Årets sista dag

Jag spenderade den sista dagen 2015 i stallet, precis dom ungefär alla andra dagar det här året. 
VM-hoppning imorse som, efter lite vanligt kaos, gick riktigt bra. Nästan alla hoppade felfritt och det var väldigt fina och kreativa utklädnader. 

Därefter fick Jasper longeras en stund. Han har ju varit lite konstig sista veckan. Både vid ridning (red ju senast i fredags, och då kanske två varv i trav) och longering har han varit så matt. Det har sett ut ungefär som att han har influensa. Idag var han bättre, men han får jogga på i sin långsamma trav tills han får lite egen motor. Vi ser det som något bra, att han lär sig att inte alltid ta ut sig till 100% vid varje pass. 
Jasper fick en ordentlig nyårsrykt och sen var det Gabbes tur. Han fick också en ordentlig rykt och sen red jag ett pass i ridhuset. 
Han kändes väldigt bra idag också. Jag har ju ändå ridit honom en del under de här åren jag jobbat på vällingby, men det är först nu jag verkligen börjar förstå hur man gör! Himla typiskt då att han snart flyttar 😉 
Det är iaf väldigt roligt att rida gabbe när man känner att man har kontrollen. Har man inte kontrollen då är det more or less omöjligt :P 


Fina fina Gabby ❤️ 
Vi har ju faktiskt tävlat tillsammans en gång, men då var det lite dåligt med bromsvätska i motorn tror jag!  

2015

På hästfronten så har 2015 kanske inte riktigt varit mitt bäst år hittills. Eller ja, inget år verkar ju riktigt ha varit mitt år ;) 

Hur som, vi började året rätt bra med fina, men ack så opålitliga, Gode. Det började faktiskt för precis ett år sedan, på nyårsafton 2014. Ingen av mina kollegor ville rida honom eftersom han, som sagt, inte var så pålitlig. Så vi hängde ihop han och jag. Men just den där opålitliga sidan hos honom gjorde att vi inte kunde ha kvar honom. Fina Gode Gud, han la sig verkligen varmt om mitt hjärta trots vår korta tid. 

Faktiskt även på nyårsafton så hörde Louise, QDs ägare, av sig och berättade att QD skulle komma hem igen någon månad senare. Jag funderade mycket på om jag verkligen hade tiden för QD, eftersom jag i det läget red rätt mycket på Gode utanför arbetstid och på helger, men samma dag som Gode flyttade ringde jag Louise och sa att jag mer än gärna ville rida QD. Så jag var väl hos honom så mycket jag bara kunde. 3-4 dagar i veckan brukade det bli. I perioder stod han hos oss på vby för lite extra träning. Vi hann starta under våra påsktävlingar med en åttondeplats som bästa placering. Därefter vet ni ju vad som hände.. Han började bete sig konstigt och det visade sig att den gamla skadan var tillbaka igen. Det fanns inget mer de kunde göra för honom och han fick avsluta sina dagar den 5 juni i år ❤️

Under tiden han var skadad hade jag inget speciellt att rida på. Jag promenerade mest med QD och red lite på annies Missan. Men även hon åka hem till sin ägare dagen efter att QD togs bort. Så under en period red jag ingenting alls. 

Under sommaren jobbade jag hos Emma och red lite på Marias fina raggan. Passade även på att vara hästvakt åt annies och Lollos hästar när de stod på färingsö under sommaren. Red lite på både gabbe, Collin och Wappe. 

