loooovely!!

Den här dagen har verkligen varit kalaaas!

  • Jag fick VG på Engelska Nationella! Aaamaagaad! Haha jag sa att jag skulle bli överlycklig om jag ens klarade att få G, så fantastiskt duktig är jag på engelska ;)
  • Jag fick VG på mitt Historiaarbete om Första världskriget! Historia är verkligen såååå tråkigt, och jag har verkligen kämpat mig igenom varenda uppgift!

Nu ska jag fira med Ben&Jerry, half baked!
Mumma!!

edit: någon hade visst glömt att inhandla glassen.. morr! Så jag fick nöja mig med GB ischoklad, inte fy skam det heller!


Dampis

Min fina lilla Dampis fick ägna dagens motion åt att äta gräs! Alldeles lagom tyckte han, alldeles lagom tyckte jag :D Han fick äta i 45 minuter innan det var dags att gå in igen. Imorgon gör han sin sista dag på Hogsta, sin sista dag i mellanstallet! Men han kommer ha det alldeles kalas med att gå på bete!
Så imorgon vid kvart över 11 drar vi oss bort mot Norrby för att lämna Dandy på sommarlov!
Självklart så kommer jag ju ta mig dit och hälsa på honom titt som tätt - Norrby ligger ju trots allt bara 2 km från Hogsta! Så även om Dampis inte kommer ha lika stor plats här på bloggen över sommaren, så kommer han iaf uppdatera er om hur han har det och om hur tjock han har blivit!
Jag kommer såklart sakna honom, men som sagt så kan jag ju hälsa på honom när som helst! Jag har ju trots allt varit hos honom 365 dagar om året i nästan 2 år, så lite tomt blir det utan den envisa och ouppfostrade lilla ponnyn :)

<p>Imorgon åker prinsen på bete! Usch vad jag kommer sakna honom.. Men han är ju trots allt bara två km bort, så norrby kan räkna med mig var och varannan dag ;)</p>


31/5 2011 Frida

10 dagar tills skolan slutar på riktigt..
Känns så sjukt! För bara en månad sen så känndes den här dagen vääldigt långt bort, men nu är det alltså bara 10 dagar kvar!

Imorse var jag upp och red på Frida för Annie samtidigt som Ellenv red Kovo. Vi var i ridhuset eftersom det var upptaget i paddocken, och ridhuset var helt sjukt varmt! Efter en kvart var Frida jättesvettig. Men Frida är en "svetthäst" och dessutom är ju hennes kondis inte på topp och hon är långhårig.. ;)
Själva passet var lite blandat, ibland var det bra och ibland var det dåligt. Men det är fortfarande svårt, så jag kan ju inte förvänta mig att det ska gå toppenbra ;)
men ska iaf börja ge henne havre nu. På vällingby får hästarna kraftfoder från Mustang, och det innehåller inte så mycket energi. Så för att få lite mer energi ska jag ge henne havre.

Imorgon ska hon iaf få vila så då tar vi en skrittur ute i skogen. Vet dock inte riktigt hur jag ska lägga upp min dag.. Frida ska skrittas, Dandy ska släppas på bete, jag ska ut till Segersta och sist men inte minst ska jag avsluta kvällen med att jobba i v-by stallet. Så antingen får Frida skrittas på morgonen eller så får hon skritta på kvällen, alltså typ vid 20.30. Vi får se helt enkelt!


Har knappt några bilder på Fridisen, så sålänge får ni en bild på Stella och Frida från terränghoppningen förra sommaren! Ni se väl vilken fantastisk bild det är?! Det är min mamma som har fotat, så ni får klaga på henne ;)


Inför helgen


Såhär ser alltså helgens starttider ut! helt ok tycker jag allt att det är ;)
Skönt att det inte bli jättetidigt men heller inte jättesent!
Tur att jag har två fantastiska hästskötare med mig, nämligen EllenV och Mickan!
Direkt efter tävlingen i Knivsta kommer Frida flytta ut till Hogsta.

Jag har inga förväntningar alls på den här helgen! Jag har ridit Frida i två veckor och har hittat långt ifrån alla knappar. Och man ska inte glömma att Frida inte är någon lättriden ponny heller! Och en P1a är egentligen alldeles för svårt för oss ännu, så det är ju tur att laget får räkna bort ett ekipage ;)


Min allra första tävling

Min allra första tävling (på riktigt, hade ridit ett par klubbtävlingar innan) var med min förra ponny Fredriksbergs Joy påsken 2006. Joy har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, någon stjärna, men en snällare ponny får man leta länge efter! Iaf så var vår första tävling en lokal Lc:2 på vällingby (hemmaplan alltså). Jag var 13 år och Joy var 16. Det var nog första och enda gången jag var nervös inför en tävling.
Helt ärligt så kommer jag inte ihåg särskilt mycket från den tävlingen, mer än att Joy sprang med huvudet upp i luften hela programmet ;) Resten har jag nog valt att förtränga! Men jag var lika glad för det just då!
Resultatet blev ju därefter, cirkus 52% kanske?! kommer faktiskt inte ihåg..
Men jag hade roligt, och det var det allra viktigaste!

Tyvärr vet jag inte längre vart bilderna från den tiden finns.. Jättetråkigt verkligen!
Men istället får ni två bilder på min fina lilla Joy från somaren 2009, då var vi lite mer samspelta om man säger så :)


Bilder: Medlemsdag & Segersta

För någon vecka sen var jag ju på Segersta när Emma tävlade Helge och Fanelia. Tyvärr hade objektivet på min kamera gått sönder, så dessa fantastiska bilder fick jag till ;)


Hästen är ju definitivt finare än vad bilderna var :)

I lördags var det medlemsdag på Vällingby


Dressyrekipaget Lollo och Gabbe hoppar duellhoppning!

Mickan och finaste lilla Jack <3

Stella och Lillen visar hur det inte ska se ut ;)

Lollo och Gabbe

Dressyrryttaren Pernilla och hopponnyn Mary


30/5 2011

Känns helt sjukt att det är majs sista dag imorgon! Den här månaden har gått helt sjukt fort verkligen!
Nu är det iaf bestämt att Dandy ska släppas på bete ute på Norrby nu på onsdag! Vi hade ju inte tänkt det från början, och därför är han inte invand på gräs (så det får bli en snabbinvänjning ;) ). Men det känns skönt för honom att få gå där och ha det bra hela sommaren. Han kommer ju fortfarande vara till salu, men får alltså gå och lata sig hela dagarna fullt ut under tiden!
Så idag var vi ute på en promenad, och Dandy har kommit på att det finns massa gräs i dikena.. Bäst är det om man backar ner i diket och står där och äter.. knashäst! Så han var ett par vändor ner i dikena för att äta! Det är tur att han är så söt ;)

Mötte upp Ellenv på Brommaplan sen och åkte ut till v-by stallet så red vi en sväng för Annie. Frida känndes mycket bättre idag än vadhongjorde i fredags! Hade henne mycket mer "med mig" idag. Framförallt så blev galoppen mycket bättre idag, hon GALOPPERADE liksom! traven var också mycket bättre och Annie sa att hon generellt hade börjat trava bättre nu. Men det känns skönt att jag börjar hitta lite fler knappar på henne!
Vi ska faktiskt även åka till Gömmargården på träningstävling på fredag! Bara för att känna på och testa hur hon beter sig på tävling liksom! Vet inte riktigt vad jag rider för program, vi får se helt enkelt!

Imorgon ska jag och Ellenv rida för annie vid halv 10 på morgonen, så åker jag till skolan direkt efter det. Skulle egentligen ha jobat imorgon bitti innan skolan, men det behövdes inte. Så då passar jag på att rida Frida på morgonen så åker jag till Dandy efter skolan :)


världens bästa.. <3


Planering v. 22

Lilla Dampisen får inte längre några veckoplanering, vi roar oss med det som känns bra för dagen helt enkelt :)
Frida däremot har fått en veckoplanering inför helgens tävling. Sen har jag en rad andra saker som jag hade tänkt hinna med att göra den här veckan, som också får vara med i planeringen! :)

Måndag: Frida går lektion för Annie
Tisdag: Frida dressyr, veckans första och sista skoldag eftersom måndagens enda lektion var inställd!
Onsdag: Ledig! Frida rids ut eller går lektion för Fia K, jobba kväll på v-by, åka till Segersta.
Torsdag: Ledig! Frida vilar så det blir en skrittur i skogen. Gömmargården har regionala dressyrtävlingar för häst där flera roliga ekipage ska starta, så då blir det en tripp dit för att titta!
Fredag: Ledig! Frida går dressyr. Gömmargården har inbjudningstävlingar där flera v-by ekipage ska vara med, så hinner jag åker jag dit och kikar! Även jag och Frida ska starta, bara för att jag ska få känna hur hon är på tävling!
Lördag: Tävling med Frida! Div 1 final hos Knivstaorten (vi har alltså hemmaplan!), La:2 och La:p1!
Söndag: Frida vilar så det blir en skrittur i skogen. Jag jobbar hela dagen på Hogsta (tror ja, haha! koll på läget :P)

Så ser alltså denna vecka ut!
ointressant inlägg, men mest för min egna skull ;)

29/5 2011

Började dagen mycket bra genom att försova mig och vakna 7.20 och jag skulle börja jobba 7.30.. Men jag var på plats vid strax innan 8, och då tar det ändå 20 minuter att åka!
Men dagen rullade på bra, bortsett från att det regnade hela morgonen. Det finns inget som är så jobbigt som att jobba när det regnar! Då får et faktiskt hellre vara kallt, för då blir hästar och täcken inte dyngsura iaf! Men tack o lov så klarnade det ju upp på eftermiddagen och blev riktigt fin väder!
Josephine, Emma, Fanelia och Vladi åkte iväg till Lejondal för att tävla på eftermiddagen, så jag hade stallet för mig själv. Mohaha! nej jag skoja, hästarna var väldigt snälla och ovanligt lättskötta ;)
Det hade iaf gått bra på tävlingen (enligt resultatlistorna iaf ;) ). Emma blev fyra med Fanelia och femma med Vladi i Msv B:4! Även Maria var där och tävlade, och blev tvåa i Msv C!
Mellanstallet Rules!

