Tävling Täby Rs 27/2 2011

Oui oui, tävling i Täby idag!
Vi kom dit vid typ kvart i 9 och jag hade starttid vid 10. Dandy var faktiskt väldigt lugn och snäll när vi lastade ut honom! Dock krävs det ju dock fortfarande 3 pers för att sadla honom.. En som håller i hästen och en på varje sida om saeln.. :P samma sak när man ska sitta upp, en som håller i hästen, en som hoppar upp och en som snabbt drar udan pallen :P
Iaf, på framridningen känndes han helt okej, väldigt lugn och avspänd. Annie var med och hjälpte mig lite. Men han fick gå rund och låg så att han hittade bjudningen själv.
Inne på banan var han väldigt fin innan programmet började, och första öppnan och slutan var okej. 8-meters volterna vart väldigt ojämna, och skolorna till vänster gick vääääldigt långsamt.
Traven var inte så bra, men galoppen däremot var riktigt bra! Vi hade 7:or på båda bytena och serpentinerna!
Nä men jag är missnöjd med traven men nöjd med galoppen!
Dock räckte det till 62,63% vilket innebär att det första nationella kvalet är kirrat!! :D
Känns ju väldigt roligt att vi kan ta det första kvalet på en ritt som inte känns jättebra! Vi hamnade någonstans på mitten i resultatlistan. Men det var många väldigt bra ekipage med, så mer än så hade vi väl inte förväntat oss :)
Väldigt roligt var också att Sandra och Fiona gjorde en superfin ritt och redpå 64%, vilket la dem precis utanför placering!

Anledningen till denna sena uppdatering är för att jag har haft fint folk på besök hela kvällen! Massa stalltjejer var här och käka middag och tårta eftersom jag fyller 18 idag!! :D :D Så jag har också fått massa fina presenter av massa fina vänner! Tack <3
Vi hade dessutom högläsning och väldigt mycket skratt åt en viss blogg.. hahaha! Mer än så får ni inte veta :D

Imorgon ska jag och Maria skritta ut p¨morgonen, sen tror jag att jag ska åka till v-by stallet och rida på Musse :)


Bilder kommer sen :)


26/2 2011 taggade till tusen!

Dandy blev väldigt fin idag efter ett tag. Gjorde några superfina enkla byten och öppnorna till höger var outstanding!! Vänsteröppnorna blev också helt okej, men inte lika bra som till höger.
sänkte honom på slutet i galopp eftersom han har lättaere att slappna av i galoppen än i traven.
Knoppade honom också så vi har det klart till imorgon. Dessutom fick han svansen badad! Kan säga att den var vääääldigt smutsig.. Tack gud för att man har en häst med svart svans :D

Nu är vi iaf redigt taggade, och ni får hålla en tumme kl 9.57 imorgon! :D


25/2 2011

Annie kom som sagt ut på kvällen och hjälpte mig lite med Dandy. Även Lollo och Hannah var med :)
Så jag åkte ut lite tidigare och mockade och fixade allt sånt och ryktade. Strax efter 7 kom hela gänget och då hade jag skrittat fram och även hunnit rida i 5 minuter. Dampis var rätt pigg i början, men väldigt oloss. Men för att vara dagen efter vila så var det ändå bra ;)
Vi jobbade mycket med galopp-trav-galopp-trav osv på volten. Det gör vi för att få honom att koncentrera sig ordentligt och verkligen börja tänka, annars blir han lätt väldigt loj. men han blir väldigt fin av det arbetet, dock måste jag tänka på att inte släppa ställningen i övergångarna.
vi fortsatte med samma spår hel lektionen, och så fort han blev lite loj så gjorde vi dessa galopp-trav övergångar och då fick han fart igen :)
Gjorde lite skolor i båda varven. Höger blir riktigt bra, men vänster är så sjukt svårt! Det blev iaf helt okej efter ett tag. Jag vill dock lite för mycket ibland och överrider.
I det stora hela så känndes han faktiskt ganska fin!
imorgon ska jag rida en stund på morgonen, dock blir det nog att jag rider själv eftersom annie skulle iväg på förmiddagen :)

Efter att jag ridit så blev det lite brådis eftersom jag skulle åka hem med Annie och Hannah. Och som pricken över i så hade inte personalen fodrat... -.- Så det var bara lägga på ett fördjävla kol. hannah hjälpte mig med Dandy medan annie och lollo hjälpte till att fodra :) Sterassade på som fan för att dom inte skulle behöva vänta så länge, och när jag skyndar mig så mycket så glömmer jag ungefär hälften av allt jag ska göra... Bl.a. att torka bort smutsen runt Dandys mule och fylla på hans ena vattenhink (den andra var helt full). Inegnting han dör av, men jag får så dåligt samvete när jag missar sånt.. .P Får väl ta igen det genom att ge prinsen lite extra kärlek imorgon :)


Världens finaste <3


plans

Det blev lite ändrade planer idag. Annie erbjöd sig att komma ut ikväll och hjälpa mig lite med Dandy, och vem säger nej till det?! :)
Dock kunde hon inte komma fören vid 19, så då åkte jag hem efter skolan. Lite ovärt att sitta i stallet i 7 timmar och vänta. Så nu har jag hunnit med att baka muffins till cafeterian eftersom det är ponnytruppen som har hand om den den här helgen. Jag ska bara vänta in den sista plåten som står i ugnen, sen ska jag ner i källaren och plocka iordning på mina tävlingssaker.
Helgen blir fullspäckad iaf!
imorgon ska jag eventuellt rida Dandy för Annie, knoppa och fixa allt sånt (orkar inte göra det på söndag.. :P). Sen kommer hela släkten hit på kalajs :)
På söndag ska vi ju först till Täby och tävla, sen kommer stalltjejerna hit på kvällen och käkar middag och lite sånt :)
Och på måndag fyller jag ååååår :D Då ska jag och några klasskompisar ut och käka middag tillsammans :)
Så det blir ne trevlig helg det här iaf! :)


Ponnymätning


Duni och Musse i bussen påväg till Täby!
Bilden snodde jag av annie :)
Nu har lilla Musbus fått ett mätintyg också. Hela 142 cm blev han!
När jag pratade med Annie tidigare idag så frågade hon hur hög jag trodde att han skulle bli. Jag svarade stor C-ponny eller liten D-ponny. Annie skrattade åt mig när jag sa det, men vem hade rätt? :D
Dock hade det varit bättre om han hade varit c-ponny, eftersom han är så liten. Inte för att han någonsin komemr kunna hävda sig på tävlingsbanan, så hade han åtminstone hafr större chans bland c-ponnyerna :)
Men men, nu är han D-ponny och det är ju förvisso inte så pjåkit det heller ;)


Svar;


Ja, jag lindar faktiskt alltid när jag rider, även om jag bara joggar! När jag skrittar eller rider ut så har jag dock skydd. Då använder jag Dandys hagskydd, ett par vita Jacson med ludd :) Inget avancerat alltså!
Anledningen till att jag alltid lindar är för att jag inte äger några bra skydd helt enkelt. Jag vill att han ska få bästa möjliga stöd, och ett par skydd om ger samma effekt som lindor är int särskilt billiga tyvärr.. Så därför blir det lindor varenda dag :)


24/2 2011

Dampis fick vila idag, så vi försökte oss på att gå en stund ute. Det gick mindre bra om man säger så... Monsterponny! Jag vet iaf någon som ska få gå i Claras uppfostringsskola snarast!

Var i v-by stallet på kvällen och hade jobbmöte och red på Silverhingsten (Musbus). Han sktte sig riktigt bra, och idag tog det nog inte mer än 15 minuter innan det gick att börja rida!! Han är så sjukt stel den lilla ponnyn, vi brukar säga att han käkar flaggstång till frukost! Det brukar ta ca 30-40 minuter innan det går att börja rida, innan det handlar det bara om att försöka få honom någorlunda loss i sidorna. Men det märktes att han fick gå ordentligt igår, för idag gick det som sagt riktigt fort att få loss honom! Traven var väldigt bra för att vara honom, han har en rätt taktmässig trav när han väl kommer till arbete (innan det går det väääldigt fort..). Galoppen är fortfarande extremt svår, men till vänster så skenade vi faktiskt inte hela tiden! Vi kunde tillomed rida på fyrkanten i galopp utan att han blev lång och stark och sprang så fort han bara kunde! Han är så duktig den lilla sälen!
Han är väldigt rolig att jobba med lilla Musse, för han är en fin och arbetsvillig ponny innerst inne! Men han är så himla snäll med nybörjarna och så fruktansvärt svår att RIDA, så det är tyvärr ingen annan som vill rida på honom. Vilket är väldigt synd, för han skulle verkligen behöva ridas ordentligt varje dag. Det märktes ju redan på två dagar lixom vilken skillnad det var :)
Imorgon ska han faktiskt få åka till Täby och mätas också! Jag vet faktiskt inte riktigt hur hög han är.. Han ser inte jätteliten ut, men han känns väldigt liten när man sitter på! Blir spännande iaf att se hur hög han är!

Dampis ska få jobba lite lätt imorgon, och sen ska jag njuta av att jag har en helt ledig fredagskväll som ska spenderas framför TVn! Har ju blivit en del sena kvällar i stallet senaste veckorna eftersom jag har ridit lektion på fredagar, men imorgon ska jag minsann passa på att rida tidigt när Emma ändå inte är där :)

Nä, dags att återgå till pluggandet! Har två lektioner imorgon, och på dessa två lektioner är det två prov - Svenska litteraturhistoria och Naturkunskap. Tråkigare ämnen får man ju leta efter!


