svar:

Cappelli  om Veterinärbesök:
Tråkigt att behöva behandla igen! Vart satt problemet i ryggen? Och vad hävdar hon att det beror på?
Synd att vi inte ses på tävlingen i morgon :(
/en av dina trogna läsare

Ja det är aldrig roligt att behöva behandla, men den här gången känndes det ändå skönt att det behövdes en behandling. Han var ju inte riktigt sig själv sista veckan, och det var på sätt och vis lättande att veta att det kan ha berott på det här!
Det hon tror är anledningen är i grund och botten den gamla sadeln och att han har en låsning i ländryggen! Hon kollade även på den nya sadeln och sa att den var perfekt utformad för honom osv, och hon var säker på att han skulle bli helt bra nu om vi hjälpte honom att få loss låsningen med en kiropraktor var fjortonde dag 2-3 gånger :)


Fridaaaay!

Gött att så många kikar sig in här trots att jag knappt uppdaterar!
Jag har jobbat hela dagen idag.
Promenerade till tunnelbanan imorse, tog tuben till bromma och sen bussen till stora vägen och promenerade från vägen nästan hela biten till stallet (Henke körde förbi mig vid fra, jäkla tur det för precis när jag sätter mig i bilen började det regna..).
Inledde arbetsdagen med att göra klart stallet och sen tog jag en 40 minuters promenad med Royne i ridhuset.
När hästarna kom in vid 10 gick jag och Helge ut på en promenad runt Ensta à 45 minuter. Det regnade när vi skulle ge oss ut, och jag var allmänt jätteotaggad på't.. Men så hittade jag Claras leopardskor och plötsligt känndes allt lite bättre!
Fick stå ut med delvis regn och delvis sol. Väl hemma igen bytte jag bara häst och tog samma runda med Qui, fast åt andra hållet.. Fantasin är på topp! ;)

Därefter flöt dagen på och jag avslutade med att gå en sväng med Roynis igen. Dock tyckte inte mina ben lika mycket om leopardskorna som jag gjorde och jag tror att jag typ har överanträngt någon sena i högra knävecket?! Gör så satans ont att jag knappt kan gå, än mindre sträcka på benet! Någon som känner sig frivillig att amputera?!
Får hoppas det har gått över til imorgon.. Har mördat knävecket med voltaren gel och liniment så kanske det blir bättre (a)
För övrigt så ska jag imorgon hinna med massa spännande saker.  Först blir det stallet tidigt på morgonen och sen hem och övningsköra. Därefter ska jag och mamma antagligen åka till typ Vallentuna för att heja på v-bys div 3 dressyrlag, där bl.a. Frida och Stella ska rida :) På kvällen ska vi bort på middag hos Rebban som precis har flyttat!


Veterinärbesök

Hej på er!
Har faktiskt hunnit med riktigt mycket de senaste dagarna! Har pluggat som en idiotas och kan snart allt om grundämnen och bilkörning både framlänges och baklänges. Min historialärare lättade lite på min pluggångest igår när han sa att vi var tvugna att skjuta upp nästa veckas historia prov! Har nog aldrig kännt mig så lättad.

Idag har Silvana varit på besök igen för att kolla hästarna. Trots att Roynis var öm i ryggen så var hon väldigt positiv. Nu gick det att identifiera vart problemet verkligen satt, tidigare har han varit öm i hela ryggen pga sadeln, men nu kunde man tydligt se vart han hade ont. Så han blev behandlad där och fick order om att träffa kiropraktorn om en vecka, och därefter behandlas med två veckors mellanrum 2-3 gånger.
Han markerade inte alls vid böjprovet iaf, vilket såklart känndes skönt. Första gången han checkades så reagerade han när hon vböjde men visade ingen hälta, och andra gången visade han ju hälta på bekbenen. Men idag markerade han inget alls.

Tyvärr så missar jag ju de närmsta tävlingarna, men det är viktigare att han bir helt fräsch. Silvana gav dessutom tummen upp åt min sadel, så det känns ju väldigt skönt inför återbesöket på Sharpman om två veckor.
Det känns ändå bra nu, och att jag missar helgens tävling gör inget alls eftersom jag ändå var så inställd på att han skulle behandlas. Dessutom har jag inte tränat på hela veckan. Så nu ska han gå utan sadel i tre dagar och sen får jag träna på som vanligt igen.
Imorgon väntar en heldags jobb för min del, och sen ska jag ägna resten av helgen åt att plugga och övningsköra!


Tiden räcker inte till..

Just nu har jag på tok för mycket att göra. Slutspurten i skolan (74 dagar kvar!!!!!!!!!!!), hästen ska skötas till 100%, körkortet ska kirras, det ska jobbas, och mitt i allt det här ska jag ha tid att vara människa också.
Som ni kanske har märkt så är det bloggen som blir lidande, men det verkar ju inte direkt påverka er då responesen här är väldigt låg.
However, vart jag vill komma är att det kommer vara så ett tag framöver. Jag skriver när jag har tid helt enkelt. Vissa veckor kanske det blir varje dag, andra veckor blir det ingenting. Time will tell!

Idag har iaf varit en skön dag. Jag var i stallet i förmiddags och red på min gulliga häst. Det gick okej, men inte jättebra. Ska iaf rida lektion imorgon om vädret bara håller sig okej (vi måste vara ute eftersom det är kurs i ridhuset).
Åkte hem och duschade en snabbis och sen iväg till körskolan för att gå risk1:an. Ganska trist måste jag säga, men fick ändå med mig några nya kunskaper. Visste ni att trötthet i trafiken klassas som rattfylleri?! Det hade jag inte en aning om.. Hur polisen mäter tröttheten är dock en annan fråga utan svar.

Som sagt, vi får se hur mycket uppdatering det blir nu närmsta tiden. Ska göra mitt bästa, och annars så återkommer jag som vanligt om ett par veckor.
Till helgen väntar iaf jobb och tävling (förhoppningsvis). Silvana kommer ju på torsdag, så vi får se vad hon säger. Igår var Royne lite tjock i bakbenen när jag tog av honom skydden på morgonen. Jag tycker att han är det ganska ofta när jag jobbar på morgnarna, men uppenbarligen är det bara när jag jobbar som han är det..? However, det går ner när han har rört lite på sig eller varit ute i hagen. Men ja, jag vet inte om det är något eller om han helt enkelt bara ser ut så.

Till råga på allt så är jag så jäkla trött just nu, min kropp har inte riktigt tagit igen sig efter tidsomställningen. Så jag tänkte iaf frsöka gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Säger att jag ska göra det var och varannan dag, men hur ofta tror ni jag gör det egentligen?! Aldrig.

And I realize, our bitter lies, are killing everything that we wanna let live.


Mer död än levande

Helt sjukt vad trött jag är just nu. Det tog emot att gå upp vid 4 imorse..
Dagen har iaf flutit på väldigt bra, har promenerat med qui och vladi, longerat queen och varit ute på långskritt med Helge :) Royne hann jag också med att rida på dagen, men han var inte riktigt på topp idag. det kommer fler dagar, tack och lov!

Åkte från stallet vid halv 7 ungefär, då sa Radion att jag hade varit där i 12,5 timmar.. Borde egentligen plugga ikväll, men jag orkar verkligen inte så tänkte gå och lägga mig i tid för en gångs skull!

Helge the man!


Like a boss!

Royne var inte riktigt lika fin idag som han varit sista tiden, och jag hade inte tålamod att rida loss honom ordentligt. Men det blir nya tag imorgon!

