8 år <3

Idag är det faktiskt hela 8 år sedan lilla Joy kom till mig! Min första alldeles egna ponny. En bättre förstaponny kunde man inte ha. Visst var hon inte helt lätt, men så snäll i alla lägen! 
Jag har många gånger funderat över vad jag hade gjort idag om inte Joy hade kommit till mig. Om jag ens hade hållt på med hästar än idag? 
Jag är mina föräldrar evigt tacksam för chansen jag fick att bli ägare till en egen ponny! 

Fina fina Fredriksbergs Joy <3








Heldag i stallet

Det blev en riktig heldag i stallet idag. Vi skulle rida första hästarna vid 11, vilket blev proppen (Provence) för min del och månen för erkan och så tog vi med oss Fanny och kovo. Vi skrittade mest eftersom det var lite hårt, men på några ställen kunde vi trava lite. 
Näst på tur blev Mon ami och Bullen. Erkan fick äran att sitta på gigantiska Bullen, jag erkänner att jag tycker han är lite väl stor :p 
De tyckte att det var superkul att få trava lite i skogen, och när Monami väl hade fattat att hon fick gasa lite så blev hon riktigt på hugget! 

Efter en liten värmepaus i personalrummet så tog vi Missan och gabbe på en sväng i skogen. Det var längesen vi var ute med dem, så det var supermysigt. Missan har lite vila just nu eftersom Annie inte har någon sadel som ligger helt hundra. När Missan har vilat brukar hon bli lite seg, men inte idag! Hon hade full fart framåt redan från början. Tillomed lite tittig var hon. Haha men hon är väldigt rolig när hon blir sån!

Sist men inte minst longerade vi roddan. Hon skötte sig bra och jobbade på bra på linan. 

Tanken var att jag skulle vara i stallet mellan typ 11 och 14 kanske, men jag åkte därifrån vid 16.30! Det är så skönt att kunna vara där utan att ha bråttom, kunna ta den tid man behöver. 

Imorgon blir det en heldag på Globen! Erkan och jag tänkte vara dör när annexet öppnar hehe :D 




Avundsjuk..

Jag är väldigt avis på alla som är på Globen idag och får se, framför allt, clinicen och unghästarna! 
Jaja, jag har världens bästa jobb att sköta och vi kommer ha det grymt lugnt idag. Mamma har iaf shoppat lite åt mig, så lite nöjd är jag :) 

Just nu har vi frukostrast och jag har smällt i mig veckans godaste frukost - jordgubbskvarg med hallon och jordgubbar :D 


Nu ska vi kämpa lite till innan dagen är slut! 

Alltså..

Det är redan fredag imorgon?! Vart fasen tar veckorna vägen???

Idag har jag jobbat som vanligt, vi hade det lite kaos på förmiddagen. Men som jag brukar säga "ordning är för idioter, genier behärskar även kaos". Vi brukar nämligen vara tre större delen av dagen på torsdagar, men idag var erkan och jag ensamma plus att jag skulle ha en privatlektion. Men vi hann! När klockan slog lunch så var allt färdigt. 

Jag kom hem för en halvtimme sedan eftersom jag Efter jobbet åkte och red QD. Han travade som ett jehu, men hade lite svårt att få till bytena. Jag tror att han blev trött på slutet, för han tog i så han höll på att spricka i traven! Han har dessutom börjat förstå passage-tänket ordentligt nu, så han vill helst springa i passage hela tiden! Han är så ambitiös, och så gullig :)
Medan QD fick torka så longerade jag raggan på utebanan. Måste säga att den hästen är sjukt väluppfostrad! 

Imorgon väntar en dag på jobbet såklart. Sen är det helg igen. Önskar jag hade kunnat se clinicen i Globen imorgon, men hästarna slutar inte skita bara för att det är clinic i Globen! Men på söndag blir det en heldag där! Erkan och jag tänkte vara i annexet från öppning, se lite dressyr, shoppa lite mer.. Typ så! 

Nu ska jag sova! Klockan står på 06.03 imorgon bitti. 


Jag red faktiskt på kandaret idag, vilket jag inte har gjort sedan tävlingen i september! 