MusseMus på KM i somras :)


23/4 2011

Åkte ut till stallet på min håltimme idag för att träna Dandy för Annie. Han var lite jobbig i början, inte seg men oalert. Så vi gjorde massa övergångar, och tillslut så blev han ganska fin. Skolorna till höger var bra, medan dom till vänster är svårare. Dom är inte dåliga, men fortfarande inte lika bra som till höger. Dampis tappar bjudning och jag har mycket svårare för vänsterksolorna.
Åkte direkt till skolan efter det, men det visade sig att dagens enda riktiga lektion var inställd.. Så då åkte jag tillbaka till stallet för att mocka och rykta Dampisen. Passade även på att städa mitt skåp lite eftersom det såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig efter att jag bara slängt ina lla grejer när vi kom hem i lördags kväll.

Nu på kvällen har jag varit i Vällingby stallet och ridit på lilla Silverhingsten! Jag kom ju fram till det i söndags att jag skulle vilja testa att rida Musse för Fia, men jag har inte sagt något till annie om det. Så det vr ju lite kul att jag fick rida på honom idag ändå! Det gick iaf väldigt bra, han har ju rätt lång startsträcka om man säger så... ;) Men så går det om man käkar flaggstång till frukost!
Traven blev väldigt bra och vi lyckades faktiskt göra några riktigt bra halter (sånt kan vi inte egentligen!). Galoppen struntade vi i. Det är så svårt att galoppera öht och att då dessutom göra det i grupp är ännu svårare. Han blir väldigt stark och galopperar väldigt fort med väldigt korta steg ;)

Imorgon ska Dampisen vila. Men eftersom vi har jobbmöte vid 17 så måste jag iaf fixa stalljobbet på förmiddagen. Så jag ska först till skolan och ha lektion 8.30-9.40, sen åker jag till stallet och fixar mockning och sånt, tillbaka till skolan till 12.40 och ha lektion till 13.55. Därefter åker jag tillbaka till stallet och prommenerar med Dandy. Sen ska jag ju alltså vara på vällingby vid 17. Vi får se om jag hinner, men jag hoppas det! Jag ska iaf rida lilla Silverhingsten kl 18 :)


Schabrak: Orange med blå kant och guld passpoal, Lyckås
Lindor: Orange köpta på Globen för 50 kr!
Boots: Svarta Showmaster
Ländtäcke: Tysklands-täcket, Rambo Newmarket


22/2 2011

Dampis var lite trött idag också, så jag red bara väldigt lugnt i 25 minuter. Jobbade honom i en låg och avspänd form så att han bara skulle slappna av ordentligt i ryggen och hitta framåtbjudningen själv.

Imorgon ska jag rida lektion för Annie, ås får hoppas att han är piggare då! Sen ska han iaf få vila torsdag, och känns han fortfarande trött så får han vila fredag också. Men vi får helt enkelt se. Nu ska jag återgå till pluggandet... Min helvetesvecka är långt ifrån slut!


Ont om tid

har suttit med näsan i samhällsboken hela kvällen, utan att fatta ett skvatt av vad jag läst! Ju mer jag läser, desto mindre fattar jag...
Den här veckan är en ren helvetes vecka om man säger så! Har 5 prov och en redovisning (på 4 dagar då alltså..). Har gjort en planering för hela veckan med exakta tider för bussar och sånt för att jag ska hinna med stallet också. Tisdag och onsdag får jag rida på lunchen och sen åka ut efter skolan för att mocka och fixa, annars hinner jag inte.
Så ja, förvänta er ingen fantasisk uppdatering heller.. Det kommer när det kommer men jag ska jobba på det!

Dampis var iaf ganska fin idag, lite trött men han kämpade ändå på väldigt bra!

Att rida för olika tränare

Jag måste säga att det finns både för och nackdelar med det, men jag själv har mest upplevt fördelar!
Jag tränar ju för två oliak tränare, Annie och Emma. Annie har jag ridit för sen typ 2008 tror jag, medan jag bara har ridit för Emma sen i somras (dock bara under sommaren, sen vart det ingenting under hösten men nu är vi igång igen). Annie och Emma är väldigt lika, säger ungefär samma saker och har samma syn på hur Dandy ska arbetas och vad vi behöver bättra oss på. Det gör det hela väldigt enkelt för mig, eftersom jag inte har behövt ändra min ridning så mycket sen jag började träna för Emma.

Att rida för två olika tränare som är alldeles för olika är nästan omöjligt! Den ena vill att du ska länga tyglarna, sänka hästen, sparka på med benen och att hästen ska tvära hundra gånger mer i skänkelvikningarn, medan den andra vill att du ska plocka ihop hästen i formen, använda skänklarna lugnt men bestämt och att hästen tvärar alldels för mycket i skänkelvikningarna. Det säger ju sig självt att det aldrig skulle funka, eller?

Att rida för två tränare som är lika varandra gör alltså det hela mycket lättare. När dom hela tiden arbetar efter samma spår, men med olika övningar och olika sätt att förklara saker och ting, så kan man alltid anä'nda det den ena har sagt till den andres träning. Det som den ena inte ser kanske den andre ser, och tvärt om.

Det jag har upptckt nu när jag har tränat väldigt mycket för Emma och sen ridit lite för Annie, är att det blivit väldigt svårt när jag tränat för Annie. Eftersom dom är så lika så har jag inte riktigt kunna förstå varför. Men häromdagen kom jag fram till att jag har blivit alldeles för bekväm med Annie, jag litar på att hon säger precis vad jag ska göra precis hela tiden, för det är ju vad hon har gjort förut! Annie säger t.ex. "gör så, så och så, och så kommer han att sänka sig". Emma är istället så att hon säger bara "sänk honom", och så måste jag tänka själv hur jag ska göra. Jag tycker inte att något av sätten är dåligt på något sätt! När jag tränat för Emma så har jag fått lära mig att tänka mer själv, men när jag tränar för annie så har det blivit att jag har ramlat tillbaka i gamla vanor! Och när Annie kommer ut till Hogsta så skriker hon ju inte lika mycket på oss, vilket är fullt förståligt då det alltid är flera ekipage i ridhuset. Så när jag har förlitat mig på att annie ska säga precis allt jag ska göra, och sen inte gör det, då blir det error i skallen på mig! Men jag kan säga att det känndes skönt att komma fram till det, så att jg kunde vara säker på att det inte var annie som inte passade oss längre (inte för att jag på något sätt trodde det, men när det går kalasbra en hel vecka i sträck, och sen kommer annie och det går inte alls :P)! Så på sätt och vis så är det ju bra att Annie inte säger exakt allt hela tiden, för då måste jag ju tänka själv då också!

Jag uppskattar verkligen att jag får så mycket hjälp av dem båda två! Och framförallt att Annie tar sig tid och åker ut till Hogsta för att hjälpa mig! Dessutom tycker jag det är bra att Annie och Emma känner varandra (Det var ju genom Annie som jag kom till Emma!) och de vet vad den andre tycker om Dandy. Annie frågar också alltid vad Emma har sagt, hur det gått och vad vi tränat på och sen fortsätter vi på samma spår. Emma frågar också när jag tränat för annie vad hon har sagt, vad vi tränat på och hur det har gått och så fortsätter vi på samma spår därifrån, det gör ju att man hela tiden arbetar efter samma röda tråd!

Hur gör ni, rider ni alltid för samma tränare eller har ni flera olika? Är de lika eller olika och hur funkar deras "sammarbete"?


Dandy under en träning för Annie sommaren 2010


Dandy under en träning för Emma sommaren 2010

Bilderna är alltså tagna med väldigt kort tids mellanrum, och bortsätt från att det är i olika gångarter (han har lättare för att gå i uppförsbacke i galopp än i trav) så är de väldigt lika!


Måndag morgon

Vad underbart det känns att, efter en stenhård helg, vakna upp på måndagen och inse att man är ledig! Skulle egentligen vara på kanal 5 nu på morgonen, men de hade ställt in det så då vart man ledig istället ;)
Men jag måste åka till skolan iaf och låna en samhällskunskaps bok eftersom jag har prov i morgon..
Därefter ska jag åka hem och plugga en sväng innan jag drar mig ut mot stallet. Vet inte riktigt när jag ska rida, det återstår att se ;)


20/2 2011

Dampisen fick såklart vila idag, så vi tog en promenad i 30 minuter. Försökte gå ute, men han var så pigg och hoppade bara omkring, så då fick vi gå inne istället.
Imorgon ska jag rida lektion för Emma, så då får ni hålla tummarna för att han springer fint! :D

På morgonen var jag först och hjälpte till på hoppningen, men jag och pellen fick den enormt ansträngande uppgiften att stå i stallet och slussa ut barnen till ridhuset. Det brukar ifs vara ganska jobbigt eftersom barnen helt plötsligt är borta när dom ska tränsa sina hästar.. Men idag var alla duktiga så vi behövde inte göra någonting knappt. Istället satt vi på varsinn torvbal och varvade mellan att "sjunga" och sova! Aktiva funktionärer? :D
När hoppningen var klar så tränade jag med ponnytruppen på lilla Silverhingsten. Han var faktiskt riktigt duktig! Fin form, blev mjuk i sidorna (mjuk är kanske att ta i, men för att vara Musse så var det riktigt mjukt!) och hade en väldigt bra takt i traven. Dock blir han lätt lite loj när han blir sådär, så när vi skulle galoppera så sprang han bara jättefort istället. Men det löste sig iaf. Galoppen är ju extremt dålig fortfarande, men han är inte tillräckligt stark helt enkelt.
Han ska troligtvis mätas på fredag, eftersom han är den enda som inte är under 8 år som behöver mätas.

