Träning på Vällingby 30/9 2012

Vi var ju iväg med Roynis till Vällingby idag för att träna lite för Nina. Egentligen var det Laban som skulle åkt med och gått klubbtävling/programträning, men eftersom han har vilo just nu så blev det Royne som istället fick åka med. Men istället för att rida program så blev det ett träningspass för Nina.
 
Jag hade bara skrittat fram och travat något varv innan jag började träna, så att hon skulle få se honom helt från start. Han började med att bråka lite, men jag fick bra tips och råd och sen skötte han sig bra resten av passet. Jag valde att rida honom på tränset, eftersom fokuset under den här träningen endast låg på att han skulle bli loss, rund och självgående. Då behöver jag inte kandaret på samma sätt som när vi ska träna krumelurer. 
I galoppen blev han lite stark i början och jag hade svårt att hitta min egna kvickhet. Så Nina red två varv på honom, bara för att känna vart han befann sig för tillfället, och hon tyckte att han känndes mjuk i kroppen men lite stum i sin framdel första biten. Jag har haft lite svårt att "vinkla om" kroppen på honom nu efter senaste vilan, vilket då gör att han känns stum i fram. 
Efter en stund fick jag igång honom och då blev han himla fin. Gjorde lite skolor och skänkelvikningar och han skulle ligga kvar i samma form och "behålla mjukheten". På slutet kunde jag lägga ner honom riktigt rund i formen, utan att han la sig på i handen! 
 
Är väldigt nöjd med honom idag, och jag fick ett par bra råd av Nina att ta med mig till träningen hemma. Bl.a att jag, när jag är mjuk, måste vara ännu mjukare. Jag får vara tuff mot honom, men när jag mjuknar så måste jag mjukna ännu mer. Han är så pass känslig. Jag får ryta till, för att sedan prat det snällaste jag kan med honom! 
Sen måste jag även få honom att vinkla om lite mer, komma bort från frambenen, men det har ju med bärigheten att göra och han har ju inte gått ordentligt så jättemånga dagar efter vilan. 
 
Men vi kör på nu, och hoppas att det håller. Har inte nämnt för Royne att vi ska tävla om två veckor, för det verkar ju som at så fort jag nämner tävling så blir han halt.. ;)
Imorgon ska han få gå dressyrigen, men jag rider nog på kvällen eftersom han inte riktigt verkr uppskatta det där med extremt tidiga morgnar.. Men jag förstår honom! Han är sin mattes häst, helt klart! 
Ska iaf rida lektion för Emma någon dag i veckan, vet bara inte riktigt när. Men det ska bli väldigt roligt att komma igång med träningen ordentligt igen! 
Laban vilade ju och var på promenad med Josephines föräldrar idag, men imorgon ska han ridas igen så hoppas vi att vilan har gjort honom gott! 
 
Var tvungen att åka tillbaka till stallet på kvällen och spola benen på Roynis och även klä på honom nattkläderna. Han tyckte nog han hade gjort sig förtjänt av ett riktigt lerbad efter dagens utflykt.. Passade även på att lära mig backa in transporten! Wehoo! 
 
Världens goaste!
Gullisen!

saturday night fever

Jag hann visst somna i soffan igår innan jag lyckades publicera det här inlägget.. hehe lite sliten typ..! 
 
Jobbat som vanligt idag. Red fram Tage åt Emma, och oj vilken häst det är! Inte helt enkel, men riktigt fin.
Red Roynis ett pass på kvällen. Vet inte om det var för att Chris gav tummen upp igår eller om det berodde på någor annat, men idag känndes han riktigt fin! Fräsch och framåt, för första gången sedan seaste behandlingen så känndes han villig. Jag red inte länge alls, 25 minuter kanske. Men han behöver inte gå så mycket längre pass än så, det viktigaste är att han håller i längden! 
 
Labis har fortsatt vila över hela helgen, så vi tog bara en prommis och imorgon kommer Josephines föräldrar och promenerar med honom. På måndag ska Emma kolla på honom igen så hoppas vi att han känns okej då! 
 

Homemade by Roger and Chris

Började som sagt denna dagen hos Roger på Mälarkliniken där Royboy skulle få nya pjucks på framtassarna. 
Efter lite diskuterande med Chris så kom de fram till att min pärla skulle få bojkotta sina SOS-skor, och istället få "Roger-and-Chris-Specialare"! Det är för att vi vill skydda strålbenet, och det är som en vanlig sko som sedan är svetsad (heter det så?) så att den inte är plan någonstans. Dessutom sitter det en platta som är ca 3 cm bred från ena sidan av skon till den andra. Nu kommer ingen belastning läggas på utsidan av skon, och överrullningen kommer fortfarande bli bra. Anledningen till att vi bytte ut SOS-skon är för att den inte fungerar alls under vintern - den blir rent av farlig vintertid. Och eftersom vi bor i världens konstigaste land så vet man aldrig när snön kommer, så därför valde vi att byta redan nu. 
 
