Lite bilder

Nästan en vecka har hunnit gå, och vad har jag gjort? Inte mycket. Kollar på tv, sitter med datorn i knät, läser, sover och äter. Kul.
I lördags åkte iaf jag och mamma till Storvik för att titta lite på tävlingarna. Kul att träffa lite folk som jag inte har träffat på jättelänge!
Igår åkte jag med Annelie och Hannah till Lejondal och tittade på gulliga hästar. Skönt att komma ut lite och roligt att få se lite träningar. Ridabstinensen är extrem just nu..
 
Idag har jag också åkt med mamma till stallet. Jag kan ju inte göra så mycket med min kära Royboy, eftersom han är livrädd för mina kryckor.. Men jag hjälpte Maria att smörja lite sadlar iaf ;) Imorgon ska jag också dit, men för att "jobba" (ska sitta på en pall och hjälpa Lovisa med vad hon ska göra).
 
I övrigt rullar väl livet på. Jag kan gå korta korta stunder på foten, något jag måste göra för att jag har så ont i vänster höft och i handlederna...
 
Eftersom jag inte har så mycket annat att säga så kan jag bjuda er på lite gamla bilder på Dampis och Joy. Sitter nämligen vid vår stationära dator där vi har alla bilder samlade!
 

Kunde inte hålla mig...

Kunde inte hålla mig längre från att åka till stallet, så följde med mamma idag när hon skulle ta hand om roynis.
Det där med att hoppa på kryckor är helt klart inte min grej.. Inte nog med att det går långsamt, det är sjukt jobbigt också! Blir ju alldeles trött av att ta mig från stallet till ridhuset. Dessutom skojar jag inte med att det känns som att jag gått upp typ 20 kg på de här dagarna.. Min kropp är ju van vid att konstant röra på sig, och nu när jag bara ligger i soffan så sväller ju hela kroppen upp.. Kul.
Imorgon ska jag nog också följa med mamma till stallet, så jag får lite frisk luft iaf :)


Vad händer?

Flera kommentarer har trillat in om vad det egentligen är som händer med Royni, vad veterinären har sagt osv. 
Jag har medvetet valt att inte gå in på det allt för mycket, eftersom vi inte riktigt vet hur det kommer bli. 
 
När Silvana var här senast så hände det en liten "olycka".. Jag var ute och gick med Roy och vi möter en stor lastbil som kommer dundrandes mot oss. R brukar ju inte bli rädd, lite spänd kanske men aldrig rädd, så jag flyttade mig bara ut på en mötesplats. Men lastbilschauffören bromsade aldrig in utan fortsatte dundra mot oss, så R blev livrädd, kastade sig bakåt och jag hade inte en chans att hålla kvar i honom. Så han sprang hem, ca 2 km på hård grusväg. 
Han såg dock ut att må bra när han kom hem, inga sår eller svullna ben. När Silvana sedan skulle kolla honom så var han väldigt halt på vänster fram, men det visade sig vara en liten blödning i hoven. Han fick gå utan sko i några dagar med ett jodopaxomslag och i förra veckan kunde vi slå på skon igen och hältan var helt borta. 
 
Vi behandlade alltså ingenting, men prognosen är inte så god. Som sagt så tänker jag inte gå in i detalj vad det är eller vad planen är nu. Kan dock säga att han inte är riden sedan kollen och att alla tävlingar är avanmälda. Sad but true.
 

 

När lusten och motivationen tryter..

Känner du ibland att jobba med hästar förtar lusten att rida din egen häst?
 