Eftersom vi skulle ha gäster hemma så kom mamma upp och tog en promenad med Dampis. Ska nog rida lite på honom imorgon :)
Frida har som sagt vilat idag och Pillan skulle se till att hon fick komma ut och röra på sig lite :) Imorgon ska hon dock få gå ett dressyrpass! Mindre lyckat var att jag glömde ta hem mina stövlar från Hogsta idag.. jaja, det blir morgondagens problem!


Finaste lilla Dampis i Hudik


Min älskade lilla prins...


sökandet efter det perfekta hemmet fortsätter..
Men han vill komma ifrån kära Hogsta nu, för hur roligt är det egentligen att gå i sandpaddock 4 timmar per dag och sen skritta en timme i skogen? :(
Nej, han vill komma till någon som kan låta honom gå i stora fina hagar hela dagarna på en gång!


28/5 2011

började dagen ute på vällingby där jag red Frida. hade planerat att hon skulle få sig ett litet kondispass på galoppbanan, men Åsa sa att hon skulle vara ute med gruppen kl 10, så då tog vi ett varv runt "rundan". Först skrittade vi fram runt galoppbanan och sen tog vi oss ut på rundan. Vi galopperade faktiskt hela vägen, utom i nerförsbackarna och på något ställe där det var lite för hårt. Men de två långa nerförsbackarna kommer rätt tätt inpå varandra, så när jag hade skrittat ner för båda så vände vi och galopperade uppför igen för att sedan skritta tillbaka ner! hon måste ju verkligen träna upp både kondisen och styrkan nu!
När vi ridit hela rundan så galopperade vi fram och tillbaka en gång på vägen mellan ängarna och sen skrittade vi tillbaka till stallet. Väl tillbaka upptäckte jag att Åsa inte alls var med sin grupp i paddocken, så då tog vi ett varv åt varje håll på galoppbanan! ´
Frida tyckte verkligen det var superkul, och hon fick en väldigt bra galopp! Så vi avslutade med att rida ett par varv i paddocken, och hon skötte sig finfint! :)

åkte sen utt till hogsta och red dandy en sväng i skogen. Han tyckte det var lika roligt som vanligt, men han är väldigt snäll ändå! gjorde iordning allt med honom innan jag åkte hem, för att sen ge mig upp till v-by stallet igen för att kika på familjedagen och spela brännboll!
Dock var vi bara 6 st som var med på brännbollen.. Så vi delade upp oss i +17 och junisar! Det innebar att jag, Frida och Erkan bildade ett lag, och Pellen, Pillan och Jessica bildade ett lag. Behöver jag ens säga att vi 17plusare ägde ut junisarna?!?! haha vi kämpade verkligen för våra liv och var alla tre helt slut efteråt! Tur vi hade laddat upp med fika! :D

Morgondagen ser ut som sådan att jag ska jobba hela dagen på Hogsta. Har inte riktigt bestämt mig för vad Dampisen ska få hitta på, vi får se helt enkelt. Frida ska iaf vila så gulliga Pillan lovade att se till att hon fick gå på en liten promenad. Hon går ju i hagen hela dagen, men de rör sig ju trots allt inte jättemycket där och jag tror nog hon har lite träningsvärk efter dagens galoppträning i skogen ;)


fina lilla fridis <3


27/5 2011 Frida

Jag skulle rida Frida för Annie idag vid 5, men så bestämde vi istället att jag skulle vara framskrittad till kvart över 6. Så jag åkte upp till v-by stallet (tog en sjuhelsikes tid eftersom det var förseningar i tunnelbanan..) och började göra iordning Frida. Men vid halv 6 började regnet ösa ner, och vi visste att vi skulle behöva vara ute. Så vi bestämde att vi skulle vänta lite och se om regnet började avta, vilket det gjorde och strax innan 7 var det strålande sol! Anledningen till att det inte går att rida ute när regnet öser ner är för att det blir fruktansvärt tungt underlag, men det torkar upp väldigt fort såfort solen ligger på igen!

Iaf så ville Åsas sista grupp vara ute, så då kunde vi vara i lilla ridhuset. Jag fick väldigt mycket välbehövlig hjälp av Annie, och tillslut blev Frida helt okej! Hon måste komma mycket mer genom kroppen och släppa efter på det järngrepp hon tar om bettet! Hon är ju inte så enkel att rida och vi måste lära oss varandras signaler, men jag kommer nog få lära mig en hel del av henne. Allt handlar väldigt mycket om tajming, och på henne märks det så tydligt!
Men med lite konditionsträning i skogen så kommer kondisen bli bättre, och då kommer hon ju orka mer på ridbanan också!
Så imorgon tänkte jag ge henne ett redigt träningspass! Först ska vi ut och galoppera och sen ska hon få gå lite dressyr på ridbanan! Sen får hon vila på söndag, dels för att hon antagligen kommer vara trött (vi var ju faktiskt ute och galopperade igår också), men också för att jag jobbar på Hogsta hela dagen :)

Botkyrka rs Hannah, Frida och Annelie Följde med Hannah och Frida som hästskötare idag till Botkyrka. Även Sarob och Lille Grå var där :)
Fina kossan!


27/5 2011 Dandy

Dampisen och jag var ute en sväng i skogen idag och travade lite. Han skötte sig väldigt bra och gick faktiskt igenom alla vattenpölar utom en.. I skritt går det bra, så när han hade skrittat igenom ALLA vattenpölar vi stött på så skulle jag trava igenom nästa. Men då var bara vattenpölen på ena halvan av vägen, och andra halvan täcktes av en gren med mängder av blöta löv precis i ansiktshöjd för mig.. Och vad tror ni händer? Svårt att lista ut va?! Självklart så går Dandy vid sidan om pölen, rätt igenom den dunderblöta grenen.. Det gjorde ju dock inte honom något, det var ju bara jag som vart blöt..! Så ja, en liten dusch vart det för min del!

Imorgon ska jag försöka rida lite på ridbanan, bara i skritt och trav och känna lite på honom. Sen ska vi eventuellt iväg till Segersta en sväng om vi hinner! Vi får se helt enkelt vad som hinns med under morgondagen, har helt sinnessjukt mycket saker att hinna med egentligen!


26/5 2011 Frida

Red Fridisen på min lektion kl 18. Dock var det inte dressyr som stod på dagens schema, utan hoppning på galoppbanan! Frida är en riktig klippa i hoppningen, även om hon kan bli väldigt stark..
Så vi började med att trava ett par varv runt hela galoppbanan och travhoppa de två små hindrena som stod utställda. Sen delade vi upp oss i två grupper med tre i varje grupp och hoppade diket och en stock på lilla terrängbanan, och sen fortsatte vi runt paddocken och hoppade de tre hindrena på vägen brevid kortsidan av paddocken. Hindrena är ju inte så höga, men det sista är ganska brett. Så Frida laddade på ordentligt och hoppade av lite väl tidigt på sista hindret.. Behöver jag ens säga att jag med min fantastiska balans var nära på att få smaka lera?! Men jag höll mig kvar men missade däremot tt sväng in på "droppen"! Haha Karro med Kollen lixom! ;)
Men sen gick det desto bättre, utom en gång när Frida vill gå åt höger och jag åt vänster.. Så det slutade med att vi var påväg rakt fram upp i skogen istället!
Frida var dock den som blev trött först.. Där märker man verkligen vilken kondis våra fantastiska ridskolehästar har!
Det var iaf väldigt kul att hoppa idag! Frida är ju verkligen en riktig klippa, och jag hoppas att jag kan hoppa henne lite i sommar också!

Imorgon ska Annie hjälp mig lite med Frida! Hon har ju tränat både Hannah, Jennifer och Stella på henne, så hon känner ju hästen väldigt väl!
Dessutom ska jag rida lite på lille Dandy, eller ja, vi ska ut i skogen och så ska vi trava en kort sväng där det är bra underlag :)


Lilla damen har ju faktiskt tävlat i både hoppning och fälttävlan! :)


Dags att släppa bomben?!

