Perfekt mellanmål

Igår kväll när jag kom hem från stallet så hade jag redan käkat middag (rider ju 20.30-21.30 så måste äta innan jag åker dit), men precis som vanligt så var jag hungrig efter att jag ridit. Så jag gjorde mig ett riktigt smaskigt mellanmål (kvällsmål).
Det bestod av:
* En tallrik blåbärssoppa med cornflakes (skulle lätt kunna leva på blåbärs soppa, så sjukt gott!)
* En apelsin skuren i klyftor
* En avokado
* Fem körbärstomater
* Ett glas apelsinjuice

Mummaaaaa!!!
Aldeles perfekt var det, och bara massa goda saker :D


Smith´s Ponnydressyr

I september var jag, Annelie och Hannah och beställde jackor till ponnytruppen som vi fick sponsrade av Smiths och Guro Ridshop. Det är alltså 6 månader sen, och IDAG fick vi äntligen hämta ut våra jackor! Jag fick vara med och bestämma hur de skulle se ut, och eftersom våra klubbjackor är mörkblå så ville jag ha svarta jackor vilket jag även fick igenom hos de andra. men av någon underlig anledning så blev 3 av 7 jackor mörkblå, och SJÄLVKLART så fick ju jag en mörkblå.. -.- Men men, själva grejen är ju att vi allihopa har snygga jackor!

<p>Bara 6 månaders väntetid!! Fantastiskt!! Men nu ör dom hääääär :D</p>


31/3 2011

Imorgon är det första april. 1/4 2011. Dety är sjukt hur fort tiden går!

Jag var ju som sagt i stallet imorse och red på Dandy. Han är ju alltid lite jobbigare att rida på morgonen innan han har varit i hagen. Så man får ju ta det lite för vad det är. Red 20 minuter i trav i låg och rund form. Dock vill han ju inte sänka sig ordentligt i början av passen, men det blir ju bättre och bättre ju mer han kommer igång. Skrittade även ut efter att jag ridit så att han fick skritta på lite hårt underlag.

Efter att jag varit i skolan åkte jag hem en snabbis, för att sen åka upp till v-by stalelt och ge mig ut och springa med Pellen. Bortsett från att jag hade håll och klagade precis hela vägen (smart cheey som käkar precis innan hon åker hemifrån.. ;) ) så gick det bra. Därefter körde vi lite styrketräning i klubbis! Haha behöver jag säga att barnen stirrade på oss som om vi var helt dumma i huvudet? ;)

MusseMus var fortfarande halt, så jag red på lilla Theotott! Jag var sjukt otaggad innan, även fast det gick bra igår. Vet faktiskt inte riktigt varför. Men vi skrittade iaf ut först och sen red vi i ridhuset. Det gick verkligen riktigt bra idag! Han var lugn hela lektionen och fick inte alls några sånna där små ryck som han får ibland när han inte förstår vad han ska göra. Nä så han höll sig på mattan precis hela tiden och känndes väldigt fin i handen. Kunde rida lugnt och långsamt utan att han tappade all bjudning. Galoppen var också riktigt bra i jämförelse med vad den var sista tiden innan vår lilla paus!
Jag kan egentligen bara konstatera att jag har lärt mig väldigt mycket av MusseMus. Just det där att bara ta det lugnt och inte sätta så jäkla mycket press på en gång, för det funkar varken på Theo eller Musse just nu. Jag kunde göra det på Theo förut, när linda fortfarande red honom och han verkligen var fin, men sista tiden gick inte det och jag hade nog lite svårt att acceptera det. Men med Musse gick det inte att göra så, så då var jag helt enkelt tvungen att ta det lite lugnt och bara rid för att få honom att spänna av, och det har jag verkligen nytta av nu på Theo!
Det är iaf väldigt roligt att Theo och jag har hittat tillbaka till varandra igen, för det är en så fantastiskt rolig häst att rida på när man väl får till det! Han är så himla arbetsvillig, så schysst! Han ställer alltid upp och gör alltid sitt allra bästa! och snart har vi faktiskt kämpat tillsammans i 3 år! Han är fin han min lille häst :)

Imorgon ska jag åka ut till Hogsta och jobba direkt efter skolan och så ska jag rida på min lille Dampis :) På lördag väntar också en heldags jobb och sen på söndag ska jag vara i v-by stallet kl 8 för att hjälpa till på märkesdressyren och sen ska jag träna på MusseMus (om han är fräsch förståss!) innan jag åker ut till Dandy :) Så jag har definitivt saker att göra i helgen ;)

Dandy <3 Träning för Emma! http://karrodandy.blogg.se/


Tors dag

Har ridit dandy på morgonen och han gick helt ok. Är i skolan nu och har bara 40 minuter kvar innan jag slutar. Ska åka upp till v-by stallet sen och springa med pellen och fika med frida :D därefter fåt vi se om jag rider.. Annie ringde för en stund sen och sa att Mussemus hade varit lite ojämn igår. Dock borde jag rida eftersom jag redan har så många avbokningar och inte hinner rida igen dom. Men men, vi får väl se. Annie skulle kolla på musse i eftermiddag. Så ni får hålla en tumme för att det inte är någon fara med Mussis och att det bara var en "engångsgrej"! Ciiiaoooo!!!!

30/3 2011

Åkte ut till stallet idag direkt efter skolan. Eftersom jag slutar rätt sent (eller ja, 16.10 men det tar ju 100 r att komma hem) och jag inte är i stallet fören kl 5 pga dåliga busstider så får jag gå från sista lektionen 20 minuter innan jag slutar. Har på något vänstar lyckats få min lärare att gå med på det, vilket är helt fantastiskt eftersom jag då både hinner ta Dandy och rida lektion på kvällen :)

Iaf så red jag Dandy direkt när jag kom. Brukar föredra att mocka innan, men när det är lite ont om tid så sprar man massa tid genom att rida först! Dampisen var iaf ofärskämt pigg och medgörlig! Jag menar han har trots allt vilat en hel vecka, och det brukar faktiskt räcka med att han vilar två dagar för att han ska bete sig som ett riktigt kylskåp! Men som sagt så var han förvånandsvärt fin att rida på! Joggade honom bara 20 minuter i låg och rund form och försökte få honom så avspänd som möjligt (vilket var lika svårt som vanligt när han är pigg :P). Väligt roligt var det iaf, med tanke på att jag faktiskt inte har ridit öht på en hel vecka!!
 
Därefter gjorde jag klart allt i stallet innan mamsen kom och hämtade mig och skjutsade upp mig till v-by stallet. Trodde ju att jag skulle rida på lilla MusseMus som vanligt, men icke! Jag skulle nämligen rida på Theo! Var typ hur länge sen som helst, och jag kan erkänna att jag inte var jättemotiverad med tanke på hur det gick sista tiden.. Så med noll förväntaningar och en fruktansvärt dålig inställning gick jag in i ridhuset, och vad händer? Det går helt fantastiskt bra! Ååh han var så fin min lille heestis!! <3
Tror det var bra för mig att vara borta lite från honom ett tag och rida på lite annat, för sista tiden var allt bara i en ond cirkel. Han vart spänd, jag ställde för höga krav och allt vart bara pannkaka! Men idag gick jag alltså in helt utan varken förväntningar eller förhoppningar, och så gick det alldeles kalasbra! Så himla roligt verkligen! Han är så härlig min lille Theotott när vi arbetar med varandra och inte mot varandra! :)

Imorgon ska jag åka till stallet och jogga Dandy på morgonen. Eftersom jag rider lektion på v-by kl 6 och inte har någon specialidrott på morgonen så är det skönt att ha det gjort redan på morgonen :) Sen rider jag ju som sagt lektion på v-by på kvällen, men innan det ska jag och Pellen ut och springa!!!!

Nu väntar rummet på lite städning (farmor kommer och städar imorgon, vilket innebär att jag måste plocka undan allt från golvet..), engelska arbetet väntar på att bli gjort och därefter väntar kudden på en dejt! ;)


Bästa lilla hästen <3


Stalljobb

Nu på kvällen har jag, precis som alla andra tisdagskvällar, varit i v-by stallet och jobbat. Jag jobbar ju där en kväll i veckan (förut jobbade jag ungefär varannan söndag också, men det hinner jag inte nu när Dandy inte står där längre) och trivs ganska bra med det.
Jag jobbar mellan 17.30 och 21 och i jobbet ingår mockning av 3 stall, sopa, fylla vatten, ta in och ut grupper och hjälpa de elever som behöver hjälp. När det är kallt ska även alla hästar få på sig täcken, och på sena våren/tidiga hösten är ofta privathästarna i hagen på kvällen. Visst är det tungt att mocka åt 55 hästar och irriterande att hjälpa elever som inte fattar någonting, men jag trivs ändå ganska bra med mitt jobb.
Sen jobbar jag ju också på Hogsta, men där är det ju lite annorlunda arbetsuppgifter. Vi har ju bara 10 hästar, varav vi mockar åt 6 st + våra egna. Och eftersom man är två stycken som jobbar så blir det aldrig särskilt mycket mockning. När stallet väl är klart så handlar dagen om att ta hand om hästarna, rykta, skritta fram, skritta av, smörja utrustningen efter att den använts och om hästarna vilar så skrittas dom ut i skogen.
Så de två jobben är ändå rätt olika, och skulle jag behöva välja något skulle jag välja Hogsta. Det säger väl sig självt att det är roligare att borsta på hästarna än att mocka åt dom, eller?! ;)
Men det känns ändå rätt bra att ha två olika jobb, varav det ena har jag haft sedan jag var 13 år!

Ni som är i min ålder, har ni några jobb? Isf vad för jobb? :)


29/3 2011

Precis som alla andra tisdagar så var jag i stallet imorse. Gick med Dandy i 45 minuter och han var så himla snäll verkligen! Vi kunde tillomed gå en ganska lång bit på vägen ner mot Norrby, plus att vi kunde svänga vänster på vägen tillbaka! haha låter ju verkligen jättelöjligt, men ett proböem har varit att jag låtit Dandy vinna över mig för att jag inte har velat att han ska hålla på att skutta och hoppa. Men nu är det slut på det vill jag lova! När han inte vill något så stannar han och blåser upp sig och sen vänder han själv. Då har jag fått stanna honom och sen har vi ändå gått åt det håll han velat, men det är det minsann slut på! Nu de här dagarna när han har gjort sådär så har jag bara petat till honom med spöt, och visst har det inte bara varit glada miner då, men han har efter lite övertalan ändå gått med dit jag vill! Även om vi då inte går särskilt långt på den vägen så har vi ändå gått där och han har fått känna att han inte har vunnit! För varje dag har han gjort precis samma sak på precis samma ställen, men tillslut har han gått med mig och så har vi gått en bit längre för varje dag!

Imorgon ska jag rida på min lilla prins! Han ska bara arbetas lång, låg och rund under ett litet joggingpass. Så ska vi alltså sen hålla på tills dess att kiropraktorn kommer! :)


28/3 2011

Åkte till skolan imorse, och precis som vanligt så visar det sig att dagens enda lektion var inställd.. Så jag passade istället på att göra andra nödvändigheter innan jag åkte till stallet vid 12.