När jag var klar i stallet övningskörde jag hem, och vi svängde även förbi v-by stallet en sväng för att hämta lite grejer. När vi skulle åka därifrån var det en idiot som hade parkerat mitt i vägen, så för första gången fick jag tuta! haha har väntat länge på den här dagen! :P Mamma är så mesig och låter mig aldrig hänga mig över tutan annars när det står idioter ivägen, men idag så ;)
Väl hemma lärde pappa mig byta bilbatteri, så nu funkar min lilla blåa bil igen. (Den gick ju sönder en morgon i vintras när jag skulle köra till stallet.. Så jag fick putta den över halva bensinmacken.. -.-) Like a boss, helt klart!
Nu ikväll har jag pluggat, wohoo!

Ska faktiskt snart inta sängläge.. jag jobbar nämligen imorgon, och eftersom det är tidsomställning i natt innebär det att jag börjar jobba kl 5.. Jag ska alltså upp strax innan 4 i natt.. Mindre roligt.


Dagens planer

Det blir en riktig stalldag idag. Ska vara där vid 11 ungefär för att ta en promenad med Laban. Tänkte faktiskt dra på mig mina nya Easytone så får vi se hur mycket träningsvärk jag har i rumpen imorgon! Alla jag känner som har provat säger att det är olidligt dagen efter, men vi får la se! ;)
Vid 13 ungefär kommer Royne in från hagen, så då ska han få sig ett dressyrpass. Är det fint väder blir det nog på dressyrbanan, annars får vi hålla oss i ridhuset. Ska se om mami kan följa med och fota lite.
Efter stallet väntar övningskörning med pappa. Har ju blivit vår sndagsstandard nu, men eftersom jag jobbar imorgon så får det bli idag istället.
Ikväll väntar plugg, plugg och ännu mera plugg.. Har så galet mycket skolarbete att göra just nu..!
Hoppas ni alla får en bra dag, för det ska jag ha :D


Dagens ridpass 23/3 2012

Royne gick lektion för Emma idag.
När jag värmde upp honom känndes det inte alls bra, han var spänd och jag fick inget ärligt stöd framåt. Det gick ju massa folk på läktaren som skulle in på rean, vilket gjorde att han var jättespänd. Jag tycker dock inte att det är någon ursäkt för att han ska få bete sig hur han vill, han är 11 år gammal och bör veta att människor inte bits!
Vi började då med att göra övningar för att han skulle sluta fokusera på allt annat och bara lyssna på mig, bl.a. en miljon tempoväxlingar och skänkelvikningar i galopp. När han börjat slappna av och kommit loss så övergick vi till lite travarbete. Där låg fokusen på att han skulle ta skänkeln ordentligt. Han travade superbra redan på en gång. Vi gjorde en del skolor med överdriven sidoförflyttning, vilket är väldigt effektivt då jag får till skolorna väldigt bra efter det!
vi avslutade travarbetet med en del ökningar på diagonalerna. Travökningar är inte vår paradgren, men det blir bättre och bättre!

Avslutningsvis så red vi igenom MsvC:1. Det gick verkligen riktigt bra! Slutorna var lite halvdanna, men helt okej. Hade det varit tävling hade vi fått en sexa, men för att komma upp i sju måste han ha lite mer bjudning. Dock kompenserade vi de dåliga slutorna med övriga programmet där han verkligen känndes superfin!

Vi nöjde oss efter programmet och ska träna på så här den kommande tiden. Mycket programridning för att han ska "lära sig programmen och göra lite själv".
Efter träningen fick Roynis en dusch och sen tog vi en promenad i solen! Så himla skönt väder.

Ska försöka få med mig mamma till stallet imorgon så hon kan knäppa några kort :)


It's friday and I'm in love

Jag älskar fredagar! Helt klart veckans bästa dag, bortsett från att jag de senaste veckorna har haft körlektion kl 7 på morgonen. Och så även idag.
Startade alltså dagen med en körlektion som gick galant. Tycker ändå det är rätt skönt att åka till körskolan på morgonen, då har man hela eftermiddagen ledig sen. Dock är det ju lite jobbigt att jag är i skolan redan vid 10 när jag börjar först vid 12. Men idag fördrev jag tiden genom att möta upp mamma inne i stan och knata ner till Stadium för att köpa ett par Reebok EasyTone! De var nämligen en annons i Metro att de sålde dessa skönheter för 500 spänn (halva priset)!!


Fanns ingen bild på de jag köpte, men de var iaf riktigt knallrosa haha :D

Efter skolan åkte jag direkt till stallet och red på min fina häst. Passade på att duscha honom efteråt när det ändå var så varmt, dock vet jag ju att han kommer vara lika skitig igen när jag kommer imorgon.. -.-
Nu ska jag plugga.. Kul fredagkväll woop woop!


Plösen får nya skor!

Idag fick min kära lilla Plösen nya skor - lite komiskt om jag får säga det själv ;)
Jag kunde inte vara där under skoningen, men han såg fin ut om fossingarna när jag kom så jag antar att det hade gått bra.
eftersom jag inte ville rida när han var nyskodd så blev det longering på hoppbanan. Royne var faktiskt mer vild än tam! Tur jag valde longering framför promenad idag, annars hade jag nog fått käka grus imorgon. Han gör ju aldrig något dumt, men ibland går energin lite över styr.. Idag sprang han som en riktig arab - med näsborrar stora som badkar och svansen rätt upp i vädret! Men han gjorde ju åtminstone av med energin, och det var ju avsikten med dagens aktivering ;)

Imorgon blir det lektion för Emma igen. Det blir la kalas det!


Dagens ridpass 21/3 2012

Kan man annat än älska detta underbara vårväder vi Stockholmare har fått njuta av idag?
Jag slutade skolan tidigt så var i stallet redan vid 14 och red Royne på en gång. Skrittade ut en sväng först med Ylva och sen red vi på dressyrbanan. Royne var riktigt pigg och framåt redan från början och jag hade ett himla bra sug fram i handen.
Red mycket i galopp -  förvänd, enkla byten och galoppombyten. Några byten blev faktiskt riktigt bra, tror faktiskt jag har kommit på hur jag ska göra nu haha!

Efter passet fick Royne årets första dusch! Blir lite dålig stämning när vattnet som rinner av hästen är brunt.. Tur för honom att han är så fin i pälsen trots allt så att det inte syns hur skitig han var! För faktum är att han är riktigt blank och fin i pälsen, trots att han inte är badad sen i oktober. Men han får ju både b-vitaminer, foderjäst och olja så det vore ju konstigt annars ;)

Nu ska jag plugga tills jag stupar, eller ja åtminstone tills Greys börjar.. :D
Imorgon väntar en halvdag i skolan (men jag ska ändå dit på förmiddagen för att plugga) och sen till stallet och longera pärlan. Han ska även få nya skor imorgon, så därför vill jag inte rida efter det.


Tisdag

Josephine hade ju hand om Royne idag och jag har inte hört något från henne så jag antar att han lever och har varit snäll :)
Själv har jag ju varit i Gillinge och gått risk 2:an. Jag var jättenervös innan haha, men det var faktiskt riktigt roligt! Läraren sa att man fick gasa, så varför inte passa på när man väl har chansen? Behöver jag säga att jag körde fortast..?! ;)
Vi fick ju även testa att krocka och volta med bilen (dock väldigt långsamt). Det sistnämnda var riktigt äckligt faktiskt, så det tänkte jag försöka undvika när jag väl har mitt körkort ;)

Imorgon väntar en kort skoldag och sen ska jag till stallet och rida min fina häst.