Det är nämligen så här att jag ska ha Annelie och Hannas ponny Frida (Fredag) på foder över sommaren! Så det är det jag har sysslat med sista veckan som har varit mitt lilla "heliga uppdrag".
Det var i lördags när vi var påväg hem från Karlstad som jag pratade med Annelie i telefon och så kom vi fram till att jag eventuellt skulle få låna Frida till allsvenskanfinalen nästa helg, och det hela slutade med att vi kom fram till att jag skulle ha henne över sommren!
Detta har absolut inget att göra med att Stella (som har haft henne nu under våren) inte rider henne bra! Stella är väldigt duktig och har gjort ett otroligt jobb med Frida, och Fridis är verkligen superfin när Stella rider henne. Utan anledningen är att Frida ska säljas, och för att kunna säljas så måste hon ju ha lite tävlingsresultat. Och eftersom Stella är för gammal för att tävla ponny, så fick jag alltså den här chansen!

Frida är en ponny som kan allt, men hon är inte lätt! När hon blir fin så blir hon riktigt fin, men det är ingen ponny man kan dra ihop lixom! Nej, här handlar det verkligen om att lära sig rida! Kan säga att jag kommer iaf inte behöva köpa mig något gymkort den här sommaren, för sån träningsvärk som jag haft i magen den här veckan jag har ridit Frida har jag aldrig haft förut! ;)

Jag ser iaf fram emot att få rida och tävla Frida under sommaren, och på så sätt får jag ta vara på min allra sista ponnysommar, även om jag fortfarande håller tummarna för att min alldeles egna stora häst också ska dansa in i stallet under tiden!
Frida har också nu fått en egen kategori här på bloggen där alla hennes träningar osv kommer att dokumenteras! :)


Frida och Ginny (som ägde henne innan Annelie och Hannah köpte henne)


26/5 2011

Det visade sig att det inte var någon specialidrott imorse, dock upptäckte jag ju inte det fören jag kom dit..
Så istället åkte jag ut till stallet och fixade allt där och gick ut med lilla Dampis på promenad. Vi gick runt Norrby och Dampis tyckte det var roligare idag eftersom det inte regnade ;)

Nu ska jag plugga inför mitt svenska prov imorgon, sen ska jag bege mig upp till v-by stallet och rida :)

.


25/5 2011

Ja, Dampisen och jag promenerar på. Idag var planen att gå runt söderbergs och sen ner mot Norrby. vädret var ju inte jättestabilt om man säger så, men det såg helt okej ut när jag gick ut. Vi hann precis ut ur skogen innan regnet började ösa ner.. Dampis har aldrig skrittat så fort i hela sitt liv som han gjorde de fem minuterna när vi gick tillbaka.. Är det något han avskyr så är det vatten och regn! Han går helst inte genom vattenpölar och undviker gärna regnet genom att gå med huvudet gömt bakom mig lixom..! Haha han är bra rolig ibland!
Det bästa är att han vet att jag också gärna undviker vattenpölarna, så han litar på att jag tar bästa vägen för att slippa bli blöt. Igår t.ex. så valde jag att hoppa över en vattenpöl för att det var bästa vägen för att slippa bli blöt. Dampis var inte sen på att hänga på! Han tog ett redigt skutt över strax efter mig! Men om jag går i gummistövlar så brukar jag vara lite elak mot honom och gå rätt igenom pölen, vilket han då också gör - men när han upptäcker att det är vatten hoppar han snabbt ur pölen! Haha han är bra rolig ibland!

Åkte upp till v-by stallet sen och red på lille ponnyn! Hon var lite stark idag och vi jobbar fortfarande med att lära känna varandra. Hon är ju långt ifrån så fin som hon är med Stella, men som sagt så har jag knappt ridit henne! Så massa cred till Stellis som rider pållisen så himla bra! Dessutom behöver jg lite mer plats och kunna rida på lite mer framåt än vad jag kan göra när man är 9 ekipage i ridhuset ;)
Men vi tar ny tag imorgon!

Tänte även ta och meddela att matteprovet idag gick helt klart över förväntan! Ett G borde jag nog ha kirrat rätt enkelt iaf! :D Känns jätteskönt, nu är det bara 2 prov kvar!

Imorgon då? Ja, hur jag hade tänkt lägga upp min dag vet jag inte riktigt.. Har inte riktigt någon bra lösning på hur jag ska hinna med allt som ska hinnas med. Dampisen ska röra på fläsket, ponnyn ska ridas och jag ska hinna gå ett par timmar i skolan. Torsdagar är en så himla dum dag! Jag börjar 8.30 var tredje vecka (det här är en sån vecka..) med Specialidrott. Därefter har jag en feting håltimme, men inte tillräkligt lång för att jag ska hinna ta stallet. Sne har jag Engelska och Historia innan jag slutar vid 14. Då ska jag alltså ut till Dampisen och promenera med honom och fixa klart allt i stallet, innan jag måste åka därifrån senast kl 17 eftersom jag rider lektion på v-by kl 18.. Alltså har jag lixom inte särskilt många timmar över mellan allt som ska hinnas med, men det är för många timmar för att det ska vara värt att åka direkt från t.ex. skolan till v-by stallet, men för få timmer för att hinna med Dampis där emellan..
EDIT: Engelskan är inställd, så då hinner jag till Dampisen på håltimmen! Mitt liv är räddat!

Nu ska jag hoppa ner i min gosiga säng eftersom det snart är dags att gå upp igen ;)
Ciao!


Tillbakablick: 25/5 2008

Idag, fast för tre år sedan, satt jag på världens bästa lilla Theotott för första gången!
Sedan dess har han och jag hängt ihop. Ett par avbrott har det blivit, men han har ändå alltid varit min stora stjärna!

Klubbtävling på Theo<3 Lc:1 Kom 2:a på 64.44 % är jättenöjd med tanke på att ja satt upp på honom för första gången på framridningen!
Tack och lov så har det hänt lite sen dess, och min prins har blivit lite finare och jag har börjat lära mig att rida!


24/5 2011

Åkte iväg på mitt hemliga uppdrag direkt efter skolan (som snart inte är så hemligt längre, kanske tar och släpper bomben imorgon ;) )
Därefter åkte jag direkt ut till stallet och promenerade med Dampisen. Imorgon ska jag börja skritta honom uppsuttet (om jag hinner, onsdagar är inte den dag jag har mest tid om man säger så! Annars leder jag honom imorgon också).

Nu på kvällen har min käre vän Rebban varit här och hjälpt mig med matten eftersom jag har prov imorgon. Hela mitt betyg i matte B hänger på det här provet eftersom vi inte behövde göra nationella. Men efter lite hjälp från mattesnillet herself så fattar jag lite iaf!
Har bara två uppgifter kvar att göra till imorgon, men det är i textkommunikation så det är inte jättesvårt.

Imorgon åker jag till Dandy direkt efter skolan och sen åker jag upp till v-by stallet och rider min lektion.

Kan dessutom berätta att telefonen har gått varm idag av folk som har ringt och varit intresserade av mitt lilla charmtroll till ponny! Jag hoppas verkligen att jag kan hitta ett bra hem till honom snarast!


Alla sagor har sitt slut...



Klicka på bilden för att komma till annonsen.
Så, nu ska länken fungera också!


23/5 2011

Den här dagen har gått i ett om man säger så!
Åkte iväg på mitt "hemliga uppdrag" efter skolan, som gick mycket bra! Mer än så får ni, av olika anledningar, inte veta ännu! Men när allt är helt klart så kommer ni märka vad det handlar om! :)

Åkte sen ut till lilla Dampisen. Nackdelen med ekerö är ju alla dessa jäkla köer. Vanligtvis tar det 10 minuter från Brommaplan, men när man åker såhär sent (alltså typ vid 18..) så tar det nästan en halvtimme!
Dampisen och jag var ute på promenad i 50 minuter. Ibland var han jättesnäll och ibland var han knäpp! Men det är ju så han är!
Därefter vart det snabbmockning medan mami ryktade Dampis. Strax efter 7 kom vi ifrån stallet och nu har jag spenderat kvällen med att plugga. Har en del som ska vara klart den här veckan.. Inlämning i samhällskunskap till imorgon, matteprov och inlämning + hålla tal på textkommunikationen på onsdag, svenskaprov på fredag och sen nästa tisdag har jag historiaprov. Känns ju bra att lärarna lägger ALLT den här veckan!

Imorgon ska jag fortsätta mitt "hemliga uppdrag" muhehhe! och sen på kvällen ska jag ut till stallet och promenera med Dampis!



Två väldigt charmiga bilder på min väldigt charmiga häst!
Han vet när han är som snyggast ;)


Svar:

Anonym om 22/5 2011:
Det hjälper inte att "blurra", jag vet vilken häst det är:)

Det jag undrar lite över är när du vill ha en "Ferrari", hur tänker du då? Du är ju tex lite rädd för hur din ponny reagerar (tex ute), hur ska du då fixa en häst med mycket temperament?

