Ofrivillig vilodag

Idag provade jag att lägga på Fanelias sadel på Royne. Den var lite lite trång i fram, men i övrigt så låg den perfekt. Så jag bestämde mig för att prova iaf.
R var väldigt pigg och framåt när jag skrittade fram, vilket bådade gott.
När jag började trava kännde jag dock på en gång att han inte trivdes med sadeln. Han blev "stum" i kroppen och ville inte alls gå fram, så jag skrittade en stund innan jag hoppade av och ledde honom 30 minuter istället. Så det fick bli en vilodag dagen till ära, men han fick ändå röra på sig i nästan en timme.

Imorgon ska jag prova att lägga på ännu en annan sadel så får vi se om den funkar, annars rider jag i någon av de gamla. Vi ska ju som sagt till Sharpman om två veckor, så tills dess får vi stå ut. Jag ska även leka med gullisen Laban imorgon, så det lär bli en ganska lång stalldag ändå :) Men jag slutar ju skolan tidigt så det är lungan.

Nu ska jag ägna lite tid åt Naturkunskapsboken.. Prov imorgon.. woopa!


Nu när det har blivit så kallt så har jag även satt på halsen på innetäcket så att pärlan inte ska frysa :)


Sadelprovning bokat!

Nu har mamma bokat sadrlprovning på Sharpman om två veckor! Känns skönt ändå att vi fick en tid relativt fort. Tyvärr så är det efter första inplanerade tävlingen, så troligen kan jag inte åka på den. Men det är viktigare att vi hittar en sdel som passar!


Kommentarerna

Måste bara säga att jag verkligen uppskattar när ni kommenterar och kommer med åsikter och förslag!
Keep up the good work!

Så jävla kallt!

När pappa imorse berättade i telefon att det var -11 grader ute bestämde jag mig snabbt för att ligga kvar i sängen lite för länge.. Var upp vid 7.38, och vid 7.48 satt jag på bussen! Bra jobbat va?! Borstade tänderna och sminkade mig samtidigt.. allt går om man vill! ;)

Skoldagen var riktigt seg och jag höll på att frysa häcken av mig.
På väg från skola till stallet sprang jag in på bilskolan vid Brommaplan och bokade min första körlektion! Nu ska jag bannemig fixa det där jäkla körkortet. Tänk vilken frihet!

Roynisen fick gå ett lätt pass i ridhuset idag också. Han känndes inte riktigt så bra som han gjort i helgen. Vi ska försöka få en tid på Sharpman så snart som möjligt nu.Jag byter ju mellan de olika sadlarna för tillfället, och antingen är det bra eller så är det skitdåligt! Antingen så kommer han få både kotledsinflammation och ryggproblem, eller så klarar han sig från båda. Jag vet inte riktigt vad jag tror men jag kör på ;) Silvana kommer ju om två veckor och aa, vi får väl se helt enkelt. Ska prova en av Emmas sadlar också så får vi se.

Nu på kvällen har jag varit ute på en mysig promenad i kylan med Frida. Jag var på riktigt bra humör och babblade på som attan hela vägen! Haha tur att någon orkar stå ut med mig då! ;)

Imorgon väntar en skoldag 10-14.40.. Sen ska jag ut till stallet och rida på pärlan, dock hänger vi nog i ridhuset imorgon också eftersom det inte är någon Lussan-kurs.


Ang. sadelprovningen

Cappelli om Sadelprovning:
Fy va jobbig situation!!
Jimmy är ju jätte erfaren, tråkigt att det blev som det blev med sadeln han provade ut.
Känner inte till veterinären, o ena sidan finns det säkert sanning i det hon säger o andra sidan är hon veterinär o inte sadelutprovare....
Galet jobbigt!!
Sandra red ju i sin sadel i flera år väl? Kontakta den som provat ut den kanske??
 
 
Louise
om Sadelprovning:
Vilken konstig en, vad konstigt att dom säger så olika saker. Låter mest som prestige, han kanske inte kan erkänna egna misstag.. Men jag skulle nog ridit med gamla sadeln tills vidare, för han var ju inte halt när du köpte honom eller hur?
 
 
Anonym
om Sadelprovning:
Varför vänder du dig till samma utprovare IGEN om du är missnöjd med sadeln han provade ut? Vad säger din tränare om hur sadlarna ligger?
Sadelmagasinet i Solna har ju utprovare (har ingen aning om hur dom är)+ att Mustang finns i Rosersberg. De gånger jag har använt mig av Mustang har det varit bra...
 

Jenny om Sadelprovning:
Om du lägger en padd under så blir sadeln ännu smalare....

Valde att slänga ihop alla kommentarer och svara på allt på en gång.
Anledningen till att vi tog ut Jimmy igen, trots att vi inte tyckte han hade gjort ett bra jobb, är att han sa på telefon att han ville ha en chans att åtgärda problemet. Självklart tog han ingenting betalt för det här besöket.
Han påstod att Royne skulle få besvär med kotledsinflammationer av Amerigon (Sandras sadel) eftersom den trycker nedanför manekn, viket skulle göra honom framtung osv.
När det gäller det som Louise skrev om prestige så håller jag verkligen med. Han började nämligen babbla om hurerfaren han var, hur många elitryttare som kännde till honom, att han arbetat utomlands osv. Då tappade jag förtroendet totalt.

Mamma och jag har iaf bestämt oss för att åka ner till Sharpman så snart vi har möjlighet. De är faktiskt de enda jag inte har hört något dåligt om, och de arbetar ju dessutom med tryckmattor.
Mustang var jag på en gång med Joy, och då tyckte jag att de var väldigt ärliga. Emma har dock sagt att hon sett flera av henens elever som kommit hem därifrån med sadlar som ligger skit. S nej, dit kommer jag inte åka.

Just nu varvar jag med sadlarna. Jag har inbillat mig att det är det bästa i dagsläget. Jimmy ville tydligen komma tillbaka på onsdag och se sadlarna under ridning och sådär, så tillsdess får jag hålla ut.

Det icke fungerande systemet..

Den här terminen är jag, so far, anmäld till fyra tävlingar (egentligen fem men jag avanmälde en). Av dessa fyra tävlingar har jag kommit med på EN! En enda tävling av fyra-fem möjliga, hur går det ihop?!

När anmälan öppnade till Täby 19/2 stod jag i stallet. Internetet där är inte så fantastiskt snabbt, så det tog mig två minuter att anmäla och jag blev typ reserv nummer 16. Den klassen var full på 55 sekuder..
I tisdags öppnade anmälan till Strömsholm 5/3. När anmälan öppnade stod jag och provade ut mina nya skidor på Intersport, då är det inte riktigt läge att dra fram telefonen och försöka hetsanmäla. Så 7 minuter efter öppningen var jag anmäld och reserv nummer 24 med 15 startande i klassen..
I lördags öppnade anmälan till Heby och Nyköping 11/3. När klockan var 18.00 var jag inte hemma (skulle alltså anmäla med telefonen) och stod i telefon och hade inte en tanke på att anmälningarna öppnade. Så 18.15 var jag anmäld och återigen reserv, den här gången som nummer 11 i Heby och 24 i Nyköping (avanmälde den eftersom det känndes stört omöjligt att komma med).
Till Linköping kom jag ju med iaf, men hur roligt är det om man ska behöva sitt och åka hela vägen dit varje gång man vill tävla?! Jag är ju van att åka långt, men jag vill inte göra det varje gång.

Någoting har ju verkligen gått snett i det här systemet. Egentligen tror jag inte att problemet ligger i att det är för få tävlingar i Stockholm, utan att det är för få tävlingar i våra närliggande distrikt - uppland, södermanland och västmanland. I dessa tre distrikt anordnas extremt få tävlingar, så de ekipagen söker sig till Stockholmsområdet istället. I dagsläget handlar det mer om att öht komma med på en MSVC-tävling än vad resultatet blir. Hur det ser ut i MsvB och uppåt har jag ingen riktig koll på då det inte berör mig.

Det blir väl kanske lugnare när en del ekipage har fått sina kval, men då går väl hetsen över till MsvB? Sedan är det ju ett ganska stort steg till MsvA, så det känns som att många stannar i MsvB lite längre. Rätta mig om jag har fel!

Jag tycker det här är helt galet, och jag var måttligt irriterad igår kväll när jag hade missat anmälningen till Heby. Som om inte det vore nog så har det blivit snuskigt dyrt att tävla.. Att betala 260 spänn för en klass är helt sinnessjukt mycket! Jag minns de första åren jag tävlade, då kostade en start högst 150 kr..!


En bra dag!

Igår jobbade jag som sagt hela dagen med Maria och vi hann rida våra hästar redan på morgonen.
Roynis fick gå väldigt lätt, ca 30 minuters arbete. Han skötte sig ändå bra och gjorde det jag bad honom om, så jag kunde faktiskt avsluta då med gott samvete.
Därefter spenderade vi lite för lång på slingan.. Usch jag höll på att frysa ihjäl efter att ha skrittat ut två hästar.
Vi var faktiskt helt färdiga kl 5.

Imorse red jag ett pass på Royne i ridhuset. Han fick gå ungefär lika ansträngande som igår. Är ju fortfarande lite kluven i sadelfrågan och vågar inte riktigt rida ordentligt med någon av sadlarna (ska svara på era kommentarer om det ikväll också). Så för tillfället går han lite på halvfart, men tillräckligt mycket för att inte tappa något. Han skötte sig ändå bra större delen av passet idag också, inte riktigt lika mjuk som igår men ändå helt okej.

