Här var det livat..

Hade visst glömt bort att jag jade en blogg.. Men i ärlighetens namn så har jag absolut ingenting att skriva om, så that's why. 
Dagarna rullar på. Jag promenerar med kentucky och städar lägenheten typ. Igår beställde jag faktiskt en ny telefon som borde komma i veckan. Så ja, en av den här sommarens två missions är utförda ;) imorgon ska jag ringa försäkringsbolaget, då kan jag checka av nummer två också! 
Trodde det här skulle bli en urtrist vecka, men nu ikväll mötte jag upp erkan och Pellen för en kvällspromenad. Sen väntar jobb på Kersö onsdag, fredag och söndag. Fredag och lördag är jag dessutom ragganvakt och på torsdag ska jag träffa min fina vän Johanna! Så sista semesterveckan ska nog kunna gå den också. 


ARMY of SKANKS ✌️

Dressyrinspiration

Efter två dagar på Kersö, där man alltid inspireras av fina hästar och bra ridning, och en tripp till Tuna med Lollo och gabbe idag där de tränade för Anna så var jag riktigt peppad på att rida när vi kom tillbaka. 
Hästis blev ganska fin när han fått jobba en stund och det var riktigt roligt! 

Igår kväll var jag, Ellen och erkan på olearys och sen på bio. Även Carro mötte upp oss på olearys. Trevlig kväll med fina vänner! 
Nu skiner solen som aldrig förr, så jag tänkte ge mig ut på en prommis. 

Jag blev ombedd att ta med mig ett schabrak från ridskolan till gabbe och fick välja vilket.. Hehe klart han fick det snyggaste han har! 


Träningsvärk

Igår entrade jag gymet för första gången sedan i mars.. Alltså hua vilken träningsvärk jag har idag.. Körde ett corepass med mamma och alltså.. Bananas! 

Idag blev det relativt tidig uppstigning då jag skulle vara i stallet vid nio för att rida Wappe. Högerbogen hade vi glömt i stallet, och när jag försökte leta reda på den så hade Wappe lite egna åsikter. Men när den väl var på plats så kändes han helt okej. 

När vi ridit kom tandläkaren och kollade ett par hästar, vissa snällare än andra ;) jag blev iaf kvar i stallet tills alla var klara, orkade helt enkelt inte åka hem.. 
Någon träning blir det tyvärr inte idag då jag har ont i halsen och världens huvudvärk.. Jag är ju väldigt sällan sjuk, men någon dag om året brukar en riktig dunderförkyldning bryta ut. Då är jag riktigt sänkt i Max ett dygn, sen mår jag bra igen. Så förhoppningsvis bryter det ut imorgon (om det nu ska bryta ut, jag slipper helst!) eftersom jag ska rida Wappe igen på torsdag och sen jobba fredag och lördag. 




HopparN

Gofrulle (autokorrekt försöker byta ut det till GI-frukost.. Absolut inte samma sak!) blev det, men inte så mycket städning.. Hehe tiden bara flyger iväg.
Åkte iaf till Kersö där Raggan skulle få hoppa lite. 
Värmde upp henne först och hon kände ganska bra. Bjöd på framåt, men då måste jag bara komma ihåg att stämma av.. ;) 
Vi började med lite travbommar där det blev bra när jag kom ihåg att stämma av och inte släppa iväg henne. Även lite galoppbommar blev det, där vissa blev väldigt bra och andra inte riktigt lika bra hehe.. Kom vi inte helt rätt in så blev det hej kom och hjälp mig, men när jag hade henne i ramen och vi fick en lagom galopp då blev det bra. 

När vi sen började hoppa så startade vi med en tre-studs. Hon hoppade väldigt snällt alla gånger och det kändes hela tiden väldigt säkert. Dock hoppade hon ganska platt (utan så jättemycket rygg) i studsen, så då var jag ju med på det efter ett par språng. 
Hinderpersonalen (hehe mamma och Maria 😘) byggde sedan om till en 5,5a. Då började hon minsann ta i och hoppa med ryggen! Haha var inte alls beredd på det, så först sprången blev verkligen tjottahejti! Men sen blev det mycket bättre och vi höjde upp oxern så den låg på typ 80-90 cm isch. Jag har lite dålig uppfattning om höjden bär jag sitter till häst, men enligt mamma som stod på marken så låg det där någonstans. 

