Torsdagstrim

Dagens träningsvärk var inte nådig.. Gårdagens ridning och träning satte helt klart sina spår. Mocka och så gick bra, men att sopa och skotta ridhuset var en riktig pina!! Men jag överlevde dagen ändå :) kanske tack vare att usek hade pannkakslunch.. Har väntat på den typ sen jag slutade där för två år sedan! Haha

Gabbe fick springa på lektionen på kvällen. Vi var ganska många som red så det blev lite svårt. Jag hade lite svårt att hitta ett flyt eftersom man fick svänga och stanna för andra. Det är förvisso bra med mycket övergångar, men jag måste få göra dem där jag vill och när jag vill. Men man får se det som att det är bra att kunna hantera att det är rörigt också! :)
Gabbe kändes ändå ganska bra, men mot slutet kon turbon och det om något är vad jag har svårt att hantera.. Men jag har ju bara ridit honom en vecka, så jag kan ju inte förvänta mig allt för mycket! Imorgon blir det skogsrejs. Vet inte riktigt när det ska hinnas med, men på något sätt ska vi väl lyckas! Jag jobbar ju hela dagen och vi är en man kort eftersom erkan är sjuk. Jaja, morgondagens problem. 
Tisdag och onsdag - gabbelito och lera

Den här jäkla leran alltså.. Våra hagar ser ut som hej kom och hjälp mig, det är så illa att det inte ens är kul för hästarna att vara ute.. Jag ägnade eftermiddagen idag åt att försöka mocka ut massa gammalt hö ur två hagar. Det tog liiiite längre tid än vad jag räknat med, men eftersom jag slutade 4 och skulle rida halv 6 så gjorde det ju ingenting att jag inte var klar fören kvart i 5! 

Red gabbelito på lektionen för Annie. Han kändes lite spänd, men ändå påverkbar genom hela passet! Framförallt så kunde vi trava även efter att vi jobbat lite i galopp. Det brukar nämligen vara så att om inte turbon har kommit innan galoppen, då gör den det definitivt efter! Men idag kunde vi behålla lugnet nästan hela tiden. Svänga till höger kunde vi också, kanske inte för en tia men fullt godkänt. Är ändå väldigt nöjd med honom idag, hittade ännu fler knappar och vågade rida mer än vad jag gjort tidigare! 

Åkte och tränade ett asjobbigt vipr-pass med rebban efter ridningen, och sen tillbaka till stallet och göra iordning Gabbis för natten. Han bjöd då på sin allra bästa pose.. Den grabben vet hur en kamera ska tas

Och det där med att jobba i stall är inte direkt alltid asglammigt.. Här är en av dagens två hagar, med ungefär hälften kvar innan det var färdigt och allt hö utrensat.. Jag älskar mitt jobb!!

Sovmorgon som vanligt på måndagar. Hade dock missat att ställa om väckarklockan så fick lite panik när den visade 8.50 när jag vaknade.. 

Efter lunch red jag gabbe med hjälp av Lollo. Han kändes fin och jag hittar fler och fler knappar för varje dag! Dock blev det lite mycket turbo mot slutet, men jag börjar förstå lite mer hur jag ska hantera det och så vågar jag nu använda benen lite mer även när han blir het. Men han är verkligen så rolig att rida, och jag är så himla glad att jag får den här chansen!! 
Efter jobbet fick han dig en ordentlig rykt eftersom jag bara slängde ut honom i hagen efter passet. Han ska få vila imorgon och på onsdag rider Lollo, men på torsdag är vi tillbaka igen. 

Hade teori med min första grupp, och vi tog dondy till hjälp för att lära oss hästen delar. Han blev täckt med post-it lappar, men han var lika glad och nöjd för det. Efter lektionen var det en mamma som kom fram till mig och sa att hon tyckte jag var så duktig som ridlärare! Det gjorde mig verkligen så glad!! Jag är inte utbildad, jag har inte gjort något sånt här förut. Men jag tycker det är väldigt roligt och när man får ett kvitto på att man gör ett bra jobb då blir det extra roligt!! 

