En "vanlig" Grape!

Under den lilla frågestunden var det någon som undrade vad jag hade för vanlig klädstil, så jag tänkte ta och visa er hur en alldeles "vanlig" Grape ser ut!

"Varje dag går automatiskt och vi glömmer allt som varit"
Blå skjorta från HM
Svarta jeans från Gina Tricot
Brunt flätat skärp (som dock inte syns eftersom skjortan är lite "utdragen" och hänger över jeanskanten)

Väldigt simpelt med andra ord, och mer avancerat än såhär är det ytterst sällan :)


Imorgooooon! :D

Imorgon kommer ÄNTLIGEN min lilla häst till Stockholm! De här dagarna har gått så fruktansvärt långsamt!
Idag har jag fixat klart med alla täcken som ska säljas. Dock slutade kameran fungera mitt i allt, så det blev några trevliga iphone-bilder också ;)

Imorgon går jag i skolan till 17.20.. Känner på mig att det kommer bli den längsta dagen i mitt liv ;) Men de beräknar åka från Skåne runt lunch, så de lär ju komma upp någon gång på kvällen.

Har inte så mycket mer intressant att skriva om, men från och med imorgon kommer ju uppdateringen bli bättre igen och i helgen ska jag försöka knäppa lite kort på min nya stjärna! :D

tisdag

Var som sagt ledig från skolan idag så då blev det jobb i stallet. Det var helt galet lugnt hela dagen. Hästarna var färdigridna redan vid 13. Men vi slog ihjäl rätt mycket tid genom att rykta lite extra på alla hästarna :)

När vi var klara i stallet gjorde jag iordning min box inför torsdagen. Den har använts som höförvaring i en månad, så det var en del att tömma ut innan jag kunde fylla på nytt spån. Var även uppe i butiken och köpte lite prylar. Vid 18 kom pappa och han hade med sig alla saker som köptes i helgen. mami har ju åkt på kurs, så det var papsen som fick bli BOB! Men nu är prylarna på plats, då är det bara hästen som saknas! ;)


Gulliga Rondo


världshistoriens långsammaste!

den här dagen får nog utses till världshistoriens segaste!
Var i skolan 8.30-14.40 och stannade sen kvar en stund för vi skulle boka studentflak och sånt! Tjohoooo! Bara 9 månader kvar nu! haha
Sen blev det ju det vanliga.. kom hem, kollade på tv, satt vid datorn, tränade, kollade på tv och nu på kvällen tog jag en 1,5 timmes lång promenad för att ha något att göra!
Imorgon ska jag iaf jobba i stallet eftersom jag är ledig från skolan. Dock behöver jag inte börja fören vid 10, vilket är galet skönt! Ska även försöka förbereda lite för stjärnans ankomst genom att spåna upp boxen och tömma skåpet på alla ponnysaker :)


Svaren på "frågestunden"

Tänkte ta och avrunda den lilla "frågestunden" nu. Är lite förvånad över hur pass många frågor det egentligen kom haha!
Men here we go! 

Hej!
Här kommer några frågor:
1. I vilken prisklass letar du häst? Alltså vad är max?
Personligen tycker jag inte att pengar hör hemma på bloggen, så det låter jag faktiskt vara osagt!

2. Betalar du själv, eller la madre?
Mamma betalar det mesta nödvändiga. Hon står för stallhyran (inkl. foder och spån) men jag jobbar även av en del av hyran själv. I utrustningsväg betalar mamma det nödvändiga, men är det något jag vill ha men egentligen inte behöver så får jag betala det själv.

3. Är det mycket skitsnack i vällingbystallet?
Skitsnack kommer man nog aldrig ifrån, vilket stall man än är i! Hur det är nu vet jag inte, men när jag fortfarande var kvar där så var det en hel del skitsnack, ja!

4. Vad tycker du om nybörjare som klär sig i värsta dyra märkesplaggen?
Tycker att alla får klä sig i det de själva vill. Oavsett om man är nybörjare eller satsande tävlingsryttare så väljer man själv om man vill gå klädd i märkeskläder från Pikeur eller budgetgrejer från Börjes.

5. Anser du att det är för sent att börja tävla då man är vuxen?
Det är aldrig för sent att börja! Det finns ju en svensk fälttävlansryttare (som jag inte minns vad hon heter) som började rida i vuxen ålder och några år senare red mästerskap! Allt går om man vill!

6. Har du haft ngn pojkvän?
Inte "på riktigt", nej. Det har lixom aldrig funnits tid till sånt i mitt hektiska liv ;)

7. Vad har du för vanlig klädstil?
Jadu.. väldigt "vanlig" skulle man nog kunna säga. Jeans, en topp, skinnjacka och converse är standard ;)

Om du skulle beskriva för ngn hur man gör för att få en häst att gå i form. Hur skulle du försöka förklara det- konkret? Eller tycker inte du att det går?
Jag är totalt värdelös på att förklara saker och ting.. Så nej, mig ska man inte fråga om sånt haha!

Hej! Här har jag några små frågor!
1.Brukar du ha lindor på dina ponnyn/hästen du rider?

Rider alltid med lindor när jag rider i ridhuset/ridbanan. Dock har det mest berott på att jag inte har haft några bra skydd att använda när jag t.ex bara ska jogga hästen. När jag rider ut har jag skydd.


2.Vad tycker du om v-formade pannband?
Beror på vilken häst det sitter på, men i de flesta fall är jag inte jätteförtjust i det.
 
3.Brukar du vara ute och festa?
Finns inte riktigt tid för sånt. Dessutom föredrar jag att träffa mina närmsta vänner framför att gå på en stor fest med massa människor :)

4.Kollade du på ponnyakuten?
Klart jag gjorde!

5.Vad tycker du om dressyrmupparna?
I början avskydde jag dem! Tyckte de var otroligt dryga och provocerade hela tiden. Men jag måste säga att de har vuxit på sig och blivit mycket bättre. Även om det inte är min favorit direkt så läser jag den faktiskt numera! 