Därefter överraskade vi Annie med tårta! hon fyllde 30 idag så vi hade köpt tårta och satt upp lappar i hela stallet så att ingen skulle missa det lixom hehe :D


Sånna fina lappar prydde hela stallet! :D


Tävling Högbo Rk 19/2 2011

Ja vad ska man säga.. E-on termometern påvägen till motorvägen stod på -25 grader när vi åkte förbiimorse, och inte blev det varmare kan jag lova!
Dampis var väldigt pigg inför första klassen (La:2) och gick och småtravade hel vägen till ridhuset. på framridningen var han riktigt fin! Travade superfint och var väldigt alert och fin. jobbade honom väldigt lång och låg så att han baracskulle slappna av, och han jobbade väldigt bra. Innan jag gick in på banan så var han hur fin som helst, travade verkligen jättebra med stora steg!
Väl inne på banan var han verkligen jättefin! Hade en fantastisk känsla som jag inte haft sen i maj. Han bara gick av sig själv! Det gick nästan lite fort ibland! Sen hade vi några missar, bl.a. i skritten, ena travöknngen och ena bytet. Men i det stor hela så känndes han verkligen SUPERFIN! Sista travökningen var verkligen kalasbra, och resultatet blev 64%. Och man kan säga att protokollet iprincip bara bestod av 4: or och 8:or.. hähä! Nej men på det som var dåligt hade vi 4 och på det som var bra hade vi 8, och där emellan kom det ett gäng 6: or och 7: or! Med det resultatet slog vi till på en seger! Min fina lilla häst!
Känns verkligen så roligt! Det har varit så himla motigt ända sen i somras på tävling, och nu äntligen så känns det som att det släppte! Han är så fantastisk min lilla pluttis <3

Inför andra klassen så red jag fram typ 20 minuter, för jag trodde han skulle vara trött. Men han var faktiskt riktigt pigg och fin! Så jag red fram likadant här, lång och låg så att han bara skulle slappna av och gå framåt.
Väl inne på banan så inledde han med en travökning värd minst en 10:a innan programmet börjat!
Skolorna var helt okej till höger, men till vänster är det svårare så där tappade han lite bjudning, men han kom tillbaka väldigt fort igen. Galoppen tyckte jag var bättre i det här programmet än i förra, likaså skritten.
I det stora hela var änslan verkligen på topp! Jag är verkligen sjukt nöjd med min fina lilla häst! Resultatet blev 60,0%, vilket är fullt godkännt med tanke på att domaren låg väldigt lågt (vinnaren hade 64 och det var bara 4 st som var över 62..)!

Nej men jag är verkligen så himla nöjd med den här dagen! Det var värt att gå upp kl 5 imorse, åka totalt 44 mil, stå ute i -25 och vara borta i totalt 17 timmar! Det har verkligen varit så motigt så länge när vi har tävlat nu, men nu känndes det verkligen som att han tyckte det var ROLIGT att tävla igen! Det klart att det hade varit roligt att få ett kval, men att känslan var på topp är värt så mycket mer!

Nu laddar vi om inför nästa helg då vi ska till Täby och rida en La:p1! Men imorgon ska lilla Dampisen få vila så vi ska nog skritta ut om han tänker sköta sig ;) Dock får jag minsann inegn sovmorgon... Måste vara i v-by stallet kl 08 för att hjälpa till på klubbhoppningen... KUL -.-
Sen ska jag nog träna lite på MusBus om jag orkar hehe, men jag måste ändå vara kvar av lite olika anledningar ;) Sen ska jag ut till Hogsta och skritta på lilla Dampisen!


Älskade lilla häst <3
Ser ni förresten vilket fint täcka han har fått? Jag fick en förtidig 18-års present imorse så att Dandy fick vara fin och slapp frysa! :D


18/2 2011

Dampis var pigg och glad och sprang foooort! :D
Nu är vi taggade till imorgon, men lite för trött för att orka skriva något er seriöst här! Så håll en tumme eller två kl 13.14 och 17.41 så hoppas vi att det går vägen den här gången! :DI varje hästtjejs mobil?


Hur många av er har egentligen ett album i telefonen som ser ut såhär?
Hästen i fyrtioelva olika vinklar, med fyrtioelva olika "outfits", med fyrtiorelva olika täcken osv..
Häromdagen räknade jag hur många häst-/stallbilder jag hade i min mobil. Av 105 möjliga så var över 70 st på Dandy och ca 10 på övrigt som har med stallet att göra!
Men har man världens finaste häst så blir det lätt såhär, eller?!


I-landsproblem

Om 1,5 vecka fyller jag 18 år!
Jag blir myndig, jag får rösta, jag får ta körkort, jag får gå på krogen, jag får köpa cigg och dricka alkohol lagligt och jag får på riktigt inse att jag rider mitt sista år på ponny
Det finns massa saker jag får göra som jag inte fått tidigare, så 18 är väl ändå en ålder man borde fira lite extra, med lite extra stor tårta och lite extra fina paket.
Men problemet är bara att jag inte vet vad jag ska önska mig! Eller jo, två saker vet jag : ett rambo newmarket fleecetäcke i Tysklandsfärgerna och ett par "marsvins-wellysocks"! Sen har jag ingen aning..! Haha vilka problem jag har va?!
jag har lixom redan det jag behöver, både till mig och till hästen! TIPS MOTTAGES MER ÄN GÄRNA :D


17/2 2011

Idag skulle ju Annie komma ut och hjälpa mig med Dampisen. Så jag messade henne när jag var är vid 12.30 så skulle hon smsa när hon visste när hon skulle komma. Så jag gick in och började mocka, och eftersom jag inte hade särskilt bråttom så mockade jag jättenoga och tog ut all lös halm osv som han inte hade ätit upp igår.
Vid 13.30 började jag undra varför annie inte hade hört av sig, så jag kollade på min mobil och det visade sig att hon hade visst hört av sig.. och i det senaste smset stod det att hon var i ridhuset! Haha där stod jag och mockade i godan ro... Så det var bara lägga på ett fördjävla kol och göra iordning Dandy.
Men jag var nere i ridhuset vid typ kvart i 2! Det visade sig att även Jennie hade åkt med :)
Dampis var lite småseg när jag värmde upp, och blev ännu segare när vi började träna. Så då fick Annie hoppa upp och rida lite, och sen vart han superfin! Vi testade att sänka honom och länga halsen lite, och vips så bjöd han superbra! fick en bra trav och galoppen vart helt okej! Till vänster ble galoppen super på slutet!
Sen visade det sig att jag rider hundra gånger bättre när jag pratar med någon samtidigt, för då slutar jag tänka på vad jag gör och bara gör istället, och då blir allt så mycket lättare! Hmm.. undrar vad domaren säger om jag börjar snacka med henne mitt under mitt program på lördag? :D

Gjorde iordning Dandy efteråt, mockade klart det sista som jag inte hade hunnit göra innan.. :P
Sen fick jag skynda mig som attan för att hinna upp till v-by stallet till 18 eftersom jag skulle rida lektion på Silverhingsten! Det gick faktiskt mycket bättre än vad det gjort sista tiden. Red utan gramanen eftersom jag inte kunde hitta den, men det vart faktiskt mycket enklare. När jag rider med gramanen på honom så blir det bara så att jag tar tag i den alldeles för mycket, och då blir han ännu tyngre i handen. Det klart att det var svårare att få honom loss i sidorna, men när han väl var loss så blev han inte alls så där tung i handen! Annie frågade också om inte han skulle få vara med och tävla i påsk, men just då så var tävling så långt borta, men efetr dagens lektion så har jag faktiskt funderat om lite.. Jaja, vi får väl se hur det går framöver! Dessutom är han ju inte mätt, så ja vi får väl se ;)

Imorgon ska jag jobba hela dagen och rida på lilla Dampisen! Mamma var även iväg och hämtade bussen som vi har hyrt idag. Ska man åka 22 mil n'r det är snö och mörkt så känndes det bättre, både för oss och för Dandy :) Så den ska packas imorgon och så ska vi prova att lasta Dandy så att vi vet att han går in haha :P


Effektivitet var ordet!

Att ha häst är inte alltid en dans på rosor!
Att dessutom gå andra året på gymnasiet, ha två olika jobb och rida lektion på ridskolan två dagar i veckan gör inte det hela lättare.
Redan när jag fick min första ponny Joy så var mina föräldrar väldigt nogranna med att tala om att skolan går först, och för att klara av både skolan och en ponny så krävs mycket planering och att ta vara på all tid. Och det är jag glad för idag att jag var tvungen att lära mig. När jag fick Joy hade jag ju bara henne att tänka på, eftersom jag bara var tolv år och då tog ju inte skolan så mycket tid. Jag hade inget jobb att sköta och hade 3 minuters gångväg till skolan första året, för att sedan avancera till 15 minuters gångväg under högstadiet. När jag sedan började jobba i stallet, var stallvärd, satt i U-sek osv, så tog allt så mycket mer tid, och då var jag helt enkelt tvungen att planera.

Numera är mina dagar oftast totalt fullproppade. Som idag t.ex när jag har hållt igång från kl 6 på morgonen till kl 21.30 på kvällen. Då gäller det verkligen att kunna planera sin dag och använda varenda ledig minut på ett effektivt sätt. 
Idag har jag faktiskt lyckats vara väldigt effektiv
* Först så passade jag på att göra första delen av radioläxan medan jag skrittade ut (lyssna på ett nyhetsprogram)
* jag gjorde resten av radioläxan på bussen (välja ut några nyheter från en tidning och skriva om dom lite)
* på lunchen passade jag och Yasmine på att plugga inför matteprovet
* Läste inför morgondagens svenskprov på tunnelbanan
* Gick till coop ist för Hemköp även fast frukten är äckligare där, men det är mindre köer så det går fortare
* Gick till stallet istället för att vänta 6 minuter på bussen

Det gäller att hitta sånna här småsaker att sticka in lite här och var under dagen för att göra llt så effektivt som möjligt och ta vara på varje minut. Det jag inte har hunnit med en dag som denn är att träna hemma, men vi hade idrott i skolan så det borde ju nästan räknas ;)

Många brukar fråga hur jag orkar ha sånna här hektiska dagar flera gånger i veckan. Mitt enda svar är att jag brinner för det jag gör, och det gör att jag orkar mer än vad jag hade gjort annars. Man kan inte leva såhär om man inte brinner för det man håller på med! Hade jag inte gjort det så hade jag aldrig fixat att gå upp kvart i 6 på morgonarna för att åka till stallet och gå 20 minuter med Dandy, och jag hade definitivt inte fixat att åka vidare efter skolan och jobab till halv 10 på kvällen!