Storhästgruppen hade hoppning idag. En halvtimme innan slog mitt hjärta i 180 för jag var så nervös! Jag gillar inte hoppning, och framförallt inte att se andra hoppa. När jag då dessutom ska vara den som instruerar de här eleverna till att göra rätt, ta sig över hindret i rätt gångart och dessutom få alla att sitta kvar.. Bara tanken gjorde mig ju livrädd!! Men det gick superbra! Alla satt kvar och tyckte det hade varit jätteroligt. Och även av dem fick jag beröm! Innan jag började jobba så trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle bli så glad när någon sa att jag var duktig på det här. 
Och det är just det här som gör att jag känner att jag valt rätt jobb! Jag lär mig något nytt för varje lektion jag håller, jag får lära mig att handskas med både jobbiga föräldrar och barn som gråter vilken häst de än får rida på. Det är verkligen utvecklande, och jag älskar det jag gör!! 

Arkivbild, men ungefär så glad kände jag mig när jag åkte hem ikväll!

Dagens Gabbe

Red som sagt för Lollo på gabbe nu på eftermiddagen. Det började med att jag inte ens kunde komma till ridhuset efter att jag hade skrittat ut, så Lollo fick leda in mig i ridhuset haha.. Sen kom nästa problem.. Det var nämligen en ponny som hade lite kolikkänningar, så han fick springa lite i ridhuset för att väcka magen. Men när vi kom in så låg han ner och rullade sig.. Huuuur läskigt som helst om man frågade gabbe.. Så då spände han ju till, vilket var bra för nu vet jag ju lite mer hur jag ska hantera det också!! Men sålänge ponnyn stod upp så var det inga problem, den skrittade runt där medan jag red.
När han började spänna av lite så kändes han ganska fin, det kändes ganska kontrollerat idag (inte alltid det gör det om man säger så). Jag kunde ta en halvhalt, och fem av tio gånger så gick den igenom direkt. Jämför det med en av tio gånger som det har varit tidigare.. ;)
Men att sitta ner i den där traven är ju värre än ett bodypump pass! Jag skojar inte. Jag är ju helt död efter 20 minuter!! 

Han är iaf otroligt rolig att rida, det är verkligen en Ferrari från början till slut. Vilket man kanske inte tror när man ser honom i stallet, då han snarare är byggd lite som en Volvo. Men jag är väldigt glad att jag får rida på honom! Tack Lollo!!
Uteritt och personalmiddag

Efter QD igår så åkte jag till ridskolan och red ut på gabbe med pellen och Missan. Hästarna var jättelugna och vi hade en riktigt mysig tur i skogen. På kvällen hade vi personalmiddag med nästan hela personalen från ridskolan! Hur trevligt som helst! Vi trängde ihop oss 15 pers vid ett runt bord som var gjort för ungefär hälften av oss.. Men det gick strålande. 
Efteråt var vi några som drog vidare till stan och jag lider med erkan som skulle upp och rida tidigt imorse :p själv mår jag väl som jag förtjänar idag ;) men vi hade kul igår iaf! Jag tog en prommis till stallet med Kennie tidigare idag, men jag hann tyvärr inte se när de red. 
Lite senare i eftermiddag ska jag tillbaka till stallet och rida Gabbe för Lollo! 
QD

God morgon! 
Jag har precis ridit ett pass på QD i ridhuset, och han kändes ganska fin! I torsdags var han ju inte på topp, men idag var det betydligt bättre. Jobbade med mycket lösgörande, mycket snabba böjda spår ( alltså iprincip svänga hela tiden) och övergångar. Det är ju den där högerbogen som behöver komma på plats, så det fick vara dagens stora fokus. Är överlag nöjd med honom, han kämpade på bra i en halvtimme och då tycker jag att det räcker! 
Framskrittning


Lite svettig? Gramanen var alldeles vitlöddrig..!


Hoppla pålle!

