Hello!

tog stallet imorse och red pärlan. Han var inte alls med i matchen idag, så antagligen åker han till Nina redan imorgon. Pga flera olika anledningar så känns det skönt att skicka honom dit!
Var en sväng på överby och kollade på tävlingar, och kennie gjorde sin debut som åskadare på dressyrtävling - och det med bravur!

Imorgon börjar jag jobba på riktigt! Hej då sovmorgnar, ledig tid och långtråkighet! Nej men det ska faktiskt bli roligt! Dock är morgondagen väldigt lugn eftersom både qui och vladi är på tävling i gnesta, så jag har även hand om laban :) han är ju nästan lika gullig som pärlan ;)
Nu ska jag sova. Gonatt och ha ett bra liv! ;)

friday

Vet inte om det är min dator det är fel på eller blogg.se, men jag kan inte skriva några inlägg från "nytt inlägg-sidan" utan bara från snabbinlägg..
However, red min gulliga häst idag och han var både gullig och mindre gullig. Han känndes inte alls ofräshc idag när jag satte igång, dock kommer det stundtals när jag rider genom hörnen (rider hörnen så snälla som det går för att han inte ska behöva gå på så böjda spår). Men ja, jag rider på och låtsas som att det regnar.

Imorgon ska jag till stallet på morgonen och sen åker nog jag och mamma till överby och kollar på tävlingarna!

Gårdagen

Igår jobbade jag hela dagen. Pellen var med och jobbade eftersom planen är att hon ska jobba lite hos oss i sommar :) Hon var riktigt duktig och efterom vi var tre st så var vi klara vid halv fem, och då hade jag både hunnit rida och fixa allt med min häst.

Roynis gick ett pass i ridhuset "som vanligt" (får ju inte göra så mycket annat..). Emma kollade på honom och hjälpte mig lite. När jag började trava var han ofräsch på vänster fram.. Men det värmde ur när jag travat något varv. Tycker ändå överlag att han känns så mycket mjukare i kroppen nu än vad han var innan, och Emma höll med.

När jag kom hem var det bara raka vägen in i duschen för att sedan ta en prommis till min fina vän Carro. Vi gick ner till klipporna i H-by strand och även Erkan kom dit. Mycket trevligt! Det var bara Fritte som saknades för att hela Fantastic Four skulle vara samlade!

Idag då?
Har spenderat hela förmiddagen ute i solen och ska väl ta och åka till stallet om en stund. Imorgon tänkte jag och mami åka till överby och kolla på tävlingarna och på söndg börjar jag jobba!

bjuckar på en bild från igår kväll.

Dagens ridpass 27/6 2012

Red min fina pärla idag också. Han fick nya skor på eftermiddagen och så red jag honom direkt efter det.
Han känndes helt okej, lite segare i reaktionerna jämfört med igår. Men jag tror faktiskt ött. Han får ju ingen havre ännu och har vilat i en månad, så han är förlåten :)
 
Rider ju bara runt i trav och lättridning, så kan ju inte säga så mycket om själva ridpassen. Men ja, det är vldigt roligt att äntigen få rida igen! :D
 

Lycka!

Har ju ridit min fina häst idag, för första gången sen mitten av maj! Och han känndes faktiskt bra!
Chris hade ju varnat mig för att han skulle var ahalt när jag började sätta igång honom, men att jag skulle "rida mig förbi" problemen. Men faktum är att han inte alls känndes halt. Nu travade jag förvisso bara i 10 minuter, men han var riktigt taggad och kändes förvånansvärt mjuk för att ha vilat så länge. Taggad och otroligt lätt för hjälperna, det hör inte till vanligheterna hos min herre.
 