Efter stallet körde jag ut till Hööks och Sthlm Ridsport, vilket alltså innebär att jag debutkörde på motorvägen! Haha det var riktigt roligt, men mamma tyckte jag körde för fort när jag körde i 110 km/h.. Hon tyckte det räckte med 100.. ;)
Jag fick iaf med mig lite prylar hem därifrån, ska visa er senare.

När vi kom hem igen kom min farfar hit för att åka skidor med mig! Han hjälpte mig att valla och sen åkte vi till Viksjö golfbana för att åka. Jag vet någon som kommer ha ordentlig träningsvärk imorgon.. ;)

Imorgon väntar en hel skoldag 8.30-14.40. Därefter ska jag förbi körskolan och fixa lite och sen blir det stallet! Roynis för nöja sig med ridhuset imorgon också eftersom jag ska rida ut på tisdag.

Fick några helgulliga bilder på min pärla idag tagna med telefonen, men jag orkar inte leta upp den just nu ;)

Woop woop
Inte för att man ser så mycket, men såhär såg vi iaf ut idag.
Sadel: Wellington
Träns: Cheval med Os pannband
Benskydd: Back on Track
Schabrak: Shockemöhle
Täcke: Ylletäcke från Hööks

Hjälm: Lamicell
Jacka: Equipage, Smiths ponnydressyr
Ridbyxor: Martha Ridewear
Stövlar: Cavallo Weltmeister
Handskar: Roeckl


Trött cheey!

Började dagen med att bilen gick sönder påväg till stallet.. Var glad att det inte var jag som började tidigt ;)
Jobbade sedan hela dagen och vi var riktigt snabba.
Nu på kvällen har rebban och hennes familj varit här på middag och nu tänker jag sova! Är så trött så jag dör och ska upp tidigt imorgon..! Morgondagen bjuder på en stallvistelse, en shoppingtur och skidåkning med farfar ;) uppdaterar er mer imorgon när jag har tid!


Sadelprovning

Idag var ju som sagt Jimmy tillbaka för att kolla sadeln.
Som jag skrivit tidigare så fick jag av Silvana ridförbud med min Wellington-sadel som Jimmy har provat ut. Den lägger sig, enligt henne, extremt mycket i bakvikt och ger honom problem med ryggen. Jag har ju fått låna Sandras sadel som hon hade på Royne i flera år, och jag tycker han funkar mycket bättre med den.
Jimmy kollade på båda sadlarna och sa gång på gång att Wellington-sadeln ligger 100% perfekt på Royne, skaven han har fått på ryggen kommer från schabraket osv osv. Amerigon däremot (Sandras sadel) är det enligt honom ridförbud med. Den ligger inte rakt över hästen och trycker nedanför manken vilket i längden kommer ge kotledsinflammationer på frambenen (för att göra en lång historia kort). Jimmy sa att jag kunde lägga en padd under bakvalvet på Wellingtonsadeln för att få upp den lite, men jag et inte om jag vågar det.

Just nu vet jag inte riktigt vart jag står, vad jag ska tro eller vem jag ska lita på. Silvana och Jimmy säger precis emot varandra. Jag litar på Silvana, men jag har egentligen ingen anledning till att inte lita på Jimmy. Silvana har gjort underverk med både Dandy och Royne (även om det på Dandy inte höll i längden, men det var ju inte pga henne).
Det enda jag vet är att jag står med två sadlar som enligt den ena eller den andre kunniga är förbjuden att lägga på hästen.

Så ja, jag är på riktigt dåligt humör just nu och vet inte riktigt hur jag ska lösa situationen. Jag kan inte ställa av Royne nu, och att hålla igång honom genom longering och tömkörning är stört omöjligt för mig just nu.


Problemos..

Dagens besök av sadelprovaren gick väl inte jättebra.. Dessutom har jag frusit som satan hela dagen.
Nu ska jag ut och möta Frida för en powerwalk. Var tvungen att duscha en halvtimme först för att jag frös så mycket..
Uppdaterar er mer sen när jag kommer hem igen!


Tillbaka på ridskolan

Igår var jag, för första gången sedan i juni, tillbaka på vällingby för att rida lektion!
Det var verkligen jätteroligt att vara där på det sättet igen. Hänga i klubbis med Pellen och Pillan innan lektionen, allmänt kassahäng och massa skvaller. Jag saknar verkligen det där!

Jag fick rida på Bosse, en häst som inte stod där medan jag red. Jag fick iaf höra att han var trevlig att rida, lydig och välutbildad för att vara ridskolehäst. Han var väldigt trevlig att hålla på med inne i stallet, så det bådade ju gott.
Medan vi skrittade fram sa Annie att Bosse framförallt behövde svara framåt för skänkeln. Han går gärna i symaskinstrav, reagerar på hjälperna 5 minuter efter att jag givit dem och knäpper av och vill inte ta stöd i handen. Hon hade verkligen helt rätt i vad hon sa.
Vi började med att bara rida på framåt, med fokusen på att han skulle svara på en gång. En sådan häst går inte att börja rida ihop innan man har fått igång traven, då knäpper han bara av ännu mer.
När han kommit igång ordentligt gick det att börja leta rätt på stödet, vilket var lättare sagt än gjort.

Vi red lite skänkelvikning och avslutade sedan med lite galopp. Där märktes det tydligt att jag inte hade fått igenom honom till höger, för jag kunde inte rida i högergalopp.. Hoppsan!

Det var iaf väldigt roligt att rida på en annan häst! Jag rider ju iprincip bara på Royne numera. För att vara ridskolehäst var han väldigt trevlig, men det går ju inte att jämföra en ren dressyrhäst med en ridskolehäst.
Vällingby har faktiskt väldigt fina ridskolehästar, och då är det ju väldigt roligt att komma tillbaka och rida också! Dock måste jag erkänna att jag har träningsvärk i magen idag... Bosse var bra mycket skumpigare att sitta på än vad Royne är haha.. ;)


Uteritt i snön!

Det blev en galopptur i snön idag!
Termometern visade 3 minusgrader i morse, vilket innebär att det logiskt sett inte borde bli några snöstyltor.
Royne har ju varit lite bråkig när jag ridit ut sista tiden och verkligen försökt testa mig, så idag tog vi en annan väg för att han inte riktigt skulle veta vilket håll som var hemmåt. Han gör ju aldrig något dumt, men det kan hända att man får stå still på samma ställe i 10 minuter innan han ger sig och går dit jag vill.
Dagen till ära var han riktigt pigg och framåt, men fortfarande kontrollerbart. Det gick faktiskt att rida nästan hela slingan, några ställen var det lite för halt så där fick vi skritta.
Vi var väl ute i cirkus 50 minuter och under tiden hann det börja snöa ganska ordentligt.

Det gäller att passa på att rida ut nu när det är sådär lagom mycket snö. Lite mer kan det komma, men vill man undvika överansträngningar så får det inte komma allt för mycket.

Om en timme ska jag bege mig mot skolan. Första lektionen var inställd idag så jag skulle ha börjat 13.25, men den lektionen blev också inställd så jag börjar inte för ens vid 14.50. Efter den lektionen ska jag möta upp mami och så ska vi svänga förbi Martha Ridewears utförsäljning! Inte för att jag egenligen behöver något, men man kan ju alltid fynda hehe :D

<p>På skogstur!</p>
<p>Min fina &lt;3</p>
Sadel: Amerigo
Schabrak: Shockemöhle
Ländtäcke: Weatherbet (?)
Benskydd: Back on Track
Boots: Showmaster
Träns: Cheval
Pannband: OS


Snöpromenad

Min fina pärla fick ju vila idag efter att ha gått riktigt bra i två dagar, Så vi tog en promenad ute i snön. Roynis var väldigt pigg men snäll :) vi var ute i lite mer än en timme. Om snön fortfarande är så "bra" som den var idag så försöker vi oss nog på en uteritt imorgon om royne inte är allt för vild ;)


Riktigt sugen..

Funderar starkt på att införskaffa mig ett nytt träns till Mr Royal, men den här gången med vitfodrad nosgrimma..! Har varit lite skeptisk till vitfodrad på svart häst (nästan svart iaf..), men med tiden har jag börjat tycka det är riktigt läckert!
Jag har spanat in detta träns från Hööks - ett Lifford Clardige House!
Prisvärt är det också - för 499 spänn är det ditt!


Dessutom är jag galet sugen på det gula schabraket ur Hööks vinter sortiment! Jag har ju ett par gula lindor och en gång i tiden hade jag ett vitt schabrak med gul kant att matcha det med, men det är tyvärr försvunnet. Tänk vilken snygg färgkombo det skulle bli med gult på min black beauty! (ja, jag är aik:are.. :D)

Det är alltså schabraket till vänster, fast det gula förståss!

Träning för Nina 24/1 2012

Idga var vi som sagt på Vällingby och tränade för Nina igen. Jag hade första tiden den här gången, så Annelie var och hämtade mig och Roynis vid halv 12.
Royne var jättesnäll att lasta i bussen och väl på v-by fick han komma in i stallet medan jag gjorde iordning honom.

Skrittade fram inne i ridhuset tillsammans med Carro och Lillen, men Royne var bra mycket snabbare än Lilleman hehe!
Under uppvärmningen känndes han riktigt fin. Han var mjuk och svarade bra både framåt och åt sidan. När Nina kom började vi med lite trav på volten för att känna av att jag hade honom med mig och att han bar sig själv, sen övergick vi till galopparbetet. Där låg också största fokusen på att han skulle bära sig själv och bibehålla den bra galoppen hela tiden. Red lite i förvänd galopp och fick träna på att han även där skulle bibehålla en bra galopp och inte börja hänga i handen. Vi gjorde även några galoppombyten, som faktiskt blev bra när jag fick till timingen! I början blev de inte helt bra - från höger till vänster fick jag inte till timingen och från vänster till höger tappar han bakbenen lite. Men efter några försök så blev det bra åt båda hållen. Någon gång höll han på att börja tramsa, men jag har börjat lära mig att känna det så jag kunde rätta honom innan han började och sen fick vi till ett rent och fint byte.

