Sadelprovning

Idag var ju som sagt Jimmy tillbaka för att kolla sadeln.
Som jag skrivit tidigare så fick jag av Silvana ridförbud med min Wellington-sadel som Jimmy har provat ut. Den lägger sig, enligt henne, extremt mycket i bakvikt och ger honom problem med ryggen. Jag har ju fått låna Sandras sadel som hon hade på Royne i flera år, och jag tycker han funkar mycket bättre med den.
Jimmy kollade på båda sadlarna och sa gång på gång att Wellington-sadeln ligger 100% perfekt på Royne, skaven han har fått på ryggen kommer från schabraket osv osv. Amerigon däremot (Sandras sadel) är det enligt honom ridförbud med. Den ligger inte rakt över hästen och trycker nedanför manken vilket i längden kommer ge kotledsinflammationer på frambenen (för att göra en lång historia kort). Jimmy sa att jag kunde lägga en padd under bakvalvet på Wellingtonsadeln för att få upp den lite, men jag et inte om jag vågar det.

Just nu vet jag inte riktigt vart jag står, vad jag ska tro eller vem jag ska lita på. Silvana och Jimmy säger precis emot varandra. Jag litar på Silvana, men jag har egentligen ingen anledning till att inte lita på Jimmy. Silvana har gjort underverk med både Dandy och Royne (även om det på Dandy inte höll i längden, men det var ju inte pga henne).
Det enda jag vet är att jag står med två sadlar som enligt den ena eller den andre kunniga är förbjuden att lägga på hästen.

Så ja, jag är på riktigt dåligt humör just nu och vet inte riktigt hur jag ska lösa situationen. Jag kan inte ställa av Royne nu, och att hålla igång honom genom longering och tömkörning är stört omöjligt för mig just nu.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Om du lägger en padd under så blir sadeln ännu smalare....

2012-01-28 @ 07:35:30
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Anonym

Varför vänder du dig till samma utprovare IGEN om du är missnöjd med sadeln han provade ut? Vad säger din tränare om hur sadlarna ligger?



Sadelmagasinet i Solna har ju utprovare (har ingen aning om hur dom är)+ att Mustang finns i Rosersberg. De gånger jag har använt mig av Mustang har det varit bra...

2012-01-28 @ 09:23:25
Postat av: Louise

Vilken konstig en, vad konstigt att dom säger så olika saker. Låter mest som prestige, han kanske inte kan erkänna egna misstag.. Men jag skulle nog ridit med gamla sadeln tills vidare, för han var ju inte halt när du köpte honom eller hur?

2012-01-28 @ 15:03:10
Postat av: Cappelli

Fy va jobbig situation!!

Jimmy är ju jätte erfaren, tråkigt att det blev som det blev med sadeln han provade ut.

Känner inte till veterinären, o ena sidan finns det säkert sanning i det hon säger o andra sidan är hon veterinär o inte sadelutprovare....



Galet jobbigt!!



Sandra red ju i sin sadel i flera år väl? Kontakta den som provat ut den kanske??

2012-01-28 @ 21:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0