Fridaaaay

Har spenderat den här dagen med att shoppa, massor! Eller allt är väl relativt, men jag vet inte när jag handlade såhär mycket senast.. Ska visa er en del lite senare. 

Var en sväng i stallet och gjorde klart hästlistan för imorgon och nu har jag parkerat vid köksbordet med böckerna i högsta hugg. Försöker planera för en teori till imorgon. Är det någon teori jag behöver vara preppa för så är det den här.. Några i den gruppen har ganska högs krav, och dessutom blev det lite arga miner när jag nämnde att det skulle vara teori ;) så då gäller det att verkligen leverera! Jag tycker det är synd att teorin är så "tråkighetsstämplad" hos oss, för det är verkligen så himla nyttigt. Jag har lärt mig otroligt mycket bara på att hålla teorilektionerna, och då är det sånt som man egentligen kan men kanske bara behöver en liten påminnelse och uppfräschande av minnet! 

Ikväll ska det hopptränas med pärlan Elton. En liten bana med två trippelbarrar väntas. Trippelbarren har varit mitt största hjärnspöke i hoppningen (bortsett från höjderna..) efter att jag åkte av för flera månader sedan.. Men idag ska vi ta tjuren vid hornen! 

Right now! 


Looking forward

Åh, har så mycket att se fram emot just nu! Tänkte lista upp mina "största" happenings som väntar.
 
7-8 juni - Åker till Göteborg med mina fantastiska babes Carro, Ellen och Erica för att se Håkan Hellström på Ullevi! Vi flyger ner på lördag morgon och flyger hem igen på söndag kväll, med andra ord en hel helg i götet med mina favoriter.
 
22 juni-11 juli - Tre veckors kurs väntar i en fantastisk miljö. Tar med mig en kompis i form av en stor svart häst. Det ska bli riktigt roligt, och framför allt tror jag att det är väldigt lärorikt!
 
12-13 juli  - EVENTUELLT åker jag ner till Falsterbo där mina babes redan väntar på mig! Det beror lite på hästen och så efter kursen. Men funkar det, så åker jag ner!
 
20-27 juli - Turkiet med mam&pap. En riktig sol och bad semester väntar på oss. Bara släppa allt här hemma och åka bort. Tror det kommer vara välbehövligt med tanke på vilket tempo det verkar vara på kursen!
 
24-28 september (tror jag det var..) - NEW YORK! Staden man inte kan få nog av! Åker med mam&pap, och även min mormor och hennes väninna kommer vara där. 
 
Har fem veckors semester i sommar + att jag tar ledigt en extra vecka när jag är på kursen. Så sex veckor ledigt är inte så pjåkigt! Börjar jobba igen i början på augusti. Blir nog en riktig höjdarsommar tror jag. Min första riktiga semester och lediga sommar. Har ju senaste fyra-fem åren jobbat heeela sommaren, så det ska bli najs att vara ledig!
 
 
Lite bilder från förra sommaren
 

Ledig

Röd dag = ledig. Så najs!
 
Igår blev det 12 timmar på jobbet. 10-22. Möttes av en brandbil som rullade ut från stallplan när jag kom.. Haha alltså våra självmordsbenägna hästar.. Man slutar aldrig att förvånas! Där och då var det nog inte en så rolig upplevelse (jag var ju inte där när det hände), men i efterhand kan man faktiskt skratta lite åt hästarnas rackartyg..! 
Jobbade en stund innan jag red vår nya häst Collin, aka Speedo Gonzales. Den var STOR, och SNABB! Jag som iprincip bara ridit ponny sista två veckorna tyckte att han blev enorm. Hehe.. Men förutom att det var lite svårt att lägga till skänkeln (den tog skänkeln vääldigt mycket framåt) så var den trevlig. Tror den kommer kunna göra ett bra jobb som ridskolehäst. Trevlig modell, egen motor och ska tydligen vara en duktig hoppare. 
På kvällen hade jag ju mina lektioner som vanligt. Det är så himla roligt, och känns lite vemodigt att nästa vecka är min sista vecka.. 
 
