Some kind of plans..

Imorgon har jag verkligen en heldag planerad.
Först och främst så ska jag till stallet på morgonen och rida Royne. Han ska få gå ett pass i ridhuset imorgon också, men på söndag ska faktiskt jag och Maria rida ut (förutsatt att det är bra väder!). Det är jättebra underlag på grusvägarna just nu så det gäller att passa på.

Därefter ska jag åka in till stan och mammas jobb för att sätta mig där och plugga. Har massa skolarbete att göra klart inför nästa vecka, plus att jag måste plugga körkortsteori. När mamma slutar jobba ska vi ge oss ut på stan för att byta lite grejer som jag fick i present som var i fel storlek.
Har jag tur så hinner jag tillbaka till stallet på sena eftermiddagen för att ta en promenad med min herre. vi behöver röra på oss båda två så att säga, även fast Roynis faktiskt har blivit ganska smal! :D

På återseende!


Jag kom med!!

18.00.33 är min anmälan till vällingbys regionala tävlingar registrerad.
18.00.39 är den första reserven registrerad i MsvC.


Hur galet är inte det? Allavrligt?!
Lite tråkigt att så många man känner inte kom med, men förhoppningvis hinner det ändra sig rätt mycket innan det väl är dags!


Dagens ridpass 29/2 2012

Idag får min pärla en stor guldstjärna i kanten!
Vi hade det väldigt lugnt i stallet under dagen, så jag hann rida honom på eftermiddagen. Skrittade fram en sväng ute först i det underbara vädret och sen gick vi in i ridhuset (var faktiskt nere och kännde på dressyrbanan idag och isen är såpass tunn att det nog kommer gå att rida där om bara någon vecka!).
Förut kunde det ta 20 minuter innan jag fick honom att gå "av sig själv" - nu gör han det efter två varv.
I skritten fick han själv söka lite stöd innan jag började jobba honom ordentligt med skänkelvikningarna. Det som är mest fantastiskt av allt är att han faktiskt söker sig framåt nedåt i en rund och låg form redan från böjan nu. Jag har fått kämpa som ett djur för att han ska göra det, men det är väl inte så konstigt om det har gjort ont liksom?!
När vi värmt upp lite i trav och galopp så provade jag att rida lite i förvänd galopp. Det hade vi ju väldigt mycket problem med innan Silvana kom. Första gången protesterade han, men när jag talat om att det inte gjorde ont så gick han på som om inget hade hänt! Jag är verkligen impad! Vi gjorde några byten också som gick galant och därefter övergick vi till lite travarbete. Där provade vi på lite skolor som gick galant, tempoväxlingar som var bra och skänkelvikningar som var strålande!
Trots att jag bara red 30 minuter så var Roynis väldigt svettig efter att ha fått arbeta med all denna päls i denna värme.
Jag är väldigt nöjd med honom, han gjorde ett strålande jobb. Det är sådan skillnad så det är galet! Jag rider ju inte fullt ut ännu pga sadeln och att han vilade 1,5 vecka, men planerar att vara uppe i full träning nästa vecka.

Har inga bilder på pärlan från dagen, så jag bjussar på en bild på Helge istället. Såg förresten när Lussan red lite på Helge idag (hon rider honom nu när inte Emma kan rida), och oj vad fin han är! Han är ju bara 8 år men leker redan med de flesta svåra rörelser! Tänk att den fula ankungen snart är en svan! Eller ja, det kanske för fel uttryckt för han blir ju inte vackrare utseendemässigt, men han kommer definitivt bli en riktigt riktigt bra häst i framtiden!


GulleHelge!


Nervöst..

Imorgon öppnar anmälningarna till v-bys regionala påsktävlingar, Msvc och Msvb.
Jag måste erkänna att jag är lite nervös, det är nämligen mamma som ska anmäla mig! Jag jobbar ju och kommer knappast hinna hem till 18.00 och det är inte ens värt att försöka anmäla från stallet då vi har så dålig uppkoppling.
Så nu får ni hålla tummarna för att hon lyckas och att jag kommer med!


Dagens ridpass 28/2 2012

Känslan av att allt bara fungerar! ååh finns inget bättre!
Royne fick gå ett pass i ridhuset idag. Eftersom det är kurs på tisdagar så stänger ridhuset vid 14, så jag red på förmiddagen och så fick han gå i hagen på eftermiddagen.
Han är verkligen en helt annan häst nu, han arbetar frivilligt i en lägre och rundare form utan att bli framtung och hängandes i handen. Självklart kan han fortfarande bli ännu rundare och komma upp mer med ryggen, men jag tycker helt klart det är ett steg i rätt riktning! Dock känner jag ju att vi verkligen skulle behöva komma igång med träningen igen nu, så ska försöka få rida lektion för Emma i nästa vecka! Sadeln ska ju ridas in lite försiktigt, så jag får ju ändå inte rida hårt på en vecka.

Men han känndes ändå riktigt trevlig att rida idag, mjuk och fin men vi har lite svårt med väsntergaloppen fortfarande. Jag tror mycket sitter i huvudet på honom så det tar väl lite tid innan han har insett att det inte kommer göra ont!

Imorgon ska han också gå ett pass i ridhuset. Jag jobbar hela dagen och har även hand om Laban. Så trots att jag egentligen inte börjar fören vid halv 9 så tänkte jag vara på plats vid halv 8 för att hinna med allt stallarbete med pållarna på morgonen.


Dagens
Sadel: Prestige D1 Zero
Träns: Cheval
Pannband: OS
Schabrak: Beige med brun kant, Horze
Sadelpadd: Prestige
Ländtäcke: Brunt Charlies
Lindor: Bruna Shockemöhle
Lindpaddar: Mias


Idag är det ingen vanlig dag..

..för idag fyller jag ååååår!
Hela 19 år har det gått, och jag måste erkänna att jag faktiskt har lite åldersnoja.. Jag är ju förtusan nästan hälften till 40! Haha!
Dock måste jag även erkänna att jag mer eller mindre hade glömt bort min födelsedag?! Igår kväll (strax innan detta inlägg skrevs hehe..) så satt jag och funderade på om det var något speciellt som hände imorgon, men nej, jag kunde inte komma på något.. Tills dess att jag insåg vilken dag det var!

Hoppas ni alla får en bra dag, för det ska minsann jag ha!

Hittade lite gamla bilder på me, myself and I. Brukar ju inte bjussa på så mycket egobilder, men här har ni Grape back in the days - sisodär en 14 år gammal och fotar i spegeln..! Läckert.
Faktum är att när jag kollade igenom datorn så hittade jag massa gamla bilder på mig och de kompisar jag hängde med i stallet när jag var typ 12-13 år! Jag hade kameran med mig jämnt! Ska visa er lite bilder någon dag, ni som känner/kännde oss kommer få er ett gott skratt åt de bilderna!


Min finaste <3

Här kommer bilderna som mamma fotade i det fina vädret idag!

Dagens shopping!

ÄNTLIGEN har jag beställt mina nya ridstövlar!
Det blev ett par Könings Favourit som gick loss på cirkus 6000. Dock betalar jag allt själv med pengar som jag fått i julklapp och födelsedagspresent. Det är 6-8 veckors leverans, men jag dör inte av att rida i mina gamla under den tiden.

