Att man kan påverkas så mycket..

Min morgon började inte på bästa sätt.. 
Inledde med att klafsa ut i leran för att fodra ponnyhagen. Hade typ 25 kg hösilage i famnen (alltså inte i påsar, utan bokstavligt i famnen). Klafs klafs - och plötsligt har jag vatten i HELA stöveln.. 
Sen ställer jag ut hästarna i fel ordning, så att jag måste ta in vassi för att få ut sessan.. 
Avslutar utsläppet med att Tessan springer in i stora stallet istället för att springa ut i hagen. 
När vi väl börjar mocka så är det en helt sjukt jobbig mockdag. Tisdagar brukar annars vara bästa dagen på veckan, går Max två kärror på boxraden inklusive hörnan. Idag fick jag i boxraden minus två boxar på tre kärror.. 

Men så vid lunch red jag ju QD och det gick bra, så allt som skedde efter lunch kändes mycket lättare! 
Lollo råkade spräcka läppen på mig genom att slå i min vattenflaska när jag drack. Det blödde lite och läppen svullnade något, men vad gör väl det om hundra år? 
Jag tog alldeles för lång tid på mig att rykta QD så jag hann inte ge mig ut och springa när jag kom hem, men det var han ju ändå värd! 
På kvällen Skulle pappa hjälpa mig att fixa tvn, men fjärrisen var trasig så vi lyckades inte. Men vi fick ju iaf igång wifi, alltid något! 

Det jag vill komma till är att det egentligen är rätt komiskt hur mycket jag kan påverkas av ett bra ridpass. Jag får energi så det sprutar ur öronen och skulle kunna bestiga ett berg utan problem! Tisdag

QD fick gå ett lite lugnare pass för Annie idag på lunchen. Han kändes rätt okej redan från start, och det fortsatte faktiskt ganska bra genom hela passet. 
Vi jobbade bara på att få honom lösgjord, kvick i benen och för skänkeln och att han skulle ha bogarna på plats. Vi höll oss mycket på en stor volt och ökade och minskade tempot, och då skulle han bara ligga kvar i handen och fick inte göra sig lång. 
I skritten jobbade vi mycket med att flytta undan skänkeln, bakdelsvändningar och framdelsvändningar. I skritten är det så lätt att han gör sig lång och långsam, så för att bryta hans mönster där red jag en bakdelsvändning så fort han blev lång. 
Galoppen kände vi bara på något varv åt varje håll, för där kändes han riktigt bra! 

Känns så skönt att det verkligen är en helt annan häst numera. Han är mjuk i kroppen och har börjat använda sin kropp på ett helt annat sätt! Superhärligt! 

Efter passet fick han gå ut i stor hage för första gången på Volange. Går man i stor hage får man också ha boots på sig.. 
Jag lånade eltons gamla boots eftersom det då är minimal trampa-av-sig-skorna-risk pga att de är så stora! 

Imorgon är jag ledig så jag ska passa på att rida lektion för Annie då också. Förhoppningsvis kan vi börja där vi slutade idag och kanske lägga in lite programdelar också. 
Sen rider jag ju lektion på kvällen som vanligt också. Bra dag med andra ord. 

Så tacksam

Min fina QD är ju på plats på vällingby sedan igår och idag tränade vi program för Annie på morgonen. 
Jag inledde framridningen med att vara arg, irriterad och stressad. Trots det så kändes QD helt okej från början. Han var ganska mjuk och hade bogarna helt ok på plats. När jag sen skulle börja rida ordentligt och sätta ihop honom så funkade ingenting. Han föll in i balanstrav, blev stark och jag kom aldrig till någon bra ridning. 
Väl inne på banan fick jag börja med att bara rida på volten och hitta bogarna. När det kändes bättre så red jag igenom  programmet, och med mycket hjälp så blev det helt okej! Även om känslan inte är den bästa, så ser det helt okej ut! 
Det var som Annie sa - det kan se så himla lätt ut, för att ibland se så himla tungt ut. Och det är verkligen så det är! 

Det bästa av allt - QD får stanna på vällingby hela veckan! Så himla tacksam att han får det, verkligen en sten som släppte. Han haft lite lätt panik över att jag inte skulle hinna träna tillräckligt mycket den här veckan, men nu löser ju det sig och jag ska verkligen försöka träna så mycket som möjligt för Annie. 

Imorgon ska han dock få lite välförtjänt vila, då kör vi på igen på tisdag. 

