Vårfest

Vår klubb anordnade idag en vårfest för alla medlemmar. Det hela avslutades med lite hästuppvisningar, där duellhoppning var först ut och som Grand final red vi några ur personalen en liten kadrilj. Det blev tillslut jag, pellen, Pernilla och Lollo som ställde upp på detta, as usual ;) 
Vi hade missuppfattat tiden lite, så när hoppgänget gick in i ridhuset hade hi inte börjat rida fram ännu.. Men vi fick köra en liten speedframridning och sen red vi igenom programmet en gång. Vi hade dessutom gjort gigantiska kransar som vi hade runt hjälmarna.. Dock var min lite stor så den åkte ner och hängde runt halsen under hela framridningen.. 
Jasper kändes iaf riktigt bra redan från början och var inte arg en enda gång! 
Väl inne i stora ridhuset var det betydligt mer folk än vad jag hade väntat mig. Jag hade ingen aning på hur jasper skulle reagera på det, men han verkade älska uppmärksamheten och tog tillfälle i akt att flasha lite extra! 
Kransen satt kvar hela tiden, dock kan jag erkänna att jag inte såg ett skit av vart jag red..! 
Själva programmet gick bra, framförallt traven där vi ändå var ganska synkade. I galoppen var jasper lite för snabb för de andra så det blev lite knasigt, men i det stora hela blev det nog ganska bra. 

Känns skönt att veta att han är så obrydd även i situationer som denna. Liv och rörelse, hög musik och applåder. Han tar det bara på ett positivt sätt och blir lite extra taggad! 

❤️❤️


Lektion torsdag och fredag

I torsdags red vi också lektion. Vi brukar ju inte göra det, men jag ska jobba en förmiddag extra varje vecka nu fram till sommaren och då kan vi rida en dag extra också. 
Jasper kändes ganska bra från början. Vi fortsätter jobba med med det som ingår i La och jasper gör det väldigt bra. Så länge jag håller honom rund i formen så gör han precis vad han ska. Blir han däremot för hög och rak, det är då han kan få för sig diverse olika saker. 
 
Gårdagens lektion gick faktiskt väldigt bra. Framförallt traven var super! Redan från start kändes han glad och ändå ganska mjuk. Vi började efter värmningen med vägen som är i La:3 - skänkelvikning från hörnbokstaven in till X - rakt fram på medellinjen och sen 10 m volt ut mot väggen. Ibland blir det lite för mycket i skänkelvikningarna och han kommer då med rumpen före, men sålänge jag rider lugnt så blir de väldigt bra. Det mest positiva är att han inte protesterar alls längre i de lägerna! För en månad sedan kunde vi inte rida skänkelvikning unadan höger skänkel utan att han nitade och more or less sprang åt höger istället för åt vänster. Så jag är glad att han inte ens försöker med de konsterna längre!
Galoppen däremot var svårare igår. Först kunde vi inte ens fatta vänster galopp.. Men sen var det inga problem med själva fattningarna. Däremot skulle vi rida den förvända galoppen ur LAn. Jag började till höger men då lackade han ur lite.. I de lägena måste jag göra halt och låta honom tänka över livet ett par sekunder, sen kan vi oftast bara ta oss fram igen och han har glömt vad han var arg över. Vi fick göra så ett par gånger igår, men sen kunde vi rida den förvända galoppen utan problem. Det går lite fort och han blir lite lång, men han gör det endå!!
 
På slutet travade han riktigt bra! Så glad över den hästen, han är fantastisk på alla sätt och vis!
 
Idag ska jag och mamma åka på liten shoppingturné, och annars har jag inget alls planerat. 
Imorgon ordnar klubben vårfest så vi ska vara med och rida en liten kadrilj. Jag håller bara tummarna för att Jasper tänker sköta sig.. ;)
 
 
 