Vi köpte även med oss en flaska Arnika eftersom sadelprovaren igår sa att jag skulle massera honom lite med arnika på ländryggen. Även såna där handvärmare fick följa med hem.
Vi tog en sväng förbi in på Hööks också för att köpa silikonsnoddar eftersom mina är slut. Letade efter nya nattskydd också men hittade inga bra. Royne har trampat sönder bakskydden så det blir till att köpa nya helt enkelt.


Dagens ridpass 27/2 2012

Har precis landat hemma efter dagens stallvistelse. Vi ska alldeles snart ge oss iväg till Stockholm Ridsport för att kolla på nya ridstövlar till moi.

Är det inte härligt att man, genom att köpa en ny sadel, kan få en ny häst bara sådär?! För det var precis vad han var idag - utbytt!
Han känndes avspänd och tillfreds redan från början och kunde arbeta i en låg och rund form. Jag red inte alls varken hårt eller länge, 30 minuter úngefär. Han känndes lite trött i kroppen, och det sa även Jana igår att han nog kunde få lite träningsvärk.
Men han känns verkligen som en annan häst, det är så himla härligt! Vi får väl se om det bara är en "smekmånad" eller om det verkligen funkar nu med den här sadeln.

Eftersom det var så otroligt fint väder så tog vi med kameran och mamma knäppte några bilder på oss efteråt. Jag sitter vid fel dator just nu och har inget photoshop, men de kommer ikväll!


Mr RoyalVill ni se mer?


Sportlov

Måndag:
* Stallet på morgonen, Royne ska ridas lite lätt.
* Åka till Stockholm ridsport och kolla efter nya ridstövlar (julklapp och födelsedagspresent av mam&pap och farmor&mormor).
* Hjälpa mamma att städa och fixa hemma.

Tisdag:
* JAG FYLLER ÅÅÅÅÅÅR :D
* Rida Royne på morgonen
* Plugga som ett as.
* Laga middag.
* Farmor, Farfar och Mormor kommer på födelsedagsmiddag.

Onsdag:
* Jobba i stallet
* Ta hand om Laban.
* Rida Royne.

Torsdag:
* Rida Royne
* Plugga som ett as.

Fredag:
* Rida Royne på morgonen.
* Hjälpa mam&pap hela dagen hemma

Lördag:
* Stallet på morgonen, R får nog vila.
* Mam&pap har sin 50-års fest här hemma (därav all städning och fix hemma)

Söndag:
* Sova

Jag har en känsla av att även det här lovet kommer att gå! Mitt livs sista sportlov!

Prestige D1 Zero

Som sagt så var vi i Mantorp idag för att prova ut sadel till Royne. Egentligen skulle vi ha åkt imorgon, men de ringde från Sharpman igår och frågade om vi kunde komma idag istället.
På vägen dit sa jag till mamma att jag inte förstod mig på människor som köper D1-sadlarna, det är ju faktiskt bara slöseri med pengar.. Jag har dock ändrat min åsikt nu..!
Vår sadelprovare hette Jana och hon inledde med att göra en ritning av Roynes rygg och därefter la vi på den gamla sadeln. Hon kunde konstatera att rent ytligt låg den bra, men när hon sedan började känna och klämma så insåg hon att det faktiskt var katastrof.. Hon la ett finger lite vid sidan om manken och när Royne sedan bara vände bort huvudet litegrann så klämdes hennes fingrar.
Som jag säkert har skrivit förut så har vi haft väldigt svårt att jobba på volter som är 10m och mindre, och även om jag ska vända in på t.ex. en diagonal eller annan snäv linje. Då har han tappat takten och det har varit väldigt svårt att vända. Inte så konstigt med tanke på att det antagligen har gjort skitont att svänga så snävt och vara så böjd i kroppen, om hennes fingrar klämdes av att han böjde halsen lite lite grann! Så på två sekunder hade vi löst det problemet!

Hon ville dock att jag skulle rida några varv i den gamla sadeln för att hon skulle kunna se hur han arbetade i dagsläget och vad vi skulle söka efter att förbättra kroppsmässigt. Hon såg ju att han försökte komma upp med ryggen men inte kunde, men också att han tappar en hel del rörlighet.

Vi började sen med att lägga på en Frank Bates. Den var med extra mycket utrymme i manken och just för hästar som hade problem där. Detta var ingen standardmodell, utan de hade lagt till egna beställningar så som extra utrymme på vissa ställen. Vi provade även med en sån där luftstoppad sadelgjord eftersom han är så grinig när man spänner gjorden. Den är ju egentligen för hästar med sadeltvång, men funkar även bra på hästar som bara tycker det är allmänt obehagligt.
Jag kännde stor skillnad på Royne direkt! Det var verkligen en helt annan häst. Han arbetade självmant i en låg och rund form när jag hade visat för honom att det inte var obehagligt att arbeta där. För det är just det - det har gjort ont när han har behövt arbeta i den formen och då har han istället velat spänna upp nacken.
Även om den här sadeln låg bra så ville Jana att jag skulle prova en annan sadel också - nämligen Pestige D1 Zero. Den är gjord speciellt för hästar som behöver lite extra bogfrihet och har en liten del som är luftstoppad högst upp på kåpan för att man ska komma närmre hästen.
Direkt när jag satt upp kännde jag att jag var i himmelriket! Hon sa att vissa klara inte av den här sadeln för att hästarna ofta får mycket mera gång, medan andra helst inte vill sitta av.. Jag tror jag tillhör grupp två!
Royne säkte sig framåt nedåt och arbetade så mycket mer avspänt än vad han brukar göra, inget snack om saken. Jag kunde vända på små volter utan minsta protest och jag kunde göra byten åt båda hållen som om det aldrig varit ett problem! Det har ju varit väldigt tydligt att det har tagit emot där tidigare, men nu var det som bortblåst!
Jag älskade den här sadeln och Royne trivdes verkligen riktigt bra i den! Den är dessutom lite kortare än den gamla sadeln och trycker därmed inte där han har fått ont tidigare.
Så ja, en Prestige D1 Zero blev det och vi köpte även en sån där luftstoppad sadelgjord när vi ändå höll på. han blev nämligen inte alls lika grinig när vi drog åt den som när vi drar åt den vanliga gjorden. Hon hade den dock inte med sig i rätt längd, så den kommer på posten om några dagar. De kunde även ta min gamla sadel i inbyte, så då blev vi av med den också vilket är väldigt skönt. De skickade även med mig två schabrak, ett läderbalsam för prestigesadlar, en putsvante och en padd som jag ska ha under framvalvet. Dock är den här modellen lite billigare än den "vanliga" D1an, så det var ju tur det ;)

Vi ska tillbaka på "återbesök" i mitten av April, men då när de kommer upp till Täby. Är sadeln inte perfekt då så får vi lämna tillbaka den!
Kan verkligen rekomendera Sharpman som sadelutprovare starkt! Nu har ju vi då bara vart i kontakt med Jana, men hon var riktigt duktig och väldigt noggrann!