Lektion

Dagarna bara försvinner och jag hänger inte riktigt med.. 
Har jobbat som vanligt, och idag red jag lektion för Annie på theo på kvällen. Det största problemet är att jag rider så himla dåligt..! Att jag dessutom inte kan sitta i sadeln gör inte det hela lättare. Idag slutade det med att Lollo var in och drog i mina ben för att jag skulle hamna rätt i sadeln. Jag kan liksom inte vinkla om höften, vilket gör att jag sitter på rumpan, benen för långt fram och kutrygg.. Tjoho! Jaja, det måste ju bli bättre! 
Överlag så blev det ändå bättre idag än senaste gångerna, fick åtminstone lite flyt i vänster varv. 

Imorgon är det jobb som vanligt. Efter jobbet ska jag till hogsta och rida QD och longera raggan. Brukar ju åka därifrån vid 20.30 när jag bara har QD, så jag lär ju inte vara hemma fören tidigast vid 22 imorgon även om jag är snabb! Mindre roligt bara att jag börjar kl 7 på fredag.. Jaja, sen är det ju helg. 



Söndag

Börjar bli lite för bekväm i mina helgsysselsättningar.. Sov bort halva dagen idag också, men antagligen behöver kroppen det efter våra intensiva arbetsveckor. Även om mina tider nu inte är någonting mot hur det var förra hösten, så känner jag ändå att kroppen blir trött. Antagligen så vägradejag lyssna på kroppen för ett år sedan, och kände därmed inte av hur jag egentligen mådde. Men nu kan jag verkligen vila upp mig på helgen och sen orka gå all in hela arbetsveckan! För faktum är att den där söndagsångesten som var och varannan svensk verkar lida av inte ena existerar i min värld! Det klart att det är skönt att vara ledig, men på söndag kväll känns det otroligt bra stödet är måndag nästa morgon! Ett tecken på att jag verkligen älskar mitt jobb? 

Gick väl upp vid typ 11 idag, och 45 minuter senare var jag på plats på ridskolan för att kolla när Louise tränade QD för Anna. Anna red även lite på QD, och ja det är nog en väldigt fin häst jag får sitta på! Han travade som aldrig förr när Anna fick honom kvick i bakbenen och att hela tiden tänka framåt. När han bara är tillräckligt stark och har befäst alla rörelser.. Oj vad roligt Louise kommer kunna ha med honom! Det har vi ju nu med, men han kommer bli en riktig pärla! 
Jag kunde också ta med mig en del knep av Anna från läktarplatsen, så jag längtar redan till på torsdag då jag ska rida QD igen. 

Nu ikväll har jag varit och tränat med rebban. Jag följde kiropraktorMickes råd och körde ett spinningpass. Vi avslutade med ett pass core så nu kommer jag säkert vara död imorgon ;) 
Fina QD när vi var på Täby och tävlade i september. 

Knäckt, Winnerbäck och ledig lördag

Igår kom Micke till ridskolan igen, så nu är jag knäckt för ett tag framöver. Det var mycket bättre än förra gången, vilket jag också känner själv även ml det hade gått tillbaka lite. Jag fick dock order om att jag varken borde löpträna eller styrketräna..! Eftersom jag är överrörlig så måste jag först stabilisera kroppen innan jag börjar bygga muskler (eller bygger mer muskler, beror på hur man ser på saken ;p ). Så helst ska jag köra spinning och simma bröstsim - simningen för att stärka bröstmusklerna med armtagen, ryggmusklerna med bensparkarna och för att det är allsidig träning utan belastning, och spinningen för det sistnämnda och som konditionsträning. Det jag dock inte berättade för Micke är att jag verkligen inte kan simma bröstsim haha.. Jag paddlar bara med benen och simmar rätt med armarna..! Kanske blir morgondagens träning - åka till simhallen och lära sig simma.. ;)

På kvällen igår så var jag och såg Winnerbäck på hovet med Carro, Frida och Tessan. Grymt bra var det! 

Idag ägnade jag halva dagen åt att sova. Var på gymmet med mamma och körde 45 min på crossen. Hem en snabbis och duscha och sen åkte vi och köpte lite nya möbler till hallen. 
Har också hunnit med en sväng till ridskolan för att kolla när Louise tränade QD för Anna Blomgren som är här över helgen. Där ska träna imorgon också så då tänkte jag också åka förbi och titta. 

