Ursäktar min frånvaro..

Long time, no seen typ.
Kom hem från Danmark igår och spenderade kvällen halvsovandes framför Greys Anatomy.

Idag har jag varit iväg till Sthlm Ridsport för att hämta ut mitt nya schabrak som jag beställde för ett tag sedan. Ååh min pärla kommer bli så snygg nu :D
Åkte vidare till stallet för att rida på min saknade lilla häst. Han hade skött sig bra med Clara och varit snäll. Det märktes verkligen på honom att Clara fått igenom bra mycket mer än vad jag får, han var mycket jukare redan från början!
Red inte särskilt hårt, både han och jag var nog lite trötta även fast han fick vila igår.
Gullig var han ändå, åtminstone när han gnäggade sådär gulligt som bara han kan göra!

Imorgon är det nyårsafton, om någon nu skulle ha missat det. Själv ska jag jobba och börjar redan kl 06.. Sen ska jag, precis som vanligt, bojkotta allt vad nyår innebär och hänga hos min käre vän Carro i hennes goa lägenhet! Nyår är överskattat, så enkelt är det bara!

Får väl se om jag hinner uppdatera er något imorgon, kanske lite liveupdate från stallet?!


Live från Danmark!

Ligger just nu i sängen på hotellet efter att ha promenerat en hel dag i ett regnigt Köpenhamn. Först var vi bort till Christiana.. haha! En väldgt spännande marknad må jag säga, och framföralt en väldigt spännande skylt utanför..
Ikväll ska vi ut och äta middag allihopa och imorgon beger vi oss hemåt igen! Ska bli skönt att komma hem och jag saknar ju min fina häst! :)
Tänkte mest bara meddela att jag lever. På återseende!


Tävlingsåret 2011

Det här året har varit väldigt blandat, både häst- och resultatmässigt. Jag har hunnit med att tävla 3 olika hästar som alla varit "mina" (Frida hade jag ju bara på foder).

28 januari - Årsta Runsten - Dandy
Vi började tävlingsåret riktigt tidigt med en regional La:p1. Dandy var seg och loj inne på banan, men trots det tror jag vi red ihop ca 61%. Bra betalt för en ritt som inte alls känndes bra.


19 februari - Högbo Rk - Dandy
-25 grader gjorde Dandy helt galet pigg och fin! I La:2 bjöd han på framåt som aldrig förr men hade en del missar i galoppen. Det räckte dock till en seger på 64%! (Kan tillägga att vi slog några ekipage som sen kvalade till SM..(a) )
I La:p1 var han kanonfin i traven men missade lite i galoppen, men överlag en superbra känsla. Dock dömde domaren väldigt hårt och vi red ihop precis 60% (endast 4 st över 62%..)
Tyvärr inga ridbilder från den tävlingen då kameran slutade fungera pga kylan..


27 Februari - Täby Rs - Dandy
En regional La:p1 i Täby där Dandy känndes väldigt seg inne på banan och jag fick slita som ett djur för att han skulle göra det jag ville, men domaren dömde väldigt snällt och vi red ihop 62,63% - Alltså var det första nationella kvalet fixat!


13 Mars - Rånäs Rk - Dandy
Rånas annordnade två regionala La:p1or. I första klassen känndes okej i traven men bra i galoppen. Resultatet blev 60,52%. Det var samma domare i båda klasserna, så till andra klassen tänkte jag verkligen på de misstag jag gjort i första klassen och tyckte faktiskt att jag lyckats med de moment jag missat på. Men domaren dömer som hon vill och höll inte alls med vilket resulterade i 57%.


21 april - Hudiksvalls Rpk - Dandy
Första omgången av allsvenskan flyttades från Aros till Hudik eftersom vi slogs ihop med Gävleborg (Jag red ju i Knivstaortens div 1 lag). I första klassen, Lag03, var Dandy seg som attan och vi red ihop 63%. Laget hade dock lite otur med starttiderna osv, så tyvärr slutade vi sist denna omgång. Jag övervägde att stryka mig från La:p1, men mamam tyckte jag skulle rida nu när vi åkt så långt. Och tur var väl det, för vi fick upp världens fart och styrde runt programmet på 62,63%. Det innebar ju att det andra nationella kvalet var fixat och vi fick en tredjeplacering!


1 maj - Eskilstunaortens Rf - Dandy
Vår nationella debut! I FEI lagtävlan var han seg, bortsett från en gång i galoppen då han la av en trevlig brall..! Resultatet blev dock 58% (58, 62, 53..). Inför FEI mästerskap hade han stått och laddat ordentligt och blivit riktigt pigg, vilket resulterade i små skutt och hopp lite här och var inne på banan. Totalt blev det 57% och domarna var lite mer eniga i den klassen.


7 maj - Lurbo Rk - Dandy
Andra omgången av Div 1 med Knivsta. Dandy hade kännts lite konstig hela veckan innan, inte halt utan mer oriden. Så vi bestämde oss för att åka iaf. På framridnigen var han fin men på banan dog han totalt. Stannade upp i traven och galoppen var nog nästan 7-taktig.. Resultatet blev ju därefter - 54% i Lag03. Detta blev Dampisens allra sista tävling..


4 juni - Knivstaortens rk - Fredag
Finalen av div 1 med Knivstaorten. Vid det här laget hade jag ridit Frida i två veckor, men vi åkte iaf för lagets skull. I första klassen, La:2, var hon inte framme för skänkeln och inte igenom i kroppen. Resultatet blev ju därefter ca 55%..
I lagklassen känndes hon bättre, hon var pigg och framåt och hade kommit igenom någorlunda. Men vi var inte riktigt redo för La:p1 vilket också visade sig i resultatet - 55%.
Övriga deltagare i laget gjorde riktigt bra ifrån sig vilket gjorde att vi blev andraplacerade denna omgång!


18 juni - Roslagens Rkk - Fredag
Regional La:1 och lokal Lb:1 väntade i Roslagen. Vid det här laget hade jag och Frida ridit ihop oss lite och hon hade gått riktigt bra dagen innan. I La:1 gjorde hon ett superbra travprogram där vi hade 7or rakt igenom, men i galoppen blev hon rädd för ett blåsande plastband och vi missade igenom iprincip hela galoppen. Så totalt blev det ca 59%. I Lb:1 känndes hon tung och seg, men hon gjorde vad hon skulle och vad som krävs i Lb vilket resulterade i 66% och en tredjeplacering.


1-2 juli - Gripens Rf - Fredag
Första dagen gick Frida Lb:1 och La:1. I Lb:1 var hon superfin och gjorde precis vad hon skulle. Dock verkade domaren inte riktig hålla med och gav oss 64%. I La:1 blev Frida getingstucken precis innan programmet startar och drar i väg i en serie bocksprång! Därefter jagades hon av getingar och bromsar genom hela programmet. Men när hon var fin var hon riktigt fin! Totalt tror jag vi slutade på 58%.
Andra dagen gick hon Lag03 och var vääldigt spänd. Resultatet blev katastrof och vi bestämde oss för att stryka oss från sista dagen.


23 oktober - Nyköping Rk - Royal
Min och Roynes debut på tävlingsbanan blev en MsvC:2 i Nyköping. Det största problemet för dagen var att hästen inte gick på tygeln, men annars var han väldigt snäll och duktig! Trots det lyckades vi faktiskt rida ihop 61%, men domaren låg väldigt högt i bedömningen!


6 november - Täby Rs - Royal
MsvC:1
i Täby där Royne var otroligt pigg! Älgade iväg i trav på framridningen och hade svårt att hålla nerverna i styr inne på banan. Vi galopperade ju genom första skolorna, men därefter var han fin! Resultatet blev 57% men ridkänslan var bra mycket högre!