Vissa dagar är värre än andra, tisdagar och onsdagar är t.ex. alltid jobbiga, medan måndagar och fredagar är rätt lugna dagar. Under de lugna dagarna kan jag ta igen mig för en hel vecka. Det är också något jag har fått lära mig att göra. Inte för att jag sover mer eller vitter still mer, men bara att ta det lugnt någon dag i veckan gör att jag orkar för en hel vecka till sen. Under dom dagarna kan jag även vara effektiv och göra sånt som jag inte hunnit göra under de jobbiga dagarna, som att städa skåpet, träna lite extra länge eller plugga inför kommande vecka.

Jag har ju alltid haft fantastisk hjälp som har gjort att jag har klarat av skolan och allt annat man ska hinna med. När vi stod på Vällingby så tog ju annie hand om Dandy en dag i veckan, och då kunde jag vara hemma och plugga. Nu är det ju lite svårare för henne att göra det, men jag lovar att skulle jag be henne så skulle hon säkert ställa upp och göra det! Men nu har jag ju istället hjälp av Clara och Josephine som ställer upp och mockar, fixar mat och vatten och går med honom om jag absolut inte kan komma någon dag! För att allt ska gå ihop så krävs det att man har möjligheten att få lite hjälp då och då.
Men med tanke på att det är det här jag brinner för, så kämpar jag för att kunna åka till stallet varje dag. Även om det bara är en prommenad eller ett träningspass som står på dagens schema, så ser jag varje dag som en viktig dag. Och jag vill verkligen till min häst varje dag, för han är det finaste jag har!

Hur gör ni för att få tiden att gå ihop? har ni några tips på hur man kan ta vara på varenda minut? :)


Mina fina små gullisar <3
Jag hade aldrig lyckats få tiden att räcka till båda två under den perioden om det inte varit för att jag hade lärt mig att vara så effektiv och fått sån fantastisk hjälp av Annie (och alla andra som hjälpte mig då)!


16/2 2011

Vilodag för lilla Dampis del, vilket innabar tidig uppgång för min del. Åkte hemifrån vid 10 över 6 imorse.
Skrittade ut på lilla prinsen och han skötte sig väldigt bra! Vi skrittade först ner till sjön och sen runt söderbergs, men eftersom han inte skrittar så snabbt så tog det 45 minuter.
Så innan kl var 08.00 var dagens motionering klar och Dandy var ryktad och påklädd. Han fick dock gå ut i hagen på eftermiddagen eftersom han kan gå i stor paddock då. Bättre att göra så dom dagar som jag ändå kommer tidigt :)

Nu måste jag ta tag i svenska-plugget, har prov i litteraturhistoria (medeltiden) imorgon eftersom jag missade provet i fredags. Dock tror jag inte att jag har några andra lektioner efter provet, så det är ju rättså najs :D
Annie kommer ut och hjälper mig med lilla Dampis imorgon! Sen ska jag till v-by stallet och rida lektion (om jag hinner..) och gå på tävlingsmöte :)


15/2 2011

Dampis var faktiskt riktigt fin idag!
Annie kunde tyvärr inte komma eftersom Liam var sjuk, och att ta med honom till Hogsta då skulle nog inte vara någon höjdare varken för honom eller oss andra :)
I början var han lite jobbig, framförallt i galoppen. Men i höger kom vi igenom det riktigt bra! I vänster galoppen vart det inte 100 bra, men ändå helt okej!
Pigg och framåt var han också, hade nästan lite svårt att bromsa! Dock blir han ju rätt snabb i takten då, men efter en stund cooalade han ner sig, men fortsatte vara alert och framåt och omvandlade den snabba energn till att ta stora kliv istället!
Han gjorde några skänkelvikningar på långa diagonalen i båda varven som var superfina! Själva flyttningen brukar det inte vara några problem med, men han tappar så mycket bjudning. Men idag bibehöll han bjudningen och flyttade sig kalasfint!
Dampis känns faktiskt riktigt på hugget nu, så vi åker nog mot Högbo i helgen! Sen om jag startar en eller två klasser återstår att se, har inte riktigt bestämt mig över det än. Bill rida båda för att jag redan i La:2 ska kunna känna om han är tillräckligt på hugget för att gå en p1:a, men samtidigt vill jag inte att han ska bli trött till den.. Aja, I-landsproblem!

Eftersom inte Annie kunde komma ut idag så bestämde vi att hon skulle komma på torsdag istället! Så det blir la bra. Hade planerat att rida lektion för henne idag och rida själv på torsdagen, så det spelar ju inte så stor roll att det blev tvärt om ;)

Resten av veckans plan ser alltså ut såhär:
Onsdag: Dandy vilar så jag åker dit på morgonen och skrittar ut
Torsdag: Lektion för Annie
Fredag: Förhoppningsvis kan jag rida lektion för Emma, annars blir det träning själv :)
Lördag: TÄVLING!

Nu ska jag försöka göra mig ännu mer kompis med min mattebok! Vi är inte riktigt vänner för tillfället om man säger så, men med lite tur kanske vi kan dra till med ett G på provet imorgon! Håll en tumme är ni söta! :D
Ne, sen ska jag faktiskt ta och dra mig mot sängen. Har en lång och välplanerad dag framför mig imorgon om man säger så. Åker hemifrån vid 6 på morgonen, skrittar ut på Dandy och passar på att göra TextA läxan samtidigt (lyssna på och typ "analysera" radionyheter, tack gud för att man kan lyssna på radio i telefonen! :P). Därefter blir det skolan, ha en lektion, födelsedagslunch med Marre, idrott och sist matteprov till 16.30. Därefter åker jag mot stall nummer 2 (v-by) och jobbar 17.30 - 21. En fullspäckad dag med andra ord!


Gammal bild på prinsen från förra vintern :D


2 cool 4 school

Stämmer ju rätt bra in på mej, eller?! Hehe kanske inte :D Sitter iaf i skolan och har extra matte tillsammans med resten av min klass. Lite småfail att hela klassen måste gå på det :p Har bara historia och engelska kvat sen och så slutar jag vid 3. Åker direkt ut till stallet sen och så kommer annie ut och hjälper mig med mongohästen! Av någon underlig anledning så är jag på fantastiskt bra humör! Haha ingen aning om varför med tankepå att det är veckans tråkigaste dag, det snöar som fan och jag är galet trött, men ändå är humöret på topp :D Nu ska jag vara lite seriös och försöka lära mig lite matte inför morgondagens prov... Hehe :D

Hur påverkar vi egentligen våra hästar med våra snea kroppar?

Ja, hur mycket påverkas våra hästar av vår egna snehet?
Jag är ganska sne i kroppen, det syns framförallt på mina knän. Det högra knät sitter lite högre upp än det vänstra! Troligtvis så kommer ju det från att jag är sne i höften.
Dandy påverkas väldigt mycket av hur jag sitter, vilket även Theo gör. Och eftersom jag är så sne så sitter jag ju sällan rätt. Framförallt märker man det på Dandy i skritt, då flyttar jag lixm hela hästen åt det hållet jag sitter! Och eftersom jag sitter så snett så kan han inte skritta rakt fram på raka spår.
Theo är ju likadan, men på honom märks det i alla gångarter. Så egentligen borde jag väl sitta på en häst som inte påverkas så mycket, men eftersom jag sitter på två sånna hästar så MÅSTE jag lära mig att sitta rakt.
Emma sa idag att jag borde gå till ne kiroraktor.. Haf ju gjort det två gånger tidigare och det var ungefär det värsta jag vart med om haha! Så sjukt äckligt var det! Men vill man bli en bra ryttare, och framförallt måna om sin häst så måste man kanske ta till åsnna metoder. För sitter jag snett och inte belastar Dandys rygg jämnt så är det inte så konstigt om han får ont tillslut! Så för Dandys skull måste jag helt enkelt ta itu med mitt problem!

När jag ändå är inne på det där med mina brister så kan jag ju lika gärna dra upp två till (Orkar inte skriva fler hehe..)som jag har:
* Jag kan inte böja mina pekfingrar, vilket gör att jag inte kan knyta hela handen runt tygeln. Det har jag inte kännt har påverkat ridnignen, men det ser fruktansvärt fult ut när mina pekfingrar står ut! :P
* Jag kan inte hålla huvudet rakt, antingen lutar jag det åt vänster eller åt höger.

Men ja, hur mycket tror ni att era hästar egentligen påverkas av era brister?


