Härjare!

Jag som trodde att jag inte skulle ha något att göra på semestern.. Känns som att jag mest härjar runt överallt och ingenstans, går hemifrån vid 8 och kommer hem tidigast 17! Inte mig emot, jag gillar att ha fullt upp. 

Idag åkte jag ut till Annie, Lollo och hästarna på morgonen. Jag blev tillsagd att ta med mig ridkläder.. Dagens stjärna fick vara Adelies häst Wappe. Han har samma pappa som vår ridskolehäst Wille, och de hade verkligen exakt likadan huvuden - fast olika färg då ;)  Wappe är inte så stor, 163 cm tror jag Adelie sa, men han kändes inte så liten att sitta på. 

Wappe var iaf en väldigt trevlig häst. Han har ingen jättegång, men han är välriden, utbildad och lydig. Han både bytte galopp och vi kunde rida lite enkla skolor. En sån där stadig typ som bara trummar på! 
Glad att jag ändå tog med mig ridkläderna, trots att jag tvekade innan ;) vi får väl se om det kanske blir fler gånger? Kan hända! 

Fantastiskt bra bild :P vad bilden säger? Tja.. Han är fux?! ;)  

Produktiv förmiddag

Klockan är halv ett och jag har redan bockat av tre saker på dagens to-do-lista. 
Var hos naprapaten på Ekerö kl sju imorse. "Det finns en del att ta av om man säger så.." Hehe ja jag har ju aldrig påstått att kroppen känns jättemjuk direkt. Just nu känner jag mig helt överkörd, men det blir ju bättre! 
Åkte till Kersö efter det för att kolla av läget lite bara inför när jag ska jobba i helgen. När jag ändå var på öarna kunde jag ju lika gärna passa på. 
Därefter åkte jag och hälsade på hästisarna, Annie och Lollo på färingsö. Kilade när de red och sen rullade jag hem till mina föräldrar. 
Nu sitter jag på tunnelbanan på G in till la stada. Ska lämna in ett par ridstövlar som ska lästas ut i foten. 

Gabbelito 
Schockemöhle får åka tunnelbana för första gången ❤️

En dag på vift

Nu har det gått ett par dagar sedan sist jag skrev. Har hunnit med allt ifrån att högtrycka stallet till att spika plaketter och gå på semester! 
Hur bra chefer har man inte som i torsdags kom med förslaget att vi jobbade på den dagen och gick på semester en dag tidigare?! Love them! 

Idag har jag varit på vift hela dagen. Var i abrahamsberg halv 11 där jag mötte Annie och vi blev upphämtad av Lollo för att åka till nettan i Enköping. Vi kilade runt på gården, åt lunch och fikade. 
Vår alldeles egna fashionista Humlan, som endast tänker gå i koppel om det är i Leo..! 

Vid tre-tiden började vi rulla hemåt igen. Stannade till hos hästarna på betet och alla mådde bra. Gulligast var ju Herman - såklart! 
Stannade också på Börjes på vägen innan jag åkte med Lollo ut till färingsö för att hälsa på gabbelito. De bor på en supermysig gård på färingsö och har det superbra. #älskaordningochreda 😍


Var hemma vid typ 19, eller ja hos mamma och pappa. De är borta i helgen så jag passar kentucky hemma hos dem. 
Imorgon tänkte jag åka till överby och titta på dressyr och träffa min fina vän Johanna! Annars har jag inte så mycket planerat. Nästa vecka blir också lugn, ska till kiropraktorn på måndag och jobba hos Emma över helgen. Annars tänkte jag hänga lite hos hästisarna, äni och lola på färingsö. Åkte ju på att vara hästvakt några dagar över Falsterbo - inte mig emot ;) 


#esterpåsemester

Och så var årets, utan tvekan, bästa dag äntligen här!! Dags för hästarna att släppas på sommarlov. 
Vi skickade iväg tolv hästar redan igår, så idag gick tre busslast och fyra trailers för att alla skulle komma iväg. Chris och jag började jobba vid halv sju imorse och sen öste vi på hela dagen. Allt gick väldigt smidigt, och när vi gick på lunch vid 13 så var more or less ALLA tre stallen helt tömda och ursopade på spån! Så snabbt har det nog aldrig gått! 
Så efter lunch kunde vi ägna oss åt småfix, som att sopa ut lite extra noga osv. Nettan hann tillomed börja högtrycka, och ryktet säger att hon hann göra klart hela lilla stallet. 