11 november - Farsta Rv - Royal
MsvC:1
i Farsta där piloten hade ont i magen och helst ville åka hem. Vi tog oss dock igenom programmet med lite små missar här och var. Totalt blev det 60%.
image description

Det här året har som sagt innehållit både framgång och motgång, men jag skulle nog säga mest motgång. Jag har dock lärt mig väldigt mycket. Jag är glad att jag har fått chansen att rida tre så fina hästar, även om två av dem fick avsluta sin karriär alldeles för tidigt. Visst kommer jag bära med mig en hel del minnen från det här året, men det allra mest vill jag bara glömma!
Jag är iaf riktigt taggad inför 2012, det SKA bli ett bra år!

Karro och Royal, 4 månader

Det har gått nästan 4 månader sedan jag fick hem min fina lilla häst. Det har gått både upp och ner, medgång och motgång. Men jag tänkte utvärdera dessa fyra månader lite grann.


I början var det jättejobbigt, alltihopa. Han var stor och stark och jag som kom direkt från ponny hade svårt att manövrera en sådan bjässe.
Första starten gjorde vi i oktober. Under veckan innan var både jag och Emma tveksamma till om han verkligen skulle gå in på banan - och kom vi in var det inte säkert att vi skulle klara oss igenom hela programmet utan att bli uteslutna pga olydnad.. Men han chockade oss alla och var coolare än någonsin inne på banan. Dessutom visade han sig ju vara en pärla att ha med på tävlingsplatsen!Efter den tävlingen var det som att han förstod att det var hos oss han hörde hemma och det var Hogsta som var hans hem. Han var inte alls lika nervig längre, ridningen började gå mycket bättre och vi förstod oss på varandra lite mer.
Det gick väldigt mycket framtå under de kommande två veckorna och vi hann göra två starter till. Han blev väldigt pigg och framåt och jag kännde att vi verkligen var pågång!


Två dagar efter sista tävlingen hade han dock lite väl roligt i hagen och vrickar sig och kommer in med en framkotan dubbelt så stor som den andra.. En veckas vila och sen börjar vi sakta sätta igång igen. Dock kom svullnaden tillbaka efter ett par dagar och det blir ännu mer vila.
Efter det har vi inte riktigt kommit tillbaka igen. Vi har ju inte kunnat träna på som vanligt och därmed har han inte varit så genomriden sista tiden. Motivationen hos mig har inte heller varit på topp, kombinera det med mycket i skolan och annat som hela tiden ligger och trycker. Så tyvärr har min fina häst inte riktigt fått den uppmärksamhet han förtjänat sista veckorna, men det är det ändring på nu!

Kort och gott kan jag konstatera att han är inte samma häst som när vi köpte honom för fyra månader sedan. Och jag kan ärligt säga att han har tappat en del, utan att skämmas. Det är svårt att gå från ponny till häst, och Roynis har varit hos Sandra iprincip hela sitt liv och därför blir det ju en omställning för honom också. Han har tappat en del muskler pga att jag inte riktigt klarat av att rida ihop honom ordentligt. Dock har jag faktiskt lyckats banta ner honom en hel del, det fanns rätt mycket att ta av om man säger så ;) Så vad som egentigen var fett och vad som var muskler när han kom vet jag inte riktigt, men vi har en del att bygga upp nu under vintern!Viva la Danmark!

Hej kära vänner! Just nu sitter jag antagligen i bilen påväg ner till Danmark (tidsinställt..) och borde rent logiskt vara i typ Jönköping just nu. Min mormor fyller år så vi åker ner hela familjen för att fira henne.
Egentligen hade jag väl hellre stannat hemma och ridit, men det ska bli trevligt det här också.
Clara tar hand om Royne dagarna jag är borta, så han är definitivt i goda händer! Han behöver ridas till lite nu och då var det ju perfekt att Clara kom hem över julen :D

Jag har iaf förberett några tidsinställda inlägg åt er och förhoppningsvis finns det trådlös uppkoppling på hotellet och då följer datorn med :)

Hoppas ni får några trevliga dagar här i Suedoa så återkommer jag igen på torsdag!


Strömavbrott..

Jag vaknade imorse (somnade visst i soffan igår kväll fortfarande iklädd jeans..), fullständigt ovetande om att lille Dagmar hade varit i Stockholm och hälsat på. Kollade facebook och insåg att alla verkade ha honom på besök, men här i lilla Vällingby märkte jag ingenting.

Skulle rida lektion för Emma vid halv 5, men vid 15 ringer hon och säger att det har varit strömavbrott hela dagen på hela anläggningnen.. kult! Så jag och mami åkte till stallet snabbt som attan för att iaf hinna promenera en sväng innan mörkret kom. Jag hann väl gå i 20 minuter innan min extremt pigga häst fick spel och for runt som en galning. Under tiden vi hade promenerat hade mamma försökt sig på att mocka i mörkret. Lättare sagt än gjort. Jag har ju dessutom en box i hörnet utan fönster... Congrats!
Tycker egentligen mest synd om Clara som ska ha hand om min häst i tre dagar nu, hon kommer ha en rolig box att mocka imorgon och en extremt pigg häst att rida..!Bloggtorka woop woop!

Har verkligen ingenting att skriva om för tillfället och noll inspiration. Skulle verkligen behöva lite hjälp på vägen med vad ni vill läsa om!!


Så var julen över för den här gången..

Hemkommen efter årets trevliga julfirande hos kusinerna. Våra jultraditioner är nog inte riktigt som alla andras, framförallt inte när det gäller julbordet.. Vet inte hur många familjer som serverar chips till kl 3 - glöggen och pasta och ketchup på julbordet?! Dessutom roade vi oss med att leka "sked-leken" (när man ska slå en sked i bordet en gång för att fortsätta i samma varv och två gånger för att byta varv), och självklart så vann ju the master of sked-leken, nämligen JAG!
Fick en del fina paket förståss, men mest vanliga kläder för ovanlighetens skull. Fick även bidrag av farmor och farfar till mina nya ridstövlar, så nu är jag ännu ett steg närmre. I övrigt var en dunväst (som ännu inte är inköpt) det enda som var i hästväg. lite besviken över att Roynis inte kom med några julklappar, Dampis var bättre på det där! ;) Min roliga mamma gav mig alltid julklappar från hästarna förut, men hon tyckte väl att jag borde ha växt ifrån det vid det här laget.. ;)

Roynisen var jag ju uppe och red imorse. Han fick gå ett ganska lätt joggingpass som började dåligt men slutade bra. Imorgon ska han få vila så han är fit for fight på måndag då han ska gå lektion igen!


Såhär såg det ut under Graparnas julegran.. Småbarnsfamilj eller?!


God Jul!

God jul på er alla läsare! Hoppas ni alla får en trevlig dag med massa fina paket!
Själv är jag nu påväg till mina kusiner för att fira jul. Har fått en julklapp av mamma och pappa redan, nämligen bidrag till ett par nya ridstövlar!! Tack bästa ni<3 har även fått ett litet bidrag av mormor, så efter min födelsedag i februari kan jag nog beställa ett par nya!

Mamma knäppte några julbilder på mig och finaste Roynis imorse!


Kvällens stora snackis..

Tävling  Redan köpt tävlingsutrustning inför 2012? I så fall är det bäst att du kollar att den klarar de nya TR-bestämmelserna.

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken.

Detta stod på tidningen ridsports hemsida och hästbloggarna var inte långsamma med att sprida det vidare.
Jag kan, precis som iprincip alla andra, inte riktigt förstå grejen med det hela. Ska vi helt plötsligt slänga hela tävlingsgarderoben och köpa nytt?! Vi gick plötsligt från en ganska dyr sport till en fruktansvärt dyr och omiljövänlig sport.
Och när det gäller täcken så har alla täcken ett märke, även de billigare från Hööks eller Horze. ÖBs fleecetäcken är nog de enda märkeslösa täcken jag har sett. Ska vi då helt plötsligt ägna all vår lediga tid åt att sprätta bort alla märken?!

