Lite för trött

Efter en vecka här är man ganska mör, både i kroppen och huvudet. Hade planerat att gå och lägga mig direkt efter kvällsfodringen igår, men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig och det är tyvärr sånt man får räkna med när man sysslar med hästar! Det var en av hästarna som fick kolik, tack och lov ligger ju djursjukhuset precis nedanför vårt stall, så vi vandrade ner dit med hästen. Där blev vi sedan kvar till 2 på natten, då några andra kom till undsättning så vi fick gå och lägga oss. Självklart ställer man upp för sina vänner, och vi hade aldrig lämnat henne ensam med hästen om inte de andra erbjudit sig att komma. Hästen står fortfarande kvar nere på sjukhuset och vi håller verkligen alla timmar för att det ska bli bra!!! 

Jag somnade väl runt 3, så när klockan ringde kvart i 6 imorse trodde jag på riktigt att det var ett skämt! Men jag pallrade mig upp och drog mig ner till reprissändning där både jag och Rebecca höll på att somna.. 
Efter teorin hade vi banhoppning, som gick riktigt bra! Elton bjöd verkligen på mot hindrena och tyckte livet var toppen! Banan låg på 90 cm, och det kändes väldigt lätt så steget upp till 1 meter känns inte så farligt. 

Nu: teoridags och sen väntar ett dressyrpass! 

Elton och jag var lika pigga innan hoppningen! 

Ett snabbt hej!

Vi sitter just nu och äter lunch, så jag tänkte passa på att uppdatera er lite. Dagarna här går verkligen i ett och man hinner varken tänka eller bli hungrig. 
Första dagen red vi först ett dressyrpass på morgonen, Elton var lite pigg och het men det gick helt okej. På eftermiddagen red vi ner på koängarna och galopperade runt där! Helt otroligt mysigt och Elton busade lite i början men sen skötte han sig super! Igår hade vi första sitsträningen - 1,5 timme utan stigbyglar! Men Elton var magiskt fin det passet!! 
På eftermiddagen hoppade vi studs på tågbanan, vilket Elton tyckte var jättekul!  Vi avslutade med 5,5an där andra hindret var lite upphöjt, och Elton hade inte en tanke på att stanna! Bästa bästa Elton, är så glad att jag får vara här med just honom! ❤️

Idag på förmiddagspasset hade vi också sitsträning utan stigbyglar i två timmar men med fokus på övergångar och halvhalter. Lite spänt när vi var ute, men det gick bra. 

Nu ska vi snart in och ha teori, och sen väntar temporidning på galoppbanan! 

Elton har fått en hage att gå i två
Timmar på kvällen! 

Vad jag hade för förväntning inför gårdagens hopplektion..

Elton superstar

Visste ni att Elton, som ju är med mig här på strömsholm, var hopphäst innan han kom till ridskolan? Han gick Falsterbo som unghäst, såldes som dyraste föl på auktion och tävlades av proffsryttare upp till 1,40.
Lite ballt ändå! Han tävlades av Niklas Arvidsson och Emma Emanuelsson.
 

Ridledarkursen 2014

De flesta vet redan, och annars har ni nog redan listat ut vad det är jag ska syssla med de närmsta tre veckorna! 
Elton och jag är alltså på plats på Strömsholm för att gå ridledarkursen under tre veckor. 

Allt gick jättebra med att komma hit. Packningen fick plats och Elton stod som ett ljus hela vägen. Fick ju låna annelies buss för att köra hit Elton. Så himla snällt, verkligen tusen tack!! 
Vi kom dock fram lite sent, då jag hann inte packa upp innan det var samling, genomgång och rundvandring. Så stackars mamma fick stanna kvar och vänta till typ 7 innan vi kunde packa ur bussen och hon kunde åka hem.. 

Elton står i stallet och ser ut att trivas med livet. Han som annars äter lite dåligt äter just nu som en häst (höhö). Han fick sig en ordentlig rykt nu ikväll, arnikamassage, nattlindor och ett tunnt täcke eftersom han står precis vid den öppna dörren! 

Nu ikväll åkte vi till pizzerian som ligger precis brevid för att käka middag och Nu ska jag sova! Vi börjar 6.40 imorgon med stalltjänst och hästvård. 



