Lite shopping

Jag och mamma åkte till hogsta ridsport tidigare idag. De öppnade sin nya butik igår och hade dessutom årets höstrea samtidigt. 
Butiken var väldigt fin och betydligt rymligare än tidigare! 
Jag åkte därifrån med tre bra att ha grejer, nämligen ridhandskar, stövelputs och en tränspadd. 

Tränspadden är ifrån anky och ska sitta under spännet på nosgrimman. Allt för att göra det lite extra behagligt för stjärnan. 
Stövelputsen är från Kiwi och heter parade prestige gloss. Den enda som verkligen får stövlarna blanka. Denna är till mina bruna stövlar, men jag har färgen dragit tan. Som ni kanske har sett så är mina bruna stövlar lite mer åt det rödare hållet, vilket de har blivit efter att jag använt denna skokräm. Jag tycker att de är skitsnygga då! 
Handskar såklart från roekl. Finns inga bättre! Dock sliter jag ju typ ett par i månaden då de alltid blir jobbhandskar också för att man inte orkar byta.. Men nu ska jag slänga alla gamla och trasiga handskar så slipper jag iaf riskera att råka rida i dem.. :P 
Il tote gick det på typ 450 spänn! 

Lektion

Idag red vi lektion igen, som vanligt på fredagar. 
Jasper kändes ganska fin redan när jag startade, bjöd bra framåt och det blir lättare och lättare för varje gång att få
In vänsterbogen i vänster varv. 
Stundtals hade jag en riktigt fin känsla, och ibland blir det keoz.. Men det bra väger upp det dåliga! Han är ju en stjärna ❤️
Ändå så bra

Gårdagens pass med jasper var inte katastrof, men jag hade heller aldrig någon riktigt bra känsla. Dock ändå en bit på rätt väg. 
Idag däremot - vilken stjärna! Redan från start kändes han ganska bra. Han blev lite taggad när vi blev lämnade ensamma i ridhuset, men det vara bara till vår fördel. Överlag kändes han faktiskt jättefin. Fattade galopp nio av tio försök, gjorde superfina (i Jaspers mått mätt) skänkelvikningar och travade ganska bra! Det jag är mest nöjd med är att jag löste problemen själv!! Jag sa till Annie igår att det kanske inte var så bra att jag skulle rida honom all by myself idag, men hon skulle hjälpa mig lite så då kändes det okej. Men när hon kom in så var det redan på topp! 

Hade lektioner 16-20 och alla var så duktiga! P1-2 travade allihopa själva på volterna, och alla höll sig i trav på sin volt! P2-3 fick galoppera för första gången, vilket de gjorde så bra! Sist ut var en helt ny P1 som red för första gången, och där kunde allihopa både starta, stanna och svänga sina ponnyer! Det är så roligt att ha lektioner när det flyter på så himla bra. Jag har dock inte så mycket röst kvar, men vad spelar det för roll? 
Imorgon blir det jobb 6.30-16. Ska rida lektion på dagen och efter jobbet blir det idolfredag med mina favs ❤️


Finast av alla ❤️❤️

Sunny sunday

Åh vilken härlig dag det blev idag! 
Inledde med att döma märkestävlingen på ridskolan. Alla red så bra och resultatordningen blev precis rätt. Jag tycker det är svårt att döma, framförallt innan man riktigt kommer in i det såhär efter sommaren. 

När tävlingen var klar gjorde jag iordning jasper så skrittade jag och pellen ut med honom och Collin. Helt klart vår nys söndagsrutin (förutsatt att det är bra väder..)! Solen sken och vi var väl ute i cirkus 40 minuter. Klättrade upp för mördarbacken en gång, men i övrigt var det bara mysskritt. Jasper har inte gått hela rundan tidigare hos oss, så det var debut och han gjorde det med bravur! Vi mötte både lösa hundar, joggare som kom både bakifrån och framifrån och en cyklist som stannade bara några meter framför oss. Vad gör Jasper? Han rör inte ens ett öra! Han är verkligen så iskall. Världens coolaste och snällaste sexåring. 
Jag passade även på (eller ja, Sandra fixade!) att anmäla oss till märkestävlingen om två veckor. Då ska joppe alltså få debutera på dressyrbanan, i Märke 2! Anledningen är bara för att testa hur han reagerar. Vi vet ju inte om han någonsin har sett ett vitt staket liksom?! Jag har svårt att tro att han ens skulle bry sig, men man vet ju aldrig. Jag tror att det värsta som kan hända är att han blir lite seg och glömmer bort hur man fattar galopp, men vi ska nog hinna få ordning på galoppfattningarna på två veckor ;) och skulle det bli katastrof - ja, då har vi gott om tid att träna till nästa tillfälle! 