Idag är jag som sagt ledig. Vet inte riktigt vad jag ska fylla dagen med.. Planen var att åka med mam&pap till landet, men det var så kallt + att jag var så himla trött imorse så jag bangade. Ska väl ta en lång pw i blåsten, plugga lite, kanske åka till gymmet. Jaja, det ordnar sig väl, jag hittar alltid något kul att göra. Problemet är bara att jag är ledig imorgon också.. :P Två dagar ledigt på raken är inte riktigt min grej, iaf inte när jag är "ledig" så mycket i veckorna (känns som att jag bara jobbar halvdagar när jag har förmiddagarna fria). 
 
Gammal bild på min fina kompis <3
 

Några dagar sedan sist..

Jobbet flyter på bra, har faktiskt riktigt roligt och alla elever är så snälla och gulliga. Den här dagen har varit riktigt bra. Avslutade kvällen med en hopplektion för elva glada elever som gick riktigt bra! Carro och jag släppte dessutom vårt projekt för de inblandade och deras föräldrar. Det här ska bli så himla roligt, tror att jag och Carro är mest pepp på det! 
Min egen ridning går ganska trögt. Är inne i ett dåligt mood skulle man kunna säga. Eller kanske inte bara dåligt, helt fruktansvärt. Då blir det heller inte så kul att rida, varken för mig eller någon annan inblandad. Borde väl egentligen ta tag i den mentala biten, men jag har så svårt att bara läsa mig till det. Det blir bara rent trams i mitt huvud då. Hade väldigt gärna gått på föreläsningen med Rasmus bagger nu ikväll som hogsta anordnade, men jag jobbade ju. Inte fy skam det heller förvisso, men det hade nog varit välbehövligt. Jaja, ska sluta babbla nu och kanske sova istället. 06.00 ringer klockan för ett träningspass. Ska börja jobba vid 10 imorgon, och jobbar till 22.15. Men sen är det ju två dagar ledigt iaf! 

Bästa bästa ponnychipparna! Vad roligt vi ska ha i höst!! ;D

Jobbar som ponnyryttare..

Gårdagen bjöd på en sen kväll, men lektionerna gick bra. Inte riktigt lika kul att gå upp vid 6 imorse dock. Men dagen flöt på bra och det var riktigt lättmockat i stallen. 

Efter jobbet red jag lektion på lilla feta ponnyn Vetra. Vi skulle hoppa på terrängbanan! Vetra är väldigt snäll, men jäklar vad fort det kan gå haha.. Vi hoppade i par och pellen och jag jobbade i dreamteam. Vi hoppade lite småhinder och så hoppade vi själva banan. Det gick bra, men som sagt lite fort kanske och hade lite svårt att stanna. Sen skulle vi hoppa två hinder som vi även hoppade med hoppgruppen i fredags. Då hoppade jag ju Elton och han är ju ganska reglerbar. Det är inte Vetra.. Så vi hamnade i princip rakt in i ett träd, tvärnit med Vetra på ena sidan trädet och karro på andra sidan.. :p men jag satt kvar iaf! 

Imorgon ska jag faktiskt till hogsta och jobba! Börjar dock inte fören vid 10.30 ca så vet inte riktigt vad jag ska hitta på hela morgonen. Och ingen hoppning blir det på kvällen eftersom båda grupperna var fulla :( 

Gräset är alltid grönare på andra sidan...