Mot nya mål

Efter gårdagens lektion var jag ju ändå ganska pepp inför dagens pass. Jasper inledde med att bli arg redan när vi kom in i ridhuset.. Men jag behöll lugnet, tittade upp i taket och tog tre djupa andetag. En tillsägelse och sen var det bra. 
Vi värmde upp som vanligt och emellanåt tappade jag bakbenen och red för fort, men när jag bara tog det lugnt så kändes han riktigt bra. 
Idag ägnade vi lektionen åt att testa lite nya grejer. Vi började med öppna på långsidorna. Det är lite knixigt att hålla reda på alla delar, men när vi får det så blir det helt okej. Vänster var lättare sålänge jag höll mig innanför spåret, medan det till höger är svårare att hitta lagom. 
Därefter provade vi några slutor på hörnlinjen. Helt klart Jaspers grej! De var ju långt ifrån perfekta, men vi fick till ett-två steg i varje sluta som blev riktigt bra! Vi provade även förvänd galopp åt båda hållen. Tidigare gånger vi har testat så har han brutit av redan när vi närmar oss det nya varvet, men idag var han stensäker. Det tyder ju ändå på att han blivit starkare och faktiskt orkar ta sig igenom en hel kortsida! 
Vi testade faktiskt att göra ett byte åt båda hållen också. Jasper kunde ju det när han kom för snart ett år sedan, men sen dess har han inte fått göra ett enda. Så idag bytte han fram åt båda hållen, men vi la ingen större vikt vid det utan var bara ute efter att testa. Det finns ju där, han ska bara påminnas om hur det var man gjorde ;) 

Även om jag inte hade en toppenkänsla genom hela passet så var det verkligen kul att rida idag! Bara att kunna göra lite saker har känts så otroligt långt borta enda tills nu! Så nu ska vi träna på och befästa allt han får lära sig, sen är vi redo att starta La. Vi kikade lite på programmet och faktum är att jag tror det skulle vara lättare för honom än Lb-programmen. Rörelserna ligger på bättre ställen i La3. Det enda lilla problemet är att man måste göra halt från galopp.. Carro sa att "det ör vara lägga i handbromsen", problemet är bara att det är när jag lägger i handbromsen som det blir trav 🙈

Jaja, vi har gott om tid på oss innan det är dags! Mycket kan hinna hända på den tiden! 
Kennie och Olivia hjälpte Annie att hålla i lektionen idag. Efter vår lektion var det deras tur att träna inför KM! Solklart vilka som kommer vinna iaf!! ❤️


Som en bergodalbana

Igår var ju jasper helt fantastisk att rida, men tänk vad det kan gå upp och gå ner! 
Vi fick rida i lilla ridhuset idag eftersom alla lampor ska bytas i det stora, så mitt i ridhuset stod en skylift. Kanske inte jättepoppis att rida runt den? Men man ska inte klaga, hur många andra har möjligheten att vara gå in i det andra ridhuset när det ena är upptaget? Eller rättare sagt - hur många har egentligen två ridhus att välja på?! 
Hur som, tre stora och en liten häst i lilla ridhuset. Vi som vanligtvis krockar när vi är två i det stora ridhuset.. Som dömt för att misslyckas! ;)

Jasper var lite tråck i början, och då blir jag klämmig och får panik över att han inte går. Det blir sällan, eller snarare aldrig, en bra kombination. Och faktum är att jag aldrig riktigt kom ur det idag.. Han är så ambitiös, men jag vill ibland lite för mycket och då blir det kortslutning. Jag får liksom inte glömma att han i grund och botten faktiskt är hopphäst, och dessutom i dagsläget rids av sju olika ryttare med olika signaler varje vecka. 
Nä, nya tag imorgon! Är ändå lite peppad efter dagens misslyckande, för när han inte var arg så kändes han bra! Så imorgon ska jag rida lugnt, andas och ta ett steg i taget! 


Jasper ska alltid vara med om man håller på med något i eller vid hans hage.. Man får inte vara ifred en sekund ❤️

Måndagsjobb

Och så har vi kickstartat den här veckan på samma vis som vanligt - jobb 7.30-21.30. Men som jag sagt förr så klagar jag inte över det, jag jobbar hellre en riktigt lång dag än fem halvlånga! 
Alla mina grupper fick rida ut i det fina vädret idag. Jag slutar faktiskt aldrig att fascineras av hur snälla ponnyer vi har! Första två grupperna sprang jag med, de travar bara så då är det ju inga problem. 
Med tredje gänget red jag Jasper och han älskar verkligen att få chefa över gruppen! Dessutom var han verkligen så himla fin att rida idag! Mjuk som smör i hela kroppen och reglerbar i gångarterna. Fantastiska häst, jag tror att mina val för framtiden plötsligt blev ganska enkla! 
Sista två grupperna red jag också med och det gick superbra. Ena gruppen galopperade ute för första gången och det var ingen som ens var i närheten att åka i backen. 