Den här kommentaren rullade in i för någon vecka sedan när jag skrev att jag skulle samla kraft till att orka rida min egna pärla.
Jag ska inte sticka under stol med att det här stämmer. Absolut inte varje dag, men ibland. Hästar, dressyr och mitt jobb är något av det roligaste jag vet. Men när man varit i stallet från 06 och jobbat fram till 17 (med andra ord 11 timmar), så tar det emot både i kroppen och huvudet att gå ner och rida sin egna häst. Och det är inte så att jag har dessa arbetstimmar en dag i veckan, nej det är fem dagar i veckan det är såhär. Ganska många av dessa dagar kan jag rida under dagen och sedan göra klart allt i stallet på kvällen. Men de dagar då det inte hinns med får jag helt enkelt rida på kvällen. Och vissa dagar är det inte ens säkert att vi är klara till 17 så att jag kan rida då. 
 
Oftast brukar det räcka med att jag kommer ner i ridhuset med pärlan för att motivationen ska komma tillbaka. Det här är ju det roligaste jag vet!
 
Sammanfattningen då? Jo, jag känner ju att jag for min dagliga dos av hästar via jobbet, men samtidigt skulle jag nog inte tycka det var värt att jobba med hästar på det här sättet om jag inte hade haft en egen häst att rida, träna och tävla! 
 
 
 

En tisdag..

Första dagen som sjukskriven, och jag håller redan på att dö för att det är så jäkla tråkigt. 
Vad har jag gjort en sån här dag då? Legat i soffan och kollat på tv. Kul. 
 
Min supersnälla mamma tar hand om Royne just nu. Så det är ju skönt att han ändå bara vilar just nu, så jag slipper ha dåligt samvete över honom också. Han får gå i en lite större hage hela förmiddagarna nu, så han slipper iaf stå så många timmar i stallet eftersom mamma inte hinner gå några timmes långa promenader. 
 
När jag vaknade imorse hade jag väldigt ont i foten, men nu har det lagt sig ganska mycket så förutsatt att det inte blir värre igen så tänkte jag försöka åka med mamma till stallet imorgon eller på torsdag! 
Träningsvärk kan jag dock meddela att jag har.. i axlarna och bröstmusklerna..! Haha snacka om att man inte använder de musklerna till vardags. 
 
Saknar ju min fina häst!! 

Skit också :(

Skulle ha börjat 12 idag, men igår kväll ringde Emma och frågade om jag kunde komma på morgonen ändå. Absolut. 
Frid och fröjd hela morgonen. Tog in hästarna kl 10. Sista hästen, Vladimir, blir rädd, hoppar till och landar rakt på min fot..
 
Satt i 1,5 timme med foten lindad, i högläge och stundtals med is på, men när det vid 12 inte hade blivit bättre så kom jag fram till att jag nog borde åka in och kolla upp foten så att inget var brutet. 
 
Inget brutet, men däremot två sprickor i mellanfotsbenen. Ont som fan gör det just nu, men det går lite upp och ner hur ont det gör. Det här var precis inte vad jag ville just nu.. 
Nu hoppar jag på kryckor och det kommer dröja några dagar innan jag öht kan stödja på foten, ågon vecka innan jag kan gå på den och en månad innan jag får belasta den helt. Är egentligen sjukskriven en månad, men kommer aldrig kunna sitta still så länge..! Har sagt att jag ska börja jobba lite lätt så fort jag kan gå ordentligt, men kanske inte älga runt ensta på direkten ;) 
 
Så är det någon som vill komma hit och fika med mig så är man varmt välkommen, kommer ju dö av tristess annars!! 
 

Här var det tyst..

Sista två veckorna har varit k a o s ! Jag har haft stallet själv nästan varje dag (undantag för torsdag-lördag förra veckan då Frida kom och jobbade), vilket innebär åtta hästar som ska ha mat, mockning, motion och få komma ut i hagen.. Jag har jobbat närmre 15 timmar per dygn, så nu är jag lite trött.
Idag har jag iaf haft hjälp av linnea en stund på eftermiddagen, vilket var guld värt, och imorgon jobbar jos på em! Sen är jag faktiskt ledig både lördag och söndag!!

