Skogstur

Den här dagen har, precis som veckans alla andra dagar, gått i ett. Jag var på jobbet strax efter nio imorse och sen dess har vi kört på. Vi gjorde klart stallet med hjälp av massa chips (älskar påsklov och älskar att vi har världens grymmaste kids som hjälper oss i stallet) och sen red jag och pellen ut en sväng på jasper och Collin. De skötte sig superbra och vi travade en liten bit. Jasper kändes väldigt avspänd för att vara första gången vi rider ut i år! Det enda problemet är att både jasper och Collin vill gå först när vi är ute, men det löser vi genom att rida brevid varandra. Vet att jag inte ska promota att rida i bredd, men när båda hästarna får spader av att gå bakom och det helt enkelt funkar bättre i bredd, ja då får vi ju göra så! 
Usek bjöd på pannkakslunch och sen hade kidsen äggjakt, vilket innebar att vi också fick sjuka mängder godis :P 
Hade lektioner hela kvällen och eftersom sista gänget inte red så passade jag på att ge jasper en ordentlig rykt innan jag kvällsfodrade. 

Imorgon blir det early bird på jobbet. Jag är ju egentligen ledig hela dagen, men dealade ju till mig att jag hjälper dem i stallet och Annie hjälper mig med jasper! Sen rider jag ju då jasper med annies hjälp vid 8 och därefter åker jag till Kersö. Helge ska gå int 1B på eftermiddagen så det blir en relativt sen kväll ändå. Ännu roligare är att de har starttid 21.23 på Strömsholm på lördag (=vi har två timmar hem efter det).. Själv startar jag kl 09.00 i Uppsala på söndag! Äsch vila kan man göra i graven :D
Here we go again!

Helgens starter är glömda och vi blickar framåt till på söndag! Det blev en spontan anmälning igår till på söndag då vi ska rida LB:3 på Jälla. Jag var lite skeptiskt först, men nu känns det ändå bra och jag hoppas verkligen att jag kan hålla den känslan och se det hela som träning.
 
Jasper gick riktigt bra idag när vi tränade, och framförallt så red jag bra! Vi provar oss ju fortfarande fram till ett sätt som passar honom allra bäst. Han är så stor och lång och har så mycket kropp. Att han dessutom har varit lite bromsig har ju gjort att man vill få honom att hitta framåtbjudningen och bara gasat på. Bakbenen har ju liksom stannat kvar hemma i stallet och i stället för att få en rund och lite gungig gång så har han bara blivit platt och med ben överallt. Så idag testade vi att rida låååångsaaaaaamt. Nu bjuder han framåt, och då går det ju att börja ta tillbaka. Han måste ju få en chans att, med sina långa ben, hinna ta ett steg i taget. Och när han fick den chansen så ble även traven mycket gunigare och han tog i med sina bakben! Riktigt bra känsla bjöd han på. Sen vill man ju såklart kunna leka lite med traven, läng och korta och att han ska bli rörligare, men i dagsläget ligger prio på att han ska hålla kroppen mjuk och elastisk. 
Galopp jobbade vi inte så mycket med, han gjprde två fina fattningar åt varje håll och höll sig rund, mjuk och ihop där också så det nöjde jag mig med. Traven är det jag känner att jag måste kunna börja påverka nu, så därför blir det mycket travjobb. 
 
Imorgon ska Jasper få gå lite i skogen så han håller humöret på topp. På fredag är jag ledig och ska åka med Emma till Strömsholm på tävling, men jag ska jobba lite på morgonen ändå så att jag kan rida lite på Jasper med Annies ögon på oss innan jag åker. Lördag är det också Strömsholm som gäller med Emma och Helge. Jag tror på ett sätt att det är den optimala uppladdningen för mig och Jasper - att jag inte ens är hemma dagen innan! Självklart skulle jag vilja fixa och pyssla och dona med honom, men jag tror att vi måste dämpa hela tävlingsbiten lite. Jasper får gå på någon lektion, Annie lovade att spola benen på honom och mamma får rykta lite. På söndag morgon är det bara knoppning och sen åker vi. Jag tror att det blir bra så! 
 
