Tävlingshelg

Veckan har verkligen gått i ett, och avslutad nu med helgis och Emma på tävling hela helgen. 
Jasper har jag ridit två eller tre dagar tror jag, resten har jag longerat och han har börjat gå lektioner. I övrigt har allt rullat på ganska bra. 

Idag har jag som sagt varit med Emma och Helge på tävling på hogsta. Jobbade i stallet på förmiddagen och vid tolv åkte jag och Helge de 30 minutrarna till hogsta. 
De hade lite missar idag, men trots det blev resultatet 68% och en andraplacering! 
Imorgon jobbar jag också i stallet på morgonen. Clara kommer och hämtar Helge och så åker jag direkt till hogsta när jag är färdig med allt i stallet. 

Nu - sovdags 😴




Dödstrött

Vaknade halv sju imorse, alltså alldeles för sent med tanke på att jag skulle vara på Kersö sju.. Fick köra lite för fort helt enkelt och kom fram i tid. 
Jobbade 7-11 och åkte sen till vällingby för att rida joppe. Han var en riktig stjärna idag! Framförallt var galoppen bra, men även traven. Dock blir han ju lite trött, och han visar det genom att låtsas att han inte förstår någonting ;) det är ju tur att han skärper till sig ganska snabbt igen! 

Imorgon är det worki worki och sen möte på kvällen. 



Norrköping

Tog långa passet i stallet idag. Var där vid nio imorse och åkte därifrån vid 21.30. 
Vi har ju förvisso spenderat dagen på tävling i Norrköping ;) Helge var som vanligt en star, men för dagen en något matt star. Det var ju väldigt varmt, men där hade egentligen inga missar förutom det gamla vanliga att han vägrar stå still i halterna.. Hade han gjort det hade då utan tvekan legat i toppen, istället blev de fyra och precis utanför placering. Så nu håller jag tummarna för att det går sjukt bra på Djursholm om några veckor då sista lövsta-kvalet är, så att de får starta i friends! 

Imorgon skulle bli min första och enda sovmorgon på ett tag, men stackars Clara är sjuk så jag ska jobba förmiddagen på Kersö. Måste åka till Volange sen och rida joppepoppe också. Men jag klagar icke! Dock innebär det att jag verkligen borde sova nu, så sweet dreams! 




Älska torsdagar

Visste inte hur jag skulle palla att ha lektioner hela torsdagkvällarna, men det är verkligen så kul! Alla grupper är speciella på sitt sätt och jag har verkligen haft fyra roliga lektionstimmar idag! 
Sista gruppen hade sångstund och avslutade med att rida baklänges.. Blev bara en tårta till nästa vecka 😜 

Red Joppe när jag började jobba också, helt ensam idag faktiskt. Det gick strålande bra och han kändes fin. Litar ju mer och mer på honom, och då vågar man ju gå på lite mer och vara tydligare. Det märks att han har gått ett par dagar på rad nu för han känns lite trött i kroppen, men han har ändå hittat en helt annan bjudning sista två dagarna! 

Nu måste jag sussa. Ska vara i stallet halv sex imorgon bitti för en morgonprommis med Kennie innan jag börjar jobba halv sju! 



Onsdag

Kennie tyckte att jag var dum i huvudet när jag tvingade upp henne vid fem imorse.. En halvtimme senare var vi på plats i stallet för morgonpromenad. 

Fick en sjukt bra start på arbetsdagen iom att erkan och Sandra hade jobbat igår kväll = det var sjukt lättmockat!! 
Efter lunch red jag Jasper. Han har ju varit otroligt snäll nu så imorgon kanske jag tillomed vågar rida själv? Jag har alltid haft sällskap i form av annat ekipage eller bara någon på marken, ifall han skulle hitta på något. Men han har som sagt skött sig exemplariskt. 
Han var mycket bättre idag än vad han varit tidigare, betydligt bättre framme för skänkeln och mer lättstyrt! På slutet kändes han faktiskt bra, då kunde jag ta tillbaka lite i traven utan att han tappade bjudningen. Stackarn var helt sjöblöt efter att ha jobbat en kvart.. Han är ju under igångsättning, så lägger vi till att det var helt sjukt varmt.. Men han fick en redig dusch och sen gå ut i hagen. 

