Gott nytt år!

Tänker avsluta detta år med en trevlig middag tillsammans med mina allra finaste vänner på 83an!
Från Hollywood till Skälby, typ.
Ni som följer mig på insta har ju antagligen sett vår fantastiska utklädnad under dagens VM i hoppning - nämligen de Svenska Hollywood fruarna Anna Anka, Gunilla Persson, Britt Ekland och Maria Montazami! Pappa tog massa bilder som jag ska visa för er vid ett senare tillfälle.
 
Så länge så bjuder jag på fem bilder från dagen.
 
Gunilla Persson och Tusse
(Erkan och Archie)
 
Maria Montazami var tvungen att fixa sitt lipstick innan start..
Här på sin Kamran.
(Ellen och Elton)
 
Anna Anka var redo för ett träningspass, här på sin Paul Anka..
(Jag och Theo)
 
Och så Britt Ekland på James Bond, som hoppade som om de aldrig gjort annat!
(Carro och Provence)
 
Och så självklart en gruppbild som avslutning!
 

Gårdagens träning på QD

Red som sagt lektion igår för Emma på
QD. Efter lektionen skyndade jag mig att göra iordning honom och sen åka iväg på planeringsmiddag hos erkan, och väl hemma igen så var det direkt i säng. Därav dålig update. 

Lektionen gick iaf bra! I början jobbade vi med att få loss honom i sidorna och från handen, vilket inte alltid är det lättaste på kandaret. Men det blev ganska bra efter lite hjälp. Så i traven låg största fokuset på att jag skulle kunna ställa ordentligt till höger och få in höger bog. Han skjuter gärna ut den, vilket säkert har att göra med att han tidigare hade lite problem med höger framknä. Han avbelastade det genom att lägga mer tyngd på vänster, vilket säkert underlättar om man skjuter ut bogen.. Dessutom är han, enligt massören, stel i muskeln som fäster från manken ner till bogbladet på höger sidan. 
Han skulle även vara kvick för skänkeln men också lätt att ta tillbaka utan att han la sig på i handen. 

Efter en paus körde vi på med galoppen. Samma fokus där till en början - lätt och loss i handen och svara för skänkeln. Höger galoppen har blivit ganska bra nu, det är bara den där förbaskade bogen som ställer till det.. 
Vi gjorde även några galoppslutor och ett par byten. Samma problem där som häromdagen - ibland strålande bra och ibland fruktansvärt dåliga. Jag måste bara komma på hur mycket (eller rättare sagt hur lite) jag måste rida. Måste. Hitta. Känslan. 
Tillslut fick vi två jättebra byten, så då gav vi oss med dom. 
Jobbade lite mer med traven sen i skolor där fokus var böjningen och bibehållen takt. På slutet kändes han väldigt fin, loss i handen och bjöd verkligen på framåt! 
Duktiga lilla hästen <3 
Det är dagar som dessa som jag verkligen saknar att ha egen häst..! 
Fina QD


söndag

Redan söndag.. herregud vad fort veckorna går.
 
Idag har jag inte gjort asmånga knop ännu. Tog sovmorgon och gick upp vid 10, och direkt efter frukosten så tog jag ut Kennie på långprommis. Vi var ute och gick i nästan 2 timmar och totalt gick vi 1,2 mil. 
Hade tänkt åka och träna nu, men insåg att det skulle bli lite tight med tiden, eftersom jag måste åka till stallet vid tre.
Så istället ska jag nu hoppa upp i duschen och sen åka tillstallet. Lite konstigt kanske att duscha innan stallet, men anledningen till det är att jag sen direkt ska hem till Erkan där det blir en liten planeringsmiddag inför VMet på tisdag. Satsigare kan det inte bli! Så jag hinner inte hem och duscha där emellan. Tur att mina vänner är vana vid att vi luktar skunk när vi ses ;) 
 
Återkommer senare med ett inlägg om dagens lektion. Ska iaf bli riktigt roligt att rida lektion igen! 
 
 
 

Hur många bilder behöver man ta för att få en bra?

Efter att jag ridit QD idag så tänkte jag ta en bild på honom. Lättare sagt än gjort.. 16 stycken fick jag ta för att få EN good enough att instagramma! 

