Milen!

Red ett kalaspass på theo för Annie efter jobbet. Han gjorde fina skolor, ffa höger öppna och vänster sluta. Kunde bibehålla takten och lite schvung i traven genom skolorna! Eller ja, schvung är kanske att ta i, men för att vara theo så var det bra. 

Efter lektionen åkte jag till gymet och köttade mig runt milen på under timmen! 59,03 blev tiden och jag är så jäkla nöjd med det!! Faktum är att jag aldrig har sprungit mer än Max typ 7 km, och nu tar jag milen på under timme  - utan att knappt ha tränat! 
Träningsvärken kommer ju dock kännas imorgon, men det är det fan värt! 

Nu ska jag sova. Kennie vill ut på promenad 5.45 imorgon bitti.. 
Och lite såhär känner jag mig inför det :Vem behöver ett gym när man kan putta en traktor?

Ingen dag är den andra lik på mitt jobb.. Idag har vi t.ex ägnat en stund åt att, på fem man, putta en fet traktor från ena kortsidan av ridhuset, till den andra kortsidan.. Den hade nämligen fått soppatorsk under harvningen, då för att den inte skulle stå ivägen under lektionerna så fick vi helt enkelt putta in den! Hej och hå vad jobbigt det var, men in kom den! 

Efter jobbet åkte jag till hogsta för att rida QD. Vi ägnade oss först åt 45 minuter skrittjobb för att han skulle släppa lite, men därefter blev det helt okej. Vi struntade i galoppjobbet eftersom det är så svårt, speciellt när han är som han var idag. Man ska ju inte blunda för det som är svårt och strunta i det, men av erfarenhet vet jag att det ibland är lika bra att skita i det. Det blir bara konflikt annars. 

Skippade gymet idag eftersom jag kom hem så sent, men imorgon är det all in igen! Ska även rida lektion imorgon som vanligt. 
Ridning, träning och en hel vecka senare

Att tiden ska gå så himla fort jämt! Känns som att det var måndag igår, fast det redan är måndag igen imorgon. 
Jag har iaf hunnit med ganska mycket den här veckan. 
Varje morgon har jag varit ute på minst en timmes promenad med Kennie. Trots att klockan inte har varit mer än 6 på morgonen så har vi öst på i ett jäkla tempo. 
I tisdags sprang jag ju som sagt 5 km på bandet, och tiden då var 29,10. 
 
Onsdagen spenderade jag helt och hållet i stallet eftersom jag rider lektion efter jobbet. Dagen till ära fick jag rida på jättestora Elton. Han känns typ dubbelt så stor som Theo, och jag var tvungen att länga stiglädret för att kunna sitta upp, med pall! Men det positiva var äl att mina ben i princip hamnade ovanför skaven han fått av skänkeln (han är otroligt känslig i pälsen den herren..). Även om det inte gick sådär strålande bra så var det väldigt roligt. Har ridit honom en gång förut, men det var precis efter sommarbetet så då var han inte riktigt i toppform så att säga. 
Efter lektionen åkte jag till gymmet och körde ett pass överkropp med Rebban. 
 
I torsdags jobbade jag som vanligt och sen var jag helt död hela kvällen. Fick en riktig jäkla dipp på eftermiddagen så jag fick ställa in allt jag hade planerat efter jobbet. 
 
Fredagen var det jobb som vanligt och vid lunch red jag och Erkan ut på Missan och Gabbe. De har nog inte fått gå ute så mycket sista tiden, men båda tyckte det var super! De gick och frustade typ hela tiden! Sen på kvällen var Frida och Erkan här och käkade middag. Asmysigt som vanligt och vi gjorde århundradets fruktfat! Eftersom vi inte får äta godis så får man ju hitta på andra smarriga efterrätter. 
 