Lektion

Bästa QD var kung idag! Fina fina hästen ❤️ 
Red ju lektion för Annie på honom idag. Han vilade igår, vilket gör att han är lite trutig och tung i kroppen till en början idag. Det kräver lite längre uppvärmning och lite mer fokus från min sida. 
Har ju tänkt om lite i min värmning. Eller egentligen jobbar jag på samma spår med skrittövergångar, men jag har börjat skrittjobba honom lite mer innan jag sätter igång i trav. Det har gjort att han är något kortare i kroppen redan när jag börjar trava, och jag tänker mig att det sliter något mindre än när han är lång som en solnedgång och hamnar lite på bogarna. 
Jag fick lägga mycket fokus på att ha honom rakt under mig, att han svängde för lätta hjälper och försöka rubba takten lite. Han måste också hela tiden vara mjuk och lätt i handen. När jag vill ha lite mer bakben så försvarar han sig med att bli lång så fort jag lägger på benen, men mot slutet häll han sig kort och bärig oavsett vad jag gjorde med benen! 
Traven var utan tvekan höjdpunkten idag, där kunde jag reglera honom och ha honom mellan hand och skänkeln! 

Så skönt att Annie kunde komma och hjälpa oss, nu känner jag mig lite lugnare inför tävlingen nästa helg! Imorgon ska stjärnan få komma till vällingby och så ska vi träna program för Annie på söndag. Bästa Annie har också lånat ut sin bil så jag kan körs honom imorgon, eftersom vår nya bil fortfarande inte har kommit (den skulle ha kommit i januari..) och ingen av de vi har nu har dragkrok. Vi har ju dessutom sålt släpet, men tack och lov fick jag låna Louise släp! Allt löser sig, det gör det alltid! 
Kommer till stallet och möts av detta.. 
Efter att ha irrat runt i hela Ålsten så fick jag iaf köra finbil hem 😍

Prinsessan på ärten

Lilla yster har fortfarande ont i tassen, helt klart en liten prinsessan på ärten det där. Hon fick ju då såklart vila idag också så håller vi tummarna att hon är på benen igen imorgon. 

Hade en privatlektion på förmiddagen med tre elever som gick bra. Direkt efter hade Sandra gjort iordning ponnyn Lava till mig så red jag, erkan och Chris en stund i ridhuset. Jag red ju Lava när hon kom i augusti/september, men sedan dess har jag inte ridit henne alls. Hon har dock inte riktigt skött sig så bra på lektion, och framförallt inte velat gå i höger galopp. Så dagens fokus var högergaloppen, och även om det blev några felfattningar ibland så var hon duktig! Vid något tillfälle fick vi högergalopp tre försök på rad! Det gäller att inte ha för höga ambitioner ;) 
Jag gillar den ponnyn, tycker hon är så himla ball! 
Hade en till privatlektion efter lunch och sen var det bara min vanliga torsdagsgrupp kvar innan jag slutade. 

Red sen en stor brun häst på lektionen och det var riktigt kul! Även om det kanske inte gick så bra hela tiden så var det roligt, och det är ju det viktigaste! 

Imorgon väntar en jobbdag och sen ska jag rida lektion för Annie på QD på hogsta! 


Bild på lava från i höstas! 

Yster

Lilla Ester yster tappade en sko häromdagen och har varit lite öm i hoven. Idag fick hon en ny sko, men tyvärr var hon fortfarande lite öm i tassen så hon gick gå in igen efter 10 minuters lektion :( stackars liten! Nu får hon faktiskt krya på sig snabbt här! 

Inget ont som inte har något gott med sig - jag kom ju ut till QD en halvtimme tidigare än planerat. Han tyckte jag kom och störde mitt i maten, och dessutom hade han fått gå ett ordentligt pass igår. Så han var lite trött i kroppen och krävde lite övertalning, men när 7meters spärren släppt så blev det bra. Jag jobbade bara med att han skulle vara avspänd, trava med små steg och bara följa med mig hela tiden. Men som sagt, efter en stund blev det bra och då kändes han faktist himla bra. Lätt i handen, mjuk i sidorna och framme för skänkeln utan att ta i så han spyr! 

När jag hade ridit så ägnade jag alldeles för lång tid åt att bara stå och mysa med honom, så jag landade innanför dörren för bara en liten stund sedan ;) Så är det när man har världens bästa kompis! 

Imorgon ska han få vila och på fredag kommer Annie ut så ska jag rida lektion för henne! Det behövs verkligen just nu! Även om han känns bra så måste vi göra det lite stadigare bra. På söndag ska vi ju också åka till vby och rida program så det blir nog ett bra upplägg. 


Finaste kompisen ❤️

När hjärta och hjärna inte talar samma språk

Jag tog ett beslut. Ett beslut att tacka nej. Världens bästa häst kommer inte att bli min, och det gör fruktansvärt ont i hjärtat. Tiden och pengarna finns inte. Ska jag ha häst så ska jag göra allt för den, och den möjligheten har jag inte idag. Efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar jag kan komma på, räknat vartenda öre och varje minut och fått några kloka råd av min kloka chef/instruktör/whatever you want to be Annie, så var beslutet taget. 

