Träning för Fia 30/4 2012

Idag åkte vi som sagt ut till Fia på Lejondal för att träna lite program.
Vi började på utebanan, där jag först värmde upp som vanligt och sen fick jag massa hjälp av Fia. Han var inte alls lika stoppig från början idag, trots att vi var ute, så då fick vi ju verkligen igenom det igår. Det känns ju skönt att även sånna ridpass som inte känns bra ändå kan ge något gott med sig!

När Fia kom så började vi med att diskutera vart problemen låg, för det var just det som var dagens fokus - hitta en lösning på stoppen. Av det Fia hade sett när hon dömt oss (jag har ju aldrig tränat Royne för henne tidigare) så låg problemen dels i att han inte är tillräckligt kvick för skänkeln, men främst att han inte slappnar av tillräckligt i ryggen. Och det är ju precis det jag känner också, så vi var ju helt klart inne på samma spår redan från början.
Arbetet handlade därefter om att få honom att bara spänna av, höja ryggen och gå av sig själv. För att han skulle göra det behövde jag hitta ett sätt att rida på för att aldrig ge honom chansen att spänna till och sänka ryggen, för så fort det hände så stannade han. Men det positiva även idag var att vi, 8 av 10 gånger, kunde ta oss ur stoppen utan att börja bråka! Han börjar acceptera att jag säger till honom.

När vi fått igenom honom riktigt bra gick vi in i ridhuset och red igenom programmet. Först ville han inte gå in i ridhuset, så Fia fick leda in mig där..! Redan när jag kom in så fick jag lite tips på hur jag skulle rida honom där när han spännde till. Under själva programmet fick vi faktiskt inte ett enda stopp! Vi klarade tillomed ryggningen! Jag var noga med att berömma honom varje gång han gjorde vad jag bad honom om, framförallt i de momenten där han brukar stoppa. Fick en del bra tips under programmets gång också som jag verkligen ska ta med mig till nästa tävling.
Efter programmet fick jag rida några varv på volten och strecha ut honom ordentligt, vilket var väldigt nyttigt. Han travade superbra mot slutet och var verkligen helt avspänd!!

Jag är jättenöjd med honom idag! Han känndes riktigt fin och avspänd. Jag tror att jag överlag måste gå tillbaka lite mer till det här basic-arbetet i den vardagliga träningen hemma. Ska verkligen försöka åka ut och träna program för Fia lite oftare så att vi får ordning på alla småsaker som behöver rättas till!


Mina nya babes!

Har varit och hämtat mina nya ridstövlar idag! Dom sitter förbannat tight och det kommer ta ett år att gå in dem, men det får det vara värt!
Att kunna tävla i dem till helgen känns lite väl optimistiskt kanske, men vi får se helt enkelt!



Kommande tävlingar

Har en hel del tävlingar kommande veckorna. Tänkte ta och dela med mig av min tävlingstermin!

4/5 - Livdragonerna, MsvC:1
5/5 - Sjövillan, MsvC:1
6/5 - Livdragonerna, MsvC:2  Vi får se hur han känns efter lördagen, så beroende på det får vi se om jag startar på söndagen eller inte.

17/5 - Järfälla, MsvC:1
20/5 - Wiad, MsvC:1  Just nu lutar det åt att jag inte åker på denna tävling, men jag är iaf anmäld så får vi se.

25/5 - Lejondal, MsvC:1
26/5 - Lejondal, La:3

3/6 - Sorunda, MsvC:2 Tveksamt om vi åker på denna
6/6 - Värmdö, La:4 och MsvC:2

15/6 - Sundsvall, La:4
16/6 - Sundsvall, La:3 och MsvC:2
17/6 - Sundsvall, MsvC:1

6/7 - Dyltabruk, MsvC:1
7/7 - Dyltabruk, MsvC:2 och MsvB:2  Om vi har kvalat förståss
8/7 - Dyltabruk, MsvC:1 och MsvC:2

Är det någon av er som ska på samma tävlingar??


Royne senaste dagarna

Fredag: Red ett pass på min pärla i ridhuset på morgonen. Jag har ju anmält mig till en La om några veckor, och då måste jag ju rida på träns. Därför plockade jag av gramanen för att checka av att jag hela tiden kunde ha honom med mig ändå. Det gick galant, kanske inte direkt från början men när jag väl fått honom att släppa lite så blev han fin! Mycket lättare i handen än när han går på graman, eftersom han lätt blir lite hängandes på den ibland.

Lördag: Ännu ett pass i ridhuset träns utan graman. Vi fick faktiskt inte ett enda stopp under hela passet! Han har ju varit lite stoppig hela veckan när vi har varit utomhus, men nu var han supersnäll hela tiden. Red mycket förvänd galopp och skänkelvikningar. Det sistnämnda är väldigt svåra utan kandar eller graman, då han blir väldigt stark där pga att han inte tar skänkeln ordentligt. Men vi jobbar på och det blir bättre och bättre.

Söndag: Idag red jag lektion för Emma på dressyrbanan. Eftersom han som sagt har varit ganska spänd och stoppig ute så passade jag på att rida lektion där idag. vi måste ju ta oss igenom de här problemen om vi ska kunna tävla utomhus till helgen..
Passet började helt okej, elelr ja han var snäll iaf. Dock lägger han inte riktigt i högsta växeln när han blir spänd, och då har jag svårt att få fram honom ärligt för skänkeln. Men det var först lite senare som de riktiga problemen kom.. Jag hade helt och hållet tappat bort vänsterbogen! Han, bokstavligt talat, LA sig på staketet och jag fick honom inte därifrån. Jag blir så frustrerad när det är en sån "skitsak" som gör att det inte går att rida, och då är det jag som har lite svårt att styra över mig själv istället. Men jag fick helt enkelt rida tre meter innanför spåret, och efter cirkus 10 varv kunde jag hålla mig en hel långsida innanför!
Vi fick ett par stopp även detta pass, men det positiva var att 8 av 10 gånger kunde vi ta oss igenom det utan att bli osams! Ju oftare vi kan ta oss ur det så, desto mindre tror jag han kommer stoppa i fortsättningen!
Vi måste lixom börja jobba på samma bana han och jag. Vi kämpar alldeles för mycket emot varandra.. Men det kommer, jag måste bara ge det lite tid! Jag måste faktiskt ha i åtanke att han är så mycket större och svårare än vad mina ponnyer var. Det är en helt annan ridning och det är bara för mig att lära mig hur jag ska göra. Jag har ju inte ens haft honom i ett år, och vi tränade ingenting på hela vintern - så vi ligger ju efter om man säger så!

Imorgon ska vi som sagt åka och träna program för Fia på Lejondal! Tror det blir riktigt bra att få lite tips inför kommande helg. I övrigt hade vi väldigt svårt att få ihop träningstider för Emma i veckan.. Jag går i skolan så dumma tider och eftersom jag ska tävla hela helgen så vill jag inte att han ska gå så himla många dagar på rad.. Men men, det får helt enkelt gå ändå! :)


Grattis mitt hjärta <3

Det här inlägget skulle egentligen kommit upp igår, men jag hade missat att tidsinställa det..

28/4 2012
Idag är dagen då min älskade, vackra, underbara, bästa lilla vän fyller hela 17 år.
Jag tänker på dig, hela tiden.
Jag saknar dig så mycket mitt hjärta <3


Så kan det gå..


Idag när jag, lite försent precis som vanligt, skulle sätta på mig stövlarna så hände det som inte får hända.. Dragkedjan på vänster stövel gick sönder! Kaput!
Men jag löste det på bästa möjliga sätt endå.. Allt går att laga med lite, eller ganska mycket, silvertejp!

