God morgon

Vaknade av mig själv kl 6 imorse, så k min värld är klockan typ 11? 
Det blev ingen tävling i eftermiddag, Lollo är tyvärr fortfarande sjuk. :( 
Istället ska jag åka en sväng upp till stallet och fixa lite saker, åka till plantagen med mamma och köpa blommor och även åka och köpa en bok och sätta mig i solen och börja läsa. Jag är ju så jäkla bra på att skjuta upp allt, och inför sommaren ska jag iprincip kunna den här boken från pärm till pärm.. Så jag tänkte att om jag börjar nu kanske jag har hunnit läsa halva till i juni? ;) 

Dock ska jag kicka igång den här dagen med en löprunda! Strålande sol och ett par plusgrader, kan det bli bättre? 
Min utsikt just nu!


Materiell lycka

Under våra påsktävlingar förra helgen så var Helle på plats hos oss med sin butik Hästhoven. Hon hade väldigt mycket snygga grejer som föll mig i smaken, bland annat dessa godingar från BR 


Lite dåliga bilder tagna med mobilen

Brallorna är iaf marinblå med typ grå skoning och massa bling, men ändå inte för mycket! Att de dessutom var höga i midjan och typ världshistoriens skönaste byxor gjorde inte saken sämre! Och priset? 850 riksdaler fick man pröjsa för dem! Med andra ord INGENTING! 
Så himla nöjd med mitt köp, och jag funderar på att beställa hem ett par vita också. Känns dock lite ovärt just nu eftersom jag inte ska tävla något, men någon gång i framtiden är det väl dags igen och då vill man ju vara snygg! ;)

Hoppfredag

Älskar fredagar! Inte bara för att det är veckans sista arbetsdag ( jag älskar förvisso mitt jobb, men trots det så är man ganska sliten på fredagar), utan också för att det är HOPPNING! 
Elton var dagens stjärna, som vanligt. Han var riktigt duktig idag, och jag måste gr mig själv en klapp på axeln för min ridning. Nu vågar jag rida på i en bättre galopp mot hindrena och jag vågar trycka av honom, och då hoppar han så himla bra! Nästa vecka missar jag hoppningen, men gången efter ska vi våga oss på lite höjdhoppning.. 

I övrigt så har jobbet flutit på bra. Jag hade Lollos lektion imorse eftersom hon inte hade någon röst. Damerna skötte sig bra och var inte så farliga som jag trodde, och så fick jag se bästa Roy springa som aldrig förr med Lisen. Så himla glad över att det funkar så bra med honom där, och han har faktiskt aldrig sett fräschare ut!!

Helgen består förhoppningsvis bara av tävlingar. Jag ska inte tävla, men om Lollo bara är frisk imorgon så åker vi till Täby på tävling. Gabriello är iaf badad och har Sveriges vitaste (och krulligaste..) ben, så han är mer än redo! 
På söndag ska jag med allsvenskanlagen till stäket där andra omgången går. Lag två får rida utav bara helvete nu så att vi kniper en finalplats! 




Lyxvecka

Det där med fyradagarsvecka är ett väldigt bra påhitt! Har liksom aldrig haft det tidigare annat än i skolan. 
Igår red vi ut på lektionen, och jädrar vad fort det gick! Lilla c-ponnyn Sessan i täten drog ifrån alla oss andra med en hejdundrans fart! Vek mig av skratt åt sessans stil när det kommer till fortast vinner.. 
Idag red jag Missan på lektionen kl 18. I helgen var hon Porsche med Annie på tävlingen, och idag var det lite mer som en gammal Audi... Seg som kola.. Säkert lite trött, men också pga dålig ridning från piloten.. 
Har iaf hunnit med att springa en del i veckan, och även varit på gymmet två gånger (igår och idag). Imorgon ringer klockan vid 4.30 för morgonjoggen. Hinner dock inte till gymmet eftersom jag ska hoppträna på kvällen. Inte fy skam det heller! 