Han må vara gullig, men världens mest fotogeniska häst är han då inte.. ;) 


QD lördag

Var upp till ridskolan när hästarna hade lunch för att rida Ladina. Det gick väl sådär, men hon har ju vilat 1,5 vecka så det var kanske inte så konstigt. 

Senare på eftermiddagen åkte jag till hogsta för att rida QD. Velade länge mellan tränset och kandaret, men bestämde mig tillslut för att ta kandaret idag eftersom det blev träns igår. 

Skrittade fram en kvart och sen började jag jogga fram honom. Fokuserade på att rida i en kort trav utan stora steg och att jag hela tiden kunde bestämma stegens storlek. Red några skänkelvikningar också för att lossa honom lite. Gjorde sen samma sak när jag värmde i galopp - små, korta steg utan tryck. Han vill ju även i galopp älga på i stora kliv, men han måste börja lite försiktigare. 
När han var varm i kroppen och fått ta en liten paus så la jag in några byten. På honom brukar jag oftast börja med travjobbet, men idag la jag galoppjobbet först för att han inte skulle bli för trött. Första bytet gjorde han inte alls, andra var KLOCKRENT, tredje var orent, fjärde bra, femte inte alls osv. Det största problemet med kandaret tycker jag är just bytena. Han travar bra, man har ett bra drös i handen, han är tillfreds i munnen osv, men han är svår att korta ihop i galoppen. Han blir gärna lång och tappar bakbenen, vilket har med hans styrka att göra. Men för att få till bra byten så måste han vara kort och ihop i kroppen. Dragit gånger jag fick ihop honom ordentligt blev det sjukt bra, men när han blev för lång (det räckte med att jag tappade honom i samma språng som jag gav hjälpen..) så bytte han antingen orent eller inte alls. Som sagt, styrka.. 

Vi avslutade galoppjobbet med två rena byten och ett varv på volten åt vardera håll med tagen bakdel. 
Därefter kom travjobbet! Älskar verkligen att jobba den hästen i trav! Med Roy var traven värst, eftersom den var så svår både att få honom jämn i men också för mig att sitta i.. QD travar så lätt om man jämför med Roy. 
Jag red lite skolor, där vänsterskolorna var bättre än de till höger - ffa slutorna. Så de till vänster nöjde jag mig med efter typ två öppnor och två slutor och tog istället itu med högerskolorna. Öppnorna blev bättre när jag gick på lite med höger skänkeln. Slutorna fick vi lägga lite mer tid på. Jag la dem först längs med spåret för att verkligen kunna trycka in rumpan, för det är ju vänster skänkeln han inte riktigt tar. Jag började med att rida skänkelvikning längs med spåret, och efter halv långsidan ställde jag om till höger och då fick vi en sluta. Jag bytte sedan linje och red diagonalslutor istället. Där fick vi börja om på ruta ett igen och rida skänkelvikning för att sen ställa om och rida sluta efter halva. Så gjorde jag några gånger innan vi kunde rida sluta på hela diagonalen. 

Avslutade med att lägga in två byten på diagonalerna, där han gjorde båda två klockrent! Men då red jag bra också, tänkte igenom varje steg och såg till att han verkligen var ihop innan jag la byteshjälpen. Så en note to myself: rid noggrannare! 

Är jättenöjda med honom idag, han känns verkligen fin nu efter sin lilla vila. 
Imorgon ska jag rida lektion för Emma! Ska bli superkul verkligen. Frida följer med mig ut så jag ska se om jag kan få henne att fota eller filma lite (a). 

Quite Delight

Och härmed inledde jag min "hästvaktar-vecka". 
Efter jobbet åkte jag till hogsta för att rida ett pass på QD. Jag red på träns och graman och redan från start kändes han helt okej. Jag värmde upp honom i ponnytrav, eftersom han gärna älgar på i sina elefantkliv i tid och otid. Så till en början fick han helt enkelt finna sig i att ta så korta kliv han bara kunde. 
När han var varm i kroppen så jobbade vi med lite skänkelvikningar i skritt och trav, korta och långa. I galoppjobbet la jag fokuset på att han skulle komma tillbaka när jag bad om det. Han svarar nämligen väldigt bra framåt nu, men det är desto svårare att ta tillbaka och bibehålla galoppkvaliten. Det handlar ju mycket om styrka hos honom. 
Vi la även in några byten, och när jag red bra och rätt så blev de klockrena! 
Avslutade med skolor i trav där slutorna var superfina medan öppnorna var lite svårare. 

