2/9 2010

Nu är det verkligen höst.. känns lite småjobbigt sådär va. Tjocka jackor och täcken på hästarna! Jag har faktiskt börjat lägga på Dandy ett tunnt täcke på natten nu eftersom det inte är så varmt på nätterna i stora stallet.

Hann aldrig skriva något igår eftersom jag kom hem så sent från stallet. Men Annie red honom iaf på banan igår och han hade varit pigg och duktig! Hon hade jobbat mycket på att få honom ordetnligt lösgjord och så. Det är ju som att han har svalt en flaggstång i högersidan! Men det ska minsann bort nu!

Idag tränade jag en stund för annie! Dandy var jättepigg och framåt i skritten, vilket faktiskt brukar vara den gångart som är svårast på Dandy eftersom han har sååå dålig bjudning där vanligvis. Men inte idag inte!
Gjorde lite halter, skänkelvikningar och bakdelsvändningar i skritten. Red även lite tempoväxlingar.
När jag började trava så hade han en sån jäkla energi! Nuddade lite med skänkeln och Dandy ökade traven. Tog bak skänkeln en centimeter pch Dandy förstod direkt att det skulle vara skänkelvikning! Kan dessutom tillägga att jag hade varken långsporrar eller spö, bara mina vanliga 1,5 cm! Red mycket lösgörande och böjde honom så han kom loss ordentligt i sidorna.
När jag hade värmt honom lite så jobbade vi i galopp och ökade så mycket vi bara kunde på långsidorna och tog tillbaka på en liten volt på kortsidorna. I volterna så skulle jag tänka mig att jag skulle rida i piruettgalopp, och tillslut så funkade det ganska bra. Ökningarna blev lite sisodär eftersom jag inte vågar trycka på honom tillräckligt mycket när vi är utomhus.
Jobbade honom lite i trav sen och jobbade med att han skulle behålla takten och gjorde många småökningar, bara för att han hela tiden skulle vara uppmärksam och med mig. Jobbade även lite mer med galoppen på slutet och tränade lite på enkla bytena, och efter två-tre styckna så var dom klockrena! Skojar inte, har aldrgi fått till så bra enkla byten!
Travade av honom och skrittade av i paddocken eftersom det blåste så mycket, känns dumt att utmana ödet och gå ut i skogen då ;)

Allt som allt så är jag sååå nöjd! Det hör intetill vanligheterna att Dandy är så här pigg och framåt. Jag tänkte faktiskt på det när jag var påväg från skolan idag "vad skönt det skulle vara om Dandy bara kunde gå av sig själv idag.."! Kanske borde tänka den tanken oftare ;) Det jag tänker på innan jag ska rida är ungefär "undrar hur mycket jag måste driva idag". Även om jag inte märker av det själv så är min inställning ofta inte den bästa! Jag är alltid väldigt taggad på att rida, men omedvetet har jag en ganska dålig inställning väldigt ofta!
Nu ska jag ändra min inställning så kanske det går såhär kalasbra lite oftare, eller vad tror ni?

Kan dessutom tillägga att jag red på lilla Musbus också på kvällen och han var ännu mer flaggstång än vad Dandy brukar vara. överlag så är alla hästar jag rider stelare till höger.. tror inte alls det beror på mig... ;) hehe!
Men efter att MusseMus blivit "skrämd" två gånger (läs låssades bli rädd och drog iväg) så blev han finfin! Kommer ha en galen träningsvärk imorgon eftersom vi hade typ acrobatik på specialidrotten imorse, ridit Dandy och ridit Musse.. feeint!

Nu måste jag börja plugga historia, men imorgon är en ny dag och då ska jag ha en grymt bra inställning så får vi hoppas att Dandy springer lika fint som idag! :D


Kommentarer
Postat av: Heddie

Härligt Karrobäst!! Fortsätt med den positiva inställningen så går allt som smort sen! ;D

2010-09-03 @ 00:49:22
URL: http://lyckopillerelin.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0