Långöra

HK vilar fortfarande, så vi promenerar på i det (oftast) fina vädret. Han har varit mer i luften än på marken sista dagarna, och det tycker jag ändå borde vara ett gott tecken! 

Jag har ja haft en liten dip med ridningen sista veckan och faktiskt inte ens suttit på en häst. Men idag tog jag mig i kragen och bestämde mig för att det inte är okej att vara så negativ hela tiden! Det är okej att känna sig värdelös, det är okej att tycka det går dåligt. Men man måste ändå kunna släppa det och se lite framåt, om än så bara till nästa dag! 
Så jag drog iväg ett mess till Annie och sa att jag ville rida iaf, trots att jag egentligen hade avbokat min lektion! Ger mig själv en klapp på axeln för det. 
Lilla långöra, aka prinsessan på ärten (eller bara Ester?), fick springa. Hon fick en grammis på sig och så körde vi. I början var det hemskt och jag ville inget hellre än att sitta av. Men jag fortsatte rida (en till klapp på axeln!) och mot slutet blev det bättre. Även om det inte är bra så är det iaf bättre. Och alla framsteg är ändå framsteg! 
Imorgon hinner jag tyvärr inte rida eftersom min grupp är framflyttad och rider precis samtidigt som jag har ponnylektion. 
På fredag har vi tävlingar igen, och jag åkte på en heldag i sekket.. Wiie så kul att sitta inomhus hela dagen! Nä, jag ska inte vara bitter. Smile and wave guys, just smile and wave! 
Ledig helg

Igårstod jag inför den svåra frågan vad jag skulle göra hela helgen. Jag var hos QD igår morse och han fick springa några varv på lina och sen gick vi på promenad. Åkte förbi ridskolan på vägen hel för att hämta min laddare till telefonen. Väl där mötte jag Lollo som frågade om jag inte ville åka med henne på tävling. Så jag och Kennie åkte med Lollo och gabbe till Strängnäs där de startade en msvb:4. 
Domaren låg överlag ganska lågt, efter halva startfältet var man placerad på 55%.. Gabbe såg iaf fin ut i både trav och galopp. Genom hela skritten stod det en häst utanför ridhuset och gnäggade, vilket förvandlade gabbe till hingst ;) så tyvärr fick de väldigt mycket avdrag där. 

Idag tog jag sovmorgon. Vet inte när jag gjorde det senast. Bakade lite till tävlingarna innan jag åkte till ridskolan för att ha lektion för Hedda. Vä hemma igen har jag bakat lite till och nu ska jag ta med mig Kennie på en långpromenad i solen. 
Inte som planerat

HK har inte varit på topp sedan påsktävlingarna (då han var riktigt fin!). Han har varit tjurig och sparkat mot skänkeln. I början var det inte så farligt, det kändes som något vi bara behövde rida oss igenom. Men när det nu inte har gett med sig på två veckor så har vi ju fått inse att det är något som inte är som det ska.. Igår visade han tydligt att han inte var nöjd med livet. Jag avbokade dagens planerade programträning och ringde Annie som fick råda mig lite igår kväll. Planen nu är att prinsen ska vila ett par dagar och så får vi se sen. Det innebär ju också såklart att jag inte kan starta 1 maj. Så himla tråkigt, men det viktigaste är ju att han mår bra. 

Jag känner mig mest bara ganska tom. Ledsen över att han inte mår bra och frustrerad över att det uppenbarligen är något jag gör fel. Fyra stackars hästar har jag lyckats rida sönder.. Det klart det gör fruktansvärt ont i hjärtat att stå med det facitet i handen. Allt jag sätter mig på rids sönder. Och av riskolehästarna funkar de jag har ridit när de kommit inte jättebra.. 
Det är  klart man tvivlar rätt mycket på sig själv i ett sånt här läge. jag är så trött på att ständigt misslyckas. Vet att jag inte borde skriva det här eftersom flera av mina elever läser detta, men jag är också människa. Jag ska vara en förebild, men man får inte glömma att även solen har sina fläckar. 