Imorgon blir det premiärtur i nya sadeln på riktigt! Dock sa hon att han säkert skulle ha lite träningsvärk imorgon eftersom han inte är van att arbeta på detta sätt med ryggen, men det kan vi nog leva med!Senaste dagarna

Har inte öppnat min dator sedan i onsdags kväll! Kan nog erkänna att det är nytt personligt rekord.
Jag överlevde som sagt vasaloppet, och även om det inte har med hästar att göra så ska det skrivas ett inlägg om det lite senare.
I fredags fyllde min padro 50 år, så mamma hade ordnat så att farmor och farfar hade kirrat överraskningsmiddag fr honom här hemma.
Slocknade tidigt och vaknade på lördagsmorgonen med århundrades dunderförkyldning.. What to do? En heldag med jobb väntade. Dagen flöt iaf på väldigt bra, jag kom en timme tidigare så jag kunde rida Royne på morgonen. Red ut en sväng på Helgis också, och precis innan vi skulle ge oss ut så började det snöa och blåsa som attan. Mindre roligt, men det hann iaf avta ganska mycket under turens gång :)
Vi var klara väldigt tidigt, så jag var hemma redan vid 17.30. Då var det bara dra igång matlagandet eftersom Frida skulle komma hit och äta middag. Skojar inte när jag säger att jag käkade min egna vikt i tacos.. Det är ganska mycket med andra ord! Mådde skapligt illa när jag gick och la mig..
Idag var jag och mamma i stallet vid 9 och gjorde iordning Royne för resan ner mot Mantorp.
Som jag skrev tidigare så var han ett riktigt monster på vägen ner, skrapade och slog konstant sista timmen.. Han berättar iaf högljutt när maten är slut.
Sadelutprovningen gick bra och jag kom hem med en ny sadel, en nöjd häst, nöjd ryttare och en fattig mamma ;) Men vi kom tillsammans fram till att det faktiskt var värt det, med tanke på vilken skillnad det blev på Royne i den nya sadeln. Kommer ett inlägg om det också om en stund.
Ikväll ska jag gå och lägga mig i tid så att jag kanske kan sova bort en del av min härliga förkyldning (jag är glad så länge jag slipper vara magsjuk!). Imorgon väntar nämligen en heldag med massa saker att göra - stallet, övningsköra, kolla på nya ridstövlar, hjälpa mamma att städa osv. Är det lov så är det ;)


I mantorp

Vi har precis anlänt till mantorp för att prova ut sadel! Royne har varit ett riktigt pain in the ass hela vägen ner.. Får hoppas vi hittar en bra sadel nu och att han har lugnat ner sig inför hemresan!!


Mer död än levande..

Men jag klarade hela loppet! Shit bananas, är faktiskt lite impad över mig själv.
Vi är påväg hem nu, har precis passerat borlänge så det är en bit kvar. Kommer vara mer eller mindre död ett par dagar, men jag är grymt nöjd :D


Nu kör vi!!

Alldeles snart ska vi bege oss mot oxberg där starten till kortvasan går!
Jag har smällt i mig en riktig brakarfrukost, typ min egna vikt i mackor och bananer ;)
hoppas ni håller tummarna att jag öht överlever!!


Mot Dalarna!

Nu sitter jag antagligen i bilen påväg mot Dalarna och Kortvasan (tidsinställt japp..).
Datorn har jag inte med mig, men ni kanske får lite liveuppdatering från telefonen under de här två dagarna. Annars får ni hålla tummarna för att jag överlever de tre milen på skidor jag ska åka imorgon.. själv är jag ganska tveksam haha!


Like back in the days!

Var ju och red på Vällingby nu på kvällen.
Fick rida på Max 2 (ja, det finns två st Max där och denne kom som nummer två) som jag har suttit på en gång tidigare för ett par år sedan.
Det var långt ifrån enkelt kan jag erkänna! Shit bananas! Det är verkligen en helt annan ridning.
Max var spänd och visste precis hur man vände ut och in på halsen. I vänster varv gick det någorlunda, men i höger fixade jag det inte alls. Fick inte igenom ställningen för 5 öre, och då är det lite svårt att rida.

Tur han är gullig iaf den lille hästen. Och på tal om liten.. Max var minimal! Haha känndes som att jag släpade fötterna i marken! Han är väl cirkus 155-160 cm, så han är ju faktiskt en väldigt liten häst.


Utan internet..

Vårt internet här hemma fungerade inte igår, där av den obefintliga uppdateringen.
Jag spenderade iaf ganska många timmar i stallet igår. Började med att ta ut Royne på en promenad runt Ensta. Det var så himla fint väder!
Därefter var det Labans tur, som även han fick gå ett varv runt Ensta. Därefter skulle båda hästarna ryktas och få det mockat.
Kom väl från stallet vid 6 ungefär.

Idag tog jag jag en ordentlig sovmorgon och vaknade lite för sent. Fick skynda mig ut till bussen, vilket inte var det lättaste med tanke på att det frusit på som attan under natten.. Skridskor hade helt klart varit ett bättre alternativ idag!

Royne skrittade jag faktiskt uppsuttet idag. Jag har ju fått göra det sedan i måndags, men ändå valt att gå med honom pga sadeln. Men eftersom det inte gick att gå ute idag så skrittade jag honom uppsuttet i ridhuset. Vi skrittade på i 50 minuter, varvat arbete och fri skritt.

Ikväll ska jag iväg till v-by stallet och rida istället för mamma! Ska såklart bli superroligt, både att rida och träffa alla människor!
Imorgon förmiddag åker jag med mami och papi uppåt i landet, till Oxberg (?) närmre bestämt (3 mil från Mora). Jag ska ju åka KortVasan på fredag.. Lite nervös? Ja! Har åkt EN mil EN gång och nu ska jag åka TRE mil..! Dock tror jag att jag kommer klara det på ren vilja!

Josephine ska ta hand om Royne under de två dagarna jag är borta, så han är definitivt i goda händer :)


Min pärla under gårdagens promenad!


Helt okej!

Det känns helt Okej att åka till skolan denna tisdag - två lektioner och sen har jag sportlov! Har nämligen studiedag imorgon och sen åker jag 25 mil uppåt i landet på torsdag.
Att det dagen till ära är 3 plusgrader gör inte det hela sämre!
Ska åka till stallet i eftermiddag och skitta Royne och även ta hand om Laban :)


Snabbvisit

Mamma och jag tog stallet på en timme idag! Jag mockade och fixade allt medan mamma gick typ 35 minuter med R.
Nu ska vi ut och äta middag för att fira mami och sen ikväll väntar naturkunskapsplugg..


Dubbelgrattis!

Idag passar jag på att gratulera både mamma och Annie som fyller år!
Mami fyller hela 50 år och Annie bli 31.
Stort Grattis till er båda!!sjukling..

Egentligen borde jag vara på jobbet och arbeta för fullt, men jag vaknade imorse och mådde riktigt dåligt.
Jag fick åka ut och börja ändå, men vid 8 kom snälla Ylva och tog över! Tog nästan en timme att få ut hästarna i hagen, dels för att man själv är allmänt seg men också för att det var glashalt! Att försöka släppa ut hästarna var ungefär som att försöka åka skidor utan fästvalla.. Ja ni såg ju hur det gick igår ;)

Har sovit enda sedan jag kom hem vid halv 9 och nu mår jag lite bättre men fortfarande långt ifrån bra. Mår iaf inte illa längre, däremot blir jag ruskigt yr så fort jag ställer mig upp och har feber. Lite väl dålig tajming att bli sjuk nu bara några dagar innan vasaloppet.. Så jag ska kurera mig ordentligt idag så att jag är frisk i slutet på veckan.

Royne leds ju fortfarande, men han har fått dubbeltid i paddocken idag och så ska mamma åka ut dit senare i eftermiddag och gå med honom.


Faceplant!

Glömde ju självklart att ta med mig kameran till stallet..
Försökte mig på att gå en promenad med Royne ute, men han hade fått styltor redan 10 m från stalldörren så det var inte ens värt ett försök att gå ute. Ridhuset var proppfullt, så vi fick ta en något avkortad promenad ute.