Pausar lite på Erkans balkong efter en asnajs idol-fredag med sjukt mycket glass! 
Jobbat och ridit gabbelito idag. Idag var dagen då jag skulle prova att sitta i traven på gabbe.. Hej och hå, efter 15 minuter dog jag! Nej men han kändes fin när jag kunde göra halvhalter, men det var just det att kunna göra halvhalter ;) men det blir nog bra! 
Efter jobbet fick han sig en ordentlig rykt eftersom jag inte hann det efter ridningen! 

Imorgon ska jag och pellen rida ut på gabbe och Missan på förmiddagen, men innan det ska jag till hogsta och dressyra med QD! Måste hinna träna på eftermiddagen så att magmusklerna är fit for fight för mr gab!

Fredagsmys deluxe!

Tiden går så fort..

Helt sjukt att det redan är fredag imorgon?! Fattar inte riktigt vart dagarna tar vägen.. Tror det beror på att jag varje dag har något att se fram emot - och det är väl precis så det ska vara? Kan ju ganska enkelt konstatera att jag kind of älskar mitt jobb! 

Idag red jag lektion för Annie på theotott, vilket gick ganska bra. I början kändes han fin, lite stel som vanligt men det är ju inte så konstigt. Vi jobbade vidare med det vi gjorde förra veckan - sitta rakt i sadeln och slappna av i armarna. Första halvan av passet ägnade jag åt övergångar mellan skritt och trav. Dessa övergångar ska ju sen kunna bli halvhalter, men de kommer förbli övergångar ett tag till. Andra halvan jobbade vi med galoppen. Han blir gärna lite rak i benen i galoppen, inte att han inte sätter under sig utan galoppensprången blir raka istället för runda. Efter en stund blev han lite väl trött, och då ville han inte alls vara med längre. Plötsligt så kunde vi inte ens galoppera?! Jag fick bli lite arg på honom, och när han hade gjort några bra fattningar så avslutade jag. För även om han blir trött så måste han fortsätta lyssna på mig. Ber jag om galopp så är det galopp osv.  Vi måste ju kunna tänja på gränserna ibland. 
Jag är nöjd med honom idag, han börjar faktiskt trava ganska bra nu ( för att vara theo så att säga. ) 

Efter jobbet åkte jag till hogsta och red QD. Han var inte sitt bästa jag idag, och kanske inte jag heller. Han blev stark i handen och då hade jag lite svårt att inte bli stark tillbaka. Jag vet ju att jag aldrig kommer kunna vinna på styrka. Jaja, nya tag med honom på lördag. 


Gulliga Billy Ryan får stå för dagens bild

Gabryel

Glömde både hjälm och stövlar när jag åkte till hogsta igår, så QD fick vila och det blev ryktning och promenad. 

Idag har jag jobbat dom vanligt. Slutade vid 4 och då longerade jag Missan och sen red jag Lollos häst gabbe på min lektion för Annie! I början kändes det ganska bra, men efter en stund la han i sin turboväxel och då jäklar var det turbo! Haha jag kunde ju inte bromsa! Det var iaf riktigt roligt, och han var väldigt fin! 

Åkte och tränade med rebban sen, ett pass vipr. Skojar inte att jag nog aldrig har svettats så mycket haha..! 

Imorgon är det jobb as usual. Erkan och jag ska rida lektion på dagen, och efter jobbet ska jag till hogsta och rida QD. Bra dag med andra ord! 

Missan 

Trött kentucky 


Vintetmåndag

När jag åkte till jobbet imorse visade termometern -4,8 grader.. Och då åkte jag ändå hemifrån kvart i 9.

Jobbdagen gick bra, vi hann faktiskt med sjukt mycket. Bland annat så
Red jag och erkan ut på Missan och gabbe innan lunch. Missan var superpigg, men ändå snäll och var såå himla fin att rida! När vi har rejsat i skogen så brukar hon inte alltid vara sitt sta jag, men hon fick gå ganska ordentligt häromdagen när Annie tränade henne där Nina. Uppenbarligen så gav det väldigt mycket då hon som sagt kände super idag! 

