Äntligen!

Mitt internet fungerar igen! Måste börja med att tacka för era fina kommentarer på inlägget med bilderna från förra helgen! Blir verkligen så himla glad när det faktiskt är fler än jag själv som ser skillnaden. Det innebär ju att jag inte bara är partisk ;)

Det har hänt en hel del sedan senast. Jag har ridit på min fina Roynis, vi har haft stalltvätt, jag har spenderat alldeles för lite tid sovandes (sovkontot ligger långt under minus-strecket..) - bara för att nämna något.
Royboy har gått som tåget även den här veckan. Red själv måndag och tisdag, där tisdagen helt klart gick bättre. I onsdags var jag ute innan jobbet och red lektion, vilket gick alldeles strålande! Eller ja, vi fick inte avsuluta med århundradets toppkänla, men vi kom en bra bit på vägen mot en kvickare häst och mjukare ridning! Så ja, jag är rirktigt nöjd med det passet. Red lektion även i fredags och då kunde vi fortsätta på samma spår, trots att han hade vilat i torsdags.
Igår var vi ute och rejsade i skogen och idag har Nina trimmat honom lite på kandar. När vi red ut igår så tränade vi lite byten, men vi gjorde bytena i vart åttonde! Då hann jag få honom kvick i galoppen och förbereda ordentligt mellan bytena. Sen "gick vi neråt" så att vi tillslut kom till byten i vart fjärde, viklket gick alldeles galant!
Idag trimmade Nina som sagt på kandar och det hade också gått bra!
Imorgon kommer min pärla hem till Hogsta igen, men först ska vi till Mälarkliniken där pärlan ska få nya skor och vi ska prata lite med Chris. Onsdag-fredag kommer Nina komma ut till Hogsta för att hon och Emma tillsammans ska hjälpa mig lite, så att de i fortsättningen jobbar efter samma röda tråd! Tror det här kommer bli super!
För övrigt så jobbar jag på som vanligt, men är faktiskt ledig på onsdag. Ska bli väldigt skönt, även om jag hellre hade varit ledig i helgen när alla andra är lediga ;)

Nu väntar sovdags! Har varit alledeles för dålig på att gå och lägga mig i tid sista dagarna. Eller ja, jag har gått och lagt mig men har haft svårt att slita mig från OS.. :)

Bjussar på en gammal bild på världens finaste Dampis <3

Inget internet..

Hej och hå! Har inget internet hemma för tillfället och dessutom har jag använt upp nästan hela surfen på telefonen..! Har massa roliga saker att berätta och en hel radda med bilder! Roynis går som tåget just nu, men det ska bli skönt att ta hem honom på tisdag eftersom dagarna blir så otroligt långa! Vissa dagar åker jag hemifrån halv 6, jobbar till 17, är på lejondal vid 18 och är hemma igen runt 21.. Men som sagt, jag återkommer när internetet funkar igen!

Hej och hå!

Snabbuppdatering innan jag ska bege mig ut för en liten prommis med min käre vän frida.
Mycket lugn dag på jobbet och sen vidare ut till Lejondal för att rida ett pass på min fina pärla, den här gången själv!
I början var vi båda två ganska spända, men det gav med sig och han började arbeta i en låg och rund form utan att vara för lång hela tiden! Ibaldn släppte jag ut honom för mycket, men i det stora hela lyckades vi hålla ordning på halsen större delen av tiden.
Dock känndes han lite trött i benen, och banan var ganska tung, så vi fick inte igång den där kvicka traven.
Jag är ändå nöjd med honom, han kämpar på så bra! :)

Bilder: Tävling på Lejondal, April 2012

När jag la in gårdagens bilder på datorn så hittade jag en mapp med bilder från tävlingen på Lejondal i våras (hittade även bilder från meetinget i Storvik, men de kommer senare..).
De var redan redigarade och klara, men inte publicerade, så jag tänkte ta och bjussa på dem nu.
Efter bilderna igår så blir det väldigt svart på vitt vilken utveckling som har skett sedan dessa bilder togs! Tänk då på att efter denna tävling red jag bara en månad innan han blev dålig..!
 
Han är förvisso väldigt flott på bilderna, men oj så spänd, hej o hå vad fruktansvärt jag sitter och herregud vad han inte är på tygeln på vissa bilder.. ;)

Bilder: Lejondal 22/7 del 1

Här kommer ett par bilder från träningen idag! Pappa var med och fotade lite, men eftersom vi var i ridhuset blev inte bilderna superbra. Men här är de iaf!
 
De flesta bilderna här är från uppvärmningen. Som ni ser så kan jag rida honom mycket rundare och lägre även i uppvärmningen nu mot vad jag kunde tidigare, vilket känns väldigt bra. 
Dessutom tycker jag att han ser mycket mer avspänd och positiv ut nu mot vad han har gjort tidgare!
Ser ni någon skillnad?!
Bild nummer 4 är helt klart en ny favoritbild - han är så otroligt gullig! 

Dagens ridpass 22/7 2012

Idag var det lite svårare än vad det varit tidigare,men vi tog oss igenom det också. Varje problem vi tar oss igenom känns som en gigantisk vinst, både för mig och Roy. Kandaret åkte ju på idag, och vi kunde konstatera att vi behövde träna lite mer med kandaret. Dessutom vilade han ju igår, vilket självklart gjorde sitt till.

Vi började utomhus, men fick snabbt bege oss in istället eftersom det var så mycket bromsar ute. Under uppvärmningen känndes han helt okej, lite seg i fötterna kanske men överlag ganska bra. I galoppen fick något stopp, men jag lyckades ändå reda ut det ganska bra.