När Roynis var klar så red jag en stund på Laban ändå, under uppsikt av Josephine! Han känndes minimal i jämförelse med min stora svarta, framföallt var halsen extremt kort haha. Men det gick väl helt okej, med tanke på att jag knappt ridit på en månad och aldrig suttit på Laban innan. Men han var riktigt rolig att rida, även om det var lite vingligt. Det ska iaf bli roligt att rida honom, det är en himla fin och härlig häst!
Dock osar det rejält med träningsvärk här.. Kommer ju säkert inte kunna ta mig ur sängen imorgon.. Men det är det värt!
För övrigt bjuder morgondagen på ett kort ridpass på Roynis och så ska pärlan få nya bakskor.
 
 
Josephine och Laban får stå för bilden. Och nej, det är inte Laban som är stor, det är Josephine som är liten ;)

Wiie :D

Idag är jag glad, för idag ska jag rida!! :D
Min fina pärla ska äntligen få börja trava lite lätt den här veckan! Får hoppas att jag är lika glad efteråt, men chris har varbat mig för att han fortfarande kan vara halt..
Planen var att jag ven skulle prov att rida Laban idag, men det blev inte så så det får bli en annan dag!
Så istället för att åka till stallet nu på eftermiddagen så får det bli ikväll. Eftersom jag ska rida så måste jag lämna Kennie själv i stallet så länge så hon skulle dö av tristess. Så istället väntar jag tills mamma kommer hem så får hon passa Kennie.

Att glömma någon man verkligen älskat, är som att minnas någon man aldrig träffat

 
Hittade denna film på youtube för en tid sedan. Min fantastiska fina lilla häst, mitt hjärta.
Jag saknar honom. Obeskrivligt mycket.
 
Han är fortfarande kvar på ridskolan i Finland (länk till deras hemsida), och vad jag kan få ut av google translate och de mejl jag har fått från ridskolan så verkar han sköta sitt jobb mycket bra och vara väldigt omtyckt!
Min stjärna <3

Hästtrnsport?

Kristoffer Appelquist pratar om hästtransporter i #Adam Live!
Spola fram till 1,35 ungefär.
Så roligt så jag smäller av!!
 
 

hemma igen!

Åkte från landet tidigt imorse och körde faktiskt hela vägen hem. Måste ju träna lite på att köra långt eftersom det kommer bli jag som får köra runt på tävlingar i fortsättningen när hästen väl är frisk igen. Nu är det förvisso inte jättelångt till e-tuna, men längre än till stallet iaf ;)
Midsommarhelgen har varit lika mysig som vanligt, men det var skönt att komma hem igen och snart ska jag åka ut till stallet och pussa på min gulliga häst.

På landet

Hej mina vänner! Befinner mig just nu på landet med släkten. Vi firar midsommar precis som vanligt - midsommarlunch (pasta, köttbullar och prinskorv..), fotografering på trappen, firande på dansbanan och snart väntar grillmiddag.
Åker hem igen imorgon kväll, så kan åka ut till stallet igen på söndag :D

Jag vill rida!!

Har inte ridit min fina häst på över en månad och jag saknar det verkligen! Har bara ridit totalt 3 gånger på över en månad.. en gång på Vladi, en gång på Qui och en gång i skogen på Fiffi.
Skulle kunna göra vad som helst för att få rida igen, spelar ingen roll vilket ök det än är ;) Man märker verkligen hur bortskämd man är med att få rida varje dag i vanliga fall..!
 

torsdag

Har hunnit med två vändor ut till stallet idag - en i förmiddags och en nu på kvällen. Eftersom han fortfarande inte får gå i hagen så får det bli så.
Hann även med en power walk på eftermiddagen. Igår knatade jag och Frida 1,3 mil, men dagens runda blev något kortare (8km). Dock kontrade jag det med att köra lite intervallträning. Varvade mellan att jogga och gå, och när jag joggade körde jag intervaller mellan lyktstolparna!
 
Imorgon åker jag till landet och blir borta till på söndag. Ska faktiskt bli skönt att åka dit, även om jag såklart kommer sakna min häst! Hinner dock dit imorgon bitti, sen hjälper Maria mig på lördag och så åker jag dit när jag kommer hem på söndag igen :)
 
Dreamteamet efter prommisen igår!