Dampisen gick en promenad idag också. Som vanligt så gick vi utomhus först, och idag kunde vi gå hela 40 minuter innan han började dumma sig! Fantastiskt! ;) Vi håller oss dock fortfarande i närheten av stallet, ifall han skulle få ett sånt där extremt damputbrott. Då är det skönt att inte ha så långt tillbaka!
Man känner så tydligt på honom när han tänker börja fjanta sig, och då stannar jag bara och backar några steg och då ger han sig! Dessutom får han ibland för sig att han inte vill gå på vissa vägar, t.e.x så vill han inte gå ner mot Norrby. Efter lite övertalning får jag dock med honom ner på den vägen och sen går vi bara en kort bit där. Men för varje dag går vi längre och längre, så i sommar kanske vi kan gå hela vägen runt (a) ;)

Eftersom han började dumma sig efter 40 minuter så gik jag in i ridhuset och gick 10 minuter där och sen 10 minuter ute igen, och då var han supersnäll igen! :)
Imorgon får han nog också skritta en sväng på morgonen. Sen på onsdag ska jag rida lite lätt på honom :)


Såhär söt var lille prinsen igår när jag skulle hämta honom i hagen :)


Ett deperat rop på hjälp...

Jag har inte längre någon aning alls om vad jag ska skriva om..
Så vad vill ni läsa? Vad vill ni ha för bilder?
Tell me!


en söndagkväll...

åkte som sagt till Knivsta nu på kvällen. Vi var hemma hos Sandra och hade en liten lagträff. Bla.a så fick vi våra lagjackor och diskuterade vad vi skulle göra för "aktivitet" tillsammans med laget.
Våra jackor vi beställde till ponnytruppen i september har fortfarande inte kommit! Service verkar inte vara den butikens starkaste sida...! Tänker dock inte berätta vart vi beställt dom, då jag gillar butiken i övrigt :) (dock kommer jag säkert försäga mig förr elelr senare... :P)
Jackorna var iaf supersnygga, så jag tänkte bjuda er på en liten bild på den ;)
Dock är det ju jättesynd verkligen att jag missar första omgången av div 1 eftersom Dandy har karenstid på 4 veckor. Men får han bara ta det lite lugnt nu en månad så kommer han definitivt vara fit for fight till andra omgången som går i Lurbo 7 maj :)


27/3 2011

Igår jobbade jag hela dagen. Det gick väl bra, bortsett från att bådejag och Jos arbetade i totalt helgläge! Det som vanligtvis går på 45 minuter gjorde vi på betydligt längre tid! haha men vi låg rätt bra till ända tils klockan blev 4, då hände något som gjorde att vi inte längre låg så bra till ;)
Dampis fick iaf en 40 minuters promenad, både inomhus och utomhus. Vi börjar alltid ute och går ute tills han börjar dumma sig, vilket han alltid gör när vi ska gå förbi stallet.. ;)
Åkte iaf upp till v-by stallet på kvällen eftersom U-sek anordnade myskväll för alla barn. Jag och Frida satt dock i köket större delen av kvällen och chillade där! ;) När vi tillslut gick ut därifrån så slutade det med att jag låg på tre stolar och sov! Trött cheeey! ;)

Idag var jag i stallet vid halv 9, mockade och fixade allt åt Dandy och sen tog jag in honom och gick en promenad. Som vanligt skötte han sig alldeles kalasbra tills vi skulle gå förbi stallet.. Men han flyger inte i luften på samma sätt som han gjorde tidigare! Nu galopperar han mest på stllet eller hoppar runt!
Frida skulle gå en sväng till med honom nu på eftermiddagen, så att han slapp stå inne hela eftermiddagen :)
Därefter åkte jag upp till v-by stallet för att stå i cafeterian med Erkan! Vi i "ponnytruppen" har ju hand om cafeterian ungefär varannan vecka för att vi ska dra in pengar som vi sedan nvnder för att kunna träna och tävla mer. Förut red jag Jack i ponnytruppen, men när jag slutade rida honom så var det Dandy som fick vara stjärnan. Men nu när Dandy inte är kvar på v-by så är det Musse som får springa fint! :)
Ikväll ska jag och mami åka till Knivsta för att gå på något lagträff med div 1 laget :) Jag är helt stört trött, men jag får väl ta mig en liten powernap i bilen ;)


25/3 2011

Åkte ut till stallet direkt efter skolan för att ta en prommenad med Dampis. Vi började med att gå och han skötte sig jättebra första 20 minutrarna, sen ballade han ur lite ;) Nej men han skuttade faktiskt inte utan han höll på och snurrade runt mej och ställde sig och stirrade. Så då gick vi in i ridhuset istället och gick 20 minuter där ;)
Jag tror faktiskt att alla dessa hopp och skutt egentligen har att göra med spänningarna i ryggen, samtidigt som det verkar vara ett inlärt beteende hos honom! Han vet att han lite grann kan "komma undan" med att hålla på sådär.

Efter jag varit på Hogsta så åkte jag till v-by centrum och mötte upp Frida så gick vi till stallet. I stallet hade Stella anordnat våffelmellis! Himla smarrigt måste jag säga! Därefter tog jag sällskap med Vellen till h-by gård och sen tog jag en promenad hem därifrån :)

Imorgon får Dampisen nog också skritta om jag inte har en väldig tur och kan longera honom en sväng i ridhuset.
För övrigt så är det jobb som står på schemat hela dagen imorgon!

<3


Bilder Täby Rs 27/2La:P1 62,?% - Kval!


Bilder Årsta Runsten 28/1

Tyvärr väldigt mörka bilder...

La:P1 60,?%


Karenstid

Enda nackdelen med dagens behandling är att det är 4 veckors karens nu, men vad spelar det för roll egentligen? det viktigaste är att lilla prinsen faktiskt blir frisk på riktigt! Jag missar 3 tävlingar som jag verkligen ville åka på, men det kommer desto fler i sommar :)

Before..
Before...

... and after
<p><font color="#000080" size="5" face="trebuchet ms"><strong>...After</strong></font></p> <p><strong><font color="#000080" size="3" face="Trebuchet MS">Känns faktiskt väldigt bra trots allt! :)</font></strong></p>


24/3 2011 veterinärbesök

Idag var alltså Silvana på plats på Hogsta för att titta på en rad olika hästar. Dandy hade tid vid 16.30.
Hon började med att klämma och känna lite på honom. Han var öm i ländryggen och även lite på ett ställe i halsen. Men vi kunde konstatera att ömheten i ländryggen antagligen berodde på en rättså extrem låsning som satt där. Därefter iaf så longerades han och sen böjde vi. Han var ungefär lika galen som vanligt när han sprang efter böjningarna... Men Silvana tyckte inte att det fanns något i benen att behandla! Känndes väldigt skönt faktiskt! Dessutom trodde hon att all dessa skutt, hopp och bakutsparkar han gör kan ha med låsningen i ländryggen att göra, att han lixom försöker " få loss" den och därför sparkar bakut!

Han behandlades iaf i på ett ställe typ i ländryggen (minns inte vad det hette.. haha bruden med koll på läget.. men jag får väl ursäkta mig med att hon bara pratade engelska :P). Och ömheten som fanns i halsen tyckte hon inte var något att behandla, eftersom han inte är stel eller så utan har ganska lätt för att böja halsen åt båda hållen och kan sänka sig och arbeta i en lägre form vid ridning.
Så nu ska han kollas av en equiterapeut så fort som möjligt, senast om två veckor, för att få bukt med låsningen i ländryggen. Fram tills equiterapeuten kommer så ska han nu gå utan sadel i 4 dagar (skritt för hand eller longering) och sedan ska han arbetas lugnt fram tills dess alltså!

Jag är verkligen nöjd med dagens resultat, för det känns som att felet lixom är hittat nu. Tidigare har han behandlats mycket längre fram på ryggen, i alla ben osv. Dessutom tycket jag att Silvana var en väldigt bra veterinär, hon var noggrann och frågade om precis allt hon hittade! Det har faktiskt inte hänt förut med tidigare veterinärer vi har haft! nej, allt som allt så känns det här jättebra faktiskt!

Dandy har fått träffa veterinären idag :)
Såhär söt var min lilla häst idag! Kan dessutom tillägga att han stod som ett ljus under själva behandlingen! Man hade kunnat tro att han var drogad, men icke! Hade bara en brems och sen stod han så snällt så medan Silvana tryckte nålar i ryggen på honom! :)


23/3 2011

Kan ju lite halvt säga att skolan verkligen tar död på mig. Inte för att jag har så extremt mycket plugg, men för att det är sååå fruktansvärt tråkigt! Därför känns ju varenda uppgift, varenda läxa och vartenda räknade mattetal som att bestiga ett berg. Finns verkligen inte ett enda ämne som jag tycker är roligt.
Därav den tråkiga uppdateringen!

I vanliga fall brukar ju Dandy vila påonsdagar eftersom jag kommer vid 5 och måste åka igen vid strax efter 7 för att hinna till min ridlektion på v-by, så då hinner jag inte rida. Men av olika anledningar var jag tvungen att rida idag. Så jag kom till stallet vid strax efter 17. Mockade och fixade allt hos Dampisen och gjorde sen iordning och red. Eftersom han har varit lite seg sista tiden och jag inte vill rida med spö varje dag, så satte jag på mig långsporrarna. Det blåste dock väldigt mycket ute, vilket låter inne i ridhuset. Det gjorde ju att han var lite på tårna, men tyvärr inte tillräckligt för att han skulle bli pigg av sig själv ;)
Red mycket skänkelvikningar i trav i början, vilket han faktiskt gjorde väldigt bra! I galoppen har vi fått väldigt svårt att hitta rytmen och den där rena 3-takten. Det blir lätt så himla oryttmiskt.
Red inget långt, men ett relativt intensvit pass.

Hann alltså inte rida min lektion på kvällen, och jag hinner inte rida imrogon heller. Anledningen till det är att Dandy ska till veterinren, eller snarare att veterinären kommer ut till Hogsta för att titta på en rad olika hästar! och en av alla dess är alltså min lilla prins. Inte för att han känns halt eller dålig, men han har ju varit lite bromsig sista tiden så därför har jag valt att kolla upp honom nu. Dessutom har vi behandlat, behandlat och behandlat sista året och det känns inte riktigt som att det ger något långvarigt resultat. Därför har vi också valt att testa en ny veterinär - Silvana (Sylvana? har ingen jävla aning om hur det stavas.. :P). Min förhoppning är väl nu att vi ska hitta vade det är som verkligen är fel och att Dampis ska behandlas mot det han behöver behandlas mot! Jag skiter i om det handlar om fyrtioelva karensveckor, jag vill bara att min fyrbenta lilla kompis ska bli frisk och hålla ett tag till :)


22/3 2011

Vilodag som vanligt för Dampisen eftersom det är tisdag :)
Var i stallet imorse och gick med honom i 25 minuter och fixade allt i stallet. Vi gick utomhus eftersom det var så fint väder och Dampis var hur snäll som helst, skuttade inte en enda gång :)

Nu på eftermiddagen har jag hunnit med att springa en runda och nu ska jag snart åka till v-by stallet för att jobba! :)

<3


21/3 2011

Jag var ledig idag, så åkte till stallet vid 12 eftersom jag skulle rida lektion vid halv 2. Emma var lite sen med hästarna innan (inte helt ovanligt om man säger så ;) ), så jag skrittade 25 minuter innan jah började värma upp. Dandy var itne på sitt bästa humör om man säger så, gick och tryckte mot högerskänkeln och ville helst inte arbeta i en rund och låg form. Så det slutade helt enkelt med att Emma fick hoppa upp och rida lite på honom! Även om Emma inte är extremt lång, så har hon väldigt långa ben vilket gjorde att hon inte direkt såg så liten ut på honom :P Hon red honom i skritt och trav och tyckte han var en lat liten rackare! nej men hon visade framförallt i vilken form hon ville att jag skulle rida honom i. När jag sen hoppade upp igen så var det ju mycket lättare att veta hur han skulle se ut i formen. Det var iaf mycket bättre efter att Emma ridit, men han bjöd inte fult ut. Så då fick jag rida med ett spö ett par varv, och då vart han riktigt riktigt fin! Traven blev verkligen superbra!
Galoppen är svårare när jag rider med spö, eftersom han blir spänd och då blir rak och stark. Så då fick jag peta på honom med spöt och det slutade med att han höll på att ge sig in i en serie bocksprång, men jag hanna bromsa i tid tackolov! Efter det var han iaf fin i galoppen!