Två dagar senare

Måndagar är helt klart mina roligaste lektioner. Allt flyter på och både barn och föräldrar är väldigt snälla och trevliga. Inte för att det är nå större fel på övriga veckan, men det är nåt speciellt med måndagar! 
Jobbade även som ponnyryttare och red lilla Dunet på förmiddagen. Tanken var att jag skulle lära mig att slappna av, eftersom det knappt är möjligt att spänna sig på Dunet. Men hon var himla trevlig, dock lite liten kanske :p



Idag började jag vid 11.30 och det enda jag gjorde var typ att sopa stora stallet haha! Allt annat var finito. Sen gick jag och erkan på promenad med Missan och gabbe runt ängarna. Missan var mest hungrig och tyckte jag var asjobbig när jag skulle ta ett kort på henne.. :p 

Hade lektioner sen hela kvällen och det flöt ovanligt bra. Första gruppen fick skritta ut, andra gruppen red jag ut med, tredje gruppen fick vara ute halva lentionen och sen inne och sista gruppen var bara en kort sväng ute innan vi gick in. Men alla red bra och hästarna skötte sig som vanligt! 

Imorgon börjar jag jobba vid två och har lektioner hela kvällen. Blir nog en bra dag. Dock är onsdagar lite trassliga eftersom jag måste ta min "middagsrast" vid halv 4. Är ju inte sådär as sugen på att äta middag halv 4 direkt, så då blir det inte av att jag äter middag fören jag kommer hem vid 22.30. Men men, det går ju bra ändå! 
Ska sluta babbla om mina middagstider nu och gå och lägga mig istället. Blir en tidig dag imorgon då mycket ska hinnas med! 

Tävlingskväll

Spenderade eftermiddagen/kvällen i Vallentuna på tävling med dansken, Missan, Lollo, Annie, erkan och ankan. Dansken skötte sig jättebra, men tyvärr hade de småmissar i flera moment. Missan var också duktig, men tyvärr missar i upptagningarna efter båda mellangalopperna. 
Jag kom hem för cirkus en halvtimme sen. Inte jättetidigt direkt, men jag har vari med om värre ;) Någon gång kom jag och Emma hem från en tävling vid typ 23, och då skulle hästen spolas och torka, grejerna skulle packas upp och sen började jag jobba kl 6 nästa morgon! Imorgon börjar jag inte fören vid 11, men jag ska upp till stallet innan och rida. Sen jobbar jag till 21.30 med lektioner hela kvällen. Men måndagar är det bara roliga lektioner, så det känns bara bra att det är söndag! Ingen söndagsångest här inte! 

Mistrea krumelur goes krullelur ❤️

Work work

Trots att jag jobbar på lördagar så känns det som att jag är ledig! Börjar ju vid halv 8, men sen har jag lektioner 9.15-12, lunch 12-13 och sen lektioner 13-15.45. 
Den här dagen bjöd på väldigt varierande lektioner. Första gruppen gick ut och travade lite i skogen, andra fick vara inne, tredje gruppen var ute halva och inne resten, fjärde gruppen fick gå som den första, femte gruppen red jag ut med och sjätte gruppen hade teori. När ponnyerna går ut och travar ute så springer jag ju brevid, men femte gruppen var en storhästgrupp och då blir det ganska jobbigt att springa med :p. Så jag skulle rida med dem på theo, dock kunde vi tyvärr inte trava så mycket eftersom en häst blev lite stark. Men skönt ändå för hästarna att bara få ta en lugn skrittur i skogen i det fantastiska vädret! 

När jag kom hem så drog jag på mig träningskläder och gav mig ut på en två timmars promenad i solen. Så skönt! 
Imorgon väntar en sovmorgon och pluggförmiddag, sen på eftermiddagen/kvällen är det allsvenskan final för vårt storhästlag i div 3. Både Annie och Lollo ska rida och jag blev tydligen förste groom! Men jag klagar inte! :) 