Det tog närmre 1,5 timmar att sko framtassarna, eftersom Roger "gjorde" skon där och då. Men jag tycker att Roger är otroligt duktig och han vet verkligen precis vad han sysslar med! 
När skoningen var klar så kollade Chris lite på Roy, eftersom jag kännt att han inte kännts helt hundra och när vi ändå var på plats. Dock kunde han inte se särskilt mycket! En ytterst liten markering på longering, men ingenting på böjprov. Men eftersom min häst har de problem han har, så måste vi behandla så lite som möjligt. Och det var så pass litet att det inte fanns någon anledning att göra något åt det här och nu. Ställer jag av honom så kommer han få andra problem istället.
Så det känns ändå skönt att Chris gav tummen upp till fortsatt träning! 
 
Väl tillbaka till stallet var det jobb och stress som gällde. Kom väl dit vid 12 och då sklle tre hästar ut i hagen och Helge skulle vara framskrittad till 12.30.. Weehåå! men det är smällar man får ta när det har blivit som det blivit. Det är den bästa situationen nu, även om jag känner att det suger att åka till jobbet varje morgon just nu. (Har absolut inget med hästarna eller Emma att göra, jag trivs otroligt bra med de allihopa!)
Dock hade jag världes bästa hästägare på plats idag som räddade min kväll! Charlotte, Elisabeth och Louise tog alla hand om sina hästar själva, och min snälla mamma promenerade med Labis och borstade på mina pållar! Tack vare allt detta kom jag hem redan vid 19.30. 
 
Imorgon jobbar jag igen som vanligt. Ska rida Royne på förmiddagen, och har jag tur kan Emma hjälpa mig lite, beror på vilka som befinner sig i ridhuset just då ;) Laban ska få promenera som vanligt. Vi ska kolla honom igen efter helgen och så hoppas vi att vilan har gjort underverk för honom. 
 

Märkeshetsen

Känner att det blir en jäkla massa utrustningsinlägg nu, men jag hade så mycket på hjärtat gällande det igår när jag kom hem från stallet!
 
För någon vecka sedan hade vi ett stort test av regntäcken i Mellanstallet. Eller ja, regnet vräkte ner och alla hästar var i hagen. Så avancerat var det testet ;)
Hästarna var ute i tre timmar, och när de kom in var täckenea självklart dyngsura. De flesta av våra hästar har täcken från Horsewear, några hade Amigo (den billigaste varianten) och några hade Rambo (den dyraste?). Sen var det en häst som hade ett Hansbo och så var det Royne som hade ett märkeslöst regntäcke från Nisch Häst.
 
Blötast av hästarna var de som hade Rambo-täcken, och torrast var Royne och Fiffi som alltså bar de billigaste varianterna (Nisch och Hansbo)!
Vart jag vill komma är att dyrast är inte alltid bäst! Tycker det är sinnessjukt att lägga 3000 kr på ett täcke som ändå bara håller en säsong innan man måste göra något med det för att det ska tåla regn! 
 

miss you!

Här kommer ett väldigt ohästigt inlägg, men who cares! 
Jag pratade precis med min fina vän Frida som just nu befinner sig i Boden och gör GMU (lumpen)! Hon åkte för en vecka sen och ska stanna till mitten av december. Frågan är hur jag ska överleva här hemma hela den tiden?! 
Känndes väldigt skönt att bara få prata av sig om allt kaos som hänt i stallet, om hästarna som inte mår bra och allt annat som händer här i livet.
 
Saknar verkligen att ha min fina vän 10 minuter hemifrån med cykel! 
Hon har för övrigt en väldigt ohästig blogg, som säkert bara är rolig att läsa för er som känner henne. Men jag länkar den iaf! Tryck häääääääääääääär för att komma dit! 
 
Nu måste jag sova, imorgon väntar ett beök hos hovslagare Roger på Mälarkliniken och sen jobbar jag från 12, vilket innebär att jag troligtvis kommer bli kvar på jobbet halva natten weehoo! 
 

På inköpslistan..

Finns inte mycket för tillfället! Tro det eller ej, men jag är faktiskt inte i behov av något speciellt just nu.
Känns lite tråkigt måste jag erkänna, men samtidigt så himla skönt. Man blir ju inte rik av att jobba med hästar, och när man dessutom har en egen häst som ska bo någonstans, äta mat och åka till veterinären med alldeles för jämna mellanrum. Och en extrahäst som ska tränas och tävlas, ja då finns det inte särskilt många kronor över dagen efter att lönen har trillat in. 
Möjligtvis att Royne kanske skulle behöva ett nytt halvtjockt innetäcke (eller så tar jag mig i kragen och lagar spännet som har gått sönder på det han har..), men annars har jag faktiskt allt jag kan behöva till pållarna. 
 
Däremot är jag ständigt i behov av nya ridkläder. Rydbyxorna slits ju som aldrig förr när man spenderar 14 timmar/dygn i stallet.. Jag har däremot ingen lust att slänga 2000 på ett par från Pikeur, när man kan få minst lika hållbara och sköna från Hööks för 700:-.
 
Jag ska definitivt ta en titt på Hogstas Rea imorgon, men främst efter kläder till mig själv! 
 
Mina favoriter när det gäller min egna utrustning.
Ridbyxor från Martha Ridewear, Dunväst från HV Polo, tunn Dunjacka från HM och handskar från Roekle.
En snygg häst på det och outfiten är utmärkt! ;)

Älg i sikte!