Självförtroendet har fått sig en ordentlig smäll och jag vet faktiskt inte hur jag ska bygga upp det igen. Rida tänker jag inte göra, inte just nu. Lite butter

Min boss Lollo hade ett par så sjukt snygga ridbyxor här för några veckor sedan. Det visade sig att dessa kom från Horze och kostade under 800 spänn. Jag har gått och funderat på om jag ska våga klicka hem ett par, men idag slog jag äntligen till. Passade på att klicka hem två andra varor som ni får se när de kommer..
Hur som, det gick väl på strax under tusenlappen. Vid ordrar över 499:- så var det fri frakt. Katjing! Kände mig sjukt nöjd när jag klickade på betala. Går sedan tillbaka till webbsidan bara för att se vad som fanns mer liksom. Det är då det kommer..
 
"Happy hour: upp till 30% rabatt" 
Men alltså på riktigt?! Handlade man för över 900:- fick man 15% rabatt om man skrev in en rabattkod som stod på hemsidan, vilket hade inneburit att min beställning gått på strax under 800 spänn! Nu är det ju inga stora skillnader och jag kommer inte gå under rent ekenomiskt för att jag missade rabatten, men DET ÄR EN PRINCIPSAK! Alla har vi en Ove Sundberg i oss och min vaknade till liv idag. 
Fett besviken är jag iaf! Fast ändå fett nöjd över produkterna, än så länge iaf! :)
 
 

Inte på topp

Jobbat as usual dagen lång. Det fina vädret gjorde att arbetet flöt på bra och jag kunde rida QD ett pass på eftermiddagen. Sandra borstade honom så att jag bara kunde klä på honom grejerna och inte behövde vara borta från jobbet så mycket mer än den timmen jag hade kommit tidigare på morgonen. Jag skrittade ut en sväng först och sen red jag på utebanan. Det var QDs premiärtur där och han uppskattade verkligen inte underlaget... I traven kändes han helt okej, men galoppen var kaos.. Han sa helt enkelt upp sig, ringde facket och tyckte vi kunde gå hem på en gång.. Vet inte riktigt vad det är, mer än att det är något som stör honom? 
Ska träna honom för Annie imorgon i ridhuset, alltså annat underlag så ser vi om det blir någon skillnad! 

Mina duktiga tjejer Sandra och Clara borstade QD på kvällen så fixade jag ordning på utrustningen. Det gjorde att vi åkte från stallet redan kvart i sex! 

Imorgon är det som sagt träning, men innan det ska jag döma märkestävling. 

Hästen som inte vill vara med på bild..

Superstar checkar in

Idag efter jobbet åkte jag till hogsta och hämtade min superstar QD. Han ska få bo på Volange över helgen eftersom vi ska träna program på söndag för Annie. Jag jobbar imorgon och söndag morgon, så det skulle bli lite knepigt att köra dit honom. Så det var ju himla bra att det kunde lösa sig såhär! 
Louise har ridit nu i två dagar och han har skött sig bra. Så imorgon får han nog gå ett pass på lunchen om det hinns med (annars får det bli på Kvällen efter jobbet) och på söndag tränar vi för Annie kl 12. 
Nu ska jag gå och lägga mig. Ska vara i stallet vid halv sex imorgon bitti (börjar jobba halv sju så jag kan ta en timmes längre lunch, men innan det vill Kennie ha sin morgonprommis på en timme..). Jaja, vila kan man göra i graven! 
Trolleri