Efter stallet åkte jag hem en snabbis för att byta om och sen åka till skida för att ge oss ut och kötta i skidspåret! Det gick allt annat än bra idag kan man säga.. Kunde knappt röra på benen utan att skidorna gled all världens väg! Vallaren får underkänt ;) Men jag stakade mig runt 5 km och avslutade med ett rejält magplask haha! Tur man kan roa folk iaf haha! :D


God morgon

Eller ja, god förmiddag kanske?
Jag var faktikst nästan uppe med tuppen imorse! Redan vid 9 studsade jag upp ur sängen och har sedan dess hjälpt mami att städa och pluggat naturkunskap.
Om cirkus en halvtimme åker jag mot stallet för att ta hand om min pärla. Jag är tveksam till om vi kan promenera utomhus idag eftersom det är så varmt och han får styltor trots att han har snösulor..
Sen väntar iaf skidåkning med Frida, så för tillfället står min privata skidvallare (läs pappa :D ) och vallar mina skidor.

Kanske ska plocka med mig kameran till stallet så kan jag bjucka på lite stallbilder ikväll :)


Today is the day

Var i stallet imorse och tog med mig roynisen på en promenad runt Ensta. vi var väl ute i cirkus en timme och Roynis promenerade snällt på.
Åkte till skolan för att ha en lektion och sen hem igen.
Nu på eftermiddagen har jag hunnit med att plugga lite körkortsteori och en löprunda! Imorgon väntar en promenad med Roynis, ännu mera plugg och en mil på skidorna med Frida :)

Om en timme ska jag ge mig av mot la stada för att möta upp lite kompisar eftersom det vankas födelsedagsfirande!
Ha en bra kväll allihopa!

Bjuckar på en bild som Daddycool tog för en vecka sen.


Benskydd

På Globen i höstas köpte jag ett par nya tävlingsskydd åt min Pärla.
Hade tidigare ett par vanliga vita med ludd, men tycker inte riktigt att de ger det optimala stödet. Därför slog jag till och köpte ett par nya från Catago under Globen, och för dessa godingar fick jag betala strax under 600 kr.

Jag är nu väldigt sugen på ett par att ha som vardagsskydd också, t.ex. vid jogging eller uteritt. Dock har jag ju ett par BoT skydd, så det känns lite onödigt. Men ett par bruna Catago skulle inte sitta helt fel..!


Right now..Ska ta med min fantastiska dubbelhaka och sätta mig med körkortsteorin! Lämnade kvar min väska i stallet för att prioritera teorin framför naturkunskapen ikväll. Ska till stallet imorgon innan skolan, så då slipper jag bära på den dit iaf ;)

Återkommer imorgon!


Veterinärbesök 16/2 2012

Jag har inte varit i stallet sen i måndags, och jag måste erkänna att det faktiskt har varit ganska skönt. Slippa passa en massa bussar, springa till tunnelbanan för att hinna i tid och komma hem vid 8 på kvällen. Fast jag har ju faktiskt saknat min lilla häst och även om det bara gått två dagar så känndes det extra roligt att komma dit idag!

Silvana var ju tillbaka idag och Royne fick komma på återbesök. Vi förklarade läget för henne, vad som hade hänt i söndags och hur han varit att rida.
Efter longering och böjning kunde Silvana konstatera att han fortfarade var lite öm i ryggen och ytterst lite inflamerad i haserna. Hon poängterade dock tydligt att det var ytterst lite, men lika bra att behandla på en gång.
Sagt och gjort - drogade Roynis och sen fick han några sprutor. Nu ska han skrittas en vecka (ledas 3 dagar och sedan skritt uppsuttet) och därefter kan jag börja rida ordentligt igen.

Det känndes skönt att det inte var något "allvarligt" med honom. Han ska på återbesök igen om 6 veckor så förhoppningsvis är han ännu bättre då!


En något trött Roynis <3


Royal

Pappa var ju med till stallet och fotade Royne för någon vecka sedan. Han fick några bilder som speglar Roynes personlighet väldigt tydligt!
Bilden nedan visar hans extremt nyfikna sida, som helt plötsligt kan gå över i ren förskräckelse!
Han är iaf otroligt gullig när han har den där blicken, synd att det ska stå en ful ryttare ivägen på just den här bilden bara ;)


Vilka proffs ni är!

Det är underbart att se vilka proffs det är som verkar läsa min blogg. Helt fantastiskt faktiskt! Ännu mer fantastiskt är det att iprincip ingen vågar stå för sitt namn. Varför inte det när ni är så himla bra?!
Ännu lite bättre är det faktiskt att ni kollar på filmen, slänger iväg en kommentar, utan att ha en aning om vad jag har skrivit tidigare. Jag har tydligt poängterat att jag inte tror han är dum utan att han faktiskt har ont. Ändå får jag kommentarer som att "hästen är inte dum, den har ont" osv. Vad var det nu igen jag skrev två inlägg längre ner?! Allvarligt!
Vad Roynis hade för "dippar i resultaten" med Sandra spelar ingen roll. Det var MIN ridning ni skulle kommentera, MINA tävlingsresultat. För det första så vet ni inte vad Sandra var för ryttare, vad Royne har gjort tidigare osv. Faktum är att han bara har gått som dressyrhäst i några år, han var hoppare innan det. Han kan förvisso det mesta, men de hade svårt att hitta den där supertraven som krävs för att få högre poäng i de högre klasserna.
Det här beteendet är ingenting jag har sett hos honom tidigare. Det kom helt plötsligt i lördags, men då tog vi oss igenom det och därför trodde jag det kunde bero på spänningar. Han har ju stannat och hållt på så i början, men det försvann efter någon vecka så då tror jag endast han testade mig.

I detta sammanhang tror jag faktiskt att jag känner min häst bäst av oss alla här (bortsett från Sandra). Jag är ingen naturbegåvning, inget proffs, och jag försöker heller inte efterlikna något. Min blogg handlar om min och Royals träning, både med- och motgång. Jag vill inte att det ska se ut som att det alltid går bra, för det gör det inte för någon. Jag har, precis som alla andra, fel och brister i min ridning. Jag har svårt att sitta på min stora häst och kniper därför med benen. När jag låter bli att klämma går benen som elvispar av ren reflex från tiden på ponnyerna. Då har vi utrett varför jag pickar med skänkeln på två meningar.

När det gäller val av tränare är jag väldigt nöjd med de tränare jag har. Både Emma och Nina är utbildade tränare och har tävlat internationell GP. De vet mycket väl båda två vad de pratar om. Även Annie har full koll på vad hon snackar om när hon hjälper mig.
"Visst kan han ha ngt medicinskt fel, men OM han nu har det så tycker jag att du ska fundera över ditt träningsupplägg/val av tränare. För träningsfilmen såg inte rolig ut den heller."
Tack för tipset, men som sagt - jag är jävligt nöjd med den hjälp jag har och era expert råd går just nu in genom det ena örat och ut genom det andra!