När terminen drog igång igen flyttade jasper till oss på Volange. En stor, smal och gänglig rackare. Han beskrevs som "den fulaste häst du kan tänka dig".
Premiärturen blev min, och sedan dess har vi ju hängt ihop. I början var allt plättlätt, men för varje dag blir han starkare i kroppen och får mer ork. Idag har han dubbelt så mycket muskler som när han kom och han har gått upp säkert 100 kg i enbart fläsk! Han ger mig verkligen så mycket glädje, samtidigt som han kan konsten att knäcka mig totalt! Ibland springer han och ibland står vi still. Det är lite livets lotteri, men jag är ändå väldigt glad över att vi hittade varandra ❤️
Vi hann ju starta två tävlingar under hösten med ganska usla resultat innan svårigheterna och prestationsångest verkligen slog till. Vi får väl se om vi tar oss ut på banorna igen, men innan dess måste vi bli tusen gånger bättre! Gabbelito och nyårspynt

Så var det snart slut på det här året också. 364 dagar har hunnit passera sedan förra årets nyår och nu är det bara en ynka dag kvar. 

Jasper vilar sig fortfarande i form men har fått jogga lite på lina och ska fortsätta med det över helgen också. 
Vi har haft lite lätt kaos i stallet den här veckan eftersom det är så många privatlektioner. Så vi som jobbat har ju både haft stall och lektioner, på den tiden slm vi vanligtvis bara har stall. Som tur är så har vi haft grymma kids till vår hjälp. 
Idag var ju också en sån dag med massa lektioner på förmiddagen. Det gjorde ju att vi inte kunde rida vår lektion innan lunch, vilket också innebär att vi båda två inte kunde rida lektion efter lunch eftersom jag även skulle hålla en lektion under eftermiddagen. Så jag fick avstå lektionen så kunde pellen rida och jag ta hand om stallet. Jag får väl rida lektion en annan dag istället ;) det lilla problemet är ju bara att de dagar vi har tid är just onsdag och fredag då vi ju liksom redan rider. Jaja, det reder sig alltid. 

Efter jobbet åkte jag på ett litet uppdrag för att fixa det sista inför gabbys årliga "jul"pynt. Lite försenat kanske, men det blev ju ett nyårspynt. 
Pellen och jag var rätt nöjda med vårt verk! 

Gjorde iordning gabbe sen och red honom på Lollos lektion på kvällen. Skulle rida istället för mamma och då blev det på Gabby! Var lite lätt nervös över att jag inte skulle kunna bromsa eftersom Lollo inte ridit på en vecka. Vi red ju ut över jul och sen har han longeras och löshoppat och ja, då var risken ändå stor att det skulle vara turbo! Men vi tog en graman som säkerhetslina och det gick faktiskt ganska bra. Det är så lätt på honom att fastna i handen, men när man själv väl kommer till ridning så är han väldigt rolig. Då är det ju krut i honom men ändå påverkbart! 

Imorgon har vi VM på ridskolan som jag ska vara domare på. Hinner jag så ska jasper få springa lite på lina och sen ska jag ladda upp för nyår. Kommer utan tvekan bli bästa nyåret någonsin - kantarellsås, sällskapsspel och ARMY of SKANKS!! 
Sen är jag ju ledig hela helgen vilket ska bli skönt. På söndag ska jag rida lektion på jasper för Annie om han är på banan igen och sen ska jag till Kersö och rida raggan med hjälp av Maria! Juletid

Då var den här julen över också. Planen var att jasper skulle trimmas lite dessa dagar eftersom jag ändå jobbade. Dock ställde en elak spark till det hela och vi har spenderat juldagarna med att skritta. Det är ju dock bra på sitt sätt, även om det är synd att vi inte kunnat trimma. Vi har istället övat på halter, att han ska ställa upp korrekt och stå på tygeln i halten. Måste ändå säga att han är ganska lättlärd - från att ha stått som en kossa med benen åt alla håll när vi började till att en halvtimme senare ställa upp korrekt i alla halter! 

Vi har dock roat oss med uterittet hela julhelgen. Våra duktiga kids har hjälp oss massor med stallet så vi har ridit ut ett helt gäng. Både hästar och ponnyer har skött sig fantastiskt och vi har faktiskt bara haft en avramling när power tappade Sanne i en taggbuske..! 
Nu väntar tre dagars jobb innan det blir hela fyra dagar ledigt! Sist jag hade så många dagar i sträck var i somras. 
Fina raggan!