Royboy

Roynis har ju som sagt bara varit på promenad idag. Han får ju inte gå i hagen på tre dagar, så jag var i stallet två gånger och gick med honom.
Han har varit förvånandsvärt lugn och snäll hela dagen. Dock fick han lite flipp när vi var påväg tillbaka till stallet och en häst sprang i hagen, men i övrigt var han lugn ;)
Morgondagen ser väl ungefär likadan ut, förutom att mamma är hemma och kan ta hand om Kennie så hon slipper vara med i stallet varje dag. Hon tycker förvisso det är ganska roligt, men hennes matte tycker det är lite jobbigt när hon rymmer hela tiden ;)
 

Roynes skoning

Såhär ser Roynes skoning ut just nu. Som jag skrev igår så är det först en vanlig sko som sitter där den brukar sitta, sen är det en mycket mindre sko som sitter innanför och på den vanliga skon.
Lite svårt att se på bilden eftersom den vanlga skon är täckt av bandaget efter behandlingen.
 

True word, man!

En alldeles vanlig ryttares filosofi?!
 
ö

Svar:

Anonym Om: Veterinärbesöket 
                                           
Inte för att jag egentligen har med detta att göra, men har förändringarna kommit nu? Röntgade ni hovarna när ni köpte honom?
Hoppas att han mår bättre snart och att behandlingen verkar som den ska!
 
Huruvida förändringarna har kommit nu vet vi inte, eftersom vi inte rötgade hovarna när vi köpte honom. Vid röntgen inför ägarbyte röntgar man ju iprincip bara benen, om man inte misstänker någoteller att hästen haft en skada tidigare.
Förändringarna KAN ha funnits där innan, han KAN ha haft de hela livet (och de kan precis lika gärna ha kommit inom det närmaste halvåret, nobody knows!) - bara det att de började visa sig när han skoddes fel. Vi vet inte, ingen vet eftersom hovarna som sagt aldrig är röntgade. det enda vi vet är att vi ska göra allt vi kan för att han ska må bra! :)
 

Pärlan is back!

Måste erkänna att det var väldigt konstigt att jobba en hel dag när min box var tom! Flera gånger tänkte jag att jag skulle släppa ut honom i hagen eller passa på och rykta honom medan jag hade tid på morgonen osv, men så kom jag på att han var ju inte hemma :(

Vid 16 åkte vi från stallet och jag körde hästtrailer för allra första gången, hela vägen ut till mälarkliniken. Gick mucho bra, inte alls så svårt som jag trodde. Dock var det ju ingen häst i, men mamma sa att det egentligen inte var så mycket svårare med häst - bara lite tyngre.
När vi kom dit höll de på och skodde pärlan. Han stod jättesnällt trots att det dånade och lät eftersom de varmskodde. Han har nu fått nya skor på framhovarna, och det är liksom två skor i varje hov. Först sitter en vanlig sko längst ut, men lite innanför och ovanpå den sitter en mindre sko. Detta är för att det ska vara överrullning åt alla håll så att säga. De ska sitta på i en månad och sen ska vi tillbaka och sko om.

Han behandlades i hovlederna efter skoningen. Så nu väntas tre dagar då han inte får gå i hagen, men iaf ledas i ridhuset. Sen ska jag fortsätta leda honom i fyra dagar och därefter får jag börja trava lite lätt i en vecka. Dessvärre ska allt detta ske inom ridhusets fyra väggar (alternativt på utebanan) eftersom vi måste vara säkra på att underlaget är mjukt.

Pärlan var iaf glad över att få komma hem igen! :)


Veterinärbesöket

Vi var som sagt tillbaka med Roynis på Mälarkliniken idag, och även Kennie fick ju följa med. Hon hade skött sig jättebra och gjorde stor succe inne på hästkliniken.
Iaf, vi började med att bara springa fram och tillbaka och sen gick vi in och longerade. Han visade tydlig hälta på vä fram fortfarande, men även på hö bak. Vi böjde ven vä fram och bedövade sedan.
Vid nästa longering var hältan på vä fram borta och även den på höger bak, av att vi hade släckt vä fram.