Mötte upp chirre på pizzerian för den vanliga stallet-är-tömt-middagen. 
Morgondagen bjuder på ännu mer högtryckande och kanske lite hagmockning.. Mina favoritsysslor.. ;) 
Tömma spiltor Jaoo! 

Royal blir av med pjucksen! Vågar inte ens tänka på hur tjock han kommer vara i augusti.. :p


Clinic och avslutning med mt

Den här dagen bjöd på clinic med min gamla chef Emma hos oss på vby. Från början var det tänkt endast för MT, men vi bestämde oss för att även bjuda in andra intresserade. Red gjorde Maria på raggan och Alva på diablo, så det var roligt att se. 
Både vi och barnen var nöjda med clinicen och vi har redan börjat planera för en till! 
Pratade även lite med Emma efteråt, så i juli ska jag jobba lite ute på deras fina gård! Vad gör man annars när man har semester?? ;) 

Nu ikväll har vi varit med hela MT hos Annelie och Anders och grillat! Supertrevligt och fick fin fina sommarpresenter av barnen och föräldrarna! 
Imorgon vankas jobb som vanligt och på tisdag åker första gänget hästar på sommarlov!! Ett omtumlande år

Nu har det snart gått ett år sedan jag åkte till Strömsholm för tre veckors kurs. Sedan dess har det hunnit hända en hel del, framförallt på hästfronten.
Det började ju med Elton på Strömsholm. Jag blev störtkär i den hästen. Hade ju hoppat honom en del innan vi åkte, men inte riktigt fastnat så för honom. Nu när han var "min" i tre veckor så hann jag falla pladask för honom. I och med det förlorade jag en av mina absolut bästa vänner, som jag tack och lov sedan hittade tillbaka till! Så glad över det!
Hur som så blev ju Elton dålig under hösten och vi ägnade oss åt att tömköra för att sedan försiktigt börja rida igång honom. Under tiden han gick på töm så red jag ingenting. La all tid på honom, framförallt för att jag inte kännde att jag hade så mycket annat att rida på. Men någon gång under senhösten tappade vi bort varandra, Elton och jag. Min prestationsångest klarade inte riktigt av det han krävde av mig. Jag är verkligen uppriktigt jätteledsen över att jag gav upp honom. Han är så himla speciell.. 
 
 
Jag började rida lite på Capriccio och det gick väl inte jättebra. Han var stor, bänglig och bebis. Mina inte allt för långa ben rådde inte riktigt på honom. Så stod jag där återigen, utan något som lockade i ridningen.
Det var då han kom, Guden. Gode Gud. Den gigantiska skimmeln som verkade Gudasnäll. Det började bra, han var snäll som ett lamm första gången jag red honom. Men sen gick det bara utför. Han var till en början mötesskygg, och lägg sedan till att han hade en stor räv bakom örat.. Han gjorde ju det till sitt system, såfort det var en häst som närmade sig så kastade han sig åt sidorna. Jag kom på honom mer och mer, men han låg alltid steget före med nya idéer. När han började resa sig var botten nådd. Sista gången jag red honom blev jag faktiskt rädd, hoppade av och Lollo fick rida istället.. Vet att jag var så himla ledsen efteråt för jag visste ju att om han inte skötte sig fick han inte vara kvar.. Mycket riktigt - bara några dagar senare åkte han.. Han fastande verkligen, och där och då var min dröm att kunna köpa honom.
 
 
I samma veva som Gode åkte kontaktade Louise mig om att QD var hemma om jag ville börja rida honom igen. Jag täntke först tacka nej, då hade jag ju Gode som tog upp mycket tid (han ville ju, precis som alla andra hästar jag tar under mina vingar, ha en kvällsrykt och gosstund varje dag). Men samma dag som han åkte skickade jag ett sms till Louise att jag gärna började rida QD, så mycket som möjligt. 
I början red jag två dagar i veckan, som sedan blev fler och fler dagar. Fyra-fem dagar i veckan var i perioder helt normalt. Sen vet ni ju redan vid det här laget vad som hände.. 

 
 
När QD skadade sig började jag även rida Missan igen. Har ju ridit henne i perioder till och från sedan jag började jobba på vby, men nu satte vi igång igen. Red henne ett par dagar i veckan under några veckor, innan det var dags för henne att åka hem till sin riktiga matte igen - dagen efter att QD fick åka till himlen.. 
 