Någon (anonym såklart..) skrev att den ville veta vad min tränare tycker, om hästen verkligen ska gå så här. Därför så slänger jag upp samma film som igår, fast den här gången med Ninas kommentarer. Tyvärr har jag bara en film från när jag tränar för Emma och där hör man knappt vad hon säger.Film: Tävling i Linköping (hela filmen)

Här är hela filmen från tävlingen i Linköping.
Jag har läst alla era kommentarer på filmen där han "dummar" sig (dummar sig kanske är fel ord, eftersom han inte gör det för att vara dum utan fr att han har ont, men jag kan inte komma på något bättre ord.) och undrar om ni ändrar er uppfattning när ni får se hela filmen. Och glöm inte, hela verkligheten syns inte på film. När jag var hos Emelie Brolin på träningläger för en herrans massa år sedan sa hon "En film döljer det allra bästa och det allra sämsta, men det är en bra vägledning för att förbättra det som är halvdant".
Sen kan jag även tillägga att Royne är ingen häst som går "på tygeln" av sig själv - ni ska se oss när vi värmer upp och innan han kommit loss och igång i kroppen.


Motivationen på topp!


Idag flyttade denna skönhet in hos mig! Behöver jag ens säga att jag kommer längta ihjäl mig de här 114 dagarna som är kvar tills jag får stå på flaket med denna godbit på huvudet?!
Plötsligt gick min pluggmotivation från 0 till 110 och jag ska nu sätta mig med naturkunskapen och plugga tills jag spyr.
Ja minsann, idag är jag glad! :D


En snabbis.

Clara hade som sagt hand om mina fina pärla idag så jag har varit hemma och pluggat naturkunskap hela eftermiddagen.. Hann även med lite projektarbete, alltså 5 km på skidorna ;)

Clara hjälper mig med R imorgon också, och eftersom jag vet att du läser Clara så kan jag skriva det här: Du är BÄST! :D
Ska alltså ägna morgondagen också åt plugg. Naturkunskap woop woop.. Måste även hinna med lite filosofi och en del projektarbete. Kul att gå sista terminen på gymnasiet.. Meeen det är bara 116 dagar till studenten woopa! :D

image description


Film: Träning för Nina, januari 2012

Här kommer filmen från träningen för Nina på Vällingby i januari.Konstruktiv kritik är alltid uppskattat!

Underbart!

Just nu har jag helt stört mycket i skolan. Prov, inlämningar och projektarbetet måste bli klart nu..!
Så för att hinna med allt har jag bett Clara om hjälp med Royne nu i två dagar. Så himla skönt att hon kan hjälpa mig, även om det är synd att hon inte kan rida honom just nu! Det är verkligen guld värt!

Förresten så började min telefon ytterst mirakulöst att leva igen! hur underbart känns inte det! Var verkligen totalt handikappad de timmar som den var död!


Film: Royal hoppar och studsar..

För att ni ska förstå vad jag menade med både inlägget om tävlingen och svarsinlägget så klippte jag ihop delarna ur filmen där han dummar sig.Tror ni egentligen att han bara gör så för att han är dum eller har han ont? Jag vet ju vad jag själv tror, men det är alltid roligt att höra vad ni tror!

Svar;

Lina om Tävling Linköping 12/2 2012:
Alla kommer vi in i jobbiga perioder.. Det är fel hit och fel dit tycker man. I många fall sitter felet i huvudet på ryttaren som hela tiden tänker på vad som är fel istället för att försöka tragla sig igenom det och bara blicka framåt. Visserligen vet jag inte alls hur det känns för dig och så men somsagt, i många fall är det så! Lycka till :)

Anonym om Tävling Linköping 12/2 2012:
Har ni kollat hans bakknän?
Visst har du ändrat det ursprungliga inlägget, vilket jag svarade på från början?

Jag ska visa er filmen från gårdagens tävling ikväll eller imorgon, och det han gör i dessa lägen handlar inte om att han eller jag blir spända osv. Han har ont, det är rätt uppenbart. VIsst har han dummat sig och hållt på tidigare, men såhär har han aldrig gjort och jag känner honom tillräckligt väl vid det här laget för att veta när han säger ifrån pga smärta. Men som sagt, jag ska visa er filmen och så ska ni få avgöra utofrån den istället. Förstår att det kan låta som att han bara är spänd osv, det blir nog lättare för er att förstå när ni får se :)

Och gällande ändring av inlägget så vet jag inte vilket du syftar på. Om du syftar på det kommenterade inlägget så har jag inte ändrat någonting.
Han är böjd i alla ben för ungefär en månad sen men ska alltså tillbaka till veterinären på torsdag!


Bilder: Linköping 12/2

Här kommer bilderna som Pellen knäppte under gårdagens tävling.


Fin handställning.. jaja!Och så tog det stopp..Det kan inte bli bra jämt..

Idag går allt emot mig..
Min älskade lilla iphone la av totalt i förmiddags och ingenting jag gör fungerar. Skulle då prova min gamla telefon med ett kontantkort så att jag iaf är kontaktbar, men nej då är ju den låst till mitt abonnemang fortfarande.. Åh jag blir galen! Känner mig verkligen helt handikappad utan telefonen!

Ska iaf åka till stallet om en stund. Kommer även upp ett gäng bilder från idag, och här kommer ett gosigt smakprov!


Olja till hästarna

Häromdagen köpte jag rapsolja som jag tänkte att Royne skulle få i maten, främst för att få ännu lite finare päls.
På tre dagar är han alldeles glansig i pälsen..! Uppenbarligen fungerar det väldigt bra på honom, och det är trots allt ett relativt billigt fodertillskott, eftersom han bara får ½ dl om dagen.
Dock säger vissa att man absolut inte ska ge hästarna rapsolja, medan andra säger att det är det bästa. Läser man på internet så är det ungefär 50/50.
Ger ni era hästar någon sorts olja i maten? Isf vilken sort?


Bild från google.


Tävling Linköping 12/2 2012

Som sagt så bestämde vi oss för att åka på tävingen idag.
Roynis var precis lika underbar som vanligt att ha med sig, sprang in i bussen och stod snällt medan vi höll på med honom.

På framridningen inledde han med att vara riktigt fin, så himla mjuk och ridbar! Jag tänkte att det som var igår antagligen bara var spänningar. Jag kunde göra alla skolorna och förvända galoppen utan problem.
Tog en skrittpaus och sen sprack allt. Jag vet inte varför, men helt plötsligt började han dumma sig igen. Det är bara i höger varv som han är dum, och framförallt i galoppen. Fick något stopp i en högersluta också, men annars är det bara i galopp.

Jag tog mig dock ur problemet och bestämde mig för att starta. Väl inne på banan sa det bara tvärstopp och jag var nära på att utgå innan jag ens hade startat. Men jag fick snurr på honom tillslut och domaren var väldigt snäll och väntade med att ge mig startsignal tills han gick fram!
Traven gick ganska bra, fick åtminstone inga stopp. Jag red honom avsiktligt lite för lång och låg för att han skulle känna sig lite mer bekväm och pressen inte skulle bli lika stor. Som sagt så tog vi oss igenom traven, dock med mest femmor och sexor, någon sjua.
Så kom vi till galoppen..
I första fattningen blir det tvärnit och backen i, sen får jag fram honom coh han galopperar snällt halva långsidan innan det tar stopp igen. Därefter tar vi oss igenom förvända galoppen - enkla bytet - förvända galoppen och sen tar det stopp igen när det är dags för andra enkla bytet. Därefter lyckas vi med resten av programmet, i ett något segt tempo kanske men han stannar iaf inte.
Resultatet blev ju därefter, hade bl.a. en etta på ett enkelt byte (koeff) och tvåor genom större delen av högergaloppen. Så totalt landade vi på hela 52%.. ;) Men jag tycker att domaren dömde helt rätt ändå och skrev endast som slutkommentar "väl kämpat på spänd häst".

