Jobbelijobb

Har jobbat som vanligt hela veckan och allt har flutit på. Lilla baklava har jag ridit en stund varje dag utom i onsdags. Idag fattade hon galopp typ 8 av 10 gånger direkt på hjälpen. Med tanke på att vi igår knappt kunde galoppa så var det kalas ju! 
Elton har också jobbat riktigt bra sista tre dagarna, med dagens tömkörningspass som det allra bästa! Riktigt duktig var han och han var helt slut efter 20 minuter på töm. 
Ridit lektion har jag gjort i veckan också, två gånger tillomed. Tar det i ett separat inlägg sen. 

Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen och rida baklava och tömköra Elton. Sen ska jag åka led chirre och erkan till Djursholm och kolla på küren! 

Gulligaste Baklava 

Och bästa Elton John 

Baklava

Jobbat som vanligt. Allt flöt på bra och mitt på dagen tog vi en liten paus för att rida på de två nya hästarna som kom inatt. En extremt charmig ponny vid namn Lava, som vi snabbt döpte om till Baklava, och en stor häst vid namn.. bam bamb baaaaaaam.. CARRO! Inte OK någonstans! ;)
Jag red iaf på ponnyn och erkan på den stora. Ponnyn var makalöst gullig och väldigt snäll. Jag skulle prova att göra lite nybörjar grejer som att flaxa runt i sadeln, händerna var all världens väg osv, och den brydde sig inte alls! Tror det kommer bli en bra lektionsponny! 
 
Jobbade Elton på lina på eftermiddagen. Spände in honm med pessoaselen och han funkar riktigt bra på den. Höger varv, som är det svåra varvet, blir superbra. Dock blir det lite svårare i vänster eftersom han gärna skjuter ut höger bog där, men det är ändå helt ok. 
 
Imorgon är jag ledig, men jag tänkte nog rida min lektion på kvällen iaf. Har ju ridit en gång på hela terminen, så det är kanske dags nu. Har inte bestämt mig till hunra ännu, men vi får väl se. I övrigt har jag inte så mycket planerat. Ska till banken och tänkte dra förbi en sväng på gymet. 
 
Världens bästa ponny. Ingen kommer någonsin kunna ta den plats han har i hjärtat!

Mintruppen, PLL och valvaka

Igår gick jag inte utanför dörren på hela dagen. Ägnade hela dagen åt att se 15 avsnitt av Pretty Little Liars.. hehe..
Idag hade jag och Carro första träffen med vår Minitrupp. Allt gick bra och jag hoppas att barnen också var nöjda. När vi var färdiga fick Elton sin dagliga motion i form av longering. Han gick ganska bra, framförallt börjar han acceptera jobbet lite mer i höger varv också nu. Vi avslutade som vanligt med klättring i backarna och ett varv runt galoppbanan. 
 
Åkte hem och drog mig iväg mot skolan lit esenare med mam och pap för att göra min plikt som svensk medborgare och rösta! Dock verkar det inte ha spelat någon roll eftersom SD ändå får 10%...
 
Imorgon börjar jag inte fören vid 11 eftersom jag har lektioner hela kvällen. Först tre teorilektioner, och sen tre lektioner med ridning. Har inte riktigt bestämt mig vad teorilektion nummer tre ska få syssla med.. Har lite för många alternativ hehe ;)
Tänkte iaf hinna träna på morgonen och kanske åka en sväng till banken och fixa mitt kort. Får väl se när jag orkar gå upp..!
 