14/2 2011

Alla hjärtans dag spenderades, inte helt oväntat, i stallet!
Tränade för Emma idag, och i början undrade jag om dressyr verkligen var det rätta för oss! Dandy var inte sammarbetsvillig öht och jag red som en jävla kratta! Haha herregud, har nog aldrig sett värre ut! När Dandy inte ens böjer på nacken (vilket han vanligtvis gör av att man kortar tygeln! Skilj på att böja på nacken och gå på tygeln), DÅ är det illa!
Dock var han stört pigg, så det var ju posetivt! Dock höll han på att dra iväg en gång, men jag lyckades få stopp på honom innan han började bocka! Me då fick Emma se att "den snälla lilla ponnyn" visst kunde vara lite busig! Hon har ju inte trott på mig när jag sagt att han kan vara sån ibland haha!
När jag hade värmt upp och pausat lite så började vi med galoppen, och han vart faktiskt ganska fin! Galoppen var mycket bättre till höger än till vänster (brukar vara tvärt om!), så någonting måste det ju varit som gjorde att han hade det svårare till höger som nu är åtgärdat!
Jobbade lite med traven också och den blev riktigt bra! Han gick av sig själv och fick en rund och fin form utan att bli sådär snabb i takten! Duktig liten ponny!!
Riktigt nöjd med slutet av lektionen faktiskt! Han jobbade väldigt bra, och det var bra att vi kunde få ett så bra slut efter en sån katastrof start!
"När du började rida tänkte jag bara oj oj.. Och du ska tävla i helgen?! Men det blev ju riktigt bra tillslut!"
Haha, behöver jag säga att jag tänkte ungefär likadant? :P

Imorgon kommer Annie ut och hjälper mig lite! Känns så himla bra att få hjälp av henne också ibland, eftersom hon känner oss så väl! :)


13/2 2011

Jag hade väll berätt mig på en smärre katastrof dagen till ära, men icke!
Jag trodde han skulle vara en riktig kanonkula, och det var han förvisso, men en snäll sådan (om nu kanonkulor kn vra snälla? Hmm..).
I början känndes han lite kort i steget och väääldigt stel, men det blev bättre sen. Joggade ju bara lite lätt idag i både trav och galopp och som sagt så blev han mycket bättre när han kom igång. Stelheten är kanske inte så konstig, jag menar vi pratar om ponnyn som är stel som en jävla papperskorg om han har vilat i en dag! Vad hade jag egentligen förväntat mig när han har vilat 4 dagar? Att han ska hoppa runt som en konståkare eller? Kanske inte va ;)
Nej men ge honom två dagar så är han en riktig gymnast igen! :D

Imorgon ska jag rida lektion för Emma. Dock behöver vi ju inte ta ut honom till 100%, men det är ju alltid bra att få hjälp även om man inte kan rida fullt ut :) Så har jag ju alltid gjort med Dandy förut, då har annie hjälpt mig även under igångsättningarna. För all hjälp är ju bra :)
Ska även höra med annie om hon kan komma ut och hjälpa mig någon dag i veckan!

Kameran var faktiskt med idag, dock använde inte mamma den så flitigt som jag hade tänkt.. så ni får en "gammal" bild på min fina prins, men han är ju lika vacker för det :DStockholm ridsport

I förmiddags åkte jag och mamma till Stockholm Ridsport, eftersom det ryktades om att Annelie hade köpt Hannahs stora vita hårsnodd till tävlingsuppsättningen där! Jag fick ju låna den när vi var i Årsta, och mumma vilken liten läckerbit det är! Så nu var jag ju självklart tvungen att köpa mig en egen :D

Så vi åkte ut till Stockholm ridsport, hittade snodden, kikade runt lite, hittade massa fina saker som gärna ville följa med hem men som inte fick det och gick sen och betalade. Det visade sig dock att vi hade 350 spänn i bonus! Så jag fick helt enkelt åka hem med en hårsnodd helt gratis! Så går det om man handlar mycket!

När jag ändå håller på och babblar om Stockholm ridsport så kan jag ju rekommendera er alla om den butiken! Den ligger lite off, men har fantastiskt fina saker. De flesta märkena finns, men även lite billigare saker (inte hööks-priser direkt, men riktigt snygga saker till ett ganska bra pris!). Hemsidan däremot är ingen höjdare och det går inte att beställa därifrån tyvärr!


Lite av den vita snodden syns iaf på bilderna :D


Morgondagens planer

Måste först bara berätta hur grymma jag och Pillan var på att sälja fika idag! När vi stängde kl 16 så hade vi fan inte en enda kakbit kvar! gött! :D

Imorgon ska jag ju rida på min lilla Damphäst.. kan bli spännande om man säger så.. :P
I övrigt ska jag faktiskt inte göra någonting! Känns verkligen jättekonstigt att kunna skriva det haha! Har ju vant mig vid att alltid ha ett fullspäckat schema, framförallt på helgerna! Det ska ju ifs bli ganska skönt, men jag kommer nog vara stört rastlös redan vid lunch, och då har ju knappt halva dagen ens gått!
Jaja, jag kommer säkert på något spännande att hitta på. Är det fins väder kanska jag drar med mig kameran ut till stallet och så får mamai fota, eller så åker jag upp till v-by stallet och fotar lite heestisar. We will see ;)


12/2 2011

Klockan är 10 och jag har redan hunnit med stallet och städat upp och fixat med all hästtvätt här hemma!
Åkte till stallet vid strax efter 6. Gjorde iordning Dandy på en gång och gick ut och skrittade. Eftersom eva inte hade harvat klart ridhuset så gick jag med honom ute, och han var mer vild än tam kan man säga ;) Jag trodde att han ksulle vara lite morgontrött, men icke.. Det bådade ju inte gott direkt inför longeringen.
Vid kvart över 7 kom vi in i ridhuset, och då hade Dandy skrittat 20 minuter redan, så vi började longera direkt. I vänster varv var han ganska pigg, men ändå kontrollerbart! Men han travade fantastiskt fint! Han kunde tillomed galopera några varv på lina utan att dra iväg! Duktig heest! :D
I höger varv drog han faktiskt inte en enda gång! Kunde både trava och galoppera utan att han blev dum! :D
Så jag longerade i en kvart och sen gick mamma med honom i en halvtimme, så att han får röra på sig ordentligt även fast han inte går.
Medan mamma gick med honom så mockade jag och spånade och fixade vatten. Så det var nästan färdigt när hon kom upp. Mamma ryktade honom medan jag gjorde klart det sista med utrustningen.

Dandy skulle få gå ut på eftermiddagen istället och gå i stor paddock då, så att han inte är alltför pigg imorgon när jag ska rida haha! Skulle nog egentligen vilja longera honom först, men eftersom jag inte vill rida kl 6 på morgonen eller 9 på kvällen en söndag lixom, så då får jag helt enkelt stå ut med att han kanske är lite pigg. Dock rider jag efter att han har gått i hagen, så kanske han är lite lugnare :P

Nu ska jag snart åka upp till v-by stallet för att stå i kafeterian med Pillan! :)


11/2 2011

Åkte som sagt upp till stallet på kvällen för att longera Dandy. Var väl där vid 6, men kunde inte gå ner i ridhuset fören vid 8 eftersom jag inte ville longera när det var andra där (jag får göra det om vi är högst 3 st och de andra går med på det, men eftersom Dandy är så pigg och busig så känns det dumt!)

Men vid 8 kom vi iaf ner till rdhuset och då var det helt tomt. Dandy var väldigt pigg redan när vi skrittade fram.. Hästarna kunde ju inte gå i hagen på förmiddagen pga snöstormen, och eftersom Dandy har hagtid på förmiddagen så kom han tyvärr inte ut. Så då var han säkert lite extra pigg pga det idag.
Hade ingen pisk idag när jag longerade eftersom han var så himla pigg, utan använde mig bara av rösten (som han för övrigt lyssnar otroligt bra på!). Han pinnade på bra i vänster varv, dock ser han inte 100% ren ut... Men så har det varit alla gånger tidigare också. Dandy har sett oren ut på lina, annie har ringt till John som har sagt att vi ska testa att rida honom och vi provar att rida och han visar ingenting ;) Så har det varit de senaste fyra gångerna! John har sagt varje gång att det kan vara för att han är lite stel eller liknande. Får se hur han ser ut imorgon, men ser han inte helt fräsch ut så får jag nog ringa John iaf och se vad jag ska göra. Blir ju lite nojig och vill vara på den säkra sidan innan jag gör något.
Iaf, när jag bytte till höger varv så blev han sådär knäpp igen! Började bocka och dra iväg och springa JÄTTEFORT!
Men tillslut kunde vi iaf longera 1,5 varv utan att han bockade! :D Bytte varv sen för att se hur han betedde sig i vänster varv, oh då var han lika knäpp där! Vet inte om det är så att det tar precis 5 minuter för honom att komma igång (longerar ju 10 minuter, så 5 minuter i varje varv), eller om det är något i något av varven som gör att han är dummare/snällare. Jaja, på söndag får jag ju börja rida och då får han allt se till att sköta sig, jag vill ju helst inte käka ridhusbotten till middag och jag undviker gärna sand i öronen (som jag fick när han skickade av mig på prisutdelningen i v-by -.-)!

Imorgon ska vi ju longera också, men då blir det tidigt på morgonen. Förhoppningsvis är han inte så pigg då! Han är ju väldigt morgontrött min lilla häst... Men man blir ju som man umgås, undrar vem av oss som har fått det av den andre? ;) men ja, ska åka hemifrån vid 6 imorgon bitti så att jag kan longera när det är tomt i ridhuset :) Därefter ska jag till v-by stallet och stå i kafeterian. Det pratades om träning och middag där också, men vet inte riktigt hur det slutade, så vi får helt enkelt se ;)


Dampis blev jättesur på mig när jag inte var tillräckligt snabb med att klä på honom efter longeringen.. Alla är charmiga på sitt sätt om man säger så ;)


Svårridna hästar?

Fredrika skrev ett inlägg hon hämtat insperation hos här angående det där med svårridna hästar.
Jag kan helt ärligt säga att Dandy inte direkt är svårriden. Alla hästar är svåra på sitt sätt, och hos Dandy handlar det främst om att han ska få respekt för en, sen är det nästan bara tuta och köra eftersom han är välriden och välutbildad. Men vad menas då med en svårriden häst? Handlar det bara om spända hästar som "inte kan gå på tygeln"? Eller finns det andra saker som gör att hästarna är svåra?

Jag köpte medvetet en lättriden ponny eftersom jag ville lära mig rida ordentligt och lära mig tävla. (Ja, jag hade ju tävlat innan jag fick Dandy, men jag behövde lära mig att TÄVLA, visa upp hästen! Inte gå in och rida lite blygt och försynt på banan). Och där gäller det att välja rätt, en lättare ponny utan kvaliteér för att bli en SM-vinnare eller en svårriden häst med superkvaliteér?
Vi tittade ju faktiskt på en superfin ponny med fantastiska gångarter och som om ett par år enkelt kommer kunna gå en SM-final! Men han var mycket svårare än Dandy och jag var inte tillräckligt duktig för att klarar av honom, så därför valde jag bort honom!
Dandy är ingen SM-vinnare, men en ponny som jag kan ha otroligt kul med, lära mig rida på och tävla utan att känna att det blir påtok för svårt! Jag tror att jag kanske hade valt annorlunda om jag hade haft 4 år kvar på ponny och varit duktigare redan då, men nu var fallet inte så!
A jo, det blev lite luddigt, men ni fatatr vad jag menar?! :)

Vad hade ni valt? En fantastisk läromästare men som inte är en SM-vinnare, eller en ponny med grymma gångarter, har lätt för rörelserna och enkel skulle kunna gå en SM-final, men som är otroligt svår riden?