Hej!
Jag skulle vilja veta vad du anser om rollkur/hyperflexion?
Fin blogg!
Jag är en sån där tråkig och åsiktslös människa..! Dock kan jag tycka att det är lite extremt ibland, men man får väl utgå ifrån att ryttaren känner sin häst bäst och vet vad hästen behöver. Och när det gäller hästar på internationell nivå så hade de inte varit på den nivån om de inte blev rätt ridna! 

berätta om hur du hittade din nya häst.
Min nya häst har vi hittat genom kontakter, han fanns alltså inte ute på annons. Det är genom Annie som vi har hittat den här hästen.

varför sålde ni joy till en ridskola, var inte hon gammal?
under sista året jag hade Joy så gick hon lite grann på ridskolan mot att jag red Jack, och hon trivdes väldigt bra med att få gå och lalla runt lite med nybörjarna. Så därför bestämde vi oss för att sälja henne dit. Dessutom vet jag att jag kan lita på Smitharna att de tar väl hand om min lilla ponny!

hur hittade du dandy och ungefär vad kostade han?
Det var faktiskt Annie som hittade Dandy också, men han låg ute på annons på Hästnet. Åter igen så tycker jag inte att pengar hör hemma här på bloggen, men han kostade vad en ponny på den nivån kostar :)

Dandys annonsbild

vad kostar uppstallningen i ditt stall och vad ingår då ?
Änu en pengafråga.. Dock rör det sig inte om samma summor så den här kan jag nog svara på :) Jag tror att vi betalar ca 6000 i månaden. Då är stallhyran, foder, spån, ridhushyra och in- och utsläpp inräknat. Det är dyrt, men vi tycker att det är värt det när det ger så bra träningsmöjligheter!

vad har du för framtidsplaner med din nya häst ?
Förhoppningen är väl att kunna starta iaf MsvA på honom i framtiden, men han är inte här än och vi ska lära känna varandra innan vi sätter upp några mål!

har du hört nåt mer om dandy?
Nej, jag har faktiskt inte hört någonting.. Har försökt få tag på alla kontakter jag har, men får inget svar av någon. Så jag har väl lite gett upp hoppet om att han ska komma hem igen.. Men jag saknar honom verkligen, hela tiden! 

var är dandy nu?
Som sagt, ingen aning..

Vad tycker du är dom viktigaste egenskaperna hos en häst?
Hingst, valack eller sto?
Det viktigaste tycker jag är att hästarna är arbetsvilliga, har viljan att lära sig och alltid vilja göra sitt bästa! Har de bara de egenskaperna så blir allt så mycket enklare.
Egentligen föredrar jag valacker, de är oftast så mycket enklare! Men egentligen skulle jag nog vilja ha ett sto för då finns det alltid en utväg att ta föl på dem om de skulle skada sig!


På torsdaaaaag :D

På torsdag kommer antagligen min framtida stjärna till Stockholm! Det är dags för kungen att lämna lantislivet i Skåne mot storstadslivet i Stockholm!
Behöver jag ens säga att jag längtar?!

work work work

Jobbade ju idag också och var ensam under ett par timmar. Jos var iväg med en häst så jag hade hela stallet för mig själv ;) Söndag innebär vilodag för de flesta hästarna och idag var inget undantag. Dock brukar det vara standard att det spöregnar på söndagar.. Vädergudarna var dock på min sida idag och det var strålande sol när jag skrittade ut båe Qui och Helge. När det var dags för Fanelia att gå på promenad var det också sol, men när vi var påväg hem och hade sisodär 10 minuter kvar så började regnet vräka ner.. Inte så uppskattat av någon av oss!

I övrigt har dagen flytit på mucho bra. Och snart är det förhoppningsvis dags för mig att få börja rida igen :D tjohooo :D


Jobbdag

Har jobbat hela dagen i stallet. Slönt att ha något att göra och roligt att komma till stallet igen! Dagen flöt på bra och vi var färdiga vid 5.
Ska jobba igen imorgon och även på tisdag.

Har inte så många fler intressanta ord att bjuda på just nu, men det kanske komemr upp ett till inlägg lite senare :)


Scooore!

Besiktningen gick galant! Så snarast möjligt kommer min framtida stjärna till Stockholm för att hänga på Stureplan som någon så fint uttryckte det! :D
För er som inte vet vad det är för pålle så får ni hålla ut tills han kommer, då ska ni få veta allt :)

Jag och mamsen åkte iaf bort till Hööks för att inhandla det viktigaste så att vi är lite redo eftersom mamma åker bort nästa vecka! Fick med oss benskydd, två täcken, tyglar och boots, och igår fick vi med oss ett regntäcke och ett träns. Då återstår bara en sadel.. Poppsan! Men vi ska prova min gamla sadel eftersom den är så himla skön! Så nu ska jag bara stå ut tills han kommer... Har en känsla av att tiden kommer gå extremt långsamt..! haha!


Finaste Dampis <3


Frågestund!

Here we go!
När bloggen är nästan två år gammal är det dags för den första frågestunden.. haha!
Kommer säkert inte komma in en enda fråga, men vi testar iaf!
Avslutas... när det känns bra :)


Stockholms Hästbutik

Som sagt så har Stockholms Hästbutik "VIP-kväll" ikväll. De har då 20% på valfri vara och även andra bra erbjudanden.
Jag har varit på Sthlm Hästbutik en gång förut, och jag måste säga att det nog är en av de mysigaste små hästaffarer jag har varit i! Det ger en liten "hemma hos"-känsla. 
Dessutom har de alla märken man kan tänka sig!

 


Ännu en gång..

..undrar jag vad folk som inte har häst sysslar med på dagarna?!
Igår slutade jag vid typ 11 så då stannade jag kvar med några kompisar inne i stan och var hemma igen vid 4 kanske. Och vad skulle jag hitta på då hela kvällen? Tittade på Tv, tog en promenad, tränade en stund på crosstrainern och satt vid datorn. Men när klockan blev 21 hade jag ingen aning om vad jag skulle hitta på. Rastlös? Inte jag va?! ;)
Våra individuella val börjar först nästa vecka så istället för att sluta 17.20 idag så slutade jag redan 14.40. Åkte hem och hade ingen aning om vad jag skulle göra! Jag har ju lixom alltid haft fullt upp efter skolan sedan jag gick i sexan!

Ikväll ska jag iaf med mamsen till Stockholms hästbutik eftersom de har "Vip-kväll". Så vi ska se om de har något bra i utrustningsväg för en stor pålle :) Jag håller alla tummar för att det kanske kommer en liten häst från skåneland snart!


Första dagen, check!

Överlevde första skoldagen och mitt schema är rättså najs! :D Går 8.30-14.40 på måndagar med mediakommunikation hos Gunnar sista 3 timmarna. Tisdagar är jag HELT LEDIG! Så jäkla gött! :D Onsdagar går jag 10-14.45 med en 2 timmar lång håltimme mellan dagens två lektioner. Torsdagar är den dagen som är jobbigast, 10-17.20.. Inte jätteroligt att sluta så sent, men jag ska inte klaga för jag har det rätt bra i jämförelse med många av mina kompisar ;) Fredagar går jag 8.30-13.20, men andra och sista lektionen är mentorstid och projektarbete så det är rätt slappt ändå!

Känns faktiskt ganska bra om man säger så! Har hur lite lektioner som helst så jag förstår inte riktigt hur dom får ihop det, men men jag klagar inte!

I hästväg händer det inte så mycket just nu fasktiskt, mer än vad ni redan vet förståss. Jag ska jobba hela helgen, så då får jag iaf vara i stallet haha! I övrigt så rider jag ju ingenting nu när jag är hästlös.