Programträningen inställd

Fick veta igår att ridhuset på Lejondal dessvärre hade blivit dubbelbokat på lördag när vi skulle till Fia på progrmaträning.. Så tyvärr måste vi flytta det till ett senare tillfälle. För min del gör det dock inte så mycket, jag ville mest komma iväg för att rida någon annan stans än hemma. Så egentligen kan jag lika gärna åka till vilket ridhus som helst och träna lite, men det passade ju så bra att ta hjälp av Fia som är både tränare och domare :) Men det kommer fler tillfällen!


Dagens ridpass 19/3 2012

Vi inledde inte dagens pass med riktigt samma känsla som jag haft sista tiden. Royne var spänd och ville inte gå förbi långsidan mot kafeterian. De höll nämligen på att flytta ner delar av butiken dit inför helgens rea, så det lät en del vilket Royne självklart tyckte var läskigt.. -.-
Jag fick inte riktigt till den där riktigt bra galoppen redan från början, men det beror nog på att han faktiskt var lite trött idag. Efter en stunds arbete kom dock galoppen och vi jobbade lite med korta tempoväxlingar och fövänd galopp.
I travarbetet gjorde vi skolor och skänkelvikningar som vanligt, men efter en stund fick jag lägga upp stigbyglarna för att jobba mer med sitsen. Satan i gatan vad jobbigt det var! Det var lättare i höger varv eftersom han är "lättare i kroppen" där (vet inte riktigt hur jag ska förklara det..), men jag kunde tillslut slappna av i vänster varv också.

Vi avslutade med att rida igenom MsvC:1. Jag började dock med att rida fel och vända ut åt fel håll.. Men det är bara att göra om och göra rätt, och gång två gick hela programmet kalasbra! Eller ja, efter ryggningen fick jag inte riktigt fram honom, men det gjorde v om på direkten och sen gick det bra. Skolorna i trav blev super och enkla bytena blev också riktigt bra. I galoppökningarna laddade han gärnet och flög iväg på väldigt lätta hjälper - precis så jag vill ha honom!

Är väldigt nöjd med honom idag också, han kämpade på bra även fast han nog var lite trött. kommande tre dagar ska han få ta det lite lugnt för att återhämta sig efter senaste veckan.

Imorgon ska jag till körskolan och övningsköra på morgonen och på eftermiddagen ska jag till gillinge och köra halkbana! Det innebär att jag är borta från 8 på morgonen till 8 på kvällen, så Josephine tar hand om lilla R.
När jag skulle köra hem från stallet idag busade vi till det lite och körde utan skylt hihi.. ;) den var spårlöst försvunnen!

Nu väntar sängen.. tänkte låta bli att försova mig imorgon också ;)


Sadeln

Hittade en kommentar från februari i arkivet som jag hade missat att svara på, så jag passar på att göra det nu.

Lena om Prestige D1 Zero:
Hej! Vad menar du med att sadeln är "lite billigare" än vanliga D1:an? Jag trodde D1 Zero var den nyaste modellen av Prestige, och den dyraste? :) Undrar för vi behöver också köpa en sådan...

Jag kan ha fel, men jag hade för mig att den vanliga D1an kostade nästan 10 tusen till.. Eller den "vanliga" D1an kanske inte ens finns längre? Jag har faktiskt ingen aning, jag vet bara att min D1 inte är likadan som t.ex Emmas D1 :)
Någon annan kanske har ett bättre svar?


Måste dock säga att jag älskar min sadel! Så jäkla härlig är den att rida i!


Need your help!

Är det något speciellt ni vill läsa om? Som ni kanske märker så har jag lite bloggtorka för tillfället (som vanligt?!), så jag tar mer än gärna emot tips och idéer!
Är det något ni undrar över eller har ni bara en liten idé på något att skriva om?Dagens ridpass 18/3 2012

Idag skulle vi ju egentligen varit i Avesta och tävlat. Himla synd att det blev inställt eftersom han känns så himla fin just nu!

Istället blev det årsdebut på utebanan! Det var soligt en enda timme under hela dagen idag, och den timmen lyckades jag tajma in att rida. Så himla härligt! Var beredd på att Royne skulle vara lite väl på hugget och något spänd eftersom vi var ute, men han var lugnet själv även om han var väldigt pigg.
Han känndes mjuk och fin att rida idag också och var väldigt lätt och alert på mina hjälper. Blev lite väl på i traven ibland, men i det stora hela var han riktigt duktig. Förvända galoppen satt som en smäck och vi gjorde några byten som blev riktigt bra. Han kan ju byta ner till vartannat, det är bara jag som inte kan. Men jag tror jag har kommit på knepet nu! ;) Även om hjälpen (oftast) är densamma på alla hästar, så rider ju alla ryttare olika vilket också gör att hästarna reagerar på olika hjälpgivor.

Var verkligen supermysigt att äntligen kunna rida utomhus igen! Är det något man saknar under vintern så är det att kunna rida på utebanan.
Mamma klickade några bilder under passet. De flesta är tagna i helt fel ögonblick.. men några fick hon till iaf :)
Är fullt medveten om att jag rider med på tok för långa tyglar.. Och återigen - ni får tycka vad ni vill om att jag rider med graman, men jag vill ha den där och tänker inte ta av den, punkt.
Ser ut som att vi bara rider i höger varv.. Men mamma fotade faktiskt nästan bara i höger varv!


Royal

För att du är du, och för att du är det bästa jag har <3


Royne v. 12

Måndag: Dressyr, troligtvis lektion

Tisdag: Vila, Josephine tar hand om honom (jag ska köra halkbanan!)

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Longering, hovslagaren kommer

Fredag: Dressyr, troligtvis lektion

Lördag: Programridning för Fia på Lejondal

Söndag: Vila


Tävlingstermin

Jag är nu anmäld till en rad olika tävlingar under april/maj. Tänkte att jag dela med mig av min tävlingstermin så här långt!

31/3 Stora Wäsby Frk - MsvC:1 och MsvC:2 (Silvana kommer 29onde, så förutsatt att han inte behöver behandlas

9/4 Vällingby Rs - MsvC:1

21-22/4 Storvik Ovansjö Rk - MsvC:1 och MsvC:2

28/4 Vikbolandets Rf - MsvC:1 (Tveksamt om vi åker på denna då jag tror att jag har mösspåtagning den 27de och isf tänker jag inte tävla den 28onde ;) Dessutom blir det tre helger på rad..)

4/5 Livdragonernas rf - MsvC:1

5/5 Sjövillans rk - MsvC:1

6/5 Livdragonernas rf - MsvC:2

19/5 Dyltabruks rf - MsvC:1 och MsvC:2


Är det någon av er som ska åka på samma tävlingar? :)


Tur man har snälla föräldrar..

Idag öppnade anmälan till tre olika tävlingar som jag har planerat in! Eftersom jag jobbade så var ju jag kvar i stallet när anmälan öppnade kl 18.00..
För att komma med på tävlingar i Stockholmsdistriktet med omnejd så krävs det att du klickar i din anmälan iprincip prick kl 18.00. Tack och lov har jag världens snällaste föräldrar som satt med varsin dator kl 18 och anmälde mig till tävlingar!
Dock hängde sig ju hela tdb i några minuter, men det gick bra ändå och jag kom med i alla klasser jag hade tänkt!