Imorgon rider vi ju lektion som vanligt, men vi har pratat om att byta hästar med varandra. Dock vet jag inte om jag är så sugen på det efter Jaspers kick-as-uteritt idag :P vi får väl se! 

Gulliga theo fick följa med ut på sista turen! 

Tävling gömmaegården

Dagens start blev verkligen en salig blandning mellan toppar och dalar! 
Jasper inledde framridningen ganska bra. Jag hade de raka sporrarna på, och även om jag inte riktigt får komma åt honom med skänkeln i början så brukar han ge med sig. Dock gjorde jag misstaget att ta en skrittpaus alldeles för tidigt, och då är jag liksom körd. Tack och lov hade jag med mig de andra sporrarna också så vi bytte lite kvickt. Han var fortfarande arg och jag fick inte riktigt fram honom. Med fyra minuter till start hade jag fortfarande inte galopperat något, vilket kan ta en stund att hitta de runda och mjuka sprången.. Men galoppen var faktiskt helt ok redan från start, även om fattningarna blev lite hipp som happ. Han behöver egentligen ett par bra fattningar på framridningen för att vi ska få till dem på banan också, men det var liksom lite sent påkommet..
Väl inne på banan så var det som att han tog tre djupa andetag (och jag också kanske..?) och släppte den värsta spänningen och ilskan. 
Traven blev lite seg och jag hade ingen superbra kontakt. När han är på det humöret, och jag vet att vad som helst kan hända när som helst, då rider jag honom hellre lite lång, låg och rak än sätter ihop honom och skapar mer spänning. Men faktum är att han höll sig hela travprogrammet utan att spänna till och slp med huvudet en enda gång. 
Skritten är en himla märklig gångart.. Hemma på träning så kan han inte skritta, det går liksom inte. Men på tävling är det mer regel än undantag att skritten är bland det bästa och vi har 7 på den..! Han har en bra skritt, men kroppen är överallt och ingen stans. 
Galoppen bjöd på både ris och ros. Första vänsterfattningen klarade vi galant, om än lite tidigt och lite väl mycket i staketet.. Men vänster galopp blev det! Hela den galoppsträckan blev ganska rund och på kortsidan bjöd han på riktigt trevlig känsla. Dock blev övergången på diagonalen lite mycket mot handen, och när vi sen ska fatta höger galopp så väljer han vänster?! Men han bytte fint till höger efter ett språng och jag gjorde ingen affär av det utan klappade lite på honom istället. Högergaloppen blev riktigt bra genom volten men sen fick vi någon liten spark mot skänkeln. Dock så liten att jag knappt tror den syntes? Övergången till trav blev okej men så fick vi en felfattning när vi skulle fatta vänster igen. Men redan på försök nummer två blev det rätt. Tyvärr slog han också om med bak på diagonalen, men där får jag lite skylla mig själv att jag inte hade honom ställd till vänster. 

Överlag så var det inte dåligt, men jag kan heller inte säga att jag är nöjd med min egna prestation. Men vad jag däremot är nöjd med är att jag redde ut problemen som uppstod inne på banan idag! Jag red klokt och gjorde ingen stor affär av misstagen. Sen önskas självklart mer bjudning, mer eftergift och bättre bärighet - men det kommer med mer styrka hos honom! Domaren dömde bra, vi hade bra där det var bra och dåligt där det var dåligt! Slutresultatet blev 60,6%. Tänk om vi kunde sluta samla på fyror, vad bra det skulle bli då! 
Är så glad att jag får den här chansen med den här hästen. Att jag har världens bästa coach som är med oss och håller humöret uppe varje gång trots att vi bjuder på tårar och sura miner emellanåt! Och om jag var extremt kluven inför närmsta framtiden innan, så gjorde inte dagens start mina beslut enklare... 
Tävlingsdags!