 

Projekt Minitruppen 2014-2016

Det är med glädje jag nu tänker presentera mitt och Carros projekt, i samarbete med Idrottslyftet, som vi har jobbat med under sommaren. 
Vi satt i våras och spånade på hur vi skulle få fler av våra duktiga ponnyelever att stanna kvar på vår ridskola. Senaste åren har vi tappat en hel generation duktiga ponnyryttare, de som skulle bli nästa generation tävlingsryttare på ponny. Men utbudet av tävling för dessa elever, såväl på klubbnivå som högre, var litet för dessa elever som då istället valde att söka sig till andra stall. 
Hur skulle vi då kunna behålla de elever som i dagsläget är nästa generation tävlingryttare? Det är dyrt att rida en gång i veckan. Att rida två gånger kostar det dubbla, och vill man då träna lite extra utöver det och vara med på klubbtävlingar och liknande, ja då krävs det verkligen att du har föräldrar som öppnar plånboken. Är du 12-13 år så finns det inte på världskartan att du kan tjäna ihop de pengarna själv. Och alla föräldrar är inte beredda att öppna plånboken, de kanske inte ens har mäjlighet att låta sin dotter/son rida två gånger i veckan. 
Med den sistnämnda anledningen i bakhuvudet valde vi att ta kontakt med Idrottslyftet och söka bidrag där ifrån. Vi gjorde en planering, satte upp mål och hoppades på det bästa. Och pengarna blev vi beviljade och kunde där med kontakta våra tänkta deltagare.
 
I ett projekt som detta skulle vi vilja ha med alla ridskolans elever, men det är ju helt enkelt inte möjligt! Därför fick vi skriva ner ett gäng elever som vi ansåg låg på ungefär samma nivå, och utav dessa kunde vi plocka ut elva stycken som fick möjligheten att delta. Att välja ut vilka elva det skulle bli var inte helt enkelt, men vi fick fokusera på vilka som var aktiva i stallet, hjälpsamma mot yngre elever och det vi såg som allra viktigast - schyssta kompisar! Vår tanke är också att dessa kriterier ska få andra elever att sporras för att uppfylla kraven vi har ställt för att delta. Deltagarna är också väl medvetna om att minsta lilla dåligt uppträdande och man är ute ur gruppen. 
 
Vi hade vårt första möte med deltagarna och deras föräldrar sent i våras, och under sommaren jobbade jag och Carro på med planering och förberedelser. Vi hade sedan ett uppstartsmöte i augusti och på söndag ska vi ha vår första riktiga träff!
 
Vad går då projektet ut på? Vi vill ju som sagt skola ett gäng duktiga elever till att i framtiden kunna vara våra tävlingsryttare. Målet är att dessa elever ska rida allsvenskan div 3 våren 2016. Det är ju ganska långt fram i tiden, men de ska få en ärlig chans att mogna in i hela ridningen. Vi kommer att ses ungefär en gång i månaden under hösten och ha både ridning och teori. Ridningen kommer främst att handla om ryttarna - sits, balans och hjälper. Teorin kommer bestå av en del "ridteori", t.ex hjälper, och en del "hästteori" så som horsemanship, visitation m.m. 
 
Det här projektet är något som jag och Carro gör helt utanför vår ordinarie arbetstid. Vi gör det här för vi tycker det är kul, men vi vill också bidra till jobbet att vår ridskola ska bli en av de bästa i Stockholm, och då måste vi ju kunna visa upp välridande elever ute på tävlingsbanan. Jag vill ju dessutom få nytta av allt jag lärt mig under sommaren, och ser detta som en del i min egen utveckling. 
 
Både jag och Carro är riktigt taggade på att dra igång projektet, och jag tror att deltagarna är lika peppade som vi!
 
Hit ska dem, våra duktiga killar och tjejer, mot Grand prix!
 

Tro det eller ej..