Raggan var verkligen hur snäll som helst, inte en tendens till att hon skulle stanna eller hitta på dumheter! Riktigt roligt var det också! 
Maria kan verkligen skratta sig lycklig åt sin fantastiska allroundhäst som går på 70% i st Georg och hoppar riktigt bra. 

Nu har jag ett par dagar framför mig då jag verkligen inte har en blekaste aning om vad jag ska hitta på.. Inga hästar att passa och inget jobb att sköta.. Vad gör man då på semestern? 




Slut som artist

Har på riktigt aldrig hänt att jag sovit till kl 12.. Förutom idag. Trot nog det var välbehövligt efter den här veckan ;) 

Igår var jag på Kersö på förmiddagen och red Raggan. Maria var där och hjälpte mig och det blev väldigt mycket bättre än i fredags! Även om vi inte förstod varandra till hundra procent alla gånger så blev det helt okej. Klart det inte var perfekt, men som sagt andra gången jag sitter på henne. Men roligt var det! 

Tiden bara flög iväg så när mamma och jag åkte från Kersö insåg jag att jag inte skulle hinna rida Gabbe. Så vi åkte bara dit och tog in starna och pysslade med dem. 

Idag blev det som sagt en redig sovmorgon och jag funderar på att ta en prommis ner till Hemköp och köpa med mig en riktig Gofrulle. I eftermiddag vankas hoppning med Raggan och så ska jag städa lägenheten yaay!! 


Charmigaste bilden jag lyckades få till ur en film 🙈🙈

8 timmar kvalitetstid

Om jag var trött igår så är det ingenting mot vad jag var imorse.. 
Åkte iaf till färingsö vid nio där båda hästarna fick springa. Den första gick inte så bra medan den andra gick bättre. Tror nummer ett var lite trött i kroppen (eller trött på mig kanske?!). Trött häst + blåst (=spänd häst) är ingen kanonbra kombo. 

Åkte vidare till Kersö där jag skulle rida Marias gulliga häst Raggan (Ragazza). Himlen öppnade sig när jag skulle rida, så vi fick tyvärr hålla oss i ridhuset. I början var det lite klurigt, hon lika de verkligen ingen annan jag suttit på. Men när vi väl hittade varandra och talade lite samma språk så blev det mycket bättre. Hon var iaf rolig att rida, och imorgon ska Maria hjälpa mig med henne på förmiddagen så förhoppningsvis hittar jag ännu fler knappar. 
Efteråt fick hon sig en ordentlig rykt innan jag begav mig hemåt igen. 

8 timmar och tre hästar senare så var jag hemma igen. En bra ledig dag med andra ord 😄 
Imorgon kommer paålarnas mattar hem igen, så nu är det slut på det roliga med dem två dessvärre. Men raggan ska jag ju rida på söndag också, och jag kan säkert flörta till mig att få rida de andra två någon mer gång i sommar ;) om de känns bra för sina piloter när de gör premiärturen förståss.. Annars får jag nog sparken som hästvakt! 


Gulliga Raggis! 

17 timmar senare

04.56 satt jag som sagt upp på häst nummer ett imorse! Ibland undrar jag om jag verkligen är normal? 
Det innebar ju att jag åkte hemifrån vid fyra, och det är nog inte alla som åker bakom nattbussen på vägen till stallet.. 

Hur som, jobbade på som attan på morgonen för att hovslagaren skulle komma. Dock visade det sig sen att det var imorgon! Jaja, kan inte bli rätt jämt ;) Då hade jag ju iaf hunnit med mycket på morgonen, så resten av dagen blev utan stress. Två hästar fick i skrittmaskinen, en skrittade ut och en fick skritta+5minuter trav i ridhuset. 
Efter jobbet åkte jag tillbaka till färingsö och red gabbe. Fina fina Gabby! Idag var han en star! 
Lyckades iaf tajma så jävla bra.. Spöregnade när jag åkte dit - uppehåll hela tiden jag var där - spöregn när jag åkte hem. 

