Slutet närmar sig

Sista riktiga arbetsdagen för det här året, hur sjukt känns inte det? 
Jag har ju haft två privatlektioner med två superduktiga elever! Så roligt att få se dem utvecklas, från att knappt inverka till att verkligen börja förstå innebörden av halvhalterna och framåtdrivningen. 

Imorgon är ju verkligen sista arbetsdagen för det här året. Är ju DT som jobbar, så det blir ju bra! Året ska (förhoppningsvis), efter mycket om och men, avslutas hos erkan med bästa tjejerna efter en heldag jobb. Blir säkert super som vanligt, kan ju inte bli tråkigt med dem! 
Back in business

Eller ja, jag har ju jobbat hela julen, men nu är det iaf två helt vanliga dagar på jobbet. 
Vi hade det super idag med massa bra hjälpredor i alla jullovsbarn. Så himla duktiga är de!
Hade lektioner sen på eftermiddagen som vanligt. Första gruppen hade vanlig ridning, grupp två Hurry Scurry och i storhästgruppen hade jag min första avramling sedan jag fick den gruppen! Tack och lov gick det bra. Det där med avramlingar är inte riktigt min grej.. Är inte rädd för att jag själv ska ramla av, däremot när andra åker i backen..Huh!
 
Hade planerat för en kväll framför Greys anatomy, men självklart vill det inte funka.. Därför jag typ aldrig kollar på serier eller filmer i datorn, det ska ändå alltid strula.
 
Imorgon väntar sista vanliga dagen för det här året. Börjar 6.30 och jobbar till 16. Två privatlektioner har jag tryckt in, och efter jobbet måste jag ta mig en tur till vällingby eller något sånt för att fixa nyårsoutfiten.. Det verkade inte vara acceptabelt med leopardbyxor och mystofflor?! Förstår inte alls varför.. ;)
 
 
 

Slut som artist

Helt jäkla slut efter sex dagars arbete. Det är inte själva grejen att jobba sex dagar på rad, det har jag gjort många gånger förr, utan snarare det att man förväntas vara pigg och hålla igång även när man kommer hem på kvällen. Själva stressen runt julen sätter ju också sina spår och jag har nog aldrig varit gladare över en avslutad arbetsdag som jag var när jag åkte hem idag. Att jag dessutom var på vidrigt humör halva dagen gjorde ju inte saken bättre. Blir så trött på folk som inte kan använda hjärnan mer än åt sin egna bekvämlighet, och när man väl har gjort ett misstag så är det alltid någon annan som ska sota för det.. 

Senaste dagarna har jag varit helt slutkörd när jag kommit hem från jobbet. Trött och helt genomfrusen. Känner verkligen på mig att jag kommer bli sjuk när som helst. När jag kom hem idag var jag inte bara trött och kall, utan hade även ont i magen och tvärlock för ena örat. Ont mellan skulderbladen har jag också, och i nacken. Inte mycket som är bra nu. 
Vågar heller inte slappna av riktigt eftersom jag är ledig imorgon. Det är ju då man väl blir sjuk. 
Nä ska sluta klaga nu och krypa ner under täcket och kolla på greys anatomy! 
Imorgon är jag som sagt ledig. Ska ha lektion för Hedda, åka till Barkarby med mamma och bara låta bli att slappna av. Helt enkelt göra så mycket jag kan. 
Tio minusgrader

Fy helvete vad kallt det blev helt plötsligt! 
Jag hade en bra julafton igår med jobb halva dagen. Red julaftonskadriljen på finaste tomtehästen Elton. Mot min vilja skulle jag och erkan styra hela kadriljen.. Blev väl ungefär lika dåligt som förväntat ;p kadrilj är inte min starkaste sida! Firade jul hemma sen med familjen och farmor och farfar. Supermysigt och fick fina julklappar. Dock visste jag ju nästan allt eftersom jag valt ut det själv. 