Var på Kersö nu ikväll och red lektion för Emma på raggan. Så roligt att rida lektion för Emma igen, det fanns ju ändå en anledning till att jag hamnade hos henne för många år sedan liksom! 

Raggan kändes iaf ganska bra redan från början. Jag hittar fler och fler knappar för varje gång. 
Det var verkligen så roligt att rida idag! Även om jag kände mig som en nybörjare ibland när Emma tjatade om att titta framåt, sträcka upp sig och korta tyglarna! Herregud, vet inte hur många gånger jag fick höra just dessa tre idag :p 
Galoppjobbet blev bra när jag hittade mitt egna säte. Då kunde vi både samla, göra byten och halvpiruetter! 
Därefter tog vi travjobbet där det egentligen var samma sak - titta framåt, sträcka upp sig och korta tygeln. Och när de bitarna föll på plats så kom traven som ett brev på posten! Det är egentligen traven jag tyckt varit svårast. Antingen har hon blivit för hastig eller för långsam eller för lång eller för spänd. Listan kan göras lång på allt som blivit fel, men idag hittade vi dragläget och då är allt så enkelt. Galoppen har också varit svår då jag inte kunnat komma tillbaka så bra, men när jag började rida med sätet idag så var det ju plättlätt! 
Fina raggan! Så glad att jag får rida en så fin och välutbildad häst. Det är verkligen inte perfekt det vi gör, men hon lär mig. Och det jag kan träna upp på henne, det kan jag ta med mig när jag rider jasper. Alla små små detaljer som är så lätta att glömma. Jasper är ju ung och det är väldigt mycket grovjobb, på raggan kan man finrida mycket mer. 
Long time no seen

Nu har det hunnit gå en vecka sedan jag skrev något här senast.. Börjar bli mer regel än undantag ;) 

I onsdags red vi lektion som vanligt och ja, vi stod verkligen still på mitten. Kunde liksom inte ens komma i trav?! Men det är som att sen bara stoppa i poletten och så kommer farten som ett brev på posten. Eller ja, fart och fart men mer fart än vi inledde med. 

I torsdags red jag ponnyligan på morgonen och på eftermiddagen var Nina hos oss. Vår förhoppning var att han skulle vara sådär bromsig så att vi verkligen kunde få hjälp med det. När han är på sitt bästa humör är det inte så svårt, men just när han blir sån så har vi lite fastnat i hur vi ska reda ut det. 
När vi tränar för Nina så är Annie alltid med på marken, för att själv få tips och hjälp i hur hon ska hjälpa oss. Det är i min värld att vara en engagerad tränare! Verkligen guld värt för vår del. 
Hur som så började passet för Nina med att vi stod stilla. Men så fick jag ett kort spö och fick order om att inte rida så mycket med benen. Han blev faktiskt riktigt fin efter en liten stund! Tricket är att jag måste vara så jäkla kvick i alla mina hjälper och får inte fastna en sekund för länge. Så det gäller ju verkligen att också kunna ge hjälpen i precis rätt sekund. Ett problem som har varit är att jag inte får honom helt mjuk. Avspänd i huvudet ja, men inte mjuk i kroppen. Men efter lite jobb med att flytta bogarna och verklige få igenom en ärlig högerställning så var han som smör! 

Fredagen innebar ju också en lektion. Av olika anledningar så fick jasper bara jogga. Dels hade han fått gå rätt ordentligt för Nina på torsdagen, plus att han gick lektion på torsdag kväll och fredag morgon innan jag red lektion. Han var hur som ganska framåt, vilket ju är steg ett. Däremot var han som en planka i hela kroppen. I det läget vet jag inte riktigt hur jag ska rida igenom det. Han är stor och det är en helt annan sorts ridning än jag tidigare ridit. Framförallt då när man ändrar på hela konceptet, då behöver jag verkligen hjälp. Men men, han sprang som sagt iaf framåt! 
Efter jobbet åkte jag till Kersö och red fina raggan! Så roligt att få rida en sån häst där man kan göra lite grejer också. Vi hade lite travbommar och hon skötte sig strålande bra. 