Efter galopparbetet övergick vi till lite bakdelsvändningar. Det är något jag väldigt ofta glömmer bort att träna på, men han gör dom ganska bra ändå. Högervändningarna var lite svårare eftersom jag blir lite för svag i min väsnterskänkel, men när jag tog lite hjälp av spöt så blev det kanoners!

Vi avslutade med travarbete och lite skolor. Högerslutan var som vanligt ganska svår, men även om han tappar lite tempo så flyttar han sig helt rätt och är korrekt böjd och ställd. Farten kommer så småningom! Vi gjorde bara skolorna någon gång åt varje håll och sen tyckte Nina att det räckte. Han gör dom väldigt bra, och då är det dumt att sitta och nöta i onödan. Även om det på sätt och vis är annorlunda att göra skolorna på häst, så är det trots allt en rörelse jag "har i kroppen" sedan ponnytiden.
Tillsist travade jag bara av i lättridning och han var riktigt mjuk och fin i kroppen!

Det är roligt att kunna visa upp honom, nu när det verkligen går bra, för mina gamla "stallkamrater". Det hade ju varit jobbigt om det bara gick utför ;) Nina sa också att det var väldigt roligt att se att det gått så mycket framåt bara sedan sist vi var där och tränade! Hon tyckte det syntes vldigt tydligt att jag verkligen börjar lära känna min häst nu. Det är ju verkligen ett kvitto på att det vi tränar på dagligen hemma verkligen ger resultat.
Jag är jättenöjd med träningen och är otroligt tacksam över att Annelie kunde ställa upp och köra mig och pärlan dit och tillbaka! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Alla borde ha en extramamma som Annelie!

Efter träningen fick Royne låna en box i stallet eftersom vi skulle vänta på att Hannah hade ridit också, så jag hade massa tid att bara stå i ridhuset och titta!

Imorgon får min pärla vila, det förtjänar han efter att ha gått riktigt bra i två dagar! Men jag är så otroligt taggad på att träna nu! Ååh det ska bli så roligt att få börja tävla igen!


Såhär gullig var pärlan i bussen!
Tyvärr har jag varken bild eller film från dagens träning eftersom mamma inte var med ;)


Underbara häst!

Idag var min fina häst värd en miljon!
Red lektion för Emma och han känndes helt okej redan från början, framförallt så kunde jag ställa till vänster efter cirkus 10 minuters ridning. I vanliga fall kan det ta en halvtimme! Jag hade förvisso kandaret på idag och då brukar det vara lite lättare, men inte såhär lätt.
Vi började med lite skänkelvikningar i trav, men det var väldigt många i ridhuset och då blir det ju svårt att rida bra vägar. Första flyttningarna var han lite seg för skänkeln, men sen kom han igång och flyttade sig riktigt bra. Då gick vi över till skolorna, och även dem gick riktigt bra! Han tappade tempot i högerslutorna, men han flyttade sig rätt och behöll takten.

Därefter gick vi över till galopparbetet. Jag behövde inte rida 10 varv i fullt fräs för att få igång galoppen, den kom av sig själv. Så vi började med att rida på serpentinbågar. Först med bibehållen galopp, sen med enkla byten ch avslutningsvis med riktiga byten. I bytena måste jag träna på min timing, för såfort jag timar rätt så blir bytena bra. Men det är ju verkligen bara att träna på! Jag har ju aldrig tränat byten innan jag fick Royne, så det är ju iprincip helt nytt för mig.

Vi avslutade passet med att sätta på ett par klapperboots för att se om vi kunde påverka travökningarna lite mer. Han har ju en väldigt bra arbetstrav, men när det är dags att länga steglängden lite så får vi inte riktigt till det. Jag trodde dock att han skulle bli rädd för sig själv med klapperbootsen, men icke! Han travade på riktigt bra!
Även om längningarna inte blev prickfria, så blev de bättre än vad de brukar vara. Sen provade vi att gå upp i passage med bootsen på, och även det funkade kanoners. Det är ju inte direkt en 10-mässig passage, men han gör så gott han kan!

Jag är väldigt nöjd med dagens träning! Han var verkligen så himla mjuk, fin och arbetsvillig, och framförallt så känndes han så himla glad! Det känndes så lätt att rida, och det är den känslan jag hela tiden strävar efter. Jag brukar få kämpa så mycket för att få ett resultat, men idag gick han verkligen av sig själv, svarade framåt och var mjuk i hela kroppen! Silvana verkar ha gjort en mirakelbehandling med min pärla! Emma kommenterade också att hon aldrig sett honom så här fin som han var idag!

Imorgon ska vi åka till Vällingby och träna för Nina igen! Min mamma är dock inte hemma så världens underbaraste Annelie kör min fina häst! Ska bli roligt att visa upp R igen för Nina eftersom det har hänt ganska mycket sedan sist, om han nu tänker vara lika fin imorgon som han var idag!


Tävlingssäsongen på ingång!

Snart är det äntligen dags för årets första tävling! Även om den här vinterns träning inte riktigt blev som planerat, så är jag sjukt taggad!

Årets första tävling blir antagligen en MsvC i Linköping 12 februari. Linköping känns ju lite långt, men det är trots allt inte längre än vad det var till Högbo. Vi har ju vant oss vid att få åka en bit, trots att vi bor i Stockholm. När jag tävlade ponny förra året så var det ju inte särskilt många tävlingar i Stockholms distriktet - två sycken om jag inte missminner mig?!
Egentligen var planen att starta den första i Täby 18 februari, men eftersom internetet i stallet inte är det snabbaste så var jag två minuter för långsam för att komma med. Står väl som reserv nummer 12-13 ungefär, så chansen att jag kommer med är ändå ganska stor.

Det här tävlingsåret komer bli väldigt annorlunda jämfört med tidigare år. Jag rider mitt första år på häst och mitt första år som Young Rider. Dessutom har jag valt att byta klubb, från Vällingby Ridsällskap till Hogsta Dressyrryttare! Så numera är jag Hogstaryttare på allvar ;) Är självklart fortfarande medlem i Vällingby, det kommer jag nog alltid att vara hehe!

Vad är då målen tävlingsmässigt för 2012?
* Först och främst att bli stadiga i MsvC och kvala till MsvB (två ritter på minst 62% i MsvC)
* Starta MsvB framåt senvåren/sommaren och bli stadiga där
* Kvala till MsvA (två ritter på minst 62% i MsvB:4 el. MsvB:5) för att 2013 kunna starta det.

Ett mål ska vara 50% uppnåbart, och det känns ändå som att dessa mål är det. Royne kan alla rörelser som krävs i dessa program, det är bara jag som ska lära mig också!

Hur ser era tävlingsplaner och mål ut för detta år?


Dagens ridpass 22/1 2012

Red som sagt ett pass på R i ridhuset idag. Han väldigt fin i skritten, ovanligt mjuk för att vara uppvärmning liksom. I övrigt var uppvärmningen ok, men inte bättre än så.
När han fått pausa en stund började vi dagens arbete, som till stor del bestod av galopp. Han älgar gärna på framåt utan att ta bakbenen med sig, och när vi hamnar i det läget kan vi ju inte få till särskilt många rörelser! Så fokusen idag låg på att han hela tiden skulle ha bakbenen med sig, vad jag än krävde av honom. Tycker ändå han skötte sig ganska bra.
I traven jobbade jag mycket med tempoväxlingar. Han hamnar gärna i en relativt stor men långsam trav och bibehållar samma, lite sävliga takt. Jag vill kunna påverka både tempot och takten lite mer än vad jag kan i dagsläget.


Ååh gullehäst <3

Dagens outfit
Sadel: Amerigo
Schabrak: Vitt Mias med brun kant
Lindor: Bruna Shockemöhle
Paddar: Mias
Täcke: Blått Ylle från Hööks


Behöver er hjälp!

Jag orkar ju nästan aldrig bära med mig systemkameran till skolan, och eftersom jag åker direkt från skolan till stallet så har jag ju aldrig med mig den dit heller. Alltså fotar jag nästan bara med min iphone. Nu har jag dock det lilla problemet att datorn inte vill ansluta till iphonens fotoalbum! Oftast brukar jag ladda upp bilderna på bdb och därifrån kopiera över dom hit, men nu har jag ett inlägg på gång med sisodär en 10 bilder från iphonen.. Är det någon som vet vad det kan vara för fel?? Den ansluts ju och sådär och jag får även igång Itunes, men inte mer än så..!


Yesterday!

Igår jobbade jag ju som sagt hela dagen och hann rida ett pass på Roynis på eftermiddagen. Skönt att ha det gjort redan då. Annars rider jag nör jag har slutat jobba och sen ska jag stå och vänta på att han ska torka utan att ha något att göra. Nu kan jag istället jobba klart medan han torkar. Igår var vi dock i väldigt god tid på eftermiddagen så vi var klara redan vid strax efter 5, trots att jag ridit.

Ridpasset gick helt okej. I början var det så himla lugnt i ridhuset, vi var kanske tre stycken. Men efter en stund började det rasa in ekipage och mot slutet var vi säkert närmre 10.. Men han kom loss bra och sänkte sig ordentligt mot slutet. Nu efter ryggbehandlingen får jag ju vara extra noggrann med att han verkligen kan arbeta i en låg och rund form och komma upp ordetnligt med ryggen.

