Söndag

Har varit ledig hela helgen men har varken orkat eller haft lust att skriva.
Igår red jag pärlan på träns och han blev superfin!!
Idag skulle jag egentligen åkt och tränat för Nina men det blev inte så. Roy fick gå på kandar och det gick riktigt dåligt.. Usch och fy! Imorgon blir det iaf träns igen.

Nu ska jag fortsätta med samma sak som jag gjort de senaste två dagarna - kolla på Greys anatomy!


2012: September

Ännu en månad då det inte hände så värst mycket.. Jag jobbade sex dagar i veckan och hade två hästar som skulle ridas och skötas varje dag. Det fanss inte så mycket tid över för andra saker då. 
Royne blev ofräsch i början av månaden, så jag lånade Annelies buss och körde själv för första gången in till Mälarkliniken ( eller ja, jag hade Frida med mig!). R behandlades i båda framkotorna och därefter väntade promenad 2 h/dag..
Jag skulle startat min första tävling sedan maj i början av september, men pga kotorna så gick ju inte det. 
Min fina vän Frida flyttade även upp till Boden för att göra GMU. 
 
I slutet av månaden var vi tillbaka på Mälarkliniken igen, och Chris gav klartecken till att köraigång ordentligt och börja träna. Vi hann även med ett pass för Nina på Vällingby innan månaden var slut. 
 

Just nu

Skrittar av QD som har fått gå ett lätt pass nu på kvällen. Hann inte rida honom imorse så det fick bli nu istället.
Jag frågade Karin om hon trodde man kunde beställa en såhär liten och behändig häst.. Han är verkligen alldeles lagom stor för min smak!
Nu är det bara min egna pärla kvar som ska få röra lite på sig, sen är jag redo att åka hem!


Torsdag

Jobbat hela dagen idag, och har skrittat så mycket att jag har ont i rumpan... Sadface :(
Royne fick gå ett joggingpass på eftermiddagen. Han hade nog rejält med träningsvärk, så det var nog bra att han fick springa bort den! Han ska få vila imorgon.
Imorgon jobbar jag förövrigt själv hela dagen, så jag lär ju vara kvar halva natten.. Jaja, jag är faktiskt ledig hela helgen sen!


2012: Augusti

Augusti var faktiskt en ganska händelselös månad. Det "största" som hände var att Josephine åkte till Sydkorea och jag blev extramatte till Laban. Han vilade första tiden, men i slutet av månaden kunde vi börja sätta igång igen. Royne kom ju även hem till Hogsta igen och han kändes ganska bra första tiden. 
Istället för att kriva om allt som hände och inte hände, så låter jag några bilder tala för den här månaden! 
 

Härlig uteritt!

Det regnade när jag och Josephine skulle rida ut, men vi trotsade vädret och gav oss ut i skogen.
Royne har ju inga snowgrips fram, men plattan han har för att skydda strålbenet gör att det faktiskt inte fastnar så mycket snö. 
Vi började med att låta hästarna pulsa ett varv i skritt runt ängen när vi kommit dit. Riktigt jobbigt men bra träning för dem! Royne travade sedan på som aldrig förr. Otroligt lätt för hjälperna och flashade på som tusan. Duktiga lilla hästen!! 
 
Imorgon blir det nog bara lite lätt jogging för hans del för att göra sig av med träningsvärken från idag. För träningsvärk tror jag verkligen han kommer ha.. Inte nog med att han fick pulsa, vi red även i lite djupare snö där det fanns! Dock kommer kandaret åka på eftersom han ska gå varannan dag på kandar och varannan på träns, men nu blev det två tränsdagar på rad. 
 

2012: Juli

1 Juli började jag jobba heltid på världens bästa jobb! Har inte ångrat det en sekund.
 
Samma dag åkte även min pärla till Nina på Lejondal för en månads träning. Jag hade börjat sätta igång honom lite smått, men kände att jag behövde mer hjälp med honom så då fick han åka dit. Jag var där flera gånger i veckan och red, och det hände väldigt mycket med oss båda under dessa veckor. Den största bidragagande faktorn var att jag hade ett vakande öga över mig varje dag! 
 
Fantastiska Fyran tog en tripp ner till Faltsterbo. En mycket trevlig liten tripp som definitivt ska göras om nästa år! 
 
Första två veckorna i juli hade jag och Clara hand om Laban medan Josephine var bortrest. Det var första gången jag red honom ordentligt (hade ridit honom en gång innan under uppsikt av Josephine).
Royne fortsatte gå som tåget hos Nina, och vi avslutade träningsperioden med att rida igenom MsvA. Självklart inte fläckfritt och inte i dagsläget uppvisningsbart, men på god väg. 
 
Kennie och Vilja hängde ihop dag ut och dag in! 

Annandagen

Godmorgon på er! 
 
Jag tog en ordentlig sovmorgon imorse och har precis gått upp..! 
Om cirkus en timme ska bege mig mot stallet för att rida ut med Josephine! Har inte ridit ut på Royne på jättelänge.. Men först var det så dåligt underlag, sen stod han ju i nästan tre veckor och nu när han väl har fått snowgrips så har vädret varit skit och jag har inte hunnit medan det är ljust.. Men nu så! det är egentligen lite för varmt idag, men det ska nog gå ändå hoppas jag. 
 
