Inte alltid som planerat..

Vid 10.30 igår fick jag ett sms att de som skulle komma och jobba inte hade kommit, och jag blev med andra ord tvungen att avboka allt jag hade planerat och åka och jobba. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, och man kan minst sagt säga att jag var arg som ett bi ungefär hela eftermiddagen.. Hatar att behöva ställa in planerade saker när det inte ens är jag själv som har klantat till det. Men men, vad skall man göra?! 
 
Red lektion på Royni på tränset. Den hästen har lite svårt för det där med att byta mellan träns och kandar. Antingen så går det bra på tränset och dåligt på kandaret, eller tvärt om. Nu är vi inne i en "bra på kandaret-period". Att jag var på dåligt humör gjorde itne saken bättre, samtidig tsom det faktiskt gjorde det! Nu kunde jag bli lite arg på min häst när han inte gjorde som jag ville! Inget negativt som inte har något positivt med sig ;)
 
Idag jobbade jag som vanligt. Emma var sjuk och kunde inte rida alla hästarna, så jag red Queen på morgonen. Tycker väldigt mycket om den hästen. Idag var hon dock pigg som jag vet inte vad, ville bara galoppa! Innan vi gick in i ridhuset så skrittade vi runt Norrby, och man glömmer lätt att den damen bara är 6 år gammal. Hon är så otroligt snäll. Vi möter både cyklister, stavgångare, Islandshästar (har nog aldrig varit med om en häst som INTE blir rädd för Islandshästar..), bilar och traktorer, och madame bryr sig inte ett smack! Sen kan hon ju få för sig saker och bara tvärvända helt oprovocerat, men det hör ju lite till åldern också. 
 
Red lektion sen på Royne på kandaret. Han var otroligt fin från start!! Mjuk, rund och ihop. Kan det kanske vara så att jag äntligen har hittat ett bett som han trivs med?! Värmde upp och sen fick han pausa lite. När vi satte igång igen så skulle vi bara få upp farten igen och sen skulle jag rida programmet. 
Även fast han var väldigt fin så blev han lite stoppig. Jag tror det var för att jag ville ha ut lite mer av honom, vilket jag egentligen vet att jag inte ska kräva så här på en gång. Men efter att jag fått bli lte arg så kunde vi ta oss igenom alla programdelar utan problem. Det var framförallt i förvända galoppen till höger som han stoppade, precis på medellinjen där man vänder över från rättvänd till förvänd.. Så jag provade att lägga honom lite längre och lägre, och då kunde vi ta oss runt den kringelikrok vägen utan att han stannde. 
 
Imorgon väntar ju jobb som vanligt. Påskfton eller ej, hästarna vill ha mat ändå. Roynis ska få vila, och eftersom jag har lite brådis hem från jobbet så ska mamma komma och ta en prommis med honom.
 

Godmorgon!

Ledig idag, asnajs!
Frida ringde mig vid 6 imorse för att säga att Roynis kunde gå ut i paddock på fm så då kunde jag rida lektion i eftermiddag. Jag vaknade ju när hon ringde, och sen var jag helt enkelt vaken! Inte bara vaken, utan ganska pigg också. Vet inte när det hände senast att jag var pigg vid 6 på morgonen.. Men jag är ju trots allt så van att gå upp sådär sjukligt tidigt så det känns inte så konstigt. 
 
Hur som, ska som sagt rida lektion i eftermiddag. Sen ska jag rejsa hem för att göra mig iordning och åka in till stan för att käka middag med Rebban. Jättelänge sedan vi träffades nu! Rebban är trots allt min allra första kompis, vi har kännt varandra sedan vi började på dagis och vi har gjort det mesta tillsammans. Hennes familj har till och med bott i vår källare under en månad mellan en flytt, så så väl känner vi varandra ;)
 
Red lektion igår också, och det gick faktiskt ganska bra! Emma har ju varit bortrest en vecka, så vi har trimmat själva och det har verkligen varit katastrof. Framförallt på kandaret.. 
Men igår då så värmde jag upp som vanligt, få igång bakbenen och få honom att bjuda på framåt. Emma var tvungen att rida en stund till på sista hästen, så då skrittjobbade jag en del medan jag väntade på att hon hade ridit klart, och faktum är att det blev ganska bra efter det. Han bråkade lite i traven, men vi tog oss igenom det med hjälp av skänkelvikningar och avslutade ganska bra. 
Är nöjd med passet, vi har fortfarande väldigt mycket att jobba på men det var betydligt bättre än bara häromdagen! Och eftersom min häst är en latmask och inte springer om han verkligen inte måste, så tar han ju alla chanser. När jag då inte kan rida med sporrar blir det ju extra svårt. Vet ju att det blir lättare när jag kan ha dem på, det lärde jag mig i söndags ;)
 
