Tävling Täby 29/9, QD

Vi var ju då som sagt iväg till Täby idag för att starta DM med lilla QD.
 
Planen var att skritta fram 15 minuter och sedan ha 30 minuters framridning på mig - en plan som vi lyckades hålla. På framridningen kändes han ganska fin, väldigt på och framåt så jag fick mest fokusera på att få fram trycket ur piggheten. Mot slutet kändes han faktiskt riktigt fin, hade ett lagom tryck och var väldigt påverkbar!
Framridningsbanan var dock väldigt smal, så vi hade svårt att hitta flytet hela varven runt eftersom piloten glömde bort att svänga i tid.
 
Väl inne på banan så var han super innan jag fått startsignal, något som såhär i efterhand kanske inte var så bra. Jag softade väl till mig lite extra och åkte med något varv, och då tar ponnyn chansen. När jag väl får startsignal så inser jag att "ajabaja, nu är han inte loss från handen..". Och är det något jag vet vid det här laget, så är det att jag måste ha honom loss i handen innan jag startar programmet. Har jag väl startat så händer det för mycket på en gång för att jag ska hinna lossa honom. Jaja, det var bara att rida och göra det bästa av situtionen! Han kändes på och framåt på banan, lite spänd men absolut inte rädd för något som han faktiskt kan bli.
 
Under själva programmet kändes han ändå bra! Men i nästan alla moment hade vi småmissar som drog ner något poäng/moment. Istället för 7 på öppnorna fick vi 5 för att han vinglade till något steg eller liknande. Det kom dels pga att han inte var helt loss i handen, men också för att vi inte har trimmat så mycket ihop och då kom kommunikationsmissarna titt som tätt.
Det började redan i uppridningen med att han inte var loss och bytte galopp efter bara något steg. Sen var traven fram ganska bra, men i mellantraven kom en liten taktmiss där det var en grop i banan (som dock två av tre domare verkade bortse från eftersom de gav 7 och 6,5 om jag inte minns fel). Öppnan var ok, men i halvvolterna tappade jag bort rumpan så han sladdade. Skritten och skrittpiruetterna var dåliga, men andra mellantraven var okej. öppnan åt vänster och slutan åt höger blev bra, förutom att han vinglade till lite. Ökade skritten är svårt, för han blir lite för på och kort i skritten om han travar bra.

I galoppen kom missarna tätt efter varandra. Mellangaloppen var okej och inga byten i förvända - tills språnget innan enkla bytet.. Så onödigt! Sen trasslade det ordentligt. Vi förstår inte riktigt varandra (med all rätt!), så det tog halva långsidan och en bit in på kortsidan innan det blev vänster galopp, och därefter hade jag svårt att plocka upp honom och hålla honom kort i förvända, och då blir även enkla bytet dåligt. Men sista galoppökningen var bra (inga byten där heller!) och uppridningen i mellantrav gjorde han bra!
Men som ni förstår så sjönk poängen ordentligt av alla dessa småmissar. När de dessutom kommer på ALLA koefficienter så blir det ju ännu värre. Så blygsamma 52% fick vi, vilket jag (efter att ha tittat på filmen) ändå tycker är lågt. Men vi tävlade ändå mot Stockholms bästa junior/yr ekipage, så att standarden är högre än på en vanlig regional MsvC är ju inte så konstigt (flertalet av dessa ekipage tvlar stadigt på MsvA/StGeorg-nivå..).
 
En domare tyckte att jag red alldels för forcerat, vilket jag faktiskt var tvungen att fråga Emma om efter ritten eftersom jag själv inte kände att jag gjorde det?! Hon tyckte inte heller att det hade varit forcerat - OM det inte hade varit så vingligt och så dåliga övergångar! Det ger ju ett intryck av att jag inte riktigt har kontroll.
Att jag sen red fruktansvärt dåligt och slarvigt är en annan femma, det bev lite för mycket för mitt stackars huvud att fundera på så jag glömde helt bort var hörnpasseringar heter (gjorde inte en enda i hela programmet..).
 
Jag är ändå nöjd! Även om jag har ridit honom ganska mycket förut, så har vi aldrig trimmat ihop. Jag har tränat honom för framtiden, inte oss för tävling. Det är bara sista veckan vi har fokuserat på det. Men det var otroligt roligt att få komma ut och tävla igen, och att QD hela tiden är så himla glad och positiv gör det hela ännu roligare!
Och som jag sa till Annelie: "Det är tur att jag och Hanna kan hålla ställningarna i botten iaf!" (Hennes häst hade varit jättespänd och varit överallt utom precis där den skulle vara).
 