På eftermiddagen hade jag "hoppning" (trava över bommar) med ponnygruppen, och det är så roligt att se de utvecklas! I början av terminen red alla med ledare, men nu klarar nästan alla sig själva! Superkul! 
Avslutade jobbdagen med att ha teori med hästgruppen. Det är också så himla roligt, eftersom de verkligen vill lära sig så mycket! 

Efter jobbet åkte jag och tränade med rebban. Imorgon jobbar jag från 7, och efter jobbet ska jag åka och rida QD! 

Bjuder på två bilder från idag också. 
Såhär glad blev jag och erkan över att Frida skulle komma och luncha med oss!


Och såhär hittade jag power och Herman på eftermiddagen..! Det kan inte bli rätt jämt! 

Perfekt fredag - ännu mer perfekt lördag

Igår jobbade jag ju som sagt hela dagen med Erkan och fredags-carro. Carro jobbade sin sista fredag, så hon hade med sig gottefika som vi lyckades få i oss. Tråkigt att hon slutar!
Min grupp på eftermiddagen hade teori, så vi gick igenom hästens kroppsdelar med Gulding som visningsexemplar. Han tyckte det var konstigt att ha post it lappar över hela kroppen, framför allt i ansiktet.. Men han skötte sig väldigt bra ändå! Det är otroligt hur snälla hästar vi egentligen har! 
 
Efter jobbet åkte jag och tränade med Rebban. Hem en snabbis och duscha och sen till Erkan för some serious idol-fredag. Hon bjöd på god mat och så åt vi ett helt paket glass! Haha tjockisfredag deluxe! Dock somnade vi båda två som stockar, jag i soffan och erkan på sängen, så när jag vaknade vid 1 var det bara att rulla hem igen. 
 
 
Idag vaknade jag av mig själv typ vid 8 och var relativt pigg. Inte så konstigt kanske med tanke på att man skulle kunna säga att jag sovit sedan 22 (minus en timme då). Så jag åt långfrulle och sen tog jag och mamma med oss Kennie och åkte till hundön på Drottningholm. Det var nästan inga andra hundar där, så då passade vi på att öva lite inkallning och så med prinsessan - vilket hon gjorde strålande bra! 
Åka sen vidare till Barkarby där vi sprang runt på några möbel- och inredningsbutiker. Jag ska göra klart mitt rum är tanken. Alltså det är ju almost klart, men jag ska ha lite mer dekorering i form av kuddar och en pläd till sängen. Hittade lite fina grejer som ska införskaffas. 
 
Mamma dumpade mig sedan i Vällingby där jag mötte upp Rebban för träning. Vi körde ett ganska lätt pass idag, och sen gick vi och käka lunch tillsammans. Nu väntar jag in mina gulliga vänner Frida och Ellen som kommer hit och äter middag med mig ikväll. 
 
Imorgon har jag nästan ingenting planerat. Kanske åker en sväng till stallet för att se när tjejerna ska träna för Annie. Hade också gärna varit med och tränat, men min lilla pärla är ju tyvärr upptagen.. På kvällen ska jag och rebban först cykla ett pass och direkt efter är det core som gäller! 
 
 

Nästa stopp: helg!

Förmiddagssysslorna är klara och nu har vi lunch. Om fyra timmar intar jag helgmode och går hem. 
Efter jobbet väntar träning med rebban och sen idolfredag med erkan! 
Nu ska vi fika lite, och sen ska hästarna in från hagen. Hur gulligt?!

Gå in och lyssna på det här fantastiskt gulliga klippet med Elicia som rider på ridskolan! 
"Det vore skönt att kunna rida vilka vägar man vill, stanna när man vill och äta kex när man vill."
 