Jag vet inte hur allt kommer bli nu. Det enda jag vet är att det är han som gett mig glädjen tillbaka i ridningen, och kan jag inte hitta den glädjen hos honom så vet jag inte vart jag ska hitta den när dagen är kommen.. 
Söndag

Min lediga söndag har, fram tills nu, inneburit två timmar hemma i min lägenhet. 
Jag inledde dagen med att försova mig, men lyckades ändå vara på plats i stallet innan utsatt tid. Minitrupparna red riktigt bra idag! Så otroligt roligt att se deras utveckling. 

Åkte hem efter det och var hemma i två timmar innan jag styrde bilen ut mot hogsta där QD skulle ridas. Hade tänkt rida lite bommar på utebanan, men det var för knöligt.. Så vi fick hålla oss inne och rida dressyr. Bushästen blev släppt i stor hage med kompis idag för första gången sen han kom hem. Han har fått gå i ruta fram tills nu, så det var en mycket lycklig häst som rejsade i hagen! Dock var han lite trött när jag red, men så kul som han hade haft så var inte det så konstigt. 
Jag testar mig fram lite till vad som funkar bäst i uppvärmningen. Jag tycker ju att övergångarna är rätt överlägsna, men där kommer min "7meters-spärr" och sättet käppar i hjulet när han är som ett ök från början. Idag provade jag att skrittjobb ganska länge. Halter och igångsättningar, flytta för skänkeln, svänga och vända. Det funkade också bra, och det är skönt att kunna ha en back up plan om a-planen skulle sikta sig på tävling t.ex. 
Han var väldigt lätt i handen genom hela passet, utan att släppa stödet. Jag jobbade mycket med galoppen och la fokus på att han skulle galoppera med jämna och runda språng och verkligen galoppera genom kroppen. När han kändes bra där så tog vi lite travjobb, där det faktiskt var ganska bra på direkten. Han travade med kvicka bakben och genom hela ryggen utan att hamna i balanstrav. Någon gång fick vi ett par steg i balanstrav, men då var jag snabb att rida ur det. 
Överlag en bra känsla, även om det finns väldigt mycket att jobba på! 
En chans jag inte borde kunna tacka nej till

Jag har fått en chans till något helt otroligt. En chans. En möjlighet. Ett erbjudande. En chans, men också en sådan jäkla chansning. Det kan gå vägen, men det kan också skita sig totalt. 
 
En del av mig kan inte annat än säga ja, hjärtat vill det här så otroligt mycket. Samtidigt jobbar hjärnan stenhårt för att väga för- och nackdelar, räkna tid och pengar. Tänk om det skulle funka, jag skulle kunna ha så många roliga år framför mig. Men skulle det visa sig efter ett tag att det inte går, då skulle hjärtat gå i tusen bitar och rent mentalt skulle det blir riktigt jävla skitjobbigt. 
Skulle jag tacka ja så kommer alla mina besparingar få gå till den satsningen. Pengar som var tänkta att lägga på en långresa någon gång i livet. Eller en ny bil. Eller ett hus. What ever, det kan vara värt det! 
 
Jag ska fortsätta fundera. Fortsätta väga fördelar mot nackdelar. Fortsätta räkna tid och pengar. Men ändå lyssna på hjärtat.

Sista dagen

Sista dagen med finaste QD hos oss på vby idag. Har varit så himla härligt att ha honom hos mig. Kunnat pussa hur mycket som helst på sammetsmulen och klappat alldeles för mycket på silkespälsen! 
Han fick gå ett pass på töm i paddocken idag. Skulle egentligen rida lektion för Annie, men vi fick inte riktigt ihop det med tiderna och sen blev det lite tight för mig att hinna rida ordentligt innan jag skulle ha privatlektion med två elever. Men det passade honom nog rätt bra ändå. Imorgon kommer Louise och hämtar honom vid 7.30, så jag tänkte vara där en timma innan för att hinna fixa lite med honom. 
 
Hade lektion med min vanliga grupp på eftermiddagen och de skötte sig så himla bra. De var bara sju stycken, och då hinner man ju lägga lit emer tid på var och en. blir lika faschinerad varje gång över hur fort barn kan utvecklas ändå. De här tjejerna och killarna har bara ridit en termin (varav hela hösten hade de ridning varannan gång och teori varannan gång), men rår ändå på de flesta hästarna på ett väldigt bra sätt! och så kan jag inte sluta faschineras av hur otroligt snälla och fantastiska ponnyer vi har! De är verkligen värda sin vikt i guld! 
 
red min vanliga lektion på kvällen på lilla Ester. Hon blir ju bättre och bättre för varje gång, men jag blir så frustrerad över min egna ridning.. vet liksom inte riktigt vad jag håller på med? Något rätt måste jag ju ändå göra eftersom hon faktiskt blir bättre, men det känns verkligen så himla dåligt..! Som att jag varken hjälper eller stjälper.. 
 