Jag menar det inte i negativ mening, men jag vet hur svårt det är att gå från ponny till stor häst och att välja en första häst med mycket temperament är väl kanske inte att rekommendera om man redan på ponny tycker att det är lite jobbigt...

Kul för dig då att du vet vilken häst det är, men alla vet inte och därför tänkte jag låta bli att berätta! :) men alla skulle ju kunna ta reda på vad det ät för häst, så det är ju ingen hemlighet direkt.
Anledningen till att jag vill ha en ferrari? Jag har ridit på en ponny som man oftast får släpa runt inne på banan, nu vill jag ha en häst med egen motor, och bara för att den har motor behöver den väl inte vara dum och ha ett extremt temperament? Titta t.ex. på Qui, som har egen motor, är fin och rörlig men samtidigt världens snällaste! Det klart att alla hästar har lite temperament i sig, även den allra snällaste, så en helt "temperamentlös" häst kommer jag aldrig att hitta! Och grejen med Dandy har varit att han är så opålitlig. Ena sekunden är han snäll som ett lamm, medan han nästa sekund brakar loss i en serie bocksprång! Jag har inget emot att ha en pigg häst, men den ska vara pålitlig!
Sen kan jag säga att den här hästen verkade vara väldigt snäll! De berättade att de hade slängt upp ett barn på hästen och låtit dom rida ut. Även Tilde, som har praktik på Segersta, säger att hästen är stencool!
Så ja, därför är hästen fortfarande intressant!

hestis!


Dagens hemliga uppdrag! :)


Vad händer här egentligen??


Ja vad händer egentligen här? Kan säga så mycket som att det är INTE Dandy som ska starta, men han fick rycka in av olika anledningar på anmälningslistorna ;)
Vad tror ni egentligen? Är det någon som har en liten gissning? :)


22/5 2011

Jobbade hela dagen i stallet. Hände väl inget spännande direkt för de flesta hästarna vilade idag. Så vi var ute och skrittade en sväng på förmiddagen, och sen på eftermiddagen gick jag med en väldigt överpigg Fanelia (som skulle vara snällt sällskap till Rachman.. haha! men det gick bra ändå ;) )
När stallet var klart så fick Dampisen gå ut på promenad.
Därefter styrde mor min bilen mot Segersta! Hästen jag kollade på föll mig precis i smaken! Var verkligen som att rida Formel1. Hästen hade motor och var framåt, men väldigt lätt att ta tillbaka! Att jämföra Dandy och den här är ungefär som att jämföra en Volvo och en ferrari lixom..! mm Mumma säger jag bara!

Imorgon har jag en hel del planer på g! Jag ska iväg på "hemligt uppdrag" direkt efter skolan (ja det har med hästar att göra. Nej jag ska inte provrida en häst jag ska köpa ;) ). Tänkte låta bli att berätta om det innan allt är klart ;)
Sen efter det ska jag ut till min lilla prins och promenera med honom. Sista dagen med promenader, sen får jag sitta på honom och skritta! wohoo haha!


Svar;

Amalia om Tillbakablick: 22/5 2010:
Var hittar du hästarna du provrider? Är det genom kontakter eller kollar du på hästnet och sådana sidor också? C:

Det är lite både och, vissa har jag hittat på annons medan andra har jag hittat via kontakter! Både Annie och Emma känner ju ungefär hela världen, eller känner någon som känner någon osv! :)


Tillbakablick: 22/5 2010

Idag, fast för ett år sedan, spenderade jag en heldag tillsammans med några av mina finaste vänner och våra mammor på stuteri Nådhammar. Jag, Frida, Erkan, Pellen och mammorna var och hälsade på vår kära vän Carro som jobbade på Nådhammar.
En jättemysig dag med kanonväder!


Heldag i karlstad

Har spenderat hela dagen i karlstad och tittat på hästar. Jag är tyvärr inte hästägare än, men vem vet det kanske kommer en liten rackare snart iaf! ;) nu på kvällen har jag varit ute och gått en sväng med dampis och ska strax hem till rebban och äta middag, bra avslut på dagen lixom!! Kanske hinner jg slänga upp ett inlägg i kväll med lite spännande information, annars kommer det imorgon! Imorgon ska jag för övrigt jobba hela dagen och sen evuntuellt ut till segersta! We will see!

20/5 2011

Började dagen i skolan, för att sedan åka direkt ut till stalet och fixa allt med Dampisen.
Vid halv 4 lastades två hästar och vi åkte mot Segersta. Spenderade resten av kvällen där och såg massa fina hästar. Fina Helge vann klassen på 70% och Fanelia blev trea på 64,9%! Superroligt! Tyvärr så gick min kamera sönder idag (eller ja, objektivet är det som är trasigt), så det blev inga bilder.
Tittade även på hästen som jag var intresserad av, så ska få med mig mami ut dit någon dag och provrida :)

Vi var inte tillbaka i stallet fören strax innan 22, och då skulle Dampisen ut på en till liten promenad. Så vi var ute och gick i en halvtimme innan han fick gå in och få nattkläderna på sig :)

Kvällspromenad var det ja!


Tävlingsdatabasen

Before..


..and after!


Känns ju verkligen jättetråkigt, men vad ska man göra?
Prinsen och jag har gjort vår sista start tillsammans..
Han har gjort sin sista start någonsin..


19/5 2011

Dampisen och jag var ute på promenad i solskenet och han var snällheten själv! Dock var han mer intresserad av gräset än av att röra på fläsket ;)

Åkte upp till v-by stallet sen och red lektion på Rondo. Vi provade en ny sadel idag som låg lite bättre än den han har haft innan. Han känndes iaf mycket bättre än igår och jag kunde tillomed ta tillbaka lite utan att han började dra tag i bettet. Det vi måste jobba med med honom är att sätta en lite bättre takt i traven, annars travar han på som attan och benen går av sig själva och han sladdar i hörnen. Så han behöver mer hjälp för att komma i balans och hitta en mycket lugnare och mer bestämd takt. Han är ju inte så välmusklad, men det kommer!

Imorgon har jag först 3 lektioner i skolan innan jag ska ut till stallet för att gå på promenad med Dampisen. Därefter ska jag eventuellt åka till Segersta för att titta på en häst! De har tävlingar där, och hästen i fråga skulle starta, vilket även Emma skulle. Så då tyckte hon jag kunde åka med och titta på den iaf :)

Lite bilder på gulligaste lilla Roland som Pellen fotade förra veckan!


Bilder: Emma och Helge MsvA

Här kommer ett gäng bilder som jag fotade i söndags när det var regional dressyr på Hogsta.
Alla bilder är på Emma och Helge (Midt-West Casino).


Visst är han allt bra fin?


Dandy 18/5 2011

Boxvila stod ju på dagens schema, så jag åkte ut till stallet och borstade prinsen och mockade. Dessutom tog vi en 30 sekunder lång promenad ut till gräset, så att han iaf fick se lite dagsljus på riktigt!
Gräset var iaf väldigt uppskattat, så han fick äta i 20 minuter :)

<3
<p>&lt;3</p>

Kan passa på at meddela att Dampis fick beröm igår på Ultuna för att han dels var så blank och fin i pälsen, men också för att han var så snäll!! Som om inte det vore nog så charmade han alla med sina mjuka mule!


Blev ingen hoppning..

..istället red vi dressyr för Jennie, vilket inte är fy skam det heller!
Kristin har ju ponnyhopparna på onsdagar, men jag hade hoppats att dom skulle lösa det på något sätt. Men istället red vi alltså för Jennie. Jag red på fina lilla Roland (Rondo). Han var väldigt spänd och känndes lite konstig.. Inte alls sig lik! Men Jennie trodde att det kunde bero på att han hade träningsvärk. Så jag red så mycket det gick lixom. I traven var han nästan lite tråck, framförallt till vänster. Men han tar tag i högertygeln och springer i vänster varv.
I galoppen blev allt mycket lättare, även om han tränger innåt. Men det är lättare att påverka än en ponny som leker raketforskare ;)

Och nej, jag ORKAR verkligen inte leta upp en passande bild, så idag blir det ett bildlöst inlägg!

Ikväll: hoppning!

Eftersom Fia, som jag rider för på onsdagkvällar, är bortrest den här veckan, så ska vi istället ha hoppning för Kristin!
Jag tycker det är jätteroligt att hoppa någongång då och då, och framförallt för Kristin som är så duktig och alltid har roliga övningar! Och trots att vi är en dressyrspecial så får vi faktiskt HOPPA lite, inet bara trava över upphöjda cavaletti lixom ;)
Då är bara frågan vem jag ska hoppa på ikväll? Jag håller en tumme för att det blir Theo, även fast jag egentligen inte gillar att hoppa honom. Men han är väldigt snäll och gör precis vad han ska, och det gillar ju jag ;) Senast jag hoppade (bortsett från när vi hoppade i skogen för ett par veckorsen) så var det på hoppstjärnan Kim (som var livrädd för bommar, men tillslut lyckades ta sig över en mur!). Innan det så var Jack min lilla hoppstjärna! Men eftersom Klimpen inte finns på v-by längre och Jackis är alldeles för liten, så blir det spännande att se vem som får agera stjärna idag :)


Dampisen får hoppa lilla muren, hösten 2010.