Efter en skrittpaus började vi själva passet med att få honom kvick i benen i galopp. jag gjorde någon galoppsluta på diagonalen och något byte åt varje håll, och sen körde vi på och red igenom ett program. Nina fick säga vart jag skulle och jag bara red. Det var nämligen MsvA:1 som var dagens program, mest för att Nina ville se om det skulle kajka ur totalt eller om vi kanske var på god väg att klara av de rörelserna. Travdelen gick väldigt bra, bortsett från att första slutan var lite svår men annars känndes han fin. Skritten var helt okej, men Nina varnade mig för att det skulle gå ruskigt fort i galoppen.. mycket riktigt! Fattning vid A, galoppsluta från K till X, byte, ökad galopp, halt, galoppsluta.. aa u name it! Första galoppslutan blev inte jättebra, jag var inte beredd på att det skulle gå SÅ fort.. Men bytet efter blev bra och likaså galoppökningen och bytet efter det. Han blev lite stoppig inför det bytet, men vi redde ut det bra. Andra galoppslutan blev betydligt bättre. Vi fick till ingången bra och då blev hela slutan bra! I första galoppiruetten stoppade han innan jag ens hade hunnit börja samla, eftersom jag drog i tyglarna innan jag började samla honom ;) Då får man skylla sig själv. Men sen fick vi till både höger och vänster piruett, kanske inte 8-mässiga men de existerade åtminstone!
När vi sedan kom till treorna tog det stopp. Eller ja, inte bokstavligt för han stannade faktiskt inte, men min okunskap när det kommer till de lite svårare krummelurerna satte stopp för oss. Jag måste bli så mycket kvickare i min ridning och komma ihåg att rida MELLAN bytena. Första bytet blir bra, eftersom jag kommer in i serien med en kvick galopp. Andra bytet blir okej, då har jag börjat tappa honom så han blir för lång i lämnar bakbenen efter sig. Tredje bytet blev nog inte bra en enda gång! Då är han på tok för lång, har lämnat bakbenen en kilometer bakom sig och jag har slutat rida! Ajjabajja Grapie! Nej men det handlar ju om ren teknik från min sida. Roy kan, det är bara jag som ska lära mig!

Kort och gott tog vi oss igenom programmet, mene vi är ju definitivt inte redo för det ännu! Men som sagt så ville Nina bara se om det skulle kajka ihop totalt eller om vi skulle lyckas med lite missöden!
Vi avslutade med lite passage, även om han var trött i benen efter det hårda jobbet så gjorde han det helt okej!
Jag är ändå väldigt nöjd med dagens pass. Han är verkligen en riktig stjärna! Och att han inte surar ihop längre så fort jag går på honom är verkligen som att ta hundra steg framåt! Vår utvecklingskurva går spikrakt uppåt just nu, och det känns som att vi hoppar fyra steg uppåt på trappan vid varje ridpass!
 
Har lite bilder att bjussa på, här kommer ett litet smakprov :)
Visst har han biffat till sig igen!? Framförallt har framdelen blivit mycket rundare, utan att han är så fruktansvärt tjock!

Ledig dag!

Yes man, idag är jag ledig från jobbet hela dagen! Hade förvisso fem dagars semester i förra veckan, men bortsett från det har jag inte varit ledig en hel dag sen jag började 1 juli. Så det var väldigt skönt med en lång sovmorgon imorse kan jag meddela.
Ska åka till Lejondal om en liten stund och rida lektion för Nina! Kandaret åker på och nya filmkameran är med, och eventuellt blir det kanske lite programridning.
Återkommer ikväll med hur det gick, och kanske lite flm om ni vill se?! :)
 

Ett sånt där svar, typ!

Flera som har frågat om jag ska ta hem Royne igen eller om han kommer bli kvar hos Nina / på Lejondal.
Nu har vi bestämt att han ska få åka hem igen 31/7, alltså nästa tisdag. Då ska vi nämligen in till mälarkliniken och sko om honom, och så får han åka hem direkt därifrån. Han kommer ha varit hos Nina en månad då, vilket också var vår plan från första början.
Nina kommer komma ut till mig på Hogsta de två första dagarna, och hjälpa mig tillsammans med Emma så att de två jobbar efter samma röda tråd.
Tror det kommer bli super, och framförallt lite lättare för min del att ha hästen på jobbet och slippa komma hem vid 21 varje kväll ;)


Min magiska häst!

Jag kan inte riktigt fatta att vi för tre veckor sedan stod och undrade om han verkligen var rätt häst för mig. Han var så himla svår, och tanken på att sälja honom känndes ganska lockande. Vi skickade honom till Nina med planen att hon skulle få snurr på honom och sen skulle han nog säljas..

Fråga mig igen om jag fortfarande tänker sälja min häst..
Aldrig i livet! Herregud, han är ju magisk! Vi är på gång, och vi ska bli bättre än någonsin. Han är så fin, och när jag lämnade honom på Lejondal för tre veckor sedan hade jag aldrig kunnat drömma om den här otroliga vändningen!