På kvällen var ju Frida här på some serious middagsdejt ;) Dock tvärsomnade vi båda i soffan framför P3 Guld innan kl 22.. ;)

Snart kommer min mamma hem och då ska vi nog åka ut till stallet så ska Royne få sig ett pass i ridhuset!


Dagens ridpass 20/1 2012

Idag fick jag ju äntligen börja rida på min fina häst igen!
Red ju med hans gamla sadel idag och han kunde verkligen jobba bättre genom ryggen med den. Ska låta lite olika personer kolla på sadeln och prova den ordentligt och sen får vi se.
Efter en veckas mer eller mindre vila är han ju inte direkt jätterolig att rida loss, men jag tycker ändå han skötte sig bra. Red inte alls särskilt länge, 30 minuter ungefär. Sen satt Sandra upp och red några varv på honom :)

Imorgon ska han få gå lite mer ordentligt, han är ju trots allt ändå igång. Jag jobbar även hela dagen och på kvällen kommer bäste Frida hit på middagsdejt, så uppdateringen kommer vara precis lika dålig som alla andra dagar ;)
Hade tänkt visa filmen från när vi var och tränade för Nina, men jag orkar inte haha..! Ska upp om inte allt för många timmar och jag är helt dödligt trött redan nu..


Tips mottages!

Tänkte bara påminna er om att jag mer än gärna tar emot tips på vad jag ska skriva om!
Har verkligen ingen aning om vad ni vill se eller läsa..!
Komsi komsi med era kloka ord, tack! :)


Annars kommer ni bara få se sånna här bilder i fortsättnignen mohaha!


Stallvistelse nummer två

Åkte tillbaka till stallet efter skolan för att gå en sväng till med Roynis. För att jag ska kunna börja träna så snart som möjligt så måste han röra på sig ordentligt nu. Med tanke på att han skrittat mycket under sina vilodagar (någon dag skrittade han 1h, annars har han skrittat 1,5h och blivit longerad och skrittat 1,5h) så kan jag börja träna rätt omgående när jag nu får rida igen. Även om han kommer vara ruskigt oriden så kommer han iaf inte ha tappat kondisen under den här veckan.

Vi promenerade iaf 35 minuter och sen fick han sig en ordentlig rykt.
Imorgon kommer Sandra med sadeln han ska få prova så får ni hålla tummarna för att den ligger bra! Annars lär jag inte kunna rida på hela nästa vecka heller :( Sadelutprovaren kommer nämligen ut nästa fredag och kollar den sadeln jag har idag.

Nu ska jag, hör och häpna, PLUGGA! Jag har gett mig fan på att jag ska skärpa till mig nu sista terminen i skolan. Inte att jag ska ha MVG i alla ämnen, utan mer att jag verkligen ska anstränga mig på lektionerna, göra läxorna och lämna in uppgifterna i tid (med andra ord inte en månad försent som jag har en liten tendens att göra..).

Och jag inleder mitt nya, seriösa jag med att vara ledig från skolan imorgon! Gött! :D


Såhär ser Royne ut när vi är ute och promenerar på morgonen.
Ylletäcke från Hööks
Reflexländtäcke från Hööks
Benskydd från Back on Track
Benreflexer från Hööks


Morgonpasset

Var som sagt i stallet imorse och longerade Royne. Skrittade fram honom en kortis ute och sen gick vi in i ridhuset. Han var mycket piggare idag än i måndags, kanske för att han bara har skrittats i två dagar ;) men han var ändå väldigt lydig och duktig!
Därefter fick han ledas utomhus i 40 minuter så att han ändå får röra på sig ordentligt.
Mycket bra bild nedan, jaja..


Den ständiga diskussionen..

Senaste dagarna har det diskuterats vilt huruvida ridsport är en sport eller ej. I varenda tidning har man kunnat läsa om att RGB inte var värd Jerringpriset, "det är hästen som gör jobbet" osv.
Påvägen till skolan imorse läste jag en insändare i Metro där skribenten för det första påpekar att det måste ha varit något fel på telefonväxeln - "Hur skulle en hästpojke annars kunnat få närmre 50% av rösterna?". Dessutom skrev hon att det enda han åstadkommit är att lära en häst att hoppa över hinder.

Under dagens andra lektion, Naturkunskap, berättar läraren att elever som idrottar på fridtiden har lättare för att koncentrera sig i skolan. Jag anser inte att jag har lättare att koncentrera mig, snarare tvärt om, så jag säger emot honom. Han frågar då vilken idrott jag sysslar med, varpå jag svarar att jag rider varje dag. Läraren svarar då "men ridningen är ju inte riktigt en sport, det är ju bara hästen som springer..". Behöver jag ens säga att jag blev arg?! Tack och lov har nästan hälften av mina klasskamrater ridit en gång i tiden, och allihopa stod på min sida.

Jag blir så besviken på folk som tror att det är så fruktansvärt enkelt! Samtidigt som jag blir så arg på de ryttare som kontrar med "vad är det för sport att springa runt och sparka på en boll?". Hur tror vi någonsin att vi ryttare ska kunna få någon respekt när vi är lika omogna tillbaka?

RGBs jerringpris har gett ridsporten enorm mediauppmärkelse, vilket sporten faktiskt behövde. Men vi måste lära oss att vara lite mer ödmjuka mot varandra och acceptera varandras intressen!


vs.

Dagens aktivering

Royne fick nöja sig med en 50 minuters promenad idag, varav 20 minuter ute och resten i ridhuset. Dum som jag var så tänkte jag att jag skulle hinna mocka och så innan vi gick ut, men självklart hann det ju börja bli mörkt.. Smart cheey!
Vi hann ju iaf gå en stund ute. Imorgon blir det dock morgonpasset i stallet, tänkte hinna longera på morgonen innan skolan. Ska alltså vara i stallet vid 6 på morgonen för att hinna med innan jag måste åka till skolan. Det gäller att ligga i ;)


Att rida för olika tränare

Sedan ett år tillbaka står jag ju hos Emma och tränar för henne ungefär två gånger i veckan. Jag trivs mycket bra med att stå uppstallad hos min tränare, det gör att vi kan ha en god kontakt, hon kan se oss träna själva och flika in med små tips, fråga dageligen hur träningen har gått osv. Jag hade det ju precis likadant när jag stod på Vällingby och tränade för Annie. Annie finns ju fortfarande med på ett hörn, men mer som ett bollplank än tränare. Det är henne jag ofta bollar idéer och frågor med och hon kommer alltid med bra svar. Jag tycker det är synd att jag inte kan träna för henne längre och saknar det verkligen, men man kan tyvärr inte få allt.

Emma och Annie var väldigt lika i sin stil och sin utlärning. Under första sommaren hos Emma hade jag ju med mig Dandy och tränade lite, och när jag sen kom hem till Vällingby och Annie blev omställningen inte stor alls. Jag trivdes väldigt bra med den kombon och Annie fortsatte hjälpa mig med Dandy även när jag flyttade till Hogsta "på heltid".
Idag tränar jag alltså bara för Emma och har egentligen inte sett någon anledning till att hitta ytterligare en tränare. Jag får ut det jag vill och tränar så mycket vi behöver i dagsläget.

För ca två veckor sedan tränade jag ju för Nina Bengtsson. Anledningen till det är att det är hon som är Roynes gamla tränare. Jag gjorde det "lite på kul", eftersom hon känner honom väl och kan komma med andra tips och idéer.
Annie och Emma var ju som sagt väldigt lika, men Nina och Emma var väldigt olika. De strävade ju efter samma resultat, men ville komma dit på olika sätt. Nina sa redan innan jag började att de två var väldigt olika - Emma ville ha fart och Nina ville ha lugn, och det stämmde väldigt bra! Hon var väldigt noggrann med att poängtera att inget sätt var rätt eller fel och jag fick helt enkelt ta med mig det jag tyckte hjälpte mig.
Jag fick väldigt bra hjälp även av Nina, och det känns på ett sätt skönt att ha en "reservplan" om man t.ex. kommer ut på en tävling, hästen är jättespänd och det vanliga sättet inte fungerar. Då har man alltid ett extra ridsätt att använda sig av innan man ger upp. Även om Royne strulade lite under själva träningen, så gick han som en klocka på träningarna för Emma efter det! Alltså kunde jag ta med mig det Nina hade sagt, slå ihop det med Emmas instruktioner och jag fick en helt annan häst!

Att träna för olika tränare kan vara svårt. Har man ännu inte lärt sig att plocka ut vissa delar av instruktionerna kan det bli väldigt jobbigt. Ingen tränare är den andra lik, och de allra flesta arbetar efter egna erfarenheter. Jag är väldigt nöjd med kombinationen Emma-Nina. Emma kommer ju fortsätta vara min "hemmatränare" - vilket jag anser är den allra viktigaste tränaren, men jag kommer även träna för Nina i den mån det går både tidsmässigt och planeringsmässigt!

Hur gör ni?
Rider ni endast för en tränare eller använder ni er av flera?


arkivbild
Nina instruerar mig och Royne.


En tisdag senare..

Har verkligen inte gjort någonting idag!
Åkte ut till stallet vid 12, fixade allt där och gick en timme med min pärla i skogen. Han skötte sig bra och var superlugn nästan hela tiden.
Kom hem, var hemma en kvart innan jag gick ut och mötte Frida för en promenad.