Påsktävlingarna

Så var årets påsktävlingar över för den här gången. Vi har haft strålande bra väder och våra egna ryttare har gjort många riktigt bra ritter. 
Idag var det ju msvc och msvb, och från oss var det bara Lollo och Barbro som var med och red. Gabbe var helt klart snyggast på hela framridningen! Mycket nöjd med mitt verk..! Är dock lite besviken över Lollos egna styling - till nästa gång ska jag minsann deala till mig att få styla hennes hår också hehe :D 

Imorgon är det back to reality igen. Känns dock inte så jobbigt eftersom det bara är fyra dagar kvar till helg, och min senaste dag var ju egentligen idag. 
Dessutom har vi massa praktikanter den här veckan också! 

Finaste Gabriello! 

Inte bra..

Dagens start var inte på topp. Kändes inte jättebra på framridningen men lite bättre på banan. Och vid det här laget känner ni ju till min "62%-demon", som inte gav med sig då resultatet slutade på 61%... 
Bryt ihop och kom igen. Nästa steg är att det ska bli roligt att tävla igen, för det är precis vad det inte är just nu när all prestationsångest sätter så mycket käppar i hjulet. Lektionsmästerskapen om 1,5 vecka känns ganska avlägset, men vi får väl se. 
Är iaf så otroligt glad över att jag har världens bästa människor omkring mig, jobbar på världens bästa ställe (med världens bästa chefer) och får rida på världens bästa häst! 

Mina kamrater var iaf duktiga, och Frida plockade en placering i Lb och var precis utanför i La. Och finaste Missan knep en placering i La! 
Imorgon är det msvc och msvb som gäller, men jag jobbar i stallet hela dagen. Dock ska jag pimpa gabbe för hans starter (det var ju dealen för att jag skulle rida). Får Lollo välja blir det inget bling, men när karro har fria händer ska här glittras :D 




Lite bättre, men inte bra.

Varit uppe sen 4.30 imorse. Började dagen med en löptur, för att sen hänga på tävling hela dagen. När tävlingarna var slut red jag theo en stund i ridhuset. Det blev bättre, men inte bra. Dock blev det en deal att jag får pimpa gabbe och Missan på söndag och måndag mot att jag startade på söndag.. Kan vara värt det ;) här ska blingas !! 
Imorgon ringer klockan vid halv 6 för en löptur. Börjar egentligen jobba kl 9, men de som börjar tidigare har ingen kassanyckel och kan därmed inte se vilka hästar de kan släppa ut. Så jag får helt enkelt vara där lite tidigare, annars kommer inte hästarna ut i hagen. Jaja, jag är ju ändå vaken ;) 
Efter jobbet ska theo fixas, anläggningen ska vara top notch och banorna ska fixas. Därefter blir det snabba puckar hem på påskmiddag och lite födelsedagsfirande för min bror med hela släkten. 


Gammal bild på fina frallan! 

När peppen inte existerar

Jag brukar alltid vara sjukt taggad på att tävla, oavsett om det gått bra eller dåligt att rida sista tiden så tycker jag ALLTID det är roligt att tävla. Eller kanske snarare tyckte..
Den här gången existerar inte peppen, den har gömt sig någonstans låååångt borta och jag verkar inte hitta den. Tävlingen i söndags gick egentligen inte dåligt, Theo skötte sig bra men jag klantade till det. Och det är just det, JAG gör för många misstag. Hela tiden. Alla Tävlingar.
Det slog mig häromdagen att jag inte ridit ett program på tävling på över 62% på fyra år. F Y R A  Å R! Jag har hunnit tävla sex olika hästar på dessa fyra år, med det ena resultatet sämre än det andra. Jag kom till en punkt efter förra helgen där jag insåg att det är inte kul att alltid vara sämst. Det är inte kul att hela tiden jaga och känna att man ligger så jävla långt efter. Okej, jag kommer kanske inte alltid sist, men jag är ständigt långt efter mina träningskompisar, lagmedlemmar och klubbkamrater. Ständigt jagande utan resultat.
 
Utåt sett har jag nog ett ganska normalt självförtroende? Inte att jag är världsbäst men heller inte att jag är värdelös. Utåt sett, ja. Här inne är det något helt annat. Jag skäms över dåliga resultat. Jag skäms över att ha ett lägre resultat än någon annan på samma häst. Och jag pallar inte riktigt längre trycka ner mig själv så jävla långt efter varje tävling. Att aldrig kunna vara nöjd. Aldrig kunna känna att "nu gjorde jag det bra".
 
