag svårt att tänka mig ;)
Daddy cool!
Dandy goes Daddy när någon är för snabb på tangenterna ;)


19/4 2011

Igår red  jag lektion på Dampisen för Emma. Han var lite smådryg och ville lixom inte riktigt komma fram till handen. Men häromdagen pratade vi om att dra på en graman när han blir sådär, bara för att hjälpa oss båda lixom. Så igår gjorde vi faktiskt det. När jag har gramanen på så vågar jag rida på mycket mer framåt, framförallt i galopp, eftersom det känns som att jag har en möjlighet att bromsa ifall han skulle bli dum. Så det gjorde ju att jag fick en mycket bättre galopp, eftersom jag verkligen måste kunna rida på och tempoväxla honom ordentligt för att få en bra galopp!
Är nöjd med att det ändå blev såpass mycket bättre från början till slut, även om inte passet i helhet var det bästa, och framförallt var det nog inte den snyggste ridningen ;)

Idag var jag i stallet vid 6.20 eftersom jag skulle jobba. Josephine skulle åka med en häst till Ultuna, så därför behövde jag vara där tidigare. Men dagen flöt på bra iaf, dock märker man ju stor skillnad när man börjar 2 timmar tidigare än vanligt. När klockan var två var jag tvärsäker på att den var fyra, men icke!
Dampisen hade ju in inplanerad vilodag idag, och tur var det eftersom han var alldeles tjock i ena bakbenet :(
Han har ett sår i karleden och troligtvis så beror svullnaden på det, efetrsom den är precis vid såret. Dock känns det rätt lugnt, eftersom svullnaden går ner betydligt när han rör på sig. Så jag var ute och gick med honom i 45 minuter. Först smörjde vi på någon salva som skulle få upp skorpan så att man kunde göra rent ordentligt, sen gick jag med honom och därefter tvättades karleden med hibiskrubb.
Gick 25 minuter till någon timme senare, och satte sedan på ett spritbandage innan nattkläderna åkte på.

Ska försöka rida lite imorgon ändå, för är han inte halt så är det bara bra att han rör på sig om svullnaden går ner då! Har dock lite svårt att bestämma mig hur jag ska "dela upp dagen". Skulle vilja åka ut och rida på förmiddagen och sedan åka tillbaka på kvällen och gå en sväng, men jag har lite andra plner för dagen... Men, pållis går alltid först! Så det får helt enkelt bli en tidig morgon trots allt! ;)

Dampisen kännde för att bli tjock i ett ben bara sådär... Men han ser inte döende ut i alla fall, och verkar inte lida särskilt mycket för den delen heller ;)
Dampisen på promenad idag!
Vi tog faktiskt årets första promenad utan täcke! :)


Monday morning

Påsklov var det ja!
Och att jag har gått och blivit sjuk är väl ingen förvånad över? Jag blir ALLTID sjuk på påskloven! En påsk när jag skulle tävla Joy, Jack och Theo, två klasser var under två dagar (2 klasser första dagen och 4 klasser andra dagen), så var jag så dunderförkyld att jag på kvällen dag 1 inte ens kunde prata. Behöver jag ens gå in på hur bra jag mådde efter dag två eller? ;)

Jag ska iaf åka till stallet snart och rida. Ska rida lektion för Emma vid 13.30 på utebanan.. Kan ju bli spännande... Men vi måste faktiskt börja träna lite på att vara ute nu, speciellt med tanke på att framrdiningen är utomhus i Hudik :P

I övrigt så ser Dandys träningsvecka ut såhär:
Måndag - träna
Tisdag - vila
Onsdag - Jogga
Torsdag - träna
Fredag - TÄVLA!
Lördag - vila
Söndag - jogga el. rida ut

17/4 2011 Programträning

Var alltås iväg på programträning på Vällingby i förmiddags.
Dandy fick gå i hagen en timme på morgonen för att han skulle bli lite piggare. Så vid halv 9 fick han komma in och knoppas. Anledningen till att jag knoppar när vi ska på programridning är för att jag vill ha allt så tävlingslikt som möjligt, eftersom det är på tävlingsbanan han lägger av!

Vi var iaf på plats en timme innan jag skulle starta, vilket var alldeles perfekt. På framridningen var Dampisen väldigt pigg och framåt och gjorde några superfina enkla byten!

Väl inne på banan så la jag ett spö på varje långsida, strax efter där öppnorna började för att jag skulle kunna plocka ett om han blev seg, vilket han okså blev. Så jag plockade ett spö redan i första öppnan. Men efter det sprang han på som en kanonkula! Men själva programmet gick över lag väldigt bra! I första öppnan stannade jag ju och tog spöt, så där fick vi en 4:a. Sen var skrittpiruett nummer två inte så bra, så där fick vi en femma och i andra enkla bytet i halvvolterna så vart han lite stark så jag tog tag lite mycket i honom så han gjorde halt, och där blev det en 4 (koeff.). Plus att jag red fel en gång.. Men i övrigt hade vi 6: or och 7: or rätt igenom!
Efteråt så pratade Pernilla och gick igenom hela protokollet och sa för varje punkt vad som var bra eller dåligt. Sen fick jag göra om skrittpiruetterna, travökningarna och vänsterskolorna. I travökningarna kan jag ju inte hålla ihop honom hela vägen, men jag fick superbra tips av Pernilla som funkade jättebra sen när jag gjorde om! Vänsteröppnan var bra, men i slutan så började jag den lite för tidigt innan jag lixom har hunnit visa honom in på linjen.
Dessutom sa hon att jag skulle rida varje väg del för del, inte alltihopa tillsammans. Alltså t.ex. i halvvolterna i galopp med enkelt byte, där ska jag tänka det i tre delar - först halvvolten, sen enkla bytet och sist halvvolten, bara för att det inte ska bli så "ihopsmetat"! Är supernöjd med hjälpen jag fick, men det var synd att jag inte kunde rida programmet utan spö..!
Totalt blev det 61,94%, vilket jag tycker var jättebra med tanke på missarna och framförallt eftersom jag hade missar där det var koeff!