Några dagar sen senast, men tiden har verkligen flugit iväg. Jag var ledig i helgen, både från jobbet och QD. Även om jag älskar både mitt jobb och att få hänga med QD så är det skönt att vara ledig ibland också. Spenderade större delen av dagen på IKEA och Mio, så numera har jag även en lampa i sovrummet hemma! 
I söndags hade vi Minitruppen på morgonen och jag lyckades försova mig.. Vi börjar 8.30, förstå paniken när jag vaknar just 8.30.. Messade Carro att jag skulle vara där om en kvart. Lyckades nästan - 8.46 klev jag in i teorisalen! Det gick bra ändå och barnen red väldigt bra allihopa.
Red Ester när vi var klara och hon var inte på sitt bästa humör. Vi har börjat ställa lite högre krav på henne (läs: slutat åka med och ber henne att lossa lite..), och då tycker hon såklart att livet är jobbigt. I skritt blev det okej till slut och då kunde vi trava något varv åt varje håll och det kändes okej.
 
Måndagen blev en väldigt lång, men rolig dag. Jobbade i stallet som vanligt och innan lunch tog jag Ester på longering. Lilla fröken tyckte livet var pest och pina när jag spände in henne lite till på superinspänningen, men med tanke på att hon blir väldigt bra på den och tycker livet är rätt okej när hon väl slappnar av så får hon väl hata livet första minuten. 
Jag ställde mig sedan i ridhuset 15.30 och hade lektion, och så fortsatte det hela kvällen. 21.30 var sista gruppen klara. Men det var väldigt kul, framförallt sista gruppen som skulle ha lite markarbete. Bäst var ändå lilla Ester som fick vara med och gå bommar med sista gänget. Hon är ju hoppad innan hon kom till oss, men undrade ändå vad tusan det var som låg på marken och om tanken verkligen var att hon skulle gå över pinnarna?! Åsa som rider henne där gör det riktigt bra, så när Ester väl var med på vad leken gick ut på så blev det riktigt bra! Nästa vecka vankas det hoppning både för den gruppen och gruppen innan. 
 
Igår jobbade jag som vanligt och innan lunch red jag Capricio i ridhuset. Jag red ju honom en del förut, i samma veva som Gode. Men han är lite stor för mig egentligen, och så gick det inte så himla bra så jag gav upp det kan man väl säga. Han vilade både söndag och måndag eftersom hans pilot i måndags inte kom, så han beöhvde gå lite eftersomhan lätt får för mycket energi annars. Han var lite av ett as i början, men efter lite jobb i högersidan så blev det mycket bättre och på slutet kändes han ganska fin. Vi kunde tillomed galoppera i båda varven utan att han sparkade! Roligt var det iaf och jag rider honom gärna såhär på dagarna ;)
 
Efter jobbet åkte jag ut till QD och red lektion för Annie. Efter fredagens dåliga ridning så var jag beredd på det värsta. Han var pigg som jag vet inte vad, och det gjorde inte saken bättre att vi var tvugna att vara ute i blåsten.. Men efter lite jobb med att få bogarna på plats så blev det helt okej! Jag fick verkligen jobba, men hela tiden tänka innan jag gjorde något. 
 
Idag hade jag ett mycket bättre utgångsläge. Annie kom ut och hjälpte mig idag också och han kändes faktiskt ganska fin från början. Lite som att trolla bort förra veckans dåliga ridning och känsla! Vi började med att rida på en stor åttvolt och göra skrittövergångar varje gång vi passerade medellinjen. Därefter la vi till att flytta lite undan innerskänkeln på öppna delen av volten i varje varv. Där fick jag en aha-upplevelse av att bara trampa ner hälen när jag flyttade. Jag har väldigt lätt för att dra upp vänsterhälen när jag ska flytta undan vänster skänkel, oavsett vilken häst jag sitter på. Men när jag höll hälen nere så vek jag mig inte alls så mycket i innersidan och det blev tillomed ganska lätt att flytta undan den skänkeln! Haha, ibland undrar man vad man håller på med när man ridit i så många år och NU kommer på att det blir bättre om man trampar ner hälen! 
Galoppen är fortfarande lite struttig till höger, men så mycket bättre än i fredags. Vi jobbade inte så mycket i galoppen, bara att han skulle ta ut steget lite, vara avspänd och hålla bogarna på plats. Efter galoppen var dock traven mycet bättre! Då la han i ytterligare en växel, men utan att bara vilja trava upp i balanstrav. 
Han bjöd verkligen till idag, och att tävla om två veckor känns faktiskt inte helt omöjligt ändå. Får se om vi ändrar klasser och rider LB:2 och LB:3, eller om vi behåller LB:2 och LA:3. Time will tell!
 