Imorgon ska jag antingen rida lektion för Emma, eller så rider jag ut. Oavsett vad det blir imorgon så blir det det andra alternativet på söndag. Om jag hinner så ska jag åka förbi ridskolan och rida Ladina en sväng också. Den behöver få röra lite på sig. 
Theotrimm och biotime

Red lektionpå theo idag för Annie. 
Bortsett från en hopplektion och julshowen ( och en gång när vi tränade till kadriljen) så har jag inte ridit honom på typ en månad.. Alltså inte ordentlig dressyr på en månad. 
Men idag var det alltså dags igen. Theo kändes helt ok från början, inte superbra men inte heller dåligt. Problemet med honom är att han är så "sladdrig" med hela kroppen. Att han dessutom inte är loss i kroppen gör att jag gärna börjar i fel ände. Jag vill börja med att ställa igenom, men för att jag ska kunna få igenom ställningen så måste jag först kunna hålla honom rak. Jag tror ni förstår vad jag menar. Så idag var fokus på att hålla både honom och mig så raka som möjligt. När jag red på vikten så skulle han vara rak och gå på en fyrkant och svängas med bogarna. 

Även om det ibland är svårt att tro så är han otroligt känslig, ffa för sätet. Räcker med att jag vrider på huvudet så undrar han vart han ska, och då blir det genast vingligt. 

Ett annat problem är att han blir långsam i bakbenen i övergångarna, vilket inte är så konstigt då ingen annan kräver av honom att han ska vara snabb där. Han tar istället elefantkliv och i övergångarna blir det alltid ett jättelångt kliv innan han kommer tillbaka igen. Så vi jobbade med att kvicka upp honom lite genom övergångar till skritt - skritta två steg - trav igen och då skulle han hela tiden vara snabb i benen. 

Efter en liten paus så jobbade vi med galoppen, med samma fokus där - rakriktning! Efter en stund kunde vi rida öppna i galopp, innanför spåret spikrakt framåt! Då fick jag dessutom en ganska bra galoppkvalité. 

Allt som allt så är jag väldigt nöjd md dagens träning! Det var superroligt att träna honom för Annie igen och han är alltid så ambitiös! 

Imorgon ska jag jobba först och sen ska jag till hogsta och rida QD. 
Nu ikväll så ska jag faktiskt på bio med mamma och pappa. Var hundra år sedan jag var på bio senast ( för att inte tala om hur länge sen det var jag gick med mam och pap) och mycket passande så ska vi se hundraåringen som försvann eller vad den heter ;)
Sjukt gammal bild på mitt hjärta <3 förstår ni hur länge vi har hållt ihop? Sen typ 2007? Dock med ett avbrott, but still. 

Juldagen

Vilken jäkla julfeeling det är när regnat piskar i ansiktet hela dagen..!
Jobbdagen flöt på, trots regnet. Vi var tvugna att tänka om lite gällande hästarnas utevistelse. De uppskattar det inte asmycket att behöva gå i hagen hela dagen i spöregn.. 

På lunchen red jag Missan i lilla ridhuset. Jag har bara ridit dressyr på henne en gång tidigare, och det var tidigt i höstas. Annars rider vi ju bara ut. Förutom att jag höll på attan landa i sanden så gick det bra! Haha Missan är verkligen på hugget just nu, men jag gillar henne verkligen. 
Lite senare red jag även gabbelito. Har inte ridit dressyr på honom sen tävlingen, så det var superroligt! Jag älskar den hästen!! Han är så otroligt rolig att rida. Idag hade han turbo från start ( ni kanske minns att jag alltid skrev att när turbon väl var i så kunde man inte växla ner igen?), men mot slutet coolade han ner sig och vi kunde tillomed göra halvhalter ;) 

När vi var klara med stallet och hade kvällsfodrat så hade jag lite kvällsmys med Missan och gabbe. Ställde ju bara in de i boxarna efter att jag ridit, så på kvällen fick de bli ryktade och ompysslade. Det är så skönt att vara helt ensam i stallet och inte behöva skynda sig. 

Imorgon är det jobb igen. Ska även träna theo för Annie på lunchen. Har knappt ridit honom sista månaden, men det ska bli jätteroligt! 
Från fredag ska jag också ha QD en vecka framåt. Och på nyårsafton är det VM (vällingby mästerskapen) i hoppning! Ska eventuellt ha ett litet planeringsmöte med mina lagkamrater på söndag.. Vi måste ju vara ordentligt förberedda och göra det bäst! 