Efter ritten åkte vi hem med Dandy och sen tillbaka till v-by för att städa! Vi krattade löv, skurade stolvar, skruvade stolar, sängde tidningar, bar utemöbler, klippte buskar osv! Nu börjar anläggningen äntligen se lite tävlingsredo ut! Dessutom satt jag och mamma med funktionärslistorna på eftermiddagen. Eller ja, mamma hade inte så mycket att säga till om, hon fick bara säga till om det blev del någonstans. :D

Kan även passa på att berätta att det var en bra dag för Mellanstallet idag! Emma var med Fanelia och Vladi i Täby och tävlade, och det slutade med en vinst för Fanelia och en andraplats för Vladi! Inte så dåligt med andra ord ;) Clara var också där med Noah, och även om hon inte blev placerad så fick hon sitt andra kval till MsvB.

Har inte orkat ladda ur filmen från idag och igår.. Så de kommer nog imorgon.
Har inte riktigt bestämt mig för hur veckan ska se ut, men imorgon ska jag iaf jobba kväll på v-by, tisdag är det heldag på torsdag, onsdag och torsdag är jag ledig, tävling i Hudik på fredag, heldag Hogsta på lördag och tvling söndag och måndag.. Vem har sagt att man ska ta det lugnt när det är lov lixom? ;) Helt klart överskattat!


16/4 2011

Dampisen gick bra idag. Red lektion för Emma och min lille ponny sprang foort! Nästan lite väl fort ibland, men det är lyxproblem och jag klagar inte! Har faktiskt film från idag också! Ska se om jag hinner slänga upp den imorgon, kanske tillsammans med morgondagens film från programträningen (om det går bra haha!).

Kom inte ifrån stallet fören vid strax efter 7, och vid halv 8 skulle mina kära vänner Carro, Frida, Pellen och Erkan och deras mammor komma hit och äta middag.. Så lite småstressigt blev det minst sagt, men bortsett från att Carro redan var här så var det lugnt :D

Imorgon ska vi alltså till v-by och rida program. Dock blir det inte supertidigt, vilket är väldigt skönt! Vi ska vara i stallet vid halv 8 ungefär och så ska vi åka vid 9. Har ju starttid 10.32, så det är gött :D Dampisen är laddad, Grapie är laddad! Emma tyckte att jag skulle försöka rida progrsmmet utan spö, men att jag ändå skulle ha det lättillgängligt ifall att han blir seg så kan jag bara ta det! Så vi kör på det imorgn och hoppas att vi inte behöver det alls :D

Nu ska jag ta och dejta kudden!
Natti natti!


15/4 2011

Red lektion för Emma idag på eftermiddagen. Vi var i ridhusrt och jag kan meddela att det var stört varmt...!
Värmde iaf upp först i lite trav och galopp, och det känndes helt okej. Det var inte superbra, men absolut inte dåligt. Vi började själva lektionen med att rida ökad galopp på långsidorna. Fick en hel del bra tips på hur jag skulle rida den galoppen, eftersom en hel långsida i ökad galopp är rätt många och rätt jobbiga språng för en lite nponny lixom ;)
Red igenom Fei lagtävlan sen, eftersom det är det programmet jag ska rida på söndag. Det gick över förväntan iaf! I det stora hela så var det ganska bra. I skolorna tappade han lite bjudning, men han flyttade sig väldigt bra! Galoppdelen var också ganska bra, men jag behöver träna på att få till upptagningarna från ökad galopp till samlad galopp lite fortare, och så behöver vi träna på att få till serpentinbågarna i galopp. Att rida 6 serpentiner istället för 3, som man gör i de andra program jag har ridit, är inte så lätt. Man måste ju hitta nya avstånd och sånt för att få bågarna jämna. När jag rider 3 bågar så vet jag precis hur långt emellan bokstäverna jag ska vara när jag passerar meddellinjen, och när jag kommer till tävlingsplatsen brukar jag försöka hitta bra punkter att sedan fokusera på när jag rider programmet för att få bågarna lika stora :)
Det enda som inte var så bra var sista uppvändningen, där han stannade själv vid x. Så då fick jag trycka till honom och göra halten längre fram och då blev det inte så bra ;) Dessutom fick vi inte riktigt till travökningarna, eller vi lyckades snarare inte hålla ihop hela vägen. Men det är bara fortsätta träna för att få till det där sista, för det är ju saker som vi egentligen kan men bara behöver träna lite mer på och hitta känslan i!
När jag hade ridit igenom hela programmet så gjorde vi om skolorna och då vart dom superbra! Så det bådar gott inför söndagen.

På söndag ska vi ju som sagt åka till v-by för att rida program. Det är Pernilla Jennesäter som dömer, och det ska bli roligt att visa upp Dandy för henne igen. Hon såg ju när jag red mitt allra första program på honom (när hon fick Dandy att slänga va mig.. :P ) och så såg hon en gång förra våren när jag red min allra första La på honom. Så det ska bli kul att visa upp honom nu när vi kommit ännu ett steg längre! :)


Dandy och Frida i E-tuna 2010!


Vägen mot målet...

Just nu känns mitt mål för det här året rätt långt borta. Jag la ju upp som mål att jag skulle kvala till SM, men med tanke på allt som ändå har varit det här året så känns det ganska långt bort.
Även om vi har haft långt ifrån lika mycket problem som vi hade förra året, så har det ändå ställt till så himla mycket. Bara själva grejen att han faktiskt har haft ont har ju gjort att vi inte har kunnat prestera så bra som vi egentligen kan. Att han sen fick 4 veckors karenstid gjorde ju inte det hela lättare. Det innabar att jag missade två "viktiga" tävlingar ( en tävling är för mig aldrig VIKTIG, eftersom jag inte direkt ser det som något krav sas).
Nu känns han fräschare och bättre än någonsin, men vi har trots allt en bra bit kvar. För det första ska vi ta vårt andra kval till nationellt. Nu ska vi ju åka til Glada Hudik nästa fredag och där har de en regional P1:a, så förhoppningen är att vi ska lyckas kvala där!
Men oavsett om vi tar ett kval eller inte, så kommer vi ändå inte kunna rida nationellt fören i juni. Det finns en nationell i e-tuna 1 maj, men den är full. Sen finns det en nationell i Mantorp 13-15 maj, men den är också full. Nästa tänkbara är i Vansbro 4-5 juni, men 4 juni har vi div 1 final.
Det är inte ofta som jag känner att mina mål är onåbara, men just nu känns det faktiskt så. Dock ska ett mål alltid vara 50% uppnåbart, vilket det fortfarande är. Och vi har ju ett mål på vägen - att faktiskt kvala till nationellt.
Men man kan ju alltid hoppas på att t.ex. Djursholm eller Sjövillan (bara för att de har så pass många ryttare i de nationella klasserna) får för sig att de inte tänker låta sina ponnyryttare rida nationellt längre (a) Nej jag bara skoja!

