Stalldag!

Var i stallet vid halv 10 imorse för att rida och fixa allt  innan jag blrjade jobba vid 12. Roynis var dessvärre lite tjock i benet igen imorse.. Så jag skrittade honom en timme och kännde bara på honom lite i traven. Han känndes väl okej, mest lite stum. Dock var benet bättre efter att han gått och när han kom in från hagen var det iskallt och superfint! Imorgon ska han skrittas hur som helst, sen får benet avgöra vad han får göra resten av veckan.

Jobbade ju hela eftermiddagen och ja, det spårade ur om ma säger så..! Haha vid halv 5 var både jag och Louise helt galet trötta så ja, ingen bra men en ganska rolig kombo! ;)
Kom hem relativt tidigt eftersom jag fick skjuts till tunnelbanan.

Och eftersom det är onsdag är det veckns bästa tv-kväll! Bonde söker fru och Greys Anatomy! Det gjorde att det inte blev någon träning idag heller, men eftersom jag jobbat och gått med hästarna i typ 1,5 timme så får det duga!

Imorgon tar jag sovmorgon och åker till stallet på kvällen efter skolan. Orkar helt enkelt inte gå upp kl 5 ;)

image description


Fredriksbergs Joy

Idag är det 6 år sedan min fina lilla Joy kom till mig!
Känns rätt sjukt att det gått så många år sen jag fick min första ponny..

Jag sålde ju Joy till ridskolan för 2,5 år sedan, och de i sin tur valde att pensionera henne i somras - hon var ju trots allt 21 år. Dock vet jag att det inte riktigt blev som det var tänkt med hennes nya ägare (samma tjej som vi köpte henne av.), men det är en annan historia.
Jag saknar lilla Joy, men jag ångrar inte att jag sålde henne!


Dagens ridpass 29/11 2011

Var i stallet på förmiddagen idag, och eftersom vädret var helt ok så red vi ut en sväng.
Som vanligt så började han dumma sig första gången vi skulle vända höger (vänster är hemåt..), men vi redde ut det och sen var han snäll. Vi var ute i cirkus en timme och sen fick han äta lunch och gå ut i hagen :) Klaad heest!

Tog en powerwalk när jag kom hem och lite senare ikväll ska jag ut och springa! Om jag har gått min vanliga pw-runda tidigare under dagen så blir det hundra gånger lättare att springa på kvällen! Har alltid sån jäkla energi då hah ;)


Finisen fick inviga sin nya lädergrimma idag också.


När tiden blir lite knapp..

Ibland räcker tiden helt enkelt inte till. Imorse var jag i skolan vid 8.30 - hade lektioner till 14.40 - åkte direkt till stallet - var hemma igen vid 19.30 - snabb middag - ut och springa - hemma igen vid 21.30.
Bloggen blir satt lite åt sidan för tillfället, även om jag inte har så mycket i skolan så är det så mycket annat jag måste hinna med varje dag. Jag har en timmes resväg enkel väg hemifrån till skolan, 45 minuter enkel väg från skolan till stallet och en timme från stallet hem om jag åker kommunalt (20-25 minuter om jag får skjuts). Alltså sitter jag på bussen/tunnelbanan närmre två timmar varje dag. Utöver skolan och stallet så vill jag ju hinna med att träna också, och då får jag räkna med en timme. Eftersom jag oftast är hemma från stallet vid 19.30 så blir det rätt sena och långa dagar. Ni kanske förstår att tiden inte alltid räcker till?! Jag får vara glad att jag går i en väldigt slapp skola och knappt har något plugg!

Idag har jag iaf ridit Roynisen i ridhuset. Det var väldigt rörigt och Roynis känndes inte alls på topp. Jag red dock på lite intensivare än vad jag gjort sista tiden, eftersom benet faktikst blev märkbart bättre igår efter att jag hade ridit på ordentligt. Tillslut spännde han av och släppte efter, men vi kom lixom aldrig till något riktigt bra arbete. Men varken häst eller ryttare kan vara på topp jämt, alla har vi våra dåliga dagar!

Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen och rida ut om vädret är okej. Nu kommer vi ju till den där årstiden då vädret får styra och ställa alldeles för mycket. Vissa är ju duktiga och rider ut även om regnet vräker ner, men inte jag! Dessutom tror jag inte riktigt att hästarna uppskattar det heller.. Dampis var ju extrem när det gällde regn.. En gång stannade han i stalldörren påväg ut i hagen för att han kännde att det regnade.. ;)

Nu väntar sängen på mig! Är så himla trött hela tiden så det börjar bli dags att prioritera sovandet lite mer nu! Känns iaf skönt att jag är ledig från skolan tisdag, onsdag och fredag den här veckan, då får jag tid att ta igen mig lite!


På tuben!

Nu sitter vi på tuben på g hemåt efter en trevlig dag på globen! Fick med mig en hel del bra grejer från mässan och fick se en såå härlig häst i stjärnornas hoppning - Anders östmans De Niro häst! Uppdaterar er bättre imorgon och då ska ni även få se lite av årets fantastiska shopping :D
På återseende!


Klart hästen måste vara välmatchad..

..även i stallet (a)
Köpte ju ett nytt innetäcke åt Roynis idag som han kan ha under det tunnare innetäcket nu innan det blir så extremt kallt. Täcket var vinrött och jag ifrgasatte mig själv lite hur jag tänkte när jag bestämde mig för att ha ett vinrött täcke tillsammans med ett grönt?! Men det visade sig gå riktigt bra ihop, eftersom det gröna täcket faktiskt har en vinröd kant :D Haha, ibland känner jag mig nördigare än vanligt!

Step one - vinrött täcke

Step two - grönt täcke

and together :D


Bad update.se

Sista dagarna har jag knappt varit hemma, därav den urusla uppdateringen.
Igår var vi ju som sagt på globen och såg dressyren. Öppna träningen är alltid ganska rolig att se. Ungahästarna var mycket bättre än förra året, men det hade ju sina anledningar om man säger så. Jag såg dock inte alla, men av de jag såg så var ju Minnas Isac helt klart favoriten, tätt följt av Anna Svanbergs Tabasco.
Kyras clinic var ju helt klart höjdpunkten, även fast jag missade en del i början (mami och jag hängde i annexet hehe.. ). Det är nog få som kan förklara så tydligt men underhållande på samma gång! Hon kom faktikst med en hel del bra tips och råd som jag utnyttjade under dagens ridpass.
En del shopping blev det ju såklart.. hehe! Kommer ett inlägg imorrn eller på måndag när vi är färdigshoppade :D

Idag var jag och mami ute och övningskörde på morgonen och sen åkte vi till någon ny affär som har öppnat ute i Bromma. Det är en gigantisk sportaffär som även säljer ridgrejer. Dock brukar ju det vara mest värdelösa prylar, men här fanns det faktiskt en hel del bra grejer! Och eftersom jag inte kunde köpa något på Globen idag åt min häst så fick han ett nytt innetäcke därifrån.. hehe :D nej men det var faktiskt välbehövligt, för han tjocka är alldeles för tjock nu och det tunna är alldeles för tunnt, men nu blev det perfa!
Red lilla R i ridhuset idag. Eller vi började med att skritta en sväng ute och han var mer vild än tam.. Hej överskottsenergi!
I början av själva passet känndes han sådär, inte riktigt så sammarbetsvillig som sista veckan. Men han släppte efter och blev helt okej. Ska dock stryka mig från Lurbo nästa helg eftersom vi inte är helt 100 igång.
However så skrittade jag ut en sväng med Louise och Helge sen, och Roynis var helt crazy banana! Efter att jag höll på att flyga av två gånger så fick jag helt enkelt hoppa av och leda honom hem! Tror minsann det är någon som är väldigt piggelin ;)