En riktigt skön tisdag med andra ord, älskar sånna här dagar!
Imorgon startar vårterminen, min allra sista termin på gymnasiet! Känns jävligt bra måste jag säga. Dock innebär ju det naturkunskap b fyra timmar i veckan, filosofi och massa andra tråkiga kurser.. Men det är bara stå ut, cirkus 135 dagar till studenten nu!


Min sista lediga tisdag..

Firar min sista lediga tisdag med att åka till stallet och ta en promenad med min pärla!
Har ju haft det så jäkla skönt hela höstterminen med en ledig dag varje vecka, men från och med nästa vecka kommer jag ha en lektion även på tisdagar.

Nu är det brådis, bussen går om 7 minuter! På återseende!


Arkivbild.


Happy!

Kan vara så att mitt sadelproblem till Roynis är löst nu!
Fia K (som mamma rider för på vällingby) hade nämligen hört att vi hade lite problem med sadel, och hon hade även hört att Sandra (som ägde R innan) skulle sälja sin gamla sadel! Katjing!
Förutom att den passade Royne så var den, vad jag an minnas från när jag provred i somras, ruskit skön att rida i!
Så jag ska få prova sadeln och se om den fortfarande ligger bra, och isf har jag iaf en sadel! :D


Jerringpriset till RGB!

Om någon nu skulle ha missat det så tog ju Rolf-Göran Bengtsson hem årets Jerringpris! Äntligen får Ridsporten sig verkligen ett lyft i media.
Att RGB vann beror nog på att vi ryttare är så fruktansvärt många, och vi vet att vi spelar ur underläge! Därför röstar alla en gång extra, och det gav ju resultat.

Roffe var verkligen värd det här priset. Emma berättade för en vecka sedan att när de var på OS i Hongkong 2008 (Emma var ju reserv i dressyrlaget) så var Roffe alltid den som var ödmjukast, både mot sina lagkamrater, konkurenter och hästar! Att han dessutom har tagit sig hela vägen till toppen själv, med kämparglöd och vilja, gör honom verkligen värd det här priset!


Hej på er!

Var ju som sagt i stallet imorse och longerade Roynis. Han var irktigt duktig och väldigt lydig, skönt med en sån häst! Är man stor och stark så måste man vara snäll :)
Vi promenerade även ute i mörkret, och även om det var lite svårt att veta vart man skulle sätta fötterna så kom vi tillbaka båda två oskadda.

Åkte ju vidare till v-by stallet sen och kollade på programträningen för Roggan. Hann se Hannah, Stella och Jennie innan jag höll på att frysa ihjäl. Men alla tre red bra och jag lyckades snappa åt mig ett par tips! Man lär sig faktiskt väldigt mycket bara av att lyssna på något sånt här!

Efter skolan åkte jag tillbaka till stallet och fixade allt stalljobb och avslutade med att promenera 30 minuter med R i ridhuset.
Nu på kvällen var jag och Frida ute på en powerwalk. Tycker det är ett alldeles perfekt sätt att träffas på och man hinner få väldigt mycket sagt på den stunden vi knatar! Vi träffas ju tyvärr inte lika mycket som förut nu när jag inte rider kvar på v-by, så varje måndag ska vi ses och ta en promenad ihop :) (förutom när regnet vräker ner, det gjorde vi en gång och det gör vi aldrig om..)

Imorgon blir det endast skritt för Royne. Ridhuset är ju fullproppat på tisdagar och jag orkar faktiskt inte gå upp kl 5, så då får det helt enkelt bli skritt.

image description
Fint med rosa reflextäcke.. ;)


Morgonstund har guld i mun

Har precis varit i stallet och longerat min pärla. Vi började med en promenad ute medan ridhuset harvades och det var kolsvart och väldigt halt.. Men det gick bra iaf.
Nu är jag påväg mot vällingby stallet för att kika på programträningen. Skulle ju vaeit med och ridit, men det går ju inte nu ;)


Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar..

Anonym om Promenad:
Hur är det med Dandy egentligen? Du skriver aldrig något om honom längre..

Dandy Dandy Dandy..!
Jag försöker inte att glömma honom, men jag jobbar hela tiden på att tänka lite mindre på honom. Faktum är att det inte går en dag utan att jag tänker på honom, fäller en tår och undrar hur han mår.
Jag saknar honom helt obeskrivligt mycket. Aldrig tidigare har en häst lämnat så stora avtryck hos mig som han gjorde!
Trots att det har gått 6 månader sedan han åkte så är det jobbigt att tänka på honom, jobbigt att se bilder. Jag har så många minnen med den ponnyn.
Därför väljer jag att inte ta upp honom särskilt mycket här på bloggen längre. Jag försöker intala mig själv att det är ett avslutat kapitel i mitt liv, men det är lättare sagt än gjort.
När du klev in i transporten tog du med dig en del av mig, en del jag aldrig kommer få tillbaka. </3


Falsterbo!!

Nu mina vänner har vi (läs Erkan..) bokat boende nere i Falsterbo! Åh kommer bli så grymt roligt!
Några härliga dagar med grymma vänner, hästar shopping och massa annat trevligt!
Taggad till tusen är vad jag är, synd bara att det är ganska precis ett halvår kvar hehe..!

Är det någon mer av er läsare som ska ner under falsterboveckan?!


Veterinärbesök 14/1 2012

Igår var alltså Silvana, veterinären uppe hos oss i stallet.
Royne har ju varit väldigt stel när vi värmt upp honom vid ridning och lite tjock i ett framben. Så han fick vara med och kollas.
Silvana började med att känna och klämma lite på honom och han fick en liten dos lugnande innan vi gick ner och longerade.
Efter longering böjdes han men visade ingen hälta. Han protesterade dock när hon böjde högt på ena frambenet, vilket hade med ryggen att göra eftersom han inte visade hälta då heller.

Hon konstaterade iaf att han hade ont i ryggen av sadeln.. Så vi har 5 dagars sadelförbud och därefter ridning som vanligt, dock med en annan sadel.
Jag har en Wellington Elite som provades ut av en sadelprovare i oktober. Så pass mycket som Royne skulle ha behövt ändra sig i kroppen för att sadeln ska ligga SÅ dåligt har han inte gjort på den korta tiden. Den är inte ens rätt skuren för hans rygg?! Jag skrev ju innan vi provade ut sadel att allt jag hade provat att lägga på la sig i bakvikt och tryckpunkten blev fel osv. Sadelprovaren sa dock att det var tvärt om - det mesta hamnade i framvikt och i de som låg bra red jag i bakvikt. Jahapp! Det är ju de som är kunniga inom sitt område och man borde ju kunna förlita sig på dem, men uppenbarligen inte!?
Så ja, nu måste vi alltså köpa en ny sadel. Lite irriterad måste jag erkänna att jag är, men det var ju skönt att det inte var värre än så! Jag hade ju kunnat ha en häst som var halt tre grader på alla ben ;)

Silvana frågade också om Royne var svårfödd, hade problem med magen eller liknande.. Hon tyckte nämligen att han var lite tunn! Hahah! Tror dock hon syftade mer på kroppen än på magen, men nja - matproblem är det sista han har! Nej men han behöver ju bli maffigare i kroppen, men inte runt magen!

Så nu ska han alltså ledas och/eller longeras i fem dagar och sen får jag börja rida. Silvana kommer på återbesök om ca 3 veckor och då är han forhoppningsvis bättre! Dessutom ska han få träffa en kiropraktor igen som kan knäcka loss honom bak i ländryggen.

Promenad

Roynisen och jag tog en promenad idag på 50 minuter. När vi gått hälften ungefr så får vi möte av en häst och vagn.. Alltså en sån där gammaldags vagn. Vad är oddsen för det? Jag känner min häst tillräckligt väl för att veta att han ska bli rädd för den, men tackolov hann de stanna så att vi kunde gå förbi där vägen var bred!
I övrigt skötte han sig bra, men vi behöver definitivt träna på vem det är som bestämmer takt och tempo.. ;)

Imorgon ska jag upp i ottan för att longera. Smällar man får ta när man står på en så pass stor anläggning med ett ridhus.

.


Kvällpromenad

Kom precis in efter en trevlig kvällspromenad med min käre vän Frida. Vi tog en sväng runt h-by strand och diskuterade faltsterbo, skidweekend och massa annat trevligt.
Den här dagen har verkligen gått i ett och vi har haft veterinären i stallet hela dagen. Men trots lite allmänt kaos så var jag och Maria klara med stallet vid 17!
Kommer upp ett inlägg lite senare ikväll eller imorgon om dagens veterinärbesök.


Såhär coola är vi när vi är ute och promenerar.. ;)


Dagens ridpass 13/1 2012

Vet inte vad det var för fel på piloten idag, men hon hade väldigt svårt att koncentrera sig och gjorde först och tänkte sen.. Det känndes som att jag mest satt och drog i tyglarana..
Roynis gick ju lektion för Emma, och gjorde det trots allt ganska bra! Han är så himla pigg och framåt nu så ni anar inte, men den ärliga bjudningen tar lite tid att hitta ändå. Vi började som vanligt med skänkelvikningarna i trav och sen gick vi över till galoppen. När vi hittat galoppen började vi med fyra serpentinbågar och förvänd galopp. Vi tappade vägen någon gång, men annars gick det ganska bra. Måste dock tänka på att hålla honom lite rakare i kroppen även om jag bibehåller ställningen.
Vi fortsatte på tre serpentiner med byten på medellinjen. Första bytet slarvade jag lite för mycket och då blir det ett skutt för mycket innan bytet kommer. Men till de övriga skärpte jag till mig och lille R bytte kanon bra!