På eftermiddagen åkte jag till wallstanäs för att rida tessans häst Sul. Sul är en pre-hingst, men världens snällaste. Jag ljuger om jag säger att det var enkelt, men när jag väl kom på honom lite och han accepterade mig så blev det ganska roligt. Tanken är att jag ska hjälpa Tessan och henens mamma lite med honom så att dr får lite avlastning, rida lite då och då när tid finns. Mitt största pussel nu är att få ihop allting! Jag vill ju rida så mycket som möjligt för att bli så bra som möjligt! Så jag tar alla chanser, om det så innebär att jag ska sitta i bilen en timme till wallstanäs eller Kersö för att hoppa Raggan! 

Stannade på gymet på vägen hem och sprang femman. Åkte förbi Coop på vägen och nu har jag matlådor för veckan. Toknöjd! Ner som en pannkaka och upp som en sol..

.. Eller iaf som växlande molnighet! 
Senaste två dagarna har jasper verkligen inte känts bra. Jag har inte riktigt heller vetat hur jag ska lösa problemet. 
Idag hade jag och Annie en liten diskussion när vi mockade om hur man definierade ett lyckat ridpass, eller att bara vara nöjd med småsaker. Därefter gick jag in till dagens lektion med en helt annan inställning. 
Jag fick väldigt bra hjälp med hur jag ska reda ut problemen, eller snarare problemet. För det som mycket sitter i är att han lägger sig mot min vänsterskänkel och skjuter in vänster bog. I det läget vill jag parera upp honom på ytter tygel i ett försök att få honom jämn i handen. Dock måste jag ju först ta itu med vänsterskänkeln.. 
När jag fått igenom den så blev det betydligt bättre! Kan inte säga att jag hade en BRA känsla, men den var BÄTTRE! 

Innan lunch red jag ett pass på Wappe också. Jag red ju honom en del i somras när han stod hos sin matte på färingsö, men nu har Han ju börjat jobba hos oss. Dock har han lagt i sexans växel, så fokus idag var att han skulle lugna sig lite och bli lite lösgjord. Eftersom han har varit lite het så har det blivit svårt för eleverna att få loss honom och komma åt med skänkeln, och så även för mig. Men mot slutet blev det bättre. 

Efter jobbet åkte jag till Kersö där raggan skulle hoppas. Vi byggde upp en studs och hon hoppade superbra. Dock blev hon lite het och taggad emellanåt, men det är ju ändå kontrollerbart. 

Imorgon väntar en lugn dag. Ska städa lite en annars är det inte så mycket planerat. På kvällen ska jag äta middag med superkollegan och på söndag döma märkestagning. Dessutom ska jag på söndag åka till wallstanäs och rida min kompis tessans häst Sul! Bryt ihop och kom igen

Jasper var inte alls sig själv idag.. Han kändes okej när jag värmde upp, men efter en skrittpaus knäppte han av totalt. Jag fick honom inte ens i trav och han släppte bettet helt och hållet. 
I det läget vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag vill ju bara gå honom framåt, men vi kommer liksom inte framåt. Man vill ju bara få honom framåt genom att gasa på, problemet blir då att jag inte litar på att han ska hålla dig upprätt på alla fyra ben.. Absolut inte att han ska bli dum, men han har inte riktig koll på alla ben så jag vet inte om han kommer snubbla på sig själv..! 
Det blev bättre när jag gasat ett oss varv, men långt ifrån bra. Det är ju såhär det är med unghästar, och det är just därför jag tvekar på att skaffa en egen..
Vi ska iaf rida lektion imorgon också, så förhoppningsvis kan vi börja lite närmre där vi avslutade idag! Inte på topp

Jag joggade jasper lite på förmiddagen idag. Tanken var att bara jobba honom lite låg och rund. Dessvärre var han verkligen inte på topp idag. Han var stretig i munnen och ville helat dra upp huvudet och springa fort. Jag fokuserade bara på att få honom avspänd och lite jämnare i bjudningen. Mot slutet kändes det bättre. Tur han är himla gullig ändå ❤️

Imorgon ska vi iaf rida lektion igen, mycket lägligt! 