Igår gick jag upp vid typ 9 och vid halv 10 tog jag med mig Kennie ut på en långprommis. Vi gick vår vanliga runda som är 11 km. Efter det så åkte jag till stallet och joggade lite på Missan. Hon hade världens framåtbjudning och kändes ganska fin, men eftersom jag bara skulle jogga så kunde jag inte få henne helt där jag vill ha henne. Tror dock att fredagens uteritt gjorde henne gott! 
Efter stallet så åkte jag till gymet och köttade 5 km på löpbandet med tiden 28,36, vilket jag var sjukt nöjd med! Avslutade med lite övningar för magen och sen stretch.
Kvällen fick sedan avrundas med middag och bio med Carro coh Erkan i Vällingby. Vi såg The wolf of Wall street. Lite lång tyckte jag att den var och ibland lite långtråkig, men överlag var den helt okej! 
 
Idag då? Jag gick en lite kortare prommis med Kennie imorse, bara 5 km. Sen åkte jag till stallet och red Missan. Hon var inte riktigt lika framme idag, men det blev ändå bra. Hon är så himla härlig den lilla hästen! Efteråt fick hon sig en ordentlig rykt, och jag har nog aldrig varit med om en häst som är så otroligt snäll.
En sväng till Hööks hann jag och mamma med, där jag bytte mina rosa reflexvantar som jag har lyckats förbruka tre par den här vintern.. Måste verkligen ha lyckats få tre måndagsexemplar de här gångerna, eftersom de jag hade förra året höll hela vintern! Fick iaf tillbaka pengarna och bytte till en annan modell. Dock kommer problemet nu bli att jag kommer tappa bort vantarna.. Mina rosa syns ju på långt håll, och med tanke på att jag är expert på att lägga ifrån mig dem..
En sväng på gymet hann jag med också. Först sprang jag 5 km på 28,17 (råkade visst skriva fel tid på insta.. oops!), stretchade lite och sen körde jag och Rebban 45 min spinningpass! behöver jag säga att jag var död efteråt?! Dock behlver jag bara 10 minuter i zombiemode, sen kommer adrenalinkicken och jag skulle lätt kunna springa en halvmil till. 
 
Nu är jag dock lite väl trött både i kropp och huvud. Nästa vecka tänker jag fortsätta gå all in med träingen. Har ju på bara tre dagar lyckats förbättra min tid på 5 km med nästan en minut! Ska även hinna med lite QD under veckan är planen.
 
Här kommer ett par bilder från veckan
 

Benen skriker..!

Igår blev det en riktig leg-day på gymmet. Vi körde allt ifrån squats till benpress, och det mesta man kan komma på där emellan! 
Som om inte det vore nog så var Kennie och jag på en 11km promenad igår morse innan jobbet. 

Idag hade jag som ambition att springa/gå 30 minuter. Jag började med 1 km på crossen innan det blev ett löpband ledigt. Tävlingsmänniska som jag är så sprang jag 5 km på det där jäkla bandet! Jag har nog inte sprungit så långt sen innan jag gjorde illa foten. Jag får fortfarande lite ont av att springa i ett så högt tempo som jag gjorde idag, men det funkar iaf. 

Nu ikväll har jag ätit middag med Frida och snackat en massa skit i två timmar (personalen ville stänga då hehe..). Vi träffas alldeles för sällan nu mera. Under sista året på gymnasiet sågs vi nästan varje dag och powerwalkade 1,5 timme. DÅ kunde vi enkelt babbla bort hela den tiden, förstå då hur mycket vi har att säga varandra nu när vi ses typ varannan/var tredje vecka! 

Nu ska jag snart hoppa i säng. Uppstigning vi 5 imorgon bitti för att ta en lite längre prommis med kentucky innan jobbet. Sen på kvällen är det lektion som gäller! Wiho!! 


Ungefär såhär känner jag mig idag..! 

Resultat Klubbtävlingen

Red som sagt klubbtävling på Theo tidigt imorse, närmre bestämt 8.00 startade vi. 
Jag skrittade fram honom 15 minuter och red sen 25 minuter innan vi skulle starta. På framridningen kändes han pigg och framåt och helt okej, inte bra men inte heller dåligt. I galoppen lät jag honom bara rulla på och jag stod i lätt sits så att han bara fick galoppera av sig lite. När jag sen samlade upp honom så galopperade han bättre än någonsin! Ren tretakt med mjuka språng (han blir gärna lite raktbent och studsig, vi vill ha lite svikt i kotorna..). 
Innan jag gick in på banan så kändes det ganska bra. 
 