Men som sagt, bara att vi lyckas kvala till nationellt är ju ett mål, och med tanke på hur otroligt fantastiskt förra året var (not) så kan man ju lugnt säga att vi "ligger lite efter". Hade han bara varit frisk, eller att vi iaf hade hittat felet lite tidigare, så hade vi kanske redan varit uppe på den nivån! Nu ska man inte vara säker på att det hade varit så, men det låter ju troligare än att han kommer upp på den nivån när han inte är frisk ;) Och med tanke på vilka fantastisk duktiga tränare jag har möjlighet att rida för så hoppas jag verkligen att det kan ske ett litet under och vi lyckas kvala iaf!
Men ja, just nu känns det ganska omöjligt om man säger så..!


14/4 2011 MusseMus

Åkte som sagt till stallet på kvällen för att rida MusseMus! Eller först mötte jag ju upp Frida, Pellen och Pernilla vid statoil och vi köpte glass som vi sen åt i solen! Sen skjutsade Frida mig på pakethållaren upp till stallet :D Gött att slippa promenera!

Vi skrittade först ett varv runt galoppbanan och sen gick vi in i paddocken och red. Musse var hemsk i början, alltså verkligen ett pain in the ass! Det släppte dock ganska mycket och på slutet blev han ganska avspänd iaf. Dock hade jag ungefär hela hästen i handen, och även om det vart liiite bättre så vart det aldrig så bra som jag ville ha det. Dessutom har jag helt slutat rida i galopp nu av någon anledning... Den är så himla svår när jag inte har 100% hjälp, så då blir det att jag avstår den. För om jag rider i galopp när han inte är avspänd i traven så blir det bara pannkaka på en gång. Rider jag i galopp när han är avspänd i traven så är jag så rädd att förstöra det. Det blir ju lså att jag mesrider lite för mycket.. För jag vill ju att vi ska ta oss framåt, men jag är rädd att förstöra det vi har jobbat oss fram till!
Det är inte lätt det där.. Jag skulle ungefär behöva rida varje dag för att verkligen få till det, men nu går ju inte det varken för mig eller för ridskolan ;) Dock känns det skönt att jag inte ska tävla honom i påsk eftersom det inte har gått så bra på sistone lixom! ;)

Efter vi hade ridit så skyndade vi oss att göra iordning hästarna för att sen ge oss ner till Grimsta fältet för att springa(gå..) Ljusruset! Haha jag, Pellen och Pillan sprang på rakt spår och gick i uppförsbackarna (och tog sats i nerförsbackarn.. (a) ). När vi kom i mål fick vi dock varken banan eller dricka (ledsna cheeyeer!), men vi fick istället tre gratis tränigspass på World Class! Inte helt fel!

´Slutligen åkte jag och Mamsen ut till stallet för att klä på Dandy och ge honom nytt vatten eftersom jag inte hann byta det imorse.

Imorgon står först skolan på schemat, därefter blir det jobb på eftermiddagen och sen ska jag rida lektion!


14/4 2011

Var ju uppe i stallet imorse och red på Dampisen. Han skötte sig ganska bra, men han var ju lite seg eftersom han inte hade gått i hagen innan. Han blir alltid lite segare då, men det är inte alls lika mycket längre :) Joggade iaf bara i ca 30 minuter och red mycket övergångar från och till alla olika gångarter. Han gjorde några superfina övergångar från galopp till trav, som brukar vara den svåraste övergången!
Skrittade av en sväng ute och sen fick Dandy sig ett ordentligt vårbad. Han skötte sig väldigt bra, utom när jag skulle spola ansiktet.. Finns nog inte mycket han ogillar så mycket som att få huvudet spolat ;)
När jag ställde in honom så kastade han sig ner i spånet och rullade. D'refter fick han nått jäkla spel.. Han stod i boxen och bockade och sparkade bakut! Han gjorde så när vi var i Högbo, men jag har ingen aning om vad det beror på! Någon som vet?

Nu ska jag snart ta och plocka ihop mina saker och ta mig ner till statiol. Ska möta upp Frida, Pellen och pernilla där och så blir det lite glass innan jag åker pakethållare till stallet.. :D

Återkommer ikväll!
sooooo long!


13/4 2011

Dampisen fick vila idag också ju. Trodde inte att jag skulle hinna rida, vilket jag faktiskt hade hunnit men eftersom jag inte hade med mig några ridkläder så vart det ju lite svårt ;)
Dampisen fick iaf gå en promenad, först ute, sen inne och sist ute. Eftersom han inte skötte sig när jag gick ute så gick jag in i ridhuset, gick där 15 minuter och sen gick vi ut igen. Då var han snällare, men inte helt lugn ;) Eftersom jag hade så mycket tid över efteråt så gjorde jag sånt som jag inte hinner annars, typ som att smörja grimman och ledtränset och rykta lite extra länge. Dessutom fick prinsen på sig ett lite tunnare täcke idag! Hade egentligen behövt byta för flera dagar sen, men eftersom jag åker direkt från skolan så blir det ju lite svårt att släpa med sig ett hästtäcke dit lixom ;) Men idag tog papsen med sig det när han kom och hämtade mig.

Åkte direkt upp till v-by stallet efteråt eftersom jag skulle rida lektion. Men idag var det minsann ingen liten MusBus som skulle springa, utan det var store Pjotter! Pjotter är väldigt känslig och lyhörd, men ganska spänd och jävligt stor :P Det gick iaf ganska bra, iaf med tanke på hur ovan jag ändå är vid att rida hästar i den storleken. Det är ju lite skillnad mot att rida ihop en liten ponny :P
Jag misstnker att det var annie som gjorde listan och att hon efter söndagens besök på Gömmargården insett att jag nog borde träna lite på att rida stor häst.. heheh :D Nä men det var iaf kul, och framförallt roligt att man kunde hänga med på övningarna! Det är ju lite svårt på MusseMus om man säger så ;)

Imorgon ska jag upp och rida Dandy på morgonen. Dock behöver jag inte vara där jättetidigt eftersom jag tydligen inte började fören vid 13! Dock ska jag vara där rättså tidigt ändå, för jag tänkte passa på att bada min lilla prins! Ett vårbad är definitivt något han behöver just nu... ;)
Sen ska jag ju rida lektion på kvällen som vanligt, och därefter hoppas jag att jag kan få med mig några från stallet och springa "Ljusruset"! (Ljusruset är en tävling mellan 3 olika motionsspår (Grimsta, Viksjö och typ Järva?) där man springer 3 km. Det spår där flest antal deltagare går i mål vinner, och priset är att få spåret ännu bättre upplyst!)