Imorgon ska jag rida honom innan jobbet, och sen jobbar jag 12-20.30. 




En tisdag

Vecka två med lektioner är i full gång och nu börjar eleverna hitta till stallet igen ;) fler elever i alla grupper än förra veckan. 
Jasper (joppe) jobbar på. Igår fick han springa på utebanan, vilket han både tyckte var fruktansvärt jobbigt och fruktansvärt roligt.. 
Idag höll vi oss i ridhuset och då gick det betydligt bättre. Efter lite hjälp av Annie och Lollo blev det mycket bättre. Han har ju så lång hals och väldigt lite muskler, men eftersom han är så lätt och mjuk så blir han gärna lite för kort i formen och då får han inte riktigt plats. 

Imorgon börjar jag jobba halv sju, vilket innebär att jag ska vara där halv sex för att gå med Kennie. Jasper ska ridas och så ska jag ha en lektion efter jobbet. 
Jobbar ju torsdag och fredag också, och på lördag åker jag med Karlsson och Helge till Norrköping. Bra vecka! 



Saknad <3

Bästa bästa Dandy och QD, finns inga ord för hur mycket jag faktiskt saknar dem <3
 
 

Duktig Joppe!

Började dagen vid fem imorse med att dumpa päronen på Arlanda. Väl hemma igen tog jag och Kennie en långpromenad på 2,5 timmar innan vi åkte till stallet. 
Joppe fick gå en sväng runt galoppbanan för första gången, med gabbe som ledsagare såklart. Jag gick brevid, allt för att inte utmana ödet. Eftersom man aldrig är helt hundra på vad hästarna har gjort tidigare i livet så gäller det att ta det säkra före det osäkra. Framförallt när det kommer till unga hästar, man vet inte hur mycket de har gjort. 
Hur som, joppe skötte sig strålande och var totalt obrydd av andra hästar, människor i skogen och cyklar. Väl i ridhuset fick han gå några varv på lina och sen hoppade jag upp. 
Han kändes lite tröttare än igår, men ändå helt okej. När han kommer igång blir det faktiskt en himla trevlig häst. Vi provade att flytta lite skänkelvikning, vilket han visade att han kunde. 
En riktig stjärna i kanten till honom! 


Hittade film på superMusse i datorn hos mamma och pappa! 

Life is great

Några dagar sedan sist, men så blir det ibland. Har hunnit dra igång på riktigt på jobbet med lektioner och igår promenerade jag 48000 steg = nästan 4 mil..! Tur jag fick avsluta med en skrittur med bästa barnen i strålande sol! Man kunde ha det sämre ;) 
Känns som att allt verkligen flyter på bra just nu! Tar vara på stunden för man vet aldrig när det vänder. 

Häromdagen flyttade en ny liten häst till oss. Eller ja, liten och liten.. Elton är ganska stor, och joppe är lite större..! Trist när man knappt kommer upp trots att man har pall :P 
Hur som, idag skulle han premiärridas och jag fick äran. Tog honom på lina först och sen hoppade jag upp. Snäll som ett lamm var han, trots att han inte är så gammal. Det var iaf en väldigt trevlig häst, okomplicerad och mjuk i både gång och mun. Tror att han med lite mer muskler kommer göra sig riktigt bra hos oss. Att han dessutom verkar så snäll är ju pricken över i, en ny Elton helt enkelt ;) 
Han ska få springa lite imorgon också. 
Imorgon är jag för övrigt ledig, men jag ska skjutsa mina päron till Arlanda vid fem på morgonen.. 😴 Kennie ska rastas, Joppe ridas och jag tänkte spana på EM från Aachen som sänds på SVT typ hela dagen. 