Kungen av Volange

Fina fina jasper slutar då aldrig att förvåna.. 
Så otroligt rolig att rida och helt sjukt snäll! Han är verkligen one of a kind ❤️
Han har dessutom charmat ungefär hela ridskolan, och jag kommer få slåss för att få "behålla" honom...

Dagens lektion gick väldigt bra. Han var inte riktigt lika het som han varit senaste två dagarna (efter att han vilat fyra dagar), men det var ganska bra för då kunde jag istället komma åt honom med skänkeln utan att han bara tog den framåt. Han blev lite sur en gång och hoppade framåt, men lite oavsett vilken reaktion jag får så är det viktigaste ATT jag får en reaktion. På slutet kändes han rätt trött, men ändå kämpar han på allt vad han kan! 
Ellen och jag har lyckats flörta till oss att rida ytterligare en gång, fast bara varannan vecka till att börja med. Känner jag oss två rätt så kommer det bli varje vecka ändå! Man får helt enkelt välja vad man vill lägga sina pengar på. Om jag cyklar till stallet istället för att ta bilen har jag tjänat in 2-3 lektioner i månaden. Man får tänka smart helt enkelt. 
Idag fick Joppis dessutom avancera hela vägen till min prestige D1! Förra veckan - Lindor och finträns. Idag - finpannband och prestige! Vilken jäkla klassresa han gör. Nästa vecka får han väl träna på att gå med boots eller något 😉

Han är verkligen fantastisk, min fina Joppson! Han bjuder konstant på en så härlig ridkänsla och jag vill helst inte hoppa av. Jag kommer nog som sagt få slåss för honom, men det får det vara värt. Jag har dock en plan.. Ska fundera lite till och se om jag kan få igenom det..! 

Ikväll har pellen varit här och ätit tacos #everydayisatacoday . Nu måste jag hoppa i säng, imorgon är det uppstigning kvart i sex för att åka till Kersö och jobba. Så.. So long! 
Kan inte sluta le!

Inledde dagen hos raggan, som hoppade riktigt bra idag! 
Vidare till ridskolan för att jobba, hålla lektioner och avslutade med att själv rida lektion på fina Jasper❤️ 
Alltså den hästen.. Kan inte sluta le bär jag sitter där uppe! Han bjuder på en så jäkla härlig ridkänsla, och med lite styrka kommer han kunna bli en stjärna!! Vill ju liksom inte hoppa av när lektionen är slut. Så glad över att jag får rida honom! 
Mindre kul var det ju att jag efter lektionen skulle fodra och fixa allt, eftersom jag egentligen jobbar till 20.30 men red då. Vid 22 var jag klar att åka hemåt. Sist kvar och först på plats imorgon bitti kvart över sex! Go hard or go home! Men joppe ger mig energi så det räcker och blir över. Det är värt att ha tidiga morgnar och sena kvällar. Vill bara rida mer och mer och mer! 
Nu blir det plankan, innan det blir dusch och sänggång! 

Bra start på dagen ❤️

Odödlig

Har hållit igång sedan 6.30 imorse och landade hemma igen vid strax efter 22. Dock helt fruktansvärt pigg! Vet att jag kommer vara dom ett vrak imorgon kväll, för att inte tals om vad jag kommer vara på fredag eftersom morgondagen blir likadan, men vad gör väl det?
Jasper levererade som vanligt! En sån stjärna han är alltså. Idag lärde han sig gå i skänkelvikning, som om han aldrig gjort annat. Att han dessutom är så otroligt rolig att rida gör inte saken sämre. Fina fina kompis ❤️
Efter jobbet bar det av till Kersö där raggan fick gå dressyr på utebanan. Hon var lite tjorvig i början men blev mycket bättre på slutet. Kul att få rida en sån häst också, som verkligen kan sina saker och jag kan träna på mig själv! 
Tillbaka till ridskolan för att rida lektion istället för mamma, den här gången på lilla långöra för Lollo. Det blev lite kontrast mot joppe, ester är liksom hälften så stor som jasper.. 
Men det gick också väldigt bra! Det är svårt att rida med nio andra när man är van att vara två, Max tre. Men man måste ju öva på det med och det är bara göra det bästa av situationen. Långöra var iaf riktigt duktig, och även hon kunde springa på sniskan! Efter några gånger både på sniskan och på tygeln..  
Hade lätt kunnat rida fyra hästar till när Ester var klar vid 21.30, men tyvärr måste man visst sova också.. 
Imorgon tidig uppstigning och avgång från Melonas 06.15 till Kersö. Raggson ska hoppa innan jag åker till jobbet! Häst är verkligen bäst! En bättre söndag