Ni får gärna komma med lite tips vad jagska skriva om, händer ju inte så mycket här just nu ;)

<p>Tossan&lt;3</p>


Fredag 8.00

Nu får ni se till att hålla alla tummar och tår på fredag kl 8.00..!


Slut på friden!

Japp japp, mitt livs sista sommarlov är över och imorgon börjar skolan.
Jag har ägnat dagen åt att åka typ hela blåa linjen för att hitta till Hallonbergen.. Åkte först åt fel håll och insåg det inte förens jag var allra längst ut på den linjen.. Då var det bara vända, åka till Västra skogen, byta tunnelbana och åka till Hallonbergen. Varför det blev just hallonbergen var för att man i Hallonbergens centrum (?) kan byta glaset på iphonen. Tog inte ens 20 minuter och kostade 700 spänn!
Och gällande min lilla felåkning så får jag väl ta till mitt försvar att det faktiskt var första gången någonsin som jag åkte blåa linjen! ;)

Åkte vidare in till stan sen innan jag åkte hemåt igen.
Vid 5 var jag och mamsen uppe i vby stallet för att mamma och Lisen skulle ha möte med några från Sjövillan. Sjövillan ska ju arrangera DM för ponny på vår anläggning, så de visades runt lite och fick lite allmän info. Sen var det dags för lite täckesfix.. Har en miljon täcken som jag lixom inte har kommit mig för att ta hem från vby, men nu när ponnytiden är slut på riktigt så måste jag börja göra mig av med alla prylar.. Så är edt någon som är på jakt efter ett täcke eller två i storlek 125-135 så är det bara höra av sig! Har även mängder med benskydd, grimmor, träns och boots i alla dess färger och former! Vill bli av med alla prylar, så det mesta säljs välditg billigt :)
[email protected] är adressen!


The end!

Mitt livs sista sommarlov börjar lida mott sitt slut.
Imorgon börjar skolan igen, och jag är faktiskt taggad! Eller ja, taggad kanske är att ta i, men på sätt och vis så ser jag fram emot att börja igen. För när första skoldagen är avklarad har jag gått första dagen på sista året och hur bra känns inte det?!
Enda sedan jag gick i åttan och några av mina kompisar tog studenten så har jag fasat för studenten. Jag har inte haft någon aning om vad jag ska göra efter skolan, och när skolan är slut börjar vuxenlivet och allt vad det innebär på allvar! Jag har tyckt det varit så skrämmande, skolan har lixom alltid varit en trygghet på så sätt - man har inte behövt bestämma vad man ska göra av sitt liv.
Men nu i somras kom jag fram till vad jag ska göra efter skolan. Det är nog ingenting jag vill göra för resten av mitt liv, men direkt efter skolan vill jag inget hellre! Vad det är tänker jag inte berätta, men ni kommer säkerligen att märka det när, och om, det blir av. Dock kan vad som helst hända och jag kanske ändrar mig helt och hållet, men i dagsläget är det här precis vad jag vill.

Jag ska göra mitt bästa för att hålla bloggen uppdaterad, men klarade jag det i våras så klarar jag det nu! I jämförelse med hur stressigt allt var i våras så kommer jag ha all tid i världen nu ;)


Bloglovin

Har lagt till min käre lilla blogg i (på? haha) Bloglovin.
Får väl se om jag lyckas få dit en sån där osnygg knapp i menyn.. Ni lär märka om tekniska jag lyckas.. ;)



Follow my blog with Bloglovin


Sista dagarna..

Måndag idag, om någon nu skulle ha missat det. För min del hade det lika gärna kunnat vara söndag eller tisdag - jag har zero koll på dagarna för tillfället! Eftersom jag knappt har gjort någonting de sista två veckorna så har det inte spelat så stor roll vad det är för dag lixom!

Dagen till ära har det regnat, så jag har roat mig med att rensa typ hela mitt rum och garderoben. Kan inte bli roligare..! Lyckades få ihop 2 papperspåsar med skräp som skulle slängas och dessutom 2 överfyllsa papperpåsar med Ridsport tidningar som fick åka ner i källaren. Så ja, mitt rum är iprincip tomt nu!

Imorgon ska jag iaf försöka åka till Sumpan (tror jag det var haha..) och laga min lille ajfån! "Sprick-appen" ska bort efter att ha hängt med en hel sommar! Det har börjat lossna glasbitar från skärmen nu, så då känns det som att det är dags att laga den hehe..


Bjuder er på en gammal bild på mig och William från KM för typ 3 år sedan!


work work work!

Igår åkte mamsen och jag fram och tillbaka till Skåne över dagen med bil! Det gick inga flyg hem på eftermiddagen så vi var tvugna att åka bil hela vägen. Vi kollade iaf på hästen och ja, snart kanske det står en black beuty i stallet ;)
Vi var hemma vid kvart över 8 på kvällen, och halv 9 var vi i Bromma för att fira mina kusiner som fyllt år.

Idag var jag uppe vid strax efter 5 på morgonen. Jobbade från strax efter 6 till 17 så nu är jag rätt mör i kroppen om man säger så ;)
Ska eventuellt iväg och träffa några kompisar ikväll, sörja att sommarlovet nästan är över och se en bra film! Asnajs!


På gång!

Äntligen börjar jag känna mig lite levande på riktigt igen! Efter att ha legat i sängen iprincip hela dagarna i en vecka... Sista två dagarna har jag faktiskt tillomed rört mig utanför huset! Men behöver jag ens nämna att jag kan typ hela tv-tablån utantill? Har ju inte gjort annat än att kolla på tv ;)

Idag ska jag iaf försöka åka ut till Hogsta, dels för att ha något att göra, men också för att jag måste hämta hem ett par ridhanskar. Jag och mamma åker nämligen till Skåne imorgon (över dagen bara..) för att kolla på en häst igen. Sen på söndag så ska jag jobba. Ska faktiskt bli lite skönt att komma igång med allt igen! Och ska jag vara helt ärlig så ska det tillomed bli lite skönt att börja skolan igen. Jag gillar rutiner! Mitt schema verkar rätt okej dessutom. Eller ja, jag tror det iaf.. Går ju inte riktitg att utläsa vilka dagar jag har individuella val, men har jag otur så slutar jag 17.30 på torsdagar.. Dock har jag bara en lektion på tisdagar mellan 8.30 och 9.45.. Jaja, jag vet inte riktigt hur väl det där stämmer, det får vi se när skolan drar igång igen på onsdag! Men eftersom jag inte är kvar på v-by längre så gör det inte så mycket om jag slutar sent. Förra året hade jag ju ALLTID tider att passa efter stallet, antingen skulle jag jobba eller så skulle jag rida på v-by. Nu har jag all tid i världen, men först ska jag se till att ha en häst också ;)

Fridis är fortfarande kvar på Karlslund och tränar på som attan! Hon har blivit riktigt fräsch och fin, så jag hoppas jag kommer kunna rida henne lite grann iaf när hon kommer hem igen! Jag saknar ju min lilla kossa!