Veckan har sprungit iväg som vanligt. Jag har jobbat, ridit och varit på clinic. 
I tisdags red vi lektion dom vanligt och det gick väl kanske inte toppenbra men ändå helt okej. 
I onsdags blev drt ingen lektion då vi hade fullt upp inför clinicen med bo Jenå som skulle öga rum på kvällen. Clinicen blev riktigt lyckad och alla verkade nöjda! Istället red vi då lektion i torsdags. Det var inte toppen i början men blev ändå bättre mot slutet. 
Igår red vi också lektion och då var det mycket bättre. Han blev lite arg emellanåt men i det stora hela kändes han bra. 
Vi är just nu inne i en period då han är så extremt känslig i pälsen. Så de sporrarna jag brukar rida med tycker han är alldeles för kantiga (20 mm raka..), medan de som är lika långa men rundade är helt okej. Problemet som dock uppstår med de snällare sporrarna är att han blir lite väl okänslig. Han är så stor så jag behöver lite extra hjälp att få in bakbenen och behöver ha honom lite känslig. Så med dr runda sporrarna kommer bakbenen inte riktigt in under honom, framförallt i galoppen, medan med de raka sporrarna sparkar han mot skänkeln ibland. Det blir lite moment 22, men oftast så brukar han ge sig med sparkarna efter en stund när han accepterat skänkeln. 
Igår var det fortfarande lite ovisst om jag skulle tävla på söndag eller inte, drt hängde lite på om jag kunde rida honom idag. Men det gick att lösa så jag och Ellen skrittade ut en lång sväng och sen red vi i ridhuset. 
Faktum är att han var riktigt fin idag! Lite arg not skänkeln emellanåt men i det stora hela riktigt bra. Vi hade svårt att fatta vänster galopp, men mamma filmade och efter att ha sett filmen tror jag mig veta hur jag kanske ska lösa det. Det som händer innan jag fattar vänster galopp är att höger bak försvinner en meter ut till höger. Och de gångerna jag har honom rak och höger bak under sig så blir det rätt. Det som också har varit lite svårt är volterna i trav. Han är ju så stor och orkar inte riktigt ta sig hela vägen runt i en liten volt, men rider jag då ett steg rakt fram efter halva volten så hittar han balansen igen och gör andra halvan lika bra. Ytterligare en svårighet är övergångarna på diagonalen. Övergången från vänster galopp - trav - höger galopp blir alldeles för kort. Vi travar liksom ett par steg bara innan han fattar själv, och han är lite för lättkränkt i det läget för att man ska kunna säga till. Han kan ju vägen vid det här laget och vill  bara göra rätt för sig.. Så istället för att rätta honom där får jag rida lite längre i vänster galopp så vi hinner trava över medellinjen innan han fattar höger! 

Efter dagens pass är iaf riktigt peppad inför morgondagen! Det ska bli ROLIGT att tävla, och framförallt eftersom det blir min och Ellens sista tävling tillsammans! Det är ju dock inte roligt i den bemärkelsen, men vi får ta vara på morgondagen och göra något bra av den! 


Partner in crime ❤️

Bus, lek och lite allvar

Gårdagen blev riktig skoj och ploj för mina fina fyrklöver. Vi började med att rida ut med Pellen, Lollo och våra praktikanter Sanne och Tilde. Vi travade bara eftersom hästarna var redigt på hugget. Men de skötte sig bra och jasper tyckte livet var toppen. 
På kvällen hade jag lektioner som vanligt och Storhästgruppen skulle ut i skogen. Så då tog jag Jasper ett varv till eftersom jag vet att han är snäll. 
Den här gången var han dock lite busigare, men det gick ändå bra. Tror han var nöjd över att få chefa över hela ledet! 

Idag red vi lektion som vanligt, men vi började med att rida två varv runt galoppbanan - ett varv i trav och ett i galopp. En gång busade han när vi galopperade, men sen skötte han sig strålande bra. 
Väl inne i ridhuset var han ganska bra framme för skänkeln redan från början. Dagens uppgift blev dock att försöka rida med lugnare takt utan att tappa bjudningen. Det var svårt till en början, men efter lite jobb blev det ganska bra. Superfina skänkelvikningar gjorde vi också. Undan vänster har det gått ganska bra sista tiden, förutsatt att jag har full kontroll på högerbogen och inte förböjer till vänster. Till höger har det varit svårare, men tricket är att komma in på linjen och börja med att bara ställa höger. När högerställningen är på plats så kan jag börja flytta och då gör han det superbra. Annars är högerbogen kvar en km från kroppen och det är fysiskt omöjligt för honom att flytta sig. Men ju fler bra skänkelvikningar vi kan göra på detta sätt desto mjukare och starkare kommer han ju bli. 
Traven var överlag bra idag, medan galoppen var lite svårare. Framförallt till vänster så blev han antingen för lång och bröt av av den anledningen, eller så gjorde han sig rak och kunde inte heller hålla igång då. Men efter lite hjälp av Annie blev det bättre och vi kunde hitta ett lagom läge där vi iaf fick ett bra jobb. 