I övrigt så bjuder inte denna dag på så mycket mer. Ska städa, men that's it! 
 

Juldagen

Årets jul blev riktigt bra faktiskt! Hade både mor- och farföräldrar här, plus min vän Rebban och hennes familj (räknas väl mer eller mindre som familj numera! Vi har ju gjort det mesta tillsammans och de bodde även i vår källare under en månad typ 1999?!)
Jobbade 06-14.30 och hade riktig julafton på morgonen med paket från både Josephine och Louise! Jag hade det egentligen ganska lugnt under dagen, men det blev betydligt stressigare på eftermiddagen eftersom jag ville göra allt det sista "så sent som möjligt" (natta, mocka och fodra). Tillslut var jag iaf klar och kunde åka hem. 
 
Fick riktigt fina julklappar iår, bl.a en iPhone 5 av mam och pap! Mycket lägligt eftersom min gamla iPhone blev en pajPhone under gårdagen.. Jag lyckades dock få igång den under kvällen igen. Fick inget hästrelaterat av släkten, men av Josephine fick jag två superfina ridtröjor och av Emma och Elisabeth fick jag ett par ridbyxor! 
 
Idag har jag också jobbat. Började kl 12, så jag tog sovmorgon och sen åkte jag ut och red Roynis innan jag började. Hade tänkt rida ut men det var ett sånt jäkla skitväder när jag kom så det skulle inte ens bli kul. Det fick helt enkelt bli ridhuset. Royne känndes fin idag, men blev dock lite tjurig när vi skulle trava.. Hoppas och tror att det bara var dagsformen! Han är ju extremt pigg just nu, och när det dessutom tar emot lite i kroppen efter vilan gör nog att han tjurar lite. Jag vet inte, men jag hoppas och tror! 
 
Började som sagt jobba vid 12, och då skrittade jag och Clara ut i det hemska vädret. Det var dock inte så kallt, trots att jag hade ridstövlarna på mig! 
Tog hand om pärlan på kvällen men var ändå hemma redan vid 19! 
 
Imorgon hade jag nog tänkt rida ut om vädret är okej! Tror min pärla skulle uppskatta att få pulsa lite i snön. Jag är förövrigt ledig imorgon, så jag ska ägna resten av dagen åt att göra typ ingenting! 
 

2012: Juni

2 juni flyttade världens underbaraste lilla valp hem till the Grapes! 
 
Mitt livs bästa dag kom; 8 juni - STUDENTEN! Har aldrig tidigare varit så otroligt lycklig. Det blev verkligen den bästa dagen i hela mitt liv! 
 
När jag hade landat lite efter studenten, Fridas student och allt där emellan, så var det dags för återbesök hos Chris på Mälarkliniken. Min pärla var inte så mycket bättre, så det blev ny behandling, nya skor och en igångsättningsplan. Vi bestämde oss för att skicka Royne till Nina på Lejondal under en månad när han skulle sättas igång. 
 
Vi firade midsommar på landet som vanligt, och jag njöt av mina sista dagars ledighet innan jag skulle börja jobba heltid 1 juli. Hängde mycket med mina fina vänner Frida, Carro och Erica som gjorde hela livet mycket bra!
 

2012: Maj

Maj blev både en väldigt bra och en väldigt dålig månad. 
Vi inledde med tävling två dagar på rad; Livdragonerna och Sjövillan. På livdragonerna första dagen var allt Kaos och gick totalt åt skogen. Övervägde att stryka mig från Sjövillan nästa dag, men efter lite diskuterande fram och tillbaka med Emma så åkte vi iaf. Framridningen var kaos och innan jag gick in på banan sa jag till Royna att: "Om du inte sköter dig nu så säljer jag dig". Konkreta hot var grejen, för han sprang som aldrig förr och vi fick vårt första kval! 
 
 
Han fick ta det lite lugnt ett par dagar och mest gå i skogen, och när jag sedan skulle rida det första ordentliga träningspasset så känndes han inte okej. Kiropraktor-Kicki kom ut och kollade på honom, men vi kom överens om att han skulle få träffa veterinären. Jag hade tur, för bara ett par dagar senare kom Chris till Hogsta. Jag hade aldrig tidigare använt mig av Chris, och han gjorde inget strålande första intryck som veterinär hos mig.. Vi bestämde att det var bättre att ta in Roy på kliniken för att röntga osv. Han blev ordinerad en månads vila. 
Jag red alltså ingenting från mitten av maj och en månad framåt. 
 
Trots att maj var en skitmånad gällande hästeriet, så hände det andra roliga grejer.
* Jag tog äntligen mitt efterlängtade KÖRKORT!
* Blev ägare till världens underbaraste och gulligaste lilla Kennie <3
* Hängde med Fritte och Pjotter på tävling
* Och tillslut var det bara 14 dagar kvar till studenten! 
Det här vägde upp ganska mycket av en annars riktigt sugig månad! 
 

GOD JUL!

Vill hälsa er alla en riktigt GOD JUL! 
När det här inlägget kommer upp är jag på jobbet och kämpar. Hästarna vill ha mat och motion, oavsett om det är julafton, nyårsdagen, snöstorm eller en vanlig onsdag! 
 
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig dag!
 