Igår blev det en uteritt på Annies häst Love med pellen och Collin. Love är inte alltid snabbast i stan, men igår var han tillräckligt snabb för att det skulle vara alldeles för nära en tårta..! 

Och idag inledde jag min lediga söndag med programträning med kidsen, följt av ett kort pass i ridhuset för Jaspers del. Han var inte jättetokig idag, men heller inte bra. Det är svårt, men som sagt jag får vara glad att han springer framåt. 
Red gabbe ett pass i ridhuset också. Han hade eld under tassarna och undrade varför inte han fick vara med på ponnyhoppning.. Han kan ju vara het, men idag blev han så het när det byggdes fram hinder så det var liksom inte ens ridbart. Sen stod hindrena tillräckligt nära spåret för att han skulle bjuda mot dem om jag red på spåret.. Jaja, man får vara glad att gamle gubben är pigg och på hugget ändå fortfarande! Han är ju trots allt arton år, även om man kan tro att han fortfarande är fem.. ;) 

Den kommande julveckan bjuder på jobb måndag-lördag. På tisdag efter jobbet ska jag också till Kersö och rida lektion på raggan för Emma! Ska även hinna med att köpa julklappar, klippa mig, rida istället för mamma på onsdag och vår traditionsenliga tacomiddag dagen före julafton! Så jag ska nog få veckan att gå också ;) 


Julshow

Igår stod julshow på agendan. Alla vi instruktörer skulle rida en kadrilj tillsammans och sen skulle jag och pellen utmana våra mammor i generationskampen - ride and bike. 

Vi övade ju lite på kadriljen i fredags med mindre lyckat resultat.. Men vi red igenom den ett par gånger allihopa tillsammans medan vinter fram och då gick det ju bättre iaf! Jag red ju, efter mycket om och men, på min gamla stjärna Royal. Jag har ridit honom en gång innan i skogen sedan han flyttade hit för 2,5 år sedan.. Men han kändes jättefin att rida! Pigg och glad. Jag känner ju honom ändå rätt väl, och vet ju att byten är något av det roligaste han vet. Så på framridningen gjorde jag några byten för att få honom på gott humör. 
Väl inne i ridhuset fick han lite lätt scenskräck för all publik.. Men efter att vi ridit runt ett par varv så lugnade han ner sig. 
Jag och pellen skulle rida först, men vi hade en plan b att Annie skulle rida förbi mig om Roy stannade, vilket han gjorde redan när vi var på medellinjen :p 
Överlag blev kadriljen bra, trots att vi inte hade tränat så mycket! Framförallt var vi väldigt snygga i våra orangea jackor och nya, supersnygga, schabrak vi fick i julklapp från ridskolan! 

Sedan var det dags för ride and bike! Jag och pellen mötte alltså mamma och Lisen i en tävling där det skulle hoppas en bana och sedan cyklas. Självklart hade vi valt häst först, och valet föll på Max 2! Liten, lättsvängd och sjukt znabb! 
Tack och lov slutade det med seger för vår del - allt annat hade ju varit en stor besvikelse. ;) 
Gårdagen

Gårdagens lektion gick faktiskt inte alls bra.. Vi började med att rida igenom kadriljen som vi ska rida idag på julshowen. Jag ska ju inte rida jasper i den, men vi skulle bara öva på vägarna. 
Jag vet ju att jasper behöver sin stund att få spänna av, trava på i princip långs tyglar och gå på stora och mjuka linjer - inte vända rätt upp, gå skänkelvikning och lägga 10 m volter. Så när vi sen väl började rida hade jag en häst som bokstavligt talat stod still trots att jag hade ett spö i handen. Då brukar det ju liksom vara fart på honom. Jag fick iaf hoppa av, ta honom några varv på lina då han fick släpps ur spänningarna och sen sitta upp igen. Dock hann jag då bara trava ett par varv innan jag var tvungen att avsluta för att smita in i stallet och göra klart där. 