Som tur är så ska jag åka och hämta mina nya stövlar imorgon, men tveksamt om jag hinner rida in dem tillräckligt till helgen..
Vet inte riktigt hur jag ska lösa det imorgon heller när jag ska åka till Fia.. Jag hinner nämligen inte hämta stövlarna innan, och det är inte så fancy att komma till en träning med silvertejpade stövlar haha..!

Här var det tyst..

Har knappt öppnat min dator sedan i torsdags..!
Men nu är jag back on track igen efter en riktig superhelg. Mina föräldrar har varit bortresta så jag har haft huset för mig själv, vilket har varit helt underbart. Jag har förvisso knappt varit hemma, och när jag väl har varit hemma så har jag sovit haha. Har somnat typ vid 22 varje kväll! Sen har jag också vaknat nästan av mig själv vid 7 varje morgon och varit pigg.

Imorgon ska jag åka iväg till Lejondal och rida program för Fia! Vi behöver verkligen köra på nu!


Dounat

Igår hade ju Alva en liten håruppsättningskurs på Hogsta, och jag fick stå för det tunna håret. Alva använde sig då av en ny sorts dounat - en lite mindre variant som är klädd i "hår".
För mig som har så tunnt hår var den verkligen perfekt, för även om man nu inte skulle lyckas täcka hela dounaten (det går även med mitt hår, men man måste kunna sin sak för att det ska gå!) så syns den inte!

Alva berättade också att dessa dounater knappt finns att få tag på i Sverige, men alla danska ryttare använder sig av denna modell!

Jag fick ju självklart med mig en hårdounat hem, och såhär ser den alltså ut!
Den finns att köpa på Hogsta Ridsport för 95:-


26/4 2012

Inledde denna dag med en härig morgonpromenad med Frida! Det är vår nya torsdagsstandard - statoil 07.15. Det var riktigt trevligt faktiskt.
Åkte till stallet senare på eftermiddagen och skulle rida ett pass på min svarta pärla. Vet inte riktigt vad det var med honom idag, men han var väldigt spänd redan inne i stallet.. Och eftersom det var tävlingar på anläggningen så fick vi vara på dressyrbanan i blåsten. Något var det iaf som han inte var nöjd med idag, för han kunde knappt skritta genom kroppen. Jag vet inte om det kanske beror på att han är spänd efter gårdagens kiropraktorbesök, eller om det är något annat som spökar nu. Jag ska prova att rida igen imorgon, och är det inte bättre så får jag ta ställning till det då.

När jag var klar med allt i stallet så kikade jag lite på breeders kvalen som pågick idag. Sandra (som vi köpte R av) var där och red sin häst Fernando. En riktigt fin liten sak, dock väldigt spänd (vilket väääldigt många hästar var). Såg även Emma och Queen innan jag var tvungen att åka. Queen så g väldigt fin ut, bortsett från att hon var lite spänd och stark i vissa lägen. Men de red ihop 72%, vilket innebär ett kval till Breeders (tror jag?), men för att kvala till Scandinavien open måste de ha 74%.

Skyndade mig ifrån stallet sen eftersom jag skulle vara tvungen att gå till stora vägen. Men ibland har man tur - jag stötte nämligen på Sandra och Nina som precis skulle åka från Hogsta, så jag fick åka med dem till tunnelbanan! Supersnällt!
Åkte förbi farfar och hämtade upp min cykel och gjorde årets cykelpremiär - i spöregn och snålblåst..!
Nu tänkte jag parkera i soffan och kolla på Ice Age på 4:an!
Imorgon väntar stallet på morgonen och sen har jag mösspåtagning i skolan!! Påminnelse till mig själv: glöm för guds skull inte studentmössan!!!


fullspäckat

På dagens lista står inte bara "att göra", utan dessvärre är det bara en massa "måste"..
Började denna dag i med en tur ut till Bro för att Royne skulle få träffa kiropraktorn igen. Kicki tyckte han såg jättefin ut och behövde inte knäcka loss särskilt mycket alls. Han fick lite nålar också och sen var vi klara. Han var dessutom betydligt lugnare den här gången än vad han har varit tidigare, så det var väldigt skönt.

I övrigt har jag alltså massa saker som måste göras idag, bl.a. plugga och städa. Sen kl 17 ska jag vara tillbaka i stallet för att "hårmodella" under Alvas håruppsättningskurs.
Nu ska jag öppna skolböckerna så att jag får ågot vettigt gjort.. Köttaaaaa de sista 44 dagarna!!!!!!!


En tisdag senare

Tröttheten efter den senaste veckans sömnbrist pga allt plugg börjar visa sig nu.. Igår fick jag knappt upp ögonlocken, och imorse när jag gick upp vid halv 7 hade kroppen ingen större lust att röra sig alls. Så istället för att följa planen och sätta mig med historiaböckerna imorse så snörade jag på mig skorna och tog en powerwalk i det fina vädret! En riktigt bra start på dagen faktiskt.

Efter skolan åkte jag direkt ut till stallet och red ett pass i solen på min fina häst. Han var lite väl pigg stundtals, men överlag ganska fin ändå. Dock blev det några stopp, och jag vågar inte gå på honom ordentligt när vi är ute. Han är ju alltid lite spänd på utebanan, framförallt om det blåser lite, och då blir jag lite för försiktig ibland. Men jag ska rida mycket ute nu så att vi tar oss igenom det där problemet!

Imorgon ska vi åka med pärlan till Kicki så ska hon få knäcka loss honom igen. Hon brukar ju komma ut till stallet, men nu kunde hon inte komma närmsta tiden så då får vi helt enkelt åka till henne! Ingen big deal det inte.


Cause you're amazing, just the way you are


Ett försök till vilodag..

Min kära pärla skulle få vila idag, precis som vanligt efter tävling. Trodde att han skulle vara trött, så jag planerade ju in ett halvpass även imorgon och vilodag på onsdag. Jag tror nog jag får tänka om där..
Vi har nämligen, dagen till ära, iprincip skenat runt ensta! Royne studsandes och hoppandes med mig hängandes i grimskaftet efter honom! Han har tränat ordentligt en hel vecka, rest relativt långt, tävlat tre dagar på en vecka, sovit borta osv, och ändå beter han sig som om han har vilat i en vecka! Ibland undrar jag var han får sin energi ifrån.
Självklart är det inte okej att han är dum, men just idag kan jag inte annat än skratta åt honom! Men välbehövlig motion fick vi ju iaf;)

Emma sa i lördags att hon tyckte jag skulle testa att åka på meeting och rida två klasser per dag, lite för att se om han blev mer avspänd då. Just i den stunden tvivlade jag lite på om han verkligen skulle palla det, men jag har nog ändrat mig i den frågan! Så hittar jag ett meeting som har två bra klasser per dag så testar vi det. Det värsta som kan hända är ju att jag får stryka mig?!

However så ska pärlan få jobba lite mer imorgon än planerat. Jag hoppas att vädret är okej så att man kan vara på utebanan, annars får jag åka dit på kvällen och rida i ridhuset.


Man kunde ha det sämre!

Under denna helgen har jag insett hur bra jag faktiskt har det, jag är omgiven av så många duktiga människor som alltid är villiga att ställa upp och hjälpa till!

* Jag har en fantastisk hemmatränare i Emma som hjälper mig väldigt mycket. Även om jag har ridit för andra tränare också sista tiden, så är det trots allt den kontinuerliga träningen jag får hemma som är allra viktigast!

* Att ha en så duktig "extratränare" som Nina är guld värt. Trots att jag tränat väldigt lite för henne så är hon otroligt engagerad och villig att hjälpa till!