Väl hemma igen blev det en springtur som vanligt, dock sa träningsvärken från igår ifrån lite.. Blir jobbigt när kondisen är på topp men benen är 14 km bakom.. ;)

Imorgon ska jag upp och rida Roynisen på morgonen innan vi åker iväg till Globen. Vi ska ju gå både på dressyren och kvällsshowen så då hinner jag ju inte ut till stallet på kvällen ;)


Min pärla i sitt nya pannband (a) :D


Globen dag 1

Förata dagen på globen - check! Vi var ju på den öppna träningen och clinicen imorse. Över lag tyckte jag att det mesta var bättre än förra året, och framförallt var kyra väldigt rolig att lyssna på! Självklart blev det en del shopping också, bland annat de två gobitarna på bilden nedan!
På kvällen var jag och mami på zumba på gymet och när vi kom hem stack jag ut och sprang! Därefter kunde jag välförtjänt ägna resten av kvällen åt idol!
Imorgon ska jag ut och övningsköra på morgonen och sen ska jag rida roynisen :) nu väntar sängen på min trötta kropp!


Stallet avklarat

Yes man, var i stallet vid halv 7 imorse och fixade allt och promenerade med roynis. Nu bär det av mot globen! Stora plånboken och bästa sällskapet är med, kan det bli bättre?? ;)


Pärlan <3


Sitter just nu på fotolektionen i skolan. Hade min egna kamera med mig idag, och när jag skulle ladda ur dagens bilder så upptäckte jag att det fanns massa bilder från hösten som jag inte laddat ur! Bl.a. så hittade jag denna bilden på min pärla!

Var i stallet på förmiddagen och red ut en sväng på min fina häst. Bortsett från att han testar mig som attan så var han duktig, och vi gick faktiskt precis den vägen jag ville till slut!

Nu är jag klar med dagens fotouppgift och ska snart bege mig hemåt. Snälla Maria klär på min häst inför natten så jag slipper åka tillbaka! Supersnällt! Ska ut och springa när jag kommer hem eftersom jag vaknade lite sent imorse hehe.. :D


Dagens ridpass 23/11 2011

Idag var Roynis inte riktigt lika mjuk och härlig som han varit senaste dagarna, men det var inte så illa som det varit tidigare. Vi joggar ju på som vanligt, men ökar intensiteten lite för varje dag. Det finns ju inte så mycket att skriva om ridpassen då direkt ;)
Jag var iaf riktigt snabb i stallet för att hinna springa en sväng när jag kom hem!
Imorgon börjar jag skolan först vid 13.30 så jag ska både hinna springa och åka till stallet på förmiddagen. Jag hade tänkt jogga Roynis i skogen imorgon så att han får komma ut ordentligt :)


Film: Dandy klubbtävling 2010

Här kommer en gammal film på mig och världens bästa lilla Dampis från vår allra första La tillsammans.
Det är våren 2010 och det är den första "starten" (det var bara en klubbtävling, men med riktig bedömning) vi gjorde efter Dampisens vinter-rehab. Totalt red vi ihop 67%.


Dagens ridpass 22/11 2011

Försov mig som vanligt imorse och vaknade sisodär 10 minuter innan bussen skulle gå. Men otroligt nog hann jag!! Var i stallet vi 10 och gjorde iordning lite snabbt och gick ner i ridhuset.
Roynisen känndes ganska bra idag, jag kräver ju inte så mycket av honom mer än att han ska komma loss och släppa efter. Hade snällsporrarna på och trots det lyssnade han helt okej. Joggade som sagt bara i alla gångarter med fokus just på lösgjordheten och att han skulle bjuda framåt. Men i det stora hela tycker jag han skötte sig bra.

Min lilla pärla hade dock ingen större lust att vara med på bild idag ;)

Dagens
Schabrak: vitt mias med brun kant
Lindor: Bruna Schockemöhle
Ländtäcke: Brunt Charlies

Film: Träning 4/11 2011

Här kommer två filmer från en träning för Emma i början av november. Eftersom ni tidigare har bett mig behålla orginalljudet på filmerna så har jag gjort det nu. Enjoy!
Konstruktiv kritik är alltid välkommet :)



Film: Farsta RV 11/11 2011

Här kommer alltså filmen från tävlingen i Farsta för lite mer än en vecka sen. Orkar inte skriva ut alla missar vi gör och bortförklara mig, jag tror ni ser själva vart vi missar, och framförallt sitter jag som ett as.. Hade så ont i magen under ritten så jag ville bara ha allt överstökat så fort som möjligt och tänkte inte så mycket alls.. Det märks även på vara sjukt slarviga vägar ;)


Dagens ridpass 21/11 2011

Jag har lite svårt att acceptera att vi nu närmar oss slutet på november.. Det är förviso superskönt och jullovet närmar sig med stormsteg, men det känns lite jobbigt att den här terminen har gått så sinnesjukt fort!
Slutade tidigare än väntat idag och hann hem och ut och springa innan jag åkte till stallet.
Roynisen joggade ju i ridhuset idag också men lite mer än igår. Överlag känndes han faktiskt ganska bra! Han var relativt mjuk redan från början och det går att rida på ett helt annat sätt nu på en gång. Vet inte om det är den lilla vilan som gjort sitt eller om det helt enkelt är så att vi har börjat hitta varandra ;)
Red på i trav och galopp i ca 25 minuter, och uppenbarligen har min häst tappat kondisen ordentligt på en vecka för han tyckte det var väldigt jobbigt! haha

Imorgon blir det ju också jogging i ridhuset, och eftersom jag är ledig så åker jag till stallet på förmiddagen och han får gå i hagen på eftermiddagen :)

image description


Dagens ridpass 20/11 2011

Jobbade ju hela dagen idag och var verkigen helt ensam hela dagen! Men det gick bra, är faktiskt rätt skönt att vara ensam också. Framförallt på morgonen, då kan man gå och pyssla och plocka lite som man vill när alla måsten är klara.

Red Roynisen när alla hästar var nattade. Joggade bara en kortis men han skötte sig bra. Det börjar bli mycket mer ridbart nu redan från början! Det är verkligen inte som att försöka böja en gärsgårdsstolpe längre, och det känns faktiskt väldigt skönt! red i cirkus 15 minuter och sen skrittade vi en kvart, så totalt var passet 45-50 minuter. Vi fortsätter jogga imorgon och om inget oväntat inträffar så planerar jag kunna träna igen om en vecka, kanske inte stenhårt men åtsminstone mer än bara jogging :)


Shit bananas!!

Imore började jag och mami med att ta en powerwalk på lite mer än en timme. Totalt tror jag att sträckan är mellan 8,5 och 9 km. Hade även ett par hantalar på ett kilo styck med oss som vi turades om att gå med. Det blev faktiskt mycket jobbigare! Dock var ju mamma inte lika snabb som jag höhö, så jag fick gå lite långsammare än vanligt ;)
Åkte ju till stallet sen och red på Roynisen.
När jag kom hem så drog jag på mig joggingskorna och sprang 5 km. Skojar inte att jag aldrig har haft en sån energi förut när jag har sprungit! Jag brukar bli trött när jag är vid Åkermyntan, alltså typ 10 minuter hemifrån.. Men idag hade jag ett mycket högre tempo än vanligt och blev inte ens trött! Spurtade dessutom upp för sista backen innan jag var hemma igen.
Är väl ganska nöjd med dagens träning ;) Imorgon vet jag inte om jag hinner med någon vanlig träning, men eftersom jag jobbar och alla hästar har vilodag så lär det ju bli ett par promenader ändå! Dock vet jag inte riktigt hur det ska gå.. Roynis ställde sig nämligen på min fot det sista han gjorde.. Den gör lite väl ont nu och jag kan inte röra på tårna utn att det gör stört ont..! Jaja, jag överlever! :)


Emme och Helge får stå för bilden!