Svar:

Hanna om Film: Dandy La:4:
Hej!
Ni är så fina ihop <3 Han ser helt fantastisk ut!
Men jag måste fråga, då det är ngt som jag tänkt på i alla dina ritter. Du är en väldigt duktig ryttare missförstå mig inte.Men jag tycker att dina skänklar "dinglar" väldigt mkt i trav. Detta har jag sett på alla dina filmer som sagt...
Är det ngt som du är medveten om, något som din tränare brukar kommentera? Eller ska det se ut så?

Tack för en bra blogg!

Svar: Tack!! Jo jag kan säga att det är ett av mina stora problem.. ;) Dandy var ju inte direkt typen som gick av sig själv, så jag drev hela tiden, i varje steg! Under vintern och våren nu fick jag äntligen lära mig att hålla benen lite mer still och bara driva när det behövdes!
Så ja, jag är väl medveten om problemet och när jag hade Dandy var det nog det jag fick höra mest ;)


Film: Dandy La:4

Här kommer en film från en träning för Emma förra sommaren. Det var precis innan Nf-SM, så vi passade på att träna på programmet. Så bra som han travar större delen av det programmet har han nog aldrig travat i ett program :)


Min fina lilla stjärna!


Svar:

Anonym om Om sanningen ska fram...:
Nej fy Vad hemsk lider med dig! Kännde dom som hade honom innan lite grann, vi tävlade på New forest mästerskäpet tillsammans (Fast olika klasser). Har en fråga var det ni som triangel märkte honom?

Svar: Ja det var vi som valde att triangelmärka honom. Vi ville vara säkra på att han inte skulle utsättas för den hårda träningen igen eftersom han inte höll för det..


Går inte en dag utan att jag tänker på dig.. <3


Östertorps Jack <3

Amalia tyckte jag skulle skriva lite om lilla Jack!
Det finns så mycket jag skulle vilja ha sagt om den lilla ponnyn, han är så fantastisk och speciell på alla sätt och vis! Jag har skrivit om honom förr, så en hel del kommer ni nog känna igen.

När jag var yngre var Jack hästen jag drömde om att få rida. Det var mest Asta, en av de dåvarande ridlärarna, som red honom och så gick han kanske 2 lektioner i veckan. Men han var gudomligt söt, och varje gång vi lekte häst i ridhuset (vi var väl sisodär 10 år då..) så var Jack min.

Allting började med att jag, av någon anledning som jag inte minns, skulle rida i en annan grupp än min vanliga en vecka i december 2008. Jag fick välja om jag ville rida på den pyttelilla C-ponnyn Jack eller jättestora Pryzmat. Jag tyckte själv att jag var alldeles för stor för att rida Jack, men Ankan tyckte absolut jag skulle ta honom. Sagt och gjort, och jag har aldrig ångrat att jag tog den chansen!  
Jag kommer inte ihåg så mycket av lektionen, mer än att det gick över förväntan. Galopp var ingenting vi ens testade, då det oftast blev kaos så fort man ens försökte sig på galopp på honom..

Under jullovet samma år skulle jag rida kurs på Theo. När listorna var uppsatta inför julens kurser upptäckte jag dels att min grupp inte fanns med, men också att Theo redan gick två kurser samma dagar som min kurs var. Så jag frågade Jennie vad hon hade tänkt att jag skulle rida på. Svaret blev Jack och jag tvärvägrade! Visst hade jag tyckt det var roligt att rida honom, men jag kände inte att det var hästen jag ville satsa på. Jennie sa att Jack behövde någon som mig, frågan var bara om jag behövde någon som honom? Jennie lyckades iaf övertala mig och jag red kursen på honom. På bara ett par lektioner gick det väldigt mycket framåt, och jag började inse vilken fin liten ponny det var jag fick sitta på.
<p><strong><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;">Ny&aring;rscupen</span></strong><br /> <br /> <span style="font-size: small;" mce_style="font-size: small;"><strong>Jack</strong></span><br /> <br /> <em><span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;">Sist men inte minst (eller jo, han vaar minst.. :P) var Jack. Har inte ridit honom mycket alls s&aring; red bara nu f&ouml;r att testa honom lite. P&aring; framridningen var han loj, n&auml;stan seg och det &auml;r man inte van vid att han &auml;r. Men han ahde g&aring;tt ett program innan och jag hade ridit tv&aring; s&aring; jag f&ouml;rv&auml;ntade mig inte att n&aring;n av oss skulle vara p&aring; topp. Men han travade p&aring; lugnt p&aring; framridningen men sen n&auml;r vi kom in i Cr s&aring; vart &auml;ven han lite crazy banana. vad &auml;r det med mej och crazy banana h&auml;star? Han stannade och b&ouml;rjade sl&aring; med huvdet som han kan g&ouml;ra ibland. men sen n&auml;r vi kom in p&aring; banan s&aring; travade han p&aring; sn&auml;llt :) vart lite v&auml;l sp&auml;nd stundtals men annars gick det bra. Galoppen va lite si och s&aring;. i f&ouml;rsta galoppen drog han i fattningan och vi hann aldrig tiktigt komma tillbaka (nackdelen med korta galoppstr&auml;ckor). Andra galoppen vart b&auml;ttre och den va dessutom till h&ouml;ger.<br /> Men det b&auml;sta var att ja kunde sitta ner p&aring; honom HELA programmet. N&auml;r jag f&ouml;r exakt en vecka sen b&ouml;rjade rida p&aring; honom lite mer "seri&ouml;st" s&aring; kunde ja inte sitta p&aring; honom. han va sp&auml;nd, han r&ouml;r sig v&auml;ldigt annorlunda och det &auml;r ja inte van vid, jag &auml;r f&ouml;rl&aring;ng vilket g&ouml;r att jag sp&auml;nner mej f&ouml;r mycket. Men s&aring; nu har ja ridit honom 3 g&aring;nger till och idag funkade det hela tiden :D<br /> Med tanek p&aring; att ja ridit honom s&aring; lite och att han &auml;r s&aring; sp&auml;nd s&aring; m&aring;ste ja v&auml;l vara n&ouml;jd?<br /> <br /> Vi fick &auml;nd&aring; 54,81% och kom 3:a med de! (nu f&ouml;rst&aring;r ni &auml;nnu mer vilken konkurrans ja och theo har xD)<br /> Inte direkt vad ja r&auml;knat med!<br /> <br /> Men jar tror nog mitt namn var de som sas mest i h&ouml;gtalaren under hela dagen.. xD</span></em></p>
Nyårscupen 2008 Lc:1 54%