Efter jobbet åkte jag it till Kersö för att rida fina raggan. Det var längesen nu så det var verkligen kul att vara tillbaka där ute. Raggan kändes väldigt fin. Lite svårt i början men när jag hittat knapparna så blev det mycket bättre! I traven red jag mycket skänkelvikningar och skolor, och i galoppen jobbade hi med tagen bakdel på volten - alltså piruettarbete utan att göra piruetter. Vi avslutade galoppjobbet med att rida på en fyrkant och göra en fjärdedels vändning i varje hörn. Det är så roligt med raggan, för där kan jag verkligen träna mig själv. Jasper har ju inte riktigt förstått det där med att gå på sniskan. Ibland går det bra och ibland inte, men då har jag chansen att på raggan öva upp min egna teknik i det hela. 
Sen märker jag faktiskt lite skillnad efter att ha ridit ponnyerna, där jag verkligen är tvungen att rida igenom dem med benen! De springer inte på tygeln av att jag rider med handen, jag måste rida dem med skänkeln! Och det har ju varit det jag tyckt varit svårt med raggan - att  jag har svårt att rida med benen då jag inte kunnat fånga upp det i handen. Då går det ju bara fort och så tar man i tygeln och då blir hon stark istället. 
Jag är iaf glad att jag får rida den fina hästen. Jag är förvisso glad över alls hästar jag får rida, för jag lär mig verkligen något på alla! 
Ponnyridning

Idag har ponnyerna dom sagt fått jobba lite. Vetra var först ut och kändes riktigt bra. Mycket bättre än senast redan från start. Förra gången låg fokus på att hon inte skulle springa ifrån mig, idag hade jag kontrollen och kunde istället lägga fokus på att hon verkligen tog skänkeln. 
Näst på tur var duni som började riktigt dåligt men slutade ganska bra. När hon väl släpper efter så gör hon det till 100 % och man kan bara åka med. 
Tredje man ut var Leo. Honom red jag ju första gången igår och då var han väldigt spänd. Idag visste jag lite mer vart knapparna satt och kunde börja någorlunda där jag avslutade igår. Det största problemet med honom är 1. att han är född på tygeln och därmed född i en viss form = går inte att ändra formen, och 2. Att han inte tar skänkeln. Men när jag fått honom lite avspänd och att han började ta skänkeln bättre, då gick det ju även att variera formen lite! Lite är alltid bättre än inget! Det är iaf en väldigt rolig häst, som när han verkligen tar i bakifrån travar som en gummiboll. Känns som om man ska studsa av i lättridning.. 
Sist ut i ponnyligan var goldie. Skrittjobbade honom en lång stund, men när jag satte igång i trav kändes han inte helt hundra.. Så han fick gå hem igen. 

När ponnyligan var klar så var det Jaspers tur att jobba lite. Fina Jasper, han kan verkligen konsten att både knäcka mig och ge lyckorus! Idag var det ett litet mellanting. Han var fortfarande lite spänd, men jag var inte rädd och vågade ändå vara på honom lite. Så kvicka bakben fick vi i skritt. 
Men imorgon är en ny dag! Räknar med spänning deluxe så behöver jag inte bli besviken om det blir så. 
Efter jasper hann jag mocka ett stall innan jag hade rast och sen lektioner hela kvällen. Helt klart en dag i min smak ;) 

Imorgon är det ju jobb som vanligt. Lektion ska vi hinna med att rida och efter jobbet ska jag till Kersö och rida fina raggan! 
På lördag har vi julshow på ridskolan och jag ska vara med i både kadriljen med instruktörerna och "ride and bike". Efter julshowen blir det julbord med all personal från ridskolan, så det blir nog en bra dag det! 


Dålig bild på min bästa kompis ❤️

När katten är borta...

... Dansar råttorna på bordet! 

När herr Karlik kommer lös under natten.. Mer regel än undantag att hela stallgången ser ut såhär då! Observera dock att han först har öppnat skåpen, men väluppfostrad som han är så stänger han några av dem efter sig! 