Dagens ridpass 19/11 2011

Idag har jag ridit min fina häst efter en veckas ofrivillig vila.
Skrittade runt hagarna med Maria och Royne var väldigt pigg i början.. Han lugnade ner sig sen men var fortfarande väldigt pigg! Gick in i ridhuset och Emma kollade på honom när jag travade runt, men hon kunde inte se något och jag kände inget heller, bortsett från lite stelhet vilket inte är så konstigt när han har vilat en vecka.
Jag joggade ca 15 minuter och sen skrittade vi ut. Ska jogga såhär ett par dagar och succesivt öka på och hålla koll på benet så att det håller sig fint. Förhoppningsvis så hade han bara fått ett slag (av sig själv..).

Imorgon ska jag jobba hela dagen och sen jogga Roynisen lite!


Nästan helt bra!

Roynis är nästan helt bra nu, en liten liten svullnad precis vid kotan är förtfarande kvar, men i övrigt är benet helt normalt!
Vi skrittade ut runt Ensta idag. I tisdags när vi skrittade ut samma väg så mötte vi en stavgångare.. Mycket läskigt! Idag mötte vi precis samma stavgångare på precis samma ställe! haha! Men den här gången var jag beredd och bad henne hålla i stavarna när vi möttes. Roynis tittade lite men inte mer än så. När vi kom till ett ställe där det ligger typ en gammla bildel (?) så fick Royne flipp och försökte vända hem.. Då blev jag arg på honom på riktigt och sen skötte han sig bra resten av skritturen.

Imorgon blir det också skritt, eventuellt att jag provar att jogga honom om benet ser bra ut!


Så typiskt Royne..

Såhär gör han med sitt hö varje dag.. Jag tror minsann att någon föredrar när höt är blött.. ;)


Some serious kvällshumor!

Såhär roligt tycker fröken Grape det är med hemskrivning i Psykologi..



dags att återgå till psykologin.. Har gett mig fan på att skriva klart den innn jag går och lägger mig så jag lipper stressa med den imorgon!


Att lära sig sitta på stor häst..

Veronica om Helgmode..:
du som komer från ponny upp till stor häst har inte du några tips om hur man lär sig att sitta ned på stor häst när man kommit från ponny :P
Tycker det är väldigt skumpigt och känns som om man bara fladdrar runt där uppe på ryggen :P

Btw så är royne väldigt vacker och ni ser väldigt harmoniska ut tillsammans! :)

I början när jag red Roynis kunde jag inte sitta på honom för fem öre.. Var helt slut efter ett varv i trav och jag klamrade mig verkligen fast i sadeln för att inte trilla av. Men jag har helt enkelt vant mig! Helt ärligt så har jag inga tips, mer än att vänja sig liksom!
men jag håller helt klart med, det känns verkligen som att man bara fladdrar runt där uppe, utan någn styrsel öht!
Tackar!! :)


Mycket roar små barn..

Låter bilden tala för sig själv.. ;)


Oh, sometimes I get a good feeling!

Roynis är på gång nu! Benet var superfint idag redan när jag kom och höll sig så både innan och efter skritturen. Det är en knappt existerande svullnad kvar, but still. Så vi forstätter skritta iaf imorgon också.
Jobbade ju honom i skritten idag också och han skötte sig finemang. Vi tränade faktiskt en hel del på att göra halt och att han skulle stå kvar på tygeln när jag släppte med ena handen. När jag red lilla Jack på Vby för Annie så tränade vi ofta på det och det var riktigt givande. När vi sen kom in på tävlingsbanan och gjorde första halten och hälsningen så stod Jack snällt kvar på tygeln!


Såhär snygga var vi idag..!
Royne
Sadel:
Wellington Elite
Träns: Cheval med swarovskipannband och nosgrimman från Lyckås.
Schabrak: Beige med brun kant, Horze
Ländtäcke: Charlies
Lindor: Beiga
Paddar: Mias

Grape
Hjälm:
Lamicell
Jacka: HM
Handskar: Roeckl
Ridbyxor: Horselife
Strumpor: Kingsland
Ridskor: Hööks


Helgmode..

Intar helgläge nu efter dagens nationella prov i Svenska B! Jag tycker faktiskt provet var svårt.. Vi har ju fått träna på föregående års prov, och de var betydligt enklare än årets. Men nu är det bara den muntliga delen kvar innan mitt livs tråkigaste kurs (näst efter historia B..) är över!
Eftersom min lärare tyckte att vi skulle få lite kompledigt för att vi hade prov hela dagen idag så är morgondagens svenska inställd, och eftersom svenska är min enda lektion på fredagar så är jag ledig! Naajs! :D
Dock ska jag nog ägna dagen åt att plugga.. Har en inlämning i psykologi som ska in imorgon, talet till nationella i svenska ska skrivas och jag har sjuttioelva historiauppgifter att göra... Men sen blir det rätt lugnt ett tag!

Ska ta en liten powerwalk nu innan jag åker ut till stallet. Roynes ben hade varit nästan helt bra imorse, så det känns jätteskönt!


klaad cheey!

Jobbade ju som sagt hela eftermiddagen idag, och när Roynis kom in från hagen vid 13 såg benet ut ungefär som tidigare dagar (med undantg för igår kväll). Så han fick komma in och äta lunch och sen gå ut igen, och när han kom in vid 16 var benet superfint! Jag satte på en kylis iaf, i förebyggande syfte liksom.

När stallet var klart vid 17 gjorde jag iordning Royne, men eftersom det var bäcksvart ute så skrittade vi i ridhuset. Jag valde att skritta honom istället för att leda eftersom han skrittar på mycket bättre om jag sitter på.
Så vi skrittade en timme i ridhuset, lite väl enformigt kanske men vi kunde faktiskt träna en del också. Framförallt så tränade vi på att skritta rakt! Få saker är så sjukt svårt som att skritta just precis rakt fram med hästen helt rakställd och rakriktad. Jobbade ju honom även i skritten genom att variera formen en hel del. Faktiskt så måste jag säga att han vr ganska mjuk för att ha vilat sen i fredags!

Imorgon väntar Nationella i Svenska B hela dagen och därefter tänkte jag hinna åka hem och träna innan jag åker till stallet. Men ja, det beror lite på när jag blir klar med provet.
Vi fortsätter nog skritta den här veckan ut, men håller benet sig såhär fint kommande dagar så börjar vi nog jogga lite till helgen! Jag är så ridsugen så jag tro jag smäller av!!!


Mot la work!

Känns värt att jag åkte till skolan för att ha en lektion där vi kollade på film.. De andra lektionerna var, dagen till ära, inställda.. Men jag klagar inte! Nu bär det av mot stallet för att jobba em och skritta min fina häst. Benet var inte lika fint igår när jag var där på kvällen, men nu på förmiddagen hade det varit bättre men inte helt bra.


En tisdagsmorgon i november..

Som många av er vet så älskar jag att vara i stallet på morgonen. Tycker mycket bättre om att skritta ut på morgonen än på eftermiddagen, så jag tar faktiskt chansen att vara i stallet på morgnarna så ofta jag kan. Dock ser ju mitt schema ut som så den här terminen att jag börjar redan vid 8.30 de flesta dagarna och slutar tidigt istället. Men jag har ju faktiskt tisdagar och torsdagar som jag har möjlighet att åka till stallet tidigt! Det är få saker som är så härligt som en snäll häst på skrittur i morgonsolen!  