Någon bild tänkte jag försöka slänga upp också, men jag har fortfarande inget ps så det tar sjukt lång tid att ladda upp.. Några bilder får ni iaf, för sen tänker jag sova. Imorgon blir det tidig uppstigning eftersom jag ska coacha Erkan och Roy på klubbtävlingen på vby!
 
Från filmen.
 
 
 

Duktig ponny, dålig pilot!

Nu är vi påväg hem från tävlingen! QD var duktig, men piloten red alldeles för dåligt. Vi hade alldeles för många missar, men mellan missarna var han fin. Tyvärr kom många av missarna på koefficienter, så det drar ju ner väldigt mycket. Jag ät ändå nöjd med honom, vi har ju faktiskt bara tävlingstrimmat den här veckan. När jag har ridit honom tidigare så har det ju enbart varit stärkande arbete, ingen finridning. Så jag är nöjd. Det kommer en bättre utvärdering senare!Laddade

QD kändes fin på träningen för Emma  idag och vi är grymt laddade för imorgon! Jag red igenom programmet två gånger. Första gången kändes han bra men jag red otroligt dåligt - slarviga vägar och glömde bort att förbereda honom för vad som komma skall. Andra gången red jag, och då blev det betydligt bättre! Men bra måste bli ännu bättre för att vi ska kunna slåss om placeringar, så vi har inga som helst prestationsmål i den bemärkelsen inför imorgon.  
Nu är alla mina saker packade och stövlarna är putsade. Imorgon bitti badar och knoppar jag ponnyn och putsar kandaret. Starttid 11.28, så lite sovmorgon får jag!
Louise tog lite bilder, varav hon skickade två som jag tänkte bjuda på. 
Duktig QD

QD var riktigt duktig idag, men jag fick jobba som ett djur! 
Imorgon ska han få springa lektion för Emma, men nu tänker jag sova så jag orkat gå upp imorgon. God natt. 

Theo

Red bästa lilla theo på lektionen för Annie idag. Alltså den hästen är så härlig! 
Vi började med lite övergångar skritt-trav, vilket blir lättare och lättare. När vi sedan skulle göra övergångarna på serpentinbågar blev det svårare.. Jag fokuserade så mycket på övergångarna att jag helt glömde bort ställningen.. Theo faller gärna isär i övergångarna, så jag måste verkligen hjälpa honom till 100% att hålla ihop sig. Därför får min lilla hjärna jobba dubbelt när man först ska rida på ett böjt spår.. Hmm! 
Vi provade sedan på att rida mellantrav på diagonalen, och theo tog helt klart söthetspriset! Han kunde öka (läs lyfta..) med ena frambenet, men inte det andra. Han måste ju lära sig, och det kommer ju främst med mer styrka. 
I galoppen jobbade han verkligen på ordentligt och kunde galoppera på framåt för att sedan komma tillbaka och samla sig. 
Det största problemet vi har är dels piloten som måste sitta mer still och inte kräva mer än vad han klarar av, men också att han är så otroligt stel och oloss i högersidan. När jag ställer till höger så åker rumpan ut åt vänster, han gör allt för att slippa den där högerställningen. Men med målmedveten lösgörande träning så kommer det också bli bra!

Nu ska jag sova, klockan ringer 4.45 imorgon bitti för ett träningspass på gymet. Min pappa brukar säga att tid är inget man får, det är något man tar sig! Sen jobbar jag 7.30-17.30, och direkt efter jobbet ska jag direkt till hogsta för att rida QD med hjälp av Louise!  


Skit..

Hade skrivit ett långt inlägg om den här dagen, eller framförallt om dagens QD-trimning, men när jag skulle publicera så dog telefonen och allt försvann :( 
Hur som, det gick bra och vi blev dyngsura, för att dra det kort liksom.  
Istället bjuder jag på en bild som Louise tog med sin telefon igår, så det är därför den är lite suddig. Men visst är han allt ganska fin?! :)Bra!