Nej Ridsportförbundet, GÖR OM GÖR RÄTT!


Bästa Vällingby <3

Faktum är att, även fast jag trivs väldigt bra på Hogsta, saknar Vällingby extremt mycket! Jag spenderade trots allt 12 år av mitt liv på den underbara ridskolan innan jag tog nästa steg och flyttade.
Hogsta är underbart på alla sätt och vis - jag trivs i stallet, trivs med mina stallkamrater, arbetskamrater och med alla hästarna, men Vällingby var speciellt.
På vällingby kunde jag hänga en hel dag och inte göra någonting, bara gå runt och prata med kompisarna och pussa på hästarna - det gör man inte på Hogsta och det kan jag verkligen sakna. Det var mer som en fritidsgård. Det är ju det som är skillnaden melan privatstall och ridskola, och båda har sina för och nackdelar.

Det har nu gått ett halvår sedan jag sa upp min plats och red min sista lektion. Jag har ju självklart varit upp och hälsat på några gånger och mina allra närmsta vänner träffar jag ju regelbundet ändå. Jag har fortfarande kontakt med en del andra som stod mig nära, men inte på samma nivå som tidigare. Och det kan jag verkligen sakna, de jag pratade med nästan varje dag om allt och inget i telefon och som alltid ställde upp.

Att sluta på vällingby var nog ett av mina större misstag här i livet, men också ett av de bättre. Sista halvåret stressade jag som en idiot dag ut och dag in. Dampis skulle ha 100% uppmärksamhet x antal timmar varje dag, jag var på vällingby minst tre kvällar i veckan, långa resvägar mellan de olika stallen och på helgerna var det antingen jobb i stallet eller stå i cafet på vällingby. Jag var aldrig hemma före 10 på vardagskvällar och hade aldrig tid för något annat än stallet. Så i den stunden jag skrev på uppsägningsblanketten på vällingby kännde jag mig så befriad.

Till våren ska jag verkligen göra mitt yttersta för att kunna hälsa på alla fina vänner, underbar personal och härliga hästar lite oftare!


en gammal bild på vällingbygänget på tävling, 2007 kanske?
Vill ni bli bombade med en massa gamla vällingbybilder någon dag?!


Ett år på Hogsta!

Konstaterade att det idag är precis ett år sedan jag och dampis tog vårt pick och pack och flyttade från Vällingby till Hogsta. Planen då var först att bli kvar där i ca 10 dagar, nästa plan var en månad, men det slutade alltså med att vi aldrig återvänd hem igen!
Visst haar jag ångrat mig ibland, men det märktes så tydligt på Dampis att han trivdes bra där och då var det värt det även de dagar då det känndes jävligt jobbigt att promenera 30 minuter i snöstrom för att komma till stallet!

Under detta året har jag alltså hunnit ha tre hästar på Hogsta. Det är fler än vad jag totalt sett haft innan under mina 6 år som hästägare!


Dagens ridpass 23/12 2011

Red faktiskt lektion idag för första gången sen i början på november!
Skulle egentligen inte ridit förens på måndag, men Emma erbjöd sig att hjälpa mig redan idag. Vi kan ju lugnt konstatera att det var välbehövligt..! I början var han inte alls rolig, stretig och gick bara emot. Så vi började med att bara trycka på framåt i galopp för att han skulle bjuda själv. Tillslut kom bjudningen och då kunde vi börja lossa. Ett sätt som funkar mucho bra för oss är att rida i förvänd galopp längs spåret men ställa inåt. Då får jag kolla på alla sidor, bogar och ben och han kommer loss lite mer.
När han kommit igång gick vi över till travarbetet, där största fokus låg på att han inte skulle tappa bjudningen. Han blir lätt lite sävlig i traven och travar jääääättelångsamt med stora kliv. Jag vill att han ska kunna växla den stora traven med korta och kvicka steg. Dessutom gick han och tryckte sig inåt hela tiden så jag fick rida skänkelvikning på volten tills han gav sig.
Mot slutet släppte han efter riktigt bra, men jag vet inte vem av oss som var tröttast och hade tappat mest under det här lilla träningsuppehålet.. ;)

Imorgon är det julafton (om någon skulle ha missat det..) och då ska jag till stallet och rida på morgonen. Dock blir det bara ett väldigt lätt joggingpass då han säkert är lite trött i mössan :)


arkivbild..


Dan före dopparedan!

Den här dagen blev inte riktigt vad jag hade planerat.. Hade planerat in en riktig slappardag. Skulle ta en promenad med Frida på morgonen och sen bara ta det allmänt lugnt innan stallet.
Men vid halv ett ringde Emma och frågade om inte jag kunde komma och jobba eftersom Ylva var sjuk. Så snabbt som attan hoppade jag i ridkläderna och åkte till stallet för att jobba hela eftermiddagen.

Nu på kvällen har vi ätit vår traditionella dagen-innan-julafton-middag - Tacos! Det ryktas om att John Blund kommer tidigt ikväll.. jag har nog en del sömn att ta igen från sista tiden.


Årets bästa blogg!

Har hittat min absoluta favoritblogg, nämligen vrshemlisarna.blogg.se!
Verkar relativt nystartad, men oj vilken koll jag kommer kunna hålla på mina kära vällingbyvänner! Får väl hoppas skribenten kommer med en massa rolig inside information hähä..! Undrar bara vem det är som ligger bakom det hela, denne har iaf en hel del humor!

Så för er som vill veta vad som händer på vällingby bör definitivt besöka bloggen!

Vrshemlisarna.blogg.se


PrtSc den fina headern.. observera att det är en viss Grape på en av bilderna haha!


En riktig pärla!

Det är precis vad han är min lilla häst!
I början var han inte alls rolig.. Vi talade sju olika språk med varandra och vi kämpade verkligen mot varandra. Men efter en stund släppte det från 0 till 100 och han blev riktigt fin! Vi jobbade mest i galoppen men avslutade lite med travarbetet. Dock blev han trött efter galoppen, men han gjorde ett bra arbete ändå.
Det roliga är att han känns så himla arbetsvillig just nu, vill hela tiden göra rätt även om det tar emot i kroppen på honom. Pigg och glad är han också, även fast han hade rastat sig själv i hagen idag :)

Imorgon ska han få gå lite dressyr igen, kanske att han är lite trött men då är det bra att bli av med lite träningsvärk :)


...

Anonym om Jullov woop woop!:
Är han behandlad i ena frambenet? Och varför rider du då på honom?! Du verkar ha mycket "otur" med halta hästar, eller är det helt enkelt så att du förstör dom??

Får väl ge ett litet svar på tal här då.
Nej, han är inte behandlad i frambenet, han har ett sår (antagligen ett skav) som inte vill läka då det går upp varje gång han har varit ute i hagen. Så för att hjälpa det att läka lägger jag om såret med bomull och en flexilinda varje kväll.
Och när det gäller otur eller ej så har jag dessvärre inget svar på frågan. Dampis hade troligen problem i ryggen innan vi köpte honom, men det började visa sig först när han bytte ryttare. Frida hade en gammal skada som gick upp och Royne har so far (peppar peppar) inte behövt behandlas.

Jullov woop woop!

Satt uppe till 5 i natt och pluggade psykologi.. Hann sova 1,5 timme innan jag skulle upp igen för att åka duscha och åka till skolan. Behöver jag ens säga att jag kännt mig som en zoombie hela dagen?!
Men nu har jag JULLOV!! Eller egentligen får jag imorgon, men eftersom vi ändå inte får betyg och sånt så är det lite ovärt. Så jag räknar mitt jullov från och med idag hehe.. Dock måste jag in till skolan för att hämta ut mitt busskort för nästa termin.