Väl på banan så tappar vi såklart lite. Han orkar inte riktigt och jag rider slarvigt och dåligt. Men överlag så var det ändå bättre än förra gången, även om det finns mycket att jobba på. Övergångarna och mellangångarterna är det som drar ner (+ ena halten där han inte stod still en sekund). Eftersom jag startade så tidigt så var läktaren ganska tom, men de som hade sett vår ritt kommenerade att han hade börjat trava så mycket bättre nu, så det är ju ändå bra! Vi slutade på cirkus 62% (61,8 tror jag om man ska var exakt). Men domaren var inte den som öste på med poäng för någon, och hon dömde rättvist!
 
Nu måste vi bara ta med oss allt från träningen in på banan. Vi får väl se om vi kan vara med på nästa klubbtävling i början av mars.. Det är lite delade åsikter om det skulle man kunna säga. 
 
Vid lunch red jag Missan en sväng i ridhuset. Var så jäkla kallt så jag satte på mig stövlarna och behöll termobyxorna på! Det blev kanske lite väl varmt efter en stund, men i början av passet var det helt klart värt det!
 
Missan var seg i starten, men jag la fokus på att hon skulle svara fram för skänkeln och efter en stund var det 100 gånger bättre. Jag red mycket på serpentiner med skrittövergångar varje gång vi passerade medellinjen. Vi började med tre bågar, som sen blev fler och fler och tillslut la vi sex bågar över medellinjen med skrittövergångar. Även ett par skänkelvikningar lyckades vi klämma in, som blev ganska bra. I galoppen var fokus på att hon skulle tänka framåt hela tiden, så därför gjorde jag jättemånga små tempoväxlingar så att hon hela tiden var vaken för skänkeln. 
Hon är så rolig den lilla fröken! 
Efter att jag ridit så fick hon sig en ordentlig rykt och utrustningen putsad. När jag stod och borstade så fick madame en hel fanclub!
 
 

Bästa kompis <3


Inte på topp, men han är bäst ändå! 

Allra närmast hjärtat..

Jag har haft flertalet ponnyer och hästar genom åren. Inte bara de jag ägt själv, utan även de som jag tränat och tävlat av annan anledning. Joy, Dandy, Jack, Theo, Musse, Kim, Frida, Royal, Laban, QD för att nämna några. Jag har verkligen älskat all dessa hästar, inget snack om saken. Men vissa hästar gör mer avtryck i hjärtat än andra. 
 
Allra närmst hjärtat står Dandy. Min fantastiska, underbara lilla ponny. Det går inte en dag utan att jag saknar honom. Kan fortfarande bli ledsen över att han inte längre finns i mitt liv och det gör ont i hjärtat varje gång jag skriver eller pratar om honom. Han var så speciell. Jag vet inte om det beror på att vi kämpade så mycket med honom, eller om det är för att det finns en lång historia, oavsett vad så saknar jag honom.Tiden sägs ju läka alla sår, men alla såren har inte läkt på de 2,5 åren som gått sedan han åkte. 
 
Om vi nu då bortser från Dandy, så av alla de andra hästar jag ägt/lånat/tränat och tävlat så finns det en jag älskar lite extra mycket; Theo
Den fantastiska lilla hästen har hjälpt mig med så mycket. Vi har hållt ihop sedan typ vintern 2008, alltså 6 år (med ett litet avbrott då när jag hade Royal). Jag vet ingen som älskar att arbeta så mycket som han gör, ingen som har så mycket emot sig exteriört men ändå alltid fortsätter kämpa. Han är en stjärna, och i mina ögon det finaste som finns! Han är en sån häst som jag blir alldeles glad och varm i hjärtat av att bara titta på. Han är egentligen inte vacker, men för mig är han det. 
För ganska många år sedan, kanske 2009? så sa en av ridlärarna på ridskolan att "ni borde sälja Joy till ridskolan och köpa Theo istället". Tänk om vi hade nappat på den idén då. Förvisso hade jag aldrig köpt Dandy då, men tänk vilken förbannat bra kompis jag hade haft i Theo. Nu kommer Theo aldrig att lämna ridskolan, han är en sån klippa där, och det är jag glad för!!
 