Midsommar

Spenderade min midsommarafton i stallet, oväntat nog! Hämtade upp Carro vid strax innan 9 och så åkte vi till stallet. Red vid tio ungefär och vi hade annies ögon på oss. Provad ett annat bett på Elton, ett tvådelat gummibett, som han trivdes mycket bra på. Fick en helt annan känsla än på det andra bettet. Han är ju känsligare än vad man tror. Enda nackdelen med det är att det är rosa.. ;) Hur som så kändes det ganska bra och jag fick bra knep av Annie. Vi skrittade ut efter passet och hästarna fick passa på och äta lite gräs längs med vägen.
Därefter putsade Carro och jag hästarnas utrustning och sen åkte vi iväg och handla mat, för att därefter laga maten. Jag passade på att städa personalrummet medan hästarna ändå stod ute och mös i solen, och sen gick vi ner till ängen så de fick beta lite mer.
Tillbaka till stallet och natta djuren - rykt, massage, tvätt av sår osv. Och så plötsligt var klockan 17 och det var dags för fodring och hemgång! Vet inte vart dagen tog vägen, men det tar tid att ha hand om EN häst :P
 
Midsommarfirandet blev trevligt med Carro, Frida, Pellen, Erica och Tessan här hos mig. Vi grillade och hade det allmänt supermysigt!
Carro sov kvar här eftersom vi ändå skulle till stallet idag, så jag gjorde våffelfrukost imorse.
Vi var i stallet strax efter 10, och sen har dagen bara flugit iväg. Jag red en kortis i ridhuset med Carros ögon på oss och stundtals blev Elton riktigt bra. Kunde ta med mig knepen från igår och då blev det kalas. Galoppen är svår, men det har blivit mycket bättre ju mer jag kommer på honom. Dessutom är han otroligt pigg! Kan knappt lägga på skänkeln utan att han börjar trava. Men hellre det än tvärt om! På slutet tog han stöd på bettet och jobbade i en låååång och låg form, precis dit vi vill komma.
Vi gick ner till ängen efteråt så fick Elton och Lillen käka gräs. Jag åkte sen ut till Lejondal för att hämta Annelies buss som jag har fått låna. Så himla snällt! Väl tillbaka till stallet så gjorde jag rent den ordentligt på insidan, handtvättad med såpa och grejer är den nu! Började packa och fixa med alla saker så blir det lite mindre att göra imorgon iaf. Tog in Elton sen och han fick en ordentlig rykt och massage.
Vi åkte väl från stallet vid 19.30 ungefär.. Förstår inte riktigt vad vi sysslar med, jag och Carro ;) Men kul har vi, och jag kommer sakna att ha henne och Lillen där i höst! Eller Carro är ju där, men bara på jobbet liksom.
 
Nu ska jag fortsätta packa.. Imorgon kl 13 åker vi från stallet med Elton badad och redo för äventyr! Ska bli så himla roligt, men är samtidigt lite nervös.
Kanske är det här det sista ni får läsa under de närmsta tre veckorna, men ska försöka uppdatera så mycket jag kan om allt vi sysslar med i den mån jag har tid och internet!
 
 
Elton fick prova silvertäcket, aka rymdskeppet! 

SEMESTER!

Sista arbetsdagen, check! Började vid sju imorse med att släppa ut hästarna och mocka, och vid åtta var det klart och jag och Chris satte igång med högtryckstvätten. Från åtta till tio stod vi med högtryckarna i högsta hugg. Vid tio gick strömmen så då tog vi rast, sen högtryckade vi igen mellan halv elva och ett då vi gick på lunch. Efter lunchen fortsatte vi och jag gjorde klart sista spiltan i mellanstallet vid halv fem! Så från 8 till halv fem stod jag med en högtryck i högsta hugg! Mina armar krampar och jag är döv och jätteskitig (trots skyddsutrustning i form av regnkläder..). Men så skönt att det är gjort nu. 

När jag hade slutat red jag en stund på Elton. Det märks att han har vilat ett tag, för det var inte sådär jätteridbart om man säger så.. ;) 
Men det hinner nog bli bättre innan vi åker. Väl inne i stallet tog jag vara av sadel och träns och sen släppte vi honom i lilla ridhuset där Annie hade byggt upp lite löshoppningshinder. En lätt smackning och så var Elton igång.. Han hoppade varv på varv på varv på varv med öronen spetsade framåt! Tilläggas bör att vi bara har linor på en långsidan, så andra långsidan är helt tom. Med andra ord kan han själv välja att inte ens styra mot hindrena, men får Elton bestämma så blir det hoppning! 
Han fick gå ut i hagen igen efter hoppningen och så blev det en ordentlig rykt nu ikväll. 