Dagens ridpass 23/12 2012

Red lektion på min vackra pärla för Emma idag. Drog på kandaret för första gången sedan typ oktober? Jag Visste att det skulle bli svårt, men jag blev faktiskt positivt överraskad!
I början var det lite tungt i handen, men vi hade fortfarande trycket framåt med oss. 
Vi värmde upp precis som vanligt, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Han ska vara lätt på hjälperna och jag ska bara kunna sitta stilla. Det sistnämnda är lite svårare, men en dag ska jag kunna det också! 
 
Efter uppvärmningen fortsatte vi lite i galopp. Vi varje bokstav tempoväxlade jag två steg för att hela tiden kunna känna att han var med mig. Gjorde lite skänkelvikningar och slutor i galopp,och därefter även ett par byten. Han var väldigt lätt för hjälperna och ble faktiskt ganska fin och framförallt lätt att rida. 
Vi avslutade med lite trav, som är något svårare än galoppen. Jag har svårt att sitta rakt på honom och han är så känslig så han känner ju av det direkt och spänner till. 
 
Överlag så känns han väldigt fin, och framförallt väldigt ridbar! Längtar verkligen tills tävlingsterminen drar igång så jag kan få åka ut och visa upp min fina häst! 
 
Pappa var med och tog lite bilder idag. Bjuder på dessa två oredigerade sålänge så kommer det kanske fler sen! 
 

Dålig kvalitet

I oktober köpte jag mig ett par fodrade ridbyxor från Pikeur. Jag har väl mer eller mindre levt i dessa ridbyxor sedan dess. Dock upptäckte jag till min fasa häromdagen att de hade gått sönder i gylfen.. Betalar man nästan 2000 spänn för ett bar byxor så ska de väl ändå hålla längre än tre månader även om man bor i dem?! 
 
Så jag åkte helt enkelt till Stockholm Ridsport och lämnade in dem. De skulle skicka dem till Pikeur så skulle de få fixa till det. Kalasbra ju.. förutom att det ju nu är jul vilket innebär att jag lär få tillbaka dem lagom till påsk.. :( :( 
Ledsen Grape..
 
Inte nog med att jag kommer få frysa, mina vidriga köldutslag kommer komma tillbaka :( :(
 

2012: April

De första tre månaderna var ganska urtrista faktiskt. I april hände det lite mer. 
Månaden inleddes med ett efterlängtat påsklov. Jag pluggade spm en idiotas inför teoriprovet för körkortet, vilket jag också klarade under lovet! Kuggade även på uppkörningen några dagar senare.. Har aldrig känns mig så misslyckad..
Under påskhelgen hängde jag såklart på Vällingby där det var tävlingar och mina duktiga vänner gjorde riktigt bra ifrån sig! 
 
Vi var hos Nina på Lejondal och tränade och min pärla skötte sig fantastiskt! Det började faktiskt gå ganska bra överlag med ridningen.
 
 I skolan tyckte vi det var roligare att spela Rumble än att lyssna på Stendöd och vi firade att det bara var 51 dagar kvar till studenten!
 
 Vi gjorde årets andra start på Lejondal, en MsvC:1. överlag var det bra, men han var väldigt spänd i skolorna vilket drog ner poängen väääldigt mycket. 
 
Några dagar senare åkte vi till Storvik på vårt första meeting. Det blev en väldigt lärorik helg, även om resultatet inte var så bra. Jag fick otroligt bra tips av Jennie som jag fortfarande använder mig av i den dagliga träningen! 
 
I slutet av månaden var vi hos Fia på Lejondal för att träna program och jag fick även hämta hem mina nya, snygga stövlar!
En ganska bra månad med andra ord! 
 

Dan före dan före dopparedan

Började den här dagen med lite julklappsshopping med mamma. Fick med migallt jag skulle ha, och det på cirkus en timme! 
Åkte vidare till stallet och skulle rida lektion, men fick veta att det skulle bli senare och då skulle jag inte hinna så jag red själv istället. När jag kom ner i ridhuset var det ganska lugnt, men när jag ridit ungefär halva mitt pass hade det hunnit bli K A O S ! 
I början känndes Roynis riktigt fin! Mjuk i kroppen, sökte stödet och var så jäkla på på skänkeln. Vi kunde knappt stå still i halterna för han ville bara framåt framåt framåt! Det är såklart inte heller okej att han inte står still, men det känns som ett lättare problem än att han släpar fötterna efter sig. 
När det blev sdär kaosigt och jag hela tiden var tvungen att tvärstoppa eller göra extremsnäva, helt oväntade, svängar så blev han lite spänd. Men då travade jag ner honom, skrittade ett varv på långa tyglar, tog tyglarna och red ett par varv till. Då var han superduktig! Så vi avslutade då och skrittade ut en sväng. 
 
Imorgon ska han dock troligtvis gå lektion för Emma ändå! Hoppas verligen det blir av för han känns så himla fin just nu! 
 
Nu är även Josephine hemma, så Laban kommer ni inte få läsa så mycket mer om. Det har varit otroligt roligt och lärorikt att ha Laban de här månaderna, även om det har varit väldigt mycket upp och ner! 
 

2012: Mars

Tredje månaden inleddes med att mina föräldrar hade sin 50-års fest här hemma. Mycket trevligt må jag säga, och det står fortfarande massa champagneflaskor i vår källare.. 
 
Ridningen gick väl sådär, varken upp eller ner. Men Royne var ju gullig såklart. 
 