Elicia Nilsson med hästen Herman. Foto: Stina Ericsson/Sveriges Radio
Bild: Sveriges Radio

Lite som att börja på nytt

Idag red jag lektion på theo med erkan för Annie på dagen. Mitt största problem över lag i min ridning är att jag gärna blir stark i handen. Så dagens fokus låg på att bara slappna av, sitta med honom och sitta rakt och stilla i sadeln. Lättare sagt än gjort.. Även när jag rider lätt så gör jag det snett eller vad man ska säga, jag liksom vrider om hela kroppen och blir jättevinglig i bålen. Så jag ska erkänna att jag verkligen kände mig som en nybörjare när Annie stod i hörnet och sa "upp-ner-upp-ner-upp-ner"! Nej, det är verkligen dags att ta tag i det där nu!! 
När jag började slappna av då började även theo kännas bättre. Vi kunde både trava och galoppera utan att jag behövde hålla i för kung och fosterland. Jättenyttig träning verkligen, precis vad vi behövde just nu! 

Jobbade ju som vanligt och avslutade dagen med en lektion där det var "hoppning"! De har bara ridit en termin så hoppning för dem är att gå över tre bommar ;) 
Direkt efter jobbet åkte jag till hogsta för att rida QD. Jag hade hela tiden annies ord i bakhuvudet, och hej vad det gick! Det går ju faktiskt att rida även fast man inte håller i allt vad man har. Förstå vilken aha-upplevelse. Det är ju det här som är tjusningen, att man hela tiden kan få dessa aha-upplevelser! 
QD fick iaf gå ett ganska lugnt pass med endast jogging och mycket lösgörande. Han har varit lite trött ett tag, men idag var han back in business igen. Han var på och framåt, men för att inte göra av med all den energin så red jag lugnt och försökte rida med små steg så han aldrig la sig på i handen. 

Imorgon är det jobb som vanligt. Fredags-Carro jobbar sin sista dag, så vi förväntar oss såklart tårta :)
Efter jobbet ska jag nog träna med rebban. Idag blev det vilodag eftersom jag kom hem så sent, men det passade ändå bra då jag har tränat sön-ons och ska träna hela helgen. Ponnytrim!

Igår åkte jag till hogsta efter jobbet och red ut på QD. Han var supersnäll men lite seg.. Han verkar vara inne i någon höstträtthet just nu. Ska rida honom imorgon igen, men då blir det jogging i ridhuset. 

Idag har jag varit ponnyryttare på nytt! Alltså på riktigt, inte någon övervuxen ponny här inte! Gule Gunnar, aka gulding eller gul, fick vara dagens stjärna. Han blir lätt lite spänd på lektion, inte så att han blir rädd eller så, utan han trycker upp nacken och stänger av. I början blev jag lite stum i handen, och då spände han emot ännu mer. Men när jag vågade slappna av så blev han ganska bra, och på slutet slappnade han faktiskt av. 

Efter lektionen skyndade jag iväg till gymet för att träna med rebban. Imorgon hinner jag inte träna, men sen ska vi köra hela helgen! Go hard or go home! 

Tyvärr har jag ingen bild på guling, så Herman får stå för den idag. Jag hittade honom på fel ställe imorse skulle man kunna säga..!Dagarna rullar på, och jag med dem.

Tog en långfrukost imorse och gick sedan ut med kennie på långprommis. Så himla härligt i det fina vädret. 
Åkte sen hem till Fritts för att käka lunch och shitchatta lite. Mycket trevligt! Dessutom fick jag låna hennes Sats-kort under tiden som hon är handikappad! Världens snällaste vän, eller vad?! Så jag skickade en bild på det till Rebban, var på hon tyckte vi skulle åka och träna redan ikväll. sagt och gjort, vi körde ett Vipr-pass, vilket var sjukt jobbigt! Men jag är riktigt taggad på att utnyttja den här tiden då frida inte kan träna hehe :D 
 
Kommande vecka har Rebban och jag planerat in några träningspass. Jag ska ändå försöka köra några morgonpass på mitt vanliga gym också, ffa försöka springa lite där. Tisdag och torsdag ska jag rida QD och på onsdag är det lektion på vällingby! Låter som en bra vecka iaf! 
 
Nu blir det prommis med Kennie och sen lär jag väl slockna i sängen som vanligt!
 