Karro har ridit på stooor hest :D
Bevis på att hästen faktiskt är stor! :D
Men ni kan ignorera min fantastsika hållning... ;)


Textkommunikation

Veckans roligaste lektion, helt klart! Kan ju förvisso bero på att Gunnar är rolig och kommer med stört sköna kommentarer då och då. Inte blir det ju sämre av att han då och då bjuder på hembakat fika och berättar roliga historier :D
Iaf så handlar veckans arbete om mobbing. En text på 400-450 ord ska skrivas om mobbing. Är uppe på 320 ord just nu och har en halvtimme kvar av lektionen, så nog ska jag hinna klart trots allt (för en gångs skull!!).
Därefter har jag en trevlig håltimme på typ 3,5 timme. Så då ska vi passa på att plugga matte inför dagens hemska prov...

I eftermiddag ska jag ut till stallet och prommenera med Dandy eftersom jag inte hinner rida. Ska ju vara på v-by vid 8 för att rida lektion halv 9 ;)


12/4 2011

Var som sagt i stallet innan skolan och gick en prommenad med dandy. Han var lite väl pigg stundtals och inte alls lika snäll som han varit sista tiden. Men det kan ju inte gå bra jämt lixom ;) Sitter iaf i skolan nu och har två lektioner kvar innan jag slutar. Därefter ska jag alltså till vby stallet och jobba. Och eftersom jag skriver från Iphonen så får ni ingen bild, för det förstår jag inte hur man gör :D

11/4 2011

Premiärtur för iår på utebanan bland myggen blev det idag! Galet varmt (höll fasiken på att svettas ihjäl när jag red i en tunn tjocktröja..) och galet mycket mygg!
Skulle rida lektion för Emma idag vid 18, men hon hade lyckats säga fel tid till mig och egentligen skulle jag inte rida fören kvart i 7. Men när Emma kom ner vid 10 över 6 så hade jag ju redan börjat värma upp, så då var det ju ingen idé att vänta.
Jag red iaf på utebanan (för första gången iår!!) och eftersom Emma hade lektion där nere så kunde hon slinka in med några kommentarer då och då. Dampisen var iaf stört pigg och framåt! Han försökte även börja bock några gånger, men han lyckades inte riktigt. Jag var för snabb för honom (för en gångs skull!!) ;)
Eftersom han var sådär pigg och på hugget så vågade jag inte riktigt gå på honom ordentligt, framförallt inte i galoppen. I traven fick jag stundtals en SUPERTRAV, medans det vart lite mesridning i galoppen. Men man får tänka på att det var första gången för iår som vi var ute och red, och det i kombination av att han var pigg gjorde ju att han blev lite spänd och på hugget! Dessutom var det ju en jäkla massa mygg redan!!
Emma tyckte iaf att han såg väldigt fin ut, och att det var bra att han var så pigg och framåt! Jag håller verkligen med, men jag tycker allt han kan nöja sig med att spriga på marken, inte öva konster i luften! ;)

Imorgon får Dandy vila som vanligt eftersom jag jobbar på v-by. Så jag ska ut på morgonen och gå med honom. Vill egentligen inte åka dit på morgonen, eftersom jag har nationella i engelska imorgon (muntliga delen iaf tack och lov!) och jag blir alltid så himla trött på tisdagseftermiddagar om jag har varit i stallet på morgonen :P Men eftersom jag jobbar på kvällen så har jag inte så mycket till val ;)


Ändrade planer!

Jag ska ju som sagt rida med Knivstaortens div 1 lag nu i vår, men jag valde att avstå första omgången i Hudik 22/4 eftersom jag inte trodde att Dandy skulle vara tillräckligt igång och välriden för att kunna prestera bra då. Men det verkar som att jag har fel, för fortsätter han gå såhär som han gör nu så kommer jag sopa banan med dom andra! Haha nej, skämt o sido! ;) Men går han bara såhär så är det inte så svårt att få till en bra känsla på banan och kanske skrapa ihop några poäng iaf ;)
Så därför har jag nu, efter lite velande fram och tillbaka, bestämt mig för att vänta lite med Musses tävlingsdebut och istället åka till Hudik 22 april! Jag pratade med MariAnne i Knivsta, och de ville gärna att jag skulle vara med och rida även den omgången om jag själv ville. Så ja, nu blir det så!
Så den 22 april styr vi de 30 milen upp till Hudik för att starta Lag03 och La:p1, vilket alltså innebär en kvalchans! Det var faktiskt också lite anledningen till att jag valde att åka till Hudik, för jag känner att ska jag lyckas kvala så är det på tiden att man börjar kämpa lite  ;) Nej men med tanke på att han känns så bra nu så känns det som att det är nu vi har chansen!Såhär ser det alltså ut just nu! :)


10/4 2011

Började dagen med att åja upp till v-by stallet och rida på lilla MusseMus! Egentligen skulle ju vi rida halv 1, men annie sa att jag kunde rida vid halv 11 istället. Musen gick iaf bättre än vad han gjort senaste tiden. Dock är det så svårt eftersom att han inte tar högerskänkeln för fem öre. Men annie tyckte jag skulle sätta på mig ett par längre sporrar någon dag och testa om han tog den bättre då. Så ja, jag fr väl prova det nästa gång :)

Därefter åkte vi direkt ut till Dampisen som skulle få sig ett träningspass, fast ett lite lugnare sådant eftersom han gick så bra igår och ska gå imorgon också. Han skötte sig iaf väldigt bra och var verkligen superfin, framförallt i traven! Känns verkligen att behandlingarna vi har gjort nu har hjälpt! För så framåt och arbetsvillig som han är nu har han aldrig varit tidigare!
Red som sagt lite lugnt, utan att bara lulla runt. Jobbade lite med avsaktningar från galopp, både till skritt och trav. Dom vart mycket bättre idag än vad dom var igår, men det berodde väl främst på att jag överlag hade en bättre galopp idag än vad jag hade igår. Avslutade med att skritta ut en sväng.