Dagens ridpass var ett stretching-pass för Roynis del, som avslutades med lite piff och puff (piaff och passage).
Redan från början känndes han riktigt fin, mjuk och lätt i handen och trampade på av sig själv. Jag hann trava ett varv på volten innan jag sken som en sol och sa till Nina hur fantastisk han känndes, vilket hon höll med om. Faktum var att Nina medvetet mest var tyst idag och lät mig sköta jobbet själv. För det är ju så det kommer vara när vi kommer hem till Hogsta igen - vi kommer inte ha Nina sägandes precis vad vi ska göra. Så jag måste ju lära mig att lösa problemen själv. Vi ska fortsätta på samma spår i nästa vecka och jag ska få rida en del själv på honom.

Över lag så var han riktigt fin hela passet. Trampade glatt på utan minsta protest. Hade lite svårt med högergaloppen, men det beror nog mest att piloten har lite svårt att hålla koll på vänster sidan.. ;)
Avslutade som sagt med lite piaff och passage. Passagen gör han plättlätt och väldigt bra. Han passagar kanske inte för en 10a, men tillräckligt bra för att jag ska tycka att han är världens bästa!
Piaffen är lite svårare, dels för att jag inte kan ordentligt, men också för att han helt enkelt tycker det är väldigt jobbigt. Det viktigaste idag var bara att vi skulle få honom att tänka framåt hela tiden. När humöret slår till så tänker han så mycket bakåt, men tillslut så fick vi ordning på hans tankar och han trampade snällt framåt istället för bakåt, även när han blev tjurig!

Mamma missade nästan hela ridpasset, så när hon väl kom in så ville Nina att hon skulle få se Roy i passage, och då blev den ännu bättre. Avslutade sedan med att bara få benen kvicka på honom medan jag joggade ner. Han blir lite seg i benen efter passage-jobbet, men det är inte så konstigt.

Åh jag är verkligen så himla glad! Det är så extremt roligt att rida när man känner att allt bara fungerar!
Nej, nu ska jag fortsätta sväva uppe på mina rosa små moln och längta ihjäl mig till söndag - då ska jag nämligen rida min pärla igen! Kandaret åker på då och det ska filmas och ev ridas igenom program. Har ni lite tur kanske ni får se filmen, det beror på hur det ser ut.. ;)

Nej, sleeptime! Ska var på jobbet vid 8 imorgon bitti och sen har vi veterinären på plats hela dagen!
På återseende!


Dagens ridpass 19/7 2012

Åkte ut till Lejondal efter jobbet för att rida lektion för Nina på Roynis. Han är magisk min häst, helt fantastisk!

Nina red lite på honom först och tyckte han känndes mjuk och fin i munnen, lätt för hjälperna osv. Ganska bra med andra ord. Sen fick jag hoppas upp och vi koma fram till att jag skulle försöka vara ännu mjukare i både handen, sätet och benen. han går ju egentligen av sig själv, men jag rider så "mycket" av gammal vana.
Vi började med att arbeta lite i galopp, och när jag hade slappnat av och bara följde med så provade vi en galoppsluta åt varje håll. Galoppslutor har jag aldrig kunnat göra. Det går bara inte! (förvisso inte travslutor heller, eller skänklevikningar..) Men herre min gud, idag kunde vi göra galoppslutor åt båda hållen utan ett enda stopp! De var kanske inte 8-mässiga, men de existerade åtminstone.
Eftersom han känndes så himla mjuk coh fin idag så fick han, dagen till ära, verkligen vara min schoolmaster. På order av Nina så red vi på diagonalen och gjorde "så många galoppombyten vi hann med". För tre månader sedan kunde vi inte göra ens ett byte utan att han tjurade - idag gjorde vi sju serier på rad i var tredje och var fjärde!
Jag vill inte säga att det är han som har varit dum, i grund och botten är det ju i mig det sitter. När jag har suttit konstant bromsande så är det ju klart att känsligheten och nerven i min häst säger ifrån! Men nu när jag börjar komma på det och har lärt mig att slappna av så går det ju galant! Idag fik jag inte ett enda kärringstopp på hela ridpasset! Ingen kunde ha varit gladare över en sådan småsak!!

När han fått pausa en stund så fortsatte vi med galoppen, men den här gången fick han leka schoolmaster med piruetterna! Alltså, jag säger då det - han ÄR helt fantastisk! Lätt som en plätt var det när jag väl kom ihåg att sitta på rätt sittben och ta med mig ytter bakben.
Vi avslutade sedan med lite trav, och ja han travar som aldrig förr. han lyfter på benen utan att jag behöver rida skiten ur mig. Sen att jag inte orkar sitta mer än ett par varv är en annan femma, men det kommer det också.

Jag är verkligen så himla glad! Han är verkligen helt fantastisk! Att Nina dessutom kom med så härliga ord och kommentarer efteråt gör ju inte saken sämre! Jag är så sjukt taggad på framtiden, och jag tror att det här kommer bli så galet bra!

Lektion igen imorgon, och sen får han vila på lördag och på söndag ska vi filma honom så jag får se hur han ser ut :)


Ny sadel?

Sedan Roy flyttade till Lejondal så har jag ridit med Ninas Equipe sadel. Till en början berodde det mest på att de inte visste vilka paddar och grejer de skulle ha under min sadel, och jag var ju inte där de första dagarna. Så då red de med Equipe-sadeln och sen har vi helt enkelt bara fortsatt med det.
I måndags red jag dck i min sadel igen, och gjorde den hemska upptäckten att jag måste köpa en ny sadel..! Inte för att min Prestige-sadel på något sätt ligger dåligt, nej det är helt enkelt bara jag som inte kan rida i den! Roy har ju varit otroligt snäll sedan han kom till Nina, inte hållt på och stannat var och vartannat varv. Men i måndags började han stanna igen och jag upptäckte att det var när jag hamnade snett i sadeln som det slev stopp.
Skillnaden mellan sadlarna är att mina sadel blir "högre" i sätet än Ninas, som i sin tur är något bredare i sätet.
 