Imorse var det bara upp och hoppa och på't igen. En ny arbetsdag väntade, och bortsett från att det var tio minusgrader och vattenkopparna hade frusit så gick det bra - det var ju ändå sol! 
Imorgon jobbar jag igen. Skönt när det inte är några lektioner, så det blir nog bra. 
It's christmas time

God jul på er! 
Klockan är strax efter sex och jag ska åka till jobbet om en stund. Gav mig själv en springtur i julklapp, med rimmet: 
"Snön hade kunnat ligga vit på taken
och endast tomten hade kunnat vara vaken
Nu är det tyvärr inte så 
Men #detblirjuländå
Medan de flesta sover
Ska jag snart till jobbet i min Landrover
Som egentligen är en Peugot
Trist när det blir så
Hästarna måste ju få mat och bli feta
Så att de efter sina julklappar kan leta
Vill man inte var fet så får man tänka på figuren
God jul Karro, här får du en springtur!"

Hoppas ni alla får en bra dag med mycket kärlek och en julklapp eller två! Rimstuga deluxe

Annies egna uppfödning Maya är ett riktigt as att mocka hos. Hon får ganska mycket hösilage men ägnar hela nätterna åt att röra runt allt. Så när jag mockade hos henne idag började jag fundera över julrim till annie och lollos julklappar. Vi hade nämligen köpt guldiga iphonelurar till dem, så rimmen blev tillslut såhär..
"Det här är bättre än en fil,
det gäller att prata med stil.
I stallet eller på stranden,
alltid med telefonen i handen.
Vad kan detta vara,
forsätt fundera du bara.
Alla klurar,
God jul, här får du ett par..."
 
"Att höra dåligt kan vara jobbigt ibland,
framförallt när det där har fastnat lite sand.
Eller så hör man bar det man vill,
det kan va så det ligger till.
Men nu med guld i ditt öra,
fan vad bra du kommer höra!"
 
Sedan dess har jag varit on fire med julrimmen, och när jag kom hem skrev jag julrim för alla mina paket (även de som är till mig själv..).
Imorgon är det ju julafton om någon skulle ha missat det, och jag jobbar ju såklart. Fick en trevlig överraskning när annie tydligen skulle jobba med oss också! Asnajs jö! 
 
Lite ojulig bild kanske, men fina CandyMan och Emma 
 

Dan före dan före doppardan

Det blev en ganska bra dag för att vara måndag. Vi hade hjälp av jullovsbarn så att vi var klara i tid och kunde ta in hästarna vid halv ett. 
Eftersom det hade frusit på unde natten så hade vi inga hästar att spola benen på efter lunch, så jag hann tillomed gå runt med en sax och kapa lite manar. 
Första gruppen fick ha hurry scurry. De var tyvärr inte så många, men det gick bra ändå. Grupp två red superbra allihopa. Glömmer lätt att de bara ridit två terminer..! 
Storhästgruppen fick öva lite på delarna ur märke två som de ska rida i början avnästa  termin. 

Väl hemma har jag ägnat mig åt att äta middag och baka avramlingspaj till mina kollegor till imorgon. 
Lilla julafton X2 - check

Vi har i alla år haft "lilla julafton" med kusiner och mor- och farbröder några dagar innan jul. Vi firar ju alltid med farmor och farfar på julafton, och vartannat år är kusinerna på pappas sida med. Så för att få tillfälle att ses så firar vi alltid lite ändå. När morfar levde var vi alltid hos honom med släkten på mammas sida, men i år var vi alltså här. 
Dock är det rätt skönt för vi bojkottar allt vad julmat heter såhär innan självaste julafton - igår bjöds det på hemmagjorda hamburgare och idag var det något kött. 
En julklapp har jag också hunnit få - en brödrost med bästa rimmet.. 
Och ja, jag kunde lista ut att det var en brödrost i paketet!! (Det är en hundra år gammal låt som pappa har berättat om för länge sedan där dom sjunger "en slemmig torsk i en brödrost") 

Innan allt drog igång idag så var jag i stallet och hade lektion för Hedda. De var riktigt duktiga och på slutet var sessan superfin! Jag hjälpte även Ellen att mocka lite i stora stallet eftersom de inte hade någon tredje personal idag. Hann med en tur till gymmet också dör pappa fick coacha lite. 
Imorgon väntar jobb och så ska jag väl gymma på kvällen också. Och baka avramlingstårta.. 