Vi beslutade iaf för att röntga båda framhovarna, så skorna rök och så fick vi vänta en kort stund på röntgen. Roynis skötte sig jättebra inne på röntgen. Efter de första bilderna trodde de att det fanns en cysta i hovleden eller strålbenet (minns inte riktigt). Paniken som uppstår.. En cysta går nämligen inte att göra något åt..!
Det visade sig iaf efter ett par bilder till att det inte var en cysta. Puh!
Han kunde tillslut hitta förändringar runt hovbenet och artros i hovleden. Artrosen innebär att han måste röra på sig så mycket som möjligt, han får alltså inte ställas av.
Planen nu är att han ska behandlas i hovleden och därmed ledas en vecka, men sedan ska jag börja rida på honom. Det kommer vara tufft och man kommer känna sig väldigt elak eftersom han troligen fortfarande kommer vara halt. Men tanken bakom det hela är att vi ska "rida oss förbi" problemen. Blir det sämre så får vi göra på något annat sätt. Det känns ändå skönt att Chris har både en plan A, B och C för att få det här att funka.

Nu ser det alltså ut som så att jag ska leda honom en vecka, och därefter trav och lättridning, ganska kravlöst, i en vecka och sedan ska han troligtvis få åka till Nina på igångsättning ett tag.
Han är kvar på Mälarkliniken över natten, eftersom de vill sko om honom där imorgon bitti och vi har ingen möjlighet att åka dit. Det gjorde lite ont i magen att lämna kvar honom där, men det är bättre att få det gjort på en gång!
Så vi åker och hämar honom igen imorgon eftermiddag efter jobbet. Kommer kännas jättetomt att jobba en hel dag utan att Roynis är där!!

Min pärla fick en "sova-över-på-kliniken"-lapp idag :(((
Min fina häst innan vi lämnade honom <3


Mot Mälarkliniken

Nu är vi påväg till Mälarkliniken, där både Royne och Kennie ska få träffa veterinären. Royne ska ju på återbesök och Kennie ska få sin 12 veckors vaccination. Håll tummarna nu för att Roynis är frisk! Själv vågar jag inte hoppas på något..!

regn, regn och åter regn..

Jobbade hela dagen igår och det regnde väl mer eller mindre hela dagen..
Hade planerat in en kvällsprommis med Frida, men Greys känndes lite mer lockande hehe!

Idag har regnet verkligen vräkt ner hela morgonen. Så både jag och Kennie tog sovmorgon och jag var inte uppe fören vid 12. Nu börjar regnet avta lite så jag ska nog åka ut till stallet om en stund. Imorgon väntar återbesök på mälarkliniken.


Det vinnande konceptet för ett lyckat ridpass..

1. Parkera hästen i hörnet
2. Spänn upp sadelgjorden
3. Släpp ner tyglarna på marken och låt hästen ställa sig på dem.

Voilà - tre steg för ett lyckat ridpass!
Nu är hästen ställd i hörnet, lösgjord och på tygeln!


Promenad och longering

Drog med mig min käre vän Frida ut till stallet idag! Det var länge sen hon var där så jag tyckte allt det var dags att hälsa på igen. Lyckligtvis kunde ju hon agera hundvakt också hehe :D
Började iaf med lille Laban som skulle longeras. Han skötte sig mucho bra, tills han såg Kennie som satt vid kanten av ridbanan.. Då for han iväg som en kanonkula! Men han lugnade ner sig snabbt igen och återgick till sitt vanliga, lugna jag.
Mockade sen åt båda hästarna innan Royne fick komma ut på promenad. Frida och Kennie hängde på, så vi kunde inte gå så långt. Men Roy är inte den som klagar, han var nog mest glad över att få komma in och äta igen ;)

Vi fortsätter promenera imorgon, men på kvällen väntar födelsedagskalajs hos Frida!


Det där med foder..