Elton John

Bästa Elton flög över terränghindrena ikväll! Bananas vad härlig han är att hoppa, så positiv och glad hela tiden och ständigt med öronen spetsade framåt. 
Vi började med ett vanligt räcke på vägen som var kanske 40 cm, något Elton inte alls kände sig så bekväm med.. Stockar i skogen, inga problem. Hinder ska stå i ridhuset, inte på vägen?! Men över kom vi iaf. 
Därefter hoppade vi två stockhinder som kom ganska tätt på varandra och man var tvungen att svänga mellan träden, något som inte är skitenkelt när hästen är 180 cm i mankhöjd.. Men det gick. 
Vi tog sen den lilla banan som består av tre hinder längs med kortsidan av ridbanan - snäv sväng - tre hinder längs med långsidan av ridbanan i lite uppförsbacke. Elton flög över och tyckte livet var toppen! 
Vi avslutade med att hoppa ett lutande plank. Först var det bland det läskigaste Elton sett i hela sitt liv, men andra gången vi styrde mot och tog det i galopp så gick det strålande. Och kommande två gånger vi hoppade det så tyckte han det var kalasroligt! 

Fredagskvällar med Elton i stallet är svårslagna! 

Och såhär fint var det på himlen när jag skulle åka hem! 


❤️

Har, so far, haft typ världshistoriens bästa fredag! Frida kom hit vid 10 och vi gav oss ut på en långpromenad med Kennie. Ett litet stopp i stallet blev det innan vi knatade hem till mig igen och konstaterade att vi varit ute i tre timmar. Väl hemma åt vi en brakarlunch innan Frida begav sig hemåt och jag och kentucky däckade ute i solen. Har sovit där ute på baksidan sedan dess ungefär.. ;) 

Ikväll blir det hoppning på Elton. Det vankas terränghoppning (vi har några hinder ståendes på galoppbanan, Max 50 cm höga). Så det som skulle kunna göra den här dagen ännu bättre är att hoppningen går strålande! 




Men ååh..

Hade skrivit ett lååångt inlägg om hur dåligt dagens ridpass gick, och så dör telen.. Kanske lika bra det, så slapp ni min bitterhet! 
Nä, usch och fy, självförtroendet på botten och känner mig som en skumpande nybörjare som inte har lärt sig att rida lätt..! Blir så arg på mig själv. 

Imorgon är jag ledig, så på morgonen ska jag möta upp bästa Frida för en låååång morgonprommis. Like back in the days, förutom att kentucky får följa med också. 
Lättar upp stämningen lite med en bild på bus-loppan som hade rymt ur hagen idag! "Kommer inte maten till Lucy, så får Lucy komma till maten".


En söndag

Söndag idag. Känns som att jag har varit ledig i en hel vecka bara för att jag har hunnit göra så mycket mer än vad jag hinner i vanliga fall. Har betydligt lättare för att gå upp tidigt på morgonen och göra saker innan jobbet, än att sluta jobba på eftermiddagen och då avklara alla måsten. 
Dagen har hittills mest bjudit på huvudvärk. Har både sovit och druckit ganska bra sista dagarna, så vet inte riktigt vad det kommer ifrån faktiskt. Och kvällen igår var lugnare än lugnast. Jag och Erkan var ju hos Pellen, och vi alla däckade framför esc och vaknade vid halv 2 tiden.. Hade dessutom bilen, så det var ju en vatten-kväll. 
Jaja, ska sluta fundera över min huvudvärk och ta tag i dagen kanske. 
Har lovat att jag ska damsuga hela huset nu, och sen ska jag nog åka till gymmet om huvudet har gett med sig lite till. 
Planen från början var att åka till Ericsberg och kolla på SM, men det skulle regna där hela dagen så vi skippade det. Senare i eftermiddag ska jag eventuellt åka upp till stallet och rida Dansken lite. 
 