Red lektion idag på QD för Emma, och det gick riktigt bra! Jag har aldrig ridit honom på kandar, men eftersom jag ska tävla på det i helgen så kändes det som att det var dags att prova.. :p faktum är att jag tyckte det var lättare än med tränset. På kandaret fick jag inte bara häng i handen, utan stundtals faktiskt ett sug också. 

Vi började med galoppen och la fokus på det som är i programmet. Det jag tycker är svårast är de enkla byten ur förvänd galopp. Jag får inte riktigt ihop honom i förvända och han blir lång som en solnedgång och då varken hinner eller kan vi göra övergången där den ska vara. Så jag fick börja med massa övergångar galopp-skritt i rättvänd galopp, för att få in tekniken lite och få ett hum om hur mycket jag behövde samla. Det blev bättre, även om vi har lite kvar att jobba på!
Efter en paus tog vi lite trav och skolor. Jag måste våga bibehålla både takten och tempot där för att få flowet!
Vi avslutade med att rida igenom programmet inför helgen. Jag kände verkligen hur trött han var, när han sjönk längre och längre ner i formen.. Men vi tog oss igenom programmet godkänt, lite kvar att jobba med men ändå okej! Sen ska jag också orka rida hela programmet, och kanske lära mig det också ?! :)
Summa sumarum så är jag mycket nöjd med dagens träning! Imorgon ska jag rida ut, onsdag får han vila, torsdag en gebomkörare och fredag ska jag rida lektion igen för Emma och förhoppningsvis bara rida igenom programmet om han känns bra! 
Kommande vecka

Den kommande veckan kommer bli lite körig. Eftersom jag ska tävla QD på lördag så kommer jag ju rida honom en del under veckan. Men jag jobbar ju som vanligt så därför kommer jag få åka ut till Hogsta på kvällarna. 
Redan imorgon ska jag rida lektion för Emma. Jag jobbar till 18.30, och 19 börjar min lektion! Men vi löser det som så att Louise är supergullig och gör iordning och skrittar fram QD åt mig så kan jag bara hoppa upp och rida. Hur snällt som helst! 
Jag tror att jag ska rida antingen tisdag eller onsdag också, kommer inte riktigt ihåg vad vi bestämde. Men torsdag och fredag ska jag åtminstone rida! Det kommer alltså bli ett par sena kvällar den här veckan, vilket innebär att jag inte kommer hinna gymma så mycket som jag egentligen vill. Eftersom jag gymmar tidigt på morgonen (brukar vara hemma igen vid 06 efter passet), så orkar jag inte det om det är så att jag kommer hem sent kvällen innan. Så idag har jag kört ett monsterpass för att kompensera lite för nästa vecka, och så får man väl helt enkelt tänka lite mer på vad man stoppar i sig istället. Det är inte optimalt för mig att inte hinna med träningen, men jag rider ju såklart bra mycket hellre! :)
Kommer dessvärre missa min lektion för Annie på torsdagskvällen på ridskolan, men förhoppningsvis kanske jag kan rida någon dag på dagen istället. Time will tell.
 
Och angående tävlingen så har jag inga prestationsmål alls! Allt för att inte sätta för mycket press på mig själv. Jag har faktiskt inte tävlat på ett helt år. Under mina år som tävlande ryttare så har jag ALDRIG haft ett såhär långt uppehåll! Provade förresten min kavaj idag, och otroligt nog så passar den fortfarande?! Hur som, målet är väl att han ska springa på alla fyra benen inne på banan. 
 
 
 

Royal update

Det har ju varit lite tyst om min pärla sedan han flyttade till Vällingby. 
Faktum är att han gör stor succé hos eleverna! Det är inte jättemånga som har ridit honom än, eftersom tanken har varit att samma elever ska sitta på honom varje vecka nu i början medan han "skolas in". I princip alla som har suttit på honom har älskat honom! De beskriver honom som otroligt härlig, en gentleman och helt fantastisk. Så det känns såklart jätteroligt att han blir så uppskattad! 
 
Att han dessutom är så glad hela tiden gör mig väldigt glad i hjärtat. Han går i hagen med Lollos häst Gabbe och tycker det är toppen. Trots att Gabbejagar iväg honom så fort det är matdags och inte låter Roy varken äta eller dricka de första minutrarna, så stormtrivs de ihop. Gabbe jagar iväg Roy, och Roy springer iväg med öronen spetsade framåt! Han är rund och fin i kroppen och blank i pälsen. 
 