Dagens ridpass 17/3 2012

Jobbade ju hela dagen idag så jag red Royne på eftermiddagen.
Royne är verkligen riktigt härlig att rida just nu, så himla mjuk och lätt i kroppen!

Det blev bara ett väldigt lätt joggingpass idag. Han gick hårt både måndag och tisdag, vilade i onsdags, gick torsdag och fredag och ska gå både söndag och måndag. Därför passade det bra med ett lite lättare pass idag.
Red mycket i galopp eftersom han har lite lättare för det än för traven. Red skänkelvikning i både trav och galopp och han flyttar sig så himla lätt numera.
Red inte alls länge, totalt 45 minuter inklusive fram- och avskrittning. Känndes onödigt att sitta och traggla när han änd skötte sig så bra. Dessutom hade han varit i hagen dubbla pass idag, så har faktiskt inget dåligt samvete över att det blev en så kort motionering ;)

Imorgon ska jag få med mig mamma ut och fota lite! Hoppas bara att det är bra väder så att vi kan vara på ute banan. Ska även hinna med att övningsköra imorgon bitti och plugga en massa!


Dagens ridpass 16/3 2012

Inledde denna helg på bästa möjliga sätt - ett kanon träningspass för Emma på min fina fina häst!

Ledde fram honom utomhus för att få lite extra energi, dock var det väldigt lerigt så det blev inte så mysigt..
När vi började arbeta i skritten i ridhuset var han väldigt bra framme för skänkeln, kunde flytta honom vart jag ville och han bjöd på framåt. Under värmningen i galopp känndes han riktigt fin och jag kunde ställa åt båda hållen redan från början!

Vi började själva lektionen med travarbetet. Skänkelvikningar och öppnor och allt gick galant. Han började dumma sig en gång precis när en häst gick ut ur ridhuset och vi var precis vid dörren, men jag har lärt mig att hantera den situationen snabbt och vet hur mycket jag måste gå på honom, vilket gör att det aldrig riktigt hinner uppstå några riktiga problem.

I galopparbetet började vi med att bara få igång galoppen, vilket gick ovanligt fort. Därefter gick vi över i förvänd galopp, dels för att träna på just den förvända men också för att genom den få honom helt rak i kroppen. När han var rak fortsatte vi med galopp på serpentiner, först med enkla byten över medellinjen och sen riktiga byten. Galoppombyten blev lite halvdana - åt ena hållet har jag timingen, men inte åt det andra.. Jag måste lära mig att räkna sprången bättre, men med min lilla ärthjärna så hinner man tappa täkningen på fyra galoppsprång.. ;)
På rakt spår blev det lättare, för där gjorde det ingenting om jag missade "rätt" språng - det var bara göra om och byta i nästa "rätt".

Vi avslutade med lite trav och då hade han så mycket egen bjudning att han nästan känndes het! Det är något som inte hör till vanligheterna! Känns som att vi verkligen är pågång nu! Nästa vecka blir det kandar och programträning. Skönt är ju att det är lättare att rida på kandaret, men därför känns det extra bra att vi nu faktiskt kan få till nästan samma känsla på vanligt träns!

Är jättenöjd med honom idag, det mesta som vi har traglat i ett halvår känns så himla enkelt nu! Jag är så sjukt taggad på att rida imorgon. Han ska få springa i ridhuset då också. Ska spara uteritterna till de dagar då jag kan rida på morgonen eftersom han brukar vara lite morgontrött då ;)


Next stop: Helg!

Hej på er!
Idag är det fredag (om någon skulle ha missat det..), vilket innebär att jag har en lektion mellan 12.05 och 13.20. Ganska segt ändå men jag klagar inte. Hade körlektion imorse som vanligt, vilket gick galant! Nu är det inte långt kvar tills jag förhopåningsvis står med det där körkortet i handen.

Etersom jag hade körlektion så är jag redan i skolan nu, så ska passa på att göra lite projektarbete innan lektionen börjar. När klockan slår 13.20 är det äntligen helg!! Dock måste jag erkänna att den här veckan har gått galet fort, men jag klagar inte över det heller.
I helgen väntar iaf jobb hela dagen på lördag och på söndag ska jag plugga, rida och övningsköra. Roligare än så blir det inte ;)

Dags att återgå till pluggandet. Återkommer ikväll!


Fina Frallisen <3
Åh vad jag längtar till sommaren nu..!


Framtidsplaner

Sedan jag började på högstadiet har jag haft lite småångest för att gå ut gymnasiet. Självklart har jag ju längtat efter att skolan ska vara över och att jag ska få bestämma över mitt liv själv, men det har änd alltid varit lite skrämmande.
Förra sommaren försvann den där "ta-studenten-ågesten" helt när jag insåg vad det var jag ville syssla med. Första dagen i trean började jag räkna ner till studenten, och idag är det faktiskt bara 85 dagar kvar! Dock har mina planer ändrats av olika anledningar, men nu har jag nog bestämt mig vad jag ska göra av mitt liv!

Idag hade jag möte med skolans studievägledare för att "planera" min framtid lite. Jag har nämligen planer på att bli POLIS! Mitt stora mål är att bli ridande polis, men det är väldigt svårt att komma in där. Hur som helst så ska jag söka till polishögskolan ht-13. Om jag kommer in är en annan femma, men jag ska åtminstone söka.

Till hösten då? Jag ska söka in på några distanskurser på Stockholms universitet, bl.a. Kriminologi och psykologi. Det är inga kurser jag måste ha för att komma in på phs, men det är bra att ha dem i bagaget och de ger meritpoäng.
Planen är då att jag ska jobba, förhoppningsvis hos Emma, och plugga på distans samtidigt. Dessa kurser går på halvfart så det ska nog kunna funka. Dessutom räcker det med godkänt i kurserna för att få tillgodoräkna sig meritpoängen.

Jag är känner mig mer motiverad än någonsin till att sköta skolan ordentligt!
Det är bara 85 dagar kvar tills jag står utanför skolan med min studentmössa på huvudet och ett plakat i handen och har tagit studenten! 85 dagar!!!! Av 12 jäkla år är det bara 85 dagar kvar!! Hur sinnessjukt är inte det?!?!?!
Okej jag känner att det spårade ur lite nu..!

Det känns iaf skönt att ha en plan med sitt liv nu när studenten närmar sig!

Hur många av er är det som tar studenten i år? Har ni några planer på vad ni ska göra efter skolan?


Dagens ridpass 15/3 2012

Royne var riktigt fin och trevlig att rida idag.
började med att leda honom lite utomhus, men det var så kallt så vi gick in i ridhuset och jag ledde honom där inne istället. Sista tiden har han varit så himla pigg när jag har skrittat fram uppsuttet, men piggheten har försvunnit när vi skrittat en kvart. Därför har jag nu börjat leda fram honom, för då är han vädligt pigg och framåt fortfarande när jag kortar upp honom!

Trots att han vilade igår så var han väldigt alert och framåt för skäkeln. Gjorde många skänkelvikningar som vanligt innan jag övergick till värmning i galopp. Hade en väldigt bra galopp redan från början, stora luftiga steg.

Värmde lite i trav också innan vi tog en kort paus. Efter pausen jobbade vi lite mer i galopp. Jag fortsatte på samma spår som vi gjorde på träningen för Lussan, nämligen med mycket svag ppna i galopp för att få honom att sätta inner bak ordentligt under sig. Gjorde även några enkla byten där övergångarna blev riktigt bra. Skritten i enkla bytena har blivit mycket bättre, förut blev han så bromsig där, men den är ännu inte helt hundra.