Hur som, eftersom jag är borta verkligen hela helgen så ska denna kväll ägnas åt packning inför söndag så att allt verkligen är framme och redo när jag kommer hem på lördag kväll. Sen ska jag också städa lägenheten. Så himla trist att komma hem söndag eftermiddag till en skitig lägenhet och känna pressen att ställa sig och städa då.. Så lika bra att ta tag i det nu!
 
 

Lite flyt vore najs

Jag är så trött på detta ständiga misslyckande. Trött på att det aldrig bara kan gå lite bra. 

Dagens första klass var okej. Inte bra, men okej. 
I andra klassen hinner jag rida travfesten, vilket kändes okej. Inte bra, men okej. Så kommer galoppen och jasper busar lite i fattningen. Ingen fara på taket och vi rider vidare. Så i volten skakar han lite på huvudet och då går pannbandet sönder... Vad är liksom oddsen? Alltid är det något. Det är inte menat att jag ska syssla med detta. Antingen sitter skorna löst, hästen är halt eller så går pannbandet sönder under ritten.. Jag är så trött på att man aldrig kan få ha lite flyt. Att det alltid är något som skapar en mindre katastrof. Det är just det som får mig att faktiskt inte vilja tävla nå mer. Jag lägger ner så otroligt mycket tid och pengar och det är liksom inte värt det längre. 
Fast det som stör mig mest är faktiskt hur man blir bemött av folk. Låt mig vara besviken och ledsen över att en sån här grej förstör ritten. Bara låt mig. 
Ja jag är vitter idag, men jag anser att jag faktiskt får vara det. 

Det är tur att han ändå är gullig hur han än gör ❤️Tävlingshelg

Påsk betyder alltid tävlingshelg. 
I torsdags red jag lektion på Jasper och han gick bra efter en stund. Spänd i början men blev riktigt bra sen. Jag var dock fortfarande väldigt osäker om jag skulle starta på söndag.. 

Igår hade vi ponnytävlingar och mina kids startade allihopa i lc:1. Alla gjorde så bra ifrån sig och de tog med sig hela tre rosetter in i stallet!
Efter klassen skulle jag rida ut på jasper med pellen, men självklart hade han lyckats dra till en baksko som satt löst.. Så det blev enbart hage och jag var rätt beslutsam om att jag inte skulle starta på söndag.. 

Idag kom dock en hovslagare ut och slog på skon. Så direkt där efter red jag ett pass med hjälp av Annie och det gick ganska bra! Vissa saker är fortfarande väldigt svåra, men jag tror att jag kan dölja problemen ändå. Dock är jag fortfarande så osäker, jag vill verkligen inte leverera varken en dålig ritt eller ett dåligt resultat.. Jaja, nu måste jag ju rida så jag får tänka på att outfiten är grym! 


Lite mer peppad!

Efter dagens lektion åpå Jasper känner jag mig lite mer peppad på det där med tävling och livet i allmänhet. 
Jasper blev ju kollad av Micke igår, och även om han hade lite att anmärka på så var det också mycket som var bra. Micke är otroligt duktig, men han är också rätt bra på att sätta griller i huvudet på mig ;) Men jag tog idag med mig det han sa igår och gjorde det bästa jag kunde av det. Och faktum är att det blev rätt bra. 
Jasper kändes rätt bra från början. Eller allt är ju en definitionsfråga, men han var glad och framåt och det är ju prio ett. Fick nog inte ett enda stopp faktiskt under hela passet..! 
Jag fortsatte med mina skritt-trav övergångar från i fredags och hade hela tiden Mickes ord i bakhuvudet. Jasper är nämligen rätt trång mellan ganaschen och första nackkotan, vilket gör att när han trycker upp och ihop nacken så blir det för trångt där emellan. Så när jag skulle gå ner i skritt försökte jag att enbart göra det för sätet och rösten, inte hålla på och parera med handen hela tiden. Han är ju så lydig för både säte och röst så det gick alldeles galant.
 
Överlag så kändes han ju faktiskt rätt bra. Jag hade itne värsta värsta bästa ridkänslan, men han är glad och tänker framåt hela tiden! Och jag får ju faktiskt ha i åtanke att vi för bara två månader sedan verkligen inte ens tog oss framåt! Det är så lätt att glömma hur långt man ändå har kommit. Mycket vill alltid ha mer och jag är inte nöjd ännu, men vi jobbar åt rätt håll och med tanke på att vi kan träna tillsammans två dagar i veckan så kommer det ta lång tid innan han är där jag vill. Men det kommer! 
 