Bästa gabbelito <3

Och så fina Missan som aldrig har öronen framåt när det kommer fram en kamera.. ;)

God jul

Slänger in en liten julhälsning till er alla! 
Hoppas ni får en härlig dag. 

Själv var jag i stallet imorse och jobbade 7.30-13. Jag gillar att jobba julafton, bra start på dagen. 
Nu är jag påväg till mina kusiner i Åkersberga där vi ska fira jul. 

Imorgon är det jobb igen, ingen rast och vila här inte! ;) 

Årets wishlist från sp. Besvikelsen var dock stor när inget från vår lista fanns i årets paket.. ;)

Kaosdag - dan före doppardan

Idag hade vi en riktig kaosdag. Eller egentligen flöt det på ganska bra, men vi fick jobba i ett skyhögt tempo och jag tror inte att jag tog rast på hela dagen?! Tack och lov så är det ju inte så varje, och då gör det inget när det blir så ibland. 
Jag började vid halv 8 imorse, men eftersom vi är en bil kort i min familj så fick mamma skjutsa mig och då var jag på jobbet redan vid 7, så när Erica och Hanna kom var allt fodrat. 
Efter ett lite kaosigt utsläpp då öste vi på. Stora stallet var mockat, fodrat och spånat vid halv 10! Sen gick dagen i ett. Hade min storhästlektion mellan ett och två, därefter red jag och erkan ut på Missan och gabbe. Jag red gabbe för första gången på jättelänge! Fina lilla hästen, jag tycker väldigt mycket om honom! 
Sen hade jag en till lektion innan vi kvällsfodrade. 

Nu har jag intagit stoffläge och laddar inför en jobbdag imorgon. Hästarna slutar tyvärr inte skita för att det är julafton! Dagens julklapp och gårdagens pepparkakshus (a). Till skattegårdsvägen åker tomten Ferrari, inga konstigheter. 

Söndag

Uppdateringen är på topp! jaja..
I torsdags var jag på Hogsta och joggade QD efter jobbet. Skrittade ut först med Maria i mörkret, men tack och lov hade det inte hunnit börja regna än då iaf. 
QD har vilat lite den här veckan, så vi joggade bara väldigt lätt i ca 15 min i ridhuset och sen skrittade vi 20 minuter till. Han kändes ändå helt okej för att ha vilat.. 
 
Fedagen bestod sålkart av jobb och vi avslutade dagen med att ha Hurry scurry men ponnyleksi och p1 tilsammans. Jag älskar ju hurry scurry, men att ha det med två elever blir inte så himla roligt (PL var nämligen bara två..).
På kvällen var vi hemma hos Carro som fyllde år! Frågan var bara hur många år hon fyllde, när vi firade med partyhatar, partytutor och serpentiner..?1 Men j
rolgt hade vi iaf!
 
Igår åkte jag in til stan för att kirra de sista julklapparna. Var iväg och tränade en sväng också, men annars hände inte särskilt mycket.. 
Dagens plan är att gå på långprommis med Kennie om en liten stund. Sen ska jag faktiskt, för första gången, göra ett pepperkakashus! Sen tänkte jag hinna åka till gymmet också innan de stänger. 
Imorgon är det jobb igen som vanligt. Jobbar faktiskt hela julhelgen, så jag är bara ledig på helgen. Nyårsafton är jag ledig också, men eventuellt jobbar jag nyårsdagen ändå.
 
Såhr fint hade vi gjort det till Carro i fredags :D
 

Hoppning!

Har inte hänt sådär jättemycket sista dagarna, därav uppdateringen. 