Roynisen red jag ett pass på i ridhuset. Han var så himla pigg och spänd i början så han höll på o krypa ur skinnet. Men vi redde ut det ganska bra ändå. I galoppen under uppvärmningen tycker jag oftast att han blir så himla stretig. Jag har ju väldigt lätt för att hamna i bakvikt och då skapa en liten dragkamp, men istället lutade jag mig lite framåt och stod stundtals i lätt sits och det blev faktiskt en enorm skillnad på hela hästen. Han sökte sig nedåt framåt och bar upp sig själv mycket bättre.
Vi la framförallt mycket fokus på galoppen idag, korta och länga sprången och hitta en bra bjudning i förvända.

På kvällen kom hovslagaren ut och skodde lilla pärlan, så nu är han ordentligt broddad runt om (hade bara två brodd i varje hov innan) och har fått knallröda snösulor! Mer än redo för vintern med andra ord!Bloggen blir lidande..

Har lite för mycket att göra just nu, så därför blir bloggen lite lidande. Men på torsdag får jag jullov och då har jag massa tid att uppdatera er!
Har ägnat större delen av den här dagen åt att plugga psykologi.. Kommer bli en hel del pluggande i natt också, men sen är det över!

Roynisen har vilat idag och imorgon ska han få kämpa hårt igen ;)

image description


Dagens ridpass 19/12 2011

Försov mig imorse igen.. Vaknade 07.23 och 07.37 satt jag på bussen! Skills!
Provet gick inte alls nå bra, men jag kunde glädjas åt att vi fick sluta 11 istället för 15 eftersom sista lektionen var inställd! Åkte till stallet på dirren och red min fina häst.

Lille R var en riktig liten buse idag.. Började med att flyga i luften när jag skrittade fram. Vet inte vad han skulle kunnat bli rädd för, men något var det som var extremt farligt. När jag skrittade på korta tyglar Stannade han och vände för att Clara stod i hörnet och sen kom det ett par hopp och studs i galoppen.. Alltid lika spännande med en pigg och glad häst!
Red inte länge alls, 30 minuter intensiv ridning (+ fram och avskrittning). Även om det var svårt i början så blev det bättre mot slutet, men nu måste vi verkligen börja träna igen. Haha herregud känner hur vi långsamt har börjat förfalla både jag och hästen.. ;) Skämt åsido, vi behöver faktiskt komma igång igen!

Imorgon blir det vilodag och hovslagarbesök för R. Själv ska jag ägna mig åt psykologiboken.. kult..


Hard work work

Idag har jag jobbat hela dagen i snöstormen. Tänkte att jag skulle vara smart och satte på mig gummihapperna imorse så jag slapp bli blöt om fötterna, men neeej.. då var det visst hål i dom.. :(
Dagen flöt väl på bra. Clara är ju hemma nu över jul så hon jobbade idag vilket var trevlans!! Och eftersom jag vet att hon läser så får hon en liten extra glad gubbe :D

Royne red jag på eftermiddagen och det började riktigt dåligt! Usch vad hemskt det var. Då kortade jag upp gramanen lite och tryckte på honom framåt. Tillslut så blev han fin. Men vi behöver verkligen träna nu! Dock vet jag inte om jag kommer hinna innan jul.. Jag har ju några mördardagar framör mig i skolan nu innan lovet så imorgon ska han bara få joggas lite.
Något som var positivt idag var iaf att han var väldigt pigg och framåt för skänkeln!

Som sagt, imorgon blir det bara lätt jogging för Roynis del. Nu ska jag ägna mig åt religionsboken och faktiskt stänga av internetet! Datorn behöver jag ju, men är internet avstängt kan jag inte göra så mycket annat än att skriva!


Man hinner mycket om man går upp kl 6 en lördag..

Gårkvällen spenderades med min käre vän fritte istället för Skolböckerna.. Hon ringde vid 19.30 och erbjöd en kvällspromenad som pågick till sisodär 23.
Imorse var jag uppe vid strax efter 6 för att köra till stallet. Roynisen gick ett mindre bra pass imorse, vet inte vem av oss som var mest ofokuserad..
Hann med att handla lite julklappar på vägen hem och nu är vi påväg till min morfar för att fira lite jul. Sen åker vi direkt därifrån till carro för att fira henne, därför blir det ingen mer uppdatering idag. Får jag en sekund över ikväll så ska den ägnas åt religionsboken..
Bjussar på en, för ovanlighetens skull, bild på mig själv..


Dagens ridpass 16/12 2011

Idag får min lilla pärla en guldstjärna i kanten! Känslan var inte jättebra hela tiden, men den var betydligt bättre än sista tiden.
Värmde upp precis som vanligt med mycket skritt och korta halter och övergick sen till trav och galopp i låg och avspänd form. Han var bättre framme för skänkeln redan från början och jag kunde komma till ridning lite fortare.
Arbetet idag gick enbart ut på att få koll på den där förbaskade vänsterbogen. Jag är så ovan vid att det är vänsterbogen som "krånglar" -jag tror alla hästar jag ridit tidigare har haft problem med högerbogen! Red innanför spåret och ställde åt de olika hållen för att verkligen få kontroll över den.
När bogarna var där dom skulle så red vi en miljon tempoväxlingar i trav för att han skulle bli ännu ett steg känsligare för skänkeln. Tyckte faktiskt det blev ganska bra och mot slutet krävdes bara en lätt förhållning för att han skulle samla sig och sedan ett lätt tryck med skänkeln för att komma tillbaka till arbetstrav.
Vi avslutade med att galoppera i ett lugnt tempo med bra tryck och så sänkte jag och la ner honom där.

Fick igenom det jag ville och är nöjd med min pärla! Imorgon blir det tidigt dressyrarbete - 07.00 ska jag vara på plats i stallet. Ska till min morfar och fira jul på dagen och sen på kvällen är det födelsedagsfirande för fina Carro! Så det får helt enkelt bli tidigt. Hade egentligen tänkt han skulle vila, men eftersom han fick ofrivillig vla i tisdags så får han jobba imorgon också. Ska försöka få mamma att fota imorgon också, om ni vill se bilder förståss?!

Nu ska jag ägna kvällen åt skolböckerna - sista köret innan jullovet! Det börjar ju bli standard nu.. ;)Dagens
Schabrak: Jacson svart med beige kant
Lindor: Svarta från Börjes
Paddar: Mias
Ländtäcke: Brunt ylle från Charlies


Dagens ridpass 15/12 2011

Roynisen var faktiskt ganska duktig idag! Min motivation har varit lite låg sista två veckorna och det har inte kännts sådär roligt att rida som det gjorde ett tag i höstas. Det är väl en kombination av det trista vädret, att R inte varit helt igång och en massa andra grejer.
Men idag var vi tillbaka på banan igen och redo att prestera!
I början känndes han ganska bra, kunde rida i en ganska låg och avspänd form redan från början. Värmde upp som vanligt genom att rida mycket i skritt, skänkelvikningar, halter osv. I trav och galopp lallar vi mest runt så han får en chans att komma igång i kroppen. Royne är en sån häst som man inte bara tar tygeln på och säger åt honom att gå, man måste ge honom en ärlig chans. Han är stor och har många kroppsdelr att hålla reda på! Så uppvärningen för hans del är väldigt prestigelös, det enda jag kräver är att han ska arbeta avspänt.