Nu ska jag ägna kvällen åt att jobba med Minitrupparnas teori till på söndag. Eller så får det bli imorgon kanske? jaja, jag har några timmar på mig iaf! 
 
Vill inte att han ska åka hem.. :( Vill ju ha honom tio minuter hemirfån alltid! Världens bästa, det är han det! 

QD på Nina-träning

Told ya, jag vaknar alltid någon gång mellan sex och sju, oavsett när jag gått och lagt mig.. Så även dag, 06.22 kunde jag inte sova längre. Så jag gick upp och gav mig ut och sprang milen. Väl hemma klädde jag bara på Kentucky och så fick hon följa med på 12 km till.
 
Åkte till stallet vid lunch eftersom QD skulle få träna för Nina vid 13.45. Jag och Christoffer red tillsammans så vi skrittade ut en sväng först. Väl tillbaka tyckte QD vi var klara och kunde gå in i stallet igen.. Som sagt - humor och humör finns det gott om hos den hästen! Men Annie fick leda oss in i ridhuset och då gick det så bra så. 
 
Jag värmde upp som vanligt med skrittövergångar. Han är ju inte jätterolig då, så jag sa till Nina (som aldrig sett honom innan) att hon inte fick döma honom redan då ;)
Det blir ju bättre när han fått värma en stund i trav och galopp, då blir det ju en helt ny häst. 
När han fått sin lilla paus satte vi fart igen. Igår när Annie hjälpte mig så jobbade vi ju enbart med att han skulle bli rak i kroppen och inte skjuta ut bogarna. Jag fick tänka att jag skulle svänga en bokhylla så att alal delarna verkligen följde med. Det blev bra på slutet igår, och idag kunde vi ta det ett steg längre eftersom han var betydligt rakare och mer med på noterna från början. Då kunde vi istället börja ställa igenom ordentligt och böja och forma i bålen utan att han böjde halsen och sköt ut bogen. Fick ett riktigt ordentligt genomsläpp då och han kändes riktigt fin. På slutet av travjobbet kunde jag bara glida med och le!
I galoppen var fokusen på att han skulle bära sig själv och galoppera med runda språng. Han kändes faktiskt himla bra där också, så vi provade lite förvänd galopp och något byte åt båda hållen. Det är verkligen som att den här långa vilan har gett honom tid att låta allt falla på plats. Bytena sitter som en smäck! 
 
Jag är väldigt nöjd med träningen och ser väldigt mycket fram emot morgondagen då jag förhoppningsvis får lite hjälp av Annie igen. Vi hade lite svårt att få ihop det med tiderna, men jag håller tummarna för att det går! Annars tänkte jag ta honom på töm så att han får jobba utan ryttare. Jag måste ju lite passa på nu att ta all hjälp jag kan få när han ändå är hos mig. När han åker tillbaka igen är det svårare att få tränarhjälp, och har jag då yterligare lite tips hur jag ska rida så kan jag nog klara mig relativt bra själv tills dess att jag kan få hjälp igen. 
 
Efter QD red jag Ester på min vanliga lektion på kvällen. Hon var spänd i början men blev mycket bättre mot slutet. Det som är svårast med henne är att jag blir så ostadig själv och gör lite för mycket innan jag tänker. Måste jobba precis tvärtom - tänka först, göra sen. Blir så himla frustrerad att jag rider så himla illa. Håller ett järngrepp om tygeln och tror att hästen ska vilja springa fint?!
Nej, egentligen så var det inte så dåligt, men jag blir så himla frustrerad på mig själv. Tur att lilla bebisEster är så himla snäll och lättsam ändå! 
 

Slut som artist

Försov mig lite imorse och hann inte fixa lunch. Tänkte att det skulle vara lugnt eftersom jag ändå slutar så tidigt. 
När stallet var klart tog jag Ester på lina och hon skötte sig bra. Under lunchen red jag QD ett pass för Annie. Det var inte bra från början, men det blev riktigt bra. Han kunde trava i en lite mer joggtrav och inte ta i så han spricker i varje steg! Vi vill dit, och vi är på helt rätt väg. Både han och jag var helt slut efteråt, trots att vi inte ridit särskilt länge. 

Innan jag gick ut med QD så kom Annie och frågade om inte jag kunde ha hoppningen på kvällen eftersom nettan var sjuk. Så min kväll som skulle gå till handling, städning, betala räkningar och träna blev istället ponnysar och trestuds. Jag tycker alltid det är lite svårt i början, men när man kommit in i det är det ganska kul. 
Med tanke på att jag varken då hade lunch eller middag med mig så var jag ganska trött när jag åkte från stallet kl 22.. Då hade jag bara varit där sedan 6.30! 