Jag fortsatte att rida Jack lite under januari och februari och det gick väldigt fort framåt. Så i slutet av februari kom Annie med förslaget att jag skulle rida honom tre dagar i veckan. Under den tiden hade jag ju fortfrande Joy, men planen var att hon lite långsamt skulle slussas in i verksamheten. Så mot att jag red Jack tre dagar i veckan gick Joy på ridskolan två dagar i veckan.
Vi startade någon klubbtävling i mars på 61% i Lc, och sen tyckte Annie att vi var mer än redo för påsktävlingarna i april!
Så under påsktävlingarna startade jag och Jack Lc och Lb tillsammans. Vi red ihop 61% i båda klasserna och placerade oss även trea i båda klasserna! Debuten kunde ju inte ha blivit bättre! Några veckor senare fick jag ta med mig Jack till Solna och tävla, där jag även startade Joy i två klasser. I första klassen gick det okej, men i andra var han så trött mentalt så han gjorde allt för att komma undan och det slutade på 49% ;)
<p><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;"><span style="font-size: small;" mce_style="font-size: small;">Jack &lt;3</span></span></p>
<p><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;">Jack &lt;3</span></span></p>
Påsktävlingarna 2009

Jag red Jack fram tills hästarna släpptes på bete, och sen tog våran saga slut. Trodde jag ja..!
Under hösten 2009 köpte jag ju Dandy och all tid lades på honom. Jag red ju dock lektion två dagar i veckan på ridskolan, men då var det Theo som gällde. Men sen blev ju Dandy dålig, och jag vr verkligen jätteledsen över det. Så en torsdag när vi hade varit med Dandy på Ultuna och de hade konstaterat att han nog inte skulle funka som tävlingsponny (ja, de konstaterde faktiskt det redan då, men jag vägrade ge upp!) och kom tillbaka så frågade Annie om jag skulle rida på kvällen. Jo det var ju torsdag så det hade jag väl tänkt. Svaret blev "bra, för du kommer aldrig kunna gissa vem du ska rida på..". Det visade sig tillslut att det var min älskade lilla stjärna Jack som skulle få bli min springare den kvällen! Annie abslutade den lektionen med att säga "Det här är nog precis rätt medicin för dig just nu." Oj vad rätt hon hade!
<p><span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;"><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;"><strong>Jack:</strong><br /> F&ouml;rst red annie p&aring; honom och sen hoppade jag upp efter ett tag.<br /> F&ouml;rst va han ganska fin, sen vart han helt crazy banana och kn&auml;ppte av totalt...<br /> Men efter en stund s&aring; l&ouml;ste det sig men sen vart det v&auml;rre igen.<br /> d&aring; fick annie hoppa upp igen och rida och visade vad jag skulle g&ouml;ra n&auml;r han b&ouml;rjade dumma sig!<br /> <br /> K&auml;nns iaf bra att jag red idag f&ouml;r annars hade kanske allt det h&auml;r kommit p&aring; l&ouml;rdag eller s&ouml;ndag. B&auml;ttre att ha varit med om det idag :)<br /> <br /> <em>men Jack &auml;r s&aring; obeskrivligt underbar, jag fasar mest f&ouml;r den dagen d&aring; jag m&aring;ste l&auml;mna honom &lt;3</em></span></span></p>


Jag fortsatte rida Jack under hela tiden som Dandy var dålig. Jag red honom i ponnytruppen och under hela jullovet. Under jullovet hände det något med den där ponnyn.. Han utvecklades något enormt, börjae slappna av och vågde ta ut steget. Han är ju ingen gångartsponny direkt, men han rörde sig definitivt bättre än många andra ponnyer på ridskolan.


Jack var en väldigt kort och kompakt ponny, vilket gjorde att halsen inte var mycket längre än såhär..

Efter lovet gick det bara utför. Vi fortsatte kämpa men det gav inga resultat. Jag tappade tålamodet, Jack blev spänd och annie och jag var väl sura på varandra efter varje lektion. Tillslut så gav vi upp. Det funkade lixom inte längre. Jag ställde för höga krav på honom för jag visste ju att han kunde, det hade han bevisat! Men det gällde att göra allt vid precis rätt tillfälle, och just då var inte rätt tillfälle!

Jack var så speciell. Han hade en enorm personlighet och ville alltid sin ryttare väl. Han hatade verkligen att göra fel! Men jag saknar honom verkligen, något så extremt mycket! Lärde man känna Jack så var han så annorlunda. Hade man en gång lärt sig vart knapparna satt så visste man precis hur hårt man skulle trycka för att det skulle plinga. Men han var så känslig, vilket försvårade allt så mycket. Minsta lilla tygeltag och han förflyttade hvudet, höll jag inte händerna blickstilla så pendlade huvudet från sida till sida, ett tryck med skänkeln som var en mm för mycket så flög han iväg.

Idag ångrar jag att jag då, för 1,5 år sedan, inte hade tålamodet att fortsätta.

<p><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><strong><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;">Solna frk<br /> <span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;">s&ouml;taste Jack!</span></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: xx-large;" mce_style="font-size: xx-large;"><strong><span style="font-family: book antiqua,palatino;" mce_style="font-family: book antiqua,palatino;">Solna frk<br /> <span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;">s&ouml;tast n&aring;gonsin &lt;3</span></span></strong></span></p>

Den här filmen är en liten jämförelse från vår första start tillsammans (nyårscupen 2008) till våran sista (nyårscupen 2009). Det är alltså precis ett år mellan filmerna, men då hade jag inte ridit Jack under hela hösten 2009.


Även om Jack aldrig var en enkel ponny, så lärde han mig otroligt mycket! Jag hade aldrig ridit på en ponny som var känslig på det sättet som Jack var. Och på frågan om JAG verkligen behövde någon som honom, är svaret ganska självklart!

Att köpa ny häst..

Fick ett tips att skriva om hur jag tänker osv när jag letar efter en ny häst.

När jag började leta så visste jag inte riktigt vad jag sökte efter, om det skulle vara en unghäst eller en äldre läromästare. Unghäst var lockande eftersom man kunde få tag i en bra häst utan att den skulle kosta en miljon. Skulle jag ha en läromästare så skulle det vara en riktig LÄROMÄSTARE som skulle kunna lära mig allt det jag inte kan. Men då är de desto dyrare också.. Så jg har väl mest varit inne på att det skulle bli en unghäst, men nu har jag ändrat mig totalt. Ska jag ha en ny häst så ska det vara en läromästare!

Det jag framförallt kollar på när jag letar häst är om det är rätt häst för mig! Jag har testat många olika hästar, både rutinerade och orutinerade, och bara för att de kan mer än någon annan så betyder inte det att det är den bästa hästen för just mig. Bla.a så kollade vi på en häst som hade gått upp till Int 1. Den var superfin, välutbildad och lydig, men inte min typ av häst. Vi klickade inte för 5 öre!

När jag fortfarande var inne på det där med unghäst så var det också viktigt att det klickade när jag provred. Men det var också viktigt att hästen hade de kvalitéerna jag sökte efter! Jag ville inte ha en häst med extrema ångarter, men den skulle röra sig bra. Dessutom skulle det vara en relativt okomplicerad häst och ha bra bjudning framåt.