Imorgon ska vi rida lektion igen och på fredag tänkte vi försöka rida ut lite. Lördag blir det lite lätt jogging och på söndag är det eventuellt tävling!
 
 
 

Lite flyt vore najs

Tänk om man någon gång bara kunde ha lite najs flyt. Jag tänker varje år att det här ska bli mitt år, men redan framåt februari - mars någonting så har det gått åt skogen. 
Och just nu är det egentligen inte att det gått rakt åt pipsvängen, men det går fan inte som jag vill heller. Små saker blir stora på nära håll. 
Nä, ska sluta vara bitter nu, kolla på lite greys istället och ladda upp för morgondagen som består av jobb och lektion (varav lektionen ska bestå av 20 minuters longering utan sadel innan jag kan sitta upp..). 

Missade att rocka sockorna igår så jag rockade bommarna istället. 

Inspirerad till tusen

Igår var jag hos raggan på morgonen och planen var bommar och något litet skutt. Dock fick vi efter en liten stund sällskap i ridhuset av en häst som inte gillade ljudet av när raggan slog i bommarna, vilket hon gör då just bommar inte riktigt är hennes starkaste sida ;) men hon kändes fin och de bommar vi hann ta oss över gjorde hon bra! 

Idag blev det Morgonpasset hos Raggson som fick gå dressyr i ridhuset. Hon var faktiskt riktigt fin idag. Vi jobbade mycket i skritt först och hon var väldigt bra redan när vi satte igång sen. 

Efter jag varit hos raggan åkte jag till ridskolan där det vankades clinic med Helena Reje. 
Det var en riktigt inspirerande och bra clinic hon bjöd på, med otroligt bra vardagsknep både för mig som ryttare och som instruktör! En clinic på helt rätt nivå för publiken. Ofta när man går på clinic så visas det hur man jobbar med seriebyten, piaff och passage. Men faktum är - vilka är det egentligen som går på dessa clinics? Amatörer. Proffsen och de som är på den nivån att de tränar dessa svåra saker är inte på clinicerna. Det är vi alldagliga amatörer som går. Därför tyckte jag det var så bra att Helena verkligen kunde rikta sig till dagens publik. Så inspirerad nu till att både träna själv och att instruera mina elever! 
Fina jaspe

Jasper fick gå lektion idag som vanligt, och det gick faktiskt ganska bra. Inte världens bästa känsla, men en känsla av att vi jobbar oss uppåt framåt. Arbete som lägger grunden för framtiden. 
Han var inte alls lika tjurig idag som han varit sista tiden. Antingen har han helt enkelt kommit över det eller så var det för att han hade gått en lektion på morgonen redan?! Oavsett vad så är jag glad när han är snäll. Inte en enda gång fastnade vi i väggen! 
Redan i början la vi in massor av skritt-trav övergångar. Där måste han bara acceptera skänkeln och jag måste träna mig på att bara bli helt stilla i sadeln. I övergångarna så har ju han lätt för att bli lite vinglig, men nu när han faktiskt är starkare och inte vinglar lika mycket så vinglar jag åt honom istället.. Sitt still för Guds skull!! 
När övergångarna satt som en smäck så bytte vi ut dem mot tempoväxlingar. Ibland gör jag för mycket och då får jag motstånd direkt. Ligger jag kvar lite för länge i handen så tar han tag i bettet och drar. Om jag däremot bara sitter tillbaka honom så gör han superfina tempoväxlingar utan minsta lilla protest! Som sagt, sitt still för Guds skull!! 
Jag jobbade väldigt lite med galoppen, utan allt fokus idag låg på traven. 

Efter jobbet åkte jag till Kersö och red raggan. Det blev ett pass i ridhuset idag och hon skötte sig bra. Jag försöker verkligen ta med mig känslan av att bara sitta tillbaka från henne till jasper, men för att kunna det behöver jag få in den ännu mer i ryggmärgen. 
Det gick iaf som sagt ganska bra. Hon var fin i början, blev svårt på mitten men blev bra igen på slutet. Imorgon följer mamma med dit ut så då ska vi nog ha lite bommar förutsatt att det är lugnt i ridhuset, men det brukar det ju vara. 