Dagens övning var, precis som vanligt, övergångar övergångar övergångar och övergångar. Han måste bli kvickare och lättare för skänkeln för att vi ska kunna ta oss vidare. Vi har dock fått bukt med problemet att han lägger sig på vänsterskänkeln i högervarvet, och det genom att rida myket innnför spåret och varva med lite vänsterställning. Då får jag koll på vänsterbogen som annars gärna lever sitt egna lilla liv.

Mot slutet känndes han faktiskt ganska fin, framförallt i galoppen. Jag har ju haft lite svårt att verkligen hitta galoppen - antingen har vi bra tryck men alldeles för hastigt eller så är den nästan fyrtaktig men lugn. Idag tycker jag dock vi hittade ett mellanläge där han kunde trycka på men behålla lugnet i sprången.

Jag är nöjd med passet, tyckte vi fick igenom det vi ville. Imorgon väntar ännu ett dressyrpass och förhoppningsvis känns han åtminstone lika bra då!
Nu ropar religionsboken.. död åt skolan.


Sunes jul!

Har projektarbete för tillfället, men eftersom vi inte har så mycket att göra så har jag roat mig med att kolla på Sunes jul som gick som julkalender för 100 år sedan! Haha alltså det är så roligt så jag smäller av !

Tänkte höra om det är något speciellt ni vill läsa om? Har lite bloggtorka för tillfället om man säger så ;)

på återseende!


Upp som en pannkaka och ner som en sol?!

Onsdagar brukar vara en jobbig dag, dels för att jag är ledig tisdagar (då blir ju onsdag som måndag lixom..) men också för att jag bara har jobbiga lektioner och en fet håltimme mitt på dagen. Idag var inget undantag..
Kämpade mig igenom psykologin och historian, och efter håltimmen var det bara svenskan kvar. Idag var dagen då de nationella proven skulle delas ut.. Jag hade en fruktansvärt dålig känsla efter det skriftliga provet så jag trodde verkligen jag skulle få ig, känndes som att jag bara svamlade.. Men icke! jag spikade MVG ännu en gång! Det är något med mig och att alltid göra bättre ifrån mig på nationella prov än på vanliga prov!
Därefter hade jag lite svårt att konsentrera mig på dikter och andra världskriget..

Åkte ut till stallet sen och var på strålande humör! Roynis fick sig ett lite ordentligare pass i ridhuset dagen till ära. Han känndes helt okej, inte bra men inte dåligt. Fick honom inte så där lätt och fin framme för skänkeln som han var i förra veckan, men han är inte alls lika sne i handen och lägger inte huvudet på sne på samma sätt längre. Men jag känner verkligen att vi skulle behöva komma igång med träningarna igen, har ju faktiskt inte ridit lektion på över en månad nu! Dessvärre lär det inte bli fören om en vecka eftersom jag har apmycket plugg framför mig komande vecka..
På tal om plugg - dags att återgå till religionsboken!Ska försöka få mami att fota lite nya ridbilder på lördag så ni slipper alla dessa arkivbilder.. ;)


Surt..

Det blev inget hovslagarbesök idag av olika anledningar som inte är värda att ta upp här.
Roynisen fick vila eftersom jag, när jag förstod att det inte skulle bli några nya skor, insåg att det skulle bli för sent att rida. Jag hade a lot of plugg att göra när jag kom hem, även fast jag hade lyckats städa av en del redan på förmiddagen. Så vi tog bara en promenad i ridhuset eftersom det var mörkt och blåste storm ute. Imorgon blir det dock dressyr för min lilla pärla.
Tur att tävlingssäsongen är över, de som känner mig vet mycket väl att jag ogillar att ändra min planering.. ;)

image description


Ändrade planer..

När jag satt och väntade på tunnelbanan ringde annelie och sa att hovslagaren skulle komma ut idag! Han skulle ha kommit imorgon, men tydligen hade de bytt dag utan att meddela oss. Så det blir ingen ridning idag eftersom jag inte hinner rida innan han kommer. Tur att jag hade bestämt mig för att ta stallet på em idag!


När idéerna tar slut..

..så bjuder jag på en sån där fantastisk lista..!
Hittade denna på dressageworld.

Hur började det?
1. På vilken klubb började du rida?: Vällingby
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Tränare så måste jag nog säga Annie! Även om jag har utvecklats väldigt mycket under det här året hos Emma så är det trots allt Annie som har lagt grunden! Av hästarna så har alla lagt en liten pusselbit var. Alla har lärt mig någonting som jag har nytta av dag.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Som sagt, alla har gjort en liten del var. Men Dandy lärde mig väldigt mycket och förhoppningsvis kommer Royne att bidra en hel del också!
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2006
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Dandy

Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Royne
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Dandy
3. Vad är det svåraste program du ridit?: FEI programmen på ponny och MsvC på häst
4. Vad tävlar du för klasser?: MsvC
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Dandy: 1:a i La:2, 3:a i La:p1, Frida: 3:a i Lb:1, 2:a La:p1 med laget. 

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Joy, 115 cm
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Joy, 90 cm 
3. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte i hoppning, men när jag gjorde det red vi LD-LC
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -
5. Klubb föredra du att tävla hos?: Tävlar ju inte i hoppning, men överlag så gillar jag väl mest att tävla hemma (vällingby) hehe

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Jack kanske, iaf när han fortfarande var en tickande bomb.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Frida, iaf med tanke på hennes storlek. 
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Kelly
4. Vem är den största hästen du ridit?: Om skritt räknas så är det Candy Man hehe, annars typ Nåty? Har faktiskt ingen koll på hur stora hästarna på Vällingby är.
5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Joy
6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Joy
7. Vem är den häst du tog din första placering med?: Jack
8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Frida
9. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Joy, Dandy, Kim och Frida

Antingen eller:

Häst - Ponny Ponny är speciellt, men att rida häst är så mycket svårare och kräver så mycket mer!
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
– Inomhus tävling
Satsa för seger – Fis rida.
Vitt schabrak - Personlig färg - vitt med en personlig touch är inte helt fel!
Ridstövlar – Chaps
Spilta - Box
SpånHalm
Räcke – Oxer
Kompisar i hagen –
Ensam  En svår fråga.. hästar är flockdjur, men skaderisken är hög när de går i flock..

Dags att återgå till pluggandet! Struntade i att åka in till skolan och tog en lång sovmorgon eftersom jag insåg att jag faktiskt kunde plugga annat än just de ämnena jag inte har böckerna till hemma.Mitt hjärta <3


 

if I could just see you
everything will be alright
if I'd see you
the storminess will turn to light

and I will walk on water
and you will catch me if I fall
and I will get lost into your eyes
and everything will be alright
and everything will be alright

Skitdag..

Vill egentligen bara tryka ett tjockt jäkla streck över den här dagen.. Eller egentligen är den nog inte så hemsk, men i jämförelse hur bra det varit sista tiden så.. ;)

Började med att försova mig som vanligt och fick stressa ihjäl mig för att hinna i tid till skolan. Fick reda på att jag nästa vecka har tre prov och en redovisning, varav ett prov är psykologi och jag hr verkligen inte hängt med alls på sista tiden. Det innebär att jag har 8 kapitel att läsa till nästa vecka.. Kult!

När jag skulle till stallet så tänkte jag ta bussen som gick 16.15, men den hade bestämt sig för att inte komma. Så jag stod ute i kylan och väntade i en halvtimme innan jag tog en annan buss och gick från vägen till stallet.

Som om inte det vore nog så mår jag inte alls nå bra och börjar bli sjuk :(
Körde iaf hem från stallet på kvällen och klarade mig utan ett enda kärringstopp och helt utan paniksituationer! Framsteg! ;)

Joggade iaf Roynisen idag väldigt lugnt. Han var riktigt pigg efter tre dagars vila. I början känndes han väldigt stum och stel, men efter bara några varv blev han helt okej! Stundtals var han lätt och fin i handen, men fortfarande finns de där stunderna då han verkligen hänger sig tag i vänstertygeln.. Tror dock jag har hittat ett sätt för att få bort det lite åtminstone! Har ju inte ridit så ordentliga pass på en månad så vi får väl se nu när jag börjar rida på igen.