Gillar kontraster

Igår ägnade jag dagen åt att bada smutsiga sommarbetesponnyer på ridskolan, idag åkte jag med Helge till Vallentuna där han skulle springa Grand Prix. Lite kontrast kanske ;) 

Åkte ju på morgonfodring och utsläpp också, plus att jag fick raggisen att ta hand om idag. Så jag var på plats vid sju Imorse för att ge pållarna mat. 
Fixade Helge, lastade in honom i bussen och åkte mot Vallentuna. Plockade upp Karlsson på vägen Och så rullade vi vidare. 


Väl på plats kunde vi följa vår tidsplan exakt! Kungligt bra alltså. 
Helge var fin på banan och de slutade på 68,7% och blev tvåa! Så duktiga! 


Vi var henna igen vid typ halv sex och då skulle jag rida raggan. Tänkte först bara jogga henne lite lätt eftersom jag var så trött. Men hon kändes ganska bra från början (plus att hon började svettas redan när jag värmde upp pga värmen, så jag hade ändå behövt spola och vänta tills hon torkat), så jag red på lite mer än ursprungsplanen. Fick även lite hjälp av Emma vilket var väldigt bra. Överlag kändes raggan ganska fin. Hittar ju fler och fler knappar för varje gång jag rider och sista gångerna har vi inre fått ett enda ofrivilligt byte pga att jag hannar snett och ställer utåt. I galoppen har jag haft lite svårt att hålla henne kort i kroppen och tillräckligt samlad, men idag var det mycket bättre! Det var helt klart värt att landa hemma vid halv tio på kvällen för att spendera lite tid med raggis! 

Nu vankas jobb på ridskolan söndag-fredag. Imorgon där jag nog leva på ett par burkar celsius.. Så jäkla trött 😴

Så trött

Herregud vad jobbigt det är att börja jobba igen. Även om det är roligt så blir man ju trött.. Dock är det cirkus en vecka innan jag kan slappna av igen och vila upp mig lite ;) jag jobbar ju på söndag också eftersom jag var ledig i måndags. 
Imorgon var tanken att jag bara skulle åka med Emma och Helge på tävling i Vallentuna, men en häst i stallet blev dålig nu ikväll så jag fick rycka in och ta fodring och utsläpp imorgon bitti också. Blev inte jättestor skillnad tidsmässigt på när jag måste vara där, men en timme tidigare känns ju ändå. Men såklart ställer man upp när det krisar. 

Jag var som sagt hos raggan efter jobbet för lite hoppning. Tog med mig erkan som banpersonal hehe! 
Raggson hoppade riktigt bra idag. Vi hade först lite trav- och galoppbommar och sen byggde vi upp två kryss med två galoppsprång emellan. Höjde upp lite efterhand och avslutade ned ett räcka på första och två galoppsprång senare var det en oxer. Raggan var som sagt jätteduktig och ju mer jag lär känna henne desto bättre blir det ju! 

Imorgon som sagt tävling med Helge. Därefter väntar en låååång vecka på ridskolan. Men det blir bra, nytt schema med en hel del förändringar. Bl.a så jobbar jag kväll på torsdagar med lektioner fran till 20. Jag tror det blir en bra höst, ny kollega och vi ska verkligen ta tag i att peppa varandra! Inte för att mina gamla kollegor på något sätt varit dåliga! Men ni förstår grejen ;) 

Vissa chillar mer än andra på jobbet.. ;)


Here we go again

Så var alla hästar hemma på ridskolan igen och laddar nu upp för att börja lektionerna på måndag. 
Igår hämtade vi hem första gänget och alla gick på trailerna så snällt. Då är ju inte alls vana att åka trailer, så jag var faktiskt lite impad! 
På kvällen åkte jag till Kersö för att rida raggan, lite senare än planerat men så blir det ibland. Raggson kändes iaf mycket bättre än när jag red dressyr på henne senast i fredags. Vi var på utebanan i kvällssolen och jag hade inte kunnat få ett bättre avslut på den dagen. 