Det som stör mig dock är att han är så jävla dryg jämt! Han gör verkligen ingenting av sig själv och är så himla lat! Han är en sån jäkla ögontjänare och såfort jag harett spö i handen så springer han som en kanonkula! Egentligen gick passet väldigt bra, men på något sätt kunde jag inte riktigt vara nöjd direkt efteråt!!

Imorgon ska Dampisen vila, så jag åker ut på morgonen och går en sväng med honom!
Nu ska jag pallra mig upp till min andra dator där jag har alla mina bilder, så ska ni få ett trevligt inlägg fullt med bilder från senaste tiden :)

Sålänge får ni en bild på lilla MusseMus från i lördags!

Fina silverhingsten <3
Visst är han bra fin min lilla Silverhingst?! Iaf om man jämför med hur det såg ut förut haha :P


13/3 2011 Klubbtävling VRS

Igår var jag alltså först och red Dampisen. Han gick bättre än i fredags, men inte så bra som han kan gå! Därefter skyndade jag mig ivg till v-by stallet för att rida på MusseMus, som gick som en klocka större delen av passet! Superfin var han verkligen! Jag testade även att rida i galopp på fyrkanten (har hållt mig på volter tidigare eftersom det är mycket lättare!), vilket gick hyfsat bra! Han skenade inte hela tiden! Nej men det är så roligt att han har utvecklats så mycket, och framförallt att galoppen har blivit så bra på bara två veckor! Innan var det svårt att bara fatta galopp, och fick man väl rätt galopp så var det bara hålla i sig och hoppas att han inte gick omkull. Nu går det att RIDA i galopp! Jag kan ta i honom utan att han saktar av och han galopperar med mycket lugnare och större språng! Duktiga lilla Musen :) traven är inga problem längre, när han väl kommer igång travar han bra och jag kan hålla honom mjuk utan att hålla på och böja och greja hela tiden!

på kvällen var vi som sagt hos Petssons för some serious middag, skitsnack och galet mycet skratt! Tur det finns så galet sköna människor alltså! :D Dock kom jag inte hem fören vid 00.30, och då skulle stövlarna putsas och sakerna packas, så vid 01.30 gick jag och la mig. Mindre roligt att gå upp vid 4.30 igen ;)

strax före 7 var vi påväg med Dandy till v-by eftersom han skulle La:p1 utom tävlan. på framridningen var han stört fin! Verkligen superfin! Jag red ju utom tävlan för att få rida med ett spö, dock använde jag det bara två gånger. öppnorna var bättre än vad de brukar vara, medan slutorna var svårare eftersom han blir lite spänd och rak när jag rider med spö. Dok ångrar jag att jag inte använde det mer, för jag hade det ju trots allt för att använda det och få honom att få lite mer respekt på banan! Men men, man får skylla sig själv om man tänker på annat när man rider ;) Dock sprang Dampis ihop 64%, så det var ju iaf bättre än vanligt :)

8.43 hade Musse starttid. På framridningen var han riktigt hemsk, gick och tryckte sig mot högerskänkeln och var allmänt jättejobbig! Inne på banan dummade han sig inte iaf! Han skötte sig faktskt väldigt bra i vänster varv, höger varv är mycket svårare. Dock blev han spänd, och när han blir det så har jag svårt att hålla honom mjuk så då blir det att jag ställer eller böjer för mycket åt båda hållen för att han inte ska köra upp nacken och springa så fort han kan. Men han gjorde iaf llt där han skulle och det var ingenting som var sådär extremt katastrofdåligt faktiskt! Han är så duktig lilla plutten! Det är väl sisodär tredje gången han går inne på en dressyrbana :)
Det hela slutade iaf med 61,48%, vilket faktiskt ledde till en seger!

Nästan direkt efter Musses start så lastade vi Dandy och åkte tillbaka till Hogsta eftersom jag skulle jobba. När jag kom dit så lastade vi ur Dandy, plockade ut alla saker och sen skulle hästarna in från hagen. Därefter red jag en stund på Fiffi i ridhuset. Haha tur hästen är snäll säger jag bara! Kan ju inte påstå att det är lätt att gå fån ponny till en gungande kamel som Fiffi är! Hon rör sig väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, så det var inte direkt så enkelt ;) Men ja, hon gjorde ju vad jag bad henne om och vart inte nervös elelr stressad av att jag gjorde fel :)


Imorgon ska Dampisen få sig ett träningspass för Emma kl 13.30. Eftersom jag är ledig så ska jag passa på att ge Dandy ett litet bad. Inte för att han kommer uppskatta det, men det är välbehövligt! ;)
Har inte orkat ladda up kameran än, så ni får nöja er med gamla bilder på mina två stjärnor :)Saturday night fever

Dampis gick mycket bättre idag än igår, MusseMus sprang superfint och kvällen spenderades på bästa möjliga sätt med fritte, pellen, erkan, mammor och massa skratt! Nu ör det tre och en halv timme tills jag ska upp igen... Håll en tumme att både dampis och musen springer fint imorgon ;)

Musses tävlingsdebut!Sådär ja, nu har jag gjort ett hästbyte inför våra lokala ponnytävlingar, eftersom det faktiskt är Musse som ska starta och inte Dampis ;)
Dock är det ju fortfarande oklart hur det blir med start för hans del, men jag håller tummen för att det blir av eftersom han har varit så fin nu den här veckan!
Dock vet jag ju inte heller om det bara blir Lc eller både Lc och Lb. Vi får väl helt enkelt se hur det går närmsta tiden :)


Drömhästen

Häromdagen hittade jag en häst på hästnet som jag föll pladask för! Den var så perfekt på alla sätt och vis! Född 1998, 165 cm hög och var fruktansvärt söt! Som om inte det vore nog så hade den gått St. Georg på 62%. Det är precis en sån häst jag söker när det väl är dags att köpa stor häst!

Men det är verkligen inte meningen att jag ska hitta min stora drömhäst.. Jag sitter och tittar på hästnet flera gånger om dagen i hopp om att min drömhäst ska dyka upp. Det är inte en enda häst som känns "rätt" lixom. Antingen är de för gamla, för unga, för outbildade eller för dyra. Men så bara dök den upp! Men vad händer, jo två dagar senare var den såld.
Tänk om det ändå var så väl att det var till mig den var såld, men tyvärr var det ju såklart inte det!

MEN, jag har världens finaste lilla Dampis istället :)

18/3 2011 Dandy

Efter att jag hade varit och ridit på Musse åkte jag ut till Hogsta för att rida ett pass på Dandy. Han hade tydligen varit stört pigg när han leddes in från hagen.. Mongohäst!
Började iaf passet med att jobba honom lite i skritt, vilket gick ganska bra. Skritten har blivit väldigt mycket bättre sista tiden.
När jag sen började trava så var han så jävla jobbig! Alltså han var pigg, men bjöd inte framåt. Han var så himla stel, och då kan han inte bjuda ordentligt framåt, utan blir istället bara springig och stört jobbig! I galoppen var det precis likadant! Han gick bara och drog i tygeln och blev lång i kroppen. men helt ärligt, vad ska jag förvnta mig när hästen har vilat 3 av 4 dagar denna vecka? ;) Så jag ägnade mig mest åt att rida massa lösgörande - skänkelvikningar, svänga och vända mycket och rida lite skolor. Skolorna gjorde han faktiskt väldigt bra trots allt!
Nej, inget topenpass om man säger så! Men man kan inte alltid vara på topp, för vad vore framgångar utan motgångar? :)
Vi tar nya tag inför morgondagen då han också ska få gå ett pass i ridhuset. Och på söndag så blir det ju programträning på v-by. Dock spelar det inte så stor roll om han är fin eller inte, det viktiga är att han springer fort! haha! ;) Mindre roligt är att vi startar redan kl 8.00 på söndag, och jag är ju allra först. Så då måste jag vara där vid strax efter 7, alltså lasta vid kvart i 7. Det innebär ju också att jag måste vara i stallet cirkus halv 6 för att fodra. Egentligen hade det ju räckt att han fodrades vid 6, men eftersom jag måste knoppa honom också och göra allt så tävlingslikt som möjligt så måste det bli tidigare -.-
Jaja, vad gör man inte? ;)

Finaste du <3


18/3 2011 Musse

Direkt efter skolan åkte jag upp till v-by stallet och red på MusseMus tillsammans med Vellen, Stella och Erkan. Musen var lite jobbig till en början, men sen vart han riktigt fin!
Dock vart han rejält tjurig när vi hade galopperat lite. När han tycker det är jobbigt och inte riktigt orkar så protesterar han genom att stanna och trycka sig mot mitten. Då sa annie att jag bara skulle försöka jogga-trava honom lite. Han har ju haft två lägen - stenhårt arbete med mycket tryck eller slöspringa med myrsteg. Men han måste hitta ett läge som är mitt emellan dessa två, så att han kan arbeta utan att ta i så att han spricker. Han var superduktig och kunde sänka sig och trava i en lugn och avspänd trav! Har nog aldrig hänt förut! :)
Allt som allt är jag väldigt nöjd med min duktiga lilla MusseMus! Nu har jag ju faktiskt ridit honom tre dagar på rad, så det är kanske inte så konstigt om han är lite trött. Han är ju inte direkt van vid att arbeta såhär :)
Men han är väldigt rolig att arbeta med! Det har blivit så stor skillnad på bara ett par veckor! Framförallt är det roligt att det är sån skillnad på galoppen. Förra torsdagen var första gången han började närma sig att gå på tygeln i galopp, och idag gör han et utan problem i båda varven! Det går fortfarande lite väl fort, men även farten är mycket mer kontrollerbar nu än vad den var för en vecka sen!

MusseMus ska få sig ett pass imorgon eftermiddag också och sen hoppas jag kunna starta honom på söndag också! Eftersom vi nu börjar redan kl 8 så kan det nog gå att lösa iaf! :)


Silverhingsten i maj 2010!


Vad har jag med mig på träning?

Jenny om 17/3 2011 MusseMus!:
Vad har du med dig när du åker iväg någon annanstans för att träna? Både till dig själv och till hästen.