Det där med foder är ju, precis som med sadlar, - en hel djungel!
När Royne är i full träning äter han på en dag TOLV olika sorters foder..
Morgon: 3 kg hösilage, 1 kg havre
Lunch: 1 kg hö, 1 kg havre
Em1: 1 kg halm
Em2: "extramat" bestående av 3 dl betforpellets, 5 dl krafft muskel, 1 dl mineraler, 1 dl foderjäst, ½ dl salt, ½ dl olja, 1,5 mått magnesium och 1,5 mått glucosamin
Kväll: 4 kg hösilage, ½ kg havre

Innan och efter tävling får han även Super condition, som är en typ av återhämtningstillskott. Dock vet jag inte m det gör någon direkt skillnad, kan inte påstå att jag känner något.
Som ni kan se är det en salig blandning, och jag har kommit fram till att jag skulle kunna plocka bort typ hälften!
Silage och havre är ju grundfodret, hö äter han för att han ska få ett mål med torrt stråfoder och halmen får han för att stimulera magen och inte bli så uttråkad.
Såhär på sommaren kan jag plocka bort mineralerna, för även om han inte går på bete så handbetas han varje dag och får på så sätt i sig mineraler. Foderjästen fick han i början för magens skull. Han var ju van att gå i hage hela dagarna, och när han flyttade hit fick han bara vara ute 3 timmar (nu går han ute 6 timmar, så även om det inte är bra så är det åtminstone bättre). Så för att undvika kolik gav jag honom foderjäst, eftersom foderjästen stabiliserar mag- tarmfloran.
Salt får han för att han svettas så mycket och oljan för att han ska behålla glansen i pälsen, så det tänkte jag inte plocka bort.
Magnesiumet har han fått eftersom det kan vara lite lugnande för nerviga hästar, och glucosaminet för ledernas skull. Dock har jag plockat bort båda två nu när han bara har vilat i en månad. Dock tror jag på att, åtminstone glucosamin, är bra att ge i omgångar.
Betfor får han dels för att det är gott men också för att få i sig vätska och för att det är bra för magen.
Än så länge har han ätit en säck krafft muskel för att få hjälp att sätta lite mer muskler. Och jag tycker faktiskt att han musklade sig riktigt bra under den tiden! Dock var det nu precis innan han blev dålig, men faktum r att jag tycker han har hållt sig helt okej i kroppen trots att han bara har vilat.

Summan av kardemumman är att jag skulle kunna plocka bort mineralerna, foderjäst, magnesium, glucosamin och super condition. Sålänge han får någon form av krafft så får han ju egentligen i sig allt han behöver genom den. Han kommer ändå få glucosamin i perioder, och framförallt när vi ska börja sätta igång igen.
Jag tycker ändå att det där med foder är ganska svårt.. Man ska ha exakt koll på vad allt innehåller och hitta en jämn, fungerande balans. Men det blir lätt så att man stoppar i hästen lite av varje, istället för att hitta ETT foder som innehåller allt! (vilket det ju faktikst finns idag)Yesterday

Igår åkte jag till stallet vid halv 7. Tänkte att jag skulle ka ut sent för att slippa köerna.. men oj vad fel jag hade. Satt i kö 20 minuter innan jag ens hade kommit ner till nockeby!
Josephine tog också kvällspasset i stallet, så vi älgade runt ensta med hästarna. Royne var väldigt snäll så länge han fick gå först ;) Det är iaf väldigt skönt att han har coolat ner sig så pass mycket nu.

Jag var hemma igen vid 22, och vid 23 mötte jag upp Frida för en kvällspromenad! Eftersom vi fortfarand var ute när klockan slog tolv så passade jag på att sjunga för min fina vän som fyller år idag! Dock blev det bara en kort trudilutt, tror att alla som hörde var glada över det ;)


Himlen var så häftig igår när vi var ute med hästarna, solen sken genom hål i molnen och det såg ut typ som att det skulle landa ett rymdskepp eller nåt haha!


Lite frånvarande..

Har nog inte ens öppnat datorn sedan i lördags..
I söndags hände inte mycket. Jag var i stallet på eftermiddagen och promenerade med Royne. På kvällen var Ihrish och Erkan här och åt middag och tårta. mucho trevligt!