Gårdagens köksassistent - Alice snart sex år! 

2015 - jag är så redo!

Det nya året närmar sig med stormsteg. Imorgon, alltså 21 december, är årets mörkaste dag sen vänder det och går mot ljusare tider. Det är idag på pricken 11 dagar kvar av 2014. På ett sätt känns det hel rätt, och på ett sätt helt galet. Förstår inte riktigt vart året har tagit vägen? Det har varit ett väldigt händelserikt år med både toppar och dalar, och så lite mellanmjölk. 

Det känns ändå bra att snart få sätta punkt för det här året. Vända blad och hoppas att 2015 års linje blir något rakare än den kurviga det blev i år. 
Även om det har varit pest och pina ibland, så har det ju som sagt även varit mycket bra också. Jag fick spendera tre veckor på Strömsholm, där jag lärde känna två individer som jag inte skulle vilja byta ut mot något annat - Elton och Johanna. 

2015 ska bli året då jag tar det, hittills, största steget i mitt liv när jag flyttar hemifrån. Lämnar tryggheten på skattegårdsvägen där jag bott sedan jag var ett år gammal. 
Något jag också ska försöka göra är att jobba lite mer med mig själv. Framförallt när det kommer till den mentala biten som sätter ordentliga käppar i hjulen när det ska presteras. För mig är mental träning lite för mycket hokus pokus och jag tror inte det funkar, men jag kanske ska ge det ett försök? Jag har också lovat mig själv att lyssna lite mer på mig själv och kroppens signaler. Kanske inte gå upp klockan fem och springa trots att jag knappt kan hålla ögonen öppna och knäna gör så ont att jag knappt kan stå upp sen. 
Men framförallt ska jag sluta ge upp så fort det känns lite motigt. Jag ska bli starkare, både mentalt och fysiskt. Jag tror ju på att fysisk styrka ändå ger någon form av mental styrka. 
Mitt sista steg, eller kanske det första som jag tror kommer göra hela den tidigare nämnda processen lättare, är att jag ska hitta en häst att rida som jag verkligen trivs med! Men vem vet, det kanske om tre veckor visar sig att det är cappi? Eller i september att det är Elton? Eller någon helt annan, det vet vi inte fören den dagen kommer! 

Jag ska avsluta det här året med massa jobb (julafton, juldagen, annandagen, lördag nästa vecka och så tror jag att det blev nyårsafton också?). Därefter blir det skönt att sätta punkt, stänga igen 2014 års bok och om några år gp tillbaka och kunna se på det här året med helt andra ögon. 
2015 ska bli bättre! Jag ser fram emot flytten, vårterminen med eleverna, Falsterbo till sommaren och bara en sån där liten sak som att få skapa en ny playlist på Spotify kallad "2015"! 

Det blev tårta..!

Elton hade sjukt roligt på hoppningen, jag också för den delen! Taggad till tusen och hade världens bjudning mot alla hinder. Några kom vi lite stort på då jag tröck av honom lite tidigt, men överlag fick vi stora och fina språng. Sista banan vi skulle hoppa så höjde anette upp lite åt mig, alltså hindrena låg väl på Max 75-80 cm så det var ju inte direkt högt men alldeles good enough för oss. 
Det viktigaste med Elton är att man har en kvick och bra galopp och att han inte får bli lång och långsam. Hade en bra galopp på volten, men i hörnet innan jag svängde mot hindret så blev han lång ett språng och då hinner vi inte riktigt hitta tillbaka till den bra galoppen. Eftersom han låg på så mycket över lag så tänkte jag att han hoppar nog ändå.. Tji fick jag! Ett tvättäkta magplask blev det! Men allt gick bra, bara ena armen som är rejält blå efter att jag slog den i hindret. 