Kört lopp på Solvalla eller släppt in ponnysar på jobbet? Oklart. 

Behöver jag ens säga att jag och erkan skrattade gott åt den här bilden.. Hästen på bilden är Musse, även kallad musen.. Chips hade helt enkelt fångat musen..!

Och så två bilder från igår kväll. 

Träningsvärk

Den här dagen har bjudit på rejäl träningsvärk,.! 
Eftersom jag fick rida utan stigbyglar igår så är träningsvärken ett faktum i typ ljumskarna och höfterna ( och magen såklart..)
Efter jobbet var jag ju och tränade, vilket gör att jag såklart har ont i rumpan, ryggen och armarna. Asbra kombo liksom! ;)

I övrigt har den här dagen inte varit sådär as spännande. Jobbat som vanligt och hade lektion på eftermiddagen. 

Imorgon är väntar också jobb. Har bytt bort min eftermiddagsfodring med erkan, så jag börjar 6.30 och har morgonfodringen. Anledningen till det är att jag ska på Winnerbäck med Carro, Frida och Tessan på kvällen! Vet inte om kiropraktorMicke skulle komma på dagen också? Jaja, time Will tell :)
Såhär såg dondy ut häromdagen när han hade lyckats med ett äkta magplask i hagen ..! 


Halva veckan, check!

Hej vänner! 
Veckorna går så himla fort, imorgon är det torsdag vilket innebär att det är fredag sen! Känns som att det var söndag igår.. 

Första två dagarna av den här veckan var inte så händelserika. Jag jobbade som vanligt och igår var jag ut till hogsta för att vara med när QD fick massage. Han fick beröm av massören för att vara så fint och jämnt musklad. 
Idag var det också jobb såklart, och efter jobbet red jag lektion på theo. 
Theo kändes ganska fin, han bjuder på framåt och är som vanligt väldigt arbetsvillig. Problemet är bara att jag rider så himla dåligt! Jag kan inte sitta i sadeln, ffa i trav då jag antingen måste klämma med benen eller hålla balansen i tygeln.. Så jag fick rida större delen av dagens lektion utan stigbyglar. Det blev bättre då, men det är så långt ifrån bra. Blir så himla irriterad på mig själv..! 

Avslutade dagen med ett pass vipr på sats med rebban. Har även hunnit kolla på greys och käkat middag i pauserna ;)


Helgen

I fredags var det jobb som vanligt. Erkan och jag red ut en sväng på Missan och gabbe och sen hade jag teori med ponnylekisarna. Avslutade kvällen med idol-fredag hos erkan med bästa tjejerna. 

Igår gjorde jag typ ingenting! Tränade med rebban och var en sväng i stallet och pussade på hästarna. 
Idag började jag dagen med att döma märkestagningen på ridskolan. Alla red bra och jag tycker det är väldigt roligt att döma! Hade en praktikant med mig idag i Carro :) hehe nej men tanken är att hon också ska kunna döma närkestagningarna så att vi kan dela på gångerna. 
Har tränat lite också, annars har den här dagen inte bjudit på så mycket. 

Imorgon väntar jobbet igen. Slutar 18.30 och sen ska jag kroppspumpa med rebban (vi ska på bodypump ;) ). På tisdag ska jag till hogsta och hänga lite med QD som ska få massage! Ska erkänna att jag är lite avundsjuk på honom... Onsdag rider jag lektion efter jobbet, torsdag är det ännu oklart om jag ska till QD (brukar ju åka dit på torsdagar, men vi får se den här veckan) och på fredag kväll ska jag på Winnerbäck med tjejerna! 


Knäckt..

Idag kom kiropraktor-Micke till oss, så jag är bokstavligt talat helt knäckt nu! 
Jag var först ut, och ska erkänna att jag var fullständigt livrädd.. Jag har varit hos Micke förut, så jag vet ju att han vet vad han sysslar med men det är ändå alltid lika obehagligt. 
Han började med att konstatera att jag antagligen bara kunde rida i ena varvet. Ja det stämmer ju. "Inte så konstigt när höger axel sitter 5 cm högre upp än den vänstra..". Brukar Annie säga att jag ska sänka höger axel? Ehm ja! 
Så han knäckte loss rygg och nacke på mig. Direkt efter kände jag inte så stor skillnad, men nu är det mycket bättre. En Ganska välbehövlig behandling med andra ord. 