Min fantastiska läromästare


Kim, otroligt fin med sjukt svår (Inga SM-kvaliteér kanske, men fina och taktfast gångarter med plus för galoppen!)Jack, ännu en fantastiskt fin ponny som jag fått möjlighet att rida på, men som även han har varit sjukt svår!
På bilden är det Annie och Jack :)


Snökaoset fortsätter...

Såhär ser SL.se ut just nu..
Visst är det fantastiskt att bo i Stockholm?! :DBromma/Vällingby finns inte längre med på listan, men om man söker på störningar i trafiken så går ingen av bussarna här ute.
Hoppet om att öht ta sig någonstans idag existerar inte längre ;)

Blev visst lite ohästigt, men det får ni leva med! :)

Snökaos

Dagen till ära är det ett riktigt snökaos här i stockholm! (om nu någon skull ha missat det :P)
I princip hela kollektivtrafiken är kaos, det enda som går någorlunda okej är tunnelbanan. Men bussarna är inställda pga halkan, pendeltågen har strömavbrott och lokalbanorna går inte heller. En klassisk vinterdag med SL helt enkelt ;)

Eftersom bussarna inte går så har jag ingen möjlighet att ta mig till skolan, eftersom jag måste åka buss till tunnelbanan. Mindre bra är ju då att jag missar mitt svenskaprov.. Jaja, läraren måste ju fatta att det är liiiite svårt att ta sig till skolan en davlings och träningsg som denna!
Blir ju också mindre kul att ta sig till stallet sen, men jag får vänta in mamma och åka med henne ut ikväll. Gör ifs ingenting då jag ändå måste longera när ridhuset är tomt :)

Så ja, den har dagen ska väl spenderas med att plugga massor inför matteprovet nästa vecka och även ta igen en del som jag missat. Sen ska jag hinna med att träna också och så tänkte jag försöka fixa ihop lite tävlings och tränigsfilmer på Dandy :)

Har dessutom en massa ovisade bilder som jag kanske kan ta och slänga upp här, we will see ;)


Östertorps Kim

Saknar dig så obeskrivligt mycket, fina lilla Kimmi <3

longering

Åkte som sagt till stallet på kvällen. Allt var ju redan klart och Dandy redan ryktad, så det var bara att linda på och sätta på gjorden och gå ner till ridhuset. Eftersom det var lite folk där så fick han skritta fram en halvtimme, och när det var dags att börja longera så var det bara två andra där inne som skrittade av :) Så dom tyckte det var okej att jag longerade.
Började i vänster vavr och Dampis var väldigt pigg men snäll :)
När jag sen bytte till höger blev han VÄLDIGT pigg! Han studsade och for och galopperade FORT! Kanske inte jättebra att han håller på sådär när han är nybehandlad och ska sättas igång, men samtidigt känns det ju bra att han är pigg och inte verkar ha ont :)
Vi får väl se hur han sköter sig imorgon, får åka dit på kvällen då också eftersom jag börjar kl 8.30 med svenskaprov... Så då hinner jag inte dit på morgonen.


Såhär mycket tycker Dandy om snöstormen... ;)


10/2 2011

Min plan för dagen var att åka till stallet vid 6 imorse, därefter åka hem och plugga lite innan jag åkte till skolan och sen åka tillbaka till stallet för att rykta Dampis och klä på honom inför natten innan jag åkte och red på vällingby.
Dock förstördes mina planer eftersom min föräldrar inte väckte mig imorse.. Jag vaknar inte av varken mobilen eller väckarklockan, så det funkar bättre om jag bli väckt. Men eftersom de inte hade väckt mig så vaknade jag av att Josephine ringde vid 8... Jag hade ju skrivit på tavlan att Dandy inte skulle gå ut på morgonen eftersom jag skulle komma då, och när jag kommer på morgonen så kommer jag alltid senast vid halv 8 och när jag inte kommit vid 8 så undrade Josephine vart jag var. A kan ju säga att jag fick lite smått panik när jag såg vad klockan var.. Men jag insåg att det skulle inte spela någon roll om jag åkte till stallet då för det skulle ändå vara massa folk i ridhuset så då skulle jag ändå inte kunna longera. Så jag sket i det och tog sovmorgon till 10!
Åkte till stallet sen på eftermiddagen och hoppades att det skulle vara tomt i ridhuset någon gång, men icke. Så vid 4 åkte jag hem och så får jag åka tillbaka ikväll och longera. Allt annat är ju fixat - mockning, vatten, Dandy är ryktad och har fått hovskägg, man och öron klippta :)

Dock innebar ju det att jag missade min ridning på vällingby.. :( Visste ju inte när mamma skulle komma hem och kunde skjutsa mig till Hogsta och bussarna går knappt så här dags osv, så allt vart så himla krångligt. Ska se om jag kan rida imorgon på eftermiddagen eftersom jag inte ridit på så himla länge nu (på torsdagar alltså).

Kan iaf skriva att Theototten var riktigt duktig igår! Dock hade jag så ont i magen att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till, men fantastiskt nog så kännde jag inte av det alls när jag väl red! Skrittpauser däremot var ingen höjdare om man säger så ;) Men han var iaf riktigt duktig! Vi har verkligen bara bråkat han och jag sista tiden, men nu gav vi båda med oss och försökte tillsammans istället. Så skönt när det bara släpper. Kan ju inte påstå att det var perfekt och att vi inte hade några problem, men det var sååå mycket bättre än vad det varit sista tiden! VI kunde tillomed både skritta och trava rakt innanför spåret utan att behöva rida på framåt (woohooo once in a lifetime!!!!)! Och galoppfattningarna var riktigt riktigt bra! Jag tänkte verkligen på det där med att sitta rakt. Vet inte om jag har skrivit om det, men förra veckan red vi utan stigbyglar och jag kände verkligen hur fruktansvärt snett jag satt och hur mycket jag hängde över till höger! Inte konstigt att en häst som är så känslig för sätet blir krokig som en banan då! ;)

Men han kan iaf vara fin, min fina lilla Theotott <3Bilderna är ifrån "fälttävlans"-dressyren i somras, därav den snygga nummerlappen på hjälmen :D


Tidig morgon

Klockan är snart halv 9 och jag är påväg hem från stallet. Var där vid halv 7 imorse och gick med dandy och mockade :) är helt galet trött, men ska hem och plugga nu och sen åka till skanstull för att spela badminton ;)

8/2 2011

Var i stallet imorse och promenerade med Dandy, mockade och fixade vattnet.
Åkte iväg mot skolan sen och nu ska jag snart åka upp till v-by stalelt för att jobba. Och eftersom jag inte hinner gå promenad nummer t vå med Dandy så var Josephine gullig och gjorde det :) Tusen tack!

Det här blir nog det enda nlägget ni får idag, Har en del att plugga när jag komemr hem + att jag ska träna. Men imorgon är det en kort skoldag (ska bara spela badminton 1 timme i skanstull!) så då blir det förhoppningsvis bättre! :)


Nya skor

Hann med 20 minuter på crosstrainern och en snabb dusch innan jag var tvungen att åka till stallet igen :)
När jag kom till stallet så gick jag först med Dandy i 20 minuter, och precis när jag skulle gå upp så ringde clara och sa att hovslagaren hade kommit. Då var klockan bara 20 i 6, och han skulle ju komma vid 6 och hästmänniskor brukar inte vara kända för att vara i tid ;)
Men det gick iaf bra att sko Dandy, han var lika snäll som vanligt.
Stod och gosade med honom efteråt när han ändå stod på gången, och han har blivit så himla mycket gosigare sista tiden! Han tycker jättemycket om när man står och klappar honom ovanför ögonen :)

Imorgon åker jag till stallet på morgonen igen för att gå med Dandy. Men eftersom jag jobabr på v-by på kvällen så hinner jag inte upp och gå promenad nummer två, så då bad jag Josephine göra det :) Tur dom är så snälla och ställer upp så mycket! :)aj aj..

Var ju i stallet imorse och gick med dandy. Man kan knappast påstå att han ser så vild ut när han skrittar runt i ridhuset, framförallt inte på morgonen! Han är väldigt morgontrött min lilla ponny, så han föredrar att stanna minst en gång per varv om man inte har ett spö i handen ( vilket jag inte hade idag..). Sen fick han gå ut i hagen direkt och jag gjorde klart allt innan jag åkte till skolan.