Men idag har jag iaf ridit. Jag red theo i min vanliga grupp, och vi hade hoppning idag! Måste ju träna lite inför vm (vällingby mästerskapen) på nyårsafton.. Det var iaf sjukt kul, och den här gången kände jag mig lite mer barn i kläderna redan från början och vågade gasa på från start. Förra gången mesred jag hela hopplektionen, men idag var det full fart framåt. Snacka om att hästarna tycker det är roligt när de får hoppa med lite fart. Theo är ju en klippa - hoppar snällt i alla lägen! Sen har han väl ingen riktig känsla för det där med taxering, men man kan ju inte vara bra på allt ;) 
Vi är iaf sjukt peppade för vm! Jag, Carro, erkan och Pellen tävlar i lag och vår utklädnad är sjukt hemlig :D 

På kvällen red jag istället för mamma, den här gången på fröken Ladina. Hon har tagit det lugnt ett par dagar för jag har helt enkelt inte hunnit rida. 
I början var hon så spänd att hon inte visste vart hon skulle ta vägen. Slog med huvudet så fort jag rörde henne i munnen.. Men mot slutet så lugnade hon ner sig! Annars har det ju varit tvärt om - ju längre jag rider desto med hetsar hon upp sig. Men man måste hela tiden sätta henne i en uppgift som är lagom för henne. Det får varken bli för svårt eller för lätt. Hon måste behöva tänka, utan att hjärnan ska gå på högvarv. En svår balansgång. Jag tycker iaf väldigt mycket om henne, hon är så himla go! 

Imorgon ska jag till QD och jogga honom lite efter jobbet. 


Julshow!

Årets hetsigaste dag, utan tvekan. Jag kommer ihåg när jag själv satt med i usek och anordnade julshowen, det var kaos varje år innan showen, vi sprang som idioter och stressade sönder oss - men i slutändan blev det alltid grymt bra. 
För min del har det ändå varit ganska lugnt idag, jag har skött mitt men inte mer än så. 

Jag skulle medverka i två nummer under kvällens show - erkan och jag skulle rida en liten kadrilj som tengils svarta soldater på royal och theo. Hafsig inte så mycket bakom "masken", men enligt mamma så såg det okej ut när vi red iaf ;) 
All makt åt tengil, vår befriare!

Vårt andra nummer var en hemlig liten teater som jag, erkan och Carro gjorde tillsammans. Vi gjorde nämligen en liten parodi på Annie, Lollo och ankan! 
Det var iprincip bara vi själva som visste om det här, och vi har lyckats träna på i hemlighet. 
Vi hade åtminstone otroligt roligt, och jag hoppas attde som satt i publiken också hade kul! 
Jag fick spela Annie, iklädd pälsvästen, lila mössan, sjuhelvetes långa ögonfransar och med solglasögonen och lipsylet i högsta hugg. Som sagt, vi hade sjukt kul!! 
Ankan, Annie och Lollo - och då Lollos hundar humlan och loppan såklart! 
Ni ser ju själva fransarna.. 

Nu ska jag fundera ut hur fasen jag ska få av fransarna.. Är inte as sugen på att sova med dem på..! 


Good morning horsie

Har varit i stallet nu och ridit Ladina. Svårt att få en bättre start på dagen än att hänga med en gullig häst!Välkommen fredag!

Nör jag kom till stallet imorse var det verkligen kolsvart. Nog för att det var mörkt i tisdags när jag kom vid samma tid, men idag var det verkligen svart! Jag såg inte ens erkan på baksidan, trots att lamporna i paddockarna var tända.

Innan lunch red vi ut på Missan och gabbe, och hade också med oss Hanna på virri. Jag hade förväntat mig att han inte riktigt skulle kunna hänga på Missan och Gabbes tempo, men oj vad fel jag hade. 
Missan är också så stört pigg nu! Jag var verkligen tvungen att hålla in henne hela tiden, lättade jag en millimeter så flög hon iväg i ökad trav! Hon är så rolig när hon är sån. 

På lunchen red jag Ladina för att Fia skulle få kolla lite på henne. Hon var bättre än igår på lektionen, men så fort det är galopp så får hon som panik.. I höger varv är det okej, men till vänster så skjuter hon  iväg som en kanon. Har hon väl gjort det en gång så tar det ett bra tag innan hon coolar ner sig igen. 

Helgen är fullspäckad, så fredagskvällen tillbringar jag i soffan. Älskart! 
Imorgon ska jag rida Ladina på morgonen och sen kommer dagen gå i ett med julklappsshopping, km på hogsta, 80-års kalas, genrep för julshowen och Håkan på hovet. Och på söndag ska jag skriva åt Lollo på tantdressyren, så ingen sovmorgon där inte! 

Caput lussevakade i stallet.. 

13 december..?
Bästa Missan <3

Stulen bil, bortsprungen hund, köldutslag och fem ridpass senare..