 
Nu står jag återigen där, utan något som lockar i ridningen. På ett sätt är jag ledsen över att jag inte ska börja plugga till hösten. Det hade varit ett perfekt läge när det inte är någon häst som får en att vilja stanna. Nu trivs jag ju bra på mitt jobb, så det är ju verkligen inte så. Dessutom vet jag ju inte vad jag skulle läsa isf.. 
Dansken har jag ju ridit sista tiden, men han är för det första "upptagen" och för det andra känns vi inte som en perfect match, även om jag gillar honom. 
 
Vet inte när det hann passera så många hästar under ett år senast. Aldrig hänt tidigare skulle jag nog säga. Jag är verkligen ledsen över att jag, på ett eller annat sätt, fått lämna mina stjärnor. 
 

Lite närmre hjärtat

Vi alla har väl en eller flera hästar som verkligen klistrar sig fast i hjärtat. 
Jag har verkligen älskat alla de hästar jag fått möjlighet att träna och tävla, alla har en egen liten plats och alla är unika. Men det finns fyra kamrater som är något alldeles extra. Fyra kamrater som alltid kommer stå lite närmre hjärtat än övriga. Det behöver nödvändigtvis inte vara den man kännt längst, den man tävlat högst eller den som vunnit mest - det är känslorna som får avgöra. 
 
Dandy, såklart. The one and only. Mannen, myten, legenden. Aldrig träffat en ponny med så stor personlighet. Att han dessutom hade värlens vackraste ögon gjorde ju inte saken sämre. Kanske var det för sättet han försvann från mig som han fick den allra största platsen. Jag tänker ofta på honom och det händer att jag är ledsen över honom, men jag vet att han fortfarande lever och mår bra och det gör att allt känns lite lättare.
 
QD är också en sån där speciell herre. Vi har liksom hängt ihop så himla länge och jag har aldrig tvivlat på honom. Just det där att en så arg häst kan bli så personlig.. Han kunde sticka ut huvudet ur boxen och hugga den som gick förbi i armen, för att i nästa sekund lägga huvudet på min axel och andas i mitt öra. Han var speciell, på alla sätt och vis.
 
Elton superstar, snällare häst får man leta länge efter. Vet egnetligen inte varför han är så speciell för mig, han liksom bara är det.. Vi hängde ihop en sommar, men efter den somaren så har det inte gått en dag utan att han får sin dagliga klapp i pannan och puss på mulen. 
 
Gode och jag hängde inte ihop mer än 1,5 månad, men ändå gjorde han ett så stort intryck på mig. Han hade sina hyss och idéer för sig, men ändå så speciell. Annie frågade mig för någon ecka sedan om jag fortfarande var ledsen över honom - och ja, det är jag ibland. Fina fina Gode Gud, jag saknar honom verkligen
 
Fyra så extremt olika hästar, men med så extremt starka personligheter. 
På den här bilden ser ni Royal, QD, Theo och Dandy.
Alla dessa fyra har en speciell plats, men några en lite extra stor <3
 

Man ska lita på magkänslan

Några av er vet att jag var påväg att köpa/låna QD tidigare i våras. Jag fick ett erbjudande som jag egentligen inte kunde tacka nej till, men då ekonomin inte var tillräckligt stadig efter lägenhetsköp osv så gick det inte riktigt igenom. 
Idag är jag så arg över att jag inte tog beslutet att köpa honom. 
Det är nämligen så att jag har hela tiden haft en känsla av att allt inte står rätt till, men i och med att vi har fått ok från veterinären och sålänge han inte är halt så är allt bra. Några veckor innan påsk började han gå runt när man skulle sitta upp i ridhuset. Satt jag upp utomhus stod han som ett ljus. Han började även försöka vända hem när vi red ut, framför allt varje gång vi skulle svänga höger. Min magkänsla sa att han inte var hundra ok, men jag är ju expert på att tycka hästen är ofräsch.. Har man haft så många hältor på hästarna så blir man väldigt nojig.. Jag intlalade mig att han bara dragit till med olater. Men hela tiden har tanken legat och gnagt i mig.Med andra ord så tror jag att det här har legat och pyrt lite hela tiden.. 
 
Hade jag bestämt mig för att köpa honom så hade vi ju såklart gjort en besiktning, oavsett om jag hade lånat honom (vilket också var ett alternativ jag fick). Vi hade inte kunnat hindra skadan, men vi hade kunnat upptäcka den tidigare och låtit honom slippa lidandet. 
Det gör så ont i mig att han fick gå så pass länge och ha ont. Han är en sån kämpe och kastar bara in handduken när det verkligen krisar. Han skulle gå genom eld för oss. 
Hur mycket folk än säger till mig att jag ska vara glad att jag inte köpte honom eller att jag inte får skylla allt på mig, så kan jag inte låta bli att göra det. Vi hade kunnat upptäcka det tidigare om jag bestämt mig för köp, och det var faktiskt när han var hos mig som det började krisa för honom.. 
 