* Bara själva grejen att Smitharna erbjuder mig att komma och rida i Vällingbys ridhus för att få träna på bortaplan är fantastiskt! Att Annie dessutom fortfarande fungerar som ett "bollplank" när jag behöver hjälp och att Jennie, trots att hon aldrig sett mig och Royne förut, inte ens verkade tveka på att hjälpa mig i helgen är amazing!

* Att ha möjligheten att åka till Fia och träna program är även det otroligt förmånligt. Det är synd att vi inte har fått till det tidigare, men nu ska här tränas ordentligt!

Som sagt, jag är omgiven av flertalet fantastiskt duktiga hästmänniskor som jag inte skulle klara mig utan! Man kunde verkligen ha det sämre!


Tävling Storvik-Ovansjö 21-22/4 2012

Den här helgen har bjudit på det mesta - sol, regn, glädje, besvikelse och skratt.
Vi kom upp till Storvik vid 14 igår och jag skulle starta strax efter 16. Royne står ju som ett ljus i transporten så det gjorde inte så mycket att vi var tidiga. Vi spenderade tiden ganska bra och som vanligt så fick vi lite bråttom. Jag gillar ju inte att börja sadla alldeles för tidigt, så det blir alltid så att jag får stressa på med grejerna...

Lördag, MsvC:1 - Igår red jag alltså MsvC:1 och jag (eller rättare sagt mamma, men efter mitt önskemål) hade bett Jennie hjälpa mig lite på framridningen. Jennie har ju knappt sett mig och Royne, men jag red ju för henne i ett par år på Theo så hon känner ju min ridning. Hennes hjälp var iaf hur bra som helst, hon såg direkt vad vi behövde göra. Fokusen låg mest på att jag skulle slappna av, och länga stångtygeln.. Framförallt blir höger stångtygel alldeles för kort, och då blir R spänd och kort i halsen. Vi fick till en bra och relativt avspänd framridning och jag slappnade av mer än vad jag brukar.
Inne på banan blev jag dock lite spänd och började luta mig bakåt. Men vi tog oss igenom hela travprogrammet utan ett enda stopp, tillomed ryggningen fick vi till (dock med ett steg för lite). När vi kom till galoppen så blev det ett byte i första förvända. Jag tror att han vet att han egentligen inte får göra det, så direkt efter bytet stannade han och studsade på stället. Vi tog oss dock ur det relativt fort och kunde fortsätta framåt. De enkla bytena blev riktigt bra, men i den andra förvända spände jag mig eftersom jag var beredd på ett stopp, och då stannar han ju såklart. Han är så mycket känsligare än man tror! I sista galoppökningen fick vi ett riktigt kärringstopp precis i början, vet inte riktigt vad som hände där men kan tänka mig att jag höll för hårt i stången igen.
Resultatet blev 57%, och med tanke på att vi hade fyror på båda förvända (koeff.)och en trea på ökningen (och femmor på slutorna som vi båda har lite för svårt för) så är det helt okej! I traven har vi sexor rätt igenom, sjor i skritten och lite blandat sexor och sjuor i galoppen. Sen drar ju stoppen ner på helhetsintrycket, så vi hade femmor på både lösgjordheten och framåtbjudningen.
Pratade lite med Fia efteråt (det var hon som dömde den klassen), och hon gav mig ett par tips inför nästa dag. Hon tyckte även att det var mycket bättre än i torsdags (hon dömde nämligen klassen på Lejondal också), men att det märks att vi inte riktigt har kommit ihop oss ordentligt! Det är ju ändå skönt att hon verkligen ser vart problemen ligger.

Maria startade precis efter mig, fast i MsvB:4, och placerade sig på en fjärdeplats! Även Jennie red B:4, men fick väldigt dåligt betalt! Efter Jennies ritt åkte jag och Maria med våra hästar och vårt sällskap till Högbo där hästarna skulle bo under natten. Royne installerade sig snabbt i sin box och såg väldigt nöjd ut!

På kvällen var Vällingbyligan (jag räknar fortfarande mig själv som vällingbyare..), tillsammans med gänget från Lejondal och några från Storvik, iväg till grannbyns "place to be" och käkade middag. Väldigt trevligt, bortsett från den minst sagt bedrövliga musikunderhållningen!

Söndag, MsvC:2 - Vi var uppe och fodrade hästarna vid strax efter 7 imorse. Eftersom de fick middag väldigt sent igår så behövde vi inte vara uppe och fodra de vid 6 imorse. Royne verkade väldigt nöjd över att vara ute på äventyr, och han hade både ätit och druckit bra mycket bättre än vad jag trodde han skulle göra!
Vi knoppade och fixade iordning allting innan vi åkte mot tävlingsplatsen vid 9. Jag startade vid 11, så vi var där vid ca 9.30.
Även idag hade jag bett Jennie om hjälp på framridningen, just eftersom det funkade så bra igår. Och eftersom hon nu visste lite mer om hur vi "såg ut", så kunde hon vara på mig lite mer från början.
Igår var hon ju på mig väldigt mycket med att jag skulle slappna av, vilket jag verkligen tänkte på idag. Redan när jag skrittade fram kände jag skillnaden på när jag var spänd och när jag slappnade av! På ena långsidan var det nämligen en liten bäck som lät en hel del, där hade R spänt till under gårdagens framridning så jag var ju beredd på det idag också. Men jag kom på mig själv precis när vi gick förbi där och slappnade av själv, varpå han också spänner av och tittar inte ens någe mer åt bäcken! En riktig aha-upplevelse faktiskt!
Under hela framridningen ville Jennie att jag skulle rida på iprincip helt lös stångtygel, just för att jag skulle få igenom honom ordentligt. Väldigt mycket fokus låg också på att jag bara skulle slappna av och "dansa med honom". Och faktum är att idag vann vi verkligen framridningen! Han var superfin och jag kunde verkligen bara slappna av och lotsa runt honom!
Inne på banan började det väldigt bra och avspänt, men i först öppnan fick jag ett stopp. Dock upptäckte jag när vi kom till skritten att jag hade alldeles för kort stångtygel, då är det inte så konstigt att hästen väljer att stanna.. Så det får jag ju helt ta på mig själv. Därefter flöt det dock på bra, vi fick tillomed en sjua på ena bakdelsvändningen - och jag som inte ens kan göra bakdelsvändningar! ;)
I första galoppökningen vet jag inte riktigt vad som hände, men där stoppade han flera gånger. Jag tror det beror på att jag spännde mig, men faktum är att jag inte är riktigt säker. Även i första förvända bev det ett stopp, och i andra galoppökningen fick vi ett omslag i slutet. Det resulterade i fina tvåor och treor lite här och var i protokollet, och så hade jag några femmor på övergångarna där han inte är tillräckligt bärgi för dagen. Men vi hade sexor på båda "fyllesvängarna", det hör inte till vanligheterna!
Slutresultatet blev hela 53%! Tjoho! ;) Men stirra er inte blinda på det, för hade vi inte haft de där stoppen så hade vi legat uppe på 60% om man ser till övriga poängen! Stoppen gör ju också att helhetsintrycket sänks även här, så bedömningen är ändå helt korrekt.
Vi har ju ändå en ganska härlig spridning på poängen, och det var som Anna (en av Lejondal-ryttarna) kommenterade: "Då har man iaf satsat! Hälften vunnet!"