Ja, rubriken berättar ungefr vad som har hänt sedan sist jag skrev något här. Tilläggas bör då att senast var i tisdags.. 
Igår red jag Theo efter jobbet. Erkan och jag tränade igenom vår kadrilj som vi ska rida på julshowen på söndag. Vå ska nämligen vara Tengils svarta soldater på våra svarta (mörkbruna) springare theo och Roy. Det kommer bli grymt!
På lektionen på kvällen red jag Ladina, som fick gå sin allra första lektion. Det var verkligen hemskt.. Hon var spänd, drog i högertygeln och var så otroligt orolig i munnen oavsett om jag höll i eller släppte. Tillslut hoppade Lollo upp och kände lite på henne. Vi kunde konstatera att hon behövde få testa ett annat bett och en annan nosgrimma. Känslan är nämligen att hon inte vågar ta stöd på bettet (kan dock tillägga att hon varken har sår i munnen eller något konstigt med tänderna), och den känslan har jag haft hela tiden. 
Något helt annat som hände igår vr att min bil, bästa bästa Partytraktorn, blev stulen från en parkeringsplats här i närheten. Så otroligt surt!! 
RIP </3
 
eftersom jag fick en p-bot i tisdags och bilen blev stulen igår så väntade jag mig en kaosdag idag. Mycket riktigt.. Det lilla odjuret Kennie sprang nämligen bort.. Karman på topp! 
Vi hittade iaf Kennie tillslut, så från och med nu är det inomhusaktivitet för henne..!
Erkan och jag red ut Missan och Gabbe innan lunch, och Missan var helt stört pigg! Öste iväg i ökad trav och jag var tvungen att verkligen hålla in henne i galoppen. Men hon är ju väldigt rolig när hon blir sån!
På eftermiddage red jag Ladina ett kort pass på rakt gummibett och remontnosgrimma. Det var en helt ny häst! Hon tog stöd och var lugn och avspänd. Duktiga lilla fröken! 
Hade lektion med mina duktiga elever som allihopa travade helt själva, typ 25 minuter i sträck! 
 
Avslutade dagen med att rida Ladina en gång till, men den här gången på lektion, Hon ska ju vänja sig vid att det är massa hästar runt omkring och att allt inte är som hon helst vill ha det. I början var hon superduktig! Men när hästarna framför började galoppera så slog det slint i huvudet på henne och hon började rycka i bettet igen, Det blev bättre i höger varv, men ändå inte helt bra, När hon kunde coola ner sig lite så avslutade jag och skrittade av lite extra istället, 
 
Bästa Mistrea och Gabbe på skogstur! Vet inte när man senast kunde rida över gräset i tjocktröja och dunväst i mitten av december!? 
 

Tre dagar kvar..

Tills det är helg igen..! Hänger inte riktigt med. 
Idag har jag jobbat såklart, och på eftermiddagen red jag ett pass på Ladina. Hon var lite spänd först då hon tycker det är lite konstigt när det står folk på läktaren. Men hon coolade ner dig ganska snart. Intrav var hon ganska fin, började ta lite stöd på bettet tillomed. Men det är när det är dags för galopp som det slår lite slint i huvudet på henne tyvärr. Så fort jag sätter mig i sadeln och ska förbereda en fattning så fattar hon galopp innan jag har bett om det. Så idag gav jag mig inte fören hon travade tills jag sa ok att fatta galopp. 

Efter jobbet åkte jag till hogsta och red QD som var en riktig pärla idag! Travade bra utan att älga iväg och jag kunde till största del av passet hålla ihop honom. Några byten fick vi till också. Höger till vänster är klockrena nu, men åt andra hållet fick vi några jämfotahopp först innan vi fick två rena på rad och då tyckte jag det räckte med bytena. Jobbade för att få honom kvick i traven genom att göra massa tempoväxlingar. 

Imorgon blir det jobb såklart. Efter jobbet ska erkan och jag se om vi kan rida igenom vår kadrilj inför söndagen, istället för att rida vår lektion. 


Svårslagen kväll hos bästa QD. Och det är typ omöjligt att rida dåligt när man  har snyggaste stövlarna!! 