Alla hästar gör avtryck, men vissa fastnar mer än andra <3
 
Älskade älskade Dampis <3
 Theo <3

"Ska göra så lite som möjligt"

Dagen till ära hade jag planerat att göra ungefär så lite som möjligt. Dock lyckades jag vara hemma max en timme mellan 12 och 13.. 
 
Började dagen med en långprommis med Kentucky. Vi var ute i 1h och 45 min och gick totalt en mil. Hon tycker det är så roligt med snö så hon älgar glatt på och vill helst att vi ska stanna och leka i snön!
Väl hemma käkade jag lite frulle och skulle åka till gymmet. Då ringde Lollo och frågade om jag inte ville rida Gabbe en stund. Dum fråga ;) Så jag kastade ihop ridkläderna också och åkte iväg mot gymmet. Sprang/gick först 20 min och sen körde Rebban och jag lite styrka. 
 
Direkt efter träningen vidare till stallet eftersom det var samling inför morgondagens klubbtävling. Gjorde iordning Gabbe lite innan samlingen, så han var borstad, hade skydden på sig och var redo att sadlas när vi var klara med samlingen. 
 
Gabbelito var som en tickande bomb idag, ett äkta krutpaket! Haha alltså jag har nog aldrig vartit med om att han varit så pigg!! Men jag älskar den hästen, han är så jäkla häftig!
När jag hade ridit klart fick han en ordentlig rykt och putsad sadel och träns. Erkan var också kvar så vi fixade och donade en lång stund. Det är så härligt att hålla på i stallet på kvällen! Och jag saknar verkligen att ha någon att pyssla om, oavsett det är min egen eller ej, men någon att ha rykt- och mysstund med på kvällen innan man åker hem! 
 

När allt var klart med Gabbe så fick Theo komma in i ridhuset och springa av sig lite spänningar. Herre min gud vad han rejsade! Han tyckte verkligen det var både skönt och roligt. Öronen framåt hela tiden! Dessutom kom han till mig så fort jag öppnade min ficka.. Haha hej lilla tiggare :*
Men förhoppningsvis är han lite mindre spänd imorgon. Funderade en stund på att släppa honom imorgon bitti också, men jag hinner nog inte det tyvärr.
 
Imorgon är det alltså klubbtävling som gäller för mig och Theo. Vi ska starta en Lb:2, eftersom jag tycker det är den nivån vi ligger på nu. Han kan ju rörelserna för LA, men han är inte tillräkligt stark och uppe i formen för att göra bra ifrån sig där. Så nu ska jag putsa stövlarna (tänker göra något förbjudet och rida i de bruna stövlarna.. :p De är ju såå sköna!) och sen tänker jag faktiskt gå och lägga mig i tid. Älskar att vakna utvilad, hur utvilad man nu kan vara kl 5 på morgonen.. ;)
 
Håll en tumme för mitt hjärta imorgon kl 8. Går han som på träningen i söndags så kommer det vara nemas problemas, men går han som i onsdags så kommer vi komma tvärsist! 
 
En dålig bild från träningen i söndags, men oj vad fin han var på den träningen..! 

Godmorgon vänner!

Lördag idag. Så skönt med fredag igår, och jag spenderade min fredagskväll i soffan, bästa! 
Jag ska snart hoppa upp ur sängen och gå ut med Kennie på långprommis i snöstormen. Sen ska jag ta en tur till gymet för att avsluta dagen i stallet där vi ska göra iordning inför morgondagens klubbtävling. Jag ska passa på att släppa theo i ridhuset så han får springa av sig lite spänningar. Han var ju så himla spänd i onsdags, antagligen för att de inte kan vara i hagen lika mycket som vanligt (vattenkopparna fryser om vi har alla ute samtidigt, då de får vara ute i två omgångar) och att när de väl är ute så står de mest still för att det är så knöligt i marken. Så han ska få rejsa loss lite spänningar ikväll så hoppas jag att han känns bättre imorgon! 