Nu ska jag och mami snart åka till gömmargården. Vad vi ska göra där, det får ni se ;)
Återkommer lite senare!


Hästarna jag tävlar / har tävlat

Anonym om 8/4 2011:
Kan du inte skriva ett inlägg om alla olika hästar du tävlar/har tävlat? :)Ja vi får väl börja med min första stjärna, nämligen lilla Joy! Henne tävlade jag under nästan 4 år i Lc-Lb dressyr (vi red faktiskt La några gånger också, med som mest 59% på en programträning :P) och Ld-Lc hoppning. Hon var väl kanske ingen perfekt tävlingsponny eftersom hon alltid var rädd för läktaren och avskydde applåder! När det gällde hoppningen så var hon super på träning och stannade ALDRIG, men såfort det var tävling så stannade vi ut oss på ungefär tredje hindret!


Därefter kom lilla Theotott (eller ja, under tiden jag tävlade Joy så tävlade jag Theo också). Han hade ju bara tävlat en gång tidigare med Linda, så där handlade det mer om att lära honom visa upp sig. och jag måste erkänna att vi lyckades rätt bra. Honom tävlade jag också Lc-Lb dressyr på. Som mest var vi uppe på 69% i Lc och 66% i Lb, och vi lyckades faktiskt knipa två placeringar tillsammans under de åren jag tävlade honom.

Theo på sin allra första externa tävling!

Samtidigt som jag tävlade både Joy och Theo så var även Jack mitt lilla projekt. Honom red och tävlade jag under hela våren 2009. Vi startade Lc-Lb dressyr och när han väl släppte till så var han riktigt fin! Vi placerade oss på vår första lokala start tillsammans och på klubbstarter var vi alltid över 60%. Men här kan vi prata om svår ponny, ingenting var enkelt på denna lilla herre när det kom till tävling!

Jack i Solna 2009

Därefter kom ju då min fina lilla Dampis, som jag har startat upp till La:p1 dressyr på. Han är ju en stjärna, men ingen lätt sådan. Alla dessa skador har ju dessutom satt lite stopp för oss, men nu är vi pågång och jag hoppas vi kan nå hela vägen fram!

Vår första tävling tillsammans, Gömmargården oktober 2009

I höstas red och tävlade jag ju på fina Kim. Det var nog den svåraste ponnyn jag har tävlat, men han var väldigt snygg att se på när han spände av och gav efter. Vi gjorde en lokal start tillsammans, Allsvenskan div 2:2 som gick i Lb:1. Det gick väl inte jättebra, men trots de 56% vi red ihop så var jag nöjd över att vi haed tagit oss igenom programmet utan att han dummade sig!


Det senaste tillskottet i samlingen är ju lilla Musse! Han är ett riktigt litet projekt, och vi får väl se om vi hinner göra någon lokal start innan vi är klara med varandra. Musen är iaf en fin och stadig ponny när han släpper efter, men innan han släpper så är han ett riktigt monster som ser ut som en säl! Vi har iaf gjort två starter tillsammans, en på KM 2010 där vi blev trea på 59% och en på en klubbtävling i mars iår. Då gick han Lc:1 på 61%, vilket var väldigt bra eftersom vi inte alls var på topp den dagen!


Så ja, där har ni de hästar och ponnyer jag har tävlat genom åren! Det har gått väldigt mycket upp och ner med allihopa, men jag är trots allt väldigt glad över att jag har fått rida och tävla på så fina hästar som jag har fått göra! Allihopa är verkligen fina, men så fruktansvärt svåra! Men jag har lärt mig väldigt mycket av dom allihopa!


What´s going on?


Mm, vad är det egentligen som händer här? Svaret får ni imorgon!
Iaf känndes Pellens kommentar lite småbra! Haha med tanke på att ingen någonsin har sagt ordet (eller ett ord som skulle kunna närma sig) vuxen till mig! haha!


9/4 2011

Idag tror jag minsann att någon hade bytt ut min ponny, för han var verkligen superfin!
Började rida med ett spö, men eftersom han blir så spänd i galoppen om jag har det så la jag ifrån mig det när vi kommit igång och fått lite fart!
Därefter vart han verkligen super! Han bjöd framåt och jag kunde göra både skänkelvikningar och skolor utan minsta lilla protest! Egentligen var väl inte allt så perfekt som det kanske låter, men i jämförelse med hur det har varit så var han verkligen på topp idag. Red även lite serpentiner i galopp med förvänd, vilket gick riktigt bra. Det enda som inte var riktigt på topp var skritten och de enkla bytena, men jag kan ju inte förvänta mig att ALLT ska vara kalasbra på en gång ;)
Imorgon ska jag rida lite på min fina lilla häst, och eventuellt ska jag åka och rida på Musen också. Tror inte att jag hinner, men vi får se. Det vart nämligen så himla dumt eftersom jag skulle rida honom halv 1 isf. Och Dandy går ju i hagen på morgonen, och antingen kommer han in 10 eller 12. I vilket fall så hinner jag varken rida innan eller efter, och Dampis kommer alltid i första hand. Så då får jag väl helt enkelt avstå Musses träning. Väldigt synd eftersom jag har varit ledig hela den här helgen och haft all världens tid. Men men, what to do?