Såhär såg det ut när jag, Kennie och Carro skulle gå på promenad i söndags.. Kennie hade helt enkelt ingen lust ;)

Igår var jag och Kennie i stallet på morgonen. Royne fick gå på kortis promenad eftersom jag inte vill lämna Kennie i stallet allt för länge. Men Kennie skötte sig bra i stallet och fick även leka med Toffe (?).
Vid lunch åkte jag upp till vby stallet och lämnade Kennie hos hennes barnvakt Carro :D Min kära vän Frida tog nämligen studenten, så bästa bästa Carro passade Kennie hela eftermiddagen! Men det hade gått bra, och Kennie hade fått busa med Isse i ridhuset :)
Själv var jag ju då på Fridas utspring och sen åkte jag på hennes flak! Grymt roligt att få uppleva studenten en gång till så kort inpå! På kvällen var det ju såklart mottagning hos Frida, vilket var himla trevligt med massa goa människor!


Frida direkt efter utspringet.

Idag då? tjaa, här har det inte hänt mycket. Kennie har lekt på baksidan hela dagen och nu sover hon som en stock. Jag ska åka till stallet lite senare i eftermiddag när mina föräldrar kommer hem så jag slipper ta med Kennie till stallet. Hade nämligen tänkt gå en lite längre sväng med Royne idag.
Morgondagen ser väl ungefär likadan ut.. Lite tråkigt måste jag erkänna att jag har, med tanke på att min hund är rätt trött av sig ;) Men jag klagar inte, hon är väldigt gullig :D


Royal 9/6 2012

Vi promenerar på vi. Min pärla börjar verkligen ta livet med ro nu, så idag har vi varit ute och gått i grimma och longerlina. Anledningen till att jag väljer en lina framför ett grimskaft är ifall han skulle bli rädd och slänga sig eller så. Är hellre på den säkra sidan, även fast han är väldigt lugn just nu.

Igår tog Josephine hand om honom och idag tog vi en liten promenad och sen betade vi en stund. Vi har ju inte fått order om att vi ska skritta en timme om dagen eller liknande. Chris sa snarare att det räckte med att han gick i hagen, men jag tycker inte att han rör sig tillräckligt i hagen och då gick chris med på att vi var ute och promenerade om dagarna. Så jag har gått på långpromenad ungefär varannan dag, främst för att det är ganska trist. I vanliga fall har jag inget emot att gå en timme när Royne har vilodag, men när man gör det en månad i sträck blir det rätt trälit ;)

Imorgon blir det iaf en långpromenad. Sen på kvällen kommer mina finaste vänner hit för att äta middag och tårta eftersom vi fick så sjukt mycket över sen igår! Hela kylskåpet är proppfullt och vi hade en orörd 20-bitars tårta över..!

image description


Studenten 2012!!

Alive and kicking!
Gårdagen var helt seriöst den absolut bästa dagen i hela mitt liv! Har aldrig varit så lycklig innan! Hela dagen var ett enda stort lyckorus.
Vi började redan vid 8 med champagnefrukost, för att sedan vid 10 ha fotografering och vid 11 ha avslutning i kyrkan. Kl 12 var det studentlunch, sedan utdelning av betyg och avslutning med lärarna i klassrummen, och strax efter 14 sprang vi ut!!
Vi sprang ut som typ klass nummer 9 (program nummer 3 iaf.), och enligt min kusin, som var helt ovetande om att min klass var just min klass, så var "klassen med ballongerna" de som verkade ha roligast - vilket då självklart var vi!

Flaket var helt galet roligt, och väl hemma var det jätteroligt att träffa alla människor på mottagningen.
Summan av kardemumman är att jag hade en hellyckad studentdag! Jag avstod dock utekvällen, dels med tanke på att mina fina vänner var kvar till typ 12 (bussarna går en gång i timmen så dags..) men också för att jag helt enkelt inte orkade!