Det här är nog, trots allt, mitt bästa beslut någonsin. Fortsätter han imponera i den här takten så kommer han nog få många år på ridskolan!
 
Att han dessutom ska få tävla med Erkan på novembertävlingarna visar ju på att han faktiskt gör ett ganska bra jobb! 
 
 
 

Hufvudsta

Har varit på hufvudsta ridklubb nu på morgonen och tittat på Hannah, Louise och Charlotte som har tävlat! Alla tre var duktiga, även om där hade en del missar dom drog ner. Nästa lördag är det min och QDs tur, och jag ska säga att jag är lite nervös :p Men jag ska rida lektion för Emma på måndag, så då kanske jag får lite mer koll på hur jag ska rida honom :) 


Bra fredag

Jobbat som vanligt idag, och vid lunch så red jag, Carro och erkan ut på Missan, proppen och Roy. Missan var superpigg och jag var faktiskt nära att åka i backen en gång! Carro som red bakom mig sa att hon såg ungefär hela skogen under Missan :p Men det var väldigt kul och det lyste om hela Missan av glädje och bus! 
Nu ikväll har fyran varit här och käkat middag och kollat på idol. 
I helgen väntar inte särskilt mycket alls. Eventuellt ska jag träna för Annie på söndag, det enda problemet är att jag inte har något att rida på ;) Jag fick ju rida bästa theo igår och det var så himla roligt! Han är så jäkla härlig! Det största problemet med honom är att hans framben är sju kilometer kortare än bakbenen, vilket gör att han gärna blir lite framstupa så att säga.. Men igår kom han upp sig riktigt bra och blev lätt i handen utan att knäppa av! Han är verkligen en pärla! 


Bjuder på en bild som Carro tog när vi red ut. Jag och Missan hänger till vänster och erkan och Roy till höger!

God morgon!

Klockan är 6 och jag har precis kommit hem från gymmet. Idag väntar jobbet som vanligt och när jag slutat ska jag rida lektion. 
Igår red jag glennis på eftermiddagen. Det gick väl sådär, jag har lite svårt att komma till ridning på honom. Han har så lätt för att vända halsen åt fel håll och knäppa av, vilket innebär att fokus ligger på att rida ut ryggen och halsen så de blir lite längre. I den typen av ridning har jag svårt att verkligen komma till ridning. Jaja, det kommer väl. 
Efter jobbet åkte jag till hogsta och red QD. Han var riktigt dum i tisdags, så igår satte jag på gramanen så att han inte kunde hålla på med sina hyss och så red jag på. Men han blev ganska fin och travade bra! Galoppen fick vi inte riktigt till till 100%, men man kan inte få allt på en gång! Med tanke på tisdagens pass så var det en otrolig förbättring. Lunch

Nu har vi gått på lunch och Carro har joinat oss. 
Idag slutar jag vid 16 och då ska jag förhoppningsvis till hogsta och rida qd, förutsatt att inte regnet vräker ner.. Det är ju nämligen lussan-kurs på tisdagar och ridhuset är stängt till 20, så om jag inte kan vara ute så måste jag vänta tills dess.. Jaja. Håller alla mina tummar, men än har inget regn visat sig här iaf! 
Kvällspasset

Strax efter att mina lektioner var slut idag och jag var på väg att åka hem så kom Annelie och frågade om jag inte ville rida lite på Glenn. Klart jag inte säger nej ;) 

Jag red honom i torsdags också, då kunde vi trava men inte galoppera. Idag var det tvärt om.. Men efter en stund kom Annie in och hjälpte mig och då vart det bättre. Jag fick rida en miljard övergångar mellan Skritt och trav. Jag var hela tiden tvungen att bibehålla ställningen och ha full kontroll på bogarna! Som sagt så blev det bättre, jag får ge det lite tid innan jag dömer honom allt för mycket! 

Gulligaste öronen har han iaf!Den fula ankungen som börjar bli en svan!

För ett år sedan startade Emma och Helge MsvA / St George och hade precis debuterat Int 1.
 
Idag har Helge gått sin allra första Grand Prix Kür, och det med bravur! Tänk att den fula lilla nkungen faktiskt börjar bli en riktig svan nu! 
 