Lite tips kanske?

De kommande veckorna kommer jag ju bara skritta min lilla häst, så därför skulle jag gärna vilja veta vad ni vill läsa om? Vill ni se bilder? Isf vad för bilder?
Behöver all hjälp jag kan få, så feel free med att spruta idéer! :)


Dubbelmoral? ;)


<3

Hittade den här bilden när jag rotade igenom en av mina bildmappar på datorn.
Den är tagen med min mobilkamera förra sommaren när vi var ute på en skrittur!


17/5 2011 Ultuna

Ja, en lång dag blev det. Vi åkte från stallet 6.40, hämtade Annie i v-by 07.00, var på Ultuna 8.30 och var tillbaka i stallet igen vid 16.30.
Dandy var tydligt halt på vänster fram och höger bak när jag bara sprang med honom rakt fram, alltås inte ens böjprov.. Vid longering syntes även höger fram.
Så vi har bedövat - väntat - longerat, bedövat - väntat - longerat osv.
Tillsist fick vi iaf komma in till röntgen och det togs en jäkla massa bilder. Och inget chockbesked blev det heller.
Men nu har vi tre alternativ.. Ska ringa Malin (veterinären) imorgon och kolla lite närmre hur det egentligen ligger till.
Men jag kan inte annat än hålla tummarna för att min prins blir frisk, även om det känns väldigt långt bort..

Så imorgon är det boxvila, sen ska han ledas en vecka och därefter ska jag börja sitta på och skritta honom.

<3
<p>&lt;3</p>


Imorgon: Ultuna

Dandy <3 Efter att veterinären varit där plus att vänster bak var gipsat eftersom skon hade åkt av :P Läckert!
Såhär kan man också se ut..
två behandlade framben och en gipsad bakhov efter att Dampisen hade dragit i paddocken när annie tömkört honom.. Han sprang runt som en galning, sparkade av sig skon och rev upp halva hoven.. Klok ponny!


Och här är lite bilder från när vi var inne med honom senast, alltså förra vintern!
Dandan på Ultuna
Charmig grabb.. ;)

<p><span style="font-family: arial black;" mce_style="font-family: arial black;"><strong>Dandan på Ultuna</strong></span></p>
<p><span style="font-family: arial black;" mce_style="font-family: arial black;"><strong>Dandan på Ultuna</strong></span></p>
Dandy på Ulltuna
<p><span style="font-family: Arial" mce_style="font-family: Arial"><span style="font-size: 12px" mce_style="font-size: 12px"><span style="color: #000000" mce_style="color: #000000"><b>Dandy på Ulltuna</b></span></span></span><br /></p>

Visst håller ni en tumme eller två imorgon?


16/5 2011

Kort skolda, precis som varje måndag! Känns så skönt med att börja veckan med att ha en enda liten fjuttig lektion, som dessutom är så ojobbig den kan bli (mediakunskap = vi typ tittar på film, lär oss hur filmer och tidningar är uppbyggda, får testa att sända radio osv.)
Åkte ut till stallet på en gång sen och longerade Dampis. Han var mer vild än tam om man säger så.. Han tränade hellre kaprioller än tråkig galopp. Så fort jag manade på honom in i galopp så drig han iväg och gjorde en rad bocksprång! Tillslut kunde jag iaf få honom att trava lugnt utan att börja hoppa!
Eftersom vi ska in till Ultuna imorgon så skulle Dampis få sig ett bad, men eftersom schampot var slut så fick han nöja sig med en dusch ;) Medan han sen torkade så tog vi en promenad på 40 minuter, och då var han hur snäll som helst!

Imorgon ska vi som sagt in till Ultuna och röntga Dandy. Och av eftersom Annelie är så gullig och lånar ut sin buss så ska jag snart åka upp till v-by stallet för att hämta nyckeln av Hannah! Egentligen kan vi ju lika gärna köra triler, men eftersom Dandy verkligen uppskattar att åka i bussen och Annelie frågade om vi ville låna den så, tjaa varför inte? :)

<p>.</p>
Man kan ju faktiskt vara snäll också ;)

Söt är han ju iaf ;)
Dock kan man ju alltid lita på att han är söt, så det väger ju nästan upp alla dumheter ;)


15/5 2011

Dampisen fick ju egentligen börja longeras idag, men det känndes som en dum idé med tanke på hur många fler hästar det var som rörde sig på anläggningen än vad det vanligtvis är!
Så vi tog en promenad, eller ja jag tog en promenad, Dandy var mest i luften! Dumma lilla ponny! Att han alltid måste dumma sig när man minst vill det lixom!

Stannade kvar i stallet och inväntade att Emma skulle starta Helge i MsvA. Trots några missar så red de ihop nästan 65% och kom trea! En av domarna (Gustaf Svalling) gav dem 69%, vilket innebar att han höll dem som etta!

Därefter åkte vi mot Strängnäs för att titta på en häst. Lite sjukt var det, men hästen var iaf ingenting för mig ;)

Imorgon ska jag iaf longera min lilla prins. Får hoppas han sköter sig och inte står på bakbenen så som han gjorde sista han jag longerade honom.. ;)
Imorgon kommer det kanske upp lite bilder från sista tiden också, bl.a. från idag! Sålänge får ni se en bild på Emma och Helge, som jag snodde av min käre vän Erkan!


Day Walker

Tänkte att ni skulle få se lite bilder på Annies väldigt fina häst Day Walker, DW.
Dw har varit skadad väldigt länge, men nu är han tillbaka och finare än någonsin! Får han bara hålla sig frisk nu så kommer han definitivt utklassa sina konkurrenter snart!!









Prisutdelning är KUL!


Visst är han allt bra fin? :)


Tillbakablick: 14/5 2010

Idag, fast för ett år sedan var jag med Jennifer och hennes fina Torino (Torsken eller Tatatarini!) när de tävlade på Gömmargården. De placerade sig som två i första klassen, och som om inte det vore nog så var det endast Vällingbyare på prisutdelningen för kat B och C (Ellen V och Brolle vann kat C och Pernilla och Power vann kat B)


Duktiga ponnytjejer
Jennifer, Ellen V och Pernilla

Jennifer och Torino


14/5 2011

14/5 innebär att vi idag skulle ha tävlat en klass i Mantorp, men är inte hästen frisk så är inte hästen frisk - och då kan man ju inte tävla heller ;)
Så istället jobbade jag hela dagen i stallet, vilket alltid är trevligt. Alla där (iaf de i vårt stall ;) ) är så trevliga så det är verkligen kul att vara där! Det gick iaf bra att jobba. Jag har väl promenerat mest hela dagen, dagens motion helt klart! Vi var iaf klara kl 5, och då hade vå båda motionerat en "egen" häst var (Josephine hade både sin egna + en till, så det vart nästan rätt). Så då var det bara Dampisen som skulle ryktas innan det bar av hemmåt.

Dandy gick iaf på promenad idag som vanligt. Han var dundersnäll hela vägen! Busade inte en enda gång, men han tycker väl att det där är så galet tråkigt.. ;) Vi gick iaf samma runda som jag hade gått med Fiffi tidigare idag. Fiffi hade gått den på 35-40 minuter, så jag tänkte att Dandy skulle kanske ta den på en timma. Men icke! 45 minuter tog det, riktigt speedat alltså ;)

Imorgon skulle jag egentligen börja longera honom, men eftersom det är tävlingar på Hogsta hela dagen så är det alltså en massa andra hästar där = pigg och galen Dampis... Och när alla som ska rida dessutom ska dela på en ridbana kan det bli spännande om en galning far runt som en eldsprutare! Så jag avstår morgondagens longering och går istället på en fartfylld promenad med kanonkulan!
Dessutom står "tittande på fina hästar" (kan man säga så.?) på Hogsta på morgondagens schema. Dessutom ska vi ta en sväng till Södertälje för att titta på en häst! Blir nog en trevlig dag, trots att vädrets makter utlovar spöregn...

Hungrig hest vill eta gres...
Dandy ville mycket hellre äta gräs än gå på promenad..

<p>Duttig hest inte titta på gres!!</p>
Meeeeeeeen, han lyckades hålla sig en halv sekund från att inte ens försöka äta!! haha! :D


viktigt med variation?