Svar: Ja, vad har jag egentligen med mig..? Jag har ju inte varit iväg och tränat någongång förut, utan alltid haft turen att tränaren har kommit till mig! Eller jo, en gång åkte vi till Gömmargården och tränade för Anna Blomgren, men annars har Anna kommit till oss, Jeanna Högberg har jag ridit för på v-by och Emma var ute hos oss en gång när vi fortfarande var kvar :)
Men självklart har jag en liten packlista inför söndagens programträning/klubbtävling. ;)
* Dandy kommer vara knoppad och klädd i vita lindor och vita boots. Dock blir det inte tävlingsskydden, utan ett par vita lindor från Glenn Gordon och ett par vita boots från Show Master. Sen ska han ha ett vitt schabrak från Mias med svart och guld kant.
* På framridnignen har han sitt Tysklandsländtäcke och även ett svart fleecetäcke utan gjordar.
* Med finns också såklart sadel och träns ;)
* Han åker i fleecetäcken, antalet bestäms efter hur kallt det är. Sist vi var iväg stof han med ett ylletäcke, ett tunnt fleece och ett tjockare fleece.
* I transporten har han alltid hö i ett hönät för att han ska ha något att göra under resan, oavsett om vi åker till Vällingby eller Vetlanda :)
* självklart har han också lädergrimma och transportskydd i transporten.
* Har alltid med mig en borste, hovkrats och svamp utifall att!
Tror inte det är så mycket mer sen! Jag jobabr alltid på att ha med mig så lite som möjligt, dock brukar jag inte vara så bra på det!
Till mig själv är det bara hjälm, stövlar, sporrar, handskar och ridspö som följer med :)


Dandy i transporten påväg till Vetlanda i somras!


17/3 2011 MusseMus!

Som sagt så var jag aldrig ut till Hogsta idag eftersom Josephine tog hand om Dandy. Dampisen hade iaf skött sig bra :)

Jag åkte alltså direkt från skolan till stalelt för att möta upp Pellen efetrsom hon skulle köpa sigett par s.k "snabba byxor" (sånna där riktigia träningsbrallor, tajta grejer! ). Därefter knatade vi upp till stallet, bytte om och gav oss ut och sprang 2,5 km (behöver jag säga att vi båda två var helt slut efter det eller? :P). Sen gick vi in i klubbis och körde lite styrketräning, bl.a. utfall med varsin saftdunk i famnen för att få lite tyngd i armarna! Haha! Efter det var vi båda två totalt slutkörda! haha vältränade brudar va ;)

Som tur var kom Frida och räddade oss med torsdagsfika innan vi skulle rida lektion kl 18.
Red som vanligt MusseMus på min lektion, och han var verkligen superfin!! Lilla stjärnan! Började med att jobba honom 20 minuter i skritt, vända på en liten volt och bara få honom att släppa och slappna av. Provade sen att trava ett varv, men eftersom han inte hade släppt taget så saktade jag av och skrittade lite till innan jag började trava igen. Då var han verkligen fin redan på en gång. Vi jobbade väldigt mycket med traven, la volter, skänkelvikningar och han gjorde verkligen allt utan att stressa upp sig en enda gång! För det är just det som har varit så svårt, att han blir stressad när han inte förstår och då blir han spänd och stark. Men idag höll han lugnet och gjorde allt så gott han bara kunde. Några missförstånd blev det i skänkelvikningarna när han ville lite för mycket. Det har också varit ett problem, att han gör utan att jag ber honom. Han måste lära sig att vänta på mina hjälper och inte bara göra själv, men det blir bättre och bättre! :)
När vi jobbade med galoppen så gjorde vi det på volter vid C och A och sen trav på långsidan. Och lilla Musen skötte sig sååå himla bra! Han galopperade på tygeln och väldigt lugnt (för att vara honom!!) i båda varven! Annars brukar vi skena runt i en väldigt okontrollerad galopp med huvudet upp i vädret! Men ja, idag var han verkligen super!
Jag är verkligen jättenöjd med dagens pass! Han var så himla fin verkligen! Och jag vill så himla gärna starta honom hemma, men då måste jag rida honom på söndag eftersom han är livrädd för allt och alla som kommer upp vid sidan om honom... -.-

Ska försöka få rida honom imorgon eller på lördag också, men vi får väl se :)

Du är söt.


En Torsdag..

Torsdag idag alltså (om någon skulle ha missat det). Hade specialidrott imorse och nu sitter jag och väntar på att nästa lektion ska börja. Har två Lektioner kvar och efter det bär det av mot stallet. Ska möta pellen halv 3 i v-by och så ska vi ta en prommis tilö stallet, byta om och ge oss ut i spåret och springa!! Den ni! Visst är vi rätt hurtiga ändå?! ;) dock krävdea det lite övertalnibg för att få med pellen, men jag lyckades! Därefter ska jag och frida torsdagsfika och sen ska jag rida lektion på lille musse som vanligt :) får hoppas att han sköter sig lika bra idag som han gjorde igår! Som ni märker så ska jag inte ut till dandy alls idag! Eftersom jag tog hand om laban igår så ska jos ta hand om dandy idag :) skönt att få lite ledig tid, men ändå jättekonstigt!! Haha! Är ju verkligen i stallet varje dag annars, tar hand om dandy helt själv oavsett om det är träning eller vilodag!

16/3 2011

Dagens plan såg ut som så att jag skulle gå upp vid 8.30, plugga och träna och sen vara i stallet vid 12. Dock vaknade jag vid 12... Så min plan sprack lite om man säger så!
Var iaf i stallet vid två och gjorde iordning Dandy på en gång. Skrittade fram ett varv ute först och sen skrittade vi 15 minuter i ridhuset.
När jag började rida så känndes han himla fin i skritten! Han brukar krulla ihop sig så mycket, släppa stödet, tappa bjudning och vingla på linjen. Men idg var han framme för skänkeln och tog stöd lite längre fram, vilket gjorde att han inte krullade ihop sig och vinglade öht!
När jag sen började trava så var han väldigt seg i vänser varv, höger var dock bättre! Jobbade en del med galoppen, vilket var ren katastrof i vänster varv till en början, men det blev mycket bättre sen! Emma kom med ett bra uttryck en gång när hon red Fanelia som jag har gjort lite på Dandy sånna här dagar när han är så seg; "strukturerad ostrukturerad ridning"! Lite svårt att förklara, men ni kanske förstår?! Som att rida utan plan fast man har en plan!

Sen var det iaf Labans tur att gå på en liten promenad medan Dandy fick äta och stå med BoT-plattan på. Labis fick gå en prommis på 35 minuter ungefär. Därefter var det mockning och ryktning för Dandys del och sedan Labans tur. Laban är inte stallets renaste och mest lättmockade häst, då han roar sig med att dra runt all hö och halm i precis hela boxen ;) så det tog sin lilla tid kan jag lova! Var klar med allt strax före 7.

Hann åka hem och äta lite snabbt innan jag skulle till v-by stallet och rida på lilla MusseMus!
I början var han sjuukt spänd och skrittade helt galet fort. När vi sen började jobba lite i skritten så fortsatte jag rida så som vi gjorde i fredags, och han släppte mycket fortare!
I traven så travade han med väldigt snabba myrsteg, men han lyssnar väldigt bra på mitt säte så det går att påverka takten väldigt mycket bara med hjälp av det! eftersom han inte är så fin i munnen om man säger så, så är det mycket lättare att göra så mycket jobb som möjligt med sätet! När han coolat ner sig lite så blev han faktiskt väldigt fin! Bra i formen utan att bli tung i handen! Man brukar lixom få välja mellan dom två lägena om man säger så ;)
Galoppjobbet gjorde han SUPERBRA! Även om det gick sjukligt fort, så galopperade han faktiskt på tygeln! Haha har nog aldrig hänt förut! Men han blir verkligen bättre och bättre för varje gåg nu!
När vi la ner dom var han superfin! travade bra och sänkte sig verkligen! Fia kommenterade också att han ser så mycket finare ut för varje gång, "men tänk om han kunde ta och spotta ut den där gärsgårdsstolpen som han har svalt, vilken kalasponny han skulle vara då!".

Är verkligen supernöjd med lilla silverhingsten idag! Även om han var så himla spänd, hoppade till såfort någon kom galopperandes brevid honom och flög iväg när Affro sparkade bakut sisodär 20 meter ifrån honom.. -.-, så skötte han sig verkligen superbra! Han lär sig mer och mer för varje gång och det är så stor skillnad på honom från vecka till vecka!
Hoppas fortfarande att det ska lösa sig så att jag kan rida honom också på söndag, men just nu verkar det rätt omöjligt.. :( Det klart att jag kan träna med staket en annan dag, men det är just det där att han blir så spänd när inte alla hästar springer på led.. Så att rida honom på en framridnign lär nog inte bli så roligt om man aldrig har provat det innan. Därför vill jag rida honom nu på söndag för att prova och utsätta honom för lite svårare saker.

Nej, nu måste jag återgå till historiaplugget! Fattar inte ett skit och jag och marre planerar att dränka våra sorger och beklaga oss över ur lite vi kan över varsinn McChicken imorgon innan provet, finns inget som går upp mot det i denna svåra stund..! höhöh ;D

Sålänge får ni en gammal bild på Dampis, eftersom jag inte orkar gå upp och hämta sladden till telefonen :P


.

Follow my blog with Bloglovin

Påsktävlingar, igen...

Idag kl 18.00 startade alltså anmälan till den regionala dagen vi har under påsken. Jag och stella gissade lite på hur fort det skulle gå innan det var fullt. Eftersom både Järfälla och Botkyrka har regionala samma helg så tippade jag på att det inte skulle vara sånt jävla tryck, två dagar kanske det skulle ta!
Oj vad fel jag hade!
18.03 var MsvC:1 full...!
I MsvB:4 finns det fortfarande platser kvar iaf, så har jag tur kanske den blir full om två dagar, då hade jag iaf lite rätt :P
Roligt är iaf att det är så många man känner som kommer! Jennie och Lollo ska ju rida Lillen och Gabbe, Barbro ska starta Jissa, Fia kommer med sin häst Panchino (även kallas Pan Pizza!) Emma är anmäld på Helge och Vladi, Elisabeth ska starta Qui, Clara rider Noah och Linnea kommer med Rachman! Även Maria är anmäld, fast till MsvB:4!
Superkul ska det bli!Folket verkar ju iaf ha koll på att det gäller att "hänga på låset" ;)
Och till er som har anmält er försent har jag bara en sak att säga; ORUTTIS!!


15/3 2011

Var som sagt i stallet imorse och promenerde med Dampis. han skötte sig exemplariskt bra och vi vågade oss på att gå runt söderbergs! Duktig han är min lilla häst! ;) Verkar vara grejen det att gå på morgonen med grmma och grimskaft, han är mycket snällare då än om man går på eftermiddagen med träns på :P

Åkte till skolan sen och efter det vidare mot andra stallet. orkade inte åka hem emellan, så eftersom jag fick rätt mycket tid över innan jag började jobba så passade jag på att rycka Musses man! Den såg verkligen hemsk ut innan!


Såhär fin var manen innan...

Jobbade som sagt hela kvällen sen med Sandra, men eftersom det var eftermiddagsmockat i båda ponnystallen så hade vi iprincip ingenting att göra ;) gött! :)
Morgondagen bjuder på STUDIEDAG! Haha älskar att jag är ledig var och varannan dag!
Dampis ska få gå ett ordentligt pass och sen ska jag ta hand om lille Laban. Så eftersom jag tar honom imorgon så tar Josephine hand om Dandy på torsdag, så slipper jag åka till stallet då :) Jätteskönt att man kan lösa det så enkelt ;)


Såhär söt var lille Prinsen idag när vi var ute på promenad :)

I väntan på bättre tider...