Jag kunde ju inte hålla mig från att åka bort till Djursholm för att titta på bästa Helge. Det var ju ett tag sedan jag såg honom nu, och han har verkligen blivit finare på den tiden. Han har kommit ihop sig ytterligare ett snäpp och piafferar bättre. 
I fredags hade han blivit jättespänd på banan (vilket verkligen inte är likt honom!), så de hade faktiskt utgått. Men idag var han väldigt fin på banan också! Han blev lite låg och lång i formen, men han piafferade bra och gjorde alla rörelser klockrent! Och musiken passade honom väldigt bra, trots att küren från början inte är gjord för honom.
Det var verkligen roligt att se honom nu, och jag skojar inte att jag rös genom hela programmet bara av tanken att lilla Helgis faktiskt springer GP kür och har där att göra! Att de dessutom slutade typ två utanför placering är ju bara en bonus.
 
 
Älskar verkligen kontrasten i mitt hästliv - imorse satt jag som domare i en Märke 2 tävling på ridskolan, för att sedan på eftermiddagen vara med när Helge springer kür på Djursholm!

26 sekunder..

..tog det innan Vällingbys lokala tävlingar i november var fulla!
Självklart var jag snabb på tangenterna och anmälde mig i god tid, typ! 
 
 
 
 
 
 

Djursholm

Min väckarklocka ringde kl 4 imorse.. Upp och hoppa och iväg till Hogsta för att göra iordning Fanelia för tävling. Jag skulle åka med Emma och Fanelia till Djursholm där elittävlingarna pågår och de skulle starta en nationell St George. Eftersom de hade starttid strax innan 9 så blev det tidig uppstigning.
 
Fanelia skötte sig superbra från det att vi kom dit till att vi åkte hem. Hon börjar nog känna sig ganska världsvan vid det här laget! 
Jag har ju sett Fanelia på tävling ganska många gånger nu, och det vnliga problemet brukar vara att hon faller isär lite inne på banan, framför allt i galoppen där Emma fegrider lite. Då blir Fanelia lång som en solnedgång och alla samlade rörelser blir pannkaka. Men idag såg hon riktigt fin ut! Travdelen flöt på riktigt bra, men första skrittpiruetten blev dålig och den samlade skritten är inte riktigt Fanelias starkaste sida. Även galoppen var bättre än förut, men så efter en piruett så slapnade väl både Emma och Fanelia av lite för mycket och det blev ett avbrott till trav. Det avbrottet gjorde att bytet på kortsidan inte blev något byte och de borde ha fått 0 av alla domarna, men de fick snällt nog ettor och tvåor. Med de missarna landade de på totalt 63% vilket var lite lågt (trots missarna), men domarna låg överlag lågt i början av klassen. 
 
Finaste Fanelia! Dock gör hon sig inte alltd jättebra på bild.. ;)
 

Mistrea

Idag red jag Missan på lektionen efter jobbet. Jag har ju bara ridit henne ute i skogen innan, så det var en ny upplevelse att rida henne på ridbanan. Men det var kul, väldigt kul! Hon är en liten kärring, men en känslig sådan. Man kan inte gå på henne för mycket, men heller inte för lite. En känslig avvägning och en svår balans. Men efter en stund började förstå mig på henne lite mer och mot slutet kändes hon ganska fin. Fokus låg mest på att hon skulle trava (det är roligare att galoppera enligt madame..) och länga halsen. Hon har lätt för att bli väldigt kort och "knäppa av". 
 
Hon är väldigt trevlig, lilla Missan, och jag tycker väldigt mycket om henne!
 
 

Veckans bästa dag!

Numera känns det som att varje dag är veckans bästa dag, för varje dag innehåller något bra/roligt! Tänkte dela med mig lite av vad som verkligen förgyller mina dagar.
 
Måndag: Jag har sovmorgon och avslutar sedan dagen med mina gulliga elever. 
 
Tisdag: Bästa tisdagsteamet är jag och Erkan. Att jag dessutom slutar redan vid 16 gör inte saken sämre.
 
Onsdag: Slutar redan vid 16 även på onsdagar, plus att jag (som det ser ut nu) kommer rida lektion ibland på onsdagar. 
 
Torsdag: Lång dag, men den avslutas också med att jag har en ponnylektion. Och så rider jag lektion på kvällen. 
 
Fredag: Behöver inga ord - det är fredag! Att vi dessutom är bästa fredagsteamet bestående av mig, Erkan och Carro (inte FritidsledarCarro, alltså "min" carro, utan en annan. Vi är ett par stycken med samma namn..!) gör dagen grym. Det är dock min längsta dag (7-17.30), men det är inte så farligt. Även denna dag avslutas med gulliga elever, nämligen min supersöta ponnylekisgrupp.
 