Såhär mysigt såg det ut igår morse när vi hade släppt ut alla hästar. 

Död

Kom hem från stallet för bara en liten stund sedan. Är verkligen helt död och för första gången sen i somras så känner jag att det ska bli så skönt med fredag imorgon! 
Hela den här veckan har varit lite kaosig då jag kommit hem sent typ varje dag. I måndags var jag bara allmänt seg efter lektionen så kom hem mycket senare än planerat. I tisdags tränade jag efter jobbet och sen åkte jag med mamma tillbaka till stallet för att gå hem med Kennie, så det vart ju inte astidogt då heller. Igår väntade vi in en ambulans till ridskolan efter lektionen (som för övrigt gick dåligt..) så då var jag hemma typ strax efter 21. Idag åkte jag till QD efter jobbet och kom hem vid 22. 
Måste börja strukturera upp vardagen lite bättre. Är så mycket jag vill göra, och egentligen har jag tid, men jag är för långsam hela tiden! Måste. Öka. Tempot. 

Nu ska jag göra iordning lunch till imorgon innan jag slocknar i sängen! Älskade hästar!

Thei gick ett grymt bra träningspass för Annie idag! Alltså bananas vad jag älskar den hästen! 

Gjorde iordning Missan direkt efter och red henne i ridhuset. Hon var också fin och var mycket mer fram för skänkeln än igår och vi provade även ett par byten där några blev bra och några pannkaka. 

Det är så sjukt vad kul det här är!! Sånna här dagar kan jag inte förstå hur jag ens kunde tänka tanken att lägga av med ridningen för bara någon månad sen..?!

Rosa grepar!

Jag är inte säker på om jag la ut önskelistan som jag och Erica skrev på tavlan i stallet här? Hur som, så här såg den ut.
 
I torsdags så kom Annie och Lollo med en liten present åt oss, nämligen nya grepar! Lyckan var fullkomlig - tills vi såg att greparna var ROSA! Den lyckan går inte att beskriva!! Som om det inte vore nog med att de var rosa, i fredags när vi invigde dem så insåg vi att det även var inbyggd turbo. Haha vi har nog aldrig mockat så snabbt! 
 
På eftermiddagen, när fredagsfeelingen var på topp, så passade vi på att piffa till med en rosa boa! Då var det bara pälsvästen som saknades  ;) 
 
Erkänn att det är världshistoriens snyggaste grep?!!
 

Stallet, check

Var som sagt i stallet nu mitt på dagen och red Missan. 
Eftersom det var så kallt idag så fick hon skritt fram extra länge. Skrittar alltid fram ordentligt, men när det är kallt måste det bli lite extra. Hon fick även en lång uppvärmning i trav, med en miljon övergångar och böjda spår. Vi red på serpentiner, först tre bågar och mot slutet fem bågar, med skrittövergångar vid passerande av medellinjen. Jag la fokus på att hon skulle vara rak hela tiden i skritten eftersom hon annars gärna börjar slingra sig lite. 
Hela tiden höll vi oss innanför spåret, vilket helt klart har blivit min nya grej! Gör det hela tiden när jag rider Theo för att verkligen hålla koll på alla kroppsdelar. 
 
Efter en liten paus så blev det lite galoppjobb. Missan började med att tjura ihop och ville absolut inte gå fram. Så då fick hon galoppera på tills vi hade ett sug i galoppen. Då fick hon en paus igen och sen gjorde vi samma sak åt vänster. Nä vi jobbade med traven på slutet så var hon ganska fin, hade ett relativt bra sug i handen och hon matade på med bakbenen. Då fick hon avsluta och så skrittade vi av. 
 
Imorgon blir det träning på Theo för Annie, och sen ska jag rida Missan igen. Kalasdag helt enkelt!
 