Därefter blev det lite travarbete med skolor. Vänsterskolorna gick superbra! Framförallt slutorna som brukar vara så himla svåra. Vi kunde bibehålla takten och tempot hela vägen alla gånger. Högerskolorna var svårare, jag fick inte med mig vänsterbogen i öppnorna och i slutorna tryckte han sig så mycket mot vänsterskänkeln. De sista fick vi dock till så därefter fick det räcka.

Jag höll på att dö efter travarbetet, var så jäkla jobbigt. Så jag började trava av, men det fick jag minsann inte.. haha! Här skulle tränas mellantraver! Vi gjorde några diagonaler med försök till mellantrav (det är inte vår paradgren så att säga..), och sista blev bättre än vad det brukar vara så då avslutade vi.

Han var ändå väldigt duktig idag min lilla häst, och till nästa gång får jag skärpa till mig så kanske det går ännu bättre!
Imorgon kommer alltså veterinären och Royne ska kollas. Egentligen vill jag ju inte kolla honom nu eftersom han verkligen är pågång, men när Silvana väl kommer upp så får man ju ta chansen! Men med tanke på vilken bjudning han har nu och att det verkligen har gått så bra sista tiden så kan det inte vara något stort, i sånna fall är han väldigt, väldigt snäll! Att det är något som behöver åtgärdas känns inte så konstigt, han har ju trots allt bytt ryttare, underlag, miljö - you name it!Nyborstad häst i nymockad box..


Erkan rimmar like a boss!

Det här fantastiska rimmet trillade in i inkorgen på facebook tidigare idag!
Trodde det var jag och Frida som var rimmarna (vi rimmade ihop 4 nomineringar till Us-galan för några år sedan..), men Erkan visade sig inte vr långt efter!

Snart är det sommar, tacka fan för det för mina fötter domnar.
Vore inte några dagar i Falsterbo najs? Känna lukten av bajs och allt är kalajs!
Häst och fest, det kan ju bara bli bäst?
Körkort och bil det har jag, en Citroën så det blir kanske lite träng.
Om vi inte vill frysa om vår bak, kan det vara skönt med ett tak.
Vad sägs som ett boende och en säng? Vi förtjänar ju trots allt bättre än en dräng...
Jag kan fixa allt detta, om ni er rumpa i bilen till Falsterbo vill sätta!Mot stallet


Dagens ridpass 12/1 2012

Åkte ju som sagt ut till stallet imorse för att rida. När vi kom in i ridhuset var det en häst som tömkördes. Är det någonting Royne tycker är konstigt så är det just när piloten springer bakom hästen?! Han gör ju inget dumt, förutom att han har väldigt svårt att koncentrera sig på sin egna pilot..

Galoppen brukar ju vara den gångart där det är lättast att få honom att släppa efter, men idag var faktiskt traven lättare. Vi tränade faktiskt även en del på hörnpasseringarna, och använde oss av dem för att han skulle komma loss. Galopp eller trav på spåret och precis innan hörnet en övergång till skritt - skritta genom hörnet och här har du chansen att ta loss hästen på böjt spår (Får du inte igenom det så lägg en volt i hörnet) - fram i trav eller galopp direkt efter hörnet och sedan samma sak i nästa hörn. Genom tat skritta genom hörnet får man verkligen chans att hinna trycka ut hästen i hörnet.
Den här övningen gjorde vi mycket med Frida då hon, precis som Royne, gärna tryckte sig mot skänkeln i hörnen.

Över lag är jag ganska nöjd med passet. Jag får ha i åtanke att han inte hade varit ute i hagen innan (det är alltid lite svårare när han inte hunnit vara ute innan). Det roliga idag var ju dock att vi fick till traven bättre än galoppen, och det brukar ju vara tvärt om!

Imorgon ska R gå lektion för Emma! Hoppas han sköter sig och har lite energi kvar :)


Terminens schema..

Verkade ett tag som att jag skulle fortsätta ha samma underbara schema som förra terminen, men jag hade fel..
Som om det inte vore nog med att jag inte längre är ledig på tisdagar, så har jag nu 4 TIMMAR NATURKUNSKAP VARJE VECKA! Helt ärligt, Jag kommer dö! Naturkunskap är inte riktigt min grej och jag tyckte Naturkanskap A var jobbigt, hur ska det då gå med Nk B?!

Åååh döda mig, snälla?!
Dock saknas svenska C på schemat eftersom vi inte har fått någon lärare där än. jag gissar på att de lektionerna kommer ligga på fredagsmorgnar och onsdageftermiddagar..


God morgon

Idag börjar jag skolan först vid halv 3, så jag ska åka ocj rida nu på förmiddagen. Slutar dock inte fören vid halv 6, och då ska jag tillbaka till stallet eftersom jag bara rider nu på förmiddagen och fixar resten sen. Har även hunnit med ett pass på crosstrainern this morning! Gött att ha en del av dagens "måsten" avklarade.


Dagens ridpass 11/1 2012

Ridhuset stod på schemat idag.
Han var riktigt pigg och framåt idag också, och då blir det så mycket lättare att värma upp honom. Han bråkade någon gång i en skänkelvikning, men det var ganska lättåtgärdat. Dock hade jag inte riktigt samma bjudning i skänkelvikningarna som jag haft senaste dagarna, men han behöll ändå både takt och tempo. Det jag vill kunna göra är att ändra tempot även i rörelserna.

Passet idag bestod till stor del av galopp. Tempoväxlingar, enkla byten och förvänd galopp. Tycker han jobbade på riktigt bra, även om jag har lite svårare att få till allt själv jämfört med när jag rider lektion. Stundtals hittade vi en galopp som var riktigt bra, men ibland föll vi tillbaka i en mindre bra galopp. Där måste jag verkligen träna mig på att känna det på en gång och åtgärda det, inte vänta ett helt varv!

Imorgon ska han få springa i ridhuset igen och på fredag är det lektion för Emma!
Om inte veterinären behöver göra något med honom på lördag så ska vi åka på programträning på måndag också! Nu är vi pågång! :)


Like a boss!

Första skoldagen, woop woop. Och vad händer? Jo men det visar sig att jag imorgon bara har en lektion, ledig på fredag, bara en lektion på måndag och ledig tisdag! Ibland gillar jag min skola!
Dock var det ju lite jobbigt att gå upp imorse, trots att jag gick och la mig redan vid 22 igår kväll..

Efter skolan blev det en lunchdejt med Marre och sen åkte jag mot Clarion Hotell (där Ryttargalan var) för att hämta mina skor som jag hade glömt där..
Sen vidare mot stallet för att rida lille hästen.

Måste dessutom meddela att jag drog ett ord på Wordfeud för 216 poäng! Kungligt bra! :D
Nu väntar crosstrainern på mig. Beach 2012 - woopa!


Gammla bild på min älskling <3


Dagens ridpass 10/1 2012

Red Roynisen imorse eftersom jag trodde det var kurs i ridhuset idag.
Han var riktigt pigg och framåt redan från början! Vet inte om den här piggheten kommer av kylan elelr om han bara är allmänt på hugget, men jag klagar inte.
Som vanligt startade vi med skänkelvikningarna. Har faktiskt inte hittat någon annan övning som fungerar så bra för att få loss honom i traven. I galoppen är ju förvänd galopp med ställning åt det andra hållet väldigt givande.
Fortsatte sedan med lite skolor i traven som gick bra.
Efter skrittpausen blev det galopparbete med förvänd galopp och några byten. Det blir väldigt tydligt när jag har en bra galopp och när jag har en dålig galopp - när jag har en dålig galopp blir bytena så studsiga. När jag rider lektion har jag ju Emma som säger om galoppen är tillräckigt bra, men annars måste jag ju känna av det själv och lära mig hitta rätt läge även där. Traven är lite lättare at hitta rätt i, men galoppen är på rätt väg iaf!

Imorgon börjar skolan igen.. Min allra sista termin och det känns så jävla bra! Det verkar också som att jag kommer vara ledig på tisdagar i fortsättningen, så det blir grymt.
Roynisen ska få jobba på hela den här veckan eftersom han ska checkas av veterinären till helgen. Inte för att han på något sätt känns ofräsch, men jag vill göra en check nu innan tävlingssäsongen drar igång för att vara på den säkra sidan. Han har ju trots allt bytt både ryttare, miljö och underlag, så risken att det ligger något litet gömt någonstans är ganska stor!
Vi får se vad som behöver göras helt enkelt.

image description


Dagens ridpass 9/1 2012

Red ju lektion för Emma igår och Roynisen känndes faktiskt helt okej redan från början, framförallt så hade jag ett väldigt sug framåt! Han var inte alls sådär stretig och jobbig, det löser ju "sig självt" när han har den bjudningen.
Vi började som vanligt med skänkelvikningarna i trav. De allra flesta går bra, men när jag inte har stödet i handen och suget framåt bli det inte så bra. Det är då det istället bli galopp, men Emma är på mig att jag bara ska fortsätta flytta honom undan skänkeln då. Det är ju bara han som förlorar på det eftersom det blir jobbigare för honom!

När skänkelvikningarna satt övergick vi till att göra några öppnor längs med spåret. Det går bra så länge jag inte böjer honom för mycket i halsen. Desamma gäller slutorna - han måste bli rakar i halsen och använda bakbenen mer under sig. Det sa även Nina till mig, att jag måste tänka att hästens panna är mot väggen på kortsidan.
Vi avslutade travarbetet med att göra lite mellantraver på diagonalen. Det har varit väldigt svårt tidigare då han bara släppt stödet och sprungit fort. Men nu har vi ju hittat en bättre arbetstrav, och så även en bättre mellantrav. Dock kan jag inte sitta ner i den traven, utan måste rida lätt.. hehe!