Nu väntar framtiden, och om mindre än en månad börjar jag ju jobba på riktigt! Jag ser verkligen fram emot det, det ska bli så roligt!
Kommer en massa bilder senare, sålänge får ni några som jag snodde från mates på fb ;)

studentfotot

utspringet på balkongen

champagnefrukost


Dan före dopparedan!

Helt galet, imorgon tar jag studenten!

Gårdagen spenderades till stor del i v-by stallet. De hade famlijedag där och mamma skulle vara där och hjälpa till, så jag svängde förbi och blev kvar hela eftermiddagen. Men först var jag hos min fina lilla häst. Vi tog en promenad runt slingan och han var superlugn hela tiden. Annars brukar han ju var alite väl pigg ibland när vi är på promenad. Han är ju alltid snäll, men ibland går energin över styr. Dock tror jag han har insett att det är viloläge just nu, för han tar verkligen livet med ro.
Mockning och långrykt, och sen fick han gå ut i hagen och vara ute hela eftermiddagen.

Jag har varit hemma hela förmiddagen med Kennie. Hon sov som en stock enda fram till kl 9 imorse.. Lite trött efter en heldag i stallet va?! Men sen spenderade vi hela förmiddagen ute på baksidan, där Kennie sprang runt som en riktig galning och jagade bollar! Hon är ju för söt!
Ska snart möta upp en kompis och bege mig in mot la stada. Måste handla det sista inför imorgon och sen ska vi hämta våra klasströjor :) Tagga Tagga!!

I eftermiddag ska jag, mamma och Kennie åka till stallet och ta hand om roynis. Jag går på promenad med honom medan mamma mockar.


Tisdag

Missade visst att publicera detta tidigare idag..
Har varit hemma med Kennie hela förmiddagen. Eller ja, vi var en sväng i stallet på morgonen och jag måste säga att hn skötte sig galant! Hon tyckte inte om att sitta instängd i en box (var tvungen att stänga in henne när jag tog ut Royne på gången) men så fort hon fick komma ut igen var hon lika cool som vanligt.

Royne har blivit av med sina bandage idag och fick komma ut i hagen igen. Han verkade uppskatta det ordentligt iaf! Ska tillbaka till stallet ikväll och gå ut på promenad med honom. Finns ju inte så mycket mer att skriva om, så har ni några förslag är det bara hojta till!!

Lycklig häst som fick komma ut efter tre dagars boxvila!


Inte mycket att komma med

Ja, livet rullar på. Royne har gått sin sista korta promenad idag och imorgon får vi gå på långprommis igen. Både han och jag håller på att dö av tristess nu när vi bara får knata ca 10 minuter i ridhuset..
Kennie mår också bra, mamma har varit hemma med henne hela dagen och meddelade att hon farit runt som en dåre! Så nu ligger hon helt slut i sin lilla säng och sover. Jag hoppas att hon tänker sova lite mer i natt än vad hon gjorde föregående natt.. Åtminstone skulle jag behöva det! Vi var ute vid strax efter 23 igår kväll, och strax efter 02 väckte knasbollen mig och skulle ut.. Därefter tror jag inte att hon gick och la sig, för när jag vaknade nästa gång vid 04 var hon uppe och stod och kollade sig i spegeln. Likaså när mamma var uppe vid halv 6.. Jaja, jag ska inte klaga, hon är fantastiskt gullig!

Imorgon ska jag och Kennie till stallet tidigt på morgonen. Royne ska bli av med bandagen och få komma ut i hagen för första gången sen i torsdags!


Åååh jag vill rida!!!!!


Regn..

04.06 väkte Kennie mig inatt, då var det dags att gå ut en sväng. Vid 7 var det dags nästa gång, och efter det var hon piggare än någonsin och hade ingen lust att gå och lägga sig igen..! Så det var ju bara gå upp. Hej då sovmorgon ;) Men annars har hon varit stencool hela natten, inte låtit alls (bortsett från att hon snarkar väldigt högt..!)