Avslutningsvis jobbade vi lite i trav med halter och igångsättningar. Ibland får han för sig att han ska rygga i halterna, och när han gör det kör vi istället trav-skritt några gånger innan vi kan övergå till trav-halt igen. Några skänklevikningar hann vi även med innan det var dags att avsluta.

Jag försökte tänka mycket på min sits idag, men det är svårare på tränset än på kandaret. På träns får jag inte riktigt samma sug fram i handen, vilket gör att jag vill hjälpa honom lite för mycket och då hamnar jag i bakvikt hur mycket jag än försöker åtgärda det. Men det är bara träna vidare - förr eller senare kommer även jag kunna sitta rakt!

Är väldigt nöjd med honom idag! Han är så himla pigg och framåt nu och lyssnar väldigt bra på skänkeln. Ibland tar energin över lite för mycket, men det är hanterbart. Egentligen skulle han behöva få vara ute mycket mer på dagarna, men det är svårt att få till. Sista dagarna har han fått gå i sjukpaddock på morgnarna och sen i vanlig paddock mitt på dagen.
Imorgon ska Pärlan få gå lektion för Emma igen! Jag är verkligen så himla motiverad till att träna nu! Det är såååå roligt att rida och det går verkligen framåt nu!
På söndag ska jag även försöka få med mig mamma till stallet så att hon kan ta lite nya bilder. Kanske tillomed några ridbilder om det går att rida på dressyrbanan! :)


vilodag

Royne fick ju vila idag, och eftersom jag är så värdelös på det där med planering så fick det bli en kortispromenad på ungefär 30 minuter. Trodde jag hade längre tid på mig, men jag och klockan är inte alltid bästa vänner!
Han var så fruktansvärt lerig om benen så jag passade på att spola av dom och även bada svansen när jag ändå höll på! Så nu är han ren och fin enda tills imorgon när han går ut i hagen igen ;)

Ikväll har jag studentskiva! woopa! Bara 86 dagar kvar till studenten nu!!!Dagens ridpass 13/3 2012 träning för Lussan

Idag fick jag ju som sagt chansen att träna för Lussan! Royne var riktigt fin och det var väldigt roligt.
Jag värmde upp honom som vanligt med mycket galopparbete, och man kännde att han hade gått bra igår för han känndes mjuk redan från början.

Vi började träningen med galopparbete och för att han skulle sätta inner bakben ordentligt under sig så fick jag rida svag öppna och tempoväxla i galoppen. Ofta tvärade jag för mycket av ren vana, men lussan sa att jag nästan skulle känna att jag inte tvärade alls. Tanken med övningen var ju inte själva öppnan, utan att få honom att sätta inner bak under sig genom att lura oss båda lite.
Därefter jobbade vi med traven lite och några ppnor och skänkelvikningar åt varje håll. Hon var på mig väldigt mycket med min sits - jag hänger ju mig bakåt! Så fort jag kom i rätt position i sadeln så blev det sådan skillnad på Royne, han släppte efter och blev lätt i handen. Där har vi verkligen något att jobba på. Jag vet ju om mitt problem, menglömmer så lätt bort att träna på det när jag rider själv.

Efter en skrittpaus fortsatte vi med galoppen och enkla byten. Jag skulle skritta 4 steg - inte fler och inte färre. Sen i fattningen skulle jag släppa fram honom lite mera för att få bjudningen på en gång. Några enkla byten blev riktigt bra.
Vi avslutade med lite trav-halt-trav. Han blev lite till sig någon gång, så då gjorde jag istället trav-skritt-trav för att lura honom och sen kunde jag gå tillbaka till halterna igen.

Han känndes riktigt mjuk och fin idag och jag fick många bra tips att ta med mig, så det var riktigt roligt!
Mamma filmade en del under passet, vill ni se?!

Imorgon blir det vilodag för pärlan. Det är programträning i ridhuset som slutar 15.00 och jag har min studentskiva imorgon, så det skulle bli lite tajt med tiden liksom ;)


Som sagt, vill ni se filmen?!


Dagens ridpass 12/3 2012

Kom precis hem efter en trevlig kvällspromenad med Frida. Vi brukar ju alltid gå kvällspromenader på måndagar, men sista månade har vi inte varit så diciplinerade på den fronten.. Nu är vi back on track igen!

Dagens lektion för Emma blev ett väldigt lyckat pass!
Emma hjälpte mig redan från början med skritten och var på mig att han måste vara mycket mer framåt och alert för skänkeln på direkten, även i skritt. Under värmningen i galopp låg fokus på att han skulle vara rak. Jag fick rida upp på medellinjen och tempoväxla där för att hela tiden se att han var rak i kroppen. När jag rider i arbetsgalopp (eller åt det mer samlade hållet) så kan jag hålla honom rak, men så fort jag trycker på framåt så tappar jag yttersidan och han blir böjd som en banan. Det har dock blivit mycket bättre, men än är det inte helt bra. Vi värmde även lite i trav med skänkelvikningar.

När han fått pausa en stund drog vi igång med travarbetet, där vi jobbade med skolorna. Öppnorna var superfina, medan slutorna på diagonalen var lite svårare. Jag missar lite i pareringen mellan fram- och bakdel, vilket gör att bakdelen kommer före ibland. Då fattar han hellre galopp än fortsätter i slutan. Så jag fick fokusera på att hela tiden se till att framdelen ledde bakdelen. Tillslut så blev det ganska bra och då provade vi några travlängningar. Det är inte hans paradgren om man säger så, och jag hjälper honom inte särskilt mycket genom att missa halvhalterna och hålla honom högerställd.. Men efter två-tre diagonaler kunde jag iaf hålla honom rak, så det är ju ett fall framåt åtminstone ;)

Vi avslutade med lite galopparbete och förvänd galopp. Det har ju varit lite svårt sista tiden då jag inte riktigt har fått honom självbärig och i balans. Men idag hade jag en bra galopp från början och fick till den förvända bra också!

Jag har lärt känna honom så väl nu att jag vågar gå på honom när han blir dum, jag vet hur han reagerar om jag gör det. Det gör ju hela träningen lättare eftersom han blir väldigt snäll och lättarbetat om jag har sagt till honom på skarpen en gång om han dummar sig!
Är som sagt väldigt nöjd med det här passet, vi är på gång nu! Synd bara att tävlingen i helgen blev inställd och nästa tävling är först 31 mars. Kruxet är dock att Royne ska på återbesök hos Silvana 29 mars.. Så jag håller alla tummar för att han är fräsch och fin!

Imorgon blir det också träning för Roynisen, jag ska nämligen träna för Lussan! Fick erbjudandet att ta Karins tid men tackade först nej då jag har mycket plugg, men insåg sen att det är dumt att inte ta chansen! Tror inte att det kommer vara jättestor skillnad från Emmas träning, eftersom Emma tränat för Lussan i många år. Men det ska iaf bli väldigt roligt, alltid kul med nya infallsvinklar och problemlösningar!


RoyBoy under avskrittning efter dagens träning!


Den som ramlar av bjuder på tårta!

Någon gång måste bli den första!
Dandy åkte jag av ett par gånger under de två åren jag hade honom, men på Royne har jag suttit stadigt i sadeln - tills idag..