Imorgon har jag och Carro en heldag i stallet eftersom vi ska både lunch- och kvällsfodra. Egentligen hade vi morgonen också, men Annie var snäll och tog den :) 
Jag ska rida Elton på förmiddagen med lite hjälp av Annie. 




Sommarbete!

Såja, sista ridlägerdagen, alla hästar på sommarbete och nästan hela stallet tömt - check! 
Allt har flutit på så himla bra idag. Betessläppet gick mycket fortare än planerat och stallet var oväntat lättömt. Dessutom hade vi massa hjälp från våra gulliga barn! 

Jag, ellen och erkan avslutade dagen med middag på ruccola. Fint ska det va! ;) imorgon är min sista arbetsdag innan jag smiter på semester en vecka tidigare än mina kollegor hihi :) 

Vällingbys next top model.. 
Bästa lilla Herman var mer än redo för sommarbete.. För att inte tala om hur redo pellen var..! 
Och så avslutningsvis finmiddag på pizzerian! 

Hej huvudvärk..

Första dagen på ridlägret avklarat, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade huvudvärk.. ;) Har hängt med barnen från nio imorse till två i eftermiddags utan rast. Eller ja, rast har jag ju haft, men tillsammans med dem. Jaja, det är ju kul iaf! Hade lektion sen på eftermiddagen - barbacka på ängen.. Tappade räkningen på hur många avramlingar det blev! 

Imorgon är det samma upplägg som idag - ridläger på morgonen och sen lektion på kvällen. 



Sunday funday

Godmorgon vänner! Eller okej, klockan är tjugo över två, men jag tog en ordentlig sovmorgon och var sen ute på en två timmars lång promenad med Kennie, så i min värld är det fortfarande morgon eftersom jag precis ätit frukost.. 
Hur som, det är söndag idag om någon missat det. Min dag ska gå till att plugga, planera och packa. Känns helt sjukt att det bara är en vecka kvar tills jag åker! Va fasen, det var ju alldeles nyss jag skickade in ansökan?! Men tiden går fort när man har roligt. 

Imorgon går vi in på sista lektionsveckan, vilket känns ännu mer galet. Även ridlägret startar imorgon, så veckan ser ut ungefär såhär:
Måndag-onsdag: ridläger
Måndag-tisdag: lektioner som vanligt, alltså har jag lektion mellan 17 och 18 båda dagarna. 
Onsdag: första gänget hästar åker på sommarbete
Torsdag: ridlägerhästarna åker på sommarbete och så fort hästarna lämnat stallet ska det börja tömmas! Att tömma 50 boxar och spiltor tar lite tid och är ganska jobbigt.. ;) 

Fredag- söndag ska jag hänga i stallet med chirre eftersom hennes häst kommer hit och Elton stannar kvar hemma. Vi ska fira midsommar i stallet också - långtur tidigt på morgonen, champagnefrukost, dansa små grodorna runt ett hinderstöd, rosélunch och så middag hos mig. Blir nog en bra midsommar! ;)
Midsommar förra året ❤️

Vad vi gör när barnen är jobbiga?

Stänger in dem i sadelskåpet såklart! Vad har man annars ett sadelskåp till?! ;)
Hedda pratade lite mycket i fredags -> in i sadelskåpet! 
Skämt å sido, vi skulle testa om Hedda fick plats :)

Häääääj!

Så himla bra på att uppdatera jaja...
Livet rullar, och om lite mer än en vecka rullar jag på äventyr! Den här veckan har jag, more or less, varit tillbaka på gamla schemat. Har haft en extra lektion varje dag, men annars har Åsa varit tillbaka till sina lektioner. Ridit har jag inte gjort sen förra onsdagen, och då var det en tur i skogen på Vetra med en grupp. Hehe kanske lika bra det inför kursen, behöver jag inte åka dit med självförtroendet i botten, det kommer komma under tiden iaf :p 

Igår var jag på studentmottagning och idag ska jag på andra äventyr efter jobbet. Mycket nu va. Eller inte ;) 
Nej, nu vill hästarna komma in från hagen! På återseende. 

