Dagens ridpass 28/10 2011

Roynis fick gå lektion för Emma idag och under uppvärmingen känndes han faktiskt helt okej!
När vi fått upp fartn och igång bakkärran fick jag lägga upp stigbyglarna för att komma ner bättre i sadeln. Jag lutar mig ju gärna bakåt och släpper sittbenen åt det hållet.

Själva träningspasset inleddes med skänkelvikningsarbete. Min kära häst är ju lite lat i vissa lägen och hans pilot är ganska bra på att vara otydlig och okonsekvent.. ;) Så för att vi ska få lättare med slutorna så skulle vi idag träna skänkelvikningar för att han skulle ta skänkeln. Sålänge jag red på långa linjer så gick det bra, men när vi kortde av linjerna för att han skulle bli tvungen att flytta sig tvärare så blev det desto svårare. När jag skulle gå in på diagonalen från höger varv och alltså flytta undan vänster skänkel så missade vi totalt att han faktiskt har en vänsterbog också.. Jag har ju lite problem med att hålla koll på den där vänsterbogen, den lever gärna sitt egna lilla liv.. Det visade sig tydligt idag, för när jag väl kom in på diagonalen och började flytta så fattade han galopp istället.

För att reda ut problemet med att han började flytta sig innan han kommit in rakt på linjen så fick jag öka traven halva diagonalen och sen flytta i skänkelvikning, men tillslut kom han på det också.. Så istället gjorde vi ett par diagonaler och bara red på framåt för att han verkligen skulle suga tag. Emma stod även på mitten med långpisken, och det räckte med att han skulle se den för att det skulle bli en reaktion! Hon gjorde även ett ljud varje gång jag red förbi, och tillslut räckte det med att jag gjorde det ljudet själv för att han skulle öka traven!

För ovanlighetens skull så arbetade vi mer med traven än med galoppen idag. Galoppen brukar ju vara både lättare och svårare, så därför arbetar vi mest med den. Men nu fick vi verkligen igenom traven och han släppe efter ordentligt och jag fick ett riktigt sug fram i handen! Så jag är nöjd med min stjärna, vi börjar verkligen hitta varandra mer och mer nu!

image description


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej!

Här kommer några frågor som jag hoppas du har tid att svara på =)

Har du några syskon, känns som ett ensambarn =)?

Jag drömmer om en egen häst!

Vad kostar det ungefär, allstå hur mycket ska man räkna med per månad?



Älskar din blogg!



2011-10-29 @ 19:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0