 Jag vet att det kommer passera många fler hästar genom mitt liv, men han är och kommer alltid att vara speciell <3

Måndag

Sista riktiga lektionsveckan har startat! Nästa vecka har vi lektioner måndag och tisdag, men sen är det sommarlov för hästarna. 
Jag har ju såklart jobbat som vanligt. Alla mina grupper fick gå ut i skogen idag och alla skötte sig bra. Märks att det är mycket skolavslutningar och studenter nu - i första gruppen hade jag fyra elever och i den sista var de sju. 
Jag däremot fick ju ordentligt med motion då jag sprang med alla grupperna. 

Imorgon jobbar jag as usual. Kommer kännas konstigt att inte åka till hogsta efter jobbet, gör ju alltid det på tisdagar.. :( Jag ska iaf ha lektion för Hedda och sen kanske jag tillomed hinner med att städa lite? Inget ont som inte har något gott med sig! Juni eller oktober?

Har spenderat även denna dag på Strömsholm, men med mamma och några andra från vby. Klubben hade ordnat en bussresa dit, men jag och mami åkte egen bil för att kunna vara lite flexibla. 
Jag funderade en sekund imorse på att ta tjockjackan på mig. Vet ju att jag alltid fryser, men tyckte det kändes lite överflödigt i juni.. Vilken miss alltså! Var tvungen att köpa en ny tjock jacka på mässan för att jag frös så mycket..

Vi såg iaf den mesta dressyren, med några små pauser för att shoppa eller äta. 
Avslutningsvis tittade vi på Emma och Helge i küren. Jag konstaterade när hon red fram att första gången jag var med henne på tävling var en Msvb2.. Så det har ju hänt en del sedan dess om man säger så! 
De skötte sig iaf väldigt bra, men domarna var väldigt oeniga om betygen på det konstnärliga tyvärr.. 

Vi åkte hem när himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Fick middag hos mamma och pappa så nu ska jag åka hem till min lilla lya och ladda upp för imorgon. Gammal bild på helgis ❤️

Strömsholm

Jag har spenderat hela den här lördagen på Strömsholm tillsammans med Lollo och Charlotte för att se dressyren. Fick se många fina hästar och både bra och dålig ridning. 
Roligast var ju såklart att få se fina Helge (Midt-west casino) och Emma i lövsta future challenge. De red ihop 66% och en tredjeplacering! 
Imorgon åker jag dit med mamma och vi tänkte hänga där hela dagen. Maria startar vid 9 och Emma vid 18 ;) Skönt att bara komma bort såhär lite över helgen. Måndag är det back in business igen - bara tre veckor kvar till semestern! 

Elton på Strömsholm i somras! 

Quite Delight

Nu min älskade kompis på De evigt gröna ängarna. 
 
Ni minns kanske att han efter vår tävlingsstart började bete sig lite konstigt, sparka mot skänkeln och så. Min första tanke var ju att han var stel och oriden. Han hade ju ändå vilat ett par dagar, och det visste vi ju sedan innan att det inte var optimalt för honom att vila flera dagar på rad. Men jag kände att han efter några intensiva veckor behövde det och försökte istället hålla honom igång genom långa promenader och lätt longering. 
Sparkarna började som sagt komma och gav inte med sig. Jag tog mycket hjälp av Annie, både på Hogsta och på Vällingby. Vi testade att rida på olika underlag för att se om det var det han reagerade på, men utan någon större skillnad. 
Efter någon vecka var jag tvungen att lita på min magkänsla att något inte riktigt stämde. Han var ju absolut inte halt vid ridning, och i det läget inte vid longering heller.. Vi gav honom några dagars vila och när han skulle kollas på lina visade han hälta på höger fram, vilket är samma ben han har hovbroskförbeningen på. 
Lite mer vila och så kollade vi igen, samma sak. Halt. 
 
Louise åkte in med honom till Ultuna den 18 maj. De kunde ganska snabbt konstatera att han var halt på både höger och vänster fram. Höger fram sitter alltså hovbroskförbeningen på, och vänster fram hade han för ett år sedan en ligamentsskada på. 
Att låta en sådan här häst stå ytterligare ett år på rehab, där chansen att han skulle bli återställd är minimal, det är inte etiskt rätt. Efter mycket övervägande togs beslutet att låta honom vandra vidare. Man kunde testa att slå på honom andra skor, men det skulle endast hjälpa höger fram och vänster fram skulle han fortfarande plågas av. 
 
