Superjasper

Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt glad jag faktiskt är över min fantastiska häst. Nyper mig i armen varje dag över att han faktiskt är min❤️ 

Jasper fick gå lektion idag också. Jag har ridit alla mina lektioner den här veckan, trots att så inte var planen. Men jag har ändå känt att jag vill hitta ett snäpp till innan han får gå på semester, så jag har ridit lektion alla dagar men väldigt korta sådana. Och faktum är att vi verkligen har kommit över ytterligare en tröskel den här veckan! Så nu kan jag med gott samvete ge honom sommarlov på söndag. Även om han fortfarande blir arg ibland och säger ifrån, så är det inte alls lika mycket och framförallt inte av samma oskyldiga saker som tidigare. 
Dagens lektion gick alltså bra. Han var mjuk och fin redan från början. Jag red på kvartslinjen och gjorde övergångar trav-skritt-trav där fokus var att han skulle vara rak och gå rakt. Vi har ju ridit i lilla ridhuset sista veckorna eftersom de byter lamporna i stora. Underlaget är ju bättre i stora, men det går absolut att rida i lilla också. När det är nyharvat är det ganska bra, men annars får man helt enkelt hålla sig lite innanför spåret (vilket ju också är väldigt bra träning!). Men det som framförallt är bra med lilla är att det är just litet. Som i sånna här lägen när vi ska träna på att rida rakt fram innanför spåret - det blir inte FÖR långa linjer! Vi båda kan hålla fokuset på topp en hel långsida, för att sen kunna vila lite på kortsidan och så fullt fokus nästa långsida igen. Självklart är det inte rast på kortsidorna - han ska fortfarande vara inom ramen. Lilla ridhuset är helt klart underskattat! 
Efter övergångarna kunde jag börja ställa igenom ordentligt åt båda hållen, vilket vi absolut inte har kunnat så tidigt in i passen tidigare. En liten paus och sen tog vi galoppjobb. Där märks det extra tydligt att han är trött i kroppen när han inte orkar galoppera med kroppen ihop. Han är så stor och har lite svårt med vart han ska sätta fötterna alla gånger, men han kämpar på allt han kan och höger bak befinner sig inte alls lika ofta någon annan stans längre! 
Vi avslutade med några skänkelvikningar. Där önskas lite jämnare flyt och bättre bjudning, men det hänger också ihop med att kroppen är trött. Det positiva är ändå att han försöker! Han blir inte arg och säger upp sig, utan han kämpar på för allt vad han är värd! 
Jag red inte längre än 25 minuter, men det räckte och det viktigaste är att jag kan hålla honom rund, mjuk och glad! 
Imorgon rider vi ett sista pass, vet dock inte riktigt vad vi ska göra. Tror att mina kamrater ville hoppa på terrängbanan, men jag vet inte vad jasper kommer säga om alla mygg som befinner sig där.. 
Nej, nu ska jag försöka sova. Om jag kan sluta frysa vill säga.. Har duschat två gånger för att få upp värmen efter kvällens regniga avslutningar på ängen. Man blir rätt blöt av fyra timmar utomhus i sånt väder.. Bär man dessutom fick vada genom skyhögt och dyngsurt gräs för att hämta en olydig ponny.. Behöver jag säga att det kippade i mina skor 🙈 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0