Imorgon ska Roynisen ridas, dock tänkte jag ta sovmorgon och åka ut till stallet på eftermiddagen eftersom det inte är någon kurs i ridhuset. Måste även hinna med att åka förbi skolan och hämta lite böcker och sen ägna kvällen åt att plugga häcken av mig..!


Stalldag à la Grape

Har spenderat hela den här dagen i stallet.
Körde till stallet vid halv 12 och fixade allt stalljobb medan Roynis var i hagen. Annelie, Hannah och Pernilla var på Hogsta för att spana in KMet lite, så jag hängde med dem en stund i ridhuset och såg några ekipage ;)
Vid 13 kom Roynisen in och så fick han äta och torka innn vi tog en liten promenad ute i kylan.

KMet var väldigt roligt att se! Här rider man på sin egna nivå och bästa procent vinner, så vi fick se allt från Lb:1 till GP kür! Alla hade verkligen gått all in när det gällde utklädnad och domaren (Gustaf Svalling) var mutbar! Vi fick se allt ifrån Fiona (i shrek) på sin åsna till Iprenmannen och Rosa Pantern. Domaren hade även en liten partytuta som han blåste i när det delades ut högre poäng - ett tut för en åtta, två tut för en nia och tre tut för en tia! Vann gjorde iaf Clara (Espinosa) som red GP kür på 85%!! Har en känsla av att partytutan inte var tst särskilt många gånger!
Tyvärr var Mellanstallet inte särskilt välrepresenterat, men till nästa år håller vi redan på och smider planer hehe ;)

Nu på kvällen annordnades en liten julmiddag i ridhuset som var trevlig där det ävn delades ut lite priser, bl.a. fick Maria pris för årets tävlingsinsats. Hon var nämligen påväg till Nyköping (samma tävling som jag och Roynis var på men hon skulle rida B4) när de ringde från botkyrka och behövde henne i Hogstas div 1 lag. Så Maria vänder iskallt om, åker till botkyrka och rider MsvB3!

KM är ju verkligen årets fest på Hogsta och det är så roligt att se alla så prydliga dressyrryttare verkligen bjuda på sig själva!

Jag hade kameran med mig, men tyvärr orkade jag inte ta några bilder. Kommer säkert komma upp på Hogstas fb-sida inom en snar framtid ändå ;)


Lyser med min frånvaro..

Den här dagen började helt kaosartat...
Jag jobbade ju från 6 imorse, och på helgerna är vi ensamma fram till 12 då den andra kommer, vilket innebär att det som på vardagar görs av två ska nu göras av en. Det brukar dock inte vara några problem och man är enkelt klar i tid i vanliga fall. Men dagen till ära var det en häst som blev dålig på morgonen, så jag började inte mocka fören framåt halv 9.. (börjar vanligtvis med det vid 7). Så det blev jäkligt stressigt på morgonen, men jag och Ylva hade ett grymt teamwork på eftermiddagen och var klara prick 5 iaf!

Tack och lov hade jag och mamma bestämt att hon skulle hjälpa mig med Royne idag eftersom vi skulle på middag hos mormor på kvällen, annars hade jag nog varit kvar än ;) Så mamma och Royne tog en promend i ridhuset (eftersom det ffa var mörkt ute) på 45 minuter.

Imorgon ska Roynis skrittas under ryttare. Om det blir i ridhuset eller ute beror helt på underlaget. Är det isgata så får det bli i ridhuset eftersom han bara har två broddar i varje hov.
Därefter är det KM på Hogsta! KM är tydligen årets partaj på Hogsta då alla går all in gällande utklädnad osv. Skitroligt! Som avslutning på dagen är det julmiddag i ridhuset. Vi ska gå flera från vårt stall, så det blir la trevligt!

Eftersom den här kvällen inte har så mycket mer att bjuda på så tänkte jag faktiskt dejta sängen relativt tidigt för en gångs skull, ffa med tanke på att jag ska upp relativt tidigt imorgon också.. Jag är ju en sån där jobbig typ som behöver sova typ 8 tmmar för att ens vakna på morgonen, men det händer ytterst sällan.. (gissa varför jag alltid försover mig.. ;) )Fridaay!

Inledde den här jobbdagen med att göra en snygg vurpa på väg ner till ridhuset.. Hoppsan! Behöver jag säga att jag befann mig på marken i typ en halv sekund innan jag var på benen igen ;)
Roynis fick besök av equiterapeuten idag. Det gick bra och hon konstaterade att han var lite svag i höger bak och behövde lite nålar i ländryggen, men i övrigt behövde hon inte knäcka loss särskilt mycket!
Så nu ska han få skritta två dagar och sen kan jag rida på som vanligt igen.
Nu är det idol som gäller och imorgon väntar jobb 06-17 och sen ska jag till min mormor på kvällen!


Dagens ridpass 7/12 2011

Som sagt så brukar ju Roynis vila på torsdagar, men eftersom han var så fin igår så ville jag rida idag också. Det passade dock väldigt bra eftersom equiterapeuten kommer imorgon och knäcker igenom honom, så då kommer jag ju ändå inte kunna rida.

När jag gick ner till ridhuset var det helt tomt, och då var klockan ändå 17.30.. Brukar vara full fart där nere så dags i vanliga fall.
Han var lite mer arbetsvillig redan från början idag och lätt för skänkeln. Känns ju skönt att det arbete man gör ger resultat. Han är nog egentligen ingen seg häst, utan det är snarare jag som inte har varit tillräckligt konsekvent och låtit honom slippa undan.
Joggade igång och han känndes faktiskt helt okej. När jag värmt upp honom tog jag av gramanen och det gick precis lika bra utan den. Jag behöver den fortfarande när jag värmer upp för att vi snabbare sk komma till ett bra arbete, men när han är uppvärmd känns det som att den nästan gör mer skada än nytta. Jag förlitar mig lite för mycket på den, och eftersom min handställning är kaooz så blir jag glappig på den vanliga tygeln och rider för mycket på gramanen!

Vi tränade inte på något speciellt, förutom alla dessa övergångar då förståss. Han blev ganska fin och sökte sig nedåt framåt när jag la ner honom.
Är iaf nöjd med dagens pass och hoppas att vi kan komma igång och rida lektion igen i nästa vecka! Har ju inte gjort det sen i början av november så det är verkligen välbehövligt nu..

Som sagt så kommer kiropraktorn imorgon och behandlar R. Jag ska även jobba på eftermiddagen eftersom jag slutar skolan redan vid 10.
Nu väntar sjuttioelva restuppgifter i historiaB på att bli gjorda.. Poppsan!


Dagens
Schabrak: Shockemöhle
Lindor: Sjöhagen
Paddar (syns ej): Mias
Boots: EquiGuard


Travarmanen..