Pluggade på inför körkortet och övningskörde på körskolan flera gånger i veckan. Hann även med min studentskiva i mitten av månaden. Då insåg man ju verkligen att studenten närmade sig! 
 
Vi avslutade månaden med ett besök av veterinär Silvana. Hon behandlade Roynis i ryggen och vi fick såklart ställa in de närmsta tävlingarna. Tråkigt, men hellre det och att han verkligen blev helt bra. 
 

2012: Februari

Årets andra månad blev en ganska ridlös månad då Roy var ofräsch större delen av tiden. Jag tränade på som en tok inför Vasaloppet, trots att jag inte åkte så värst mycket skidor.. Var mest ute och sprang eller tränade hemma. 
Jag tog min allra första körlektion i mitten av månaden, men var väl inte så värst ihärdig med det i början. 
 
Royne och jag gjorde säsongens första start i Linköping. Dagen innan kändes han lite konstig, men det var ändå så att vi skulle kunna styra igenom ett program. Dock var det inte riktigt så enkelt på tävlingsdagen och vi fick flera stopp inne på banan.. Något var helt klart fel. Mycket riktigt, för någon vecka senare kollades han av Silvana igen och ryggen var dålig. 
 
Skolan fortsatte i samma tempo (alltså ganska lugnt hehe..) och min älskade studentmössa anlände när det var sisodär 116 dagar till studenten! 
 
I slutet av månaden begav vi oss uppåt i landet för att jag skulle åka KortVasan. Målet var att åka på under 3h och 30 min, vilket jag klarade med mina 3.24! Kom då ihåg att jag som mest hade åkt en mil i sträck innan, och nu åkte jag alltså 3 mil.. 
 
Vi hann även med att åka ner till Mantorp och Sharpman för att prova ut en ny sadel åt min pärla. Det blev en Prestige D1 Zero, som jag inte ångrar en sekund att vi köpte!
 
Under sportlovet tog jag med mig mamma ut till stallet så fick hon knäppa några kort på min snygga häst.
 
Jag hann även fylla 19 år och beställde mina nya, snygga ridstövlar som jag fick i present. 

20/12 2012

Ganska coolt datum om jag fårsäga det själv 2012 2012...!
 
Började 12 idag, men var i stallet vid 8 för att rida båda hästarna innan. Laban var först ut och skötte sig strålande! Var inte dum en enda gång! När han är sådär snäll så blir allt så enkelt. Vi kom dock aldrig till det där riktiga suget i traven som vi hade innan vår lilla paus, men vi kunde ändå sitta och göra galoppslutor och seriebyten. Som sagt, allt känns så lätt bara han är snäll! 
 
Royne stod näst på tur. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Vilken stjärna han är!! han känns verkligen så himla fin nu, även om styrkan inte finns riktigt så att jag kan plocka ihop honom helt. Trots det så leker vi med både seriebyten och galoppslutorna. Allting känns bara så lätt nu jämfört med förut. Han är mjuk i kroppen, pigg, framåt och tycker det är roligt att jobba! 
Ska se om jag kan träna för Emma på lördag. Även om han inte orkar så mycket så är det bra med hjälp. Ska dessutom försöka få till en träningstid för Nina nu när alla våra extrajobbare har jullov. Vill så gärna visa honom för henne nu, för det har verkligen hänt jättemycket sen hon såg oss senast!! 
 
Imorgon ska båda pållarna vila, så jag ska bara gå en sväng med dem. Båda två får gå dubbelpass i paddock också, så det går ingen nöd på dem. Efter jobbet ska jag till Carro med Frida och Erkan, eftersom Carro fyller år! 
 
Nu väntar sängen! 
Natti!

2012: Januari

Med bara några dagar kvar till jul och lite mer en än vecka kvar tills vi firar in det nya året, så tänkte jag dra en liten resumé av det gågna året både i bild och text. Det kommer komma upp en månad per dag i kommande 12 dagar. 
 
Januari "firades" in hos min vän Carro, eller ja, jag sov i hennes soffa och hon väckte mig vid tolvslaget..!
I början av månaden åkte jag med min fina häst till Vällingby för att träna för Nina för första gången. Royboy skötte sig bra och vi fick mycket beröm av Nina. 
 
Januari bjöd även på 2011 års Ryttargala. Jag var där med hela det gamla gänget från Vällingby. En riktigt trevlig kväll som slutade alldeles för sent.!
 
Royne och jag fortsatte träna på och jag började sista terminen på gymnasiet. Hade ett ganska okej schema, även om jag klagade över de 5 timmar naturkunskap jag hade varje vecka med Stendöd. 
 
I mitten av månaden kom Silvana och kollade Royne för första gången. Han hade då ont i ryggen och det visade sig att sadeln vi hade köpt bara några månader tidigare låg katastrofalt dåligt.. 
Roy ordinerades en veckas longering, så det blev tidiga morgnar eller sena kvällar den veckan och vi fick även nytta av våra snygga rosa reflexer!
 
I slutet av månaden var vi och tränade för Nina igen på Vällingby, och hon tyckte det hade hänt väldigt mycket på bara de veckorna!
 
I övrigt böjd inte denna trista månad på så mycket mer. Vi fortsatte våra sadelproblem, provade varenda sadel i stallet men hade ändå inget bra att rida i. Tillslut bokade vi en tid hos Sharpman för sadelprovning. 
Jag tränade på inför Kortvasan som jag skulle åka i slutet av februari (mitt projektarbete). 
 