Jag är livrädd för älgar, alltså på riktigt livrädd! 
Den här sommaren har jag dock, på något underligt vis, lyckats undvika allt vad älgar heter. Många i stallet har kommit tillbaka och sagt att de stött på älgar, och med tanke på hur mycket jag har promenerat och skrittat så borde jag ha sett flera stycken. Men jag har alltså klarat mig bra.
Fram tills för en vecka sedan.. 
På mindre än en vecka har jag sett sex st älgar! 
det började i fredags när hela familjen älg kom springandes över en åker. Två fullvuxna och två bebisälgar. Jag var ute på promenad med Vladimir, men jag tror inte riktigt han fattade vad det var som kom springandes.. För hade han förstått så hade jag nog fått gå hem utan honom och han hade legat på marken efter att ha tuppat av - av skräck! 
Igår när jag var ute och skrittade på Helge så står det en älg på en kulle. När jag väl får syn på den så har vi redan hunnit gå förbi, men korkad som jag är så tänker jag vända.. Hallå?! Tillslut kom jag på mig själv och fortsatte i samma riktning som vi var påväg från början! Helge är ju lugnet själv, så han tittade lite lugnt på älgen och fortsatte sedan framåt. Men det klart, de är ju i grund och botten av samma släkte! (Älgen Helge med älgöron som älgar slingan dubbelt så fort som alla de andra..!)
Idag när jag var påväg till stallet (okej det kanske inte räknas om man sitter i bilen, but still!) så springer det en älg i världens fart över åkern innan FRA. 
 
 
Jag googlade på läskig arg älg, och då kom denna bilden upp..! 

Fint väder och ledig dag

Solen skiner och jag är ledig från jobbet idag! 
Jag tog sovmorgon och vaknade inte fören vid 8.15 wehoo! Haha känns bra att det anses som sovmorgon i min värld. Men är man van att gå upp kvart över 5 varje dag så blir det sovmorgon. 
Stallet tänkte jag åka till i eftermiddag, eftersom Roy ändå alltid går ut och rullar sig i hagen och jag måste spola honom när han kommer in. Laban ska få promenera ett varv runt ensta också eftersom han har vilodag. 
 
Nehepp, dags för en prommis med vovven kanske.
På återseende! 
 
(edit: praktikanterna var sjuka så jag behövdes på jobbet typ en halvtimme vid 12.. Får skynda mig ut till stallet och rida Roy nu innan hagen istället!)
 
Lerig häst.. och här gick han ändå bara i paddock.. Nu går han i hage innehållandes något väldigt likt blålera.. Då förstår ni kanske hur han brukar se ut numera när han kommer in! 

Rea på Hogsta ridsport!

28-30/9 (alltså fredag till söndag) är det höstrea på Hogsta Ridsport! 20-70% på mängder av varor! 
Förra året fyndade jag bl.a ett 200g innetäcke från Eskadron för 400 kr (ord. pris ca 800 kr). 
Så har ni vägarna förbi så kan jag starkt rekomendera att ni svänger in till butiken på Drottningholm och tar er en titt . 
När ni ändå är där så kan man alltid passa på att kika på en massa fina hästar i ridhuset, för är det något det finns gott om på Hogsta så är det just fina hästar ;)
 

Och så var vi där igen..

Hästeriet går återigen trögt.. 
Ingen av hästarna är halta, men ingen beter sig heller som vanligt. 
Jag har ju tyckt att Royboy inte kännts helt hundra sedan jag satte igång. Han har ju inte kännts halt eller så, men idag var det högra frambenet dessutom stolptjockt när jag kom på morgonen.. Så det blev vila och endast en promenad för hans del idag. 
Emma ska kolla honom imorgon, och oavsett vad så åker jag nog med honom till v-by på söndag. Skulle ha ridit programträning för Nina, men nu blir det nog mer att visa upp vad problemet är. 
 
Laban har kännts ganska bra nu i en vecka. Igår var han riktigt fin stundtals, men mot slutet började han tänka för mycket själv igen och blev alldeles för självständig. 
Idag var planen att emma skulle rid. Hon red två varv innan hon ville att jag skulle hoppa upp och känna om jag kunde känna någon skillnad. Och skillnad kan man minst sagt säga att det var.. Supertrav i höger varv och ponnytrav i vänster varv.. 
Jag vtycker dock inte att han känns halt, utan mer som att det gör ont i musklerna på honom. Han ska få vila några dagar och så ska Emma kolla honom igen i helgen. 
 
Känns verkligen så himla tråkigt.. 
Jag börjar allvarligt fundera på om jag verkligen ska ha häst. De går ju bara sönder :(
 

24/9 2012

Exakt tre månader kvar till jul! Tiden går fort!
 
Började jobba först vid 10 idag, vilket innebar att jag var i stallet kl 6 ändå för att rida mina hästar innan jobbet. Royne var först ut, och honom satt jag på strax innan 6.40.. Ska det va, så ska det vara tidigt! Skrittade iaf ut en sväng först innan vi gick in i ridhuset och red. Han känndes inte alls nå bra i början, men när jag ridit en stund blev det mycket bättre. Även om det fortfarande inte är elt bra, men jag låter det ta lite tid. Ska nog prova att sätta på kandaret någon dag bara för att se om han kanske inte är riktigt lika strk på det som han är på tränsbettet just nu.