Riktigt roligt var det iaf! Vet inte vem av mig eller Elton som var gladast.. 
Efter lektionen hade vi en ordentlig mysstund innan jag begav mig hemåt. Behöver ju dock inte äta middag ikväll, räcker väl med att käka ridhusbotten? ;) 


Hoppning!

Hemma och vänder en snabbis, ska alldeles snart åka tillbaka till stallet för att vara med på hopplektionen på världens bästa Elton John ❤️ Ska bli superkul, få saker är faktiskt så roligt som hoppning med den stjärnhästen! 
Julshow, snö och cappi

Så har det gått några dagar sen sist - igen. I lördags var Carro och jag på kurs och i söndags var det julshow. Årets show handlade om tre individer - karro, Erica och hästen Billy! Hehe vi var på riktigt med hela tiden. Först red erkan och jag en kadrilj på Max och Billy utklädda till Olof och Sven i frozen, sen gjorde jag, erkan, pellen och pillan "ride and bike". Det gick helt enkelt ut på att hoppa en bana och sen cykla en bana snabbast såklart. Tyvärr vann inte hårdingarna, alltså jag och pellen, då jag kanske inte var en stjärna på att cykla hehe.. 


Veckan har hittills flutit på bra. I måndags efter jobbet mötte jag upp bästa tjejerna inne i stan för att gå på Håkan-filmen! Så himla bra! 
 Idag har det, om någon nu skulle ha missat det, kommit massa snö. På gott och på ont.. Blir inte jätteroligt att ta in femtio hästar med snöstyltor imorgon vid lunch.. Jaja det är ljust iaf. 
red lektion på kvällen på gulliga cappi (capriccio). Han var duktig men piloten red dåligt. Känns som att jag bara skapar en dragkamp i tygeln.. Ingen plan har jag heller när jag rider, det blir som det blir liksom, vilket inte känns som en jättebra plan med en sexåring.. Jaja, det är tur han är gullig och hela tiden försöker göra sitt bästa <3 

Imorgon är det torsdag och vi ska ha hurry scurry på lektionen! Dock kan jag nog inte vara med eftersom jag inte har någon som passar lilla kentucky, och det blir så himla långt för henne att vara ensam hemma om jag lämnar henne 13 och inte är hemma igen fören vid 20.. 
Fredag blir en vanlig arbetsdag och på lördag ska jag antagligen träffa min fina vän Johanna igen på en lunchdejt! Länge sen nu! Sen blir det julfirande hela helgen med släkten, mammas sida på lördag och pappas sida på söndag. Mysigt ändå. 

Gymma - jobba - fika - gymma

Började dagen på gymmet med att köra ett kort konditionspass. Skön start på dagen. 
Åkte till jobbet där allt flöt på. Dock blev vi väldigt sena med Förmiddagssysslorna, så vi gi k på lunch typ halv två. Dock vägde det upp att det bjöds på massa fika idag. Chris hade med sig avramlingsfika X2 :)

Åkte förbi gymmet på vägen hem också och körde ett pass styrka. 
Är så himla trött i huvudet nu, noll energi och noll motivation. Borde egentligen läsa på lite inför morgondagens kurs, men drar verkligen ut på det allt jag kan. Har ingen större lust att åka hela vägen till Botkyrka för att spendera hela förmiddagen där. Har så mycket annat jag skulle behöva göra. Men men, det blir nog bra när allt är klart. 
Ska försöka ta tag i papprena nu och få det avklarat. På återseende. 