Nu sängen sova, uppstigning 7 imorgon bitti! 
Torsdagstrött

Började min dag hos raggan som skulle ridas ut. Raggan var faktiskt ett riktigt as idag.. Hon var "livrädd" för precis allt som skulle kunna gå till attack, och allt som inte skulle kunna..! Stenar var farligt, grus var farligt, hennes egna skugga var farlig. Men tillslut spände hon av lite och vi kunde både trava och galoppera utan att hon flög i luften. 

Åkte till jobbet sen och köttade på 11-21.45. Slutar ju egentligen 21.30, men eftersom jag fodrar och låser själv varannan torsdag så tar det ju lite längre tid. 
Alla lektioner gick iaf bra, även om jag höll på att ge Brolle en hjärtattack när jag sparkade på pallen för att få lite fart på honom ;) 

Imorgon jobbar jag 6.30-16, men med en man sjuk så måste en annan rycka in och ta lektionerna på kvällen. Vilket ju då innebär att pellen kommer till lunch och jag är all by myself på morgonen. Och med tanke på att vi knappt är klara till 12 när alla är på plats... Dömt att misslyckas! Så ja, jag lär väl börja jobba en timme tidigare. Vaken kommer jag ju ändå vara eftersom jag alltid sover så dåligt mellan torsdag och fredag (stressad över att jag ska försova mig..), så då kan jag ju lika gärna åka till jobbet. 

Nä, ska iaf försöka sova ett par timmar nu. 
Finaste Raggson 


Ett steg närmare rätt

Jasper fick på sig en ny sko ifag, vilket innebar att jag kunde rida lektion på honom. 
Han inledde med att vara ett pain in the ass, men efter bra hjälp från Lollo hur jag skulle reda ut det så blev han mycket bättre. Självklar kom det några ninjakickar lite då och då men det var hela tiden överkomligt. 
I traven la vi in 10 m volter och skänkelvikningar från medellinjen. Där måste jag bara fullfölja min plan hela tiden. Börjar han trassla så ska jag helt enkelt bara hålla mig kall och styra in på den linjen jag hade tänkt mig från början så får man lösa problemen under vägens gång. Tillslut skötte han sig bra när han insåg att det inte var någon idé att trycka upp mig mot väggen ;) 
I galoppen övade vi på att fatta vid en specifik punkt, lägga en 15 m volt och sen kunna fortsätta genom hela kortsidan. Det är så otroligt lätt att bara fastna på volten i samma takt och tempo varv på varv. Jaspers största problem med galoppen är ju fattningarna. Vi har våra ställen där både han och jag känner oss trygga att fatta på, framförallt i vänster. Men vi måste ju lite komma utanför vår comfortzone och vidga våra vyer. Fler ställen i ridhuset måste ge trygghet! 
Överlag så kändes han ganska bra, inte superduper men BRA! Framförallt att vi kunde börja som ninja och avsluta med en avspänd häst som tog mina hjälper. 
Nu har vi ridit tre pass för Lollo och det har varit väldigt givande. Jag gillar ju väldigt mycket att rida för Annie (annars hade jag ju inte gjort det!), men ibland är det bra med lite andra ögon. Få med sig nya verktyg att jobba med och nya sätt att lösa problemen. En person, oavsett om det är Annie eller Patrik kittel, kan omöjligt lösa ALLA problem. 
Det ska iaf bli väldigt roligt att rida för Annie igen på fredag, och förhoppningsvis kan jag lägga ihop Annie och Lollos ord och få ut det bästa av det hela! 


Gårdagens zuperznabbazilverzko! 

Imorgon bitti ska jag till Kersö och rida raggan innan jag åker till ridskolan och jobbar hela kvällen! 

Klantarsle

Jasper gick faktiskt riktigt bra igår när vi joggade lite. Fint framme för skänkeln och kändes riktigt positiv och glad! 
Någon tur ut till Tessan och Sul blev det dessvärre inte så jag inte alls mådde bra på kvällen.. Tror tack och lov bara att det orsakades av för lite sömn då jag redan idag mådde prima igen. 