Tidig skrittur på finaste hästen! 
 
 
Spolade av Royne efter passet (ja han börjar få så lång päls nu (trots att jag tycker att jag täckar honom riktigt ordentligt..) så han blir alldeles svettig av att ridas 25 minuter..) och gjorde snabbt iordning Laban. Han fick också gå ett pass i ridhuset och gjorde det faktiskt ganska bra. Han vilade ju igår, och jag som är van vid ett kylskåp dagen efter vila blir fortfarande förvånad över hur mjuk och fin Laban är trots vila! 
Framförallt så var han väldigt snäll hela passet, stannade inte, bytte inte galopp när jag inte bad honom osv. När han inte tar skänkeln så gör han enkelt 10 orena byten på en långsida - självmant. Han tuffar ju på framåt hela tiden, men bara för det betyder det inte att han tar den där skänkeln.. 
Jag fortsatte lite på samma lydighetsspår som vi jobbade med på träningen i lördags. Galoppfattningar från trav och en massa avbrott. Han ska hela tiden vara vaken och uppmärksam på vad jag ber honom om, vilket jag ändå tycker att han var idag! Guldstjärna! 
 
Laban står i stallet och laddar för ett pass! 
I övrigt har dagen flutit på bra. Jag jobbade till 18.30 och sen borstade jag lite på mina pållar, så åkte väl från stallet vid 19 ungefär. Imorgon jobbar jag också 10-18.30, och Royne ska iaf ridas på morgonen innan jobbet. Laban får vi se, har frågat Emma om inte hon kan rida imorgon :)

Bäst när det gäller!

 
Anmälan till Högbo öppnade idag, och jag har aldrig haft en sån hjärtklappning inför en anmälan tidigare..! Det är nämligen så att jag för första gången ska åka på meeting helt själv, alltså utan mamma. Hon befinner sig där och då på en strand i Spanien. Så jag och Maria planerade att åka tillsammans (fast med varsin transport såklart). Men hästskötarjobbet gör mig inte rik och Maria är fattig student, så att boka ett boende för flera tusen fanns liksom inte på kartan. Vårt enda alternativ var alltså att få ett av tre rum på anläggingen.. Men vem lyckades då få det sista fyrbäddsrummet? Jo jag såklart! Var dessutom jättefört att anmäla till MsvCn på söndagen! Lite stolt, japp!! 

Bästa hästarna!

Tiden går som vanligt alldeles för fort.. Jag kommer hem på kvällarna, äter middag och går och lägger mig, för att sedan åka till stallet igen vid halv 6 nästa morgon. 
 
I fredags började jag jobba kl 10 och tog båda hästarna innan. Royne hade jag suttit upp på vid 06.30 för en skrittur i skogen och sedan ett kort pass i ridhuset. Han är väldigt stel och det är svårt att få loss honom när jag bara får rida väldigt lätt. 
Laban longerade jag så att han fick återhämta sig lite efter torsdagens cavaletti. Han skötte sig bra, var pigg och såg fin ut. Jobbade sedan till 19 och därefter tog jag och mamma en promenad med båda hästarna. 
 
Igår började jag vid 6 på morgonen och jobbade hela dagen. Red lektion på Laban för Emma på eftermiddagen. Tror att bommar och lite återhämtningslongering gjorde susen för honom, för han känndes riktigt fin! Var snäll hela passet och jag kunde påverka honom på ett sätt jag inte kunnat tidigare. I vissa rörelser blir han nämligen för självgående och gör alldeles för mycket. Ett bra exempel är skänkelvikningar i trav - jag ber honom att gå framåt och åt sidan, och han går bara åt sidan.. Så igår skulle jag rida skänkelvikningar på långa diagonaler. Det funkade bra och jag kunde verkligen påverka honom precis som jag ville. Han travade bra, utan att det blev "flängit". För det är precis vad det oft blir - Flängit. Bogar hit och bogar dit, rumpan åt ena hållet och benen åt andra.. Men igr kunde jag alltså hålla koll på alla kroppsdelar, både på mig och honom! Riktigt nöjd är jag, även Emma verkade ganska nöjd när jag travade av. 
Royne fick vila eftersom jag skulle på lite "avskedsmiddag" hos Frida på kvällen. 
 
Idag tog jag stallet på förmiddagen. vaknade relativt tidigt så var i stallet vid strax efter 8. Royne skrittade jag först ut en sväng på innan vi gick in i ridhuset. Som sagt så är det lite svårt när jag inte fått rida på ordentligt, men idag red jag lite mer och fick loss honom tillslut. Det var inte en tiopoängare, men vi kom en bit på vägen. 
Laban var, precis som vanligt, på söndagspromenad med Josephines föräldrar. Han har det allt bra den lilla hästen ;)
 
Imorgon väntar jobb som vanligt. Både Royne och Laban ska ridas innan det är hemgång också!
 

Hoppdag i Mellanstallet!