Just nu har vi en häst som vi är intresserade av och ska försöka åka ner till skåne igen nästa helg för att prova den igen. Det är en BRA häst för mig som kan lära mig väldigt mycket, men som sagt så gäller det att man passar ihop också! Jag skulle ha ridit den igen i torsdags, men då kunde jag knappt röra mig på hela dagen. Så De övriga var dr och kollade på den och "godkände" honom ;)

Det där med att leta häst är inte alltid så enkelt.. Det är så mycket som ska stämma in! Storlek, utbildning, ålder, pris osv..
Men någon dag ska min drömhäst stå i stallet, så nekelt är det bara!


Lite hjälp på traven kanske ?!

Nu när Fridis fortfarande är borta och jag ligger i sängen hela dagarna så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om.. Bilder har jag rätt ont om på den här datorn..
Så är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? :)


Saknade små hästar!

Jag har inte suttit på en häst på två veckor.. Känns som en hel evighet.. Men just nu kan jag ändå inte rida så det är ju rätt bra tajming iaf!
Hade tänkt åka upp till v-by stallet idag och hälsa på alla gulliga små hästar, men det vart inte så. Kanske att jag tar mig dit en sväng imorgon istället om jag inte har för ont.
Så just nu är sängen och spotify mina bästa vänner! Men nu vill jag bara bli frisk.. "anfallen" kommer så plötsligt så jag vågar knappt röra mig utanför mitt egna rum!

Ska sluta tråka ut er nu, tänkte egetligen bara meddela att jag lever ;)


Back in Stockholm.. :(

Skulle varit hemma igen på söndag, men pga min jäkla njure som gör så frukansvärt ont så tog jag flyget hem i förmiddags.. Jättetråkigt verkligen då jag sett frm emot det här så himla länge! Men det är ju inte roligt att gå runt och ha ont hela tiden, varken för mig eller sällskapet!
Så istället för att följa SM live så får jag följa det via equipe!

Jag håller iaf alla tummar och tår för Hannah och lilla Sessan!


Bilder: Lennartsnäs sommaren 2010

Vissa av bilderna hör har ni nog redan sett, men alla fick vara med ändå :)
Dessa bilder är alltså tagna när vi stod på Lennartsnäs ett tag under förra sommaren.



Bilder: Dandy i hagen vt 2010

Här kommer ett gäng bilder från en solig dag förra våren när Dampis gick i rutan. Han gick alltid i rutan på förmiddagen och hagen på kvällen för att kunna vara ute så mycket som möjigt!


Förstår ni att mitt hjärta smälter varje gång jag ser honom?! <3


En vanlig ryttares filosofi?!

Hittade den här texten hos Tophorses (Josephine som bloggar där äger en av Joys söner, nämligen Fredriksbergs Opus. De är faktiskt väldigt lika!).
Tycker faktiskt den var väldigt klockren!


Bilder: Igångsättning ht 2010

Här är några bildern från när jag höll på och satt igång Dandy någon gång förra hösten. Vet inte efter vilken behandling detta var, men jag hade iaf galet snygga strumpor... ;)


Skåne imorgon!!

Känns som att klockan är typ 22-23, trots att den inte ens är 20.. Antagligen för att jag inte har sovit något inatt och istället sovit några kortisar under dagen.
Jag skulle ju åka till Skåne imorgon, men det var väldigt oklart om jag skulle kunna åka. Jag har ju inte ont hela tiden, men det kommer som "anfall" ibland och det gör så sjuhelsikes ont.. Men just nu känns det ganska bra, och jag har hela medicinskåpet nerpackat ;)
Så med största sannolikhet åker jag imorgon bitti! Ska bli väldigt roligt! Jag är inte särskilt orolig för när vi väl är där nere, det är bara resan dit som inte känns så kalaskul om jag skulle få ett sånt "anfall" igen.. Men som sagt, jag har massa trevliga piller med mig så det ska nog gå bra ;)

Har tidsinställt ett par bildinlägg åt er med bilder på Dampis och Theo som ni nog inte har sett.


En liten tripp till akuten bara..

Fick helt stört ont i magen igår kväll. Men det gick över efter ett tag och jag gick och la mig. Hann väl sova sisodär en timme innan jag vaknar av att det gör så sjukt ont. Tillslut tvingade mamma med mig till akuten. Så vi var på akuten vid halv 6 imorse och då var det ju rätt tomt så vi fick komma in på en gång. Fick massa smärtstillande och tillslut kom dom fram till att det nog var njursten.. Herregud behöver jag säga hur gammal jag kände mig eller?! Njursten är ju sånt som gamla gubbar får..!!
Vanligtvis brukar man ju få vänta på röntgen i 1-2 dagar, men vi hade tur och fick tid redan vid 8.30. Jag åker ju till Skåne imorgon, så det gick minsann inte att vänta 2 dagar på någon röntgen ;)
Fick ännu mer smärtstillande och tillslut gjorde det iaf inte ont längre. Så nu ska jag käka massa piller i 4 veckor och sen ska jag tillbaka in på röntgen igen.

Så idag är jag glad att jag inte har någon häst som står och väntar på att bli riden! :) Jag ska försöka få med mig mamsen in till sthlms häsbutik eftersom de har rea på martha ridbyxorna! Har ju ett par jeans med skoning, men jag vill ha ett par utan också :D


hästarna hemma igen!

Nu är alla ridskolehästar hemma igen! Vissa ponnyer var dummare än andra om man säger så.. Vi fick springa runt hela hagen flera gånger för att få med några ponnyer hem.. De trivdes rätt bra ute på betet ;) Men tillslut var alla hästar hemma iaf!

Har fått ännu en update om lille Fridis. Hon är hur pigg och gladsom helst, bockar när hon har longerats och verkligen börjat "leva" igen! Jätteroligt verkligen! Känns bra att hon är där medan vi är borta nu över helgen, då vet man att hon är i goda händer! Inte för att jag inte litar på folket på Hogsta, men här får hon ju tränas samtidigt :)

I övrigt händer det inte särskilt mycket i mitt liv. Jag ska ta och skriva ett par inlägg som kommer komma upp under helgen när vi är borta :) Så helt tomt blir det inte här! Och jag har massa ovisade bilder som ni ska få se!


Högt upp på önskelistan..

..Står självklart en häst, men därefter står ett par nya ridstövlar!
Mina köpte jag för sisodär en 5 år sedan och har sedan dess använt dem nästan varje dag. Jag är imponerad över hur bra mina Cavallo Weltmeister har hållt trots allt, för jag kan inte påstå att jag är så bra att hålla de snygga direkt..