Idag var tanken att jasper skulle gå sin första lektion på ett par veckor. Vad tror ni klantarslet gör då? Jo men drar av sig en sko och blir halt såklart.. Ibland önskar jag att jag kunde Linda in honom i bubbelplast! Tur i oturen att hovslagare Lotta kommer på onsdag. Får hålla tummarna också för att hältan bara kommer från den förlorade skon. Skor har han ju tappat förr, men han brukar inte bli halt av det... Men jo, den här gången är det bara av skon han är halt!! ✊🏼


I vårt personalrum är humorn på topp! 

vecka tio

Så var vi inne på den sista dagen under soliga vecka tio. Sjukt att snart halva terminen har gått.. När man nu tittar på lektionsplaneringarna så får man sig en liten chock över hur fort veckorna rusar iväg!
 
Den här veckan har inneburit lite ridning i alla fall. I måndags jobbade jag ju långpass så Jasper fick jobba lite på lina och såg oförskämt fräsch ut faktiskt. 
I tisdags red jag honom lite och han var riktigt arg. I det läget vet jag inte riktigt hur jag ska reda ut problemen, han går liksom in i sin egna lilla bubbla och jag måste egnetligen bara vänta ut att bubblan spricker. Det är ju ingen långsiktig lösning på problemet, utan jag måste ju dels hitta ett sätt för att komma ur bubblan men kanske framförallt hitta lösningen på att inte ens hamna där! 
Efter jobbet åkte jag till Kersö och red lektion på Raggan för Emma. Raggan var lite spänd i början, antagligen för att jag var lite stressad själv. Jag slutade nämligen jobba 17.30 och hade lektionstid 18.45. Det var ju tight, men jag hade räknat med att Emma alltid är lite sen och att jag skulle köra snabbare än blixten ut (tar ju ändå en stund att åka när det är lite köer..). Men Emma hade ingen lektion innan mig, så hon var bara supersnäll och stannade kvar och väntade på mig! Så då fick jag ju lägga på ett kol med att göra iordning och så, men jag hann. Dock var jag ju som sagt lite stressad redan när jag satt upp, så uppvärmningen blev ju inte jättebra men tillslut spände vi båda av och hon blev ganska fin. Vi började sen lektionen med galopp där vi jobbade med samlingen men att hon skulle fortsätta vara kvick. Samla - rida fram - samla - rida fram osv. Raggan är så lydig så har jag henne bara lite med på min hjälper så räcker det med att jag sitter till och fortsätter driva så samlar hon sig. Det är verkligen en härlig känsla när man inte riktigt är van vid den typen av hästar! Vi har ju fantastiska hästar på Vällingby, men de har ju inte riktigt samma ändamål med träningen. 
Vi red lite sluta både på volt och diagonaler. Till höger gick det bra men till vänster var det svårare. Där samlar hon sig för mycket för hon tror att vi förbereder en piruett, men när jag fick ordning på mina hjälper och kunde sitta rätt i sadeln så fattade hon precis vaddet handlade om och vi fick till bra slutor även till vänster. 
Därefter blev det lite trav och hon kändes jättefin! Tidigare har jag behövt trava en stund för att verkligen hitta traven och själv komma in i det hela, men nu travade hon bra redan från början. Jag kunde samla traven och ändå hålla henne kvick i benen och avspänd. Det har titidgare varit antingen kvick i benen men spänd i huvudet eller avspänd men långsam i benen ;) 
Alltid lika roligt att rida på Raggan och för Emma! Det är tur att jag alltid har sista lektionen eftersom vi pratar så mycket... Många ifrågasätter varför jag åker den långa biten ut till Kersö för Raggan när vi har femtio hästar här, men faktum är att Raggan ger mig så mycket som jag sen kan ta vidare till Jasper! Trots att de är så olika så är de ändå så lika! De är väldigt tekniskt svåra båda två. 
 