Fina tjejen <3

Nyårslöftet

Jag har typ aldrig haft ett nyårslöfte. Det är väl klart att man sagt att man ska sluta äta godis, börja träna och bla bla bla - men jag har nog aldrig tagit ett nyårslöfte på allvar. 
I år däremot har jag, Frida, Erkan och Pellen ett nyårslöfte tillsammans - inga onyttigheter alls! Det må kanske låta tufft och att "plåga sig själv", men jag vet att jag inte funkar om jag inte får äta godis men får äta glass, bullar osv. Då går jag all in på det jag får äta ändå. 
 
Så på nyårsafton tryckte vi i princip i oss allt vi sen inte skulle få äta på ett år, för att på tolvslaget lägga det som inte var uppätet i papperskorgen. 
Jag trodde såklart att det skulle bli pest och pina första veckorna, så är det ju alltid när man slutar med något sådär pang bom. Men det har helt klart gått över förväntan! Jag är inte ett dugg sötsugen, inte ens när Hanna ställde in en brownie i personalrummet som såg sååå god ut, eller igår när Carros mamma hade bakat en cheesecake. Inte en bit har ens funderat på att slinka ner
 
Imorgon har jag dock min första riktiga utmaning - vi ska på födelsedagsmiddag hos farmor. Dock finns det ett undantag då man faktiskt får äta, nämligen när det är oförskämt att inte ta. Man får inte vräka i sig, men man får smaka en liten bit. Farmor brukar oftast göra fruktsallad när vi är där, och det är ju okej att äta, så jag hoppas för mitt liv att hon gör det den här gången också. Och jag tänker stå emot, och göra vad jag kan för att det inte ska vara ofärskämt att inte ta!
Jag tror dock att min envishet kommer vinna den här gången, för har jag väl bestämt mig för något - då blir det oftast så!
 
Och idag har vi klarat 3% av det här året! (Ja, vi håller stenkoll på precenten..)
 
 

En bra övning

På lektionen i onsdags så red vi en superbra övning när hästarna var uppvärmda. Eftersom vi är typ 8 stycken, på relativt jämn nivå men med hästar på olika nivåer, så är det svårt med en övning som verkligen passar alla. 
 
 
Vi började alltså längs långsidan (1) där man fick välja om man ville rida rakt fram, skänkelvikning eller öppna - beroende på vad man själv kände att man behövde. Första gångerna red jag bara rakt fram för att känna att jag verkligen hade Theo inom min ram. När han gjorde det så övergick jag till att rida öppna på den linjen för att få med mig bogarna på rätt plats. 
Efter halva långsidan skulle det läggas en halvvolt 10m (2) och därefter skulle vi rida ner mot kortsidan igen på en rak linje (3). På sista linjen kunde man också välja att rida rakt, skänkelvikning, öppna eller sluta. Första gångerna red jag en rak linje även där, men på slutet provade jag att rida öppna på den raka linjen vilket faktiskt gick över förväntat! 
Man kom alltid ut i samma varv igen och red hela långsidan ner till nästa kortsida där vi gjorde om samma sak. På långsidorna fokuserade jag på att kunna rida små små tempoväxlingar. Theo har ju sin trav, och där är den. Han kan inte länga ut, vilket har både med teknink, rörlighet och styrka att göra. Men någongång måste man ju börja tänja lite på gränserna och försöka lära honom tekniken åtminstone. 
 
Vi gjorde även samma övning i galopp också, vilket var otroligt givande. 
Det som, som sgat, var det allra bästa med den här övningen var just det att alla kunde göra den på sin nivå. Vi ryttare i gruppen är nog ganska likvärdiga, men hästarna är ju på desto mer olik nivå. Vi har med en ponny som har gått SM i dressyr, en häst som har gått St georg, en ponny som är 6 år och knappt kan galoppera, och däremellan en hel radda "normala" hästar som kan det de måste kunna för att vara perfekta ridskolehästar! 
 

Men hej..!