Står i valet och kvalet om jag verkligen ska tävla på söndag. Det är ju hemma, vilket innebär alla bekvämligheter man kan tänka sig. Men är det värt det? Är det värt att sänka sig själv ännu lägre? Är det värt att starta klockan 8.06 och sen gå hela dagen och gräma sig över alla fel man gjorde? Gå hela dagen och känna sig allmänt värdelös? Är det värt det?
 
Ska sluta vara bitter, gå och lägga mig och fundera på om jag verkligen sysslar med rätt sport. Jag älskar ju det här. Jag älskar att träna. Jag älskar att tävla. Men jag tror jag måste hitta tillbaka till glädjen i att tävla, och inte bara se prestationen och prestigen.
Och peppen.. Den som kan peppa upp mig nu är nog värd sin vikt i guld.
 
 
 

Bästa laget - PARTYLAGET!

Mina grymma lagkamrater ordnade en tredjeplacering för vårt lag, PARTYLAGET, på första omgången av allsvenskan idag! Synd att inte Theos pilot kunde rida lite bättre, då hade vi blivit tvåa.. 



Skogsmulle och hoppryttare

Gårdagen bestod till stor del av skogsturer, först på bästa royal med alla våra duktiga praktikanter. Roy kändes faktiskt riktigt fin! Vi skrittade nästan bara, travade max någon minut men annars var det skritt. 
Efter lunch red jag och pellen ut på theo och Elton istället för att rida vår lektion på kvällen. Eftersom vi ska tävla på söndag så kände vi att hästarna behövde få se något annat än fyra väggar. Hästarna skötte sig superbra och vi red på i ett friskt tempo! Travade på vägarna mellan ängarna gjorde vi också, men vi vågade oss inte på att galoppera där.. :p

Idag har theo fått lite halvvila (bara gått en väldigt lätt lektion) och jag har hopptränat på Elton. Elton var riktigt pigg idag och kändes verkligen taggad. När han är sån så är han riktigt härlig att hoppa! Han tar tag i hindrena helt själv och jag behöver bara styra och hålla koll på att han bibehåller lite tryck i galoppen så hoppar han som en katt. Jag börjar bli varm i kläderna nu när det kommer till hoppningen, och då litar Elton på mig. Nu är det hela två veckor tills det är hoppning igen (långfredagen nästa vecka = inställda lektioner), och jag längtar redan! 

Royal på skogstur

Theotott och Elton John 

Och så dagens hoppning! Högt över är han ju iaf ;)

Godmorgon!

Torsdag idag, en dag kvar till helg! 
Igår red jag lektion på theo för Annie, och det gick mycket bättre än i fredags. Han har fått ta det lite lugnt sedan dess och bl.a. fått vila två dagar. Dessutom har han fått mera mat nu, så igår var han väldigt pigg. Då blir istället problemet att han vill gå på lite för mycket, men det känns som ett lättlöst problem i jämförelse. 

Efter lektionen igår åkte jag till gymmet och persade genom att springa 12,4 km! (Sen sa löpbandet "tack och hej du kan kliva av nu" och stängde av sig själv :( )
Skulle springa imorse också, så vid halv 6 var jag påklädd och klar. Jag har haft lite ont i en tå sista dagarna, och när jag dragit på mig skorna idag så skrek min stackars lilla tå. Jag kom ungefär hundra meter innan det gjorde för ont. Känns mer värt att kunna tävla på söndag än att springa sönder tån. 


Gårdagens mysiga hagar... 

Rida, rida, rida!

Sedan jag uppdaterade er senast har jag hunnit rida en hel del. 
I fredags tränade jag ju Theo för Annie och hopptränade Bullen på kvällen för Anette. Båda passen gick helt okej. På hoppningen hoppade vi seier, något jag tror att jag faktiskt aldrig har gjot tidigare?! Trots att jag hopptränat i många år med Joy.. 
 