Klockan 8 imorse var stallet avklarat, dampis hade varit ite på promenad och jag satt på bussen påväg till skolan. Dock börjar jag inte fören vid 10, men jag orkade inte åka hem så jg åkte direkt till skolan och sitter nu och pluggar historia ;) ska till v-by stallet ikväll och jobba, så någon mer uppdatering blur det inte fören ikväll ;) Ciao!!

Nackdelen med fint väder...

... är att man riskerar att få möte när man skrittar ut!
Jag hade tänkt att vi skulle ta oss en lugn skrittur i skogen idag, men redan när vi hade kommit ut ur första skogen så började Dampis skutta för att det kom en häst travandes bakom oss. Sen lugnade han ner sig och skrittade snällt hela vägen till där slingan korsar Enstavägen (?). Det var väldigt halt på slingan, så när vi kom dit bestämde jag mig för att vi skulle gå ut på vägen och ta den vägen hem. Då kom vi ikapp en annan häst, och när vi var ca 20 meter ifrån det ekipaget så travar dom iväg i rätt fräsig trav.. Dampis hade ju självklart lust att hänga på. Så istället för att snällt fortsätta skritta så tränade vi galopp på stället, galoppiruetter och massa andra nödvändiga rörelser.. som om inte det vore nog så var vi ett par vändor ner i diket också! Väl uppe på vägen igen och när dampis väl stod still i en sekund så lyckades jag hoppa av, för det sista jag ville var att behöva göra det ofrivilligt!
Så ja, jag fick prommenera hela vägen hem. Dandy däremot hade ingen större lust att skritta, han tränade minsann på annat! Men den här gången hade han avancerat från galopp på stället till skolor ovan mark! Dandy anser att det gäller att ta vara på varje tillfälle, man kan ju inte ligga på latsidan ;)
Så ja, det var en väldigt spännande upplevelse, och någon lugn skrittur var väl det sista vi hade idag! ;)

Därefter straffades Dandy med att få ett litet bad! Dock bara ben och svans, men iaf :P
Han avskyr vatten, men egentligen är det nog bara en liten fix idé han har fått, för när han har badat i 5 minuter slutar han tramsa och står och sover och tycker det är jätteskönt ;)
Mongoponny nummer ett!
Han är verkligen av sin egna lilla sort.. som om inte det vore nog så har han en enorm kärlek till att putta ner alla täcken som hänger på boxkanten och slänga iväg borstarna som ligger i hängaren på hans boxdörr...

Imorgon ska han också få vila, men då blir det bara en kort prommis på morgonen eftersom jag jobbar på v-by på kvällen ;) Sen ska han minsann på kämpa på onsdag, eftersom han ska vila på torsdag också. Blir så himla dumt den här veckan eftersom jag ska åka till v-by och träningstävla på söndag, så då var bästa sättet att låta honom vila torsdag också ;)


Bilden är tagen första dagen hos oss :)


meningsfullt..

Försvo mig (som vanligt..) imorse och stressade iväg till skolan. Kommer dit och så visar det sig att dagens enda lektion är inställd... Inte mig emot, dock väldigt onödigt att åka 50 minuter till skolan för att sedan åka 50 minuter hem igen.
Har iaf ägnat resten av förmiddagen åt att titta på ponnyakuten och plugga lite.
Hade tänkt åka ut till stallet typ nu, men det ser ut som att det håller på att bli lite bättre väder så jag väntar nog en stund tills det är lite blåare himmel :P Dampis ska ju skritta ut en sväng idag och då är det ju roloigare att göra det i soligt väder ;)

Ska fortsätta mitt pluggande, men även fixa med lite bilder från senaste tävlingarna ;)


Finaste lilla Joy :)


Tävling Rånäs Rk 13/3 2011

En sak vet jag iaf, jag ska inte åka till Rånäs igen!
Dampis skötte sig änd helt okej, blev seg i vänsterskolorna som vanligt men galoppen var bra. Dock blev det 60,52%.
I andra klassen var han lite segare i traven men galoppen var mycket bättre. Dock hade domaren dragt ner på precis allt som jag hade gjort bättre i den här klassen, t.ex. övergångarna och mellangångarterna. Så nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Brukar inte "skylla" på domaren, men i det här fallet dömde hon väldigt konstigt! Men men, vad ska man göra?

Har inte orkat ladda ur blderna än, men det kommer ;)
Nu laddar vi om inför nästa helg då vi ska till v-by för att rida på klubbtävlingen, fats utom tävlan med ett spö ;)

Taggade!

Stövlarna är färdigputsade, allt är packat, Dampis står i stallet och laddar och mamsen har köpt godis!
Nu är vi taggade på att tävla imorgon! Med tanke på hur fin han var igår och att vi tillomed kunde göra skolorna till vänster, så hoppas jag verkligen att det kan gå bra imorgon! Jag kan ju inget lova, men jag HOPPAS verkligen att han springer lika fint som han jgort den här veckan!

Ni håller väl en tumme kl 14.51 och 17.04?! ;)

Världsbäst <3
Såhär söt var min prins efter dagens joggingpass! :)


12/3 2011

Jobbade som sagt hela dagen med Maria. När stallet var färdigt och hästarna hade kommit in från hagen så gick jag ut på en liten prommenix med Helge. Kan meddela att det var jävligt halt, trots att jag (mot min egen vilja) hade broddar på gummistövlarna! Helge var dock extremt understimulerad och gick och bet på precis allting, ända tills vi mötte maria och candy man, då var han minsann snäll osm ett ljus igen! Ögontjänare, Elleeer?! ;)

På eftermiddagen så red jag en sväng på Dampis. Red med ett spö och han var väldigt fin! travade fint och hade en väldigt bra och kvick galopp! Joggade bara ca 20 minuter och sen skrittade vi en sväng ute, vilket Dampis tyckte var jättemysgit :)

Vi är riktigt taggade inför imorgon båda två (hoppas jag haha! :D)! Nä men Dandy har kännts så himla fin hela den här veckan så jag hoppas verkligen det håller i sig imorgon också! Vi ska inte åka fören typ vid 12 från stallet, vilket innebär att Dandy kan gå i hagen på morgonen! Superskönt verkligen eftersom han blir så mycket piggare när han har fått gå ute först.
Vi har lagt om taktiken lite inför morgondagen. Först var planen att jag skulle rida lite hemma innan vi åkte, men eftersom han ska gå två klasser så kommer han säkert varar trött då. Så istället får han skritta fram länge på tävlingsplatsen, jobbas i skritt och sen ridas ordentligt i collectingring! Tror det kommer passa honom alldeles utmärkt :)

Tyvärr vill inte min dator sammarbeta med mig, så det blir inga bilder idag :(

Påsken närmar sig..

Helena RJ om Påsktävlingarna:
Ja jag kommer sitta med tdb uppe och redo prick klockan 18! Haha :p Vilka hästar ska du rida då? Dandy något? Och Musse? :)
Svar: Jag vet itne riktigt om jag komemr att starta öht! Eventullt måste jag åka till Hudik med Dandy samma dag som ponnytävlingarna för att rida allsvenskan. Dock får vi se hur det blir med det, eftersom min mamma inte kan vara borta från tävlingarna då hon är med i tävlingsledningen ;)
Men jag är iaf anmäld på Musse! Dock hade jag inte Musses papper, så det är Dandy som är anmäld så gör jag bara ett hästbyte sen ;)
Så nej, det är INTE Dandy som ska starta Lc och Lb ;)

 
Idag kl 18.00 startade anmälningstiden till våra lokala tävlingar på ponny och häst. Kl 18.03 var det för sent att anmäla sig till storhästklasserna.. 3 MINUTER! Det är helt galet! Snacka om att folk satt klistrade! Känns ju inte riktigt som att det här systemet fungerar om det ska bli fullt på 3 minuter..

På ponnysidan var det lite lugnare. Nu vid halv 8 var det "bara" 50 st anmälda. Jag har som sagt anmält Musse, fast i Dandys namn än sålänge ;)
11/3 2011

Hade som sagt en lektion i skolan, så efter det gick vi och käkade lunch. Åkte upp till v-by stallet efter det och red på MusseMus. Vi testade att sätta på honom en remontnosgrimma, vilket han fungerade bra på! Annie red honom först, och sen fick jag rida. Problemet är att han blir så himla spänd och kort i halsen och tappar hela yttersidan. Han är ju inte så perfekt byggd om man säger så, halsen är ungefär lika bred som en jäkla kina-mur! inte konstigt att han har svårt att bli rund och böja sig ordentligt. Så idag jobbade vi bara med att han skulle slappna av, sänka sig och vända ordentligt med hela yttersidan. Efter ett tag så blev han riktigt fin, framförallt till höger som brukar vara det svåra varvet! Annie filmade också lite med sin telefon för att jag skulle få se att det faktikst ser bättre ut än vad jag tycker det känns. Och visst gjorde det det! Tyvärr får ni inte se något av filmen, eftersom kvalitén blev helt värdelös när jag skickade filmen till mig själv ;)

Därefter åkte jag ut till lilla Dampis som skulle gå lektion 18.00. Mockade och fixade allt sånt innan och sen gick jag ner till ridhuset vid strax före 18.
Dampis var väldigt pigg och framåt när jag värmde upp, hade världens turbo! Dock var det väldigt mycket folk i ridhuset, så det var lite svårt att rida haha! Tur Dampis är liten och kan vända snävt ;)
När vi började lektionen så startade vi som vanligt med skritt-galopp-skritt. Övergångarna blev inte riktigt lika klockrena som sist, men dom vart ändå rätt bra. Han vet ju vad han ska göra varje gång jag börjar samla galoppen, så istället för att göra avsaktningen då så trycker jag på honom och ökar några steg för att sedan ta tillbaka igen. Tillslut så fortsätter han ha samma bjudning även när jag samlar!
Red även galoppserpentiner med förvänd galopp, vilket gick kalas! Första till vänster vart inte så br, men den andra blev riktigt bra! Vänster är ju det vavr som är svårt eftersom jag gärna vill förböja honom i halsen, vilket i sin tur leder till att han tappar lla bjudning och galoppen blir fyrtaktig. Men när jag väl lyckas hålla honom rak så blir det kalasbra!
Därefter tog vi travarbetet, som vart alldeles toppenbra! Började med att göra skolorna till vänster OCH HAN BJÖD GENOM HELA ÖPPNAN!!! Behöver jag säga att jag var i chocktillstånd?? :D Hela travarbetet blev verkligen jättebra! Gjorde två ökningar på diagonalerna, varav den första inte blev så bra men den andra vart toppen :)
Nej men allt som allt så är jag verkligen jättenöjd med dagens lektion! Han känndes verkligen fin att rida på!
efteråt så måste jag erkänna att jag var riktigt snabb! Alla klagar jämt på att jag är så långsam :P Men idag hade jag ett jäkla tempo! 1,5 timme efter att jag slutat rida så var jag i v-by och väntade på bussen! Dock fik jag ju skjuts av Linnea till Brommaplan, men iaf! Snabb var jag :D

Imorgon ska jag jobba hela dagen, rida Dampisen och fixa med alla saker till på söndag och sen ska jag ägna kvällen åt att plugga.
Nu är jag också sådär sjukligt trött så jag ska ta och dejta kudden alldeles snart!
Sålänge får ni en bild på Dampis och en på Musbus :)


Dampis i Vallentuna 1/5 2010, La:1 70,0%


MusseMus på en träning för Annie i maj 2010


Påväg hem

Sitter på tunnelbanan påväg hem från stallet. Både musse och dandy har jobbat kalasbra! Dom är så duktiga så! Kommer lite bättre uppdatering när jag kommer hem :)

10/3 2011

åkte som sagt ut till stallet imorse för att rida på lilla Dampis. Han var lite seg, så jag red med ett spö och då blev det bättre. Vart ett lite lugnare jogging pass, precis som planerat. Dock gjorde han en öppna till vänster som var helt outstanding! Det är just skolorna till vänster som har varit svårast eftersom han inte bjuder där.