Efter jobbet åkte jag till hogsta och red QD. Han varv ju superfin i tisdags, men jag tror att han vilade igår och då är han alltid  lite jobbig dagen efter. Att jag då dessutom ville rida lite lugnt efter mickes knäckande gjorde ju inte det hela bättre. QD var ändå duktig, han gjorde ett orent byte åt varje håll först, och då bestämde jag mig för att vi skulle göra ett rent åt varje håll och sen skulle det räcka med byten för idag. På nästa försök satte vi båda bytena, så då fick jag ge mig med dom. Red lite travjobb istället och han kändes helt ok! 

Imorgon är det jobbelijobb som vanligt och sen idol-fredag hos erkan! En bättre fredag helt enkelt! ( förutom det lilla faktum att jag typ håller på att få tennisarmbåge enligt mamma..?! Har så stans ont i min högra underarm.. Min mockararm behöver inte bara fungera, den måste vara på topp!) 


Såhär jobbar vi.. lite träning på frukostrasten med bästa pt'n - Kennie! 

Senaste dagarna

Veckorna går så sjukt fort, imorgon är det redan torsdag, vilket innebär att det snart är helg - igen!

Igår åkte jag till hogsta efter jobbet för att rida QD. Han hade gått hårt några dagar så vi skulle bara jogga lite i ridhuset. Han var fin i munnen,men ville gärna älga på i sin stora trav istället för att ta korta, lugna kliv. Jag har hittat ett sätt att värma upp honom som funkar väldigt bra - serpentinbågar med 10 meters volter på medellinjen. Då måste jag svänga hela tiden och får bra koll på bogarna. 
I galoppen var han superfin, så jag provade några byten. Av sisodär 10 st gjorde han ett orent i det svåra varvet! Duktiga lilla hästen börjar verkligen lära sig nu! 
Efter jag hade gjort klart allt med honom så åkte jag och tränade med rebban. 

Idag börjadejag dagenpå bästa sätt - jag försov mig.. Vaknade 7.16 och skulle vara på jobbet 7.30.. 7.40 var jag på plats, så lite snabb var jag! 
Vi jobbade på hela dagen och efter jobbet red jag lektion på lilla theo. Han kändes ganska bra, men jag red dåligt.. Jaja, nya tag nästa vecka. 

Imorgon jobbar jag som vanligt. Under dagen kommer knotknackar-Micke och ska knäcka loss oss.. Huh tror nog jag är sjuk imorgon..! Hatar att gå till kiropraktor! Nu är det dock så illa att det knakar i ryggen när jag andas och när jag sätter ner vänster ben så knäpper det i ryggen. Densiteter fast mellan skulderbladen och jag kan knaka varenda kroppsdel.. 
Efter jobbet ska jag till hogsta och rida QD igen :) 

Bjuder på några bilder från senaste dagarna. 
Såhär kan det gå när karro ska släppa in hästarna. 






Söndag

Älskar verkligen att vara ledig på helgen. Jag älskar mitt jobb, men att vara ledig två dagar på rad är helt underbart. 

Igår kväll var som sagt erkan och Tessan här och kollade på så mycket bättre. Supermysigt, är så glad som har så fina vänner <3


Idag tog jag sovmorgon och gick upp först vid halv 11. Hade en lugn morgon och åkte sen till vällingby för att klippa mig. Kärringen som klippte var helt pantad.. Men jag bestämde mig för att klippa av luggen, men eftersom hon klippte nästan en dm så ser jag ut som en cockerspanniel nu. Tjoho. 
Före och efter

Träffade rebban sen ochvi körde ett vipr-pass. 
En bra söndag med andra ord. 
Imorgon är det back to work igen, men söndagsångest är inget som existerar i min värld längre! 

Älskade lördag

Har jobbat hela veckan som vanligt, men det är sjukt hur fort veckorna går! "Tiden går fort när man har roligt". 
I torsdags kväll var jag och red QD efter jobbet och han var superfin. 
Igår blev det middag och idol med mina fina vänner. 