Jag landade hemma för typ en halvtimme sen och har bara hunnit äta lite middag. Imorgon är jag ledig. Dock ska jag spendera hela dagen i stallet iaf :P först åker jag till färingsö och rider två och sen ska jag till Kersö och rida Marias häst Raggan. Maria kan inte rida just nu, och jag tackar ju inte nej ;) så imorgon ska vi bara jogga lite, om vädret tillåter ute vid fältet. På lördag blir det lite mer dressyrjobb med Marias hjälp och på söndag ska vi HOPPA! Haha det ska bli jätteroligt, även om den verkar lite vild när det kommer till hoppning :D 
Så nu tänkte jag faktiskt hoppa i säng! Är helt fruktansvärt trött haha!

4.56... 


Fina fina Queen! Så jäkla ball häst! 

Och så Helge superstar såklart! (Observera att öronen inte fick plats i bilden..) 

God förmiddag kl 6.54

Klockan är strax sju och jag har resan hunnit vara på färingsö och rida en häst! Det ska regna ikväll så ville slippa rida två i regnet, en är gott nog. Och eftersom jag heller inte vill välja bort att rida någon så gjorde jag såhär istället! Var hemma vid 10 igår kväll och åkte hemifrån vid 4 imorse..! Men det var det värt 😄
Nu ska jag ge mig in i stallet och börja jobba. 
Igår kväll ❤️


Ledig

Idag har jag som sagt varit ledig, men förmiddagen spenderades hos hästarna på färingsö. 
Jag och Lollo red ut på Wappe och gabbe. Lollo trodde inte vi skulle ta oss runt hela vägen då båda hästarna kan tycka det är lite läskigt att gå först. Får väl erkänna att vi hade lite problem och fick byta väg någon gång, men runt kom vi och tillbaka alla fyra tillsammans! 😄 

Pysslade lite med C också och gav honom mat. 
Övriga dagen har jag spenderat hos M och p för att hänga med Kennie. Imorgon blir det Kersö hela dagen och sen ska jag till färingsö på vägen hem. Det ser ut som att det ska vräka ner regn hela dagen.. Men regnar det inte allt för mycket så kan jag rida på kvällen ändå! Lite regn har ingen dött av 😄



Så trött

Men hej vänner! Bananas alltså vad trött jag var imorse när klockan ringde. Stängde ju såklart av alarmet och somnade om.. Vaknade 6.26.. Tar ju mig 35 minuter till Kersö när det inte är trafik, och jag skulle börja jobba kl sju... Men nu vet jag också att man kan ligga i 110 nästan hela vägen och köra dit på 27 minuter! Så i tid kom jag! Tur att jag tankade igår, trots att jag tänkt göra det imorse egentligen. 
Exakt så.. 👆

Väl på plats så flöt dagen på i en rasande fart. Herregud, både jag och Emma tycker lite för mycket om att prata hehe.. 
Något jag har tappat sedan jag jobbade heltid hos Emma är min fart! Bananas vad långsam jag är! Men vafan, har man inte bråttom så finns det ju ingen anledning att stressa?! Hann dessutom med att kontrollera att elen funkade i Raggans hage. Det gjorde den. Mycket bra tillomed! ;) 

Imorgon är jag ledig, men då ska jag till färingsö på morgonen och rida. Blir ju hästvakt ett par dagar åt gabbe och Collin när deras piloter är i fabo. Det gör inte så mycket att jag får stanna hemma när jag 1. får jobba hos Karlsson och 2. får hänga med Collin och Gabby. 
Nä, nu ska jag sova. Så. Jävla. Trött. Godnatt! 

#aldrigvila

Lite fortare gick det med allt idag, hehe.. Hade ju lite bättre koll på vart allt fanns och så, plus att jag hade kunnat förbereda lite redan igår med foder och så. 
Men det där med skrittmaskin alltså.. Guds gåva till folket! Ställde in två hästar imorse och hade mockat klart stallet när jag hämtade dem en timme senare. Snacka om effektivisering! (Känner mig sjukt omodern som kommer på tjusningen med skrittmaskin NU, men vi har ju aldrig haft någon varken där jag stått uppstallad eller jobbat..) 

Jobbade på hela dagen och utforskade vägarna med lilla fula ankungen helgis. 
Hade kunnat vara klar typ halv fyra (lite skillnad mot när jag var ensam på tio hästar och var klar vid tio på kvällen.. 😂) , men det var så lugnt och mysigt i stallet så det fanns absolut ingen anledning att skynda sig. Alla hästar fick det de skulle ha och lite till. 