Vi ka iaf rida med min sadel den här veckan ut och sen får vi se, men just nu lutar det åt att det blir en ny sadel.. tyvärr! I Equipe-sadeln blir jag mycket mer stilla i bäckenet, och hamnar därmed inte alls lika snett. Plus att jag "kommer loss" med benen, vilket jag inte gör i Prestigen.
 

Skulle anmäla till en tävling..

.. men hade glömt hur det var att tävla i Stockholm..!
Nu när Roynis känns så himla fin, så tänkte jag att jag ju kunde anmäla till en tvling i typ mitten av augusti kanske. Vad täntke jag där? Anmälningstiden till de tävlingarna startade ju för flera veckor sedan, och ja det var sisodär en 40 reserver till de flesta msvc-klasserna.
jaja, vi har inte bråttom ut på banorna igen. Vi ska skaffa oss självförtroende och samspel på hemmaplan först, sen ska vi ut och fajtas och ta världen med storm!
Kom iaf med på en tävling i början av september, så då har vi gott om tid på oss att lösa alla våra bekymmer. Och skulle vi inte känna oss reda tills dess, ja då får vi stryka oss helt enkelt!


tisdag

Fick sovmorgon imorse och började först vid 8.30. Utnyttjade min sovmorgon till fullo och gick upp strax innan 8 och fick plötsligt lite väl bråttom..
Jobbade på hela dagen och när det mesta var klart så red jag och Clara ut på Laban och Lulu. Sist jag red ut på Laban så var han väääldigt pigg och framåt, men inte idag inte! Haha, han stannade två gångar och var allmänt trck.. Åh vad jobbig han var, och han tyckte nog att jag var minst lika jobbig! Nej, faktum är att jag egentligen inte kan skylla honom för något. Jag var extremt trött och ofokuserad, och han tar tillfället i akt att slippa arbeta. Han ÄR en ponny, punkt!
Tillslut fick vi iaf lite fart när vi hade galopperat lite, men då var det dags att rida hemåt igen.

Imorgon jobbar jag som vanligt. josephine kommer dock hem imorgon, så min och Labans kvalitetstid är över för den här gången. Ska åka till Lejondal och rida ut en sväng på Royne på kvällen. Nina red honom idag, men har inte hört något från henne så jag får anta att han har skött sig :) Sen ska han iaf få gå lektion för Nina torsdag och fredag och så får han vila på lördag.
Nu väntar sängen, uppstigning 05.00 imorgon bitti!


Hjälp oss att sprida detta!

Jag ber er alla att sprida denna text eller den korta artikeln på Tidningen Ridsports hemsida på facebook, bloggar, hemsidor, twitter - ja, överallt helt enkelt!

Vällingby Ridcenter har haft inbrott under natten lördag 14/7 till söndag 15/7 och blivit bestulna på all hästarnas utrustning, ca 60 sadlar med tillbehör, lika många träns och hjälptyglar.

I väntan på försäkringsbolagets utredning behöver ridskolan ny utrustning och tar tacksamt emot all form av utrustning; så som sadlar, träns, tränsdelar, stigbyglar, stigläder, hjälptyglar m.m. Allt kan komma till användning!

Har ni eller känner ni någon som har utrustning som inte längre behövs? Vi tar tacksamt emot allt!
Terminstarten är v.33

Har ni frågor eller något ni vill skänka?
Kontakta
Caroline Ihre
076 238 92 63
c.ihre@hotmail.com
Frida Pettersson
frida.l.pettersson@hotmail.com

Hemma igen!

Falsterboresan var helt otroligt rolig! 5 dagar med mina allra finaste vänner, bra väder och fina hästar - kan det bli bättre?! Ska slänga upp ett inlägg någon dag med massa bilder från resan!
Landade innanför dörren vid cirkus 00.20 igår, var i säng vid ungefär 01.30 och klockan ringde strax innan 5 imorse.. Lite trött, japp! Men jag köttade på hela dagen och blev piggare för varje timme som passerade. Red en stund på Vladi som är under igångsättning och få hästar är så otroligt jobbiga att rida. Menar inte att han är jobbig-dum, utan mer att han är väldigt väldigt krävande! Minns vilken fördjävlig träningsvärk jag hade efter förra gången..!
Åkte ut till min fina RoyBoy efter jobbet och red ett pass för Nina. Roynis har vilat ett par dagar, eftersom både jag och Nina har befunnit oss i Falsterbo senaste dagarna. Det känndes att han hade vilat, men det var lååångt ifrån så illa som det har varit tidigare efter vila! Nej, faktum är att det känndes helt okej!
Jag red i min sadel idag (har ridit i Ninas Equipe sadel tidigare), och konstaterade att jag nog behöver en ny sadel.. Återkommer till det här någon annan dag, men vi ska rida med min sadel den här veckan och sen ska vi se vad som händer och fötter.

Nu tänkte jag ta och stupa i säng! Imorgon har jag dock sovmorgon och börjar först halv 9, men jag har ett par timmars sömn att ta igen. Nina ska rida Roy imorgon, så jag behöver inte åka ut dit. Ska ägna överflödig tid (om det blir någon sådan..) till att packa upp och städa.. kult. För övrigt ska nog jag och Clara rida ut en sväng på Laban och Lulu imorgon om väder och underlag tillåter! Det blir la kul!