Och så var helgen över

Den här helgen gick lika fort som den kom. Igår var jag på hogsta på morgonen och skulle rida ut QD, men det var så sjukt hårt och halt så det gick inte utan vi fick nöja oss med att skritta. 
Åkte sen till ridskolan och red Ladina medan det var lunchuppehåll i lilla ridhuset. Tror inte hon har varit där innan, men hon var väldigt cool. Spände till lite efter att vi hade galopperat, så då la jag endast fokus på att hon skulle lugna ner sig och sen avslutade jag. 

Idag har jag jobbat istället för pellen, och då även haft hennes lektioner. Allt gick strålande, men man inser hur mycket lättare det är med "sina egna" barn, när man känner både barnen och föräldrarna, vet vad de kan och vad de har för förväntningar! Men det är ju också väldigt lärorikt att hoppa in såhär. 

Imorgon väntar en jobbdag som vanligt. Vi har det dock lite rörigt imorgon, eller rättare sagt lite mycket på samma gång. Men det ska nog gå bra :) 
I övrigt så är kommande vecka ganska "vanlig" - QD på tisdag och lektion på vby onsdag. Lördag blir en späckad dag då jag först måste till stan för att kirra lite grejer till julshowen, sen till hogsta och kika på deras KM (helt klart årets happening där, då alla går all in med utklädnad!). Därefter blir det 80-års kalajs för min mormors man, sen till ridskolan för att genrepa inför julshowen ( jag och erkan ska rida en liten kadrilj på våra svarta stjärnor, med mantlar och hela köret!) och avslutningsvis ska jag, erkan och pellen gå och se Håkan på hovet! Återstår att se om allt hinns med ;) 
På söndag är det bara julshowen som är planerat. Eller bara och bara, det tar ju sin lilla tid det med! 
And it's friday!

Erkan hade piffat till sig lite innan hon kom till jobbet imorse. Dessutom slog hon till med en riktig #selfie! 

Jobbelijobb som vanligt. Red Ladina typ direkt efter lunch och hon skötte sig ganska bra. Hon vill gärna springa ifrån jobbet, så jag fokuserade mest på att hon skulle trava i en lugn takt. Dessutom fick hon träna lite på att det stod folk på domarläktaren. Hon tycker nämligen det är lite konstig med folk där.. På långsideläktaren går det bra, men just på domarläktaren är det konstigt. Men hon är otroligt lättövertalad så jag sa bara till henne med innerskänkeln en gång och sen var det inga problem! 

Imorgon har jag fullt upp. Ska rida QD på morgonen, förhoppningsvis ut i skogen men det beror ju på hur underlaget är. Risken är stor att det är snorhalt och stenhårt, och då får vi helt enkelt vara inne. 
Sen ska jag till ridskolan och rida Ladina. Samma sak där gällande underlaget - Är det okej och jag får med mig något sällskap så rider vi ut och annars i ridhuset vid 12. 
Sen måste jag rejsa in till stan för att köpa julklappar.. 
Söndag är det nämligen jobb hela dagen som gäller. Ska försöka hinna rida Ladina på lunchen eller så. 

Nu ikväll blev det idol-fredag med Tessan och erkan. Dålig stämning..

Hade skrivit ett lååångt jävla inlägg, och så försvinner allt.. :( 
Har iaf idag hunnit med att jobba, rida Ladina och longera gabbelito. Något jag älskar är hästar som är väluppfostrade på marken, oavsett om det är i stallet, hagen eller, som idag, vid longering. Gabbelito lyssnade på minsta lilla vink, och då är det ju tillomed nästan roligt att longera. Longering tillhör ju inte min favoritsysselsättning. Det klart att jag kan göra det om någon ber mig, men det är varken tårar eller glädjetjut! Men är hästarna väluppfostrade på marken så är det varken askul eller astrist! 

Red ju L också, och hon var mycket lugnare idag än igår! Kunde spänna av bättre redan från början och jag hade lite mer koll på hur jag skulle rida. Tror att vi skulle hänga ihop imorgon också? Och så lutade det åt uteritt på lördag. Jag håller alla mina timmar där att vädret är okej på lördag, ska nämligen ut och latja i skogen med QD också! 

Imorgon är det såklart jobb. Men vart tusan tog den här veckan vägen?? Redan fredag imorgon, vilket innebär idol-fredag. Inte vilken idol-fredag som helst, finalfredag!! Även om jag lovade mig själv att inte titta, men när erkan bjuder in oss och dessutom bjuder på middag så måste jag ju helt enkelt se finalen ;) 

Nu sova. Kunde inte somna igår, så jag somnade typ vid 1 och gick upp kl 6.. Jag funkar inte riktigt om jag sover så lite..!