Trots att regnet har vräkt ner exakt hela dagen så har jag haft en himla bra söndag. Började med mamma hos Raggan på Kersö. Hoppning stod på schemat, så vi vadade genom vattenpölarna för att komma till ridhuset. Mamma gick med Raggan medan jag byggde fram lite hinder. 
Hon kändes riktigt fin redan när jag värmde upp, mjuk och fin i munnen och i kroppen. Började sedan som vanligt med lite trav- och galoppbommar. Nu börjar jag lära mig vilka avstånd hon behöver. Jag har ju tänkt mig att hon behöver lite längre avstånd än vad jag bygger när jag håller lektion på ridskolan, men faktum är att hon går på samma då hon kortar upp sig så pass mycket mot och igenom serierna. 
Hoppade fram på ett litet kryss på diagonalen och sen hoppade vi en 5,5a  på långsidan. Jag gjorde sedan så att jag hoppade 5,5an och sen direkt krysset på diagonalen. Hon har ju aldrig dragit iväg med mig efter hindrena, men hon blir lite hastig efter, så för att jag skulle vara tvungen att samla ihop henne och göra en ny anridning tog jag det dirket efter. 
Gjorde sedan tvärtom och tog krysset först och 5,5an sen. Då fick jag en väldigt bra galopp emot 5,5an och hon hopade riktigt bra på den avslutande oxern. Vi höjde upp oxern lite så tillslut låg den nog på 90 cm!
 
När stallet var klart åkte jag och mamma hem och åt lite lunch, för att sedan åka till gymet. Alltså, inte för att skryta men jag tog milen på under timmen! Har som sagt knappt sprungit sedan i mars, så det känns ju rätt gött alltså! Stalljobb och lite ridning gör rätt mycket ändå!
 
Ikväll har jag och Carro haft planeringsmöte för MT och jag stod för en riktig höjdarmiddag hehe, om jag får säga det själv!
 
Nu väntar en riktigt fullspäckad vecka. Jag tänkte försöka åka till gymet ett par gånger, rida mina två lektioner för Annie och jobba som vanligt. Dessutom ska jag rida två pass istället för Mamma, rida Raggan onsdag och torsdag och hinna klämma in ett Biobesök med vännerna på tisdag. Som pricken över i:et så åker mamma bort några dagar så jag misstänker att jag får några extra prommisar med Kennie också ;)
 
znabb som blixten!

Nu kör vi!

Idag entrade jag gymet för andra gången sedan i mars. Var där en gång i juli, men annars har jag inte satt min fot där. Men efter gårdagens lektion med joppe fick jag ett ryck. Jag måste bli starkare i sätet och få mer ork! 
Så jag drog med mig mamma dit, efter att jag provat ut en ny tävlingshjälm på Stockholms hästbutik, och så körde vi. 
Jag har sprungit kanske tre-fyra gånger sedan i mars, men har fått avsluta tidigare än planerat pga mitt onda knä. Men idag köttade jag mig igenom 6 km på löpbandet, och jag hade lätt kunnat ta fyra km till! 
Jag är så himla taggad på att verkligen ta tag i mig själv nu. Ska jag och Jasper kunna jobba ihop så måste jag ligga steget före honom. När han musklar sig och lägger på sig fläsk så kommer han bli stor, kanske för stor. Men om jag är större, starkare, uthålligare och bättre än honom, och alltid ligger steget före så kan det nog gå ändå! Menar inte att jag ska bli stark och rida på styrka, men med en så stor häst måste man ha lite styrka också. 
Jag ska verkligen försöka ta tag i min egen kost också. För tillfället lär jag mig äta ägg. Ägg är verkligen inte gott, men det sägs ju vara bra att äta så jag kämpar på 😝
Jag vet att det kommer komma bakslag i min egen träning också, men nu har jag ju verkligen någonting att jobba för! Motivationen kommer tryta, men jag ska ta mig igenom det! 
Let's do this!! 