Nej, sovdags! På återseende!

Från läktaren

vi sitter just nu på läktaren och kollar på grand prixn! Bra väder och fina hästar, kan det bli bättre?!
Alla ni som befinner er i falsterbo borde ratta in 107,4 mhz på radion och lyssna på Nina Bengtsson och Magnus Ringmark som kommenterar ritterna och nina kör lite allmänt häst- och ryttarskvaller! Riktigt roligt faktiskt!!

Live från tåget!

på order av Fritte så kommer här en live-uppdatering direkt från tåget! Tänkte skriva vart vi var, så jag frågade erkan och fick svaret skogen.. ;) faktum är att vi har hunnit med en riktig lyxfrukost, sovstund och genispel. Fritte påstod att hon vann, men det stämmer inte!! Återkommer kanske lite senare, time will tell!

Falsterbo, Fantastic Four är på g!

Godmorgon på er! Just nu sitter jag antagligen på tåget ner mot Falsterbo med mina finaste vänner!! Falsterbo kan förbereda sig, Fantastic Four är på ingång!
Vi blir borta onsdag till söndag, och under dessa dagar kommer bloggen stå ganska still. Kanske blir någon live-uppdatering då och då, men i övrigt blir det lugna gatan här.
Ska verkligen bli så sjukt roligt så ni anar inte!
 
Ha det bra så länge, så återkommer jag på riktigt på måndag igen!!
 

1 år
Idag är det exakt ett år sedan världens underbaraste lilla ponny flyttade ifrån mig.
Jag saknar honom verkligen, jättemycket! Det går inte en dag utan att jag tänker på honom.
Han var så fantastisk, så perfekt på alla sätt och vis. Om jag bara hade vetat hur jag skulle hantera situationen som uppstod när han aldrig blev frisk. Om jag bara inte hade tänkt på mig själv och mitt ego.. Det finns så många om som hade kunnat förändra så mycket. Men gjort är gjort, och jag kommer aldrig att glömma min finaste vän! Aldrig aldrig aldrig kommer en häst kunna sätta så djupa spår i hjärtat..<3
 
Säbys Dandy <3
 
 

Världens bästa Royal <3

Var ut till Lejondal imorse och red lektion på min fina häst för Nina. Träns och graman blev det idag eftersom han skulle gå ett lösgörande joggingpass.
Nina red lite på honom till att börja med, och tyckte han känndes mjuk och fin. Sen hoppade jag upp och fick testa på ett helt nytt ridsätt. Det handlade bara om att han skulle gå fram utan att jag knep med benen eller höll ihop honom framtill. Efter ett par varv hade jag ingenting i handen! Vi kollade lite snabbt bara så att det inte berodde på att han lagt tungan över bettet, men icke.
Jag fick enbart jobba med att han skulle gå av sig själv, utan att jag knep med benen eller höll för mycket i honom. Självklart fick jag ta och lossa honom, men överlag skulle han bära sig själv.
Mot slutet blev han fin, riktigt fin! Han var mjuk som smör och bar sig helt och hållet själv!
Måste erkänna att hag svävade på små moln efter passet! Han knndes verklige sååå himla mjuk och fin idag, har aldrig fått den här känslan tidigare!
Min fina fina Royboy, han är verkligen magisk ibland.

Nu ska han få vila några dagar under Falsterbo, sen kör vi på igen på måndag. Det känndes skönt att han kunde vara så mjuk även idag, eftersom gårdagen blev ett ordentligt pumpa-pumpa-pass för hans del. Jag är verkligen jättenöjd, och även Nina verkae nöjd med min fina häst :)


Royal 8-9/7

Igår var jag ut till Lejondal igen och red lektion för Nina på Royboy efter två dagars vila för hans del. Han var lite tungriden i början, stel i sidorna och hade inte riktigt hittat sin egna bjudning. Men som sagt, han hade vilat två dagar och jag vet ju att det är såhär han beter sig då. Dessutom var det lite tungt på ridbanan.
However, vi jobbade mycket med traven men även lite galopparbete. På slutet testade vi att trampa honom lite, inte för samling, styrka etc, utan för att gå honom lite alert och för att provocera lite. Just nu testar vi ju honom en hel del, för att se vartifrån problemen i ridningen kommer från början så att säga.

Idag åkte jag som sagt ut efter jobbet och red lektion igen för Nina. Vi hade bestämt att kandaret skulle åka på, även det för att provocera och testa fram honom lite. Vi måste ju veta hur långt vi kan pusha och pressa honom innan vi går över hans gräns.
Han inledde inte jättestarkt, men efter en stund känndes han riktigt riktigt bra! Vi värmde upp i galopp och sen övergick vi till travarbete. I traven fick vi till en relativt bra trav redan från början, och galoppen känndes även den riktigt bra.
Vi testade på några byten i galoppen, och faktum var att jag kunde göra tre byten i vart tredje, utan att ens fundera så mycket över det?! Jag som inte ens har kunnat göra ETT byte tidigare.. men antingen så är det att han ite har ont längre, eller så har den här lilla pausen vi hade från varandra varit riktigt givande för oss båda!
Trampade honom även lite på slutet idag och efter det travade han super!
Dock känndes han lite trött i bakbenen idag, men han kämpade på ordentligt ändå!

Imorgon ska jag som sagt ut och rida tidigt på morgonen, så att jag hinner till jobbet till senast 10. Sen ska pärlan få vila onsdag-söndag och så kör vi på igen på måndag!