Kvicka ben och korta steg

Dagens lektion började inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Han var spänd och blev stum i hela kroppen. 
När jag hade värmt honom lite så la vi fokus på att han skulle, till att börja med, skritta med korta steg. Han tar ju milslånga kliv i skritten, så han måste ju lära sig att ta korta steg också. Jag gick rida med ett spö, vilket jag vanligtvis inte använder, för att kunna få lite reaktioner genom att typ slå lite på min stövel eller liknande. Därefter gjorde vi lite samma jobb i traven med korta steg. För vi har egentligen samma problem där - milslånga kliv.. Jag vill ju att han ska vara lite kvick i steget, vilket han aldrig kommer bli om han travar så stort. 
Han var egentligen helt okej, inte dåligt men inte jättebra. Det enda problemet var att jag fegade så mycket efter söndagens små bravader.. När han är avspänd vågar jag lita på honom till 100 procent, men när han är lite spänd såhär så litar jag inte på honom alls.. Jag borde kunna göra det, han är trots allt inte en Gode! Gode var ju opålitlig, på ett helt annat sätt än vad Jasper är. 
Jag tror dock att jag kommer känna mig tryggare imorgon. Jag får sånna här små knappar ibland när det har hänt något - livrädd några dagar senare, men så sköter sig hästen och då släpper det. 

Imorgon börjar jag egentligen jobba kl 12, men innan jobbet ska jag rida hela min ponnyliga. Idag red jag Leo på förmiddagen, och det skjutsade var att jag inte ens hade fötterna nedanför magen på honom.. Men han och tre till ska få jobba lite imorgon. Sen ska jag säkert rida jasper som vanligt, och avslutningsvis blir det lektioner hela kvällen. 

Tisdagstrim

Nu gäller det för mig att inte få för högs förhoppningar till morgondagens lektion.. Men med tanke på att jag ridit jasper varje dag nu i en vecka så hoppas jag såklart att det ska ge något litet iaf! Det behöver inte vara riktigt så svårt imorgon som det brukar på onsdagar.. 
Idag red jag honom en sväng innan lunch. Han kändes faktiskt riktigt bra. Lite spändare i början än igår, men då gick han å andra sidan lektion också igår kväll. Så det hade ju verkligen kunnat vara mycket värre idag än vad det faktiskt var. Så även om han var lite spänd så var det ganska ridbart. 
Jag värmde upp honom en relativt lång stund så att han verkligen skulle få chansen att andas ut, och sen struntade jag i att rida upp honom till "bodypump". Vi nöjde oss med yoga idag. Flyttade lite undan skänkeln, vilket går väldigt bra undan höger men svårare undan vänster. När jag red mot spegeln så kunde jag ändå förstå lite varför. Han vrider ju höger bak väldigt mycket (så mycket att den hoven måste skos om betydligt oftare än övriga tre..), och antagligen av en anledning liksom. Han vill ju inte riktigt sätta det bakbenet under sig, men framförallt vill han inte flytta ut det. Han är ju absolut inte halt, bara betydligt klenare i det benet. 

Imorgon blir det lektion och jag håller alla mina tummar för att det åtminstone kan vara hälften så bra som idag!! 