Åkte till skolan, hade två lektioner och sen tillbaka till stallet igen. Mockade åt Dandy eftersom han var i hagen och sen gick jag 25 minuter med Lille Laban :) När vi började gå så var vädret helt okej, eller ja det regnade inte iaf ;) Men precis när vi skulle vända och gå tillbaka igen så började det regna.. Då hade vi alltså ca 10 minuter innan vi var hemma.. Mindre roligt tyckte Laban, extremt hemskt tyckte Karro ;)

Hämtade in Dandy från hagen sen, och eftersom han var ensam kvar så var det ett helvete att få med honom upp. Eller ja, få med honom var väl inga problem, men att vi skulle komma upp tillsammans var desto svårare. Dandy blir HEMSK när han blir lämnad kvar ensam ute. Han är inte dum när han är ute, utan det är när man är påväg in som han blir ett monster. Men vi överlevde och kom up båda två tillsammans, dock med ett helt gäng bocksprång längs vägen ;)

Åkte upp till v-by stallet och red lektion på lilla MusseMus som inte alls var särskilt sammarbetsvillig idag heller. Men tydligen går inte hästarna i hagen just nu. Vet inte varför, men antagligen finns det en väldigt bra anledning till det eftersom de är väldigt måna om att hästarna ska få vara ute så mycket det bara går varje dag! Galoppen till höger var dock super efter ett tag. Men annars var det inte mycket annat som var bra, tyvärr.
Men jag ska antagligen åka upp och rida lite på honom imorgon eftersom jag slutar redan vid 11.30. Och då ska även annie rida lite på honom. dessutom ska jag prova att sätta på en remontnosgrimma.

Som sagt så är morgondagens plan att först åka till skolan. Dock har jag bara en lektion mellan 10.30 och 11.30. Sen ska jag alltså åka och rida MusseMus, för att till sist avsluta dagen med lektion för Emma på Dampis vid 18! Blir nog en rätt bra dag :)


Gammal bild på mig och Dampis, hade haft honom i två veckor här tror jag :)


9/3 2011

Dampisen vilade ju idag så vi tog en promenad. Tänkte att vi skulle gå ute eftersom han var så snll igår, men han hade stått och samlat energi i två dagar och var piggare än piggast ute! Så vi fick gå i ridhuset istället. Totalt gick vi i 35 minuter.

Nu på kvällen har jag varit och ridit på lilla Musbus som inte alls var på humör idag. Han var allmänt jättestel och vägrade släppa efter. Var väl en dålig kombination av trött ryttare och ponny på dåligt humör. Märktes redan i stallet att han var rätt tjurig. Men han är söt iaf, och efter lektionen tränade vi lite frihetsdressyr! Haha! Han kutar efter mig för att få lite godis! ;)

Imorgon ska jag till stallet på morgonen och rida. Dock hinner jag bara rida på morgonen, så jag får åka tillbaka på eftermiddagen och mocka och sen ska jag ut och gå med lille Laban. Därefter blir det lektion i v-by som vanligt :)

Gullis


Påsktävlingarna

Varje år anordnar Vällingby ridsällskap (min klubb) tävlingar under påskhelgen. På långfredagen (22/4) är det lokal ponnydressyr med Lc:1 och Lb:1, påskdagen (24/4) är det lokal hästdressyr med Lc:1 och Lb:2 och på annandag påsk (25/4) är det regional hästdressyr med Msv C:1 och Msv B:4.
Våra tävlingar brukar vara väldigt populära, och i höstas (när vi dock var tvugna att ställa in pga ringormen) så hade vi över 100 bortlottningar ena dagen!
Därför vill jag uppmana alla som vill komma och tävla hos oss att anmäla så fort som möjligt, då det som sagt brukar vara ett jävla tryck! Anmälningarna startar nu i helgen - 12/3 för ponny och 15/3 för häst (TROR JAG)!

Tävling Vällingby lokal ponnydressyr Lc:1 Lb:1  Här kommer bilderna från fredagens tävling! Och nu när jag har suttit och redigerat alla bilder så tycker jag att ni kan ta och kommentera lite!  För er som vill ha bilderna är det fritt fram, MEN jag vill att ni skriver att det är jag som har tagit dom :)


En sån där onsdag...

Egentligen börjar jag ju 9.20 på onsdagar, så då tar jag alltid bussen som går 8.41. När jag i lite halvpanik börjar springa bort till busshållsplatsen vid 48 (Tar ca 3 minuter att ta sig dit) så får jag ett sms att dagens första lektion är inställd. Och är första lektionen inställd så betyder det att jag inte börjar fören 13.30.

Så plötsligt fick jag en halv dag att hitta på något att göra. Hade en liten tanke på att åka till stallet nu, men sen kom jag på att Dandy ju är i hagen på morgonen idag. Så då får det bli stallet ikväll istället. Så ja, då är frågan vad jag ska hitta på denna morgon? Har egentligen massa saker att göra, men det är bara tråkiga saker som att plugga och städa ;)
Ska iaf plocka upp grejerna från förra tävlingen (har inte orkat gröa det än..) och packa ihop det som ska med på söndag :)

Sålänge får ni en bild på fina lilla Theotott från Fälttävlansdressyren i somras :) (därav den snygga nummerlappen på hjälmen.. ;) )


Happyface!

Idag är en sån dag där allt bara har gått åt rätt håll!
* Dandy skötte sig superbra på våran promenad utomhus
* Det var SOL!!
* Jag hann med bussen till skolan
* Jag fick GODKÄNT PÅ MATTEPROVET!!!!!! :D :D :D
* Vi fick sluta 20 minuter tidigare från Engelskan
* När jag kommer till stallet visar det sig att sista gruppernas lektioner är inställda så jag slutar en timme tidigare
* Sandra jobbade med mig så vi var klara i tid!

Underbar dag med andra ord! Morgondagen blir inte riktigt lika rolig eftersom onsdagar alltid är så stressiga. Har först en låång håltimme efter första lektionen, sen två tråkiga lektioner. Därefter blir det ut till stallet och skritta Dandy. Hoppas att vi kan skritta ut, men det beror på när jag kommer till stallet.
Sen får jag nog åka direkt till v-by stallet för att rida min lektion. Hoppas jag får rida på lilla Musbus - han är så fin just nu :)

nej, nu ska jag snart dejta kudden! Är så sjukt trött efter att ha varit uppe sen kvart i 6 och hållt igång heeeela dagen! :)
Natti!


8/3 2011

Tisdagar är det ju Lussan-kurs i ridhuset, och eftersom jag slutar för sent för att hinna rida så brukar Dandy alltid vila på tisdagar. Idag var det dock ingen kurs, men det passade rätt bra att lägga in vila ändå. Så jag var i stallet vid halv 7 imorse för att gå en promenad med Dampis. Vi gick faktiskt utomhus och han studsade inte ene enda gång! Verkar funka bättre att leda honom i grimma och grimmskaft än i träns och longerlina... :P
Vi var ute i ca 30 minuter, dock bara runt anläggningen.
Därefter blev det mockning, ryktning och fixa vattnet.
Lite jobbigt är det allt att åka hemifrån 10 över 6 för att hinna till stallet innan skolan. Ochidag började jag egentligen inte fören vid 12.30, vi har ett grupparbete som ska vara klart på fredag så jag och marre passade på att göra det imorse. Men men, vad gör man inte för sin stjärna? :)

Lilla mongohästen hade dock haft sönder sitt täcke i natt.. Vet inte hur han lyckats, men eftersom det inte är så kallt nu så får han stå med sitt utetäcke både inne och ute :)

Nu ska jag snart åka upp till v-by stallet och jobba.

.


7/3 2011

Red lektion på Dampis för Emma idag, och han vaar riktigt duktig!
Skrittade fram 20 minuter och han var faktiskt ganska pigg. När jag började värma upp honom så var han pigg och framåt, utan att bli sådär okontrollerbar. Eller ja, okontrollerbar blir han ju inte, men ibland får han världens fart och då har vi lite svårt att bromsa.. ;)
Vi började sen med galoppen och gjorde övergångar galopp-skritt-galopp på volten. I lördags när jag red så blev han ju nästan 4-taktig i galoppen (blir det när han inte bjuder ordentligt), så då fick jag rida med ett spö och sen vart galoppen bra. Idag var galoppen bra redan från början. Övergångarna vart superfina till vänster. Dock vet han ju precis vad han ska göra när jag börjar ta tillbaka galoppen, och istället för att samla sig så slutar han bjuda och galoppen blir fyrtaktig eftersom han vet att han ändå ska ner i skritt. Så när han gjorde så idag så fick jag trycka till honom och öka några steg innan jag tog tillbaka igen. Till höger gjorde vi precis på samma sätt, och tillslut blev det riktigt bra och han bjöd hela vägen in i övergången. Red även lite på fyra serpentinbågar med förvänd galopp. Där tappar han också lätt bjudningen och rytmen i galoppen. Anledningen är att jag ofta böjer honom för mycket i förvända, så idag jobbade jag med att försöka hålla honom så rak som möjligt. Och då gick bågarna bra och även den förvända efter :)

Därefter jobbade vi med lite trav, framförallt med skolorna. Till vänster blev han seg och till höger fick vi inte riktigt till tvärningen. Då fick jag istället rida en meter innanför spåret och göra öppnorna där. Då gick det mycket bättre. Han lägger sig så mycket på väggen annars. Fick även rida på i öppnorna och försök öka tempot lite. Till vänster var det svårt men till höger gick det bättre!

Han känndes väldigt fin och arbetsvillig idag! Emma tyckte också han såg väldigt fin ut. Hon sa också att han var så himla positiv och arbetsvillig, tuffade snällt på fast alla andra stora bjässar var i ridhuset! Men är det något han gillar så är det att gå i ridhuset med dom stora hästarna! Ju större desto bättre! ;)


Dampis fick inviga sin nya creamfärgade outfit idag ;D
Schabrak: Cream med vinröd kant och guld-blå-vinröd pp från Hööks
Lindor: Cream, Mias Rs
Boots: Vita Showmaster
Paddar: vita Mias
Ländtäcke: Rambo Newmarket


Dömer domaren verkligen rätt?

Idag var Hannah och Pernilla i köping och tävlade, och vad jag hörde (och som framgick av resultatlistan) så var domaren väldigt hård.
Bl.a. så hade någon fått en tvåa för att hästen hade tagit ett travsteg in i ett enkelt byte elelr tagit 7 istället för 5 skrittsteg osv. Rätt konstigt egentligen att få en tvåa på det, för vanligtvis får du kanske en femma eller allra lägst en fyra för ett sånt fel.
Men egentligen, är det så fel att sätta en tvåa på en rörelse som inte utförs rätt? Ett enkelt byte innebär att hästen ska gå från galopp direkt ner i skritt - ta 5 skrittsteg - ny galopp. Om hästen då tar ett eller två travsteg, eller skrittar sju steg när det står att den ska skritta fem steg, ja då är inte rörelsen rätt utförd! Så att en domare sätter en femma elelr en sexa på den bedömningsgruppen är ju rätt underligt. Skulle det vara ett riktigt galoppombyte och hästen byter efter med bak, ja då är det minsann inte en sexa man får utan då blir det tvåor och treor.
Står det att en rörelse ska utföras på ett visst sätt, då ska den det - annars ska betyget vara underkänt!
Jag har själv undrat varför man får så låga poäng när det var så lite som var fel, jag menar ETT travsteg hur många poängs avdrag kan det ge egentligen? Men den här domaren som dömde nu tyckte jag hade helt rätt i att ge ett underkänt betyg för något som inte var rätt!