 

Såå duktiga!!

Red båda hästarna efter jobbet idag. 
Laban har jag ju inte ridit på typ 2 veckor eftersom Maria har ridit, men nu var det dags igen. Trodde det skulle gå åt skogen, dels eftersom han vilade igår men också för att jag trodde att vi skulle hamna mitt i "onsdagskaoset" och att det skulle rasa snö från taket, men jag slapp ifrån båda de sistnämnda!
Han skötte sig iaf bra! Dummade sig inte en enda gång, bortsett från när en pall flyttades.. Det var ju jätteläskigt, men nästa varv hade han glömt det. 
Jag la fokus på att han inte skulle tappa bärigheten, och ffa inte i svängarna. 
 
Royne slapp gå lektion för Emma, det blev så körigt med tiderna. Jag red honom istället själv efter Laban. 
Emma red ju igår, och han känndes riktigt trevlig redan från början. Lät i handen och var snabbt framme för skänkeln. Allting känns så himla lätt nu! Vi har lekt lite med rörelserna, bl.a lite byten som går hur bra som helst men även de hemska galoppslutorna (dock väldigt långa och inte särskilt tvära) känns som att de aldrig har varit ett problem! Ser verkligen fram emot att kunna börja träna ordentligt igen. Just nu orkar han inte mer än 20 minuters intensiv ridning. 
 
Båda hästarna ska få gå imorgon också, och så blir det vilodag på fredag.
 
Jultomten var på besök idag!
Schabrak och lindor: Anky
Luddboots: Charlies
Ländtäcke: Rambo
Sadel: Prestige D1 Zero
Sadelpaddar: Tempur och Prestige frampadd

Back on track!

Tillbaka som människa idag, och äkte då självklart till jobbet. 
En normal människa med ett normalt jobb hade nog stanna hemma en extra dag för att verkligen försäkra sig om att man är frisk, men älskar man sitt jobb så gör man
 
Orken räckte dock inte riktigt till för ridning, så Emma red min stora svarta traktor.Av det lilla jag såg så såg han fin ut, och Emma kännde skillnad mot innan. "Det är inte längre som att försöka styra ett stort skepp!" Jag håller verkligen med henne om det. Förut tog det ett halvt varv från det att jag gett hjälpen tills vi kunde svänga.. Att det dessutom känns som att han är en meter kortare mellan manke och rumpa (halsen kommer nog alltid förbli lika girafflång) gör ju saken ännu lättare! 
 
Själv har jag varit en livs levande skrittmaskin istället. Typ alla hästar vilade så jag har promenerat typ tre timmar? Utöver alla vanliga sträckor vi går varje dag.. Om det ändå fanns en skrittmaskin.. Men jag klagar inte, vi får ju motion ;)
 
Labisen vilade idag, men imorgon ska jag rida honom och Royne ska gå lektion för Emma. 
 
Världens bästa <3

Sängliggandes..

Vaknade imorse och mådde pyton. Åkte till jobbet ändå och tänkte att det kanske skulle gå över. Men icke, så vid 10 fick jag lov att åka hem igen. Har sovit enda sedan jag kom hem, men nu börjar jag känna mig bättre. antagligen var det iaf ingen magsjuka jag hade åkt på, tack och lov. Nu har jag lyckats få i mig en brödbit iaf och hoppas att jag kan åka och jobba igen imorgon!
 
Mina snälla föräldrar fick ta hand om djuren åt mig. Pappa avbokade en träff med kompisar för att ta hand om Kennie och mamma fick åka ut till stallet och ta Royne. Maria var snäll och red Laban, så vilddjuren gick det definitivt ingen nöd på! 
 
Hoppas som sagt kunna åka och jobba imorgon, och även rida! Laban ska vila men Royne behöver röra på sig. Eventuellt skulle Emma rida, men vi får se :)
 
Nu tänkte jag gå och lägga mig för sist gången ikväll. Har noll energi och huvudvärken har inte riktigt släppt ännu (troligtvis för att jag inte har druckit på hela dagen?!)
So long! 
 
Gamml bild.. 

Veterinärbesök och Julshow

Uppdateringen är på topp! Som vanligt.. ;) 

Åkte till stallet på förmiddagen och red min fina häst. Han har ju inte så bra kondis just nu efter drygt 4 veckors vila, men styrkan har han inte tappat allt för mycket. Men han jobbar på! Han jobbar och jobbar och jobbar och jobbar. Och han vill vill vill och vill hela tiden! Har aldrig riktigt haft den känslan hos honom tidigare. Det måste ju innebära att det åtminstone går åt rätt hål med alla skador?! 
 
Vid 14.30 kom Chris och jag hade första tiden. Förklarade vad "problemet" var (som egentligen inte ens har hunnit li ett problem!) och sen börjde vi igenom honom. det blev vårt absolut snabbaste veterinärbesök eftersom han inte markerade någonstans! Känns så himla skönt verkligen! 
Han har ju känts ganska bra nu när jag har satt igång, men jag ville ändå checka med Chris så att det inte hade satt sig något i frambenen när han stod stilla så länge. Tack och lov så var det ju alltså ingenting! 
 