Jag och Maria red som sagt ut och skulle trava lite uppför en backe. Raggan gick först och Royne ville minsann inte komma efter så han föredrog galopp. Allt flöt på lugnt ungefär halva backen, tills Royne gör ett gigantiskt luftsprång rakt upp i luften! Jag hade inte en chans att sitta kvar, men det läskiga var att jag landade precis framför hovarna på honom. Tak och lov så stannade han och tittade förvånat på mig, hade han fått för sig att springa iväg så hade han definitivt trampat på mig. Men allt gick bra och jag kunde snabbt hoppa upp igen och vi red vidare.

Royne var lite på tårna efter den lilla händelsen, men allt gick bra och vi travade en del på grusvägarna (där underlaget var jättebra!).
Vi var väl ute i cirkus en timme, vilket blev ganska lagom. Vi hade dessutom helt underbart väder hela ridturen, så det var härligt!
Ska verkligen se till att rida ut lite mer nu när det går så att Royne inte behöver bli så till sig varje gång vi ska ut.

Passar på att bjussa på filmen när jag åker av Dandy på prisutdelning våren 2010. Vet att ni har sett den förr, men här kommer den ändå igen ;)


Känner mig som en tant..

Den här veckan har varit så jäkla fullspäckad, varje dag från morgon till kväll! I måndags fick jag min längsta sovmorgon - till kl 7. Tisdag, torsdag och fredag har jag haft körlektion på morgonen innan skolan och i onsdags tog jag stallet på morgonen. Men bara för det har jag int kommit hem tidigare än vanligt.. i måndags hade vi usek möte i stallet så jag var hemma vid strax efter 21, tisdags var jag förvisso hemma tidigt men då mådde jag ju så dåligt, onsdags gick jag i skolan till 17 och sen ner till gymmet (vilket innebar att jag inte var hemma och kunde slappna av fören vid 20), torsdag och fredag relativt sen kväll i stallet.
Jag har varit så sinnessjukt trött när jag har kommit hem på kvällarna så jag har verkligen stupat vid typ 22.30.. Vet inte när det hände senast en hel vecka i sträck?!
Haha jag känner mig verkligen gammal när jag är helt slut så dags på kvällen.. Vanligtvis brukar jag inte vara trött fören klockan närmar sig 12-snåret. Det är väl förvisso bra att jag är något mer utvilad  än vanligt, but still.. Jag behöver ju de där sista timmarna till sånt jag inte hinner med övriga timmar! ;)


Dagens ridpass 10/3 2012

Igår red jag som sagt ett kort pass på Royne i ridhuset. Planen var att han skulle få gå, men inte så jättehårt och fokusen skulle bara ligga på att han hela tiden bjöd framåt.
Han var faktiskt riktigt på redan från början. Studsade till någon gång för att han inte tog skänkeln, men annars lyssnade han riktigt bra. Jag struntade lite i formen och fokuserade som sagt bara på att han tog skänkeln.
Överlag så skötte han sig riktigt bra och det blev en stor guldstjäna i kanten till min pärla!

Idag ska vi rida ut med Maria och Raggan. Tror underlaget kommer vara ganska bra eftersom det regnade igår kväll och har varit plusgrader i natt!


Gårdagen

Jobbade ju hela dagen igår, och vi hade faktiskt en riktigt skön dag.
Jag började ju kl 6 på morgonen och fixade stallet och hann även med en promenad med en av hästarna som vilade innan resten av hästarna skulle in vid 10.
När Louise kom hade jag gjort iordnng både Helge och Qui för en skrittur eftersom vi var tvugna att vara tillbaka till 13 för att göra hagbytet. Därefter hade vi det jävligt slappt - en häst som skulle ledas och resten skulle bara nattas. Så vi passade på att städa lite skåp osv för att ha något att göra ;)
Vid 16 red jag ett kort pass på Royne i ridhuset, och han fick en stor guldstjärna!
När jag kom in i stallet igen var allting nästan klart, bara fodring och sopa kvar, så vi var klara vid 17.30. Då hade jag bara Royne att ta hand om innan jag kunde åka hem igen. 12 timmar i stallet är väl precis vad alla gör en lördag?! ;)

Väl hemma halvsov jag mig igenom hela melodifestivalen, men Loreen var bäst såklart! Tvärsomnade i soffan när programmet var slut och bev upptvingad i sängen vid 23.30.. Sliten cheey.. ;)

Idag väntar övningskörning, plugg och självklart stallet!


Smart häst..?

Ibland undrar jag om min häst tänker lite för mycket under våra ridpass?
Det är inte allt för ovanligt att han svettas så mycket att det kommer vitt skumm under pannbandet..


Dagens ridpass 9/3 2012

Idag åkte kandaret på eftersom planen var att vi skulle ha tävlat nästa helg. Royne var riktigt pigg när vi skrittade fram, vilket han överlag har varit sista tiden trots att han inte får så mycket havre.
Jag jobbade honom lite i skritten först och sen gick vi över till att värma i galopp.

Vi inledde även lektionen med galopparbetet. Royne tog inte skänkeln framåt för fem öre, och så fort jag sa åt honom på skarpen så gjorde han små luftsprång och benen var överallt och ingenstans, bytte galopp och var allämänt studsig och skitjobbig. Men vi gav oss fan på att ta oss över den där tröskeln, och vi kämpade på i både trav och galopp.
När vi inte fick honom att ge sig i galoppen så testade vi i trav istället, och där blev det bättre. Skänkelvikningar är verkligen guds gåva till hästfolket! Vi var väldigt noggranna med att ge honom korta pauser emellanåt för att han inte skulle bli dum för att han var trött.

Tillslut så sög han på riktigt bra framåt även i galoppen, då fick han massa beröm. Båda varven funkade utan minsta lilla protest! Vi pausade igen då, bara för att känna att han kunnde lägga i högsta växeln direkt även efter en skrittpaus. Men han är ju sån, när han väl lagt i den där växeln - då finns den där! Så det gick bra det med.

Därefter travade jag bara av och sen skrittade vi av utomhus.
Jag är trots allt nöjd med Royne idag, vi tog oss igenom det svåra och jobbiga och fick faktiskt till det ganska bra. Han är ju Mr Latmask ibland, och idag tror jag det var i kombination med att han inte riktigt har orken just nu. Men han får inte lära sig att han kan komma undan arbetet genom att göra sådär.

Imorgon ska han få jogga lite, men på kandaret. Han blir ganska jobbig att rida på kandaret när han inte har gått med det på länge (1 månad nu), så jag ska rida med det så mycket som möjligt (utan att för den delen låta bli att träna på träns, viktigt att han är loss på det också) för att slippa ha honom jobbig pga det.
Jag jobbar även imorgon, så det passar bra att han bara ska jogga lite.
På söndag däremot ska vi antagligen rida ut med Maria och Raggan! Förutsatt att underlaget tillåter förståss.


Dagens
Sadel:
Prestige D1 Zero
Schabrak: Cream med vinröd kant, Showmaster
Padd: Prestige
Ländtäcke: Brunt Charlies
Sadelgjord: Bates
Kandar: Clardige House
Lindor: Mias
Paddar: Mias


Typiskt..

Nästa helg skulle jag ha åkt till Avesta och tävlat en Msvc:2, men den är tyvärr inställd pga en förkyld häst.
Jättetråkigt, men hellre det än att riskera att ta med sig en smitta hem..!

Det innebär att nästa tävling blir 31 mars i Stora Wäsby, men då både MsvC:1 och MsvC:2. Innan det ska vi också hinna med en programträning för Fia 24 mars!