Så nu tänker jag hoppa i säng. Det värsta är dock att jag, oavsett när jag går och lägger mig, aldrig sover längre än till 7 på morgonen. Och med min vanliga tur lär jag väl vakna redan vid sex ändå. 

Min ensamma lilla bil innan jag åkte från stallet ikväll! 

Solig promenad

Min fina ponny har fått en välförtjänt vilodag idag efter tre ganska tunga dagar. Han är ju fortfarande under igångsättning, så det är viktigt att inte glömma bort att han måste få chans att återhämta sig. Har man en häst som honom är det så lätt att bara rida på, eftersom han har så mycket energi och bara vill mer och mer hela tiden. 

Så idag började jag jobba en timme tidigare och tog en extra timmes lunch. Vi gick på en mysig promenad på ängen i solen. QD tyckte det var lite spännande med en ny äng, massa hundar, människor, cyklar you name it! Men han skötte sig bra och väl hemma fick han sig en ordentlig rykt innan han fick gå tillbaka ut i sin hage. Han verkar trivas väldigt bra, och älskar verkligen all uppmärksamhet han får. Jag säger då det, han är verkligen helt fantastisk! Att han dessutom går runt och smågnäggar åt allt och alla, verkligen inte på ett hysteriskt eller skärrat sätt utan mer som att han försöker säga "tja, QD heter jag, vem är du?". Så himla gullig! 

Imorgon ska jag få lite hjälp med honom av Annie och på onsdag kommer som sagt Nina. På torsdag tänkte jag att han skulle få jobba lite på töm och på fredag kommer Louise och hämtar honom eftersom han ska till ultuna och få nya skor. Sen åker de därifrån hem till hogsta igen. Klubbtävling

Idag var dagen då QD skulle få springa program för första gången på 18 månader. Själv har jag inte ridit program sedan första maj förra året, det är ändå ett tag sedan..

Jag värmde honom precis som vanligt med övergångar och sedan galopp i lätt sits. Han kändes helt okej, det är ju aldrig bra just i värmningen. När jag hade skrittat lite började jag rida ihop honom lite mer och man märkte att han kände på sig att det var något på gång. Han blev lite spänd, men det går ju ändå att rida ur det. 
Mot slutet av framridningen kändes han riktigt fin! 

Väl inne på banan tänkte jag att vi skulle trava lite lugnt, men QD tyckte livet var toppen och valde ökad trav istället.. Knashäst! 
Själva programmet är jag ändå nöjd med! Han hade hur kul som helst, likaså jag. Men vi hade ändå små missar i allt för många bedömningsgrupper, vilket ju såklart drar ner lite heltiden. Men j-, jag är nöjd över att vi hade så himla kul båda två, det var det viktigaste! 

Nu är jag trött som ett jävla as. Har jobbat sex dagar i sträck och kommit hem sent verkligen varje kväll. Inte innan tio någon dag på hela veckan.. 
Imorgon ska QD vila och bara få på prommis, så då
Kan jag ta med honom på min och kennies lunchpromenad. 

Fina lilla QD, tänk att vi för ganska precis ett år sedan inte trodde att han skulle bli frisk igen. Vi håller tummarna varje dag att det ska fortsätta funka, och varje dag innebär mer glädje än vad ni ens kan ana! QD gillar volange!

Fina QD verkar gilla Volange! Han har fått gå i ruta hela dagen och bara fått mysa i solen. 
Vid lunch red jag ett pass i ridhuset på honom. Han var spänd i början, tyckte det var läskigt med traktorn som står bakom sargen. Höll mig till planen och gjorde mina övergångar och tillslut kändes han riktigt fin! 

Imorgon startar vi Lb:3 vid nio och jag har lagt upp en ordentlig planför hur jag ska rida fram. Då det känns rätt lugnt inför morgondagen och jag är riktigt taggad! 
Ester och QD

Igår red jag Ester på lektionen på kvällen och vi var på utebanan för första gången i år. För esters del var det ju första gången någonsin på vår utebana, men hon skötte sig bra. Klart hon var lite spänd och så, men ändå snäll. Själva ridkänslan var väl inte på topp, men man får vara nöjd med atthon sköter sig så bra som hon gör. Hon är trots allt bara fem år och nog inte så mycket riden i sitt liv.

Idag red jag Ester i ridhuset tillsammans med erkan på Missan. Det gick faktiskt ganska bra, även om hon kändes lite trött. Men det är ju inte heller så konstigt eftersom hon har fått gasa fyra dagar i sträck. Hon var bra i formen och travade på bättre än innan, tills bensinen tog slut. Då övade vi en stund på skritt-halt-skritt innan i tog lite mer trav. Vi provade även att flytta lite undan skänkeln i skritt, men det var himla knepigt sa hon. Inte lätt när man har ben överallt ;) 
Galoppen var också bättre och jag vågade sitta tillbaka lite mer. 
Världens längsta öron!