Idag gick min häst från travare till dressyrhäst! Det var nämligen så att manen rök en gång för alla! Han ser ut som en löjlig skolpojke just nu, men manen växer som ogräs så snart är han snyggast i stallet igen!
Syns inte så jättestor skillnad på bilderna, men faktum är att jag kliopte av cirkus 5 cm.. :D


Dagens ridpass 7/12 2011

Jobbade ju på eftermiddagen idag och hade tänkt rida på morgonen, men jag orkade helt enkelt inte gå upp så tidigt. Så istället tog jag sovmorgon och var i stallet vid 11 och mockade innan jag började jobba. När stallet var klart vid 17 var det Roynis tur.
Började med att brodda honom och trodde han skulle vara livrädd för alla saker, men han var jättesnäll hehe ;)
Gjorde sen iordning honom och gick ner och red. I början var han ett riktigt as.. alltså verkligen..! Han gick verkligen och tröck mot vänsterskänkeln och bet sig fast i bettet. Då fick jag säga åt honom på skarpen! Gjorde massa halter och han skulle lyssna på minsta lilla hjälp framåt. Självklart så blev han ju arg på mig och tyckte jag var ett monster och försvarade sig med att börja backa och studsa på stället. Då blev piloten arg på riktigt..!
Han gav sig ganska snabbt efter det och blev riktigt fin!
Jag har upptäckt att jag förlitar mig väldigt mycket på gramanen (har den alltid på som en lite safetygrej men också för han är så himla stark vid uppvärmningen, så för att hjälpa oss båda är den alltid med.), så jag tog av den när han blev sådär fin och det gick alla tiders! Han känndes verkligen riktigt bra!

Imorgon skulle han egentligen vila, men eftersom han var så fin idag så vill jag gärna rida imorgon också och det passar väldigt bra eftersom han ska till equiterapeuten på fredag och får vila då istället :)

Tog faktiskt ett par bilder på min fina häst idag (med iphonen dock..) men den är spårlöst försvunnen här hemma så de kommer när jag hittar den hehe.. !


Broddtider..

Vintern innebär inte bara mysiga uteritter i snön och varma täcken, det är också tid för brodd och snösulor för våra fyrbenta vänner.
Förra året gick Dandy utan snösulor, men det funkade bra eftersom det var så himla kallt hela vintern och sen smälte snön jättefort på ridvägarna.
Broddad var han dock hela vintern. När vi forrfarande var kvar på vällingby och han hade hagkompisar så kom vi hästägare tillsammans överens om att låta hästarna gå broddade både fram och bak. Vi var alla eniga om att vi hellre såg en broddspark än en fläkskada. Nu var ju våra hästar väldigt snälla mot varandra så det var aldrig några problem.

För Royne är ju dock planen att han ska få både brodd och snösulor. Hovslagaren kommer om en vecka och då ska sulorna på, antagligen måste jag brodda innan. Hos oss står ju hästarna med brodd dygnet runt, det skulle vara omöjligt att brodda alla hästarna innan de ska ut i hagen osv. Och eftersom de flesta går ensamma så klarar de sig bra med det.

Hur gör ni nu i broddtider? Är era hästar redan broddade, eller broddar ni i och ur varje dag eller inför varje ridpass ute?


Dagens ridpass 6/12 2011

Var i stallet på förmiddagen idag och red min lille häst. Det fick bli i ridhuset eftersom det var stenhårt i marken..
Skrittade fram länge eftersom det var så kallt och jobbade sen en stund med skritten. Han var inte riktigt lika framme för skänkeln idag som han var igår, men det var ändå inte dåligt.
Eftersom jag inte ville rida honom svettig (han skulle ut i hagen 45 minuter senare.) så red jag inte på lika mycket som igår. Istället jobbade vi mycket i skritt och med alla dessa övergångar.

Imorgon är jag ledig från skolan, eller rättare sagt typ hemstudiedag, så jag ska jobba på eftermiddagen. För att slippa vara där halva natten så offrar jag återigen min sovmorgon för att åka och rida innan jag jobbar!


Dagens ridpass 6/12 2011

Det vi jobbat med de senaste två dagarna gav verkligen resultat idag. Royne var riktigt bra framme för skänkeln redan från början så det gick att börja rida i skritt på en gång. Annars brukar det ju ta ett tag att bara få honom att svara framåt där, men efter att monsterGrape hade sagt åt sin häst på skarpen två dagar på rad så slapp vi det!

När jag hade joggat igång honom fortsatte vi på samma spår med att få honom kvick och lätt för skänkeln. Mängder av övergångar trav - skritt - trav, och svarade han inte på en gång så sa jag åt honom ordentligt. När han svarade ordentligt övergick vi till galopparbetet där det var tempoväxlingar som fick agera fram-för-skänkeln-övning. Jag fick säga åt honom första gången, men sen gjorde han det riktigt bra. Tempoväxlingar är ju lättare än igångsättningar, men jag tycker det ger mest effekt med övergångar i traven och tempoväxlingar i galoppen.
Red i sisodär en halvtimme, mer orkar han ju inte just nu.

Imorgon hade jag tänkt rida ut eftersom det är tisdag, men det verkar som att kylan har kommit för att stanna vilket innebär att det redan är stenhårt i marken. Vet dock inte riktigt hur det ser ut på slingan, men jag skulle inte vara förvänad om det var hårt där också. Då får vi helt enkelt nöja oss med ridhuset imorgon också.
Enligt facebook verkar det som att det snöar också.. Dock kan jag minsann inte se någon snö här?! Får väl hoppas den hittar hit också snart då!


2012

Jag sa att 2011 skulle bli ett sååå bra år, Dampis och jag skulle få avsluta vår karriär på topp innan han skulle säljas vidare som tävlingponny åt en ny liten ryttare. Jag skulle ha sååå roligt! Roligt hade jag ju förvisso emellanåt, men i det stora hela så var det inte mycket som blev rätt..

Det började bra med Dampis, men slutade dåligt.
Det började bra med Frida, men slutade dåligt.
Det började bra med Royne,
och nästa år ska vi fortsätta precis lika bra!

Jag vågar inte länger säga att det kommer bli bra, för det blir aldrig som man tänkt sig. Men jag är åtminstone galet taggad inför nästa år. 2012 innebär inte bara att jag och Roynis får vårt första riktiga tävlingsår tillsammans, utan jag tar även studenten och ska alltså börja jobba på riktigt.. Det är dags för mig att bli vuxen..!

Dock har jag ett litet problem - jag vet inte vilken klubb jag ska tävla för?!
Jag har alltid ridit för Vällingby, det har ju varit mitt "hem". Inte ens när jag flyttade med Dampis till Hogsta slog tanken mig att tävla för någon annan klubb. Planen var ju att jag skulle tävlat lite på MusseMus under våren (dock blev det ju inte så eftersom jag inte riktigt orkade med honom till slut), och då kunde jag ju inte rida för någon annan klubb än vällingby.
Nu rider jag ju inte ens kvar på Vällingby längre, har egentligen ingen anknytning alls till klubben. Så jag står inför det svåra valet att välja klubb inför nästa år. Hogsta har så väldigt många tävlingsryttare och då blir man bara "en i mängden". Dock är det lite pondus att rida för en klubb som Hogsta då de har flertalet ryttare på hög nivå. Vällingby däremot blir lite personligare, vi är bara ett fåtal tävlingryttare och Jennie och Hannah är de som rider på högst nivå (MsvB-A och Fei).
Jag vet verkligen inte vad jag ska välja?! Ingen klubb erbjuder egentligen mer än den andra.. Ni kanske har några kloka ord att dela med er av?! :D

Målen då inför nästa år?
Prio ett är att Royne och jag ska lära känna varandra till fullo och jag ska lära mig hitta rätt spänningsnivå hos honom på tävling (han får inte bli för laddad men heller inte för seg.).
Resultatmässigt så är ju första målet att få kvalen till MsvB. Vi har ju hunnit starta 3 MsvC, och bortsett från en flopp på 57% (överpigg häst..) så har vi legat på 60-61%. Så jag tror inte att de där kvalen är så jättelångt bort om jag ska vara ärlig.
Nästa steg är att framåt hösten kvala till MsvA, för att våren/sommaren 2013 kanske kunna starta det. Royne kan ju allt det där, det är bara piloten som behöver öva lite.. ;)

Jag fick en gång lära mig att ett mål ska vara realistiskt, det ska vara 50% chans att man uppnår det. Jag tror faktiskt att det är precis vad dessa mål är!