Den här dagen inleddes på bästa sätt - en skogstur på fina gabbelito med erkan och Missan! Annars när vi har ridit ut så brukar alltid erkan rida gabbe och jag Missan, men jag kan ju inte välja mellan dem nu så vi gjorde ett litet byte :)
Det är så himla härligt att starta helgen med några timmar i stallet där man slipper stressa. Vi var ute en timme och skrittade ganska mycket för att dra ut på tiden så att hästarna fick andas skogsluft så länge som möjligt, när vi ändå inte hade bråttom liksom! I trav och galopp hade båda hästarna turbon i redan från början. De tycker verkligen det är så roligt ( vi också såklart! ).

Ikväll kommer tjejerna hit och käkar lite middag och kollar på så mycket bättre, eftersom mina päron inte är hemma. Så jag har förberett lite med en blåbärspaj. 


Imorgon har jag inget alls planerat faktiskt. Vi får se vart dagen leder helt enkelt. Ett träningspass tänkte jag dock lägga in under dagen. 

Hoppryttarna!

Theo fick vara dagens stjärna på lektionen - som dagen till ära bestod av hoppning..! Hoppning och jag är inte bästa vänner så att säga ;) egentligen är jag inte så himla rädd för att hoppa själv (värre att stå på marken och se andra hoppa..), problemet är väl att det var hundra år sedan jag hoppade! Skulle jag hoppa lite mer så skulle det nog inte vara så läskigt som det är nu.

Theo är ju iaf världens snällaste och hoppar allt man ber honom om. Sista "banan" vi hoppade vågade jag släppa lite mer på kontrollen och gasa på framåt! Men för den sakens skull ska ni inte tro att jag verkligen levde mig in i rollen som hoppryttare.. Man kan ju sitta ner i sadeln mellan hindrena iaf;) 


Dagens uppvärmningshöjd - 1 meter!

Väldigt nöjd ändå!!

En liten sammanfattningen från tävlingen med Gabbe i söndags.
 
I första klassen mesred jag alldeles för mycket, vilket gjorde att gabbe tog saken i egna händer och busade till det lite extra. Bland annat så hoppade han iväg i första galoppfattningen och drog i båda galoppökningarna..! Men jag hade fruktansvärt roligt hela programmet, kunde ju inte göra annat än skratta åt hans små idéer! Resultatet blev revolutionerade 56%, men domaren hade väldigt rätt i det hon skrev. 
 
 
Inför andra klassen fick jag rida på lite mer framåt på framridningen, utan att han blev stark och la in turbon. Han kändes bättre och jag kunde behålla lugnet. Även på banan kändes han mycket bättre, och framförllt så red jag hela tiden. Det var första gången jag red B3an, och jag ha nog aldrig ridit tt program i lätt klass med så långt travprogram. Gabbe är ju så himla lätt att sitta på i trav.. Det är tur att an gör avsaktningen till skritt vid A så att inte domaren hörde hur mycket jag flåsade då ;)
Överlag var känslan på banan bättre, och framförallt vågade jag rida lite mer. 
Resultatet blev 60,9% vilket kanske var rätt (jag har tyvärr ingen film, men känslan var något bättre) men det tråkiga var att vi bl.a inte fick betalt för våra mellangångarter. Vi kanske inte skulle ha åttor, men underkända betyg kan jag int riktigt hålla med om att det var värt. Men men, domaren dömer och jag är ändå väldigt nöjd! Domarens slutkommentar: "Cool häst med massor av bjudning!"
 
Det jag är mest nöjd med den här helgen är att jag kunde ta åt mig av misstagen i första klassen och rida 10 gånger bättre i andra. 
Det var otroligt roligt att tävla Gabbe, han är så totalt annorlunda mot vad både Roy och Dandy har varit! Och jag hade verkligen roligt till 100% genom båda progrmmen!
Tusen Tack bästa Lollo för att jag fick låna dina fantastiska häst! Det var verkligen guld värt. 
Jag har fler bilder att bjuda er på vid ett senare tillfälle, men sålänge kommer bara dessa. 
Tyvärr har jag som sagt ingen film från andra klassen.. 
 