Efter jobbet åkte jag med Annelie till lejondal för att hämta hästbussen och sen Direkt ut till hogsta. QDs matte Louise hade packat alla hans saker, så det var barra för mig att rida och sen kunde jag lasta och åka. Så himla lyxigt! 
Jag började med att skritta ut med två från stallet, och QD laddade på ordentligt och småtravade hela vägen. Väl inne i ridhuset var han spänd. Jag frångick min ursprungsplan och struntade i övergångarna. Att jag aldrig lär mig.. Det skulle jag såklart inte ha gjort. Jag vet ju att han kommer ihop sig när jag gjort fyratusen övergångar till skritt och värmt honom låg och rund i galopp. Efter en kort skrittpaus är det som en helt ny häst! 
Är ändå nöjd med min ridning. Även om jag struntade i planen så kunde jag komma tillbaka och göra om och göra rätt, och då blir det bra! 

Fixade klart allt i stallet, lastade på och åkte mot vällingby med stjärnan. Han ska få bo där några dagar nu, vilket ska bli superkul! 
Imorgon blir det early bird så att jag kan ta lite längre lunch och rida då. Sen är det melfest på kvällen med bästa tjejerna. 
Nu ska stövlarna putsas innan jag åker hem till mitt lilla crib igen. Blev ju bjuden på middag av mami och papi, det tackar man ju inte nej till! Lyxonsdag

Vilken bra dag det här blev! 
Innan lunch red jag fina lilla Missan, som inledde med att vara sjukt dryg. Men när hon fått jobba igenom kroppen så blev hon faktiskt ganska fin. Travade på helt okej ändå och halvhalterna funkade relativt bra. 

På kvällen red jag Ester på min lektion. Vi var bara fyra stycken så det var ju superskönt. Det gick faktiskt också helt okej! Annie hade longerat henne innan med sin nya superinspänning, och jag jobbade bara med att få henne att gå fram. När hon bjuder på framåt och slappnar av blir hon väldigt trevlig, men när hon spänner till, kör upp nacken och tappar bjudningen så är det inte riktigt lila trevligt ;) 
Överlag så är jag nöjd. Det finns ju hur mycket som helst att jobba på, men ett steg i taget. 

Åkte direkt ut till QD efter lektionen. Han fick gå ett pass i ridhuset och kändes väldigt motig i början. Så jag värmde honom i låg och rund form så att han skulle få en ärlig chans att komma igång på ett schysst sätt. Det blev mycket bättre efter en stund, men eftersom jag inte hade gjort mina tiotusen övergångar i värmningen så fick jag sota för det då. Han blir extremt lång i kroppen och seg i benen. Men när övergångarna var gjorda blev det ytterligare ett steg bättre. 
Jag flyttade lite lätt undan skänkeln och jobbade med flera övergångar och på slutet kändes han riktigt fin! 
Men nu väntar en rolig vecka för oss! På fredag får han följa med mig till vällingby eftersom vi ska rida program på söndag. Sen får han förhoppningsvis stanna kvar till nästa onsdag då Nina kommer till oss och håller lite lektioner! Ska bli superroligt att rida för Nina igen, och jätteroligt att QD får komma och bo hos oss ett par dagar! 

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är en ny dag och då väntar lite ridning och lite träning. Och så måste jag städa.. 


Snyggaste schabraket är
QDs såklart! 

Lyxonsdag

Vilken bra dag det här blev! 
Innan lunch red jag fina lilla Missan, som inledde med att vara sjukt dryg. Men när hon fått jobba igenom kroppen så blev hon faktiskt ganska fin. Travade på helt okej ändå och halvhalterna funkade relativt bra. 

På kvällen red jag Ester på min lektion. Vi var bara fyra stycken så det var ju superskönt. Det gick faktiskt också helt okej! Annie hade longerat henne innan med sin nya superinspänning, och jag jobbade bara med att få henne att gå fram. När hon bjuder på framåt och slappnar av blir hon väldigt trevlig, men när hon spänner till, kör upp nacken och tappar bjudningen så är det inte riktigt lila trevligt ;) 
Överlag så är jag nöjd. Det finns ju hur mycket som helst att jobba på, men ett steg i taget. 

Åkte direkt ut till QD efter lektionen. Han fick gå ett pass i ridhuset och kändes väldigt motig i början. Så jag värmde honom i låg och rund form så att han skulle få en ärlig chans att komma igång på ett schysst sätt. Det blev mycket bättre efter en stund, men eftersom jag inte hade gjort mina tiotusen övergångar i värmningen så fick jag sota för det då. Han blir extremt lång i kroppen och seg i benen. Men när övergångarna var gjorda blev det ytterligare ett steg bättre. 
Jag flyttade lite lätt undan skänkeln och jobbade med flera övergångar och på slutet kändes han riktigt fin! 
Men nu väntar en rolig vecka för oss! På fredag får han följa med mig till vällingby eftersom vi ska rida program på söndag. Sen får han förhoppningsvis stanna kvar till nästa onsdag då Nina kommer till oss och håller lite lektioner! Ska bli superroligt att rida för Nina igen, och jätteroligt att QD får komma och bo hos oss ett par dagar! 