Vill bara poängtera att detta bara är en liten tankeställare och ingen kritik riktad mot någon :)

Vad tycker ni egentligen? Är domarna för hårda om de sätter en tvåa för ett byte där hästen tagit ett travsteg in i skritten? Eller gör de helt rätt?

Schabrak

Cappeli om 6/3 2011:
Why not de slimegröna?

Svar: Min käre mor kom hem med det gröna igår! :D Så det låg redan hemma och väntade på mig idag! :)


MusseMus

Silverhingsten fick sig ett pass nu på em/kväll!
Han skötte sig faktiskt väldigt bra. Jobbade mycket med skritten i början innan Annie kom, och även när hon kom eftersom vi pratade en stund. Så när vi började trava var han faktiskt ganska fin från början. Han behöver nog få jobbas en stund i skritten för att komma loss ordentligt. Det ultimata vore ju att kunna göra det i trav, men då rinner han bara iväg och blir snabb i takten. När han var igång lite så galopperade vi runt hela fyrkanten. Det är också något som lilla hingsten verkligen behöver! Han behöver bli av med lite energi och slappna av för att kunna galoppera odentligt. Så jag red några varv i galopp och stod i lätt sits, sen när jag satte mig ner och började jobba i galoppen så blev han faktiskt fin! Det går ju fortfarande alldeles för fort, men han börjar ändå slappna av och sänka sig nu!

Vi red igenom Lc:1an idag också! Pellen på Duni red först, så jag och stella red i nedre deln av ridhuset sålänge. Då blev det lite svårt att svänga, eftersom jag försökte rida så "fyrkantigt" som möjligt, alltså inte rida på en volt som det lätt blir annars.
När jag red programmet så var han fin i traven, fin i handen och ibland kunde han tillomed vara rak! :D Det är något av det svåraste faktiskt, att hålla honom rak i halsen! Han vill så himla gärna gå och böja halsen, och när jag försöker ställa så böjer han bara halsen ännu mer! haha känner mig ungefär som en nybörjare nu, men aa ni fattar grejen :P
Men i det stora hela så var travdelen väldigt bra! Galoppen är ju svårare, och när det är så lite galopp så hinenr vi lixom inte få till det innan det är dags att bryta av. Men egentligen är inte galoppen så dålig, jag skulle kunna sitta där och låtsas vara helt oberörd och bara "åka" med. Men istället för att göra det så börjar jag fippla och hålla på, och då blir det bara sämre! Så det är verkligen något att jobba på, att låta honom göra det själv!

Troligtvis får lilla MusseMus starta hemma i påsk! Tror han skulle tycka det var roligt att visa upp sig :)
Dessutom ska vi försöka lösa så att han också får gå på klubbtävlingen/programträningen nästa helg!


6/3 2011

En tur i skogen stod ju på schemat idag!
Dock inleddes dagen med en tur till Stockholm ridsport och Hööks. Handlade nya lindor, gummisnoddar, lindpaddar och någon skoputs på Stockholm ridsport för presentkortet jag fick av Frida, Carro och Erica när jag fyllde år. På Hööks köptes nya hagboots (dock i vitt eftersom dom inte fanns i svart i rätt storlek) och ett creamfärgat schabrak!

Åkte ut till stallet sen och red ut på Dampis, som skötte sig riktigt bra! Vi galopperade faktiskt väääldigt fort för att vara oss :D hehe! Sen skrittade via Norrby hem, så vi var ute i en timme. Egentligen är slingan inte så bra att trava och galoppera på eftersom det är så himla backigt så man måste sakta av var och varannan sekund. Men för en häst som Dandy så är det väldigt bra, för då hinner han aldrig bli stark och dra iväg! :)

Imorgon ska han få jobba i ridhuset igen så får vi hoppas att han är pigg och glad då :)

Nu ska jag snart åka till v-by stallet och rida lite på MusseMus :)


Vecka 10

Visst är det minsann vecka 10 nästa vecka? Har inte riktigt koll på vilken jäkla vecka det är.. ;)
Iaf, såhär ser nästa veckas plan ut:
(Söndag - Ut i skogen)
Måndag - Träna lite lätt i ridhuset. Inget stenhårt pass, men inget lullande heller
Tisdag - Vila, skritta ut
Onsdag - Vila, skritta ut (Hinner inte rida varken tisdag eller onsdag, så då får det bli lite kortare skritturer istället)
Torsdag - Jogga
Fredag - Träna
Lördag - Ut i skogen
Söndag - TÄVLING!

5/3 2011

Lektion idag då som sagt! Dampis var rätt fin när jag värmde upp, men sen n'r jag började rida så vart han ganska seg. Galoppen var urusel i början, nästan fyrtaktig! I traven segade han till som fan ett tag, så då fick jag bli lite arg på honom (det brukar dock inte hjälpa.. :P). Men han skötte sig helt okej efter det, dock fick jag inte riktigt det där suget som man vill ha, så då fick jag ett spö att rida med en liten stund, och då jävlar gick det fort vill jag lova! Haha racerponny nummer ett!! Så efter några varv släppte jag det och han sprang minsann på! Galoppen blev bra efter att jag ridit med spöt, red tre serpentinbågar med enkla byten, vilket gick kalasbra! Duktig liten ponny!

Nej men kan man bara få honom att gå som han gör när man ridit med ett spö så är det ju bra! Han är seg innan, blir lite spänd när man har spöt men blir bra efteråt! Skulle så gärna vilja ta med honom till v-by 20 mars och rida klubbtävlingen utom tävlan och rida med ett spö, men jag jobbar ju då så det blir lite svårt tyvärr :( 
Nu på kvällen har järng'nget varit här (Frida, Carro, Pellen oc Erica) och käkat middag! Väldigt trevligt må jag säga! Vi hittade en ny kompis till Frittan, eftersom hon inte har några vänner :D
Dock fick ju jag lite bråttom när jag skkulle åka från stallet, eftersom det inte gick några bussar vi den tiden. Så jag började gå mot stora vägen. Dock var det kolsvart ute och första sträckan är inte direkt så upplyst, så jag försökte lysa upp lite med mobilen. Då kör det förbi en bil och tjejen frågar om jag vill ha skjuts! Haha lite småt spännande må jag säga, har faktiskt aldrig liftat med vilt främmande människor förut! Och dom körde mig hel vägen till brommaplan, där jag mötte upp Ihrish för some serious matshopping!

Imorogn skulle jag egentligen ridit ut med Hanna, men hon bojkottade det :( Så då får jag rida ut själv på min GULDPONNY! (haha..haha..haha :D)
Sen får vi se om jag hinner åka upp till v-by stallet och rida MusseMus vid 5-tiden, beror ju lite på när jag kommer iväg till Dandy ;)


Har verkligen blivit värdelös på det där med nya bilder.. hehe :D


Div 1

Jag var inne på tävlinsdatabasen för att se när anmälningarna till Högbo öppnade. Och så kollar jag vad det står på Aros tävling (skulle anordnat div 1:1). Där står det att Uppland kommer slås ihop med Gävleborg. Fine, Gävleborg är ju typ Högbo? Ameeen tjeeenaaa! På Gävleborgs distrikts hemsida står det att första omgången går den 22/4 i Hudiksvall! Alltså åååh vad jag inte gillar det!
1. Hudiksvall ligger ju sjukligt långt bort.
2. Det är samma dag osm vi har ponnytävlingar hos oss i v-by, vilket innebär att jag måste vara där och hjälpa till även om jag inte ska starta Musse.

Soool!

Vilket fantastiskt väder det är här i stockholm idag! Solen skiner, himlen är klasblå och det är 3 plusgrader. Kan det bli bättre?
Jag skulle mer än gärna rida ut idag, men jag ska som sagt rida lektion för Emma! Inte så dumt det heller! Men på söndag blir det förhoppningsvis en uteritt med Hannabanana! (Om hon fortfarande är på förståss :P)
Sen ikväll kommer Frida, Carro, Pellen och Erkan hit for som serious middag och skitsnack ;) Blir la trevligt det!


4/3 2011

Vädret var inte på min sida idag.. Det spöregnade mitt på dagen = det vart ingen uteritt utan ett lätt joggingpass i ridhuset istället. Inte helt fel det heller ;)
Dampis var iaf väldigt mjuk och fin i kroppen efter en veckas skogsridning! Joggade ju som sagt bara lite, men han bjöd på väldigt bra framåt!
Imorgon ska jag rida lektion för Emma. Nästan två veckor sen nu ju! Så ni får hålla en tumme att han sköter sig och springer fort, men med tanke på att jag har snabba handskar så vågar han väl inte annat? ;)


Tävlingsässongen

Cappelli om 3/3 2011:
Vart ska du tävla?
Känns som du måste göra ett nytt inlägg med planerad tävlingssesong!

Stämmer rätt bra det när jag tänker efter..! Planeringen har blivit rätt ändrad eftersom det har kommit till en del tävlingar osv.
Nästa helg (13/3) ska vi till Rånäs och starta La:p1 och La:p1. Superbra att starta två P1:or på samma dag om jag får säga det själv!

Jag hoppas som sagt att vi ska ta det andra kvalet i Rånäs, annars fortsätter vi jaga kval!
Men nu får ni terminen utifrån att vi lyckas kvala!


20/3 - Jag HOPPAS verkligen att vi kan åka till v-by på klubbtävling då.
Isf ska jag rida P1 utom tävlan och rida med ett spö.
2/4 - Nu är det inte säkert att det blir något div 1 med
Uppland eftersom det bara är tre lag och det måste vara 4,
så isf blir vi ihopslagna med ett annat distrikt. Men får vi en egen
division så är först omgången hos Aros Rs (Lag03)
15/4 - Målet att vi ska kvala nationellt och kunna åka till Högbo lever fortfarande!
Högbo har en regional/nationell denna helg
1/5 - Eskilstuna Nationell
7/5 - Div 1:2 (om det blir av!) hos Lurbo (Lag03)

Så ser den närmaste planeringen ut, sen får vi helt enkelt se vart vi åker och vart vi inte åker :)


En ovisad film..


Den här filmen är från stäket i början av April 2010. Vi startade då vår allra första riktiga LA tillsammans (hade ridit den en gång på en klubbtävling innan) på 69%, vilket vi vann med! Jag hade som mål att rida på över 60%, och när de sa resultatet i högtalaren så trodde jag de sa 62%. Jag var jättenöjd med det, och så visar det sig att jag hade hört fel på sisodär 7%! Det var bara en vecka efter att han skickat av mig på prisutdelningen, så jag hade bara ridit två gånger efter det!