 

Underbar morgon

Åkte som sagt till stallet imorse för att rida ut med Erkan. Missan var lite väl morgontrött när jag gjorde iordning.. Hon ville absolut inte ha tränset på sig, utan det var helt klart bättre att lägga huvudet i min famn och stå där och gosa en stund.
 
Vi red iaf slingan från ängen, så när vi närmade oss stallet så vände vi och red tillbaka samma väg igen. Någon hade roat sig med att lägg ut fallna träd (alltså väldigt smala träd, snarare gigantiska grenar) över typ hela slingan!? Så det blev lite cavalettiträning för hästarna, och det kan jag meddela är något som Missans matte nog får träna lite på haha! Jag tror inte att vi tog oss över en enda "bom" utan att hon snubblade, trampade på den eller tog ett skutt över! Men vi kom tillbaka oskadda iaf. 
 
Hästarna tyckte iaf att det var väldigt roligt, men var ändå otroligt lugna så vi kunde gasa på mer än vad vi brukar. Att det dessutom var en helt underbar morgon vädermässigt gjorde ju inte saken sämre! Det var så himla mysigt nere på ängen med det gröna gräset, gula träden, klarblå himmel och lite morgondimma över gräset! Så härligt! 
 
Efter att vi hade ridit så fick Missan sig en ordentlig rykt innan hon gick ut i hagen igen. 
Jag åkte hem och plockade upp mamma och Kennie eftersom vi skulle åka till hundön på Drottningholm. Kennie fick springa av sig ordentligt så nu är hon helt slut.. 
 
Jag ska ta ut henne på en prommis lite senare, och i övrigt ska jag inte göra mycket alls faktiskt. Asnajs!
 
 

10 klippta hästar senare

Idag, mina vänner, har jag klippt 10 hästar.. Ni vill inte veta hur mycket små stickelhår jag har över hela kroppen! 
Jag och Lollo drog igång klippandet direkt efter frukostrasten, alltså vid 10.30. Sen höll vi på fram till lunchen kl 13! Vi klippte alla mongoston, och vissa gick över förväntan! Bl.a så var det ett sto som alla sa att det helt enkelt inte gick att klippa henne, men nu hade hon så mycket päls så vi var helt enkelt tvugna att prova. Och damen brydde sig inte ett piss om att jag stod dr med klippmaskinen! Man slutar aldrig att förvånas. 
Några ponnyer hann jag med också, bl.a så fick lilla Pegasus ett hjärta på bringan.. Eftersom jag inte klipper rygg och rumpa på hästarna (vi klipper snett från virveln upp till manken för att de inte ska bli så kalla om rygg och rumpa) så kunde jag ju inte göra ett hjärta på rumpan, så då fick det helt enkelt hamna på bringan :D 
 
Observera också de fantastiska moonbootsen peggen springer omkring med! Och ni ser kanske hur mycket päls det fanns på den där lilla kroppen?! 
 
Carro lyckdes få en otroligt charmig bild Kelly blev några kilo lättare.. (Och hängd i grimskaften, när vi ändå höll på liksom..)
 
Efter jobbet åkte jag till Hogsta där en extremt lerig QD väntade på att få gå ett dressyrpass, efter saneringen förstås.. 
Han kändes lite trött idag. Inte trött i kroppen av träningsvärk - han har bara gått dressyr en dag den här veckan, de andra dagarna har han vilat eller ridits ut. Utan snarare så att han tyckte jag kom och störde mitt i hans fredagsvila.. Jag tror ni förstår vad jag menar, så som jag tror att de flesta av oss arbetande eller studerande människor känner på fredagar?! Hur som, han var ändå fin i munnen och kändes inte allt för stel trots den lilla dressyr han gått. Vi joggade en stund och red massa skänkelvikningar och slutor i trav och galopp. På slutet gjorde vi några byten också. Åt det svåra hållet gick det superbra och vi gjorde inte ett enda orent eller efter hjälpen, men det lätta varvet var otroligt svårt idag. Jag tror att han blir lite för lång precis innan bytet, och då hinner inte bakbenen riktigt med utan kommer ett efter. Men tillslut fick vi ett rent åt det hållet också och då gav jag mig. 
 