Världens bästa ❤️

Lite lugnare

Efter Jaspers lilla bravader igår så fick han motionera sig lite i ridhuset idag. Jag släppte honom i lilla och han var crazy kid! Körde verkligen gärnet varv på varv på varv.. Tror han hade lite inom sig som behövde få komma ut.. 
Därefter red jag honom en kortis så att han ändå inte skulle vara allt för pigg när han skulle gå lektion på kvällen. Han kändes ganska bra idag, inte alls så spänd som han varit sista tiden. Jag känner direkt på honom numera om han är spänd. Egentligen tror jag inte att det syns så mycket som det känns, för det som känns mest är mjukheten i gången. Är han spänd blir traven lite stötig och han går ifrån mig eller blir seg. Är han däremot relativt avspänd från start så är traven mycket mjukare och han går på framåt för att jag ber honom om det. Sen kan han hålla på och rycka i tygeln oavsett han är spänd eller avspänd, men det är inte där jag känner det. 
Inte ett enda bus kom, så vi kunde tillomed gasa på lite i galoppen. Det är sånna här dagar jag bara måste komma ihåg när det går dåligt. Sånna dagar då det mesta bara känns ganska enkelt. 
Red lilla dunet också en kortis innan jag hade lektion. Förstår verkligen att hon är svår för kidsen. Jag upplever att hon är lättare i galopp, men problemet blir att man måste gasa på lite vilket inte riktigt funkar på lektion med tio andra ekipage. Gasar man inte så får hon inte riktigt en ren takt i galoppen eftersom hon inte har så mycket muskler. Men när hon hittar takten så går det verkligen att rida i galoppen på ett annat sätt än i trav. 

Nu blir det några avsnitt gossip girl innan jag intar sängläge och laddar upp för en jobbtisdag imorgon! Tisdagar brukar vara rätt nice, så det ska nog bli bra imorgon! Klubbmästare

Så var det ju då dags för KM i hoppning idag. Jag var först ut med Elton och han skötte sig så bra som bara han kan! 
Vad dom var annorlunda idag jämfört med våra vanliga klubbhoppningsr var att framridningen var lite mer självständig, vilket ju passar Elton bra som ändå behöver lite plats att kunna få upp lite fart på. 
På banan blev han nästan lite het och bjöd väldigt bra mot hindrena. Grundomgången blev felfri utan några problem alls. Även i omhoppningen kändes han väldigt säker och bjöd riktigt bra. Vi vågade tillomed svänga lite snävt ;) 
Det hela slutade iaf med en vinst i KM, bara sekunden före mamma :p 
Det roligaste var att Elton verkligen verkade uppskatta hela tillställningen. Han har ju en tendens att verkligen stänga av och vara som en robot. Han gör vad man ber honom om men inte med glädje utan för att han är snäll. Men idag hade han en helt annan inställning och tyckte verkligen det var ROLIGT! 

När tävlingen var över så red jag Jasper en sväng i ridhuset. Det var två andra som var där och tränade samtidigt, och så rätt mycket mer folk än vad joppe är van vid till fots. Han var lite spänd och taggad över lag, men det var överkomligt och han kändes hela tiden ridbar ändå! Annars har han ju varit helt avstängd när han är spänd, men idag var det mer på ett taggat sätt. 
Jag red en stund och han kändes helt okej. Men så helt plötsligt när jag rider i galopp så flyger han rätt upp i luften..! Var helt säker på att jag skulle åka i backen, men jag höll mig kvar. Riktigt nära var det, men balansen var på min sida idag! 
Efter det blev han dock ganska fin! Åtminstone i trav, vi provade bara lite galopp åt varje håll efter den incidenten :p 
Lilla tokhäst! Men egentligen är det otroligt att han hållt sig så bra på marken hittills. Jag menar han är ändå bara sex år och har rätt mycket nerv i sig! Det är tur att han är så gullig ändå. Full rulle

Ni vet när man har en näst intill oplanerad dag, och så ändå lyckad man köra fulla rulle från 9.30-17! 
Mamma och jag åkte till Ikea på förmiddagen för att handla lite. Vidare till Stockholm ridsport och sen tillbaka till stallet vid tolv. Pellen och jag red ut på jasper och love först. De skulle mest skritta och lite trav om love tyckte det var okej. De skötte sig superbra och hade en riktig mysstund i skogen. 
In med hästarna och på med grejerna på nästa gäng - gabbe och Collin som också skulle få gå i skogen. De hade eld under tassarna båda två och fick både trava och köra full rulle i galopp. Tur att de är så snälla ändå! 

Därefter hade vi möte med tävlingssektionen och sen samling inför morgondagens hopp-KM. Elton och jag startar allra först och sen ska jag vara domare åt resten. 