Faktum är att jag verkligen tycker det är kul att gå till jobbet nu! Det må hända att det inte är lika kul senare i höst när man har lera upp till knävecken, eller i vinter när det är 25 minusgrader, blixthalka och snöstorm, men det får man ta då! Just nu är jag glad varje dag när jag åker till jobbet! 
 
 
Bilden kommer från Vällingby Ridcenter / Vällingby Ridsällskaps hemsida
 

Dåligt humör

Dålig dag idag.. Har varit på värdelöst humör hela dagen. 
Dock finns det ju människor som gör dagen bättre, och en go skogstur med erkan, Missan och gabbe var en riktig stämningshöjare. Att sen avsluta dagen med två lektioner och duktiga elever gjorde att jag kunde åka hem på lite bättre humör!  
Nu tänker jag sova bort mitt bittra jag, och hoppas att morgondagen blir grym! Men det tror jag, vi är ett förbannat bra tisdagsteam! 

God morgon

Börjar jobba kl 9 idag, men planen var att åka till gymmet på morgonen. Så jag var uppe i ottan och åkte iväg, men väl där så funkade inte mitt kort så jag kunde inte komma in :( 
Istället blev det långfrukost och snart ska jag ta ut Kennie på en långtur innan vi åker till jobbet. 
Den här veckan kommer för övrigt bli lång men rolig. Jobbar på ridskolan mån-fre, på lördag ska jag jobba hos Emma och på söndag ska jag jobba lite under märkestagningen på ridskolan. 

Eftersom bilderna blir sju km stora i nya blogg.se appen så blir det här inlägget bildlöst tills jag förstår hur man förminskar den..Inte så mycket att komma med

Eftersom jag är ledig idag så har det inte hänt mycket alls. Har varit på Ikea och en sväng i stallet för att pussa på min gulliga häst. Har även glott lite på Finnkampen på tv. Något ni kanske inte visste är att jag är ganska sportintresserad? Tycker det är roligt att se både fotboll, hockey och friidrott på tv eller live, och den sportdelen är alltid den del i tidningen jag läser först på morgonen!
 
Imorgon tänkte jag åka ut till Hogsta på eftermiddagen och titta på tävlingarna där. 
Det verkar ju just nu gå någon förkyldningsepedimi, men jag hr klarat mig ganska bra - fram tills idag.. Är inte sjuk än, men känner att det börjar komma. Så därför får träningen ligga lite lågt i helgen.
 
 

It's friday!!

Innan sommaren hatade jag fredagar. Fredagar var dagen då alla andra (åtminstone de flesta) gick över i helgmode. Jag själv hade ju alltid en dag kvar att jobba innan veckan var slut, vilket gjorde att jag blev tokig över alla facebookuppdateringar som öht innehöll orden fredag, helg eller ledighet.
Idag har jag en helt annan syn på fredagar. Inte nog med att helgen och två dagars ledighet knackar på dörren, vi är dessutom grymmaste fredagsteamet på jobbet! En vanlig dag är vi klara med ponnystallen innan vi går på frukostrast, men på fredagar hinner vi med även hela stora stallet innan rasten. Då kan jag ju tillägga att fredagar är spåndag, alltså spånar vi hela stallet på fredagar (vi spånar även måndagar också). 
Så innan lunchen idag så hade vi ju gjort hela stallet, mockat alla hagar, krattat mellan hagarna och på baksidan och jag hade rakat Theo. Så ja, lite grymma är vi faktiskt! 
 
Den där rakningen var väldigt välbehövlig för Theo! Han såg ut som en björn och svettades som en gris av att ridas lite lätt. Dock gjorde jag en "islandshäst-klippning" - alltså sparade pälsen på rumpa och rygg och klippte snett ner från manken till virveln ungefär. Theo var snäll som ett lamm och lät mig tillomed klippa frambenen och under hakan. 
 
På eftermiddagen hade jag min gulliga ponnylekis-grupp. De är så söta så man smäller av! 
Imorgon är jag som sagt ledig. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. En sväng till Ikea ska det nog bli, och så förbi stallet kanske ;) Har lite svårt att hålla mig därifrån..
 