Imorgon är jag ledig (precis som varje helg :D), men jag ska ändå vara på ridskolan vid 8 eftersom jag ska rida ut på gulligaste Missan med Erkan och Gabbe. Bra start på dagen! 
 
 

Lite bra och lite dåligt

Jobbade hela dagen med Lollo och Annie eftersom min ordinarie kollega var sjuk. Men vi var grymmans snabba och var helt färdiga med alla stall vid 11! ( på torsdagar brukar vi vanligtvis vara klara  vid 13..)
Efter lunch hann jag med lite tränsmärkning innan min lektion. Barnen fick träna på att stå i fältsits.. Undrar om de kommer ha träningsvärk imorgon ;) 

Red lektion på theo på kvällen och det gick inte så bra. Fokus låg på att han skulle ta skänkeln ordentligt, vilket han helst inte gör. Så jag fick vara på honom ganska mycket och då blir han lite frustrerad, och jag blir om möjligt än mer frustrerad när det inte funkar.. Dessutom har jag lite svårt att träna när jag inte har något konkret mål att sikta mot. Det är svårt att ha som mål att han ska stärka sig osv ( det klart att det är målet, men jag tror ni förstår vad jag menar!) när man rider ett av de 14 pass han går varje vecka. Jag behöver ett mål - t.ex en tävling att sikta mot för att kunna hålla motivationen uppe även när vi inte går vårt livs bästa pass. Det spelar ingen roll on det handlar om eb lokal tävling eller att rida på 70% på en klubbtävling. Nu har jag inte det eftersom jag inte ska vara ned och tävla på lokala i november, och inte heller på ktävl i december. Så nästa tävling är alltså till våren. 

Förresten så måste jag få bjuda på det här fantastiska fb-inlägget från igår! 
Roy fick gå med Lollos grupp igår kväll, och han verkar ha gjort stor succé! Faktum är att nästan alla som rider på honom blir helt förälskade! Det här kunde verkligen inte ha fått en bättrelösning. (Han fick förresten hoppa i tisdags och hade skött sig strålande!) 

Nu ska jag sova. Imorgon jobbar jag 7-17.30 och sen ska jag ut till hogsta och rida QD! 

Fortast vinner

Har inte hänt särskilt mycket intressant de sista dagarna, därav uppdateringen. 
Jag har jobbat, ätit och sovit typ. Igår var jag så trött att jag somnade sittandes vid matbordet vid halv 9.. Jaja, idag är jag piggare! 
Efter jobbet idag så åkte jag till hogsta för att rida ut på QD. Vi red på den nya ridvägen, fort som attan, så långt det gick och den vände vi och red tillbaka. QD tyckte det var kalaskul, tills vi mötte två älgar. Då ville han helst springa hem igen, men när piloten (som var om möjligt ännu räddare) sa att det var okej så coolare han ner sig och gick snällt förbi. Det där med att rejsa i skogen är helt klart min nya grej! Så himla roligt verkligen! 

Imorgon är det jobb som vanligt och sen ska jag rida lektion på kvällen för Annie. På fredag ska jag rida QD igen efter jobbet, men då ska vi hålla oss inne och trimma lite! 

Hittade några fina träd när QD och jag var påväg tillbaka till stallet idag. 

Riktigt dåligt.

Dagens start på Theo var riktigt, riktigt dålig. 
Jag red bara fram 25 minuter ( + 10 min skritt innan det ) eftersom han skulle gå med en ryttare till lite senare. På framridningen var han faktiskt ganska fin. Mjuk och trevlig och svarade relativt bra framåt. Dock kände jag inte riktigt att jag fick igenom honom helt, eftersom framridningen blev något kort. 
Väl inne på banan så la han av totalt! Det är inte minnet jag har av honom från vår tidigare "tävlingskarriär" för typ 3-4 år sedan. Då var det full fart framåt när man kom in på banan och han tyckte verkligen det var skitkul. Nu hade jag inte alls samma känsla. Det var ungefär som att rida i tuggummi, och vi kämpade oss runt hela programmet. 
 