3/3 2011

Dampis fick som sagt ta en sväng i skogen idag igen! Han hälsar alla läsare att han gärna byter inriktnig - från dressyr till skogmulle! Han tycker verkligen att det är så himla roligt att få galoppera i skogen, och visst går det att rida dressyr i skogen också minsann! Idag trimmade vi lite på övergångar och enkla byten. Han stannar ju ofta upp både i övergångar och i de enkla bytena, så för honom är det verkligen kanon att träna på sånt ute där han bjuder så bra själv! När vi ridit slingan så vände vi mot Norrby och skrittade hem via norrby-backen, så fick han skritta lite extra länge. Totalt var vi ute i en timme.
Det är så roligt att se honom i skogen, för han tycker verkligen det är så himla roligt! Synd att ni inte kan få se bilder eller film, för det är verkligen en helt annan häst! :)

På kvällen åkte jag och red på MusseMus, som även han hälsar att han vill byta inrikting - fast från skogsmulle till dressyr! Traven börjar verkligen bli bra nu, sen ska vi bara lära oss att galoppera så är vi fit for fight! :D Idag red vi bara på i galopp på en volt för att han skulle få göra av med lite energi, och då blev det lättare till höger iaf, och det är ju högergaloppen som har varit svårast. Till vänster blev det inte jättestor skillnad men ändå lite!
Vart ju tyvärr ingen mer träning för hans del den här veckan. Och helgen är ju också tvärkörd.. Men men, vad ska man göra?

Imorgon står en heldags jobb på schemat! Dampis ska nog få gå lite dressyr imorgon. Har lit svårt att bestämma mig om man säger så! Jag vill ju så gärna rida ut, men det känns som att vi borde träna lite om vi ska tävla nästa helg! Jaja, vädret får avgöra! :P


dagens plan

Ska ut till stallet om en stund för att rida ut en sväng på Dampis i det fina vädret! Får hoppas han sköter sig bättre idag då ;)
Sen ikväll ska jag till v-by stallet och rida på MusseMus :) Han ska få prova sitt nya träns också. Hittade ett gammalt träns i min källare som jag haft både på Joy och Jack, så nu är det Musses tur att prova det. Dock hittar jag ingen nosgrimma till den. Joy och Jack gick ju på remont, men Musen går minsann på engelsk. Hittade dock en, men den hade jättefula guldspännen (övriga spännen är silvriga), så den blev det inte. Men Pellen hade en som jag kunde prova iaf :) Sen kommer problemet att jag inte har några br tyglar med silversännen.. Jag kan inte rida med vanliga vävribb tyglar, läder ska det vara! Men alla mina lädertyglar är med guldspännen, alternativt bruna och det är ju inte så fancy på ett svart träns ;)

Nej, mot stallet!
Ciao!


Jack i tränset, förra julen


2/3 2011

Dandy var helt jävla dunderjobig idag..
Kom till stallet rätt sent och ville inte riskera att behöva skritta i mörkret, så jag gjorde iordning fort och skulle gå en sväng med honom. Med ett spö i högsta högg och linan över nosen så började vi vår promenad. De första 20 minuterna var han supersnäll. Efter 10 minuter så flyttade jag faktiskt kedjan och satte den under hakan istället, eftersom han var så snäll. Men efter ytterligare 10 minuter så fick han något jävla spel! For i luften och stod på stället och hoppade och bockade i en hel evighet (okej typ 1 minut, men det känns alltid mycket längre). Han sparkade tillomed i stallväggen. Efter mycket om och men så lyckades vi iaf komma ifrån det ställe vi stått på i en evighet, dock med bocksprång vartannat steg... Som straff så fick han skritta 10 minuter i ridhuset. Skönt att man kan straffa honom på ett så enkelt sätt iaf ;) För finns det något han avskyr så är det att ledas i ridhuset! ;)

Nu på kvällen har jag varit och ridit på Musse. Han var ett riktigt as de första fem minuterna, men sen blev han riktigt fin! Även om han fick små ryck ibland så var känslan mycket bättre än vad den brukar vara. Han trippade inte fram hela tiden och kom faktiskt loss relativt bra till höger. Fia sa att jag måste få loss kroppen ännu mer. Att få loss sidorna tar sn lilla tid, men det går iaf. Att få loss och med resten av kroppen är desto svårare. Men vi provade att flytta lite skänkelvikningar. Han kan ju inte sånt egentligen, men han försöker iaf! Det blir väldigt trippigt och han har vet inte riktigt vart han ska sätta benen, men hellre det än att deti nte händer något alls :)
Hade ju tänkt att jag skulle rida honom en hel del den här veckan, men det har inte blivit så. I måndags var det mitt fel eftersom jag somnade på soffan mitt på dagen.. Tisdag och onsdag har inte jag och Annie kunnat få ihop det med tider som passar oss båda, imorgon rider jag ju min lektion, fredag jobbar jag, lördag kan jag inte och söndag är väl annie antagligen på tävling med hannah. Så det vart inte riktigt som jag tänkt mig, men så blir det tyvärr ibland. Dock får vi väl se om han får starta i påsk. Det går ju förvisso bra just nu, men vi behöver träna så mycket mer, och jag har varken tid elelr råd med det just nu! Dessutom vill jag ju kunna rida honom på klubbtävlingen den 20 mars (sist vi var inne på en bana (KM i juni) så sprang MusseMustang en meter innanför spåret hela tiden eftersom han inte riktigt litade på staketen..-.-), men jag jobbar då så det verkar inte som det blir av... Men men, vi får väl se helt enkelt ;)


En bild..


En bild säger mer än tusen ord!


Ibland blir man bara så arg...

... på vissa människor som beter sig som jobbiga små ungar.
Hästmänniskor säger jag bara, vi är verkligen speciella..


På inköpslistan

För tillfället finns det inte särskilt många roliga grejer på inköpslistan, däremot väldigt välbehövliga!
* Hönät
- Det värsta som finns är att behöva håll på och knyta fast hönäten. Hönät är jobbiga som dom är, och varför göra allt ännu jobbigare? Jag hade ett sånt där med ett spänne på förut, men det har försvunnit så vi har fått anv'nda det andra utan spänne..

* Transportskydd
- Dandys transportskydd är helt ologiska.. Jag blir lika förvirrad varje gång jag ska sätta på dom! Det finns liksom inget klart bak och fram och höger och vänster. Så ett par nya, lite mer logiska och lätta att förstå sig på, står på inköpslistan!

* Ofodrad has till regntäcket
- Snart är det tillräckligt varmt för att Dandy inte ska kunna ha vintertäcket i hagen. Det innebär att han måste ha regntäcket på sig, och på det finns det ingen hals. Därför är jag på jakt efter en ofodrad hals (alltså bara halsen). Dock verkar det ungefär omöjligt att få tag på.. -.- Någon som vet vart jag kan hitta det?

* Gummiboots
- som vanligt har Dandy käkat upp sina hagboots..


Hoppträna?

Jag skulle så gärna vilja börja hoppträna lite med Dandy! Eller ja, HOPPTRÄNA är väl kanske att ta i, men att iaf skutta över några enstaka hinder med jämna mellanrum!
Dandy tycker det är väldigt roligt men jag är så himla feg :P Dock mår ju hans rygg bra av att hoppa, så för hans skull så borde vi nog göra det.
Frågan är då bara var och för vem? Förslag?
1/3 2010

Ny månad = vi går mot ljusare tider! Äntligen!
Dampis har varit lite varm i vänster fram sista dagarna. Vi upptäckte det när vi kom hem från Täby i söndags (han var inte varm när vi åkte på morgon, det är det första som kollas när jag tar av skydden :)), och igår var han fortfarande varm men inte svullen.
Idag var han inte ett dugg varm längre. Dock upptäckte jag en ny liten skavank.. Vänster bogspets var full av massa utslag. Han är ju skavd där och har tappat massa päls. Men nu var det alltså inte bara pälslöst, utan även utslag som kliade jättemycket! Men han hade ingen feber iaf, så rida kunde jag göra ändå.
Så jag red ut på lilla Dampis och han skötte sig väldigt bra! Vi skrittade och travade mest, men lite galopp blev det också! Underlaget var faktiskt väldigt bra för att vara så upptrampat!


Imorgon ska Dandy nog få skritta lite. Han går ju i hagen på morgonen och jag ska in till la stada med Fritte för att byta lite grejer. Så jag kommer inte till stallet fören lite senare. Men vi får se :)


Dampis på Nf-SM i somras


Frågor och svar

Anonym om Tävling Täby Rs 27/2 2011:
Grattis :) Hur gör du för att uppskatta ridnigen så mycket som du gör? Man märker det på dig! :D kram!


Svar: Tack! Ja, jag vet inte riktigt... Jag har fått lära mig att inte ta hästarna och ridningen för givet helt enkelt. I och med Dandys alla skador så har jag fått lära mig att uppskatta min häst varje dag, för man vet aldrig om hästen är frisk nästa dag. (Skrev ett inlägg om allt det där HÄR) Dessutom är det hästarna jag brinner för, vilket gör att man uppskattar allt så mycket mer! :)Anonym om 23/4 2011:
får man skicka in idolbilder till dig? :)

Svar: Haha Feel free ERKAN!! :D Men nu förväntar jag mig att det ligger en idolbild i mejlen imorgon! :DEmma om I varje hästtjejs mobil?:
Snubblade in på din blogg nu för första gången och måste bara fråga:
Visst har du köpt din fina Dandy i Alfta, Hälsingland? :)

Svar: Min fina Dandy är köpt av Johanna i Haninge, men jag vet att han har stått där uppe någonstans innan Johanna köpte honom. Tror han stod i typ Boden. Vet inte om det ligger där..? haha :PHelena om Effektivitet var ordet!:
Det jag inte fattar är att du hinner blogga också! Haha jag kan vara ganska effektiv vissa dagar men då hinner jag verkligen inte sätta på datorn, för då fastnar man där... ;)

Svar: Helt ärligt så förstår jag inte det heller..! Men eftersom jag kollar mycket annat på internet i mobilen under dagarna så finns det inte så mycket att kolla på när man väl kommer hem och sätter sig vid datorn. Dessutom anser jag att bloggandet är en "viktig del" i min och Dandys utveckling, eftersom det här framförallt är en träningsdagbok :)
Emma och Ludde


28/2 2011

För idag fyller jag åååååååår :D
Dock väcktes jag inte av någon sång imorse.. :( tycker det var lite elakt av mina föräldrar att inte göra det! Jag menar, man fyller ju faktiskt bara 18 en gång!
Jag var iaf i stallet vid halv 9, eftersom jag och Maria skulle skritta ut. Dandy var väldigt snäll ute och skrittade på mycket bättre än vad han gör när han skrittar själv. Dock kunde han ändå inte hänga på Raggan :P

Hade en liten plan på att åka upp och rida lilla Musse, men när jag (efter mycket om och men) väl kom hem så däckade jag framför Tv:n och sov till kl 18. När jag väl vaknade så var det bara att lägga på ett jävla kol eftersom jag skulle vara i stan 10 över 7! Men jag hann nästan :D

Imorgon ska Dandy nog få trava lite i skogen, eftersom det ska bli varmt sen på onsdag. Så då är det lika bra att passa på att rida ute nu innan det blir extrem jävla kramsnö! Men vi får se, annars blir det kanske bara en skrittur i skoh´gen :) Hade tänkt jag skulle hinna rida Musse imorgon istället, men då skulle jag behöva göra det vid 10 på morgonen, och eftersom det är min enda sovmorgon på hela veckan så känns det lite mer värt att ta vara på den. Så Silverhingsten får vänta till en annan dag :)


RSS 2.0