Nu ska jag snöra på mig skorna och ta en prommis med Kennie hem till mina föräldrar och sen åka upp till ridskolan och rida lektion. 
 
Okej nu ser man kanske inte jättemycket på första bilden (tagen ur film från idag), men det är så stor skillnad på honom. På bilden nedan är han lång och tung i handen, och jag håller på att falla ihop i sidan och handen är inte alls där den ska vara. Självklart vill jag ha honom ännu mjukare och lättare i handen, men på första bilden är han betydligt mer ihop och framförallt så har jag min händer på plats! 
 

Fredag

En lite lätt stressig, men ändå ganska bra, fredag börjar närma sig sitt slut. Jag var i stallet vidhalv 7 imorsr för att gå på morgonepromenad med Kennie. Som vanligt tog vi rundan, iknlusive galoppbacken så att det blev fyra km. 
Vi öste på med stallet sen och innan lunch red jag Ester ett pass. Hon fick gå på lina först innan jag satt upp. Inte för att hon på något sätt är vild eller så, utan mer för att hon ska få chansen att komma igång lite och hitta sin egen form och balans innan man sitter upp. 
I början när jag red var hon ett riktigt pain in the ass, men mot slutet släppte det och stundtals kändes hon fin. Jag har ju ridit henne som om hon var gjord av porslin.. Men nu börjar jag inse att man kanske ska våga rida litegrann ändå.. ;)
 
Fick ta en riktig snabblunch innan jag skulle ha privatlektion vid 13.30. Två superduktiga elever som red så himla bra idag. Så glad över att få se deras utveckling! När lektionen började närma sig sitt slut ville jag bara att de skulle fortsätta rida en timme till, för då började de båda två hitta känslan ytterligare ett snäpp! Tyvärr går ju inte det, så de fick snällt skritta av istället.
Hade en lektion till innan jag slutade och åkte raka vägen ut till Hogsta.
Qd fick också gå ett pass i ridhuset, och ja..han var väl inte på topp. Kändes faktiskt skitdåligt om jag ska var ärlig! Men men, han tål som sagt inte riktigt att vila, så jag får väl hoppas att det berodde på det. I helgen ska hans ägare Louise rida, så får väl se om hon känner desamma som jag gjorde. 
Jag hade faktiskt en tanke på att ta med gramanen ner till ridhuset (Innan hans skada gick det inte att rida honom på träns utan graman. Men nu efter skadan så har jag haft gramanen på de första två gångerna, men sen har jag inte kännt att den behövts.), men jag är glad att jag struntade i det. På gramanen kan man få honom att kännas rätt trevlig, trots att han inte är helt loss. Och då hade jag nog inte kännt problemen jag kännde idag. Så en klapp på axeln till mig själv idag! 
 
Qd fick sig en ordentlig dusch efter passet och sen gick vi på en mysig promenad i solskenet. Det är sånna stunder jag verkligen saknar att ha egen häst.. 
 
Kvällen har jag sedan spenderat med jobb inför Minitrupps-träffen på söndag. Det är en del material att skriva ihop, så jag lär sitta här en stund till ;) Tur att det är roligt och att barnen rider så bra! 
 
Alltså dagens skratt stod Christoffer för.. Jag ropade på honom för jag behövde hjälp att välta ner en höbal. När han inte kom så gick jag bort mot hörnan eftersom jag visste att han var där. I Gabbes box möts jag av detta.. Nämnde jag förresten att Christoffer fyllde 30 år i januari? Tur man har kul på jobbet iaf! 