Mystur i solen!

Benet var mycket bättre idag, så det känns väldigt skönt!
Hade tänkt att vi skulle skritta runt ensta, och eftersom vi bara skulle skritta och han brukar sköta sig bra då så hade jag ju inget spö med mig. Vi hann inte skirtta mer än 5 minuter innan han fck för sig att han minsann inte skulle gå runt krönet.. Tillslut fick jag honom iaf att gå och då var han snäll tills vi mötte en stavgångare.. Då gör han precis samma sak igen! Sa åt honom ordentligt på skarpen och då vr det minsann inte så farligt längre.. Mongohäst!! Dock är det vid dessa tillfällen jag är glad att jag alltid har gramanen när vi rider/skrittar ute. Han är så satans smidig så han vänder verkligen på en femöring och läger av en liten brall!
Benet såg fint ut när vi kom tillbaka också, men jag ska ändå åka ut en gång till för att kyla och gå en sväng.



Inte kan man tro att halva november har gått!
Solen skiner och gräset är faktiskt fortfarande grönt på vissa ställen!


Ut i mörkret..

Benet såg bättre ut idag, och framförallt var det inte alls lika varmt längre!
För första gången i mitt liv har jag varit ute och gått med min häst i mörker! Har nog faktiskt aldrig gjort det förut. Jag har ju alltid haft turen att sluta skolan relativt tidigt på dagarna och därmen kunnat åka till stallet medan det är ljust. Men idag hade det alltså hunnit bli mörkt innan vi kom ut på promenad, så då åkte reflexerna på. Vi gick runt Söderbergs och runt hagarna tillsammans med Josephine och Laban och sen gick vi in i ridhuset och promenerade lite. Sprang även med honom i ridhuset och han visade minimal hälta, så det är ju stor förbättring mot igår!
Emma tyckte jag skulle skritta honom den här veckan (precis som planerat) och är det inte bra på fredag så får vi ringa kliniken. Så nu får ni hålla tummarna att det är helt bra inom några dagar så vi slipper åka in! :)

Imorgon ska jg åka ut till stallet på morgonen och skritta och åker sen tillbaka på kvällen så han får skritta en sväng till. Det blir så himla många timmar stilla i boxen annars.


Min nya sysselsättning!

Instagram!
Världens bästa Iphone-app!
För er som inte är så insatta så är det typ en bild-app där man kan ladda upp bilder, lägga på en effekt på bilderna och sen kan alla se dem. Man kan följa andra användare och se deras bilder osv. Låter skittrist, men folk lägger in så mycket bilder där som man inte får se någon annan stans! ;)

Så känner ni för att följa mig där också så heter jag, inte helt oväntat, karrogrape !


En bild "omgjord" i instagram!


Skit!

Hade ångrat mig gällande dagens uteritt redan innan jag åkte till stallet och istället bestämt mig för att rida ett lite lugnare dressyrpass. Antagligen skulle jag ju rida lektion imorgon och då ville jag ha honom lite genomriden tills dess.
Väl i stallet möts jag av en mullrande häst med ett tjockt framben.. Kult! Så istället för ett dressyrpass har vi gått och kylt och gått och kylt och gått och kylt.. Sprang även med honom och han var helt klart oren. Svullnaden gick ner en del, men inte helt. Han fick även stå med en "kylis" på i en halvtimme.
För att trösta honom lite fick han stå med lindade framben i natt och fick även på sig sitt tjocka innetäcke. Det är helt stört kallt nu så då var det dags att byta.

Förhoppningsvis har han bara slagit på sig i hagen igår när de sprang som tokar.. Så han ska få skritta nu tills svullnaden ger med sig. Har det inte gett sig inom en vecka så får vi helt enkelt åka in med honom, men vi ger det ett försök med lite vila.
Hoppas innerligt att det inte är något allvrligt, skadade hästar har jag haft nog med! Det är förvisso aldrig roligt med skadade hästar, men jag tycker allt att jag har gjort mitt på Ultuna redan ;)


Kylisen på..

Gullisen!


En vanlig dag för Mr Royal

Min häst har nog tyvärr inte världens roligaste liv, men jag tänkte dela med mig lite av hur en vanlig dag ser ut för honom!

06.00 - Uppstigning! Frukosten (bestående av 2 kg hösilage och 1 kg havre) serveras.
07.00- 10.00 - Royne roar sig med att göra sånt som varken personalen eller matte uppskattar, som t.ex. kasta ner alla täcken på golvet och ha ner vattenhinkarna (som jag dock har kommit på en fantastisk lösning till så att de numera sitter fast!). Har man otur så stängs boxfönstret för att personlen tröttnar på att hänga upp täckena. En hel del gnäggningar brukar han bjuda på också, framförallt när extramten görs irodning!
10.00 - Påklädning och dags att gå ut i hagen. I hagen kan man roa sig med att hoppa och skutta eller att rulla sig i leran, allt som matte inte uppskattar är roligt!
13.00 - Intag och dags för lunch (bestående av 1 kg hö och 1/2 kg havre). Den hungriga hästen har ofta bråttom in för att vara säker på att ingen annan bråkig häst ska äta upp hans lunch!
15.00 - Halmdags! Trots att herrn egentligen inte är jättefötjust i halm så äter han det, mat som mat lixom?!
ca 16.00 - Grape anländer och möts av en mullrande gnäggning och lerig häst! Då ska det ridas, mockas, ryktas och putsas.
17.00 - Dagens bästa måltid - extramaten som består av betfor, mineraler, foderjäst och SuperCondition.
19.00 - Middagsdags (3 kg hösilage och 1/2 kg havre). Förhoppningsvis är matte färdig med allt och kan åka hem. Oftast har hästen varit snäll och duktig och bjuds då självklart på en morot eller två! :)
20.00 - Sleeptime! Ska man upp tidigt måste man gå och lägga sig tidigt också!

Som sagt så lever min häst nog inte världens roligaste liv eftersom han står inne så pass mycket, men eftersom det är många hästar som ska dela på få hagar (paddockar) så får det helt enkelt bli så! Och släppa ihop honom med ett haggäng vågar jag inte ännu, han har nämligen aldrig gått med andra hästar. Men han verkar trivas rätt bra ändå, och det är det viktigaste!


Bushäst..

Den här dagen har ägnats åt hard work work! Började ju kl 6 imorse och mådde pyton hela morgonen, men det gick över framåt lunch tack o lov!
Var ju ensam fram till 12 då Louise kom, och faktiskt måste jag erkänna att det vr ganska skönt att vara själv på morgonen. När stallet var färdigt vid 9 kunde man gå runt och pyssla lite för sig själv fram tills dess att hästarna skulle in vid 10.
alla hästarna hade vilodag idag, så jag har skrittat ett par vändor kan man säga.. När jag var inne på häst nummer tre, vilket var Royne, som skulle skrittas så var jag ganska stelfrusen trots att jag hade långkalsonger under ridbyxorna, fleecetröja och dunjacka..
Royne var iaf ett riktigt pain in the ass idag.. Började redan efter fem mnuter och försökte vända om när det kom en bil. Vi fick tillfälle att träna lite skutt upp och ner ur diken och annat nödvändigt.. Men jag har kommit på att det gäller att bråka lite med honom, för då blir han snäll! Är han bara lite tittig så att man inte kan bli arg på honom så går han och är lite halvt på tårna hela vägen. Får man dock bråka med honom så blir han snäll!