Packning pågår!

Jobbade hela dagen, 06-17. Jäkligt lugn dag och vi var klara vid 17 för typ första gången den här månaden! Åkte direkt ut till Lejondal och red min fantastiska häst, som var mer än fantastisk idag! Skriver mer om honom om en liten stund.
 
var hemma igen vid 21 och kvällen har ägnats åt att packa. För på onsdag tar jag mitt pick och pack och drar mot Falsterbo med bästa bästa Fantastic Four! Ska bli så sjukligt roligt!! vet dock inte riktigt hur jag ska få plats med alla kläder jag hade tänkt ha med mig.. Trodde först det skulle räcka med onepiece, bikini, en klänning och foppatofflor, men enligt erkans packlista så krävdes betydligt mer.. ;) Jaja, det ska nog bli bra, hoppas jag!
 
Nu måste jag laga lunch inför morgondagen. Ska till Lejondal och rida lektion på Royal vid 7.30 och sen väntar jobb hela dagen. Tror även jag har Laban imorgon, så det lär bli en lång dag ändå ;)
 

Lördag

Dagarna flyter verkligen ihop just nu.. Igår var jag tvärsäker på att det var torsdag, och idag trodde jag att det var söndag.. Koll på läget va?!
Jag började jobba först vid halv 9 imorse. Red QD på förmiddagen, och han känndes mycket bättre än i måndags. Tror nog det kan ha varit bra för honom att gå ordentligt två dagar, för att sedan ha tre dagar med longering, vila och uteritt. Igår fick han ju dessutom sträcka ut ordentligt när vi galopperade i skogen.
 
Veterinär Silvana har varit på plats hos oss hela dagen för att checka ett gäng hästar, så vi har haft full rulle. När hon åkte vid 17 var det dags att börja natta hästarna.. Då hade jag i princip hela stallet att natta, plus ta en prommis med Laban. men jag var riktigt snabb om jag får säga det själv.
 
Åkte ut till min fina Roynis när allt var klart och tog en promenad med honom. Skulle egentligen ha skrittat ut och travat lite om underlaget var okej, men jag orkade helt enkelt inte byta om till ridkläder, så det fick bli en promenad.
 
Imorgon jobbar jag, as usual. Ska åka ut till Lejondal och rida lektion på Roy på kvällen, men Clara ska rida Laban så jag borde itne bli allt för sen från Hogsta.
Nu: Sovdags! uppstigning 05.00 imorgon bitti weeho!
 
 
A men alltså.. hade tänkt att dessa bilder skulle hamna åt andra hållet liksom.. Orkar inte fixa det sååårry!

Skogsmulle

Idag bytte jag ut skrittmaskinen (eller ja, jag var skrittmaskin också..) mot skogsmulle! Jag red tre hästar, och alla tre fick gå i skogen.
Vi började direkt på morgonen med QD och Qui som fick springa på rakan mot kungsgårn. Därefter red jag slingan på Fiffi, och senare på eftermiddagen red jag slingan även på Laban. Där emellan hann jag gå ett varv runt ensta med Helge och slingan med Queen.

Laban och jag befann oss alltså i skogen idag, och han tittade på precis allt man kunde (och inte kunde..) titta på! Efter en stund kom jag på Josephines heta tips att rida fort, för då hann han nämligen inte med att bli rädd. Mot slutet av slingan mötte vi dock en livsfarlig svampplockare.. Då kunde ingen fart i världen rädda oss! Det är ju tur att han är gullig iaf ;)

Imorgon jobbar jag från 8.30 och efter jobbet ska jag ut till Lejondal och rida ut en sväng på Roynis!

Bjuder på den här smått fantastiska bilden som Karin la upp på fb idag..! Så söta så man bara smäller av! Hon kom in lite senare och visade ett helt bildspel med bilder av de gulliga valparna som hade posat ordentligt.. ;)

Laban 4-5/7

Laban Laban Laban! Vilken otroligt härlig häst han är!
Igår inledde han passet med att inte alls ta skänkeln och vara allmänt tråck.. Då sa jag till honom en gång på skarpen, vilket slutade med ett ordentligt luftsprång, men sen var det bra med det och han blev riktigt fin!
helt ärligt så minns jag inte så mycket mer från passet, mer än att det gick bra alltså.. ;) Det är tar på krafterna att jobba i stall, och dagarna, timmarna och minuterna flyter liksom ihop..!

Idag red jag också Laban. Det gick inte riktigt lika bra idag som det gjort tidigare. Men med tanke på hur bra jag faktiskt tycker att det har gått de här gångerna jag ridit Laban, så måste det få gåg mindre bra någon gång. För jag kan absolut inte påstå att det gick dåligt. Vissa saker gick faktiskt jättebra, men såna där basic grejer som att gå på tygeln hade vi stundtals lite svårare med ;)
jag tror att problemet (om man nu får kalla det problem?) idag låg i att han tog sänkeln väldigt bra redan från början! När jag skriver det här så låter det som att Laban är det segaste djur jag suttit på, men han är totalt tvärt om! Han är otroligt energisk och vill hela tiden framåt framåt framåt, men rider man ett helt varv på fyrkanten utan att checka av om man fortfarande har honom med sig så kan man ju bara drömma om att försöka sig på en övergång till galopp eller en öppna på långsidan! Han är verkligen som en riktig liten ponny. Det svåra med det här är att man måste gå på honom, för att sedan släppa benen och vara väldigt passiv, för att sedan gå på och checka av igen. Man måste alltså hitta en väldigt lagom nivå för "avcheckningen". Där kan vi verkligen prata att det krävs fingertoppskänsla!
However, han tog alltså skänkeln väldigt bra idag, vilket jag inte riktigt var beredd på och hamnade lite "ur fas" eller vad jag ska kalla det. Men vi kämpade på båda två och försökte förstå vad den andra ville, med mer eller mindre lyckade resultat. Galoppen blev trots allt riktigt riktigt bra, men vi hittade inte riktigt flytet i traven. När jag la ner honom på slutet så var var han hejdundrans fin och spännde av till 99%!