Vet inte vad jag sysslat med den här veckan? Tid har jag inte haft iaf, trots att jag varken har varit på gymmet, haft QD eller blivit kvar länge i stallet. 
Imorgon ska jag iaf försöka göra en liten resumé av veckan. Inte för att det har hänt sådär sjukt mycket, men ändå. 
För övrigt så ser min morgondag ut som så att jag först tänkte ta lite sovmorgon för att sen ta en lång prommis med Kennie. Sen ska jag till stallet och rida fina Missan medan ridhusen är lediga. Därefter ska jag möta upp rebban och åka till gymmet. På kvällen har vi planeringsmiddag hos Carro inför vår Göteborghelg i början av juni! 
På söndag ska jag först träna theo för Annie vid 12 och sen ska jag rida Missan igen. Senare på eftermiddagen ska vi till farmor som fyller år, så jag har att göra iaf. 

Nu ska jag sova. Rebban har varit här och käkat middag och snackat skit i ett par timmar, alltid lika trevligt. Helt klart bästa helggörat! 
Så. Jävla. Trött.

Vet inte riktigt vad det är som händer just nu, men jag är så sjukt trött! Hela veckan har jag somnat i soffan innan 21.. Vore ju då en sak om jag var utvilad när jag gick upp bästa morgon, men icke! 

Dagarna går iaf. Idag har jag typ more or less brutit ryggen. Känns som det iaf. Skottade bort all lera från hela stallplan själv = stå framåtböjda över en spade i nästan två timmar. Känns verkligen som att ryggen har gått av på mitten. Jaja, imorgon är en ny dag! 
Red ju lektion sen på theo like every onsdag. Theo kändes inte på topp från början, men blev bättre mot slutet. Vi gjorde en kalasbra övning som jag ska berätta mer om när jag skriver från datorn. Det blir även ett utförligare inlägg om passet då. 
Åkte till gymet sen och tränade med rebban. Har inte tränat styrka på sjukt länge, eftersom kiropraktorMicke sa att jag inte skulle det. Men jag har insett nu att jag måste för att palla jobbet i stallet! Men det märktes att det var ett tag sen.. Musklerna existerar knappt längre..

Imorgon är det jobb som vanligt, sen ska jag nog träna på kvällen. Nu väntar duschen på mig, see u! 


Chefen tog snålskjuts på spånpåsarna häromdagen..! 

Bästa Theo <3

Mitt hjärta theo gjorde ett riktigt kanonpass för Annie idag. Ska skriva ihop ett inlägg om det, men det får bli imorgon. Nu ikväll har rebban och hennes familj varit här och käkat och kollat på JVM finalen. 

Imorgon blir det jobb som vanligt, vi har märkestävling så det blir full rulle hela dagen! 


Egen häst, eller inte?

Under hela den här hösten så har jag sagt att jag inte saknar att ha egen häst. Eller jo, saknar det gör jag såklart, men jag har ingen enorm längtan efter en ny egen. Jag har hittat andra saker i livet jag vill prioritera, både tidsmässigt och ekonomiskt.
 
Nu när jag har varit hästvakt åt QD ett par dagar så inser jag hur otroligt gärna jag vill ha häst igen. Kunna rida och träna som man själv vill, helt enkelt bara ha fria händer! Det är ju så himla roligt, och jag förstår inte hur jag egentligen har klarat mig utan häst den här hösten?! Jag älskar ju att rida, träna och tävla. Det har jag ju förvisso fått göra ändå, men jag tror ni förstår vad jag menar.
 
Det finns dock två faktorer som talar emot en egen häst.. 
1. Det är så jäkla dyrt! Men jag tror att mina föräldrar skulle kunna tänka sig att hjälpa till lite med den biten, eller vad säger ni mam&pap (jag vet att ni läser det här..!) ;)
 
2. Jag vet inte vart jag skulle stalla upp den. Att sitta och åka ut till Drottningholm / Ekerö varje dag efter jobbet skulle innebära att jag alltid skulle fastna i köerna, vilket för mig inte känns så otroligt lockande. Desamma gäller om jag skulle åka ut mot Bro. Det enda alternativet skulle ju vara att ställa den på ridskolan, men som det är just nu så är det helt proppat i stora stallet. 
 