Imorgon ska vi nog rida ut om det inte är alltför äckligt väder, då väntar vi till på tisdag!

Min Babe <3

Dagens skrittoutfit ;)
Schabrak: Lattefärgat med brun och vit kant från Horze
Benskydd: Back on track arbetsdamasker fram, strykkappor från Jacson bak
Täcke: svart med lila kant från Hööks
Sadel: Wellington Elite
Träns: Cheval med guld-silvrigt swarovski pannband


11/11 2011 Tävling Farsta Rv

Gårdagen skulle ju vara ett magiskt datum, men jag vet inte  riktigt om jag kunde hålla med om det.. Jag var galet otaggad på tävling, mami kom sent till stallet så jag fick stressa häcken av mig för att ha allt klart när vi skulle åka och bara tanken av att jag skulle gå upp kl 5 nästa morgon fick mig att vilja åka hem och sova istället!
Det är tur att jag har världens snällaste häst som inte bryr sig om att han fick stå säkert 40 minuter i transporten eftersom vi kom lite tidigt (det var mindre trafik än vad vi räknat med). Han står där snällt och väntar, tittar ut och äter lite emellanåt.
Fick lite brådis när vi skulle göra iordning eftersom det inte var fast starttider och domaren hade tagit nästan 10 starter första timmen.. Men vi fick till en ganska lagom lång framridning ändå. Jag vill ju rida fram länge eftersom han behöver tid på sig att komma igång och få ta en del skrittpauser. Mot slutet av framridningen fick jag så ont i magen att jg hade lite svårt att rida, så då blev det mycket arbete i skritt med tt få honom loss och mjuk i sidorna.
När jag skulle in på banan vr det någon som tyckte det var lite läskigt.. Modiga hästen..! Men tillslut kom vi in och väl på plats travade han faktiskt super! Inte tittade han någonting heller, vilket definitivt är framsteg från förra helgen ;)
Själva ritten känndes helt okej! lite kommunikationsmissar här och var, bl.a. i skritten och i upptagningen från galopp till trav. Jag red lite slarviga vägar, skolorna blev inte toppenbra och han var lite låg i formen i galoppen, men det sistnämnd känns som ett lyxproblem eftersom vi, enda sedan han kom, har fått jobba med att sänka honom då han gärna spänner sig och blir hög i nacken! Så det är ju definitivt lättare att plocka upp honom än att sänka honom.

Det roligaste var faktiskt när jg gjort sista halten och publiken applåderade - då berättade min häst för alla i ridhuset att hn vr där och att han var nöjd med sin insats med en härlig gnäggning! Ibland är han alldeles för gullig för sitt eget bästa!
Jag är iaf nöjd med ritten, det är mycket som behöver förbättras men vi har utveckalts väldigt mycket på kort tid! För tre veckor sedan kunde jag inte ens rida min häst på tygeln ;)
Totalt red vi ihop 60%, vilket jag tycker är bra med tanke på att den domaren inte är känd för att vara så generös med poängen!

Roligt var också att även Linnea och Eva från stallet var där och tävlade! Eva vann med sin fina Gaidon och Linnea kom två med fina Rachman! Superkul!

Tyvärr blev det inga bilder från tävlingen eftersom det bara var jag och mamma som åkte och mai är ingen stjärna på fotografering ;) Men jag tog ju en snygg mobilbild igår som jag får bjuda på idag igen!

image description


På g hem!

Nu är vi påväg hem från stallet! Tävlingen gick helt okej! Lite kommunikationsmissar, men det får man väl räkna med ännu så länge. Fick ändå 60%, vilket jag tycker stämmer överens med min känsla :)
Nu ska jag hem och sova så jag orkar gå upp vid 5 för att åka och jobba.. Mår pyton kvällen till ära och vet inte riktigt hur jag ska överleva morgondagen.. Men men, det får gå som det går!


Hoppsan...

Hade visst 68 missade samtal när jag vaknade vid 20 över 8 imorse..
På något underligt sätt hade jag lyckats lägga en kudde över telefonen och hörde alltså inte när det ringde. Så när jag väl vaknade var det ju ingen mening med att åka till skolan eftersom jag började halv 9 och slutade 10. Jag skulle ha kommit dit typ halv 10.. Så istället har jag pluggat en del hemma nu på morgonen. Ska fortsätta en stund till innan jag gör klrt allt inför tävlingen och åker ut till stallet :)


Dagens ridpass 10/11 2011

Vissa dagar planerar man bättre än andra.
Försov mig två timmar imorse. Skulle egentligen gå upp vid halv 7 och plugga religion inför dagens prov, men jag vaknade först vid halv 9.. Provet gick iaf bra eftersom jag hetspluggade på tunnelbanan!
Efter provet hade jag en 2 timmar lång håltimme som borde ha spenderats med pluggande. Men eftersom det är så värdelöst tråkigt så sitter jag istället här nu med en hög av uppgifter som ska lämnas in närmsta dagarna. Good work Grape!

Kom iaf till stallet bra mycket tidigare än väntat eftersom jag var klar med det som skulle göras under sista lektionen.
Red Roynisen på en gång som fick gå ett ordentligt pass idag. Han känndes faktiskt helt okej i början. Vi inledde passet med att träna galoppfattningar från skritt på rakt spår. Lättare sagt än gjort.. Vänsterbogen är ju ständigt på vift och piloten har nog alzheimer eftersom hon aldrig kommer ihåg att hålla reda på den där förbaskade bogen! Men vi får till det bättre och bättre, och det är ju alltid en fördel.

Galoppen känndes överlag toppen idag, mendan traven var svår. Vet inte om det är jag som gör fel eller om det är något som tar emot hos min lille häst, han föredrar nämligen att galoppera när matte försöker rida i trav.. Men efter en liten tillsägelse ("snälla Royne, kan vi inte springa lite i trav?" "kommer inte på frågan!" "Snälla?!" "Okej då" - ungefär på den nivån är det när jag ger min häst en tillsägelse..) så lyssnade pållis och sprang snällt i trav. Skolorna blev sisodär, så där har vi verkligen något att träna på i vinter!

Totalt blev passet (inklusive fram och avskrittning) 1h och 20 minuter, men vi pausar ju rätt mycket under tidens gång också.

Imorgon är det tävling som står på schemat (eller ja, först ska jag ju till skolan och ha en lektion precis som varje fredag). Har inga förväntningar alls, vi är ju trots allt bara ute för att träna. Förhoppningsvis är han inte lika pigg den här gången och vi kan hitta en lite bättre spänningsnivå hos honom!


Gullig är han iaf! :)


Dagens ridpass 9/11 2011

När jag kom till stallet idag stod min fantastiskt modiga häst i ett hörn i boxen och var fullständigt livrädd.. Det var ju klippning pågång i stallet..! Sålänge de har stått på den främre uppbindningsplatsen när de klippt hästarna i stallet hr det gått bra, men idag hade de ställt sig på platsen tanför honom. det uppskattade inte min lilla prins om man säger så!
Väl inne i ridhuset känndes hn lite trött, men det är kanske inte så konstigt om han har stått på helspänn hela eftermiddagen!? Jag vågade inte trycka på honom så mycket som jag egentligen behöver eftersom det var så halt i ridhuset idag (djupharvat + vattnat), men trots det så blev han ganska fin. När jag inte får igång bakkärran ordentligt brukar det ju resultera i att jag inte kan få honom att arbeta i en rund och låg form, men idag lyckades vi faktiskt ta oss dit ändå. Känns skönt att jag börjar komma på honom mer och mer nu.
Det blev dock inget jättehårt pass eftersom han känndes lite trött. Imorgon blir det lite trimmning igen och på fredag är det tävling!