Det är iaf otroligt roligt att rida den här fina hästen! Trots att han är sju år och efter i sin utbildning (Josephine köpte honom för 1,5 år sedan och om jag inte är helt ute och cyklar så kunde han inte särskilt mycket alls då..). I dagsläget kan han "lite av allt" men behöver stärka sig för att orka de lite svårare rörelserna. men trots det så tror jag verkligen att jag kommer lära mig jättemycket av honom, och jag tror att jag kommer ha stor nytta av Laban när jag sen börjar rida Royne ordentligt igen! Är verkligen jätteglad att jag ska få ha Laban i hela fyra månader i höst!

Imorgon ska han också få gå dressyr, och på lördag blir det vila. på söndag rider Clara och sen får vi se hur vi gör i måndag och tisdag. Clara och jag har ju delad vårdnad över Laban nu när Jos är borta (eller egnetligen är Clara extramamma, men eftersom Clara har hand om en annan häst också och jag inte har någon alls så gör vi så här så slipper clara vara i stallet halva natten och jag får rida!). Sen har vi dock planerat in en uteritt när jag kommer hem från falsterbo.


Royal 4-5/7

Har som sagt varit ut och ridit Roynis både igår och idag.
Igår red Jossan (som jobbar hos Nina) lite på honom först så att jag fick se honom från marken och jag och Nina kunde diskutera problemen under tiden. När hon värmt upp honom lite så fick jag sitta upp och rida, och det var verkligen som att komma hem - fast bättre! Han var pigg och framåt, mjuk i munnen och verkligen fin att rida! Vad de gjort med honom dessa två dagar vet jag inte, men uppenberligen så gav det resultat.
Nina fick säga åt mig att inte rida så fort, för av ren gammal vana tryckte jag på honom framåt eftersom jag är van vid att behöva göra det. Hon kommenterade också att jag behövde slappna av i låren och rumpan, och vilken skillnad det blev! Har aldrig tänkt på att jag kanske skulle behöva sappna av där.
Summan av kardemumman är att han känndes rikigt fin, och de får fortsatt förtroende att rida på under den här tiden han ska vara där :)

Idag red jag också lektion för Nina, fast jag red redan från början. Han känndes fin idag också, och jag tänkte verkligen på allt det som Nina hade sagt igår. Han var möjligtvis lite "tyngre" idag, och jag fick vara väldigt kvivk i både händer och fötter för att hela tiden ha honom med mig. Men han blev bra, riktigt bra!
Även Fia var med idag när jag red, eftersom hon ska vara lite back-up om Nina är borta, och hon kommenterade att han såg väldigt fin ut. Nina sa också att hon aldrig sett honom så flott som han är nu, och att han aldrig har travat så bra som han gör nu. Så det känns ju himla skönt, att jag åtminstone har lyckats med något i mitt kaotiska hästliv ;)

Nina skulle vara borta över helgen, men det passar ganska bra att han får ta det lite lugnt. Imorgon ska han bara vila så då behöver jag inte åka dit. På lördag ska han få gå en sväng i skogen, skritt eller trav beroende på underlaget. Sen kör vi igång igen på söndag kväll!

Det känns iaf himla bra nu! Så bra som han känns nu har han nog aldrig gjort förut. Han är pigg och framåt, mjuk i munnen och inte alls stoppig! Jag hoppas hopas hoppas att det här tänker hålla i sig nu så att vi kan få komma igång igen.


Om dygnet ändå hade fler timmar..!

Mina två senaste dagar har sett ut som följande:
06.30 - uppstigning
07.00 - åka mot Lejondal
09.00 - rida min fina häst
11.00 - åka från Lejondal till Hogsta
12.00 - börjar jobba
19.00 - åker hem

Detta innebär alltså att jag har varit ledig två förmiddagar, men istället för att vara hemma och sova ut (fast lite sovmorgon blev det ändå, eftersom jag går upp 5 annars..) så har jag varit och ridit på min fina fina häst! Men det är det värt,och det var ju jag själv som valde att göra såhär med min ledighet den här veckan (alltså ta två halvdagar istället för en heldag för att kunna åka och rida två dagar istället för bara en). Jag har även ridit Laban båda dessa dagar, men båda hästarna får egna inlägg om en stund.

Igår var bästa bästa Fantastic Four här och det bjöds på middag, skitsnack och massa skratt som vanligt! Och på onsdag åker vi mot Falsterboooo!

Kennie är ju med mig i stallet hela dagarna och hon sköter sig riktigt bra! Hon och Vilja (Claras valp) leker non stop, och idag delade de dessutom sovfilt..!

Följande dagar fram till Falsterbo ser ut såhär:
Fredag: jobb 06-17, rida Laban. Royne vilar så jag behöver inte åka ut.
Lördag: Jobba 08.30-17. Åka till Lejondal och rida ut på Roy
Söndag: Jobba 06-17. Åka till Lejondal och rida lektion på Royne
Måndag: Jobba och åka till Lejondal och rida Royne. Vet inte hur det blir med Labis, beror på Clara :)
Tisdag: Jobba och antagligen åka och rida Royne om jag får ihop det med tider!

