Spännande..
Jävla skit

Hade skrivit ett inlägg om de två ridpassen på theo den här veckan, och så stängs allt bara ner.. Summa sumarum så har jag fått igenom något på de här två dagarna, men jag har fortfarande ingen bra känsla. 
Blir så arg på mig själv för att jag rider så dåligt. Arg för att jag stressar upp mig över att det snart är tävling (typ sex veckor kvar, vilket innebär sex tillfällen att träna..) 

Nej nu ska jag sluta vara bitter över att jag inte kan rida. Imorgon är det ma birthday, så jag ska ut och käka middag med bästa tjejerna efter jobbet! Det blir askalas! Dessutom har erkan lovat mig en födelsedagsbrunch imorgon på frukostrasten, typ det jag ser mest fram emot hehe. Annars har jag nog mest åldersnoja, 21 är ändå nästan 25, vilket i sin tur är nästan 30.. Huamig..! 
Slutbabblat för idag. 


Har inte så mycket kul pics att bjucka på, men den här hittade jag i telen.. Jag och erkan i vår vintermundering.. Vet inte ven av oss som var snyggast under de kalla veckorna.. 

Veckans ridpass

I onsdags red jag som vanligt lektion på Theo för Annie. Han kändes fin i början, väldigt pigg och alert. Men när vi kommer till själva arbetet så blir det så svårt. Han är ju inte loss, och det är ju det som är problemet. När jag då dessutom vill kunna påverka honom lite.. det säger ju sig själv att den ekvationen inte går ihop. Det blir branä rjag sänker honom och låter honom bli "platt" i traven, men såfort jag kortar upp så kommer problemen och han blir ojämn i bjudningen. Konstigt va, när hästen inte är lösgjord?! ;)
Hur som så avslutade vi lite bättre iaf.
 
I torsdags red jag också lekton för Annie på Theo. Det gick bättre än onsdagens lektion, men det är fortfarande samma problem - att han inte är loss. Han ser fin ut när vi bara travar längs fyrkanten och jag bara åker med, men så fort jag vill göra något så enkelt som en halvhalt eller lägga en volt så blirdet pannkaka av allt, just för att han inte är loss. Det gick ändå bättre än onsdagens lektion, men inte helt bra. Jaja, det kan inte gå bra jämt!
 
Igår hopptränade jag för Anette på fina Elton. Ska erkänna att jag var lite rädd till en början, Elton är jäkligt stor men har ett förflutet som hopphäst. Han vet vad det här handlar om och tar gärna saken i egna händer.
Men det gick strålande bra, bortsett från att jag hade lite svårt att hänga med i hans stora språng. Vi började med några travbommar och ett litet räcke. Märkte ganska på en gång att jag behövde lite fart för att få till bra språng. Därefter blev det en liten kombination med ett räcke och en oxer. Där blev det ännu tydligare hur mycket galopp jag ändp behövde. Jag ville ju gärna korta upp honom lite för mycket mellan hindrena, och då blev han tvungen att lägga in ett extra galoppsprång, som egentligen inte alls fick plats. Men när jag fick till en bra galopp blev sprången bra och avstånden perfekta.
Vi avslutade med att hoppa en trippelbarr. Kan nog räkna antalet gånger jag har hoppat trippelbarr på en hand, och då hopptränade jag ändå under flera år med lilla Joy. Första trippelbarren låg kanske på 60 cm, och redan då tyckte jag detr var liiite stort. Men Elton hoppade superbra. Andra gången hade Anette höjt upp den, så bakbommen låg väl på 70-75 cm. Då började jag tveka och kom emot i en för dålig galopp, så Elton nitade (med all rätt). Andra gången red jag på lite mer, och Elton seglade över!
Mitt största problem med hoppningen är att jag vill ha för mycket kontroll. Jag vill rida an mot hindrena i en kort galopp och gärna med hästen på tygeln ;). Det funkar ju inte riktigt om man ska hoppa en meter..
Men Elton var verkligen en pärla att hoppa på, bjöd verkligen till i alla lägen. Dessutom var han otroligt fin att rida dressyrmässigt. Jättestor skillnad sen jag red honom senast, och det var ju ändå bara några veckor sedan. Ellen har verkligen gjort ett bra jobb med honom!
 
Gårdagens högsta hinder.. Eller kanske inte ;)
Anette la upp till den höjden jag alltså ska kunna hoppa till sommaren..!

Vart tog veckan vägen?

På riktigt, vart tog den här veckan vägen?? 
Har jobbat som vanligt, men också hunnit rida lite. Både onsdag, torsdag och fredag blev det träning. Tänkte slänga ihop ett inlägg om veckans ridpass imorgon. 
Imorgon ska jag förövrigt in till stan för att cutta av håret och sen kirra lite födelsedagspresenter till mina päron som båda fyller år (mamma i torsdags och pappa på måndag, och sen jag på fredag.. I den här familjen gillar vi att samla födelsedagarna..). På kvällen kommer delar av femman hit och kollar mello och käkar tacos! Grymt
Vår!