Är riktigt taggad på att köra igång tävlingssäsongen nu!


Beställt!

Royne behöver ett nytt tunnt regntäcke med hals nu till våren. Vill ju inte att han ska bli blöt och kall under regniga vår/höst dagar, men det täcket han har nu kommer ju vara på tok för varmt om en månad.
Därför har mam och jag spanat lit eefter ett tunnare regntäcke. Eftersom det inte kommer användas under någon lång period så vill vi inte lägga en förmögenhet på det. Idag skickade mamma ett tips till mig om ett regntäcke på Horze.
Det slutade med att hon klickade hem detta regntäcke! nedsatt från 869:- till 299:-! Ett riktigt kap alltså!
Nu får vi bara hålla tummarna att det är bra!

Aquador regntäcke


Bäst just nu!Han har gjort det igen.. Låter denna gå på repeat idag!


Började denna dag med dubbel körlektion 7-9.30. Åkte till skolan efter det trots att jag inte börjar fören vid 12. men vi ska planera lite inför vår studentskiva nästa vecka och skulle därför mötas vid 11.30. Det innebar att jag bara skulle hinna hem och vända iprincip innan jag var tvungen att åka in till skolan eftersom bussarna inte går så ofta så dags. 

I eftermiddag ska jag såklart till stallet, royne ska gå lektion för Emma!


Dagens ridpass 8/3 2012

Vi började dagens pass med en promenad utomhus i det fina vädret. Skrittade även fram en stund inomhus innan jag började jobba honom i skritten. Han var lite nonchig för skänkeln redan i skritten, men det fick vi bukt på genom massa skänkelvikningar. Royne är ju en sån häst där skänkelvikningar kan lösa väldigt många olika problem.

Värmde sedan upp honom i galopp och han galopperade på ganska bra. Inte så bra som när jag tränar för Emma, men helt okej ;)
Han tog inte väsnterskänkeln ordentligt, utan gick och tryckte sig innåt i vänster varv. Då gjorde jag en övning som vi ofta gjorde med Frida, nämligen galopp på långsidan - avsaktning till skritt innan hörnet - skritta genom hörnet och tryck ut hästen långt ut i hörnet - galopp efter hörnet, och sen fortsätter man så tills dess att man kan rida genom alla hörnen med bibehållen galopp. Denna övning funkade ganska bra för Rs del, jag fick honom att ta vänsterskänkeln.

Jag jobbade med lite skolor i traven - öppnorna sitter som en smäck medan slutorna är lite svårare. Men jag har lite tid på mig nu att träna inför tävlingen nästa helg, så vi ska nog komma tillbaka dit vi avslutade innan träningsuppehållet! :)

Vi skrittade av utomhus sen. Känns ganska okej att det fortfarande är ljust vid strax innan 18!
Imorgon ska Roynisen som sagt gå lektion för Emma, så det blir ruuligt! Det blir nog kandaret som åker på, dags att börja träna med det igen!


Sadel: Prestige D1 Zero
Schabrak: Vitt Sharpman (horse guard)
Sadelpadd: Prestige
Ländtäcke: Brunt Charlies
Träns: Cheval
Pannband: OS
Lindor: Blåa Glen Gordon


Torsdag minsann

Låter den här dagen gå till historien som världens längsta..!
Hade ju körlektion imorse och kom till skolan 1,5 timme innan jag började, så passade på att plugga körkortsteori då.
Skoldagen flöt på, men var så satans lång och tråkig så jag trodde jag skulle dö.. (tog dock en powernap på historian.. hoppsan! )
Väl i stallet var jag så himla trött och seg så allting gick väldigt långsamt. Trots det så var jag ganska effektiv, för det tog inte längre tid än vad det brukar göra när jag ska skynda mig! ;) Jag är ju ingen expert på att vara snabb i stallet.. Mycket roligare att stå och prata än att åka hem!

Kommer upp ett inlägg om dagens ridpass snart. Kan skvallra om att Roynis var ganska duktig, och imorgon ska han få gå lektion igen!


Torsdag och en dag kvar till helg!

Godmorgon på er.
Halv 7 satt jag på bussen imorse för att åka till körskolan. Den bussen är vanligtvis inte fullproppad, men de flesta sittplatserna brukar vara upptagna. Nu vet jag dock att så är inte fallet 06.30.. Då är man forever alone..
Körningen gick iaf bra och jag har lektion samma tid imorgon igen. Jag <3 tidiga morgnar..
Jag är faktiskt redan i skolan, även fast jag inte börjar fören om en timme. Men det känndes ovärt att åka hem emellan så nu ska här pluggas körkortsteori!


Dagens ridpass 7/3 2012

Var i stallet imorse och red eftersom jag slutade skolan vid 17.
Royne fick gå ett lite lättare joggingpass eftersom jag inte villa rida honom svettig och riskera att behöva släppa ut honom i hagen svettig.
Skrittade fram och sen började vi direkt i galopp. Helene sa det igår, att jag borde testa att värma honom iprincip bara i galopp. Jag brukar ju värma ganska mycket i galopp, men travar ändå alltid en stund först. Jag kan inte säga att jag känndes någon extrem skillnad på R just pga det, men det kommer kanske och om inte annat så är det bra för hans haser.
Överlag så känndes han väldigt mjuk i kroppen, men piloten var lite för morgontrött för att orka göra något bra av passet.
Men imorgon blir det dressyr för hela slanten igen!

Efter skolan var jag ner till gymmet med mam&pap, dock inge hårdträning eftersom jag inte varit helt kry de senaste dagarna.
Just nu är det dubbelavsnitt av greys anatomy, kan det bli bättre?!

Imorgon har jag körlektion kl 7 på morgonen, därefter är det skolan 10-17.20.. och efter det ska jag till stallet!


Just nu

Skrittar av i det härliga vädret :)


Skit...

När jag var i stallet idag började jag frysa väldigt mycket. Jag var ju sjuk större delen av sportlovet, men aldrig tillräckligt för att jag skulle stanna hemma.
Väl hemma från stallet så frös jag fortfarande som attan. Efter en halvtimems dusch var jag fortfarande inte varm..
Nu har jag krupit ner under mitt varma täcke, med tjocktröja, mjukisbyxor och tofflor på. Har verkligen inte tid at bli sjuk just nu (inte annars heller för den delen..)

Ska kurera mig bäst jag kan med massa alvedon så att jag är frisk imorgon!

Kiropraktorbesöket

Helene var ju som sagt hos oss idag och kollade Royne.
Roynis inledde med att inte vilja stå still, han steppade runt och var livrädd för alla maskiner.. Men så fort Grape kom med kraffthinken så var maskinerna plötsligt inte så farliga längre!
Helene började med att känna igenom hela hästen och sen började hon behandla honom. Han blev behandlad med laser i halsen på höger sida, lite i bogen och bak på rumpan och ländryggen. Hon tyckte han känndes väldigt trevlig i kroppen och hittade faktiskt inte så mycket att behandla! Han var fin och avspänd i musklerna, men saknade lite rörlighet i höger hovled. Hon trodde dock inte det var något som påverkade honom men tyckte ändå att jag skulle höra med Silvana nästa gång om det skulle kunna vara något.

Överlag så tyckte hon att han känndes bra. Framförallt var hon överraskad över att han var så avspänd i halsen - med tanke på att den är så extremt lång så vore det inte så konstigt om den vore betydligt stelare! Nästa behandling blir först i slutet av april. Jag hade förväntat mig att det skulle vara betydligt värre och att han skulle behva kollas igen inom typ en månad, men icke!
Dessutom får jag rida på som vanligt redan imorgon!