Trots de låga resultaten så är jag nöjd med den här helgen! Jag har lärt mig otroligt mycket, framförallt om hur min häst funkar. Jag har kunnat gå in på banan för att lotsa runt min häst, utan att ställa allt för höga krav på samling och tryck. Vi gick in för att ha roligt, och till stora delar så har vi lyckats. Jag har några filmsnuttar från idag, och faktum är att han ser nöjd och avspänd ut större delen av programmet, vilket var det stora målet för dagen. Jag kunde slappna av,  bara följa med och lita på att han gick. Och jag vann framridningen två dagar i rad! Så trots resultaten kan jag inte vara annat än nöjd! Vi är inte bättre än såhär just nu, men när vi har kommit ihop oss ännu mer så kommer poängen bli betydligt högre.

Så nu ska vi åka iväg och träna massvis, träna på att komma iväg! Ska åka till Vällingby och rida bara för att vara i ett annat ridhus än hemma, och även till Lejondal för att rida program för Fia. Vi behöver få till småsakerna i programmet också.

Man säger ju att man inte ska ändra ridningen mot hur den är hemma när man kommer ut på tävling. Jag kan erkänna att jag red totalt olikt hur jag rider hemma, men det var bara åt det positiva hållet! Nu ska jag leva ett tag på dagens framridning, och längt en hel del tills jag får rida igen.
Pärlan ska få ta det lite lugnt de närmsta dagarna. Imorgon blir det bara en skrittur och på tisdag blir det skritt i skogen och kanske lite lätt jogging på utebanan om vädret tillåter. På onsdag ska vi åka till Kicki (kiropraktorn) för att få R behandlad igen. Inte för att han känns obra, utan för att få bukt med alla problem vi haft och som snart ska vara ett minne blott!

Vill verkligen rikta ett stort tack till Jennie för grym coachning! Det var guld värt!! Och såklart till min grymma groom Frida, och mamma såklart! :)

Har inte kollat igenom kameran än, men några bilder kanske jag kan bjuda på. Dock inte idag, men det kommer!


Tävlingshelg

Har haft en otroligt lärorik helg! Även om resultaten inte varit på topp så har jag lärt mig otroligt mycket, fått massa tips som jag verkligen ska ta med mig och framförallt haft roligt när jag ridit.
Jennie var ju där med sin häst Lillen, och hon har hjälpt mig på framridningen båda dagarna vilket verkligen har varit guld värt!
Nu ska vi bara ut och träna på att tävla, åka iväg till nya ställen och träna, rida massa programträningar osv, för att komma på varandra lite mer och tycka att det här är kul.
Kommer ett inlägg lite senare om själva rittena. Dock tänkte jag på en gång påpeka att ni inte behöver stirra er blinda på resultaten på Equipe, det är så mycket som påverkar ett slutresultat!

Taggade!

Min pärla inledde dagens pass på sämsta tänkbara sätt - genom att protester redan när jag tog av täcket! Men efter en tillsägelse skötte han sig bra resten av passet. Lite stark i början, men mot slutet känndes han riktigt fin och vi kunde göra både skolor, ryggning och förvänd galopp utan problem. Red igenom lite programdelar, vilket gick toppen.

Imorgon åker vi alltså mot Storvik för två dagars tävlande. Vi planerar att lasta vid 11 och jag har starttid strax efter 16. Min käre vän Frida följer med som alltiallo/sällskap/mental coach/slav, och så min käre mor förståss!
Efter som vi åker så pass sent så hiner Royne gå ut en stund i hagen på morgonen, då blir han nog glad :)
Jag är riktigt taggad! Har inga frväntningar alls utan är nöjd om han är snäll! han har ju varit så hmla tråck sista starterna, så målsättningen är att ta oss igenom hela programmet. Han kan ju, det vet jag, och så fort vi får ordning på nerverna och kommunikationen så kommer det här bli bra!

Ha en bra helg allihopa, så återkommer jag på söndag förhoppningsvis med en hel del bilder. Kanske att vi får lite liveuppdatering från Norrland - we will see!

Bjuckar på ännu en oredigerad bild från igår.


Mitt hjärta <3


Oredigerad bild..
Kommer fler så fort jag har tid!


Tävling Lejondal 19/4 2012

Efter två månaders uppehåll var det äntligen tävlingsdags igen!
Vi åkte ganska tidigt ifall vi skulle hamna mitt i köerna, men det slapp vi så vi var där nästan två timmar innan min start. Annelie och Hannah var där och tittade också, så Annelie fick fixa mitt hår under tiden haha. Dock hade jag ju glömt hälften av alla grejer hemme.. men det gick bra ändå!

Jag hade planerat en kort framridning för att han inte skulle hinna bli trött. När jag kom bort till ridbanan så var det en häst som blev helt crazy banana när jag gick in, och Roynis var ju inte sen att hänga på.. Så han inledde med att mest studsa på stället och vara allmänt kaosig. Men han lugnade ner sig efter ett tag, men så fort jag satte lite mer trycke i honom så spratt han iväg. Så framridningen blev ingen höjdare, jag fick inte igenom allt och framförallt så kunnde jag inte rida de rörelser jag behöver för att få loss honom.
När jag gick in på banan så var han ganska fin, lite spänd men ändå helt okej.

Själva programmet började ganska bra, men när vi kom till första öppnan så vart det kaos. Roynis hoppade mest på stället och vi visade nog inte ett enda steg öppna.. Slutan blev helt okej för att vara åt det svåra hållet. I ryggningen fortsatte han backa som vanligt, men inte hela kortsidan den här gången så vi har ju gjort framsteg ;)
Andra öppnan vart ännu mer kaosig, där brjade han backa och hålla på.. Under två sekunder tänkte jag faktiskt utgå, men så tänkte jag att galoppen är ju faktiskt lättare, och har jag lagt nästan en hel dag på det här så ska jag bannemig rida klart programmet!

Och faktum är att galoppen blev riktigt bra! Där slappnar jag av på ett annat sätt och bara "åker med", och då blir allt så mycket lättare.

Bedömningen var faktiskt hetlt korrekt - jag hade iprincip bara sexor och sjuor rätt igenom, bortsett från öppnorna där jag hade 1 och 2 och ryggningen där jag fick en fyra. De missarna drog ju även ner på allmäna intrycket, så jag hade en fyra på lösgjordheten och en femma på framåtbjudningen. Att det är koeff på alla dessa rörelser (inte ryggningen) gör ju att poängen sjunker som ett skott!

Idag satt faktiskt alla brister hos mig, alla snesteg var på grund av min ridning. Jag var spänd redan innan jag kom in på banan, och han känner det direkt. Och dum är han inte, så han tar tillfälle i akt att göra vad han kan för att slippa undan! Jag måste bara lära mig att slappna av, glida runt inne på banan och inte blir så bromsig själv! Då kommer det här bli toppen!
Jag är ändå nöjd med dagen, alla har vi våra brister och när jag blir spänd och nervös så blir det inte så bra. Men det var som både Sandra, Hannah och Annelie kommenterade - när han har trasslat i traven så "ger jag upp" lite inför galoppen, då slappnar jag av och allt blir super! Tänk om jag bara kunde rida så från början!

Vi kör på i helgen igen, förhoppningsvis med en lite lugnare framridning (norrlandsekipagen brukar vara lite mer sansade..!) och en mindre nervös pilot! Det ska iafbli väldigt roligt och jag är taggad! det här SKA bli bra!

Hannah fotade lite, har inte kollat på bilderna än men det blev säkert bra. Dock hinner jag inte fixa det nu, så det får bli efter helgen!


Dagens ridpass 18/4 2012

Red ett väldigt lugnt pass på Royne idag. Vill ju inte att han ska vara för trött till helgen..
Allt det som vi hade problem med i måndags gick galant idag, så uppenbarligen tog han verkligen till sig det vi gjorde. Ryggningarna gick utan problem, likaså galoppfattningarna efter ökade skritten.
Efter passet fick han sig årets första bad, men han är så blank i pälsen sedan innan så det syns knappt att han är badad..!