Ett ämne som är väldigt hett bland hästbloggarna nu är just hur viktigt det är med variation i hästens träning.
Det klart jag håller med, men jag ska helt ärligt säga att jag (som ni säkert redan har märkt) är totalt urusel på det där med att variera mig. Jag har ofta en plan på att rida ut minst en dag i veckan, men jag hittar alltid anledningar till att inte göra det.
För er som inte har märkt det så är jag väldigt feg av mig. Eller egentligen inte, men Dandy har skickat av mig med dunder och brak ett par gånger, bla.a. en gång på ängen vid v-by stallet, en gång på en prisutdelning och en gång på ridbanan på lennartsnäs. Jag är egentligen inte rädd för att åka av, utan för att det ska hända något med Dandy då. När jag åkte av på ängen lyckades jag hålla kvar i tygeln så att han inte kunde springa iväg, efter avramlingen på prisutdelningen skenade han som en idiot i ridhuset innan Annie fick tag på honom och när jag åkte av på ridbanan på lennartsnäs så sprang han ut därifrån och över vägen in i stallet(personen som gick ut från ridbanan precis innan stängde aldrig..). Jag vill absolut inte att Dandy ska skada sig mer än nödvändigt, och det har gjort att jag blivit så feg när det gäller just honom. Att rida ut och rejsa i full galopp funkar på nästan vilken annan häst som helst, men just inte på Dandy.
Så därför hittar jag alltid fantastiska ursäkter till att slippa rida ut, trots att min häst egentligen nog skulle behöva det.

När jag stod på vällingby så både tömkörde och longerade vi en hel del, för att han skulle få arbeta ryttarfritt ett par dagar i veckan pga hans rygg. Nu var ju ryggen väldigt fin under ett par månader (enda fram tills nu typ..), så jag har inte kännt att det behovet varit lika stort. Men jag skulle vilja både tömköra och longera, men det finns en del saker som gör att det blir svårt. T.ex. så vill jag inte longera/tömköra i ridhuset, eftersom det är så halt där och risken att de går omkull finns alltså. Longera el. tömköra ute testade jag och annie ett par gånger på v-by, vilket var mindre lyckat om man säger så.. Dandy blir ofta väldigt pigg av att vara ute, så flera gånger slet han sig och skenade varv på varv på ridbanan och drog bl.a. av sig en sko och rev upp halva hoven!
Han har överlag blivit snällare sista tiden, så det kanske skulle gå nu, men jag är fortfarande ytterst tveksam.

Hoppning då? Ja, det har vi testat en gång på v-by, viket faktiskt gick ganska bra. Men jag är en fegis när det gäller hoppning och min häst älskar det, så ni förstår kanske hur bra den kombinationen blir? ;) Dandy känner ju på 5 sekunder när jag blir spänd och nervös, och tar verkligen vara på det och hittar på bus! Men vi skulle nog behöva hoppa lite ändå, fast isf väldigt lågt!

Så vad gör vi då i veckorna? En vanlig vecka utan tävling kan se ut som så att jag rider lektion på måndag, Dandy vilar tisdag och onsdag och skrittar då alltså ut, sen joggar han på torsdag, lektion på fredag, rids på lördag och rids på söndag. Är det tävling blir det ju självklart annorlunda. Då går han lektion på måndag, vilar tisdag, joggar onsdag, rids eller vilar torsdag (beror på om det är tävling lördag eller söndag), lektion eller vila fredag och om det är tävling på söndagen så rids han på lördagen.
Som ni ser blir det väldigt mycket ridhus/ridbana, vilket är långt ifrån okej! "Inte konstigt att hästen blir halt" tänker ni säkert då, och nä, jag håller med!

Men nu har jag gett mig fan på att så fort Dandy är frisk så ska vi ge oss ut i skogen mycket mer! Vi behöver kanske inte rejsa i full galopp, men vi ska iaf variera oss mycket mera och verligen ta vara på att vi har så mycket ridvägar att rida på!

Hur gör ni med era hästar? Är ni bra på att variera er?


Dressyr på ridbanan


Hoppning


Dressyr i ridhuset


Uteritt


13/5 2011

Promenad dag nummer 3 idag.
Maria skulle gå slingan med Fiffi, så vi gjorde sällskap hela vägen. Fiffi är ju något större än vad Dandy är ;) men Dampis hängde på rätt bra ändå. Dock tyckte han nog det var jobbigt att skritta så fort, för han var anfådd när vi kom hem.. Kondisen är på topp!
Dampis var iaf ganska snäll! Vanligtvis brukar han vara ett riktigt monster när vi går längre bort från stallet, men idag var han bara dum ett par gånger!

Imorgon ska vi också ut och promenera. Dessutom ska jag jobba hela dagen, så jag har att göra om man säger så.
Och denna fantastiska kväll ska ägnas åt plugg.. Har en historia inlämning till på söndag och matteprov nästa vecka. Men sen är det inte långt till sommarlovet!! :D


Bilden är från Högbo i februari.
Förstår ni då hur kallt det var? ;)


12/5 2011

Denna ofantastiska dag bjöd på en galet stressig morgon, engelska nationella i 3 timmar, historia och promenad x2 för att sedan avslutas med en obra lektion på Pjottris.

Stressade som en idjuut imorse, för att sen inse att det var en hel timme tills bussen skulle gå.. Nationella gick inte särskilt bra, men vad ska jag förvänta mig? Jag är totalt värdelös på engelska, helt otroligt att jag ändå lyckas få betyg i ämnet!
Efter skolan åkte jag iaf ut till min lilla prins för att promenera med honom. Vi var ute och gick i 40 minuter och han var så himla snäll hela tiden!
Därefter gick jag en sväng med Raggan eftersom Maria skulle komma så sent. Sen fick jag redigt bråttom eftersom jag hade missat tiden totalt.. Haha koll på läget som vanligt! Trots att jag sprang till bussen så missade jag den, så jag stod snällt och väntade på nästa. Dock fick jag skjuts till Brommaplan iaf!

Åkte direkt till v-by stallet för att rida lektion, vilket jag gjorde på Pjotter the giant! Det gick inte alls bra. Han känndes väldigt spänd och jag klarar inte av att reda ut problemen helt själv ännu. Så jag satt och red i skritt större delen av lektionen för att "hitta" honom. Så ja, ingen höjdarlektion om man säger så.

Nu ska jag ägna mig åt att plugga samhällskunskap och naturkunskap.. roligare kan det knappast bli..


Tisdag 17 maj..

Norges nationaldag, Rebban har namnsdag och Dampis ska till Ultuna...


11/5 2011

Var ute i stallet imorse en sväng. hade tänkt vara där vid halv 8, men det blev lite svårt eftersom jag vaknade först vid 20 över 7.. Men vid 9 var jag på plats. Mockade och ryktade dandy och sen tog vi en promenad i solen. Han var supersnäll, ända tills han såg en traktor på en åker.. Alltså herregud, vi har mött traktorer hur många gånger som helst, vi har blivit omkörda av traktorer och han har aldrig brytt sig..! Smart grabb det där!
Sen fick han stå och beta 10 minuter innan han släpptes i hagen. Dock hann jag bara gå 35 minuter på morgonen, så jag åkte tillbaka efter skolan och gick en sväng till. Då promenerade vi i typ 20 minuter och sen vart det nattkläderna på :)

Imorgon ska vi ju också bara promenera, dock får det bli enbart på eftermiddagen då eftersom jag har engelska nationella på morgonen..
Nu ska jag strax åka upp till v-by stallet och rida lektion för Fia!

<3


10/5 2011 uteritt och veterinärbehandling

Har två saker att meddela.
1. Jag har cyklat Nockeby-Hogsta, Hogsta-Nockeby, Nockeby-Hogsta och Hogsta-Kungsgårn... Mine ben är trötta!
2. 06.45 imorse tog jag av mig tjocktröjan, och sen gick jag i bara t-shirt fram till kl 19.45!!

Jobbade på förmiddagen innan jag åkte till skolan idag.
Efter skolan åkte jag tillbaka till stallet för att rida ut en sväng på min gulliga lilla ponny. Han skötte sig väldigt bra och vi kunde både trava och galoppera utan att göra kaprioller! Framsteg! Dessutom mötte vi inte en endaste älg på hela vägen! haha jag är verkligen livrädd för älgarna! :P lite väl misslyckat då att vi står uppstallade på en väldigt älgtät ö... ;)

Iaf, när vi kom tillbaka gjorde jag iordning alla saker och väntade in att Silvana (veterinären) skulle bli klar med alla andra hästar, eftersom hon skulle ta Dandy allra sist när de ordinarie (Dandy stod som reserv och skulle kollas om det fanns tid, vilket det gjorde på kvällen) var klara.
Hon kännde iaf på ryggen på honom och konstaterade att han hade ont på samma ställe där vi behandlade för lite mer än en månad sen. Jag hade ju bara tänkt att hon skulle titta på honom, men hon tyckte att vi skulle behandla på en gång så vi gjorde det. Men hon tyckte ändå vi skulle åka in med honom i nästa vecka för att röntga för att se att förändringarna inte har blivit värre.

Så nu är det promenad i 4 dagar, 2-3 dagars longering och sen ska han ridas som vanligt igen.
Men det jag är mest stolt över var att jag faktiskt pratade med henne helt själv! (okej, Josephine hjälpte mig med ett ord, men annrs så! :D) Haha! Jag och engelska är inte bästa vänner om man säger så, men jag lyckades göra mig förstodd och fattade nästan allt hon sa! Ibland fick jag köra på uteslutningsmetoden när hon frågade om "det ena eller det andra", men det gick bra ändå!