Dagens;
Kandar: Hööks
Pannband: Ingen aning, fått det av Maria!
Sadel: Wellington Elite
Schabrak: Horze
Skrittäcke: Charlies Häst och Hund
Lindor: Sjöhagen I guess (fått dom också av Maria!)


Vintern är välkommen!

För första gången någonsin längtar jag efter vintern (påminn mig om att jag faktiskt har skrivit det här en vecka efter att snön har kommit och jag har tröttnat på vinterjackor och kyla..)!
Jag hatar egentligen allt som har med vintern att göra - stora och tjocka vinterjckor, hästrana måste klippas och ha en miljon tjock täcken, det är halt och man kan inte längre springa till bussen. Vad är det då som gör att jag faktiskt längtar till vintern?
Jag är så otroligt motiverad till att träna träna träna med min fina häst! De tävlingsstarter vi har gjort nu i höst (och kommer att göra innan året är slut) är endast för att jag ska lära mig hur han beter sig på banan så att vi har ett litet hum om vad vi behöver träna på inför vårens tävlingssäsong. Det är verkligen så roligt att rida just nu och jag är verkligen taggad! Jag har en helt underbar häst som kommer kunna lära mig så mycket - jag ska bara komma på hur han fungerar.

Planen för vintern är att vi ska åka iväg på så många programridningar som möjligt. Bl.a. ska vi åka till Fia på Lejondal och träna program. Jag red ju för Fia på Vällingby hela förra året och min mamma rider fortfarande för henne. Så vi har redan checkat läget och det var helt okej att komma! Fia är ju domare också, så det är verkligen perfekt att kunna få lite tips och råd hur en domare ser på saker och ting. Sen har jag också tänkt kolla om jag kan få komma till vällingby med Roynis någon gång i vinter för att träna på att åka bort liksom. Jag måste ju helt enkelt lär mig att rida honom på bortaplan också, lära mig att hantera honom när han blir sådär makalöst pigg och taggad!

Såhär motiverad har jag nog aldrig varit inför en vinter!!
Hur ser ni på den kommande vintern? Bara en hemsk och omotiverande årstid eller en möjlighet att kunna träna massvis inför kommande säsong?!


Stockholm Horse Show närmar sig!

Det är mindre än en månad kvar tills det är dags för Stockholm International Horse Show att inta Ericsson Globe!
Och enligt traditionen ska vi såklart dit! Tror jag gick första gången när jag var typ 9, och sen dess har vi varit där varje år.
I år ska jag gå med Frida, Carro och Erica på fredagens clinic och på söndagen följer även våra mammor och Pellen med för att se dressyren och avslutningsshowen. Vi dissade dressyren på lördagen eftersom det egentligen bara är ponnyerna som är roliga att se då. Grand Prixn blir så enformig tillslut, och då är det ju roligare att se söndagens kür! Dessutom är det första gången som jag ska gå på söndagens kvällsshow!

En inköpslista är förståss påbörjad.. hehe! Har ju mer än någonsin att handla iår. Mami och jag har faktiskt försökt att köpa så lite som möjligt till Roynis innan Globen just för att man kan hitta en hel del till fyndpriser på mässan. Så han har bara fått det allra nödvändigaste ännu så länge.

Tänkte iaf dela med mig av min inköpslista. Det kommer säkert tillkomma en hel del grejer innan det är dags..
Till Royne:
* Ylleskrittäcke från Mias med en utskurning för skänkeln
* Benskydd att rida med hemma och tävlingsskydd
* Lindor (Lila och gråa, kommer säkert komma hem med massa andra färger också..)
* Pannband med två rader lite större stenar
* Tävlingsschabrak
* Tjockare fleecetäcken alt. ylletäcken
* Transportskydd
* Lädergrimma
* Träns (för tillfället blandar vi lite härligt mellan silver och mässngspännen.. )

Till moi:
* JW ridbyxor (har gått och spanat på dom sen förra året..)
* Fodrade ridbyxor
* Thermo ridbyxor
* Handskar både vanliga och tjocka.
* Jodphurs (mina är helt utslitna efter sisodär 4 år i stallet..)

Hästen har ju definitivt större behov av nya kläder än hans ryttare.. Så vi får väl se hur långt pengarna räcker i år ;) När jag var yngre började jag alltid spara pengar under sommaren för att kunna handla på globen, men då köptes det mest grimmor och lindor för pengarna :)

Antar att det är fler av er som ska dit?! Isf vilken dag ska ni gå?


Shoppingen 2009.. Då hade jag ju faktiskt ocks ny häst som behövde massa nya saker! :D


Dagens ridpass 8/11 2011

Eftersom det är tisdag, jag är ledig och ridhuset stänger vid cirkus 14 så åkte jag till stallet vid 10 imorse.
Gjorde iordning R lite snabbt och skrittade sen ut en sväng. När vi kom upp mot ridhuset igen så kom vi från andra hållet än vad vi brukar, och där är det ny sand utlagd.. Mycket läskigt så min modiga lilla häst.. Han försökte vända om och skuttade sen hela vägen ner förbi trailerparkeringen och utebanan och backade upp på gräsplätten.. Det slutade med att Emma, som red på utebanan, fick gå före oss bort till ridhuset..! Mongohäst!

Själva ridpasset gick, trots den något spända inledningen, helt okej. Tränade mest på att göra de enkla bytena raka. Framförallt när jag ska fatta högergalopp så tappar jag bort vänster bogen totalt.. Den lever sitt egn lilla liv och jag har lite svårt att hålla ordning på allt samtidigt. Men tillslut fick vi till en del enkla byten som var riktigt raka och fina!
I traven känndes han lite matt. Inte för att han har världens power i vanliga fall, men idag var den mattare än vanligt. Dock är det inte ovanligt eftersom det är dagen efter vila och då brukar vi behöva lite tid för att hitta tillbaka dit vi avslutade det senaste träningspasset.

Imorgon ska han få springa lite fint i ridhuset igen. Det blev mycket dressyr de här senaste veckorna, men vi tävlade ju i söndags och ska tävla igen nu på fredag. Så tyvärr hinner vi inte med någon uteritt den här veckan, men nästa vecka ska vi minsann ut och rejsa i skogen igen!!

image description


Det ska vara roligt att rida!

När jag fortfarande hade ponnyerna (låter som att det är en evighet sen, men det är ju inte ens ett halvår sedan Frida åkte..) så kunde jag ibland känna att det inte var jätteroligt att rida. Det var svårt och jag visste inte hur jag skulle reda ut problemen själv. När jag red lektion gick det oftast bra, och då undrade jag varför jag ens tvivlade på om det här var min grej! Missförstå mig inte, jag tror de flesta av er har fattat att jag verkligen älskade både Dandy och Frida! De var mina allra finaste vänner och jag vet inte vad jag hade gjort utan dem! Men det var så svårt, och jag hade så svårt att hitta motivationen varje dag.

Efter allt som hände i somras, både sånt ni vet och sånt ni inte vet, så ändrade jag hela min livsinställning.
Idag tänker jag att varje dag är en ny utmaning och jag har gett mig fan på att klara av det! När jag bara ger utmaningen lite tid så lyckas jag i 9 av 10 fall lösa problemen, även själv. Plöstligt är det extremt roligt att rida varje dag! När jag lämnar ridhuset längtar jag redan till nästa dags ridpass! Det är verkligen så himla roligt!
Det är precis den här känslan jag hela tiden vill uppnå - att det är kul! Är det inte roligt att rida så ska man kanske inte utsätta varken sig själv eller hästen för något som bara skapar irritation och osämja?!