Kom hem igen för en stund sen och tänkte att jag skulle äta lite, så jag skar upp en macka. Dock skar jag inte bara upp mackan, utan även mitt eget finger. Och jag märkte det inte fören det var blod på mackan :( så det blev ingen macka för mig! :(

Nu står jag inför det svåra valet träna eller plugga...
Hmm.. blir nog till att träna en stund innan jag ska tillbaka till stallet eftersom hovslagren kommer :)


Bild från höstlovet :)


Svar;Jo fast jag tycker ändå det är rätt mysigt att gå på promenad med min lilla häst! Och när det bara handlar om npgra dagar såhär så gör det inte så mycket, hade varit värre om det var såhär hela tiden. Dessutom vet jag att josephine och clara ahar mycket att göra ändå när de jobbar, så jag vill inte lägga mer på dem än nödvändigt :) känns ju inte direkt schysst att dom ska behöva göra massa extra för att jag inte orkar åka till stallet på morgonen! Men som på tisdag t.ex. när jag jobbar på v-by på kvällen och inte hinner ut till Hogsta innan så bad jag Josephine gå med honom. Så det är ju inte så att de inte gör det om jag ber dem om det, men ja det känns onödigt att be någon annan göra jobbet när jag trots allt faktiskt kan göra det! :)

6/2 2011

Till att börja med så kan jag säga att inflamationerna i Dandys leder var ytterst små, så är väl antagligen därför som han inte vilar så länge? Jag har ingen aning, jag är inte veterinär. Det är John som är veterinären och jag lyssnar och gör som han säger och litar på att det han säger är rätt!Ja jo det gjorde jag också i början. Den troliga anledningen till att Dandy har blivit halt TIDIGARE är lång och kompilcerad, men jag gör mitt bästa för att förkorta den.
Han har en dålig rygg, och när vi upptcäkte den i december 2009 så blev han ordinerad 1 månads longering 10-15 minuter per dag. Då försvann varenda muskel han haft på sin rygg ( och iprincip alla övriga muskler också ), så när vi sen började sätta igång så pallade inte hans kropp att bära upp både mig och honom, så då blev han halt, behandlades, vila och så fortsatte det.
När vi sedan hade fått ordning på allt det där igen och kunde börja bygga muskler så tog det längre tid innan vi var tvugna att behandla igen.
I början av november var John ute och kollade Dandy och kunde inte hitta ett enda fel på den lilla ponnyn! Men sen tappade Dandy en sko, blev ömfotad och belstade fel pga det och blev halt på det andra frambenet. Sen blev han bra rätt snabbt, eftesom han vid det här laget var tillräckligt stark och hade tillräckligt med muskler för att orka bära både sig själv och mig.
När vi sen flyttade till Hogsta i slutet av december så kom vi alltså till ett nytt underlag och ganska hård träning. Dandy har verkligen fått arbeta ordentligt sista månaden, och på det nya underlaget och utan att kunna variera underlaget genom att rida ut så är det inte så konstigt att han har reagerat på det!
Så ja, det är vad jag tror är anledningen!

Dandy skrittades alltså idag, först 20 minuter på morgonen och fick gå ut i hagen direkt efter. Sen fick han gå in vid 10 och gick ut igen vid 13. Vid 16 tog jag in honom och gick 20 minuter till.
Den här veckan kommer bli mindre rolig om man säger så, eftersom jag kommer behöva vara i stallet på morgnarna varje dag för att gå med Dandy. Men vad gör man inte för sin prins? :)
Dandy ska även skos imorgon. Så sen är han fit for fight!


Min tävlingsoutfit

Fick en fråga om hur min tävlingsoutfit ser ut. Vet att jag skrivit ett sånt inlägg förut, men jag kan inte hitta det haha! Så här kommer ett nytt :)

Jag är alltid klädd i ett par vita ridbyxor från CRW (Hööks) som jag älskar, ett svart skärp med bling som även det kommer från Hööks, en svart kavaj från pikeur (vet inte vilken modell det är), mina svarta Cavallo weltmeister ridstövlar, en svart Charles Owen hjälm (Hampton Hat), Vita handskar från Roeckl, sporrar och någon form av håruppsättning. Nu senast invigdes min dounat som är köpt på Guro ridshop, och så fick jag låna Hannahs stora vita snodd att ha runt :)

Dandy har sitt svarta träns med vitfodrad nosgrimma och guld-silvrigt swarovskipannband. Sadeln är densamma som jag alltid har, likaså sadelgjord och fårskinnspadd. När det gäller schabrak har vi några olika att välja mellan, ett vitt med guld passpoal från Catago med mitt namn och klubb broderat i guld, ett vitt med brun kant och guld passpoal från Sjöhagen med mitt namn broderat i brunt, ett vitt med rak, blå kant och guld passpoal från Mias och ett vitt med rundad, svart kant och guldpasspoal. Har spanat in ett nytt som mer än gärna får komma hem till mig.. :D
Dandy har alltid lindor runt om på framridningen, oftast de från Glenn Gordon eller Mias, med paddar från Mias under. Vita boots från Equi Guard har han också alltid runt om. nu när det är kallt har han också alltid ländtäcke på sig, antingen ett mörkblått från Exclusive Horse Wear med gul och blå kant och våra namn broderat i gult elelr tysklandstäcket.

När vi åker så har han alltid ett täcke på sig. Är det varmt har han bara ett jättetunnt täcke eller ett nättäcke, för att skydda ryggen mot luftdragen som blir. Nu på vintern så är han mer utrsustad! Antalet fleecetäcken bestäms efter hur kallt det är helt enkelt! Sen har han ett par transportskydd från Bucas och en lädergrimma från Lyckås.

Tror nog det var allt! :)Är man hästmänniska så är man!

Sitta hemma en lördagkväll hör ju till vanligheterna om man säger så. Jobbar man en hel dag och kommer hem runt 6 på kvällen och sen ska upp och jobba på söndagen också, så orkar man inte dra sig iväg på kvällen, iaf inte jag!
Så ikväll ska jag köra ett träningspass, kika på melodifestivalen (trots att jag är totalt ointresserad, men kollar ju bara för att lixom) och gå och lägga mig tillräckligt tidigt för att orka gå upp imorgon haha!
Skulle ju egentligen ha åkt och ridit på lilla Musse nu på em/kvällen efter att jag jobbat. Men jag fick inte tag på annie när jag hade slutat, och så ringde hon precis när jag hade kommit hem och då var det ingen hemma som ville skjutsa mig till stallet. Så det får bli en annan dag helt enkelt :)
Men i och med det så vart kvällen lite längre än planerat, så om jag hinner ska jag faktiskt sätta igång med det plugg jag har till nästa vecka :)


Lite random bild på Helge ;)


Dagens veterinärbesök!

John kom vid lunch idag och kollade på Dandy. Dandy markerade lite på varje ben ungefär. Hovlederna fram, kotorna runt om och knälederna bak + ryggen. Så vi behandlade allt det. Så nu ser schemat ut såhär:
Söndag: Skritt 2x20 minuter
Måndag: Skritt 2x20 minuter
Tisdag: Skritt 2x20 minuter
Onsdag: Skritt 2x20 minuter
Torsdag: Skritt 20 minuter + 10-15 minuter longering
Fredag: Skritt 20 minuter + 10-15 minuter longering
Lördag: Skritt 20 minuter + 10-15 minuter longering
Söndag: Rida som vanligt igen

Så det känns rätt bra ändå, och dessutom är karensen precis så att vi kan åka till Högbo :)
John tyckte iaf att det såg väldigt mycket bättre ut och att det inte var så mycket i varje ben som behövde behandlas, men vi tog det lilla iaf. John berömde också Dandy för att han var så välmusklad och fin i kroppen. Dessutom sa han att han såg 3 år yngre ut nu än vad han gjorde när han såg honom första gången i våras och att han verkade så himla mycket piggare och gladare nu! Så det var ju kul att höra iaf :) Så han sa att kunde Dandy bara hålla sig såhär fin i kroppen nu så skulle det nog inte uppkomma så mycket hältor av den anledningen (att han blir tjock och omusklad och inte ens orkar bära sig själv)!
Så ja, det känns ganska bra iaf! Jag gillar att John inte tror på att hästarna blir bättre av att vila en månad, utan av att röra på sig! För Dandy blir mycket bättre av att röra på sig! Första gången vi behandlade honom så longerades han 15 minuter om dagen i en månad. Då tappade han varenda muskel i hela kroppen och sen när jag skulle börja rida igen så orkade han ju varken bära sig själv eller mig, så då blev han halt och hann liksom aldrig komma igång innan han blev halt igen och igen och igen. Det är först de senaste gångerna som det verkligen har hållt sig, och det är ju för att John har sagt att vi ska rida på ordentligt nästan på en gång. Då hinner Dandy inte tappa muskelerna och håller sig i fint skick. Den här gången är det ju faktiskt mer än två månader sen vi behandlade sist och han har verkligen hållt sig fräsch hela tiden ( utom sista veckan).

Vore roligt att veta - Vad har ni för syn på behandlade hästar? Ska dom vila länge och sen sättas igång långsamt eller ska man göra som vi gör med Dandy (vila några dagar och sen sätta igång lite ordentligt)? Då pratar vi alltså skador som Dandys, alltså ömma kotor, hovleder osv!


Dandy under igångsättning efter sista behandlingen i höstas!


Svar;


Jag kommer fortsätta rida Musse den här terminen ut. Båda mina lektioner är ju betalade för den här terminen, så v-by blir inte av med mig helt och hållet ännu :)
Annie kommer jag fortsätta träna för även med Dandy! Hon kommer att hjälpa oss så mycket som möjligt och min förhoppnig är att vi ska försöka få till det så att hon kan komma (eller vi åka till v-by) 1 gång varje vecka :) Annie känner ju oss så väl, så det känns så skönt att träna lite för henne också! :)


Precis, det är ju jut det där med att ta hänsyn till lektioner som har blivit det jobbiga. Det har gjort att jag har varit tvungen att åka till stallet direkt efter skolan för att hinna rida innan lektionerna har börjat. Även om jag fortfarande föredrar att ta stallet på vägen hem så är det skönt att ha alternativet att åka dit senare, ifall man vill göra något annat efter skolan t.ex.