Idag har vi hämtat hem resten av ridskolehästarna. Första vändan vräkte regnet ner, men det gav med sig ganska snabbt. Andra vändan åkte jag och erkan till skogshagen och tog med oss två hem i trailer. 
Alla hästar har verkligen skött sig då himla bra! Annars är det alltid någon som bråkar eller inte vill blir fångad, men i år har alla varit supersnälla!! 



Imorgon är det work work, likaså på fredag. Efter jobbet på fredag tar jag med mig erkan till Kersö så står lite hoppning för Raggans del på schemat. Lördag är jag ledig från jobbet men då ska jag åka med Emma på tävling i Vallentuna. Sen jobbar jag igen på söndag, så det blir full rulle men jag gillar ju det 😄

Hästägare?

Alltså ni kan inte förstå hur himla gärna jag skulle vilja ha häst igen.. Det har gått två år sedan min pärla Royal flyttade till vällingby för att ta anställning som ridskolehäst. Jag är då glad över att det blev som det blev och vi kunde inte ha hittat en bättre lösning. Även om jag hela tiden har saknat att vara hästägare så har det på ett sätt varit lite skönt. Jag har haft egen häst sedan jag var tolv år, så ett litet avbrott var nog välbehövligt. Jag har verkligen haft turen att få rida många andra olika hästar under dessa år, så i perioder har jag nog ridit mer än vad jag gjorde som hästägare. 
Men nu skriker hjärtat efter en ny häst.. 

Efter våren med QD, som ju tyvärr inte slutade son planerat, och nu bara ett par dagar när jag passat raggan, så känner jag verkligen att jag vill ha häst igen. Inte bara för själva ridningen, utan främst allt runtomkring. Lägga upp veckoplaneringar, gå på promenader på vilodagarna, planera tävlingar och bara kunna få göra allt på mitt sätt. 

Mitt största bekymmer med en egen häst är inte det ekonomiska eller tiden (även om det såklart spelar in också på sätt och vis), jag lever mer än gärna snålare än vad jag gör idag och kommer hem senare på kvällarna för en häst. Det största bekymret är uppstallningen. Förutom ridskolan (där det inte finns några platser att hyra) så finns det inga stall här i närheten. Mälaröarna är närmast, men att åka dit i rusningstrafik tar mig en timme enkel väg och då är vi bara på hogsta som inte ens är Ekerö.. Där kommer ju tiden och pengarna in också. Det är inte möjligt för mig att spendera då mycket tid i bilen varje dag, plus att det blir fruktansvärt dyrt med bensin.. 

Men jag vill så himla gärna ha häst igen..! Så just nu jobbar jag istället på att min mamma ska köpa en häst till sig som jag kan rida lite på ibland ;D det är ju ett steg i rätt riktning liksom! 





Jag saknar verkligen det här ❤️

Variation

Har jobbat både igår och idag på Kersö. Sista svängen för den här gången eftersom jag börjar jobba på ridskolan igen på tisdag efter fem veckors semester. 
Igår gick raggan och Qui dressyr och Helge promenerade i skogen. Varken raggan eller Qui började på topp, men båda blev bättre mot slutet. 

Idag blev det riktig variation för min del. Började med Helge som skrittade ut i skogen och klättrade. Därefter var det Queen som gick dressyr. Alltså den hästen.. 😍
Avslutade ridningen med raggan som hade hoppning på schemat! Mamma var med och hjälpte till som hinderpersonal. Raggan kändes mycket bättre redan från början idag, så något bra måste vi ha gjort igår. Dock kändes hon lite trött, så vi tog inte jättemånga språng och försökte framförallt jobba lite effektivt med mycket skritt mellan sprången. 
Överlag så var hon jätteduktig och hoppade finfint hela tiden. Förra gången kom vi fel både en och två gånger, men idag kom vi rätt alla gånger. 

På tisdag börjar jag som sagt jobba igen  och efter jobbet ska jag till Kersö och rida raggan. Då blir det dressyr och på fredag ska vi hoppa igen! 



Så himla fint när man rider ner till vattnet på Kersö 😍

RSS 2.0