Något är det ju som inte står rätt till med min pärla. Jag antar att det sitter i ryggen den här gången också, för han är ju inte halt. Det jag tycker är konstigt är att det kommer helt plötsligt, och att det bara är i höger varv och framförallt i galoppen. Men antagligen så är det väl något som trycker till då som gör ont på honom så att han reagerar som han gör. Tur att Silvana kommer på torsdag iaf!
Dessvrre kan vi ju inte åka ner till Sharpman på tisdag och jag kommer ju missa tävlingen i Täby, men det viktigaste är faktiskt att han blir helt fräsch! Så nu ska han få ledas och longeras fram till på torsdag och så får vi se vad Silvana säger. Det som känns skönt är att jag vet (tror jag iaf) varför han dummar sig, vilket gör att det inte känns så jävla tungt efter en sån här misslyckad tävling.

Pellen tog massa bilder, men de kommer imorgon!


Senaste dagarna

Har knappt öppnat datorn sedan i torsdags.. Har haft alldeles för mycket att göra och framförallt så har jag prioriterat att sova och gå oh lägga mig i tid.
Royne har iaf kännts fin, enda fram tll igår då han stundtals var såå fin och plötsligt stannade och studsade på stället så som han gjorde förut. Men bortsett från det så var han så himla mjuk och fin att rida. Så jag var tvungen att ringa och rådfråga Emma hur jag skulle göra, om jag skulle åka på tävling eller inte. Hennes råd var att åka om det känndes som att jag skulle kunna genomföra ett program, vilket jag då tyckte det gjorde. S vi åkte alltså idag och det kommer ett eget inlägg om det om en stund.

I övrigt leker livet och jag har en tuff vecka framför mig med en jäkla massa plugg och skidåkning.. (åkte förresten 1 mil i spåret häromdagen, känns okul att jag ska klara 2 mil till..!)

Imorgon väntar en heldag i skolan, en prommenad med R och eventuellt skidåkning med Frida(?).


På väg hem

Vi är nu påväg hem från linköping och årets första start. Royne var superfin på framridningen, tills han fick ett spel och inte ville vara med längre... Någonting är det som är fel igen, för såhär dum är han inte annars.. :( tycker synd om min lilla häst!
Det kommer ett utförligare inlägg ikväll med kanske lite bilder om det blev några.
Sålänge får ni en mobilbild på min på min pärla <3


Godmorgon!

Hej på er alla morgonpigga!
Någon av er som redanär uppe och hoppar? Själv är jag påväg till jobbet där en heldag väntar mellan 06 och 17. Därefter är det Roynis som ska fixas inför morgondagens tävling!
Hoppas ni alla får en bra dag :)


Bästa roynis <3

Min fina pärla var kalasfin idag! Riktigt pigg och hade lite väl mycket överskottsenergi!
Jag struntade i att sätta mer tryck i honom än vad vi klarar av, och plötsligt gick ju alla "svåra" rörelser alla tiders! Härlig känsla när man känner att några då små tips ger så mycket!
Pappa var med och fotade lite men självklart vill bilduppladdningen inte fungera..


Godmorgon!

Termometern visar -16 grader och det är dags att åka till stallet!
Royne var väldigt pigg igår och förhoppningsvis håller det i sig idag också.

Har klätt på mig som attan med underställ och hela köret.
V-ringad tröja: Gina tricot
Piké: puma
Ridbyxor: Pikeur
Raggsockor: Intersport


vilodag

Var ute i stallet nu på kvällen och promenerade en sväng med Roynis.
Imorgon blir det ett dressyrpass i ridhuset. Ska åka till stallet på morgonen och tar även med mig papi så ska han ta lite bilder på min fina häst!

Nu väntar pluggandet.. Säger att jag ska plugga typ varje kväll, men hur ofta tror ni egentligen det händer?!

image description


Bloggtävling!


LÄNK TILL TÄVLINGEN


Första körlektionen, Check!

Just nu befinner jag mig på fotolektionen, dagens sista lektion med andra ord. Slutar egentligen 17.20 men jag är klar med dagens uppgift så jag ska snart dra mig mot stallet.

Imorse stressade jag iväg till Brommaplan för att ta min första körlektion. Har ju kört ganska mycket med mamma innan men det är ju alltid att föredra att ta lektioner också.
Vi rullade runt i Nockeby/Bromma/Spånga 70 minuter. Bokade även in intensivkörning mellan sport- och påsklov och har även bokat både teoriprov och uppkörning! Shit bananas! nu ska jag köra på som fan och plugga teori tills jag spricker så att jag får det där jäkla körkortet någon gång!

Hovslagaren var på plats och skodde Royne idag och nu ska jag ta och ringa kiropraktorn och försöka boka en tid med henne. på tisdag ska vi prova ut sadel och på torsdag kommer Silvana. Nästa måndag väntar eventuellt även ett besök för Roynis hos tandläkaren och han ska vaccineras. Känns lika bra att göra allt det här nu på en gång så att vi är fit for fight när tävlingarna drar igång ordentligt till våren. Annars blir det så många småvilor här och var så man hinner aldrig riktigt komma igång med tävlandet innan det plötsligt är sommar! Det blir en dyr månad för min lilla häst, men det är han värd :)

Dagens fotolektion - skärpa vs. oskärpa


Dagens ridpass 8/2 2012

Igår joggade jag bara pärlan jättelätt i ridhuset, dels för att han behövde en dag med lugnt arbete men också för att jag inte ville rida honom svettig. Jag var ju där så sent på kvällen, och då är det lite träligt att behöva vänta 2 timmar på att han ska torka ;)

Idag var Annie ute och hjälpte oss! Eftersom Emma precis har fått barn så har vi inte kunnat träna på två veckor, så då passade det utmärkt med att be Annie om hjälp!
Vi började med att gör tempväxlingar i galopp, där jag hela tiden skulle tänka på att han skulle vara bärig och inte bli för lång när jag tryckte på. Jag släpper gärna efter lite för mycket när jag trycker på framåt, och istället för att vinkla bakbenen så blir dom för raka då och han älgar bar aiväg från mig.

När vi fått lite ordning på det så gick vi över till travarbete där vi fokuserade på samma sak - bärigheten. Jag håller gärna i honom lite för mycket och det blir alldeles för jobigt för mig att orka hålla ihop honom på det sättet. "Det jobbigaste under ett helt ridpass ska vara att sitta upp"
Jag fick göra små tempoväxlingar där också och hela tiden se till att han var lätt i handen. Vi fokuserade också på att hitta en lite lugnare arbetstrav, där vi inte tar i så att vi spricker båda två. Annie sa att jag skulle tänka mig lite "thess-ridning", och det funkade faktiskt ganska bra.

Vi avslutade med att göra galoppvägen i Msvc:2, alltså två serpentinbågar över medellinjen och enkelt byte. Där skulle jag tänka att jag inte skulle sätta ett sånt jäkla tryck i galoppen, för det är då jag tappar honom eftersom ingen av oss riktit orkar hålla i det till 100%. Istället skulle jag rida i lite mesgalopp men satsa på vägarna och övergångarna. Som Annie sa "Du får kanske inte en 8:a på galoppens kvalitet, men du vinner många poäng på lydigheten".

Jag är väldigt nöjd med passet och stundtals känndes han riktigt fin! Sen tappar jag honom ibland, men det handlar mest om styrka och kommunikation mellan oss båda. Det känns iaf bra nu inför helgens tävling!

