Hej träningsvärk!

Häromdagen var jag ner till gymet efter jobbet för att införskaffa mig ett gymkort. Passade då även på att köra ett lätt pass tillsammans med mamma. 
Igår jobbade jag som vanligt och var själv större delen av dagen, vilket innebär en hel del promenader. Därefter åkte jag till v-by stallet för att rida lektion. Skulle rida istället för mamma, men sen kunde hon rida iaf så det blev en liten extraridning. Fick rida på min fantastiska lilla prins Theo! Oj vad jag har saknat honm, men oj vad liten han är.. När jag red honom för två år sedan så tyckte ju jag att han var ganska stor. Eller stor är väl att ta i, snarare alldeles lagom.
Men roligt var det, även om han inte är samma häst som han var då. Det saknas lite mjukhet skulle man kunna säga ;) Han tyckte jag var skitjobbig, men han är så härlig när han bara vill och vill och vill! 
Dock ska jag erkänna att magmusklerna fick slita häcken av sig. Men så blir det väl när man inte har ridit på 8 veckor..
 
Idag har jag flängt runt som en idiotas. Började med sovmorgon och långfrukost, för att sedan åka ner till gymet och köra nästan 1,5 timme styrka. Snabbt hem igen och duscha, sen upp till v-by stallet på ett litet uppdrag. Skynda hem igen, fick stanna på affären för att köpa lunch att käka i bilen. Ett snabbt ombyte och så hoppa på cykeln och i racerfart ta mig ner till spånga stn. Rebban tog studenten idag och jag skulle åka med på hennes flak! Skitroligt, men inget slår ens egna flak ;) 
var vid Spånga igen vid halv 6, och Rebbans mottagning började kl 17.. Men jag cyklade snabbt som attan hem, duschade och tvättade håret 4 gånger för att det inte skulle stinka öl och sen kom pappa oh hämtade mig och så åkte vi till Rebban. 
 
Nu är jag hemma och borde verkligen sova. Börjar kl 6 imorgon bitti, likaså på lördag. Skulle gärna ägna en dag åt att ligga isängen känner jag. Men men, hästarna slutar inte skita för att jag är trött! :)
 
 
GulleTheo <3

Back in business

 
Nu har jag hunnit jobba hela två veckor. Det känns som att jag började igen i förrgår.. 
Jag har ju dock fått nöja mig med att hänga i stallet hela dagarna. Ryktat hästarna, mockat, fodrat, städat och putsat utrustning har varit mina sysslor. Den här veckan har jag dessutom varit själv onsdag-fredag (mån och tis jobbade Johanna och idag var det Moa).
Idag lyckades jag dock kränga på mig ridstövlarna igen! det var tajt, men det gick. Har ju inte ridit ordentligt sedan Silvana var här senast, vilket är typ 7 veckor sedan. Qui fick agera "test-häst". Jag värmde upp henne åt Emma och det gick faktiskt bättre än väntat med fossingen. Känns verkligen skönt att jag äntligen kan börja rida igen! 
 
En stund senare var det Fiffans tur. Hon skulle trimmas lite på ridbanan. Gick över förväntan där också, även om Fiffan blev lite sur på piloten. Hennes matte är betydligt snällare än piloten som satt på idag.. Och inga morötter fick man innan passet.. hmpf! Men i övrigt kändes hon väldigt fick och fräsch. 
 
Efter dagens två ridpass så mådde foten betydligt bättre än vad den har gjort innan! Kan gå korta sträckor utan ett det ensgör särskilt ont! wiho! 
 
Imorgon är jag ledig, så vi får se vad dagen har att bjuda på. Ska åtminstone till stallet och ta hand om min pärla. Nästa vecka väntar jobb måndag-osdag, ledig på torsdag eftersom Rebban tar studenten och sen jobbar jag igen fredag och lördag. 
 
 

Hade nästan glömt..

.. Att jag äger en blogg!
Jobbade ju hela förra veckan. Vissa dagar gick bra och andra dagar hade jag så ont att jag knappt kunde stå upp på morgonen. Men det är bara köra på ändå, go hard or go home liksom.
I lördags satt jag faktiskt på en häst för första gången på nästan 6 veckor! Helge och jag tog en skrittur i skogen.
Avslutade den dagen med Eurovision i Erkans betongbarack ;)

I söndags var jag ledig men satt ändå hela förmiddagen vid ridbanan och tittade på tävlingarna. På eftermiddagen åkte jag och mamma till hufvudsta där ponnytjejerna red div 3 finalen.

Idag startade en ny jobbvecka. Strålande sol och grejer! Idag och imorgon jobbar både jag och Johanna, men onsdag-fredag är jag själv och på lördag tror jag att vi är två igen. Men nästa vecka är jag ledig två dagar :)

Nog tjatat om det, ska inte uttråka er mer med mitt ointressanta liv!


Work work!

Tillbaka på jobbet igen, och det kändes väldigt kul! Vi har dessutom värsta chillarveckan eftersom vi inte har in och utsläpp på hästarna (jag räknas ju knappt som en halv eftersom jag inte kan gå något med hästarna). Evas personal sköter hagbytena så vi har knappt något att göra nu när vi var två. Asnajs!
Foten känns också helt okej! Med tanke på att jag har stått och gått på den hela dagen iaf ;)


"Jag vet typ allt om dig, utan att ens ha hälsat!"