Bilderna är tagna för ca 3 veckor sedan, men helt ovisade :)


Bilder: Vällingby Jul 2010


Joy

Pytte

Eloge

Duni

Musse

Musse

DW

Danni

DW


8/4 2011

Åkte ut till lilla Dampis direkt efter skolan. Hade tänkt åka hem och ge mig ut och springa först, men jag orkade inte ;)
Dandy var iaf ganska pigg och framåt när jag red. Han travade inte alls med lika korta steg idag som igår, utan kom mer genom kroppen nu. Dock tar han inte högerskänkeln utan går hela tiden och trycker sig mot den.. men det är bara jobba bort ;)
Överlag så känndes han som sagt mycket bättre idag än igår, så imorgon ska jag rida på lite mer som vanligt. Imorgon är jag ju dessutom ledig! Superskönt verkligen med tanke på att jag är ledig på söndag också. Hade tänkt att jag kanske skulle kunna träna lite på Musse då i helgen, men det verkar inte som att vi ska ha några träningar. Så istället ska faktiskt jag ut och övningsköra för typ första gången! Haha jag har faktiskt kört två gånger förut, men det var typ 2 år sen :P

Nu ska jag snart träffa min käre vän Frida och så ska vi ut och käka och eventuellt gå på bio om vi hittar något bra att se på ;)


7/4 2011

Joggade lite på min lilla prins idag. Han skötte sig ytterst bra och var väldigt pigg och framåt!
Dock travade han med väääldigt korta steg i början, men det vart mycket bättre mot slutet. Jag tror det är precis som på oss människor, att det känns ovant att arbeta med andra muskler och då kan rörelsemönstret förändras lite. Det sa iaf kiropraktorn som knäckte loss mig för ett år sedan. Han sa också att man kunde få ont i musklerna som inte var vana vid att arbeta när något sitter fast. Enligt honom tog det 1-2 dagar innan kroppen kännde sig helt återsälld, så jag tror och hoppas att det är så på hästarna också ;)
Ska iaf jogga Dandy imorgon också. Kicki sa ju att jag kunde jogga honom en eller två dagar, beroende på hur han känndes. Men eftersom han var lite så idag så joggar jag imrogn också. Har ju ändå inga tävlingar eller så fören i maj, så då känns det bara dumt att stressa igång ;)

Nu ska jag alldeles strax åka upp till v-by stalelt och rida på fina MusseMus!


Dampis i Täby, 27/2 2011


Musse Mustang 6/4 2011

Red ju min lektion på Musse på kvällen som vanligt igår. I början var han helt okej, men när affro började krångla och stå inne på mitten och sparka så vart han skitspänd! nackdelen då (eller kanske fördelen?!) är att det inte syns, det känns bara. Jag tittade i spegelen när jag red förbi, och det såg ut precis som vanligt fast jag kände qatt han sprang på nålar.
Vi tränade lite på serpentinbågar i trav med skrittövergångar över meddellinjen, vilket gick riktigt bra. han trängde mot högerskänkeln första gången i första högerbågen, men efter en liten tillsägelse med den så skötte han sig jättebra! vi fick faktiskt till några riktigt bra avsaktningar. men eftersom han började spänna av väldigt mycket i bågarna så gick det att göra övergångar, för det funkar bara när han är så avspänd!
Sen spände han dock till som fasen i galoppen när vi skulle rida galoppvägen i Lc:n, så jag gjorde bara det en gång och sen red jag samma väg fast i trav istället. När han spänner till så mycket i galoppen så behöver jag fortfarande så mycket hjälp, vilket är svårt att få när man är så många i en grupp. Traven klarar jag av att lösa ganska bra själv nu, men galoppen är fortfarande så svår!
Så efter galoppen red jag bara i trav och försökte verkligen få honom att spänna av, vilket faktiskt lyckades ganska bra!
Jag är faktiskt väldigt nöjd med lektionen, framförallt med mig själv! ( :O ) Att  jag hade tålamodet att verkligen rida ur det svåra och ta oss igenom spänningarna! Jag som brukar ge upp efter 1+ minuter om det inte går som jag vill, men idag bestämde jag mig verkligen för att ta mig igenom det där svåra!
Så nu är jag faktiskt väldigt taggad på att rida ikväll! Dock hinner jag nog inte till min lektion kl 18, så jag får nog rida kl 20 istället ;)


Lilla silverhingsten på KM i somras :)


6/4 2011

Idag vart det en total makeover för Dampisens del. Vid 12 fick han träffa kiropraktorn som knäckte loss honom ungefär överallt! Hon knäckte käken, nacken, armbågen och bäckenet och avslutade sedan med att sätta nålar i rygg och nacke! Men det hon sa var positivt, och Dandy verkade inte döende om man säger så ;)
Så nu ska han joggas imorgon och eventuellt på fredag också, det beror lite på hur han känns. Känns han bra så kan han gå som vanligt då, men annars blir det som vanligt på lördag igen!
Vid halv 5 var jag tillbaka ut i stallet igen för att hovslagaren skulle komma vid 5. Han skodde Dandy och nu åkte äntligen broddarna av också! :)

nu ska jag alldeles snart åka upp till v-by stallet för att rida lektion på MusseMustang! Vet inte om jag hinenr slänga upp något inlägg om det träningspasset ikväll, annars får ni vänta till imorgon helt enkelt ;)

Dandy the nåldyna!! ;)
Dandy the nåldyna ;)


Hektisk dag..

Denna dag blir relativt hektisk om man säger så.
Just nu är jag antagligen påväg till skolan (tidsintällning for the win!) för att gå på min första lektion. Måste gå typ 40 minuter tidigare för att åka till stallet eftersom Dandy ska till kiropraktorn runt 12 ungefär.
13.30 ska jag vara tillbaka i skolan eftersom jag har idrott. Efter idrotten har jag bara matte, men jag måste gå 20 minuter tidigare från den eftersom hovslagaren kommer ut och skor Dandy vid 17. Därefter blir det raka vägen till v-by stallet för att rida min lektion på MusseMus!
Förhoppningsvis är jag väl hemma runt 22.15 igen.
Blir mycket åkande fram och tillbaka, och mamsen var tvungen att ta lite ledigt för att kunna skjutsa mig till stallet så jag skulle hinna tillbaka till skolan i tid. För trots allt går ju tyvärr skolan först. Även om jag kanske inte är den mest aktiva eleven, så kan man ju iaf låtsas att man är det genom att åtminstonde försöka komma i tid till lektionerna ;)


5/4 2011

Hade ändrat mig lite och planerat att rida en sväng på Dandy idag, eftersom kiropraktorn kommer redan imorgon istället. Men jag var inte i stallet fören vid halv ett, och det blir upptaget för lussan kurs halv två, så då skulle jag inte hinna rida. 
Istället gick jag och Maria ut på en promenad med Dandy och Raggan. Istället för att gå på de tråkiga vägarna så gick vi en sväng i skogen, alltså SKOGEN! På vägen bort gick det bra, vägen hem gick kanske inte riktigt lika bra... Vi kom lixom inte ut ur skogen! Det slutade med att vi typ fick gå upp på ett berg (där Dandy fick lite flipp.. Kul att hästen blir knäpp precis där...!) och sedan hitta en väg tillbaka! :P Men hästarna skötte sig bra och Dandy var bara dum 2-3 gånger!
När vi gick fick jag dock ett förjävla skoskav av mina gummihapper. Det gjorde dock inte så ont att jag inte kunde fortsätta gå i dom, så jag gick glatt på. När vi kom tillbaka till stallet så mockade jag åt dandy, ryktade och fixade klart det sista. När jag sedan skulle byta skor för att åka hem så upptäcker jag att hela strumpan är alldeles nerblodad.. Freeeesch!!!