Men idag har jag faktiskt ridit! Alltså inte bara ut i skogen, utan för första gången på sisodär nio veckor har jag befunnit mig i ridhuset till häst.
Fina lilla Missan fick bli stackars försökskaninen för att se om jag fortfarande kom ihåg hur man gjorde.. Lite minns jag allt, men finmotoriken och framförallt balansen var som bortblåst. Men Missan är snäll, blir inte arg för att jag gör fel och på slutet kändes det lite bättre än vad det gjorde i början. 
Äh fy alltså.. ridkänslan är som bortblåst. Nu börjar jag förstå varför jag bara fick ett G i dressyr på ridledarn ;)
 
Tömkört Elton har jag gjort också. Han kändes lite trött idag så vi tog det lite lugnare. Dessutom hade han lite annat att titta på eftersom det pågick en lektion samtidigt i ridhuset, och då blir han lite svår att få kontakt med. Har ju annars alltid varit helt själv i ridhuset, och då har han fullt fokus på mig och han är ganska lättarbetad och samarbetsvillig. Men idag fick vi jobba lite på fokuset, och när det väl var där så blev han fin och jobbade på bra. vi avslutade som vanligt med att klättra i backarna runt stallet. Främst för muskulaturens skull, men också för att han ska lära sig lyfta på benen över stock och sten. 
 
Imorgon är jag ledig, och tänkte faktiskt vara LEDIG då också. Kanske åker upp en sväng till stallet på em och tar Elton, lite beroende på vad klockan blir och så. 
 
Ett stycke gammal bild på fina lila tjejen <3
 

Trestuds och sjukling

Förkylningen håller i sig och har so far blivit värre och värre. Inte kul. 
Jobbade ju kväll igår och hade trestuds med alla hoppgrupper. Det gick oväntat bra och var riktigt roligt. Det underlättar ju när eleverna gör precis som de ska och alla hästarna sköter sig exemplariskt. 

Idag har jag ju jobbat vanlig dag, alltså 7.30 till 17. Dock fick jag en mindre trevlig överraskning när ingen annan dök upp vid halv 8 imorse. Det visade sig att Chris var sjuk och anette börjar ju inte fören en timme senare och hade dessutom fastnat i köer påväg till jobbet. Men det gick bra ändå, det gör det ju alltid! 
Longerade Elton efter lunch och han var riktigt duktig. Han har börjat lägga på sig lite runt magen nu, så då ska det bara börja byggas muskler också. 
Hoppade ridningen efter jobbet och åkte hem och la mig i soffan istället. Ber till gudarna att jag ska må bättre imorgon, pallar inte vara sjuk längre. 

Sjukling

Godmorgon vänner!
Jobbade hela kvällen igår och hade alla Fias lektioner. Stod alltså i ridhuset från 15.30-21.30 med ca 20 minuters paus efter de två första. Som tur var servade Carro mig med middag vid halv 7 :D 
Tömköra Elton hann jag med också under dagen, och han var riktigt duktig. Höger varv är ju svårare, men till vänster kom han upp med ryggen riktigt bra. 
Lektionerna gick iaf bra. Och ikväll laddar jag för att ha alla anettes hoppgrupper... hehe.. Hon är nämligen sjuk och har ingen röst, och då är det ju svårt att stå och hålla lektion.
Dock har jag också åkt på världens dunderförkyldning.. Inte så roligt. Gick runt och nös typ hela dagen igår, och under kvällen vart det bara värre och värre och nu är jag helt sänkt. Ska pallra mig iväg till affären strax och köpa lite nyponsoppa att värma. Eftersom jag inte dricker te så är ju inte det ett alternativ. Ska ta en sväng upp till banken också innan jag börjar jobba vid 13, men i övrigt tänker jag inta soffläge nu på förmiddagen! 
 
Lite TBT så här på en tisdag istället, men alla har vi ju varit små.. 

Sitta snett

Som ni kanske vet så har jag alltid haft problemet att jag viker mig i vänstersidan. Man ska inte bortförklara sig, men det har att göra med att jag är sne i bäckenet. Micke har knäckt det rätt flera gånger, men jag har väl gått med det så länge att det hoppar tillbaka ganska snabbt igen eftersom jag inte själv kämpar för att det ska hålla sig på rätt plats. Första gången han knäckte mig så frågade han Annie om jag bara kunde rida i ena varvet. Ja, jo det stämmer ju. "Viker hon hela vänstersidan?" Ja det kan man väl säga.. 
 