Jag önskar verkligen att dygnet hade några extra timmar ibland, för jag hinner verkligen inte med mycket mer än att jobba, rida och sova! Men det är väldigt kul, så jag klagar inte!

The skrittmaskin

ibland känner man sig verkligen som en riktig skrittmaskin! Idag car det dock bara en häst att gå på långpromenad med, men de senaste tre dagarna har jag prommenerat fem varv runt ensta. Och det är alltså bara de som ska på långprommis, sen har vi också de hästar som ska skrittas fram och av för hand.. Men jag klagar inte, gratis motion är väl aldrig fel ;)

Laban vilade idag så jag tog en prommis med honom på kvällen och sen fick han äta gräs :)
Royboy har skött sig bra idag. Han hade varit lite spänd i början men blivit mycket bättre mot slutet. Nina skickade även en film på honom och det såg riktigt lovande ut! Imorgon bitti ska jag ut dit och rida på honom. Ska bli jätteroligt, jag saknar honom ju!!
Nu är jag helt slut, så tänkte ibta sovläge snart. Morgondagen bjuder alltså på en tripp till Lejondal pp morgonen, jobba från 12, rida Laban och sen på kvällen kommer mina fina vänner hit på middag! Bra dag med andra ord!

Helt slut!

Var i stallet kl 6 imorse och kom hem strax efter 20.. Heldag minst sagt!
Red QD på förmiddagen och han var ganska trevlig. Lite stel och stark bara, men Clara vill säkert trimma honom lite i veckan så blir det nog bra ;)
Därefter skrittade vi ut med Qui och Vladi, och sen var det Helges och Queens tur.
Jag trodde att det här skulle bli en rktigt lugn dag, att jag skulle vara hemma vid 18 kanske. Men vart tiden tog vägen har jag verkligen ingen aning om..

Jag red även lektion för Emma på Laban idag. Han inledde med ett försök att få piloten att behöva bjuda på tårta när han blev "rädd" för en contaner.. Men jag satt kvar och kunde lugnt och försiktigt ta mig in i ridhuset till slut.
Laban var faktikst riktigt duktig och jag börjar komma på honom lite mer. Han passar mig ju också väldigt bra i storlek, så det blir ju lite lättare än med min stora svarta!
Först och främst låg fokus på att han skulle ta skänkeln och gå fram ordentligt. På så sätt är han ju lite som Royne, men skillnaden är att Laban springer på ändå och så när man ska göra något nytt så berättar han att han glömde att det satt någon där uppe. När han var framme för skänkeln, uppvärmd och pausad så jobbade vi med lite galopp. Började med något byte åt varje håll, vilket gick ritkigt bra även om jag missade med hjälperna lite. Därefter gjorde vi några galoppslutor åt varje håll, innan vi övergick till travarbetet. I traven red vi några skänkelvikningar på diagonalerna och öppnor på långsidorna. Sen höll jag på att dö! Sinnessjukt vad jobbigt det är att rida!! Men så kul!
Emma tyckte att Laban såg fin ut, och jag säger inte emot. Han känns mer och mer avslappnad för varje gång jag rider.

Royboy då? Fick rapport av Nina idag att han inte visat någon hälta! Han hade varit lite stoppig, men de kör på. Jag jobbar halvdag både onsdag och torsdag så då ska jag ut dit och rida lite på honom.
Imorgon väntar jobb som vanligt, men Clara tar morgonen så jag börjar först vid halv 9 :) gött med sovmorgon! Dock jobbar jag varje dag fram till nästa tisdag, men med två halvdagar istället för en helt ledig dag. Blev bättre att göra så eftersom jag då kan åka och rida min häst två dagar istället för en!

Nu är jag helt slut i hela kroppen, så ska nog inta sovläge så snart som möjligt ;)
Låter gulliga Laban stå för bilden idag!

Första juli

Har jobbat hela dagen och har nog haft mitt livs hittills goaste jobbdag! Två hstar var ju på tävling, så det var lugna gatan.
När stallet var klart vid 8 gjorde jag iordning Laban och red en stund på honomm. Han var jätteduktig och inte alls lika spänd som sist. Han är så himla härlig att rida den lilla hästen, så energisk och lätt i kroppen i jämförelse med min stora svarta ;) Dessutom hamnar jag mycket bättre i sadeln på honom, antagligen för att han är mycket mindre.

Longerade sen en häst och var på promenad med två.
Vid strax efter 17 var Royboy badad, lastad och redo för färd mot Lejondal! Faktum är att JAG för första gången körde transporten med hästen i! Riktigt bra måste jag erkänna att det gick ;)

Royne ska få stå hos Nina på Lejondal i två veckor nu. Tror det kommer vara superbra för både honom och mig. Nina känner ju trots allt honom väldigt bra, så hon ska hjälpa mig med honom. Anledningarna till att jag skickar honom dit är många, men det känns som sagt inte annat än rätt att göra såhär!

Imorgon väntar jobb från 06. woop woop! Så nu tänkte jag faktiskt krypa ner i min gosiga säng så jag orkar ta mig upp vid 5 imorgon bitti.
Har egentligen massa bilder från dagen, men eftersom jag inte kan skriva vanliga inlägg så kan jag heller inte visa dem :(

RSS 2.0