Min pärla då? Jo, silvana var ju hos oss för en vecka sedan men jag tänkte skriva ihop ett eget inlägg om det för det blir lite långt att ta det nu.

Egentligen skulle vi ha varit k Lidköping nu på tävling med Helge, men den klanten har gjort dig illa i hagen så det blev ingen tävling :( så himla dålig timing av honom!

Nu väntar duschen och sedan sängen innan jag somnar ståendes! Bjuckar sålänge på en bild på gulligaste Kennie och Laban som hade pusskalas idag!


Träning på Lejondal 8/4 2012

Idag var jag som sagt hos Nina på Lejondal och tränade. Tack och lov för att jag tog mig i kragen och åkte iväg med Roynis, för oj vad spänd han var..! Ena hörnet var så läskigt att han kastade sig åt andra hållet så fort vi kom i närheten.. Lite löjlig bara.. 
Men bortsett från att han var dum i hönet så kändes han ganska fin. Nina tyckte han var rund och bra i formen. Lite skillnad från senast då vi fick hemläxa att runda till nacken. 
Vi jobbade med lite byten, vissa så som de ligger i MsvB-programmen. Planen är ju att MsvB-debuten blir i Storvik om tre veckor. Vi får väl se, men förhoppningen är sådan iaf! Efter en stund insåg vi att vi hade nött lite för mycket på bytet på kortsidan, vilket gör att Roy börjar byta själv. Då kunde jag inte ens rida i förvänd galopp genom en hel kortsida utan att han bytte, men när jag överdrev lite med sätet gick det bra och då flyttade vi bytet till en annan linje på långsidan. 
 
Överlag som sagt ganska nöjd! Ska försöka åka iväg och träna iaf en gång till innan tävlingen eftersom han var så spänd och tittig idag. 
 
Imorgon ska han få springa ett pass i ridhuset, på onsdag blir det lektion för Emma och på torsdag kommer Silvana. Han känns väldigt fräsch just nu, så förhoppningevis kan vi rida på. Men jag vill ändå checka honom när hon kommer, och så ska hon få titta och jämföra röntgenbilderna från 2012 och 2013. 
 
Tror att jag har stallet helt själv imorgon, så nu väntar sängen på mig! 
 

En vecka senare

Så hade den här veckan ockå gått. Har som sagt ridit lite mer än vanligt eftersom EE varit bortrest och Karlsson har varit sjuk. 
I måndags skulle jag rida ut på en piggelin Qui som hade vilat, vilket slutade med att jag är skyldiga övriga i stallet tårta..! Qui var nog lika förvånad som jag eftersom den hästen nog inte vet hur man får av sin ryttare ;) Det var dock inte så att hon skickade av mig - hon backade ner i ett dike och blev jätterädd och Karro fick smaka snö.
Red även min egna pärla på förmiddagen som skötte sig ganska bra.
På tisdagen började jag med Mr Vladimiro som fick gå ett pass i ridhuset. Det var väldigt svårt eftersom jag inte ridit honom sen typ i somras. Dessutom var det väldigt rörigt i ridhuset, vilket det alltid är på tisdagsförmiddagar. 
Royneboy fick vila och ladda upp inför resten av veckan. 
I onsdags red jag fröken Qui igen, men den här gången i ridhuset. Om jag inte är helt ute och cyklar så kändes hon ganska bra. Royneboy fick sig ett pass på kvällen. Motivationen var inte på topp, men det gick bra mycket bättre än väntat!
I torsdags kändes det som att jag knappt var i stallet. När stallet var klart på morgonen så red jag Fiffan en stund. Hon har varit skadad ett halvår och håller på att sättas igång igen. Det känns tydligast att de tappar musklerna i rumpan, även om Fiffi fortfarande är ganska rund och fin i kroppen (hon har helt enkelt den kroppstypen). När hästarna var intagna så tog jag Fanelia på powerwalk ett varv runt Ensta på 45-50 min. Därefter göra iordning Queen och Qui åt Emma och sen red jag Vladi. Emmas sista ord innan hon sedan lämnade ridhuset var "rid honom trött". Sagt och gjort! Nej men annars brukar vi ju bara jogga hästarna i ridhuset, men idag var det dressyrdag för honom, så då var det bara rida på. Men alltså när den hästen kommer igång.. Haha man sitter bara där och ler lite fånigt för sig själv. Ska inte påstå att han ger den allra bästa ridkänslan, men absolut den häftigaste! Han är dessutom så pass känslig för sätet att man bara behöver tänka så gör han. Jag skulle rida in på en diagonal i galopp och göra ett enkelt byte, men så hann jag ångra mig innan jag svängt, men då var Mr vladi redan påväg in på diagonalen..! Var alldeles salig efter det passet, och i jämförelse med Vladi så kändes Royne, som var näste (och siste) man ut, lite som ett ök.. Nej, han är inget ök, men han kan aldrig jämföra sig med Vladi! 
Royne var alltså sist ut och gjorde ett godkänt pass på träns. Inte jättebra men absolut inte dåligt! 
Fredagen var det "bara" Qui och Royne som fick springa med mig. Qui red jag först ut på och sen en stund inne. Hon hade inte sin bästa dag just denna dag om man säger så.. 
Roynis gick lektion för Emma på eftermiddagen. Det började inte alls bra, men efter att jag hade varit lite konsekvent och ridit klokt så blev det hejdundrans bra! Emma konstaterade att det nog var det bästa hon sett honom. 
 