Vilket väder vi har haft här i la stockholma idag! Strålande sol och ett par plusgrader. Vad passar då bättre än en uteritt? När stallet var färdigt i förmiddags så gav vi oss ut i skogen, jag, Carro (som jobbade sin första måndag med oss, du var grym hjärtis!), erkan och vår praktikant M-L på Missan, proppen, gabbe och max2. Hästarna tyckte det var asnajs, utom Missan då som såg väldigt fundersam ut över att det var grönt istället för vitt på backen.. ;) 
Vi travade nästan hela slingan, plus att vi travade på vägen mellan ängarna. Den vägen får man verkligen ta vara på när det går, det är nämligen hur mysigt som helst att rida där. Dock blir det hårt så himla fort, eftersom solen ligger på och torkar upp på en gång och när det dessutom blåser lite eftersom det är stora öppna ytor runt om. Men idag var underlaget super! 

Väl tillbaka i stallet så väntade Frida på oss, så det blev en lunch med fantastiska fyran! vardagslyx på en helt vanlig måndag liksom :) 
Sjukling och fin Mistrea

Den här helgen blev inte riktigt som jag planerat.. Jag är nämligen dunderförkyld. Hatar verkligen att vara sjuk, men nu är det väöldigt länge sen så det var väl så dags.
Igår var jag i stallet ändå och red Missan. Under uppvärmningen fokuserade jag bara på att hon skulle bjuda framåt. Massa beröm så fort bjudningen fanns där, oavsett det handlade om att hon taktade i skritten eller försvann iväg i ökad trav. Bjudningen är ju steg 1, så vi värmde i princip på långa tyglar i full fart. Faktum är att det var ett vinnande koncept, för hon var faktiskt riktigt fin sen! Vi jobbade med mycket övergångar och jag var noga med att hon svarade på en gång. Svarade hon inte så fick hon rejsa iväg i galopp, och tillslut blev hon väldigt lydig. Jag var också noga med att när jag bromsade upp eller gjorde avbrott så gjorde jag det till största del för rösten. Allt för att det hela tiden ska vara kul och springa utan onödiga tag i munnen. På slutet var hon som sagt väldigt fin.
 
Igårkväll var jag hos Carro och käkade tacos, kollade Hockeyn och avsslutade med Mello! Bra kväll helt enkelt.
Imorse var det tidig uppgång eftersom jag skulle döma på märkestävlingen i stallet. Alla red superbra, och jag tror att alla blev godkända.
Skulle ha ridit Missan efteråt, men mår verkligen skit så hon fick vila.. Istället åkte jag hem och landade i soffan framför hockey!
Det känns ändå bättre att vila upp sig och bli frisk idag, så att jag kan jobba ordentligt imorgon.
 

Hoppning!

I onsdags hoppade vi på lektionen för Annie, vilket såklart var roligt! Theo är ju så jäkla schysst och hoppar verkligen i alla lägen, om han så måste kravla sig över. Sen att han helt enkelt inte skulle ta sig över för höga hinder är en annan sak, men han skulle nog aldrig stanna. 
Vi hoppade studs på medellinjen och vi tog oss över alla gånger. Nej men det är verkligen roligt med hoppning, det enda som är synd är att jag bara rider theo en gång i veckan, så det blir så långt mellan dressyrpassen. 

Idag är jag dunderförkyld, men när anette kom på eftermiddagen och frågade om jag ville hoppa vid 19 så kunde jag ju inte säga nej. Måste ju ta varje chans jag får. Hoppade iaf virvelvinden viriato! Virvelvind är väl det sista man kan säga om honom, men vi fick iaf lite fart mot slutet! Virri är dock himla schysst och skulle nog heller aldrig stanna på ett hinder. 
Vi hoppade något högre idag än förra veckan, närmre bestämt typ 70 cm! Haha vet inte när jag hoppade så högt senast.. Dock hängde jag väl inte riktigt med i alla språng, men får väl skylla på att jag aldrig hoppat en så stor häst och när han inte bjuder till hundra så blir det lite konstiga språng. 
Men det var väldigt kul! 

Nu är jag, som dragit dunderförkyld.. Imorgon ska jag bara rida Missan, men annars har jag inget planerat. Eller jo, på kvällen ska jag till Carro och käka tacos och kolla på mello! 
Missan och gabbe

Red som sagt både Missan och gabbe igår och båda skötte dig bra! Gabbe var först ut och han var lugn i början men sen kom turbon. Dock var det hela tiden ridbart ändå! Och han är ju verkligen så himla rolig när turbon kommer.. Då spetsar han öronen, och så kör han!
 