Idag när jag kom till välligby så hände det en lite rolig grej. 
Jag mötte en tjej som rider i samma grupp som min mamma. Jag känner ju igen henne eftersom att hon red där när jag fortfarande jobbade för ett par år sedan, så jag vet ju vem det är. Iaf så hälsar hon på mig och säger: "Alltså jag måste hälsa på dig. Jag rider i samma grupp som din mamma så jag vet ju vem du är. Men jag vet typ allt om dig utan att ens ha hälsat!"
Lite roligt tyckte jag att det var, för det var inte direkt vad jag hade väntat mig när jag gick in i ridhuset. 
 
Och på tal om Vällingby så måste jag passa på att gratulera det fantastiska duktiga ponnyallsvenskanlaget som tog storslam genom att vinna kat. B, C, D och trea i kat C individuellt och därmed även vinna omgången med laget! De vann även förra omgången, så de ligger ju ganska bra till inför finalen! 
Även om jag inte tävlar för Vällingby längre så kommer det alltid vara "min" klubb! 
 
 
Bild från Faccebook

Sista dagen som handikappad!

Imorgon kan jag officiellt inte kalla mig handikappad längre, eftersom jag börjar jobba. Även om jag tror att min fot skulle må bra av att vara hemma sjukskrivningen ut så orkar inte resten av kroppen en vecka till i soffan. Sista veckan har jag iprincip bara suttit i köket och stirrat på klockan.. Det är fortfarande inte skönt att gå, men det funkar. 
 
Jag har hängt ganska mycket på v-by med mamsen sista dagarna. I fredags åkte jag med henne när hon skulle rida på morgonen, igår skulle hon bara prata med någon men vi blev kvar nästan en timme. Idag red hon "tantdressyr" (klubbtävling som endast är för seniorerna, eller tanterna;) ), så jag var med och coachade lite! Tydligen så var jag en bra coach eftersom hon vann sin kategori (där man får ha hjälptyglar)! Får nog allt ta åt mig lite av äran ;)
 
Vi åkte ut till Hogsta efter det eftersom Royne skulle släppas i hage tillsammans med QD för första gången. Det gick jättebra och de verkade uppskatta varandras sällskap. Enda sedan Royne blev av med sin hagkompis i november så har jag velat hitta en ny kompis åt honom, då han trivs betydligt bättre med sällskap. Men så kom ju snön, och med det alla broddar, och jag har inte vågat riskera varken broddsparkar eller fläkskador. Men nu när snön äntligen är försvunnen och vi hittde en dag som passade att släppa ihop dem så blev det gjort. 
 
 
Som sagt, börjar jobba imorgon och jobbar hela veckan. På söndag är det tävlingar på Hogsta, så då tänkte jag infinna mig på läktaren. I övrigt händer inte så mycket spännande den här veckan heller. 
 
 

Äntligen!

Nu börjar min fot äntligen bli så pass bra att jag kan gå lite på den utan kryckorna! Har så himla ont i handlederna så jag kan inte hoppa på kryckorna längre.. Kan inte påstå att det är skönt att gå, men det funkar. Igår fick jag också på mig en sko för första gången! Har inte ens lyckats få på mig typ badtofflor innan.. Dock är de skor jag får på mig min brors i stl 43.. Men det är bättre än inget. Ser förvisso lite roligt ut när jag kommer gåendes - först kommer skorna och sen kommer Karro. 
 
Jag har även kunnat börja träna lite. Provade att sitta på motionscykeln här hemma häromdagen - funkade bra. Det är ju sista böjen man gör vid tårna när man går som inte har funkat, men den slipper jag ju på cykeln. Dessvärre får man ju så ont i rumpan av dessa obekväma cykelsadlar.. Så jag har även provat att stå lite på crosstrainern - vilket funkade ganska bra det med! Foten orkar inte så mycket, men ett par minuter - 15 sekunders paus - några minuter till osv funkar bra. 
 
Som det ser ut nu så ska jag börja jobba igen nästa vecka. Håller tummarna för att foten pallar det. Dock kommer jag ju inte kunna gå alla långa sträckor på ett bra tag. Och av egen erfarenhet (hehe) så kommer jag inte leda hästarna utan bra skor nu till en början. Jag är ju inte så snabb i fötterna just nu som jag vanligtvis är.. Och än på ett tag kommer jag inte få på mig annat än brorsans gympapjucks i 43.
I helgen ska jag testa att köra bil igen också, eftersom det är ett måste för att jag ska kunna jobba. 
 
Roy då? Han är nöjd och glad med att mamma tar hand om honom. Hon har skrittat lite på honom eftersom hon tycker att det är tråkigt att promenera. En annan tycker ju det är dödstrist att skritta och tar hellre en promenad med hästen.. men jaja ;)
 

Föralltid i mitt hjärta <3

Det har snart gått två år sedan Dandy klev på transporten, lämnade pälskragen och Stureplan för ett liv på landet. 
Det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Min fina vän som betydde allt för mig. Han hade en sådan personlighet. De ständigt framåtpekande öronen och de snälla ögonen. 
 
Jag kan inte påstå att mitt liv inte förändrades den dagen. Vissa saker bär jag fortfarande med mig, medan andra sakta men säkert har lämnat mig. 
 
Jag saknar honom. Jag saknar honm varje dag och det kommer jag alltid att göra. Han satte sådana spår i mitt hjärta, och han har en plats där som ingen någonsin kommer kunna ta ifrån honom! 
 


RSS 2.0