Har ingen större lust att gå igenom hela programmet i detalj, men överlag så var det verkligen inte bra. Protokollet gjorde jag mig av med fortare än kvickt, hann bara läsa igenom komentarerna innan det försvann. Resultatet blev fantastiska 62%.. 
 
Det är ju lite roligt faktiskt - förra helgen red jag QD i en MsvC på 52% och var ändå ganska nöjd. Idag red jag Theo i Lb på 62% och var arg som ett bi för att det var så dåligt! Att jag dock rider som en kratta vid båda tillfällena kan jag inte komma ifrån, det måste göras något åt den saken! 
 
Nej, tack och lov att det dröjer enda till våren innan jag ska rida program igen. Vi har en klubbtävling till i december, men av flera olika anledningar så tänker jag faktiskt inte vara med och rida då. 
 
Imorgon är det back to work igen, vilket ska bli roligt som vanligt! Börjar sent och har lektioner på kvällen, bra dag med andra ord. Ska höra med Louise också om jag ska rida qd något i veckan :) De var och tävlade igår och kom femma i MsvC! 
 
Bästa lilla Theo på en lektion för typ 100 år sedan! 
 

Materiell lycka

Mamma och jag åkte ut till Hööks idag för att köpa nya täcken till kentucky. Hon har vuxit en dm på längden den förra året, så när jag skulle sätta på henne ett täcke för några dagar sedan så slutade det på halva rumpan..! Så idag fick vi med oss ett tunnt täcke och ett tjockt till vintern, båda från jh collection. 
Klart bruden ska ha pälskrage ;) 
Jag fick även med mig ett pannband (till mig själv) från jh och tunna stövelstrumpor. 

Sen åkte vi vidare till Börjes eftersom erkan hade skvallrat att de hade billiga och snygga ridbyxor. Mycket riktigt! Fick med mig två par från horselife, ett ostört bruna och ett par blå! Och det bästa av allt - de kostade 500 spänn paret! 
Det är vad man kan kalla materiell lycka!

Nu ska vi åka upp till stallet eftersom det är samling inför morgondagens klubbtävling. Jag ska rida theo i en Lb:2 och vi startar 8.00.. Så jag ska pussa lite på honom och se till så han inte ser ut som sju svåra år. 

På topp..

..uppdateringen alltså. 
Jag har helt enkelt inte orkat! 
I söndags var jag i stallet några timmar på morgonen för att hjälpa erkan och mamma lite. Erkan skulle rida sin första klubbtävling på Roy, så jag fick coacha lite och ge henne några goda tips och råd. Där skötte sig bra på banan också, bortsett från ett stopp som berodde på att piloten klämde med benen. 
Mamma hjälpte jag också lite på framridningen och Stora blev ganska fin. De skötte sig bra på banan också och vann sin klass (lc:1 med hjälptyglar, men istället för hjälptyglar hade hon ett annat bett). 

Måndag och tisdag flöt på bra. Mina duktiga måndagselever skötte sig bra och på tisdagen var det clinic på kvällen. 

Idag har jag jobbat som vanligt och sen red jag lektion på Pjotter på kvällen. Det är nämligen så att "min" häst redan är upptagen på novenbertävlingarna. Frida skulle ha ridit Pjotter då, men eftersom fritts har åkt av en pållis och brutit lårbenet  så kan hon såklart inte rida! Så jag fick prova Pjotter ikväll, men vi kunde konstatera att vi inte riktigt var någon perfect match så att säga. Pjotter är en jättetrevlig häst, men vi klickade helt enkelt inte! Jag red honom mycket på slutet innan jag slutade där för två år sedan, och vi klickade väl inte direkt då heller ;) 
Nu återstår att se vad morgondagen bjuder på. Jag jobbar hela dagen, har en lektion på eftermiddagen och sen ska jag rida på kvällen! Låter som en bra dag iaf! 
#instapjotter


RSS 2.0