I onsdags red jag lektion som vanligt på Jasper, men eftersom Annie var bortrest så red vi för Lollo. Jag fick väldigt mycket bra hjälp i hur jag ska göra när han stänger av och går in i sin bubbla och tillslut känes han riktigt fin. 
Efter jobbet åkte jag till Kersö och red ut en sväng på Raggan. Hon kan vara lite dum ute, men även om hon var tittig så ksötte hon sig väldigt bra. 
Tillbaka sen till ridskolan och red lektion istället för mamma som var borta. Fick rida på lilla gulliga Lava som stundtals skötte sig superbra och stundtals blev arg och stod på händer. Hon har verkligen en inövad teknik när hon står på händer och sparkar bakut. Det är ju aldrig så man känner att man ska åka av för det är hela tiden så mjuka rörelser. 
 
Torsdagen bjöd på ett lugnt pass på Jasper som skötte sig bra. Han var framåt för skänkeln men jag kunde ändå stämma av traven. 
Hade sen lektioner 13-21 med bara en paus vid 14. Men vad gör väl de när alla rider så himla bra! Man är så glad när man åker därifrån och sista gänget har levererat som aldrig förr. Då känner man knappt att man är trött efter så många timmar i ridhuset. 
 
Fredag och lektion as usual. Även denna dag för Lollo och jag provade att rida med sporrar på Jasper igen. Har inte kunnat ha det nu sedan jag började sätta igång honom för han har varit så arg för skänkeln. Men nu var det dags att testa då han ändå har skött sig riktigt bra sista dagarna. Lånade Lollos sporrar med kula som rör sig, verkligen det snällaste man kan hitta. Han skötte sig riktigt bra och tjurade inte mot skänkeln en enda gång. Överlag kändes det riktigt bra, även om det blir svårt emellanåt. 
 
Igår var jag helt stalledig och spenderade hela dagen åt att städa min lägenhet. Min fantastiska farmor var här och hjälpte mig och det tog ett par timmar. Men nu är förnstrena putsade, kylen rentorkad och hela lägenheten är skinande ren! Tur man har en så bra farmor! 
Efter städningen var det släktkalas hos mina föräldrar och sen avslutade vi kvällen hos Erkan med Mello. Bra lördag ändå! 
 
Idag blir det en stalldag ändå. Ska alldeles starx åka till Volange och ha en lektion kl 10. Sen kommer nog dagen rulla på och jag svalutar ikväll hos Tessan och hennes Sul (som alltå inte är en pre som jag skrev senast utan en lusitano :p Same same ju :D )
 
 

Go hard or go home

Om jag brukar säga att veckorna går i ett, så är det ingenting mot vad den här veckan har gjort! Varit hemma tidigast kvart i tio varje kväll och åkt hemifrån senast sju på morgnarna. Men när hästarna bara levererar så är det ju så värt det. Ska försöka få ihop ett inlägg imorgon om den här veckans träningar. 
Idag har jag haft lektioner från 13 till 21.. En liten paus hade jag dock också, men oj vad det tar på krafterna att hålla lektion i så många timmar. Men vad gör väl de när sista gänget rider bättre än någonsin! Har aldrig sett de tre ponnyerna gå så bra med dessa ryttare! Så roligt att få vara med i deras utveckling! 
Nu: sova några timmar innan det är back to work kl 6 imorgon! Sleep tight! 

Raggson och jag träffade regnbågen på uteritten igår! 

Arg som ett bi

Det blev en fullspäckad dag från 06-16 idag. Stallet på förmiddagen, och även om det är lite väl ensamt så är den timmen jag är ensam på morgonen ganska mysig. Man hade ju kunnat tänka sig att man mockade på med musik eller en podd i öronen, men icke. Helt knäpptyst och bara jag och mina funderingar ;) 
Hade två lektioner innan lunch med elever som ska tävla imorgon och jag känner mig mer än lugn inför deras debut. 
På min egna lektion fick Jasper gå dagens jogging. Han var så arg idag.. Verkligen arg som ett bi.. När han blir i det läget och går in i sin bubbla, då är det så svårt att ta sig ur.. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet. Tar jag ett spö så springer han, men känslan är att han ska explodera vilken sekund som helst. Så det vågar jag inte ochsumman av kardemumman blir bara att han sparkar i väggen och stannar när jag går på honom.. Så nej, inget bra pass idag. Att tävla i påsk känns mer avlägset än någonsin. Men jag ska rida lite lätt imorgon också så får jag hålla tummarna att han är på bättre humör då. För han är verligen en humörhäst.. Igår var han ju som en blixt och tyckte livet var toppen, och idag är han arg. Han kanske också tycker vädret suger och att livet är pest och pina så fort det är lite regn ;) 
 
Imorgon har vi också tävlingar på eftermiddagen och flera av mina elever ska debutera på tävlingsbanan. Jag känner mig som sagt rätt lugn och hoppas att de också kan hålla nerverna i styr och rida precis så bra som de gjort sista tiden! 
 