Jag går sam/media på St. Eriks ja :) Det är ett specialutformat samhällsprogram med inriktning på media. Bl.a. så har vi fått ta bort vissa sam-ämnen, som geografi och moderna språk, och istället lagt till vissa media ämnen. Jag trivs ganska bra på skolan, bortsett från att den är sjukt stor (1700 elever) och att vi går på samma våning som naturarna.. -.- :P
Mediautbilning innebär mediautbildning ;) Nej men sam/media innebär att man läser alla kurser som är obligatoriska för högskolan, men inriktar oss på media. Bl.a. så läser vi textkommunikation (journalistik typ), mediaproduktion (praktiskt media, som att göra radio, film, fota m.m) och mediakunskap (massmedia).
Tycker det här är en rätt bra linje om man är mediaintresserad eftersom det är högskoleförberedande samtidigt som man får syssla med något man tycker är kul :)


Inget veterinärbesök

John ringde vid 18 och sa att han inte skulle komm fören runt 20.30. Då skulle vi alltså först vänta tills dess, sen skulle allt göras med Dandy och sen skulle vi vänta 1,5 timme innan vi kunde ge honom mat (eftersom han troligen skulle droga honom). Så det skulle bli så sjukt sent, så istället kommer John imorgon vid lunch. Lite smådum tid, men men vad ska man göra?

Dandy fick iaf gå en promenad i ridhuset i 50 minuter. Man kan ju knappast påstå att han tyckte det var roligt ;)
Men imorgon kommer alltså John ut vid lunch. Jag jobbar dock, men det löser sig alltid. Efter att jag jobbat ska jag eventuellt upp till vällingbystallet och rida på lilla Silverhingsten :)

Nu ska jag träna lite, käka middag och sen hoppa ner i min mysiga säng! Är så sjukt trött så jag skulle enkelt kunna somna nu! ;)


Såhär ser det alltid ut när Dandy har fått nytt spån... ;)


Dagens vill ha


Är såå sugen på det här schabraket att ha till mina knallgröna lindor! MEEEEN, det finns bara i Allround.. :(
Eskadron har ju etti samma färg så jag jobbar på att få tag i ett sånt istället då :)the pannband! Varje gång jag är uppe i butiken så står jag och klämmer på det där pannbandet, men det är inte värt att lägga 1500 spänn på ett pannband direkt ;)Grimman som Dandy har på den här bilden köptes på Hööks i höstas för 29:-. Den har verkligen hållt hur bra som helst och är väldigt luddig och gosig! Hade hoppats på att Hööks hade någon liknande fast kanske i andra färger (såldes ju billigt eftersom det var en utgående modell), men jag kan inte hitta någon :(


Fredag

För första gången på väldigt länge åkte jag hem innan jag ska till stallet! Slutade ju som vanligt 12.25 och John skulle inte komma fören tidigast vid 4, så då känndes det lite onödigt att vara i stallet halv 2 :)
Jag har iaf sån sjuk jävla träningsvärk i ryggen från igår... Min pappa har problem med sin rygg, så han har en massa mördarövningar som jag också gör för att stärka ryggen. Jobbiga att göra, och ännu jobbigare dagen efter ;)

Har några roliga och andra mindre roliga inlägg på väg upp idag :) Men ja, jag har lite brist på idéer så kom gärna med lite tips :D


3/2 2011

Började som sagt denna dag med 1 timmes boxning på specialidrotten. Sjukt jobbigt var det!
Efter skolan åkte jag ut till stallet och red på Dandy. Han känndes helt okej idag, hade rätt bra egen bjudning, men jag känner av den lilla hältan på skarpa böjda spår i höger varv. Så ja, John kommer ju imorgon och så får vi se vad som behövs göras. Har en liten känsla av att han komemr behöva ta ryggen också. Den är inte alls lika öm som den var förut, men han ömmar litegrann när man trycker hårt på den. Men ja, det är väl lika bra att ta den också när han ändå är där ;)

Efter att jag ridit så gjorde jag iordning allt, ryktade Dampis och åkte sen upp till v-by stallet för att titta på clinicen. Det var ju ungefär samma upplägg som förra gången jag såg den (fast då såg jag ifs inte så mycket, eftersom jag skrittade fram Theo först och skrittade av Kim sen). Men Annie red på sin lilla Dw. Jag såg honom gå senast på höstlovet när vi red samtidigt i ridhuset en dag, sen dess har jag inte sett honom. Så det var väldigt roligt att se honom idag och se hur fin han har blivit! :)

 Den här bilden tog jag på Annie och DW för ganska precis ett år sen :)

När jag kom hem så körde jag mitt lilla träningspass också. stod 25 minuter på crosstrainern, styrketräning och sist stretching! Mitt nya liv har börjat på riktigt! :D

Imorgon kommer då som sagt John och kollar på lilla prinsen! Så nu hoppas jag alla håller en tumme för att det ska gå bra och att han inte behöver göra så mycket?! :)
En vanlig torsdag förmiddag

Sitter i skolan nu och väntar på att klockan ska bli halv 12 då min nästa lektion börjar. Har haft specialidrott nu på morgonen, vilket innebar 1 timmes boxning! Sjukt jobbigt var det. Efter skolan ska jag till stallet och rida dandy och sen åka till ridskolan. Sen när jag kommer hem ska jag försöka köra ett eget träningspass som det igår. Men det beror lite på när jag kommer hem :) Börjar ju tidigt imorgon också och har en del att plugga tills imorgon också ;)

2/2 2011

Som sagt så började jag dagen med massa träning!
Sen gick jag från stora vägen till stallet (ca 2 km) istället för att vänta på nästa buss som skulle gå hela vägen till stallet.

Dandy hade fått gå ut vid 10 idag och skulle gå in vid 13, men jag var ju där vid halv 12 eftesom det är vid 12 han brukar gå in. Så det blev en liten miss där, men det är inte så lätt för mig att veta att han går ut senare och inte så lätt för clara och josephine att veta att jag kommer på förmiddagen :) Men han fick gå ute till 12 och sen hämtade jag honom direkt och gick med honom på en gång. Vi lyckades faktiskt gå tre varv runt ridhuset innan han började studsa! Nytt rekord! Men då gick vi iaf in och gick i ridhuset istället. Så totalt fick han prommenera i 35 minuter. Men när vi skulle upp från ridhuset igen så fick han damp på riktigt! Haha han studsade och hoppade hela vägen upp till stallet! Mongohäst!

Imorgon ska han ridas iaf. Sen ska jag verkligen försöka hinna åka upp till ridskolan till 19.00 eftersom det är teoriclinic. Jag missade ju den förra så därför vore det kanske bra om jag går på den här, speciellt med tanke på att jag har betalat/jobbat för den :)

Nu ska jag plugga lite träningslära till morgondagens specialidrottslektion. Veckans bästa lektion, hel klart! Bortsett från att den ligger på just torsdagsmorgnar.. :P


Bra start på dagen

Inledde denna dag med att gå upp 2 timmar tidigare än nödvändigt för att träna lite! Känner mig faktiskt väldigt duktig!
Stod 25 minuter på crosstrainern, gjorde 50 situps, 50 armhävningar, 50 rygglyft och 50 "svanen".

Så j, här och nu börjar mitt nya liv där jag ska bli duktigare på att träna själv och försöka göra nånting varje dag :)

Hogsta vs. Vällingby

Nu ni!
Igår sa vi upp stallplatsen på Vällingby, så Dandy kommer inte komma tillbaka dit!
Han trivs så bra på Hogsta så det känns värt att låta honom stå där, även om jag verkligen kommer sakna Vällingby jättemycket!
Så det känns faktikst både jättebra och jättejobbigt!
På vällingby har jag ju alla mina kompisar och jag har spenderat så stor del av mitt liv i det stallet. Jag började rida där när jag var 6 år och har hängt i stallet i princip varje dag sen jag var 10 år!
På Hogsta trivs ju som sagt Dandy väldigt bra, och även jag! Inte för att jag inte trivdes på vällingby, men a!
Men det här är mitt sista år och jag vill verkligen satsa, och för att det ska gå så krävs det att hästen verkligen trivs och mår bra i sin stallmiljö!

Så ja, nu vet ni hur det ligger till, och jag vet att jag kommer få lite "hemlängtan" till kära Vällingby! ;)

1/2 2011

Första februari idag! Känns som om januari har gått sjukt snabbt, samtidigt som det har gått sjukt långsamt?! Konstigt det där, men så är det iaf!
Måste iaf säga att ni suger på att kommentera! :D Shape up! :D

Annie var ute och tittade på Dandy idag. Känslan av att han var halt existerade knappt idag, men man kännde det på lite skarpare börjda spår, som t.ex. ett hörn eller en liten volt i höger varv att han tappar takten och blir lite ojämn, knappt märkbart men det känns iaf.
Men jag tycker ändå han har blivit bättre och bättre för varje dag nu. Annie tyckte han blev lite för snabb i takten i traven och att han behövde komma loss mer i högersidan (precis samma sak som emma tjatar om, så det känns ju bra att båda tycker samma sak!). Mot slutet blev takten mycket bättre och han gick faktiskt ganska bra av sig själv!

Så ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att det är något jättestort fel på Dandy på fredag! Det kan det inte vara! Men det känns ändå bra att göra en koll nu, eftersom han har gått rätt ordentligt och på ett nytt underlag och allt. Så ja, det är likabra att göra det innan något stort bryter ut! :)

Som vanligt så tyckte inte annie att han skulle vila fram tills på fredag. Hon tycker det är bättre att han rids och så hittar man felet, än att han vilar och "blir frisk", och sen när man sätter igång så är han ändå inte bra! Och det håller jag verkligen med om!
men imorgon får han nog vila ändå, eftersom jag slutar skolan sent och ska jobba och rida på v-by på kvällen. Dock börjar jag inte fören halv två, så jag är där och prommenerar med honom på förmiddagen. Men eftersom jag vill att han ska få gå i hagen sina timmar, så hinner jag inte rida. Men jag ska nog försöka mig på att gå utomhus ändå, så vi får väll se hur det går ;) Idag var han mer vild än tam när vi kom in i ridhuset... ;)

Jag hoppas iaf att Annie kan komma ut och hjälpa oss med jämna mellanrum även i fortsättningen! Känns så bra att rida för henne också eftersom hon känner både mig och Dandy utan och innan, kan våra brister och förtjänster och vet hur problemen ska lösas! Inte för att jag tror att Emma på något sätt inte skulle klara det, men annie känner oss verkligen till 100%!


RSS 2.0