Åkte iaf direkt upp till v-by stallet och red lite på MusseMus! Han började med att vara dum för att han var ensam i ridhuset, sen blev han snäll när Annie kom in med Sockan, sen blev han dum när dom gick ut men avslutade sedan med att vara snäll igen, utan att det var en annan häst där inne!! Duktig han är lilla Mustangen ;) Nej men han var väldigt fin i traven men redigt dum i galoppen, för att sammanfatta allt kort ;) Dock löste sig galoppen och han galopperade på fint ett varv åt varje håll :) Känner verkligen att jag börjar hitta knapparna mer och mer för varje gång nu, och han är mer och mer sammarbetsvillig! Tänk om jag hade haft ett helt år till på mig, då hade vi ju sopat banorna med alla andra! Varför måste man bli gammal så fort för?? ;)

Imorgon blir det en hektisk dag för min del, håll tummarna för att allt går enligt min planering ;)

Musse Mustang!!
MusseMustang efter dagens lilla pass!

<p>Bebis &lt;3</p>
Och så lilla Dampisen som står så snällt när han får benan spolade! :)


4/4 2011

Dampisen har faktiskt sprungit väldigt snällt idag! I början var han lite seg, men det vart hundra gånger bättre och på slutet hade jag nästan lite svårt att bromsa! Älskar när han är så pigg och alert!
Galopperade gjorde han faktiskt väldigt bra idag, även om det vart lite dålig takt stundtals, men när det väl var bra så var det VÄLDIGT bra!
Red i en halvtimme ungefär, men red mycket i skritt. Ska rida lite mer de sista dagarna nu innan kiropraktorn kommer på torsdag.
Eftersom vi skrittade ut en sväng efter ridpasset så vart han ju självklart lerig (även om han undviker lera och vattenpölar så gott han kan.. ), så jag tog ut honom till spolplattan när vi kom upp. För ett år sedan krävdes det rejält med övertalning för att han öht skulle gå i närheten av något som skulle kunna likna en spolspilta. Han är ju definitivt inte rädd för det, men han gillar inte att bli spolad. Numera går han dock in i vilken spolspilta som helst utan minsta lilla protest (eller ja, en gång har det hänt att han inte velat gå in de sista 4 månaderna). Eftersom det inte finns några linor att sätta fast hästen på spolplattan, så fick Dandy helt enkelt stå själv. Trodde verkligen jag skulle behöva stå och hålla i honom för att han inte skulle gå ut, men han stod väldigt snällt ändå! Visst står han och lyfter hovarna hela tiden, men han står ändå kvar!

Imorgon slutar jag skolan redan vid 11 så då ska jag ut till Dandy. Tror dock att han får vila imorgon trots allt eftersom han har gått en hel vecka nu. Även om han inte har gått hårt, så har han varit i ridhuset precis varje dag. Så imorgon ska vi försöka gå en sväng utomhus om det inte spöregnar!
Därefter ska jag ta mig upp till v-by och eventuellt rida lite på MusseMus innan jag ska jobba. Vi får se vad som hinns med helt enkelt! :)


Theo!

Tv4, 25 april!
Är man stjärna så är man ;)(erkänn att sista bilden är grymt bra?! Visst är jag en fantastisk fotograf? :O Elleeeeer?? ;) haha!;) )


3 hästar senare

Jag började denna dag med att hjälpa till på märkesdressyren på v-by. Satt som skrivare, och eftersom bedömningsgrupperna är så långa i märkesprogrammen så hann man ju se rätt mycket, och det var helt sjukt vad duktiga de flesta barnen var! Tänk om jag också hade suttit så snyggt som vissa av dem gör när jag var så liten!
När det var klart vid 11 så red jag MusseMus, som inte alls kännde för att samarbeta idag. Han har ju inte gått sen i onsdags eftersom han har varit ofräsch, så idag var han redigt pigg, förjävla stel och riktigt grisig i munnen. En häst som Musse fungerar inte när han inte har gått på ett par dagar.
Så ja, jag kan inte påstå att jag är jättemotiverad att tävla om 3 veckor, speciellt med tanke på att jag nog inte kommer hinna rida honom alls nästa vecka. På onsdag måste jag nämligen rida Dandy (brukar ju låta honom vila onsdagar för att jag ska hinna rida Musse) och på torsdag kommer kiropraktorn så då hinner jag nog inte heller till min lektion. Var tredje vecka har jag ju specialidrott på torsdagmorgnar och de andra veckorna börjar jag inte fören halv 12, så då brukar jag hinna med att rida på morgonen. Men oturligt nog så hade jag specialidrott den här veckan, annars hade jag ju kunnat rida Musen på morgonen. Och helgen är dessvärre också fullbokad redan.

Iaf, direkt därefter åkte vi ut till Dampis. När vi var påväg till ridhuset så sprang CM som en galning i sin paddock, vilket självklart triggade upp Dandy. Så ja, han bockade ungefär hela vägen ner till ridhuset. Och jag kan inte påstå att det blev bättre när han väl kom in i ridhuset... Helt knäpp var han! Tvekade faktiskt en stund på om jag verkligen vågade rida ( :P ) Men jag insåg att jag var nog så illa tvungen, för skulle jag inte rida idag så skulle han säkert vara ännu värre imorgon. Men han skötte sig iaf ganska bra! Pigg och framåt men var aldrig dum!

När vi var klara med Dampisen åkte vi iväg på vårt hemliga lilla "uppdrag"... Det var nämligen så att vi åkte till Uppsala för att titta på en häst! Jag är ju 18 så det är ju mitt sista ponnyår, och därför har vi nu börjat jakten på stor häst. känns faktiskt skönt att börja i tid, för nu behöver vi inte känna någon stress att hitta en häst, utan vi har ju faktiskt ett helt år på oss att hitta "den rätta"!