Det känns iaf bra inför morgondagen! Royne har aldrig gått såhär bra med mig som han gör just nu. Dock upptäckte jag på de definitiva starlistorna att jag är nerflyttad från startnr 15 till typ 24.. Jag som tyckte det skulle bli så skönt att komma hem i tid haha. Men det är ju inte så långt att åka iaf :)

Nu ska jag plocka iordning på de sista grejerna och sen blir det Greys Anatomy och Body of proof! Behöver jag säga att jag älskar onsdagar?!


Som att rida på en Iphone

Nina kom med en väldigt bra liknelse igår som jag tänkte ta och dela med mig av. (Hon hade förvisso hört den av Birgitta Kjellin)
Tänk dig att hästen är en Iphone. När du ska ringa någon så slår du in numret, siffra för siffra och trycker sedan på ring. Då var vi klara, vi har fått ut det vi ville av telefonen just då. Men det skulle inte funka om vi la hela handen över skärmen och smeta runt - då skulle telefonen få frispel.
Ungefär desamma ska gälla med hästarna. Vi måste renodla våra hjälper så att vi kan trycka på en knapp i taget, istället för att lite diffust göra allting samtidigt.
När vi tryckt in alla knappar ska det bara vara att trycka på "ring", och sen går allt av sig själv!

Man brukar ju säga att ridning ska vara som att cykla - man trampar ett par gånger och så går cykeln av sig själv. Det här är precis samma sak!


Dagens ridpass 16/4 2012

Roynis ett par kämpiga dagar framför sig nu. Han har gått lektion lördag, söndag, måndag, imorgon blir det vilodag, onsdag lite trimning, torsdag tävling, fredag jogging och slutligen tävling lördag och söndag! Stackars häst, han får ju springa häcken av sig. Men än så länge har han inte bevisat att han gör sig bäst i skogen, så då får man allt kämpa på!

När jag kom till stallet idag stod min lilla pärla fortfarande med utetäcket och benskydden på, trots att han kommit in från hagen en timme tidigare. Negativt med det: han stod och svettades, positivt: han svettades för att han var varm, alltså är det snart vår på riktigt!! 
Han fick som sagt gå lektion för Emma idag. Känndes ganska fin redan från början. Vi började med galopparbetet, där fokus som vanligt låg på att väcka igång benen så att han blir lite kvickare. Han galopperar mycket bättre hemma än vad han gör när vi åker iväg, antagligen för att han är snäppet mer avspänd hemma.

Eftersom vi var ensamma i ridhuset så passade vi på att rida igenom prorammet inför torsdagen. Allt flöt på väldigt bra, ändå tills vi kom till ryggningen. Han bjuder inte till 100% där, så när jag vill komma fram i trav så vill han gärna fortsätta rygga..
"Snälla, vi kan väl trava lite?" "Nej tack" "Bara lite?" Nej sa jag" "Hopp och studs på stället då" "Fine!"
Ni kanske förstår vårt lilla komunikationsproblem?

Därefter fortsatte allt ganska bra, tills det var dags för galopp. Jag tar lite för mycket i honom i skritten, framförallt så håller jag nog lite för mycket i stångtygeln. Jag känner så väl i skritten om det kommer bli galopp där jag vill eller inte, och idag kännde jag tydligt att det inte skulle bli det. Han kryper ihop i formen och blir superrund och biter sig nästan i bringan.. Men efter lite hopp och studs så var allt bra och vi unde avsluta programmet riktigt bra!

Vi gjorde om de två momenten som blv dåliga på slutet. För att få till ryggningen så red jag trav - halt - trav - rygga 2 steg - trav - halt - rygga 4 steg - trav - halt - trav - halt - rygga ett steg, för att lixom hela tiden ligga steget före honom. Vi kom även överens om ett sätt som jag ska rida honom på inne på banan. Han blir lite lång då, men hellre det än att han är dum!

Summan av kardemumman är att jag är väldigt nöjd med dagens pass ändå! Han kämpar på och blir finare och finare för varje dag! Han är verkligen världens bästa!

Imorgon väntar en mycket välförtjänt vilodag, så vi ska bara ge oss ut och promenera.
Sooooo long!!


Bilder: Träning på Lejondal

Uppvärmning



Haha tyckte bilden var så himla härlig med Roynis man!
Den ser välklippt ut iaf ;)


Väntar på att Nina ska sitta upp




Nöjd ryttare och nöjd häst!


Träning för Nina 15/4 2012

Som sagt så var vi ju iväg till Lejondal idag och tränade för Nina! Träffade ju även på Sandra (Rs gamla ägare), och han gnäggade så glatt åt henne. Han är ju för härlig den hästen!

Skrittade fram Royne och värmde sedan upp honom som jag brukar, alltså i galopp utan särskilt mycket tryck. Nina poängterade redan i uppvärmningen att fokus skulle ligga på att han skulle komma loss ordentligt, bli mjuk och inte hänga sig i handen.
När han var uppvärmd så satt Nina upp och red några varv, mest för att hon ville känna hur han känndes, och sen hoppade jag upp igen.

Vi började med lite galopparbete, där mesta fokusen låg på att jag skulle sitta rakt upp och ner och han skulle bjuda på framåt. Han stannade någon gång, men det är skit samma! jag får åtminstone en reaktion av honom, och att han gör sådär för att han (antagligen) tycker att det blir lite jobbigt gör inte så mycket i dagsläget. Vi är påväg över den där tröskeln och stoppen kommer allt mer sällan! I vintras var det framsteg om det bara kom ett stopp per ridpass, numera kommer det kanske ett stopp per vecka!
Red igenom galoppvägen i MsvC:1 också, eftersom det är det programmet jag ska tävla på torsdag, vilket han gjorde riktigt bra.

I traven låg fokus på, bortsett från min sits, skolorna. Öppnorna gör han riktigt bra, jag måste bara tänka på att hålla honom lite rakare i halsen. Slutorna är svårare, men de har blivit hundra gånger bättre sista månaden! Jag har alltid haft svårt att rida i både skänkelvikning och sluta, så varför förvänta sig att hästen ska göra det perfekt innan jag själv kan?! Det är faktiskt sällan det behövs någon extra övning för att få till slutorna, de kommer lixom av sig självt när vi fått komma igång ett par långsidor. Det brukar gå åt en långsida åt att jag ska hitta mitt säte och få honom att förstå vad jag vill, nästa långsida flyttar han sig bra men saknar lite bjudning. Så på tredje långsidan plockar vi fram bjudningen, och så på långsida nummer fyra blir det en bra sluta! (och av den anledningen rider jag mycket skolor på framridningen inför tävling.. annars hade det ju blivit lite jobbigt ;))

Jag orkar dock inte riktigt rida hela vägen, och när jag blir trött faller jag bakåt och hamnar i bakvikt. Men jag tycker det är ett framsteg att jag ändå orkar sitta rätt 75% av passet.

Jag är jättenöjd med passet, han skötte sig riktigt bra och känndes himla fin! Sen dummar han sig ju någon gång ibland, men då var Nina på mig att jag skulle vara bestämd mot honom men aldrig bli arg.
Nina verkade också nöjd med oss, och tyckte det var stor skillnad. Jag undrar vad det är som är skillnaden som har gjort skillnaden? För det är faktiskt så, sista månaden har det hänt så himla mycket! Det är en helt annan häst mot vad det var innan. Jag har förvisso bytt sadel, han har varit hos veterinären och kiropraktorn, men jag undrar egentligen vilken åtgärd som har gjort honom till denna underbara häst!
Jag har även kommit fram till att jag ska kolla tänderna på honom. Jag tycker ju att han är ganska stel när jag börjar rida. Men nu har två kiropraktorer, helt oberoende av varandra, kommenterat att han är så mjuk i kroppen och framförallt i halsmuskulaturen. Så jag fick mig en tankeställare, och kom fram till attdet kanske är i tänderna problemet sitter. Vem vet, kanske går han grand prix efter det?! Skämt å sido, men jag hoppas att det kan göra en liten skillnad!