Eld under tassarna

Fredagar innebär numera lektion för Annie! Red ju såklart på fina Jasper och han kändes riktigt bra redan från början. Mjuk och framåt. Jag vill ju ha honom lätt och kvick för skänkeln, allt för att göra det lätt för mig själv med tanke på hans storlek. Blir han för långsam i reaktionerna så kommer jag tillslut inte rå på honom. När man skrittat en stund blir han lätt lite seg för skänkeln (och med seg menar jag att han kommer i trav ett steg efter att jag gett hjälpen, så det är verkligen inget världsproblem😝) men det räcker med att jag säger till honom en gång med skänkeln och nästa gång svarar hann medan jag tänker trav! 
Jag jobbade med många skritt-trav övergångar, både för reaktionernas skull, men främst för styrkan. Han är ju väldigt klen fortfarande. Vi var mycket på kvartslinjen för att jobba med raktiktningen och för att hela tiden stämma av att han inte la sig på väggen. 
Efter en stund hade han verkligen eld under tassarna och bjöd på en riktigt härlig ridkänsla! 
Galopphjälpen har han tidigare varit otroligt lydig för till höger, men svårare till vänster. Så planen igår var att göra många fattningar dör att få honom ännu lydigare i båda varven. Dock gjorde jag ett litet misstag i att elda upp honom innan, för nu tog han alla skänkelhjälper enbart som framåt.. Några fattningar blev bra och då fick han mycket beröm. Till nästa gång får jag nog lägga upp passet lite annorlunda och öva fattningar först och sätta sprutt på honom sen! Han ska ju bli så lydig på galopphjälpen att vi kan lägga upp passet hur som helst. 
Är verkligen så nöjd med ridkänslan han bjuckade på igår! Trots sin storlek är han så lätt och mjuk att rida. Nu är det verkligen roligt att rida och jag vill bara rida mer och mer och mer! 


Joppe fick avancera till både finträns och Lindor igår! Så är det när man är stjärnan ❤️


Ellen och jag avslutade kvällen i soffan med glass, godis och filmen frozen! Djup kväll alltså 😉 men har man jobbat 19 dagar i sträck så kan man förtjäna det!

Fyra år

Tänk att det hunnit gå hela fyra år sedan denna vackra svarta vandrade in i mitt liv. Det blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det är längs de krokigaste vägarna man tillslut når den största framgången! 


Och vad mycket han ändå lärde mig.. ❤️

Duktig joppe

Pellen och jag red lektion för Annie idag efter lunch. Hon har ju hjälpt mig några gånger med joppe, men sista tiden har jag fått klara mig själv. 
Vi ska ju rida lektion två gånger i veckan, och eftersom det av olika anledningar inte funkat för oss att rida med gruppen på kvällen så har vi löst det så att vi rider på dagarna istället. 
Framskrittningen skedde såklart ute, och jasper visade återigen hur cool han är. Sex år, nytt ställe och nya människor och han rör inte ett öra! Väl i ridhuset kändes han lite tråck mot skänkeln i början. Sista gångerna har han varit så väldigt elektrisk för skänkeln, men det är ju inte så konstigt att han blir lite förvirrad och inte vet exakt vad jag vill nu när han går med lite flera olika ryttare. Vi la iaf mycket fokus vid att han skulle gå av sig själv och bära sig själv. Tillslut kunde jag både lätta av i handen och slapp driva så mycket. I galopparbetet jobbade vi med lite korta och långa språng. I början var han jätteduktig, men så blir han trött efter en stund och då blir livet jättejobbigt. Men han kämpar ändå på hela tiden. 
Vi avslutade med att rida lite vägar och lägga några 10m volter. Från att i början av passet knappt kunna svänga på en 20m volt till höger, till att i slutet ha honom så mellan hand och skänkel att vi kan rida en 10m vilt till höger utan problem! 
Trots sin storlek så är han så lättsam att rida, schysst liksom. Med lite fläsk och muskler är ju risken att han blir för stor för mig, men jag håller tummarna för att det funkar ändå och tills vidare tar jag vara på honom :) 
RSS 2.0