Imorgon ska jag först till skolan och ha en lektion (eller ja, vi får väl se.. Den har nämligen varit inställd de senaste typ 4 veckorna..). Därefter ska jag ut till Dampisen och rida lite på honom, och sen är det tyfligen plugg som står på schemat..


Gammal bild på min fina prins!


Östertorps Kim

Idag är det 4 månader sedan min finaste lilla Kim flyttade hela vägen ner till Skåne.
Det går inte en dag utan att jag tänker på honom och undrar hur han mår eller vart han bor nu.
Han var så speciell.
Fina fina Kim <3


Drömhästen - finns den?

Ja, det gör den!
I somras när jag började jobba på Hogsta och såg lilla Qui gå för första gången så insåg jag att det var min drömhäst, på riktigt! Där kan vi prata om hästen som har allt! Hon rör sig trevligt utan att det blir så mycket att det inte går att sitta på henne. Hon är otroligt snäll i ALL hantering och supersnäll att rida ut på utan att bli tråkig, för hon är väldigt pigg och vaken men skulle aldrig får för sig att göra något dumt! Dessutom är hon så otroligt okomplicerad och välvillig! 
Idag fick jag rida på denna lilla pärla, och då insåg jag ännu mer att det där verkligen är min drömhäst! Det var egentligen inte meningen att jag skulle rida på henne utan bara skulle leda fram henne innan Emma skulle rida. Men så var Emma lite sen så då tyckte hon att jag kunde sitta upp och skritta henne i ridhuset. Så när jag hade skrittat en stund sa hon att jag kunde börja trava henne och värma upp lite. Eftersom tanken bara var att jag skulle gå så hade jag ingentng annat än gummistövlar på fossingarna, men vad gör det? Behöver jag säga att jag kännde mig som en nybörjare i mina leriga gummistövlar?! ;) Iaf, hästen var helt amazing att rida på! Så jäkla snäll och rörde sig så mjukt! Underbart!
När vi bytte så att Emma tog Qui så frågade jag henne varför jag inte redan hade en sån häst ståendes i stallet? ;) Så ja, den enda nackdelen med denna lilla pärla är att alla tycker lika mycket om henne! :)

Men jag kan ju iaf säga att nu vet jag precis vad för typ av häst jag vill ha, även om jag aldrig kommer kunna få någon sådan! Men man kan ju alltid drömma! :)

<strong><span style="font-size: xx-large; font-family: Trebuchet MS;" mce_style="font-size: xx-large; font-family: Trebuchet MS;">Hogsta<br /></span></strong><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><span style="font-size: x-large; font-family: Trebuchet MS;" mce_style="font-size: x-large; font-family: Trebuchet MS;">Emma och Qui</span></span>
Emma och Qui, MSV A september 2010


2/4 2011

Har ju som sagt jobbat hela dagen, vilket gick bra. Red Dandy på eftermiddagen och han var piggelin! Så himla roligt att rida när han är såhär pigg och glad! Emma kommenterade också det igår att han såg väldigt pigg och glad ut!
Jag joggade ju bara, så red typ 20 minuter i trav och lite galopp. Bortsett från att han överlag känns mycket mer framåt och har lättare att komma igenom kroppen, så är det nog i galoppen som skillnaden är störst! Nu GALOPPERAR han iaf! Sista tiden hade vi ju så svårt att hitta takten i galoppen, men de här två dagarna som jag har ridit lite i galopp så har det varit så mycket lättare!!

Imorgon ska jag först till v-by stallet och hjälpa till på märkestagningen. Därefter ska jag testa att rida lite på MusseMus! Annie hade longerat honom nu på eftermiddagen och varken hon eller Lollo hade sett något, så vi testar imorgon så får vi se. Är han inte fräsch så är det ju bara ställa in honom igen ;)
Sen ska jag ut och rida på Dandy och därfeter ska jag eventuellt på ett hemligt litet "uppdrag".. Undra vad det kan vara?! ;)


Dramaqueen?

När Dandy stod på Vällingby var han expert på att rulla fast i boxen, framförallt när han vissa dagar fick stå i en storhästbox. Men han får aldrig panik över att han sitter fast! Han ligger där och väntar på att någon ska komma och hjälpa honom loss igen!
Inatt hade han lyckats med det omöjliga kan man lugnt säga...! Han hade antagligen rullat sig och fastnat med ena bakbenet i ena maggjorden på täcket, och sedan typ trampat till så att gjorden kom runt bakbenet. Men han var lika pigg och glad för det imorse när Josephine hade fodrat. Sen när hon skulle leda ut honom i hagen så hade han minst sagt haft lite svårt att gå! Hon trodde att han hade brutit ett ben eller nåt, men så var det bara täcket som gjorde det lite besvärligt för honom!
Alltså här kan vi snacka oberörd ponny! Han sitter fast med ett bakben i täcket, och bryr sig inte det minsta förutom att han har svårt att gå! Vilken annan häst som helst skulle ju iprincip få totalpanik ;)
Att han är sådär oberörd är väldigt skönt. Han är ju inte rädd för någonting och bryr sig inte särskilt mycket om något inte sitter som det ska på honom. Dock kan det ju också vara en nackdel! T.ex. en gång när han rullade fast så märkte inte personalen något, utan han låg där rätt länge utan att göra något ljud ifrån sig innan dom hittade honom.
Men i det stora hela är jag glad över att han är så himla lugn när det gäller sånt! :)


1/4 2010

Jobbade som sagt på eftermiddagen idag, så jag red Dandy strax efter 5.
Emma skulle inte ha några fler lektioner så hon stannade kvar och hjälpte mig lite, och Dandy blev väldigt fin! Även om han bara joggar så kan han ju fortfarande arbeta ordetnligt, och då är det ju alltid bra att få lite hjälp! Dampisen var rund och fin i formen (även om han hade kunnat vara ännu lägre) och travade bra! Tror att den där behandlingen gjorde susen för min lilla prins, och förhoppningsvis blir det ÄNNU BÄTTRE efter kiropraktorns besök på torsdag!
Nä men han är så duktig min lilla pållis!
Imorgon jobbar jag ju också hela dagen och så ska jag rida på plutten.


Grattis finaste du <3

Idag fyller världens finaste lilla Joy hela 21 år!
Grattis på födelsedagen min fina, underbara lilla vän <3


Fredriksbergs Joy
1990-04-01


RSS 2.0