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är en ny dag och då väntar lite ridning och lite träning. Och så måste jag städa.. 


Snyggaste schabraket är
QDs såklart! 

Måndag mitt i livet

Måndag kväll och jag är redan helt slut. Vi har haft en riktigt körig dag eftersom erkan och jag har fått jobba för tre. Vi har förvisso haft vår duktiga praktikant Julia också, men även om hon är superduktig så märks det ju skillnad när det saknas en ordinarie. Som grädden på moset hade vi sadelprovaren där under stor del av förmiddagen. 
Jag kände på mig kaoset och var där redan vid sju imorse. Och ja, kaos var det ju så någon frukostrast hann vi inte ta, men vi hann nästan med en hel timmes lunch! Kors i taket. Men men, så blir det ibland och det är ju inte så lätt för Annie och Lollo att rycka in och hjälps oss när de inte vet att vi behöver hjälp! 

Var inte hemma fören vid 20 och då var det bara ställa dig och laga mat #välkommentillverkligheten. Städa har jag helt enkelt inte orkat, det får bli en annan dag. 
Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon jobbar jag 06.30-15.30 och sen ska jag till K1 och gå på clinic. Det blir nog askalas! 
QD-boost

Imorse var jag på ridskolan och hade lektion för Hedda och sessan och sen åkte jag raka vägen ut till hogsta. QD skulle få springa lektion för Annie, och även Lollo var med. 
Vi var på utebanan i värmen och QD var så på hugget att han inte ens kunde skritta. Vi började sedan med att göra sju miljoner övergångar mellan skritt och trav, bara för att göra honom lydig. Travade inte mer än två-tre steg innan det blev en ny övergång. Han är dels lite "olydig" i övergångarna och tar inte hjälperna tillräckligt kvickt, men också lite för klen så han gärna gör dig lång och stark. Fokuserade mycket på att han skulle bibehålla ställningen innåt utan att bli förböjd och tappa ut ytterbogen. Jobbade på samma sätt med övergångarna samtidigt som jag också ökade och minskade volten för att få ordentlig koll på yttersidan. La också mycket fokus på att traven skulle bli helt jämn. Han är så ambitiös, men orken tryter och då hamnar han lätt i balanstrav. Det är svårt att hitta en trav som är lite mer lagom, men idag tycker jag ändå att vi stundtals kom till en lagom nivå. 
Efter att vi pausat så jobbade vi lite i galopp. Högergaloppen, som brukar vara så kort och "trummig", var faktiskt helt okej idag! Mycket öka-minska tempot för att få runda språng och öka-minska volten för att få koll på bogarna. Tillslut hade vi en avslappnad galopp med runda språng och bogarna relativt bra på plats. Till vänster är han lite klenare, men har över lag en bättre galopp. Där la vi också mest fokus på bogarna. Han vill gärna dra mig lite ur sadeln där, men med lite tempoväxlingar sätter han under sig bättre, utan att galoppen för den sakens skull blir samlad. 
Vi avslutade med att rida lite travvägar och han kändes riktigt fin. Rund, mjuk och följsam och traven var alldeles lagom. 
Riktigt nöjd är jag, och det var så roligt att få lite hjälp med honom av Annie. Hon är expert på att gräva fram våra bästa sidor. 
Så nu är jag QD-boostad för en tid framöver, nu kan det gå dåligt när jag rider andra hästar utan att jag lägger allt för stor vilt vid det. För jag vet vad jag och QD kan åstadkomma tillsammans och med mer styrka kommer det här bli superbra! Är så himla taggad på att rida program på söndag och att tävla om fyra veckor! Life is good! 

Lollo tog lite fina bilder med sin telefon, så jag tänkte bjucka på några. Fina QD

Åkte till QD idag efter jobbet. Han var lite stel och stark från början, men trots att jag hade de längre sporrarna så blev han aldrig sådär spänd som han kan bli annars. 
Trots att han inte började på topp så höll jag mig bara till min plan skritt-halt och sen trav-skritt-trav vid varje bokstav. Han blir väldigt bra av det, det har jag verkligen lärt mig! Fortsatte sedan värmningen med lite galoppjobb. Lät honom rulla på i galoppen, vänster blir väldigt bra medan höger är lite "trummigare". Jag stod lite upp i lätt sits i högergaloppen och efter en stund fick vi lite rundare språng! 
Efter värmningen och en paus så var vi själva i ridhuset, så jag passade på att rida igenom Lb:2. Det gick faktiskt ganska bra, bortsett från fattningarna från trav. Han hamnar ju i lite balanstrav och jag har svårt att hitta exakt vilket steg jag ska ge hjälpen. Så när jag ridit igenom hela programmet övade vi lite fattningar från trav och då blev det bättre. Travdelen känns ganska bra, och när vi fixat fattningen blev även galoppen bra. Det som är svårast är skritten, för när traven och galoppen blir bra så blir han lite svårpåverkad i skritten. Men det blir nästa problem ;) 