En häst som inte kan vila..

Hann ta Ester en sväng på eftermiddagen idag. Hon fick först gå lite på lina med super-inspänningen och sen red jag en stund. Det var betydligt bättre än igår, även om det inte var helt bra. Men som sagt, alla framsteg är ändå framsteg! 

Åkte ut till hogsta efter jobbet där QD fick gå ett pass i ridhuset. Han vilade ju måndag och tisdag och longerades igår, så jag hade väl inte förväntat mig någon toppenkänsla. Men att det skulle vara såhär illa..! Han var stel, stark och allmänt spänd. Den hästen kan helt enkelt inte vila.. Det som ändå är roligt är att det jag tycker är vidrigt nu, det är ungefär detsamma som var bra förut! 
Jag jobbade väldigt mycket i skritt, att han skulle ta skänkeln och att mina tygeltag skulle gå igenom. Vet inte hur många gånger jag var påväg ut ur ridhuset för det gick bara inte. Men jag bestämde mig varje gång för att jag inte fick ge upp. Det är jag ändå väldigt nöjd över - att jag fortsatte rida trots att det kändes skit! Och tillslut så släppte det! Då blev han faktiskt riktigt fin - lätt i handen och mjuk i kroppen! Vi testade på lite förvänd galopp när han ändå kändes så bra. Tanken är ju att vi ska starta La:3 hemma 1maj, men jag insåg ju att vi aldrig övat förvänd galopp.. Men det var nemas problemas. 
För övrigt har jag dessutom lyckats spräcka skärmen på telen, rätt ordentligt kan man säga.. Så jag ser inte jättemycket av vad jag skriver hehe..

Imorgon jobbar jag som vanligt. Har två privatlektioner efter lunch och därefter ska jag direkt ut till HK och rida ett pass. Sen är jag tyvärr hästledig hela helgen. Eller ja, jag ska ju jobba med minitrupparna på söndag, men annars är det helt hästtomt :(
Longering

Red Ester på lektionen efter jobbet. Det gick inte så bra, men det är ju inte så konstigt när hon knappt har gått på typ tre veckor ;)
Åkte ut till hogsta sen för att pussa på min prins QD. Vi tog en ordentlig promenad först och sen fick han springa lite på lina på utebanan. 
Imorgon ska jag rida Ester på dagen och på kvällen tänkte jag att QD skulle få gå ett joggingpass under ryttare. Han har fått vila helt från ryttare sedan i söndags, men nu är det dags igen. 
Promenad i vårsolen


Min superstar fick en välförtjänt vilodag även idag, så jag passade på att ta med mig mina två favoriter på en promenad i skogen. QD i ena handen och Kennie i den andra, den ena vildare än den andre.. Men det gick bra och jag tror att vi uppskattade det alla tre. 
Imorgon ska QD få springa lite på töm och om ljuset är på vår sida så tar vi en ordentlig promenad i skogen också. 

För övrigt så hade jag en riktig skiteftermiddag där allt bara gick emot mig. Men efter ett bra samtal med en bra människa så kändes livet lite lättare. Måste bara lära mig att säga nej och tänka på mig själv helt enkelt :)

Tävling Vällingby 5/4

Sådär ja, nu känns det som att jag har börjat landa lite efter den är helgen. Imorse hade jag förvisso sovmorgon och gick inte upp fören kl sju (vaknade dock i soffan hos mina föräldrar där jag hade slocknat igår kväll..), men annars har det varit full rulle från 05.30 till iaf 19.30 sista dagarna. Men innan klockan 14 idag hade jag varit hos Annie och hämtat bil, kört hem QD till Hogsta, dömt klubbtävling på ridskolan, kört tillbaka Annies bil och sprungit runt halva Vällingby centrum för att köpa present till min bror. Produktiv förmiddag.
 