Det bästa med att kollegorna flyger i backen 😋

Capriccio

Nu har vi äntligen fått veta vad nameless heter på riktigt - capriccio. Vet inte riktigt vad jag tycker.. Capriccio låter som en sportbil, nameless är lite mer som en Volvo! Jaja, han blev iaf glad över att få ett namn. Så glad att han gjorde glädjeskutt och var hur pigg som helst på lektionen. 
Lektionen blev lite mer som roliga timmen. Vi gjorde allt för att hästarna skulle bli glada och tycka livet var kul. Lite busridning som avslutades med hoppning. Nameless tyckte det var hur kul som helst och gjorde några extra skutt efter hindrena, men hoppade gjorde han snällt och gärna! Han landade i fel galopp några gånger, men så bytte han så snällt på hjälpen så. En riktig stjärna för att vara sex år. 

Kul var det iaf, både för hästar, ryttare och instruktör! Tror nog djuren mår himla bra av att få busa av sig lite såhär ibland, även on det fortfarande är kontrollerat. Nästa vecka har vi röstat för hurry scurry.. Får väl se om vi får igenom det hos fröken :D 
Dåligt

Regnet har vräkt ner hela dagen.. Jag har promenerat runt i stan utan paraply och blivit fullständigt dyngsur. Som om inte det vore nog så gick jag (självklart) fel när jag skulle till tandläkaren, så fick ta en lång omväg tillbaka.. 
När jag skulle hem hade jag sån tur så Hässelby-tåget skulle komma om en minut, vilket det också gjorde. Men när det har stannat i mossen så meddelar chauffören att tåget bara går till Bromma.. Då fick snälla gå av där och stå ute i regnet igen. 

Åkte till stallet sen och red lektion på nameless. Kändes inte alls bra idag.. Han var ovanligt skev, ville absolut inte spåra och tog inte skänkeln. Rider ju utan både sporrar och spö, så idag tog vi hjälp av ett litet hoppspö så han fick lite egen motor. Då blev det bättre, men nej idag var en dålig dag. 
Åkte till gymmet efter jobbet och sprang några km. Besviken över att jag inte orkade fler, men om man lägger ihop det jag sprang när jag var där imorse också så känns det lite bättre. 

Nu tänker jag nog runda av den här dagen innan humöret verkligen faller till botten. Ny dag och nya tag imorgon igen. 


Här är han, gulliga nameless. 

Den gode och den onde

Igår kom Annie och frågade vem som skulle rida på den nya hästen Gode (Sören). Jag svarade lite finurligt "den onde". Var på Annie kontrar med "alltså du?" Tack för den passningen va ;) #mobbadpåjobbet. 
Men idag red jag iaf på Gode, så då blev det tillslut den onde och den gode. Han var iaf väldigt trevlig och kommer nog bli en strålande bra ridskolehäst. Otroligt snäll, inte allt för mycket motor men ändå ganska lättövertalad till att springa framåt. Red bara jättekort och skrittade en lite längre stund efter. 

Efter jobbet hade jag lektion för Hedda, gjorde klart degen till lussebullarna, åkte tillbaka till stallet och pyntade hos gabbe, bakade ut bullarna och nu ska jag åka till gymmet medan bullarna jäser en sista gång. Tur man är ledig imorgon ;) 
Imorgon ska jag förövrigt spendera lite tid inne i stan och även gå till tandläkaren. På kvällen blir det stallet och rida lektion. 

Nu väntar gymmet! På återseende. 
Gulliga Gode. 
Gabbelitos julpynt

Måndag

En helt vanlig måndag, förutom att vi var klara i tid med stallet på förmiddagen! Dock var jag där strax efter sju imorse för att vi skulle hinna, men klara blev vi. 
Hade lektioner sen på eftermiddagen och det gick bra, trots att hästarna hade lite väl mycket energi. 
Åkte förbi gymmet på vägen hem och körde ett pass. Sprang en stund och sen var det magen och ryggen som fick jobba en hel del. 