Helgen väntar bakom dörren och jag ska verkligen inte göra någonting. Lika bra man börjar öva på att vara forever alone redan nu inför hösten.. Med tanke på att min bästa och typ enda vän flyttar härifrån så kommer jag ju vara fett ensam :( 

Min allra finaste fyrklöver ❤️Halva veckan check

Så hade halva veckan hunnit susa förbi igen. Känns som att jag jobbar dygnet runt just nu, men jag gillar det. Att hålla tankarna borta från allt runt omkring och bara vara där och då. Fullt upp och hinner inte fundera så mycket! 
Igår red jag lektion som vanligt på jasper. Det gick helt okej, men inte helt bra. Fortfarande bara med spö och inga sporrar, och då får jag honom inte riktigt att trampa i med bakbenen och komma fram till handen. Det är mer på tur om vi kan göra saker och ting. Men positivt är iaf att han går fram utan att bli tjurig! 
Idag red jag också lektion och han var faktiskt ganska arg i början. Bjöd inte fram alls lika mycket som han gjort sista gångerna. Men jag fick ge det lite tid och låta honom komma igång. Vi la in serpentinbågar i galopp med travövergångar över medellinjen. Faktum är att han inte fattade fel galopp en enda gång! I det jobbet fick jag honom faktiskt ganska framåt och alert. Vi provade också att sätta på ett par sporrar idag, små och runda bebissporrar. Han tog det mycket bättre än väntat och blev faktiskt ganska bra på slutet. Bjöd framåt, mjuk i båda sidorna och med ett stöd på tygeln. Fina skänkelvikningar gjorde han också. Även om jag fortfarande inte har värsta toppenkänslan så är det betydligt bättre. Sista tiden har det varit ansträngande att rida, men idag var han back in business och jag blev knappt trött. 

Imorgon blir det nog en sväng i skogen, antingen med Pellen och Collin eller så tar jag honom när jag ska rida ut med en av grupperna. På fredag rider vi lektion igen och om en vecka är det eventuellt tävling. En helg senare

Ledigheten i torsdags tog på krafterna. Självklart är det ju skönt med en extra ledig dag, men huah vad jobbigt det är när allt inte är son vanligt. Jag blir alldeles trött av att ha noll koll på dagar och tider. 
Jag har iaf mest solat, chillat och promenerat sista dagarna. Skönt ändå med det grymma vädret. 
I fredags red vi ju lektion som vanligt. Jasper kändes helt okej genom hela passet, men jag får liksom inte riktigt med mig bakbenen. Vi fortsätter ju utan sporrarna och då hamnar han lite i två delar. Jag har inte riktigt tekniken att kunna rida ihop honom i det läget, utan istället rider jag på fart och rider ifrån bakbenen. Det är en så hårfin gräns. 

Idag fick jasper springa ett varv i skogen, vilket han alltid uppskattar. Vi galopperade en liten sväng också där det var bra underlag, och då kände man verkligen att han kunde explodera vilken sekund som helst. Men han höll sig på mattan och gjorde precis vad han skulle. 
Nästa vecka väntar jobb som vanligt. Ser ut som att vädret ska hålla i sig, men till helgen blir det fyra grader och regn igen.. 