Förra veckan fick jag hjälp av gulligaste Charlie att mocka hagen! 
 
 

Theotott

Min lilla stjärna Theo fick agera springare åt mig idag på lektionen. Även idag åkte de "nya" stövlarna på (igår fick det bli de gamla, eftersom jag insåg att jag inte ens skulle kunna sitta upp på Elton med snyggstövlarna på..!), men jag tog även ett par sporrar på mig så att jag skulle få lite inverkan med benen iaf. 
 
Vi skrittade ut en sväng först och sen var vi i paddocken. Theo var väldigt oloss i början, men lossnade helt okej till slut. Man får ju ta det för vad det är, och jag kan inte kräva att han ska bli 100% lösgjord på en lektion, när han sex dagar i veckan mest lallar runt. Det är som att jag skulle gå ner i spagat en dag i veckan, och resten av dagarna bara ligga i sängen. Skulle gå sådär, va?! 
Hur som, jag fokuserade mycket på att han inte fick rinna iväg och bli lång och stark i handen. Han måste hela tiden vara med mig. Dock tappar han lite flytet i traven, framför allt i höger varv där han är betydligt stelare. Högerbogen är en km innanför och vänster bakben befinner sig en mil bort! När jag dessutom sitter till vänster blir det ju inte direkt lättare. I vänster varv var det lättare att både hålla honom med mig och bibehålla flytet, både i trav och galopp. Mot slutet så kändes han ganska fin, men det handlar om en minut från det att han ger efter tlll att han är så trött att han stupar. 
 
Eftersom hästarna precis börjat komma igång ordentligt så rider vi ju inte jättehårt. Jag tycker det är viktigt att hästarna får komma igåg lugnt och försiktigt - de ska ju trots allt springa veckans alla dagar fram till nästa sommarbete! Så jag är nöjd och glad över att tillhöra en ridskola som verkligen jobbar efter hästens bästa
 
Jag är också väldigt glad över att jag får sitta på Theo igen. Han är en riktig guldklimp, och jag önskar att alla kunde få rida på en så ambitiös och snäll häst som honom. Självklart har ju även han sina fel och brister, och han har ju inte direkt gång som en annan häst, men även solen har sina fläckar och hans genomgoa humör väger upp väldigt mycket! Vi får väl se om vi får fortsätta hänga ihop, han och jag. Time will tell! 
 
Här kommer en supergammal bild på min stjärna, från när vi red "fälttävlan" på ridskolan typ 2009!
 

Mera ridning

När jag precis skulle åka hem från jobbet så frågade Annie om jag ville rida med 17.30-gruppen. Det säger man ju inte nej till! Dock hade jag lovat mamma att skjutsa henne från tunnelbanan, så jag fick skynda mig hem och lämna mamma och Kennie och sen tillbaka till stallet.
Jag fick rida på jättestora Elton. Jag har ju vant av mig lite vid dragit där jättehästarna ( sen Roy kom till ridskolan så har jag bara ridit på lilla theo, lilla Missan och lilla QD)
Elton var trevlig, otroligt schysst och ganska fin. Dock blev han gärna lite hög och spänd i formen, men vi gav oss ut på galoppbanan och då spände han av lite. Det var iaf väldigt kul, och framför allt så tycker jag det är väldigt roligt att vi faktiskt har så fina ridskolehästar!

Vi hade en supermysig skrittur innan.


Skogstur

Innan lunch var jag ute en tur i skogen på Missan med Kicki på gabbe och Anna på gulding. Hon var inte riktigt lika pigg som igår, men fortfarande otroligt snäll!

Glad liten tjej på gången.. ;) kan lova att öronen spetsas när vi kommer ut i skogen!


Lite ridning hann vi också med

Efter lunch tog vi in hästarna, och strax därefter kom Annie och frågade om inte jag och erkan ville rida ut en sväng. Det säger man ju inte nej till.
Så erkan red Provence och jag red annies häst Missan. Missan är inte så gammal, men verkligen genomsnäll och inte alls unghästig. Vi mötte först två moppar som kom i full fart på ridvägen. Missan brydde sig inte ett dugg, sneglade inte ens! Annie sa förvisso att hon var snäll, men såhär snäll trodde jag inte att man kunde vara!