Dagarna går som vanligt i ett. 
Royne har fått börja jogga lite nu. Han är pigg och väldigt positiv, men stel som en pinne! Dock hade jag kanske inte förväntat mig så mycket annat efter två veckors skritt. Men han har ju skrittat två timmar om dagen, så kondis borde han inte ha tappat iaf! Det får ta den tid det tar för honom att komma igång, jag har inte bråttom. Vi har redan missat iprincip hela tävlingssäsongen (har två tävlingar kvar den här hösten), så vi låter det ta tid. 
Laban är på bushumör.. Han testr mig allt vad han kan just nu, men han börjar inse att han inte kommer bli av med mig än på ett tag ;)
 
Idag har vi dock haft hoppdag i Mellanstallet! Queen, Vladi, Fiffi, QD och Laban har fått trava cavaletti / hoppa. Jag började med QD som var en riktig stjärna! Han är ju e. Quite Easy, så hoppa ska han ju kunna. Mot slutet satte Emma upp ett litet hinder som vi hoppade över några gånger. Förutom att piloten hade lite svårt att hänga med i sprången så gick det kalasbra! 
När QD var klar så var Laban redan framskrittad och redo att hoppa upp på. Jag ledde honom över bommarna några gånger och han tvärnitade redan då långt innan bommarna.. Mongohäst! När jag väl satt upp och och skrittade över bommarna så tvärnitade han flera meter innan.. Men tillslut så kom vi över och han var s himla duktig! Travade kalasbra och var superfin! 
 
Imorgon väntar jobb som vanligt. Jag börjar kl 10 så jag ska rida Royne och longera Laban innan. :)
 
Mina finaste häromdagen när vi var ute på kvällspromenad! 

Det är tanken som räknas..

Tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg om vad som hänt de senaste två dagarna. Men min dator vill absolut inte sammarbeta.. Förvisso har det inte hänt så mycket mer än att jag har gått och gått och gått med pållarna.. 2 varv runt ensta varje dag är minimum för min del.. Vad gör man inte för sina stjärnor ;) Idag var hovslagaren här också, och båda hästarna fick vila trots att Laban skulle ha gått dressyr idag. Men jag orkade helt enkelt inte när jag var klar med allt annat vid 20.. Så han fick också gå på promenad. Imorgon ska han dock gå lektion och på onsdag tror jag att emma ska rida! Nu tänker trötta barn sova! Har insett att jag är hemma och vaken ungefär 2 timmar per dygn.. Gonatt!

Man börjar ju undra..

Ibland undrar jag vad det egentligen är för allvarligt fel på mig?! Imorse vaknade jag strax innan 6 och var superpigg.. Så det var ju bara hoppa upp ur sängen och åka till stallet!
Åkte hemifrån vid 7, eftersom jag och Frida hade planerat en promenad med pållarna på morgonen.
Sagt och gjort, vid halv 9 gav vi oss ut runt Ensta med Royne och Laban. Labis skulle longeras idag, men han fick en lång framskritting innan. Själva longeringen gick bra, han var inte alls sådär spänd som han varit tidigare gånger jag tagit honom på lina. 
 
Ryktade och mockade åt båda hästarna, och passade även på att städa lite bland alla mina saker när jag ändå hade tid. Ska åka tillbaka till stallet senare i eftermiddag och gå ett varv till runt Ensta med Roynis. Han ska ju skritta så mycket som möjligt, men jag tycker allt att han får nöja sig med två timmar om dagen ;) Han går ju i hage också, så han rör ju på sig ordentligt ändå. 
 
Eftersom jag är ledig idag tänkte jag vara lite duktigare än den dagen förra vecka då jag var ledig (spenderade hela dagen i soffan och kollade på greys anatomy..) och göra lite nödvändiga saker, såsom städa rummet, tvätta ridkläder osv. Inte så roligt, men nödvändigt det också! 
 

13/9 2012

Idag tog jag sovmorgon och gick inte upp fören kl 6! Och det värsta är att jag mer eller mindre vaknar av mig själv så dags.. Men med tanke på att jag går och lägger mig typ strax efter 21 så har jag ju ändå hunnit sova ganska många timmar ;)
 
Jag var i stallet vid strax efter 7 imorse eftersom jag ändå inte skulle rida någon av hästarna på morgonen. Men båda fick det mockat och ryktades innan jag började jobba. 
Vid 10 kom bästa Frida och gick med Roynis runt Ensta och gav honom även ett bad. Alla borde ha så fina vänner som hjälper till så mycket! 
På eftermiddagen red jag lektion för Emma på Laban, och i början var han riktigt dum. Men jag tror faktiskt bara att han testar mig, för när jag hade varit på honom ett par gånger så blev han snall igen. Han travade superbra och blev riktigt kvick och fin i galoppen till slut. Jag red bara lektion i max 20 minuter, eftersom han inte är helt 100 igång. 
 
När allt var klart i stallet så gick jag ett var till med Royne runt Ensta. Ha ska ju skrittas så mycket som möjligt så min plan är att han ska skritta två timmar per dag. Det är inte hållbart varje dag, men så ofta som möjligt den kommande veckan. 
 