Så idag åkte hans matte Louise in med honom till kliniken där han fick avsluta sitt liv. 
Jag står i evig tacksamhetsskuld till den här fantastiska hästen. Han har varit min räddare i nöden, en bästa kompis i alla lägen. Han har alltid ställt upp, sprungit tills han stupat för min skull. Vi hann hänga ihop ett par år, närmre bestämt tre (nästan fyra) roliga år fick jag med honom.
Vill också rikta ett stort tack till Louise, som låtit mig rida den här fantastiska hästen. Hästen med en arbetsmoral man sällan skådat. Att jag fått irda så mycket jag velat, fått tävla och more or less fått ha honom som min egna. 
Även Annie har varit en stor del av det här. Utan henne hade vi inte kunnat jobba ihop det vi ändå hann göra den här våren.
 
Den vackraste sagan har nått sitt slut, men det är en saga jag aldrig ska glömma.
Tack för allt älskade vän, en dag ses vi igen!
 

Vila i frid

Nu betar min fantastiska vän på de evigt gröna ängarna. 
Tack för allt du givit mig under dessa år, för allt du gjort för mig.
Nu slipper du ha ont och inget kommer någonsin igen kunna stoppa dina bus i hagen.
 
Älskade Quite Delight, vi ses i Nangijala <3
 
 

onsdag

Och så var den här onsdagen också över. Dagarna och veckorna bara springer iväg och nu är det mindre än två veckor kvar av terminen.
Som jag skrev igår så är ingen dag den andra lik på Volange, Idag jobade vi för en mer mångkulturell ridskola, så Gabbe koverterade till Islam och bär numera burka.
Man hade ju kunnat tänka sig att hästen skulle bli lite rädd i det här läget, men de enda som blev rädda var Gabbes familjemedlemmar Missan och Maya.. Gabbe har iaf halloween-dräkten redo!
 
Red lektion efter jobbet på Dansken. Det kändes okej i början men sen gick det bara utför. Red dåligt gjorde jag och hade noll ridkänsla. Vet liksom inte riktigt vad jag håller på med?! 
Det här var troligen min sista ridgång den här terminen, så nu väntar en helt ridlös sommar innan höstterminen drar igång igen. Vet dock inte hur mycket jag kommer kunna rida i höst. Beror ju på hur jag ska jobba och det har hunnit ändrats ett par gånger redan nu ;) Just nu känns det som att det inte gör så mycket om jag inte kan rida. Har ju ändå ingen jag hemskt gärna vill rida på... 
 
Imorgon blir det jobb as usual, undrar vad för spännande som händer då? ;)
Sen ska jag ut till Hogsta och mata min fantastiska kompis med morötter och pussa på honom tusen gånger om.. 
 

Stalljobb är inte enformigt..

För några veckor sedan fick vi i personalen fylla i en enkät från Arbetsmiljöverket. En av frågorna var om jag upplevde mitt jobb som enformigt. Alla vet ju att stalljobb inte är det mest varierande arbetet man kan komma på. Samma rutiner varje dag, och det främst för hästarnas skull ju. 
Hur som, jag svarade ju såklart ja på den frågan. 
Hade det dock varit idag jag fyllde i den enkäten så hade jag absolut svarat nej..! 
Vi höll nämligen på att lägga lite grus vid ingångarna till hagarna idag. Lollo körde  traktor och Annie och jag skottade. 
Första två lassen gick bra, traktorn lättade lite i bak när hon skulle tippa av sanden men det gick bra. Tredje lasset däremot var lite tyngre, och man skulle kunna säga att traktorn lättade lite extra i bak.. 

Haha, på Volange är åtminstone ingen dag den andra lik, det är ett som är säkert! 

Hade lektion för Hedda efter jobbet och satte mig sedan i köerna ut till hogsta. QD gick från vildhäst till prins under den tiden jag var där. Haha han ser alltid ut som ett härke från Närke när han kommer in från hagen, så det är tur att det är lätt att få honom blank igen ;) 

Imorgon är det jobbelijobb och så lektion på kvällen. Sista onsdagslektionen den här terminen! 

Sky and sand


"And we build up castles, in the sky and in the sand. 

Design our own world, ain't nobody understand. 

I found myself alive, in the palm of your hand. 

As long as we're flying, all this world ain't got no end." ❤️


RSS 2.0