12/2 2011

Klockan är 10 och jag har redan hunnit med stallet och städat upp och fixat med all hästtvätt här hemma!
Åkte till stallet vid strax efter 6. Gjorde iordning Dandy på en gång och gick ut och skrittade. Eftersom eva inte hade harvat klart ridhuset så gick jag med honom ute, och han var mer vild än tam kan man säga ;) Jag trodde att han ksulle vara lite morgontrött, men icke.. Det bådade ju inte gott direkt inför longeringen.
Vid kvart över 7 kom vi in i ridhuset, och då hade Dandy skrittat 20 minuter redan, så vi började longera direkt. I vänster varv var han ganska pigg, men ändå kontrollerbart! Men han travade fantastiskt fint! Han kunde tillomed galopera några varv på lina utan att dra iväg! Duktig heest! :D
I höger varv drog han faktiskt inte en enda gång! Kunde både trava och galoppera utan att han blev dum! :D
Så jag longerade i en kvart och sen gick mamma med honom i en halvtimme, så att han får röra på sig ordentligt även fast han inte går.
Medan mamma gick med honom så mockade jag och spånade och fixade vatten. Så det var nästan färdigt när hon kom upp. Mamma ryktade honom medan jag gjorde klart det sista med utrustningen.

Dandy skulle få gå ut på eftermiddagen istället och gå i stor paddock då, så att han inte är alltför pigg imorgon när jag ska rida haha! Skulle nog egentligen vilja longera honom först, men eftersom jag inte vill rida kl 6 på morgonen eller 9 på kvällen en söndag lixom, så då får jag helt enkelt stå ut med att han kanske är lite pigg. Dock rider jag efter att han har gått i hagen, så kanske han är lite lugnare :P

Nu ska jag snart åka upp till v-by stallet för att stå i kafeterian med Pillan! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0