Nu tänkte jag sova, uppstigning 05.00 som vanligt igen imorgon! Haha känner mig inte alls gammal, inte ett dugg..! 
Imorgon väntar för övrigt lte dressyrjobb för Labis och skritt för Royboy.
 

Laban, Royne och veterinärbesök - Det händer mycket på tre dagar..

I måndags red jag lekion på Laban för Emma. Det gick riktigt bra och han känndes verkligen superfin! Jag fick mest jobba med min egna sits och inverkan. jag vill gärna dra upp hälarna och skänkla i varje steg.. Laban gillar inte när jag klämmer med benen. På honom gäller det att lägga till skänkeln en gång och sedan låta den "hänga löst". 
 
Igår var jag och Frida med Royne hos veterinär Chris på Mälarkliniken på morgonen. Gulliga Annelie var snäll och lånade ut sin buss och jag var något nervös när vi lastade hästen och rulade iväg. Men jag måste erkänna att det faktiskt inte alls var så svårt att köra! 
Själva veterinärbesöket gick fort och bra. Vi bedövade höger framkota en gång och då släcktes hältan helt. Vi böjde även de andra benen, och han var lite öm i vä framkota också. Så vi behandlade båda framkotorna. I övrigt tyckte Chris att Royne såg väldigt fin ut!
Så Roy ska ledas en vecka, så mycket som möjligt, sen ska jag jogga en vecka och efter totalt två veckor så får jag börja träna som vanligt igen.
Vi var tillbaka i stallet vi lunch men åkte ganska snabbt därifrån till v-by stallet för att hälsa på lite. 
På eftermiddagen åkte jag tillbaka till Hogsta och red Laban. Jag tror att han var väldigt trött i kroppen eter måndagens pass, för han villle inte alls framåt. 
 
Idag har båda hästarna varit på promenad. Royne ska ju skrittas mycket, och världens bästa Frida erbjöd sig att komma och gå med Roynis. Så jag gick ett varv med honom runt ensta på morgonen, och på eftermiddagen gick Frida ett varv runt ensta och jag sällskapde med Laban, som också hade vilodag idag.
Jag har även "hoppat" (travat bommar hehe..) på fina Queen idag. Hon blev väldigt trött på slutet och ansträngde sig inte, men i början var hon superduktig. Man glömmer lätt att hon bara är fem år! 
 
Imorgon ska Roynis ledas som vanligt och Laban ska trorligtvis gå lektion för Emma. Antingen blir det lektion imorgon eller på fredag, vi får se. :)
 
Såhär kunglig kännde jag mig när JAG körde MIN häst till veterinären igår!!
Såhär kunglig kännde jag mig när jag körde bussen alldeles själv! 
Och såhär spenderar vi våra dagar nu! Labis fick också följa med på dagens promenad.
Och så mina fantastiskt fina hästar på dagens promenad! 

Lite frånvarande, som vanligt..

Den här veckan har verkligen sprungit iväg! Har varit i stallet typ dygnet runt känns det som.. Varit där vid 6 varje dag och kommit hem tidigast vid 19.30 på kvällen. 
Fredagen blev en riktig kaosdag. Emma kom tidigt och red så förmiddagen var ju lugn, men när både hon och Elena åkte vid strax efter 12 så hade jag två hästar att schamponera för tävling, tre hästars utrustning att tävlingsputsa, alla hästar att natta, sjuttioelva hästar att ta in ohc ut från hagen och två egna hästar som skulle röra på sig. 
Vid 19 var jag iaf klar med stallet och hade bara mina hästar kvar. Tanken var att Roynis skulle gå på promenad och Laban skulle longeras. Jag började med R som fick vara ute i 45 minuter - en tur som blev allt annat än lugn..
När jag väl var tillbaka hade det redan börjat bli mörkt och det var high life på hoppbanan där jag tänkt longera.. Så för att undvika ett ännu större kaos så fick Laban ta en promenad istället. Han var nog nöjd, även om piloten kännde sig lite nervös inför kommande dag då det skulle ridas på hoppbanan mitt i allt kaos.. 
Var hemma igen vid 21.30.
 
Lördagen spenderades så klart också på jobbet, där det även var tävlingar under hela dagen. Alla hästar ur vårt stall skötte sig bra, men bäst var såklart Emma och Helge som placerade sig tvåa i MsvA! 
Royne fick som vanligt gå på promenad och på Laban red jag ett pass på hoppbanan (eftersom det var framridning i ridhuset och tävling på dressyrbanan).
I början var han väldigt pigg och spänd, men han travade ändå för en miljon! När han väl började spänna av kunde jag behålla den där supertraven och han känndes sååå himla fin! Ville verkligen inte hoppa av den där fantastiska hästen, och ridkänslan som jag fick var outstanding! Svävar fortfarande på små rosa moln! 
Det klart att han spratt iväg några gånger, men det som var bra vägde upp det tusen gånger om! 
 
Idag har jag en enda sak planerad - ligga i soffan och kolla på tv! höhö
Är verkligen helt slut efter den här veckan. Igår var jag hos Frida och Ellen och åt middag, och både jag och Frida tvärdeckade i soffan vid halv 10 och vaknade inte fören framåt 9- tiden imorse.. ;)
Mamma ska ta hand om hästarna idag, eller ja Josephines föräldrar promenerar med Laban och mamma sköter mockningen! 
 