Tävlingen igår då?
Inför första klassen kände jag mig rätt lugn. QD kändes fin i lördags så vi hade rätt förutsättningar för att göra bra ifrån oss. Framridningen var okej, inte så bra som det kan vara, men ändå absolut okej. Hade honom inte riktigt i den där lilla asken mellan hand och skänkel, men ja - tillräckligt för att vi skulle kunna ta oss igenom en Lb. 
Väl inne på banan så var han väldigt taggad, nästan lite opåverkbar. Eller snarare att han tog varje hjälp lite väl mycket. Skänkeln hade jag svårt att lägga till utan att han blev på tårna. Känslan i travprogrammet var ändå helt okej. I skritten fick vi ett taktinslag då jag gick på honom lite för mycket med skänkeln. Galoppen började helt okej. Till vänster var det ovanligt bra faktiskt, höger däremot inleder han med ett litet hopp och skutt så att det blir vänster galopp men byter sen själv tillbaka till höger. I volten kännde jag hur taggad han verkligen var, så jag vågade inte riktigt trycka på i mellangaloppen. Dock tog han saken i egna händer och la in en liten bakutspark och sprang sedan det fortaste han kunde sista biten ;) 
Bortsett från just högergaloppen så kändes det ändp helt okej. Döm min förvåning när resultatet blev 58%.. Där och då hade jag helt klart bestämt mig för att jag aldrig mer skulle tävla igen. Så många gånger som jag har kommit ut och ändå kännt mig ganska nöjd, och resultatet blir så långt ifrån bra som det kan bli. Man börjar ju tvivla på sig själv, om man verkligen kan rida när man själv tycker det är bra och domaren tycker precis tvärt om.. 
 
Efter en lång stunds funderande och övertalande (läs tvingande) så startade jag iaf andra klassen. "Du startar andra klassen, du har inget val. Erkänn att du inte vågar göra något annat nu!" Korrekt, klart jag inte vågar göra något annat när chefen säger så ;)
På framridningen kändes det inte jättebra, mest tror jag för att jag själv inte riktigt kunde slappna av. Jag ville så himla gärna gå in och visa vad vi faktistk kan! Men av erfarenhet vet jag ju att det inte är min starkaste sida. 
Det var först när ekipaget innan mig gick in på banan som jag började hitta tillbaka till känslan och hur jag skulle rida. 
Väl inne på banan la QD i högsta växeln och så körde han, jag fick helt enkelt bara hålla i mig och åka med! Lagom till startsignal hade han lugnat ner sig så jag kunde börja rida lite. Vi inledde lite svajigt med en fyra på inridningen där han inte stod helt still i halten. Vi fick någon liten taktmiss i travvolten och precis efter halten, men annars flöt travprogrammet på bra. I skritten red jag klokt och kortade inte upp honom för mycket för att slippa taktinslagen. Likaså galoppen, jag vågade inte riktigt trycka på honom efter första klassens små bus. Det flöt ändå på ganska bra, dock fick vi en felfattning efter övergången på diagonalen där jag blev lite otydlig med vad jag ville. Så en fyra på det och så hann jag inte riktigt få ihop honom innan ökningen så den blev lite halvdan. Överlag var jag ändå väldigt nöjd över det här programmet. Jag red mycket bättre och tänkte innan jag gjorde! 
Resultatet blev 66% och det kändes skönt att vi faktiskt fick betalt för det som var bra! Det hela resulterade i en niondeplacering, och brevis mig på prisutdelningen fick jag ha min grymma kollega Chris som blev tia! 
 
Efter den här veckans träning på Vällingby känner jag mig bara så himla motiverad till att träna vidare för att få visa upp hur fin den här hästen ändå är! 
Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är över alla fantastiska människor som finns runt omkring oss! Annie och Lollo som låter QD bo på Volange, och att Annie hjälper mig med träningen och lånar ut bil så att jag kan köra honom fram och tillbaka. Louise som låter mig rida hennes fantastiska häst och min bästa lilla hästskötare Sandra som tar så väl hand om min finaste prins! Står i tacksamhetsskuld till tusen! 
 