Vi gick sedan över till galopparbetet där vi började med förvända galoppen. Planen idag var att fortsätta lite smått med bytesträningen. Med Royne måste jag hela tiden vara noggrann med att han lyssnar på mig och inte bara "göra själv". I början när jag hade honom så tränade vi ju lite byten, men då gick det istället inte att rida i förvänd galopp.
Därefter blev det enkla byten på serpentinbågar, för att sedan avsluta med byten på serpentinbågarna. Jag tänkte hela tiden på det Nina hade sagt, att jag skulle tänka mig att jag flyttade magen på honom innan bytet. När jag nu dessutom hade lite mer tryck i galoppen så gick det riktigt bra! Vi fick till nästan allihopa riktigt bra!
Vi avslutade med att göra lite galoppökningar på diagonalen och sedan fprtsätta i förvänd galopp. Då bytte han några gånger, framförallt från höger till vänster. Galoppökningarna blev bra i vänster galopp, men i höger börjar det bra men han "dör" efter halva. Tillslut blev det okej, men vi måste verkligen träna på att orka bibehålla det tempot hela vägen!

Överlag är jag väldigt nöjd med passet, det börjar bli så ridbart nu! Vi har hittat sätt som fungerar för OSS för att komma till ett bra läge, och det känns väldigt skönt. Jag lär mig mer och mer vart knapparna sitter för varje dag. Det är så roligt att rida när det verkligen går framåt. Vi hade ju en period när det mesta känndes omöjligt, men nu är vi sakta men säkert på gång igen! Och som Annelie skrev häromdagen: 2012 kommer bli ett bra hästår!


Fina häst!

Royne känndes riktigt fin idag, blev mjuk och härlig att rida. Vi tränade lite byten också och fick till nästan alla riktigt bra! Nöjd grape och svettig häst :)
Matchade snyggt gjorde vi också! Lila lindor, vitt schabrak ned svart och lila kant och svart täcke med lila kant! :D dock vill ju inte bilden laddas upp..


Godmorgon!

Inte riktigt kanske, har faktiskt varit vaken en stund! Eller rättare sagt varit uppe men gått och lagt mig igen och nu gått upp på riktigt.
Ryttargalan igår kväll var riktigt trevligt! Massa trevliga människor och nu kan jag skryta med att jag nästan satt mittemot Patrik Kittel och minglade brevid RGB.. 1337 woop woop! Glömde dock mina skor där.. mindre bra om man säger så!

Om en timme ska jag bege mig mot stallet för att lite senare rida lektion på Roynisen!


Ryttargalan

När detta publiceras är vi antagligen påväg mot Clarion Hotel och Ryttargalan 2011!

Vi är nämligen ett stort gäng från V-by som ska befinna oss på årets upplaga av ryttargalan! Det ska bli riktigt roligt, både att hänga på själva galan men också att träffa alla grymma vällingbyare! Dem kan man inte träffa för ofta ;)

Ha en trevlig kväll allihopa!


Vilodag

Igår joggade jag vackre svarten lite i ridhuset. Han känndes väldigt trött och var så där jobbig i munnen som han blir när han gått på kandar.
Idag blev det en vilodag så vi skrittade ut. När vi var nästan hemma igen kom det tre cyklister i världens fart bakom oss. Jag visste ju att Royne skulle bli rädd för dom så jag skriker åt dem att de ska stanna. Bryr de sig om det? Inte ett smack. Royne börjar trippa på stället när de kommer nära och jag skriker åt dom en gång till. När de svischar förbi i 180 knyck flyger Royne ut bland träden och jag hade en fet gren i ansiktet. Den sista av de tre cyklisterna stannade upp och frågade hur de gick, men lyssnade förstås inte på svaret. Kan kanske bero på att jag skrek idioter åt dem..!
Det gick iaf bra med oss och vi kom hem båda två tillsammans. Dock hade jag små grenbitar innanför tröjan när jag kom hem..

Förstår verkligen inte vad vissa människar tänker med?! Har de ens någonting bakom pannbenet? Den sista idioten är inte född än..

Imorgon ska R gå lektion för Emma! wunderbart!


Bilder: träning för Nina 6/1 2012

Här kommer bilderna som pappa knäppte under träningen i fredags!
Jag är fullt medveten om att jag rider med på tok för långa tyglar och att han stundtals släpper stödet och hamnar bakom hand, men vi jobbar på det!
såhär gör min pärla när han blir frustrerad, han tar ett litet skutt upp i luften.. Han är ju aldrig dum, men försvarar sig med detta när han inte riktigt förstår vad jag vill.


Jag tycker själv att det har hänt en hel del sen jag fick hem honom, men oss som ekipage liksom.
dessutom måste ni hålla med om att det syns tydligt att han har blivit smalare?! Framförallt så syns det på att han (ser ut att ha) har längre ben och att mina ben inte alls är lika mycket mitt på magen längre!
Håller ni inte med?!


Dagens ridpass 6/1 2012

Idag var vi som sagt på Vällingby och tränade för Nina!
Royne känndes helt okej redan från början, alltså var gårdagens träning verkligen kanon. Han var inte alls sådär stretig och stel som han kan vara och skänkelvikningarna hjälper mig verkligen att få igenom honom mycket fortare.
Jag värmde upp en stund först medan Hannah red och sen ville Nina ha en liten rapport över hur det gick med pärlan. Hon kommenterade att han hade blivit mycket smalare och såg sportigare ut nu.

Vi började sen med traven. Han travade riktigt bra och hade en bra bjudning framåt utan att bli för stark. Först skulle jag bara trava rakt fram och få lite tryck i honom, och därefter började vi med skolorna. I öppnorna blev han lite förböjd, så det rättade vi till. Men annars så behöll han takten och tempot nästan hela tiden, någon gång saktade han ner men då kunde jag påverka honom i öppnan och få upp tempot igen.
Slutorna är ju fortfarande väldigt svåra och han tappar tempot, framförallt i högerslutorna (eller vänster? jag är inte så bra på det där med höger och vänster..). Men vi fick till en bra tvärning och Nina kommenterade att när Emma kunde börja rida honom så skulle vi få snurr på det där också.

Efter en skrittpaus gick vi över till galopparbetet. Där började vi med att bara hitta en bra galopp och därefter blev det lite förvänd galopp. Nina tyckte också att vi var "mogna" att börja träna byten nu. Vi har ju inte tränat på det alls eftersom jag inte kunde rida i förvänd galopp i början haha. Åt ena hållet går det ju bra, men åt det andra är det mycket svårare. Så när jag skulle byta åt det svåra hållet blev det helt enkelt kärringstopp! Hon sa då att jag skulle prova att inte göra så stora hjälper, han är trots allt en känslig häst innerst inne. Red på diagonalen i höger galopp och skulle tänka att jag flyttade in magen på honom undan vänster skänkeln och därefter byta, och vips så fick vi till ett klockrent byte. Sen blev min pärla nog väldigt trött, för han började protestera mer än vanligt och galopperade mest på stället, bytte för sig själv osv. han gör ju så för att komma undan. Vi fortsatte en stund till och sen satt Nina upp för att hjälpa mig att reda ut problemet. Då skötte han sig iaf!

Nina sa att det var roligt att se att hästen inte gick bakåt i utvecklingen bara för att den bytte ägare, vilket var väldigt skönt att höra!

Jag är väldigt nöjd med passet, han kämpade verkligen på och känndes riktigt fin att rida! Fick en del bra tips också - Nina känner ju honom väl och vet lite mer hur han fungerar. Det var verkligen riktigt roligt att det gick så bra, jag var ju faktiskt lite nervös innan.. Dels pga att det var så många v-byare som var där och kollade, men också över om Nina skulle tycka att jag hade förstört hästen höhö! Men hon sa att Emma verkligen ledde oss in på rätt spår, att vi verkade träna på helt rätt saker och att jag och Royne passade väldigt bra tillsammans!

Imorgon ska han få jogga bort lite träningsvärk och om jag rider på dagen (jobbar hela dagen) så ska han få sig en skrittur ute.


Uppvärmning.
Kommer fler bilder senare ikväll eller imorgon!

Bästa Roynis <3

Royne gick riktigt bra idag! Är supernöjd verkligen, och trots allt så skillde det inte jättemkt mellan nina och emma! Uppdaterar er mer om en stund, så länge får ni en bild på min fina pärla som idag fick dampisens fluffis eftersom han var så duktig! :)


En helt vanlig dag à la Grape

07.18 - Vaknar och har jävligt bråttom!
07.37 - Står ute i kylan och väntar på den försenade bussen som alltid kommer 5 minuter försent och göra så jag missar tunnelbanan och därmed kommer försent till skolan..
08.30 - Första lektionen startar
08.45 - Grape klampar in i klassrummet och placerar sig längst bak, endast för att läraren då inte ser när man somnar på bordet..
Hänger resten av dagen med mina coola mates.. Vi slår naturare, skriker fula ord åt estetare och tittar snett på hantverkarna.. typ.
14.45 - Sista lektionen slutar, men Grape har självklart lyckats få läraren att släppa oss liiiite tidigare
15.30 - På plats i stallet! Rider, mockar, gör höpåsar, ryktar, smörjer osv.
18.45 - Mami är på plats i stallet för att hämta mig och jag är näästan klar..! Ska bara linda på, sätta på täcken, göra höpåsar.. you name it!
19.15 - vi lämnar stallet..
19.45 - Hemma och tid för lite Tv-tittande, träning, bloggning m.m
00.00 - Dagen är slut och Grape borde sova för att kanske eventuellt vakna 5 minuter tidigare nästa morgon..