Nej, nu känns det som att jag mest babblar för mig själv. Därför avslutar jag med att säga att min pärla idag var värd en miljon och att jag är riktigt taggad inför helgens tävlingar!
En bild från dagen får ni också (fler kommer senare).


Mami och Royne
Hihi här ser man hur stor han faktiskt är! Nu är ju inte mami särskilt lång, but still!


Världens bästa..

..det är du!


Som att ha en hund..

Royne är väldigt lätt att ha med sig på nya platser, och dessutom är han väldigt snäll när det gäller transportering osv. (eller ja, han kan vara lite jobbig när man kör, men han springer på trailern och står där snällt sålänge han har mat)

Iaf, när vi hade varit iväg och tränat idag (kommer ett eget inlägg om det sen) så gick jag ut ur ridhuset medan mamma var kvar och pratade. Eftersom jag inte orkade vänta på mamma så började jag göra iordning R själv. Tog av sadeln och hängde in i transporten, la på täckena, lindade av och satte på transportskydd. Jag höll allra längst ut på grimskaftet och han stod som ett ljus hela tiden!
När mamma kom så bestämde vi oss för att prova om han "lastade sig själv". Så mamma stod bara inne i transporten och jag släppte in honom, och vad gör han om inte gå rätt in utan att ens bry sig?!
Han är verkligen så himla snäll och lätthanterlig - som att ha med sig en liten hund!

Världens bästa är han iaf, och odag är han värd en miljon! :)


Snöstorm och fina Roynis!

Den här dagen började på sämsta tänkbara sätt - snöstorm!
Men är man hästtjej så är man, då spelar det ingen roll om det är stårlande sol eller snöstorm - hästarna ska få mat, ut i hagen och skötas ändå!

Utsikten från mitt fönster kl 05.30..

Jag var helt dyngsur när jag hade släppt ut hästarna på morgonen, och min lilla pärla fick stanna inne till kl 10. Tror faktiskt inte att han heller uppskattade vädret särskilt mycket, vilket han också visade när det väl var dags att gå ut.. Han stannade i stallgången när han kom till dörren och ville absout inte lämna stallet.. Han är väldigt tydlig med vad han tycker och känner iaf!

Mot eftermiddagen blev vädret bättre och dagens roligaste stod Elin för när hon kommer ner i ridhuset med hästen sadlad men har glömt sadelgjorden! Så kan man också göra.. Det är inte rätt, men man kan! ;)
Vid halv 5 var jag och Maria helt klara med stallet så då red vi våra hästar. Jag red lektion för Emma för första gngen på typ 3 veckor. Royne var riktigt fin och gjorde allt jag bad honom om utan minsta lilla protest! Härliga häst!
Fick ett bra tryck i honom i traven också, och han gjorde riktigt fina skolor. Dock har jag lite svårt att sitta på honom nu när han har ändrat sitt rörelsemönster så pass mycket, men det kna jag tåla med tanke på att det är åt det bättre hållet! ;)
Åkte från stallet vid 19, då hade jag alltså varit där i 13 timmar.. Det är inte alltid en dans på rosor att ha häst, men det är det värt.

Imorgon ska vi åka med pärlan till Lejondal och träna för Nina! Ska bli superroligt nu när han är så fin! Jag ska ju till Lejondal och tävla på torsdag, så då tänkte jag att det passade väldigt bra att åka och träna för Nina där så att han har fått se ridhuset. Dessutom har han ju varit så himla busig de få gånger vi har varit iväg iår, så det är nog bra för honom att komma ut lite mer innan tävlingen!


Återbesök på Sharpman

Lastade pärlan imorse för att åka till Berg nbg där Sharpman befann sig under dagen. Vi provade ju ut en ny sadel för två månader sen, och idag skulle vi alltså tillbaka på "återbesök" för att se att sadeln fortfarande låg bra.
När vi kom dit så kännde de igen Royne direkt. De tyckte på en gång att han såg mycket finare ut i kroppen och såg mer välmående ut. De sa även att han hade börjat muskla sig fint över rygg och rumpa, men självklart är det långt kvar innan det är helt bra.
De började med att ta nya mått på honom och sen fick jag rida lite. När de kännde under sadeln efter en stunds ridning så kom de fram till att sadeln inte ger riktigt den platsen över manken som han behöver. Så vi provade att lägga en tempur kudde under, och det blev jättestor skillnad!
Tempurkudden ska ju göra att trycket fördelas bättre och att det blir som stötdämpning. Det är ju ungefär desamma som en fårskinnspadd gör, men fårskinnspadden blir stummare än vad tempurkudden blir. Därför slog vi till och köpte kudden istället.
De tyckte att skillnaden på honom blev ännu större när vi la kudden under, och nu kunde han röra sig ännu mer genom kroppen.

Så vi åkte därifrån en padd rikare och med ett planerat återbesök om 3 månader igen. Känns väldigt skönt att de vill följa upp hästarna och sadlarna så pass mycket. Är verkligen jättenöjd med den hjälp jag har fått av Sharpman!



Man måste lära sig att misslyckas

Idag är dagen då jag hade kunnat stå med ett alldeles eget körkort i min hand.
Idag är dagen då jag åkte från Jakobsberg arg, ledsen och besviken för att jag hade misslyckats.


Jag har alltid varit en sån som vill prestera bäst, vad jag än gör. Det spelar ingen roll vad det handlar om, jag hatar att misslyckas. Oavsett om det gäller skolan, ridningen eller vad annat som helst - jag vill alltid vara bäst. Dock har jag sänkt mina krav betydligt i skolan, och insett att jag inte orkar få Mvg i alla ämnen och alltid prestera på topp.
Under hela grundskolan var jag väldigt duktig i skolan - hade alltid alla rätt på proven och var aldrig en minut sen till lektionerna. När jag började ettan på gymnasiet hände det dock lite mer i mitt liv - Dandy blev min, med allt vad det innebar (jag tror ni vet det mesta). Jag orkade inte alltid prestera på topp, framförallt under våren när han bara var skadat hela tiden och vi katades mellan hopp och förtvivlan. Trots det hade jag Vg och Mvg i alla kurser efter första året.

När det gäller ridningen har jag aldrig haft det särskilt enkelt. Med Joy gick det aldrig, verkligen aldrig, bra på tävling. Hon var spänd och nervös och jag var inte särskilt duktig. Men vi kämpade på, trots att jag gång efter gång kom hem och var så besviken och frustrerad över att det aldrig gick bra. Jag vet inte hur många gånger jag lastade ponnyn och åkte hem gråtandes för att jag kännde mig så misslyckad. Jag vet heller inte hur många gånger jag har funderat på att sluta med tävlandet, just för att det aldrig gick bra.
Trots detta har jag aldrig varit den som givit upp. Mina kompisar på ridskolan byte hästar hej vilt när det inte gick bra, men jag vägrade att byta bort mina små rackare. Trots att Theo helst harvade ridhuset med nosen i början och att Jack skenade med huvudet uppe i luften, så vägrade jag att ge upp (dock fick jag ge upp Jack tillslut, men inte på egen begäran).