I nästa veckan väntar jobb som vanligt. Ska rida lektion på Laban på måndag för Emma, vilket ska bli väldigt roligt! På tisdag har jag tagit ledigt från jobbet för att åka med Roy till mälarkliniken. Ska åka utan mamma för första gången, men Frida ska åka med mig så jag slipper åka helt själv! Och jag får låna Annelies buss så jag slipper köra trailer själv hehe ;)
 

Orkar inte..

Är helt slut efter en heldag på jobbet! 
Började ju egnetligen halv 9 men var där vid halv 7 ändå för att ta en av hästarna innan jobbet. Det blev Laban som var först ut. Han fick först ledas en sväng i skogen och sen longerade jag honom på hoppbanan. Han var faktiskt väldgt lugn men travade ändå på ordentligt. Han ska få longeras imorgon också, och på lördag ska jag jogga honom  uppsuttet igen. 
 
Royne fick gå på promenad som vanligt på kvällskvisten. Ska in till Mälarkliniken på tisdag, och bästa Annelie är så gullig och lånar ut bussen! Jag ska nämligen åka utan mamma för första gången.. Men Frida ska åka med mig så jag slipper åka helt själv iaf! 
 
Imorgon blir det jobb som vanligt. Men både Emma och Elena ska iväg på eftermiddagen så alla hästar ska vara färdigridna vid 12, vilket innebär att jag kommer komma hem i tid för en gångs skull ;)
 
Tänkte be mamma fota Labis lite på lördag, så att jag har lite nya bilder att visa er snart! 

Nytt rekord!

Idag åkte jag hem innan det hann bli mörkt! Wehoo!! helt klart ett nytt personligt rekord!
 
Båda hästarna har fått träffa equiterapeuten Helene idag. Laban behandlades av henne och ska ledas eller longeras nu i två dagar. Royne däremot fick väldigt mycket beröm för att hanhade musklat sig så mycket och för att han var så otroligt mjuk och fin i muskulaturen! 
Båda pållarna fick sig edan en prommis på kvällen. Imorgon börjar jag egentligen jobba halv 9, men jag tänkte vara där vid 6 iaf för att longera Labis. Jag vet att om jag tar mina hästar på morgonen så gör jag det så mycket noggrannare och lägger den tid de förtjänar på det. Annars blir det lätt så att man stressar sig igenom allt för att man vill hem efter en lång dag i stallet. Så de dagar jag har möjlighet är jag där tidigt på morgonen :)
 

Om dygnet ändå hade haft några fler timmar..

Jag försov mig imorse och vaknade strax innan 6.. Dock hade jag ju ingen exakt tid att passa, så det gjorde inte så mycket. Var i stallet vid halv 7, och 06.55 skrittade jag iväg på Laban. 
Vi skrittade fram utomhus i 30 minuter och sen joggade jag honom i ridhuset. Han var lite bråkig idag och ville absolut inte gå ner till ena hörnet där det låg en turkos filt över bänken.. Mongohäst! Men piloten var ihärdig och tillslut fick Laban helt enkelt ge sig! Då blev han riktigt fin och travade bra. 
Promenerade en sväng med Roynis och därefter har dagen flutit på. På eftermiddagen värmde jag Tage åt Emma. Tage har inte varit hos oss så länge, men det är en elev till Emma som har honom där i träning och egentligen heter han Diamond.. ;) Men han är riktigt fin, och kommer verkligen bli en riktig toppenhäst i framtiden! ( han är förvisso inte så pjåkig nu heller!)
 
Blev en snabbnattning av mina hästar på kvällen, för att sedan snabbt åka hem för att träffa min käre vän Frida. Vi käkade middag på vårt standard-ställe. Mucho trevligt! 
Nu tänkte jag gå och lägga mig så att jag inte försover mig imorgon också.
Tänk om dygnet ändå hade några extra timmar.. Så att jag skulle hinna med allt som jag vill göra varje dag! 
 

Slut som artist..!

Var i stallet kl 6 imorse och jobbade hela dagen. Elena jobbade sin första dag hos oss, men det gick mucho bra!
Hann gå med Roynis på morgonen och sen flöt dagen på som vanligt. Vid strax efter 17 rullade jag mot Stora Mossen för att gå på valpkurs med Kennie. Smet därifrån lite tidigare för att åka tillbaka till stallet och rida Laban och natta båda hästarna. 
Laban fick skritta ut en lite längre tur först (eftersom jag visste att det skulle hinna bli mörkt innan det var dags för avskrittning..) och sen red jag en stund i ridhuset. Han var pigg och framåt, men det märktes att han hade vilat igår. 
Kom hem för ungefär 45 minuter sedan och har precis fått i mig lite middag, så nu tänkte jag hoppa upp i duschen för att sedan gå och lägga mig. Ska vara i stallet kl 6 imorgon igen. Egentligen börjar jag halv 9, men jag ska rida Laban och promenera med Royne innan hade jag tänkt! 
 