Detta är alltså en helt vanlig dag för mig.. Vissa dagar ser ju lite annorlunda ut då jag slutar tidigare eller senare i skolan (eller är ledig...), men i det stora hela är detta standarden!


God morgon!

Den här dagen ser ut att bjuda på ett riktigt dunderväder! Härligt härligt.
Själv vaknade jag för en liten stund sedan och ska ägna mig åt lite fix och trix under morgonen, för att sen vid 12 åka mot stallet.

Ha en bra dag!


Smal och smäcker!Tänkte bara visa för er hur smal och smäcker min häst har blivit.. typ! Haha nej, men han har iaf gått ner ganska mycket i vikt och magens omgfång har minskat ordentligt! Tyvärr har jag ingen före bild, men ni får stå ut ändå.
Tyvärr har han ju tappat endel ryggmuskler också, men nu är det dags att börja bygga upp dom igen!


Dagens ridpass 5/1 2012

Paniken som uppstår när man inser att man ska rida lektion en timme senare och fortfarande är hemma..
Hade räknat fel på tiden med en hel timme och fick jävligt bråttom när jag insåg det hehe! Som tur var så var mam och pap påväg hem så de kunde möta mig vid brommaplan och sen skjutsa mig sista biten ut.

Jag drog på kandaret idag för första gången på två månader eftersom jag planerade att rida med det på träningen imorgon. Det märktes att vi inte använt det på så länge, för han var inte särskilt rolig.. Dessutom var han ganska spänd och tittig, så det bidrog ju också till att det inte känndes så bra i början.
När vi värmt upp så började vi direkt med skänkelvikningarna i trav. Det gick mycket fortare att få till dem idag och det blev bara galopp en gång. Framsteg!
Därefter blev det en liten paus, fast i skritt på tygeln. Han blir ju lätt lite stark, men istället för att använda händerna så skulle jag bara använda skänklarna för att tillrättavisa honom. Tillslut så fick jag till det också, även om det är lättare sagt än gjort.
Därefter jobbade vi med lite öppnor i trav som gick förvånandsvärt bra. Sista tiden innan vårt lilla uppehåll så kunnde jag verkligen inte göra öppnorna i högervarv. Det blev antingen bara en bananhals eller galopp. Men sen kom ju kiropraktorn ut och knäckte lite här och där, och dessutom har han fått en mycket bättre framåtbjudning nu. Varvade öppnorna med tvära skänkelvikningar, för att checka av att han hela tiden var med mig.

Vi avslutade med lite galopparbete och en del förvänd galopp på spåret med ställningen utåt (blir ju inåt, men eftersom galoppen var förvänd så blir ju ställningen utåt.). Han bytte galopp en gång, men då bröt jag bara av och fattade ny galopp och så var den saken ur världen. Att han byter gör inte så mycket, så länge han inte stannar som han gjorde ibland i början.

Mot slutet var han riktigt fin i handen och hade en bra bjudning framåt, så då avslutade vi. Är nöjd med passet och vi fick igenom det som vi tänkt ta igenom - att han skulle gå på tygeln och vara snäll ;) Det var skönt att få hjälp av Emma inför morgondagens träning, man vill ju kunna visa upp honom för hans gamla tränare från hans bästa sida.. :)

Imorgon ska vi som sagt åka till Vällingby och träna för Nina Bengtsson! Sandra, som vi köpte Royne av, tränade ju för Nina, så hon känner honom väl. Har träningstid kl 15.10. Mami har lovat att filma och lilla R ska få inviga både sitt nya kandar-pannband och det nya schabraket.


Det är inte lätt att både vara söt och äta socker med alla dessa bett i munnen..


Tekniska problem..

Har en hel drös med bilder att dela med mig av, men just nu har jag lite problem på den punkten så att säga..
Jag har två datorer (eller ja, den ena är egentligen pappas men det är bara jag som använder den), en stationär med alla program som photoshop och sånt, och en liten bärbar. Den bärbara har inte så mycket minne, så i den har jag knappt några bilder utan alla mina bilder är i den stationära eftersom jag där även har ett photoshop.
Dock är då det lilla problemet att den stationära är så fruktansvärt långsam. På 30 minuter hann jag ladda upp 3 bilder..
Det är en av anledningarna till attdet blivit lite dåligt med bilder på sista tiden. Men tyvärr får ni helt enkelt stå ut för jag har inte tid att sitta och vänta 10 minuter på att en bild ska laddas upp!


Bjussar på en Frida-bild så länge :)


Maskeradhoppning på vällingby

På nyårsafton hade de KM i hoppning på Vällingby och min pappa var där och fotade. Själv jobbade jag ju så jag kunde inte vara där. Men här kommer alltså ett litet smakprov på folks underbara utklädnader!


Hej på er

Roynis har vilat idag och jag gar jobbat heka dagen. Var helt slut r jag kom hem och tvärdäckade vid 21 framför greys..
Imorgon ska roynis få gå lektion för emma iaf! lite uppvärmning inför fredagen ;)


Dagens ridpass 3/1 2012

Jag har dragit på mig en ordentlig förkyldning såhär lagom inför skolstarten.. kult.
Roynisen fick gå ett lätt joggingpass i ridhuset idag för att göra sig av med lite träningsvärk från igår. Det märktes iaf att han fick jobba hårt igår för han var ganska trött idag, men det satt kvar en del från igår. Framförallt hade han verkligen tagit till sig jobbet vi gjorde med skänkelvikningarna, de satt som en smäck idag!

Kom hem från stallet vid 13, och sedan dess har jag inte orkat göra annat än att ligga i vår gosiga fatboy och kolla på serier. Jag är verkligen inte van att vara sjuk! Bortsett från när jag var sängliggande en vecka i somras så har jag inte varit sjuk på över ett år!

Imorgon ska jag iaf jobba hela dagen, men Roynisen får vila. Passar rätt bra trots allt eftersom vi ska träna på fredag och då vill jag gärna rida igenom honom lite på torsdag :)

internetet är segt som attan så bilderna vill inte laddas upp :( ledsen heest..

Dagens ridpass 2/1 2012

Roynisen gick ju lektion för Emma idag och han började inte på topp direkt. Stelt och stumt, för ovanlighetens skull lixom ;)
Vi började med att rida skänkelvikningar i trav, där skänkelvikningen skulle vara tvär och han skulle inte tappa varken takt eller tempo. Det gick faktiskt över förväntan, när vi tränade senast (två månader sen bortsett från en gång i december) kunde vi inte ens göra en skänkelvikning undan höger skänkel på en lång diagonal tan att han protesterade och fattade galopp istället. Sen kom ju kiropraktorn ut och kännde och klämde, och efter det har vi faktiskt kunnat göra ordentliga skänkelvikningar.
Han dummade sig någon gång, men antagligen så tar det väl emot någonstans när han arbetar på det sättet.

Jobbade lite med galoppen sen där vi började med att rida på fyra serpentinbågar med förvänd galopp. Då blir ju sista bågen i förvänd, så då fortsatte jag hela långsidan i förvänd och ökade galoppen. Lättaste sättet att få honom att släppa efter och hitta bogarna är ju just genom att rida förvänd galopp på fyrkanten men ställa inåt. Då måste ju både han och jag tänka lite och då blir det bra.

Mot slutet ville vi ha honom ännu lite kvickare i benen, framförallt i skritten. Red då på en volt och flyttade ut rumpan på honom och gick samtidigt på lite med spöt. Då blev han lite tjurig en gång, men jag var snabb med att tillrättavisa honom och så var den saken slutdiskuterad ;)
Tillsist skulle jag bara trava och rida med skänkeln, alltså inte använda händerna. Är det något jag är bra på så är det just att rida med händerna.. hehe..!

På slutet travade han riktigt bra och känndes riktigt mjuk och fin! Det känns lovande inför kommande säsong nu.

På fredag ska vi dessutom åka till vällingby och träna för Nina! Hon har ju tränat honom innan vi köpte honom och känner honom väl! Jag trivs ju väldigt bra med att träna för Emma, men det är alltid bra med en second opinion så att säga. Om två veckor ska vi även tillbaka till Vällingby för att rida programträning för Roggan.


Schabrak: Horze
Lindor: Sjöhagen
Paddar: Mias
Ländtäcke: Charlies


Inte alltid Guds vackraste barn så att säga.. ;)

Dagens ridpass 1/1 2012

Faktum är att det känndes bättre att skriva 2012 än 2011, som att jag redan var van lixom.. haha! Kul liv!

Roynisen fick sig som sagt ett kortpass idag eftersom jag är sjuk och inte orkar rida så himla mycket. Han gick ändå okej, inte bra men inte dåligt. Joggade mest bara i en låg och rund form och fokus låg på att han skulle spänna av ordentligt. Blev en hel del skrittarbete också, så att han fick gå ett längre pass men inte så hårt.

Igår blev det ett kort men ganska intensivt pass eftersom vi var lite sena. Han gick iaf ganska bra då och jag fick igenom det jag ville ha igenom.
Imorgon ska han iaf gå lektion, det är dags att komma igång nu ordentligt!


Såhär gullig var mitt hjärta idag


Back on track!

2011 är passé och jag inleder det nya året med en riktigt trevlig förkyldning.. Kunde börjat bättre om man säger så.
Ska ge er en liten årssammanfattning av 2011 och lite planer och mål inför 2012, men det får bli ikväll eller imorgon.
Jag ska snart ge mig ut till stallet ochrida ett lite lugnt pass på min fina häst. Han ska gå lektion imorgon så han får jobba lite lätt idag, även om piloten egentligen borde ligga hemma i sängen ;)


RSS 2.0