Gårdagens efterrättsfat.. :D

Fredagens ridpass

I fredags åkte jag ju en sväng till stallet mitt på dagen för att rida Dansken (Clabbe). 
Red ju honom i onsdags, och då var han hur cool som helst. Sedan dess hade han hunnit gå två lektioner, och i fredags var han något spändare än första gågen. Dock blir han inte sådär hysterisk och rusar iväg med huvudet i vädret när han spnner till, utan snarare så att han knäpper av, blir kort i halsen och tuggar på bettet. Det är ju helt klart lättare att hantera en sån häst för en ridskoleryttare, än när de är tvärt om! 
På slutet blev det dock bättre och han slappnade av och längde ut halsen.
På kvällen var jag tillbaka till stallet för att hoppträna med Elton. Höjdhoppning stod på dagens schema, och jag som inte hoppat högre än typ 70 cm på närmre 7-8 år var ju lite nervös.. :P
Det började ganska dåligt när vi skulle travhoppa ett räcke som framhoppning. Jag har lite svårt för avstånden då och kommer gärna före honom. Men tillslut fick vi några bra språng. Därefter var det en liten kombination med en oxer och ett räcke, där vi succesivt höjde räcket tills det låg på kanske 75 cm? Redan där börjar jag tycka det är lite väl högt.. 
 
Vi avslutade med ett par språng på en oxer som också höjdes succesivt. Började kanske på 70cm, som sen blev 80 och jag tror att vi avslutade på 85 cm. På 85 hade vi först ett par stopp, enbart pga att jag red lite för mycket och då blir Elton lite spänd. Det är så himla hårfint med honom.. Mesar jag så hoppar han inte, rider jag för mycket så hoppar han inte - det måste vara precis lagom så får vi superfina språng! Så när jag bara gjorde lagom, red bestämt men ändå lugnt och försiktigt och bara slöt om med benen, BAAM vad han hoppade! 
Anette höjde sedan upp till 95 cm, men där fegade jag ur och slutade rida = Elton stannar. Helt och hållet mitt fel såklart, jag måste sluta mesa nu om vi ska ta oss över metern i sommar! Så vi sänkte ner till 85 igen så att vi fick avsluta med ett bra språng. 
 
Det är ändå otroligt roligt att få hoppa Elton, framförallt för att han tycker det är så himla roligt, och det verkligen lyser i ögonen på honom när man styr mot hindrena! 
 
 

Har så roligt!

Jobbat hela dagen och hunnit med att ha sju lektioner, varav fem i ridhuset och två teorier. Det är verkligen kul, och jag lär mig otroligt mycket! 
Får återkomma med uppdatering om gårdagens ridpass imorgon, nu ska jag nämligen till Pettsons för Eurovision-mys! 

Kan snart ridhandboken både framlänges och baklänges, men oj vad nyttigt det är att påminnas om det som står där! 


Ledig fredag

Morning peeps! Eller ja, god förmiddag kanske passar bättre? Jag har varit vaken sedan kl 6, trots att jag är ledig! Har en del att göra idag, så då gäller det att börja i tid. Jag inledde med en löprunda på 6 km här på morgonkvisten, och alldeles strax ska jag packa ihop mina grejer och bege mig till gymmet. 
Därefter ska jag ta en prommis till stallet med kentucky. Det gick verkligen fruktansvärt dåligt att rida igår, så jag ska rida lite idag "istället". 
Väl hemma igen ska det pluggas, för att sedan ikväll åka tillbaka till stallet och hoppträna! "Höjdhoppning" står på schemat idag. Vi får väl se hur högt Elton och jag vågar kravla oss över? ;) 
Ha en bra dag, så återkommer jag ikväll med rapport från hoppningen! 
Morgonens löprunda. 

En arbetsdag senare

Kom hem från stallet för en lite stundsedan och har hunnit få i mig lite middag. 
Idag har jag gjort mig bekant med ungefär 40 nya elever och en ny häst. Eleverna var snälla med mig och jag lärde mig namnen på alla! Insåg att jag i slutet av den här veckan kommer ha haft cirkus 120 OLIKA elever..! Det är faktiskt sjukt många :p 
Hästen, vid namn clabbe, var också snäll med mig. Mycket trevlig häst som jag gillade skarpt, vilket jag dessvärre inte tror jag kommer bli ensam om att göra. Mjuk och härlig och gav en trevlig ridkänsla! 

Nu måste jag sova. Börjar 7.30 imorgon och borde hinna springa innan.. Wehåå, tur jag är ledig på fredag :) 

Fina frallan, en av våra fantastiska lektionshästar! 