 

Ledig söndag

Idag har jag varit ledig. Jag har helt klart glömt vad man gör när man är ledig..! 
Vaknade redan vid halv 8 imorse, men för någon som vanligtvis går upp 5 så är det ju världens sovmorgon. 
Åkte bort till Stockholm ridsport vid 11 för att checka rean och leta ridbyxor. Kom dock hem med två par ridhandskar från Shockemöhle (ett par fodrade och ett par vanliga) för totalt 300 kr! Men några ridbyxor blev det inte, utan det fick vi rota efter på Hööks. Där var det för övrigt sjukt urplockat.. Av de fyra olika modeller ridbyxor som var aktuella för min del så fanns det endast TVÅ par i rätt storlek! Nu har ju jag förvisso standard-storleken, men av fyra olika modeller?! 
Jag hittade iaf mina favoriter i rätt size och kom hem mycket nöjd men 700 kr fattigare! Med tanke på hur länge mitt förra par höll så är det ett riktigt kap.
 
Åkte till stallet på eftermiddagen och möttes av en Roynis som kom galopperande mot mig i hagen när jag ropade på honom. Dock både på gott och ont - gulligt att han kommer men lite riskabelt att göra slidestop i lerpölarna vid grinden.. Rullat sig i de värsta lerpölarna hade han också gjort, så jag fick borsta ur dreadlocks ur manen!
Det var min lucky day idag och Chris befann sig på Hogsta. Jag bad honom göra en jättesnabb koll av Roynis och prata lite om hur vi skulle göra med honom. Han tyckte definitivt vi skulle åka in med honom, och förhoppningsvis kunde vi få en tid redan på fredag (fick först en tid nästa tisdag..). Tills dess är han ordinerad skritt och daglig hagvistelse.
 
Så mamma ryktade pärlan och gick på promenad med honom medan jag mockade åt båda hästarna. Laban hade gått på promenad på förmiddagen med Josephines föräldrar, så han fick gå i hagen på eftermiddagen och bli ordentligt ompysslad av mig medan mamma gick med Roy. 
 
Imorgon jobbar jag som vanligt igen. Royne ska skrittas och Laban ska joggas. På onsdag kommer även vår equiterapeut Helene och checkar båda pållarna! :)
 

Tur i oturen!

Imorgon skulle jag egentligen ha tävlat. Jag har varit så himla taggad, men samtidigt väldigt nervös inför den här tävlingen. Vi har ite startat sedan i början av maj, och eftersom han har kännts sååå himla fin sista veckorna så har jag verkligen gått och laddat inför den här starten. 
Men så är ju läget som det är, och jag väntade verkligen in i det sista med att stryka mig - i hopp om att det skulle vända och han skulle kännas fräsch idag. Men icke, så jag bad mamma leta upp numret för att ringa och stryka mig. Fem minuter senare ringer mamma upp och säger att tävlingen är inställd! 
Vilket alltså innebär att jag kommer få pengarna tillbaka. Lite ledsen var jag, främst för att min häst inte är fräsch, men också för att slänga ut massa pengar på en tävlingsstart jag inte kan göra. Men det sistnämna löste sig alltså muco bra! ;)

Ännu mera regn..

Jomen regnet fortsatte ju att vräka ner även idag.. Det slutade väl framåt halv 4 tiden på eftermiddagen, men då känndes det ju lite som att det lika gärna hade kunnat fortsätta! 
 
Jag var iaf i stallet vid 9 och började med att jogga Roynis 10 minuter. Han var snäll och kämpade på bra, trots att det tar emot så mycket. 
Snabbt in med honom i stallet igen och göra iordning Laban, som även han fick jogga - dock något längre än Royne. Men jag säger då det, vilken otroligt härlig häst Laban kommer bli när han är ännu lite mer utbildad och framförallt har stärkt sig lite mer i kroppen. Han har ju vilat lite senaste tiden och nu är det väl en del överskottsenergi som tar sig ut, men oj så fin han känndes idag! Han går på framåt (han har mycket egen motor, men är fruktansvärt lat och bjuder inte alltid ärligt..) och är långt ifrån så tråck som han var när jag red honom i somras. Jag längtar verkligen tills han är helt igång om en månad så vi kan trimma på! Framförallt nu när min egna inte är ridbar..!
 
Jobbade sen från 12 och vi va väl klara vid halv 6 ungefär. Då var det mina hästar som skulle bli ompysslade, och jag har ju lite svårt att slita mig från mina två vackra pärlor så jag åkte inte därifrån fören vid 19. 
 
Imorgon skulle jag egentligen ha tävlat, men istället är jag ledig och ska ägna dagen åt att checka rean på sthlm ridsport och köpa nya ridbyxor, antingen där eller så blir det mina gamla favariter från Hööks!
Tänkte ta stallet senare på eftermiddagen. Josephines föräldrar är Laban-vakt på söndagar, så då mockar och borstar jag bara så går de på promenad med honom. Royne ska mest skrittas, men också få trava några varv i ridhuset. Om vädret tillåter så tänkte jag dra med mig mamma och kameran så kanske det blir lite porträttbilder på båda hästarna! Kameran har förövrigt legat orörd i min resväska sedan Falsterbo.. stackarn! Förstår om hon inte kommer vilja sammarbeta med mig imorgon.. ;)
 

RSS 2.0