Näst på tur var ju då Missan. Carro skulle longera Proppen så vi gick en sväng tillsammans ute först. Missan började med att vara lite tjurig och inte ta skänkeln, men när jag rejsat några varv i full galopp så blev det mycket bättre! Till slut kändes hon faktiskt riktigt fin, svarade för skänkeln och gick på.
Fina fina tjejen, hon är så himla lik Dandy..<3 Självklart har Missan mycket mer kvalitéer än vad Dandy hade, men både ridmässigt och utseendemässigt (när man sitter på har man exakt samma utsikt som på Dandy) är de så lika. Och lika tjocka :)
 
När båda hästarna var ridna blev det rykt- och gosstund innan jag tog tag i utrustningen och gjorde rent den.
 
Förövrigt så red jag i t-shirt igår.. Vilket år kunde man senast göra det i februari liksom?
 
Och så en gammal bild på Gabbis, från tävlingen i höstas!

Fredagskväll i stallet

Kan ju börja med att skriva att passet på Theo i onsdags gick strålande bra! I början var han lite stark i handen, men vi jobbade mycket på serpentinbågar i både trav och galopp med övergångar över medellinjen. Då fick jag lite mer tag om båda sidorna och han blev faktiskt riktigt fin! Jag vill gärna dra in nosen lite för mycket på honom, eftersom känslan är att han blir för rak annars. Men faktum är att typ 8 av 10 gånger som jag inte tycker att han är på tygeln, så är han faktiskt det. Jag måste bara inse det.
 
Igår spenderade jag hela dagen, alltså verkligen hela dagen, i stallet. Från 7 på morgonen till halv 10 på kvällen. Jobbade först som vanligt, och vi hade en sjukt bra liten medhjälpare i form av Melker. Melker 11 år är förövrigt min nya bloggcoach, han tyckte det stod för mycket om min fritid här och för lite av vad som händer på jobbet! Men jag lovade att nämna honom i det här inlägget, så nu har jag gjort det ;)
 
Efter jobbet så red jag lite på Gabbe eftersom Lollo var sjuk. Han var pigg och lite spänd över att regnet dånade mot taket i ridhuset, men ändå ganska fin. Han är så rolig den hästen, energin tar liksom aldrig slut!
 
Det sista jag gjorde under kvällen var att hoppträna för Anette på Archie! Ja, ni läste rätt - JAG hopptränade! Det var dock inga höga hinder men en väldigt rolig bana.
Jag hoppas ni förstår min fina ritning.. Har inget Ps på den här datorn och allt blir så jobbigt när man måste rita i paint..

Det började alltså med en liten kombination på långsidan, vi tog dock bort kombinationen och sparade bara första räcket eftersom det skulle bli lite väl tight till nästa hinder. Så först ett räcke på långsidan och så blev hinder nummer två en oxer på diagonalen. Därefter stod det ett kryss på kortsidan. Nästa väg var lite knepigare, där gällde det verkligen att ha både rätt galopp och kontroll på sprången. Det räcket stod nämligen mitt på medellinjen, och sen stod en oxer lite innanför spåret som du skulle rakt på och utan särskilt många språng emellan.
Jag fick alltså hoppa på jättesnälla Archie. Han var verkligen en klippa, och ju mer vi hoppade detso lättare blev det. Han behöver lite startsträcka så att säga. Även om det som sagt inte var några höga hinder, så var det en bra början! Jag måste ju börja träna nu.. Typ tre veckor kvar tills jag ska kunna hoppa en meter?! Vet inte om man måste hoppa en meter redan på ridprovet, men risken finns ju och då kan det kanske vara bra att ha gjort det någon gång innan.. ;)
 
Jag ska strax åka till stallet och rida både Missan och Gabbe. Vilken kalasdag! :D
Och ikväll ska jag till Frida, som bor typ 10000 mil bort, men vi ska nog kunna hitta dit. Tacos och Mello står på schemat!

Hej vänner!

Är helt slut både i kroppen och huvudet. Har varken haft särskilt långa eller jobbiga dagar på senaste, men ändå ät jag så jäkla trött! 
Dagarna går dessutom så otroligt fort. Imorgon är det ju redan onsdag, känns som att det var torsdag igår? 

I helgen red jag fina Missan och vidgade mina vyer genom att jobba som domare på klubbhoppningen. Missan var duktig och Det var helt klart roligare än vad jag väntat mig med hoppningen. 

Imorgon är det som sagt onsdag, vilket innebär lektion för Annie. Förhoppningsvis på min prins theo! Ska nog till gymet efter träningen. Har haft två riktiga slappardagar den här veckan, så en tur till gymet är nog lägligt. 


Bästa tjejen efter passet i söndags! 

RSS 2.0