Mannen i mitt liv - hästen som gör att jag går upp varje morgon och åker till skolan för att sen få avsluta dagen i stallet!


Vilodag

Eftersom det var tävling igår blev det ju självklart vilodag idag, men dum som jag är så åker jag hem efter skolan eftersom jag slutade så tidigt.. Hade jag varit smart så hade jag åkt direkt till stallet och gått med R medan det var ljust.. Istället fick vi promenera nästan en timme i ridhuset.
Idag var han dock ingen pigg och livlig häst.. Det såg ut som att han skulle somna vilken sekund som helst, och om det beror på trötthet eller att han var extremt uttråkad kan jag inte svara på ;)

Imorgon blir det en liten genomkörare iaf. Han kommer säkert vara hemsk att rida, men det ska vi ta oss igenom!


Bild från igår, vill ni se fler??


Tävling Täby 6/11 2011

Som sagt så var vi ju i Täby och tävlade idag. Roynis var sjukt spänd på framridningen.. slängde sig vid läktaren varje gång vi red förbi. Dock tycker jag att jag fick honom att ge efter ganska bra, han blev rund i formen och lätt i handen, men satan vad pigg han var! Bl.a. i en travöppna så drog han gärnet framåt, fortfarande i trav och i öppna, men i världens fart! Tror jag vet någon som ska få jobba ordentligt i veckan..!

När jag skulle gå in på banan blev han jättespänd och passagade in.. tur inte en viss överdomare såg det.. ;)
Red runt inne på banan och han stirrade på varenda blomma.. Och så precis när jag får startsignal så går överskottsenergin lite över styr och han börjar hoppa på stället. Inte så som han gör när han blir dum, utan mer åt det busiga hållet den här gången! Ni kommer se det i filmen sen.

Vi hade en del väldigt grova missar i programmet, bl.a. så galopperade vi ur halten, genom hela första öppnan och halva travvolten. Därefter red jag fel och missade halt - ryggning och när jag väl gjort det så fick jag inte fram honom efter ryggningen. Sen gick det desto bättre fram till skrittövergången då han blev lite skrämd. Därefter flöt det på bra utan några jättestora missar! Känslan i galoppen var faktiskt väldigt bra, han var lätt och fin i handen. Missarna drog ju ner rätt mycket eftersom vi missade på koeffarna och så blev ju helhetsintrycket sämre. Men när han väl gick så känndes han verkligen superfin, väldigt ridbar! Totalt blev det 57%.
Jag är nöjd med stora delar av ritten, men för första gången så tycker jag inte riktigt att bedömningen stämde överens med ritten. Domaren drog ner på det som var dåligt, men hon vågade inte berömma det som var bra. Men men, vi tränar på och kommer igen!
Faktiskt så har jag honom hellre såhär pigg och nervig än att han ska sega ihop (jag har haft nog med såna hästar..). Jag ska bara lära mig att hantera honom när han är på det här humöret!


Visst har han blivit lite smalare trots allt?! Och gullig är han :)
Konstruktiv kritik uppskattas också!

Haha en liten förklaring!

Elin om Film: Royne träning 111104:
Det andra klippet som du har i din "videofyme" heter "tränig royal" . Men samtidigt så visar du din utrusting och du säger att "man kan inte se min ponny för han står lägnst bort i hagen." Men du har ju inte en ponny längre? Jag förstår inte riktigt..? Tycker du att det namnet passade på videoklippet? Och varför säger du i videoklippet att du har så mycket pengar och skryter, det är väl din mamma som har pengar och inte du?

Haha ja jag får väl förklara mig ordentligt här då..! Det är nämigen så att när jag skulle ladda upp filmen från träningen så råkade jag välja fel film. Den där fantastiska filmen som råkade bli uppladdad spelade jag, Frida och Erica in förra sommaren. Vi driver som attan hela filmen igenom! För det första så pratar jag inte alls sådär spydigt i verkligheten och för det andra så hittar jag på mer än hälften av vad som sägs!
Och när det gäller pengar, märken och "det tänker jag inte säga för jag vill inte att någon annan ska köpa likadan" så är det dressyrmupparna vi driver med. Vet inte om ni minns det, men förra sommaren så (tyckte iaf vi) försökte de framstå som två pengarträd. De hade bara saker från dyra och fina märken och ville inte berätta vilket märke ett visst schabrak hade eller vart det kom ifrån för de ville inte att alla skulle ha likadant! Vi tyckte att de var urlöjliga! Dock tycker jag att de har bättrat sig enormt och har inte alls samma uppfattning längre.
Vi hade iaf sjukt roligt när vi spelade in den där filmen, det var sånt vi roade oss med på onsdagskvällar innan vår ridlektion!

Så ja, ta hela filmen med en nypa salt om man säger så ;)

Helt slut!

Är helt slut efter den här dagen.. Var uppe i vby stallet vid strax efter 6 imorse eftersom mamma skulle hjälpa till med förberedelserna inför tävlingarna. Passade även på att få håret uppsatt av dounat-proffset annelie!
Roynis gick ju MsvC:1 i Täby. Det började inte jättebra med galopp genom iprincip halva travprogrammet.. Men i galopprogrammet känndes han riktigt fin! Dock vet jag inte riktigt om jag håller med om domarens bedömning i just galoppen, men what to do! Vi tränar på och kommer igen!!
Kommer ett lite mer detaljerat tävlings inlägg ikväll eller imorgon, och film också OM NI VILL SE?? Och den här gången lovar jag att lägga ut den om ni vill det haha!


Ponnytävling!

Ägnade hela förmiddagen åt att hänga på bästa Vällingby för att kika på när ponnytjejerna tävlade och träffa alla underbara människor!
Alla fyra vällingbyare var jätteduktiga. EllenV red sin allra sista tävling på Brolle (sin sista ponnytävling öht eftersom hon också är 18 i år), och enligt traditionen kom hon trea..! Dock bara i första klassen, i andra klassen blev hon tvåa!
Känndes faktiskt jättekonstigt att själv inte vara med och rida.. Jag har ju alltid varit flitigast av alla och startat minst två hästar varje tävlingshelg. En påsktävling startade jag faktiskt sex klasser på tre olika hästar under två dagar med feber.. Det var väldigt roligt, men extremt jobbigt!
Idag fick jag nöja mig med att vara expert från läktaren..! Haha man är verkligen världens bästa ryttare från läktaren och klarar minsann av varenda ponny därifrån.. ;)

Fotade inte så jättemycket idag, men några bilder blev det allt! De kommer upp senare, så länge får ni två bilder på fina EllenV och Brolle Jr.



Film: Royne träning 111104


Eftersom det tidigare har efterfrågats film där man hör vad Emma säger så filmade jag med iPhonen från kameran, eftersom ljudet försvinner när jag för över filmerna från kameran till datorn. Dock blev ju filmen minimal och man måste höja ljudet en del för att höra..
Här får ni iaf se att vi inte heller är perfekta, det finns mycket kvar att jobba på!

Dagens ridpass 5/11 2011

Royne var riktigt duktig idag! Jag kunde iprincip örja rida där vi avslutade igår, vilket känndes väldigt skönt. I början var han ju såklart inte jätterolig, men det var ändå bättre än vanligt. Jag har ju hittat ett sätt som har fungerat bra nu för att han ska släppa efter redan i skritten.
Red i ca 35 minuter i trav och galopp, lite skolor i trav som gick riktigt bra och enkla byten som blev superfina! Ville inte rida honom trött, så vi avslutade när han känndes riktigt fin.
Sen väntade ett ordentligt bad för Mr R och putsande av alla prylar.