Skyndade mig hem och sen iväg till vby-stallet där det vankades Julshow. De ville ha med Kennie i agilityn, och eftersom vi har tränat såååå mycket agility så ställde vi självklart upp ;) Men faktum är att Kennie var riktigt duktig, så duktig att hon vann! Det var ju inget hårt motstånd direkt i Isse och Herman hehe ;D 
Kikade på showen och sen var det "mingel" i klubbis. Roligt att träffa alla vällingbyare igen, det blir ju inte allt för ofa längre tyvärr. 
 
Imorgon jobbar jag som vanligt och ska rida båda hästarna. Maria har ju ridit Laban hela veckan och han har skött sig bättre och bättre! Så jag ska ha honom hela veckan och på fredag kommer Josephine hem igen. Ska såklart bli jättetråkigt att lämna tillbaka honom, men ändå skönt att bara ha en häst. Det har varit otroligt lärorikt och väldigt roligt de här månaderna med honom! 
Nu tänkte jag sova. Kul liv japp! ;)
Måste ta lite nya bilder.. 

En bättre fredag

Vädret idag gjorde mig på bra humör! Förra fredagen var hemsk, men den här var en bättre en! 
 
Igår jobbade jag halvdag och red min fina RoyBoy på förmiddagen. Han skötte sig bra och vi ökar på lite mer för varje dag som går. 
På kvällen var jag och mamma inne i stan för att se Dirty Dancing på Chinateatern! Så himla bra! 
 
Idag började jag jobba vid10 och skulle inte rida någon av mina hästar på morgonen. Laban vilade och Royne skulle gå lektion på dagen för Emma. Istället började jag jobba vid 9 och red QD då. La fokus på lugnet, att han bara skulle vara avspänd hela passet. Faktum är att han blev riktigt fin! 
 
Red som sagt lektion för Emma på Royne. Han var lite stelare från start idag, troligtvis för att han hade lite träningsvärk. Vi har hittat ett nytt sätt att börja passen på - nämligen att han bara självmant ska bjuda på framåt och hitta sin egen bärighet genom att jag fokuserar på att bara sitta så stilla som möjligt med mina händer..! Inte min starka sida, men det börjar ta sig. När jag travade i höger varv på ena långsidan så sa emma åt mig att lätta på högertygeln och räta ut halsen. Jag tyckte ju själv att jag inte alls höll i högertygeln, men kollade ner på mina händer och insåg att jag visst gjorde det.. Hoppsan! 
Nej, nu är det verkligen skärpning som gäller! Han känndes iaf bra efter en stund och blev riktigt fin på slutet! 
Chris kommer ut till Hogsta redan nu på söndag, så då tänkte jag var med och kolla Roy. Han känns inte ofräsch, men jag vill vara på den säkra sidan och då känns det bättre att kolla nu så att vi kan vara igång igen till vårsäsongen! 
 
Imorgon ska Maria rida Laban och Royne ska få skritta ut en sväng om jag hinner nnan det blir mörkt, annars får han gå på prommis på kvällen. Vi har veterinär Silvana på plats hos oss hela dagen, så det är fullt ös! 
Nu väntar sängen på mig.. Ha det bra! 
 
 

Dagens ridpass 12/12 2012

Laban longerade jag på utebanan i snön idag. Han skötte sig bra och fick verkligen kämpa, trots att vi inte höll på länge alls. Tror det är bra för hästarna att få jobba  snön, men inte för mycket. 
 
Royne fick gå lektion för Emma, om än en väldigt kort sådan. Han är ju inte helt igång och orkar inte så mycket, men han kämpade på de 20 minutrarna jag red. Emma tyckte inte han såg konstig ut, mest lite stel och styv. Men han var väldigt taggad! Flög iväg när jag la till skänkeln. Det hör inte tillvanligheterna på den hästen ;)
Fokus låg bara på att han skulle bjuda på ärligtframåt och jag skulle i princip kunna släppa tyglarna och han skulle bara fortsätta gå. Jag vill gärna dra lite extra i innertygeln, vilket jag absolut inte får göra eftersom han blir så bromsig då. 
Känndes faktiskt ganska fin på slutet så då gav vi oss. Vi har bestämt att köra på så här i några veckor, och blir det inte märkbart sämre så ska han kollas igen när Chris kommer ut till Hogsta. Eftersom han stod så länge pga lymfangiten så är jag lite orolig att frambenen fått ta stryk av det. Han ska ju röra på sig mycket för att de ska fungera, men just där och då kunde han inte röra sig alls.. Jaja, time will tell! 
 
Imorgon rider Maria Laban och jag jobbar halvdag så Royne får gå ett pass på förmiddagen. På kvällen ska jag in till stan med mamma för att se Dirty Dancing på Chinateatern! 
 

Den viktiga skritten

Red Roynisen imorse i ridhuset. Han känndes mycket bättre jämfört med början igår. 
Under förra veckan skrittade jag mest, och travade bara några varv åt varje håll. Dock innebar inte det bara skritt på lång tygel, utan jag föröskte att jobba så mycket som möjligt i skritten. När jag sedan började trava var allt mycket enklare. 
Jag måste bli bättre på att ta vara på den där fantastiska, men otroligt tråkiga,gångarten skritt. Tycker bara det är svårt och jobbigt, framförallt att hitta en ärlig bjudning. I trav kan man fuska sig till den ärliga bjudningen lite lättare än i just skritten. 
 