Åkte ut till stallet vid 9 och fixade allt hos Roynis. Gick även en liten sväng med honom, men ska tillbaka i eftermiddag och gå lite mer. De här första dagarna ska han ju bara skrittas lite grann, men sen får vi gå på långpromenad igen.

Nu ska jag försöka få i min sovande hund lite mat.. Lättare sagt än gjort, hon har haft valpryck hela morgonen så nu är hon helt slut!


Kennie <3

Vi har lite svårt att slita oss från vår nya, snarkande lilla vän! <3


2 juni eller 2 november?!

Jobbade ju idag, 06-17.30. Man kunde ju undra vilken månad vi precis gått in i..
Kännde mig lite elak mot min lilla häst när jag släppte ut alla andra på morgonen, men redan vid 7.30 insåg jag att jag inte behövde ha så dåligt samvete med tanke på att regnet fullständigt vräkte ner. Att allt var dygnsurt var bara förnamnet..

Jag har ju knappt suttit på en häst på cirkus 3 veckor, men idag var det dags igen. Värmde upp Vladi innan Emma skulle rida. Shit bananas vilken häst, så jäkla häftig! Det var lite svårt att hitta takten i traven, men Emma hjälpte mig lite när hon kom och då gick det bättre. Var verkligen helt slut efter att ha ridit typ 25 minuter. Men det var väldigt kul, han är verkligen så himla häftig.
En stund senare värmde jag upp Qui åt Emma. Qui och Vladi är väldigt olika, Vladi är lite svårare medan Qui är otroligt schysst. Men Qui är också väldigt rolig att rida, och henne har jag ju ridit lite förut. Men jag måste säga att hon hade mycket mer egen motor nu än vad hon hade sist :)

Vet iaf någon som kommer ha en extrem träningsvärk imorgon..! Herregud vad jobbigt det kan vara att rida!

Pärlan fick sig bara en promenad i ridhuset på sisodär 2 minuter.. egentligen hade han boxvila, men vi fick tillåtelse att skritta låååångsamt för att stimulera magen lite :) Han har fått en jolly boll att leka med också, nu när han ska vara inne hela tre dagar ;)


Vladimir och Emma


Dagens besök på Mälarkliniken

Idag var vi alltså hos Chris på Mälarkliniken.
Dagen började knappast på topp.. blev ett litet missförstånd gällande hagarna, så Royne hade varit inne hela morgonen tills vi kom vid 10. Så mamma fick gå en stund med honom i ridhuset medan jag mockade.
Väl på plats så började vi med att bara springa med honom på gången. Redan där visade han hälta. Därefter gick vi in i ridhuset och longerade, och då markerade han väldigt tydligt på höger fram.
Bedövade hf, och därefter visade han hälta på vänster fram också. Så han bedövades där också och sen skulle han klippas för att bedövas i vänster bakknä.. gick mindre bra om man säger så! frambenen gick bra, men inte bak minsann.
Vi avslutade med longering en gång till och ett litet samtal med hovslagaren innan vi gick in och behandlade.
Hovleder, kota, bakknä och rygg behandlades innan vi fick åka hem igen. Summan av kardemumman av den här dagen var att vi "städade upp" lite, alltså vi gjorde Royne ohalt och om två veckor ska vi tillbaka för att reda ut problemet.
Chris lät ändå positiv, det kanske kommer ta ett tag men frisk kommer han att bli. Han har även varit i kontakt med både Emma och Nina, och konstaterade att jag hade väldigt bra uppbackning av folk som verkligen vill både mig och hästen väl!

Nu väntar skritt i två veckor och sen ska vi alltså tillbaka in till kliniken igen för uppföljning.
Imorgon blir det dock boxvila, pga behandlingen i bakknäna. Själv ska jag jobba från 06 och mam och pap ska åka och hämta min fantastiskt gulliga valpis!! :D

Medan andra tar studenten, hänger på stan, är i skolan eller tar sovmorgon så befinner vi oss med pärlan på mälarkliniken.. Dags att bli frisk, darling!!


RSS 2.0