Med Dandy blev det lite lättare, i början kom vi hem med en placering efter varje tävling. Jag fick för en gångs skulle känna att jag kanske inte var totalt värdelös. Dock framkallade även han krockodiltårar emellanåt när han aldrig blev frisk eller skrittade i travprogrammet inne på banan.
När Frida (Fredag) kom in i bilden satte jag en enorm press på mig själv. Frida var ingen lätt ponny, men det vägrade jag att erkänna för mig själv. För mig var det ett misslyckande att inte klara av henne, för hon var ju trots allt ganska fin. Det hela slutade ju med att hon fick ont i benen och numera går med ponnylekisbarnen på ridskolan. Förstår ni då hur misslyckad jag kännde mig? Inte nog med att jag inte kunde leverera resultat, jag såg även till att ponnyn inte gick att sälja!

Som sagt så har jag alltid haft en enorm press på mig själv, och när jag inte kunnt leva upp till vill jag helst sjunka genom jorden och försvinna. Men med åren har jag ändå fått lära mig att inte ta allt så hårt. I mina ögon är det inte okej att grina för en dålig tävling. Att andra gör det är inget som stör mig, men när jag själv inte kan hålla tårarna tillbaka är det rent utsagt pinsamt, jag skäms!
Jag vill alltid ha kontroll på allt och alla, och när jag inte kan ta kontrollen över mina egna känslor så tar jag den på andra sätt. Hur, var och när spelar ingen roll för er, men det är inte alltid till min egna fördel.

När jag då idag fick lämna Jakan med ett körkortsprotokoll där det står Ej godkänd så kännde jag mig mer misslyckad än vad jag har gjort på flera år. Men jag samlade ihop mig själv, åkte till stallet och blev på bättre humör av vissa goa människorna där!
För faktum är, att hur dålig jag än känner mig så har jag alltid vägrat att visa mig svag inför andra.

Det jag egentligen vill komma till är att jag kuggade på uppkörningen, att jag känner mig så sjukt misslyckad och värdelös och att jag är galet nervös redan nu inför nästa uppkörning!

Känner att det här blev lite mer personligt än vad jag hade tänkt från början, men enjoy!


Fina Frallisen <3
Saknar henne något enormt mycket!


Heldagsaktivitet

Började denna dagen med en tur ut till stallet vid halv 9 imorse. Dock missade jag bussen (som gick nästan 5 min för tidigt..), vilket gjorde att jag missade både tunnelbanan och bussen ut till stallet. Så jag fick gå från vägen och kom alltså nästan 40 minuter senare än planerat. Men det gjorde inget, hade god marginal när jag planerade min dag.

Jag red Royne på förmiddagen. Han känndes helt okej, fick inte riktigt loss honom till 100% i vänstergaloppen. Beror nog på att jag hade kandaret idag, och han brukar vara lite jobbig på kandaret när han har gått mycket och bra på träns. Han är ju ändå schysst och tuffar på snällt med kandaret, så jag föredrar att han är jobbig första dagen med kandaret men går bra på tränsbett än att det inte går att rida på träns!

Hann mocka och putsa innan ag var tvungen att åka till körskolan. Körde i två timmar och sen åkte jag tillbaka till stallet igen. Vid 17.30 kom Kicki (kiropraktorn) och skulle kolla Royne och några andra hästar. Vi hade ju, tillsammans med Silvana, kommit fram till att vi skulle ge honom lite lugnande eftersom han är så stirrig av sig ibland. Jag kan meddela att det jobbigaste under hela behandlingen var att få i honom det där lugnande..! Sen stog han snällt hela tiden. Kicki knäckte loss honom lite här och var och satte även några nålar i ryggen. Han tyckte det var jätteobehagligt när nålarna började "pirra" första gången, så då fick vi se några bocksprång i stallgången, men annars gick allt jättebra.
Imorgon ska han bara jogga väldigt lätt eller skrittas och sen får jag rida som vanligt igen på fredag. Tur att han inte skulle vila mer, eftersom vi ska kolla sadeln på fredag!

Övningskörde hem sen och landade inte hemma fren vid strax innan 20.. Då hade jag alltså varit hemifrån i nästan tolv timmar utan att varken ha varit i skolan eller jobbat! Heldagsaktivitet minst sagt.
Nu ska jag ladda upp för Greys Anatomy..
På återseende!

Roynis the nåldyna
<p>Gulle!</p>


tisdag

Så var påsktävlingarna slut för den här gången. Igår var de enda hemmaekipagen barbro och Jennie, men de visade vart skåpte skulle stå och Barbro red ihop 61% i MsvC och Jennie blev femteplacerad i MsvB. Även Fia, Maria och Elin placerade sig i MsvB - på andra, sjätte och sjunde placering eller något sånt!

Det var väldigt roligt att se både Jissa och Lillen. Jissa går ena dagen nybörjarlektioner på ridskolan, och nästa dag tävlar hon Msv dressyr! Barbro rider väldigt prydligt och noggrannt, vilket verkligen väger upp Jissas inte allt för stora gångarter. Med Lillen har det hänt jättemycket sen jag såg dem senast. Jennie sitter så himla stilla och snyggt, det syns inte vad hon gör, och Lillen ser fruktansvärt välriden ut! Och även Jennie rider väldigt noggrannt från punkt till punkt. Ska bli roligt att få se dem i Storvik nästa helg!

Hela kvällen ägnades åt plugg. Satt uppe till kl 2 och pluggade, men det var det värt! nu har jag det värsta plugget överstökat och kan njuta lite av att ha lov iaf! Eller ja, redan morgondagen blir fullspäckad - åka till stalet och rida på morgonen, körskolan och sen tillbaka till stallet eftersom kiropraktorn kommer.

Jag var ute i stallet och red Royne nu på kvällen. Josephine red honom igår, och hon måste ha fått en jäkla snurr på honom för han var superfin att rida idag!!


En dag i sekretariatet

Mais oui! Har spenderat större delen av den här dagen i sekretariatet, först med Carro och sen med Erkan.
Carro och jag spårade ur som vanligt, kom fram till att det var jobbigt att svara i telefon när vi hette likadant (om någon skulle ringa två gånger lixom..?!) och skrattade gott åt en häst som hette Ernst och var av rasen "sven" (svensk halvblod förkortades fint med sven i resultatprogrammet.. jätteroligt ju!).

På eftermiddagen var jag egentligen ledig, men jag hjälpte Erkan i sekretariatet eftersom jag inte hade något bättre för mig. Då ägnades mesta delen av tiden till Rumble (om ni känner er manade att möta mästaren så är det bara bjuda in grapefruits !!!)

För våra hemmaryttare gick det bra! Alla red jättebra och i Lbn slutade det med Stella på en femteplacering och Maggan på en sistaplacering. Övriga av våra ryttare var precis utanför.
I La:3 blev Barbro sjätteplacerad och Stella var första utanför! Våra hemmaekipage fortsätter leverera!

Imorgon är det MsvC:1 och MsvB:4 på schemat. Jag är ledig från fuktionärsuppgifter och tänkte endast glida unt och kika på fina hästar! Det är flera ekipage jag känner igen som kommer, bl.a Maria med Raggan, Elin och Fia.

Nu ikväll skulle jag egentligen på påskmiddag hos Rebban, men jag stannade hemma då jag var tvungen att plugga. Men jag var tvungen att pausa lite från pluggandet för att dekorera lite muffins inför morgondagen.. Vet inte riktigt om jag lyckades så bra.. ;)


Vällingby Rs @ twitter

Imorse kom Erkan och Fritte med årets bästa idé, nämligen att liveuppdatera resultaten via twitter! (även lite andra roliga saker skrevs där..)
Vi har ju inte Equipe online, så då fick liveresultaten lösas på andra sätt helt enkelt!