Nu är vi taggade och ska träna på som attan under vintern för att kunna starta näst säsong på bästa möjliga sätt!


Skvallerbloggar..

Bara det senaste året har häst-skvallerbloggarna avlöst varandra.
Det kommer nya hela tiden, vissa bättre än andra. Jag följde ponnysanning ett tag, men de förlorade konceptet sedan de avslöjade sig.
Nu har det äntligen kommit en riktigt rolig skvallerblogg - nämligen Ryttarmosaren!
Det är rått, det är elakt och det är jävligt roligt!

RYTTARMOSAREN - Skvallerblogg med rått och elakt skvaller!


Favoritbloggaren

Tänkte tipsa er om min favoritblogg, men insåg att det inte gick då jag faktiskt har två favoriter. Dock kan jag istället tipsa er om min favoritbloggare, nämligen Karin Warnmark (Warnmark och Hälsobloggen).
Så alla ni som vill ha lite inspirerande lösning bör verkligen besöka dessa två bloggar! :)


Dagens ridpass 4/12 2011

Idag skulle vi egentligen ha startat årets sista tävling, men eftersom Roynis inte är helt igång så blev det ju inte så.
Istället blev det ett kort dressyrpass i ridhuset. Helt sjukt rörigt, typ 10 hästar samtidigt.. kult! Royne skötte sig iaf bra! Lite stelt i början, men långt ifrån lika illa som igår. Fortsatte med gårdagens arbete att få honom kvick i benen och ordentligt framme för skänklen. En miljon korta övergångar från trav till skritt och tillslut blev han så taggad att jag hade svårt att få honom att skritta ordentligt.
Red bara i en halvtimme, men Royne tyckte det räckte gott och väl.. Kondisen är ju inte riktigt på topp ;)


<3


Min fina fina häst <3


Bilder: Täby Rs 6/11 2011

Bara en månad sen med de här bilderna från Täby.. ;)
Tyvärr blev det inte så värst många eftersom min pappa precis hade köpt ett nytt objektiv utan autofokus.. Men han lär sig med tiden och då kommer bilderna bli grymma!


Lång som en solnedgång.. ;)


En lördagskväll.

Har spenderat den här kvällen i soffan framför tvn. Rätt gött det med!
Vid 23 ungefär kom jag på att jag har religionsprov på måndag, och morgondagen seems to be lika fullspäckad som vanligt, så jag satte mig helt enkelt och pluggade religion. Måste ju satsa lite när det är enda ämnet jag faktiskt ligger på Mvg i! :D

Morgondagen då? Egentligen ska jag inte göra särskilt mycket, men allt tar alltid så himla lång tid. Först ska jag ta en powerwalk på morgonen innan jag åker till stallet. Troligtvis har jag ingen bob med mig till stallet imorgon så då lär det ju ta ett par timmar där. När jag kommer hem måste jag göra mina sjuttioelva historiauppgifter som skulle varit inlämnade för ett par veckor sen ehehe.. Ska även hinna ut och springa och fixa iordning på alla täcken som ska skickas iväg. Som sagt, egentligen inget speciellt som ska göras men en jäkla massa småsaker som tar tid!
Roynisen ska iaf ridas, och förhoppningsvis kan han sköta sig lika bra som han gjorde på slutet idag!
Btw så kommer bilderna upp imorgon (idag) istället. Glömde totalt bort dom, men nu har jag kirrat ett tidsinställt inlägg åt er! :D

Nu väntar duschen och sängen på mig! Förstår verkligen inte varför jag är så sjukt trött jäm.. haha!

image description

Dagens ridpass 3/12 2011

Roynis var ett riktigt as i början av dagens ridpass. Usch och fy, han var riktigt stel och motsträvig..
Dock tycker jag att vi lyckades reda ut det ganska bra! Jag gjorde massa snabba övergångar trav-skritt-trav för att få honom kvick i benen. Svarade han inte framåt på en gång så sa jag till honom ordentligt.
Innan jag får igång benen på honom går det inte att göra någonting. Lösgörande arbete är iprincip omöjligt innan benen öht har vaknat till liv ;)

Efter passet fick mamma agera fotograf och ta några bilder på oss. Vädret var superfint imorse, men när det var dags för fotografering hade det mulnat på lite.. en det är bättre än inget!

Ni får ett litet smakprov, resten kommer om en stund!


Hogsta i media

Under cirkus en veckas tid var det tre olika reportage i två olika hästtidningar gjorda på Hogsta!

Den första är ett bildreportage i Ridsport Special 2/2011 om dressyr, då bilderna är tagna under Hogstas tävlingar i september.


Nummer två är ett träningstips med Lussan, också den i Ridsport Special 2/2011.


Det tredje och sista är ett reportage med Helena Bergström i Expressens nya tidning Hästar och Ridning. Helena har ju sin häst Jojje uppstallad på Hogsta, så det är ju inte så konstigt att reportaget gjordes där heller.

Hej på er

Var i stallet på em och red roynisen. Benet var kalasfin men han var stel och oriden som attan..! Ska iaf rida på nu eftersom benet är så fint.
Nu på kvällen var min käre vän fritte här, därav den obefintliga uppdateringen.
Imorgon blir det stallet på morgonen och sen ska jag och mami åka och köpa nya ridskor till moi. Det är verkligen hål rätt igenom mina.. Men de har varit mina trogna vänner varje dag i lera, snö och regn i sisodär 5 år!
Nu väntar sängen, ska ju snart upp igen!


Hej på


It's friday I'm in love

Fredag idag, om någon skulle ha missat det?!
Själv är jag ju ledig från skolan hehe.. Anledningen till dagens ledighet är att jag vanligtvis bara har svenska på fredagar, men vi hller ju på med muntliga nationella i Svenska B och vår lärare tycker det är meningslöst att alla ska sitta och lyssna på varandras tal. Så vi är uppdelade i mindre grupper att hålla talen inför. Jag hade mitt först, så jag har sluppit ha svenska i två veckor nu!

Den här dagen började jag med en morgon-powerwalk på 1 timme och 10 minuter. Nu ska jag ta och röja av en del plugg och sen ska jag åka till stallet och rida min fina häst!


En hel dag senare

Dagarna har en tendens att verkligen gå i ett.. Det är redan första december!
Jag åkte ju ut till stallet efter skolan och möttes som vanligt av en gnäggandes häst. Han är verkligen världens charmigaste!
Benet var som sagt iskallt och superfint när jag kom. Känns ju jätteskönt, men samtidigt är det så konstigt att det går så mycket upp och ner. Idag hade han trots allt stått inne i ett par timmar när jag kom.. Men jag klagar inte, jag är glad sålänge benet är fint! ;)

Promenerade i ridhuset, mockade, ryktade och gjorde allt det andra vanliga och hann tillomed städa lite bland mina grejer innan padro kom och hämtade mig.
Väl hemma väntade en springtur som var bra mycket jobbigare än vanligt. Usch det tog verkligen emot idag. Men jag kämpade på och även fast det känndes som om jag sprang sjukt långsamt så var jag hela två minuter snabbare än vanligt!!

Imorgon är jag ledig från skolan igen (hähä jag gillar min skola!) så jag ska åka till stallet, plugga, träna och sen kommer min fina vän Frida hit på middag! Myspys.


Idag är jag glad!

Benet var superfint idag, inte svullet eller varmt öht!
Dock var det ju tråkigt nog skrittdag eftersom jag kommer så sent på torsdagar. Men vi promenerade på i ridhuset eftersom det var storm ute!

Nu ska jag ut i stormen och springa! Hoppas jag inte blåser bort på vägen.. På återseende!

RSS 2.0