 

Pannkakstorsdag

Bästa dagen på hela veckan - pannkakslunch! Utan tvekan det bästa med att kidsen har sportlov.. Usek ordnar pannkakslunch och självklart är personalen på plats! 

Jasper skrittade jag uppsuttet idag och provade att trava några varv. Han kändes lite stel i början men det värmde ur när han kom igång. Så förhoppningsvis kan vi börja sätta igång honom lite försiktigt nu. 
Hade lektioner hela kvällen, men ingen privatlektion sista timmen så jag passade på att rida med på sista lektionen. Fick rida på Sammy och det gick ganska bra faktiskt. Har ridit henne en gång förut för länge sen och det var verkligen kaos då! Jag tycker att den ser så trevlig ut, men ja det funkade verkligen inte då. Men idag gick det ganska bra, även om det blev svårt på slutet när hon eldade upp sig lite. Men det var liksom lite bekvämt att rida hela tiden, och skönt att inte hela tiden ha i åtanke att hästen är ung och stor som ett hus! 

Imorgon är det worki worki as usual. Har tre privatlektioner och ska rida lektion själv, så det blir en intensiv dag. Men jag gillar det! Dock blir det tidig uppstigning eftersom jag är där och börjar jobba vid sex. Börjar egentligen halv sju, men eftersom jag blir ensam ganska länge på morgonen så är det skönt att börja lite tidigare och kunna ösa av en del innan alla morgonelever glider in. 
Hoppning, dressyr och promenader

Jaspers ben mår fortfarande inte helt bra. Svullnaden vill inte gå ner, men det går iaf åt rätt håll. Han hade rejs i ridhuset häromdagen, men dagen efter ville han inte ens trava på lina.. Jaja, det får ta den tid det tar. Har sakta men säkert insett att det nog inte blir några tävlingar i påsk för vår del. Även om han skulle hinna bli fräsch tills dess så är tiden för träning alldeles för knapp. Dessutom åker coachen bort nästa vecka så då blir det ju inte heller någon träning, och sen är det bara en vecka kvar. Menar verkligen inte att jag inte unnar henne lire semester! Men jag tror ni förstår min poäng ;) 
Någon lektion idag blev det inte heller. Hästarna går så mycket nu när vi har haft tre hästar borta ur verksamheten, så då känns det så taskigt att jag ska ta upp en häst bara för att. Dock hade en grupp teori men det visste jag inte då. Dessutom behövde jag gå direkt när jag slutade vid tre idag, annars brukar jag jobba till fyra om vi rider. Men går jag tre och vi rider så hinner vi inte gör klart stallet, så då kändes det bättre att göra klart där. 

Både igår och idag har jag varit på Kersö och ridit fina raggan. Igår stod hoppning på schemat och då följde min snälla mamma med ut. Vi hoppade en liten serie med kryss - bom - kryss - bom - kryss. Raggan kändes jättefin och hoppade superbra. 
Idag var det dressyr för Raggans del och det gick också bra. Jag har alltid graman på henne när jag rider dressyr för hennes absolut bästa tricks är att trycka upp nacken och släppa bakbenen. Med gramanen är det så mycket lättare att hålla henne rund. Men idag körde jag lite Yolo och plockade bort den. Maria säger ofta att det brukar vara lättare om man tar av den efter att man ridit en stund, men jag har inte vågat :P Men det gick bra! Det var ju såklart lite svårare men det gick ändå bra. 

Åkte förbi Volange på vägen hem och promenerade ett varv till med jasper. Det blir ju väldigt många timmar i boxen om han kommer in vid 17 och står där till halv 8 nästa morgon. Så vi tog en liten promenad, ryktade och lindade på nattstrumporna. 


Finns ingen som är så göllig som han ❤️

RSS 2.0