Imorgon ska jag ut till stallet på morgonen och promenera med Dandy. Josephines lilla Laban behövde sjukrutan ett par dagar, så då löste vi det så enkelt att Dandy går i hans paddock sålänge, alltså går han ut först vid 10. Och eftersom jag börjar skolan först vid 13.30 så blir det perfekt. Dock ska jag möta upp Marre vid 11 för att göra vår artikel till textkommunikationen.

Sömnig pånniie!
Såhär trött var Dampisen på kvällen efter behandlingen. Kan dock meddela att han inte behövde något lugnande, han stod så snällt ändå :)


9/4 2011

Cyklade som en idiot till tunnelbanan imorse, för att sedan komma till skolan och få veta att dagens enda lektion är inställd..
Åkte iaf hem en snabbis och sen ut till stallet i det mysiga vädret. Jag red en sväng på Dampisen i ridhuset, och han hade ingen större lust att springa fort tyvärr. Så något är det ju som är fel. Det går bra sålänge jag låter honom bli längre i formen och sänka sig rätt mycket, men såfort jag försöker plocka upp honom så blir han exremt bromsig...

Prinsen fick iaf duscha och sen fick han beta lit gräs medan han torkade :) Det uppskattades definitivt!
Åkte upp till v-by stallet på kvällen och jobbade.
Nu ska jag snart hoppa ner i min gosiga säng eftersom jag ska upp och jobba imorgon bitti. Jag börjar inte skolan fören vid 12, och eftersom Josephine ville ha hjälp i stallet så åker jag dit och jobbar ett par timmar innan skolan. Dock måste jag ju tillbaka sen på eftermiddagen för att ta hand om min prins eftersom jag inte kommer hinna det på morgonen ;)

på återseende!


Hur sjuk kan man bli?

Vällingby Ridcenter (eller Grimsta Ridanläggning som den heter hos kommunen) ligger vägg i vägg med Grimsta IP, och som alla vet så spelar Bromma Pojkarna sina hemmamatcher på Grimsta. Förra (eller förrförra?) året när BP spelade i Allsvenskan var ett ent jäkla helvetes år för våran del på ridskolan. Det var total kaos varje gång BP spelade hemma match, och många av ridskolan elever kom inte fram till ridskolan för att det var sånt kaos på vägen.
När de sedan åkte ner i Superettan igen så lugnade det ner sig betydligt. Jag menar, vilka vill se BP möta Falkenberg lixom? Lantislaget vs. Lantislaget!

Idag var det ju match igen, till och med Derby. BP mötte Hammarby.. Det funkade väl rätt bra, enda tills matchen var slut. Då skulle ju alla minsann ut samtidigt, från 3 olika håll..
Men det jag egentligen skulle komma till.. När vi var påväg hem och var längst bort vid den lilla fotbollsplanen, alltså närmast slottet, så stod det ett gäng polishästar där. Helt plötsligt är det någon jävla idiot som kastar en smällare rakt mot hästarna! Hur kan man vara så jävla korkad att man kastar en smällare mot ett djur?!
Förstår lixom inte det roliga i det. Vad har de stackars hästarna gjort mot dem?
Som tur var så blev ingen häst (eller annan människa) träffad, men tänk om smällaren hade hmnat lite mer åt ena hållet, då hade troligtvs någon träffats med tanke på hur mycket människor det var just där just då!


Tänk vad tåliga de är dessa hästar!


8/5 2011

Började dagen på Solna där det var lektionsmästerskapen för junior/yr och seniorer.
Annie startade fina Day Walker i förklassen (Lb:2) och han var så himla fin! De red ihop 68% och blev trea på det!
Erkan och Max startade i mästerskapsklassen för junior/yr. De gjorde ett bra travprogram men fick lite problem i galoppen. Totalt red de ihop 57%. Chrillebooi startade Pjotter i mästerskapet för seniorer (La:3) och kom på en fjärdeplats. Även Barbro och Jissa startade i seniorklassen, och slog till och VANN på typ 65%!! Superkul!

Åkte ut till Dandy på eftermiddagen och skrittade ut en sväng. Han var supersnäll hela tiden! Mamma hade varit snäll och mockat och fixat vatten medan jag var ute, så när vi kom tillbaka så smorde jag upp utrustningen medan mamma ryktade Dandy eftersom hon gärna ville komma hem.

Imorgon ska jag jogga lite på Dampis så att han får röra på sig. Förhoppningsvis så hinner Silvana kolla på honom lite fort på tisdag.


Dampis i somras på Lennartsnäs


bästa Dampis <3

Motivationen ligger väl på noll efter den här dagen.
Jag har ju kännt hela veckan att han inte riktigt har varit på topp, men bestämde mig för att åka eftersom vi inte skulle ha något lag annars. Och hade jag tyckt att han kännts ofräsch hade jag ju ALDRIG åkt! Så dum är jag inte. Men han känns ju som sagt fräsch, men lixom lite konstig. Men min plan var att åker jag så har vi iaf ett lag!

Programmet gick ju som sagt åt skogen.. Han stannade två gånger i traven och galoppen var nog nästan 7-taktig.. Så ja, det förklarar väl det mesta. Men det är i dom lägena som jag är extra glad att jag har annie, för hon säger verkligen vad hon tror och vad hon tycker jag ska göra. Det gör ju Emma också, men annie känner jag så mycket bättre och fortfarande är det henne jag ringer först när jag undrar över något. Så blir det en tid över när Silvana kommer på tisdag så hoppas jag att Dandy kan få kollas då. Men oavsett vad så ska vi boka en tid på Ultuna för att röntga ryggen och frambenen för att se så att det inte har blivit värre.
Men det som är så svårt nu är ju att han inte känns ofräsch! Det var lite såhär han höll på ett tag i höstas - han gick på snällt framåt men det var lixom "helst inte, men okej då". Han är ju så himla snäll, så ibland tror jag att han går på ren vilja!

Jag har ju iaf strykt mig från Mantorp på lördag. Vem vet, kanske har Dampisen och jag gjort vår sista start tillsammans?! Vi låter framtiden avgöra (eller vad är det man säger? :P)...

Kvällen blev iaf bra med trevliga mäniskor och massa coola moves till ocoola låtar! Det hela slutade med att jag låg på tre stolar och sov, och precis när vi skulle åka så komemr det två bilar fulla med grabbar och ställer sig precis utanför ingången..

Nu ska jag hoppa ner i min gosiga säng och ladda upp inför morgondagen. Jag ska nämligen med Erkan och Max till Solna där de ska tävla lektionsmästerskapen. Dock blir det lite sovmorgon eftersom jag inte ska vara där fören vid halv 10!


Orkar inte

Tävlingen gick totalt åt skogen och vi ska försöka få en tid på Ultuna i så fort som möjligt för att röntga ryggen och frambenen, för nu kan han inte bara vara dum! Därefter får vi se vad som händer, jag känner bara att mitt tävlingssug sakta men säkert börjar försvinna..

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen möta upp Pellen och åka till v-by stallet. Imorgon ska jag med Erkan på tävling och nästa helg åker vi förhoppningsvis och tittar på en häst - något att se fram emot iaf!

Vad som än händer så är du alltid den bästa <3


Bära eller brista..

Efter väldigt mycket velande fram och tillbaka och en extrem dunderångest så har jag bestämt mig för att åka och tävla imorgon. Det får bära eller brista lixom. Egentligen vill jag nog inte åka, samtidigt som jag vill övervinna mig själv. Jag menar, säg att vi lyckas kvala till sm i sommar och så går det såhär galet dåligt dagarna innan, då måste jag ju åka iaf!
Så på så sätt är det nog bra att åka imorgon och låta mig själv vinna över mitt eget huvud!
13.45 har jag starttid, så jag ska rida lite för Emma på morgonen innan vi åker. För egentligen tror jag mest det handlar om att han är lite oriden! Så ja, det får helt enkelt gå som det går.

Nu måste jag verkligen packa! Eftersom jag inte har vetat hur det blir med morgondagens start fören nu så har jag inte ens börjat fundera över packningen ;)
Imorgon ska vi hämta upp Pellen vid halv 8 och så åker vi till stallet och knoppar Dandy, packar och fixar iordning allt. Vid 10 ska jag rida Dandy en sväng för Emma. Sen ska sakerna smörjas, Dandy ska ryktas och därefter packar vi in och åker iväg mot Lurbo.

Det får helt enkelt gå som det går, så ha inte för höga förväntningar på oss, för mitt mål för morgondagen är att han inte ska stanna! :D


Såhär bra ska det gå imorgon också!
Kommer fortfarande ihåg känslan efter det programemt..!


Roland!