Tisdag

Tror bestämt att det är tisdag idag, vilket innebär att det bara är tre dagar kvar till helg!
Jag har precis varit på körskolan och haft körlektion, vilket gick ganska bra faktiskt. Är nu på väg till skolan för en ganska lugn dag dom enbart består av naturkunskap och svenska. Slutar redan vid 13.20, men måste smita lite tidigare för att hinna till stallet när Helene (kiropraktorn) kommer. Royne ska som sagt behandlas av henne idag och det är första gången för hans del, så vi får se vad hon säger om honom.
Som om inte det vore nog så lyser solen som aldrig förr, så glajjorna är på ven fast det är 6 minusgrader!


Dagens ridpass 5/3 2012

Red lektion för Emma idag och Royne var ganska duktig! Jag red bara lektion i ca 20 minuter men han var alldeles dyngsur av svett efter det.
Vi började med galoppen där fokus bara var att få honom kvick i benen. Jag har ju ridit själv i mer än en månad nu, och när jag sitter där och rider runt så tycker jag att det känns helt okej. Men när det nu var dags för lektion insåg jag att vi behövde växla upp ungefär 10 växlar för att få en bra galopp! Men tillslut så blev han kvick i benen och ordentligt framme för skänkeln.
Red lite skänkelvikningar i både trav och galopp och en sluta åt varje håll i galopp. Jobbade därefter lite med traven innan vi båda två höll på att dö av trötthet. Då svaslutade vi och Roynis fick sig en svskrittning utomhus i det fina vädret!

Nu ska jag återgå till att plugga körkortsteori.. Imorgon väntar körlektion på morgonen, två lektioner i skolan och sen till stallet. Kiropraktorn kommer till Royne imorgon, så han lär ju få vila ett par dagar nu.


Första meetinget!

Jag har nu anmält mig till mitt och Royals första meeting ihop! 21-22 april blir det en tripp till Storvik Ovansjö för två dagars tävlande! Jag ska starta MsvC:1 och MsvC:2, med förhoppningen att vi ska sätta kvalen.
Dessutom ska både Maria och Josephine dit med sina hästar, så det blir ju superroligt!


Dagens ridpass 4/3 2012

Jag åkte ju som sagt ut till stallet ganska sent, med hopp om att det kanske skulle vara tomt i ridhuset. Fel fel fel! Vid 17.30 ungefär gick jag ner och då var det fem ekipage där nere! Varför tycker folk det är så roligt att vara i stallet en söndagskväll?!

Royne skulle bara få gå ett lite lättare joggingpass. Som jag befarade så var det alldeles för hårt ute, så vi fick hålla oss i ridhuset. Det gjorde inte så mycket, för royne var riktigt trevlig att rida! Framförallt så var han väldigt trevlig i munnen idag (som om han brukar vara hemsk annars, men han brukar bara vara lite jobbig). Som sagt så joggade jag ju bara, men han var riktigt fin!

Imorgon ska pärlan få gå lektion för Emma! Jättelängesen nu som jag red lektion så det är välbehövligt! ;)


Ursäktar min frånvaro..

Här var det livat! eller inte..
Har inte öppnat datorn sedan i torsdags tror jag.. I fredags var ju jag och mamma i stallet på morgonen och sen rännde vi runt hela dagen och handlade mat och fixade en massa inför lördagen.
Åkte även med padro ner till gymmet och tränade axlar/armar.. Kan meddela att det var inte de muskelgrupper jag var mest vältränad i.. ;)

Igår hade mina förldrar sin 50-års fest häsr hemma, så vi var i stallet på morgonen och jag red en sväng i ridhuset. Royne gick inte riktigt så bra som han gjort i veckan, men han vilade ju trots allt i fredags så det är ju inte så konstigt att han inte är på topp!
Var egentligen klar i stallet strax innan 9, men blev tvungen att vara kvar till 11 eftersom Maria var sjuk och ingen annan kunde jobba och ta hagbytet..

Väl hemma igen började vi laga mat på en gång. Vi höll på fram till typ 3, då vi tog en liten paus för att åka upp till vällingby en sväng. Väl hemma igen satte vi igång och vika servetter och sen körde vi på enda fram tills gästerna började ramla in vid 18-tiden.
Det blev en trevlig kväll som avslutades med fina vänner!

Idag står stallet och massa plugg på schemat. Tyvärr blir det nog ingen uteritt då jag tror det är lite för hårt eftersom det har frusit på i natt.
Återkommer lite senare!


Såhär trevligt hade jag och min kusin igår kväll ;)


Stallet avklarat

Mamma och jag tog en promenad med royne runt ensta imorse. Det var superhärligt väder så det blev en nusig promenad.
Gjorde klart stallet och sen var vi hemma igen vid strax efter 9!


Dagens ridpass 1/3 2012

Som sagt så var jag i stallet tidigt imorse, och vid kvart över 7 var jag nere i ridhuset med Royne.
Det märks att vi båda två är lite sega på morgonen, framförallt piloten. Jag har lite svårt för att ta tag i saker och verkligen göra något bra av det innan jag har vaknat ordentligt.
Trots att piloten var allmänt seg så kämpade Roynis på bäst han kunde. Det är ju inte så lätt för hoom att veta vad piloten vill när hon inget säger eller gör ;)

Vi jobbade lite mer med traven idag än vad vi gjorde igår och fick till den ganska bra. Galoppen blev också bra, framförallt till höger. Till vänster får jag alldeles för långa tyglar, och då blir det ju lite svårt att rida!

Imorgon blir det som sagt en prommis så kör vi på ordentligt på lördag igen!


Såhär såg min pärla ut idag
Schabrak: Vitt från Sharpman (horse Guard)
Lindor: Mellanblå GlenGordon
Ländtäcke: Brunt Charlies


En hel dag senare..

Var i stallet vid halv 7 imorse. Red och fixade allt där innan jag åkte hem.
Duschade lite fort och åkte sen till vällingby och lämnade tillbaka ett par gummistövlar för att sen åka vidare in mot stan för att möta upp mamma för en liten shoppingtur. Fick med mig ett bar jeans, en skjorta, pilotglajjor och ett linne.
Vi gick sen upp till hennes jobb och jag satt där och pluggade körkortsteori en stund innan papi kom och hämtade oss.
Väl hemma dumpade vi bara grejerna och åkte sen iväg till Ikea. Snabbt hem igen och bytte om för att åka iväg till gymmet med pappa och träna en timme! Shit bananas, vet någon osm kommer ha träningsvärk imorgon..
Var väl hemma vid strax efter 20 och nu sista timmen har jag ägnat åt att göra en spellista till mam&paps partaj på lördag.
Känner verkligen att den här dagen har gått i ett, och morgondagen kommer nog också svischa förbi!
Royne får vila imorgon så jag och mamma ska till stallet tidigt på morgonen och gå ut på promenad med honom. Sen ska vi ägna resten av dagen åt att städa och fixa hemma.

Ska slänga in ett inlägg om dagens ridpass och sen väntar sängen för min del! är så galet trött verkligen.


När skåpet inte längre går att stänga..

.. är det nog dags för storstädning!
I tisdags tog jag tag i mitt skåp och rensade ut allt som jag inte använder så flitigt och här är resultatet!

before


and after


RSS 2.0