När jag väl var färdig vid 17 så åkte jag ut till färingsö och red Wappe. Han började lite på samma sätt som igår, men idag hade jag en ny teknik för att tackla hans små olydnader. Det funkade bra, han försökte en gång och inte igen! 
Överlag kändes han ganska bra, inte riktigt lika bra som igår men ändå bra. Grundtraven var nog bättre idag, medan vi hade lite svårare för sidförande och att få en bra galopp. Men det är roligt, han är ju så schysst! 

Imorgon är det jobbelijobb igen. Det ska vräka ner regn exakt hela dagen.. Men vad gör väl det? Hästarna får väl hålla sig inne när det riktiga åskvädret kommer..! 

Nä, nu måste jag verkligen sussa. Så himla trött, och ändå så himla pigg! Ledighet är inte min grej, mycket bättre såhär att jobba ett par dagar - en dag ledigt- lite mera jobb osv. 



Fula ankungen ❤️

Lever i drömmen

Alltså idag är en sån dag då jag kommer hem klockan tio på kvällen med ett stort leende på läpparna, efter att ha varit igång sedan kvart över sex imorse. 
Var helt fel i min tidsberäkning och kom till jobbet en kvart för tidigt imorse.. Hade ju inge gjort något om Jag kunnat börja jobba då, men det skulle låsas upp kl sju och jag har ju inte nyckel. Jaja, bättre lycka imorgon! 
Jobbade på hela dagen och även om det tog lite extra tid för att man måste leta efter saker och inte riktigt har koll på rutinerna, så gick det bra. Gården är så fruktansvärt fin och innehar alla faciliteter man kan tänka sig. Hade det inre varit för att jag redan har världens bästa jobb så vet jag vart jag skulle ha jobbat..! 

När jag var klar med allt, lite senare än beräknat men så blir det ju när man pratar för mycket :p, så åkte jag till hästisarna på färingsö. Wappe skulle få gå ett pass på kvällskvisten. W inledde med att tycka vi kunde gå hem istället när jag skrittade på långa tyglar... Men såfort jag kom i trav så var livet toppen och han sprang med öronen framåt. Han skötte sig bra så efter 25 minuter i värmen fick det räcka. Gjorde iordning och släppte ut honom i hagen igen. 

Medan jag red blev jag även inbjuden på middag hos Jennie (hon bor på samma gård) där Annie och Lollo mfl befann sig. Värsta lyxen ju! Trevligt sällskap, God mat och jag slapp laga den själv, kan det bli bättre? 
Nu ska jag hoppa i säng. Jobbar ju imorgon också men då har jag lite mer koll på läget ;) ska rida Wappe efter jobbet också, så det kan bli en lika bra dag som idag 😄


Fina Kersö! 

Sun is shining

Tog en lång pw imorse och tänkte dra mig ner mot klipporna efter det. Messade erkan för ett eventuellt sällskap, men hon var visst redan där! Timing deluxe! 
Så vi hängde där i ett par timmar och jag har fått en härligt tomatröd färg i facet.. På sena eftermiddagen blev vi upphämtade av Frida så åkte vi och hälsade på hästisarna på betet. Alla mådde bra och var runda och Goa om magarna. 

Imorgon börjar jag jobba hos min förra boss Emma. Grymt extraknäck alltså! Få spendera dagarna med fina hästar på en superfin gård. Ska bli riktigt roligt, och jag är dessutom trött på att ha semester nu.. Som om inte det vore nog så ska jag rida Wappe efter jobbet både lördag och söndag. Man kunde ha det sämre! 

Börjar bli sovdags nu.. Måste åka hemifrån 06.15 imorgon bitti 😁😁 


ÄlsklingHerman - 21 år och fortfarande den busigaste jag känner ❤️ Tänk att man varit så liten att man har ridit på honom! 

Lyckad kväll

Gårdagskvällen blev riktigt lyckad. Vi hade nämligen en suprismiddag för min vän och fd kollega erkan som kom hem efter 1,5 månad i USA. Superroligt att vi lyckades samla alla hos mig, äta och dricka gott, prata och umgås. 


Sisodär 10 kg frukt lyckades sju pers trycka i sig - efter att vi ätit vår egna vikt i tacos :P

Idag står helt andra planer på listan. Hästlöst, fast ändå inte ;) Jag tar med mig Frida och erkan och åker till Strömsholm för att hälsa på Elton och Chris. Vädret är helt ok, så det blir nog en bra dag! 

RSS 2.0