Men det känns som att det snart är dags för ett par nya. Högst upp på önskelistan står ett par Petrie Anky Elegance! Grymt snygga, men något över min budget just nu om man säger så.. Synd att det ska vara så långt kvar till Julafton.. ;)


Vad sysslar folk om inte har häst med?

Jag har lixom alltid undrat vad folk som inte har häst sysslar med på dagarna! Okej, kanske inte riktigt så illa som det låter, men ni fattar?! Och nu när jag själv är hästlös så undrar jag fortfarande.. Det klart att stallet inte tar up hela dagen, men ett par timmar ska läggas där iaf. Vad gör man dom timmarna annars lixom? En sak om man är bortrest eller liknande, men jag är ju fortfarande hemma?!
Haha I-landsproblem helt klart!

Idag har jag och mami iaf varit på Strömsholm och kollat på en häst. Dock var det ingenting för mig tyvärr.
Nu på kvällen skulle jga och Rebban på bio, men vi orkade inte förboka platser för det fanns så många platser kvar. Jo, förvisso.. Dock var det 68 UTSPRIDDA platser.. Kult! Det är just därför man inte ska gå på bio! ;)

Imorgon ska vi åka och hämta hem alla ridskolehästarna från betet! Även om jag inte rider kvar där längre så är jag ändå fortfarande en vällingbyare! ;) Får dessutom träffa lite roliga människor som jag inte träffat på hela sommaren! Så ja, det blir roligt, och dessutom något att göra :)


Bilder: Klubbtävling november 2010

Här kommer ett gäng bilder från en Klubbtävling på Vällingby någon gång i november 2010. Tror att detta var under "ormen cup" (Vi var tvugna att ställa in våra lokaltävlingar pga att vi fått ringorm, därav namnet!)












Update om Frida!

Fick en liten uppdatering om Frida idag att hon hade fått fötterna fixade och fått nya skor och såg redan mycket mycket fräschare ut. Så det känns jätteskönt verkligen att det troligtvis inte var värre än så!

<p>Frida gillade vitafloor :)</p>
Fridisen fick stå på Vitafloor igår.


Bilder: Julshow 2010

Lite senare, lite bättre!
Hade totalt glömt bort att de här bilderna faktiskt existerade, men här kommer de iaf! :)


Pellen som ser skitirriterad ut, Hannah helt borta, Pernilla som inte fattar någonting.. och så Grape..


Min vackraste lilla Dampis <3

EllenV och Brolle

Hannah och Sessan

Pernilla-Power och Jennifer (som tyvärr inte kunde vara med till häst då hon hade opererat knäet.)





Ja, jag höll krampaktigt i kärringremmen.. ;)



Stallbästis 2010
Halla och Theo

Kadrilj - Black and White





Världens bästa Ungdomssektion
Camilla, Vittoria, Frida, Karro, Pellen, Pernilla, Jessica, Ella, Elin, Hanna och FritidsledarStella


<3



Jag saknar ig något så extremt mycket.
Går inte en dag utan att jag tänker på dig, vart du är och vad du gör.
Jag älskr dig <3


Fridis på spa!

Igår jobbade jag hela dagen. Började kl 06.00, promenerade hela dagen och slutade kl 17. Men då skulle jag klippa Fridas päls. När jag kommer till rumpan på första sidan så brjar maskinen bråka.. Men jag får igång den igen och lyckas klippa rumpan och nästan hela andra sidan innan maskinen slutar sammarbeta på riktigt.. Så på kvällen åkte mamma upp till stallet för att hämta maskinen på vby som jag fick låna! Vi var iaf klara i stallet vid 19, så då skyndade jag mig hem och åkte sen iväg och mötte upp Fritte för en helkväll med pizza och spotify! Skulle cykla hem igen vid tvåtiden på natten. Det var lite mörkt och jag tänkte att det skulle gå lite fortare om jag tog en genväg.. Synd bara att jag inte riktigt hittade den vägen... Så det tog 45 minuter att komma hem istället för 15.. ;)

Imorse försov jag mig lite (läs mamma glömde väcka mig..) och vaknade kl 8, fast jag hade tänk vara i stallet kl 8.. Men jag lät bli att äta frukost och var i stallet vid halv 9 istället! Klippte klart Frida och sen fick hon badas.
Vid 10.45 kom Annelie och Annie och hämtade upp mig och Frida och så åkte vi till Karlslunds gård (Dw var med i bussen också, så man hörde Frida pipa lite då och då.. ).
Frida har ju inte riktigt varit sig själv sista veckorna, så vi bestämde oss för att kolla upp det. Det visade sig att det troligtvis berodde på att hon var totalt felskodd, vilket gjorde att hon iprincip bara stod på trakterna på framhovarna. Det i sin tur hade gjort att hon fått typ som tennisarmbåge. Så hon fick ultraljudsbehandling (typ massage) och sen fick hon gå på vattenbandet. Vattenträning är tydligen jättebra för hästarna när de är ömma i benen eftersom de inte sätter ner hovarna på samma sätt och därmed inte lägger någon belastning alls på benen. Så Frida tyckte nog det var väldigt behagligt att gå där! Dock fattade hon inte riktigt vad det gick ut på i början.. Måste erkänna att det var lite obehagligt när ho inte ville gå på bandet.. :P
Därefter fick hon stå på Vita floor (?) och sen stretchades hon och fick laserbehandling. Det mesta handlar i första hand nu om att få bort alla spänningar.
Imorgon kommer hovslagaren och fixar till fötterna på henne så att hon blir lite mer upprätt på hoven, eller vad man ska säga. I dagsläget är det ju som att hon står på trakterna och lutar sig bakåt, inte så konstigt att det blir massa spänningar i armbågen då.. ;)
Så frida är kvar på Karlslund och kommer troligtvis hem igen typ den 15onde, efter SM iaf! Hon kommer att må som en prinsessa där ute! Lyx spa med all inclusive!

Vi var inte hemma igen fören typ vid halv 10, så det vart en heldag iaf. Och vad jag ska hitta på nu de närmaste dagarna har jag ingen aning om! Jag har haft häst 7 dagar i veckan i 6 år! Men men, något kan man alltid hitta på ;)

Så ja, närmsta dagarna kanske uppdateringen inte är på topp, har ju inte jättemycket att skriva om direkt.. Men jag ska försöka slänga upp ett inlägg per dag iaf! :)

Nu har vi varit och lämnat Frida och Dw på spa :) Vi var där vid halv ett och kom hem igen vid halv 10.. Så nu är jag alltså hästlös i över en vecka! Men tackolov så åker vi ju på onsdag! Frida tyckte iaf det var väldigt roligt att gå på vattenbandet och massagen älskade hon! Så hon kommer komma tillbaka i toppform! ;)
Frida på vattenbandet, fast innan vattnet hade kommit :)


3/8 2011

Idag fick jag äntligen träffa min lilla ponny igen! Hon var lika söt som vanligt :)
Vi tog en promenad runt Ensta, vilket tog nästan en timme. Frallan hade rullat sig ordentligt i hagen idag, så det vart en ordentlig rykt efteråt. Passade även på att klippa manen och svansen när jag ändå hade lite tid över.
Imorgon jobbar jag från 6 på morgonen och Frallan ska ut och promenera som vanligt. Sen på fredag ska hon iväg på ett litet hemligt uppdrag igen. Men den här gången blir hon borta ett tag. Det innebär ju att jag blir hästlös, men redan på onsdag (om en vecka) åker jag med Hannah, Annelie och Annie ner till Skåne! Så jag blir ju inte borta från hästarna så jättelänge ;)


Om sanningen ska fram...