Mistrea extraknäckte som dörrvakt.. ;) 


Grym weekend!

Vi har ju varit på en liten minisemester, jag, Carro, Ellen och Erica. Igår morse flög vi ner till Göteborg, spenderade några timmar på stan och såg Håkan hellström på Ullevi. Det var vi och sisodär 69 345 andra personer där! Helt galet, och magiskt bra! Hela kvällen i sig var helt magisk - vädret, stämningen, musiken och att få dela kvällen med de bästa jag vet! Vi saknade dock Frida som var tvungen att vakta knugen på slottet..! 

Idag inledde vi dagen med en hej dundrande hotellfrulle. Därefter drog vi oss ner på stan och promenerade runt hela dagen. Riktigt mysigt! Vid sjutiden flög vi hem igen och tio i åtta landade vi på Bromma flygplats. 

Det har varit riktigt skönt att bara åka bort över helgen. Även om jag älskar jobbet, hästarna och alla människor där så behöver man få komma bort ibland! Har inte ens tänkt på en häst på två dagar nu. 
Bjuder er på lite fina bilder, vissa bättre än andra! 
På Bromma, redo att åka! 
Hämtade ut den sista spelaren här.. 
Incheckningsdisken på vårt hotell.. Omnomnom! 
Lunch på en uteservering igår. Bästa bilden jag hitta.. ;p 


Håkan pre-party på trädgår'n. 
Ullevi började sakta men säkert fyllas med folk.. 
Den berömda hisselfien, som har en alldeles egen fantastisk historia..!! Bilden är väl tagen vid 3 på morgonen, tror det säger en del! 

Och så avslutningsvis dagens froyo..! Tur att det inte räknas som sötsak i vårt nyårslöfte.. :D

Long time no seen

Gått ett par dagar sedan sist, och det enda jag har gjort är att jobba i princip. Sista veckan med sena kvällar har det varit, känns tråkigt men ändå lite skönt. Har saknat att ha stallet och alla rutiner där, men det har varit både roligt och väldigt lärorikt att ha lektionerna! 

Jag har jobbat idag också eftersom jag är ledig imorgon. Vi har haft en sjukt lugn och skön dag, så det är rätt okej ändå. 

Imorgon är jag som sagt ledig, eftersom jag, Carro, Ellen och Erica åker till götlaborg för att se Håkan på Ullevi! Blir som en minisemester, men ska faktiskt bli skönt att komma bort lite - om så bara för ett dygn! 


Måndagens teorilektion - knoppning! 

Lazy day

Har verkligen inte gjort någonting idag. Gick upp typ halv 11, åt långfrulle och sen åkte jag och mamma till Hammarbyhöjden för att jag skulle köpa ett par beggade ridstövlar. Mina gamla cavallo som jag hoppar i håller på att rasa samman, och hoppa i dressyrstövlarna känns inte som ett alternativ.. :p Men stövlarna satt som en smäck, så nu står ett par bruna tretorn här hemma och min stövelsamling är fulländad - för stunden åtminstone.. ;)

Kom väl hem vid 14.30 och sen dess har jag gjort absolut ingenting. Imorgon jobbar jag från 11, så tänkte hinna med en lång pw på morgonen. 

Fulländad hoppryttare är jag nog nu iaf! 

En lördag mitt i livet

Så var lördagen, och så även maj månad, slit för den här gången. Har jobbat hela dagen och haft min kaosigaste lördag hittills.. Ni vet en sån dag då det bara känns skit när man avslutar lektionerna, det känns som att man gjort alla fel. Hade iaf två lektioner som kändes ganska bra, även om reaktionerna på fb från eleverna inte var densamma. Ponnylektionerna var kaos. Under en och samma lektion hann det bli bråk mellan ponnysar två gånger. Och att försöka förklara för barnen att det är viktigt med avstånd kan verkligen ge en magsår innan de har förstått.. 
Så dagens magkänsla är att jag hade ungefär 75% missnöjda elever (av olika anledningar). De sista 25% är sånna som är nöjda över att ens få vara i stallet. Så nej, dålig dag och självförtroendet i botten wehåå! 

Avslutade iaf på bästa tänkbara sätt med middag med mina fina tjejer hos Tessan. Skrattar aldrig så mycket som när jag hänger med femman <3 



RSS 2.0