Maria red Laban idag också. Imorgon ska Emma kika lite på Royne och det blir väl som en väldigt kort lektion. Han är ju inte så värst igång, men lite hjälp är aldrig fel. Laban ska antingen longeras i snön på utebanan eller ridas ut,beror lite på vad jag hinner innan det blir mörkt. hanbehöver ju få se annat än ridhusets fyra väggar minst en träningsdag i veckan (när han vilar är han ju alltid ute på promenad i skogen). Vissa veckor har det helt enkelt inte gått att rida ut, både pga underlaget men också för att jag har jobbat långa dagar och det hr hunnit bli mörkt innan jag har kunnat rida. Jag gillar inte att rida ut i mörker, vare sig det är på min stabila, svarta traktor eller på vilddjuret Queen. Mröker är inte min grej! 
 


10/12 2012

Jobbade till 15 och så red jag Royne efter det. Hanvar riktigt jobbig i början, vilket inte är så konstigt då han vilade fredag och lördag och mest skrittade igår. Tidigare under igångsättningen har jag ju bara ridit max 10 minuter, men idag ökade vi på lite till eftersom han var så jobbig. Jag kände att jag var tvungen att få igenom det idag, annars kommer jag ha samma känsla imorgon också.. 
Efter en stunds arbete fick jag dock igenom honom, och han känndes ganska fin. Dokc blev han lite tjurig stundtals.. men jag vet inte om det är så att han har ont eller om han bara tyckte att jag pressade honom lite för hårt.. Återstår att se imorgon! 
 
Maria red Laban idag och ska göra det imorgon också. Så jag ska bara rida Royne imorgon bitti, vilket innebär en liten sovmorgon för min del. Inte helt dumt om man säger så :)
 
 

Helgen

Så var den här helgen också över.. 
Jobbade igår och det flöt på bra. Red Qui på morgonen, och hon var så stört pigg! Som vanligt väldigt snäll, men oj vilken energi hon hade! Den hästen är allt bra häftig.. 
 
På eftermiddagen var det KM på Hogsta, som som vanligt var riktigt bra! Återkommer med ett eget inlägg om KMet. På kvällen var det typ julmiddag i ridhuset som vi skulle gå på. Dock kom jag och Maria lite väl sent, och då var folk redan inne på efterrätten.. När emma dök upp höll de på att plocka undan ;) 
 
Idag tog både jag och Kennie sovmorgon. Jag gick upp vid 10, men lilla Kentucky masade sig upp först vid halv 11..  Åkte till stallet och red en kortis på Royne som inte var på sitt bästa humör.. Skickade ut honom i hagen direkt efteråt och skrittade sen ut på Fanelia med Maria och Helge. 
Skyndade mig iväg för att möta upp Rebban för att gymma med henne! Vi gick på ett pass kallat Deadball.. Välkomnar träningsvärken.. Väl hemma igen väntade lussebullar hehe..!
 
Imorgon jobbar jag som vanligt och Maria ska rida Laban,så jag ska bara rida Royne efter att jag har slutat vid 15. 
 

7/12 2012

Har jobbat själv hela dagen idag. Det är svårt att få allt att gå runt helt ensam och det kräver verkligen att man har tempo, men det gick förvånandsvärt bra faktiskt! Även om jag inte hann rykta alla hästarna på kvällen. Både Emma och Elisabeth var gulliga och hjälpte till med det sista. 
 
Red Laban på kvällen och han var ganska duktig. Lite tråck i början, men sen så skötte han sig bra! Royne fick ta en promenad på kvällen. Orkade verkligen inte rida honom. Troligtvis så får han dessvärre nöja sig med skritt imorgon också. Ridhuset stänger redan vid 12, och innan det ska jag har hunnit med två, helst tre, hästar utöver Royne.. Maria ska rida Laban, så han får iaf röra på sig. 
 
Nu väntar sängen. Natti!
 

Jaha nähä..

Har varit i stallet hela dagen, trots att jag var ledig. Royne var duktig men Laban var ett monster... Emma ska rida honom imorgon så hoppas vi att det går bättre då. 
Egentligen skulle jag börja 10 imorgon, så hade tänkt ta en liten sovmorgon och inte vara i stallet förens vid 8 eftersom jag bara ska rida Royne. Men så blev det inte utan jag måste börja tidigt och är troligtvis ensam hela dagen.. Så antingen får det bli nattpasset för Royne eller så får han vila. Måste egentligen rida honom imorgon eftersom jag inte kommer kunna rida på lördag, men ska jag jobba från tidig morgon till sen kväll så är man inte så pepp på att knata ner till ridhuset och rida ett pass efter det. 
 

Snökaos

Idag är jag glad att jag har bil och körkort! Fysatan vilket jävla väder! 
Det har blåst och snöat konstant. Vi har inte kunnat se någoning.. Det var så illa på eftermiddagen att jag inte ens släppte ut Royne i paddock. 
 