Imorgon ska Roynis få nya skor och Grapie ska ta sin första körlektion! Uppmanar alla stockholmare att hålla sig inomhus imorgon bitti.. ;) Hehe nejdå, jag är ju en naturbegåvning (a). Pga det så får jag ta stallet efter skolan, men R ska vila så vi tar bara en promenad :)
Nu är det pluggdags..!

image description


Orkar inte..

Orkar inte skriva något om dagens ridpass idag, det får komma imorgon istället. Är helt galet trött så jag ska faktiskt krypa ner i min gosiga säng.
Morgondagen ska iaf spenderas i badmintonhallen med några klasskompisar eftersom det är idrottsdag och sen ska jag rida för annie! :)


Tisdag

Kom hem från skolan för någon timme sen och var jävligt snabb med att byta om till min gosiga, rosa mjukisdress! Finns inga bättre kläder än just den haha :D

Åkte ju hem efter skolan idag eftersom jag ska till stallet senare ikväll. Mamma åker med och hjlper till så behöver vi inte spendera halva natten där. Royne ska få gå ett lite lättare joggingpass, fast med kandaret på. Och imorgon kommer ju Annie ut och hjälper mig lite och på torsdag kommer hovslagaren (=vila), så det blir toppen.

Nu ska jag återgå till mitt projektarbete. Ska sammanställa min träningsdagbok från oktober till nu, dag för dag.. kul.


Dagens ridpass 6/2 2012

Red pärlan i ridhuset idag och han känndes fin till en början.
Jag hade bestämt mig för att fokusera på programdelar idag, men vi började med att värma upp som vanligt.
När jag började själva passet inledde vi med förvänd galopp och enkla byten. Det märks att vi inte har tränat så mycket på det sista tiden.. Galoppombyten är superfina, men de enkla bytena är mindre bra.. Jag tappar honom i övergången till skritt och då dyker han framåt. Då la jag bara fokus på att hålla honom lätt i handen och framme för skänkeln hela tiden. Därefter trimmade vi lite på förvända galoppen. Höger gick bra, men i vänster tappade jag galoppen och han bröt av hela tiden. Jag slutade tänka lite på hur det såg ut och red bara på framåt för att han skulle hålla galoppen och då gick det bra. Därefter kunde jag ta tillbaka och rida ordentligt igen.

Vi avslutade med travarbetet där fokus låg på skolorna och 10m volter. Till vänster är volterna inga problem, men till höger har jag vänsterbogen 4 km bort ungefär.. Men det blev bättre iaf.

Imorgon blir det kvällspasset i stallet. Måste nämligen rida efter Lussan-kursen som slutar vid 8.. Det är jobbigt att gå i skolan veckans alla dagar ;)


Hurtigt!

Mamma hämtade mig i stallet nu ikväll och körde mig direkt hem till Frida eftersom vi skulle ut och åka skidor!
Från Frida kan man gå ner till golfbanan där det är jättefina spår, så vi gick dit och sen åkte vi 5 km! Armarna är mer eller mindre spaghetti nu, men jag måste erkänna att vi var ganska grymma :D
Vi ska åka igen på fredag, men då förhoppningsvis i ljus.. Idag fick vi använda oss av tuffa pannlampor ;)


Inte för att man ser så mycket, men det ska föreställa en Grape på skidor ;)


Dagens ridpass 5/2 2012

Åh jag älskar att rida min häst dagen efter att Clara har ridit!

Jobbade ju hela dagen och jag måste erkänna att jag var överlycklig imorse när jag kom till stallet och insåg att vattnet inte hade frusit! En väldigt klok människa hade varit i stallet igår ;) Ännu gladare blev jag när det nästan var ljust när jag släppte ut sista morgonhästen i hagen! Kunde ju inte fått en bättre start på dagen.

Jag hann faktiskt ta en liten paus mitt på dagen och rida Royne. Eftersom han skulle gå ordentligt (och därmed riskerade att bli svettig) så tog jag mig tid där mitt på dagen.
Han brjade med att vara riktigt löjlig.. Ville inte gå nära läktaren och studsade iväg x antal gånger.. Inte ok! Även om han skyggade för "tränar-hörnet" större delen av passet så coolade han iaf ner sig och kunde stå vid läktaren medan jag tog av täckena.

Roynis känndes faktiskt helt okej redan från starten. Han tog skänkeln relativt bra och trampade på framåt. La mycket tid på uppvärmningen idag eftersom det var så himla kallt, och det lönade sig verkligen. Lät honom "slapp-trava" lite till en början för att sen öka på mer och mer. Eftersom han är lite sävlig av sig så brukar jag vilja ha fram honom ordentligt på en gång, men nu vet jag att det här sättet också uppenbarligen funkar.
Bäst idag var galoppen! Förra gången Clara hade ridit galopperade han också så bra haha!
Vi jobbade lite med förvända galoppen på olika linjer - jag får honom inte sådär lätt i handen och framme för skänkeln där. Men vi fick ändå till det realtivt bra några gånger.

I travarbetet tränade vi lite på skolorna. Jag tänkte på det Nina sa till mig senast - avsluta det arbetet när han gör det bra, annars tråkar du ut honom. Faktum är att han gjorde skolorna så otroligt bra idag att jag bara gjorde en öppna och en sluta åt varje håll och sen avslutade jag det arbetet!

Jag tycker han gick bra idag! Det känns lovande inför nästa söndag när vi gör säsongsdebut! Lite dålig tajming dock med tanke på att Emma har babylycka och inte bör befinna sig i stallet på ett tag ;) Men jag pratade med Annie idag så hon ska komma ut ohc hjälpa mig på onsdag! det blir nog kanoners, hon har ju sett när jag tränat R för Nina!

Nu måste jag hoppa i säng om jag ska kunna vakna imorgon bitti..
På återseende!


Hemma igen

Spenderade som sagt dagen på fotografering i Katrineholm. Förhoppningsvis blev det bra bilder, precis som det brukar bli hos Per-Arne!
Vi avslutade dagen med middag på en italiensk resturang i stan.
Clara red ju Royne idag och det hade gått bra. Hon tyckte han känndes betydligt mjukare och piggare än senast! Imorgon ska jag jobba hela dagen och Roynis ska få gå dressyr i ridhuset.

Bilden snodde jag av min kusin och den är tagen hos fotografen :)


Mot katrineholm!

Just nu sitter jag i bilen påväg till Katrineholm. Min farmor har nämligen fyllt år, och i present har hon fått en familjefotografering. Vi har gjort det här några gånger förut, och alltid hos samma fotograf i just katrineholm.

Var i stallet imorse och fixade allt. Mamma var med så det gick på en timme. Clara rider ju pärlan idag, han har inte tid att vila så då var det perfekt att clara är hemma och kan rida! ;)


Dagens ridpass 3/2 2012

-15 visade termometern när jag gick hemifrån imorse.. Inte ens kul!