Det har blivit bättre eftersom jag är så medveten om det nu, men det är ju långt ifrån rakt. 
Hur som, för några veckor sedan så bildgooglade jag och Chris på en ponny på jobbet, eftersom ett barn istallet hade sagt att det kom en bild på mig och Gabbe om man googlade på den ponnyn. Sen fick jag för mig att jag skulle googla på mig själv, och ganska tidigt bland bilderna så dyker denna fantastiska bild upp:
 
Alltså.. På riktigt? hur snett kan man sitta egentligen på en skala mellan ett och tio? Elva, minst! 
Pinsamt kan jag säga att det var när jag hittade bilden.. Men jag är ju som sagt medveten om problemet och jag har en "anledning" till det. Men jag ska verklilgen sätta ordentlig fart på min egna träning och träna upp båda sidorna så att jag är så liksidig som möjligt styrkemässigt när jag väl sätter igång och börjar rida igen! För att bäckenet är snett blir ju inte bättre av att jag är mycket klenare i musklerna på vänster sida.
 

Händer inte så mycket..

.. och därav den uteblivna uppdateringen. Jag jobbar på, har världens grymmaste schema som gör att jag jobbar lång dag på månsdag, sen slutar jag tidigt tisdag och fredag, normaldag på torsdag, och så har jag varit ledig onsdagar och jobbat lördagar. Ganska skönt faktiskt med ett avbrott mitt i veckan. 
har börjat komma igång lite med träningen igen också och den här veckan har jag nog varit på gymmet tre dagar tror jag.. :p Med tanke på att jag inte tränade alls på typ tre månader så är det iaf ett steg i rätt riktning. 
 
Rider gör jag faktiskt inte alls just nu. Eller ja, igår red jag och Pellen ut på Missan och Collin på min lunchrast, men utöver det (och utöver en skrittur på Provence i skogen) så har jag inte ridit på fem veckor. Precis innan vi började jobba igen red jag ju ut lite på Missan, men i ridhuset/utebanan har jag nog inte varit på åtta-nio veckor.. 
Motivationen finns liksom inte riktigt, och jag ska erkänna att jag faktiskt inte längtar efter att få rida. Så som jag alltid annars har gjort. Förra året red jag väl i snitt två gånger i veckan, och varje torsdag höll jag på att längta ihjäl mig tills det var onsdag och ridning igen. Men den känslan finns inte riktigt nu, tyvärr. Jag inväntar motivationen, och när den kommer ska jag sätta fart och börja igen. 
Igår kväll och i fredags longerade jag dock Elton en stund i ridhuset. Han blev så otroligt smal och tappade verkligen alla muslker under sina tre veckor på sommarbetet, så nu ska vi försöka bygga upp honom lite från marken så han slipper gå med ryttare. Jag har dessutom klättrat lite med honom i skogen runt stallet, vilket innebär att jag har en jäkla träningsvärk efter att ha fått promenera upp och ner i de jäkla backarna. Men det är det värt. 
 
Något som jag ser desto mer fram emot är nästa helg när jag och Carro drar igång vårt projekt "mini-truppen" på riktigt. Vi har vår första träff med 11 förvåntansfulla barn och ungdomar. Ska försöka fomulera ihop ett inlägg om hela projektet , kanske ikväll eller så får det bli en annan dag. 
 
Imorgon blir en annorlunda måndag - jag ska nämligen ha alla Fias lektioner på kvällen. Hon är bortrest, och då fick jag frågan om jag ville rycka in. jag gillar ju att ha lektioner, så jag tackar inte nej! det innebär dock att jag har lektioner från 15.30 till 21.30, med ca 15 minuters paus mellan 17.15 och 17.30.Men jag klagar inte! 
 
Dessutom är det bara lite mer än tre veckor tills jag åker till New York! Och mindre än ett halvår tills jag flyttar! Yihaa! Stay positive! 
 
Efter gårdagens longering av Elton

RSS 2.0