Laban skulle egentligen gått lektion, men det blev inte så så vi trimmade lite själva. Han var väldigt snäll och blev faktiskt riktigt fin! Gjorde massa övergångar, både frivilliga och "ofrivilliga". Han var nämligen väldigt rädd (...) för lite snö som låg innanför ridhusdörren, men bara  galopp. Det är ju så han är - skritt och trav går jättebra men i galopp bli allt sååååå läskigt.. Han ser sin chans. Så för att ta oss förbi dessa livsfariga snökokor så saktade jag av till trav innan han hann stanna - travade förbi - galopp etthelt varv på fyrkanten - trav innan han stannade osv. För varje gång kom vi närmre och närmre och efter typ tre varv kunde vi galoppera över snön utan att han ens rydde sig. Ibland är han ju bara så löjlig! 
Överlag så kändes han faktistk jättefin! Hoppas jag kan ria lektion någon dag, men det verkar vara lite svårt att få ihop. Måndag och onsdag ska jag sluta tidigare och hinner då rida på eftermiddagen, dock blev det ju ingen lektion idag. Tisdag och torsdag börjar jag 10 och vill därmed rida på morgonen, annars måste jag vara kvar så sjukt länge (jobba till 19 och rida efter det). Dessutom åker Emma relativt tidigt, vilket gör att jag inte kan rida innan hon åker. Fredagar börjar jag också sent och vill egentligen rida på morgonen, men då finns möjligheten att rida på kvällen eftersom emma är kvar på Hogsta. Men enda dagen i veckan jag verkligen vill komma hem har man inte så stor lust att stanna kvar i stallet till 21.. Jaja, det löser sig väl.
 
Royne var inte alls på humör idag. Han fick som sagt inte gå ut i paddock och vardärmed helt överdjävligt pigg när jag skulle rida honom vid 19... (Observera att jag hade varit i stallet från 06..) inte jag heller för den delen, såvi skrittade mest för tt inte bli allt för upprörda på varandra. Jag hoppas jag hinner rida honom lite mer ordentligt imorgon istället. 
 
nu måste jag sova. Vet fortfarande inte om jag ska jobba imorgon eller ej. Jaja, det visar sig. 
 
Såhär fin var Heöge idag när jag hämtade honom i hagen..!

Det var den halvdagen..

Tanken med mina halvdagar är att jag ska kunna komma 12 och gå 17. 
Jag tog sovmorgon imorse och var inte i stallet fören halv 10. Proppade i mig en hejdundrans frukost innan jag åkte, och eftersom jag räknade med att vara hemma till 18 så tog jag inte med mig någon lunch. Hann rida båda hästarna innan jag började jobbaoch de skötte sig väldigt bra båda två. 
 
Dock blir det inte alltid som man har tänkt sig, och jag blev själv i stallet från 15.. Vilket också innebar att jag inte var klar och kunde åka hem fören vid 20.30. Då hade jag förvisso ägnt typ 45 minuter åt mina egna hästar, but still. 
Börjar ju tidigt imorgon eftersom det är onsdag, vilket innebär att jag verkligen borde gå och lägga mig nu. Men jag äger inte den förmågan att komma hem, äta middag och sedan bara kunna slappna av och gå och lägga mig. Jag måste hinna göra en miljn grejer först innan jag verkligen kan slappna av. När jag väl har gått och lagt mig somnar jag ju på nolltid, det är inte det som är problemet. 
 

Måndag 3/12 2012

Dålig uppdatering här igen ja.. 
Lördagen spenderades som vanligt på jobbet. Kom hem och gick väl iprincip och la mig på en gång?! Det är ju typ så mitt liv ser ut numera ;)
 
Söndagen inleddes med en tripp till stallet. Var där strax efter 06, mockade åt båda hästarna och red Royne en kortis. Vid 8 rullade jag hemåt igen! Så snabb har jag nog aldrig varit.. 
Åkte med mamma in mot Globen och sprang runt på mässan en stund först. Hittade faktiskt ett par riktiga fynd som fick följa med hem, och faktum är att jag köpte bara saker jag verkligen behövde! Nästan iaf..! Ska visa er senare.
 
Idag har jag jobbat som vanligt. Det har varit så sinnessjukt kallt så jag trodde helt allvarligt att jag skulle dö.. Slutade vid tre och då red jag lektion för Emma på Laban. Han var väldigt pigg i början, dels pga kylan men också för att han vilade igår. Efter en stund hittade vi kontrollen och han var väldigt påverkbar! Har nog aldrig haft den känslan av kontakt hos honom. Riktigt fin blev han iaf mot slutet, trots att det var mycket liv och rörelse i ridhuset. Han brukar ha väldigt lätt för att tappa fokus då och börja koncentrera sig på allt annat istället, och jag har lite svårt att hitta tillbaka när vi väl hamnar i det läget. Jag måste helt nekelt lära mig att bli lite snabbare och mer konsekvent! 
Ska rida honom imorgon också, och på onsdag ska han gå lektion igen för Emma. 
 
Royne har jag börjat sätta igång lite försiktigt under helgen. vi travar just nu  4 varv åt varje håll! Men faktum är att han känns så himla mjuk och fin!! Han söker sig framåt nedåt och är så extremt sammarbetsvillig! Kanske alltid ska låta honom vila tre veckor innan jag sk tävla ;) Även om vi bara joggar 5-10 minuter just nu, så tänkte jag faktiskt sätta på kandaret någon dag. Vill bara känna om han är lika mjuk på det som han är på tränset. 
 
Imorgon jobbar jag halvdag, men jag ska ju ändå ut till stallet och rida på morgonen. Jag är sinnessjukt trött efter att inte ha kunnat sova uten enda dag på typ 2-3 veckor.. 
Så.. Godnatt på er! 
 
 

RSS 2.0