Live från stallet

Ännu en dag på jobbet, and I love it! Att jag dessutom har världens bästa kollega gör inte saken sämre!
Vi har hittills hunnit med alla vanliga förmiddagssysslor, så som att fodra, släppa ut hästarna, mocka åt 55 hästar och kratta gårdsplanen. Just nu har vi lunch, men ska börja ta in hästarna om en halvtimme.
Så nu vet ni vad vi sysslar med. Och här kommer en livebild på stallErkan!


QD igår

Jag red som sagt ett pass på QD i ridhuset igår. 
I somras red jag honom ganska mycket, i längre perioder. Då var det inte så svårt, och jag tyckte han var fantastiskt rolig att rida. Att han är rolig att rida tycker jag fortfarande, men nu när jag bara rider någon eller några dagar i veckan så är det betydligt svårare! 
 
Igår när jag red så kom problemet att han blev stark i handen OCH älgade på med sina dunderkliv framåt. Han är ganska liten, men det är inte känslan jag får när han älgar iväg. I somras kunde jag sätta trycket i honom mer eller mindre på en gång, utan att han bara gick ifrån mig och vi kunde träna ganska mycket rörelser (så mycket rörelser som han kan, han är ju fortfarande under utbildning då den startades relativt sent). 
Så gårdagens ridpass fick endast bestå av väldigt basic grejer - övergångar och korta steg. Han fick aldrig gå ifrån mig i några jättekliv. Så fort han gjorde det så blev det en avsaktning, och som ni kanske förstår så hann det bli ganska många avsaktningar under passets gång ;). Han är ju ganska tung i handen (vilket inte är så konstigt med hans bjässehuvud! Skämt och sido, men han är verkligen stark och tung), vilket såklart har mycket med att han inte är tillräckligt stark i kroppen att göra. Men med det i åtanke, och att han tappar hela kroppen och blir sju kilometer lång när han går iväg, så kanske ni förstår att det blir jobbigt att rida ihop?! Och nä han blir tung så gör jag precis det som jag absolut inte får göra - jag blir långsam i handen.. Vilken bra kombo! När vi kom till den punkten så bestämde jag mig för att ta en kort paus, ökad skritt en långsida för att jag skulle hinna tänka över hur jag skulle reda ut problemet (läs: intala mig själv att jag måste bli snabbare). Men då fick vi ordning på det, och han känndes ganska fin. Han försökte fortfarande älga på framåt stundtals, men det var lätt att få tillbaka honom. 
Allt detta var alltså bara traven, och med tanke på vilket sorts problem som stod på dagens schema så kändes galopp alldeles för svårt. Vi värmde bara upp lite i galopp eftersom jag tycker han kommer igång bra då, och sen red vi några varv åt varje håll med övergångar galopp-skritt. 
 
Vet inte om jag ska rida något i veckan, men jag håller tummarna för det! Jag hjälper ju Louise när hon behöver hjälp, så jag har ju inga fasta dagar liksom. Jaja, time will tell!
 
Jag har faktiskt lite bilder på QD som jag ska visa er någon dag, men just nu sitter jag vid fel dator tyvärr.
 

En helg senare

Söndag eftermiddag, och dags att sammanfatta även den här helgen. Det blev inte riktigt som planerat, då jag som sagt fick hoppa in och jobba igår. Var på jobbet 7-10, sen åkte jag till Hogsta och red QD. Planen var att vi skulle rida ut, men regnet vräkte ner så det gick bara inte. Hade jag inte haft så bråttom tillbaka till jobbet så hade jag kunnat vänta lite med hopp om att det skulle sluta. Nu var det ju som det var så jag fick helt enkelt rida ett pass i ridhuset. Ska skriva ett eget inlägg om honom lite senare.
Åkte sen tillbaka till jobbet och var där 12.30-15.30.
 
Igår kväl var vi i Österskär på 50-års kalajs. Hade en supertrevlig kväll med väldigt fina vänner!
Observera att jag och Carro står i trappen för att bli jämnlånga med Frida och Pellen..!
 
Idag tog jag sovmorgon och gick upp vid 11. Fick lite brådis då vi skulle på födelsedagslunch hos mina kusiner vid 12.. Har efter det hunnit med en vända på gymmet och planerar att ge mig ut på en joggingrunda om en liten stund. 
Imorgon är det jobbet som vanligt. Tror att jag börjar kl 9 (Kanske bäst att kolla upp det hehe..), så då hinner jag till gymet på morgonen. 
 

RSS 2.0