Nej, nu ska jag ta en sväng med Kennie och så tänkte jag åka till stallet vid typ halv 12. Blir ju som sagt lektion i eftermiddag, och även imorgon! Min förhoppning är ju att jag ska tävla på måndag på vby. Är dock långt ner på reservlistan fortfarande, men jag har sagt att de kan ringa mig måndag morgon om de får en sen strykning så kommer jag. Det är ju så nära. Så då får Royniboy gå lektion tre dagar på rad eftersom Emma sen är borta lördag och söndag och jag hinner ändå inte rida på lördagen. 
 

Söndag

Igår gjorde jag något som jag inte har gjort sedan i somras.. Jag var ute och sprang! Insåg för alldeles för länge sedan att jag måste göra något åt mig själv, men har hela tiden gått och skjutit upp det.. Men igår var jag sjukt peppad när jag var i stallet, och när jag kom hem bytte jag om direkt och gav mig ut. Sprang samma runda som jag brukade springa för ett år sedan, och på samma tid! Sjukt nöjd med mig själv. Fick dock skrika lite på benen för att de skulle bära hela vägen hem, men det var det värt! Blev verkligen pepp på att komma igång med träningen igen, men så jsälvklart vaknade jag imorse med jätteont i halsen.. Jaja, det har snart gått över. 
 
Tog mitt pick och pack och åkte med pållis till vällingby idag för att rida program för Pernilla. Det har gått fruktansvärt dåligt sista tiden på kandar.. Det är något med kandaret som R inte gillar, frågan är bara vad. Han har gått på samma bett hela tiden som jag har haft honom, och han har ju alltid varit lite tjafsig i munnen, men nu är det hemskt. Han kan stanna helt plötsligt och köra huvudet rätt upp i luften.. Nu har jag ju dessutom inte ridit lektion på en vecka, vilket självklart gör sitt till att det inte känns så bra. Kan dock tillägga för ala hobbyveterinärer där ute att han är kalasfin på träns och är kollad i munnen
However, jag åkte imorse och tänkte att det får gå som det går helt enkelt. 
På framridningen (i lilla ridhuset med 6 st andra som skulle rida Lb..) var känslan katastrof, men han stannade bara en gång! Satte på mig båda sporrarna 10 min innan jag skulle in på banan (han är så känslig i pälsen just nu och har fått skav av ena sporren (fy på mig...) och därför har jag ridit utan på vänster skänkel sista två veckorna) och då skärpte han till sig lite. 
 
När vi kom in på banan så inledde han med en tvärnit.. Men sen flöt det på ganska bra faktiskt. Vi hade faktiskt en sjua på första mellantraven! överlag så var traven helt okej. Förvända galoppen itll höger blev sådär, vi måste bättra på balansen där.. I mellangaloppen spände han till och gnäggade sig genom hela diagonalen och avslutade med ett byte och lite hopp och studs. Att vi sen inte heller kunde visa någon trav mellan avbrottet och fattningen till vänster drog ju ner en del, men vänster galopp var ganska bra faktiskt. 
 
Över lag är jag nöjd med honom! Jag hade en riktigt dålig känslan, men det syns inte så mycket som det känns. Men jag är nöjd med att han inte stannade, för det är faktiskt prio ett!
Vi hade många sjuor, en hel del sexor, två femmor och två fyror i protokollet, och med våra 62,98% vann vi klassen "MSV" på klubbtävlingen! (MsvC och MsvB var ihopslaget då vi totlat i dessa klasser bara var tre st).
 
Eftersom han hade skött sig så bra så gick jag upp till butiken när vi kom tillbaka till stallet och införskaffade ett nytt pannband åt honom! Har gått och spanat på det så länge, och nu tycker jag att han hade gjort sig förtjänt av det. 
 
Annars händer det väl inte så mycket i mitt liv. Är trött på den här jäkla kylan och jag känner mig som ett enda stort köldutslag.. 
 