Det har verkligen tagit emot att publicera det här inlägget, därför har det inte kommit upp fören nu. Det har varit klart i över en vecka, men ändå har jag inte velat publicera det..
Vecka 29 var verkligen ett rent helvete.. Min föräldrar åkte till Turkiet på tisdagen och redan samma kväll ramlar det in en kommentar här på bloggen..


Jag trode först att någon drev med mig. Men eftersom personen i fråga hade lämnat en mejladress så skickade jag iväg ett mail och frågade om vi verkligen pratade om samma häst. Hon svarade med hans namn, färg och födelseår, men sånt kan man ju läsa sig till här på bloggen. När hon sedan började rada upp alla hans "personuppgifter" insåg jag att det kanske var på riktigt..
För sisodär en två veckor sedan flyttade Dandy upp till en familj i Bollnäs.
Dandy skickade av sin nya ryttare ungefär det första han gjorde, och ryttaren blev rädd för honom. Därefter fick jag inga fler uppdateringar - förens den där kommentaren ramlade in. När Dandys nya ryttare inte vågade rida på honom, så skickades min älskade lilla prins till en hästhandlare i Finland. Hästhandlaren i sin tur hade sålt honom (visade sig senare att han bara var utlånad på prov) till en ridskola i Finland. Hästhandlaren hade då velat sälja honom som en fullt frisk ponny för 2300 Euro, alltså närmre 23 000 kr.. Hon påstod att triangelmärkning var något man gjorde på ponnyer över 16 år i Sverige, eftersom de, enligt henne, inte får tävla när de överskrider den åldern.

Jag var verkligen i total chock när jag fick veta allt det här. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera. Min fina kompis Frida var här och åt middag med mig den kvällen, och jag ville bara att vi skulle ha det trevligt och fira att vi hade en hel vecka då vi hade två hela hus för oss själva. Så min plan var att stå stadigt på båda fötterna tills Frida hade åkt hem den kvällen. Jag skrev ett litet "hemligt meddelande" på facebook.



En liten stund senare ringde Annelie och frågade vad som hade hänt med Dandy. Då gick chocken över och jag insåg vad som hade hänt... Det är väl egentligen ingen stor grej, men Dandy var hela mitt liv, han var mitt allt. Och att veta att han inte ens längre befann sig i vårt avlånga land gjorde så ont. Dampis var min bästa vän. min fina, vackra, underbar lilla prins! Jag kunde för mitt liv inte förstå hur man junde vara så hjärtlös och känslokall att göra något sånt här. Jag kände bara hur allt jag någonsin haft föll ur mina händer.

Jag sov iprincip ingenting på två-tre nätter, hade tankarna på alla andra håll än de jag skulle. När det var dags för Frallans motion varje dag var jag redan helt slutkörd. Hade varken ork eller lust att ens åka ut till stallet. Hade ingen ork eller lust att laga mat, vilket resulterade i att jag inte orkade rida Frallan ordenligt. Jobba gick bra, då hade jag ju fullt upp hela tiden och slapp tänka på Dampis. Så jag umgicks väldigt mycket med mina fina vänner för att slippa tänka på allt.
Det som nästan var värst var att jag inte kunde berätta något för mina föräldrar. Skulle jag berätta det redan samma dag så hade mamma satt sig på ett plan hem redan samma kväll, eller så hade hon gått och oroat sig i en hel vecka och inte kunnat njuta av sin semester. Så jag höll allt hemligt för dem.

När vi skulle sälja Dandy var vi väldigt noggranna med att det verkligen blev rätt, och skulle vi inte hitta rätt familj åt honom så skulle vi ta bort honom. Det sista vi ville var att det blev fel. Och vad hände? Jo det blev ungefär så fel det kunde bli! Såhär i efterhand så inser jag att allt faktiskt var rätt konstigt.. De som köpte honom ville inte ens komma och kolla på honom, de ville hämta hem honom på en gång. Vem gör så lixom? När de sedan slutade höra av sig började man ju undra, men då hade jag inte riktigt tid att tänka på det. När man tänker efter så är allt så luddigt, oklart och konstigt redan från början! Allt lät så idylliskt, så perfekt. Min prins skulle få va han förtjänade och få gå och lulla runt i ett par år innan det var dags för honom att vandra vidare mot Nagijala!

I dagsläget vet jag inte var han befinner sig. Jag hoppas bara att han är någonstans där han har det bra, för det är vad han förtjänar. Han har givit både mig och hans tidigare ryttarinnor så mycket! Han är så speciell, så unik.
Jag vill bara att han ska komma tillbaka hit till Sverige igen, till någon jag kan lita på klarar av honom! Han förtjänar det efter allt han har givit oss!


Vad som än händer, hur sagan än slutar, så är du alltid den bästa!
Den finaste vännen man kunde ha, det var du det.
Jag älskar dig <3


Vad kan detta vara?


En Grape anmäld på två ponnyer till förklassen på DM.. Hmm?!
Någon som har en gissning? ;)


Hemma igen!

Nu är vi äntligen hemma igen!
Var alltså i Kalmar imorse och tittade på två hästar, varav den ena var fin men den andra var alldeles för stor. Vi var klara där vid halv 12 så då rullade vi hemåt. Kan dock meddela att det inte finns en enda statoil mack på hela vägen från kalmar till norrköping..!

Jag vet inte om denna lilla resa har gjort mig så mycket klokare..! Eventuellt ska vi till Strömsholm imorgon och kolla på en häst också.
Snälla Hannah tog hand om Frida idag också, men imorgon ska jag ut och pussa på min fina lilla ponny igen!


En bild på Hannah och Sessan från Derbyt. Tyvärr blev nästan alla bilder skitdåliga verkligen :(


I Kalmar

Nu har vi förflyttat oss från Landskrona till Kalmar. Vi var och kollade på två hästar imorse i Staffanstorp. En läromästare som jag provred och en 6-åring som vi bara tittade på då jag kände att den nog var lite för "vild" för min smak ;)
Imorgon ska vi kolla på två hästr här i Kalmar och sen bär det av hemåt igen! Borta bra men hemma bäst, eller?! Förhoppningsvis får jag åka tillbaka till käre Skåne om två veckor!


Lollo och Gabbe på bild


RSS 2.0