Kom hem för en timme sedan och då satte jag igång ett nytt lussebullbak.. Hehe! Måste erkänna att de jag bakade igår var de godaste lussebullarna jag någonsin bakat! Så nu får det bli en sats till som jag ska förälska baka ut imorgon. 
Imorgon har jag förövrigt en hektisk eftermiddag. Men den är timad och klar, in i minsta detalj. Har Hedda direkt efter jobbet, sen åker jag hem och gör klart degen till bullarna. Sen pratade erkan och jag om att kirra Gabbes julpynt efter hon slutat imorgon. Så isf åker jag tillbaka till stallet då. Därefter åker jag hem, bakar ut bullarna och medan de jäser en sista gång så åker jag till gymmet och köttar sönder benen! Tur man är ledig på onsdag :p 

Nej, ny ska jag nog sussa. Klockan ringer vid den imorgon bitti som vanligt! Ledig söndag

Sov 12 timmar i natt, så idag har jag ändå kännt mig ganska utvilad. 
Åkte till Barkarby med mamma för att gå på Ikea innan det blev kaos. Spanade in en tv-bänk, stolar och ett matbord som ska införskaffas till lägenheten. Fick även med mig lite småsaker hem som kommer vara väldigt bra att ha när jag flyttat. 
Vi åkte sen vidare till mio och chili. Hittade en soffa på Mio som ska beställas och även några alternativ på soffbord. 
När jag kom hem gjorde jag klart degen till mina lussebullar som jag påbörjade igår. De fick jäsa en stund till innan jag bakade ut dem. Jag passade på att åka och träna medan de jäste en sista gång. Drog med mig pappa till gymet så fick han vara min pt när det tränades överkropp. Jesus vad svag jag är alltså.. Biceps jobbar ganska mycket om dagarna i stallet, men övriga muskler... 

Nu är lussebullarna gräddade och klara och smakade helt amazing! Imorgon väntar en arbetsdag som vanligt och sen ska jag nog åka förbi gymmet på vägen hem. Måste sätta fart med träningen igen.. 
Sören, Mads och lussebullbak

Igår öste vi på under förmiddagen och praktikanterna hade med sig julfika eftersom det var deras sista gång hos oss. Efter lunch red vi ut på några hästar och Mads (nameless, vi har bytt namn på honom hehe :p) skulle få komma ut i skogen för första gången hos oss. Han har ju varit otroligt snäll, och man glömmer lätt att han bara är sex år. Det roliga var att jag är kortast av oss i personalen, om man bortser från praktikant-Linnea, och Chris är lägst. Av hästarna vi hade med så var Mads störst och Missan minst... Ni kan ju gissa vem som red på vilken häst.. Jo korta karro red på största Mads och långa Chris red på lilla Missan! Så kan det gå! 
Mads skötte sig iaf strålande, men han har nog aldrig sett en skog förut. 

Avslutade dagen med idolfredag och tacos hos erkan med Ellen och Frida. Asnajs! Det var även i samma veva som vi döpte om nameless till Mads ;)

Idag har jag jobbat och det har gått bra, bortsett från att jag blir helt galen på vuxna människors säkerhetstänk.. Skrämmande faktiskt.
På eftermiddagen kom även vår nya häst, Jesus 2! Även kallad Sören! Klart att våra danska hästar måste ha danska namn, fattar ju vem som helst. 

Nu ikväll har jag påbörjat mitt lussebullbak som ska få jäsa över natten. Imorgon ska jag och mamma åka och kolla på soffa och så ska jag baka lussebullar :) En arbetsdag senare

Så var det torsdag igen, dagarna verkligen springer förbi. 
Jag har jobbat hela dagen som vanligt, inga konstigheter. Ägnade eftermiddagen åt att ta hand om alla hästar som har fått mugg. Leran vi har i hagarna är inte ens kul, och vissa hästar  verkar ju få mugg av att titta på leran.. 

Hade lektion sen på eftermiddagen och barnen skötte sig bra. Travade över bommar och på slutet red alla själva i skritt och kunde både styra och stanna! 
Sprang direkt in till andra ridhuset efter lektionen för att hjälpa Hedda och sessan. Där fick träna lite programdelar ur lc:1 eftersom de ska tävla det på klubbtävlingen nästa helg. Både barnet och ponnyn skötte sig mycket bra! 