Så var det snart fredag, igen..

Haha åh pallar inte att tiden går så sinnessjukt fort!! Känns som att det var igår det var fredag senast...!
Royne springer på, varannan dag träns och varannan kandar. Avskyr dagarna då det är kandar.. Men jaja, någon gång blir det kanske bra.

Nu ska jag sova. Börjar förvisso halv 9 imorgon, men måste dit lite tidigare för att fixa lite med min pärla.
Bjuckar på dagens två insta bilder..


Så jävla grymt!!

Jajjamen!!! 19 augusti åker vi till New York!


Fredag

Idag är jag stolt över mig själv! Kopplade på transporten imorse, lastade på Royboy, körde till vby, lastade ur och sadlade på, åkte hem igen och parkerade transporten - helt själv! Har ju åkt ensam förut, men aldrig när jag ska träna och framförallt har jag aldrig kopplat på och av transporten!

Tränade som sagt på vby, vilket gick bra. Han kändes fin trots att jag hade kandaret på. Har ridit de två senaste dagarna utan sporre på vänster skänkel, och trots det så springer han som attan! Har hela tiden inbillat mig att det inte går att rida utan sporrar på honom, men nu har han bevisat det och då ska jag verkligen bättra mig och inte ta på dem av bara farten i fortsättningen! :)

Imorgon ska han få springa i ridhuset igen. Det går ju inte att rida ut nu eftersom det är isgata typ överallt.. Och med tanke på kommande veckas kyla så lär det ju hålla i sig :(


Vart tar tiden vägen?

Den här veckan har gått otroligt fort.
Jag har jobbat som vanligt och Royboy har gått superbra sålänge jag har ridit på träns.. Red lektion i tisdags och provade kandaret för första gången sen typ strax efter jul. Ingen höjdare direkt... Usch och fy vad hemskt det var!
Igår fick han vila och idag gick han lektion igen, men då på träns - vilken skillnad! Superfin, galopperade som aldrig förr och var snäll hela passet. Hade dessutom bara en sporre eftersom han har börjat få lite skav i sin känsliga päls på ena sidan.. Men oj vad det gick iaf!

Imorgon ska jag vara på vby och träna 8.45! Superbra att få träna i ett annat ridhus så att vi är lite med i matchen när det är dags för årets första start.


Lördag och söndag

Igår red jag ett helt pass i ridhuset utan spö. Har nog aldrig hänt tidigare.. Hehe.. Eller hela passet var nog att ta i, för jag tog det på slutet eftersom jag behövde hjälp att få honom kvick i igångsättningen från halt till trav.
Hur som helst, det gick faktiskt ganska bra. Gjorde en miljon övergångar för att få honom snabb i benen och i huvudet.

Igår kväll var fantastiska fyran och theres här och kikade på mello. De gick inte förens klockan var närmre två, så jag kände att en sovmorgon var lägligt imorse. Vid 12 lämnade jag sängen.. Vet inte när jag sov så länge senast..!

Åkte ut till stallet för att ta en prommis med min fina häst. När jag kom dit hade Josephine mockat och sa att min häst var väldigt pigg! My lucky day!
Ut på tur skulle vi iaf, och pigg var han minst sagt..! Haha får nog rida på lite mer nu helt enkelt.

Imorgon ska pärlan få jogga ett pass i ridhuset. Hade egentligen velat rida ut, men det är bara is överallt.. :(
På tisdag ska han iaf gå lektion igen, så det passar sig ändå ganska bra att jogga inne imorgon. Funderar på att testa med kandaret på tisdag. Var ju ett tag sen och då var han hemsk på det.. Men ska vi tävla om en månad så är det dags nu..!


Min stjärna <3

Red lektion på royne för Emma idag. Har inte blivit så många lektioner på sistone. Jag har ju bara kunnat rida fredagar, men så är det ett par veckor nu då fredagarna har gått bort av olika anledningar.
Började med att bara tänka framåt. I måndags på clinicen pratade Kittel om att man ska börja lugnt och bara låta hästen jogga igång. På en häst som Roy funkar det inte riktigt, då går han in totalt i sitt vilo mode.. Fart är det som gäller på honom!