 

<3




Laddade till tusen!

Jag red som sagt gabbe tidigt imorse, och han kändes fin! Vi kunde tillomed trava även efter ett kort galoppjobb. Det hör inte till vanligheterna ;) 

Ponnytävlingarna har flutit på bra, våra tjejer tog hem tre vinster, en andraplats och en tredjeplats! 

Imorgon är dagen D.. Jag och gabbelito ska tävla Lb:2 och Lb:3 på hemmatävlingarna! De flesta av er visste nog om det, om inte annat så har ni kanske kunnat lista ut det? Det är ju därför jag har ridit honom så mycket sista veckan. Faktum är att jag satt på honom första gången förra onsdagen, och det var då Lollo kom med förslaget att jag skulle starta honom hemma. Jag är så himla glad att jag får den chansen, för det är en otroligt rolig häst! Han är speciell, och har sina egenheter, men det är ju också charmen med honom. Men med tanke på hur lite jag har ridit honom (totalt typ 9 gånger varav två har varit i skogen.) så har jag inga som helst förväntningar. Vi är inte med för att vinna eller slå något form av personligt poängrekord eller vad man nu kan tänkas göra - vi gör det här för att det är kul! 
Så nu ska jag ladda upp ordentligt inför imorgon. Är inte riktigt i tävlingsmode eftersom jag knappt hunnit göra något med honom idag, men det kommer väl imorgon! 


Bytt klubb har jag dock gjort sedan startlistan lades upp, så nu tävlar jag för vällingby! 

Ni får hålla tummarna vid 9.36 och 16.15! 

Gabbe ville hellre in och äta än vara med på bild ;)

Trimdags

Klockan är 6 och nu ska vi trimma lite! 



Bästa fredag

Vi var helt galet snabba i stallet imorse! Eller det började med kaos - pellen hjälpte mig att släppa ut hästarna (tack bästa du!), men när hon jobbar på söndagar så använder dragit an annan hage till småponnyerna så hon öppnade snällt till den hagen.. Ponnyerna var lite förvirrade men gick snällt in där, så vi fick jaga ut dem och det slutade med att Herman rymde..! Tillslut var alla hästar i rätt hage och jag kunde andas igen. Vid halv 8 kom Annie och vid halv 9, efter första lektionen, började Lollo i stallet. Klockan 10 var alla stall mockade, spånade, fodrade, sopade och vattnet bytt! 

Så när stallet var klart red jag gabbe. Vi skulle ut i skogen men hann bara trava till första nerförsbacken innan vi mötte en kvinna med barnvagn. Problemet där är att man inte ser mer i backen fören man är ganska nära, så vi hann ju komma nära barnvagnen innan gabbe såg den.. Han tvärvände och sprang åt andra hållet.. Tur jag hade gramanen på iaf. Därefter tvärvägrade han att gå tillbaka mot barnvagnen, och eftersom jag inte riktigt känner honom till hundra ännu och jag var ute själv så vågade jag inte gå på honom och tvinga honom åt rätt håll. Jag vet ju inte riktigt hur han reagerar. 
Vi red iaf hem igen och han var helt crazy på hemvägen.. Livrädd för precis allting. Så vi gick in i ridhuset och bara travade något varv år varje håll så han coolade ner sig lite. 
Det som gör mig så irriterad är att det paralellt med våra ridvägar går ett elljusspår där vi absolut inte får rida, men de som borde vara i spåret är på våra ridvägar! Det kan verkligen göra mig galen!! 

Nu på kvällen har vi fixat iordning banan inför morgondagen. Imorgon är det ponnytävling, och på söndag kör vi för häst! Tävlingen imorgon börjar 8, vilket innebär att jag måste rida gabbe innan 7. Alltså sitta till häst vid 6 och fodra kl 5. Yiihaa! 

Jag bjuder på ett par bilder från idag. 
Gabbelito på skogstur. 

Gullis <3 

Chefen pausar lite i en låda..

Bästa royal fick vara med på ponnylekis! 

Ponnylekisarna tyckte väldigt mycket om gabbe också!

Och så sista men inte minst - banan färdig för morgondagen! 

RSS 2.0