Självklart kommer det fortsätta uppdateras där under resten av helgen, så för er som vill se liveresultat är det bara söka sig fram till Vallingby RS!


Bästa bästa Roynis <3

Åh min häst är verkligen bäst!
Dagens ridpass började ungefär som igår - alltså inte på topp. Det var inte dåligt, men vi kan inleda så mycket bättre. Han gick inte fram ordentligt i höger galopp under uppvärmningen, utan slog om hela tiden om jag inte hade full koll på alla delarna. När han väl tog skänkeln framåt så var det ju inga problem alls längre.
När vi jobbat en stund blev han riktigt fin, både i trav och galopp. Framförallt så fick vi till både fövända galoppen och travslutorna åt båda hållen! Riktigt riktigt härlig var han på slutet och jag ville helt inte sitta av (a).
Imorgon ska jag jobba och eventuellt ska Roynis få gå lektion. Vet inte riktigt om jag hinner då vi har massa gäster här på kvällen, men vi får se helt enkelt.

I övrigt har jag spenderat dagen på Vällingbys ponnytävlingar. Jag och Fia har hängt hela dagen och agerat "sociala funktionärer" (dvs munnen gick i ett på oss båda ungefär hela dagen..!). Det är just det här som är så roligt med ridsporten, att det är så blandade åldrar. Sofia är trots allt fyra år äldre än mig, men vi kan hänga ihop en hel dag i stallet ändå! Vi tävlade ju även tillsammans på ponny när jag hade Joy och Fia tävlade Kim (ponnyn som jag red för 1,5 år sedan), och hon fick alltid rycka in som extra-mamma om det hade gått dåligt eller någon bara behövde några peppande ord!

Vällingbys ponnyryttare skötte sig iaf bra - tre vinster och en sjundeplacering av fem starter!
På söndag är det hästarnas tur att visa vad de går för. Men först - vilodag för alla hästar, ponnyer, ryttare och funktoinärer imorgon :)
Tyvärr glömde jag kameran hemma imorse, så inga bilder togs.


Påsklov!

Känns jävligt gött att påsklovet äntligen är här!
Inledde den här dagen med ett kemiprov som faktiskt gick riktigt bra, trots att jag knappt hade pluggat, och avslutade den med en inställd fotolektion. Man kunde ha det sämre!

åkte till stallet direkt efter skolan och red ett pass i ridhuset på min fina häst. Idag var faktiskt en sån där dag då jag helst inte ville sitta av!
Vi började knappast på topp, han känndes sådär stel och jobbig som han kan göra om jag rider innan han varit i hagen.. Men vi tog oss igenom det och han blev faktiskt riktigt fin! Och det är nästan dessa dagar det är roligast - när man känner att man verkligen kommer igenom det som är svårt och får avsluta med en superkänsla!
eftersom han känndes så stel till en början så jobbade vi med mycket lösgörande arbete, skänkelvikningar i alla gångarter och förvänd galopp med ställning innåt för att få koll på bogarna. Han dummade sig någon gång, men i det stora hela så känndes han verkligen sååå fin!

Kvällen har ägnats åt körkortsplugg.. Har sisodär en 18 distanstest kvar att göra på inte allt för många dagar.
Imorgon väntar iaf ponnytävlingar på v-by! Eftersom jag är så himla snäll (a) så ska jag stå på framridningen i förtsa klassen, trots att jag inte tävlar för v-by längre och måste vara med och hjälpa till.
Sen på eftermiddagen ska jag åka ut till stallet och rida lite på min pärla, och plugga förståss.. -.-


Onsdagsnöje

Ha haft en mycket intressant skoldag idag.. Vi var 4 st på första lektionen, 5 på andra och 6 st på tredje lektionen. lärarna tycker ju det är lite onödigt att hålla föreläsningar för så få elever, så vi har väl i princip bara kollat på film idag! Bra uppladdning inför påsklovet.

Vanligtvis brukar jag åka till stallet direkt efter skolan på onsdagar och komma hem ganska tidigt, men idag skulle jag åka förbi körskolan och kolla upp en grej på vägen. Dock upptäckte jag när jag var i skolan att jag inte hade pappret med mig.. Så det var ju bara att åka hem för att hämta pappret. Väl hemma bestämde jag mig för att plugga under eftermiddagen och åka till stallet ikväll istället.
Sagt och gjort - jag har spenderat hela eftermiddagen med näsan i naturkunskapsboken.. Imorgon väntar kemiprov och som vanligt är jag ju ute i så fantastiskt god tid! Men det ska nog gå bra :)

Ska åka till stallet om cirkus en halvtimme. Royne ska få gå et pass i ridhuset idag också. Han känndes riktigt mju koch trevlig att rida igår, så det ska bli roligt att rida idag också!

Påskhelgen är som vanligt fullproppad! På fredag är det ponnytävling på v-by, lördag jobbar jag heldag, söndag och måndag hästtävling på vby. Ska dock bli väldigt kul att se alla fina hästarna på måndag :)

Nu ska jag fortsätta med pluggandet och så återkommer jag kanske imorgon :)


pluggarN

Igår fick jag börja rida på Royne igen efter behandlingen. Han känndes ganska bra, förutom att han var lite stel förståss. Dock började han bråka några gånger.. Dock tror jag faktiskt bara att han var dum den här gången. Vid första tillfället tror jag att jag höll lite för mycket i gramanen när jag tryckte på honom framåt i galoppen, och då blir han ibland lite tjurig och sen sätter han det i system att bråka varje gång jag ska trycka på honom framåt i galopp. Dock kommer vi över tröskeln fortare och fortare, och då är han hur snäll som helst.

Idag ska jag inte åka till stallet fören lite senare eftersom det är kurs i ridhuset som slutar vid 20. Så jag tog tillfället i akt och åkte hem för att plugga. Har prov i Kemi på torsdag och jag kan ju inte påstå att jag är särskilt preppad inför det.. På torsdag skulle jag förresten ha ridit programträning för Roggan på eftermiddagen, men eftersom de har lagt in vårt prov just då så kan jag inte vara borta från skolan och missar därmed programträningen..

Nu ska jag fortsätta pluggandet så att jag kanske får klart det någon gång!
På återseende!

image description


Vilodagar

Royne har ju fåt vila de tre senaste dagarna efter veterinärbesöket. Både igår och idag har mamma fått promenera med honom eftersom jag knappt har kunnat gå.. Lyckades ju typ överanstränga någon sena i knävecket häromdagen och har inte kunnat gå som en normal människa sedan dess. Idag är det dock mycket bättre, så jag räknar med att vara "frisk" till imorgon ;)

Efter stallet åkte jag och mamma till v-by stallet för att städa. Det är ju tävlingar där nästa helg så anläggningen ska vara tipptopp tills dess! Jag rider ju inte för klubben längre, men jag hängde där ändå för att träffa lite människor! Jag hade ändå inget bättre för mig, så då kunde jag lika gärna åka dit.

Nu har vi precis anmält till två tävlingar i maj, och precis som vanligt så packar hela systemet ihop när så många anmälningar öppnar samtidigt.. Men jag kom iaf med på båda! Helt galet att systemet brakar ihop varje helg för att alla ska in och hetsanmäla till tävlingar.. Nu blir det ju verkligen så att man anmälar till alla tävlingar som finns, eftersom chansen att man kommer med om man anmäler en vecka senare är minimal. Det gäller även mig. Är anmäld till 3 tävlingar som jag med största sannoikhet inte kommer åka på, men i väntan på att jag bestämmer mig så får anmälan stå kvar.


Emma och fina Helge får stå för bilden.


RSS 2.0