Imorgon jobbar jag hela dagen och på söndag ska jag rida lektion på QD för Annie. Ska blir superkul! Nästa helg ska QD få följa med till vällingby och springa ett program. Är verkligen jätteglad över det samarbete jag och Louise har runt QD. Det är en riktigt win-win för oss båda! En liten update..

Nu var det några dagar sen senast.. Mycket har hänt under den här veckan. Jag har hunnit flytta till världens finaste lägenhet, fyllt 22 år, ridit QD, haft middag med mina bästa och jobbat. 
I fredags flyttade jag som sagt, och tack vare hjälp av mamma, pappa, farmor, farfar och mormor så gick det förvånansvärt fort. 
I lördags fyllde jag år, och det blev en himla bra dag med ett morgonbesök hos QD, en mysig löprunda längs med vattnet och avslutningsvis middag med världens bästa vänner. 

Igår stod jobb på schemat hela dagen, likaså idag. Hade en lektion efter jobbet idag, vilket resulterade i att jag hamnade i värsta monsterköerna ut till QD.. Brukar ta mig 20 min med bil, men idag tog det en timme! 
QD kändes iaf lite matt i kroppen idag. Han hade fått busa av sig ordentligt på lina igår, och då menar jag ordentligt! Så jag fokuserade bara på övergångar och att han skulle vara lätt i handen och lösgjord. Han blev faktiskt väldigt fin på slutet! 

Imorgon är jag ledig. Ska ut till QD på morgonen och sen rider jag lektion på kvällen. Blir nog en bra dag det! 


Tyvärr är det inte så städat i lägenheten just nu, så det här är den enda bilden ni får ;)

En liten update..

Nu var det några dagar sen senast.. Mycket har hänt under den här veckan. Jag har hunnit flytta till världens finaste lägenhet, fyllt 22 år, ridit QD, haft middag med mina bästa och jobbat. 
I fredags flyttade jag som sagt, och tack vare hjälp av mamma, pappa, farmor, farfar och mormor så gick det förvånansvärt fort. 
I lördags fyllde jag år, och det blev en himla bra dag med ett morgonbesök hos QD, en mysig löprunda längs med vattnet och avslutningsvis middag med världens bästa vänner. 

Igår stod jobb på schemat hela dagen, likaså idag. Hade en lektion efter jobbet idag, vilket resulterade i att jag hamnade i värsta monsterköerna ut till QD.. Brukar ta mig 20 min med bil, men idag tog det en timme! 
QD kändes iaf lite matt i kroppen idag. Han hade fått busa av sig ordentligt på lina igår, och då menar jag ordentligt! Så jag fokuserade bara på övergångar och att han skulle vara lätt i handen och lösgjord. Han blev faktiskt väldigt fin på slutet! 

Imorgon är jag ledig. Ska ut till QD på morgonen och sen rider jag lektion på kvällen. Blir nog en bra dag det! 


Tyvärr är det inte så städat i lägenheten just nu, så det här är den enda bilden ni får ;)

En liten update..

Nu var det några dagar sen senast.. Mycket har hänt under den här veckan. Jag har hunnit flytta till världens finaste lägenhet, fyllt 22 år, ridit QD, haft middag med mina bästa och jobbat. 
I fredags flyttade jag som sagt, och tack vare hjälp av mamma, pappa, farmor, farfar och mormor så gick det förvånansvärt fort. 
I lördags fyllde jag år, och det blev en himla bra dag med ett morgonbesök hos QD, en mysig löprunda längs med vattnet och avslutningsvis middag med världens bästa vänner. 

Igår stod jobb på schemat hela dagen, likaså idag. Hade en lektion efter jobbet idag, vilket resulterade i att jag hamnade i värsta monsterköerna ut till QD.. Brukar ta mig 20 min med bil, men idag tog det en timme! 
QD kändes iaf lite matt i kroppen idag. Han hade fått busa av sig ordentligt på lina igår, och då menar jag ordentligt! Så jag fokuserade bara på övergångar och att han skulle vara lätt i handen och lösgjord. Han blev faktiskt väldigt fin på slutet! 

Imorgon är jag ledig. Ska ut till QD på morgonen och sen rider jag lektion på kvällen. Blir nog en bra dag det! 


Tyvärr är det inte så städat i lägenheten just nu, så det här är den enda bilden ni får ;)

RSS 2.0