 

Redo!

Min fina fina häst kändes bra idag, så jag red bara en kortis med Annies ögon på oss. 
I övrigt har jag jobbat hela dagen lång. Var på plats vid sju imorse och när klockan var strax efter sju nu ikväll låste jag och Chris stallet och åkte. 12 timmars passen börjar bli standard nu! Men vad gör man inte för sin fina häst? 

Något annat som fascinerar mig är det där med att man är så bra på att ta folk för givet. Att man alltid förväntar sig att någon annan ordnar allt och att man själv endast kan glida räksmörgås.. Att många dessutom är så extremt ohjälpsamma stör mig. Trots att vi bett om hjälp vid ett tillfälle under dagen, så är det EN av TIO som kom och frågade om hon Skulle hjälpa till! Vi har ju också våra grymma lördagstjejer Sandra och Clara som alltid hjälper till! 

Jaja, nu är stövlarna putsade, hästis badad och piffad och sadeln är ren. Imorgon kör vi! Ska bli så himla roligt och jag är riktigt taggad!! 
Ponnytävling

Långfredagen innebär alltid ponnytävling för oss på volange. Vi fodrade hästarna redan vid 6 imorse för att alla skulle vara ute innan sju när ekipagen började komma. 
Jag hjälpte min elev Hedda på framridningen inför Lc:1. Det var Hedda och sessans första tävling tillsammans och de skötte sig väldigt bra! 

När alla hästar var intagna på eftermiddagen så red jag QD ett kort pass för Annie. Jag var helt slut och han var lite lätt trälig i början, ingen jättebra kombo.. MEN, vi red oss igenom det! Jag fick testa mig fram lite för att hitta ett läge där han verkligen tog vänsterskänkeln. Men när han väl gjorde det så blev det väldigt bra. Det som är roligt nu är att han verkligen kämpar för att hitta sin riktiga balans, istället för att gå upp i balanstrav när det spårar ur. 
Galoppen blev riktigt bra, ffa till höger. Där blir han riktigt bärig, mjuk och rund! Vänster är svårare, men idag blev det ändå helt okej. 
Är verkligen nöjd med att vi tog oss igenom det svåra och kunde komma till bra ridning idag, trots att det inte kändes toppen från början. 
Red inte länge alls, typ 45 min inkl fram- och avskrittning. 
Imorgon ska jag jobba igenom honom ordentligt, och med största sannolikhet har vi annies ögon på oss då med! Så himla tacksam över att hon ställer upp så pass mycket och hjälper oss!! 
I övrigt så jobbar jag hela dagen och ska även trimma till frisyren lite på QD så han är tjusig till på söndag. Är så peppad för tävling nu! 


Klart att min stjärna får lite lyx efter träningen - is på benen, nagellack på tassarna och arnika och back on track på ryggen! Endast det bästa är bra nog ❤️

Yoga

QD fick gå ett riktigt yoga-pass idag. Bara fokus på att han skulle vara rund och mjuk i båda sidorna och hela tiden följa med dit jag ville. 
Redan när jag tog tygeln sänkte han sig självmant och när jag joggade igång i trav fick han på glapptygel och valde själv den låga och runda formen. Känns så himla skönt att vi kommit så långt att han självmant väljer det läget från start! 
Överlag kändes han bra och väldigt mjuk. Galoppen är lite svårare eftersom jag måste hjälpa honom lite mer där, och dit har vi inte kommit i den runda och låga formen. Framför allt så åt vänstergaloppen svår, men det har ändå sina förklaringar och allt hänger liksom ihop varför det blir som det blir. Jag ger honom lite extra tid där så blir det bra. 