I lördags börjdejag dagen med en uteritt på Missan med Erkan och Gabbe. Hästarna njöt verkligen till fullo av det fina vädret, vilket vi också gjorde. Hann med min vanliga lördagsträning också - dvs 5-6 km löpning, 45 min spinning och 30 min core. Avslutade dagen med middag i stallet med alla tävlingsryttare. trevligt! 
Söndagen inleddes med programträning för Fia på Theo. Det gick ganska bra, inte helt hundra, men ok. Vi red dock ihop 67% trots att vi hade en trea på galoppen och ett par femmor!
 
Måndagen bestod som vanligt av jobb, men på eftermiddagen fick jag fr¨gan om jag ville rida istället för en i mammas grupp. Hon skulle rida på Theo, så det tackar man ju inte nej till. Mamma rider ju för Fia, så det var bra att kunna fortsätta lite på det vi gjorde i söndags. 
I tisdags jobbade jag som vanligt och slutade vid fyra. Åkte hem då och planerade att åka till gymmet lite senare. Dock somnade jag vid 18.30, och sov till kl 6 nästa morgon..!
 
Onsdag means jobb och lektion för Annie. Vi rejsade lite på galoppbanan först och red sen på utebanan. Theo gick helt okej, inte super men inte dåligt. Åkte till gymmet efter lektionen och köttade mig runt milen på 56 minuter! As nöjd!
Igår red jag också Theo på lektion för Annie. Vi red likadant som i onsdags, alltså race runt galoppbanan och sen på utebanan. Dock kändes Theo lite trött. 
 
Idag vaknade jag med ett ryck när klockan ringde 4.30! Mina föräldrar är nämligen bortresta, så jag och Kennie är ensamma hemma. Sist de var borta var när jag jobbade hos Emma. Första dagen började jag jobba kl 6, dock blev det lite problematiskt när jag vaknade 7.30.. Den paniken är inget jag vill uppleva igen! However, jag hade bokat in tre grymma väckarklockor i form av mamma, Erkan och Lollo som skulle ringa mig! Dock behövdes ingen av dem eftersom jag vaknade när alarmet ringde och kunde ge mig ut och springa på morgonen. 
Skulle träna med Theo, men han var så himla trött i kroppen så det blev skritt i skogen istället. Annie red lite på honom först, och kände samma sak som jag - nämligen att han är just trött. Så nu blir det mera mat och lite mindre lektioner så är han förhoppningsvis på hugget till nästa söndag! 
Hoppade även Elton på kvällen, vilket gick strålande bra! Alla språng kändes bra och han sög verklige på. Jag litar mer på honom nu och han litar på mig. 
 
Imorgon ska jag och min bror på konfirmation hos min kusin. Kennie ska jag lämna hos mina andra kusiner på morgonen, och sen ska jag uträtta lite ärenden på eftermiddagen. På kvällen ska vi fira Erkan som fyller år.
 
Bjuder er på lite bilder från senaste dagarna. 
Bästa hästarna på uteritt i lördags
 
8,5 poäng av Fia på outfiten i söndags!
 
I onsdags damp det ner ett trevligt brev i min brevlåda! Mer om det lite senare.
 
Natten mellan onsdag och torsdag hade jag jättesvårt att sova, så när klockan väl ringde vid fem så hoppade jag upp ur sängen och gav mig ut på en löprunda!
 
#Selfie
 
Nöjd Kentucky med sina två favoriter. 

It's friday!

Godmorgon på er! Fredag idag, vilket innebär jobb, träning med theo där Annie och hoppning på Elton för anette. 
Klockan är 6 och jag har redan hunnit både springa 5 km och tagit en dusch. Lagat frukost har jag gjort också, i form av ett ägg. 
Är jag bara klar i tid nu så ska jag ta en promenad upp till stallet med kentucky. Om hon vaknar vill säga..! ;)



Har inte glömt bort er..

Promise, men sista veckan har det varit väldigt mycket! Eller egentligen inte så värst mycket, men good enough för att jag ska vara dödstrött och somna iprincip innan jag kommit innanför dörren hemma. Jaja, nu är jag på banan igen och ska uppdatera er mer om veckan som gått, förhoppningsvis ikväll om jag hinner men annars imorgon. 
Ha en bra dag, för det tänker jag ha! 

Såhär jobbade Kennie och Chipparna i måndags.. Lunchen var serverad! 

RSS 2.0