Är riktigt taggad inför morgondagen! Går han så bra som jag vet att han kan så ska det nog kunna gå bra. Så nu får ni hålla tummarna för att min pärla sköter sig. Man ska aldrig ropa hej.. ;)

Tävling imorgon med bästa bästa <3


Naaeej..

Ljög lite för er förut.. Orkar faktiskt inte ladda in filmen nu så det får bli imorgon istället.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bums i säng så jag orkar gå upp strax efter 5 imorgon bitti..

Natti!

Dagens ridpass 4/11 2011

Royne inledde inte dagens träning med att vara någon stjärna.. Han är ju alltid lite jobbig i början, men nu när han börjar blir så fruktansvärt pigg så är han inte bara stark längre.. Han tar bettet och älgar på framåt. Men han får faktiskt hellre vara så än att han är seg!
Vi började som vanligt med att bara få igång bakkärran, och när han släppte efter i fram och blev kvick i bakbenen så blev han ganska fin. Då tränade vi lite på det där att han skulle ta sidförande skänkeln.. Som idag faktiskt gick över förväntan! Vi varierade öppnor och slutor med skäneklvikning. Skänkelvikningarna funkar jättebra som "tillrättavisande" när han inte tar sidförande skänkeln. Tillslut så fick vi faktiskt till slutorna bra! Slutorna är ju svåra, men som sagt så blev de bra idag.
Vi avslutade med att rida igenom programmet inför helgen. Först gick det inte alls bra.. Det blev galopp efter halten och sen red jag fel, så vi började om istället. Då gick det mycket bättre. R gjorde faktiskt allting så bra han kunde, men jag red slarvigt och hade inte riktigt koll på vart jag skulle. Framförallt känndes galopp programmet riktigt bra! Bra flyt, bra tryck - överlag väldigt bra!

Är nöjd med passet och framförallt med att vi fick igenom allt ordentligt. Början var ju katastrofal, men vi lyckades få det till något bra!
Mamma filmade så ni ska få en liten film sen om ni vill?! Haha den här gången har jag kollat igenom filmen innan så att det inte ser totalt fördjävligt ut!

Imorgon ska han få gå lite lätt dressyr och sen väntar ett ordentligt bad. Jag ska vara i stallet i v-by kl 6 imorgon bitti.. Det är ju ponnytävlingar där så jag ska kika på första klassen och sen åker jag ut till Hogsta :)

Filmen kommer om ett tag, promise!

Fredag morgon..

Eller morgon och morgon, klockan är snart ett..
Har spenderat den här förmiddagen med att träna och plugga. Är nästan helt färdig med religionsfrågorna och har börjat med psykologin. Då är det bara en jäkla massa historiauppgifter och talet till nationella i Svenska B kvar.. Kult!

Ska åka ut till stallet om cirkus en timme. Roynis ska gå lektion idag också och förhoppningsvis så kan mami filma!
nu ska jag plugga färdigt och sen blir det stallet! Återkommer ikväll :)


Myshäst..

Borstade av täcket igår för att det inte ska vara så himla äckligt när det ska läggas på på morgonen. Dock spelade det ingen roll.. min häst kom in och var precis lika snygg idag..!

Det är min häst det ja...
<p>Mm gosigt..</p>
Lera i pannluggen hade han också.. och min häst som inte gillar att bli borstad i huvudet..!


Vilodag

Som sagt så var det vilodag idag, vilket innebär en promenad. Gick i sisodär 40 minuter och Roynis var sneel heest :)
Jag tycker det är viktigt att hästarna får röra på sig även när de har vilodag, iaf när de går så lite i "hage" som hästarna hos oss gör. Dels för musklernas skull, men också för hästarnas mage! Dandy fick alltid kolik om han åt havre men inte rörde på sig..

Imorgon är det lektion som gäller! Mami ska få se hoom gå lektion för första gången och ska även filma lite. Så om det går bra kanske det kommer en liten film ;)


Dagens ridpass 2/11 2011

Vissa dagar är man glad att man tror sig ha en porslinshäst och klär på den benskydd, boots och det ena täcket framför det andra när den ska gå i "hagen". Framförallt det sistnämnda..
Vid ca 14.20 skulle jag skritta ut en sväng på Fanelia. 15.00 skulle Royne vara framskrittad för lektion.. Två timmar tidigare hade han kommit in och sett ut som ett enda stort lerbad! Tack gud för att jag, trots en del övervägande ("för min häst rullar sig faktiskt inte.."), bytte till halstäcket för någon dag sedan!
Även fast han hade haft halstäcket på sig så var ju alla kroppsdelar som inte var skyddade av täcket genomleriga.. Hur jag hade tänkt jag skulle hinna då vet jag inte riktigt.
Tack och lov löste det sig eftersom Emma också var lite sen, så jag skulle inte vara framskrittad fören vid 15.20.

I början av passet var han riktigt jobbig. Hängde sig i handen och var allmänt stel i sidorna, men jag hade en sjuhelsikes fart redan från start! Efter lite jobb blev det bättre, och jag vet ju vad jag ska göra men har svårt att komma dit själv. Vi började med att göra "hastiga" (vet inte riktigt vad jag ska kalla det) tempoväxlingar i galopp - alltså 5 språng riktigt ordentligt framåt och sen har vi i princip ett språng på oss att komma tillbaka till en mer samlad galopp. På så sätt får jag verkligen igång bakbenen på honom och han blir lättare i handen. En annan sak som fungerar väldigt bra på min käre häst är att rida i förvända galopp på fyrkanten och ställa åt båda hållen, eftersom jag då får med mig bogarna som annars gärna är ute på vift.
Vi börjar även få ordning på övergångarna från galopp till trav!

I travarbetet jobbade vi med skolorna. Öppnorna börjar gå från helt okej till bra, men slutorna är fortfarande väldigt svåra. Så idag testade vi med att rida höger öppna i vänster varv, för att sedan ställa om till vänster sluta (och likadant fast tvärt om i andra varvet). Då fick jag med mig rumpan utan att han tappade bjudningen.

Överlag känndes han fin, om än lite stark. Men han får hellre vara stark och ha bjudning än lätt i handen och släpa benen efter sig!
Imorgon är det vilodag som gäller så vi ska ta en promenad.


Dagens ridpass 1/11 2011

Var ute i stallet imorse och red Roynisen en sväng. Hade tänkt rida en sväng ute först och sen i ridhuset, men jag hade lite ont om tid så då fick han nöja sig med ridhuset.
Red med "snällsporrarna" (30 mm rundade, rider vanligtvis med 25 mm med slät trissa) och faktiskt så gick det bättre än väntat! Han brukar bli så himla seg när jaga har de sporrarna, men idag var det bättre!
Red inte särskilt hårt, 40 minuter lösgörande och tillslut släppte han efter finfint!

Vid 12 lastade vi in honom i trailern och åkte mot Vällingby, eftersom hovslagaren skulle komma dit. Roynis stod som ett ljus medan han skoddes. Anledningen till att vi åkte till vällingby var för att hovslagaren inte skulle hinna komma ut till oss också, och Royne behövde verkligen skos NU! Men R är ju så snäll att ha med sig, lättlastad och står stilla när man håller på med honom så det är ju inte jobbigt att åka iväg med honom!

Imorgon ska jag jobba och rida lektion! Blir la kalas de va!
Nu ska jag träna och sen ska jag möta upp min vän Rebban för some serious biotittande! ;)


Royne på Vällingby!

RSS 2.0