Helt oväntat fickjag rida på lilla Roland idag (Rondo E, men jag glömde bara bort vad den hette hela tiden så jag kallade honom för Roland!). Tror han kom till v-by i tisdags, innan det har han gått som privathäst. Men han är iaf 12 år och maxad D.
Han var väldigt spänd när vi skrittade fram, men eftersomvi skulle skritta ner till ängarna så kom vi fram till att det nog var bäst att jag ledde honom. Det var en jäkla tur det, för han var rädd för ungefär allt och inget! Men när vi kom ner på ängen lugnade han ner sig betydligt och behöll lugnet hela vägen hem.
Vi red nere på ridbanan och han var väldigt spänd till en början, tryckte ihophalsen och ville inte ta stöd på bettet. Men efter ett tag slappnade han av och blev riktigt trevlig att rida! Framåt men ändå inte svår att ta tillbaka. Dessutom lyssnade han väldigt bra på rösten.
I traven gick han och tryckte lite till vänster, och i galoppen tryckte han till höger. Men han hade ganska fina gångarter när han väl slappnade av och vgade ta ut steget lite mer, men framförallt var galoppen bra!
Det var iaf en väldigt trevlig liten häst och han var superrolig att rida, framförallt med tanke på hur stor skillnad det blev från början till slut! Jag tror verkligen han kommer bli en toppenbra ridskolehäst, santidigt som han kommer vara en bra tävlingsponny för ridskoleryttarna! Och jag kan säga att jag har definitivt inget emot att rida på honom igen! :)
Dessutom var han fantastiskt söt, dock gör inte denna bild honom rättvisa ;)

Gulligaste Roland (Rondo E)!!


5/5 2011

Tanken idag var att vi skulle ta en mysig skrittur i skogen, men när jag väl var i stallet bestämde jag mig för att min lilla prins skulle få trava lite ute också om han var snäll! Eftersom det är bra underlag ute just nu så måste man ju passa på lite. Trava ute brukar inte vara några problem, utan det är snarare det där att fräsa på i full galopp som jag inte vågar :P Men det är just det sistnämnda som han nog beöver just nu! Så i nästa vecka hoppas jag att Josephine har tid att rida ut på min lilla prins!
Dampis var iaf supersnäll idag så vi travade en liten bit, vilket gick väldigt bra! Hhan känndes verkligen superfin!
Totalt var vi ute i 55 minuter.

Nu ska jag strax ta och åka upp till v-by för att rida lektion. Återkommer ikväll när jag kommer hem ;)


Ja, bildbristen är på hög nivå...


4/5 2011

Red en sväng på min lilla ponny i ridhuset idag eftersom det regnade. Hade egentligen velat rida utomhus iaf, men eftersom han verkligen avskyr regn så ;)
Jag hade precis samma problem som igår, alltså bra trav men värdelös galopp. Försökte verkligen få igenom galoppen ordentligt, men det enda som hände när jag tröck på honom var att han blev stark och lång. Ska nog dra på gramanen på fredag för att verkligen få till det ordentligt! Det är så synd att jag troligtvis inte kommer kunna rida någon lektion innan lördag, just eftersom jag verkligen skulle behöva hjälp med den där galoppen!
Traven var som sagt bra iaf. Även om han blev lite seg någon gång, så när han väl gick så travade han inte alls med sådär korta och snabba steg som han brukar. Traven har verkligen blivit mycket bättre än vad den har varit tidigare, mycket luftigare (även om den fortfarande är långt ifrån LUFTIG)!
Fixade allt i stallet efteråt och när jag höll på med vattnet så råkade jag tappa min älskade iPhone i vattenhinken.. hoppsan! Men den lever iaf, även om inte högtalaren fungerar. Så sålänge jag använder headsetet så funkar allt prima! :D

När jag var klar i stallet så åkte jag till v-by stallet för att rida lektion på Pjotter. Han var lite spändare idag än vad han var förra gången, men det var ändå hanterbart. Vi jobbade med lite skolor (eller ja, snarare början till skolor) och han är väldigt duktig på det där, för sålänge jag gör rätt så blir det rätt, men när jag gör fel så blir han väldigt spänd, blir hög i formen och går inte fram. Men han slappnar iaf av snabbt igen. Tycker verkligen det är roligt att rida på Pjotter, han är så himla arbetsvillig och man kan verkligen hänga med på övningarna under lektionen. Det var ju lite svårt att göra på MusseMus om man säger så ;)

Imorgon har jag bara en lektion mellan 12.40 och 13.55, så jag tänkte åka till stallet och skritta ut på Dandy på förmiddagen. På kvällen ska jag ju rida lektion på v-by som vanligt också!


Mina finaste <3


Gammal bild på min fina ponny. Erkänn att sockarna är bland det läckraste ni sett ;)


Filmer från Eskilstuna

FEI Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare

Som ni ser får vi inte till första öppnan eller ökningarna i trav. Andra och tredje enkla bytena var inte heller bra alls!

FEI lagtävlansprogram för ponnyryttare

Skolorna var katastrof och han var seg i traven. Ignorera ponnyskänkeln efter ryggningen och titta istället på det lilla bocksprånget han gör innan andra galoppökningen ;)


Sånt som gör en glad


Låter bilden tala för sig själv...
Kristins fina kommentarer gjorde mig verkligen glad!


3/4 2011

Internetet var dundersegt här hemma igår, så därav den icke existerande uppdateringen!
Dampisen fick iaf en vilodag igår, så planen var att ge sig ut på en promenad. Dock skötte han sig inte alls nå bra, så det slutade med att vi promenerade på hoppbanan i 30 minuter.

Idag fick Dampisen sig ett litet dressyrpass. Tisdagar är ju egentligen Lussan dagar i ridhuset, så jag trodde jag skulle få rida ute i det här härliga vädret... Men tack och ov så var det ingen kurs den här veckan, så ridhuset var alltså ledigt. Tackar gudarna för det alltså! Säg en ponny som tycker mindre om vatten än vad min lilleman gör.. I somras vägrade han en gång att gå ut ur stallet för att han kännde att det regnade...
Iaf så var passet både lite bra och lite dåligt. Traven var superbra, och jag kunde tillomed ta tillbaka lite uta att han tappade bjudningen! Galoppen däremot var inte alls särskilt bra. Fick honom inte så där kvick i benen och lätt i fronten som han faktiskt kan bli.
Inget perfekt pass med andra ord, men vad ska jag förvänta mig? Han är ju alltid lite värre om han har vilat dagen innan + att han säket har stått och spänt sig ute i hagen hela förmiddagen pga regnet! Men vi kommer igen imorgon! Tanken var egentligen att Josephine skulle rida ut på min lilla prins imorgon, men det visade sig att hon inte kunde så det får bli en annan dag :) Så antingen blir det ett dressyrpass eller så vågar vi oss ut i skogen... vi får se helt enkelt ;)


1/5 2011 Tävling Eskilstuna

Sovmorgon idag ju! Var inte i stallet fören vid strax efter 7 imorse!
Fixade och packade allt och knoppade mongohästen som var mer mongo än vanligt... Vi kom iaf iväg i bra tid och Dampisen stod som ett ljus hela vägen!
Allting var ju utomhus idag, alltså både framridning och tävlingsbana, vilket inte var jätteroligt eftersom det blåste så mycket... Och alla vet ju vad som händer med Dandy när det blåser.. Pigg ponniii! ;)
Han var iaf ganska fin på framridningen. Dock dammade det som attan, vilket Dandy (precis som många andra) absolut inte gillar. Men han gick iaf på bra framåt och gjorde allt jag bad honom om. Inne på banan (lagtävlan) vart han jätteseg, bortsett från en gång då han la av en liten brall i galoppen. Den kom precis innan en galoppökning, så den ökningen innehöll mest mesridning.. ;) Skolorna blev lite raka och ökningarna var inte alls bra överlag. Men vi fick 58% (58, 62 och 53..) trots allt. Det visar ju att vi måste ha höjt vår lägsta nivå rätt mycket ändå :)

I andra klassen (mästerskap) så vågade jag inte trycka på honom riktigt så mycket som jag borde eftersom han var så på tårna. Men när jag pratade med Emma mellan klasserna så sa hon att jag måste rida på iaf! "Det kan ju inte bli värre än att du åker av!" Förvisso ;) Så DJ Fritte stod och skrek på mig på framridningen att jag skulle rida på framåt. Dock var han väldigt bra framme för skänkeln, så jag red nog inte så mycket framåt som jag brukar ;)
Själva programmet började med ett bocksprång precis innan jag skulle vända in på banan.. Några små skutt fick vi till under programmet också, men bortsett från skutten så var han ganska fin! Gick på bra famåt, även om skolorna var lite raka här också. Hade det inte vari för alla dessa små skutt så hade ju poängen blivit betydligt högre (+ att jag höll på att rida fel en gång, men kom på det i tid och gjorde en fin liten sväng tillbaka till linjen..)! Så jag är trots allt jättenöjd med ritten och att han verkligen gick fram!
Fick 57,?% i den här klassen och här var domarna lite mer eniga om man säger så ;) Men han fick bra på det som var bra, och dåligt när han skuttade. Så bedömningen var verkligen hetl rättvis!

Jag har film från båda ritterna, men jag orkar inte ladda upp dom just nu ;)
Isället får ni se två bilder från dagen :)



RSS 2.0