Kompis ❤️

Jag undrar ibland varför jag smörar så mycket för jasper.. Borstar, pysslar, fixar, myser och bara hänger med honom - men inte går det bättre för det..
Dagens lektion gick inte alls bra. Han var spänd och jag red dåligt.. På slutet gick han iaf framåt, men fortfarande inte avspänd. 
Tänk om man bara någon gång kunde få glida lite på att det gick bra dagen innan. 

Ska skritta ut honom imorgon med Ellen och love, och eventuellt kanske vi travar lite också ute. Sen ska vi också rida ut gabbe och Collin, men de får gasa på lite mer! Avslutningsvis ska vi bygga bana för km i hoppning till på söndag. Elton superstar får vara min kompanjon där! 
Den berömda distansen

Jag vet så väl att man ibland behöver lite distans till det man håller på med när det inte går så bra och motivationen tryter. Dock är jag inte så bra på den där distansen, jag fortsätter i gamla mönster eller ger upp helt. 
Idag red jag ett gäng ponnyer på förmiddagen, och helt plötsligt kändes jasper inte längre som en vårdröm utan mer som en sommarbris! 
Jag förstår att det är svårt för kidsen med ponnyerna. Duni var först ut och hon sprang som en kamel i vänster galopp. Fick ingen reaktion på någonting! Efter lite hjälp från Annie och Lollo så föll bitarna lite på plats och vi kunde tillomed galoppera någorlunda på tygeln till vänster. 
Näst på tur var Vetra som jag fick skritta 30 minuter innan vi ens kunde tänka på trav. Men väl i trav så blev hon ganska bra. Det är en ball ponny men som blir så jävla hetsig och tar inte skänkeln. Bra kombo! 
Sist ut av ponnyligan var goldie som var helt okej i trav och vänster galopp, men höger galopp blir ett senare projekt. 

När ponnyerna var klara var det Jaspers tur som skulle få springa med hjälp av Nina dom var hos oss idag. Han kändes mycket bättre än igår redan från start. Vi kunde faktiskt tillomed RIDA i galopp idag. Annars har jag mest fått åka med när han är spänd. Då går det undan och det är bara försöka styra. 
Vi kunde nästan rida skänkelvikningar på diagonalerna, han är på rätt väg men förstår inte riktigt allt vi sysslar med. Även förvänd galopp provade vi genom kortsidan. Vi har ju testat lite men då bara rakt fram på långsidan. Ett hörn kunde vi ta oss igenom men två blev för mycket. 
Han kändes verkligen bra idag! Då glad över att jag får rida honom och att vi får chansen att träna för Nina ibland! Skulle inte byta ut Annie mot någon, men ibland är det bra att bara få ett par andra ögon på sig. Och med tanke på att Annie alltid är med när vi tränar så gynnar det oss alla! 
Så jag har nog ponnyerna att tacka idag. Och Annie som vingar mig att rida även när jag inte vill 🙈
Även lektionerna flöt på bra hela kvällen. Man känner knappt att man står fem timmar i sträck i ridhuset. 
Man kan alltid vara snyggast

Onsdag betyder ju lektion för vår del. Min magkänsla sa redan innan att det skulle bli ett dåligt pass, men är det något jag fått lära mig så är det att strunta i känslan och köra på ändå. 
Jasper fick klä sig i sitt nya vira schabrak med svart och orange kant, svarta Lindor och orangea glitterboots. Kan man inte vara bäst så kan man iaf vara snyggast! 
Men precis som min magkänsla sa så blev det inte alls bra idag.. Han var jättespänd från start och jag kom aldrig igenom det. Det som känns mest är att det bara blir sämre och sämre för varje vecka. Han blir spändare och jag rider sämre. Vet liksom inte hur jag ska reda ut problemen. 
Det hela resulterar i att jag blir besviken och ledsen över att det bara går åt skogen och så är jag då expert på att skapa dålig stämning. Inte värt det. 

RSS 2.0