Jag red inte länge alls och han var inte ens lite varm under sadeln när jag kom in. Han får springa lite imorgon också, och även då med Annies ögon på oss. Det ger så himla mycket så det är värt varenda krona! Och det gäller ju att passa på nu när vi har möjligheten. 

Tyvärr missade jag min lektion eftersom jag skulle hålla lektion för Hedda och sessan, men Ester ska få springa lite på lina imorgon istället så hon inte är så pigg när hon ska gå med elever på lördag ;) 
Själv jobbar jag hela dagen imorgon och Annelie hämtar upp mig 05.53 imorgon bitti. Wehåå vad det är härligt med påsklov ;) men jag klagar inte, det är ju roligt med tävlingar. 


Bra arbetsfördelning idag - jag red och nettan putsade speglar :)

Onsdagsträning

Jag hade en fullspäckad dag framför mig idag, dock hann jag bara med typ hälften.. Tog en lång promenad med Kennie på morgonen, för att sen direkt ge mig på min garderob som Behövde struktureras upp lite. Tog betydligt längre tid än vad jag hade räknat med.. Hur många par strumpor kan man egentligen ha? 

Tog en promenad med Kennie till stallet sen och red lektion för Annie på QD. Igår kunde vi ju avsluta med att verkligen runda honom i en låg form. Idag kunde jag kanske inte börja där jag slutade igår, men jag hade ett betydligt bättre utgångsläge! Chris red innan mig, så jag värmde upp själv, och bortsett från vänstergaloppen (som alltid är lite svår) så kändes han himla fin redan från start. 
Under själva lektionen fortsatte vi jobbet med kontrollen på bogarna, att han inte får göra sig lång i formen och långsam i benen. Faktum är att jag tror nog vi red ett helt pass utan att hamna i balanstrav en enda gång!! Jag måste bara tänka hela tiden, rida smart i varje steg. Framförallt RIDA i varje steg, så jag inte ger honom chansen att bli lång eller släppa ut en bog. Tappar jag honom så är det en så lång väg tillbaka till kontrollen. 
Högergaloppen var riktigt bra. Jobbade längs fyrkanten, fast självklart innanför spåret, och kunde rida öppna - sluta - öppna och samtidigt rida på lite framåt. 
Vänstergaloppen är ju lite svårare men jag kunde ändå jobba honom på samma sätt, om än kanske inte med riktigt samma känsla - men ändå hundra gånger bättre än vad det varit tidigare! 

På slutet kunde jag verkligen rida honom riktigt rund och mjuk i formen. Att den där styva halsen ens kan bli så mjuk! 
Så himla roligt var det att rida idag! Känns väldigt bra inför helgen och jag har för en gångs skull kunnat lugna ner mig lite. Vad som helst kan hända, men oavsett vad så får jag sitta på en häst som faktiskt kan ge en helt fantastisk känsla!! 

Red lektion på Ester sen. Hon har vilat 1,5 vecka pga av tappskor, så bensin hade hon gott om idag! Inte helt oväntat så var hon ju inte så ridbar som hon började kännas sista gångerna jag red henne innan skorna började lossna, och det är ju inte så konstigt eftersom hon som sagt vilat. Men vi har ett bättre utgångsläge nu när hon har bjudningen framåt. Dock är det lite knepigt när vi ska göra övningar där hon inte riktigt kan hänga med. Även om jag lägger 15 m volter där det i övningen ska vara 10 m volter så kommer man ivägen, och det är svårt att ge henne en ärlig chans när man mest måste flytta på sig. 

Imorgon hade jag tänkt att QD skulle få vila, men Annie kom med några kloka ord och vi bestämde att jag faktiskt skulle jogga honom lite. Bara rida i Herman-traven och känna att han är mjuk och loss. Jag gör nog oss båda en otjänst om jag låter honom stå imorgon. Han står still och blir spänd i ryggen och jag får börja om på noll på fredag. Så lite lätt jogging imorgon och så trimmar vi lite på fredag igen. 
RSS 2.0