Åt rätt håll

Den här veckan började kanske inte toppenbra. Jag som aldrig är sjuk var riktigt dålig i måndags. Feber och ont i hela kroppen, men på jobbet var jag och sprang med fyra grupper i skogen gjorde jag. Tro det eller ej så mådde jag faktiskt bättre redan på tisdagen. 
Red lektion på min finaste fyrklöver som vanligt igår, även fast jag egentligen inte ville. Men är ändå glad att jag gjorde det och att vi tog oss över en väldigt liten, men ack så viktig, spärr. Med annies hjälp försöker vi hela tiden hitta ett sätt som passar honom bra. Vi måste hitta en röd tråd som fungerar. Sen kan man behöva länga eller korta tråden från dag till dag, men en grund att stå på. Nu har vi tagit av sporrarna och haft ett spö i handen. Han måste lite acceptera sin pilot och ta sig ett litet steg över sin egna gräns. Han är bekväm, så är det, och det får han gärna vara men han måste också acceptera att man ställer krav. 
Jag har lätt för att bli lite för snäll när jag rider, men sista dagarna har jag faktiskt varit lite arg på honom och då rider jag mer effektivt och bättre. Det positiva i det här är att jasper faktiskt har accepterat det. 
Jag kan inte säga att känslan har varit bra. Emellanåt känns han ändå okej, men för det mesta kan jag bara rida på fart och han blir dragig i tygeln. Men förhoppningsvis tar vi iaf ett steg i rött riktning med det här jobbet. 

Nu ikväll red jag lektion istället för mamma. Fick rida på capriccio som jag red en del för något år sedan. Ska inte påstå att han var jätterolig då - stor, klen, vinglig och arg. Som en jasper fast mycket värre. Han har sedan dess fått träffa både tandläkare och kiropraktor regelbundet och dessutom tränats bra. Faktum är att det var väldigt stor skillnad på honom. Nu var han ganska mjuk, framåt och positiv. Någon gång sprakade han i väggen när jag råkade klämma till med skänkeln, men annars skötte han sig strålande. Kul var det iaf! 

Imorgon är jag ledig, vilket är väldigt välbehövligt. Har jobbat rätt mycket sista veckan, så det ska bli skönt med en extra dag. Bryt ihop och kom kanske igen

Gårdagens startmed Jasper var riktigt dålig. Han kändes ändå ganska bra när jag red fram, men så fort Annie, och därmed hela tryggheten, gick för att kolla på den av våra elever som startade precis innan mig så sprack allt. Jasper blev arg och då, mitt i all spänning, tappade jag mitt lugn och blev arg tillbaka. Han funkar inte om jag blir arg. 
Väl inne på banan hade jag precis samma problem som på framridningen. Tog jag i tygeln så slog han med huvudet och använde jag benen blev han arg. Himla lätt att rida då faktiskt. Jag är så arg på mig själv att jag satte honom i den sitsen. Det enda jag kunde tänka på genom hela programmet var hur dåligt resultat vi skulle dra till med. Jag vet att jag inte får tänka så, och än mindre skriva ut det här där mina tävlande kids kan se det, som jag ständigt säger till att de inte ska bry dig om resultatet. 
Jag sa till honom en gång inne på banan och han kontrade med att stanna. I det läget vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Går jag på honom blir han arg.. Så jag utgick. 
Besvikelsen var ett faktum. Men det som kändes mest var att de enda kommentarerna jag fick var "varför utgick du?" Utan någon form av positiv ton. Fine, jag kanske borde ha försökt lägga en volt i skritt på långa tyglar och börjat om eller hittat på något annat spännande, men just där och då var kreativiteten borta och det enda som fanns var framåt. Och ja, jag borde kanske ha gjort både si och så, men att den enda kommentaren jag fick från alla var den ovanstående kändes ganska stenhårt. Som att jag verkligen gjorde precis alla fel som man bara kunde göra. Och det kanske jag gjorde, men det vet jag inte eftersom ingen sa mer än "varför utgick du?". 

Jag är så trött på att ständigt misslyckas. Och just nu känner jag återigen att det inte längre är värt det. Varje start ger samma känsla. Där emellan bildas en gnutta hopp, för att sen snabbt bytas ut mot förtvivlan. Mest av allt är jag ledsen över att aldrig lyckas. Jag jobbar häcken av mig för att kunna träna mera, och ändå misslyckas gång på gång. Jag vet att jasper, trots sina sju år, klassas som en ung och outbildad häst. Han är knepig att komma in i huvudet på och egentligen för stor för mig. Inte blir det lättare för mig av att han, precis som alla andra hästar på ridskolan, måste göra sitt jobb och tjäna in sina pengar. 
Jag skäms över att göra ständigt dåliga resultat. Jag har ridit, tränat och tävlat så länge, på så många olika hästar och för så många duktiga tränare. Jag borde vara bättre än vad jag är. Jag tävlar på lägsta möjliga nivå, och inte ens där kan jag göra godkända resultat. 


RSS 2.0