Roynisen fick sig att pass i ridhuset som planerat. Dock gällde det att täcka ordentligt, både honom och mig, till framridningen. R fick bära två tjocka fleecetäcken och jag var utrustad med både halsduk och vinterridvantar.
Jag valde tt skritta fram honom för hand för att även jag skule få upp värmen lite, så vi promenerade en kvart i ridhuset innan jag satt upp.
I början känndes han inte så värst bra, ovanligt stel och lite seg i kroppen. Men det klart, är det 15 minusgrader så är det. När vi pausat en kortis och mina händer hade börjat tina (trots vinterhandskarna.. jag säger ju det - jag har ingen blodcirkulation i händerna..) kunde vi börja arbeta ordentligt. Det blev mycket galopparbete idag, framförallt förvänd galopp. Vi ska ju tävla redan om en vecka så det är dags att börja träna på programdelarna nu. Dessvärre hade jag ju inte koll på vilket program det är i helgen, så jag fick rida galoppvägarna ur båda MsvC programmen. I början tog han inte skänkeln och blev bara lång och jättetung i handen, men när jag fick till en lite bättre galopp så gick det bra.
Gjorde även några byten. De på diagonalerna blev halvkassa, men när jag gjorde dom innanför spåret längs med långsidan så gick det galant.. Måste nog börja rannsaka mig själv lite mer och komma underfund med vad jag gör annorlunda!

Sist men inte minst blev det lite travarbete och ett par skolor åt varje håll. Slutorna har blivit hundra gånger bättre, medan vi har tappat lite i öppnorna. Men vi har ju en hel vecka på oss att träna nu.. ;) Dock verkar det som att jag får träna ensam den här veckan, nomnomnom! men det är rätt okej det med ;)

Nu ska jag trotsa kylan och ge mig ut på en powerwalk med Fridis!
På återseende!


Min finaste <3


Ändrade kvällsplaner

Skulle ha åkt skidor med Rebban nu på eftermiddagen/kvällen, men jag tyckte det var för kallt.. Det ska vara roligt att träna, och det är det inte om man fryser häcken av sig. Jag har ju dessutom riktigt dålig blodcirkulation så jag börjar ju frysa på en gång.
Istället ska Rebban och jag åka på söndag kväll efter att jag har jobbat!
Imorgon blir det ett dressyrpass på pärlan och en pw med Frida innan det blir middagsdejt hos Grape ;)


Ta hjälp av varandra

Något jag tycker vi är väldigt bra på i vårt stall är att ta hjälp av varandra!
Har jag varit i stallet på morgonen så behöver jag inte ens fundera på om någon annan skulle kunna sätta på Roynes nattskydd på kvällen. Det underlättar så mycket att slippa åka ut till stallet flera gånger på en dag.
Jag, Maria och Josephine hjälps åt ganska mycket trots allt. Igår t.ex. hade ju jag hand om hennes Laban och hon har även hjälpt mig med Dandy tidigare.

Det är viktigt att be om hjälp, för det håller inte i längden att vara i stallet dygnets alla 24 timmar när man även ska hinna med skolan och allt annat ;)
Hur fungerar det i era stall? Tar ni hjälp av varandra eller gör var och en alltid sitt egna?


Laban på promenad förra våren :)


Longering

Jag var i stallet vid strax efter 6 imorse för att longera Royne. Så kl 07.00 var lille R framskrittad och redo för longering.
Han skötte sig jättebra men var ganska pigg. Busade tillomed ett par gånger i galoppen ;)
Var tvungen att åka vid 9 för att hinna i tid till skolan, så det var därför det blev longering. Men vi höll på i ca 20 minuter ändå och skrittade en halvtimme efteråt så han fick röra på sig ordentligt.


Några viktiga personer..

Det finns några personer som gör, eller har gjort, det möjligt för mig att ta mig dit jag är idag och uppnå mina mål. Dessa personer förtjänar lite större plats här, så därför tänkte jag skriva lite om några av dem.

Mamma och pappa
Vad skulle jag göra utan dem? De ställer upp och betalar, de kör till tävling, skjutsar mig till stallet halv 6 på morgonen osv. Utan dem hade jag ju inte ens haft en så fin häst!

Annelie
Annelie är verkligen Vällingbys extramamma! Hon har ställt upp och skjutsat mig och hästen, hon lånar ut hästbussen till oss och är alltid allmänt hjälpsam. När mina föräldrar var bortresta i somras var det Annelie som ringde och väckte mig på morgnarna och skjutsade mig till stallet varje dag! Dessutom fick jag följa med dem ner till Skåne i somras för att provrida Royne en gång till, dock blev det ju ingen provridning för min del..

Annie
Jag började rida för Annie typ 2008 och har inte ångrat det en sekund! Annie har hjälpt mig så mycket, både med ridningen och allt annat. Hon har verkligen alltid ställt upp för mig. Det är dessutom genom Annie som jag hamnade hos Emma!

Emma
Min tränare, hur skulle jag klara mig utan henne? Jag får bra hjälp och får verkligen ut det jag vill av träningarna!

Hästskötarna
Eftersom de varit ett par stycken under åren såväljer jag att lägga in alla under en kategori. Sista åren har det ju främst varit Pellen och Mickan som varit med mig ut på tävling. Jag skulle aldrig klara mig utan mina hästskötare, framförallt inte när jag hade GangsterDandy! Mot slutet av vår "karriär" visste mamma, Pellen och Mickan precis var de skulle befinna sig när det var dags för sadling haha! Vi hade verkligen ett grymt teamwork!

Sen finns det självklart många fler som hjälper mig att få vardagen att gå ihop, men de här personerna skulle jag aldrig klara mig utan!!

Jag är väldigt dålig på att berätta för folk hur mycket deras tjänster och hjälp betyder för mig. Det är verkligen något jag måste bättra mig på!
Har ni någon/några person(er) som ni aldrig skulle klara er utan på detta sätt?


Dagens ridpass 1/2 2012

Sjukt vad fort tiden går, det är redan februari!
Inte nog med att det snart är vår - om 27 dagar blir jag 19 år och om 128 dagar tar jag studenten! Woopa!

Idag har jag spenderat många timmar i stallet. Åkte ut direkt efter skolan och tog hand om Laban på en gång eftersom han skulle ut på promenad. Vill ju inte riskera att ehöva göra det i mörkret så han fick röra sig först. Vi knatade slingan tillsammans och Labis var snel hest.
Mockade åt båda hästarna innan jag gjorde iordning Royne och gick ner med honom till ridhuset.

Det märktes att Roynis inte har jobbat ordentligt på över en vecka, jag hade ganska mycket att ta igenom. Vi började med skritten där han inte ville ta skänkeln ordentligt. Jag fick säga åt honom på skarpen en gång och sen var den saken ur världen.
Det som känns väldigt sjönt nu efter Silvanas behandling är att han är så mjuk i hela kroppen. Förut kunde det ta upp emot 20-30 minuter innan jag ens kunde rida min häst på tygeln och ställd till vänster, nu går det på 5 minuter.
Han var lite jobbig under uppvärmningen i galopp och jag fick säga åt honom ett par gånger, men tillslut blev han ganska fin.
Efter skrittpausen jobbade jag lite med förvänd galopp och några galoppombyten. I början bytte han jättebra åt båda hållen, men då började jag slarva och plötsligt ville han inte alls byta från höger till vänster. Det handlar så himla mycket om mig i dom lägena, för jag vet att Roynis kan! Jag måste hitta tajmingen..

Vi avslutade med lite travarbete och några skänkelvikningar för att känna att jag verkligen hade honom med mig.
Överlag är jag ganska nöjd med passet. Han har ju trots allt inte gått ordentligt sedan förra tisdagen pga sadlarna och allt, så att han är lite jobbig idag gör inte så mycket.
Imorgon ska jag ut till stallet bajstidigt på morgonen och longera honom eftersom jag inte hinner rida. På fredag blir det dressyr och på lördag ska Clara rida!

Bjussar er på en bild på gulliga Laban under dagens promenad. Han får ju alltid stå i bakgrunden när Roynis fotas i stallet hehe ;)


RSS 2.0