Jag vill ju flytta hemifrån, samtidigt som jag så himla gärna vill ha häst.. Jag misstänker att jag får välja, antingen eller. Man kan ju tyvärr inte få allt..!
 
Jag saknar ju det här, så himla mycket! 
Och framförallt så saknar jag den där bruna lilla ponnyn </3
 

Ändrade planer..

Istället för dressyrlektion så ägnade jag kvällen åt att kyla ben och promenera med QD..
När jag hämtade in honom från hagen så var ena hasen tjock som en fotboll. Visst att han alltid är lite tjock i haserna (det är väl så han ser ut? Eftersom vet. inte påpekar det), men idag var det extremt. Dessutom så var han varm där idag. 
Så jag började med att tvätta med hibiskrubb ifall att det var något pyttelitet sår som inte ens syntes som orsakde det och sen började jag kyla 15 minuter, promenera 15 minuter, och så höll vi på i 1,5 timme. Då hade svullnaden gått ner lite iaf. Troligtvis har han fått sig en smäll, eller som sagt något litet sår som jag inte ens kunde se, eftersom det kom så plötsligt. Han får ta det lite lugnt ett par dagar nu så får vi se om det går ner. Som tur i oturen så kommer hans matte Louise hem idag, det känns aldrig bra att vara hästvakt åt en skadad häst! 
 
 

Mysdag

Idag är en sån dag då jag typ inte gjort någonting! Gick upp typ vid 10 och tog ut Kennie på en promenad. Dock regnade det och jag känner nog ingen som avskyr regn så mycket som Kennie gör.. Putsade mina bruna stövlar också innan jag begav mig mot gymmet. Lite seg i kroppen efter att inte ha tränat på två veckor, så jag startade lite lugnt med en halvtimme på crossen och lite stryka. Efter det har jag bara degat här hemma. 
Ska iaf snart åka till stallet och rida QD. Verkar inte som att det blev någon lektion tyvärr då Emma kunde vid 15, men då skulle jag behövt ta in QD vid 14 vilket skulle innebära att han bara fick vara i hagen 1,5 timme. Tycker inte riktigt det känns schysst mot honom då det är kort utevistelse ändå (ca 12 (blir typ alltid 12.30) till 16..). Så jag rider själv ett pass i ridhuset. 


Bild från i somras. 

Redan fredag

Bananas vad tiden går fort.. Alltså på riktigt?! 
Vi har iaf haft en grym vecka med massa hjälp av Chipparna på jobbet. De har fått hjälpa till så mycket de bara orkat, mot att de får hjälpa till att ta in hästarna från hagen. Bra deal tycker jag ;) 

QD vilade i måndags och reda av Emma i tisdags. I onsdags red jag ut och igår fick han vila eftersom jag kom så sent. När jag red ut i onsdags var han helt knäpp! Höll på att åka av två gånger.. Han hade nig lite väl mycket uteritts-feelings.. Det var nog ett tag sedan han verkligen fick fräsa på ute i skogen. 

Idag red jag ett lite kortare pass i ridhuset. Provade ett annat bett på tränset eftersom han kan bli så sjukt stark på tränsbettet, och för bytenas skull så måste jag ha honom lätt i handen utan att han släpper kontakten. Jag tyckte ändå det blev en liten skillnad på det här bettet, även om den kanske inte var så revolutionerande som jag hade hoppats. Han travade super, men vi hade lite svårt att få till bytena. Problemet ligger dock väldigt mycket hos mig.. Jag tror fortfarande att han är bebis och att man behöver vara övertydlig med byteshjälperna, men det är verkligen tvärt om - när jag gör så lite som möjligt så blir det bra! 

Imorgon ska jag förhoppningvis rida lektion för Emma. På söndag är Louise tillbaka igen, så min hästvecka tar slut imorgon :( Men på söndag ska jag träna theo för Annie, så det blir roligt! 

Uteritt i onsdags - 1 januari eller 1 april?!

Kvällsprommis med hjärtis. 

RSS 2.0