Direkt efter att Hedda ridit så drog jag på mig stövlar och hjälm och gjorde iordning nameless för att rida honom på lektionen. Han kändes lite trött idag redan från start, men jobbar ändå på så mycket han bara orkar. Dock hade vi väldiga problem med att fatta högergalopp.. Det gick bara inte! Tillslut fick vi till en fattning och då blev det massa beröm och bryta av till trav. Jag måste liksom hitta hur mycket jag måste rida på framåt / ta tillbaka innan fattningarna. Han orkar ju inte då mycket, men samtidigt kan han inte springa på i sina älgkliv. Det blir en ordentlig balansgång, men vad kan jag förvänta mig efter att ha suttit på hästen tre gånger? 
Jag är ändå ganska nöjd, han är himla trevlig. Med mycket mer styrka kommer han ju bli ännu bättre, men han har ett fantastiskt bra huvud. För att vara sex är dessutom. Totalt orädd och bryr sig inte så mycket om man gör fel som pilot. 

Imorgon väntar en ny arbetsdag och sen på kvällen ör det idolfredag hos erkan, med tacos och marrängswiss! Kan det bli bättre? Nameless

Idag efter jobbet red jag lektion, och precis som förra veckan red jag på nameless. Förra veckan var första lektionen han gick på lite mer än en vecka (han hade haft ett sår och blivit tjock i ett ben) så att han var lite stel och oriden var ju inte så konstigt. 
Nu har han gått hela veckan så idag kändes han mycket bättre. Dock kom skevheten fram lite mer, men det var ändå bättre än förra veckan. 

Vi värmde upp i trav och galopp och jag gjorde massa övergångar. Eftersom han är lite vinglig så vill jag gärna vara innanför spåret så han aldrig får chansen att lägga sig på väggen. Dock är det lite svårt när vi rider i båda varven, för att vi inte ska krocka med varandra så måste man vara på spåret om man rider i vänster varv. Så bra koll har vi i Dressyrspecialen ;) 

Vi jobbade sedan med att lägga volter vid två punkter i ridhuset. Eftersom han är väldigt vek så red jag bara 15m volter i trav och galopp. Han blev ganska fin då, och framförallt typ 10 meter kortare i kroppen! Dock vill den lilla högerbogen gärna flyta ut och han tar inte riktigt högerskänkeln. Men det kommer komma det också med lite mer styrka. På slutet kändes han ganska trött så då avslutade jag och skrittade istället eftersom han skulle gå en lektion till på kvällen. 
Jag är ändå ganska nöjd med dagens pass, och framförallt var det ganska kul! 

Tyvärr har jag ingen bild på lilla hästen (läs jättestora!) 

Nackdelen med djuren..

Förr eller senare kommer dagen då vi måste ta tuffa beslut gällande våra djur, för deras bästa. 
Sedan i somras har vi varit tvugna att låta fem hästar vandra vidare av olika anledningar. Tre som var gamla, en sjuk och en som skadade sig. Även om man inte älskar alla hästar i stallet, så har man enda någon form av relation till alla när man jobbar med dem dagligen. Vissa gillar man för att de är söta, andra för att de är supersnälla med nybörjarna och några är det lite hatkärlek till. Det finns ändå en relation till alla. 

Idag fick en av våra kompisar, fina Peppe, vandra vidare till de gröna ängarna. Han gjorde illa sig i hagen för någon vecka sedan. De åkte in med honom till veterinären som ordinerade en stark smärtstillande kur. Tyvärr blev han inte bättre och igår hade han riktigt ont så beslutet togs att han skulle slippa lida. 
Det är alltid lite tryckt stämning på jobbet sånna här dagar, eftersom vi alla känner för hästarna. 

Men det här är ju "smällar man får ta" när man valt att hålla på med djur. De lever tyvärr inte för alltid. 
RSS 2.0