Onsdag

Hej vänner och fiender! 
Inledde den här onsdagen med att kötta mig runt 6 km i duggregn. Ganska skönt ändå faktiskt. Åkte direkt till gymmet sen och körde en timme. 
Resten av den här dagen bjuder på jobb. Har ju lektioner till 21.30 och sen fodring, så jag slutar vid 22.15. Inte så farligt med tanke på att jag börjar 13.45, dock mindre kul att jag börjar 7.30 imorgon.. :p 

Verkar som att det har slutat regna nu, så jag ska passa på att gå till stallet medan det är uppehåll! 
Ha en bra dag! 


Vikarie-karro

Har spenderat de senaste två jobbdagarna i ridhuset. Har gått betydligt bättre än väntat, även om jag inte riktigt känner att jag har kunskapen att leva upp till vissa elevers förväntningar.. 
Imorgon har jag lektioner till 21.30, både ponny och häst. Dock börjar jag först strax innan två, så vet inte roligt vad jag ska göra hela förmiddagen.. :p 
Idag hann jag både springa, träna på gymmet och promenera med Kennie till stallet innan jag började jobba. 


Fina QD, saknar honom ju :( <3

Inte som planerat..

Godmorgon! 
Min klocka ringde vid 6 imorse för att jag skulle ut och springa. Snoozade dock till 7 innan jag bestämde mig för att gå upp. Planen var alltså att springa, sen åka till gymmet och sist men inte minst ta en långprommis med Kennie innan jag åkte till jobbet. Jag jobbar 12-21.30 idag, därav den långa förmiddagen. 
Dock så var jag igår och tog sista vaccinet mot livmoderhalscancer och även första sprutan mot TBE. Gardacilsprutan vet jag gjorde så jäkla ont de tidigare gångerna, men det var inga problem nu. Fästingsprutan däremot.. Alltså jag kan på riktigt inte lyfta min högra arm idag. Sinnes vad ont det gör! Röra den fram och tillbaka funkar dessvärre inte heller, vilket innebär att jag inte ens kan springa... 
Istället ska jag bara ta en lång promenad med Kennie och sen ska jag åka och hämta mitt pass. 
Håller alla tummar att jag kan köra igång mitt träningsschema igen imorgon. Har varit alldeles för slapp den här helgen och knappt rört mig utanför dörren..
 
 

Bäst just nu


Världens bästa femma, fab5 <3

Mannen i mitt liv, min bästa lilla theo <3

Just nu:

Pluggar för fulla muggar och har gjort det sedan jag kon hem vid fyra. 
Har dessutom hunnit med att städa mitt rum (inklusive hela garderoben, tror nog farmor var lite chockad när hon skulle städa här idag), köpt nya asballa pjucks, hämtat min "nya" cykel hos farfar ( fått min fasters gamla, inte den ballaste, men det går ju att cykla på den och det räcker för mig), haft tävlingssektionsmöte i stallet och sen har jag bara pluggat. 
Ska runda av snart, är lite pömsig i skallen nu. Blir ju så när man inte är van att plugga längre ;) Nästa vecka kommer jag jobba sena kvällar mån-ons, vilket innebär att jag är ledig på fm så då ska jag klämma in massa läsande! 



Helt ok

Efter mycket om och men så startade jag lektionsmästerskapet idag. Ska erkänna att jag hade ont i magen innan och andades nog inte på hela framridningen.. Kommer ett "riktigt" inlägg om det i helgen. 
Dock var domarna väldigt oeniga och det skillde 5% mellan mina resultat, och framför allt så hade en domare mig som fyra och en på plats 13.. Jaja, bedömningssport. 

Är så jäkla trött nu, har varit vaken sen fem i tre i natt. Haha drömde mardrömmar om att jag glömde putsa sadeln.. :p 
Jobbar imorgon från 07, sen på kvällen ska vi fira Pellens 18-års dag! 

Mitt hjärta <3


RSS 2.0