Snö..

Ridit X2

Jobbat som vanligt, slutade vid fyra men åkte inte hem förren vid 6 hehe..! 
En ny häst kom till oss idag, Ladina tro jag hon hette. Red en kort stund på henne på eftermiddagen, hon var ju lite spänd (vilket såklart inte är så konstigt) men i övrigt var hon ganska trevlig. Hon blev lite tjafsig i munnen när hon spände till, men när hon väl spände av var hon ganska trevlig i munnen också. Dessutom kunde man hålla ett stöd i handen och lägga på skänkeln så sänkte hon nacken, vilket gör att jag tror det kommer bli en ganska "lätt" häst för eleverna! Nä men jag tror hon kommer passa bra in hos oss, dessutom ser hon precis ut som alla våra andra ston - mörkbrun ;)

Nu på kvällen var jag tillbaka i stallet och red istället för mamma. Fick såklart rida på den hästen mamma brukar rida, nämligen Stora. I början var den stark som en oxe, men jag hade en graman på som var till väldigt stor hjälp. Problemet med henne är ju att hon mer eller mindre har vänt ut och in på sin hals. Dessutom så tar hon inte skänkeln, så prio ett var ju att hon skulle ta den.. Därefter kunde jag börja rida loss henne. Även om hon är som hon är så tycker jag hon var ganska trevlig! Det jag framförallt gillade med henne var att hon kunde ta att man gick på henne, hon tjurade inte ihop och sa upp sig utan tog att hon blev "tillrättavisad". Det gör att jag faktiskt tror att det går att få henne ganska fin, det gäller bara att någon rider henne ordentlig och kontinuerligt. Det är nämligen en väldigt bra modell (bortsett från att rumpan är lite väl hög.. ;) ) och hon kan ändå ta lite längre ryttare trots att hon är liten. 

Nu ska jag ta en dusch och sen är det sängen! 


Gulliga Ladina. 

Döende..

Jag tror på riktigt att jag dör snart.. 

# efter helgens shopping i Globen tänkte jag spara lite pengar ett tag framöver (bortsett från julklappar), men gårdagens tandläkarbesök gick på saftiga 2500 spänn då jag var tvungen att göra en lagning! Så min plånbok är asdöd just nu..

# imorse när jag skulle fodra hästarna så tyckte Roy att jag var för långsam med att gå ut ur hans Box (han väntar alltid tills man har gått ut innan han attackerar maten!) eftersom jag skulle kolla vattenkoppen. Det slutade med att jag fick ett helt royal-face i min panna.. Klonk! Sa det och nu har jag en asläcker bula i pannan, så mitt huvud känns rätt dött just nu..

# jag avslutade dagen med ett sjukt jobbigt 55 min spinning-pass.. På riktigt så har mina ben dött! 

Ni ser ju själv, jag är mer död än levande.. 
Imorgon är iaf en bra dag! Jobbar till 16, men tyvärr så är vår lektion på kvällen inställd :( men då får jag en tidig kväll hemma iaf, det gäller att se det positiva! 

Nu ska jag duscha och sova så jag orkar gå upp imorgon! 

Hej bulan! Syns inte så bra på bilden, men you grt the point.. 

Såhär gärna ville Kennie åka hem från stallet idag.. ;) vet någon som trivs lika bra som jag där! Inte att jag trivs just på kudden kanske.. ;)

Globen

Den här dagen har som sagt spenderats i Globen. Vi har sett world cup küren med Tinne som vinnare, även om jag tyckte att H-P M med Glock's Romanov var finast. 
Vi har också spenderat alldeles för många timmar och kronor på mässan.. Ska visa er i ett eget inlägg vad jag har shoppat, men för första gången på åtta år så har jag bara handlat till mig själv! 

Imorgon ska jag till tandläkaren på morgonen.. Hade totalt förträngt det men tack och lov kom jag på det nu ikväll. Usch, inte nog med att jag ska till tandis - jag ska åka tunnelbana, gå i vanliga kläder och måste kanske tillomed försöka se lite fräsch ut.. Trivs helt klart bättre på jobbet i ridbrallor och lerigt pannband..! ;)

Lite av dagens shopping.. Hehe! 

Och min favorit - Glock's Romanov


 

RSS 2.0