Vi började med att bara känna lite på galoppkvalitén. Jag måste hitta den känslan lättare av mig själv. Men jag fick en jäkla sprutt på honom, och han var väldigt pigg och glad! Fick ett stopp, men det kändes mer som att han var busig än istadig.
Gjorde några byten, där alla byten var rena och på hjälpen. Har jag honom inte helt framme för skänkeln så byter han ofta orent till vänster och ett efter hjälpen till höger.. Provade även en serie med byten i vart fjärde, vilket gick galant!
Avslutade med travarbete och lite skolor. I hö varv blir det lite svårt att behålla tempot eftersom han blir lite förböjd i halsen och skjuter ut vänster bog. Men i vänster varv blev de super!

Nu ska det inte få gå såhär lång tid till näst lektion. Ambitionen är att jag ska rida två dagar i veckan och att Emma kanske kan rida en dag också!
Imorgon ska han få jobba lite igen och så blir det vila på söndag.


Skåne tur och retur

Igår lastade vi bussen med prylar och två hästar, lämnade ett snötäckt Stockholm med minusgrader och hamnade i ett Skåne som bjöd på strålande sol, ingen snö ohc 10 plusgrader! Inget dåligt byte direkt!
 
Hästarnas ärende tog hela dagen och vi var klara vid 21. Blev dock inte många timmars sömn eftersom jag vaknade minst en gång varje timme av att det var kallt.. Blev överlycklig när klockan ringe vid 5 och jag kunde gå upp!
Imorse packade jag ihop allting, gick på promenad med hästarna och sen rullade vi hemåt. Hemresan gick otroligt bra och tog bara 5,5 timmar! Eller ja, för mig som bara sitter brevid går ju alla resor bra hehe ;) (jag får ju inte köra två hästar, och sålänge jag har prövotid på körkortet tänker jag inte riska att bli av med det..!)
 
Nu måste jag sova om jag ska orka ta mig upp kl 5 imorgon bitti också..!
 

Det går i ett..

Hinner knappt med att andas och tänka mellan mina fullspäckade dagar. 
Jobbade hela förra veckan och även hela helgen. Då var det ju dock tävling så det räknas ju knappt som jobb ;) 
igår skulle jag egentligen börja jobba vid 12, men eftersom hon som skulle komma ohc provjobba inte kom så fick jag skynda mig ut till stallet för att hinna rida ordentligt innan jag började vid 11 istället. 
 
Igår kväll var det också clinic på Vällingby med Patrik Kittel! Kul att träffa alla människor igen och clinicen var helt klart över förväntatn, även om jag kanske hade velat se lite fler hästar och mindre modevisningar..! Men Patrik är underhållande att lyssna på och kom faktiskt med en del bra tips, ffa när Charlotte red sin Hudde eftersom han var pigg och busig och därmed strulade lite. 
 
Min pärla har gått ganska bra både igår och idag. Han fick vila hela helgen eftersom jag var borta, så igår var han kanske inte jättekul i början, men tillslut kom han igång och blev ganska fin. Känns härligt att vi faktiskt kan jobba lite just nu, så får vi se hur länge det håller i sig!
Jag tog till mig några av Patriks tips när jag red idag, oh faktum är att det blev ganska bra. Jag fick en avspänd häst  som gick för mina ben, inte för spöt eller rösten som det annars väldigt lätt blir! 
 
Imorgon bitti ska jag åka till Skåne med två hästar, så Emma rider Royne åt mig. Vi kommer hem igen på torsdag eftermiddag så då hinner jag rida iaf. Emma ska även vara Kennie-vakt! Det där lilla monstret har lärt sig att öppna ytterdörren innifrån i stallet.. Askalas..!
 
Nej, nu måste jg packa lite och sen väntar sängen på mig. Ska vara i stallet 05.45 imorgon.. wehåå! 
 

Tävlinsdag

Vi var som sagt i Södertälje idag på tävling med Helge.
Han var spänd på framridningen och de gjorde en uppvisning långt ifrån så bra som de kan! Först när de kom tillbaka in på framridningen efter programmet så började Helge andas igen. Trots det så red de ihop 68%, varav en domare hade de som vinnare på71%! En ganska bra lägatanivå helt enkelt!

Imorgon ska vi först till Södertälje med fanelia som ska gå st Georg, efter hennes start blir det rally hem till stallet för att byta häst och ta med Helge tillbaka som ska gå korta Grand Prix!
Lär bli en ganska lång dag och hektisk dag, så nu ska jag sova.


RSS 2.0