En liten sumering av veckan helt enkelt. 
Idag har vi som sagt varit med Fanelia på Segersta för tävling. Hon sprang Int 1 för första gången. Inga bra förutsättningar med framridning ute (vår utebana ligger fortfarande under snö hemma..), så det blev lite spänt även inne på banan. hade det inte varit för tre bedömningsgrupper där de hade 1-3 så hade resultatet varit betydligt högre än de 62% de fick! 
 
Imorgon är jag ledig! Ska åka till Lejondal och träna på eftermiddagen. Vill vara så preppad som möjligt inför första tävlingen genom att ha varit iväg och tränat en del på bortaplan. Royni blir ju så svår när vi är iväg eftersom han flashar upp sig lite extra nä han blir spänd på det sättet..! 
Tisdag och onsdag har jag troligtvis stallet ensam.. wehåå. Men det går, bara man vill :)
Nu väntar sängen på mig! 
 

Vladimir in action med Emma. Nu kanske ni förstår den häftiga känslan...!

Lördag

Var i stallet vid 6 imorse och landade hemma igen vid 21 nu ikväll. Den som säger att hästjobb är för klenisar...
Maria och jag köttade iaf på hela förmiddagen så att vi skulle vara så klara som möjligt vid 15 då vi skulle åka med Helge till Djursholm.
Helgis skötte sig bra på clinicen, han är så världsvan och bryr sig inte alls om hög ljud, mycket folk eller konstiga saker!
Imorgon ska jag också jobba, men då ska vi med fanelia till segersta för tävling! Innan det ska jag ha hunnit med ett varv runt ensta med Royboy. Upp innan tuppen med andra ord! Nu väntar sängen, natti!


Fredag

Hej hopp!
Dagarna flyter på och jag med dem. Min pärla springer på och det känns okej att det är tävling om 3 veckor.
Den här veckan har jag ridit ganska mycket, även på andra hästar. Skriver mer om det imorrn eller så.
Imorgon väntar för övrigt jobb som vanligt. Fast på eftermiddagen ska vi åka till Djursholm eftersom Helge the superstar ska springa på clinicen för adelinde!
Nu ska jag sova, natti!


Samlar kraft..

Till att orka rida. Sjukt trött efter en hel dags jobb och nu ska jag ladda om och rida lite.


RSS 2.0